View Full Version : Spinanie po kupuj?cych postacie
Chciał bym pokazać jak bezmyślni są gracze spinając po innych że kupują postacie na allegro.
Może taki gracz który kupił postać na allegro nie ma doświadczenia i czasem jest noobem , wbija na respa innym itp.itd. ale:
Ktoś kto kupuje postać z 2000lvl przypuśćmy za 200 zł tak naprawde Dużo zaoszczędza , ponieważ Jak by podliczyć koszty za prąd i stracony czas na wytrenowanie 2000 lvla są one dużo większe niż to 200 zł.
Ponadto aby zarobić to 200 zł w normalnej pracy zajmie ci to max 4 dni, żeby wytrenować 2000lvla, rok dobrego grania.
W dodatku nie rozumiem tez tego że jakiś typ wystawia kase na allegro kupuje pacce za kcc wystawia postacie na sprzedaż ,a śmieje się z innych że są allegro kidami.
Robie ten temat ponieważ gracze co kupili postacie są zawsze gnojeni i wmawia sie im ze nie umieją grać , lecz tak naprawde są sprytniejsi od innych co wbijają lvl od samego początku.
Dlatego zanim kogoś zaczniesz wyśmiewać od allegro kida zastanów sie czy to on nie powinien sie z ciebie wyśmiewać :)
@ down
Jedyne co kupiłem do tibi to pacca :)
Nigdy nie kupiłem żadnego chara.
Tylko chce pokazać że ci co się spinaja teoretycznie nie maja racjii
@Drenthe Bro
otóż to
Trikol <3
10-07-2010, 21:53
Po co ten temat? Kupiles chara i cie cisna teraz?
aha do zamkniecia.
Ten kto kupował za zł chary/itemy zawsze będzie zjeżdżany....
Ja dorobiłem się tego wszystkiego nie przez allegro tylko granie.
Temat bez sensu ; d
Lesny Ludek
10-07-2010, 21:58
To co Zark temat nie ma sensu bo i tak ten kto kupił jest totalnym zerem bo sam nie może wbić tego lvl'a
Marcelllo
10-07-2010, 22:01
Chciał bym pokazać jak bezmyślni są gracze spinając po innych że kupują postacie na allegro.
Może taki gracz który kupił postać na allegro nie ma doświadczenia i czasem jest noobem , wbija na respa innym itp.itd. ale:
Ktoś kto kupuje postać z 2000lvl przypuśćmy za 200 zł tak naprawde Dużo zaoszczędza , ponieważ Jak by podliczyć koszty za prąd i stracony czas na wytrenowanie 2000 lvla są one dużo większe niż to 200 zł.
Ponadto aby zarobić to 200 zł w normalnej pracy zajmie ci to max 4 dni, żeby wytrenować 2000lvla, rok dobrego grania.
W dodatku nie rozumiem tez tego że jakiś typ wystawia kase na allegro kupuje pacce za kcc wystawia postacie na sprzedaż ,a śmieje się z innych że są allegro kidami.
Robie ten temat ponieważ gracze co kupili postacie są zawsze gnojeni i wmawia sie im ze nie umieją grać , lecz tak naprawde są sprytniejsi od innych co wbijają lvl od samego początku.
Dlatego zanim kogoś zaczniesz wyśmiewać od allegro kida zastanów sie czy to on nie powinien sie z ciebie wyśmiewać :)
Brzmi to tak jakbyś kupił mojego Aroundera :D Ogólnie zależy, czy ktoś w ogóle umie grać... Jak nie umie to jest po prostu dzieckiem allegro który sam nie umie wbić :)
To co robisz kasą, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Lepsze uczciwe kupowanie, niż kradzież.
btw. Przeważnie, Ci co "cisną", to albo zazdroszczą, albo sami kupują.
To co robisz kasą, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Lepsze uczciwe kupowanie, niż kradzież.
Hipokryta.
@topic
No i dobrze robią, nie potrafisz sam wbić - jesteś noobem. Pomijasz fakt, że gra się dla przyjemności, a nie żeby wkurwić ten 2k lvl i nie umieć ubić kogokolwiek.
