PDA

View Full Version : [8.42][ROX]Criminal Records System

Quiet v 2.0
10-07-2009, 20:22
Proponuję wprowadzić system crimal records. Wpisy za bany o tym samym rodzaju sumowałyby się.

Na przykład:

Dostanę bana za pisanie nie na temat na game chat na 1 dzień. Następny ban za TEN SAM wpis trwałby automatycznie 2 dni i każdy kolejny o dzień dłużej.

Dostanę bana za obrazę gracza na 2 dni. Następne będą za 4, 6, 8 dni itd.

Dostanę bana za macro/boty. Pierwszy ban będzie na 7 dni, drugi na 14, trzeci na miesiąc, czwarty to jakże nierealny automatyczny delete konta.

Jakby to działało dokładniej?

Każdy gracz miałby u siebie w panelu na stronie zakładkę "criminal records" i tam byłyby wypisane owe wpisy. GM zamiast sam ustalać długość trwania banowałby za jakiś powód, a system sam by naliczał na ile dni ma być ban. Oczywistym jest, że w tej zakładce można by było zobaczyć kiedy ban się zaczął i skończył, ile już mieliśmy oraz ewentualnie jakie przewinienia mieliśmy kiedyś.

Wpisy kasowałyby się po powiedzmy 3 miesiącach. GM'owie zaoszczędzaliby czas a gracz nie musiałby cierpieć z tego powodu, że ten GM daje bana za coś na 3 dni, a inny na 1 dzień.

Takie systemy widziałem na wielu OTSach, nawet na noob, więc nie sądzę, żeby byłoby to trudne do zrobienia.

@Bart: to tylko propozycja. Nie orientuję się w czasie trwania banów na apo. Czas trwania banów ustawi Morty albo Tajger.

Bondi
10-07-2009, 20:34
W końcu jakaś normalna propozycja :o Nie to co ostatnio unban za sms XDDDD Byłoby faktycznie sprawiedliwe rozwiązanie, ale z drugiej strony jakiś typ przeklnie `lekko` i ma bana na 1 dzień, drugi typ puści wiązankę i też ban na 1 dzień ;p Aczkolwiek, według mnie ten crimal records mógłby wypalić, bo to dobry pomysł, ale jak będzie to już zależy od wiemy kogo Xd

.Bart.
10-07-2009, 20:37
Kiedyś pisałem bardzo podobną propozycję Tygrysowi.

mam kilka zastrzeżeń.
pierwszy ban za spam - 24h, drugi 48h, trzeci 4dni, czwarty 8dni i tak dalej.
pierwszy ban za bota - 10dni, drugi 20dni, trzeci 40dni i czwarty delete.
pierwszy ban za cavebota - 3 tygodnie, drugi delete.

usunięcie 1 wpisu za spam/handel/destruktywne zachowanie/obraźliwe wyrażanie - 3 miesiące.
usunięcie 1 wpisu za bota/cavebota - 6 miesięcy.

Gonzalo
10-07-2009, 21:00
Jest to bardzo dobry pomysł , Jestem jaknajbardziej na TAK !!!

Emo
10-07-2009, 21:14
Również uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie. Podobają mi się te zasady, które wypisał Bart. Taki ostrzejszy rygor może trochę uspokoiłby wszystkich botterów i innych noobków. Mimo tego wątpię, żeby zostało to wprowadzone. Po pierwsze Mortiis pewnie tu nie zajrzy, a jak zdarzyłby się cud i zaglądnął by na forum to i tak pewnie tego nie wprowadzi. Przecież jeżeli bany będą trwały za długo to gracze przestaną grać, co za tym idzie Mortiis nie będzie dostawał kasy za PACCe.

