User Tag List

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 20 z 47

Wątek: Hot-keys i 7.6 ROX

Gaduła Faramir's Avatar
    Miasto
    Warszawa
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie Hot-keys i 7.6 ROX

Hot-Keys

Zwracam się teraz do wszystkich obecnych graczy 7.6.
    Jak to się dzieje że wszyscy wolicie grać na serwerze 7.6 bo nie było hot-key, a paradoksalnie wszyscy używanie bota właśnie po to żeby hot-key'e używać?
    A najlepsze jest to że gdyby za to był ban, to musieli by zbanować 90% serwera (przypuszczam że te 10% to nowi gracze).

Czy nie można by było po prostu 7.6 przerobić na 7.8 bez zmieniania sprite? (chodź pewnie wszyscy będą przeciw bo wolą grać BEZ hot-key...)
    Albo zmienić regulamin bo obecny okłamuje WSZYSTKICH graczy. Czy nie możecie w końcu zezwolić na te boty, a karać wyłącznie za używanie cave bota?

Gdy zaczynam grać na nowym serwerze, zawsze zaczynam od regulaminu. Dzięki temu wiem co wolno i czego nie wolno mi robić. Godzę się z tym głównie dlatego że wiem, że regulamin dotyczy wszystkich graczy. O co mi chodzi? Chodzi o to że gdy czytam w regulaminie: "Obowiązuje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych graczy.", to wiem że działa to w obie strony. Mam zakaz obrażania i używania wulgaryzmów, ale jednocześnie mam swoje prawo gdy ktoś obrazi mnie i ta osoba łamie regulamin - grozi jej ban, lub przynajmniej upomnienie.

Dochodzę do punktu "Zabronionym jest korzystanie z wszelkiego rodzaju programów wspomagających i ułatwiających grę.". Myślę sobie (tak było gdy zaczynałem tu grę kilka lat temu): Aha! Na tym serwerze jest zakaz używania bota. W takim razie ja nie będę używał bota i będę sobie grał bez strachu że mnie przyłapią. Będzie mi trudniej, to naturalne, boty ułatwiają grę. Ale nie martwi mnie to ponieważ wiem że wszyscy tutaj będą grali bez bota i jest jako takie uprawnienie. Wszyscy są równi, a każdy kto spróbuje ułatwić sobie rozgrywkę za pomocą bota zostanie ukarany. Takie było moje myślenie gdy zaczynałem tu grać. Jednak co się dzieje? Okazuje się na serwerze panuje totalne bezprawie. Co krok spotykam gracza używającego bota z hot-keys. Raportuje ich codziennie, nic się nie dzieje. Spotykam ich codziennie i nic sobie z tego nie robią. Gdy napisałem o tym na forum zostałem wyśmiany i oskarżony o to że sam używam bota, zupełnie bezpodstawnie. Dałem se siana na forum i wróciłem do gry, dalej raportowałem. Bezskutecznie. Po dwóch tygodniach skończyła się moja krótka kariera na apo 7.6

Regulamin zobowiązuje do przestrzegania go, jednocześnie daje nam świadomość że wszyscy jesteśmy równi bo ktokolwiek złamie regulamin zostanie ukarany. Jednak przekonałem się że tak nie jest. Nie wróciłem już na 7.6 i na pewno nie wrócę. Winę w większości ponoszą gracze używający nielegalnego oprogramowania, jednak ja rozumiem was wszystkich. Poczuliście bezprawie i niekaralność wiec pozwoliliście sobie na więcej. Część winy ponosi również brak GameMasterów. Jest kilka osób na tym serwerze które by się do tego nadawały. Ja jednak uważam że najlepiej było by coś z tym zrobić, tak jak pisałem wyżej. Zmienić klienta na 7.8 lub zmienić regulamin.

Serwer ROX

Drugą sprawą jaką chciałbym omówić jest serwer ROX. Po pierwsze chciałbym prosić o głosowanie w sondzie: http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=56627. Moja nie pomogła, może ta pomoże. Serwer od początku był skazany na śmierć ale Mortiis go ułaskawił i ogłosił równouprawnionym serwerem. Spowodowało to śmierć 8.42. Piszę w dziale opinie i krytyki więc nie będę pisał tu po raz kolejny o konieczności skasowania serwera Rox. Chciałbym tu wspomnieć o trochę innym aspekcie który pojawił się na forum wraz z propozycjami kasacji serwera ROX.

