Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Crayon
01-12-2010, 15:36
Nie, Oxi, to nie Barca spuściła z tonu przy stanie 4:0, to Real postanowił wyjść z własnego pola karnego. Mecz tragedia, to nie było święto futbolu. Posiadanie piłki przez Katalonię było prawie stuprocentowe. Daremny Ramos, psycha mu pada.

O Manchesterze i blamażu rezerw w spotkaniu z West Hamem nawet nie wspominam...

Τettmeier
01-12-2010, 15:58
El Clasico w moich oczach:
Wielka dominacja Blaugrany, nad ich techniką, świetnymi, dokładnymi podaniami oraz inteligencją, jakie zaprezentowali w poniedziałkowym spotkaniu mógłbym rozpisywać się długo. Widziałem niestety tylko 12-minutowy skrót z meczu i czytałem kilka artykułów na jego temat, ale sądzę, że to wystarczy, żebym mógł ocenić chociaż w kilkunastu procentach. Spodziewałem się wyjścia Królewskich z wielkim animuszem oraz znakomitą taktyką opracowaną przez Jose Mourinho, jednak się pomyliłem. Przy znakomitej grze Leo Messiego i jego kolegów cały skład Realu był po prostu bezradny. Widowisko chociaż tylko z jednej strony - wielkie, a co najważniejsze - dużo bramek, fakt, na który czekała cała piłkarska Europa. Na liście strzelców dla potwierdzenia formy z chęcią widziałbym wyżej wspomnianego Argentyńczyka, trochę mi szkoda, że się tam nie znalazł. Mam nadzieję, że spięcia między Ramosem a Puyolem/Xavim zostały tam na boisku i w żaden sposób nie wpłyną na gre w hiszpańskiej kadrze. Jak widać nie oszczędziłem komplemetnów... :)

21:05 ul. bułgarska Lech Poznań -:- Juventus Turyn, czekam z nadzieją, że nie przełożą tego meczu. Zmieniłem trochę własne 'kibicowanie' i staram się być neutralny, chociaz dzisiaj z nieznanych mi powodów ubrałem niebieską koszulkę...

_woto_
01-12-2010, 19:38
Bedzie wstyd?

http://www.gadu-gadu.pl/5545686583984624339/bedzie-wstyd-drogi-ekspresowe-nie-powstana-na-euro-20121?utm_source=gg&utm_medium=main

Azbestowy v.62.0
01-12-2010, 20:21
nie wyobrażam sobie jak można biegać na pełnej kurwie przez 90 minut na takim mrozie

Pitekk
01-12-2010, 20:34
Za takie pieniądze powinni zapierdalać nawet przy minus 30

Crayon
01-12-2010, 20:36
Wejdź na boisko i zobacz. Da się, zwłaszcza, jak się ma za to płacone ; )))

Nie będe patrzeć na mecz Lecha z Juve, tak, będę żałować, ale dalej boli mnie porażka United i to, że Kuszczak odejdzie pewnie po sezonie. Ale dobrze, że odejdzie. Zmarnuje się, a na pewno jakiś Everton by go chciał. I grałby tam w pierwszym składzie.

Old Shidishi
01-12-2010, 20:43
Miejmy nadzieję, że ok. 23 bedzięmy świętować awans Lecha :)

_woto_
01-12-2010, 21:03
@up
Nom trzymam kciuki

@top
Jak myslicie komu dadza MS 2022?
Wedlug mnie to powinien byc Katar.
Jedyne panstwo ktoremu nic nie brakuje. I wiadomo, ze jezeli bedzie trzeba cos dobudowac to nie bedzie z tym problemu

Gruba Impra z Mikielem
01-12-2010, 21:29
Metalist kh - deberecen 1 1.22
man city - salzbug 1 1.22
atl. Mad. - aris 1 1.30
rosenborg - bayer lev 2 2.20
cska m. - lausenne 1 1.18
villareal - dinamo zagrzeb 1 1.40
rapid w. - fc porto 2 2.10
steua b. - liverpool 2 2.25

kurs: 33.23

Arcano
01-12-2010, 23:03
Awansowali :eek:
Teraz tylko żeby trafili na Atletico to pojade na mecz do Poznania!

Old Shidishi
01-12-2010, 23:07
KOLEJORZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielkie brawa dla chłopaków!!

Lewy
02-12-2010, 02:34
Awansowali :eek:
Teraz tylko żeby trafili na Atletico to pojade na mecz do Poznania!Ty się martw żeby sobotniego meczu nie odwołali haha :D.W sumie ja to będę miał gorzej dotrę przed stadion a tu klapa i mecz odwołany ;).A już dochodzą słuchy że może nie być spotkania.

A co do pyr to dobrze że awansowali tylko ze względu na pkt dla Polski, które decydują o liczbie drużyn w pucharach :).

Serenio?
02-12-2010, 13:26
http://ekstraklasa.net/news,36198,s6-kolejka-odwolana-.htm
aha

Dobrze,że odwołali tą kolejkę. Jak można ***** oczekiwać od kibiców, żeby trybuny były wypełnione po brzegi przy takiej temperaturze. Dla Wisły też dobrze, bo po dwóch czy trzech treningach nie zagraliby raczej "na 100%" na tej sztucznej murawie. Mają teraz sporo czasu na treningi choć i tak po Wiślackich gwiazdkach nie spodziewam się aby pokazali pęłnię swoich możliwości, za dużo im się płaci a za mało wymaga ;s

@lech, juve
: O
gz go go tramwajorz

Lewy
02-12-2010, 16:32
Kur*a! Mój wyjazd! :/.Zostaje zwrot kasy :/

_woto_
02-12-2010, 16:59
MS 2018 - Rosja
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZSh93fl8bQQ

Ms 2022- Katar ( tutaj stadiony beda masakrycznie wyjebiste)
http://www.youtube.com/watch?v=d-z2jtUS9-Y&feature=player_embedded

Wedlug mojej mysli

_woto_
03-12-2010, 20:31
Dudek bedzie bronil z Auxerre :D
Trzymam kciuki

Crayon
03-12-2010, 20:36
Mecz Blackpool z United ze względu na to, że ta 10 tyś. pipidówa, która nazywa się Stadionem zamarła, został odwołany. Może to i dobrze? Mimo wszystko, warto zregenerować siły i pomyśleć, o co chodziło w ostatniej porażce z WHU i dlaczego rezerwy zagrały tak tragicznie.

_woto_
04-12-2010, 13:02
Slavek i Slavko - takie imiona noszą od dziś maskotki mistrzostw Europy w 2012 roku. Zdecydowało o tym głosowanie, w którym do wyboru dla polsko-ukraińskich piłkarskich bliźniaków były trzy pary imion. Zwycięską propozycję ogłoszono w Kijowie.

Gruba Impra z Mikielem
04-12-2010, 13:06
Arsenal - Fulham 1 1.28
Birmingham - Tottenham 2 2.15
Blackpool - MU 2 1.40
Schalke - Bayern M 2 2.10
Nurenberg - Borussia D 2 1.65
Osasuna - Barcelona 2 1.25
Kasimpasa - Galatasaray 2 1.75

kurs 29.2 ale będzie z 21 bo MU odwołane.

'Oxidosis'
04-12-2010, 14:53
fajny kuponik, ale myśle, że Bayern Ci nie wejdzie ;]

Crayon
04-12-2010, 14:57
Nie wiem dlaczego właśnie Slavek i Slavko, a nie Sławek i Slavko. Co my kurna, Litwini?

@Mikiel
Arsenal - Fullham może być ciekawy, bo to wszak derby Londynu ; d

_woto_
04-12-2010, 17:56
No i Arsenal 2:1 Fulham

Akcja i Gol na 2:1 Nasriego - bajka

@Sedan
Co sie dzieje z CFC?
1:1 z Evertonem :)

Lewy
04-12-2010, 19:39
Już masz zawalony kupon ;)

SedaN*
04-12-2010, 21:12
@Sedan
Co sie dzieje z CFC?

Zadali to samo pytanie Carletto i on sam nie wiedział, więc mi tym bardziej udzielić odpowiedzi. Już nawet nie będę się rozpisywał. Gratulację Arsenalowi pierwszej pozycji w tabelii, jednak Manchester ma jeszcze mecz zaległy.

Crayon
05-12-2010, 00:24
Trener, który mówi, że nie wie dlaczego jego zespół przegrywa i jest słaby, to moim zdaniem nie jest już trener. Jeśli Ancelotti tak powiedział, powinien spakować się i wyjechać ze Stamford Bridge dopóki jeszcze jest szansa.

_woto_
05-12-2010, 15:51
Włoski dziennik "La Gazzetta dello Sport" dotarł do wyników głosowania na prestiżowej ankiety na najlepszego piłkarza na świecie, który otrzyma Złotą Piłkę FIFA.

Najwięcej głosów zebrał hiszpański pomocnik FC Barcelona - Andres Iniesta. Kolejne miejsca zajęli dwaj inni piłkarze Dumy Katalonii: Hiszpan Xavi i Argentyńczyk Lionel Messi.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/zlota-pilka-wlosi-juz-wiedza,1,4016595,wiadomosc.html

Lewy
08-12-2010, 01:29
Podsumowanie rundy jesiennej Ekstraklasy na wesoło zmontowane przez Canal+ ;)

http://www.youtube.com/watch?v=J14VqHZXeDg&feature=player_embedded

Szatan
08-12-2010, 17:49
http://www.youtube.com/watch?v=1oYRYAEUWmk

zajebisty film o lechu, który mimo grupy z której go skreślali praktycznie wszyscy zdołał wyjść, przez cały film i jeszcze z 10min po obejżeniu miałem ciary...

Arcano
08-12-2010, 19:23

zajebisty film o lechu, który mimo grupy z której go skreślali praktycznie wszyscy zdołał wyjść, przez cały film i jeszcze z 10min po obejżeniu miałem ciary...

W chuuuuuuuuuuuuuj dobry filmik. Chociaż nie lubie Lecha to jestem poniekąd szczęśliwy że w Polsce też football może tak wyglądać, m.in. tak jak na tym filmiku, gra na poziomie europejskim, nowoczesne i duże stadiony, to jest to.

SedaN*
08-12-2010, 19:38

Film dobry. Polubiłem Lecha, bo dawno nie miałem takiej przyjemności oglądając polski zespół.

