User Tag List

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 20 z 57

Wątek: ?wiadome sny lub OOBE

Łowca postów Flamaster's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie Świadome sny lub OOBE

Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was doświadczył świadomego snu, bądź OOBE. Pewnie pomyślicie sobie, że psychol jakiś jestem. Ale ostatnio czytałem o tym na googlach. I strasznie mnie to zaciekawiło. Jeżeli nie wiesz co to świadomy sen TEN artykuł pozwoli Ci to bardziej zrozumieć.

Pisać tutaj swoje przeżycia i doświadczenia z tym związane.
    PS; zny- sny *
    Ostatnio edytowane przez Eklerq : 23-02-2011 o 18:54

Banned
    Miasto
    Sieniawa/Jarosław
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

owszem doswiadczam czesto swiadomych snow dzieki temu artykulowi

jest to zajebiste uczucie... nauczyłem się już dość dobrze opanowywać te umiejętność i kiedy mam ochotę kładę się spać wiedząc co będę widział w śnie ;D

wiele ludzi miewa świadome sny nie widząc o tym ;D

Banned
    Miasto
    GDZIE MIESZKAM
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Czasem jak mam jakis zen, to mam przeczucia że widziane sceny nie są prawdą ale i tak nie umiem tego kontrolować. Może gdybym się w to zaczął bawić na poważnie to coś by z tego było

Mateusz Soprano
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Kiedyś próbowałem wyjść z ciała czyli trenowałem oobe.Gdy leżałem próbowałem się odprężać i czuć wibracje,bo podobno zaraz po wibracjach opuszczasz ciało.Raz mi się tak naprawdę udało poczuć wibracje nie mal na całym ciele czułem że zaraz to się może stać i że wyjdę,ale nie wiem dlaczego przerwałem czy się przestraszyłem czy wolałem zostać bo tak było by lepiej.
    Ogólnie dałem sobie z tym spokój,bo zdałem sobie sprawę jakbym po tym czymś funkcjonował w społeczeństwie,już tibia mi sito z mózgu zrobiła w tamtych czasach,teraz wolę być normalny.Przerwałem prawdopodobnie gdy próbowałem ruszyć palcem wskazującym lewej ręki,bo gdzieś czytałem że tak się robi gdy chcemy wrócić do ciała,przy czym obojętne jest która to ręka.
    Po prostu już nie chcę tego robić, bo boję się że będę taki poryty, mówić bliskim o miłości,przyjaźni i harmonii czy kij wie czym.Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.Robisz oobe i udaje się lecisz jest pięknie żałujesz że musisz wrócić,to najpiękniejsze uczucie,a tutaj budzisz się rano i musisz iść do roboty, i spotykać się z ludźmi którzy twoim zdaniem są durni.W ogóle w Strefie Tajemnic było o tym i gościówa mówiła że raz to spróbowała i takie to piękne jest, że codziennie to robi.Takie jakby uzależnienie,ja sobie nie chcę życia psuć.

Bywalec Lolipops's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ja kiedyś miałem coś takiego że otworzyłem oczy ale nie mogłem poruszyć żadną częścią ciała przez jakieś 5 minut xD.

A i czasami jak oglądam fajne filmiki,to pozniej mokre slipki mam xD.
    Jednakże nie wiem czy moje przeżycia zaliczają się do tych wspomnianych przez was.

Łowca postów Darkstar's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Mateusz Soprano Zobacz post
    Witam.
    Kiedyś próbowałem wyjść z ciała czyli trenowałem oobe.Gdy leżałem próbowałem się odprężać i czuć wibracje,bo podobno zaraz po wibracjach opuszczasz ciało.Raz mi się tak naprawdę udało poczuć wibracje nie mal na całym ciele czułem że zaraz to się może stać i że wyjdę,ale nie wiem dlaczego przerwałem czy się przestraszyłem czy wolałem zostać bo tak było by lepiej.
    Ogólnie dałem sobie z tym spokój,bo zdałem sobie sprawę jakbym po tym czymś funkcjonował w społeczeństwie,już tibia mi sito z mózgu zrobiła w tamtych czasach,teraz wolę być normalny.Przerwałem prawdopodobnie gdy próbowałem ruszyć palcem wskazującym lewej ręki,bo gdzieś czytałem że tak się robi gdy chcemy wrócić do ciała,przy czym obojętne jest która to ręka.
    Po prostu już nie chcę tego robić, bo boję się że będę taki poryty, mówić bliskim o miłości,przyjaźni i harmonii czy kij wie czym.Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.Robisz oobe i udaje się lecisz jest pięknie żałujesz że musisz wrócić,to najpiękniejsze uczucie,a tutaj budzisz się rano i musisz iść do roboty, i spotykać się z ludźmi którzy twoim zdaniem są durni.W ogóle w Strefie Tajemnic było o tym i gościówa mówiła że raz to spróbowała i takie to piękne jest, że codziennie to robi.Takie jakby uzależnienie,ja sobie nie chcę życia psuć.

