View Full Version : Który telefon wzi???
Cze, mam podobne pytanie jak Sedan, tylko ze inne telefony i ogolnie inne oczekiwania. Chce wziasc sobie telefon w niemczech, ale nie wiem czy bede oczekiwal od telefonu tego, czego w polsce czyli tego, zeby gral glosno, czy moze szybkie surfowanie po necie, dotykowy ekran czy cos.Mam zamiar wziasc SE w995, ale wlasnie nie wiem czy moze jakiegos innego dotykowego xd Doradzcie mi ;D
Oto lista telefonow ktore moge wziasc (te co sa zaznaczone sa brane przeze mnie najbardziej pod uwage):
Sony Ericsson w995
Sony Ericsson Aino Classic
Sony Ericsson Vivaz
Sony Ericsson Satio ( watpie, bo musze 85 € doplacic :/ )
HTC Wildfire
Nokia X6 My Community
LG GD510N Pop
Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5230
HTC Touch2
Samsung S8300 UltraTOUCH luxury brown
Nokia E75
Nie pisac 'nie bierz zadnego wez xxxx', bo nie mam innej mozliwosci niz te. : )
http://www.mgsm.pl/pl/katalog - tutaj poogarniajcie sobie te telefony xd
Vernereq
24-07-2010, 14:53
Ja bym bral ktoregos SE, chyba aino albo satio.
Ja bym się wahał między w995 a nokią 5800. Któryś z tych. Chociaż aino też jest spoko, a vivaz jest brzydki :/
.Xienus.
24-07-2010, 15:15
HTC lub któregoś SE (wszystkie SE są godne uwagi)
HTC lub któregoś SE (wszystkie SE są godne uwagi)
Te modele HTC, co tutaj mam nie sa najlepsze, szkoda ze do HTC HD 2 musze doplacic duzo kasy... xd Najbardziej sie zastanawiam nad tym Aino albo w995
w995, moim zdaniem jeden z lepszych nie dotykowych telefonow.
Szejk Zarex
24-07-2010, 15:59
Z tych wszystkich najlepszy moim zdaniem wydaje się być: Sony Ericsson w995.
->Chemical<-
24-07-2010, 17:34
VIVAZ moim zdaniem ...
SAMSUNG i9000 GALAXY S- i tyle w temacie.
A co chcesz robić takim telefonem ?:D
Skoro nie możesz się zdecydować między w995 a Aino to ja stanę po stronie Aino ;)
Widziałem tylko dwa razy SE Aino u nas w szkole i sprawował się naprawdę świetnie, zresztą tak samo jak SE w995 ;)
Aino.
Megereess Onwed
25-07-2010, 20:42
Nokia e75 ofc bardzo fajny telefonik dziala bez zarzutow polecam :)
Polecam Aino. Jest to chyba najlepszy telefon wraz z Vivaz, które zostały wyprodukowane przez Sony Ericsson.
Tak samo jak Kazimierz, jeżeli masz wybierać między w995 i Aino, stoję jak mur po stronie Aino :rolleyes:;)
Killer|Cakes
26-07-2010, 16:57
Poczytaj opinie o SE na forum http://se-center.info/
Poza tym wybrałbym któregoś z HTC.
Krulowiec
27-07-2010, 22:19
Wybrał bym
- Sony Ericsson w995
Jest to telefon muzyczny [Walkman] bateria jak sądzę jest dość wytrzymała, aparat też nie jest zły, sam myślałem nad jego kupnem.
Pozdrawiam.
Aino : ))))))))))))))))))))))))))!
Ryśku xD
28-07-2010, 22:52
Ja proponuje Nokia 5800 XpressMusic
Nokia jest wytrzymała :)
No to teraz na serio mam dylemat. xd
Nie bylo mnie przez 6 dni na kompie myslalem nad wyborem w995, ale jak zobaczylem wasze wypowiedzi to znowu nie wiem czy wziasc Aino czy w995. ;D Bawilem sie Aino w salonie i gral nie tak za cicho, ale ciszej od w995, a chodzi mi o glosne granie. w995 ma przyciski do przelaczania muzy po boku i dostaje chyba karte 8gb do telefonu : / Aino ma ograniczone mozliwosci z zasunieta klawiatura, ale ma duuuzy wyswietlacz i lampe xenonowa, a w995 LED. Pomysle ostro i sie zdecyduje, bo w995 nie mialem okazji sie pobawic i na tym polega problem ;C. Dzieki za pomoc xd.
