PDA

View Full Version : Moje osobiste zdanie oraz opinia na temat otsa.

Karossu
25-09-2011, 15:10
Witam wszystkich. Na samym początku prosiłbym o nie usuwanie mojego tematu zaraz po przeczytaniu oraz o wypowiadanie się doświadczonych graczy tzw. old gamerów bądź ludzi którzy posiadali/posiadają swój serwer.

A więc tak:
Pomyślcie troszke:
1.Macie pomysł na serwer, macie ekipe, zrobioną dobrze mape, wszystko na tip top itd itp. Ustawiacie exp jaki ma być na serwie oraz oczywiście premium shop, bo z czegoś trza żyć. I tu się zaczyna późniejszy problem. Ustawiacie dosyć wysoki exp (jaki jest tutaj) i po kilku dniach widzicie ludzi którzy biegają z 100 lvlem...poprostu omg. Taki człowiek kupuje premium account tylko po to żeby jeszcze szybciej wbić 200 lvl haha, po czym okazuje się, że na lvlu 300+ gra nie ma sensu, bo i tak zabija już wszystko co mu stanie na drodze, wreście dostaje atak depresji i zaczyna się zabijanie innych graczy, którzy z myślą o zemście kupują itemki z premium shopu, aby tylko upolować swojego wroga, jeśli już go zabiją, zobaczą, że mają 200 lvl+ i zaczynają robić to samo co nasz pierwszy bohater, przez co serwer staje się być nudny.Na trade widziałem buy magic sword, sell magic sword itd itp jak by to była jakaś zużyta zabawka i sprawia wrażenie jakby to była normalka.Ots zaczyna się robić nudny i w późniejszym okresie upada z powodu:
a) zdesperowani gracze kupili tyle itemków, że admin serwera ma dość kasy, aby sobie pojeździć na karuzeli bądź kupić wymarzony komputer,
b) ots upada z powodu malejącej ilości graczy przy czym mniejszy zarobek z premium shopu, a w późniejszym czasie nie ma za co utrzymać serwera.
c) Admin/Admini ustawili za wysoki exp, przez co muszą robić częste updaty ( nie wiem jak to poprawnie się pisze) aby zatrzymać graczy, przez co sami popełniają "autodestrukcje serwa", bo na 100% nie ma już takiego zaangażowania w serwer, wiecznie przy kompie siedzieć nie będą.

hmmm....a gdyby zrobić to inaczej:

1.Postawić swój DOPRACOWANY(zapięty na ostatni guzik) serwer.
2. Ustawic maaały exp (ale troszeczke większy niż na rl), aby 200 lvle nie latały po tygodniu,przez co każdy update będzie traktowany jak bless od Boga.
3.W premium shopie walnąć premium account z dobrą ceną, z czego BĘDĄ dochody w późniejszym czasie, można walnąć pare itemków wspomagających, ale i nie wyróżniających zbytnio graczy, aby każdy miał jakieś szanse przeżycia w tym świecie.
4.Potwory dla lvlu 100+ bezpośrednio na teren pacc, dlaczego ? Mały exp = długie wbijanie lvla to znowu = późna potrzeba kupienia premium a to znowu =
zarobek dla Adminów ( nie licze itemków wspomagających typu exp x2 o ile istnieje taki skrypt)
5.Serwer trochę chodzi, gracze zadowoleni, poniewarz nie ma ciągłego płakania przez pk, Admini zadowoleni bo z wysiłku kasa leci non stop, po późniejszym czasie nie zamknie serwera bo bd kasa na utrzymanie, na wymarzony komputer oraz na przejazd na karuzeli, aha i dużo updatów nie musi być poniewarz gracze nie odrkyją szybko na co stać ten serwer , i co on posiada.

