Wy macie z gorem połowa. co wam przeszkadza oni nosza te grube buty(glany, desanty) oni zapuszczaja wlosy i oni chodza w ponurych ubraniach ale sa i tak lepsi od Drechow!
Nie naleze do zadnej z tych grop. Słucham to co mi sie spodoba.
Printable View
Wy macie z gorem połowa. co wam przeszkadza oni nosza te grube buty(glany, desanty) oni zapuszczaja wlosy i oni chodza w ponurych ubraniach ale sa i tak lepsi od Drechow!
Nie naleze do zadnej z tych grop. Słucham to co mi sie spodoba.
I na ch** się niektórzy czepieją hip hop'u?? To że wy rozumiecie tylko "je**ć policję" itp. to znaczy że to wy tępi jesteście, a nie hip-hop.
Krytykujecie to a nawet nie wiecie ile to talentu wymaga żeby składać takie teksty, dobierać słowo do słowa i jeszcze potrafić to zarapować do beatu! Spróbujcie a zobaczycie że to jest bardzo trudne. I jak nie rozumiecie hip-hopu to go nie oceniajcie.
Ja do metalowców nic nie mam, chociaż przyznam że muzyki nie rozumię wogóle.
Lubie Linkin Park ale to nie jest metal w sumie.
A to jak kto chodzi ubrany mnie wogóle nie obchodzi.
btw. Rap/hip-hop ROX!!
<Wcześniej były tu bluzgi na Metal>
@EDIT I tu właśnie wychodzi wasz brak wiedzy na temat tolerancji, każdy może sobie mówić co chce, każdy może wyrażać swoją opinię, akurat to co napisałem to był żart (może nie do końca, bo nie lubie takich, ale nawet jeżeli nie bluzgałbym tak na nich), ale to nic... Napisałem to właśnie po to, aby taki np. Gulidmage ( u którego patologia jest na porządku dziennym) mógł się wyrzyć :P... Diego napisał wszystko wporzo, ale wyobraź sobie, że ja nie jestem takim dresem, nie ubieram się tak, i nie gole bańki :P... Acha, i to "pocałuuuj mnie w dupe i jak gówno poczuj się!!!" to ścierwo jakieś, takiego gówna to nikt nie słucha
Pozdro 4 Dzieciaka "Diego" wg. którego metalowce się "mylą"...
@Gulidmage
I tu wychodzi też twój idiotyzm... Moja wina, że masz 10 lat i cie wszyscy biją, i się z ciebie śmieją? To tylko twoja wina... Wiem, że starzy cie koparką karmili, ale to nie powód, aby sie tak wyrzywać... Jeżeli nie przeczytasz tego co tera napisałem, to znaczy, że moja wypowiedź, nie jest mylna... Dziecko Tibii... żal mi cie *
#up
Aleś mnie rozbawił :D
Zrobili Ci tacy coś?
Co Ci się w nich nie podoba? że są inni?
Oni mogą powiedzieć o hip-hopowcach to samo.
Chodzą takie mendy w dresach ,myślą że są cool i szpanują kołysząc się w prawo i lewo na 50 stopni.
Najbardziej mnie rozbawiłoWiesz dzieciaczku kto to jest rasista? jak nie to www.wikipedia.plCytat:
rasistą nie jestem
Ciekawe jak Ty byś się czuł gdyby na Ciebie tak bluzgali.
Brudasy? A skąd wiesz że się nie myją.
Mi się żyć nie chce jak przechodzę obok takiego dresa ,łypie się na mnie spode łba ,wyraz mordy ma jak by zaraz mnie zarżnąć chciał ,kołysze się na prawo i lewo słuchając na max głosie empertójki ,a z odtwarzacza dobiega ciężkie brzemienie:Cytat:
jak widzę takiego to mi się żyć nie chce
Dlatego więcej tolerancji -.-Cytat:
pocałuuuj mnie w dupe i jak gówno poczuj się!!!*
*-Dla niewiedzących kawałek tego hip-hopu
Ave drodzy forumowicze \,,/ ;P
to moze ja powiem cos o sobie...
osobiscie za metala sie nie uwazam, ale slucham ciezszej muzyki i ubieram sie na czarno, nosze glany jak jest chlodno ;p po miescie chodze praktycznie nieuzbrojony, no bo czym sa te palki, kastety, lancuchy? no niewinne zabawki...
