PDA

View Full Version : [7.6] Powrót starego Apo. <Old Apo> Wa?ne !

WislakKRK
09-07-2009, 20:16
Witam.
W tym poscie chciałem napisać o przywróceniu starego APO<Armia Podkarpacki OTS>

Może nigdy nie będzie takie jak kiedyś.
Stara ekipa itp.
Ale można chociaż w 50% przywrócić.
Pamiętacie kiedyś? Kolejki na apo nawet nieraz bylem 400+ w Kolejce^.:eek:
Mniejsza Z Tym.

Przejdzmy do szczegółów:

Dawniej osoby na apo były miłe. Nie zależalo im na Itemach.:)
Gdy sie bili. Kolega zawsze koledze pomógł.
Nie bylo mu żal kasy na padanie.

Pomagali początkującym.
Np:

Old Baczeq<Dla wszystkich ziomek.>
Old AfanII<Szkoda że Go Niema;//>
Old Neko Knight<Neku$$>
Itp.

Jak każdy pewnie pamięta jak sie kiedyś grało.
Było Koxownie.<Zajebiś*ie>

Jak często widze Graczy którzy piszą : Np " To Apo zeszło na Psy":mad:
Conieco potwierdzam te słowa Ale nie w Stu Procentach.
Ludzią teraz zależy tylko na Itemach. I żeby mieć duży domek w city.
Ale poco to komu? nie lepiej mieć ziomków?
I Szacunek u otsa? Kiedyś o to chodziło.

Nieraz ide do city. stoi sobie taki pk 1k+ i bije 600-700 lvle.
On myśli że jest fajny. Ale jego zachowanie jest "Noobskie".
Gdy sie go ubije zaczyna wyzywać.Po starych<rodzicach>.

Rzadko spotykam ziomków że starego Apo.
Ale gdy takiego spotkam "Ciesze się jak głupi"
I przynajmniej wtedy przypominamy sobie stare dobre czasy.

Czemu stare Apo ma nie wrócić? Przecież można pomagać Low Lvlom.
Poco okradamy kolegów? Zeby miec S Seta albo coś takiego?
Gdy okradniesz kolege. Osiągniesz Wszystko w Eq i potem się nudzi gra.

Zastanówcie się. Czy nie warto przywrócić dawnego Apo. Chociaż W 50%.

Przemyślcie to.:confused:

SaSa
09-07-2009, 20:28
Myślisz ,że się tak da ? Thiefy są i będą tak samo idioci i debili myślisz ,że jak stara ekipa się zmieni to ludzie też ? coś tu nie pasi ,nie nie nie.Powiem ci tak ludzie to są ch** może nie wszyscy ale większa połowa.Powiesz im coś i na piszesz ,żeby nikomu o tym nie mówił a za chwilę pół serwera wie i co to za kolega co? ch** jak nikt.

Tyle z mojej strony apo straciło swój klimat może jakby był restart charów ale wszyscy wiemy ,że tego nie będzie.

WislakKRK
09-07-2009, 20:32
Restart harów to byłby błąd. Dla gmów bo mogli by być oni oskarzeni o Zniewazenie cudzych pieniedzy.

Kamor ^Inter^
09-07-2009, 20:37
Nie wrócą.
To już było,przemineło :(

Choć byś chciał,nie zrobisz tego.

Byś musiał się pół Polski pozbyć. Tj.Dzieci Neo,Thiefy,Napinacze,Idioci.

WislakKRK
09-07-2009, 20:38
Dzieci zawsze będą. Bo się ciągle nooby rodzą na apo;D

^Akynaoo
09-07-2009, 21:03
Gdzie diabel nie moze tam nooba posle. Zawsze sie znajdzie ktos kto znoobi atmosfere na serwerze. Apo przez dlugi czas bylo swietnym i obleganym serwerem, ale uwazasz, ze nie bylo na nim noobow? Wrecz przeciwnie. Tyle, ze moze faktycznie liczba normalnych graczy byla znacznie wieksza niz tych 'nienormalnych'. Co do kradziezy itd. to pamietaj ze okazja czyni zlodzieja i nigdy nie wiesz, kiedy takiego zlodzieja moze zrobic i z Ciebie. Widzialem temat o resecie postaci. Fajnie, ale nikt juz by nie zagral na 7.6 przynajmniej Ci, ktorzy duzo tutaj osiagneli i mieliby grac znow od 0. Jezeli chodzi o powrot do swietnosci apo, to Mortiis moglby zrobic drugi serwer 7.6 z podobnymi specyfikacjami jak na obecnym 7.6. Ludzie graliby od 0 itd. Tylko jest to lekki bezsens utrzymywac dwa serwery pod jedna wersje nie rozniace sie prawie niczym : |

