PDA

View Full Version : Champions League 09/10, wyniki, dyskusje. Wejd? tu!

Τettmeier
16-09-2009, 14:54
Witam. Jak wiecie wczoraj zaczęła się rywalizacja najbardziej prestiżowych, klubowych piłkarskich zawodów na świecie. Na jednym forum jest mniej zainteresowania tą dyscypliną sportu, na drugim więcej. Aczkolwiek nie chodzi o to, żebym wyliczał tutaj takie rzeczy. Po prostu założyłem ten temat, aby ci z pierwszego forum i ci z drugiego mogli napisać cokolwiek mądrego, czy mniej mądrego. Dobra, do rzeczy. Może na początek grupy:
Grupa A
(Bayern Monachium, Girondins Bordeaux, Juventus Turyn, Maccabi Hajfa)
Grupa B
(Besiktas Stambuł, CSKA Moskwa, Manchester Utd., Vfl Wolfsburg)
Grupa C
(Olympique Marsylia, AC Milan, Real Madryt, Grasshoppers Zurich)
Grupa D
(APOEL Nikozja, Atletico Madryt, Chelsea Londyn, FC Porto)
Grupa E
(Debrecen VSC, AC Fiorentina, FC Liverpool, Olympique Lyon)
Grupa F
(FC Barcelona, Dynamo Kijów, Inter Mediolan, Rubin Kazań)
Grupa G
(Glasgow Rangers, FC Sevilla, VfB Stuttgart, Unirea Urziceni)
Grupa H
(Arsenal Londyn, AZ Alkmaar, Olympiakos Pireus, Standard Liege)

grupy z ligamistrzow.com, edytowane przeze mnie

Tak jak napisałem wyżej, pierwsza kolejka już za nami. Wyniki wczorajszych spotkań są następujące:
A Juventus 1-1 FC Girondins de Bordeaux
A Maccabi Haifa FC 0-3 FC Bayern München
B VfL Wolfsburg 3-1 PFC CSKA Moskva
B Beşiktaş JK 0-1 Manchester United FC
C FC Zürich 2-5 Real Madrid CF
C Olympique de Marseille 1-2 AC Milan
D Chelsea FC 1-0 FC Porto
D Club Atlético de Madrid 0-0 APOEL FC

uefa.com

Ku zdziwieniu: Cristiano Ronaldo 27, 89, Raúl González 34, Higuaín 45+ 1 , Guti 90+ 4
Czyli C Ronaldo zaczyna pogrywać na poważnie... :)
Milan wygrał, 2 gole Pippo. Mój ukochany Juventus zremisował, niestety u siebie, co poradzić. Do reszty podchodzę z boku: Chelsea 1:0; Manchester wygrał. Dziś rozpoczynają się kolejne mecze. Na co czekacie? Na kogo liczycie? Jakieś typy? Kolejka przedstawia się następująco:
Liverpool ? - ? Debrecen
Ol. Lyon ? - ? Fiorentina
Inter ? - ? Barcelona
Dynamo Kijów ? - ? Rubin
Stuttgart ? - ? Rangers
Sevilla ? - ? Unirea
Olympiacos ? - ? AZ
Standard ? - ? Arsenal

ligamistrzow.com
Ja czekam na Inter : Barcelona (jest już temat o ty meczu, ale to nic... XD) Eto'o i Ibrahimovic.. Będzie widowisko... ;)
Zapraszam do dyskusji! ;-)

Old Shidishi
16-09-2009, 15:27
Liverpool 3 - 0 Debrecen
Ol. Lyon 2 - 1 Fiorentina
Inter 1- 3 Barcelona <3
Dynamo Kijów 1 - 1 Rubin
Stuttgart 1 - 1 Rangers
Sevilla 2 - 0 Unirea
Olympiacos 1 - 0 AZ
Standard 0 - 2 Arsenal

Moje typy :]

Laluś
16-09-2009, 15:30
Ja tam kibicuję Chelsea i Milanowi. Mam nadzieję, że te dwie drużyny wyjdą z grupy. :D

Mehu
16-09-2009, 16:29
Jeśli chodzi o mecz Inter - Barca, mam nadzieję, że wygra Inter. Lubię ten klub, włoska piłka ma swoje całkiem odrębne cechy od innych lig.
W całej LM liczę na Real. Od zawsze lubię ten klub, dzięki bardzo sławnemu lewemu obrońcy, który grał do 2007 roku. ;)

