@JaCkAsS
Rozumiem i to doskonale. Być możne nawet lepiej niż Ty. ;) Kiedyś po trochu słuchałem tego i ownego z hh lecz przekaz w niektórych piosenkach był naprawde na poziomie zero.
Btw. 'O niczym' w przenośni ..
Printable View
@JaCkAsS
Rozumiem i to doskonale. Być możne nawet lepiej niż Ty. ;) Kiedyś po trochu słuchałem tego i ownego z hh lecz przekaz w niektórych piosenkach był naprawde na poziomie zero.
Btw. 'O niczym' w przenośni ..
@up W każdym gatunku muzyki znjadziesz napewno jakieś gówno bez sensu, może akurat na taki rap trafiłeś.
Tak wogóle to nie tylko przekaz jest ważny, ale i to w jaki sposób jest przekazywany, mnie na przykład kręcą czarne beaty, rapowanie do tego, a nie odpowiada mi ostre granie i do tego krzyczenie w mikrofon że cięzko cokolwiek zrozumieć, ale to tylko moje skromne zdanie :D
Słuchajcie sobie czego tam chcecie, ale jak HH nie rozumiecie to nie krytykujcie :PP
Jedziecie po metalach, ja osobiscie do nikogo nic nie mam, a co do szczegolnie polskiego hh to moze to wam sie spodoba:
Cytat:
Napisał text znaleziony w internecie
@Up
Ten tekst to cała prawda.
Hip Hop to paranoja. Polski hip hop to ostry shit. Trzeba sobie to jasno powiedziec. Do tego w Polsce jest cos w stylu - " On jest dzieckiem ulicy, on jest dobrym raperem" . Wiec jeszcze raz, Hip Hop to pieprznieta muzyka z przeslaniem typu Obij morde temu, nie nawidz policji, ruchaj blondynki i wszystko bedzie dobrze. Ten tekst to cala prawda...
@Mortiis
Sorry Mortiis ale dałeś ciała wklejając taką bzdurę.
Masz tam przykład typowego tępaka który nie rozumie hip-hop'u.
No więc po pierwsze oni nie śpiewają, po drugie w tym tekście Peja nie mówi że jest biedny tylko że reprezentuje biede, rozumiecie "reprezentuje". I gdzie Peja rapuje że jest biedny??Cytat:
"Peja w jednym z kawalkow rymuje "reprezentuje biede" , a juz w innym teledysku otoczony przez kumpli w jakze biednych ciuszkach Everlast, PitBull, za nimi 50 mercedesow i BMWic, a oni spiewaja ze sa biedni, nie maja kasy i siedza pod blokiem bo im sie nudzi... normalnie paranoja!"
A pokaż mi prawdziwych raperów co pudrują sobie mordy, malują się żeby się ku*wa lepiej sprzedać??!!Cytat:
HH to jest walka z pieniadzem i walka z komercjializacja? ***** non stop HH leci w telewizji i to nie jest komercja? i spiewaja jak to im jest zle ale na scene wypierdoli sie w nowiutkiej bluzie clinika i spodniach massa...
@Nelin
Jak nie rozumiesz tego tekstu to nie pisz że to jest cała prawda-.-
Bo z tego tekstu ani jedno zdanie nie jest prawdą, po za tym raperzy KU*WA MAĆ nie śpiewają!! I widzicie właśnie ten poziom inteligencji, śpiewać to może Niemen albo ktoś, raperzy rapują do ch*ja!!!!!!! xD
Mnie to wogle nie przeszkadza ci metalowcy to też ludzie osobiście nim nie jestem ale raz po raz założę czarną koszulkę i co w tym złego? Włosy mam raczej krótkie :p. A glany tez założę (tylko wtedy gdy jest wyjątkowo zimno <dla noobow tylko w zimę>) chociaż chyba już je wyrzuciłem bo byly mi za małe tzn urosła mi noga :p. Zaznaczyłem "W żadnym wypadku".
bobo...
dres to nie "raper"
btw: pisze prawde...
a mortiisa popieram w tym co napisał...(nie liże mu dupy jak inni zaraz napiszą)a polski HH już dawno miną...teraz tylko komercja i "młodzieżowe kawałki"
młody jestem więc początków hh nie mogę pamiętać ale swoje wiem...i pewnie nikt z was nie zna początków polskiego hh...więc nie kozaczcie
A w amerykańskim rapie śpiewają zawsze o sobie jacy oni są zaj.... fajni,elo itp i to mi się podoba...a do tego wymachują sygnetami na łapach a koło nich sunie machają tyłeczkami że aż miło...pełen szpan...100000% że każdy z amerykańskich raperów(tych prawdziwych)przeżyli piekło na ulicy...i życie ich nauczyło...a że czarni mają to "coś"do muzy więc najlepsi raperzy są czarni...