mam duzo znajomych ktorzy zdecydowanie sa "metalami" i smialo stwierdze ze sa madrzejsi od sporej ilosci osob wypowiadajacych sie na tym forum.
osobiscie jestem tolerancyjny i nie rozumiem tych co uwazaja ze "metal" to "brudas".
nie przeczytalem wszystkich wypowiedzi w tym temacie, bo nie mialem czasu, a tym co uwazaja innych za brudasow radze zeby popatrzyli sie na siebie.
http://666.toproste.pl/Mortiis_Zje_Wasz_Mozg.jpg
PS kto chce bana za brak tolerancji? :D
OoOoOoooOo jaki zaszczyt... sam GOD sie wypowiedzial :P
A co do fotki to jest boska ;D Fajny pieszczoch ;P
Niektorych wypowiedzi sa beznadziejne (np. NEKO, myslalem ze jest z deczka inteligentniejszy-.-)
MLvL: 101
Gildia: Inleashed
100 [X]
150 [X]
200 [X]
250 [ ]
300 [ ]
350 [ ]
400 [ ]
...
Level Complete [ ] xD
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=7710 Czy przeszkadzają ci metalowcy??
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=9534 Free Hugs!!!
Ja osobiscie ( bez obrazy Mortiis ) nienawidze tych ' lancuchow , czarncyh ubran jak na pogrzeb ' itp , i jak widze takiego 'brudasa' na swojej drodze to naprawde mam ochote mu... jebn.... bo nie wiem jak mozna sluchac metalu i napierda... wlosami co 2 sek ;)
Przepraszam za obraze ale poprostu taki juz jestem i bede :)
Fager , jeśli się ocenia ludzi tylko za wyglad i za muzyke a nie za charakter... to oczywiscie, .że cos lub ktos ktory Ci sie nie podoba "a raczej to jak wyglada" bedzie Ci przeszkadzal...ale tu trzeba nauczyc się szacunku do 2giej osoby...by ona odpłaciła nam się tym samym..Osobiscie cale moje środowisko to "punkowcy, metalowcy " chociaż siebie nie moge nazwac żadnym z nich.
Nienawidze metalowców, dlugie wlosy glany i ta muzyka której sluchaja nienawidze metalu i metalowców . Jednym slowem Frajerzy frajerom pogarda.
@Diego
Jak ty uważasz "Pocałuj mnie w dupe i jak gowno poczuj się" za rap, to się grubo mylisz. To że na ciebie tak patrzą to masz pecha, a że ty się nie potrafisz na nich spojżeć to pipa jesteś:D Boisz się?? Ryj to nie szklanka.
btw. Mówicie tutaj o tolerancji, a nie potraficie tolerować nawet tego jak ktoś się patrzy <fuckin' lol>
Po za tym, nie oceniajcie rapu po kilku utworach jakiś typów takich jak "Karamba" (gówno) itp.
Posłuchajcie sobie Wu-Tang Clan, Mehtod Man, Snoop Dogg, Papoose, Tupac i wsłuchajcie się w teksty jak potraficie.
Napewno mało kto z was wie że Tupac pisał wiersze, czytałem, i mi się podobają.
Po za tym nawet nie wiecie z jakiego syfu oni się wywodzą i jakoś udało im się wybić, szacunek im sie za to należy. W swoich tekstach opowiadają o tym, muzyka jest po to żeby wyrazić swoje uczucia, oni to właśnie robią, a wy ch*j o tym wiecie!! -.-
Hymmm wiesz co niedlugo znudzi sie wam ten rap jak znudził sie i mi .. a do metali nic nie mam styl jak styl tak samo mozna powiedziec o skejtach ze maja kroki do kolan bo sie zesrali :D :D :D :D
Ja tam wole luźne ciuchy ale poprostu bardziej punkowe wzory :p
i z całym szacunkiem punk rox :p
Hahaha...