Kosik Czarny 2v0
11-12-2010, 07:48
Polska reprezentacja pod wodzą Franciszka Smudy zremisowała 2:2 w towarzyskim meczu z Bośnią i Hercegowiną, rozegranym w Antalyi. Oba gole dla Polaków zdobył Paweł Brożek. Debiut w seniorskiej kadrze zaliczył drugi z powołanych Wiślaków – Cezary Wilk.
Fot. Maks Michalczak/archiwum Fot. Maks Michalczak/archiwum

Pierwsza bramka dla biało-czerwonych padła już po 6 minutach gry. Paweł Brożek, który wyszedł w podstawowym składzie, dostał piłkę na 11. metrze i będą sam przed bramkarzem bośniackim, strzelił swoją czwartą bramkę dla reprezentacji Polski, a pierwszą od 7 lutego 2009 roku. Niespełna dziesięć minut później „Brozio” mógł się wpisać na listę strzelców po raz drugi, jednak trafił w słupek bramki gospodarzy. Co nie udało się Polakom, udało się drużynie Bośni i Hercegowiny. W 23. minucie spotkania po podaniu z rzutu wolnego Grzegorza Sandomierskiego pokonał Muhamed Subaszić.

Niespełna osiem minut po rozpoczęciu drugiej połowy Paweł Brożek strzelił swoją drugą bramkę w tym spotkaniu, ale gospodarze po trzech minutach wyrównali. Hubert Wołąkiewicz sfaulował w polu karnym biało-czerwonych rywala, a rzut karny pewnie wykorzystał Zvjezdan Misimović.

Strzelec obu goli dla podopiecznych Franciszka Smudy grał do 62. minuty. Chwilę po zejściu z boiska Pawła Brożka pojawił się na nim wiślacki debiutant, Cezary Wilk, który zmienił Macieja Rybusa.

Mecz zakończył się remisem 2:2, ale Polacy mieli kilka doskonałych okazji, by osiągnąć lepszy wynik. Gospodarzom dopisywało jednak szczęście – dwa razy piłkę z bramki wybijał Kerla, a w sytuacji sam na sam z Marcinem Robakiem nie dał się pokonać bośniacki golkiper.

Polska – Bośnia i Hercegowina 2:2 (1:1)
1:0 Brożek 6’
1:1 Subaszić 23’
2:1 Brożek 53’
2:2 Misimović 56’ (k.)

Polska: Sandomierski – Wołąkiewicz (62’ Celeban), Wojtkowiak, Jodłowiec, Sadlok (77’ Kupisz) – Kikut (46’ Plizga), Borysiuk (46’ Pawłowski), Rybus (62’ Wilk) – Adrian Mierzejewski, Brożek (62’ Robak), Grosicki

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

-----------
http://ultrasforever.pl/
APEL DO KLUBÓW POLSKIEJ EKSTRAKLASY ORAZ NIŻSZYCH LIG, DO LOKALNYCH DZIAŁACZY POLITYCZNYCH, DO PZPN.

Wszyscy na własne oczy obserwujemy w Polsce stadionowy renesans. Niemal w każdym mieście powstaje nowoczesny stadion z kompletem miejsc siedzących, monitoringiem, elektronicznym systemem wejść, itp.

Wraz ze stadionami na miarę Europy wkraczają do nas nowe regulaminy i zasady. Zasady, które często uderzają w naszą tradycję, zwyczaje i formy dopingu podczas meczy piłkarskich. Nowe przepisy stadionowe mają na celu stworzenie teatru marzeń na naszych oczach, a efektem ubocznym będzie zabicie polskiego ruchu kibicowskiego. Zasady typu „prosimy siedzieć podczas meczu”, numerowane miejsca dla każdego, koniec z oprawami i flagami, oraz zakaz wyrażania swoich emocji podczas spotkania zmienią tak niepowtarzalną atmosferę, dla której kochamy piłkę.

Dlatego apelujemy do prezesów klubów z polskiej ligi, do działaczy politycznych, do osób zajmujących się ustalaniem zasad zachowania podczas widowisk sportowych - wspólpracujmy.
Pozwólcie nam przeżyć ten moment przeobrażenia stadionowego i istnieć dalej.

My, kibice - polscy ultrasi, chcemy:

- aby na nowym stadionie istaniała co najmniej jedna trybuna, na której nie będzie przyporządkowania miejsc do osoby, gdzie prowadzony będzie zorganizowany doping z gniazda przez odpowiednie osoby z profesjonalnym nagłośnieniem. Gdzie nie obowiązywać będzie zasada – wszyscy siedzą.

- nadal tworzyć wspaniałe oprawy, flagowiska, transparenty, sektorówki, które swoim odniesieniem mają wspierać na duchu nasz zespół i ponieść go do wygranej.

- dopingować przez pełne 90 minut włączając inne trybuny do wspólnej zabawy. Rozumiemy fakt, że nie kazdy kibic jest zainteresowany staniem i śpiewaniem, więc podkreślamy, że na naszym stadionie znajdzie się miejsce dla każdego.

- kontynuować wywieszanie kibicowskich flag, prezentując miejscowości i dzielnice, które są z nami na meczu, dopingując, bez konieczności wcześniejszego zgłaszania ich treści.

- pamiętać o naszych własnych wartościach i zasadach.

- publicznie przypominać każdemu o naszym wielkim poczuciu patriotyzmu, które niestety zaczyna zanikać wśród obecnego proeuropejskiego stylu życia. Będziemy pamiętać o Ojczyźnie, świętach i rocznicach narodowych.

- manifestować swoją postawę wobec minionego ustroju politycznego, działając tylko dla dobra naszych przyszłych pokoleń. Pamiętamy co złego przyniósł ze sobą komunizm, jednocześnie dbamy, by to nie powtórzyło się już więcej i nikt z widzów do tego nie dopuścił.

- rozmawiać z odpowiednimi osobami (przedstawicielstwo, stowarzyszenie) na temat używania rac i pirotechniki na stadionach.

- dbać o interesy naszego klubu.

- sprzeciwiać się wynaturzeniom, które coraz częściej pojawiają się wokół nas, a każdy z osobna jest mało słyszalny i bezsilny. Sprzeciwiać się deptaniu polskości i naszej rodzinnej tradycji.

- rozmawiać z przedstawicielami klubu na temat zakazów stadionowych, interwencji policji i agencji ochrony, które bardzo często są prowokacją i zupełnie niepotrzebnymi działaniami.

- byśmy wspólnie wypracowali korzystny układ odnośnie sprzedaży napojów nisko-alkoholowych podczas imprez sportowych dla widzów, oraz szeroko rozumianego cateringu.

- zminiejszenia kar za stosowanie pirotechniki i za przypadkowe złamanie regulaminu, zawieszenie zakazów stadionowych, złagodzenie restrykcji.

PROSIMY WAS KIBICE O PODPISANIE SIĘ POD TYM APELEM.
NIECH TO BĘDZIE NASZA PETYCJA PRZECIWKO NOWYM PRZEPISOM I ZASADOM, KTÓRE MAJĄ STWORZYĆ U NAS „DRUGĄ ANGLIĘ”. ZOSTAWCIE NA BOKU NIESNASKI KLUBOWE, BO TUTAJ TRZEBA DZIAŁAĆ RAZEM O NASZE WSPÓLNE JUTRO.

Petycję tą planujemy wysłać do klubów, OZPNów, Ekstraklasy SA, oraz przedstawicieli Rządu.

Z kibicowskim pozdrowieniem
Nieformalna grupa kibiców

PODPISZ SIĘ POD PETYCJĄ

Lewy
11-12-2010, 14:59
Ta petycja przewijała się na klubowym forum u mnie i została obalona.Dlaczego?.Te punkty są chyba już na siłę wciskane.Poza tym OZSK cały czas walczy o pirotechnikę na stadionie.Napiszę jak ja to widzę:

- aby na nowym stadionie istaniała co najmniej jedna trybuna, na której nie będzie przyporządkowania miejsc do osoby, gdzie prowadzony będzie zorganizowany doping z gniazda przez odpowiednie osoby z profesjonalnym nagłośnieniem. Gdzie nie obowiązywać będzie zasada – wszyscy siedzą.

Na każdym nowym stadionie taka trybuna raczej będzie ponieważ jest dużo osób, które rwą się do dopingu więc tu nie widzę problemu.Wszyscy co przyjdą na takowy młyn a będą chcieli usiąść lub stwarzać problem że to jego miejsce jest jak w kinie to na pewno zostaną sprowadzeni do parteru.

- nadal tworzyć wspaniałe oprawy, flagowiska, transparenty, sektorówki, które swoim odniesieniem mają wspierać na duchu nasz zespół i ponieść go do wygranej.

A nie są?.Są dalej...

- dopingować przez pełne 90 minut włączając inne trybuny do wspólnej zabawy. Rozumiemy fakt, że nie kazdy kibic jest zainteresowany staniem i śpiewaniem, więc podkreślamy, że na naszym stadionie znajdzie się miejsce dla każdego.

Jak wyżej...Młyn zawsze będzie śpiewał a innych trybun przecież nie zmusi się na siłę do śpiewu

- kontynuować wywieszanie kibicowskich flag, prezentując miejscowości i dzielnice, które są z nami na meczu, dopingując, bez konieczności wcześniejszego zgłaszania ich treści.

Przecież są wywieszane...Przykład Lecha,Legii czy Wisły.Z flagami także nie będzie problemu.O dopingu już mówiłem a co do trzepania flag tu akurat się zgodzę bo to jest trochę niepoważne sprawdzać każdy napis.Wolność słowa obowiązuje

- pamiętać o naszych własnych wartościach i zasadach.

Tak zawsze było,jest i będzie...

- publicznie przypominać każdemu o naszym wielkim poczuciu patriotyzmu, które niestety zaczyna zanikać wśród obecnego proeuropejskiego stylu życia. Będziemy pamiętać o Ojczyźnie, świętach i rocznicach narodowych.

Każdy z nas wie że jest Polakiem i się tego nie wstydzi.Poza tym Wszystkie ekipy Polskie okazują przywiązanie do swojego narodu także tego raczej nie trzeba przypominać

- manifestować swoją postawę wobec minionego ustroju politycznego, działając tylko dla dobra naszych przyszłych pokoleń. Pamiętamy co złego przyniósł ze sobą komunizm, jednocześnie dbamy, by to nie powtórzyło się już więcej i nikt z widzów do tego nie dopuścił.

O tym to raczej nie trzeba przypominać.Każdy to wie...

- rozmawiać z odpowiednimi osobami (przedstawicielstwo, stowarzyszenie) na temat używania rac i pirotechniki na stadionach.

