PDA

View Full Version : Du?o kasy na serwie

Dark Pajdochleb
06-11-2009, 18:42
Mam takie pytanie, mianowicie ostatnio się zastanawiałem o co chodzi z tym "Nie zwiększymy loota, bo jest za dużo kasy na serwie."
Niech mi ktoś wytłumaczy co w tym złego? Może wielcy znawcy mnie zaraz zjadą, że to logiczne bo oni wiedzą albo coś, ale ja ***** nie wiem ;/. Na Mazurskim pewnie jest miliard razy więcej kasy :D i żaden gm nie narzeka ;-).
Proszę o odpowiedź, pozdro

KaZeK
06-11-2009, 18:47
Mazurski to jest noobowska Alfa Beta Demo Mini Wersja APO więc tam może być od cholery kasy.

Na APO z lota potrafią w kilka h wylocić tyle kase że głowa boli dlatego zmniejszają lot żeby później nie wyrzucać kasy na ziemię.

Ludzie narzekają na lota że im się nie zwraca a po noob charach albo w dp mają tyle kasy że im starczy na 500 lvli.

Lot powinien być od lvl'a że z danym lvlem lot rate się zmniejsza czy coś.

sepheris
07-11-2009, 17:13
Troche to nie fair. Ja nie dawno zaczolem grac i wychodze z expa na + ale nie wiele, a ci co wczesniej grali maja cale dp powypychane itemami i sc.... Ciekawe jak ja mam im dorownac, skoro oni maja zapewniona kase juz pewnie do konca istnienia serwera a ja musze odkladac zeby mi na manasy starczylo.

Gaston
07-11-2009, 17:21
@up
Zgadzam się z Tobą w 100%

Np jak ktos ma hacka na 800lv
to juz cięzko potem odrobić na seta np itp....

!!sQaua!!
07-11-2009, 17:25
Pamiętam czasy, jeszcze może z rok <półtora?> temu, kiedy z msów był taki wspaniały loot... Ja od 300-350lvl na msach zarobiłem sobie na Pandemonium Armor <wtedy 8kcc około?>.
Teraz się cieszę, jak na 10 lvli wyniosę 500cc...

@Zgadzam się z tobą.
Loot powinien być zależny od levela.

Orson_Pall
07-11-2009, 17:34
@KaZeK
Grałeś tam, że tak mowisz? A jeśli tak, to ktory lvl wbiles? Bo gwarantuje Ci, zę na mazurskim do ~50k lvla trzeba kombinowac skad by tu wziasc na sle.
@topic: Jak dla mnie drozszy sl zalatwilby sprawe, conajmiej 200cc za sztuke. Z tym lootem od lvla mogloby nie wypalic, tak samo jak rots ktory rzekomo dodaje do loota ;D
@stranusek: z peni leci o 0 do 39cc, przy czym 0 zdaza sie strasznie zadko, ale 1 cc to co drugo peni. powiedz mi tylko kto expi na peni? Ludzi jak expia to na drako, a z nich nie ma czasu zbierac cc.

Krsix
07-11-2009, 17:35
Zgadzam sie, loot to totalna żenada...
Pewinni go w ogóle zwiększyć ;)

Simi
07-11-2009, 17:41
Nie rozumiem waszych wypowiedzi. On chciał usłyszeć odpowiedź, dla czego jest tyle kasy na serwerze, a wy piszecie, że się z czymś zgadzacie. Jeśli chcecie, żeby loot był zależny od lvl'a (o ile to jest możliwe do wprowadzenia) to napisz ktoś temat w dziale Propozycje. Ten temat powinien być zamknięty, bo założyciel tematu dostał odpowiedź, a nie potrzebne odpowiedzi panów up usunięte.

#edit/Sasha.
madafak. ;x. Źle spojrzałem X D i od razu źle zrobumiałem ;x

#top.
tak tak, loot rate zależny od lvla. tak. zgadzam się z tym.