Cytat Napisał Azielu$ Zobacz post
    Jestem za, ale tylko w przypadku, gdy zastąpi go ROX 7.6
    Cytat Napisał Sylvanas Zobacz post
    Wolałbym 7.6 ROX ;P

Jestem za .
    Cytat Napisał Kamor II Zobacz post
    Można by było skasować pod warunkiem ze z tymi samymi lvl'ami przeniosą na roX 7.6.
    Cytat Napisał Dαniel3k =) Zobacz post
    Skasowanie tego serwa. Jak już XD

Mi to lata, ale jestem za tym żeby zrobili rox 7,6. :]
    Cytat Napisał Bastek10 Zobacz post
    Jestem kolejna osoba która glosuje na tak.
    A pozatym mogli by zrobic rox 7.6
    To jest kilka komentarzy spod wyżej wymienionej Sondy.
    Nie obrażając ich twórców - jak można tak bezmyślnie wypisywać takie głupoty?! Niczego się nie nauczyliście? Zobaczcie co się stało z serwerem 8.42!
    Gdyby powstał serwer 7.6 ROX to serwer 7.6 podzielił by jego los. Zostało by tam kilkanaście wiernych osób, pewnie tych co już się trochę dorobili.
    W życiu nie słyszałem o bardziej beznadziejnym pomyśle. nauczcie się konsekwentnie myśleć.

Na zakończenie chciałbym dodać że nie gram już na 7.6 i pewnie już nie będę tam grał. Obecnie trochę gram na Rox, dlatego wydaje mi się że moja opinia jest bezstronna.

Dlaczego gramy na Rox mimo że chcielibyśmy by go usunięto? To proste. masz do wyboru: Wybudować dom w jeden dzień lub w jeden miesiąc. Co wybierasz? Pewnie jeden dzień bo szybciej będziesz mógł w nim zamieszkać. A co zrobisz gdy masz do wyboru wybudować dom w jeden miesiąc lub nie budować go wcale? Wybudujesz dom bo musisz gdzieś mieszkać.

gif by Faramir

Banned
    Miasto
    Konin
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Widziałem wiele OTS na których sprawę hotów rozwiązano wprowadzając komendy !uh, !manas itp. Wyświetlał się wtedy komunikat "Masz jeszcze xx run uh". Proste, przyjemne, a botów nie ma =/ No ale tibia 7.6 ma właśnie to do siebie, że jest trudniejsza i bardziej klimatyczna.

Serwer ROX miał być używany jako serwer non-ladder (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52990), ale Morty na tę chwilę ma co innego na głowie.

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Co do 7.6.
    Tak 90% servera zostało by zbanowane.. Ale problem polega na tym ,że "sprawdzenie" kogoś tra długo. I zamiast banować pojedynczych graczy trzeba się zastanowić dlaczego sięgają po bota? Odpowiedz jest prosta.
    Balans profesji(1), i bardzo łatwa gra na bocie(2).
    Zacznę od balansu.
    Palladyn mając hp i manę rozłożone po 50% jest bardzo silny. Magia zabiera mu mało many, nie musi tak często machać ręką. I tu zaczynają się moje obliczenia. Mam obliczone na 2k lvl więc nie będę od tego odstawał.
    magia(950many) + bolt = 24-25k
    To bardzo dużo. Po takim "spamie" wystarczy 2x machnąć myszką żeby mieć full manę.
    Druid/sorc.
    magia(1400-1500) + wand = 24-26k :O!!!
    Zaledwie 2k więcej od palladyna.
    I teraz tak, po takim "spamie" trzeba 3 manasów do full many.
    Knight też ma combo podobne do reszty. Ale musi bić mieczem z bliska. Wynagrodzone jest to mu dobrym leczeniem. Ale knight by mieć full mane musi machnąć 2x manasem.
    To tak jak palladyn , nie? Ale pomyślcie sobie ile razy musi przeciągnąć myszą żeby się uleczyć. Dlatego nie wybrałem knighta : D
    Leczenie. Tu raczej wszystko wygląda dobrze. Jedyne co tu bym poprawił to odjęcie hp pallkowi i poprawienie troszke Vity.

Teraz omówię 2pkt. Co znaczy łatwa gra na bocie?
    Znaczy to ,że z botem bardzo łatwo o pvp. Popatrzmy na rl. Tam nawet z botem ciężko pokazać swoje kox pvp.
    I tu właśnie jest dół. Co to za różnica 800ek a 1400? Dobre pvp wystarczy by nie dać się składać 1300druidowi/sorcowi.

