PDA

View Full Version : [Strona] Nowa Zak?adka Do Strony.

Menfis
25-04-2011, 22:05
Witam. Wpadłem na propozycje , by dodać nową zakładkę na stronie APO. "Rynek Postaci". Zakładka była by podzielona na trzy punkty : Sprzedaż , Kupno , oraz licytacja.

Co pozytywnego szło by za tą propozycją?

- Był by mniejszy SPAM na Game-Chat , oraz Trade. [Ponieważ jak trzy osoby sprzedają na raz , to czasami nie można porozmawiać na Game-Chat.]
- Każdy mógłby w każdej chwili sprawdzić ceny postaci , oraz dodatkowe dane.
- Administracja serwera , może wykorzystać tą wolną chwilę i nie musiałaby karać , za ciągły Handel Postaciami.

Są oczywiście negatywy tej Propozycji.

- Szczeniackie zachowanie nie których graczy , mogłoby spowodować , że powiedzmy czołówka serwera w 5 minut , była by niby cała na sprzedaż , oraz licytować postacie , które w ogóle nie istnieją...

Jakie dane , oraz jak by to wszystko przebiegało...

Nazwa Postaci , Poziom Postaci , Magiczny Poziom Postaci , [Jeżeli Royal Palladin lub Elite Knight , to Skille] , oprócz tego Dodatkowe Dane Postaci. Napisane było by również dane do Kontaktu : Nick Na Forum [Mogłoby dla niektórych być BANNED] , Numer Gadu-Gadu / Skype , Skype. To było by potrzebne do zamieszczenia postaci na Rynku...

Oprócz tego , żeby wystawić postać na rynek , musisz się umówić na jakiś termin z jedną z osób wymieniających. Czyli danego dnia o danej godzinie.

Czyli jakby to wyglądało dokładnie. :

Nazwa Postaci : Menfis. Poziom : 214 Poziom. Magiczny Poziom : 10. Skille : 94/99. Dodatkowe Dane Postaci : Postać nie była banowana , nie ma wrogów. Kontakt : *****@o2.pl , Menfis w grze , Menfis na forum , gg *******. Data Wystawienia : 25.04.11 , Data Zakończenia Aukcji : 04.05.11

Mam nadzieje , że rozpatrzycie to dosyć obiektywnie. Bo po co mamy patrzeć , jak cały czas ktoś pisze Noob charami , że sprzedają postać , a do tych co sprzedają , po co dostawać bany? :|

Dziękuje.
Menfis.

# Topic : Przyjeliście jak przyjeliście , przy drobnych korektach tej propozycji , mogłoby wyjść coś dobrego ;d. Podałem tylko takie coś na szybko.
KaZeK Choć się nie rozpisał , lepiej zrobił :|. XD

Nie mówcie mi o intergaming'u... Jak większość ludzi z APO chcę szybciej "Wypromować" Sprzedaż postaci i na dodatek , nie wszyscy wbijają na Fansite... :|

KaZeK Banned v1.
25-04-2011, 22:29
Moim zdaniem robienie zakładek na stronie jest zbędne.

Już lepiej zrobić dział na forum i w nim 3 subfora o nazwach:

Benn
Precision [Precisionek]
Haat [Hund Boss]

Każdy by miał tam of course władzę (coś ala cleaner)

W tym dziale pisałoby się temat że chce sprzedać to i to na przykładzie

[B]Nick: Kmq
Poziom: 1024
Profesja: Elder Druid
Kontakt: PW | gg:6196436 | skype: przemekkaminskixd
Cena: 120kcc
Przyjmuje przedmioty: NIE
Osoba wymieniająca: Precision/Haat

Tematy te działałby by na takiej samej zasadzie jak powitania i pożegnania
Po dokonanej wymianie dana osoba (która wymieniała) pisze pod tymi informacjami:

Godzina wymiany: 15:45
Rodzaj wymiany: Postać <-> KCC
Link do filmiku: tutaj link do pliku zarchiwizowanego do .rar z nadanym hasłem które zna osoba wymieniająca bądź odgórnie nadane przez Administrację. Pliki filmowe najlepiej nagrywane TibiaCamNG + dla ostrożności hypercamem. [lecz wklejamy tylko do tibicamng ze względu na wielkość pliku

#Zarex
Nie obchodzi mnie co oni zrobią, czego nie zrobią. Daje tylko propozycje.

#Dideek
Tylko że moja 'oferta' to przykład a nie oferta sprzedaży char.

Precision
25-04-2011, 22:35
Może to i dobra propozycja lecz jeszcze do zmian.
Podoba mi się za to propozycja Kazka, miał już parę dobrych pomysłów tylko administracja musi je zauważyć to może zaczną działać. :rolleyes:

Haat
25-04-2011, 23:21
Pomysł fajny, jednak trzeba byłoby popracować trochę nad nim. Zdecydowanie lepsza jest jednak propozycja która napisał KaZeK (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=25077), jest ona dobrze dopracowana i myślę że mogłaby wejść w życie.

Zarexoholik?
25-04-2011, 23:43
A ja uważam robienie nowego działu i tworzenie posad komuś kto tylko pośredniczy w wymianach to głupota - tak Kazek.

Ogólnie zabawa w te wymiany to głupota. Każdy robi to na własną odpowiedzialność, a administracja nikomu nie powinna pomagać. Jak ktoś zostanie oszukany to może zrozumie, że regulamin jest od tego, żeby go przestrzegać. W ogóle nie powinniśmy pisać o wymianach skoro nadal w regulaminie jest wzmianka o zakazie.

Jednak gdyby miała powstać taka zakładka na stronie to możliwe, że przy dobrej modernizacji by się opłacała.

