View Full Version : Cotygodniowe eventy
Piczka ^^
17-06-2010, 17:13
Moja propozycja polega na tym aby:
Stworzyć nowego NPC który co tygodniowo dawałby nam misje na zabicie określonej liczby potworków w zamian za dostęp do jednego z bossów znajdujących się w jego piwnicy- z bossów spadałyby jakieś fajne items o wartości nie większej niż 1-2kcc.(Można go zabić raz na xxx potworków, a po zabiciu jeżeli znów chcemy go zabić w tym tygodniu to musimy od nowa zabijać daną liczbę potworków UWAGA ! Jeżeli padniemy podczas bicia bossa tracimy możliwość zabicia go)
Potworki do zabicia byłyby w OGROMNEJ ilości, ciężkiej do zabicia w tydzien (aby nie było zbyt łatwo)
Taki NPC mógłby nam co tydzień dawać nowe misje (boss w piwnicy co tydzień by się zmieniał)
Wiem że na tibi 7.6 da się zrobić skrypt na liczenie potworków i stworzenie go nie zajmie wiele czasu,a taki system na silniku Tibi 7.6 to byłaby prawdziwa nowość !
ps. Przy zaznaczeniu opcji NIE proszę podać powód dlaczego nie chcecie czegoś takiego
ps2. Zrobienie skryptu którym NPC zlecałby nam takie zadanie nie jest cieżkie, a za 1 razem mozna machnąć skrypt na miesiąc czy dwa i automatyczne zmienianie zadania
Może codziennie?? Free items, najazdy i loterie każdego dnia : |
@topic
NIE
~Nastero~
17-06-2010, 17:17
Nie
Bardziej idiotycznej propozycji nie widziałem! :) KATEGORYCZNIE NIE ! [1]
Sathorio
17-06-2010, 17:25
Fajna propozycja jeżeli ilość potworków do zabicia bedzie naprawde ogromna żeby było naprawdę ciężko zrobić takie zadanie
Jeżeli twoim zdaniem "rozruszanie" serwera jest złym pomysłem to może od razu go wyłączyć?
@topic
tak
Jeżeli cotygodniowe eventy nazywasz "na rozruszanie servera" to właśnie to jest droga do wyłączenia servera. Administracja chce się pozbyć kasy, a ty chcesz eventy co tydzień :|. Nie mówic już o braku czasu na tego typu BZDETY
Dark Devorious
17-06-2010, 17:46
Troszkę przesadziłeś , co tygodniowe eventy ? Jeżeli już to co najmniej miesiąc przerwy a co tydzień / 2 tygodnie można robić te najazdy.
Piczka ^^
17-06-2010, 17:50
@up
Czytanie ze zrozumieniem się kłania
To byłoby zadanie w formie np.:
zabij 2 miliony kingow to dostaniesz wejście do bossa z którego może ci polecieć kasa/items o wartości 1/2kcc max
TAKIE ZABICIE POTWORKOW BYBLOBY MOZLIWE DOPIERO PRZY OSTRYM MANIACZENIU WIEC DUZO KASY BY NIE PRZYBYLY A TEN SYSTEM BYLBY INNOWACYJNY NA TYM SILNIKU
Po zabiciu 2 mln kingów by miał duużo więcej kasy z lootu niż z tego eventu.
Eventy powinny być niespodziewane, nie co tydzień i na pewno nie z takim pomysłem jaki Ty zaproponowałeś, jestem na nie.
Zgadzam się z panami wyżej, moja rada - następnym razem przemyśl swoją propozycję.
Nie.
Zwiększyłoby to kasę na servie, jestem na nie. Czasem dadzą jakiś konkurs i to wg. mnie starczy. : )
1st R. Boonek
17-06-2010, 19:32
Jesli juz to co miesiac i rozne potwory dla roznych lvli zeby nie bylo tak: przychodzi 200lv - zabij 200 glacow ^,-
Rozumiesz znaczenie słowa event?!
Raz na 2-3 tygodnie wystarczy jakiś (ogromny) najazd czy jakieś wydarzenie.
Administracja robi różne najazdy lub konkursy kiedy zdecyduje że jest na to pora.
