PDA

View Full Version : Cap za lvl?

Marcelllo
19-05-2009, 14:59
Mianowicie chodzi mi o dodawanie cap'a za wbicie lvl... Nie chodzi mi tu o duże ilości tych punktów, ale żeby każdy gracz dostawał 1 punkt cap za wbity lvl :) Nie jest to dużo a może ucieszyć i to nawet bardzo :)

Przykładowo:
a) Sarumar miałby dodatkowe 2k capa - mógłby napakować pełno gbp manasów i expić tydzień nie wychodząc z respa ;) Albo np. mógłby więcej plecaków z lootem mieć

b) 200 lvl na rooku - miałby dodatkowe 200 capa co daje dodatkowe 3gbp fluidów ;) Co oznacza także dłuższy exp na respie ;) No nie wspominam o Bloodrook który mógłby pomieścić ~5gbp więcej :)

A więc płyną z tego korzyści...

Wypowiadajcie się :)

Kapitan Alkohol.
19-05-2009, 15:06
Jestem na nie. Czemu ? Bo piszesz ten temat żeby miec wiecej miejsca an life fluiby na rooku bo sadze ze dobrze wiesz ze na mainie nie odczuwa sie braku capa. Tydzien nie wychodzac z respa ? Nierealne - wcześniej czy później i tak padnie bo poleci combo albo net mu padnie.

@edite
najlepiej od rooka sie juz odczepcie bo to co sie tam dzieje to ostra przesada _/
odczepcie - chodzi mi o to zeby juz nic tam nie dodawac bo zaraz ktos sie pokusi o ots kingi ; o

Pampalini
19-05-2009, 15:13
Krystian zgodze sie z Toba .. jesli chodzi o capa na rooku to jest dobrze -.-' poreszta komu by sie chcialo caly czas na respie siedziec ;| .. na mainie cap potrzebny? hmm tylko na loota:| .. chcesz zeby tylko rook na tym skorzystał ..
Jestem na nie.

Lady Knighter
19-05-2009, 15:41
ej sory ale WTF?? tu chodzi o 7.6?? jak ja mogę unieść z 100 gbp z dsm -.- może wy macie zwykły klient ale nie wiem lecz jeśli chodzi o normalny to jestem na NIE czemu? bo to już za łatwe jest i więcej kasy by było -.-
@down to sory jak mi normalnie w eq ciężkim pisze cap - 500 ileś -.- na innym kliencie
a jeśli o kasę chodzi to tak - expisz i wynosisz teraz 3gbp itemów - potem wynosisz na dobrym loocie 10gbp itemów no i h**

Marcelllo
19-05-2009, 15:49
@up - rotfl? Wiecej kasy? -.^ niby czemu? wytłumacz mi to jakoś realnie bo nie jarzę ;)

@Kapitan - sam się od rooka odp***dol ;) I nie tylko dla rooka ;) Ja potrafię tydzień, a nawet 2 na respie siedzieć i nie paść na monster skeletonach ;) Pozdro & Poćwicz ;) Na 600 lvl trzeba już często do dp latać z lootem ;)

@Pampalini - potrzebny chociażby do loota ;) Ten 1 cap Cię nie zbawi a jaki jest użyteczny ;)

@Lady- taaa? maxymalnie możesz unieść 12gbp dsm :* pozdro ;o

^Akynaoo
19-05-2009, 17:08
ej sory ale WTF?? tu chodzi o 7.6?? jak ja mogę unieść z 100 gbp z dsm -.- może wy macie zwykły klient ale nie wiem lecz jeśli chodzi o normalny to jestem na NIE czemu? bo to już za łatwe jest i więcej kasy by było -.-
@down to sory jak mi normalnie w eq ciężkim pisze cap - 500 ileś -.- na innym kliencie
a jeśli o kasę chodzi to tak - expisz i wynosisz teraz 3gbp itemów - potem wynosisz na dobrym loocie 10gbp itemów no i h**

Mowisz o apo? : o

100gbp = 100 x 28 oz. = 2800 oz.
W kazdym gbp bedzie po 36 dsmow czyli 100 x 36 x 1 (po wlozeniu itemu do gbp zabiera nam tylko 1 pkt. cap) = 3600 oz.
2800 oz. + 3600 oz. = 6400 oz. wagi rzeczywistej (tyle faktycznie trzeba miec capa zeby to uniesc), a kazda postac ma 800 cap xd Jestes naprawde silny Xd

Wg. Ciebie 10 gbp to przerazajaco duzo? Kazdy uniesie kolo 5-6 gbp loota. Droga 10 min z respa do dp i z powrotem to tez zadne utrudnienie i przeszkoda w zebraniu kilku kolejnych gbp loota. No moze utrata respa ale od czego jest pvp? : o

@topic
Hmm, czemu nie. Jestem za poniewaz moglby byc taki bonus w postaci 1 pkt cap na lvl (symbolicznie, ale by bylo). Zawsze to jakis 1 item wiecej, lub po 64 nowych poziomach gbp manasow wiecej. Praktycznie zadne ulatwienie, a cieszy Xd

silver ghostek
22-05-2009, 20:37
Dobra... Jestem za xd

Marcelllo
22-05-2009, 20:45
@up - Tomek... naucz się czytać ;) Przecież pisze już od samego początku, że tylko 1 pkt capa...

