View Full Version : Ehh zalamka :/
Ekzterso
07-07-2011, 08:51
Tak wiem, ze to kolejny temat o tym ale w koncu bez podstawy by nie powstawaly nie?
Otoz chodzi mi o pvp miedzy ms/ed vs ek :| Jest ono bez sensu, maja obcecnie 415 ed'a nie mam szans nawet z 350 ek'iem. I nie chodzi tutaj oto, ze nie ogarniam czy cos. Po prostu jest tak, ze nawet nie mam kiedy walnac ek'a bo musze sie praktycznie ciagle siochac a jezeli juz walne to zlece na spam... Prosze administracje o zrobienie cos z tym, bo tu w sumie nie ma sie co dziwic, ze kazdy robi teraz na poczatku, ek'a bo po co sie meczyc inna profa ;).
Dziekuje za uwage, do widzenia :d
Precision
07-07-2011, 09:04
W zasadzie to nie wiem czy tak do końca jest, moim zdaniem obecny balans jest dobry. Jedyne do czego można się przyczepić to hity z Ultimate Weapon. Szczególnie w przypadku ek'a - hity za wysokie.
Podsumowując - każdy ma szanse, chociaż wiele zależy od eq. Ja moim 550 ms'em jestem w stanie zabić 600 ms/ed, 650 ek lub 700rp. Oczywiście mając na sobie najlepsze dostępne eq na serwerze.
Dzisiaj swoim 350 ms rozwalilem 320 ek ? :O Niemozliwe stalo sie mozliwe , moze mielisce inne eq ? Balans jest ok tylo tak jak powiedzial Pierscion hity z UW ..
Wydaje mi się, że wszystko da się zrobić. Może spróbuj sztuczki z energy ringaim tak jak 1k+ ms/ed? Jak mają blacka to biorą ringa i wtedy "kończą" agresora.
Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Tak samo jest, gdy chcesz ubić jakiegoś eka. Np ja 920 rp 700 eka nie zabije, bo mapclick + uh i koniec. :/
Jak dla mnie wystarczyło by osłabić UH, minimalnie ale osłabić.
Sir Krystian
07-07-2011, 09:40
fallow no wiesz z botem na ringa to sobie ogarniasz :)
White Nygas
07-07-2011, 09:43
Wydaje mi się, że wszystko da się zrobić. Może spróbuj sztuczki z energy ringaim tak jak 1k+ ms/ed? Jak mają blacka to biorą ringa i wtedy "kończą" agresora.
Ma troszeczkę mało many, ale zawsze można pokombinować.
Ekzterso
07-07-2011, 09:58
Tak tylko, ze rowny ek ma mnie na 2 szybkie + mls... Nie wiem jak na wyzszych lvlach jest.
Chuj wie moze niektorzy maja full eq no nie wiem -.^ Ogolnie to i tak tu powinno eq dzialac od zrobienia questa tak jak z whips wolfem jest ;)
Naucz sie synu ogarniac ;x
http://i54.tinypic.com/1zh1s9d.jpg
http://i53.tinypic.com/j7till.jpg
http://i55.tinypic.com/j9ssn4.jpg
piekny ten twoj 2 ss. juz leci ban.
Master Maniek
07-07-2011, 10:10
full mana, full atk, energy ring, atak rózgą i spam z ue. Zobaczysz jak poskładasz :p
Blood Raven
07-07-2011, 11:03
Debilu dałeś 2 ss z wosso pięknie już masz urlopik :)
@top
Obecny balans jest niedopracowany jednak jest lepiej niż było.
<Magiczny>
07-07-2011, 11:07
Sam gram Elder Druidem i bardzo dobrze mi sie gra. Musisz sie po prostu nauczyc gre z ringiem :>
Krulowiec
07-07-2011, 11:21
1 ss - Na ringu każdy jest dobry, on swoim 415 ed jak ogarnie też zabije :)
2 ss - biegł na yellow hp z queenami dobiles i elo breko 200 lvl mniej, on zabije 200 ek'a tym swoim 415 edem
3ss - zabic zabcie, nawet bym sie tym nie chwalil
# topic
Potrenuj, a na pewno dasz rade kogoś rozjebać.
Critical
07-07-2011, 12:25
Balans dobry jest , kazdy moim zdaniem teraz ma równe szanse.
mateuszek
07-07-2011, 13:10
y??
mam 700ek i 100/150 lvli większy ed/ms mnie spamuje jak ma eq : )
bo wali wiecęj nic ja się uham
John Cena
07-07-2011, 14:23
Pvp jest dobre tylko te uw jest do dupy bo ek ma przewage trzemu nie zrobią hity równe dla każdej profesji wtedy był by spokój........
Zarexoholik?
07-07-2011, 14:39
#Follow
A kogo ty zabiłeś w ogóle? Jakichś typków, którzy nie potrafią grać... Gdyby nie profesja, którą grają to by nawet ys nie odpalili.
