View Full Version : wifi
.:Edzio:.
02-03-2011, 17:31
siemka mam pytanie czy gdy podlacze antene wifi przez usb do komputera czy sieci ktore obecnie wyszukuje beda mialy wiekszy zasieg ?? chodzi mi o to ze w kuchni znajduje wifi a do pokoju brakuje 3-4 metrow i dupa , chyba ze znacie jakies inne sposoby polepszenia odbierania wifi
antene chcialem podlaczyc do lapka
Napinator
06-03-2011, 12:31
Omg to ja ide z laptopem do sklepu oddalonego ok. 150m i nadal mam swoją sieć i mogę korzystać z internetu.
Kup lepszy router. :)
Dementor
06-03-2011, 12:39
Wiadom, że jeśli będzie to dobra antena i w ogóle wszystko dobrze skonfigurowane to polepszy Ci się zasięg. Są sposoby na polepszenie zasięgu sieci wifi. :D Jeśli znalazłbyś gazetę Chip 3/2011 gdzieś na necie lub ją kupił to tam masz sporo opisane co tam jak i dobrze. :D
Zależy od tego jaki sprzęt kupisz ja np. mam b.dobry router i mogę odbierać neta nawet z drugiego bloku na osiedlu. Mam jeszcze szkołę na przeciwko mojego bloku i też mogę odbierać stamtąd. Nie wiem jakim cudem nie działa Ci z takiej odległości.
Poziomek ci wpierdoli
08-03-2011, 13:29
Ale masz problem, kup nową antenkę do routera za 10zł i będziesz miał zasięg.
Pogromczyni zla
18-03-2011, 15:23
Ja mam w domu router z Wi-Fi. Jakoś dziwnie mam to zrobione. Mam 2 routery - jeden zwykły, drugi z wi-fi. Net ze zwykłego routera mam podpięty do routera w moim pokoju z wifi, a z wifi idzie mi do kompa. Strasznie popątane to, ale najważniejsze, że jest internet. WiFi łapie mi w cały domu, na ogrodzie i do 3-4 domów ode mnie oddalonych. To się jakoś ustawia na jaką skalę ma być łapane wifi, ale tego już Ci nie powiem, bo się nie znam, a wszystko u mnie robili bracia.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.