View Full Version : Wiosenny update serwera 7.6 2011 [1/2]
Witam. W dniu dzisiejszym, jak pewnie zauważyliście czytając tytuł tego tematu - wprowadzona zostaje nowa aktualizacja gry.
Zanim dowiecie się, co zostało dodane, kilka słów na temat: "Dlaczego aktualizacja jest przeprowadzana w dwóch częściach". Mianowicie, chcieliśmy jak najszybciej, nie każąc Wam dłużej czekać, wprowadzić największy do tej pory update serwera. Można powiedzieć, że się to udało, będzie on największym lub jednym z największych. Jednak quest, który jest już w dużej części ukończony nie może zostać wprowadzony teraz, ze względu na drobne problemy techniczne. Te postaramy się poprawić, a kolejną część update z jednym, bardzo rozbudowanym questem dla graczy na Mainlandzie wprowadzić do kilku tygodni. Mimo to, jest dużo zmian i nowości zarówno dla Rookstayerów, jak i graczy, którzy z Wyspą Początkujących się już pożegnali.
Nowe rozwiązania techniczne:
(Zacznę od nich, bo dotyczą zarówno graczy z Mainlandu, jak i Rookgardu.)
Loot-Channel - główna i myślę, że bardzo długo oczekiwana zmiana techniczna. Od tej pory będziecie mogli z listy kanałów wybrać kanał, na którym pokazany będzie loot z potworów, które zabiliście. Mamy nadzieję, że taka forma wyświetlania przedmiotów zgubionych przez potwory Wam odpowiada, nie chcieliśmy spamować na ekranie długimi ciągami znaków z lootem, bo zdajemy sobie sprawę, że to mogłoby być uciążliwe.
Wycinanie skór - opcja, która dotyczy aktualnie tylko Maina, jednak traktuję to jako rozwiązanie techniczne, które później zostanie również wprowadzone na Rooku.
Wiele innych, które zostaną opisane niżej.
Zmiany na Rookgardzie:
Annihilator II - Quest całkowicie różniący się jednak od poprzednich Annihilatorów. Na ten temat nie będę się tutaj rozpisywał. Pozostaje mi życzyć Wam powodzenia w jego wykonywaniu,
Urlich - NPC oferujący zadania polegające na zabijaniu potworów dla Rookstayerów. Zadań jest bardzo dużo, mam nadzieję, że każdy będzie zadowolony,
Arena - Arena z potworami podobna do ostatnio wprowadzonej areny na Mainie, jednak z kilkoma różnicami,
Demon Set Quest - Quest trudny, wymagający zrezygnowania z nagrody w innym queście. Jedną z części Demon Setu może Wam dać wierny sługa króla,
Spider - od tej pory reaguje na komendę 'all' oraz liczy sprzedane mu przedmioty. Stałym klientom może zaoferować specjalny przedmiot potrzebny do Questu u NPC Allo,
Dunia - nowa postać, która przybyła na Rookgard. Oferuje ona przedmiot potrzebny do wykonania questu u NPC Allo, a poza tym kupuje różne inne przedmioty. Aby jednak móc sprzedawać jej dany przedmiot - trzeba najpierw dać jej jeden taki w prezencie. Ceny dla stałych klientów są większe o 20%, a aby zostać stałym klientem, trzeba zrobić coś zupełnie innego, niż np. u NPC Spider,
Allo Quest - Quest, można powiedzieć, łączący wszystkie inne. Allo zaoferuje osobie, która pomoże mu odzyskać jego szachy, bardzo ciekawe nagrody oraz łatwiejszy dostęp do jednej z komnat królewskich,
Nowe respawny, nowe potwory,
Zmiany na mapie, przebudowane tereny,
Nowe przedmioty.
Nowe mini questy (Knight Axe Quest, Dragon Hammer Quest, Hot Banshee Quest, Black Knight Quest).
Zmiany na Mainlandzie:
Dao Quest:
wiele ciekawych misji z rozwiązaniami, których dotąd nie było,
quest log,
arena do walki z potworami dla dwóch osób, w której każdy walczy ze swoim potworem, a jeśli jeden zginie - ginie też drugi,
wiele nowych potworów (kilkadziesiąt, w tym przede wszystkim questowe),
duże respawny nowych potworów, po wyjściu z których dostaje się specjalną nagrodę,
wycinanie skór,
duży labirynt z wieloma potworami kończący wszystkie misje.
