View Full Version : Zamiany postaci
Quiet v 2.0
15-03-2010, 09:11
Na wstępie zaznaczam, że propozycję daję by poznać wasze zdanie na ten temat.
Dawniej grając w WoWa, gdzie wymiany postaciami są częste wymyśliłem system zamian, który niedawno został wprowadzony.
Na czym ma polegać wymania?
Jest to opcja umożliwiająca zamianę postaciami. Nie musimy się obawiać kradzieży konta, a postacie byłyby automatycznie przenoszone między kontami przez skrypt.
Jak zamienić postać?
W Panelu Gracza mogłaby powstać opcja "Zamiana postaci". Po wejściu tam, ukaże nam się standardowo szukajka i poniżej wszystkie oferty.
~~Wyszukaj oferty~~
Szukam: (wybór klasy)
Poziom od: do:
~~Lista ofert~~
Quiet - 688 - Master Sorcerer - Link do szukajki postaci
Eiyael - 790 - Elder Druid - jw.
Po wejściu w wybraną ofertę ukarze się nam np:
Nick: Quiet (nicki nie ulegają zamianie, czyli jeśli wymienię samą postać to nick zostanie taki sam)
Klasa: Master Sorcerer
Poziom: 688
Szukajka
Zamienię za: Druid
Poziomy od: 600 do: 800
Inne uwagi: Postać nie posiada EQ.
Oferty:
Blabla - 645 - Paladin - Szukajka [Przyjmij/Odrzuć] (Tutaj byłyby zgłoszone oferty przez innych graczy. Możemy je odrzuć bądź przyjąć. Po wejściu też wyświetliłyby nam się informacje, a jeśli ktoś by bezpośrednio do takiej oferty zgłaszał swoją postać to musi wypełnić okienko opisane niżej)
Na samym dole była by opcja "Zaoferuj wymianę". Po wejściu w nią wybieramy postać z listy.
Zgłoszenie wyglądałoby tak:
Wybieramy postać z listy, a następnie przechodzimy do okienka w którym wypisujemy dane niżej.
Postać: Quiet
Zamienię za: (wybór klasy)
Poziom od: 600 do: 800
Inne uwagi: Postać nie posiada EQ.
Aby nie było czegoś takiego, że zanim zamiana nastąpi ktoś prześle EQ/zrokuje się, postać jest zabierana z konta na czas oczekiwania na oferty lub potwierdzenia kogoś z kimś się zamieniamy. Przedziały poziomowe ustaliłaby administracja, żeby ktoś nie oddawał drugiej postaci na np.: 600 lvl kumplowi za 15 lvl.
Koszt mógłby wynosić sms 1,22 lub 2,44.
Plusy:
+ nikt nas nie okradnie
+ nie zmienia nam się reckey, email, pasy
+ gdy nam się nie podoba klasa, którą gramy, ale nie chce się zaczynać od początku to można się zamienić
+ nick możemy zmienić lub mieć taki sam (o ile da się zrobić)
Minusy:
- są jakieś?
Mogą być jakieś błędy, gdyż propozycja była pisana pod WoWa i mogłem czegoś nie poprawić ^^
Na zakończenie zaznaczam, że propozycję daję by poznać wasze zdanie na ten temat.
Dark Devorious
15-03-2010, 09:43
Ojj zajebisty pomysl , jestem na TAK.
Na pewno zmniejszylaby sie ilosc zlodzei na serwerze a przy tym ekipa by mogla znow zarobic pare groszy :)
Bardzo dawno o tym myślałem i jak to wejdzie, mógłbym podać swoją wersję wymian. (niecy zupgradowany system względem Twojego)
Ero Senin
15-03-2010, 11:14
Oczywiście że jestem za ! to naprawdę świetna propozycja : )
Minusy:
- są jakieś?
1 jest na pewno.
Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
Jeśli to ma wejść w życie trzeba zmienić regulamin.