Chyba nie miałem nigdy świadomych snów. Wydawało mi się jedynie, że jeden jest bardziej realny od drugiego, nic więcej. W sumie chciałbym kiedyś spróbować bo z relacji innych wygląda, że to fajne doświadczenie.

!No lifer! 1st R. Boonek's Avatar
    Miasto
    Glasgow
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

LD, czyli świadomy sen, jest niebezpieczną formą przyjemności. Mimo tego, że jest wbrew wierze katolickiej, niesie za sobą też inne zagrożenia. W śnie kieruje nami podświadomośc, a kiedy bawimy się w LD, odpalamy tak jakby w programie "Nieświadomości" podprogram świadomości. I ta świadomość, może narobić więcej szkód niż pożytku. Raz - dla naszej psychiki, tzn może zmienić naszą hierarchię wartości, poczucia bycia i rzeczywistości. Dwa - zmienić nas samych, i zamknąć na drugiego człowieka, dlatego, że te doświadczenia są ekstremalnie podniecające i zarąbiste jednym słowem.
    Mysle, ze to w chooy ciekawe Niestety nie przezylem czegos tak pieknego moim zdaniem to jest poprostu niewyobrazalne, ze z pelna swiadomoscia mozesz robic to co ci sie podoba a nastepnie sie obudzic i nie poniesc konsekwencji ;o poczytam o tym, sprobuje

Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Na pewno jest to ciekawe lecz trzeba uważać, aby nie przesadzać bo potem możemy sobie zjebać psychikę i nie będziemy rozróżniać rzeczywistości od snu [troche to przypomina "incenpcje"... poczytajcie sobie o technikach wywoływania świadomego snu Tutaj. Musze dzisiaj spróbować

VIP Benn's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ostatnio czytałem coś o tym na jednej stronie zaciekawiło mnie to, ale nie mogę się zabrać. Ogólnie to nie chce mi się wierzyć, że zapanuje nad snem i nagle będę w łóżku z Cameron Diaz albo Angelina Jolie, no ale kto wie :P

Bywalec ~Bocianex~'s Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Mnie osobiscie bardziej kręca koszmary na jawie ^^ idosery i te sprawy bardzo polecam dla tych co maja wybujala wyobraznie i slabe nerwy

Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Taak ;d tylko w koszmarach często nie można się obudzić i ładna jazda jest xd. Potem bania zryta przez cały dzien ;>

Średnio zaawansowany Black Dervil's Avatar
    Miasto
    Kraków
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

ja mam czasami takie sny ze śni mi sie coś i po paru dniach miesiacach pokazuje m isie to naprawde przekichane;/

Bywalec Crote's Avatar
    Miasto
    Grote
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

mam to co pare dni, cpam w snie, nastepnie jakis koszmar, budze sie i nie wem co ze soba zrobic, armagedon w mozgu
    :-)

Łowca postów Diabolix's Avatar
    Miasto
    nie powiem ;f
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Benn Zobacz post
    Ostatnio czytałem coś o tym na jednej stronie zaciekawiło mnie to, ale nie mogę się zabrać. Ogólnie to nie chce mi się wierzyć, że zapanuje nad snem i nagle będę w łóżku z Cameron Diaz albo Angelina Jolie, no ale kto wie :P
    Uważaj, bo jak sobie o niej za dużo będziesz myślał, to jeszcze niechcąco pomyślisz pod koniec o Bradzie i będziesz miał nie miło. Ale kto co woli, nie wnikam, kotku.

