User Tag List

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki 61 do 69 z 69

Wątek: Ostrze?enie przed gro?n? sytuacj? hydrologiczn? dla po?udniowej Polski.

VIP DonieX <3's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ja też bym chciał,aby u Nas zalało ;d Ale bez przesadnie,aby nie było masakry ;x Troche wolnego by się przydało .
    'Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać'

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Zdjecia miejscowej rzeki 18 Maja godz. ok 18.00

Dodam, ze 18 Maja ok. godziny 9 , 10 woda była w korycie rzeki.
    Ostatnio edytowane przez Krulowiec : 19-05-2010 o 09:42

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

To co sie u mnie dzieje to jest tragedia. Wlasnie czekam na telefon zeby dostac sie na akcje!!! Nasi miejscowi "pierdoleni znawcy" chcac ocalic zamek chca puscic wode z wisly na moje miasto.
    A tutaj macie zdjecie wisly

A tutaj znalazlem jeszcze filmik
    http://www.youtube.com/watch?v=kCfPJ...layer_embedded

Cytat Napisał DonieX <3 Zobacz post
    Ja też bym chciał,aby u Nas zalało ;d Ale bez przesadnie,aby nie było masakry ;x Troche wolnego by się przydało .
    A Ty dzieciaku jestes pierdoln^&$% Ty nie masz pojecia jakie moga byc skutki powodzi. Moze Ci woda podtopic fundamenty i rozwalic dom wiec pozdro. Chcesz sobie pograc w tibie i dlatego chcesz powodz? Ty jestes chory umyslowo
    Ostatnio edytowane przez Duff : 19-05-2010 o 11:26

Łowca postów Crim's Avatar
    Miasto
    Bydgoszcz
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ja jestem z Bydgoszczy (okolice) nie pada lecz pogoda pozostawia wiele do życzenia

Joker PaLLadiN 248 -1080

Gaduła
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

19 maja 2010 roku OSP Pacierzów stacjonował w miejscowości Karczewice oraz Garnek, które zostały dość mocno zalane przez rzekę Wartę. Zamknięto drogę na rozkaz Wójta Gminy Kłomnice, gdyż nurt rzeki, który wdarł się na drogę został lekko przytamowany i skierowany w stronę koryta rzecznego. Dość duża siła nurtu powodowała, iż wały się rozsuwały, a auta osobowe podmywały piasek - stąd decyzja o zamknięciu drogi. Pracowało jak się nie mylę 6 zastępów Straży Pożarnej. Pomagali również pracownicy z Urzędu Gminy oraz niektórzy mieszkańcy zalanych miejscowości.

20 maja 2010 roku OSP Pacierzów dzień spędził w miejscowości Śliwaków. Z pomocą przybyły dwie ciężarówki Wojskowych z Balic, bez których jak myślę ciężko by było zatamować szybko podnoszący się poziom wody (1cm/30 min). Od godziny 7 nad ranem pomagaliśmy napełniać worki piaskiem, wywozić je na tamy oraz wylewać wodę motopompą. Zalanych zostało bardzo dużo terenów polnych oraz leśnych. Po ustawieniu wałów i ustabilizowaniu się sytuacji na rzece, była chwila odpoczynku, gdyż co jakiś czas trzeba było wypompować wodę z drogi, na którą docierała woda z przesiąkniętych wodą worków z piaskiem.

Krótki raport z ostatnich dwóch dni spędzonych w akcji.

Pozdrawiam.

Banned
    Miasto
    Krapkowice
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

U mnie jest gorzej

Zwykła droga bok Odry.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

U mnie sie juz pomalu stabilizuje all. Za to u KrUlOwCa jest nie ciekawie. Podobno widac tylko dachy. Z tego co wiem to po ukonczeniu naszych dzialan na naszymn terenie mamy jechac wlasnie do Trzesni tam gdzie mieszka Sysek.

#top #moderator #2014 #2015 KaZeK's Avatar
    Miasto
    Brzeszcze
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Na tych powodziach najwięcej zarabiają teraz handlowcy piaskiem i pompkami wodnymi.
    Małe porównanie:
    Pompka o mocy 400W 7500 litra/h koszt = 150zł [Sobota 15.05.2010] + wąż o długości 10 m [Gratis]
    Pompka o mocy 400W 7500 litra/h koszt = 400zł! [Poniedziałek 17.05.2010] + brak gratisu.

Worek z piaskiem = 80 gr. [Sobota]
    Worek z piaskiem = 2zł 50 gr. [Poniedziałek]

Dla mnie to jest chore.. Zarabiać na cudzym nieszczęściu, ale cóż to jest polska, nic tutaj nie ma za darmo.
    [Kmq] 1-1505
    [Bart] 2927 - 2939 | 2983 - 3021
    [Zarexoholik] 3108 - 3134
    [Tru] 1 - 2618

z przerwami

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

@Up
    No to cos tam w brzeszczach tym ludziom sie w lebach pojebalo..... U nas worki szyja w zakladach konfekcyjnych i oddaja je za darmo. Piasek idzie po cenach samego wydobycia. Cos tam u was jest nie tak.
    Ostatnio edytowane przez Duff : 21-05-2010 o 12:59

Zasady Postowania