⊕ Cineczeq ⊕
10-07-2010, 22:20
Już kiedy ja grałem to był najczęstszy argument, więc przedstaw mi te osoby które zazdroszczą.
Siedzę na tym forum i po postach nowych ownerów stwierdzam, że to są analfabeci (ty również) i kompletni idioci, oglądając też czasami screeny i pyskówki również to widać.
Widać, że również kupiłeś postać.
Nie podliczyłeś w swoich wyliczeniach loot i przedmioty z questów, ja zarobiłem 15x tyle za kasę niż za samą postać. No i ogarnięcia nie kupisz.
Zarexoholik?
11-07-2010, 02:29
Jestem analfabetom - argument z tyłka.
Jednak jesteś skoro nie wiesz jak odmienia się wyraz 'analfabeta'. : (
#Topic
Kupiłeś postać? Super - wyjebane w to, ale jeśli kupujesz postać żeby grać to chyba powinieneś zrozumieć, że gra od zera daje lepszą zabawę niż kupowanie postaci. Kupowanie postaci stało się modne, a gra na APO stała się pracą. : (
.vimpex.
11-07-2010, 07:54
Nie wiem po co taki temat powstaje =]
Kupiłeś postać, to się ciesz, bo za parę dni będziesz
gnojony
Nie kupiłem nic na Allegro, ani nigdy tam nic nie sprzedawałem i nie będę.
Jadą ludzie po osobach, które kupują postacie ale ta osoba musi być noobem
Ja kupiłem 200 rook i nic nie mówili bo umiem grać ty byś kupił 150 i byś grać nie umiał to by cię Chu*ali.
Oni nie gnoją osób za to, że kupili postać tylko za to, że są noobami itp.
Wow, kupiłeś, po czym znowu sprzedałeś, po 2x niższej cenie =D
Kosik Czarny 2v0
11-07-2010, 08:48
Jestem analfabet[B]ą[B] - argument z tyłka.
Jadą ludzie po osobach, które kupują postacie ale ta osoba musi być noobem
Ja kupiłem 200 rook i nic nie mówili bo umiem grać ty byś kupił 150 i byś grać nie umiał to by cię Chu*ali.
Oni nie gnoją osób za to, że kupili postać tylko za to, że są noobami itp.
Ktoś kto sam do czegoś dojdzie ma szacunek,
a ktoś kto kupi jest noobkiem.
Sam kiedyś kupowałem za PLN (niestety *****), ale wziąłem się w garść i
na szczęście wyszedłem na prostą...
Pomyśl jak się czuje gość, który do wszystkiego sam dochodzi widząc kolesia z takim samym lvl kupionym na allegro.
pixelmax95
11-07-2010, 08:51
Ja w ogóle nie wiem po co ciśniecie takich ludzi, którzy kupują to wszystko z allegro? To jest właśnie wasza wina... Trzeba było nie wystawiać tego wszystkiego na allegro. Gdyby nie to, to na APO miało by o wiele lepszą atmosferę.
Dareluss Banned v2
11-07-2010, 08:53
Tylko ze ci co kupuja hara na allegro to sa 0 bo nie umia normalnie wbic ,jednakze sa sprytniejszy
anonimowyalkoholik
11-07-2010, 09:01
Ja kupiłem 200 rook i nic nie mówili bo umiem grać
Hahaha no na rooku to rzeczywiście trzeba mieć ogara jak nie wiem... OMG zastanów się czasem co mówisz, tam nie ma pvp ani nic podobnego i jeszcze mało osob gra na rooku to ogara potrzebujesz na pewno dużego :|
masz się czym chwalić haha
@ top
gdybyście nie wystawiali charów na allegro to nie byłoby takich osob z h lvlami tylko te osoby by miały max 200 lvle bo same by większego wbić nie potrafiły a przez was mają 1000, 1500 i większe -,-
W ogóle wiesz co znaczy, to słowo? :) Jeśli tak, to uzasadnij mi czemu niby nim jestem. ;)
#down
Jestem analfabetom - argument z tyłka. Już kiedy ja siedziałem na tym forum, twoje zdanie było mało ważne. :)
#Zarex
aj... po raz kolejny nie wyczułeś ironii! :/
a to nie dexoti pisal ze twoje ip z pozegnannia i ip z ojebania kogos tam na kaptur jest takie same ?: d
@@@
no ja nigdy nie kupilem chara za plny a sapia do mnie ciagle ; } i zrozum noba ? zazdros chu nie wiem sam ;s
Ja też nie kupiłem postaci lecz mówią że jestem 3 ownerem .... jak im napisałem ze nie jestem to oni znów że bot potem że dziele konto pozdro.. ludzi alegro zawsze gracze będą jechać... macie 0 pvpe ??? grać na rooku kur... macie pvpe i chciecie na rook ..?? to też grajcie na rook ... znam typa co wyszedł na maina padł 1x i już mu się znudziło a 50 lvl na rooku wbil w jakieś 5 mies ;) pozdro
To już od kogoś zależy czy kupi postać lub jakieś k cc na allegro za prawdziwe pieniądze. Ja w to nie wnikam :)
Kapitan Alkohol.
