View Full Version : Nokia vs Sony Ericsson
Która z tych firm jest lepsza waszym zdaniem. Moim zdaniem wszyscy pierdolą, że Nokie są dobre, wytrzymałe i w ogóle zajebiste. Ale dla mnie to jest gówno prawda. Szczerze to wole SE ponieważ zawsze ma jakoś bardziej rozbudowane menu i funkcje, a taka Nokia to po pierwsze nuda a po drugie miałem już 3 Nokie i w 2 mi padł wyświetlacz (po roku a w drugiej po 1,5 roku)a w 3 po 2 latach intensywnego używania głośnik padł. Więc nie pierdolcie smutów bo Nokia jest dla mnie nie tyle gorsza tylko jest na tej samej równi co SE. Tyle z mojego zdania, prosze o wasze opinie. Dołączam ankiete.
@Co za ludzie. Głosowali w ankiecie ale juz opinii pisemnej im się nie chciało. Pzdr poćwicz.
.Panicz.
26-11-2009, 19:21
Zdecydowanie NOKIA ;]
Ufam tej firmie już dobre 5 lat :p
Obecnie mam n95 (już drugą) przedtem miałem n96 (brak osłonki na tylni aparat,białe podświetlenie,etc <---- Moim zdaniem gorsza od n95 :)).
Sony Ericsson jest w/g mnie lepszy chociaż miałem wiele telefonów to te najmniej mi się psuły oraz mają najwięcej funkcji. :D:D
Ciężko porównać te marki i jednoznacznie stwierdzić, która jest lepsza. Obie mają wiele telefonów, które są dobre, a także złe.
Nokia zawsze jest droższym telefonem i najczęściej jest tak, że ich wyświetlacze mają większą ilość kolorów.
SE znów wykonuje telefony z bardzo dobrym aparatem.
Nie ma zasady, że dana marka wytwarza lepsze lub gorsze telefony. Ja przykładowo mam SE C905 i po 2 miesiącach zepsuł mi się głośnik, ale mimo wszystko dalej jestem zwolennikiem SE. Dlaczego? Sa trzy powody. Cena, wygląd i aparat.
Oczywiście nokia ;)
Miałem 3 Nokie i 1 SE 3210, 6800,K510i i obecnie 6630
Nigdy nic mi się w Noki nie popsuło ;) Może i są droższe, ale za coś się płaci. Mają dobre aparaty (z resztą jak SE), dobrze rozbudowane menu (na każdym symbianie jest wyjebane), są ładniejsze :p no i nie zawodne.
Nokia ma duże zróżnicowanie telefonów:
- muzyczne
- biznesowe
- średniej półki
- i szpanerskie ^^
Nokia to Nokia i nic tego nie zmieni.
Pozdro ;)
>>Vegos<<
26-11-2009, 21:36
Ja tam miałem nokie :> Ale znudziły (ale też fajne)
SE to też bardzo dobry telefon... Właśnie planuję kupić http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=60694
ten link to mój temat xD....
Chyba go wezmę:p
Aha ! I obecnie mam Sagem MY 401x antenka się popsuła :< ale reszta git :>
Seth Drut
26-11-2009, 21:44
zaznaczylem Sony Ericssona ;)
osobiscie uzywalem telefonow obu firm i SE bardziej mi przypadl do gustu ;d
_Spajki_
27-11-2009, 08:26
Nie poruwnuj SE z nokią...
Wadome nokia.
Wytrzymałe, symbian rox, aparat w n73 jest wykur*&^ty, multum aplikacji na nokie itp. itd.
` Cinasek
27-11-2009, 10:51
Dla mnie najlepsze są SE. : ))) ......................................
Nokie sa najlepszymi telefonami..
Sony Ericsson - Bardzo szybko sie psuja, spadna czy cos i dupa..
Nokie wytrzymale, proste w opsludze itd.
Nokia - The Best !
Zuczek Przemas
27-11-2009, 12:38
mam nokie mialem SE w nich szybko bateria mi padala nokia latwa w obsludze;p apart niezly w swietle jak robie;p mam 2mpi ogolnie bardziej wytrzymala jest
Τettmeier
27-11-2009, 13:13
Nokia zdecydowanie - chociaż ostatnio czytałem, że więcej teraz chodzi ludzi do naprawy z tym telefonem, w porównaniu z tym co było kiedyś. Sony Ericsson może i ma dużo funkcji ale to tylko potwierdza fakt, że jest robiony do zabawy.. Jeśli ktoś chce mieć zajebisty multimedialny telefon tylko do pochwalenia, jaki to on ma dobry głośnik, słuchawki, zajebisty aparat(do 2 tyg po kupnie..) to moze go używać.. Jeśli lata mu koło dupy co on ma w sobie, wystarczy mu SOAD na budziku i abonament za 55zł to ofc Nokia, która prawidłowo używana(nie rzucasz o podłogę, nie wypada ci z kieszeni, albo nie robisz testów ile wytrzyma) powinna pasować.
Uuu ciezki wybor ; o
ale raczej SE ;p ......................
"Nokia to Nokia". Mam nokie juz ponad rok i nie narzekam. W sumie, to raczej do lansu jej nie uzywam (chociaz z poczatku sie nia lansowalem), ale teraz, to wisi mi to. Aparat ma, karte pamieci ma, sms'y pisac i dzwonic sie da, to mi wystarczy ;>
Ofc. Nokia
Taak ja mam teraz już 3 Nokie i nie narzekam na żadną. Wszystkie działały mi bez zarzutów tak ze polecam Nokie. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.