Dlaczego to wszystko napisałem ??? Osobiście, nie życzę wam tego, ale serwery będą wam upadać...ja tam widziałem, żę gracze 300+ lvl na porządku dziennym, jeden z graczy powiedział, że na poziomie 100 expi na czym mu się podoba-- normalnie żal...magic swordy jak zabawka sprzedawają się co dziennie w dużych ilościach (hmm kazdy rp, ed i ms ? ), za duuuży exp dam sobie ręke uciąć, żę wbije 100 lvl na samych trollach. Przeczytajcie to wsyzstko, a może wyciągniecie jakieś wnioski i coś zmienicie...Jeszcze raz proszę o wypowiedzenie się na ten temat, oraz o nie usuwaniu go, poniewarz każdy ma prawo do własnej opinii, więc także każdy może wygłosić swoją filozofie....aha i sorrki za błędy, wiem robie je....aha i jeszcze jedno miałem swój serwer dosyć długo na własnych zasadach, ja nic nie robiłem a kasa leciała, tylko pamiętajcie, żeby coś urosło najpierw trzeba dać coś od siebie.

Domcio Old
25-09-2011, 15:20
hmm wgl nie rozumiem tego posta :< i co ze biegaja 300 lvl czlowieku taki 300 lvl teraz mozna wbic w 1-2 dni a taki magic sword to na tym OTS to jest gowno a i taki 300 lvl wszystkiego nie zabije bo jak bys zauwazyl sa tu 1k lvl 2k lvl i nawet 3klvl :<
ten OTS nie upada tylko poprostu ludzie nie maja czasu na ta gre bo sie albo ucza albo im sie poprostu znudzila , ten temat byl wgl niepotrzbny ale niech kazdy warazi swoja opinie :)

@edit
Karossu ten ots ma swoje lata juz nic nie zmienisz na nim, beda na nim biegac 3k lvl a taki magic sword bedzie gównem.. jezeli chcesz zeby taki 100 lvl to bylo cos i magic sword byl czyms to zaparaszam na rl

Karossu
25-09-2011, 15:25
Właśnie chodzi mi o to żeby 100 lvl był "hardcorem" a nie ten 3k lvl+ i Ten magic sword był unikatem a nie shitem jak mówisz, utracą tych graczy którzy mają duży lvl, bo gra nie ma dalszego sensu. :)

palobo
25-09-2011, 15:48
Nie pojmaju o czym Ty tutaj rozmawiasz..
Idac twoim tokiem myslenia, najrozsadniejszym bylby reset postaci co tydzien, zeby kazdy mial rowne szanse?... BZDURA

sPoxter
25-09-2011, 16:22
Trochę nie ogarniam co tutaj napisałeś / za dużi tego wszystkiego oraz piszesz tak naprawde o niczym.
Każdy gracz teraz może mieć na 15 lvl full eq. Allegro ale to dla mnie głupie.
Pozdro.

Mc Maciek
25-09-2011, 16:23
Czytając ten temat widać, że nie masz pojęcia o realiach APO. To, jak opisałeś idealny serwer wg Ciebie, to prawie że obraz APO sprzed 4-6 lat. Nie zapominaj, że przez te 4-6 lat siłą rzeczy są coraz większe lvle, więc trzeba dodawać nowe rzeczy dla nich, żeby gra się nie nudziła. Na przestrzeni paru lat powstaje serwer jaki mamy dzisiaj.

Bysio
25-09-2011, 16:56
Dokładnie jak napisał Maciek. Na każdym serwerze nie zależnie od expa po kilku latach będą biegały duże lvl dla których zdobycie m sworda nie będzie stanowiło żadnego problemu. Nowe itemy trzeba dodawać aby wyższym lvl nie znudziła się gra. Dodanie tych itemów spowoduje że wspomniany wyżej sword stanie się z biegiem czasu śmieciem. Z drugiej strony gdyby nie dodawać żadnych nowych itemów/potworów gra zatrzymała by sie na pewnym etapie.