OZSK cały czas walczy o to by z powrotem wróciły race na stadiony.Poza tym pirotechnika jest dalej i praktycznie wszyscy zlewają na te zakazy co niestety kończą się grzywną dla niektórych.Mam nadzieję że się to zmieni wkrótce.

- dbać o interesy naszego klubu.

Tak już jest...Pytanie na siłę

- sprzeciwiać się wynaturzeniom, które coraz częściej pojawiają się wokół nas, a każdy z osobna jest mało słyszalny i bezsilny. Sprzeciwiać się deptaniu polskości i naszej rodzinnej tradycji.

Jak wyżej...W kwestii patriotów wypowiedziałem się...

- rozmawiać z przedstawicielami klubu na temat zakazów stadionowych, interwencji policji i agencji ochrony, które bardzo często są prowokacją i zupełnie niepotrzebnymi działaniami.

W momencie gdy dana osoba ma zakaz stadionowych to klub tu raczej nic nie zdziała szczególnie gdy jest np. film z kamery z pokazaniem tego co kto robił.Co to ochrony to już klub interweniuje bo to on ma z daną firmą umowę.

- byśmy wspólnie wypracowali korzystny układ odnośnie sprzedaży napojów nisko-alkoholowych podczas imprez sportowych dla widzów, oraz szeroko rozumianego cateringu.

Najlepiej to żeby nie było w ogóle na stadionie sprzedawanych napojów alkoholowych.No ewentualnie piwo mogłoby być :).Ale nawaleni ludzie gówno pomagają w dopingu niestety.Co do kateringu to ceny mogłyby być normalne tzn. żeby każdego było stać.

- zminiejszenia kar za stosowanie pirotechniki i za przypadkowe złamanie regulaminu, zawieszenie zakazów stadionowych, złagodzenie restrykcji.

Na siłę napisane.Piro powinno być legalne i tyle.Co do zakazu już się wypowiadałem.

I tak na koniec.Dla mnie ta petycja gówno da i tyle.OZSK walczy o przywileje dla kibiców i petycje internetowe nic tu nie dadzą.Niestety PZPN to jeden wielki beton i ciężko będzie się przebić przez niego.A i jeszcze coś:

Z kibicowskim pozdrowieniem
Nieformalna grupa kibiców

Boją się powiedzieć z jakiej są ekipy? :)

Crayon
11-12-2010, 17:04
Po prostu czują się związani z każdym polskim klubem, dlatego nie przypisują się do 'jednej ekipy'. Po drugie, też trochę uważam petycję za bezsensowną, oznaczone są tam w sumie same fakty. Wydaje się, że na siłę leją wodę, żeby zrobić jakiekolwiek zamieszanie, a każdy szanujący się kibic wie, że nie jest tak, jak to opisuje "Nieformalna grupa kibiców". Rację mają tylko z pirotechniką.

_woto_
12-12-2010, 18:56
Hhehehe
Koguty 1:1 The Blues
Gomes broni karnego w doliczonym czasie !!!!!! (http://rutube.ru/tracks/3867897.html?v=e9882e0524475456e79abe61c4ddba2d&&bmstart=43433)

Jutro zajebi**** wazny mecz dla Kanonierow
Mam nadzieje ze wygraja z The Red Devils :)

And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen....

Arcano
13-12-2010, 14:08
http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/kibice-rozbujali-stadion_vid157355/

Jazda jazda jazda jazda :D Niezła sieka

SedaN*
13-12-2010, 18:56
Hhehehe
Koguty 1:1 The Blues
Gomes broni karnego w doliczonym czasie !!!!!! (http://rutube.ru/tracks/3867897.html?v=e9882e0524475456e79abe61c4ddba2d&&bmstart=43433)

Jutro zajebi**** wazny mecz dla Kanonierow
Mam nadzieje ze wygraja z The Red Devils :)

And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen....

Ważny mecz i mam nadzieję, że będzie remis albo zwycięstwo Arsenalu. Denerwuje mnie to lekceważenie przez niektórych piłkarzy Manchesteru. Gdzieś wyczytałem, że w ogóle się nie obawiają Arsenalu, że w ciągu 5 lat nic nie osiągneli i jedynie to śledzą ciągle wyniki The Blues. ;X Gogo Kanonierzy! (chociaż remis będzie chyba najlepszy : D). Mecz o 21, na pewno będę oglądał.

A przed Chelsea dwa arcytrudne mecze, najpierw z Manchesterem a następnie z Arsenalem.

#up
hahaha, a gdyby sie zawalił to byłaby katastrofa XD

Crayon
13-12-2010, 19:33
Piłkarzyki Arsenalu powinni do szkoły się uczyć, a nie po boiskach biegać : D
To nie jest tak, że nie obawiają się Arsenalu, bo znają ich siłę, oraz potencjał. Po prostu są pewni siebie, wiedzą, że są w stanie wygrać z Kanonierkami, dlatego tryskają optymizmem. A nie ma nic lepszego, jak podejść do meczu z pewnością siebie. Mecz może być otwarty i zobaczymy więcej niż 1, 2 bramki.

We're just one of those teams,
That you see now and then:
We often score six,
But we seldom score ten,
We beat them at home,
And we beat and we beat them away

Maatinii
13-12-2010, 19:41
Fajnie że Szczęsny wyjdzie w podstawowym składzie ; d

Crayon
13-12-2010, 23:00
http://3.bp.blogspot.com/_l21TYbth1Sc/TOTk3CKYcmI/AAAAAAAABVM/CGCOYxCRPWE/s1600/park-ji-sung.jpg

Problem, The Gunners?

SedaN*
14-12-2010, 09:19
Oglądałem cały mecz. Żaden zespół mnie nie zaskoczył. Udany występ Szczęsnego i to mnie bardzo cieszy. Bramka Manchesteru trochę fartowna.

BTW. Rooney gorzej niż Drogba z tym karnym : D

_woto_
14-12-2010, 13:37
No coz przegrali :(
Teraz priorytet to mecz z Chelsea do ktorego trzeba sie przygotowac.

Wedlug mnie w meczu z The Red Devils nalepiej zagrali
Szczesny i Koscielny

Szczesny ladnie sobie radzil na przedpolu i mial 2 fajne interwencje
Koscielny- dobra gra w powietrzu, dobrze radzil sobie z Rooneyem

A co sie dzieje z Ruskiem to ja nie wiem :P

Tak jak mowie teraz trzeba na Czelsi sie przygotowac "_*

@edit
a ta bramka zoltego to fartowna troche :D

@edit2
a co do gry Clichy'ego to sie nie wypowiem :<

Crayon
14-12-2010, 18:54
Fart fartem - zasługiwaliśmy na to trafienie. Arsenal mocno się przestaraszył i wyszedł ustawieniem 4-5-1, wycofany nie pokazał nic, co mogło nas zaskoczyć. Klepaliśmy was jak chcieliśmy, Anderson przecież odwrócony plecami do bramki zrobił na środku boiska trzech zawodników jednym zwodem. Clichy mecz życia, tak samo jak Arshavin. Szczęsny w miarę, widać, że jest pewny w tym co robi, popełnił jeden błąd, bo gdyby nie wychodził z bramki do tego dośrodkowania Naniego, to bramy by nie było. Kapitalne dwie interwencje(Sam na sam z Andersonem i jeszcze tam jeden strzał, bodaj Rooneya, ale nie ten z karnego), po stronie United tylko jak Vidic wślizgiem blokował drogę do bramki, pustej bramki, to serce szybciej biło. A tak, to wynik jak najbardziej zasłużony i spokojnie teraz będziemy kontrolować sytuację.

Woto, czemu Wilshere, który w moim mniemaniu jest bocznym pomocnikiem biega po środku boiska?

@2down
żal mi cie, United grało kapitalne spotkanie : D

'Oxidosis'
14-12-2010, 19:02
Manchester wygrał w pełni zasłużenie, aczkolwiek jeżeli chodzi o sam mecz, to nie podobał mi się. Arsenal zagrał zbyt defensywnie i nie przypominam sobie, aby chociaż raz zagroził Van Der Saarowi.
56 minuta, znajdź sobie na Youtube, prawie mi serce stanęło wtedy XD /Cray

Gruba Impra z Mikielem
14-12-2010, 19:21
Fart fartem - zasługiwaliśmy na to trafienie. Arsenal mocno się przestaraszył i wyszedł ustawieniem 4-5-1, wycofany nie pokazał nic, co mogło nas zaskoczyć. Klepaliśmy was jak chcieliśmy, Anderson przecież odwrócony plecami do bramki zrobił na środku boiska trzech zawodników jednym zwodem. Clichy mecz życia, tak samo jak Arshavin. Szczęsny w miarę, widać, że jest pewny w tym co robi, popełnił jeden błąd, bo gdyby nie wychodził z bramki do tego dośrodkowania Naniego, to bramy by nie było. Kapitalne dwie interwencje(Sam na sam z Andersonem i jeszcze tam jeden strzał, bodaj Rooneya, ale nie ten z karnego), po stronie United tylko jak Vidic wślizgiem blokował drogę do bramki, pustej bramki, to serce szybciej biło. A tak, to wynik jak najbardziej zasłużony i spokojnie teraz będziemy kontrolować sytuację.

Woto, czemu Wilshere, który w moim mniemaniu jest bocznym pomocnikiem biega po środku boiska?

Nie rozumiem czemu piszesz jakbyś był przedstawicielem/piłkarzem MU. Ty masz z tym klubem tyle związanego co ja z skokami narciarskimi.

Mecz średni, bez polotu. MU na farcie wygrywa po golu z czoła czy nie wiem czego Parka, Rooney jak zawsze wspaniały mecz hahah karny to majstersztyk. 1/4 LM max dla MU. Czelsi 1:1 MU, dwie słabe drużyny w ostatnich tygodniach

Τettmeier
14-12-2010, 19:36
Stara Dama 2 miejsce w tabeli po równo punktów z Napoli i Lazio... Teraz nie ma czasu na potknięcie! Liga mistrzów czeka!

_woto_
14-12-2010, 20:24

Bo jest środkowym pomocnikiem, a nie bocznym ;P

@edit
Szczesny zawodnikiem meczu wedlug fanow z arsenal.com
http://img41.imageshack.us/img41/1842/szczes.jpg

Carlos-
15-12-2010, 01:19
Nie rozumiem czemu piszesz jakbyś był przedstawicielem/piłkarzem MU. Ty masz z tym klubem tyle związanego co ja z skokami narciarskimi.