Sturnusek
07-11-2009, 17:47
Bo gwarantuje Ci, zę na mazurskim do ~50k lvla trzeba kombinowac skad by tu wziasc na sle.
od 5klv(?) mozesz isc na penigasy, z ktorego wypada od 20 do 50cc z 1 + jakies smieci. ponizej -5klv mozesz isc na adobe, z ktorego wypaada od 10 do 30cc+ jakies smieci, wiec? uzbierac na sl to tam latwo + seta.
#Monkey
gralem tam przez jakies 3miesiace i po jakiejs noce blackd zebralo mi 800sc z skeleton guardow.

Sasha
07-11-2009, 17:47
@simina

Mam takie pytanie, mianowicie ostatnio się zastanawiałem o co chodzi z tym "Nie zwiększymy loota, bo jest za dużo kasy na serwie."
Niech mi ktoś wytłumaczy co w tym złego?
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem :D
@topic
Ktoś wyżej dobrze pisał, że ekipa APO nie chce, żeby kiedyś kasa leżała na ziemi, ale to spotyka się ze sprzeciwem low lvli, którym ciężko o kasę, a taki hlvl nawet przy tym słabszym loocie i tak wyjdzie do przodu. Bo ma większe hity, co za tym idzie szybciej ubije moba itd.

Wolly
07-11-2009, 17:59
To normalne, serwer jest coraz starszy, więc i kasy jest więcej. Ja proponuje wprowadzić częstsze loterie, ale o itemy jakieś mniej wartościowe. :)

Monkey
07-11-2009, 18:08
@KaZeK
Grałeś tam, że tak mowisz? A jeśli tak, to ktory lvl wbiles? Bo gwarantuje Ci, zę na mazurskim do ~50k lvla trzeba kombinowac skad by tu wziasc na sle.
@topic: Jak dla mnie drozszy sl zalatwilby sprawe, conajmiej 200cc za sztuke. Z tym lootem od lvla mogloby nie wypalic, tak samo jak rots ktory rzekomo dodaje do loota ;D
@stranusek: z peni leci o 0 do 39cc, przy czym 0 zdaza sie strasznie zadko, ale 1 cc to co drugo peni. powiedz mi tylko kto expi na peni? Ludzi jak expia to na drako, a z nich nie ma czasu zbierac cc.

Osroneq ???

od 5klv(?) mozesz isc na penigasy, z ktorego wypada od 20 do 50cc z 1 + jakies smieci. ponizej -5klv mozesz isc na adobe, z ktorego wypaada od 10 do 30cc+ jakies smieci, wiec? uzbierac na sl to tam latwo + seta.

Sturnus z peni leci 40cc max a czesciej ci lotnie 10-20 niz 30+ o seta nie jest tak latwo jak myslisz.

Orson_Pall chodzilo o 50k lvl jak mnie prosi 100k+ na sl'a -.-

Loot zalezny od lvl

etelekk
08-11-2009, 01:19
Z monster skieleton powinien byc zwiększony loot

bo to masakra jest :< z 450 na 470 lvl droplem 600cc + 5 dedów : > : < gówno a nie loot a muszę sie przyznać ze to i tak fart byl.. :< jak by lecialo tak jak kiedyś bylo by fajnie;,,, a jak za duzo kasy macie to częściej loterie róbcie ;] bo na loterii sporo kasy schodzi;D

Duff
08-11-2009, 01:29
Ja proponuje zostawic tak jak jest. Jak sie ma pecha to i nie ma lota :)

Białas
08-11-2009, 05:01
Za dużo kasy na serverze ? no to administracja się obudziła, APO stoi przeszło 4 lata mogli o tym pomyśleć co najmniej 2 lata wstecz
gdy ludziom opłacało się sprzedawać te k cc na allegro a nie teraz gdy cena k cc spadła tak diametralnie, 120k cc = 15zł.

