PDA

View Full Version : Ko?cówka .scr w stronach www

Bondi
29-10-2008, 19:03
Mam pytanie. Wje****m się w ścierwo jakieś. Wszedłem na stronkę http://www.armiapodkarpacki.republika.pl/Knight.scr i nie ściągałem ni nic z tej strony. Ledwo się załadowała a ja ją wyłączyłem. Mam pytanko czy może tam siedzieć jakieś ścierwo typu keylogger? To było na tym forum, pokazane jako mała miniatura z imageshack.us chciałem zobaczyć to zdjęcie i zanim spojrzałem, że jakaś końcówka .scr to wyłączyłem. Reasumując wwaliłem się w coś? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Scylla xD
31-10-2008, 19:10
Teraz pierwsza żecz nie loguj się na apo tylko zmien passy przy pomocy wklejania passow na strone czyli masz acc 111111 przy pomocy CTR+V
Wtedy nikt ci nie ukradnie ponieważ keyyloger zapamietuje liczby wpisane z klawiatury

Mysle że pomogłem jak tak napisz tak ;p

GrulixBaned
31-10-2008, 19:19
Jeśli nic nie ściągałeś z tej strony to nie będziesz miał żadnych keylogerów. A jeżeli wszedłeś tylko na stronę to nic nie masz i raczej nic ci się nie stanie, ale w razie czego zmień pasy.

Brain
31-10-2008, 19:38
@Grulix i jego badziewny styl.
Jak się nie znasz to nic nie pisz. Na stronce może być umieszczony cookie (exploit). Wysyła automatycznie po wejściu na stronce keylogger lub inne ścierwo.

@Topic
Najlepiej zrób formata, będziesz bezpieczny ;d. Ale raczej nie wysłało, ale zawsze nie ma pewności.

HaWkInS
31-10-2008, 19:58
@Ktoś Up

To co że wezmie CTRL + V są keylogery, które zapamiętują "schowek" komputera, więc nie polecam tak.. Sam kiedyś testowałem na swoim przykładzie i hasła można łatwo "wyzyskać".

@Topic

To nic że zamknąłeś stronke..Różnego rodzaju pliki "Cookie" ( tzw. ciasteczka ) mogły sie wczytac, mógl wejsc także keyloger w formacie .scr..
Scr jest to skrót od zdjęcia + w zdjęciu keyloger lub inny wir. Lepiej zrób format. Przecież są gorsze odmiany wirusów. Może Ci zawirusić całego kompa. Format mało czasu zajmuje, a opłaca sie zrobić.

PS: Jeśli nie logowałes się po tym na apo, w ogóle nigdzie nic nie wpisywałes to nie musisz zmieniać haseł bo przecież nie wpisałeś ich przez klawe. Zmień je dopiero po formacie.
Polecam także stosowanie klawiatury ekranowej, mało daje ale zawsze cos, przed keylogerami trudno ucieć. :D

DannRook
31-10-2008, 20:08
Nawet jak by jakieś ścierwo Ci weszło na kompa to wpisuj passy przez klawiature numeryczną i wybierz tam inne rozmieszczenie klawiatury i wszystko będziesz miał ok;D