View Full Version : Balans
Wczoraj założyłem temat który odrzuciliscie.Wiadomo połowa apo to knightowie wiec niechca aby ich profa została pogorszona,ale jakis jest sens jak na 1,k rp nie moge ujebac 800 ek ktory stoi w miejscu i tylko uh.Nie mówcie mi ze mam słabe pvp bo mysle ze nie jeden rp 1k+ ma problem z knightem max 200lvl mniejszym do ubicia.A wiec Propozycja dotyczy ogólnie balansu postaci.
Ek.
1- Zmniejszyć siłe exori max o jakieś 10-13% tak aby nie była porównywalna do czaru exori max erex pala bo narazie duzej roznicy miedzy tymi czarami nie ma.
Lub
2-zmniejszyc tylko zasieg e maxa do powierzchni takiej jak exori mas,exevo mas san na rl.
Rp
3-Powiekszyc sile ataku o jakies 7-9% czar ek by został zmniejszony to 1-2% powiekszyc
ed/ms
4 -Mysle ze hity tych profesji sa w miare dobre nie nalezy nic zmieniac,mozna bylo by dodac po 1hp/lvl lub dodac manasa tylko i wylacznie dla nich tak aby mogli expic na utamie na potworach typu ward lub cos.
To było na tyle jezeli ekipa chce przycignac graczy tych nowych jak i tych starych to czas zaczać zmiany po duza czesc odchodzi przez ten balans.
Diduus v.0.2
25-07-2010, 18:41
Ek 1
Zmniejszyc mu dmg i uha jeszcze ! :x
Mogłeś dodac sonde wielokrotnego wyboru.
Powinni ulepszyć trochę MS/ED nawet zabierając na lvl 2pkt many i dając 1/2hp+ na lvl, jak taki ms/ed idzie na pvp z jakims ek nawet 150levli mniejszym od swojego levla to trudno mu go pokonać co jest żenujące...
Demolka Knight
25-07-2010, 18:54
Wszystkie postacie sa dobrze zbalansowane wiec nie potrzebne sa zmiany.
Mógł bys byc choć troche obiektywny,niechesz zmian bo jestes ekiem a ek w tym momencie to tyran,teraz 1,3 apo grajaca to ek,Dobry to jest balans jak 2k rp nie moze ujebac 1,3 ek? omg
To już nie są propozycje tylko wołanie o pomoc ..
Jedyne co można zmienić to usunąć komendę '!uh' lub zmniejszyć siłę exori max..
Tyle na ten temat.
Balans? Z nim jest wszystko dobrze, w końcu któraś profesja musi byc najgorsza nie?
#up
Usunąć? Nie usuną Tygrys pisał :p
ed/ms
4 -Mysle ze hity tych profesji sa w miare dobre nie nalezy nic zmieniac,mozna bylo by dodac po 1hp/lvl lub dodac manasa tylko i wylacznie dla nich tak aby mogli expic na utamie na potworach typu ward lub cos
I żeby te manasy dawały po tyle many ile się jej ma? na utamce to się expi na 20 lvlu na dragonach a nie 2.5k ed/ms +/- na wardach xd
Balans jest dobry. Jedynym problemem są nowi gracze, którzy nie umieją grać i przeczytali, że uh jest za mocny i ek to czołg. Lub innym wmówiono jak jest i teraz wszysytkie dedy i poprostu pvp, a wszystko zwalają na ek, że mocny i bleble.
@topic
A gdzie opcja "żadna"??
E mam pytanie, piszesz, że ek stoją w miejscu i uhając się tylko, przeżył twój atak, a ty chcesz mu dmg pomniejszyć?? I tak go nie u..........sz.
