Nie, nigdy nie miałem kontrolowanego snu. Zawsze mnie zaskakiwały czyny sytuacje itp :D
Printable View
Nie, nigdy nie miałem kontrolowanego snu. Zawsze mnie zaskakiwały czyny sytuacje itp :D
Nie wiem czy to jest to co teraz napisze ale mam niekiedy takie sny, ze jestem gdzies nagle u kogos w domu czy z kims gdzies no i sam jakby wiem co do niego powiedziec i to mowie ide tam gdzie chce ogladam sobie rozne rzeczy :P
Ale narazie 2 razy mialem taki przypadek
@edit
Ale tak sobie pomyslalem ze tak umiec to opanowac i codziennie klasc sie spac ze swiadomoscia, ze zaraz idziemy do Paryza itp, itd to zajebista sprawa chociaz mi sie nie chce takich rzeczy trenowac. Jak bedzie chcialo to samo przyjdzie tak jak 2 sny wczesniejsze
To się nazywa deja vu :) I też jest zajebiste.
Ale wracając do tematu.
Polecam wam ten kurs
Link jest do pierwszego filmiku, łącznie jest ich 5. Można śmiało oglądać od 3 części, bo poprzednie to lanie wody o dupie maryni..
Do rzeczy, własnie stąd nauczyłem się świadomie śnić.
Nie wychodzi to oczywiście zawsze i nie radzę tego uskutecznia w ciągu tygodnia, bo można obudzić się czasem po lekcjach/pracy :)
Jak już ktoś umie świadomie śnić, to wie że jest to bezdenna studnia szczęścia :D Można robić co się człowiekowi żywnie podoba, ja np lubię spadać z wieżowców itp :D
Ogólnie polecam tym dla których zwykły sen to za mało. Nie jest to na początku łatwe, ale fajnie jak już się uda.
To ja Wam opowiem co mi się raz przytrafiło.
Była gdzieś około 23 godzina, byłem już senny, ale chciałem się jeszcze pouczyć. Położyłem się brzuchem na łóżko, zamknąłem oczy i coś tam sobie mówiłem w myślach, leżałem jakiś czas, tak niby śpię, ale leżę, oczy zamknięte, otworzyłem oczy, podnoszę się i widzę, że moje ciało leży i mówię co jest ku*wa? Gryzę się w rękę, nic nie czuję, chciałem podnieść rękę temu mojemu ciału i nic, tak jakbym był duchem, zaje**ście się wtedy przestraszyłem ;D Potem nie wiem jak ja to zrobiłem, ale mój duch "wrócił" do mojego ciała, otworzyłem oczy, moje ciało było sparaliżowane, najbardziej dłonie, były bezwładne, teraz znów się ugryzłem w rękę i poczułem swoje zęby wgryzające się w dłoń, poleżałem chwilę i wszystko wróciło do normy. Trwało to może z minutę? To było niesamowite, nigdy tego nie zapomnę :D
Czy to był właśnie OOBE, czy coś innego? ;x
Świadomych snów chyba nie umiem ;<
@edit
Coś takiego właśnie miałem :oCytat:
W pewnym momencie takiego leżenia możesz nagle stracić przytomność, ale tylko na chwilkę. Jak już ją odzyskasz, to najprawdopodobniej będziesz unosić się nad swoim ciałem. I co teraz? Poruszanie się w tym nowym ciele, jak i zachowanie się w nim, jest kompletnie inne niż w normalnym świecie i jest to rzecz nie do opisania. Np. masz tam widoczność 360 stopni! Jak można w ogóle sobie to wyobrazić? I takich rzeczy jest tam od grona. Poruszasz się tam za pomocą myśli.
Wiecej: http://www.eioba.pl/a75335/oobe_podr...#ixzz1ETjlJw5e
Hjubert, brzmi mało prawdopodobnie, ale po tym co czytałem w innych artykułach to ci wieżę ;d
@topic
pisałem
Swiadomy sen i OOBE nie zapomniane przeżycia koszmar we śnie bezcenne ;>
Wczoraj miałem zajebisty koszmar... kurcze strasznie długo mi się ciągnął sen, ale nie umiałem się obudzić chociaż nie chciałem już śnić.. dzisiaj bania ładnie zjebana w szkole ;d
Raz na tydzień mam taki sen i sobie wyobrażam moją koleżankę w której się zabujałem, i wtedy jest fajnie. Dlaczego? Nie, nie "rucham" jej tylko po prostu jeżdżę sobie z nią autkiem czy idę na kolację. Uznajcie mnie za debila, możecie.
@up
Właśnie o to chodzi, że nie uznamy Cię za debila ponieważ zapewne większość facetów myśli o swojej wybrańce przed snem xd a to, że umiesz do tego o niej śnić świadomie to kolejny plus.