Śmieszą mnie wypowiedzi typu sierść i brud. Czyms takim udowadnia sie ze Polska jest grajem nie tolerancyjnym ( Polecam odcinek Kuby Wojewodzkiego z Peterem, leaderem Vader )
Gdy kilka lat temu gdy do mojej klasy doszedl obywatel Francji, czar noskory obywatel... Szok, co on znosil. Wszystko ze strony Polskich cwier c inteligentow ktorzy brali do siebie teksty hiphopowe i chcieli byc fajnymi ulicznikami... ( taka prawda ) Nawet nosili kosy. (hahaha)
Wiec jak dla m nie pojebancami jest wiekszosc tych od hiphopu... Nigdy nie mialem do czynienia z "metalami , emo ", z dressami praktycznie codziennie...
I znowu Guildmage zabłysnął swoją super inteligencją... Luźne ciuchy w punkowe wzory... -.- No, a ja wole włosy mieć na żel, chociaż mam łysą banie (taki przykład)
To Ty chyba poprostu słuchałeś rapu, nie próbowałeś go zrozumieć...
Poweidz, jaki przekaz ma punk?
I z całym szacunkiem punk ssux :P
Jesli mnie nie zaczepiają to mi nie przeszkadzają .Sam do niedawna nosiłem długie włosy <takie do ramion xD> ale słucham hip-hopu i ubieram cie na kolorowo :P:cool:
Czytając ten temat wysiadłem po pierwszej stronie .. Widać tu setki bulzgów na metali ale prawie nikt nie raczył się dobrze uargumentować dlaczego tak sądzi .. No poza paroma osobami. Jeżeli myślicie, że słuchając hh i techno jesteście w czymś lepsi niż Ci co słuchają metalu to musze was uświadomoć, że się mylicie :eek: Hh - większość tekstów wymyślana na biegu .. Rymowanie o niczym .. [W tym miejscu szacunek dla Bez cenzury mimo iż bardziej kręcą mnie cięższe rytmy]. Na przyszły raz zastanówcie się zanim napiszecie metal - brudas .. Przez to dajecie po sobie poznać jak bardzo jesteście zacofani ..
Z metalem proponuję na złom prosta sprawa
To że czegoś nie rozumiesz nie znaczy że jest to o niczym.
Nie można rymować o niczym, poprostu nie potrafisz zrozumieć.
btw. Jak jesteś tkai kozak to spróbuj powiedzieć jakieś zdanie które będzie o niczym, tylko wiedz że jak coś mówisz to napewno o czymś.
I takie pytanko jak Bobo, niech ktoś mi wytłumaczy jaki jest przekaz Punk'a/metalu/rocka czy nie wiem co tam jeszcze.
Mój kumpel słyszał jakiś utwór właśnie z tego gatunku w którym koleś w refrenie się darł "Moja kupa śmierdzi bardziej niż twoja!!" tylko że po angielsku. Więc nie wiem czy wy tego słuchacie czy może czegoś innego, nikt nic nie napisał na ten temat.
@Up
Hmm.
Powiem Ci ze Punk itd jest dla ludzi... Hmm...
Napisze tak. Ja prakt ycznie nie widze przeslania np w txt Hg. Kiedys gdy tego posluchalem to zrozumialem tylko to - Nienawisc do policji...
W punk itd jest przeslanie, jest ta puenta.
Np posluchaj sobie piosenki Biale Gowno.
Ty i reszta tych Hap hop pro sluchaczy nie bedzie widzialo przeslania, a w tej piosence przeslanie jest proste... Mow my nie rasizmowi...
Wiec jak widzisz w tej muzyce jest przeslanie, tylko ze ta muzyka jest dla ludzi rozwinie tych, w przeciwienstwie do HH. ( tylko zeby nie bylo ze pisze ze Hh sluchaja osoby nie rozwiniete, tylko uwazam ze ponad 70 % ludzi sluchajacych hh jest ... no wiecie)
Mi punkowcy i metalowcy nie przeszkadzają w żaden sposób.
Nie znam osobiście wielu metalowców więc jak mogą mi przeszkadzać?
A to że ubierają się jak chcą, to ich sprawa, mnie to nie interesuje, byle by zachowywali się w stosunku do mnie normalnie (a tak się zachowują) więc nie mam prawa ich nie szanować. Chłowieka nei można oceniać po tym jak się ubiera... Troche tolerancji, ludzie... Nigdy nie miałem żadnych sprzeczek z metalowcami, wręcz przeciwnie, byli to mili i pomocni ludzie. W ankiecie zaznaczyłem odpowiedź "W żadnym wypadku"
@JaCkAsS
Rozumiem i to doskonale. Być możne nawet lepiej niż Ty. ;) Kiedyś po trochu słuchałem tego i ownego z hh lecz przekaz w niektórych piosenkach był naprawde na poziomie zero.