Popieram XD

#top: Dobry mecz Szczęsnego, ale on ma jeszcze dużo czasu, teraz regularnie musi bronić Fabiański żeby utrzymać swoją pozycję. Szczęsnemu by się przydało jakieś wypożyczenie, może np. do Serie A albo Bundesligi. ;s

_woto_
15-12-2010, 09:13
Przed chwila dowiedzialem sie z netu, ze Barca chce pozyskac Wojtka.
Chyba ich suty rwa :rolleyes:

'Oxidosis'
15-12-2010, 10:05
Racja Crayon, zapomniałem o tym. Ale fakt faktem, Arsenal bardzo rzadko znajdował się w polu karnym przeciwnika.

Τettmeier
15-12-2010, 17:54
Może mi ktoś powiedzieć co to za kpina te Klubowe Mistrzostwa Świata? No chyba, że nie wiecie

Midq
15-12-2010, 17:59
lol niewiesz? co pare lat jest takie gowno i wszyscy zwyciezny pucharow typu lm, puchar uefa, copa libertadores, jakies gowno asia liga misterow no i pozniej graja o puchar swiata klubowy taki jakby ;D

Gruba Impra z Mikielem
15-12-2010, 18:01
lol niewiesz? co pare lat jest takie gowno i wszyscy zwyciezny pucharow typu lm, puchar uefa, copa libertadores, jakies gowno asia liga misterow no i pozniej graja o puchar swiata klubowy taki jakby ;D
co rok, zwyciężcy pucharów(w Europie LM) z każdego kontynentu grają w takim czymś. Rok temu wygrała Barcelona.

Midq
15-12-2010, 18:03
no szczegol , nie wiedzialem tylko co ile :X

Τettmeier
15-12-2010, 18:05
Znaczy... wiedziałem mniej więcej o co chodzi, ale nazwałem to kpiną, bo nie wiem czy można po 1 robić "mistrzostwa świata" co roku, a w ogóle ci to tam występują to jakieś czarnuchy żółtki nie wiem kto, oni przeciez nie umieją w piłkę grać... Dlatego pytam na co to? : /

Sub Zero 2
15-12-2010, 19:12
http://3.bp.blogspot.com/_l21TYbth1Sc/TOTk3CKYcmI/AAAAAAAABVM/CGCOYxCRPWE/s1600/park-ji-sung.jpg

Problem, The Gunners?

Fani Arsenalu napadną na jakie rodzinne w miasto.

Sromotna lipa.I tak będe kibicował Arsenalowi.

_woto_
16-12-2010, 13:54
Prze :D
http://www.youtube.com/watch?v=26Ju8-AzH6I&feature=player_embedded

SedaN*
16-12-2010, 15:00
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/la-liga/2010-2011/iniesta-odejdzie-z-barcy_sto2585639/story.shtml

więcej niż za C. Ronaldo.

bydle_
16-12-2010, 15:29
Jak dla mnie to nie ma opcji, że Iniesta opuści Barce

Emzeto ^.^
16-12-2010, 16:42
Nie opusci Barcy ! bo szkoda by bylo : /

Maatinii
16-12-2010, 19:04
Men City myśli że jak kupią najlepszych piłkarzy to będą wygrywać mecze. Beka z nich.

Kamor Wielki
16-12-2010, 20:08
na razie dobry wynik hehe

Crayon
16-12-2010, 21:50
City stać na Inieste, ale nie sądzę, żeby ten zgodził się odejść. City to nie drużyna, to zbiorowisko graczy wartych razem za dużo. Tutaj chyba chodzi o postawienie poprzeczki, że nie mają zamiaru opychać Andresa. Przecież mówili, że Messiego sprzedadzą za 200 milionów, co było jasnym przekazem, że nie jest na sprzedaż. Takie paradoksy :D

SedaN*
17-12-2010, 12:26
Chelsea na jakiegoś kelnera, lajt : D

Najciekawsze mecze:
Arsenal - Barcelona
Inter - Bayern
AC DomStrarcow - Tottenham

I Real ze swoimi dobrymi znajomymi - z Olympique Lyon : D

#edit
KKS Lech Poznań - SC Braga : D

Ta.. i jeżeli wygra to zagra z parą nr 3 tzn ze Spartą Praga albo z Liverpoolem.

_woto_
17-12-2010, 13:58
O *****
Arsenal-Barca
bedzie zajebiscie nawet jezeli odpadna :D

Devixx
17-12-2010, 14:10
No to Arsenal dostanie po dupci :rolleyes:

Mam nadzieję, że i tym razem Lyon rozwali Rial

'Oxidosis'
17-12-2010, 15:35
No to Arsenal dostanie po dupci :rolleyes:

Mam nadzieję, że i tym razem Lyon rozwali Rial

Pewność katalończyków - norma. Wierzę, że Arsenal jest w stanie powalczyć.

Chelsea losowanej na końcu został tylko jeden przeciwnik - FC Kelnerzy. Jeżeli nie wyjdą z tego meczu zwycięsko, bez wątpienia powinni zabrać się za mycie talerzy.

Inter, podobnie jak Bayern bez formy. IMO Niebiesko - Czarni z tego dwumeczu wyjdą zwycięsko. Robben wiecznie kontuzjowany, a Ribery gra piach. Myśle, że do Lutego Inter w jakimś tam stopniu się pozbiera i bez problemów poradzi sobię z Bawarczykami.

Shalke z ogromnym potencjałem w ataku, Valencia grająca dobry futbol i zawsze groźna. W tym dwumeczu nie ma faworyta, pewne jednak jest to, że jest to jedna z najciekawszych par tego losowania.

Niesamowity na swoim stadionie Szachtar, zagra z nieobliczalną Romą. Oba zespoły pokazały w tym sezonie że potrafią wygrywać z teoretycznie mocniejszymi przeciwnikami od siebie, jednak nie widze tutaj faworyta. 50/50

Wszystko przemawia za Realem, jednak tak samo było rok temu, a jak się to skończyło - wszyscy wiemy. Los Blancos z Mourinho na czele są faworytem tego spotkania, aczkolwiek statystyki zdecydowanie przemawiają za Lyonem - 6 meczy z Realem w lidze mistrzów, żadnej przegranej.

Manchester United, który w tym sezonie jeszcze nie przegrał, spotka się z solidną Marsylią. Ciekawe starcie, Manchester faworytem i moim zdaniem to oni wyjdą zwycięsko z tego dwumeczu.

Niezwykle groźny w ataku Milan zagra z bardzo silnym w tym sezonie Tottenhamem. Po jednej stronie Robinho, Pato czy Ibrahimovic, po drugiej Peter Crouch, Rafael Van Der Vaart czy niezwykle szybki Gareth Bale. Obywda zespoły fenomelnalne w ataku, obydwa zespoły mające problemy w obronie. Emocji na pewno nie zabraknie, aczkolwiek wierzę, że to Rossoneri wyjdą zwycięsko z tego pojedynku.

SedaN*
17-12-2010, 17:34
Ja może obstawie swoje typy, 100% obiektywizmu.

Ol.Marsylia - Manchester
Arsenal - Barcelona (choć nie ukrywam, że liczę na niespodziankę ze strony Kanonierów)
Inter - Bayern (ciężko było mi się zdecydować, ale myślę, że jednak Inter)
AC Milan - Tottenham (też bardzo ciężko, najchętniej dałbym na remis, ale nie mogę : D niech będzie, że tottenham po dogrywce)
AS Roma - Szachtar
Ol. Lyon - Real
Valencia - Shalke
FC kelnerzy pff.. FC Kopenhaga - Chelsea

#edit
Czekam na niedzielny mecz.

http://www.eurosport.pl/redakcyjny_blog14/szesciopak-chelsea-kontra-man-utd-(wideo)_post140440/blogpostfull.shtml

Carlos-
17-12-2010, 18:03
Zaloze sie, ze Barcelona dostanie po dupie, a Kopenhaga sprawi sensacje i ogra Chelsea, ktora ledwo ledwo poradzila sobie z Żyliną - klubem, który przegrał z OM 0:7 :).
Co do Inter - Bayern to mysle, ze Benitez nie utrzyma posady do czasu tego meczu.
Tottenham wygra zapewne z Milanem, a Real z Lyonem. Co do meczu Valencia - SCHALKE to stawiałbym na niemiecka ekipe.
Manchester - OM : stawiam na karne i wygraną OM.

No i jestem bardzo ciekawy jak sobie poradzi Manchester z Chelsea w niedziele ;)

Crayon
17-12-2010, 18:25
Chelsea z tymi "Kelnerami" to dostanie takie baty, że ten sezon będą pamiętać przez dekady :D Oni są naprawdę groźni, mają porządną, wybieganą drużynę, która jest w stanie oddać życie za swój klub. No i staruszek Gronkaer jest niesamowicie w formie, dlatego będzie ciekawie.

Marsylia do przejścia, United powolutku i spokojnie powinien rozprawić się z tą drużyną, ale pamiętajmy słowa "Drewna", tj. Didiera Drogby, który mówił, że na Stade Veldorome jest prawdziwe piekło.

Inter - Bayern, powtórka z finału, z całym szacunkiem do włoskiego cattenacio i zachwytu nad tym stylem gry, ale to Bayern w aktualnej sytuacji jest lepszy i silniejszy. Dadzą radę.

Lyonu nie komentuję, bo teoretycznie powinien załatwić Real.

A AC Stare Dziadki - Żydy obejrzę, bo szykuje się fajne spotkanie pełne bramek

'Oxidosis'
17-12-2010, 18:26
Zaloze sie, ze Barcelona dostanie po dupie, a Kopenhaga sprawi sensacje i ogra Chelsea, ktora ledwo ledwo poradzila sobie z Żyliną - klubem, który przegrał z OM 0:7 :).
Co do Inter - Bayern to mysle, ze Benitez nie utrzyma posady do czasu tego meczu.
Tottenham wygra zapewne z Milanem, a Real z Lyonem. Co do meczu Valencia - SCHALKE to stawiałbym na niemiecka ekipe.
Manchester - OM : stawiam na karne i wygraną OM.

No i jestem bardzo ciekawy jak sobie poradzi Manchester z Chelsea w niedziele ;)

Przedziwne typy, ale oczywiście jest to Twoja opinia. Mimo to mam pytanie - interesujesz się piłką nożną zagraniczą?:D

Arsenal nie potrafi strzelić gola mocnej drużynie, a co dopiero wyeliminować Barcelone. Aczkolwiek jakimś cudem może im się uda, wierzę w to.