Xzaz!t
25-09-2011, 17:28
Hmm... Kiedyś tak było dobra 4-5 lat temu :confused:. Ale to chyba logiczne, że kiedyś było mniej postaci czyli mniej np. Magic Sword z ANI?... Logiczne, że z czasem będą i większe lvl i w chuj itemów. APO to nie jakiś nowy OTS, tylko ponad 6 lat już ma. Mortiis dorobił się na tym i to bardzo dobrze(miał pomysł i go wykorzystał za co można mu pogratulować). Ale jakby pomyślał zarobił by znowu dobrą kasę, gdyby zrobił nowy OTS 8.6 i gracze byli by zadowoleni tak samo jak stwórcy nowego OTS, ale nie spier*** 8.42 ;). To tyle w tym temacie.

Sfera
25-09-2011, 19:01
Dziwne masz zdanie ja bym zrobił pare rzeczy żeby ots nie upadł
Po 1 Usunąć Uw i shamanke
2 exp 4x a nie 5x
3 Najlepiej żeby ekipa traktowała all graczy tak samo nie tak jak teraz równi i równiejsi ...

Bysio
25-09-2011, 19:10
Dziwne masz zdanie ja bym zrobił pare rzeczy żeby ots nie upadł
Po 1 Usunąć Uw i shamanke
2 exp 4x a nie 5x
3 Najlepiej żeby ekipa traktowała all graczy tak samo nie tak jak teraz równi i równiejsi ...

1. A co z graczami którzy zrobili tego quest lub kupili taki item?
2. Ci co teraz zaczęli grać mają mieć trudniej niż ci co już wbili 2-3k lvl?
3. A nie traktują równo? Czujesz się pokrzywdzony? Chcesz o tym pogadać?

Po twoich zmianach szybciej by upadł ;p

Viseq
25-09-2011, 20:19
poniewarz
Ja to myślę, że lepiej skończ 'filozofować'. Do rzeczy, chcesz tu widzieć 100 lvl sprzedające magic swordy jako rar? Wbij sobie do swojej małej głowy, że to nie jest RL Tibia i każdy ma inne upodobania. Ktoś woli bić 100 lvl rok na exp x 1 a ktoś w ten czas tu wbije 2k. Takie zadanie mają OTS'y - zwiększenie expa etc. Update to też normalna rzecz. Grajac na RL teraz na takiej mapie jak była 7~ lat temu na 200 lvlu będziesz expił na dragonach więc i 300/400/500 nikt nie wbije, taka kolej rzeczy OGARNIJ.

Normalnym jest też to, że APO istnieje 5 lat, od tego czasu ktoś kto gra wbija level i normalne, że będzie miał 100/500/1000 itd. Pomyśl zanim coś napiszesz.

Lethornek
25-09-2011, 20:41
Ja również kupuję itemki w ITEM SHOPIE dobrze że on jest, bez niego gra nie byłaby tak ekscytująca.

SoniQ
25-09-2011, 22:19
z tego co tu napisałeś wnioskuje, że nie wiesz nic o tym serwerze i twój max. lvl to 100. jak Ci nie pasuje ten ots to po prostu na nim nie graj - proste.
Piontka

TuK!
25-09-2011, 22:28
Czytając twój post stwierdziłem, że jesteś analfabetą.
Zarejestrowałeś się dzisiaj na forum i już opisujesz całego OTSa. Nie grałeś tutaj nigdy więc po co się wypowiadasz? Jest to zbędne, Mc Maciek dokładnie Ci to opisał.

Metaxa Grzesiek
25-09-2011, 23:03
wreście dostaje atak depresji i zaczyna się zabijanie innych graczy, którzy z myślą o zemście kupują itemki z premium shopu, aby tylko upolować swojego wroga, jeśli już go zabiją, zobaczą, że mają 200 lvl+ i zaczynają robić to samo co nasz pierwszy bohater, przez co serwer staje się być nudny
wtf? nie pomylily ci sie fora ?; [ cos mi chyba sie zdaje ze nie grales w ogole na apo ;]