PDA

View Full Version : Tibia.spr

Sasha
09-07-2008, 11:48
Czy da się wstawić w spr np. zamiast blessed shield rainbow (http://tibia.pl/item/Rainbow_Shield) (z up'a '08)
W ogóle chodzi mi o to czy da się zastąpić item 2D na taki, w którym coś się rusza? Ogólnie troszkę umiem zmieniać spr, ale tego nie umiem, o ile w ogóle da się to zrobić.
@down
Wydaje mi się, że to jest na zasadzie podmienia, tzn jest tak na pewno, ale w BH są 2 obrazy, a w rainbow jest aż 6 !!:eek: I nie wiem właśnie czy da się wstawić puste okienko czy nie.

Jadem toots
09-07-2008, 13:31
Jeżeli jest bh z ognia, który się porusza to czemu nie mogło by być rainbow shielda? Jak byś się pobawił to by się udało na 99%, przynajmniej tak myślę.

Wielki Meteor
09-07-2008, 17:54
Na 99,999% jestem pewien, że nie jest to możliwe poprzez samą edycję tibia.spr. Spowodowane jest to tym, że informacje z ilu "klatek" składa się obraz danego itema (i jakie te klatki mają nazwy) znajduje się w tibia.dat (tak myślę, być może w tibia.pic). Ale nigdy nie słyszałem o programiku który by w jakiś sposób tłumaczył i pozwalał modyfikować ten plik gdzie jest o tym info. Jednym słowem raczej nic z tego nie wyjdzie.