PDA

View Full Version : Mistrzostwa ?wiata w Siatkówce.

Simi
03-10-2010, 10:53
elo.

takiego tematu nie ma to zakładam.

co Wy na to, że Polacy odpadli oraz na ten 'zajebisty' system grup ?

wdłg mnie to jest idiotyzm... Najlepsze reprezentacje grają ze sobą a najgorsze, te które zajęły 2 miejsce to trafiają do słabszych grup i mają pewność, że pokonają słabszych przeciwników i trafią wyżej. Tak samo teraz Brazylia. Specjalnie przegrali 3:0 z Bułgarami by trafić do słabszej grupy z Niemcami i Czechami ... A Bułgarzy do Kubańczyków i Hiszpanów ...

elo ;x

`diGiel <3
03-10-2010, 11:24
dokładnie,za pysk i do fosy z organizatorami.
zjebali wszystko ;D

Przekliniak
03-10-2010, 11:38
porazka z tymi grupami. Ale, Polacy dobrze zagrali by najmniej nie przegrali wszystkiego jak to w pilce noznej bywa : ] .

.Xienus.
03-10-2010, 12:06
zaraz ci Sherlock skasuje temat i da warna bo stwierdzi ze taki temat jest nie potrzebny bo on nie trawi siatki... ja temat o MS w S założyłem z 2 tyg temu.. i po 5 min deleted i warn za nabijanie w dziale sport -.-

system grup jest przewalony... przez niego przegraliśmy my mistrzostwa

Azonka
03-10-2010, 14:57
Nie ma co zwalac winy na system grup tylko na dyspozycje poszczegolnych zawodnikow.

Ten system nie jest az taki glupi.

Teorytycznie grupy skladaly sie z 1-wszego, 2-giego i 3-ciego miejsca wczesniejszych grup.

Akurat tak sie zlozylo, ze Polacy wyszli z pierwszego.
Brazylijczycy trafili na Kube i przegrali, wiec wyszli z drugiego.
Bulgarzy w grupie tak slabo grali, ze wyszli z 3 miejsca.

Polska miala akurat strasznego pecha, ze akurat te druzyny byly tak slabo dysponowane we wczesniejszej fazie turnieju. No w sumie to nie wiem czy lepiej z Kuba czy z Brazylia grac.

Brazylia to klasa sama w sobie, a Bulgaria przypomniala sobie jak sie gra w siatkowke i pokonali naszych rodakow.

Jezeli sie chce zdobywac medale MŚ trzeba pokonac wszystkich!
Co to za roznica dla Polakow, ze zdobeda 10 msc czy 5? Zadne z tych miejsc ich nie satysfakcjonuje.

W finale stawiam na Brazylie oraz Serbie.
Serbia to co pokazala w meczu z Niemcami to byla poezja, a slabiutka Polska meczyla sie 3:2.

Polska ma takie miejsce na jakie zasluzyla, wiec nie co zwalac na system chociaz zyczylem im jak najlepiej.

Morfeuxsz
07-10-2010, 22:04
Moze i system jest głupi, ale co z tego. Jak się chce zostać mistrzem świata, to trzeba wygrać z każdym i taka jest prawda. Moze pomógł on trochę gospodarza wejść do 4, ale gdyby grali słabo, to by do niej nie weszli. Polacy grali bardzo słabo, zupełnie inaczej niż na ME.

Teraz moje typy.

Myślę, ze w finale spotka się Brazylia z Kuba.Kubańczycy jak wszyscy wiemy maja głupia politykę w kadrze. Przez co zawodnicy, którzy chcą grac w Europie nie mogą grac w kadrze m.in. Osmany Juantorena, Leonel Marshall itd. Gdyby nie to śmiem twierdzić, ze Kuba była by najlepsza na świecie. Maja oni świetne warunki fizyczne i motoryczne. Przykładem jest Wilfredo León, który w wieku 15 lat został powołany do kadry narodowej.(Zasięg wówczas 3.50cm.)Albo Maikel Cardona (zasięg w ataku; 4,04cm !!!!,zasięg w bloku 3,65cm!!!) lub wyżej wymieniony Marshall 383 atak,353 blok.Natomiast Brazylia wygrywa, ale to nie ta sama Brazylia co parę lat temu. 4 lata temu gdy zdobywali mistrzostwo świata byli po prostu poza zasięgiem.Brakuje teraz dobrego rozgrywającego. Bruno to zupełnie inna pólka niż Ricardo, który potrafił robić co chciał z blokiem przeciwnika.Jednak siatkówka idzie do przodu i drużyny bardzo się rozwijają.Typuje zwycięstwo Kuby, a jak bd to zobaczymy.

Benn
08-10-2010, 16:08
Dokładnie, nie wiem co jakiego grzyba włosi kombinowali coś z tym systemem grup. Dla mnie również jest to idiotyzm, i jest bardzo zdenerowany tą całą sytuacją :|
Drugą sprawą jest to, że trochę zlamili Polacy z bułgarami.

.Zikares.
10-10-2010, 09:52
No i rewelacyjne Brazylia pokonała Włochów 3:1, a Kuba po wyrównanym meczu z Serbią pokonała ich 3:2.

Stawiam że Włosi wywalczą 3 miejsce, a Brazylia wygra MŚ :D

Morfeuxsz
10-10-2010, 19:40
Moje słowa się sprawdzają : )

Finał Brazylia - Kuba ( Stawiam na młodość i waleczność Kuby )

Dowiemy się za ok 3, 4h