Zmiany na Waszą korzyść w NPC Popi,
Nowe przedmioty,
Nowe potwory, które zostaną wykorzystane w następnym update, a teraz mogą pojawiać się na najazdach.
Oczywiście nie wypisałem wszystkiego, bo nie starczyłoby miejsca w poście, ale mam nadzieję, że opis nowych elementów gry sprawi, że zalogujecie się na serwer zadowoleni ze zmian.
Jak pewnie zauważyliście, forma tematu o update inna niż zwykle. Dlaczego? - Z tego co zauważyłem, forma opowiadania dla myślących nie wszystkim przypadła do gustu, tak więc postanowiłem tym razem zrobić bardzo prosty opis zmian, który każdy (mam nadzieję), da radę doczytać do końca. Fanów literatury pocieszę - news opisujący drugą część tego update opowiadaniem będzie.
Jak podczas każdej aktualizacji - podczas tej również mogą pojawić się ewentualne błędy, proszę je zgłaszać w tym temacie, lub w dziale "Bugi", będę wasze zgłoszenia na bieżąco sprawdzał i ewentualne pomyłki poprawiał.
Po drugiej części Update, która, mam nadzieję - już niedługo, zrobię sobie 1-2 tygodnie przerwy, a potem zacznę pisać kolejne aktualizacje. Graczy 8.42 proszę o nie panikowanie, Tygrys i Mortiis, z tego co mi wiadomo, pracują aktualnie nad kolejnym update na tamtym serwerze.
Przed update 2/2 możecie również oczekiwać sprawdzenia przeze mnie wszystkich propozycji, które zostały już wprowadzone, po nim, jak już wspominałem, zrobię sobie jakiś czas przerwy.
Miłej Gry,
Ekipa APO.
Sherlock
04-05-2011, 12:38
Mainland - wszystko na +, bardzo mi się podoba.
Rookgard - jestem przeciwny robieniu z rookgardu drugiego mainlandu.
Dodam jeszcze, że miałem okazje testować Dao Quest i nietypowe rozwiązania, które Santano dodał do tego questa zachwyciły mnie. ;D
Moon Red
04-05-2011, 12:41
Fajnie.
Ide na taski, ANI II .
Nie komentuje 8.4 :)
White Nygas
04-05-2011, 12:44
No, no teraz czekamy na płacz osób z 8.42.
Nieźle, nieźle.
PokerowyKoc
04-05-2011, 12:45
Ja jestem bardzo szczęśliwy z tego up'a a najbardziej mnie cieszy Loot-Channel :O
Pozdrawiam i idę sprawdzić up'a w grze !!:O
o.o :) to zajebiście xD
no zajebisty up, to teraz tylko na 2 część trzeba czekać
Super sprawa ten update. A zwłaszcza Loot-Channel :D
Precision
04-05-2011, 12:49
Update zapewne mi się spodoba, ale.. demon set na roku? ;)
Wydaje mi się że to troszeczkę zbyt wiele, ale nie mam nic przeciwko temu.
Dobrze że został dodany nowy channel, przyda się. Ciekawi mnie ten Dao Quest, jednak pewnie to nie na mój obecny poziom.
#Octavious
Działa.
Mi też się wydaje, że ten set na Rook'u to lekka przesada. Ale reszta ok :D
Świetnie, nie pozostaje mi nic jak posprawdzać co mi dane. Myślę, że sie nie zawiodę. :)
Pozdrawiam serdecznie ekipe.
Xienus o.O
04-05-2011, 12:53
Fajnie.
Ide na taski, ANI II .
Nie komentuje 8.4 :)
nic nie zrobili by mnie nakłonić do gry... ;/
wręcz przeciwnie... tibia 7.6 z lot chanel
heh staracie się na gwałt utrzymać graczy robiąc updaty niszczące server
pozdrawiam
" Po drugiej części Update, która, mam nadzieję - już niedługo, zrobię sobie 1-2 tygodnie przerwy, a potem zacznę pisać kolejne aktualizacje. Graczy 8.42 proszę o nie panikowanie, Tygrys i Mortiis, z tego co mi wiadomo, pracują aktualnie nad kolejnym update na tamtym serwerze. " - napisał Santano.