Też nie gram już na 7.6. Ta gra zbyt dużo kosztuje nerwów. Wyskoczy ci taki 1k pallek i go nie ubijesz. I potem z tekstem "zero". itp
    Surowsze bany manasy dające więcej many ms'om/ed'om lub poprosu mniej many na magie. Załatwiło by sprawę.
    Pozdrawim Vivek

Ps: Jakby wprowadzili hotkeye to na pewno wiele osób zrezygnowało by z gry.

Mistrz konkursów Marcelllo's Avatar
    Miasto
    Lublin ;P
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Mi tam obojętne Jak na razie nie gram na mainie ;d Mi się dobrze grało ek bez bota 1,4k ek rozwalałem czasem 1,5k rp ;o Gdybym miał full eq to by leżał już zawsze ^^ Wtedy jeszcze golden bolt jebał więcej

Przez ten post zniszczyłem moją piękną rangę :s Satan rox Lecim dalej ^^

Notoryczny miotacz postów!!! Azielu$'s Avatar
    Miasto
    Lublin
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

1. Chyba upadłeś na głowę... Wiele osób, w tym ja, odeszłoby gdyby boty były legalne. Sprawa pvp byłaby przesądzona - ek i rp byliby nie do zabicia, a ms/ed by miał przejebane. ;f
    2. Jestem za.

@Vivek
    jesli umiesz grać to niezawsze xd
    Ostatnio edytowane przez Azielu$ : 12-09-2009 o 11:39
    Vanquish 1 - 2072
    Vara Aziel 1 - ... [ 2131] [Distance: 162; Shielding: 180]
    Glitch 1 - ... [ 3049 ]

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

A skąd wy wiecie ile % serwera to boty ? Skąd wiesz, może to akurat 10% boci. Może niektórzy potrafią grać. Patrząc na posty w Screeny 7.6 żal mi się robi tego serwa. Każdy z każdym o każdym mówi, że ma bota.
    Dobór administracji to by było rozwiązanie(kompetentnej administracji).

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

@Azielu$
    Ms/ed już mają przejebane xD
    @up
    Tak wiem ile %. Bo chyba nikt nie umie pisać i manasować, Chodzić w >\/, manasować i bić magie? Bo chyba nikt nie umie się manasować bez przerwy i co jakiś czas zarzucić uhem dalej sie manasując?

Gaduła Faramir's Avatar
    Miasto
    Warszawa
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Vivek Zobacz post
    Ps: Jakby wprowadzili hotkeye to na pewno wiele osób zrezygnowało by z gry.
    Odpowiedz dlaczego?
    Przecież i tak wszyscy używają tam bota do hotów. I nie mówcie mi że nie, bo nie wyobrażam sobie 1000+ sorca manasującego się ręcznie.

Cytat Napisał Azielu$ Zobacz post
    1. Chyba upadłeś na głowę... Wiele osób, w tym ja, odeszłoby gdyby boty były legalne. Sprawa pvp byłaby przesądzona - ek i rp byliby nie do zabicia, a ms/ed by miał przejebane. ;f
    Przecież boty teraz właściwie są legalne! (no dobra, nielegalne, ale ich użytkownicy są bezkarni) Wydaje Wam się że jesteście lepsi od tych co nie mają bota, a prawda jest taka że wszyscy wyższym lvl je mają. Ek i rp nie do zabicia? O czym ty w ogóle mówisz? Przecież i tak wszyscy używają hotkey. Gdyby zalegalizowano boty nic by się nie zmieniło, oprócz tego że administracja przestała by okłamywać cały serwer.

Cytat Napisał Mehu Zobacz post
    A skąd wy wiecie ile % serwera to boty ? Skąd wiesz, może to akurat 10% boci. Może niektórzy potrafią grać. Patrząc na posty w Screeny 7.6 żal mi się robi tego serwa. Każdy z każdym o każdym mówi, że ma bota.
    Dobór administracji to by było rozwiązanie(kompetentnej administracji).
    Mówiłem tak mniej więcej. Ale jestem pewien że każdy 500+ ma bota. Ja na 150lvl już miałem dość manasowania się łapą, a co dopiero na wyższym lvl... Może niektórzy potrafią grać.? Czy ty nie rozumiesz tu nie chodzi o to czy umieją grać czy nie, tylko o to czy naprawdę wierzysz że taki 1000 sorc manasuje się jak babka na poczcie pieczątką podbija?

gif by Faramir

Notoryczny miotacz postów!!! Azielu$'s Avatar
    Miasto
    Lublin
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał Faramir Zobacz post
    Odpowiedz dlaczego?
    Przecież i tak wszyscy używają tam bota do hotów. I nie mówcie mi że nie, bo nie wyobrażam sobie 1000+ sorca manasującego się ręcznie.