Armanos
09-07-2009, 22:03
stare dobre czasy :) :)

Quiet v 2.0
09-07-2009, 22:22
Myślisz ,że się tak da ? Thiefy są i będą

Bo 3/4 ludzi to psy dla których tibia jest ważniejsza od własnej uczciwości i własnego honoru. Niektórzy nawet swoich kumpli ojebują. Ja nie rozumiem po co oszukiwać w tandetnych pikselach i to jeszcze na serwerze, gdzie z dnia na dzień spadają ceny, a na allegro jest multum kcc i za to bardzo małe pieniądze.

@top: stare apo już nigdy nie wróci.

Patryk1441
09-07-2009, 22:49
xdd nie maja czym sie cieszyc w rl to w pikselach odrabiaja takie zycie nooby byly sa i beda tylko ze teraz jest coraz wiecej xdd
Ja tam nie gralem kiedys na 'old apo' ale wiem jak teraz jest ze za troche kaski sie rzucaja jak glupi 0.0 reset charow i tak by nie przywrocil starej ekipy wrecz przeciwnie zostaly by juz tylko noobki a reszta by olala

Jasny
09-07-2009, 22:59
ja tez tesknie za starym apo nie bylo tyle noobkow i botow i tych ludzi co ma od ciebie 2 x wiekszy lvl i cie z respa wypierd..a zawsze mozna bylo liczyc na kogos pomoc w questach a teraz tylko za kase wszystko
ale tego juz sie nie da wrocic mozna tylko powspominac stare dobre czasy
Chyba zeby zrobic przy zakladaniu konta test na inteligencje iq i nienormalni by nie mogli grac :Dnie no taki zarcik

Wnorass
09-07-2009, 23:08
No tak.. NA początku trzeba;
Zmniejszyć liczbę botterów (tu bym proponował za boty 2 bany, potem DELETE bez żadnych wyjątków)
Oszustów (Tego się chyba nie da zrobić)
Z "Allegro Kidami" niestety nic się nie da zrobić (tak jak up).

*Razor*
No to 2 bany za bota po czym delete konta, to było by dobrym rozwiązaniem (przynajmniej tak myślę :D)

Ktoś II
09-07-2009, 23:09
Żeby przywrócić dawny klimat, trzeba by nie dopuszczać do gry na APO 90% graczy :)
To co było kiedyś nigdy nie wróci, bo jest coraz więcej noobów.

Na APO grają bezmózgowce!
Wczoraj w nocy zrobiłem konkurs o kasę,
pierwsze pytanie: Kiedy wybuchła II wojna światowa dzień/miesiąc/rok
700+ lvl: 1 wrzesień 1945
1500 lvl - albo pierwszy lipiec, albo czerwiec 1930
Pisali że mają 16 i 17 lat.

Kolejne pytanie:
W trójkącie prostokątnym, suma kwadratów przyprostokątnych równa się kwadratowi przeciwprostokątnej. Czyje to twierdzenie?
- TALESA!

Jedna osoba napisała Pitagorasa(jakiś 30 lvl odpowiedział).

Gonzalo
09-07-2009, 23:13
Co było nie wróci :( nie da się zrobić tak aby tamci gracze powrócili a reset harów jest praktycznie niemożliwy :)

Tre Cool
09-07-2009, 23:17
Zajmij się swoim życiem, a nie rozpaczasz nad tym, co się działo w pamięci serwera i na ekranie...

Boonek
09-07-2009, 23:51
Lol wy jestescie jacys pojebani -.-

Na chuj komu stac 1,5h w kolejce ;|
Na chuj komu 150k noobow na respach -.-

Jest dobrze jak jest...

Res charow? bo nawet 200lv wbic nie umiesz looool zenada poprostu zenada..

Nawet jak by byl res charow bylo by to samo PEDZIO first / sarumar itd.. cave bot |:

Jeszcze cos?..