Takarji
08-11-2009, 08:28
Dużo kasy to mają tylko dzieci allegro :) albo złodzieje xd
Tak grając samemu i zarabiać każdy by miał trochę :)

Zuczek Przemas
14-11-2009, 14:23
no lipa dla tych co zaczynaja grac i nic im nie leci albo te 3cc na start ;/ moze cos z tym zrobia
klik (www.google.pl)

Badzjos
14-11-2009, 14:29
Niech mi ktoś wytłumaczy co w tym złego? Może wielcy znawcy mnie zaraz zjadą, że to logiczne bo oni wiedzą albo coś, ale ja ***** nie wiem ;/. Na Mazurskim pewnie jest miliard razy więcej kasy :D i żaden gm nie narzeka ;-).
Proszę o odpowiedź, pozdro
Masz linka io przeczytaj...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Inflacja

Jak już wiesz co to inflacja, to spytaj sie rodziców (bo nie sądze żebyś pamiętał ceny przed denominacją w Polsce) jak było kiedyś do 1995 kiedy przeprowadzono denominacje waluty w Polsce

luko
14-11-2009, 14:31
Mazurski to jest noobowska Alfa Beta Demo Mini Wersja APO więc tam może być od cholery kasy.

Na APO z lota potrafią w kilka h wylocić tyle kase że głowa boli dlatego zmniejszają lot żeby później nie wyrzucać kasy na ziemię.

Ludzie narzekają na lota że im się nie zwraca a po noob charach albo w dp mają tyle kasy że im starczy na 500 lvli.

Lot powinien być od lvl'a że z danym lvlem lot rate się zmniejsza czy coś.

Pomyśl co piszesz..Byś po nocach beczał że nie masz kasy ^^

Pan Xim
14-11-2009, 15:00
Zgadzam się z tym ze lov lvl ma przwalone, 3cc na start to wogóle żenada, wbijajać 200 lvl nie mam skad brać na sl-e, z draculi nic nie leci, a jak sie pada to jesteśmy troche czasu w dupe... Są ludzie co mają całe dp kasy, i są też ludzie co klepią biedę i nie mają na manaski nawet i dlatego nie grają, noby kupią sobie na allegro. Pownni zrobić albo większy lot albo jakiś quest na 10 kcc naprzykład od jakiegoś lvl-a nie 700-800, tylko 200-300. Wtedy ktoś by był już ustawiony i więcej osób by grało...
Taka jest moja opina

Mc Maciek
14-11-2009, 15:21
Skoro na małym lvl jest tak ciężko, to można zwiększyć loota z takich potworów jak Dragon/DL, Hero, Hydra, Dark Lord, Monster Skeleton (minimalnie), ale zmniejszyć za to z potworów dla h-lvl'i.

@down
500-1500cc na lvl? To nie jest wcale tak mało... Ty byś chciał wbić 5 lvl'i i mieć wszystko...

Dopalacz
14-11-2009, 15:26
Mc maciek nie grasz to nie gadaj ok ? bo mi na 1lvl przypada 500-1500cc lota na 1300lvl to nie aż tak dużo, manasy trzeba kupić uzbierać na kaptur wstęp , 1 ded-3sc(perfect) więc jest dobrze , na low jest łatwo są poradniki jak wbić szybko lvl wbiajsz 50 i siedzisz na hero tam zawsze na plus , kto ci każd na 200 expić z sl? na 200 siedzisz na drakulach a tam kasa leci itp. więc na manasy będzie i nie pada sie na 200 ;d bo drakul na 200 możesz po 3-4 brać lajtem , wbijasz 300 ms /kingi i masz kase

Badzjos
14-11-2009, 16:17
Mc maciek nie grasz to nie gadaj ok ? bo mi na 1lvl przypada 500-1500cc lota na 1300lvl to nie aż tak dużo, manasy trzeba kupić uzbierać na kaptur wstęp , 1 ded-3sc(perfect) więc jest dobrze , na low jest łatwo są poradniki jak wbić szybko lvl wbiajsz 50 i siedzisz na hero tam zawsze na plus , kto ci każd na 200 expić z sl? na 200 siedzisz na drakulach a tam kasa leci itp. więc na manasy będzie i nie pada sie na 200 ;d bo drakul na 200 możesz po 3-4 brać lajtem , wbijasz 300 ms /kingi i masz kase