Przecież boty teraz właściwie są legalne! (no dobra, nielegalne, ale ich użytkownicy są bezkarni) Wydaje Wam się że jesteście lepsi od tych co nie mają bota, a prawda jest taka że wszyscy wyższym lvl je mają. Ek i rp nie do zabicia? O czym ty w ogóle mówisz? Przecież i tak wszyscy używają hotkey. Gdyby zalegalizowano boty nic by się nie zmieniło, oprócz tego że administracja przestała by okłamywać cały serwer.
    Ty na serio upadles na glowe... Ja np. nie uzywam bota na pvp i nawet jakby bylo mozna to bym go nie uzywal. O wiele latwiej jest mi ogarnac machanie reka niz napieprzanie w hotkeye.
    btw. po legalizacji hotow walki ek/rp vs. ek/rp nie mialyby sensu skoro kazdy z nich ma uh na hocie...
    Vanquish 1 - 2072
    Vara Aziel 1 - ... [ 2131] [Distance: 162; Shielding: 180]
    Glitch 1 - ... [ 3049 ]

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Ale co to by był za sens gry jak 800 eka by sie niedało ubić 1100msem/edmem?

Zaawansowany Leonidas Waleczny xD's Avatar
    Miasto
    Zgaduj, a znajdziesz ;o
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

LOL! Gdy by były hotkeye oraz można było by używać botów do manasowania i uhania itd. to by 50% ludzi z apo odeszło ; o
    Comeback xDD

Twingo 0 - ? (382)

Banned
    Miasto
    Krotoszyn na Witosa xD
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

1 . HoTy tylko dla magicznych. (chyba się nie da takiego czegoś zrobić,no ale to tylko moja propozycja)
    2 . Tak,ofc.

Ale 8.42 Roxa zostawcie,nie po to traciłem na niego 20+ zł...

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Oooooooooooooo. Hoty na manasy only ms/ed

Bywalec
    Miasto
    Puławy
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

1 Nie !
    2 Tak , chce rox 7.6 ! ;D
    Benon Druid 1-? [426]
    Malloy 1-? [76]
    Benon 1-680
    Benonek 1-763
    Benol 1-106

Średnio zaawansowany Elite Adi's Avatar
    Miasto
    Sky
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

1. Nie chyba cie jeblo ?
    2. Tak Apo rox 7.6
    Apo Rox 8.42 usunac!
    :P

Banned
    Miasto
    Secura
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

to na końcu pisane dużymi literami stwierdzone trafnie ;dd.

No więc po długim namyśle stwierdziłem że powinny być manaski dające wiecej many dla osób z 500+ lvli, jeszcze większe dla osób z 1000lvlami, rozumiecie nie?

2. a nie lepiej usunąć zamiast roxa 8.42 exp x3?

Gaduła Faramir's Avatar
    Miasto
    Warszawa
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał handlarz_narkotykow Zobacz post
    aaa, lejesz miód na moje serce, w końcu ktoś zauważył
    A długo nie mogłem znaleźć odpowiedniego porównania.

Poza tym nie jest to napisane dużymi literami, tylko większą czcionką :P

gif by Faramir

Banned
    Miasto
    Sam nie wiem ;/
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Wyjdz i nie wracaj jak sie nie podoba to nie graj tu tylko idz na mazurka jakiego itp

Banned
    Miasto
    Krapkowice
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Cytat Napisał handlarz_narkotykow Zobacz post

No więc po długim namyśle stwierdziłem że powinny być manaski dające wiecej many dla osób z 500+ lvli, jeszcze większe dla osób z 1000lvlami, rozumiecie nie?

2. a nie lepiej usunąć zamiast roxa 8.42 exp x3?
    ale jesli np exori max zabiera 700many(chyba) to ile by musial dawac manas od 1000lv zeby ek byl niepokonany?(chodzi mi o to jagbynp manas od 1000lv dawal 700+many to 1 manas i exori max beznadzieja.)

Autor-zgadzam sie zupełnie z Tobą.

Mastah! Vivek's Avatar
    Miasto
    Podkarpacie
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Domyślnie

Najlepiej jakby odjeli pallkom hp 3/lvl i ulepszyli vite
    Knight - kox solo, w city, monster
    Pall - kox solo, w city, monster(lepiej od eka)
    Sorc/ms dobry(z pallkiem wymieka), w city się składa w sec, monster lipa