Kopenhaga sprawi sensacje i ogra Chelsea, ktora ledwo ledwo poradzila sobie z Żyliną - klubem, który przegrał z OM 0:7 :).

Dziwne rozumowanie. Chelsea się meczy z Żyliną, a Olympique Marsylia sobie wygrywa z nimi 7:0. Z Twojego rozumowania można wywnioskować, że OM > Chelsea, a dwumecz pokazał co innego. Z resztą jakby takim czymś się kierować to można wywnioskować, że Lech > Milan, no bo Juve = Lech (1:1, 3:3) Juve > Milan ( 2:1 ) : ) To akurat prawda :) /Cray

Każdy mecz jest inny i nie warto się tym sugerować. Chelsea nie grała o nic, wystawiła kilku chłopaków z młodzieżówki, więc takie porównania są zbędne. Co oczywiście nie zmienia faktu, że Kopenhaga może zwyciężyć w dwumeczu.

Poza tym trzeba pamiętać, mecze odbędą się za 2 miesiące, do tego czasu może się dużo zmienić.

Τettmeier
17-12-2010, 19:07
Najciekawsze pary: AC dziadki vs Tottenham, Barca Arsenal. Zajebiste mecze będą, super 1/8 finału. xd Ciekawi mnie co Chelsea pokaże, bo po odpadnięciu(co teoretycznie jest możliwe) chyba Ancelotti się spakuje i wyjedzie...

Carlos-
17-12-2010, 19:40
Przedziwne typy, ale oczywiście jest to Twoja opinia. Mimo to mam pytanie - interesujesz się piłką nożną zagraniczą?

Troche moze i sie interesuje, ale nie az tak, jak polską 'kopaniną' ;d
Moze i moje typy sa dziwne, ale wg. mnie najbardziej prawdopodobne.

#down;
no moze byc xd

'Oxidosis'
17-12-2010, 20:29
Te typy są najbardziej prawdopodobne? Te typy są praktycznie nierealne. Pisałeś coś o zakładzie, jestem chętny, ja obstawiam Manchester, Barce i Chelsea, Ty Arsenal, Kopenchage i Olympique Marsylia, ok?

SedaN*
17-12-2010, 21:20
Kopenhaga sprawi sensacje i ogra Chelsea, ktora ledwo ledwo poradzila sobie z Żyliną - klubem, który przegrał z OM 0:7 :).

Po pierwsze, każdy mecz jest inny a po drugie zauważ, że już wtedy Chelsea miała awans i zagrała sobie młodzieżówką. Twój tok myslenia jest idiotyczny : D

FC Kopenhaga może i ma solidny zespół w końcu w tych fazach już nie ma słabych zespolów, ale nie gadajcie, że bez trudu wygra z Chelsea. Sugerujecie się tylko i wyłącznie tym kryzysem (który niby już ma minąć, zobaczymy po meczu z Manchesterem), a chyba nie pamiętacie jaki Chelsea miała start. Najlepszy ze wszystkich klubów europejskich. Mecze są na odległy termin i do tego powinny dojsc kolejne wzmocnienia. The Blues jest jednym z faworytów, nie tylko do wygrania pojedyńczego meczu, ale również do wygrania całej LM.

#edit
Czekam na Chelsea - Manchester. Crayon jak zwykle pewny, a chyba zapomniał, że w poprzednim sezonie Czerwone Diabły grały z The Blues 3 mecze i wszystkie wygrała Chelsea.

Wraca Lampard po 3.5 miesięcznej przerwie.

#edit
W takich meczach jak ten forma nie ma dużo do gadania. Przed meczem z Arsenalem też byłeś pewny siebie : D

Crayon
17-12-2010, 22:15
A dlaczego nie mam być pewny siebie? To nie Manchester United nie wygrał 7 kolejnych meczy ligowych z rzędu :)
Wszystko będzie jasne w niedzielę

Gruba Impra z Mikielem
18-12-2010, 11:39
Arsenal - Stoke 1
Blackpool - Tottenham 2
Mancester City - Everton 1
Eintracht - Borussia D. 2
Lille - Nancy 1
Espanyol - Barcelona 2
Pacos Ferreira - Porto 2

co sądzicie forumowi bukmacherzy, piłkarze, trenerzy, sędziowie?

'Oxidosis'
18-12-2010, 12:31
Kupon wydaje się być ok, ale mam wrażenie, że Tottenham tego meczu nie wygra.

SedaN*
18-12-2010, 12:31
Arsenal - Stoke 1
Blackpool - Tottenham 2
Mancester City - Everton 1
Eintracht - Borussia D. 2
Lille - Nancy 1
Espanyol - Barcelona 2
Pacos Ferreira - Porto 2

co sądzicie forumowi bukmacherzy, piłkarze, trenerzy, sędziowie?

Pewniaki raczej same. Za ile obstawiłeś i ile do wygrania?

Btw. Crayon jak jesteś taki pewien to daj 100 zł na man utd to wygrasz prawie 300, bo w totomixie jest kurs 2.90 za Czerwone Diabły.

Gruba Impra z Mikielem
18-12-2010, 12:32
Pewniaki raczej same. Za ile obstawiłeś i ile do wygrania?

kurs 16.92, wszedłem za dyche, do wygrania 145

bydle_
18-12-2010, 12:44
No widze, ze kupon ma potencjał
wg mnie everton moze ugrac na remis jak cos

SedaN*
18-12-2010, 14:54
Szkoda, że 4 mecze w Anglii zostały odwołane. W tym Chelsea - Manchester =/

Devixx
19-12-2010, 00:25
3 raz z rzędu 5 bramek strzelonych, 23 - 1 bilans po 4 meczach. Czy jaki kolwiek klub umie pochwalić się taką statystyką wliczając wygraną 5-0 z odwiecznym i najsilniejszym rywalem ;)?

Τettmeier
19-12-2010, 10:21
3 raz z rzędu 5 bramek strzelonych, 23 - 1 bilans po 4 meczach. Czy jaki kolwiek klub umie pochwalić się taką statystyką wliczając wygraną 5-0 z odwiecznym i najsilniejszym rywalem ;)?
Nikt oprócz Barcelony, której kibicujesz od '06 pewnie, a jak przegrała jakikolwiek mecz to nie napisałeś tutaj nawet posta... sorry : (

SedaN*
19-12-2010, 10:26

Tak, chociażby Chelsea na początku tego sezonu i na koniec ubiegłego.

Ale tak wiemy, Barcelona jest najlepsza, dlatego 75% kibiców to sezonowce, którzy im kibicują, aby w szkole się pochwalić przy kolegach, że ich zespół jest najlepszy.

bydle_
19-12-2010, 11:56
Ale tak wiemy, Barcelona jest najlepsza, dlatego 75% kibiców to sezonowce, którzy im kibicują, aby w szkole się pochwalić przy kolegach, że ich zespół jest najlepszy.

To mnie zawsze denerwuje, ze jesli ktos kibicuje Barcelonie to już, bo nagle zaczęła wygrywać LM. Zgodze się jest kilku sezonowców, ale tak jak i w każdym klubie są i napewno nie 75% kibiców Barcy to sezonowce....

Gruba Impra z Mikielem
19-12-2010, 11:59
Jestem socios od 1999r. Hajs się dało to się jest c'nie.

'Oxidosis'
19-12-2010, 12:07
To mnie zawsze denerwuje, ze jesli ktos kibicuje Barcelonie to już, bo nagle zaczęła wygrywać LM. Zgodze się jest kilku sezonowców, ale tak jak i w każdym klubie są i napewno nie 75% kibiców Barcy to sezonowce....

Nie o to chodzi. Jeżeli ktoś jest normalnym, niespinającym się kibicem Barcelony, to nikt do niego zastrzeżeń nie ma, ale jeżeli ktoś na każdym kroku przechwala się Barcelonką ( tak jak to robi mój ziom w klasie ) to mam wrażenie, że nie kibicuje im pod względem sportowym tylko po to, aby się pochwalić czy powywyższać nad znajomymi.

Crayon
19-12-2010, 12:40
Btw. Crayon jak jesteś taki pewien to daj 100 zł na man utd to wygrasz prawie 300, bo w totomixie jest kurs 2.90 za Czerwone Diabły.
Nie mam pieniędzy nawet na bułki, wszystko wydałem na suple, dabl blasta i rakt fjuel

Odwołali meczyk, smutna dla mnie wiadomość, ale w sumie niech zagrają na wiosnę, odświeżeni, w dobrych warunkach atmosferycznych. Nie będzie takiej kopaniny, jak na Lechu z Juve, a to zawsze jakieś pozytywy.

Co do kibiców Farselony - wkurzają mnie te przechwałki, jacy oni to nie są, ale trzeba spojrzeć z tym oko w oko - faktycznie grają futbol nie z tej ziemi. Tak rozgrywają piłkę, ze to się w głowie nie mieści. Tyle że jedynym problemem jest to, że drużyny przeciwne cofają się do tyłu jak widza FCB. Real w Gran Derbi wycofał się dwoma liniami na 20-25m i tam tylko wypychał o pół metra zawodników Blaugrany. Napastnik stał na 35 metrze i się zastanawiał, czy kiedyś do niego podadzą. Inter zrobił identycznie to samo, cofnął się, przegrał, ale w dwumeczu wygrał i awansował do finału.
Guardiola nie bez powodu obawiał się, że w LM trafi na Marsylię, która ostatecznie została przydzielona do United, bo techniczna piłka zostałaby brutalnie zmiażdżona przez siłę. Naprawdę, czasami oglądam meczyki Ligue 1 i jak widzę jak zawodnicy Marsylii sciągają koszulki, to się zastanawiam, czy to nie są kulturyści, bo postura na pewno nie stricte piłkarska. Grają brutalnie i silnie. Barcelona miałaby ciekawą przeprawę z nimi, technika czy agresja.

SedaN*
19-12-2010, 12:53

Tak jak Oxi napisał. Masz rację, są prawdziwi kibice, którzy nawet są z klubem w tych najgorszych momentach, ale niestety jest ich bardzo mało. A po przegranym meczu: "messi ciota, inieste wyjebac" bo zagrali trochę słabszy mecz.

