Jeszcze nie próbowałem bardzo ciekawe.
Printable View
Jeszcze nie próbowałem bardzo ciekawe.
Tylko nigdy nie patrzcie w lustro w swiadomym snie ;) nie wiem czemu tak duzo ludzi ma z tym dziwne akcje ale jakos tak jest ;p
@up
Tak samo jak we śnie 'idziesz' do kibla to się zlejesz w RL w gacie :)
nie zawsze ale spore jest prawopodobienstwo ;p ale akcje lustrzane w swiadomym snie to niezla jazda ;)
moglby mi ktos wytlumaczyc co to jest to ld, rt i w ogole te inne skroty? narazie czytalem tylko o wildzie, fakt obudziłem się w srodku nocy (sam z siebie) po jakimś snie ktorego nie pamietam. wzialem reke pod siebie (polozylem sie na plecach). nie przypominam sobie zebym mial jakas faze pozniej, zadnego snu . trzeba cwiczyc :P
heh wild to nie wkladanie reki pod siebie xD ;p chodzilo mi o tym ze jak budzisz sie i nie czujesz reki to mogles na niej spac ;p
Dobra to tak
LD- Lucid Dream - Sen Swiadomy - sen w ktorym jestesmy swiadomi tego ze to sen i mozemy kontrolowac wydarzenia w tym snie.. sami piszemy jego scenariusz
TR- Test rzeczywistosci bardzo pomaga w osiagniecu swiadomego snu codziennie np co godzine robisz test rzeczywistosci np. Zatykasz nos i probujesz wciagnac powietrze jak sie nie uda znaczy ze rzeczywistosc i ktoregos razu z odruchu zrobisz tak w snie i bedziesz mogl wciagac powietrze i bedzie " o to sen!" ;) ja tak mialem ;]
FILD , DILD , WILD , WBTB , RĘCE , DZIENNIK - rozne techniki o ktorych mozesz poczytac na necie ;)
porazenie przysenne - stan ktory chroni nas przed odgrywaniem przez nasze cialo akcji snu w realu .. blokuje miesnie... niektore osoby ktore tego doswiadczaja a nie wiedza czym jest odczuwaja wielki strach ale ci ktorzy wiedza nie czuja strachu tylko czuje sie wibracje ciala i pisk w uszach ale bardzo szybko mozna wejsc w sen z tego stanu w tym stanie zdarzaja sie halucynacje ktore warto poprostu olac ;) jakbys chcial cos wiecej wiedziec to pisz .. chetnie pomoge ;)
dla kazdego na poczatek polecam fild , TR , i dziennik ;) ja korzystan z filda i tr do dzis i jest swietnie ;)
dziennik to ze zapisujesz codziennie z rana co ci sie snilo tzn jak sie budzisz to nie wstajesz odrazu tylko z zamknietymi oczami probujesz przypomniec co ci sie snilo ale to nie dla leni takich jak ja ;] i moim zdaniem troche bezsensowna technika
a bo ci z ta reka to chodzilo o kotwice ;p no tak to ukladasz sie w jakiejs niewygodnej pozycji poprostu mysl tylko o bolu i probuj zasnac i ten bol stanie sie takim punktem swiadomosci zeby przejsc do snu ;)
co do twojego popisu to prawda z tym szczesciem ale przez skoki z wiezowcow mozna w oobe wejsc dobry sposob ;)
Mam takie jedno pytanie. Czasami w naszych snach pojawiają się ludzie np. kiedy idziemy ulicą. Wtedy nie przyglądamy im się bo zazwyczaj dzieje się wtedy jakaś akcja lecz wiemy, że tam są, i moje pytanie brzmi czy nasza podświadomość zapełnia nasze sny przypadkowymi osobami czy to postacie z życia codziennego, które znamy lub spotykamy idąc codziennie do pracy ??
zapewne osoby ktore twoja podswiadomosc zapisuje jednak nie masz ich w pamieci swiadomej a wlasnie podswiadomej i to jest sposob np na to zeby przypomniec sobie cos w ld o czym nie pamietalismy na jawie bo wtedy mamy dostep do naszej podswiadomosci - ja zawsze w ld jak chce sobie cos przypomniec to mowie sobie ze za robiem bedzie stal gosc ktory wie wszystko i pytam sie go dajmy na to gdzie moglem zostawic klucze ;) swiadome sny to nie tylko rozrywka ale i potezny zbior twoich wspomnien nie zawsze tych ktore pamietasz itp ;)
Poczytam dzis o tych metodach troszke i sprobuje. Jak cos sie bedzie dzialo to napisze XD!
@up
tylko pamietaj o cierpliwosci bo to nie zawsze szybko sie da nauczyc ale tez nie jest jakos dlugo ;)
Ja to przezywam co kilka dni xd jako normalny dzien klade sie i snie o dniu ze cos tam odpierdalam i jak sie budze rano to wkurwiony ze sen sie nie skonczyl a ja sie obudzilem. PRzy tym jestem mega wypoczety rano, bo gdy nie snie wgl przez cala noc to rano spiac nawet 10h jestem zmeczony;).
Opowiedzcie mi może jak to wygląda gdy umyjecie się i idziecie do łóżka i co dalej.
A teraz zadanie na szóstkę: Spójrz we śnie na własne ręce.