11-07-2010, 11:17
No tak robiłem np ja i zarobiłem na tym OTS ok 1000 zł, na takich ludziach których opisałeś. Aczkolwiek nie rozumiem tego zdania, które zacytowałem. Allegro kid to osoba, która nic sama nie osiągnęła. a wszystko kupiła za zł, a nie osoba która sprzedaje rzeczy na allegro. Do tego powiem jedno - trzeba być imbecylem żeby wydać powiedzmy 200 zł na postać w grze internetowej. Będziesz mial tego 2000 lvl'a i co z tego ? Nic. Wydać 50zł na 900 lvl'a jeszcze ujdzie, bo dobijasz 1k i z samych kcc zwraca Ci się za postać, ale na 2000 lvl'u pozostaje Ci tylko pvp. Nie wiem ku czemu miał służyć ten temat - chwalisz się czy żalisz że postać kupiłeś ? Jeżeli ktoś kupił postać i wbija na respy, dobija na pvp, wyzywa, robi rażące błędy to moim zdaniem zasługuje na napinke.
#edite
A i jeszcze jedno, fakt grałem tu 3 lata, ale moim zdaniem nie jest to czas stracony, bo sam osiągnąłem 1500 ed, full eq i 500kcc (+ ok 15 postaci kupowanych za kcc, lub wymienianych) po czym powoli to sprzedawałem. Do tego poznałem tu mase zajebistych ludzi : )
xD Lukki xD
11-07-2010, 11:17
Mam na ten temat takie samie zdanie.
Co wam do tego, że ktoś kupił? Nie umie się dorobic to trudno, ma kase i kupił sobie chara, boli was to, że jest lepszy od was bo nie musiał nic robic, a wy się pocicie w ten upał przed kompem żeby byc lepszym od takiego allegrowicza.
@Nastero
Nie ma? Ja nigdy nie kupowałem żadnych kcc, itemów, postaci na allegro.
Domcio666
11-07-2010, 12:12
ci co kupuja postac na allegro to sa takimi ludzmi ktorzy nie umieja grac ktorzy nie umia wbic sami lvl. ja bym nie umial kupic postaci na allegro i nia grac to jest poprostu chore. ja wole miec sam satysfakcje ze wbije taki sam lvl niz kupic 2k lvl na allegro.a pozniej sie dziwicie czemu hacki sa
Dobra widzę, że temat spada na obrażaniu siebie nawzajem:<
Co do tematu to zawsze tak było. Kupiłeś - jesteś zerem co nie potrafi wbić od początku lvl(zdanie innych, nie to że Cię obrażam)
Po co się kłócić?
@Wolly
Zastanów się co piszesz.