Τettmeier
19-12-2010, 13:10
Guardiola nie bez powodu obawiał się, że w LM trafi na Marsylię, która ostatecznie została przydzielona do United, bo techniczna piłka zostałaby brutalnie zmiażdżona przez siłę. Naprawdę, czasami oglądam meczyki Ligue 1 i jak widzę jak zawodnicy Marsylii sciągają koszulki, to się zastanawiam, czy to nie są kulturyści, bo postura na pewno nie stricte piłkarska. Grają brutalnie i silnie. Barcelona miałaby ciekawą przeprawę z nimi, technika czy agresja.
Kawałek dobrego naprawdę tekstu. Przeanalizowałem z ciekawości parametry zawodników OM i Lyonu i tak, jest tam paru porządnych "byków", których niejeden rozpychający się i zapieprzający od 9 lat co weekend średniak z Premier League mógłby się przestraszyć.
Podobnej rywalizacji mogliśmy ostatnio doświadczyć w meczach Realu z Lyonem, gdzie też hiszpański zespół odpadał(bo to nie jeden raz) nie bez powodu.

#topic
Ubolewam nad tym, że nie ma Ekstraklasy, bo zawsze na livescorsie się zjeżdżało na Poland i oglądało w wolnej chwili zakładkę a teraz dupa, same Holandie i Belgie grają jak Anglie jeszcze sparaliżowało, e tam. :<

Crayon
19-12-2010, 13:32
Kawałek dobrego naprawdę tekstu. Przeanalizowałem z ciekawości parametry zawodników OM i Lyonu i tak, jest tam paru porządnych "byków", których niejeden rozpychający się i zapieprzający od 9 lat co weekend średniak z Premier League mógłby się przestraszyć.
Dokładnie. A na udowodnienie tej tezy polecam obejrzeć bramkę Gomisa na 2:0 ze spotkania z Tuluzą.

http://www.soccerclips.net/videos/lyon-2-0-toulouse-gomis

Popatrzcie na to co napastnik zrobił ze środkowym obrońcą, wychowankiem Congre. W ogóle, porównajcie sobie ich posturę. Nie chcę spoilerować, to trzeba zobaczyć.

Btw ciekawy artykuł na devilpage skłonił mnie do jakiejś głębszej refleksji - Chelsea bała się United, że ich rozjedzie na Stamford? Sedan, może odniesiesz się do tego (http://devilpage.pl/index/news/komentarze/25001/atak_zimy_czy_moze_jednak_cos_wiecej)?

Devixx
19-12-2010, 17:45
Nikt oprócz Barcelony, której kibicujesz od '06 pewnie, a jak przegrała jakikolwiek mecz to nie napisałeś tutaj nawet posta... sorry : (

Co się pucujesz :)
Jakbyś nie zauważył to się tutaj nie wypowiadam, bo dzieciaki (z tego co wnioskuję nawet TY zacząłeś) wyzywają odrazu od sezonowców i poprostu szkoda mi czasu na was/nie. Kibicem Barcy jestem od około '04 a odrazu gdy przekroczyłem granicę 16 lat zapisałem się do Penyi i mam zamiar wybrać się z nimi na mecz.

Nie muszę mieć Barcy w avatarze, żeby być ich kibicem.
Visca i do przodu, yo

Gruba Impra z Mikielem
20-12-2010, 14:16
http://tinypic.pl/d4huqgd7ky17

ehehehhehehe

[YO]

//Devixx
Gdzie taką kupię XDD?? Odrazu kupuję jak jest na sprzedaż

'Oxidosis'
20-12-2010, 21:58
Jak z taką koszulką pokazujecie się na mieście to albo macie mega propsy albo nie macie fanatyków Realu, ja osobiście znam kilku koksów którzy są mega kibicami Realu i za takie koszulki automatyczny wpie*ol

Crayon
21-12-2010, 20:23
Ostatnie pięć minut meczu Manchesteru City z Evertonem - posiadanie piłki 97 do 3 po stronie Citizens. Coś niesamowitego, ale Liverpool zrobił bardzo fajny prezent, wygrał z Manchesterem i będę mieć spokojniutkie, szczęśliwe święta z przekonaniem, że United jest pierwszy, a City znajduje się tam, gdzie ich miejsce - za naszymi plecami.

@byłbym zapomniał. Akcja Howarda z 77 minuty interwencją sezonu imo

ave666
22-12-2010, 18:10
http://www.90minut.pl/news/143/news1431924-Nawotczynski-pilkarzem-Cracovii.html

Pasy szukają wzmocnień wśród piłkarzy, którzy powinni wodę nosić ewentualnie piłki podawać. PIERWSZA LIGA, PIERWSZA LIGA CRA-CO-VIA! ;)

Gruba Impra z Mikielem
22-12-2010, 18:13
Beka z zakupu Ślusarskiego przez Lecha, Wołąkiewicz dobry piłkarz, przyda się. Jak Peszko odejdzie to koniec pomocy.

Crayon
22-12-2010, 18:20
Muszą kupić jakiegoś napastnika, beka z Craxy, sypie się mocno, pierwsza liga ich wita. Szkoda Cabaja, bo fajne bramy strzelali mu...

Anyway, po tym (http://sport.wp.pl/kat,98810,title,Chelsea-lub-Man-Utd-zagraja-we-Wroclawiu,wid,12971368,wiadomosc.html?ticaid=1b774 ) artykule jestem pełen optymizmu, że do Wrocławia zagości nie Chelsea, a MANCHESTER UNITED. Jeśli tak się stanie, to do miasta Sedana i Oxiego przyjdę nawet na rękach, bo zobaczyć to muszę.
Jak Chelsea zagra w Polsce, to w sumie też się nie obrażę, może mnie znajomy, fanatyk Srelsi zaciągnie ; ddd

ave666
22-12-2010, 19:13
nie mam konta na fejsie, prosze zrupcie skrina, błagam to dla mnie warzne plaxior plixik
http://sport.wp.pl/kat,98810,title,Chelsea-lub-Man-Utd-zagraja-we-Wroclawiu,wid,12971368,wiadomosc.html?ticaid=1b774
@down
Dzienki, óratowałeś mi moje nic nie arte rzycie :*

Szkoda craxy, chciałbym w następnym sezonie znów zobaczyć gola dla Wisełki w ostatniej minucie meczu.

Τettmeier
22-12-2010, 19:22
#up
To był link do tego artykułu: http://sport.wp.pl/kat,98810,title,Chelsea-lub-Man-Utd-zagraja-we-Wroclawiu,wid,12971368,wiadomosc.html?ticaid=1b774

Crayon
22-12-2010, 20:49
Ale teraz przez tą zapowiedź mam problem, bo chciałbym jechać na Sonnispiere 2k11, gdzie wystąpi Iron Maiden, SOAD, Slipcioty i reszta ekipy w W-wie, a to jest wydatek podobny do tego, ile trzeba wydać na mecz, który sądzę będzie kosztować 100+(jak Legła z Arsenalem). Jeśli zagra United, to pieprzę koncert, jeśli Chelsea, to się zastanowię :D

@Down
Jak nie zagra to pojadę na koncert, nie ma problemu ;d
A jak jednak zagrają, to wbiję wam do tego polaru Wrocławia i robimy ustawkę jak na filmie Hooligans, joł

SedaN*
22-12-2010, 21:32
Muszą kupić jakiegoś napastnika, beka z Craxy, sypie się mocno, pierwsza liga ich wita. Szkoda Cabaja, bo fajne bramy strzelali mu...

Anyway, po tym (http://sport.wp.pl/kat,98810,title,Chelsea-lub-Man-Utd-zagraja-we-Wroclawiu,wid,12971368,wiadomosc.html?ticaid=1b774 ) artykule jestem pełen optymizmu, że do Wrocławia zagości nie Chelsea, a MANCHESTER UNITED. Jeśli tak się stanie, to do miasta Sedana i Oxiego przyjdę nawet na rękach, bo zobaczyć to muszę.
Jak Chelsea zagra w Polsce, to w sumie też się nie obrażę, może mnie znajomy, fanatyk Srelsi zaciągnie ; ddd

1/1 esl awp??????

Gdyby Chelsea zagościła we Wrocławiu to chyba sprzedałbym cały swój dobytek, aby zdobyć bilet na ten mecz. Jednak jest to zbyt piękne, aby stało się prawdziwe. Chociaż naprawdę bardzo bym chciał : D Nawet z przyjazdu Mułów nie byłbym zawiedziony (hehs, skampiłbym sobie ze snajperką pod stadionem)

Ale teraz przez tą zapowiedź mam problem, bo chciałbym jechać na Sonnispiere 2k11, gdzie wystąpi Iron Maiden, SOAD, Slipcioty i reszta ekipy w W-wie, a to jest wydatek podobny do tego, ile trzeba wydać na mecz, który sądzę będzie kosztować 100+(jak Legła z Arsenalem). Jeśli zagra United, to pieprzę koncert, jeśli Chelsea, to się zastanowię :D

A ostatecznie żaden z tych klubów nie zagra XD

Crayon
23-12-2010, 12:21
W ogóle, jakie odczucia po masakrze Levante w wykonaniu Realu Madryt? 8:0, większość bramek taka sama, obrońcy rozklepani całkowicie. Podobali mi się tacy Królewscy ; ddd

Τettmeier
23-12-2010, 16:11
No, mój starszy był przekonany a tam będzie 4:0 bo się cofną do obrony (po pierwszej połowie tak uważał). Ja mu na to, że wystrzelają się jak zaraz urlop to nie mają na co sił zachowywać i pocisną do końca. Jak widać miałem rację. Raczej jestem "za" Królewskimi i moja niechęć do tego klubu się ostatnio zmniejszyła, chociaż wolałbym, żeby pokazywali swoje walory w meczach.. z Barceloną? :)

Gruba Impra z Mikielem
23-12-2010, 16:26
chociaż wolałbym, żeby pokazywali swoje walory w meczach.. z Barceloną? :)

nie pokażą, ani z Barceloną, ani z żadnym lepszym klubem. Co to za wyczyn wygrać 8:0 z marną drużyną. Ronaldo gra wspaniale w takich meczach, a jak przychodzi mecz np. z Barcloną to chodzi obrażony, bo przegrywają i nic nie gra. To nie jest piłkarz.

Kamor Wielki
23-12-2010, 17:13
benitez pakuje manatki bierze 3 melony i siema
inter uratowany :confused:

Devixx
23-12-2010, 18:06
nie pokażą, ani z Barceloną, ani z żadnym lepszym klubem. Co to za wyczyn wygrać 8:0 z marną drużyną. Ronaldo gra wspaniale w takich meczach, a jak przychodzi mecz np. z Barcloną to chodzi obrażony, bo przegrywają i nic nie gra. To nie jest piłkarz.

