Zaloguj się

View Full Version : Kac : /

Palladyn Zlosci
13-09-2011, 15:50
Siemka.
Macie jakieś sposoby na kaca ?
Słyszałem już różne :
- Ciepłe piwo
- Piwo z Jajkiem
- Wypić jeszcze coś
Hmm ?
Znacie jeszcze coś ?

Again q.q
13-09-2011, 16:07
"Najlepsze na kaca jest powietrze z pompki od materaca" - q.q

Metaxa Grzesiek
13-09-2011, 16:11
"Na kaca najlepsza jest praca" Dziala :)

Tumanbuga
13-09-2011, 16:49
Siemka.
Macie jakieś sposoby na kaca ?
Słyszałem już różne :
- Ciepłe piwo
- Piwo z Jajkiem
- Wypić jeszcze coś
Hmm ?
Znacie jeszcze coś ?

Spróbuj mleko/piwo , ja tam nigdy się za bardzo nie sposobuje , piję ale nie tak żeby się najebać więc kaca mam sporadycznie (jak coś się świętuje) , na drugi raz poprostu się troche wstrzymaj z piciem albo spróbuj łyknąć paracetamol przed piciem i jedz dużo w trakcie i uzupełniaj płyny (pij wodę czy co tam jest).

Pijąc wodę czyt. uzupełniając płyny szybciej się upijesz niż nie popijając / Splax
@Tak ale kac z tego co wiem jest od odwodnienia a tematem jest kac a nie upicie się :P. Można zawsze uzupełniać płyny już po piciu a nie w trakcie przecież.

Kiedis
13-09-2011, 17:10
Mowi sie, ze czym sie strules, tym sie lecz ;P
Okej na powaznie jak brat ma kaca to zawsze zapierdalam mu po zimne piwa. Oczywiscie bez rosolu sie nie obejdzie, ale jak wszystko kiedys sie konczy.

Hjubert
13-09-2011, 17:20
"Na kaca najlepsza jest praca" Dziala :)

Potwierdzam, działa, szczególnie, jeśli pracuje się w temperaturze 30~ stopni Celsjusza...

Szczerze mówiąc, to ostatnio bardzo rzadko mam kaca, tylko takiego muła klepię i dziwnie w bani. Jeśli mnie baniak nawala, to zawsze biorę apap, jem dużo, piję dużo i na mnie tam działa. Raczej sposobów typu rosół, zimne piwo, czy coś w tym stylu nie stosuję.

Kornas Pall.
13-09-2011, 17:25
Setka wódki i żyjesz od nowa ;) 100% działa , testuje często xd

Splaxor
13-09-2011, 17:28
Najlepszy sposób na kaca jest wcale nie pić, ale człowiek nie wielbłąd pić musi, więc ta teoria odpada.
Gdyby był to ranek poleciłbym Ci jajecznice z pieczywem, a do tego gorąca gorzka herbata.
Podczas picia najlepiej jest popijać wodą z ogórków kiszonych. Nie ma kaca na drugi dzień - sprawdzone.

Swoją drogą podczas picia najgorsze jest popijanie wódki jakimś sokiem, colą czy red bullem. Wtedy człowiek szybciej się upija. Lepiej jest jeść dużo, a najlepiej tłusto bo tłuszcz rozbija alkohol i wolniej bania łapie.

Refresh
13-09-2011, 18:10
pij dużo soku pomidorowego. ja i mój ojciec tak robimy : d

Palladyn Zlosci
13-09-2011, 18:36
Nie chodzi o to ze ja nie wiem co, ze dzien w dzien pije tylko teraz 22 kuzynka ma osiemnastke. Wiec chyba swieto jakies nie ? ^.^Wiec wgl nie pic odpada.

.vimpex.
13-09-2011, 20:24
Schłodzony kefir - pomaga w 100% :o:rolleyes:

Goatee
13-09-2011, 20:49
Lecz się tym czym strułeś ;d Mi tam zawsze to pomaga. Jeśli palisz masz większą szansę na kaca ;d

Xienus o.O
14-09-2011, 07:29
Lecz się tym czym strułeś ;d Mi tam zawsze to pomaga. Jeśli palisz masz większą szansę na kaca ;d

Dokładnie... klika klinem ;D

nie nią niektóre osoby pomaga sok z kiszonych ogórków lub inne wynalazki... ale najlepiej jest przeczekać ;D

są jakieś takie herbatki co się wypija gorące i one pomagają...
nie wierz w te reklamy "2kc pij w trakcie nie po fakcie" bo to jedno wielkie gówno ;d

Ryśku xD
14-09-2011, 08:11
Woda po ogórkach kiszonych ;)

Ekzterso
14-09-2011, 11:28
Pierdolicie az sie smiac chce :< Na kaca najlepsza jest glukoza czyli cukier, wiec polecam slodka goraca herbate, mi zawsze pomaga ;)

Palladyn Zlosci
14-09-2011, 16:38
xD z tym paleniem to ja juz wiem, zawsze jak pije to nigdy nie pale.

Pontius
14-09-2011, 18:05
zjedz pomidory albo wypij sok pomidorowy bo brakuje Ci potasu ziom