Quiet v 2.0
15-03-2010, 12:49
Na nexusie (tam gdzie wprowadzono ten system) jest też ten pkt, tylko że nie banują jeśli się powie że zamiana przez ten system jest. Za real pieniądze/golda(kcc) jest ban.
xD Lukki xD
15-03-2010, 13:46
Pomysł bardzo dobry, ale ciekawe jak ze zrealizowaniem go na tibii :o
@down
No mniej więcej o to mi chodziło xd
Pomysł bardzo dobry, ale ciekawe jak ze zrealizowaniem go na tibii :o
To nie jest "realizacja w tibii" tylko na stronie i serwerze.
Serwer po prostu podmienia wartości postaci w plikach accountów.
ta twoja propozycja to oglaszanie kupna/sprzedazy/wymiany kont a to jest zabronione
kupywac/sprzedawac/wymieniac mozna ale oglaszanie tego jest karalne:)
@topic
Jestem na nie a dlaczego?
Kazdy niech sie nauczy grac 1 postacia a nie wymieniac je co chwile:| bo co to za sens gry
Kazdy niech sie nauczy grac 1 postacia a nie wymieniac je co chwile:| bo co to za sens gry
Przyjdzie koza do woza ;c
Osobiście nie zamienię się nigdy postacią bo mi jej żal a po drugie kto chce się wymieniać niech się wymienia ;)
Pomysł bardzo dobry..Ponieważ na APO jest wiele Thiefów,kradzieży zgadzam się.
MorgiBack
15-03-2010, 16:22
Wątpię, żeby to przeszło bo w Regulaminie jest wyraźnie napisane, że nie wolno.
Ale i tak jest to wymiana więc tak czy siak nie można się wymieniać.
Choć pomysł dobry wątpię czy wejdzie w życie
Jestem na TAK.
.EfErEtI.
15-03-2010, 16:26
Jestem na tak :) Bardzo dobry pomysł :)
Ale wątpię , że wejdzie to w życie
Ogłaszanie sprzedaży/wymiany/kupna kont jest zabronione.
Bastek10
15-03-2010, 16:34
Jestem na NIE.Tibia to nie wow a większość twoich propozycji bierze się z wowa.I zapewniam Cie że pewnie ta propozycja nie wejdzie w życie.
Zarexoholik?
15-03-2010, 17:10
Za pisanie o handel postaciami są bany, bo nooby dają się wyjebać i jest płacz do Mortiisa. Dlatego ogólnie zamiany są porażką. Zrób postać od zera i graj. Jeśli chcesz się z kimś zamienić to rób to na swoją odpowiedzialność. Po co usprawniać wymiany na serwerze? Żeby każdy miał co 2 dni inną postać? Jak dla mnie pomysł przyjebany. Jestem na NIE oczywiście.
#Duffi
A ja uważam, że masz dysfunkcje penisa debilu. Smacznego.
Patryk1441
15-03-2010, 17:15
@zarex
Jak już wprowadzili hotkey'e, które są jak kiedyś bot to teraz mogli by wprowadzić to. Z resztą jakby były legalne wymiany i wyglądały by one tak to na pewno nie było by płaczu do Mortiisa.
@topic
Pomysł fajny i dobrze przemyślany. Jeśli się komuś znudzi profesja którą grał może się zamienić bez ryzyka, bo po co ma grać od nowa?
@down
W tym twój?
ja uważam że zarex to idiota :D
@topic jestem na tak bo i tak 99,9% osób na apo to kupione/zamienione/sharowane chary i Mortiis dobrze o tym wie więc co za różnica......:D
Quiet v 2.0
15-03-2010, 17:54
Bastek mylisz mnie z Essajem.
Zarek wątpię by co 2 dni sie zamieniali. Nie sądzę tez by 90% apo chciałoby sie wymienić. Tu chodzi o to by można było sie zamieniać bezpiecznie. Jak już pisałem bedzie to kosztowało.
Jeszcze jedno: jeśli to by weszło to chyba logiczne jest ze Morty zmieni regulamin. Chyba nie myślicie ze wprowadzi ten system i bedzie banował każdego kto z niego skorzysta.
Precision
15-03-2010, 17:56
Dobra sprawa, zauważcie że Mortiis też nie byłby obciążony mailami jak do tej pory. ; o
Ryśku xD
15-03-2010, 17:57
Bardzo dobra propozycja. :)
Myślę że administracja tą propozycje rozpatrzy :)
Zarek wątpię by co 2 dni sie zamieniali. Nie sądzę tez by 90% apo chciałoby sie wymienić. Tu chodzi o to by można było sie zamieniać bezpiecznie. Jak już pisałem bedzie to kosztowało.
