View Full Version : Najlepsi Trenerzy
Podawajcie 3 najlepszych wedlug was trenerów pilkarskich
Arsène Wenger
José Mourinho
Joachim Löw
Mourinho, Guardiola, Smuda <ROTFL>.
_Kuba.Wojewódzki_
01-09-2010, 16:49
Mourinho, Guardiola. Tak jak kolega up.
Sir Alex Ferguson, Vicente del Bosque, Marco Van Basten .
Ryśku xD
01-09-2010, 17:05
Sir Alex Ferguson :)
'Oxidosis'
01-09-2010, 17:09
Ale obecnie trenujących, czy ogólnie w historii futbolu?
Ciężko wymienić najlepszą trójke, bo po prostu każdy trener ma swój styl.
Moge wymienić co najwyżej top 10 trenujących w obecnych czasach, nie mówie tu np. o Beckenbauerze
1. Luiz Felipe Scolari
2. Jose Mourinho
3. Sir Alex Ferguson
4. Carlo Ancelotti
5. Del Bosque
6. Luis Aragones
7. Guus Hiddink
8. Fabio Capello
9. Louis Van Gaal
10. Giovanni Trapattoni
( Kolejność przypadkowa )
Zapewne i tak sporo wybitnych trenerów pominąłem, ponieważ jak pisałem - z tych największych nie da się powiedzieć, który jest lepszy, a który gorszy.
@Edit
ktoś tam wspomniał o Van Bastenie, moge zapytać dlaczego uważasz go za jednego z najlepszych trenerów? Przecież ten koleś to porażka, w piłke grał kapitalnie to fakt, ale trenerem jest bardzo cienkim. Nie dość, że nic nie osiągnął, to na dodatek dużo razy sam podawał się do dymisji, bo jego zespół osiągał fatalne rezultaty.
Sub Zero 2
01-09-2010, 17:22
Top 5 (jak napisał Oxidosis każdy ma swój styl , więc wymienie top 5 dzisiejszych czasów , a nie 3) :
1.Mourinho
2.Sir Alex Ferguson
3.Van Gaal
4.Arsene Wenger
5.Guardiola
Kolejność nie przypadkowa.
Krulowiec
01-09-2010, 17:45
José Mourinho
Kazimierz Górski
'Sir' Alex Ferguson
Τettmeier
01-09-2010, 17:47
Hiddink
Van Gaal
Ancelotti
Mourinho
Marcelo Lippi
Ferguson
Sven Goran Eriksson
Capello
W zasadzie powtórzyłem po Oxim który wymienił wszystkich :s
a i Vicente del Bosque ofc ; )
1. Mourinho
2. Ferguson
3. Capello
Według mnie obecnie:
1. Josep Guardiola
2. José Mourinho
3. Sir Alex Ferguson
4. Frank Rijkaard
All Eyez On Me
01-09-2010, 18:40
Najlepszym trenerem na świecie był jest i będzie Pierluigi Collina !
Żartowałem a tak poważnie to
Ferguson..
Mourinho, Guardiola , Sir Alex Ferguson :D
'Oxidosis'
01-09-2010, 18:45
Wyjaśni mi ktoś, dlaczego prawie każdy użytkownik wymienia Guardiole? Przecież ten koleś jest żółtodziobem jeżeli chodzi o trenerke z którą ma doczynienia od roku 2008, a oprócz wygrania LM oraz zdobycia mistrza Hiszpanii z potężnym skłdem niczym specjalnym na arenie międzynarodowej nie zabłysnął. Szczerze mówiąc, na razie nie powinniśmy oceniać jego umiejętności trenerskich, bo - nie oszukujmy się - kariere rozpoczął z drużyną ze składem najsilniejszym w Europie, a wiele w taktyce od odejścia Fraanka Rijkarda nie zmienił. Przejąłby Juventus Turyn albo Manchester City na 2 lata i gdyby coś zdobył, wtedy byśmy mogli go wychwalać i pisać że jest jednym z najlepszych trenerów na globie, nie teraz, bo w tej chwili jest jedną wielką niewiadoma.
Old Shidishi
01-09-2010, 19:05
Guardiola, Mourinho, Ferguson
Ancelotti, Hiddink, Mourinho.
cze,
Bydgoszczanin
01-09-2010, 20:54
Hiddink, Wenger, Ferguson, Mourinho i Leo ^^
#Lordzik#
01-09-2010, 20:56
1. The Special One - ogarnięci wiedzą o kogo chodzi.
2. Arsene Wenger.
3. Sir Alex Ferguson.
4. Carlo Ancelotti.
5. Marcelo Lippi.
A z trenerów Ś.P. To ofc. Rinus Michels.
Ci co Guardiola no najs beka, że ma zespół marzeń to nie znaczy, że jest trenerem światowej klasy...
Wyjaśni mi ktoś, dlaczego prawie każdy użytkownik wymienia Guardiole? Przecież ten koleś jest żółtodziobem jeżeli chodzi o trenerke z którą ma doczynienia od roku 2008, a oprócz wygrania LM oraz zdobycia mistrza Hiszpanii z potężnym skłdem niczym specjalnym na arenie międzynarodowej nie zabłysnął. Szczerze mówiąc, na razie nie powinniśmy oceniać jego umiejętności trenerskich, bo - nie oszukujmy się - kariere rozpoczął z drużyną ze składem najsilniejszym w Europie, a wiele w taktyce od odejścia Fraanka Rijkarda nie zmienił. Przejąłby Juventus Turyn albo Manchester City na 2 lata i gdyby coś zdobył, wtedy byśmy mogli go wychwalać i pisać że jest jednym z najlepszych trenerów na globie, nie teraz, bo w tej chwili jest jedną wielką niewiadoma.
Tylko Ci się wydaję, że Guardiola miał gotową drużyne, bo z tego co pamietam gdy przejmował Barce nie było tak wesoło, kiepska atmosfera, kontuzje, Ronaldinho bez formy. Pozbył się kluczowych graczy Deco i Ronaldinho i poskładał drużyne więc nie pisz, że drużyna była gotowa przez Rijkarda...
Guardiola może nie jest mistrzem taktyki, ale z to potrafi zmotywować graczy i utrzymać swietnie dyscypline.
#topic
Jak dla mnie Sir Akex Ferguson tyle lat z jedyn klubem robi wrażenie.
No i moze Cruyff
'Oxidosis'
03-09-2010, 09:37
Tak czy siak - miał wybitnych piłkarzy w zespole, dlatego na razie nie możemy oceniać jego kariery trenerskiej. Poszedłby do Juventusu na 2 lata i gdyby cos osiągnął moglibyśmy pisać, że jest dobrym taktykiem.
Guardiola
Vincente del Bosque
Frank Rijkaard
All Eyez On Me
05-09-2010, 04:17
Nie kumam dlaczego Guardiola ma byc najlepszy:D Dlatego że zdobył ileś tam trofeów w 2 lata?... z takim składem jak gra barca to nie problem gdyby miał trenować jakiś podrzędny klub z przeciętniakami to śmiem twierdzić że byłby pokroju Engela.:)
Sensimila <3
05-09-2010, 15:48
Sir Alex Ferguson i Mourinho to według mnie najlepsi trenerzy.
Woder (: !
09-09-2010, 15:12
Ferguson , Mourinho , Guradiola.
<irony> Franciszek Smuda </irony>
$Carlos$
09-09-2010, 16:08
Guus Hiddink .
Taki se pazdzioszek v1.01
09-09-2010, 17:04
Sir Alex Fergusson; Jose Mourinho; Luiz Felipe Scolari
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.