Btw. 'O niczym' w przenośni ..
@up W każdym gatunku muzyki znjadziesz napewno jakieś gówno bez sensu, może akurat na taki rap trafiłeś.
Tak wogóle to nie tylko przekaz jest ważny, ale i to w jaki sposób jest przekazywany, mnie na przykład kręcą czarne beaty, rapowanie do tego, a nie odpowiada mi ostre granie i do tego krzyczenie w mikrofon że cięzko cokolwiek zrozumieć, ale to tylko moje skromne zdanie :D
Słuchajcie sobie czego tam chcecie, ale jak HH nie rozumiecie to nie krytykujcie :PP
Jedziecie po metalach, ja osobiscie do nikogo nic nie mam, a co do szczegolnie polskiego hh to moze to wam sie spodoba:
Cytat:
Napisał text znaleziony w internecie
@Up
Ten tekst to cała prawda.
Hip Hop to paranoja. Polski hip hop to ostry shit. Trzeba sobie to jasno powiedziec. Do tego w Polsce jest cos w stylu - " On jest dzieckiem ulicy, on jest dobrym raperem" . Wiec jeszcze raz, Hip Hop to pieprznieta muzyka z przeslaniem typu Obij morde temu, nie nawidz policji, ruchaj blondynki i wszystko bedzie dobrze. Ten tekst to cala prawda...
@Mortiis
Sorry Mortiis ale dałeś ciała wklejając taką bzdurę.
Masz tam przykład typowego tępaka który nie rozumie hip-hop'u.
No więc po pierwsze oni nie śpiewają, po drugie w tym tekście Peja nie mówi że jest biedny tylko że reprezentuje biede, rozumiecie "reprezentuje". I gdzie Peja rapuje że jest biedny??Cytat:
"Peja w jednym z kawalkow rymuje "reprezentuje biede" , a juz w innym teledysku otoczony przez kumpli w jakze biednych ciuszkach Everlast, PitBull, za nimi 50 mercedesow i BMWic, a oni spiewaja ze sa biedni, nie maja kasy i siedza pod blokiem bo im sie nudzi... normalnie paranoja!"
A pokaż mi prawdziwych raperów co pudrują sobie mordy, malują się żeby się ku*wa lepiej sprzedać??!!Cytat:
HH to jest walka z pieniadzem i walka z komercjializacja? ***** non stop HH leci w telewizji i to nie jest komercja? i spiewaja jak to im jest zle ale na scene wypierdoli sie w nowiutkiej bluzie clinika i spodniach massa...
@Nelin
Jak nie rozumiesz tego tekstu to nie pisz że to jest cała prawda-.-
Bo z tego tekstu ani jedno zdanie nie jest prawdą, po za tym raperzy KU*WA MAĆ nie śpiewają!! I widzicie właśnie ten poziom inteligencji, śpiewać to może Niemen albo ktoś, raperzy rapują do ch*ja!!!!!!! xD
Mnie to wogle nie przeszkadza ci metalowcy to też ludzie osobiście nim nie jestem ale raz po raz założę czarną koszulkę i co w tym złego? Włosy mam raczej krótkie :p. A glany tez założę (tylko wtedy gdy jest wyjątkowo zimno <dla noobow tylko w zimę>) chociaż chyba już je wyrzuciłem bo byly mi za małe tzn urosła mi noga :p. Zaznaczyłem "W żadnym wypadku".
bobo...
dres to nie "raper"
btw: pisze prawde...
a mortiisa popieram w tym co napisał...(nie liże mu dupy jak inni zaraz napiszą)a polski HH już dawno miną...teraz tylko komercja i "młodzieżowe kawałki"
młody jestem więc początków hh nie mogę pamiętać ale swoje wiem...i pewnie nikt z was nie zna początków polskiego hh...więc nie kozaczcie
A w amerykańskim rapie śpiewają zawsze o sobie jacy oni są zaj.... fajni,elo itp i to mi się podoba...a do tego wymachują sygnetami na łapach a koło nich sunie machają tyłeczkami że aż miło...pełen szpan...100000% że każdy z amerykańskich raperów(tych prawdziwych)przeżyli piekło na ulicy...i życie ich nauczyło...a że czarni mają to "coś"do muzy więc najlepsi raperzy są czarni...
a polski HH to najczęściej :zioło,bmw,jakieś 2 panienki niezbyt...:S noi chuj,***** noi walka z psami...
więc wole posłuchać rapu z us niż polskiego HH ale nie które kawałki są tak fajne jak gangsta rap...
zacytowałem zamiast edita dać...plx usunąć posta!