Po 1. Ja na 1300 wyciągam po 1,5kcc na lajcie na lvl... Więc ty to chyba expisz na rotwormach albo co...
Po 2 "kto Ci każe na 1300 expić z perfectem?" Możesz zapierdzielać w slach, albo zwykły amulet kupić inny...

^Akynaoo
14-11-2009, 16:20

Wprowadzili oplate na wejscie na kaptur? : o

@topic
Moznaby obnizyc loot bo naprawde ludzie maja za duzo kasy. Proces inflacji najlepiej widac na domkach. Domki w perspektywie roku drozeja kilkakrotnie bo ludzie maja tak duzo, ze nie boja sie oferowac kosmicznych cen za domki i dziala to tez w druga strone - ludzie nie sprzedaja domkow bo maja w cholere kasy przez co nie zalezy im na sprzedaniu i sugeruja wysokie ceny.

Badzjos
14-11-2009, 16:29
Wprowadzili oplate na wejscie na kaptur? : o

@topic
Moznaby obnizyc loot bo naprawde ludzie maja za duzo kasy. Proces inflacji najlepiej widac na domkach. Domki w perspektywie roku drozeja kilkakrotnie bo ludzie maja tak duzo, ze nie boja sie oferowac kosmicznych cen za domki i dziala to tez w druga strone - ludzie nie sprzedaja domkow bo maja w cholere kasy przez co nie zalezy im na sprzedaniu i sugeruja wysokie ceny.

Z domkami to się zgadzam, ale uważam że to nie to jest powodem że tak mało osób sella domki... Po prostu nikt z gmów nie czyści domków ludziom którzy dawno się nie logowali.
Domek na facc jest kasowany po braku logowania przez 1 miesiac! Akurat ten pkt regulaminu często nie jest pilnowany i nie zabiera się im domków. Odnośnie tego pkt to uważam że domki powinny byc tylko dla pacc, bo jak ktoś się zaloguje raz w miesiącu tylko po to, żeby mieć domek, a wcale nie gra to to jest bez sensu... Po skończeniu promocji powinien być tydzień na kupienie jej znów, ale sprzedanie domku i tyle.

Mc Maciek
14-11-2009, 17:14
Akurat ten pkt regulaminu często nie jest pilnowany i nie zabiera się im domków.

Już nie raz było mówione, że dana osoba może się nie logować na postać, na której jest domek nawet rok, a domek i tak nie zostanie usunięty, jeżeli gra na innej postaci na tym samym koncie.

Dolar $
14-11-2009, 18:02
Za dużo kasy na serverze ? no to administracja się obudziła, APO stoi przeszło 4 lata mogli o tym pomyśleć co najmniej 2 lata wstecz
gdy ludziom opłacało się sprzedawać te k cc na allegro a nie teraz gdy cena k cc spadła tak diametralnie, 120k cc = 15zł.

Chyba cię popierdoliło na cymbał synek. 120kcc = 15 zł? Chyba na twoim ots...

#topic

Kasa jest, bo ludzie grają i ciągle coś lootują. Proponuję rozwinąć mapkę city. Dodać nowe domki/ville, zwiększyć cenę manasów oraz run. Żeby obniżyć również ilość kcc można po prostu zrobić NPC, który za pewną opłatą zmienia nazwy itemów... To wszystko razem chociaż trochę obniżyłoby ilość kcc...