Trenuje swiadome snienie nawet chcialem zalozyc temat ale wyszukiwarka i znalazlem ;p super sprawa rozrywka podczas spania ;) chociaz troszke trwalo zanim sie nauczylem ;p preferuje technika FILD obudzic sie w nocy i przejsc w stan porazenia przysennego i z tego w sen.. ci co nie ogarniaja tematu niestety moga to wysmiewac to zapraszam ich chociaz na wikipedie pod haslem Świadomy Sen
@Flamaster i np po to sa swiadome sny do zwalczania koszmarow ... np spotykasz taki koszmar w tym snie i pytasz sie "Czego chcesz" i on znika rozumiesz xD i mowie calkiem powaznie ;))
@hjubert to na pewno nie bylo oobe ale moze porazenie przysenne z halunami ;p
Ja nie muszę trenować tak zwanego świadomego snu... :p
Mam to szczęście, że zazwyczaj śni mi się to co chce -.^
A jeśli zdarza się inaczej, to po prostu...się budzę! :o
hahaha miałem sen o tibi że mnie okradziono :/ :D
uwierz mi mateusz w takim snie jezeli dobrze wycwiczysz ktoras z technik mozesz robic co tylko chcesz (nawet z 10cioma jak chcesz i nawet podolasz haha :D) ;) wyobraznia jest granica ;p i wszystko w jakosci jakby hd hehe wydaje sie bardziej realnie niz w rzeczywistosci i wtedy robi sie testy rzeczywistosci :D np zatykasz nos i probujesz oddychac nim i jesli mozesz to znaczy ze snisz ;p po to zeby sie nie pomylilo hehe ;p
czesto , jak byłem młodszy lunatykowałem czesto xd , teraz zdarza mi się przeklinać przez sen
No ja miałem pare razy takie sny, w których spadałem ze schodów i jak już upadałem to tak na prawdę moje ciało zrobiło taki gwałtowny ruch i sie budzilem ;d
nienawidze świadomych snów
dlatego zawsze przed snem modle sie do Lucka aka Szatana aka Diabła
skutkuje
@N a co to ma wspolnego ze swiadomym snem :D
@zark
to zryw miokloniczny - tuż przed zaśnięciem, występuje podczas przechodzenia z fazy (fal mozgowych) Alfa do fazy Theta, ale nie zawsze go czujemy. w ten sposób mózg upewnia się, czy mięśnie są już "odcięte" od bodźców z mózgu, jeśli nie to własnie ten zryw poprzez gwałtowne szarpnięcie mięśni nas budzi i proces zasypiania startuje od nowa a samo "wyłączenie" mięsni jest dla naszego bezpieczeństwa - zeby nie zrobić sobie krzywdy odtwarzając sen w realu jak lunatycy
naprawde warto sie tym zajac bo to urozmaicenia spania haha :D
na te fora mozna zajrzec zeby dowiedziec sie wiecej i wybrac sobie technike ;p
www.psajko.fora.pl
www.lucidforum.pl
Ja tak samo jak byłem młodszy, podobno raz lunatykowałem ;) Z tego co mama mi opowiadała to jak byłem młodszy tam podstawówka jeszcze, to w nocy wyszedłem z mieszkania (nieświadomie, lunatykowałem ofc). W nocy z klatki schodowej zacząłem podobno pukać/dzwonić. Mama musiała niezłego zonka jebnąć jak mnie zobaczyła, choć ciekaw jestem ile strachu musiała się najeść, bo mógł to być również jakiś najebany pijak...
W pewnym sensie też tak mam. Czasami mam kontrolowane sny, a czasami nie. Jak już mam kontrolowany sen to przeważnie zdarza mi się śnić głównie o jebaniu laski i jeździe na motorze - najczęściej XD
haha ;d mi także się raz zdażyło śnić o tibii, ale tylko raz CHYBA. i nie ze mnie okradziono tylko mialem 300level XD albo jakiś high nie pamietam dawno temu był xD
Czasami zdarzają mi się sny, że "nurkuję" samolotem. Tzn spadam pionowo i gdy już jebne o ziemie to najczęściej zdarza mi się obudzić (zawsze tak trafiam, że to już godzina pobudki), a w środku nocy to sam nie wiem co się po tym dzieje, bo nie pamiętam ; )XD
@t
Mam takie pytanko. Czy gdy się budzicie to nie macie może takich objawów: dosłowny brak kontroli nad ręką. Nie pamiętam już, która to była, ale wiem że czasami z rana po obudzenia, dosłownie pierwsze 15sekund łapa mi drętwieje i nie mogę nią ruszyć. I jak dotykam ją drugą ręką to takie dziwne uczucie, jakby kucie.
Od dziś trenuję rozwijanie tej umiejętności.
Niestety więcej moich snów nie zdradzę, cenię sobie prywatność ; )
Ten temat nie powinien się znaleźć na tym forum.
Pierw trzeba wiedzieć co to jest LD i OOBE które jest nie możliwe do osiągnięcia bo zachodzi jedynie w obrębie naszego mózgu.
Aha, oraz nigdy nie osiągniecie dobrego LD bez wspomagaczy. To co osiągacie to jedynie mocny sen nic więcej.
@styl poprostu lezysz na rece w nocy i ci dretwieje i nie masz czucia poki krew nie zacznie dobrze krazyc ;)
@allow gowno prawda ja od 2 lat mam ld bez wspomagaczy na TR i Fildzie i jest git... a oobe byly testy poczytaj troche o tym jak np kartki czytali ;)
najpierw troche wiedzy pozniej mow o czyms o czym masz niewielkie pojecie...
a tak wogle to naprawde polecam wszystkim swiadome sny mozna na youtube wpisac sa poradniki itp ;) Oneironautyka jest lepsza od tibii hehhe :D