PDA

View Full Version : Borixon dissuje Tede.

_Spajki_
20-10-2009, 21:44
Diss na Tedego.
http://www.youtube.com/watch?v=H1sZCtSiQB8&feature=popular
Ładnie go pojechał.
@Edit
PTP odchodzą z "Wielkie joł", po wypuszczeniu dissa na Tedego.
"Chcielibyśmy dać jasno do zrozumienia, że hip-hop jako całość to dla nas więcej niż tylko wydawanie płyt za pośrednictwem takiej czy innej wytwórni. Przede wszystkim wymagamy od siebie obopólnego szacunku komunikacji i zaufania mając na uwadze dobro wszystkich współpracujących ze sobą stron. Na dzień dzisiejszy z przykrością musimy stwierdzić że tego zabrakło gdyż nie wzięto pod uwagę naszego stanowiska, co więcej odnieśliśmy wrażenie, że bez konsultacji z nami podjęte zostały pewne decyzje w szerokim rozumieniu dla nas niekorzystne.

Nie mamy pretensji czy roszczeń do wytwórni jeśli chodzi o całokształt współpracy. Od 13 listopada 2008 roku kiedy to ukazała się płyta "Ulice Tego Słuchają" relacje między nami a Wielkim Joł układały się pomyślnie. Biorąc pod uwagę wielkość wytwórni i wielokrotnie powtarzające się problemy organizacyjne osoby za to odpowiedzialnej potrafiliśmy przymknąć oko na pewne niedociągnięcia i pracować dalej z myślą o kolejnych produkcjach pod tym szyldem. Niestety o ile można zaakceptować pewne rzeczy o tyle nie możemy pozwolić sobie by nie zareagować na ostatnie wydarzenia, chodzi oczywiście o beef między Peją a Tede. Po przedyskutowaniu sprawy doszliśmy do wniosku, że nie możemy pozostać całkowicie neutralni i bezstronni w zaistniałym sporze gdyż z obiema stronami konfliktu utrzymujemy bezpośredni kontakt i uważamy, że specyfika środowiska w jaki się znajdujemy nie pozwala na kontynuację obecnego stanu rzeczy. Naszym zdaniem pozostanie w wytwórni Wielki Jol było by jasną deklaracją opowiedzenia się po jej stronie z czym zgodnie z naszym sumieniem i podejściem do kultury hip-hop nie możemy się zgodzić. Z powodów oczywistych nie mamy zamiaru brać czynnego udziału w mającym miejsce beefie, naszym zdaniem bowiem jest to sprawa indywidualna między wyżej wymienionymi raperami i nikt oprócz nich nie powinien się tym zajmować.

Podsumowując Ekipa PTP żegna się z ekipą Wielkie Joł nie żegnając się w żadnym razie z rapem. Nakładem nowej wytwórni na początku roku pojawi się nowa płyta PTP nad którą prace trwają.Wkrotce ukaże się również Mixtape Buczera "Podejrzany o Rap vol.2".

Pozdrawiamy wszystkich którzy czekają na nasze produkcje bo naprawde warto !! ;] Big Up 5!"

Tal
20-10-2009, 21:54
Chętnie wyrażę swoje zdanie w tym temacie. :)

Nie wyjebał mnie ten diss z butów, no cóż. Tede wróci z wakacji i będzie nagrywał pewnie, w pierwszej kolejności wyjdzie coś na Rycha, później coś do Borixona.