Dopalacz
14-11-2009, 18:16
Dodam tyle jak 1.5k lvl ma już full eq to co ma robić? z kasa ? kupuje domek na pokaz i go stoi , moim zdaniem powiny być nowe domki takie bardziej "ekskluzywne XD " tzn nie duże jak villa bo takie mają mały zbyt ale np. jak są kolo temple koło 150sqm np. treiner dp własne i np. tp gdzieś

kcc nie oplaca się już sprzedawać ; / kiedyś pamietam (3 lata temu)za 1kcc miałem 9zł teraz poszło bardzo wszystko w dól;/

JoKe
14-11-2009, 19:56
OMG ! Kasy jest wystarczająco na APO !

Jeżeli porownujesz APO do noob Ots jakim jest Mazurski OTS to srry ale nie ma co porownywać!

APO TO NIE MAZURSKI !:D

Adasik
14-11-2009, 20:43
Lot jest dobry. Czasem leci, czasem nie więc tu się liczy czysty fart. Na mniejszym lvlu(15-100) loot powinien być ustawiony 2x większy od domyślnego teraźniejszego, bo zazwyczaj do 100lvl siedzi się na DL, z którego nie spadni ani rh, ani dsm.

Lady Knighter
14-11-2009, 21:21
@up
Dokładnie! Na old charze (deleted) od 60-90 lvl wbity był na dl-ach bez przerwy... Loot? - 2 dsm i 1rh!! Do tego z ringiem!! Co to za loot?? do tego jakieś 4cc w kasie... A waste? 7 mmax-ów po 200 użyć... I do tego 500 sd...

@Top
Obniżcie loot dla lvli 300+ bo oni to już z górki mają... A 15-300? Demy/DL-e/Demon Lordy/MS solo <(z sio)>OTS King
Na low lvl nie da się dużo zarobić... Chyba że chcesz waste na 200CC a loota 400-500 max...
Do tego do 80 można na hero stać żeby z 1-2sc może max zarobić...

@Down
Tylko ciekawe kto ci pomoże?? 4 osoby mi powiedziały "Spierdalaj" "zarób sam/a" "nie dam ci kasy" a w **** kasy w domq mieli... po 100sc na 1 kupce, i do tego S sety po 3-4

Heodrim
14-11-2009, 22:42
Quest na low lvl podobny do deserta na rl tibii bylby przydatny. Mozna by bylo w nim zdobyc 1kcc-3kcc i spokoj. Taki quest bylby na 150 lvl i potrzeba by bylo do niego 4-6 osob. Moim zdaniem to najlepsze wyjscie z sytuacji. A co do tego ze za duzo kasy na servie, mozna organizowac loterie, porobic nowe expowiska, na ktore wchodzilo by sie za kase. Myslalem o czyms takim jak tytuly dla postaci, np "Baron". Taki tytul kosztowal by 3kcc i wyswietlal sie po kliknieciu na postac (Widzisz xxx. Lvl xxx. On jest elite knight. On jest Baronem) i byl by dodatkiem takim jak np nimfa. Wiem ze ten pomysl jest glupi i smieszny, ale ci co maja za duzo kasy napewno pokusili by sie zeby miec taki tytul.

Zgadzam sie z przedmowcami na temat domkow, powinny byc czesciej sprawdzane przez gm i czyszczone w razie nieobecnosci posiadacza. Mozna by bylo dorobic ich tak z 30~, ale nie villi tylko zwyklych domkow 30-80 sqm, najlepiej w city i evul zeby byly drogie.

A co do low lvl - ja gralem niedawno od poczatku i nie mialem na low lvl problemow ze zdobyciem kasy. Zawsze mozna posiedziec na jakis potworkach nie dla expa tylko dla loota, lub poprosic wyzszy lvl o pomoc. A noz znajdziesz mentora ktory bedzie chetnie pomagal? I wcale nie potrzeba kupowac kasy na allegro zeby normalnie grac..

@up
Myslisz ze kazdy hlvl z mnostwem kasy bedzie Cie nia obsypywal? Tak juz jest, ja bym raczej liczyl na pomoc mniejszych lvl