Kamor ^Inter^
10-07-2009, 21:18
Tak,możę by to coś pomogło :rolleyes:
Jestem Za

Myst
10-07-2009, 21:21
Bardzo dobry pomysł jestem za!!! Oby ta propozycja weszła w życie

Tettii
11-07-2009, 09:22
Było już na forum ze 3 razy jak nie więcej. Nie dostaniesz moderatora, ponieważ są lepsi ludzie na to stanowisko. To, że jakiś idiota wskazał cię w durnym temacie to nie znaczy że Mortiis cię wskaże. Tak jak napisałem - było i nie weszło, więc nie ma sensu spamować.

Psyhol
11-07-2009, 09:51
Pomysl dobry lecz czy sie sprawdzi?......................................... ...........

Sir Tom'ek
11-07-2009, 09:54
Jestem za ale i tak pewnie tego nie bedzie ;/;/

Quiet v 2.0
11-07-2009, 10:16
Było już na forum ze 3 razy jak nie więcej. Nie dostaniesz moderatora, ponieważ są lepsi ludzie na to stanowisko. To, że jakiś idiota wskazał cię w durnym temacie to nie znaczy że Mortiis cię wskaże. Tak jak napisałem - było i nie weszło, więc nie ma sensu spamować.

Tak samo nie było sensu spamować o knight'cie, o pacc za sms i innych rzeczach.

Ja moda nie dostane, bo przez ostatnich kilka dni zbyt mocno krytykowałem naszą administracje. Chociaż kto wie :P

Azonka
11-07-2009, 11:24

Jakby cos to nie jedna osoba go wymienila. I sam sadze, ze by sie nadawal. moglbys ich nie wyzywac i mnie?;<

@topic
Swietny pomysl ;)
Popieram w 100% ;x

Pampalini
11-07-2009, 14:59
Nie mam nic przeciwko .. co z tego że były takie tematy? a ile było tematów na temat ek pacc sms .. to jakoś dobrze było.. jestem na tak. propozycja jak najbardziej mi się podoba.

Krsix
11-07-2009, 15:30
Jestem na tak w końcu bany nie będą zależne od nastroju modka/adma:D

SongokuSSJ
11-07-2009, 18:31
jestem na tak
lecz i tak tego nie wprowadza /;
bo co wprowadzili z propozycji ;/

Mortalix
11-07-2009, 18:44
Pierwszy raz zgadzam się z Tobą...
Dostając 3,4,5[..] bana za boty może by się im w końcu odechciało, bo jak wiadomo delete'y to bujda ; o

!!sQaua!!
11-07-2009, 18:56
Podoba mi się ten pomysł, ale ja bym do niego dodał takie cuś, że np. gracz kupił hara, dostał, albo tak długo nim nie grał, że zapomniał o swoich banach, mogła by być komenda !ban, wted by pojawiało się w konsoli np. takie cuś:
"Twoje bany:
macro/boty - <ilość> np. 2
przeklinanie i obraza innych użydkowników - <ilość> np. 0
destruktywne zachowanie - <ilość> np. 3"
To moje zdanie.
Wtedy gracz wiedziałby, jaką kare poniesie za przewinienie, i nie będzie chciał czekać na unbanned, więc nie będzie łamał regulaminu. Chyba, że to sadomaso i lubi "samookaleczanie".

Tr4X
11-07-2009, 19:09
Osobiście jestem za, bo jakby to wprowadzili to przestałbym grać na bocie xD Ale Mortiis nie wprowadzi tego bo sa delte! Czyli mniej kasy na wakacje xD

Arigori IksDe
12-07-2009, 16:16
Of kors pomysl 100% na tak, wszystko wygladaloby przejrzyscie, latwiej i ogolnie git, gdyby tylko Mortii to zagladnal >.<

Show 2.9.1
15-07-2009, 11:18
Zdecydowanie tak to może od luczy kogoś bocenia bo teraz ludzie bara podowage to ze postawi na cave na noc i więcej lvli wbije niz on przez te 7 dni a tak jak dostanie na długość swojego pacc to tak jak b y zucil 10zl w smietnik a za to mamy 2 dobre piwka : D
Ludzie którzy zaznaczają "NIE" wiadomo dlaczego pozdro ! przestrzegaj regulaminu a nic ci się nie stanie ^^