View Full Version : Mul?cy internet?!
Witam!
Posiadam internet 1GB. Dziś zaczął on strasznie mulić.. Strony wczytują się 3 godziny, nawet głupia instalka do steam'a sciąga się już 13 minut. Co mam zrobić? Skanowałem komputer 2x, defragmentowałem go 2x, robiłem formata i nic nie pomaga! HALP MI!
Dareluss v0.5
19-02-2011, 21:36
ja mam 50mb/s i tez muli jakos dzis
@up
Ja zrobilem 'czyszczenie' systemu i troche pomoglo.
Od jakiego dostawcy masz internet? ;c
#up
Od założenia internetu czyli około miesiąca temu nic się nie działo, internet chodził super aż do dzisiaj. Jeszcze do około 14 grało mi się super. Ale zaraz po 14 zaczął się zwieszać cs. Postanowiłem usunąć zbędne programy i wtedy wszystko się zaczęło.. Nie wiem co robić, ping w cs'ie 60-120 a zawsze miałem 20-30!
Mam internet z kablówki [czyt. Jarsat]
Możesz napisać kto jest dostawcą Twojego internetu?
Neostrada
Netia
Dialog
UPC
Plus
Orange
Era
Play
Aster
?
Mam internet z kablówki [czyt. Jarsat]
hehe, skonatkuj sie z nimi lubia podciac polaczenie albo poprostu masz wolniejszy internet z powodu nie uregulowanych platnosci?
_
mam podobno problem co jakis czas [radiowka]
Nie uważasz, że gdy internet normalnie Ci chodzi i nagle muli to na pewno nie jest to twoja wina?
Problem u dostawcy, który korzysta zapewne z linii TP, która w tym czasie coś robi. (centrala, linie itd.)
Poczekaj dzień, dwa wszystko powinno wrócić do normy.
#up
To raczej nie przez to.. Qmpel ma internet również z Jarsatu i nic mu nie muli.. Nie wiem co się dzieje! HALP!
#edit
Pingi mam normalne..
Czy nikt nie potrafi mi pomóc?!
Krulowiec
20-02-2011, 14:07
" Posiadam internet 1GB " - mogę wiedzieć skąd masz taki, z kosmosu ?
Wydaję mi się, że chodzi Ci o 1mb/s , jeżeli jest to internet radiowy to chujnia, ponieważ złe warunki mogą je*ać sygnał, a jeżeli netia / nestrada to zadzwoń do nich i oni zapewne zrestartują Ci porty bądź coś podobnego.
# Edit
Nie przeczytałem postu niżej, może zadzwoń do dostawcy i zapytaj co może być źle, albo coś blokuję Ci połączenie między sieć - > X < - twój komputer
X - nie wiem co ?
wejdź na speedtest.net i sprawdź czy tam ci pokazuje, że masz tego neta 1mb... jeżeli tak jest - nic ci nie muli, po prostu taki jest. A jeżeli jednak nie, to musi ci się coś ściągać/masz ograniczone łącze.
moze masz jakies ograniczenia czyt. limit na neta np 5gb/mis ~~cokolwiek i poprostu wyczerpales swój limit. Mozliwe,ze masz np eseta przez którego czasem wynikają takie nieprzyjemne sytuacje.
UNKNOWNq
24-02-2011, 15:09
sciagnij combofix przeskanuj, i najlepiej zmien dnsy na:
preferowany 208.67.222.222
alternatywny 208.67.220.220
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.