View Full Version : [Forum] Punkty reputacji
Prosta propozycja. Opiszę może na przykładzie mojej osoby.
Osoba X zasłużyła sobie postem na mojego reputa. Nie mam w zwyczaju miotać nimi na prawo i lewo. Dałem jej reputa. Dajmy na to 2 tygodnie później również chcę jej dać reputa. Nie mogę. Dlaczego? Bo jest durna blokada, która zmusza mnie do dania reputa ~~20 innym osobom. Propozycja jest następująca:
Zmienienie rodzaju blokady: z 20 osób, na blokadę okresową - dajmy na to tydzień.
Morfevious
30-10-2010, 13:23
Jestem za, bo sam, osobiście daje niezmiernie rzadko reputy. Dodaj sondę http://img89.imageshack.us/img89/4876/trollfacec.png
#Edit
Ja proponuję, żeby blokada obejmowała 20 rozdanych reputów ALBO 2 tygodnie.
Propozycja dobra, można to wprowadzić. http://i54.tinypic.com/a2xk9.jpg
Panek Kitara
30-10-2010, 13:25
Propozycja jest dobra,dawanie reputów za "free" to jakieś nieporozumienie. Blokada by się przydała,lecz nie wiem czy ten temat przejdzie ponieważ zwolennicy reputów będą narzekać na braki pkt reputacji :(
Nie zbieram reputów xD!
Jestem na tak, wtedy bedzie jeszcze trudniej zdobyc cała reputacje i nie bedzie błagania o reputy.
Oczywiście ,ogólnie daje reputy jak mi się spodoba jakiś post ,lub jak chce komuś dać.
A abyś mu znów mógł dać musisz w 3 dni rozdać wszystkie reputy :D
Sugestia ,jaką dałeś ,jest pomysłowa ,zmniejszyłaby tego typu "problemy" na forum ,jako że jesteś cleanerem daje 50% szans ,że propozycja wejdzie w życie ;)
Jestem na tak nie wszyscy dają reputy za free byle komu ;)
Lesny Ludek
30-10-2010, 13:40
Tak , ale myślę ,że tydzien to za długo lepiej już te np 5 dni.
Diabolix
30-10-2010, 13:55
Jestem na "tak" i pomysł, aby to był tydzień, bardzo mi się podoba.
Jest tu niewiele osób, które mogłyby dostać ode mnie reputa, a nie mam ochoty ich dawać komukolwiek, żeby dać go komuś, kto na niego zasłużył.
Dark Devorious
30-10-2010, 14:25
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=78172
Proszę bardzo :O
Na tak.
//Veto
Nie widziałem tego tematu, poza tym nie ośmieliłbym się odświeżyć wątku sprzed 3 miesięcy ;D
Azbestowy v.62.0
30-10-2010, 14:38
Zmienienie rodzaju blokady: z 20 osób, na blokadę okresową - dajmy na to tydzień.
Problem w tym, że jesteś w mniejszości. Większość rzuca jednak ciągle reputami i nie mają takich problemów jak ty. Dla więszkości twoje ułatwienia będą utrudnieniem. A i jeszcze jedna sprawa. Przecież tutaj się nie daje reputów za mądre posty.
Oczywiście na "tak" głosowały osoby z wyłączoną reputacją/małą ilością postów, więc nie jest to wiarygodny wynik.
Azbest, nie daje się za mądre posty bo tu takich nie ma! XD Na szczęście od kiedy nie ma scoop'a jest sporo luzu i można sobie na więcej pozwolić (oczywiście w granicach rozsądku).
A z tym jestem na tak. Również daje reputy tylko wtedy gdy komuś chcę dać, a nie mogę... Chociaż lubię komuś dać reputa i napisać "ODDAJ PLS NIE BONC HUJ".