Bez mojego komentarza się nie obejdzie :D Kolejny Update? K**** pokażcie mi gdzie jest 1 taki Update na APO 8.42 , panikowanie... żałosne , miałeś Tygrysowi pomóc przy Update na APO 8.42 a ty sobie robisz przerwę... mogłeś jeszcze napisać , że Update na APO 8.42 zostanie dodany 1 stycznia 2012 roku... dajcie spokój ale to jest żałosne!
Chociaż byście zrobili jakiś najazd na APO 8.42 , loterię czy nawet ten exp x8 a nie...
Update APO 7.6 +
Octavious
04-05-2011, 12:57
lot info czy cos takiego nie dziala pzy zabijaniu rabitow :]
Elite Filutek
04-05-2011, 13:08
Po drugiej części Update, która, mam nadzieję - już niedługo, zrobię sobie 1-2 tygodnie przerwy, a potem zacznę pisać kolejne aktualizacje. Graczy 8.42 proszę o nie panikowanie, Tygrys i Mortiis, z tego co mi wiadomo, pracują aktualnie nad kolejnym update na tamtym serwerze.
Bez mojego komentarza się nie obejdzie :D Kolejny Update? K**** pokażcie mi gdzie jest 1 taki Update na APO 8.42 , panikowanie... żałosne , miałeś Tygrysowi pomóc przy Update na APO 8.42 a ty sobie robisz przerwę... mogłeś jeszcze napisać , że Update na APO 8.42 zostanie dodany 1 stycznia 2012 roku... dajcie spokój ale to jest żałosne!
Chociaż byście zrobili jakiś najazd na APO 8.42 , loterię czy nawet ten exp x8 a nie...
Update APO 7.6 +
Ten typ ma racje na 8.42 nie było nigdy takiego dużego upka . Mówisz , że zabieracie się za prace ta ? Cieszymy sie ale pokażcie tego efekty . Moglibyście dac czasem jakiś najazd albo zrobic loterie .
--------------------------------------------------------
UPEK NA 7.6 wygląda fajnie trzeba przetestowac ;p;p;p
yakapushi2
04-05-2011, 13:09
Tak jak Ghastly napisał 2 posty wyżej, nie pamiętam kiedy byl 1 duży up na 8.42, bo chyba wprowadzenie jakiegoś bzdurnego questu na softy które i tak niewiele daja nie można nazywać upem a gram od samego początku serva 8.42. Pozostaje tylko czekać na ten zapowiedziany update na 8.42 który miał już być podobno na początku roku, a teraz jest maj i jakoś nic nie widać. W końcu to tylko gra a i trochę odpoczynku, wyjścia gdzieś z kumplami i pogadania dobrze nam zrobi. Mam nadzieję że niedługo wprowadzą jakieś zmiany bo ten server już powoli staje się nudny.
Main na +, rook demon set? Trochę lipa.
Czekam na 2 część. Zobaczymy co to za Dao quest :D
Lagga v3
04-05-2011, 14:03
Mainland - wszystko na +, bardzo mi się podoba.
Rookgard - jestem przeciwny robieniu z rookgardu drugiego mainlandu.
Dodam jeszcze, że miałem okazje testować Dao Quest i nietypowe rozwiązania, które Santano dodał do tego questa zachwyciły mnie. ;D
dokładnie . demon set na rooku - jeden wielki fail:D
Sasha Rookslayer
04-05-2011, 14:06
Wkońcu Update :)
Dziękuje Ekipie :DDD
1st R. Boonek
04-05-2011, 14:07
No i gitez : D nie wiem po co te placze byly ... bylo wiadomo ze predzej czy pozniej wejdzie up :]
#t a sa juz jakiekolwiek nowe respy?:]
(mi sie podoba, ale jako ze jestem zbyt leniwy poczekam na jakis poradnik dot. nowych questow) xd
mahshashahsh nic gorszego nie mogliście zrobić niż dodać demon seta na rooku.... Szczyt...a z anhi II sa zapewne softy nie?
a tak to może być ;s
Uptade zapowiada się bardzo fajnie. Czy będzie lepszy od poprzedniego - przekonamy się niedługo. Dobra robota. ;)
A i jeszcze jedno, według mnie na Rooku trochę za duże zmiany, też jestem przeciwny temu, żeby robić tam drugiego Maina. :s
adrian0093
04-05-2011, 14:25
Wygląda ciekawie, a jak sie sprawdzi w praktyce tego jeszcze nie wiem, ponieważ nie mam ochoty zabijać 30 owiec w 5h XD! Efekt biegania 20 minut po całym cyclopolis aby zabić 30 owieczek - udało mi się zabić 5 owiec XD!
