PDA

View Full Version : [Strona] Cennik APO - propozycje

Xelix
05-03-2011, 17:07
Już od dawna Cennik APO (http://cennikapo.cba.pl/) jest oficjalnym funsite APO.
Piszcie co chcielibyście abym wprowadził na tę stronę, a ja postaram się to zrobić. Bo ja nie mam już pomysłów

Kosik Czarny 2v0
05-03-2011, 17:22
Zamiast tylko wymian u benna zrobić.
Wymiany i po wejściu wybierało by się którą osobę chcemy ;]] :) np KaZek. Precision Azielus ;d

Xelix
05-03-2011, 18:09
Ale musiały by te osoby chcieć przerobić posta z forum aby był odnośnik do mojej strony, a nie wiem czy chcą to zrobić. Zapytam się na pw

Dementor
05-03-2011, 18:27
Jeśli jest to cennik to skoro teraz jest legalna sprzedaż postaci to możesz np. podawać jakieś okolice cen danych profesji i leveli. Możesz również wprowadzić np. ceny domków takie ogólne, np. w city na jakiej ulicy ile około za sqm. Jest pare możliwości, ale jak wiadom jest z tym sporo roboty. :D

Xelix
05-03-2011, 18:42
Takie rzeczy to do Mysticusa ponieważ to on kontroluje ceny ewentualnie dodaje przedmioty lub inne rzeczy.

Joogi
05-03-2011, 19:16
Popraw itemki potrzebne do HOTA, bo u npc mozna juz je sprzedac. Znajduja sie w zakladce 'inne' xd

Tak to nie wiem, lipa ze zareklamowales Benn'a bo ja nigdy bym mu nie zaufal, nie wiem jak inni ;d

Xelix
05-03-2011, 22:00
Dodam w Cena u NPC 2 oddzielne działy Kupno i Sprzedaż. Właśnie biore się za robote.

Kapitan Alkohol.
06-03-2011, 00:38
Jeśli jest to cennik to skoro teraz jest legalna sprzedaż postaci to możesz np. podawać jakieś okolice cen danych profesji i leveli. Możesz również wprowadzić np. ceny domków takie ogólne, np. w city na jakiej ulicy ile około za sqm. Jest pare możliwości, ale jak wiadom jest z tym sporo roboty. :D

Z domkami jest taka kwestia że ceny zależą jak komu odwali, jeden za domek 12 sqm może chcieć 30kcc, a drugi 80. Z postaciami podobnie, jak komuś zależy na czasie sprzeda Ci postać tanio, a innemu zależy na kasie i będzie trzymał się danej ceny.

Popraw itemki potrzebne do HOTA, bo u npc mozna juz je sprzedac. Znajduja sie w zakladce 'inne' xd

No fakt, poprawie to ;)

Tak to nie wiem, lipa ze zareklamowales Benn'a bo ja nigdy bym mu nie zaufal, nie wiem jak inni ;d

Też mu nie ufam, reklamę dodawał Xelix i tu chce zaszpanowac że za to mamy u niego free wymiany, które nie wiem na ch*j mi potrzebne XD!

Ogólnie to narazie Xelix robi to Sprzedaż/Kupno potem się coś innego pomyśli :d

Dementor
06-03-2011, 01:48
No jeśli chodzi z domkami i postaciami to rzeczywiście zgodzę się, że to zależy od widzi mi się ;), ale jakieś ceny uśredniajacę można wprowadzić. ;) Trzeba jeszcze pomyśleć co moznaby wstawić na tą stronkę. :D Jeśli chodzi o pomysły z tymi wymianami to jest dobry, aby wprowadzić ogólnie i nie tylko u bena, ale i np. KaZkA, Aziela i Precisiona. :D

ak-47
06-03-2011, 09:42
Jak już dodałeś Wymiany u Benn'a to fajnie byłoby dodać

"U Aziela, U Kazka" Hehs?

Możesz dodać również obliczanie lota.

Xelix
06-03-2011, 10:40
Możesz dodać również obliczanie lota.

Na jakiej zasadzie by miało się to odbywać ? Wpisujesz ilość przedmiotów np 15 mls itp i ma obliczyć ? Uważam że to bez sensu będzie ponieważ komu by się chciało liczyć tym bardziej że teraz wprowadzona została w życie funkcja sprzedaży wszystkich przedmiotów u npc. Propozycja odrzucona.

Co do wymian innych osób, dodam to w najbliższym czasie.