View Full Version : [Forum] Raporty.
Witam, mam pewien pomysł. Może by dodać nową opcję do raportowania nicków innych użytkowników, które łamią zasady np. podszywają się, zawierają przekleństwa, ponieważ gdy widzimy nick który się podszywa to nie możemy go z raportować tylko wysłać pw. do modka itd. Tak samo nowe temat, nie ma opcji raportuj temat, tylko post. Może też dodać aby można było raportować temat, gdyż często ludzie tworzą je w złych działach, to ja raportuję pierwszy post, ale i tak odzewu nie ma :(, tak samo gdy temat został wyjaśniony to często nasi spamerzy powtarzają to co wyżej użytkownicy, po to by nabić posty, a tak to trudniej z raportować, że temat wyjaśniony i można go zamknąć. Tylko niektórzy piszą np. "Temat wyjaśniony, można zamknąć". Dzięki temu moglibyśmy lepiej pomagać naszym modkom, cleanerom i administatorom. Możecie też podać co zmienić w systemie raportowania, chętnie wysłucham co inni mają do powiedzenia na ten temat.
@down
Jest sonda.
@Baby
Niby sprawdzają, ale i tak przenieść nie przeniosą ;/, a profili już tak szybko nie sprawdzają (chyba, że nie mogą banować za podszywanie itp), a tam nie ma opcji raportuj zły nick (lub coś w tym stylu).
1.)Nie ma sondy!
2.)Jestem na Nie ponieważ jest już opcja raportowania a to że tematy są w złych działach to nie grzech:).Lecz pare ulepszeń by nie zaszkodziło:).
Baby Face
31-03-2010, 22:20
Jestem na nie :(
Jest juz opcja raportowania a wgl modki sprawdzaja tematy ...
Z tego co wiem, to wszystkie raporty postów idą na e-maila, więc to trochę utrudnione zadanie dla moderatorów i administratorów.
A wysłanie porządnego pw to nie jest chyba problem. Ja, gdy raportuję zły nick, albo podpis(proszenie o reputy i takie tam) to normalnie, kulturalnie nazywam temat "Podpisy/nicki łamiące regulamin", witam się, daję link do profilu i gra gitara. Nie widzę potrzeby, żeby reformować aktualny system, który jest dobry.
Według Mnie To TAK!! Na 100%
Devil murder
01-04-2010, 12:34
Oczywiście, dzisiaj widziałem kolesia z nickiem wyglądającym mniej więcej tak 'bsahbsasasdmk' i nawet nie mam jak tego złosić ;<
Można dodać bo dużo jest typów ze złymi nickami i przydałby się taki system.
Ale widzę że namelocki są przydzielane b.szybko
No jasne, bardzo dobra propozycja. Kiedyś myślałem nad podobną. ;0 Oczywiście, że na tak.
Hayashida
01-04-2010, 14:51
Fajna propozycja, nawet bym chcial sam ja zrobic, tylko nie wiedzialem czy sie zgodzicie.
Szczerze mówiąc pomysł jest dobry i jestem na TAK ;> Ale czy spodoba się administracji, to się okażę w późniejszym terminie. Ale ciekawe, ciekawe... Jak już mówiłem TAK ! . :)
Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi... Możesz zaraportować byle jaki post danego użytkownika, który się za kogoś podszywa lub po prostu wysłać pw do jakiegoś modka... Jestem na nie.
Chyba sam siebie nie będziesz raportował...
Poza tym jest opcja do zgłaszania postów łamiących regulamin, jak i zarówno
dział Skargi & Zgłoszenia...
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
03-04-2010, 18:34
A ja jestem na nie, bo jestem tym raportowanym, a nie raportującym. Więc dla mnie to było by najlepiej gdyby tego nie było. Wyobraź sobie, że robisz sobie postać z głupim nickiem żeby poprowokować. Powiedzmy że to lubisz. I nagle ktoś wyjeżdża ci z reportem. Zapewniam cie, że wtedy czujesz pustkę w psychice co może odbić się na twoim dalszym życiu. Jedna głupia decyzja może odcisnąć na tobie piętno, którego się nie wyzbędziesz po pięciu minutach. Od tego można dostać załamania psychiczno-nerwowego, czyli ogólnie mówiąc depresji. A to jest poważna choroba.
Depresja - ta tajemnicza choroba jest wg WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) czwartym najpoważniejszym problemem zdrowotnym na świecie! Do niedawna, ze względu na słabą znajomość społeczną oraz brak wyraźnych przyczyn zachorowalności, "złego stanu" chorego, było często lekceważona. Osoba z depresją albo nie przyznawała się do niej, albo była pozostawiana samej sobie i zbywana słowami "weź się w garść". Obecnie coraz więcej ludzi poznaje istotę choroby, zaczynamy poznawać "co to jest depresja", a kolejne mity np. na temat leków przeciwdepresyjnych są obalane.
Więc jeden głupi report może cię pozbawić chęci do życia. Może popchnąć cię do samobójstwa. Zastanów się nad tym.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.