Jeszcze nie próbowałem bardzo ciekawe.
Tylko nigdy nie patrzcie w lustro w swiadomym snienie wiem czemu tak duzo ludzi ma z tym dziwne akcje ale jakos tak jest ;p
@up
Tak samo jak we śnie 'idziesz' do kibla to się zlejesz w RL w gacie![]()
nie zawsze ale spore jest prawopodobienstwo ;p ale akcje lustrzane w swiadomym snie to niezla jazda![]()
moglby mi ktos wytlumaczyc co to jest to ld, rt i w ogole te inne skroty? narazie czytalem tylko o wildzie, fakt obudziłem się w srodku nocy (sam z siebie) po jakimś snie ktorego nie pamietam. wzialem reke pod siebie (polozylem sie na plecach). nie przypominam sobie zebym mial jakas faze pozniej, zadnego snu . trzeba cwiczyc :P
heh wild to nie wkladanie reki pod siebie xD ;p chodzilo mi o tym ze jak budzisz sie i nie czujesz reki to mogles na niej spac ;p
Dobra to tak
LD- Lucid Dream - Sen Swiadomy - sen w ktorym jestesmy swiadomi tego ze to sen i mozemy kontrolowac wydarzenia w tym snie.. sami piszemy jego scenariusz
TR- Test rzeczywistosci bardzo pomaga w osiagniecu swiadomego snu codziennie np co godzine robisz test rzeczywistosci np. Zatykasz nos i probujesz wciagnac powietrze jak sie nie uda znaczy ze rzeczywistosc i ktoregos razu z odruchu zrobisz tak w snie i bedziesz mogl wciagac powietrze i bedzie " o to sen!"ja tak mialem ;]
FILD , DILD , WILD , WBTB , RĘCE , DZIENNIK - rozne techniki o ktorych mozesz poczytac na necie![]()
porazenie przysenne - stan ktory chroni nas przed odgrywaniem przez nasze cialo akcji snu w realu .. blokuje miesnie... niektore osoby ktore tego doswiadczaja a nie wiedza czym jest odczuwaja wielki strach ale ci ktorzy wiedza nie czuja strachu tylko czuje sie wibracje ciala i pisk w uszach ale bardzo szybko mozna wejsc w sen z tego stanu w tym stanie zdarzaja sie halucynacje ktore warto poprostu olacjakbys chcial cos wiecej wiedziec to pisz .. chetnie pomoge
dla kazdego na poczatek polecam fild , TR , i dziennikja korzystan z filda i tr do dzis i jest swietnie
![]()
dziennik to ze zapisujesz codziennie z rana co ci sie snilo tzn jak sie budzisz to nie wstajesz odrazu tylko z zamknietymi oczami probujesz przypomniec co ci sie snilo ale to nie dla leni takich jak ja ;] i moim zdaniem troche bezsensowna technika
a bo ci z ta reka to chodzilo o kotwice ;p no tak to ukladasz sie w jakiejs niewygodnej pozycji poprostu mysl tylko o bolu i probuj zasnac i ten bol stanie sie takim punktem swiadomosci zeby przejsc do snu
co do twojego popisu to prawda z tym szczesciem ale przez skoki z wiezowcow mozna w oobe wejsc dobry sposob![]()
Mam takie jedno pytanie. Czasami w naszych snach pojawiają się ludzie np. kiedy idziemy ulicą. Wtedy nie przyglądamy im się bo zazwyczaj dzieje się wtedy jakaś akcja lecz wiemy, że tam są, i moje pytanie brzmi czy nasza podświadomość zapełnia nasze sny przypadkowymi osobami czy to postacie z życia codziennego, które znamy lub spotykamy idąc codziennie do pracy ??
zapewne osoby ktore twoja podswiadomosc zapisuje jednak nie masz ich w pamieci swiadomej a wlasnie podswiadomej i to jest sposob np na to zeby przypomniec sobie cos w ld o czym nie pamietalismy na jawie bo wtedy mamy dostep do naszej podswiadomosci - ja zawsze w ld jak chce sobie cos przypomniec to mowie sobie ze za robiem bedzie stal gosc ktory wie wszystko i pytam sie go dajmy na to gdzie moglem zostawic kluczeswiadome sny to nie tylko rozrywka ale i potezny zbior twoich wspomnien nie zawsze tych ktore pamietasz itp
![]()
Poczytam dzis o tych metodach troszke i sprobuje. Jak cos sie bedzie dzialo to napisze XD!
@up
tylko pamietaj o cierpliwosci bo to nie zawsze szybko sie da nauczyc ale tez nie jest jakos dlugo![]()
Ja to przezywam co kilka dni xd jako normalny dzien klade sie i snie o dniu ze cos tam odpierdalam i jak sie budze rano to wkurwiony ze sen sie nie skonczyl a ja sie obudzilem. PRzy tym jestem mega wypoczety rano, bo gdy nie snie wgl przez cala noc to rano spiac nawet 10h jestem zmeczony.
Opowiedzcie mi może jak to wygląda gdy umyjecie się i idziecie do łóżka i co dalej.
A teraz zadanie na szóstkę: Spójrz we śnie na własne ręce.