Najlepiej będzie jak usuną komendę !uh, ale i tak wtedy połowa znowu boty i to samo będzie :(
Azbestowy v.62.0
25-07-2010, 19:58
TAK KURWHA, wreszcie znalazłem osobę, która ma identyczną wizję ek. Obniżenie e maxa wszystko załatwi. Jednak co do ed/ms napisałeś coś idiotycznego ( z całym szacunkiem). Na tym servie nie da się expić na utamie. Pvp? Owszem. Exp? Nigdy w życiu
to ty chyba nie grales na apo : O O O O O O
fox jestes nienormalny jak rp ma zajebistego bolta i dobrego erexa a ty chcesz jeszcze go umocnic ? jak i tak sklada w pvp ms/ed z 200 lvl wiekszym + ? ; o elos
W regulaminie działu propozycje powinien znaleźć się nowy punkt.
Zanim napiszesz propozycję odnośnie 'balansu profesji' wbij co najmniej 200 lvl
Może jeszcze niech usuną exori maxa? ;0 Jest tylko jedna możliwość zbalansowania profesji - usunąć komendy i przywrócić dawnego uha. Wtedy wszystko wróci do normy. :)
.vimpex.
25-07-2010, 21:13
Jestem za usunięciem uh'a na hota, oraz zmniejszeniem siły exori maxa, lub dodanie ms/ed po 1hp/mp na lvl.
Powinni coś zrobić z ms/ed :) Rp jest już wystarczająco dobry. Walnie combo i profesja magiczna jest w świątyni :/
Szejk Zarex
25-07-2010, 22:38
Usunięcie uha z hotkeya to dopiero jedna rzecz, z która należy coś zrobić. Ja zadaję sobie pytanie jak 2k ek z 14 mlvlem bije z exori maxa o 300~ mniej niż 2k rp z 45k mlvlem.
Knight Lukas
25-07-2010, 22:49
HaHa tyle już było płaczu i nic...
1. Usunąć uha z hota i dać stary exhauted i siła
2. Zmniejszyć siłę bolta zwiększyć minimalnie erex
3. Ms'ed zostawić tak jak jest.
Jest dużo wariantów zmian ale zawsze ktoś będzie płakał :D
Marcelllo
25-07-2010, 23:10
Żadna z tych propozycji nie wchodzi w grę podczas balansu. Wszystkie profesje powinny być zbalansowane na nowo :) Każda profa, każdy czar, wszystko po kolei...
TyruS aka Tyr'ek XD
26-07-2010, 01:59
Pisząc tą propozycje myslałeś chyab tylko o rp.
Według mnie rp/ek są w jak najlepszej pozycji dotyczącej pvp.
1,2k rpkiem da się złozyć równego lvl ek, żeby było sprawiedliwie, aby każda profesja miała szanse w pvp to usunąć hoty lub dodać 1 hp dla ed/ms. Nie widzę innego rozwiązania . Przed dodaniem hotów było mnóstwo nie ogarów którzy nie umieli grać ek'iem. Teraz chyba nie ma takiego debila który by nie ogarniał uha na hocie XD.
To tyle, Elton.
Powinni dodać hp ed/ms jakieś 2hp na lvl i będzie dobrze albo jeszcze lekko pogorszyć exori max
Gram ed i nie narzekam. Niech tak zostanie jak jest.:)
Jak Ci coś przeszkadza to zacznij grać ek :s
@top
żadna..
Balans postaci jest taki że zawsze ktoś będzie płakał. Jestem tego zdania że kiedyś knight mimo swojego hp był raczej mało popularny bo było leczenie z uha nie przez hota > teraz knight jest bardzo mocny ale rp nie? Rp też ma leczenie w hocie i czar mocniejszy od ek tyle że ma mniej hp to mi sie wydaje że jest raczej dobrze zabalansowane.
ED i MS ? Hmmm... tu trudno powiedzieć ewidentnie są słabsze od ek i rp, ale kiedyś też sie niemi nieźle grało nie ukrywajmy bo bez hota knight cięzko miał sie wyuhać od ich czarów (chyba że był to gracz z bardzo dobrym PvP :))
Jednym słowem podsumuje > każda profa ma w tej grze swoje 5 min bo jakbysmy tego nie zbalansowali to i tak ktoś wyjdzie z tego pokrzywdzony.
