PDA

View Full Version : Cotygodniowe eventy

Piczka ^^
17-06-2010, 17:13
Moja propozycja polega na tym aby:
Stworzyć nowego NPC który co tygodniowo dawałby nam misje na zabicie określonej liczby potworków w zamian za dostęp do jednego z bossów znajdujących się w jego piwnicy- z bossów spadałyby jakieś fajne items o wartości nie większej niż 1-2kcc.(Można go zabić raz na xxx potworków, a po zabiciu jeżeli znów chcemy go zabić w tym tygodniu to musimy od nowa zabijać daną liczbę potworków UWAGA ! Jeżeli padniemy podczas bicia bossa tracimy możliwość zabicia go)
Potworki do zabicia byłyby w OGROMNEJ ilości, ciężkiej do zabicia w tydzien (aby nie było zbyt łatwo)

Taki NPC mógłby nam co tydzień dawać nowe misje (boss w piwnicy co tydzień by się zmieniał)
Wiem że na tibi 7.6 da się zrobić skrypt na liczenie potworków i stworzenie go nie zajmie wiele czasu,a taki system na silniku Tibi 7.6 to byłaby prawdziwa nowość !

ps. Przy zaznaczeniu opcji NIE proszę podać powód dlaczego nie chcecie czegoś takiego
ps2. Zrobienie skryptu którym NPC zlecałby nam takie zadanie nie jest cieżkie, a za 1 razem mozna machnąć skrypt na miesiąc czy dwa i automatyczne zmienianie zadania

Benn
17-06-2010, 17:15
Może codziennie?? Free items, najazdy i loterie każdego dnia : |
@topic
NIE

~Nastero~
17-06-2010, 17:17
Nie
Bardziej idiotycznej propozycji nie widziałem! :) KATEGORYCZNIE NIE ! [1]

Sathorio
17-06-2010, 17:25
Fajna propozycja jeżeli ilość potworków do zabicia bedzie naprawde ogromna żeby było naprawdę ciężko zrobić takie zadanie

Benn
17-06-2010, 17:32
Jeżeli twoim zdaniem "rozruszanie" serwera jest złym pomysłem to może od razu go wyłączyć?

@topic
tak

Jeżeli cotygodniowe eventy nazywasz "na rozruszanie servera" to właśnie to jest droga do wyłączenia servera. Administracja chce się pozbyć kasy, a ty chcesz eventy co tydzień :|. Nie mówic już o braku czasu na tego typu BZDETY

Dark Devorious
17-06-2010, 17:46
Troszkę przesadziłeś , co tygodniowe eventy ? Jeżeli już to co najmniej miesiąc przerwy a co tydzień / 2 tygodnie można robić te najazdy.

Piczka ^^
17-06-2010, 17:50
@up
Czytanie ze zrozumieniem się kłania

To byłoby zadanie w formie np.:
zabij 2 miliony kingow to dostaniesz wejście do bossa z którego może ci polecieć kasa/items o wartości 1/2kcc max

TAKIE ZABICIE POTWORKOW BYBLOBY MOZLIWE DOPIERO PRZY OSTRYM MANIACZENIU WIEC DUZO KASY BY NIE PRZYBYLY A TEN SYSTEM BYLBY INNOWACYJNY NA TYM SILNIKU

Freddi
17-06-2010, 18:04
Po zabiciu 2 mln kingów by miał duużo więcej kasy z lootu niż z tego eventu.
Eventy powinny być niespodziewane, nie co tydzień i na pewno nie z takim pomysłem jaki Ty zaproponowałeś, jestem na nie.

~Mari
17-06-2010, 19:01
Zgadzam się z panami wyżej, moja rada - następnym razem przemyśl swoją propozycję.
Nie.

Joogi
17-06-2010, 19:08
Zwiększyłoby to kasę na servie, jestem na nie. Czasem dadzą jakiś konkurs i to wg. mnie starczy. : )

1st R. Boonek
17-06-2010, 19:32
Jesli juz to co miesiac i rozne potwory dla roznych lvli zeby nie bylo tak: przychodzi 200lv - zabij 200 glacow ^,-

KaZeK
17-06-2010, 19:34
Rozumiesz znaczenie słowa event?!

Raz na 2-3 tygodnie wystarczy jakiś (ogromny) najazd czy jakieś wydarzenie.

Axelo .
17-06-2010, 19:35
Administracja robi różne najazdy lub konkursy kiedy zdecyduje że jest na to pora.
Jestem na nie.