*Razor*
09-07-2009, 23:55
o ja pierdole XDDD hushaushauhsa chyba zadużo w prince of persie żeś się nagrał tu nie ma piasków czasu i nie da sie cofnoć czasu myślisz że tym wszystkim osobą z ekipy się chce ? tera mam Rzeczywistość przeszłość to zawsze smutny/wesoły epizod naszego życia ^^ jestem na tak ale to nierealne

@Wnorass

są ostrzejsze bany i chuja daje boterzy niczego się nie boja

@IIKtoś

MASZ RACJE !!! stawiasz kolacje :]

Torres
10-07-2009, 01:41
fakt kiedys na apo bylo inaczej, ale za to jak ciezko sie expilo... wszystko zajete, czekalo sie w kolejce po 30-40 min.

teraz przynajmniej szybko sie lvl wbija, chociaz klimat juz nie ten sam ;/

Sorc King
10-07-2009, 08:30
Nic nie trwa wiecznie ;<. Niestety co było już nie wróci.Myślisz, że nawet jak by zrobiło się apo na nowo nie przeszły by obecne nooby i nie znobiły go? Teraz okradają kumpli i sprzedają kcc na allegro, niektórzy specjalnie próbują się "kumplować" w tym celu. Dla mnie to żenada. Pozdro i pamiętaj, Apo nigdy nie będzie takie jak kiedyś ;<

.Verrier
10-07-2009, 09:27
Na stronie głównej servera proponuję zrobić test z ortografii i ogólnej wiedzy o Tibii. Gdy jakaś osoba go nie zda to paszoł won i nie może się rejestrować XD

Tak na poważnie to chyba nic już nie można zrobić aby przywrócić dawne APO. Kiedy zacżąłem tu grać (ok września 2006 r. było po prostu zajebiście.. Każdy większy level pomógł, pogadał, doradził nie to co teraz.. Jak napisał kolega wyżej nic nie trwa wiecznie i takiego APO jak pare lat temu już nigdy nie będzie.

Sir Tom'ek
10-07-2009, 09:53
ahhh... stare czasy :D:D pamiętam jeszcze 1 ownera "Pani Ania" ak dala mi demon seta i kaski i innych itemów to byłem szczęśliwy cały tydzień

IrysBanned
12-07-2009, 16:26
Omg wy za dużo Tibię przyswajacie i robicie z niej rzecz nie wiadomo jak ważną...
Czemu to takie ważne? To tylko gra....
Rozumiem o przywrócenie starych czasów w rl, gdzie nie bylo komputerów, nałogowców kazdy bawil sie jak i gdzie chcial i nie potrzebna była rozrywka pod postacią komputera czy telewizora! Ale prosic o przywrócenie starych czasów w grze komputerowej a tym bardziej jakże pojebanej grze tibia?
Żenada...

satherr
12-07-2009, 21:32
AA szkoda gadać ludzie... o czym wy pieprzycie, jakie old apo, przecież to te same nooby i dzieci co kiedyś tyle, że podrosły, a zachowanie dalej takie samo. Na jak to mówicie 'old apo' nie było noobów, złodzieji itd... jak jest nowy serv to nawet nie opłaca się kraść bo po co, jak jeszcze nic wartości nie miało. Co do kolejek to wynika to z protokołu tibii. Jak APO było pod 7.6 a Rl powiedzmy pod 7.8 to zmiana była minimalna i gracze wybierali APO. A teraz jak jest już 8.5 to mało kto pamięta o przestarzałym protokole 7.6 z ubogą grafiką....

Dylus Knight
12-07-2009, 21:39
@Up
Kompletnie nie masz racji
Pvp na RL (tzn. teraz aktualizacja 8.5) kompletnie nie podoba sie graczom i odchodzą!
Po za tym wolą old tibie niż new.
P.S. jak byś nie zauważył na tibii jest kryzys, który mamy co roku - jednak w tym jest służszy (normalnie jak w życiu: JoKe). Mamy wakacje a na rl jest mniej niż 35tys graczy, gdzie nawet przed update było po 50tys. Po prostu Tibia ma tak zwany kryzys.
Np, Tibia 8.1 jak popularna 3miesiace temu, a teraz? kto tam gra!

Emo
12-07-2009, 22:10
Restart harów to byłby błąd. Dla gmów bo mogli by być oni oskarzeni o Zniewazenie cudzych pieniedzy.
Nie mogli by być oskarżeni o znieważenie cudzych pieniędzy. Co najwyżej CIPSoft może oskarżyć Mortiisa o to, że w celu wzbogacenia się używa ich gry. Poza tym to tylko wirtualne ludziki i pikselowe przedmioty, myślisz, że sądy nie mają nic ciekawszego do roboty niż rozpatrywanie jakiegoś "wirtualnego syfu"?

@Top
Nic nie trwa wiecznie. Normalne jest, że wszystko przemija. APO nie mogło być wiecznie fajne i zajebiste. Szczerze mówiąc to mi się smutno zrobiło jak czytałem ten topic, ale cóż... Nic już teraz nie zrobimy. Moim zdaniem z APO będzie już tylko gorzej.