@^Akynaoo - właśnie to samo napisałem ;)

Sexy Blondi
24-05-2009, 16:52
Jestem za. Ludki z maina myslicie ze jestescie lepsi? wiecie ile razy tzreba latac z respa do depo i spowrotem zeby wbic 1lvl?... ja musze 3 razy a mam nie za duzy lvl... 1pkt capa to nie duzo a zawsze cieszy bo jak sie wbije troche lvla mozna wiecej gbp lf wziasc...

Marcelllo
12-08-2009, 19:04
Odświeżam ;) :)

Pampalini
12-08-2009, 19:09
Nie odświeżaj tak tych wszystkich tematów, myślisz że tygrys Ci wszystko zrobi ? chyba się mylisz .. do tego tematu już raczej nic nie będe dodawał cap system na rooku jest dobry jak by go zmieniono to już była by porażka ..
Co do maina to się zgodze chociaż pisze to co pisałem w poprzednim poście ..
Loot jest bardzo duży na wyższych lvlach i cap się przydaję :) to samo jak trzeba kupować manasy .. zabierają dość sporo capa .

Vrangsinn
12-08-2009, 19:14
Mowisz o apo? : o

100gbp = 100 x 28 oz. = 2800 oz.
W kazdym gbp bedzie po 36 dsmow czyli 100 x 36 x 1 (po wlozeniu itemu do gbp zabiera nam tylko 1 pkt. cap) = 3600 oz.
2800 oz. + 3600 oz. = 6400 oz. wagi rzeczywistej (tyle faktycznie trzeba miec capa zeby to uniesc), a kazda postac ma 800 cap xd Jestes naprawde silny Xd

Wg. Ciebie 10 gbp to przerazajaco duzo? Kazdy uniesie kolo 5-6 gbp loota. Droga 10 min z respa do dp i z powrotem to tez zadne utrudnienie i przeszkoda w zebraniu kilku kolejnych gbp loota. No moze utrata respa ale od czego jest pvp? : o

@topic
Hmm, czemu nie. Jestem za poniewaz moglby byc taki bonus w postaci 1 pkt cap na lvl (symbolicznie, ale by bylo). Zawsze to jakis 1 item wiecej, lub po 64 nowych poziomach gbp manasow wiecej. Praktycznie zadne ulatwienie, a cieszy Xd

nie chce mi się czytać twojego tekstu, napisanego tą czcionką.

#temat

myślę, że to dobry pomysł, ale nic nie zmieni. Ludzie będą mogli tylko dłużej expić i to wszystko ; p

dartchwawa
12-08-2009, 19:44
cap system i tak jest dziwny, liczony nie na wage itema a ilosc itemow noszonych, wiec chyba by byl problem z tym dodawaniem capa. : /

Marcelllo
12-08-2009, 19:46
@up - nie ma problemu, wystarczy w odpowiedniej linijce powpisywać jedynki zamiast zer :)
@topic- właśnie o to chodzi... Ja bym mógł zamiast 11 gbp lf udźwignąć 14gbp lf czyli bym zamiast 2 demonów ubił 3 :) I nie musiał za każdym razem latać do dp...

Loki
12-08-2009, 21:05
Jestem za .
Troche więcej cap'a nie zaszkodzi .

Safi
12-08-2009, 22:05
Jestem na nie. Czemu ? Bo piszesz ten temat żeby miec wiecej miejsca an life fluiby na rooku bo sadze ze dobrze wiesz ze na mainie nie odczuwa sie braku capa. Tydzien nie wychodzac z respa ? Nierealne - wcześniej czy później i tak padnie bo poleci combo albo net mu padnie.

@edite
najlepiej od rooka sie juz odczepcie bo to co sie tam dzieje to ostra przesada _/
odczepcie - chodzi mi o to zeby juz nic tam nie dodawac bo zaraz ktos sie pokusi o ots kingi ; o

lOL to co ty kurw locisz ??? chyba wogule nic -,-
ja na samych msc z 10 lvl wyniosłem 7bp items -,- samych mls,g boot,g helmet.

Tygrys
12-08-2009, 22:39
@marcello
Nie wiem po co odświeżać tak stary temat. Ale skoro już to zrobiłeś...

@topic
Cap wg. mnie jest wystarczający i nie ma potrzeby, aby go jeszcze zwiększać choćby o symboliczną "jedynkę". Dlaczego? Taki 2k lvl+ miałby wtedy ponad 2k capa więcej! Czyli o ile dobrze się orientuje, miałby 2x więcej capa, niż ma teraz.

Propozycja odrzucona!