Nie oszukujmy się Tede nagrywa zajebiste dissy... i tyle. ; <

Pozdrawiam
First Tal

*Esende Mylffon*
20-10-2009, 22:30
Haha, Borixon. Leze XDD Jak chce cos seplenic pod nosem to niech disco pospiewa ;d Smieszy mnie jego glos, diss taki sobie, ale Tede go zniszczy, bo taki pionek jak Borixon juz nie ma argumentow ;d

Ridz_Forester
20-10-2009, 22:38
Teraz każdy nastepny raper któr chce dissować Tedego ma coraz gorzej.
Płomień81 powiedział na jego temat chyba wszystko do czego można było się dojebac..
Tede może sobie jechac po Rychu i po Brx, bo zapewne bedzie miał wiecej argumentów.
Podobno coś Eldo się jeszcze wypowiadał na temat WYP3, moze być ciekawie :D

marcopolo
20-10-2009, 22:52
HAHAHA Borixon rox ;d

PTP dobrze zrobilo ;d

Tede

Dolar $
21-10-2009, 00:32
Haha, Borixon. Leze XDD Jak chce cos seplenic pod nosem to niech disco pospiewa ;d Smieszy mnie jego glos, diss taki sobie, ale Tede go zniszczy, bo taki pionek jak Borixon juz nie ma argumentow ;d

Kompletnie się z tobą nie zgodzę.

@topic

Pojechał po bandzie. Zajebisty diss.

<Vetebcio>
21-10-2009, 08:26
Odkąd peja rozpoczął pojazd na Tedego to każdy dołącza do Ryśka . . .
Tede to już życie nie ma ... : (

Flama
21-10-2009, 08:59
ja tam czekam i wieże w tedego
myślę ,że pokaże klasę... jest na dobrym poziomie...
Widać to po N2... życiówka w 2 miesiące

Tede jest komercyjny ? To czemu nie bał się odpowiedzieć Rysiowi ?
Borixon sam sobie zaprzecza...

Tede w swoich szeregach ma jednych z najlepszych bitmejkerów...
czemu generalnie się Borixon wbija do dissa? Peja nie daje sobie rady ?
Bo nie kumam

Krulowiec
21-10-2009, 13:56
Smieszne troche, od jakis bananow mu cisnie ^^
Tede wroci i zmiazdzy Peje I Tego Borixon

Elo

Białas
21-10-2009, 14:36
Borixon zawsze wchodził w dupę Tedemu a teraz tak nagle zmienił swoje poglądy? ten diss jest śmieszny a zarazem żenujący, na miejscu Tedego nawet bym na niego nie odpowiadał.
Większość z Was nie zrozumiała tego dissu a piszecie, że jest fajny tylko dlatego ponieważ pocisnął Tedego ; ) nie macie swojego zdania i to by było na tyle...

Pozwólcie, że zacytuję fragment tego dissu : „Odkąd z moją rodziną opuściłem Warszawę mam na końcu chuja Twój wielki fejm i sławę”
albo Borys jest upośledzony albo ja już nie wiem! z tego co wiem to fejm&sława to jedno i to samo ale już mniejsza o to...
Ten diss to całkowity niewypał, zero jakichkolwiek argumentów, same wrzuty, zero przemyśleń, autodiss po całości.

dobra, uwielbiacie tedego i tylko dlatego uwazacie, ze diss jest chujowy..
Nie prawda, nie mogę mieć własnego zdania ? wcale nie uwielbiam Tedego bo to co robi teraz jest po prostu śmieszne.

kACZOR
21-10-2009, 14:42
dobra, uwielbiacie tedego i tylko dlatego uwazacie, ze diss jest chujowy..
ja Tedego 'szanuje' ale trzeba przyznac, ze diss nie jest zly; )
pjona

Habemus Papam
21-10-2009, 15:00
B. dobry diss.. niech wróci Tede.. bd fajnie..
Borixon, dawno nic nie nagrywał ale nie spadł z formy. elo.^

Kowal
21-10-2009, 15:02
Diss na Tedego.
http://www.youtube.com/watch?v=H1sZCtSiQB8&feature=popular
Ładnie go pojechał.