Devixx
16-09-2009, 16:45
Liverpool 2 - 0 Debrecen
Ol. Lyon 2- 1 Fiorentina
Inter 0 - 2Barcelona
Dynamo Kijów 2 - 0 Rubin
Stuttgart 1 - 0 Rangers
Sevilla 3- 0 Unirea
Olympiacos 2- 0 Az
Standard 0 - 2 Arsenal

Oczywiscie, moim faworytem tych rozgrywek jest Barcelona :) Kibicuje rowniez Liverpool'owi, Sevill'i oraz Arsenal'owi

'Oxidosis'
16-09-2009, 18:44
Oglądałem wczoraj mecz na SopCascie bo nie mam Nsportu, AC Milan vs Olympic Marsylia. Na szczęście wygrali i wywiezli bardzo wazne 3 pkt ktore wywalczyli na wyjezdzie. Co tu duzo pisac, jako iz bardzo kibicuje Milanowi jestem zadowolony z tego, że wygrali w sumie z silną drużyną :)

Co do tematu, pierwsza kolejka się jeszcze nie zakończyła, ale jeżeli chodzi o mecze grup A-D nic mnie nie zaskoczyło, może troche Juventus i Athletico, które zremisowało u siebie z APOEL..

Jeśli chodzi o C.Ronaldo i Real, w końcu mecz mu wyszedł, ładnie dryblował i przy okazji strzelił dwie bramki, które wpadły po rzutach wolnych :) Prócz tego dobry mecz rozegrał Raul, a niestety Kaka zagrał tak sobie, ale słabsze mecze się zdarzaja ;D

Dzisiaj stawiam wynik 1-1, jeśli chodzi o spotkanie Inter z Barceloną.

I nie żebym się buntował, ale śmieszy mnie obstawianie Olympiacosu który gra przeciwko AZ, faworytem jest mistrz Holandii ale pewnie większość widzi pierwszy raz nazwe tego klubu więc postawie sobie na Olympiacos bo co to jest Az..

Aha i jeżeli ktoś nie ma dostępu do Nsportu, a chce obejrzeć mecz polecam program sopcast ( chociaż można ściągnąć TVU ), jest to program który umożliwi nam obejrzenie transmisji przez internet. Zasada jest prosta, ściągasz program, instalujesz, wchodzisz na http://www.meczyki.pl wyszukujesz spotkanie i klikasz w SopCast, po czym program i transmisja same Ci się otwierają i nic więcej tylko oglądasz :)

a wszystkie wyniki na żywo będziesz widział na stronie livesports.pl, bo wiadomo że wszystkich meczy na raz nie obejrzysz, a zapewne wyniki będziesz chciał znać ;d

DannRook
16-09-2009, 19:24
Liverpool 1 - 0 Debrecen
Ol. Lyon 3- 1 Fiorentina
Inter 2 - 1 Barcelona
Dynamo Kijów 1 - 1 Rubin Kazań
Stuttgart 1 - 0 Rangers
Sevilla 3- 0 Unirea
Olympiacos 1- 0 Az
Standard 0 - 2 Arsenal
Marzy mi się finał:
Manchester United : Real Madryt
Jak za dawnych, dobrych lat królowania tych dwóch teamów :)

'Oxidosis'
16-09-2009, 19:42
Liverpool 1 - 0 Debrecen
Ol. Lyon 3- 1 Fiorentina
Inter 2 - 1 Barcelona
Dynamo Kijów 1 - 1 Rubin Kazań
Stuttgart 1 - 0 Rangers
Sevilla 3- 0 Unirea
Olympiacos 1- 0 Az
Standard 0 - 2 Arsenal
Marzy mi się finał:
Manchester United : Real Madryt
Jak za dawnych, dobrych lat królowania tych dwóch teamów :)

Kiedy Real królował co było na przełomie wieku XXI, ManU grał taką sobie piłke. W ostatnich 5 latach Realowi szło słabo, ponieważ 5 razy z rzędu odpadł w 1/8 LM ;d

Na razie sensacja, 9 minuta i St Liege prowadzi z Arsenalem 2 - 0 :o

ale widze każdy obstawiał Arsenal, nie ma to jak obstawiać na teoretycznie lepszy klub <3

