PDA

View Full Version : Skuter-Jakiego kupi??!

Creatives
28-05-2008, 22:00
Witam :) A więc mam takie pytanko do wszystkich. Jaki skuter moglibyście mi polecić bo chcę sobie kupić :p Mam juz crossa ale chciałbym mieć skutera a na skuterach sie nie znam :< do 3-4 tys. jaki byście polecilili ? ;>;)

@EDIT
Chciałbym zeby ten skuter przynajmniej 100 jechał xD

Lost Girl
28-05-2008, 22:37
Hmm według mnie Aprilla jest dobra ale wkoncu ty kupujesz.
Allegro czy sklep jesli mozna spytac?

Mc Maciek
28-05-2008, 22:38
Ja mam Peugeot Elyseo 100 i jestem z niego bardzo zadowolony :)

Moja rada: NIGDY nie kupuj skutera produkowanego w Chinach, czy Japonii... Już raz miałem (nówka) więcej stał w serwisie niż nim jeździłem :D

Polecam takie marki:

Peugeot
Piaggio
Aprilia
Yamaha
Honda

Żadnych "kingłejów" ani "kiłejów"... :)

Zieniu07
28-05-2008, 23:09
popieram pana wyzej nie kupuj taniego szajstwa w tesco czy gdzies indziej np "Yarox". A tak co do skuterow sam posiadam ale nie radze zebys kupowal, lepiej dozbieraj kaske i kup jakiegos sciga 50cc bo skutery to porazka:/ sam zaluje ze mam:/

@Prezes
Hahahahaha qrwa ja mam wlasnie takiego niebieskiego tylko ze sprowadzany i plastiki porozbijane:d hahaha :d ale zbieg okolicznosci:D

Preze$
28-05-2008, 23:24
Radzę Ci kupić Neko Knight'a za 1,5k zł, a potem hulajnoge za 100zł, będziesz wymiatał.xd
Ok, koniec off topicu, polecam Ci kupić skuter marki Piaggio, mój kuzyn ma takiego, i jest z niego mega zadowolony :).
Coś w tym stylu, i niebieski.:d (http://moto.allegro.pl/item368229649_piaggio_zip_50ccm_4t_ideal_12_mc_gw_ rok_oc_.html)
Pozdrawiam :*.

Azian
29-05-2008, 08:58
Mój kumpel ma Kymco ;o Nie wiem, czy to dobra firma, ale on śmiga na nim już od dawna i jest bardzo zadowolony:)

Creatives
29-05-2008, 16:40
Chciałbym zeby ten skuter przynajmniej 100 wyciągał

Zieniu07
29-05-2008, 16:57
Chciałbym zeby ten skuter przynajmniej 100 wyciągał

Koles, zle ci? Niema takich skuterow bez przerobek,a skuterem jechac taka predkoscia to zal, dolek i gleba, ja zachaczylem stopkami o studzienke przy predkosci 30km i tak wyjeba*** ze H*J, zwyklym motocyklem by sie to nie stalo a ze to skuter:/ to wiadomo niskie i zachaczylem:/ teraz mam szrame na nadgarstku do konca zycia:/ pff raz jechalem z gorki 90km/h wystarczy mi chociaz pewnie msciagne sobie blokady bo czasem nie lubie jak musze zjezdzac na pobocze zeby mnie cos wyprzedzilo, koleiny itp:/ nie polecam kupowac na pierwszy mmotor jakichs super szybkich bicyclow:D:D

@Mc
podobno ze przy moim sciagajac wszystkie blokady mozna wyciagnac 75-80km wiec jak nie wesz nie mow, kolega ma jakiegos starszego 50cc i idzie mu jakies 70-75, dziekujemy znawcy...

Mc Maciek
29-05-2008, 17:59
Ja na swoim Peugeot'ie o pojemności 100ccm wyciągam na prostej max 90 km/h, ale mam jeszcze jedną blokadę założoną. Żaden skuter o pojemności 50ccm nie pojedzie Ci więcej niż 65 po prostej (z blokadami)...