.Vimpexx.
30-07-2010, 08:17
Jeżeli wiesz, że SE w995 gra głośno, a tego właśnie chcesz od fona, więc go weź, mój kolega go ma i jest naprawdę głośny =]
Więc ja bym brał SE w995.
Se Vivaz, ma go moj kumpel i zawaliscie mi sie podoba, sam sobie go chyba kupie, ale jeszcze zobacze, moze iphona se fundne.
Upierasz sie, że chcesz od telefonu aby grał głośno, ale raczej chodzi o jakość dźwięku, bassy. Sony ericssony mają bardzo dobre głośniki i dobre korekcję. Ale za to nokia 5800 posiada 4 głośniki które dają perfekcyjny, głośny dźwięk. (tak mi sie wydaje, gdyż nokia 5530, posiada a to ta sama nokia tyle, że bez gpsa) nokia dodatkowo posiada symbiana w wersji v5 co daje bardzo duże możliwości. W995 jest dosyć starym telefonem w porównaniu do aino. Wydaje mi sie że w995 to klasyczny se, za to aino to zupełnie nowa technologia jak na zwykle sony ericssony. Ja wziąłbym aino, gdyż duży wyświetlacz i możliwość oglądania filmów to bardzo duży plus, a na pewno nie gra dużo ciszej od w995. Każdy sony ma w zestawie bardzo dobre słuchawki. I na twoim miejscu sam bym wybrał, gdyż tutaj każdy kieruje sie własnym gustem, a nie specyfikacjami telefonów.
Pozdrówki Szymon xd.
Upierasz sie, że chcesz od telefonu aby grał głośno, ale raczej chodzi o jakość dźwięku, bassy. Sony ericssony mają bardzo dobre głośniki i dobre korekcję. Ale za to nokia 5800 posiada 4 głośniki które dają perfekcyjny, głośny dźwięk. (tak mi sie wydaje, gdyż nokia 5530, posiada a to ta sama nokia tyle, że bez gpsa) nokia dodatkowo posiada symbiana w wersji v5 co daje bardzo duże możliwości. W995 jest dosyć starym telefonem w porównaniu do aino. Wydaje mi sie że w995 to klasyczny se, za to aino to zupełnie nowa technologia jak na zwykle sony ericssony. Ja wziąłbym aino, gdyż duży wyświetlacz i możliwość oglądania filmów to bardzo duży plus, a na pewno nie gra dużo ciszej od w995. Każdy sony ma w zestawie bardzo dobre słuchawki. I na twoim miejscu sam bym wybrał, gdyż tutaj każdy kieruje sie własnym gustem, a nie specyfikacjami telefonów.
Pozdrówki Szymon xd.
Dzieki za dobra opinie, lecz duzy ekran i ogladanie filmow to nie jest dla mnie zaleta, gdyz posiadam iPoda Classic 80 gb, wiec ogladam na nim filmy. Myslalem, ze w995 ma gorszy aparat, ale dzieli go od Aino tylko to, ze nie ma xenonowej lampy blyskowej. w995 ma wejscie na sluchawki od razu, co nie psuje jakosci muzyki, stereo glosniki, a aino gra troche ciszej, ale w koncu ciszej xd. Podobaja mi sie przyciski z boku do przezucania nastepnego/poprzedniego kawalka lub do pauzy/wznowienia. Dodatkowo ma wejscie na karte M2, gdzie mam teraz 4gb i nie bd musial kupowac nowej, a nawet chyba dorzuca mi 8gb. Jestem przyzwyczajony do slider'ow, bo od roku uzytkuje w910i. Nie dam sie nabrac na zadne bajery, bo nie mam zaufania do dotykowych telefonow, w dodatku te SE nie maja jeszcze systemu operacyjnego, co jest dla mnie zaleta :D
Chooy, w995 biore jutro i koniec ^^ Zawsze jak mi sie nie spodoba czy cos moge opylic go i dolozyc do HTC HD2 czy X10 ;D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.