PDA

View Full Version : Serwer Dedykowany

Fusioon
05-04-2009, 00:51
Witajcie :D
Mam do was wielkie pytanie, a mianowicie chciałbym wykupić serwer dedykowany, na którym oczywiście chciałbym postawić ots i moje pytanie brzmi
Czy będę musiał instalować coś czy tylko wrzucić pliki serwerowe i odpalić serwa ? I poza tym piszcie wszystko co wiecie z doświadczenia, z internetu , od kolegów , przyjacieli, a na rodzinie skończywszy :D Po prostu piszcie piszcie i jeszcze raz piszcie, ponieważ wasza wiedza może się przydać wielu "polakom" ^^.
Pozdro i z góry thx.

DannRook
05-04-2009, 09:24
Jeżeli chcesz, żeby ten OTS pomieścił trochę więcej ludzi niż 100 czy 200 to musisz liczyć się z wydatkiem rzędu 200 złotych/miesiąc:o
Co do tych pliczków, to nigdy nie miałem dedyka(OTS) ale jak mi hostowali serwa z cs'a to only pliczki dałem i była gitara :O

vimoco
05-04-2009, 14:07
Tak, ale pewnie nie znasz podstaw Linuksa, więc trochę problemu będziesz miał z konfiguracją i odpaleniem tego OTS ^^
A co do dedyka, to żeby postawić porządny projekt pod max 20 MB mape, wystarczy c2d, z 2 gb ramu, i z 140 osób utrzyma ;))

Sam byłem uzytkownikiem ROOT VPS na:
http://www.hetzner.de/
AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual Core
6 GB DDR2 RAM

I przy 200 osobach, lekkie lagi były odczuwalne, tylko ze 20% osób miały lekkie lagi nawet przy 10 osobach, bo serwer znajduje się w Niemczech!

Teraz będę testował ofertę 4XL z www.kimsufi.pl, na Quadzie :)