DannRook
17-09-2009, 19:20
Kiedy Real królował co było na przełomie wieku XXI, ManU grał taką sobie piłke. W ostatnich 5 latach Realowi szło słabo, ponieważ 5 razy z rzędu odpadł w 1/8 LM ;d

Na razie sensacja, 9 minuta i St Liege prowadzi z Arsenalem 2 - 0 :o

ale widze każdy obstawiał Arsenal, nie ma to jak obstawiać na teoretycznie lepszy klub <3
O rly?
A kojarzysz może nazwisko Beckham?
To może mi jeszcze powiesz, że jak Beckham był u szczytu formy w MU to MU grało taką sobie piłkę? Wiesz co mówisz? Chyba nie.

'Oxidosis'
17-09-2009, 19:35
Wez z takim gadaj, czy ManU krolowal, no nie wiem, jesli chodzi o czasy gdzie krolowal real, manchester wygral tylko raz lige mistrzow w 1999 i ani razu procz tego nie byl w finale, przy czym real w ciagu 4 lat wygral 3 razy lige mistrzow jesli chodzi o czasy gdzie nastapil przelom wieku. Tak pamietam beckhama i spolke, byli wtedy dobrzy ale nie krolowali jesli chodzi o puchary europejskie

masiro
17-09-2009, 20:57
@Oxidoxis

Za dużo statystyk przeczytałeś, a za mało jeszcze wiesz ;)

DannRook
18-09-2009, 14:11
Wez z takim gadaj, czy ManU krolowal, no nie wiem, jesli chodzi o czasy gdzie krolowal real, manchester wygral tylko raz lige mistrzow w 1999 i ani razu procz tego nie byl w finale, przy czym real w ciagu 4 lat wygral 3 razy lige mistrzow jesli chodzi o czasy gdzie nastapil przelom wieku. Tak pamietam beckhama i spolke, byli wtedy dobrzy ale nie krolowali jesli chodzi o puchary europejskie
Wiesz co to znaczy królować? Czy ja powiedziałem, że hurtem zgarniali każdy puchar? Chodzi o to, że grali wraz z realem najlepszą piłkę, to że Manchester nie wygrywał tak dużo pucharów zależne było głównie od szczęścia, np ćwierćfinał z Realem, coś było najpier 4:3 a potem 2:1, z resztą nie pamiętam już. Naczytałeś się suchych statystyk i będziesz mnie pouczał. Może mi powiesz, że takie Monaco, Bayer Leverkusen czy Juventus Turyn były lepsze jakieś 5-7 lat temu od MU bo oni grali w finale LM?
Otóż powiem Ci, że się mylisz.

Kowal
24-09-2009, 13:04
Ja tam chce zeby final byl Barca vs. Liverpool moje dwie ulubione zagraniczne druzyny :D
Gdyby tak bylo w finale bym kibicowal Barcelonie :D kibicuje jej od 98 roku :D

Arcano
21-10-2009, 18:43
Dzisiaj mecze! Dzisiaj mecze! Oczekuje na mecz Chelsea - Atletico oraz Real - Milan. :D

.Gonzalo.
21-10-2009, 18:53
Dzisiaj Real rozwali Milan aż będzie miło popatrzeć :D:D. Ja chciałbym Finał Real - Man Utd

Demon Huntter
21-10-2009, 19:05
Dzisiaj mecze! Dzisiaj mecze! Oczekuje na mecz Chelsea - Atletico oraz Real - Milan. :D

dokladnie ;>
ofc. jestem za Chelsea.
czekamy na wyniki =))

Kuosa
21-10-2009, 19:07
dokladnie ;>
ofc. jestem za Chelsea.
czekamy na wyniki =))

Ja tak samo kibicuje CHELSEA od uu juz wielu lat i nie przestane.;-)

ronida
21-10-2009, 19:19
Mam własnego bloga o Chelsea xD
Chelsea do boju!!

PuntekPedal
21-10-2009, 22:47
2 Real - Milan 3

i chuj w dupe realowi :):)

*KaRpeQ!*
21-10-2009, 23:00
@up
Zgadzam sie xD

@topic
Visca el Barca!

Krulowiec
22-10-2009, 13:50
Jestem za Realem ale powiem, ze wczorajszy mecz był porazka.
Jakims cudem strzelili tą bramke i do przerwy 1:0
Potem głupia bramka prawie z 50 metrow...
Gdy juz myslalem, ze przynajmniej 2:2 bedzie a tu suprise.