Ten diss jest żałosny...tak jak BRX, widac ze sie znasz :)

Co do PTP to zachowali sie jak idioci i tyle :)

@Vetebcio
Kazdy?? Kto sie niby dolaczyl do Pei?? Ten diss na Tedego od BRX nie ma nic wspolnego z beefem Tede vs. Wesz

@Kaczor
Ja nie oceniam tego pod katem tego czy lubie Tedego przyznalem ze diss Pei byl dobry chociaz go nie lubie :) a diss BRX jest dla mnie poprostu cieniutki

@Topic
Nie wiem czy to mozna nazwac dissem jezeli Tede zechce odpowiedziec Borixowi to przeciez go zje...
Ide w Sobote na koncert Tedego do Mega. Tedzik pewnie poryje troszke z obdarzonego bieda umyslowa Rysia :)

Gakori
21-10-2009, 15:59
no powiem że Borixon ładnego dissa walnął ale Tede go " ZJE "

Mortalix
21-10-2009, 17:41
Uważam, że to słaby popis ze strony Borixona i Tede nieźle go zjedzie ripostą. ; o
Z drugiej strony (co oczywiste) Peja i tak jedzie Pedzika jak suczkę. : )
Każdy teraz chce dołożyć swoje 3 grosze i zjechać Tedego swoim dissem, ale (choć nie lubię tego grubasa x d) uważam, że zemsta z jego strony będzie słodka. : )

`Artas
21-10-2009, 18:26
Po co Borixon się wpierd*la za przeproszeniem w tą 'wojnę' między peją a Tedem? :O Czyżby rysiowi brakowało argumentów? ;) Czekamy na odpowiedź Tede.

Tal
21-10-2009, 18:46
Yo
Po tym co tu zobaczyłem musiałem napisać drugiego posta !

@Artas
Co Ty pierdolisz? Jak nie wiesz to po co dzielisz się swoimi błędnymi rozkminami? Diss Borixona nie ma nic wspólnego z beef'em Tedzika z Peją. -.-
Poczytaj sobie ocb. Chodzi przede wszystkim o to, że Tede na facebooku wyszydzał trasę Liroya i WYP3...

Pozdrawiam ponownie
First Tal

edit~
@down
Nie powtarzaj po mnie baranie. -.-

Kowalu$
21-10-2009, 22:04
Po co Borixon się wpierd*la za przeproszeniem w tą 'wojnę' między peją a Tedem? :O Czyżby rysiowi brakowało argumentów? ;) Czekamy na odpowiedź Tede.

Tede obraził WYP3 na facebooku :D to nie dotyczy dissu Pei i Tedego :D
Dla mnie ten diss jest zalosny no ale co kto woli...

_Spajki_
22-10-2009, 16:07
@Kowal
Tede na facebooku kozaczy?
Boże jak go słuchać, jak chcesz usłuszeć coś innego*?
Od tyłu puścić?
Powiesz dla czego zachowali się jak idioci?(PTP).

Ten diss jest żałosny...tak jak BRX, widac ze sie znasz
Za to ty lubisz: buty, czapki, mam kase.
Znasz sie ;).
Co do "on go zje" poczekajmy coś wypuści.
Masz problem bo tede też miał zjeść peje i co?
Nico peja go wysrał:).

*innego czyt. jaki to ja jestem kasiasty, mam zaj*&^ebiste buty czapke itp.

@Topic
Nie mylcie beefu Peja vs. Pede z Borixon vs. Pede.

Mikiel, aha
22-10-2009, 16:14
Witam.
Borixona nawet nie skomentuję, bo jak na starą szkołę przystało użył popularnego tricku, mianowicie:
Jest o tobie cicho? zdissuj kogoś, przynajmniej narobisz szumu wokół siebie
Do tego Borygo wydaje płytke niedługo więc jakaś promocja by się przydała :)
Brx lizał dupe Tede'mu, a teraz że wyśmiał ich śmieszną trase(bo tak to można nazwać, bo tylu latach bez wydania nowej płyty organizować trase, phi) to Brx się spiął i robi zamieszanie, by się wypromować :) Ciekawe czy na Eldoke coś nagra, ahah