@Topic
    Czytałem o tym kiedyś, ale nigdy na poważniej nie próbowałem. Jakoś nie mam zamiaru się w to bawić, bo i po co? Wystarczy mi to, że już "w realu" dzieją się dziwne rzeczy.
    Wczoraj widziałem kosmitów na podwórku, bawili się z moim kotem, który, od tamtej chwili, jest jakiś inny...

Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

A doświadczył ktoś OOBE ? Jeżeli nie wiesz co to zapraszam Tutaj.
    Podobno super sprawa, ale żeby dość do takiego stanu potrzeba lat praktyk. Jednakże chciałbym kiedyś spróbować ;-)

Nowicjusz Lord Frinks's Avatar
    Miasto
    City
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

OOBE jeszcze chyba nigdy nie doświadczyłem, ale świadomy sen wiele razy ;-) ostatni dzisiaj w nocy ;d spacerowałem sobie po Paryżu
    Ale równiez słyszałem, że na OOBE potrzeba miesięcy/lat praktyk...

Lord Frinks
    Van Meghon
    Showtek 1500..+ !..Sprzedany..!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Miewałem świadome sny i jakoś umiałem sobie z nimi poradzić.
    Pamiętam, że było coś takiego podszedłem do samochodu i po prostu chciałem prowadzić więc wsiadłem i jechałem , naprawdę niewiarygodne ; d.
    Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudzić, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
    Ostatnio edytowane przez Krulowiec : 19-02-2011 o 20:29

Bywalec ~Bocianex~'s Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Krulowiec Zobacz post
    Pamiętam, że było coś takiego podszedłem do samochodu i po prostu chciałem prowadzić więc wsiadłem i jechałem , naprawdę niewiarygodne ; d.
    Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudził, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
    Slyszalem opowiadania ze najgorsza rzecza jest to ze nie mozesz sie w ogole poruszyc a sni ci sie aktualnie koszmar i czujesz wszystko tak jak w rzeczywistosci

Banned
    Miasto
    Świebodzin
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Krulowiec Zobacz post
    Nie mam zamiaru nauczyć się tego , ponieważ słyszałem , że jeżeli zrobimy jakiś błąd można zapaść w śpiączkę i już się nie obudził, gdzieś widziałem wywiad w którym koleś który to trenował opowiadał o swoich najgorszych przeżyciach z tym świadomym snem, podobno widział swoją sekcje zwłok , a nawet ją czuł potem nie mógł ruszać kończynami i tak zaprzestał z tym OOBE
    To ty się chyba za dużo Incepcji naoglądałeś... Nie da się przez to zapaść w żadną śpiączkę.

Prawdą jest, że w świadomym śnie czujemy tak jak normalnie. Praktykowałem sen świadomy, ale nie jest to łatwe, potrzeba kilka tygodni "ćwiczyć", przyzwyczajać się do robienia regularnych testów rzeczywistości. Kilka razy mi się udało podłapać LD (Lucid Dream - Świadomy sen), ale nie trwały one zbyt długo.
    OOBE doświadczyłem przypadkiem kiedyś jak byłem młodszy, ciekawe uczucie.

@down
    To było ~~10 lat temu, ale pamiętam te dziwne uczucie do dziś. Tak samo jak sen świadomy można podłapać całkiem przypadkiem w ogóle tego nie praktykując, a przeważnie nawet nie wiemy że świadomie śniliśmy, a prawie każdy ma świadomy sen przynajmniej raz w życiu więc czemu OOBE nie miało by się trafiać przypadkowo?
    Ostatnio edytowane przez xD Lukki xD : 20-02-2011 o 00:24

Mateusz Soprano
    Guest

Domyślnie

Cytat Napisał xD Lukki xD Zobacz post

OOBE doświadczyłem przypadkiem kiedyś jak byłem młodszy, ciekawe uczucie.
    To chyba sam sobie wkręciłeś, że to było OOBE.Moim zdaniem jakbyś raz spróbował to byś pierwszy taki temat na forum założył a po za tym to czytał o tym w necie z 100 artykułów i próbował kolejny raz wyjść z ciała i tak cały czas.

Zasady Postowania