Qυiet
17-06-2010, 19:39
Przecież najazdy mogą się odbywać bez loota. Poza tym trzeba by było znaleźć kogoś kto by się tym zajmował, kto by miał czas i wyobraźnię.

Ciężko z tym będzie. Jest mi to obojętne, ale dodatkowe najazdy by się przydały.

Koteq
17-06-2010, 20:26
Pomysł jest słaby.
Pomyśl ile by administracja myślała nad tym jak napisać skrypt na to.
Mam na myśli oczywiście podział lvl//potworów...
Jak już kolega pisał wyżej
[200]Holse - Hi
NPC~~ Witam, jesteś zainteresowany jedną z moich misji??
[200]Holse - yes
NPC~~ Niedawno jeden z Omenów ukradł mi moją bransoletkę, prosze Cię zabij 3 omeny i odzyskaj moja branosletkę !!! A oto klucz dzięki któremu możesz wejść do tych potworów. Pamiętaj otrzymasz odemnie nagrodę jeśli zabijesz te potwory.
[200]Holse - ??

@top
Obłęd...

nie

Devil murder v3
17-06-2010, 20:56
Raczej nie, bo taki 2,5k lvl dostanie do rozwalenia 1k kingów, to dla niego, który ma je na 2 hity, to jest pestka, a taki 300lvl będzie je ubijać pół roku, no chyba, że do każdego lvla byłoby inaczej.

sT PeTrO
17-06-2010, 21:11
Moim Zdaniem 1 Event na tyg był by dobrym pomysłem gdyż monotonne pvp i expienie też nudzi.A tutaj tak z nienacka gm'owie piszą Na Północnej bramie było widać Master Atoma albo Devil Atoma.Wtedy Zbiera sie cała ekipa h lvl i jest jazda nawet low lvl przychodza chociaż pooglądać a i tak wiedzą że potem padną jak sie potwór przeżuci na nich Xd Moim Zdaniem pomysł jest dobry

Dexter Rook Sorcerer
17-06-2010, 21:21
Wytłumaczę na przykładzie real tibii.

Eventy tam są organizowane przez graczy i w czasie ważnych świąt.
Np. w wielkanoc często jest tak, że przedmioty addonowe lecą częściej, w Boże narodzenie jest exp x2. Co ile są organizowane ? Dość rzadko, eventy częściej organizują gracze, np. turniej piłki nożnej w yalahar.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Takie coś to nie event a raczej jeden z questów.
Widać, że wzorowałeś się zadaniami Grizly'ego Adamsa z real tibii.

Jestem na nie.

ReMover
17-06-2010, 21:38
to jest OTS, a nie rl tibia ...
kategoryczne NIE

Marcelllo
17-06-2010, 22:07
Jestem na tak, ale nie co tydzień! Gdyby było co tydzień to byłoby zbyt dużo tego i szybko by się znudziło.

Proponuję drobną modernizację:
NPC daje losową misję np. na zabicie 20000 OTS Queen lub 30000 Undead Mastahów czy inną, po czym mamy nieokreślony czas na ich zabicie. W tym czasie nie możemy brać innej misji. Gdy zabijemy te potwory idziemy do niego i on nas wysyła do (jak to napisałeś) "piwnicy" gdzie będzie "arena" na której będziemy walczyć z jednym z bossów (np. po zabiciu Queen'ów byłby boss mocy Apocalypto bez summonów). Loot byłby zależny od boss'a i misji jaką wykonywaliśmy :)

ARMEDIS
17-06-2010, 22:19
. .
.

!~Paso~!
17-06-2010, 22:20
nie poniewaz bez sensu co tydzien ewenta . Ewent jest raz na 2 miechy moze częsciej

Deads
17-06-2010, 23:12
Może codziennie?? Free items, najazdy i loterie każdego dnia : |
@topic
NIE

Hmmm Czemu nie ;>? Żaden Administrator (Gm) nie robi najazdów prawie
a takie misje by coś odmieniły :|

ViVuSeK
18-06-2010, 19:09
Jestem na Nie.
Ewenty powinny byc zapowiadane,ale najazdy Nie.
A wogóle to i tak ewenty trwają bardzo krótko i co z tego?
Jest takie madre przysłowie:
"Jeżeli coś robisz ciągle,prędzej czy pózniej znudzi ci sie to.

Ruber
18-06-2010, 19:35
Nie, to zdecydowanie za często. Jest dobrze tak jak jest teraz.