@up
dobra polszczyzna.
ps. Może teraz ktoś kupi mojego chara?:D
Może nie do końca chodzi o kupowanie postaci, ale o to, że ktoś takim charem nie potrafi grać np. kostel, który potrafi się wyjebać od równego lvl'a ed, baczeq i zappa, którzy na solo spierdalają za ekran. :c
Ponadto aby zarobić to 200 zł w normalnej pracy zajmie ci to max 4 dni,
To Ty chyba agrest przez te 4 dni zbierasz -.- w 1 dzien mam 100-130zl dniówke ; s
@edit
i zaczynam prace zalezy kiedy pojde np. o 12-14 i do 17 czasem pare minut po :))
@top
niech kupuja jak nie potrafia osiagnac : O
~Nastero~
11-07-2010, 15:03
Nie ma gracza na APO który nie kupił kcc/postaci na Allegro ;)
@Topic - Niech się spinają mi to nie przeszkadza ;) Ja też kupiłem kiedyś 1700 poziom na allegro i co? :<
Azbestowy v.62.0
11-07-2010, 17:37
a to nie dexoti pisal ze twoje ip z pozegnannia i ip z ojebania kogos tam na kaptur jest takie same ?: d
W sumie to się dziwię czemu nie używał proxy/tora. Mógł mu wyjść perfekcyjny troll i być może miałby w tej chwili cleanera/moda
Po częśći popieram autora a po części nie. Z jednej strony owszem, oszczędność czasu/pieniędzy, czasem również nerwów. Z drugiej krzywe patrzenie ze strony innych graczy + nie swój nick. W obecnych czasach, gdy na apo od 0 grają tylko idioci mojego pokroju to ma sens.
To co Zark temat nie ma sensu bo i tak ten kto kupił jest totalnym zerem bo sam nie może wbić tego lvl'a
Szczerze to teraz połowa APO jest po kupnie z allegro, więc o co tak rozpaczać? To nie jest armia sprzed 3 lat... Za rok, będzie mało osób, które nie kupiły nic z allegro. :D
Mystery.
11-07-2010, 18:38
Szczerze to teraz połowa APO jest po kupnie z allegro, więc o co tak rozpaczać? To nie jest armia sprzed 3 lat... Za rok, będzie mało osób, które nie kupiły nic z allegro. :D[/QUOTE]
Popieram euphorie. Na armii praktycznie jest już naprawdę mało osób, które nie kupowały postaci/items/kcc na allegro... To nie jest APo sprzed 3 lat, jak to powiedział euphoria. Wiele osób już odeszło sprzedając postacie i pozostawiając po sobie tylko dobre, lub też złe wspomnienia. ;)
Assassin Mateusz
11-07-2010, 19:56
Dla mnie osoby, ktore kupuja chary za PLN'y sa idiotami. Takie osoby zazwyczaj to dzieci, ktore nie wiedza nawet gdzie jest 'Sonia' ?! W takim razie ja sie pytam, po co taki ktos kupuje chara, skoro nawet nie zna mapki... -,-
Dla mnie osoby, ktore kupuja chary za PLN'y sa idiotami. Takie osoby zazwyczaj to dzieci, ktore nie wiedza nawet gdzie jest 'Sonia' ?! W takim razie ja sie pytam, po co taki ktos kupuje chara, skoro nawet nie zna mapki... -,-
Zgadzam się.
Po prostu to sa osoby ,którym niechce sie expić i nie potrafią expić do tego 2000 poziomu(nie mówie o tych którzy mieli juz inne postacie i kupili dodatkowe na allegro).Lecz najgorzej jest z tymi którzy nie spróbowali sami poexpić..
Oni najczęściej są idiotami,wbijają sie na respy itd.
Taaaaa...I zamiast zarabiac Mortiis do zarabiaja gracze :)
Kupujesz items/chara na allegro to jestes zerowcem ;) Elos
CiAsTeCzKo
12-07-2010, 08:50
Nie rozumiem tych którzy kupują postacie na allegro. Gra się dla przyjemności a nie dla lvla :)
Zgadzam się z nim. Teraz każdy prawie ma kupionego hara albo wyboconego i uważa się za lepszego. Nie których stac na to a innych nie, jedni wolą wydac na to pieniądze i wyjsc sobie na dwór , niż siedziec 10h dziennie w wakacje i expic. Ja osobiscie kupiłem hara i teraz większosc mnie wyzywa od allegro kidsów ale przynajmniej gdy oni siedzieli na respie po 10h dziennie ja sie dobrze bawiłem z kolegami. Pozdro.
@ down
Jedyne co kupiłem do tibi to pacca :)
Nigdy nie kupiłem żadnego chara.