A teraz kieruje pytanie do Santano - kiedy włączysz pw? :>
John Cena
04-05-2011, 14:37
Nareście udpade ,xDDDDDDDDDDDD
Troche przesada z Rookgardem.
Elitarny
04-05-2011, 14:40
Nareszcie UP , wielki plus :) :D:D:D
Domcio Old
04-05-2011, 14:48
ladny uptade :) szkoda ze nie gram ale milo ze santano sie na biezaca zajmuje serverem :)
Brawo za tak fajny up :P + ciekawe rozwiązania
Kiedyś tam przetestuję
Jestem zadowolony , trzeba znów rozpracować questy npc itp :P
Głupi jestescie,loot-chanel to sprawa max 20minut dla takiego santano,ten dao quest moze byc interesujacy,reszta nie podoba mi sie,na tyle czasu czekania stac was na wiele wiecej ;o
5/10
PS.
Te nowe potwory to nawet dla mnie 1 potwor 3-5minut zeby byl dopracowany :O a tak zeby se zrobic bo ma byc max 1minuta :P
Update mi się podoba, jest bardzo ciekawy dużo misji już mam wykonanych ale szkoda że nie znam położenia nowych respowisk ale się pozna
#10/10
Warto było czekać, aby ujrzeć wspaniałe wyniki waszej pracy.
Zarówno zmiany wprowadzone na Mainie i na Rooku - podobają mi się. Mógłbym się przyczepić do kilku rzeczy, np. Questu na Demon Set, ale już nie wymieniam.
9/10 - dobry UP, teraz polecałbym jeszcze robić więcej najazdów i dbać o te plagi, maratony - najlepiej wyznaczyć jedną osobę odpowiedzialną za wszystkie tego typu sprawy.
Pozdrawiam!!!!!
Wielki +++ dla ekipy update udany ;))
Dareluss v0.5
04-05-2011, 16:07
tez sie ciesze .
.
ten dao quest moze byc interesujacy,reszta nie podoba mi sie,na tyle czasu czekania stac was na wiele wiecej ;o
Skąd wiesz, skoro w newsie bardzo mało jest opisane z tego, co zrobiliśmy?
Te nowe potwory to nawet dla mnie 1 potwor 3-5minut zeby byl dopracowany :O a tak zeby se zrobic bo ma byc max 1minuta :P
A dla mnie stworzenie potwora to minimum pół godziny, a żeby był dopracowany to trzeba go jeszcze przetestować na różnych poziomach, różnymi profesjami, sprawdzić ewentualnie loot na godzine, loot na ilość expa, walkę z jednym, walkę z kilkoma, walkę w środowisku innych potworów, a potem ewentualne poprawki.
Może, skoro jesteś taki dobry, to zrobisz nam parę potworów?
@up
Wiedzialem ze bedzie spinka po mnie,lecz nie myslalem ze przez admina :D
Co do twojej/mojej wypowiedzi:
Tak sie wypowiedzialem poniewaz czytajac za duzo sie nie dowiaduje,moze w praktyce to wyglada lepiej,jednak tym postem az tak bardzo mnie nie zacheciles do sprawdzenia tego.
A co do potworów - trzeba przetestowac loot i hunt itd,o tym nie pomyslalem D: wiec tu masz racje - przyznaje Ci.
@edit..
A poza tym to tylko moja opinia - nie "czepiaj" się ; [
[Santano] Nie czepiam się, tylko pytam co jest źle, żeby następnym razem napisać news, który się wszystkim podoba :)
@down
Głupi jestescie
To bylo do ludzi,bo zacieszaja z tego loot-chanelu.
Z tego co wiem od kilku osób to nie problem takie cos wprowadzic,a santano jest doswiadczony.
A tobie polecam dalej sie pospinać na skype po rodzicach ; [
@Santano
Opisuj troche dokładniej ;D
adrian0093
04-05-2011, 17:05
Głupi jestescie,loot-chanel to sprawa max 20minut dla takiego santano,ten dao quest moze byc interesujacy,reszta nie podoba mi sie,na tyle czasu czekania stac was na wiele wiecej ;o
5/10
PS.