a polski HH to najczęściej :zioło,bmw,jakieś 2 panienki niezbyt...:S noi chuj,***** noi walka z psami...
więc wole posłuchać rapu z us niż polskiego HH ale nie które kawałki są tak fajne jak gangsta rap...
zacytowałem zamiast edita dać...plx usunąć posta!
Tutaj się zgodzę:)) Ja też wole słuchać gangsta rapu, ale szanuję kilku polskich raperów m.in Peja.
A w ameryce pokazują to co mają bo kiedyś poprostu nic nie mieli i teraz chcą pokazać jak potrafią się ustawić.
Gdzieś słyszałem takie....hmm......motto? ........."Po co Ci pieniądze jak ich nie pokazujesz?" :D
Pozdro
BTW. To jest temat o metalach więc zakończmy dyskusję o hh/rap :PP
Jareczku wdepnji FUUZA(plusgsm).
Metal rox,są troche inni ale kogo to obchodzi. ;]
Ludzie Macie problem do ludzi o odmiennych upodobaniach a czy to jest tak wielkim problemem zyciowym "Metal" ? np: Macie problemy ze sluchaja cieższych brzmien ja takze tego slucham macie problem do wlosów i ubran niestety nieubieram sie tak i juz inaczej byscie nato spojrzeli ... nieocenia sie ludzi po wygladzie taka moja wskazuwka na zucie
Pozdro :Xarasathi
mnie to lotto niech sobie chodza jak chca wkoncu wolna Polska jest...
Ja osobiscie wole HIP-HOP i nie znosze metalu. Moja siora slucha tego gówna i raz dostala po łbie za to że słuchała tego w mojej obecnosci jest o 7 lat starsza. nie wiem jak bardzo napierdalały ich komety po oczach kiedy byli mali ze tego swinstwa sluchaja. Jeszcze to nie jest z polski jakis cwel z niemiec albo z U.S.A albo z Algli.:cool: dlatego mam ich w dupie niech sobie sluchaja tego dobrze ze ja nic nie slyszo bo bym każdemu wpieprz spuścił. U mnie na dworze ostatni gostek sluchal metalu 1 rok temu bo dostawal kamykami jak szedl przez ulice albo wpierdol mu spuszczali Ale pozdro Dla wszystkich ludzi HIP-HOPU>>JEBAĆ meza<<:D
@up
Przykład typowego dzieciaka(?) który jara się tanią komerchą i przeróbkami 1 z 10 .. Startujesz do innych jak jesteś z kolegami i nie opuszczasz swojego osiedla ? Lejesz siostre po głowie za to, że lubi coś innego niż Ty ?
Powodzenia w życiu.
Co do metalowców absolutnie do nich nie mam... kazdy ma swój styl który uważa za najlepszy. Co wy macie do ich ubrań? Sposobu w jaki sie zachowują? Kazdy styl/muzyka ma sprzymieżencow lub przeciwników. osobiscie słucham Cięzkiej muzyki, którą uwazam za najlepszą...
Co do techno- jakiś wiejski Dj na komputerze tworzy kawalek ktory mlodzi ludzie okrzykna hitem... To nie jest muzyka to typowy zal.
Hip hop? To bardziej mowa niz spiew... Oni glownie wszystkich Pier****
Ciezka muzyka zawsze byla na topie w mniejszej skali... To ze jej slucham nie znaczy, ze zabijam zwierzeta czy sie nad nimi pastwie. Metal to nie tylko jeden wykonawca z ktorym kojarzycie tę muzyke. Dlaczego tak jest? Dlaczego obrazacie metalowcow? Bo nie wiecie o nich absolutnie nic. Mysle, ze kolejne opinie będą łaskawsze i bardziej przyjazne...
Pozdrawiam- Ramzes
Wy sie odczepcie od GuildMage!! on tu jest jednym z najmadrzej mowiacych! -.-
Spoko koles
mi nie przeszkadzają chociaz maja fajnie w domu z tymi ubraniamy jak jest cieplo :P. Ale słucham metalu i nu-metalu czasami death-...