PokerowyKoc
26-04-2011, 00:20
KaZeK trafił w sedno twojej propozycji ogólnie ona jest dobra ale. No właśnie na stronie apo chcesz zrobić małe "allegro" :/ Oczywiście jestem na tak ale ktoś to musi nadzorować !!!
Zarexoholik mylisz się i to nie wiesz jak bardzo moim zdaniem bardzo dobrze że są ludzie którzy mogą pomóc komuś w wymianie postaci !!:O
Dobra a teraz na koniec ta propozycja ogólnie jest tylko i wyłącznie dla dzieci które nie mają kąta na allegro.
Pozdrawiam

Skoczek
26-04-2011, 08:41
KaZeK trafił w sedno twojej propozycji ogólnie ona jest dobra ale. No właśnie na stronie apo chcesz zrobić małe "allegro" :/ Oczywiście jestem na tak ale ktoś to musi nadzorować !!!
Zarexoholik mylisz się i to nie wiesz jak bardzo moim zdaniem bardzo dobrze że są ludzie którzy mogą pomóc komuś w wymianie postaci !!:O
Dobra a teraz na koniec ta propozycja ogólnie jest tylko i wyłącznie dla dzieci które nie mają kąta na allegro.
Pozdrawiam

Mówisz, że dla dzieci które nie maja "kąta" na allegro? Na Twoim miejscu zastanowił bym się, jak już po dzieciach jedziesz czy ktoś po Tobie nie pojedzie..

@@topic.
Moim zdaniem propozycja KaZkA wydaje się lepsza przy czym oferty "wygasłe" powinny zostać w miarę aktualnie usuwane. Czy to nie obniży odwiedzin intergamingu? :P

Gebels (:
26-04-2011, 13:03
A ja uważam robienie nowego działu i tworzenie posad komuś kto tylko pośredniczy w wymianach to głupota - tak Kazek.

Ogólnie zabawa w te wymiany to głupota. Każdy robi to na własną odpowiedzialność, a administracja nikomu nie powinna pomagać. Jak ktoś zostanie oszukany to może zrozumie, że regulamin jest od tego, żeby go przestrzegać. W ogóle nie powinniśmy pisać o wymianach skoro nadal w regulaminie jest wzmianka o zakazie.

Jednak gdyby miała powstać taka zakładka na stronie to możliwe, że przy dobrej modernizacji by się opłacała.

Tak, tak. Ty najlepiej go przestrzegasz nie? ;| Czasami serio żal, czytać twoje posty. Akurat to ten który "oszukuje" (czyt. ty) powinien się nauczyć, żeby nie oszukiwać ludzi :(.

@topic

Propozycja Kazka jest lepsza niż ta autora tego tematu.. Ja myślę, że dobrze jest tak jak jest, no bo jest ten Precisionek, Benn, Hatt i to mi odpowiada.

Domcio Old
26-04-2011, 13:49
mi sie tam ta propozycja bardzo podoba
+ jest za to ze miejszy spam na GC
- ze dzieci moga tam dawac oferty ktore niestety nie istnieja
ale tez by bylo mniej banow za to ze ktos pisze o tym na GC lub na TRADE :)
Przyda sie to na APO jak juz 3 osoby wymieniaja :)

Dideek
26-04-2011, 13:54
Nick: Ralf
Poziom: 1187
Profesja: Elder Druid
Kontakt: PW | gg:35319431 | skype: cośtam
Cena: ok. 150kcc
Przyjmuje przedmioty: NIE
Osoba wymieniająca: Precision/Haat
Link do postaci na armia.toproste.pl : Ralf (http://www.armia.toproste.pl/player-ralf.html)
Tak jak to podał KaZek tylko ze ja dodaje jeszcze link do chara ;]
Jestem za takim czymś

Kasta :*
26-04-2011, 13:55
Moim zdaniem nie jest to potrzebne.
Jest "Rynek Postaci" i wystarczy.

Soi
26-04-2011, 14:31
Przyda się, jestem za propozycją Kazka, nie będzie spamu gc/trade 10lvli, ze sprzedaja 1k rp za 2k ms.

Cursed John
26-04-2011, 17:24
Dobry pomysł, również Kazka, pewnie by było mniej spamu, jak tylko wejdę na gc to zaraz poleci w godzinach takich popołudniowych dobre 5 ignorów..

Mc Maciek
26-04-2011, 18:32
http://intergaming.info/dla-graczy/rynek-postaci/

Grapcio ^^
26-04-2011, 19:18
Właśnie, intergaming nie boli ;/

KePuczasta
27-04-2011, 05:28
Sądzę, te propozycja jest bez sensu...
Presision, Benn czy inni wymieniający doskonale radzą
sobie bez tego... xD

Magik
27-04-2011, 08:09
Propozycja jest bezsensu, bo to wszystko już jest...

http://intergaming.info/dla-graczy/rynek-postaci/
Rynek postaci, co prawda na fansite, ale jest! Najważniejsze, że jest w pełni bezpieczny.

Jest także temat główny (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=92475) odnośnie wymian i ekipa (http://www.forum.toproste.pl/showgroups.php) odpowiedzialna za porządek w poszczególnych tematach...

Dając możliwość pisania takich postów na forum, będzie jeden wielki spam, a ludzie nie będą przestrzegać odgórnie ustalonych zasad. Nie mówiąc o tym, że gryzie się to z obecnym regulaminem.

Przyda się, jestem za propozycją Kazka, nie będzie spamu gc/trade 10lvli, ze sprzedaja 1k rp za 2k ms.
Od tego jesteśmy my (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=27143).