Potworek w 3 minuty? Chyba jak sobie zainstalujesz gotowy silnik i skopiujesz potworka, który jest już zrobiony, zmienisz nazwe, exp, ilość hp oraz ewentualnie loot jeżeli byś umiał.. Podejrzewam, że nawet to zajęło by Ci więcej niż 3 minuty. Krytykujesz update na który jak przypuszczam czekałeś miesiącami i nie mogłeś się doczekać XD?! Dobry jesteś w takim razie.. Napisałeś też, że Loot-Channel to sprawa max 20 minut dla Santano.. Wytłumacz mi skąd możesz wiedzieć ile Santano pisze takie skrypty? On je pisze, a nie jak Ci się wydaje kopiuje gotowce z google -.-' Zastanów się 10x zanim coś skrytykujesz następnym razem...
#edit
Głupi jestescie
Za obraze administracji powinieneś zostać ukarany :]
Znakomity upadate przynajmniej Rookard nie jest zacofany ; D. hah : ).
najlepszy upadate od początków tego servera tylko trochę za dużo domków na rooku xD
jaki z rooka main! to najlepszy questy przynajmniej gra nie nudna.! a teraz na rooku niektóre questt lepsze niż na main xD
Up nawet fajny, ale mało respów owiec. Misje będę robić dopiero za jakiś czas, bo nie mam ochoty użerać się z 20 osobami na 1 respie. :X Ciekawe co będzie w 2 części. ;)
#edit
Zróbcie jeszcze coś z tym forum, bo czasem można kurwicy dostać. ;c
Update mi się bardzo podoba na mainie z tego co czytałem . Lecz mam małe ale do rookgardu mianowicie chodzi mi o Demon seta ... przesada i to naprawdę . Ale cóż Zobaczymy jeszcze co będzie w 2 cześć up'a ;d . Narazie zapowiada się ciekawie .
+ dla administracji, czekamy na rozwiązania. :D
#btw. wie ktoś jakie te zmiany w npc Popi?
#up
Czytając posty Santano wydaje mi się że od 150pkt dodaje się ta sama ilość expa za taska.
#top
Ciągle szukam tych zdrajców i nie mogę ich znaleźć ;S
Ryśku xD
04-05-2011, 19:02
Rook to będzie teraz drugi main , ale zawsze jest coś nowego .:rolleyes:
Dementor
04-05-2011, 19:07
No mi się podoba. :) Muszę wejść i sobie wszystko zobaczyć. :) Jak zawsze każdy update tak i ten jest na + dla serwera. :D
Loot channel! To mi się chyba najbardziej spodobało w tym update. Zaraz kupuje PACC i na kilka dni wracam do gry ;)
Nick - The Beest
Orson_Pall
04-05-2011, 19:33
Wiosenny? U mnie padał śnieg... xDD
@topic: zajebioska (:
#Lordzik#
04-05-2011, 19:39
Wszystko ok, ale jeżeli ci zdrajcy co restart się pojawiają to najs. Niby dużo ich respów jest, przelatujemy wszystko i nic...
Lethornek
04-05-2011, 19:40
Update ciekawy :)
Zastanawia mnie czy zapomnieliście o runach, które wypadają z potworów czy zostanie to naprawione w drugiej części update ? :)
Wkońcu Update :)
Dziękuje Ekipie :DDD
Uważaj Sasha bo Ci bryknie coś :>
Nie jaraj sie tak :l
Pamietacie jeszcze, ze macie server 8.42?
Uptade super hiper boski, ale na 8.42 oczywiscie gowno zrobiliscie.
Rob przerwe - zebys sie nie przemeczyl.
Ludzie się starają , ale niektórym widzę i tak nie dogodzą.
Bardzo fajny up , najbardziej podoba mi się loot channel :) , jednak jestem przeciwny dodawania tak dużo modernizacji na rooku , przecież jest to wyspa dla początkujących , a odczuwam jakby to był 2 serwer :<
$keptikz
04-05-2011, 20:05
Sherlock zna questy pewnie Magik tez wiec jutro wszystkio bedzie wykonane.
Zalosni jestescie po co robic upa jesli dajecie testowac byle komu.
Dajcie jeszcze po 10 podpowiedzi do kazdej misji JAK ZAWSZE
//S
Z pewnością do następnego update Santano weźmie Ciebie jako testera <rotfl>
To czekam. ;) ;ccc
Kiedy update? Za dwa lata xDDDDDDDDDDDDD
No wlasnie dac testowac mi czy wam bez roznicy. Kazdy swoim powie
Lolipops
04-05-2011, 20:09
Wszystko ładnie,pięknie ale rook już zjebaliś.ie bez owijania w bawełne.