[07/07/2011 10:36] Caav -> Recuso was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
#topic
Pvp się wyrównuje dopiero n około 800-1000 lvlu.
Domcio Old
07-07-2011, 15:10
eh na moje profesje sa wszystkie dobrze dopracowane :) jezeli nie dajesz sobie rady z ek to zaloz ringa i go na spam :)
1st R. Boonek
07-07-2011, 15:15
Swoim 1.4 ed zabijam raczej lajtem 1.5 ek wiec nie widze powodu do zmian... chociaz te uw u ek dalej jest przegiete... knight bijacy z wanda O.o na dachu to nawet nie ma co uciekac bo tak czy siak cie siegnie xd
ok, przetestujemy jeszcze ustawienia UW dla ek.
Ekzterso
07-07-2011, 15:34
A to juz jak Mortiis sie wypowiedziales to moze jest taka mozliwosc aby zrobic te itemy dodajce + do magi i zmniejszajace obrazenia od magii tak aby dzialaly one dopiero po wykonaniu questa, jest tak zrobiony np. whips wolf.?
Kimus The Master
07-07-2011, 17:16
Ja osobiście mam 1940+ ED i jakoś dobrze mi sie nim gra w ogóle.. Knighta tak na 1850+ zabije solo.. Balasn dobry!!
Nie widze powodow do zmian.
Balans jest dobry, nawet bardzo dobry wedlug mnie.
Na nie.
Mam maly poziom ale jak widze Xixe ktory jest knightem i bije w magiczne po 10-12k + 7 z wanda to sie smieje xD To lekka przesada on zgarnia 3k ms/ed na 3 e maxy + wand lub e max + uw uw ;;)
Czasem moj kolega ciagle sie leczy w 2600 lvlu ED i pada od takiego samego knighta ;0
Moim zdaniem najlepiej bedzie zmniejszyc hp u knighta o 2 na lvl a dodaj je u magicznej 3k lvl ms/ed bedzie mial 42+hp a knight 85 + zabrac criticala u ek.
Dodatkowo mozna dac +1hp u RP zeby nie byl najgorszy.
Wlaczyc TS !!
Lolipops
07-07-2011, 19:45
Jeśli masz załamkę z powodu apo to wielkie gratulacje.
Pvp jest ok
$keptikz
07-07-2011, 19:53
Co da zmniejszenie sily UW u knighta? Jak Xixe ma mnie na 3 e maxy bez wanda? XD
Poza tym jak go zabije majac 36 k hp, on ma 94k.
Co da zmniejszenie sily UW u knighta? Jak Xixe ma mnie na 3 e maxy bez wanda? XD
On ma 3k, a ty 2,8 i 0 pvp : DD
Mam maly poziom ale jak widze Xixe ktory jest knightem i bije w magiczne po 10-12k + 7 z wanda to sie smieje xD To lekka przesada on zgarnia 3k ms/ed na 3 e maxy + wand lub e max + uw uw ;;)
Czasem moj kolega ciagle sie leczy w 2600 lvlu ED i pada od takiego samego knighta ;0
Moim zdaniem najlepiej bedzie zmniejszyc hp u knighta o 2 na lvl a dodaj je u magicznej 3k lvl ms/ed bedzie mial 42+hp a knight 85 + zabrac criticala u ek.
Wlaczyc TS !!
No chyba chory jesteś XD Jest wszystko dobrze ; o Ek zawsze był najlepszy i zawsze będzie. Jak miałem eq to nie było problemu zabić knighta, co prawda bez e ringa się nie da, ale chyba każdego stać żeby go zakupić. Prawda?
#down
Xixe ma Aziel, ja mam Broxa (TO MS OGÓRZE XD) i nie płacze. Do Xixe nawet acc nie znam, siema.
ps. teraz nikogo nie biłem pod depo (nie licząc sarumara który ma mnie na 2 ueki o; )
#okej
Piszesz tak bo macie Xixe. Broxem tak nie grasz wiec chcesz zeby knight byl najlepszy.
Xixe ma 3k a Saru 2820. Tylko 200 -lvli roznicy. Co mu da wbicie 3k jesli tak padnie na tyle samo hitow?
Poza tym ty masz zero pvp widzialem jak padasz pod depo xDDDDDD
EK bedzie najlepszy, poniewaz gra nim wiekszosc na APO. Balans jest dobry - naucz sie uzywac ringa. Nigdy nie bedzie dalo sie wszystkim dogodzic.
Tak wiem, ze to kolejny temat o tym ale w koncu bez podstawy by nie powstawaly nie?
Otoz chodzi mi o pvp miedzy ms/ed vs ek :| Jest ono bez sensu, maja obcecnie 415 ed'a nie mam szans nawet z 350 ek'iem. I nie chodzi tutaj oto, ze nie ogarniam czy cos. Po prostu jest tak, ze nawet nie mam kiedy walnac ek'a bo musze sie praktycznie ciagle siochac a jezeli juz walne to zlece na spam... Prosze administracje o zrobienie cos z tym, bo tu w sumie nie ma sie co dziwic, ze kazdy robi teraz na poczatku, ek'a bo po co sie meczyc inna profa ;).
