PDA

View Full Version : Ludzie w kontenerach to za ma?o - sprzedam konto.

Crayon
11-08-2009, 19:29
Cześć.
A może nie. Witam, bardziej oficjalnie brzmi. Chciałbym zadać jedno bardzo ważne i nurtujące mnie od kilku minut pytanie - Co tu się do kurwy nędzy dzieje?! Rozwinę zaraz temat, ale zanim to nastąpi zarzucę sobie Disturbed do Winampa, a mój drogi przyjaciel ByOuT - Eldo ;)
Otóż użytkownik(a raczej konto) Quiet v 2.0 (http://forum.toproste.pl/member.php?u=9196) zostało zbanowane dawno temu w trawie. Teraz okazuje się, że ww. konto jest odbanowane. Dlaczego?

[11-08, 16:50] Quiet v 2.0 bo Quiet Muflona poprosił

Od razu nasuwa się pytanie - czy Quiet v 2.0 to rzeczywiście Quiet v 2.0? Odpowiedź brzmi - nie. Wchodząc na to konto, w podpisie można dostrzec wielkimi literami napis:

New owner konta. Na pw może Wam powiem kim jestem...

Krótka rozmowa na CB i już wiemy, że Quiet v 2.0 to nie Quiet v 2.0, tylko znajomy "prawdziwego" Quieta zwanego dalej "Stworzycielem konta".

I tutaj nasuwa się jedno pytanie, skierowane do Moderatorów. Zwłaszcza Muflona. Czym dla Ciebie są zasady? Na ChatBoxie, postach czytamy jedynie o przestrzeganiu regulaminu, o tym jak to użytkownicy go łamią i wyłamują się poza prawo. A czym dla Ciebie jest właśnie to prawo? Kolor zielony upoważnia Cię do wywyższania się poza innych? Rozdzielasz ludzi na równych i równiejszych?
Ja jak i ByOuT rozumiemy... nie każdemu układ planet korzystnie wpływa na funkcjonowanie w zgodzie z florą i fauną ale jakim prawem Muflon, odbanowałeś (z pewnością bez uprzedniej konsultacji z Administracją i resztą Moderatorów) konto Quiet'a(Quiet v 2.0 (http://forum.toproste.pl/member.php?u=9196))

Nałożyłeś warna - usunąłeś. Ale to nie fair względem innych. Stare porzekadło mówi "Pierwsze słowo do dziennika, drugie słowo do śmietnika".
Bo dałeś mu bana "na prośbę"? A co to ma być? Koncert życzeń? Równie dobrze mogę wejść komuś na konto i poprosić o bana, bo "kończę z forum". Albo poproszę o zbanowanie użytkownika xxx, zzz i yyy. Za ładne oczka. Bo ładnie poprosiłem :)

Kolejna sprawa - sam "handel" kontami na Forum. Toż to jest paranoja. Regulamin gry głosi:
3 - Zabronionym jest udostępnianie konta jakimkolwiek osobom trzecim.
A co z kontami na Forum? "Sharing", wymiana kontami. Może zacznijmy wystawiać konta na forum.toproste.pl na allegro?
Czyżby w Grze liczyła się ilość gotówki na postaci, a na Forum posty?
Dlaczego aktualny 'owner' konta Quiet v 2.0 nie założył po prostu nowego konta, swojego? Może liczył że nick da mu +15 do Charyzmy i +20 do Spirita?

Jaki był sens tego 'wielkiego' pożegnania Quieta? Czy on dla Was coś znaczył? Zrobił on coś dla tego forum poza poradnikiem o edycji postów? Aaa chyba, że dla Was jak i moderatorów jego 1000 postów świadczy o 'wielkości'... No cóż, jak nie PLN'y to posty. Jakim prawem jego pożegnanie mogło być w OWION'ie a inne automatycznie są przenoszone do działu pożegnania? Kilka słów Lost Girl, które mówiły o zamknięciu tematu dnia następnego o godzinie 19:00 rozbawiły mnie tak jak rymy Sykuli...