Te przemyślenia sprowadzają nas do jednego pytania: Czy jest sens pisać propzycje na forum? Przyjdzie pewnie update, które sprawi że losy mogą sie odwrócić. Już słychać o jakiś zamiarach polepszenia postaci magicznych - zaczekamy to zobaczymy - taka jest moja opinia na ten temat.
Tibia - to tylko pixele które kiedyś ci sie znudzą więc nie przeżywajmy tego tak.
A i jeszcze jak coś to ja gram knightem i wiem, że teraz jest łatwo nim grać ale kiedyś takie proste to nie było jeśli chodzi o PvP, a troche pograłem tą postacią bo wbicie 780 lvla w 3 lata nie jest żadnym osiągnięciem :)
wszystkie postacie są dobrze lecz można trochę ulepszyć ed i ms
Lesny Ludek
26-07-2010, 13:06
Tylko 4 ... , zmiejszyć o 10-13% czar? jak ja na 460 lvl wale w typa co ma padne max 1.9k to jak będzie o wiele mniej 1.7k? bez sensu wtedy ... 4 propozycja jest tylko dobra.
Można co nieco zwiększyć siłę erexa.
Ek i tak dużo nie bije z tego e maxa.
Sorc/druid + hp/mana na lvl.
Tyle na ten temat.
kolniaks
28-07-2010, 19:25
ed/ms od początków Tibii wyróżniali się tym, że dostawali najwięcej pkt za lvl (5hp/30mp), gdzie knight 15hp/5mp. 35 a 20 to różnica spora, która dawała ms/ed coś na +. A w obecnej chwili każdy dostaje po równo. Hity zostawić w spokoju, zmodyfikować hp/mp u każdej profy.
Atrakcyjny Kazimierz.
28-07-2010, 19:31
Jestem za propozycją ms4 . Można by było wprowadzić manasy wyłącznie dla tej profesji XDD
ed/ms od początków Tibii wyróżniali się tym, że dostawali najwięcej pkt za lvl (5hp/30mp), gdzie knight 15hp/5mp. 35 a 20 to różnica spora, która dawała ms/ed coś na +. A w obecnej chwili każdy dostaje po równo. Hity zostawić w spokoju, zmodyfikować hp/mp u każdej profy.
Zmartwię Cię kolego. Wiesz dlaczego na rlu się to różni? Prosta kalkulacja - dodaj hp, mp i capacity/lvl każdej z profesji - uzyskasz te samą liczbę.
Co do tematu - balans jest ok, jedynie - tak jak wszyscy piszecie, można zmniejszyć minimalnie dmg knighta. Reszta jest ok.
Krulowiec
29-07-2010, 00:45
Przekonuje Mnie jedynie pierwsza propozycja, ponieważ EK wali mniej wiecej tyle samo co RP no a jezeli zwiekszymy sile czaru exori max erex ED/MS nie będą mieli żadnych szans, 1 hp wiecej tez raczej nie nie robmy z prof magicznych rpka.
a ja zalozylem wczoraj temat i mi go usuneli. wszystkie propozycje sa zbedne... po co oslabiac knighta jak i tam ma najmniejsze hity -.-
#Lordzik#
29-07-2010, 13:37
up@ Ty już możesz wyjść z tego forum. I na APO lepiej się nie logować ...
Ofc. EK jest do osłabienia jak nie usunięcie uh'ów z hota to pomniejszenie siły exori maxa.
Canars kox
30-07-2010, 09:37
Po co to zmieniac owszem ostatnio moze i ek jest zawalisty ale to jak kto lubi bo np ms/ed bija 2x tyle co ek ale maja malo hp a duzo many Ek ma duzo hp a zmana cieko a Palek jest postacia neutralna bo ma i duzo tego i sporo tego:)
Jezu,zadna z propozycji mi sie nie podoba,moze jeszcze oslabcie uh by 1,6k ek sie uhal 9k? Jest dobrze,zostawcie juz te profesje ...
Osobiście uważam, że usunięcie komendy uh będzie największym balansem postaci...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.