Jeszcze jedno: jeśli to by weszło to chyba logiczne jest ze Morty zmieni regulamin. Chyba nie myślicie ze wprowadzi ten system i bedzie banował każdego kto z niego skorzysta.
1) 100% moich propozycji jest z wowa, od początku do końca, po prostu nic nie jestem w stanie wymyślić, a moje propozycje sprzed 2 lat pisałem nie grając jeszcze w wowa, ale na 100% z niego zżynałem.
Jedyne co z moich propozycji może być związane z wowem to jedna dziesiąta mechanizmów wymyslonych przeze mnie i nazwy, które w wowie mają o wiele większy polot niż w tibii.
W mojej ostatniej propozycji znajdź 3 rzeczy związane tylko z wowem (nie użyte w innych rpgach) - nie mówię o nazwie o nazwach
2) Twoja propozycja w ogóle nie jest związana z wowem ani serwerem nexus. W O G Ó L E.
3) Zaprzeczasz sam sobie:
Na nexusie (tam gdzie wprowadzono ten system) jest też ten pkt, tylko że nie banują jeśli się powie że zamiana przez ten system jest. Za real pieniądze/golda(kcc) jest ban.
Jestem na NIE.Tibia to nie wow a większość twoich propozycji bierze się z wowa.I zapewniam Cie że pewnie ta propozycja nie wejdzie w życie.
Seth Drut
15-03-2010, 18:41
dobry pomysl.
co prawda handel postaciamy jest zabroniony, ale mozna by troche zmienic ;)
na pewno nie bylo by kradziezy, jezeli cos to ewentualne bledy..
i tak sie kazdy wymienia, mimo tego zakazu :confused::confused:
Druid z Armi
15-03-2010, 19:39
jestem na tak, ale napewno nie będzie wprowadzone, bo Mortiisowi jak zwykle nic się nie chce :P
jak nawet zostałby wprowadzony to nie za darmo :P by było jak na rl 90 zl za transfer postaci zal
Songoku v.2.0
15-03-2010, 19:46
swietnie
jestem na tak
super sprawa by byla ;'D
pzdr
Quiet v 2.0
16-03-2010, 07:17
2) Twoja propozycja w ogóle nie jest związana z wowem ani serwerem nexus. W O G Ó L E.
Z WoWem nie, z serwerem Nexus owszem bo to tam się zrodził ten pomysł.
3) Zaprzeczasz sam sobie:
Myli mnie z tobą bo ty dajesz same propozycje na wzór WoWa. Ja tylko mówię jak to rozwiązano na Nexusie. Gdzie tu przeczenie?
Mogą Sobie poszukać na allegro charów na wymiane.Jak ich ktoś ochuja to Ich wina......NIE.
1)Z WoWem nie, z serwerem Nexus owszem bo to tam się zrodził ten pomysł.
2) Myli mnie z tobą bo ty dajesz same propozycje na wzór WoWa. Ja tylko mówię jak to rozwiązano na Nexusie. Gdzie tu przeczenie?
1) 0 związku, w sumie fakt, bo nexus to duński serwer do gry w maple story na silniku mario bros
2) Dlatego mówię, znajdź w mojej propozycji 3 rzeczy związane tylko z wowem. go on
@down
Jest zabroniona, bo mortisowi nie chce sie słuchać pojękiwań oszukanych.
Action16
16-03-2010, 10:11
Jestem na nie , iż wymiana/handel/sprzedaż/ postaci jest zabronione czytaj REGULAMIN!
Pomysł bardzo dobry..Ponieważ na APO jest wiele Thiefów,kradzieży zgadzam się.
Trzeba być naprawdę debilem, żeby w poście pisać że pomysł bardzo dobry. A w sondzie głosować na NIE.
Weź stąd wyjdź i nie wracaj, bo twój sposób myślenia jest zbyt bardzo tibijski.
Dobry pomuysl nie obawia sie hackniecia a ni nic jestem na TAK
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.