Tylko chce pokazać że ci co się spinaja teoretycznie nie maja racjii
@Drenthe Bro
otóż to
bo to prawda ze sa allegro kidami i tyle, Drenthe kupil sobie postac solo ze mna przegrywa i zmawia ze nie umie jeszcze grac MS, a bawi sie w PK, to po cho*ere kupywal MSa... wystarczy popatrzec jakie dzieci graja, wystarczy spojrzec na temat Broxa 150mlvl i wszystko jasne
Słuchaj dzieciaku kupiłem postac bo mnie na to stac. Prawda nie umiałem grac ms ale kupiłem go po to , żeby się pozniej zamienic. A ty masz takie pro pvp ale jak walczylismy to lurowałeś mi potwory i tyle. Praktycznie one mnie biły ty dobijałeś. Gratuluje twojego pvp i gratuluje również tyle czasu spędzonego przed Tibia. Życzę udanych Wakacji z Tibią. :) Gdy ja będę sie opalał na plaży ty bedziesz siedział na respie i pozniej bedziesz sie kozaczył z lvlem :). Osobiscie wole spędzac czas na dworze niż przed kompem. Pozdro lecz nie dla ciebie ale dla autora tematu.
Sensimila <3
12-07-2010, 11:26
Spinka odrazu. Zazwyczaj Ci co kupują 2k+ to gracze z jakimś doświadczeniem. Ci co wydają mniej pieniedzy i kupują mniejsze lvle mogą być noobami ale nie koniecznie. Myśle że nie ma co płakać, kto lubi grać to gra od zera a kto woli kupić niech kupuje.
Patryk1441
12-07-2010, 12:41
Spinka odrazu. Zazwyczaj Ci co kupują 2k+ to gracze z jakimś doświadczeniem. Ci co wydają mniej pieniedzy i kupują mniejsze lvle mogą być noobami ale nie koniecznie. Myśle że nie ma co płakać, kto lubi grać to gra od zera a kto woli kupić niech kupuje.
Co ma doswiadczenie na APO do grubosci portfela? Jak ktos juz kupuje chara to takiego zeby starczylo mu sianka lub jak ma w chuj kasy zeby nie wydawal na glupoty za duzo. Allegro rzecz normalna ale powiedzcie sami czy chcielibyscie grac od 0 jak nikt wam nie pomaga a w tym czasie na serwerze biega po 20 osob z 2k lvl? To w ogole nie ma sensu i nie dziwie sie ze ludzie chca sobie cos zarobic i nie padam od 99% osob na hita.
denekstbest
13-07-2010, 04:50
Każdy kto kupił postać, powinien się liczyć z tym, że go zjadą. Jadąc ogólnikowo - kupiłeś postać = jesteś zerem i nie umiesz sam nic wbić. Kupowanie za kcc - rozumiem. Ale kupować za zł to jest trochę żenada... Nawet jak ma dużo kasy, jest dużo lepszych sposobów by ją wydać; D
Ja tam kupiłem chara i nikt mi nie wmawiał że jestem allegro ;d
To zależy od Ciebie czy będą Cię tak nazywać, nie kozacz że kupiłeś a nawet słowa nie pisną.
Tyle z mojej strony, joł.
Jedyna rada nie kupuj charów to nikt cię nie będzie ciskać - proste.
Ja ogólnie wbijam w to czy ktos o mnie mowi ze jestem 0 itp. Chcą niech mówią ale są też osoby które nie spinają się gdy padną i nie wyzywają od Allegro Kidów. Moje zdanie jest takie: masz pieniądze a nie chce Ci się grac kup , a jeżeli Ci żal kasy spróbuj wbic sam chociaż teraz z 60% APO to kupione hary. reszta to albo 1st ownery albo wbite na cave (czego nie popieram). Tak czy siak wydasz kase na prąd a i tak teraz nie opłaca się wbijac lvl samemu skoro zanim wbijesz 1k to na serwerze bedzie juz 3k (pewnie Bart.) Oto moje zdanie :) Piona ;P
Mnie to smieszy, najczesciej robia to osoby które maja biede w domu i nie maja kaplenie na nic kasy, poprostu Ci zazdroszcza ze masz bogatych rodziców, albo sam sie dorobiłes takiej kasy. A jak sie dorobisz czegos na apo albo dropniesz z rs itp. to odrazu jest spina "allegro kid". Mnie to naprawde nie rusza dorobiłem sie 300 kcc poczym 200 sprzedałem na allegro , a potem ludzie do mnie ze ja allegro kid bo mam full eq i woogle...