Majkel prawdę Ci powie.

Co z tego, że Kryśka strzela bramki z nubkami. Jak przychodzi do gry z lepszą drużyną jak Barca czy Sevilla to jest gorszy niż Ozil ;<

Maatinii
23-12-2010, 21:43

100% prawdy. Krystynka tylko jeden zwód robi i już na niego nikt się nie nabiera =o

.Zikares.
24-12-2010, 15:01
Potrzeba były tylko roku, aby relacje pomiędzy Zlatanem Ibrahimovicem, a Josephem Guardiolą zostały zrujnowane. El Mundo Deportivo zakomunikowało dzisiaj, że zanim Ibra podpisał kontrakt z Milanem, szwedzki napastnik powiedział: "Podpiszę kontrakt jeżeli przekażesz coś Guardioli. Jeśli spotkam go w przyszłości, to go znokautuję".

źródło: www.acmilan.com.pl

Ibra mistrz XDD

'Oxidosis'
24-12-2010, 21:46
OFICJALNIE : LEONARDO TRENEREM INTERU!

Jestem człowiekiem bardzo wyrozumiałym, ale to jest dla mnie nie przyjęcia. Jest mi strasznie przykro, uwielbiam go jako człowieka, bardzo sympatyczny i skromny, nigdy nie narzeka tylko robi to co do niego należy. Tym bardziej mi przykro, że jeszcze pół roku temu miałem łzy w oczach gdy odchodził, a teraz zostaje trenerem największego rywala Rossonerich. Moratti chciał zemsty i udało mu się to w 100 %, wiedział, że Leonardo nie odmówi, bo kto by nie chciał pracować dla takiego klubu jak Inter? Zacytuję pewien klasyk: "Miłość sprzedawana pieniądz kochany, w wyjątkowych okolicznościach witamy"

:(

Crayon
24-12-2010, 22:24
Oj tam Oxi nie przesadzaj, ja rozumiem jakby ten Leonardo trenował was 5-6 lat, zrobiłby z Milanem coś wielkiego i odszedł w chwale do rywala zza miedzy, ale ile on tam trenował, rok, dwa? Oprócz tego, że pokonali staruszkami Real Madryt i nie dali rady Interowi w lidze, to nic ciekawego z nimi nie osiągnął.
I tak nie on trenował, a Berlusconi

@28 bramek w 3 lata? W półtora roku Lampard strzelał 30+ : D

'Oxidosis'
24-12-2010, 22:37
Trenował rok, ale w Milanie był od roku 1997. Najpierw jako świetny piłkarz ( W latach 1997-2001 zdobył 28 goli jako pomocnik ) , poza kończeniu kariery został scoutem, genialnym scoutem który odkrył i rozwinął talent Kaki czy Pato oraz sprowadził ich do Milanu. Uwierz mi, Rossoneri naprawdę wiele mu zawdzieczają, ten człowiek był zżyty z Milanem przez 13 lat a teraz tak po prostu odszedł do największego rywala? to się w głowie nie mieści.

SedaN*
26-12-2010, 22:06
Jutro derby Londynu, Chelsea - Arsenal : D

Crayon
26-12-2010, 23:33
A za mną United - Sunderland i muszę powiedzieć, że nie wierzę w Drewniatowa. Stoi przy drugiej bramce, stoi, stoi, dup z efeja w stopera, piłka trafia mu w jajca, odbija się, leci w bramkę, Gordon leży i się patrzy, piłka do bramki, 2:0

Albo mi się wydawało, albo Sunderland grał 3 napastnikami i 3 obrońcami? Albo mają na boisku taki rozpierdol, że nie wiadomo, gdzie kto gra :DDDD

_woto_
27-12-2010, 11:28
Trzeba obowiazkowo ogladac Czelsi z Arsenalem nie ma choya :D

'Oxidosis'
27-12-2010, 12:00
Crayon

Gole golami, chodzi o sam fakt, zasłużenie, 13 lat bycia Milanistą. Teraz mam beke, bo pojawiły się plotki, że Paolo Maldini miałby być w sztabie szkoleniowym Interu : D

ave666
27-12-2010, 21:05
Arsenal 0:2 Chelsea
Oglądałem wczoraj ten mecz.

Fuck, już 1:0 dla Arsenalu, tym razem nie trafiłem xd

Devixx
27-12-2010, 21:50
@Up
To dlatego Arsenal wygrywa 1-0 ?

Oj oj się narobiło :p 3-1

SedaN*
27-12-2010, 21:54
Jeżeli ten mecz wtopa to można zapomnieć o mistrzostwie. Taki piękny początek sezonu, a teraz taki kryzys. Od przyjścia Abramovicha, tj. 2003 rok nigdy nie było takiej złej passy.

Nie wiem czy jeżeli Chelsea przegra ten mecz to Roman wytrzyma to napięcie. Boje się o posadę Carlo. Ehh, została druga połowa GOGO THE BLUES.

Pitekk
27-12-2010, 22:12
Nie mam więcej pytań. Carlo Bye

SedaN*
27-12-2010, 22:50
Brak mi słów, muszę się z tym przespać. BYE

ave666
27-12-2010, 23:02
Kurna Sedan, tak się przejmujesz tą Chelsea... Ja w takim stanie byłem po derbach gdy Jop popisał się przepięknym uderzeniem i zabrał Wiśle mistrzostwo Polski ;o Ciesz się, że WKS ładnie ogarnia a nie się czelsi załamujesz ^^

SedaN*
27-12-2010, 23:13
Kurna Sedan, tak się przejmujesz tą Chelsea... Ja w takim stanie byłem po derbach gdy Jop popisał się przepięknym uderzeniem i zabrał Wiśle mistrzostwo Polski ;o Ciesz się, że WKS ładnie ogarnia a nie się czelsi załamujesz ^^

Tyle, że WKS mnie w ogóle nie obchodzi. Interesuję mnie jedynie The Blues. Wolałbym, aby Śląsk spadł do drugiej ligii, a Chelsea wygrało chociaż ten mecz.

http://www.youtube.com/watch?v=IlPoN47Ls_U

Crayon
27-12-2010, 23:49
Ja w takim stanie byłem po derbach gdy Jop popisał się przepięknym uderzeniem i zabrał Wiśle mistrzostwo Polski ;o
To nic, przy pięknym 30 maja 2009 roku, kiedy to po uderzeniu Daniela Mąki z Polonia Groclin Warszawa Dyskobolia Górnik Zabrze spada z ligi :)

@Sedan
Pierwszy raz nie będę się z Ciebie śmiać, przykro mi, że walkę o mistrzostwo będziemy musieć prowadzić z Kanonierkami, a nie z Chelsea. To już nie to samo, nie te same emocje, co z The Blues, kiedy Webb sędziował i zawsze jakiegoś lewego karnego, albo nie karnego, albo spalonego gwizdał. Nerwy do ostatnich sekund ligi : D

Τettmeier
28-12-2010, 08:56
To się Chelsea nie popisało. Lampard od SkySports nota 4 za mecz. Nawet w Fulhamach i Birmingamach jacyś z dupy piłkarze takich nie dostają...
Z tego co widzę to 9 Walcott, zajebisty mecz. Co tu więcej pisać.. Brawo Kanonierzy.

SedaN*
28-12-2010, 11:24
@Sedan
Pierwszy raz nie będę się z Ciebie śmiać, przykro mi, że walkę o mistrzostwo będziemy musieć prowadzić z Kanonierkami, a nie z Chelsea. To już nie to samo, nie te same emocje, co z The Blues, kiedy Webb sędziował i zawsze jakiegoś lewego karnego, albo nie karnego, albo spalonego gwizdał. Nerwy do ostatnich sekund ligi : D

Śmiej się ile chcesz, już dość jestem wkurwiony. No ***** ile można, kryzys jest od meczu z Fulhamem i od zwolnienia Wilkinsa (kolejny błąd Romana). Przeżyłem Liverpool, przeżyłem Suderland, przeżyłem Birmingham, przeżyłem Newcastle, przeżyłem Everton, przeżyłem Tottenham (chociaż tu powinna być wygrana), ale ***** z takiej porażki z wiecznie młodymi i wiecznie pięknie grającymi (bez trofeum od 2005 roku) Kanonierkami to ciężko się nie wkurwić.

To się Chelsea nie popisało. Lampard od SkySports nota 4 za mecz. Nawet w Fulhamach i Birmingamach jacyś z dupy piłkarze takich nie dostają...
Z tego co widzę to 9 Walcott, zajebisty mecz. Co tu więcej pisać.. Brawo Kanonierzy.

Chelsea się nie popisuje od połowy Listopada. Do Lamparda nie mam żadnych pretensji, miał przerwę 4 miesiące. Dla mnie zawsze będzie wielkim piłkarzem i najlepszym środkowym pomocnikiem w Anglii. Chyba możemy tak nazwać zawodnika, który przez parę lat utrzymuję wielką formę strzelając po 20 + goli na sezon (przypominam, że to jest środkowy pomocnik).

Gdzie jest ta Chelsea z końca poprzedniego i początku bierzącego sezonu, gdzie padały wyniki 6:0, 8:0, 9:0? Gdzie jest ta Chelsea, która miała strzelonych 105 goli w sezonie?! Wielki kryzys nadal trwa. Wszystko się zaczeło od zwolnienia Roya i kontuzji wielu kluczowych graczy, oraz pauzowania Essiena. Złość jest niesamowita. Ciekawe czy Carlo (jeżeli pozostanie) nadal będzie uważał, że przecież nam nie są potrzebne transfery. Potrzebni są dobrzy zmiennicy, a Chelsea tego nie ma! Drogba, Lampard, Essien nie zawsze będą grali w 100%. Nie ma nikogo na ich miejsce, bo Chelsea ostatnio nie robi żadnych transferów, a przecież nie możemy grać ciągle jednym składem. Ramires 25 mln? JA PIERDOLE. Większy /FACEPALM niż Kaka w Realu. Kolejny fatalny transfer.

Brak mi słów. Mam nadzieję, że Carlo po tym meczu zrozumie, że transfery są obowiązkowe. Na początku sezonu kiedy Chelsea uzyskała sobie 6 pkt przewagi nikt nie spodziewał się, że w połowie sezonu może mieć tyle samo straty. Była faworytem, a teraz liczę na miejsce 2-4. W tym roku priorytetem jest Liga Mistrzów i mam nadzieję, że Chelsea wygra ją albo dojdzie chociaż daleko, bo na tym warto się najbardziej skupić.