Dziekuje za uwage, do widzenia :d
Zawsze coś Wam nie pasuje w profesjach nie rozumiecie, że profesji nie można wyrównać w 100% Tylko w miarę możliwości, lecz coś za dużo wali To wy od razu na forum piszecie, a jakby cały serwer posiadał elite knighta, nie byłoby w ogóle żadnych tematów o profesjach, nie da się tak niestety zrobić, żeby każdy posiadał swoją profesję, po prostu nie każdy potrafi grać każdą profesją, dlatego są wybierane różnorodne przy założeniu konta. Nie pasuje Ci druid zmień ją na inną i nie płacz.
Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Tak samo jest, gdy chcesz ubić jakiegoś eka. Np ja 920 rp 700 eka nie zabije, bo mapclick + uh i koniec. :/
Jak dla mnie wystarczyło by osłabić UH, minimalnie ale osłabić.
Powiem ci jedno... nie wiem jak jest u innych ek ale na mapcliku mi przynajmniej uh wchodzi załośnie. Co do tematu to inna sprawa... jak ogarniesz prof to bedziesz kładł ek.
Było już tyle prób ustalenia odpowiedniego balansu i myśle, że obecny jest chyba dobrym rozwiązaniem.
1. Od kiedy ek bije z wanda? :|
2. Co ty myślisz, że nie mając full eq będziesz miał ze mną jakieś szanse? Już nie będę wspominał o skillu w pvp, którego także nie masz. ;c Gdybyś miał full eq obrywałbyś max jakieś 11,5k.
#topic
Jedyne co można zrobić to zablokować ppm i ustawić uh'a tak, aby na map clicku nie zawsze wchodził. ;d
W sumie to jest tak jak mówisz.
Wczoraj biłem się z 1180 ekiem, ja jestem 1125 ED, to mnie bił maxami po 4.0-4.2 a UW po 3.2-3.7 a jak critical to 5k. Tylko Knightowi obniżyć obrażenia z uw i tyle.
Ja myślę, że nie potrzeba żadnego balansu, bo nawet widać iż ED/MS kładzie EK, który miał w przybliżeniu równy poziom, nie wiem czy To była osoba ogarnięta czy nie. Lecz widzę co się dzieję.
~Bocianex~
18-07-2011, 19:49
Ja myślę, że nie potrzeba żadnego balansu, bo nawet widać iż ED/MS kładzie EK, który miał w przybliżeniu równy poziom, nie wiem czy To była osoba ogarnięta czy nie. Lecz widzę co się dzieję.
Ek jako czolg powinien byc skladany w 2-3 osoby a nie solo :// porazka
NaPółEtatu.
18-07-2011, 20:10
Ek jako czolg powinien byc skladany w 2-3 osoby a nie solo :// porazka
zapraszam na 'marne' 8.42, pokażesz swoje pvp
//
płaczecie i płaczecie, znajdźcie inny sposób na zmiany?
Immortal Sio
18-07-2011, 20:14
Myślę ,że hity knighta z uw są mocno przesadzone np taki kicaii w ludzi bije po 6k z uw a taki sorc bez eq 1800 lvl bije z czaru po 500 więcej i czy to jest normalne a do tego dochodzi jeszcze exori max wiem ze duzo różnica lvl'owa ,ale tak być nie powinno ze ek bije prawie tyle samo z uw co sorc z czaru a jest to profesja magiczna.
Wlaczyc TS !!
Chyba jesteś chory.. Wtedy profesje magiczne będą miały niewiele mniej hp od rp, zadając przy tym dużo większe obrażenia i lecząc się nieporównywalnie lepiej.
Hmmm dziwne jest to co piszecie.
Na innych otsach np 180 ek to i w 3 (powiedzmy ed/ms) ciężko uwalić. A wy chcecie żeby 15 ms uwalil 200 ek?
Troszkę dziwne....
Delorian17
18-07-2011, 23:15
Hmm no uw dla eka jest za mocne ;p ;d
biorąc pod uwage że np 1800 ek z uw ma szanse z 2 k edem :)
a np. 1800 ed z 2 k ekiem ? żadnych :)
Balans jest dobry lecz myślę, że najlepiej było by osłabic e maxa o 1%, i uw o troche dla eka ;P ;d
poza tym reszta może zostać XD
Lethornek
19-07-2011, 06:38
Ja zaś prawie zawsze grałem ek :p o ms / ed dużo nie powiem ale grając profkami magicznymi jak wszedł ring było fajnie ale do tego potrzeba wprawy :p
Jesli przeciwnik ma lepsze eq od Ciebie zwlaszcza ek to masz problem :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.