Takarji
12-07-2009, 22:24
Starego APO już napewno nie będzie, chodź sam wtedy prawie nie grałem.
Teraz narobione wysp z respami, nawbijali 2k levele kasy aż nie zbierają i cwaniakują.:o

Maślanka
13-07-2009, 14:31
Apo zeszło na psy, i tego nie zmienisz, teraz wszsycy mają boty, kiedyś było tego miej, teraz każdy oszukuje na każdej napotkanej okazji, wcześniej nie... Nie powróci stare apo... Są za duże levele itd. Restart harów i zbudowanie serva od nowa bez tych atomów, omenów etc. To by było chociaż w 50% stare apo.

●●Grote●●
13-07-2009, 14:40
APO się nie zepsuło to ludzie się zepsuli. Nawet jeśli by przywrócili APO z 2006 roku, to nic nie da trust me.

`FilipeK <3
13-07-2009, 15:59
***** jesli chcesz zaistniec , a nie grales tu kiedys to chuj Ci w dupe :|
old apo nie powroci musialby powrocic mikiel[pantera] oraz Scorpion >.>
musielibysmy cofnac czas , zeby botow nie bylo , a z graczami to chuj mikiel i Scorpion oni by zrobili porzadek..
jest jak jest i nic nie wskorasz elo.

Quiet v 2.0
13-07-2009, 16:43
musielibysmy cofnac czas , zeby botow nie bylo , a z graczami to chuj mikiel i Scorpion oni by zrobili porzadek..

Gdyby wróciła stara ekipa (GM), administracja by poświęcała więcej czasu i byłby ostrzejszy regulamin tak dla botów jak i thiefów, to sądzę, że na APO powracali by starzy ludzie i byłoby dużo nowych.

Tre Cool
13-07-2009, 16:46
Serwer tworzą ludzie którzy na nim grają. Jeżeli zmienia się mentalność tłumu, to cały serwer schodzi na psy...

SaSa
13-07-2009, 17:15
Ej ale przecież gracze się od tak nie zmienią prawda? Boty są i się nie skończą taka jest prawda ,nie mów cię ,że nie.Ja i tak wiem swoje. :)

Smaq
13-07-2009, 17:21
Zrobić nowe 7.6 bez m mace, silver wandów, g boltów, secików klapek .... ewentualnie pandemka, taki rox, ale z expem 3-5.

James Bond
13-07-2009, 21:21
Dla mnie stare apo to stary krs i zico, winiak, seviper(1st), drako, Rembik (2 albo 3 owner taki mlody typ), Artur (1st neko knight), chaosruler(mistrz xD), kajutan i viki xD

wiekszosc z nich przestala grac, a niektorzy sie zmienili w tym ja w co watpie ze warto wracac apo drugie nowe apo to nowi ludzie nowa historia albo te same smętne PLEBSY z tego apo i boterzy ktorzy beda sie gonic z lvlem... noUsens .........

BACZEQ dla wszystkich dobry, to był typ co tylko expił, siohalem go nawet duzo, tylko expic umial zero pvp xD

Andrea
13-07-2009, 21:36
Chyba nie da rady...... Grałem kiedys w 2007 na rooku 25 lvl xP kazdy kazddemu pomagal i nie zalowal kasy

Pro Eddy
18-07-2009, 12:43
Po 1 to wszelkie chary które zostaja wystawiane na allegro.pl powiny być usuwane. Po 2 Powinien być taki spis Na forum Allegro Kid; I tak powinni być wszyscy którzy pokupywali chary i nie umia za bardzo grać... Jak by ich przypilnował że by z dp nie wyszli, to odechciało by im się taiej gry...
Po 3 łapac każdego Cave bota, thiefa, nuba i go napierdalać aż na sl-e mu braknie padnie ze 3 razy popłacze nad kompem, wystawi chara na allegro, Delte dostanie i tak sie wytepi idiotów...

Artis
18-07-2009, 13:05
Sam kiedyś pamiętam kolejki, a teraz żenada jest totalna.

RayKion
18-07-2009, 13:36

mowisz o tym mikielu ktory teraz lata na golasa i spamuje na cb?

>topic

nie masz szans na stare apo, btw. nie nekus$$$$$$$ ino syczek, pjontka.

WislakKRK
30-07-2009, 17:02
Stare apo Mialo Szacun. To już niezbyt...

Artis
30-07-2009, 17:05
Liczmy z tym, że nie powróci już Stare dobre Old APO.Wszystko idzie z postępem, no chociaż może, by coś to zmieniło, ale to są minimalne szansę.
Pozdrawiam,
Heroes..