No i dobrze ;x Sam nie potrafi wbić levla to kupuje :( 0 SZACUNKU DLA TAKICH.
Zazdroscisz ze ktos ma pieniadze i moze sobie pozwolic na kupno postaci? Ty masz tylko internet w domu i kompa z komuni od dziadków z Angli , ledwo wyrabiasz z płaceniem na internet/prad i dlatego sie spinasz do kogos kto kupił jakis h lvl? Nawet jak ktos za kcc kupi to tez sie bedziesz spinał do takiej osoby? Poprostu maja kase i moga kupic sobie hara za zł/kcc.
Trzeba umieć rozróżnić: w świecie wirtualnym operujemy tylko i wyłącznie rzeczami wirtualnymi, w świecie otaczającym posługujemy się gotówką. Mieszanie tych dwóch rzeczywistości jest już chorobą.. Wystarczy przyjąć zasadę, że za rzeczy nienamacalne nie płacimy, a wszystko będzie cacy.
Nie ma sensu kupować postaci, to żadna inwestycja... lada dzień tibia może paść i nagle obudzisz się z 200zł w plecy..
Takie jest moje zdanie, Wy róbcie według własnego.
Pzdr.
No i co z tego, jakby kupił? Osobiście wolałbym wydać te marne 150 zł, które zarobie w tydzień niż marnować rok życia, żeby wbić ten lvl. Na szczęście gram dla przyjemności a nie dla levela.
no i racja :p ja też grałem tu tylko aby kase zarobić i przy okazji pograć :P sprzedałem pamietam 750 lvl za 140 zł :P i miałem wywalone na to ;P
a teraz jeśli ktoś kupuje postać z takim 2k lvl to się nie dziwie bo po co ma marnować rok czasu na wbicie tego lvl jak może kupić oszczędzić dni pacc i być w top 50...
po roku czasu taki 2000 lvl bedzie zapewne coś koło 2500+ lub i nawet 3 k lvl o ile bd sie chciało grać tej danej osobie:P
Up
Zajebałes mi postac złodzieju wiec jestes ciota który woli okradac niz uczciwie juz kupic
@topic
Jak by nie ci którzy kupywali postacie na allegro mysle ze na apo grało by teraz tyle ile jest teraz na mazurku bo te postacie stały bys sie bez użyteczne i nikt by na nich nie grał.
To jest ich sprawa że kupują, ich pieniądze.Jak wolą tracić na tibie kasę to niech tracą.Nie wiem co komu do tego.Ale fakt jak ktoś wspomniał wyżej żadnej przyjemności z gry kupionych charem.Lepiej własnego zrobić, lvle wbijać ale ma się świadomość że postać jest twoja od początku i dzięki tobie ma to czego się dorobiła ;).Ja np. się ze swojego chara ciesze.Skromny lvl ale własne konto i tylko dzięki mnie udoskonalone.
I wspomnienia są z najlepszych czasów :)
Ale filozofuje hehe
Up
Zajebałes mi postac złodzieju wiec jestes ciota który woli okradac niz uczciwie juz kupic
Słucham??
a co do tematu to Lewy ma racje postacie były by do usunięcia bo tylko zaśmiecały by staty ... i
były by nikomu niepotrzebne
Według mnie to żenada żeby kupować postacie na allegro, ale to też ma swój sens. Ja na tym durnym OTSie zarobiłem ok. 1700zł :D:D:D o czym niektórzy wiedzą.
Nie lubię ludzi, którzy kupują postacie ze względu na to, że ludzie się trudzą aby wbić ten lvl, a kto inny go kupi w 1 marny dzień
I dobrze niech cisną taki baranów którzy marnują pieniądze na jakąś gierkę która w ich przypadku jest wszystkim.W życiu są dużo ważniejsze rzeczy niż ta gierka,gra się dla zabawy a oni tego nie pojmują i kupują jak kretyni żeby być najlepszym.
Z poważaniem Toxic
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.