Temat założyłem w formie czystej dyskusji. Dział Forum najbardziej według mnie i ByOuTa pasuje do tego tematu. Bo to wszystko, ta cała sytuacja dotyczy właśnie forum.toproste.pl i jego użytkowników. Liczymy na to, że wypowiecie się szczerze na temat tej sytuacji. Nie bójcie się wypowiadać własnego zdania. Piszcie co czujecie, co myślicie. Mam nadzieję że zrobicie to jak ja - zachowując pełną kulturę.
Moderatorzy: Jak widzicie, temat założony po to, aby dyskutować nie tylko o "sprzedanym"(oddanym?) koncie Quiet v 2.0, lecz także o sytuacji na Forum.
Mamy nadzieję, że nasz krótki post zmusi Was, drodzy użytkownicy i Moderatorzy do przemyśleń i refleksji.

I pamiętajcie, Droga Kadro - my nie chcemy Was zrzucić ze stołka. Chcemy pokazać Wam Wasze błędy, żebyście więcej ich nie musieli popełniać. Ten temat jest dla Waszego dobra!

Pozdrawiamy
^Crayon & ByOuT

Spaślak
11-08-2009, 19:36
Quieta zbanowałem ponieważ o to poprosił, (odchodził z forum), dzisiaj napisał do mnie czy moge mu odbanować konto ponieważ chce powrócić do naszej społeczności, pierwsze co zrobiłem to zapytałem Mortiisa i odbanowałem konto. Jeżeli Quiet mnie oszukał i jest to nowy owner tego konta to to konto zostanie zbanowane.

Hexolic
11-08-2009, 19:42
Elo. Muflon, jak Ty tak banujesz wszystkich i odbanowujesz za free to odbanuj moje konto które też zbanowałeś za free. Jak wszyscy to wszyscy. I nie ma wyjątków bo to nie koncert życzeń.

[Muflon] Twoje konto zbanowałem ponieważ złamałeś regulamin i nie zostanie ono odbanowane, natomiast konto Quieta zbanowalem bo mnie o to poprosił i wbrew waszym przekonaniom to czy mogę go odbanować skonsultowałem z Mortiisem, jeżeli by się na to nie zgodził nie zrobił bym tego.

Μikiel
11-08-2009, 19:54
Zbanować go! Jego idiotyczne posty typu ' O kurcze, heheheh ale on tego konia zgwałcił :PPP :D:)' są po prostu żenujące. Nie wiem po co go w ogóle odbanowali, kogo to obchodzi że prosił ban=ban i nie ma odbanowania.

Pampalini
11-08-2009, 19:58
Aha, spoko to każdy który chce bana za "Free" bo odchodzi z forum a po 2 tygodniach pisze że chce un bana .. to jest chyba chore :|| i dla czego zostało te konto to odbanowane to nie wiem bo co nasz kochany nabijacz postów wrócił i chce znowu nabijać "posty" ? ..
Konto powinno być nadal zbanowane.

@Edit.
Widzę że posty są usuwane ;) widać że nie może się nikt wypowiedzieć w tym temacie .. widać tą wolność słowa na tym forum.

[Muflon] Usunąłem 2 posty w których były tylko bluzgi i nic więcej...

Τettmeier
11-08-2009, 20:29
Został zbanowany, więc unbana nie powinno być. To, że nie łamał regulaminu nie zmienia faktu, że dostał perma. Nie mam nic więcej do powiedzenia(napisania) na ten temat.

Maly down
11-08-2009, 20:41
Piszcie co czujecie

Czuję, że mnie w krokó swędzi : ////

Piszcie co czujecie, co myślicie.

Myślę, że odbanowanie się nie należało, chciał bana to powinien go mieć, a nie na byle pierdnięcie od razu mu go zdjęto. Nie mam nic do owego użytkownika, ale jednak moim zdaniem to już była po prostu przesada. Co do tego, co napisano w temacie, to zabronione jest dzielenie kont ale w GRZE, jeżeli się nie mylę, to w regulaminie forum nie ma niczego takiego, a nawet jakby było, to ban należałby się ByOutowi, ponieważ sam się przyznał że z jego konta korzysta ktoś tam jeszcze, nie pamiętam dokładnie kto.

Ale nawiązując do tematu, to zaznaczam jeszcze raz, że odbanowanie się nie należało, jak to już określano we wcześniejszych postach "to nie koncert życzeń", kim on jest, że może sobie prosić kiedy chce i o co chce i to otrzymuje? Albo kim jest Muflon, skoro tak postępuje...

Spaślak
11-08-2009, 20:47
Wspólnie ekipą podjęliśmy decyzje o Quiecie, tak jak napisał Crayon to nie koncert życzeń więc postanowiliśmy go zbanować z kilku powodów nie będę wyjaśniał jakich, temat zamykam.