-,-'

Andrea
22-10-2009, 14:52
Tak Real zawalil ten mecz z Milanem całkowicie,ta bramka na 1:0 to byl przypadek (błąd Didy).Gra wgl.sie nie ukladala Realowi z czego skorzystal Milan.

'Oxidosis'
22-10-2009, 15:30
Dzisiaj Real rozwali Milan aż będzie miło popatrzeć :D:D. Ja chciałbym Finał Real - Man Utd

i jak, miło się patrzyło?

Przy drugiej bramce PATO płakałem, ahh i nie przespana noc ! F O R Z A M I L A N

Według mnie Pellegrini popełnił błąd, nie wpuszczając w drugiej połowie Van der Vaarta za Kake, który mimo iz według opini ludzi grał słabo, ja uważam że grał dobrze, starał się ciągnąć akcje do przodu, ale nie miał z kim grać. Benzema dno totalne, jeden wielki nie wypał, Marcelo grał dobrze, ale w ofensywie chociaz jest obronca, dwie bramki stracone przez niego, Casillas? Popełnił błędy, ale on też jest człowieiem.. Xabi jeden dobry strzał z dystansu, sporo strat i niecelenych podań, to samo Ramos, Jedyni na + to Drenthe i Raul, który jak na kapitana przystało dzielnie walczył z przodu.

Co do gry Milanu, pierwsza połowa gorzej niż przeciętnie, druga połowa dobra, o ile nie bardzo dobra, Pato zaczął wygrywać pojedynki, gra zaczęła się układać i mimo bardzo wolno konstruowanych akcji były one skuteczne. Bramka Silvy powinna być uznana, no ale cóż, dobrze jest jak jest ;)

Ikki
22-10-2009, 16:00
troszkę niektórzy kibice realu umilkli tutaj :) VeB

Τettmeier
22-10-2009, 17:24
Ta... Milan ich pojechał, ale nie jestem z tego powodu zadowolony ponieważ kibicuje Juve(które po trudnościach wygrało jednak z Maccabi)..

Crayon
22-10-2009, 18:44
Patrzyłem na CSKA : United i ostatnie pięć minut meczu - miód, cud, futbolowa perfekcja. Czerwone Diabły mogły z dziesięć razy bić piłę mocno w pole karne, gdzie byli Berbatow i Owen. I jakie było moje zdziwienie, gdy Valencie stojąc przy szesnastce obraca się i wycofuje do Nevillea, który następnie odgrywa piłkę do Van Der Sara. On do Carricka, piła do Naniego, wbiega szybko do środka i Valencia przy piłce. Wielki spokój młodzika, znowu wycofanie do Gary'ego. Grali piłką tak perfekcyjnie, że przyglądałem się temu jak zaczarowany.

Dyskusja widzę też tyczy się Realu i Milanu. No dobrze, Milan zwyciężył, ale uważam że nie miał lewego skrzydła. Obserwowałem u dołu ekranu poczynania Ronaldinho, gdy był bez piłki. Spacerował, albo w ogóle stał i czekał na podanie. Szkoda tylko że przeciwnik miał kulę. Pierwsza połowa w wykonaniu R80(lol) - tragedia. Jak na niego patrzyłem to zastanawiałem się, czy to na pewno Ronaldinho, który zachwycał w Barcelonie. Uświadamiał mnie tylko w momentach, gdy piłkę przyjmował. Fakt - przyjmował jak za dawnch lat, ale kuźwa nic ciekawszego nie robił. Tak samo jak Pato, który potem chyba Powerade wypił.

Szkoda wygranej 4:0 Chelsea...
dawajcie, hejterzy : D

@Down
Jakiś ulung, holender. Słaby. Ja lepszy i o wiele tańszy : D

Τettmeier
22-10-2009, 19:40
100% agree co do spacerowania/stania Ronaldinho. btw. Kto to jest ten Drenthe?

Rumix
22-10-2009, 20:33
Real Madrid 2-3 Ac Milan .
Loluwa. Zaskoczył mnie Real .
Bez Cristiano to nie gra . ; o .

deniro12
02-12-2009, 19:34
F.C Barcelona-tylko ona.............................................