Chcesz coś większego, to rób A1 i kupuj jakąś 125 ;)

Ja na swoją maszyne nie narzekam ;)

baczeq szypki zulf
29-05-2008, 18:22
50ccm żaden nie poleci ci 100 ;/ xd
polecam speedfighta II
yamahe aerox
jet force (neiwiem jak sie pisze xd)
moja rada jak chcesz jechać 100km/h xd kup 100 czy tam 125 ccm zarejstrowanego na motorower albo jak masz "wtyki sam zarejstrujesz lecz ma to małe minusy pszukaj na forach jest tego pełno wpisz w google 125/50 czy coś i czytaj ja nie lubie skuterów xd uważam że są dla kobiet siedzisz jak na nociku xd do tego odgłos kosiarki xd ahhh xp i automatyczna skrzynia
lepiej byś kupił za 4k już mozna dostac
honda nsr 50 ona odblokowana 100 poleci xd
Aprilia rs 50 z tym że słyszałem że sie sypie
albo yamahe tzr 50 poszukaj na forach o tym 125/50 zarejstrowane i tam pytaj tu mało kto ma pojecie o tym xd odrazam jakis gówien za 3-4tys. nowych bo to sie sypie i ma słabe osiągi już lepiej kupic 4-7 letniego ale coś markowego
jesli chcesz skuter xd bardzo to aerox 80-90 leci przy 50ccm ale jest 1 osobwy xd zato speedfight II też 80 pojedzie ale jest 2 osobwy
ale lepiej kup coś ze ścigaczy xp to i wygląda jakoś ma większą moc itp.

tak więc podsumowując 100km/h poleci 100cm/125ccm zarejstrowany na 50 (motorower) inaczej z 50 nie pojedziesz 100 ;/ xd taką 50 100 możesz tylko wtedy jak pobawisz sie w tuning lecz to skromnie licząc 1500zl więc nie opłaca sie xp i wtedy skilnik ma mniejsza żywtotność
modele ze skuterów co leca 100 to
speedfight II 100ccm
jet force 125ccm
no i inne xd poczytaj na forach

Creatives
29-05-2008, 19:24
50ccm żaden nie poleci ci 100 ;/ xd
polecam speedfighta II
yamahe aerox
jet force (neiwiem jak sie pisze xd)
moja rada jak chcesz jechać 100km/h xd kup 100 czy tam 125 ccm zarejstrowanego na motorower albo jak masz "wtyki sam zarejstrujesz lecz ma to małe minusy pszukaj na forach jest tego pełno wpisz w google 125/50 czy coś i czytaj ja nie lubie skuterów xd uważam że są dla kobiet siedzisz jak na nociku xd do tego odgłos kosiarki xd ahhh xp i automatyczna skrzynia
lepiej byś kupił za 4k już mozna dostac
honda nsr 50 ona odblokowana 100 poleci xd
Aprilia rs 50 z tym że słyszałem że sie sypie
albo yamahe tzr 50 poszukaj na forach o tym 125/50 zarejstrowane i tam pytaj tu mało kto ma pojecie o tym xd odrazam jakis gówien za 3-4tys. nowych bo to sie sypie i ma słabe osiągi już lepiej kupic 4-7 letniego ale coś markowego
jesli chcesz skuter xd bardzo to aerox 80-90 leci przy 50ccm ale jest 1 osobwy xd zato speedfight II też 80 pojedzie ale jest 2 osobwy
ale lepiej kup coś ze ścigaczy xp to i wygląda jakoś ma większą moc itp.

tak więc podsumowując 100km/h poleci 100cm/125ccm zarejstrowany na 50 (motorower) inaczej z 50 nie pojedziesz 100 ;/ xd taką 50 100 możesz tylko wtedy jak pobawisz sie w tuning lecz to skromnie licząc 1500zl więc nie opłaca sie xp i wtedy skilnik ma mniejsza żywtotność
modele ze skuterów co leca 100 to
speedfight II 100ccm
jet force 125ccm
no i inne xd poczytaj na forach

Pisałem juz ze mam krosa i chcialem jeszcze skutera xD Ale dzieki ze sie wypowiedziales :) Kolega kupuje jakas aprille rs to popytam jeszcze go to moze i ja sobie taka kupie xD