Tutaj się zgodzę:)) Ja też wole słuchać gangsta rapu, ale szanuję kilku polskich raperów m.in Peja.
A w ameryce pokazują to co mają bo kiedyś poprostu nic nie mieli i teraz chcą pokazać jak potrafią się ustawić.
Gdzieś słyszałem takie....hmm......motto? ........."Po co Ci pieniądze jak ich nie pokazujesz?" :D
Pozdro
BTW. To jest temat o metalach więc zakończmy dyskusję o hh/rap :PP
Jareczku wdepnji FUUZA(plusgsm).
Metal rox,są troche inni ale kogo to obchodzi. ;]
Ludzie Macie problem do ludzi o odmiennych upodobaniach a czy to jest tak wielkim problemem zyciowym "Metal" ? np: Macie problemy ze sluchaja cieższych brzmien ja takze tego slucham macie problem do wlosów i ubran niestety nieubieram sie tak i juz inaczej byscie nato spojrzeli ... nieocenia sie ludzi po wygladzie taka moja wskazuwka na zucie
Pozdro :Xarasathi
mnie to lotto niech sobie chodza jak chca wkoncu wolna Polska jest...
Ja osobiscie wole HIP-HOP i nie znosze metalu. Moja siora slucha tego gówna i raz dostala po łbie za to że słuchała tego w mojej obecnosci jest o 7 lat starsza. nie wiem jak bardzo napierdalały ich komety po oczach kiedy byli mali ze tego swinstwa sluchaja. Jeszcze to nie jest z polski jakis cwel z niemiec albo z U.S.A albo z Algli.:cool: dlatego mam ich w dupie niech sobie sluchaja tego dobrze ze ja nic nie slyszo bo bym każdemu wpieprz spuścił. U mnie na dworze ostatni gostek sluchal metalu 1 rok temu bo dostawal kamykami jak szedl przez ulice albo wpierdol mu spuszczali Ale pozdro Dla wszystkich ludzi HIP-HOPU>>JEBAĆ meza<<:D
@up
Przykład typowego dzieciaka(?) który jara się tanią komerchą i przeróbkami 1 z 10 .. Startujesz do innych jak jesteś z kolegami i nie opuszczasz swojego osiedla ? Lejesz siostre po głowie za to, że lubi coś innego niż Ty ?
Powodzenia w życiu.
Co do metalowców absolutnie do nich nie mam... kazdy ma swój styl który uważa za najlepszy. Co wy macie do ich ubrań? Sposobu w jaki sie zachowują? Kazdy styl/muzyka ma sprzymieżencow lub przeciwników. osobiscie słucham Cięzkiej muzyki, którą uwazam za najlepszą...
Co do techno- jakiś wiejski Dj na komputerze tworzy kawalek ktory mlodzi ludzie okrzykna hitem... To nie jest muzyka to typowy zal.
Hip hop? To bardziej mowa niz spiew... Oni glownie wszystkich Pier****
Ciezka muzyka zawsze byla na topie w mniejszej skali... To ze jej slucham nie znaczy, ze zabijam zwierzeta czy sie nad nimi pastwie. Metal to nie tylko jeden wykonawca z ktorym kojarzycie tę muzyke. Dlaczego tak jest? Dlaczego obrazacie metalowcow? Bo nie wiecie o nich absolutnie nic. Mysle, ze kolejne opinie będą łaskawsze i bardziej przyjazne...
Pozdrawiam- Ramzes
Wy sie odczepcie od GuildMage!! on tu jest jednym z najmadrzej mowiacych! -.-
Spoko koles
mi nie przeszkadzają chociaz maja fajnie w domu z tymi ubraniamy jak jest cieplo :P. Ale słucham metalu i nu-metalu czasami death-...