Jestem na tak.
ten post to trochę jak zagadka - ułóż wyrazy aby powstało prawidłowe zdanie ;| ale nie chce mi się zmieniać
_edit
jednak scoop już jest
Sherlock
30-10-2010, 15:22
Jestem na nie, razem z moderatorem KaZeK jesteśmy koneserami punktów reputacji i notorycznie je zbieramy z niewielką grupką innych użytkowników a.k.a. koneserów vel pasjonatów zielonych, jasno-zielonych, złotych kwadracików oraz brązowych, srebrnych i złotych gwiazdek.
Świetna propozycja. A co do tych dni to myśle, że 5-7 dni wystarczy.
Zgadzam sie z Sherlockiem, on ma zawsze racje ja tez gram w ta gre 'reputy' i w ogole lubie expic na forum. http://img826.imageshack.us/img826/9526/platkorzercaa.png
Dobra propozycja.
A co do dni to myślę, że 5 dni wystarczy
Nie wiem co Wam przeszkadza w tym że ktoś zbiera/żebra o reputy..
To są TYLKO pixele do jasnej cholery ;d Jak Wam nie pasuje to wyłącz i elton.
A jak chcesz komuś dać to rozdaj te x reputków w 1/2/3 dzień i daj tej osobie.
Jestem na nie.
Jestem na tak !
Mało siedzę na forum ostatnio i nie zawsze o każdym pamietam.
A takie coś załagodzi problem.
Np. rozdam każdemu co niedziele.
Arcano Druid
30-10-2010, 16:47
jakbys umial czytac to pisze ze musisz rozdac XX ilos reputof zanim dasz znowu danej osobie -.-
jestem na N I E
KaZek dobrze ujal, jak sie nie podoba te nabijanie reputow zawsze mozna wylaczyc ; D
Teraz wychodzi, ze co okolo 3 dni mozesz dac komus reputa. Jak nie mozesz wystarczy codziennie dac paru osobom i jest git. Nie wymaga to zadnej zmiany, jest dobrze ; O !
Sugestia ,jaką dałeś ,jest pomysłowa ,zmniejszyłaby tego typu "problemy" na forum ,jako że jesteś cleanerem daje 50% szans ,że propozycja wejdzie w życie ;)
To, ze jest cleanerem nie daje mu zadnych dodatkowych szans, ze zostanie wprowadzona. :)
Morfeuxsz
30-10-2010, 16:58
Jestem na tak, bo czasem jakiś użytkownik pomoże mi kilka razy i po prostu nie mam go jak wynagrodzić poprzez ten limit.
.Vimpexx.
30-10-2010, 18:17
Jestem na nie, razem z moderatorem KaZeK jesteśmy koneserami punktów reputacji i notorycznie je zbieramy z niewielką grupką innych użytkowników a.k.a. koneserów vel pasjonatów zielonych, jasno-zielonych, złotych kwadracików oraz brązowych, srebrnych i złotych gwiazdek.
YHY :D
@Topic
Jak sami wiecie, ja nie zbieram reputów, więc jest mi to ...
Tzn... jestem na NIE! ;P
Co ja zrobię ?http://i56.tinypic.com/256dbh1.jpg
Zarexoholik?
30-10-2010, 18:34
Na takie zmiany to już chyba stanowczo za późno. Chyba, że każdemu wyzeruje się licznik punktów reputacji.
yyy, poco? jestem na nie... nierozdaje reputów bo tu prawde mówiąc nawet kto wstawi najfajniejszy post na niego niezasluguje... -.- ja mam 2 niewiem czemu je rozdają a pozatym to jest tylko pare pixelków z kolorkiem wiszącym przy wizytówce ;d
.Voorlon.
31-10-2010, 00:30
Może być tylko nie tydzien tylko 3 dni ?
Krulowiec
31-10-2010, 09:14
Jestem na NIE tak jak Sherlock, ponieważ dla niektórych reputacja to część zabawy.
Domcio666
31-10-2010, 12:05
oczywiscie jestem na tak nie raz chcialem komus dac reputa a tu zonk nie moge bo musze rozdac 20 osobom :< poprawcie to
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.