Nie wiem czy było to zgłaszane, ale jeżeli się wylogujemy z otwartym Loot-Channelem, to po wlogowaniu kanał jest zamknięty a powinien być otwarty - tak jak inne np. Trade, Game-Chat.
Grałem dziś na rooku - całkiem fajnie to wyszło :)
Szczególnie taski - odpowiednio dobrane potwory, a wraz z nimi nagrody :) Nic dodać, nic ująć.
Kimus The Master
04-05-2011, 21:40
Update bardzo fajny + dla was ziomale oby wiecej takich
NaPółEtatu
04-05-2011, 21:49
w chuj biegania, ale ogolnie up na +
na 90% bedzie to bast skirt XD!
Zamiast bast skirta miałem w bp 10sc, więc jednak bast skirt został wprowadzony jako nagroda z jednych z questów. Co do questów to jeszcze nic nie odkryłem bo szczerze mówiąć zrobiłem się tak leniwy, że czekam na jakieś podpowiedzi w postaci poradników :)
Lot-chanel dobra sprawa.
Zarexoholik?
04-05-2011, 23:30
Jeśli zdrajcy mają pojawiać się co restart to dobra beka. Loot chanel może być, reszty nie sprawdziłem, więc nie mam co się wypowiadać. xd
#niżej
Ja bym ci też czegoś pogratulował, ale nie mam czego. Oblać klasę przez Tibię? - porażka. : (
To smutne.
#niżej po x2
Na skype nie siedzę. Nie zdałeś przez tibię tibijczyku, który wcale nie siedzi na forum ots'a. Nie mam 21 lat.
Kowal'2.0
05-05-2011, 00:11
Update na wakacje ;o gratuluje administracji za odebranie Zarexowi calych wakacji :)
@Up
Smutne jest to ze przez tibie nie bedziesz mial wakacji :( a ja sie tlumaczyc nie bede z jakiego powodu nie zdalem klasy bo ty wiesz lepiej tibijczyku :o
Kolejne wakacje z komputerem i kolegami ze skype haha szykuje ci sie urlop jak ch** 21 lat na karku ;o
Kapitan Alkohol.
05-05-2011, 00:11
Ogólnie update na +. Podoba mi się że jest dużo misji, na myślenie i rozkminianie co gdzie może być.
Jednak co do tych zdrajców to powinno byc nnieco bardziej ogarnięte, bo zabijać 2 co res na cała mapę to powodzenia.
#dałn
Szkoda że z Endrolidem sami robiliśmy wszystko, a tyle tylko że szliśmy równo z Wami jeżeli chodzi o misje.
Ogólnie update na +. Podoba mi się że jest dużo misji, na myślenie i rozkminianie co gdzie może być.
Jednak co do tych zdrajców to powinno byc nnieco bardziej ogarnięte, bo zabijać 2 co res na cała mapę to powodzenia.
Z tym myśleniem słabo ci wychodzi, patrzyłeś tylko co robię z Woderem ;)
Jeśli zdrajcy mają pojawiać się co restart to dobra beka. Loot chanel może być, reszty nie sprawdziłem, więc nie mam co się wypowiadać. xd
#niżej
Ja bym ci też czegoś pogratulował, ale nie mam czego. Oblać klasę przez Tibię? - porażka. : (
To smutne.
Przynajmniej nie wykonacie go tak szybko, nic nie ma łatwo ;)
Znam dwa miejsca ze zdrajcami, natomiast czas ich respa jest trochę wkurwiający denerwujący... Może jak znajdzie się reszta gimbów to będzie się dało to zrobić XD Update na plus, dużo biegania, dużo zabawy i na wstępie jakieś utrudnienie - też dobrze.
Only Sio
05-05-2011, 09:06
Pierwsze update, po którym jestem zadowolony. Najbardziej podoba się Loot-Chanel.
no update bardzo fajny. z demon setem ma Rook trochę przesadzili. ale ogolnie update ma wielki plus. czekam ma część 2.
Nie no widzę, że urozmaicacie ten OTS ;]. Ładnie.