Jestem na nie.
Przecież najazdy mogą się odbywać bez loota. Poza tym trzeba by było znaleźć kogoś kto by się tym zajmował, kto by miał czas i wyobraźnię.
Ciężko z tym będzie. Jest mi to obojętne, ale dodatkowe najazdy by się przydały.
Pomysł jest słaby.
Pomyśl ile by administracja myślała nad tym jak napisać skrypt na to.
Mam na myśli oczywiście podział lvl//potworów...
Jak już kolega pisał wyżej
[200]Holse - Hi
NPC~~ Witam, jesteś zainteresowany jedną z moich misji??
[200]Holse - yes
NPC~~ Niedawno jeden z Omenów ukradł mi moją bransoletkę, prosze Cię zabij 3 omeny i odzyskaj moja branosletkę !!! A oto klucz dzięki któremu możesz wejść do tych potworów. Pamiętaj otrzymasz odemnie nagrodę jeśli zabijesz te potwory.
[200]Holse - ??
@top
Obłęd...
nie
Devil murder v3
17-06-2010, 20:56
Raczej nie, bo taki 2,5k lvl dostanie do rozwalenia 1k kingów, to dla niego, który ma je na 2 hity, to jest pestka, a taki 300lvl będzie je ubijać pół roku, no chyba, że do każdego lvla byłoby inaczej.
sT PeTrO
17-06-2010, 21:11
Moim Zdaniem 1 Event na tyg był by dobrym pomysłem gdyż monotonne pvp i expienie też nudzi.A tutaj tak z nienacka gm'owie piszą Na Północnej bramie było widać Master Atoma albo Devil Atoma.Wtedy Zbiera sie cała ekipa h lvl i jest jazda nawet low lvl przychodza chociaż pooglądać a i tak wiedzą że potem padną jak sie potwór przeżuci na nich Xd Moim Zdaniem pomysł jest dobry
Dexter Rook Sorcerer
17-06-2010, 21:21
Wytłumaczę na przykładzie real tibii.
Eventy tam są organizowane przez graczy i w czasie ważnych świąt.
Np. w wielkanoc często jest tak, że przedmioty addonowe lecą częściej, w Boże narodzenie jest exp x2. Co ile są organizowane ? Dość rzadko, eventy częściej organizują gracze, np. turniej piłki nożnej w yalahar.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Takie coś to nie event a raczej jeden z questów.
Widać, że wzorowałeś się zadaniami Grizly'ego Adamsa z real tibii.
Jestem na nie.
to jest OTS, a nie rl tibia ...
kategoryczne NIE
Marcelllo
17-06-2010, 22:07
Jestem na tak, ale nie co tydzień! Gdyby było co tydzień to byłoby zbyt dużo tego i szybko by się znudziło.
Proponuję drobną modernizację:
NPC daje losową misję np. na zabicie 20000 OTS Queen lub 30000 Undead Mastahów czy inną, po czym mamy nieokreślony czas na ich zabicie. W tym czasie nie możemy brać innej misji. Gdy zabijemy te potwory idziemy do niego i on nas wysyła do (jak to napisałeś) "piwnicy" gdzie będzie "arena" na której będziemy walczyć z jednym z bossów (np. po zabiciu Queen'ów byłby boss mocy Apocalypto bez summonów). Loot byłby zależny od boss'a i misji jaką wykonywaliśmy :)
!~Paso~!
17-06-2010, 22:20
nie poniewaz bez sensu co tydzien ewenta . Ewent jest raz na 2 miechy moze częsciej
Może codziennie?? Free items, najazdy i loterie każdego dnia : |
@topic
NIE
Hmmm Czemu nie ;>? Żaden Administrator (Gm) nie robi najazdów prawie
a takie misje by coś odmieniły :|
Jestem na Nie.
Ewenty powinny byc zapowiadane,ale najazdy Nie.
A wogóle to i tak ewenty trwają bardzo krótko i co z tego?
Jest takie madre przysłowie:
"Jeżeli coś robisz ciągle,prędzej czy pózniej znudzi ci sie to.
Nie, to zdecydowanie za często. Jest dobrze tak jak jest teraz.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.