Nareszcie update :)
Nie wykluczone że powrócę na apo :)
A co to za zmiany u npc popi na naszą korzyść ? ;)
1st_|Tago|_
05-05-2011, 16:23
Wielki + dla administracji a szczegolnie dla Santano.Jedno co mnie denerwuje to czas w jaki respia sie zdrajcy;/
Vandalex
05-05-2011, 16:34
Wielki + dla administracji a szczegolnie dla Santano.Jedno co mnie denerwuje to czas w jaki respia sie zdrajcy;/
a gdzie oni się znajdują i jaki jest ich czas respienia się?
Mortarius
05-05-2011, 16:41
No nie ma co.Największy update na apo od długiego czasu ;d
@up
Dołączam się do pytania : o
Update bardzo mi się podoba w końcu coś więcej trzeba pokombinować podczas questów ( chodzi o main ofc). Wielkie ukłony w stronę administracji i czekam na 2 część ;)
Pozdrawiam.
Gm byś napisał z jakiego questu zrezygnować aby mieć demon seta bo tak to ktoś będzie miał i potem już znów będą przechodzić na main !. ;D
A CO TO UPA dobrze ze rook nie nudny xD
Up ok, wszystko na plus, taski na rooku +++ anni II tez, ogólnie kilka ciekawych zmian ;d
sqlterpa
05-05-2011, 20:14
update mi się bardzo podoba ;P szkoda tylko że zniknal mi bast skirt,
nowy resp nowych elfow wyglada bardzo apetycznie ;D
stoweczka2
05-05-2011, 21:07
Można powiedzieć ze jest ok zobaczymy jak to wyjdzie ;)
Mam szczerą nadzieję że w drugiej części update będzie wprowadzony npc skupujący itemki, w tym aole, ponieważ myślę że każdy gracz 200+lvl ma w nadmiarze aoli z którymi nie ma co robić :/
Tak po za tym 1 część upa bardzo fajnie rozbudowana, sporo rzeczy przemyślanych aczkolwiek mógłbym się doczepić kilka szczegółów :)
Vernereq
05-05-2011, 21:33
Update fajny, ale kilka bugow, np nie dostalem runy od dark rodo. Znajac zycie administracja nic nie zrobi i moge sie pozegnac z dalsza czescia questu. No ale update ogolnie na +.
Ludzie piszecie że nie możecie znaleść tych zdrajców.
Zdrajcy są na respach bardzo dobrych potworów,200-1200 lvl albo i wyżej nie dojdą tam...
A jak to jest z tym quest log~ ? wie ktoś ?:>
btw loot channel rox :D
Update fajny, ale kilka bugow, np nie dostalem runy od dark rodo. Znajac zycie administracja nic nie zrobi i moge sie pozegnac z dalsza czescia questu. No ale update ogolnie na +.
Miałeś miejsce w bp?
Mam szczerą nadzieję że w drugiej części update będzie wprowadzony npc skupujący itemki, w tym aole, ponieważ myślę że każdy gracz 200+lvl ma w nadmiarze aoli z którymi nie ma co robić :/
Tak po za tym 1 część upa bardzo fajnie rozbudowana, sporo rzeczy przemyślanych aczkolwiek mógłbym się doczepić kilka szczegółów :)
Na Rooku? Został wprowadzony taki NPC.
1st_|Tago|_
06-05-2011, 11:54
Miałeś miejsce w bp?
Na Rooku? Został wprowadzony taki NPC.
Slyszalem ze mowiles ze respow zdrajcow na mapie jest 100 z czego ja przeszukalem 99% calej mapy znalazlem 5 respow :confused:
...:::PLAGENZENHO:::....
06-05-2011, 12:19
Potwierdzam to co kolega wyzej powiedzial.Latam po rest i jakos nie moge znalezc:(Co ile one sie respia?co rest czy co godz?Bo slyszalem to i to xd
John Cena
06-05-2011, 15:54
Santano dorób jeszcze tych zdrajców na jakiś słabszych potworach,ponieważ taki mniejszy lvl nie da radę dojść do tych zdrajców co znajdują się na respach dobrych potworów
Dokładnie... kolejny quest dla wysoko poziomowych graczy.
Bastek10
06-05-2011, 20:12
Jak na razie nie mam zamiaru odkrywania nowych terenów,szkoda czasu,lecz może kiedyś...:rolleyes:
tutaj koledzy dobrze mówią, santano sam wspominałeś że warto zrobić chociaż kilka misji aby mieć jakiś dostęp na nowe respy,z tego co wiem to i tak nie dadzą rady takie 1k+ przejść następnej arenki :)
Die Hard
07-05-2011, 00:35
1. Sprawa, up był dla mnie zaskoczeniem, nie siedziałem na kompie przez 7 dni, wiec na pewno rozumiecie o co chodzi.
2. Sprawa, nie będę mówił co jest fajne, a co nie, wszystko okaże się w praniu.
3. Sprawa powinniście zrobić to co chcą gracze.
Np. Przeprowadzilibyście na forum takie coś, w stylu ankiety przez około miesiąc.
Każdy by się wypowiedział na ten temat, tyle pomysłów, złączylibyście w całość, to na 100% było by więcej osób online.
Ps. Róbcie to co chcą gracze, to co nam się podoba!!!
NaPółEtatu
07-05-2011, 09:25
1. Sprawa, up był dla mnie zaskoczeniem, nie siedziałem na kompie przez 7 dni, wiec na pewno rozumiecie o co chodzi.
Np. Przeprowadzilibyście na forum takie coś, w stylu ankiety przez około miesiąc.
Każdy by się wypowiedział na ten temat, tyle pomysłów, złączylibyście w całość, to na 100% było by więcej osób online.
Ps. Róbcie to co chcą gracze, to co nam się podoba!!!
aha, ryj
_
dobra sprawa z upem, trochę zdrajcy trudno dostępne dla mniejszych lvl'i, no ale przeżyjemy!
Welmazyn
08-05-2011, 11:19
Ogólnie update oceniam na +
Dotychczas zrobiłem tylko kilka misji do questu, jednak są one przemyślane, fajnie zrobione.
Loot channel najbardziej mi sie spodobał.
Cursed John
08-05-2011, 12:55
Up bardzo fajny, a to dopiero 1/2 ; >
Dao bardzo fajny, fajne misje.
Na main'ie świetnie że wprowadziliście loot-channel i quest jakiś. Na rook'u nie gram więc się nie wypowiadam. +
Dao quest - kolejna porażka... Już są 4 itemy na main o nazwie Shaman skirt. Niby ogólnie trudny i długo zajmujący czasu quest a w niecałe 4 dni zrobili. (: pozdrawiam.
-=Inflamel=-
08-05-2011, 17:41
A kiedy q**** update na 8.42? Czekam na ten update juz dlugo zeby wrocic z ekipa na apo ale widac macie to gdzies??.... Dawno obiecany a jednak tylko 7.6 sie zajmujecie!!@!@!
Demon Rookman
08-05-2011, 22:30
Ja osobiście nie narzekam na upka. Miło robi się te taski - zawsze jakieś zajęcie. No i oczywiście mocno nakręca wbicie 200 lvl żeby na anni II iść ;]
Again q.q
08-05-2011, 22:30
Dobry update ; ]gz dla was.
Pss: To juz tradycja zeby olac 8.42, nie ?
Again q.q
08-05-2011, 22:35
Dobry update ; ]gz dla was.
Pss: To juz tradycja zeby olac 8.42, nie ?
Zamiast bast skirta miałem w bp 10sc, więc jednak bast skirt został wprowadzony jako nagroda z jednych z questów. Co do questów to jeszcze nic nie odkryłem bo szczerze mówiąć zrobiłem się tak leniwy, że czekam na jakieś podpowiedzi w postaci poradników :)
Lot-chanel dobra sprawa.
No właśnie ja też miałem 10sc i nie miałem pojęcia skąd ono się wzięło ;d
Teraz już wiem ;p
Bardzo dobry update. Jeden z najlepszych jakie były dotychczas. Skusiłem się z powrotem do gry dzięki temu :)
Helyezze
16-05-2011, 17:04
lipa namówiłem z 10 osób, żeby wróciło na apo 8.42 grać, że zaraz update będzie, kupili pacc minął miesiąc i dalej nic...
Die Hard
16-05-2011, 22:50
Napisał Die Hard
Ps. Róbcie to co chcą gracze, to co nam się podoba!!! ODPOWIEDZ
aha, ryj
_
dobra sprawa z upem, trochę zdrajcy trudno dostępne dla mniejszych lvl'i, no ale przeżyjemy! Widzę że trochę lizodup z ciebie, jak przez ostatnie 5 miesięcy liczba graczy znacznie spadła to już ciebie nie interesi? Może jesteś takim typem człowieka który martwi się tylko o to żeby, tobie było w dupę ciepło...
Ciekawe kiedy nastąpi druga część update...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.