Walka o mistrzostwo pewnie będzie się toczyć między Manchesterem a Arsenalem. Cóż, powodzenia. Liczę na Arsenal, chociaż wydaje mi się, że wygra Manchester, bo Kanonierzy nie potrafią wygrywać ważnych meczy (wyjątek ten wczorajszy mecz, bo Chelsea gra padake). A tak to z Chelsea 5 meczy ostatnich przegranych i z Czerwonymi Diabłami też im się nie powodzi.

Pozostaje teraz skupić swoją uwagę na Lidze Mistrzów. Liczę na powrót wspaniałej Chelsea sprzed początku sezonu. Liczę na przełamanie tego okropnego kryzysu, dobrą grę, transfery i oczywiście sukces w LM. GOGO THE BLUES!

PS. A jutro mecz z Boltonem. Świetnie.

Nawet ta dobra passa (5 ostatnich wygranych meczy z Arsenalem) została przerwana. KRYZYS, KRYZYS i jeszcze raz KRYZYS.

Gruba Impra z Mikielem
28-12-2010, 11:50
Jak to powiedział Rafał Nahorny, na początku roku pasował kalendarz Czelsi, gdzie grali z słabiakami typu Blackpool czy West Brom, teraz zaczeły się trudniejsze zespoły jak Sunderland czy Tottenham i odrazu klapa. ; )

SedaN*
28-12-2010, 11:59
Jak to powiedział Rafał Nahorny, na początku roku pasował kalendarz Czelsi, gdzie grali z słabiakami typu Blackpool czy West Brom, teraz zaczeły się trudniejsze zespoły jak Sunderland czy Tottenham i odrazu klapa. ; )

Klapa? Z tottenhamem mecz do wygrania. Na koniec poprzedniego sezonu też niektóre zespoły były oporowe jak Aston Villa, która dostała 8:0? Ja to rozumiem tak - kontuzje, pauzowania, zwolnienie ważnej osoby na odpowiednim stanowisku w nieodpowiednim czasie.

_woto_
28-12-2010, 11:59
Kurva ale szczesliwy jestem 3:1 zajebiscie

And its Arseeeeenaaaaaal!!! Arsenal F.C! They're by far the greatest team! the world has ever seen !

Gruba Impra z Mikielem
28-12-2010, 12:11
Klapa? Z tottenhamem mecz do wygrania.
No wiesz, każdy mecz jest do wygrania ; D Nie strzelił karnego, nikt nie mówi że karny musi być strzelony. Tak samo można powiedzieć o akcji z 50+ minuty kiedy Pavluchenko źle przyjął piłke, gdyby zrobił to lepiej to 1vs 1 z Czechem i na 95% gol.

Crayon
28-12-2010, 12:38
He's only a poor little Gunner,
poor little Gunner
His face is all tattered and torn,
He made me feel sick,
So I hit him with a brick!

Sedan tak w sumie, nie możesz mówić o tym, że przez kontuzje gracie źle. To w takim razie nie jesteście poważnym klubem, jeśli przez stratę dwóch, trzech zawodników nie potraficie pokonać średniaka ligi, a pamiętać musisz, że to Wy w poprzednim sezonie rozwaliliście bodaj Wigan 8:0 i zakończyliście rozgrywki na 1 miejscu. United w poprzednim sezonie stracił do Chelsea tylko 1 punkt a był oblegany przez kontuzje ze wszystkich stron. Począwszy od środka obrony, przez środek pomocy, na bezformowym ataku kończąc. I mimo wszystko potrafiliśmy zdobyć punkty, walczyliśmy do ostatniej kolejki.

Chelsea przydałaby się suszarka od Fergusona, rzuciłby korkiem w kilku zawodników i od razu graliby jak zaczarowani :)

ave666
28-12-2010, 13:39
Tyle, że WKS mnie w ogóle nie obchodzi.

"Cudze chwalicie, swojego nie znacie" - czy jakoś tak ;o
Gdybym mieszkał w Gliwicach wolałbym kibicować Piastowi a nie jakiejś tam Chelsea, na której mecz mógłbym pójść raz do roku lub jeszcze rzadziej. Wiem, że Polska piłka leży niżej niż poziom morza ale jaka by ona nie była zawsze będę kibicował mojej kochanej Wisełce. WKS też ma wspaniałych kibiców i szkoda, że nie jesteś jednym z nich ;> No ale cóż, Chelsea może będzie tak jak w przypadku Wisły - po mistrzostwie spadek na "słabe" 2 miejsce i w następnym sezonie znów majster. (W tym sezonie Wisła 1 na 666%)

SedaN*
28-12-2010, 13:43
Nie tylko przez kontuzję, ale między innymi. No właśnie, a Chelsea nie robi żadnych transferów i nie ma dobrych zmienników, nie ma tej rywalizacji o pierwszy skład. W poprzednim sezonie nie było wielkich problemow kadrowych i chyba Carlo nie przewidział takiej sytuacji. Rotfl.

Crayon
28-12-2010, 14:32
ave, to tutaj trzeba podjąć temat tego "patriotyzmu lokalnego", który się wynosi z otoczenia. Osobiście, nigdy nie kibicowałbym Górnikowi Zabrze, gdyby nie otoczenie, kuzyn, który wziął mnie na mecz, pokazał mi, że polska piłka może być fajna.
Ale rozumiem ludzi, których nie jara polska scena futbolowa, bo to jest inaczej, kibicować lokalnemu klubowi i dostać za to po ryju( i takie rzeczy się zdarzają, przecież każdy o tym wie) niż kibicować zespołowi zza granicy, oszczędzać pieniądze na mecz przez cały rok i wybrać się na ligowe spotkanie, przeżyć wspaniałą przygodę i niekoniecznie na prywatnie być gnojonym za to, że się kibicuje Chelsea, czy Liverfools(nie liczę dogaduszek vide Barcelona miszcze i krule). Ja osobiście, mam zamiar wybrać się na mecz United i zrobię to, kiedy będę miał na to finansowe możliwości. Nie uważam się za wielkiego fanatyka United, ale interesuję się poczynaniami klubu, identyfikuję się, że sympatyzuję z tym klubem. Tak samo jest z Górnikiem. Lubię, chodze na mecze, interesuję się, smucę jak przegrywa i cieszę jak wygrywa, ale osobiście nie dałbym komuś w pysk*, bo przeszedłby obok mnie w szaliku Ruchu, czy Polonii. Niech kibicują sobie komu chcą.

*Zdarzają się patologiczne przypadki, ale to bardziej obrona własna :DDDD

SedaN*
28-12-2010, 15:47
Może inaczej. Sprawia mi jakąś satysfakcję, gdy widzę np gdy Śląsk wygrywa z gurnikiem 4:0. Wejdę sobie czasami na wyniki, na tabele popatrzę. Czasami jak leci mecz w tv to obejrzę. Mam wielu znajomych z otoczenia, którzy są zagorzałymi kibicami Śląska. Zle się wypowiedziałem w poprzednim poście. To nie jest tak, że Śląsk mnie w ogóle nie interesuję. Obchodzi mnie ten klub, cieszę się, gdy wygrywają, jednak nie jestem tak zagorzałym kibicem, jak niektóre osoby w moim otoczeniu. Raczej nie chodze na mecze, chociaż koledzy mnie czasami wyciągają. Tak więc lubię Śląsk, sprawia mi radość gdy wygrywają, jednak do Chelsea to coś więcej. I nie potrafię wyjaśnić dlaczego tak jest. Znam wielu prawdziwych (nie tych ala 'slask albo wpierdol' a nigdy na meczu nie byli) tylko naprawdę porządnych kibiców, którzy chodzą na wszystkie mecze swojego ukochanego zespołu. Cieszą się razem z kibicami Motoru, Wisełki, Lechii.. Lubię Śląsk i to nie jest, że nie doceniam swojego. Ave, masz rację kibiców Wrocław ma naprawdę dobrych. Interesuje mnie ten klub, jednak gdybym miał wybierać między Chelsea a Śląskiem to wybrałbym Chelsea (Crayon nie zmieniaj, bo Ci wbiję z maczeta w te twoje piekary slonskie). HA! Może też dlatego, że nigdy nie byłem fanem Ekstraklasy, tylko wolałem sobie np obejrzeć LM.

A wracając do Chelsea to widzę następujące powody: Pauzowania, kontuzje, zwolenienie asystenta Carlo, śmierć ojca Ancellotiego, słaba motywacja. Na pewno coś w tym jest, bo nie wierzę, że nagle prawie wszyscy piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę. Te okolicznośći w najgorszym momencie.

mam coś do Ciebie, nie chciałeś ze mną miksować, za to foch do końca życia[/SIZE]

hahaha, jaki nick steam? Pewnie nie mogłem albo po prostu mi się nie chciało. Kiedy indziej napisz : D

#down
Aaa to wiem, pisałeś parę razy a ja akurat mało w cs'a grałem i w ogóle nie mixowałem. Może kiedyś pomixujemy, lajt.

ave666
28-12-2010, 16:28
W naszej lidze nie ma nic pięknego ;) No prawie nic, są to kibice! Rozumiem, że lubisz Chelsea i nic do Ciebie nie mam, że np. gdyby leciał mecz Chelsea vs Arsenal o 15:00 i mecz Śląsk vs. Zagłębie Lubin a Ty wolałbyś mecz Niebieskich mam coś do Ciebie, nie chciałeś ze mną miksować, za to foch do końca życia Jednak nie rozumiem ludzi, którzy kupią sobie szal i tylko to łączy ich z klubem a ani na mecz nie pójdą o wyjazdach już nie wspomnę ;o Bardziej śmieszą mnie ci, którzy kibicują klubowi zagranicznemu i jeszcze chcą kogoś pobić za to, że dana osoba nie lubi zagranicznej piłki. W Polsce to rozumiem... Od czasu do czasu się pobiją ale niech się biją skoro są aż tak fanatyczni ;d Z innej bajki ;> Trzeba być kompletnym idiotą, żeby zamiast własnego hymnu śpiewać "jebać Wisłę" (Tak zachowali się kibice Cracovii na którymś meczu hokeja, Wiślaków na hali nie było ale nawet nagranie pojawiło się w necie i jak znajdę to editnę) W przypadku niektórych idiotów od miłości do własnego klubu większa jest nienawiść do klubu przeciwnego ;s

@editdown !!!UP?
mikelTS nik stim xd To już dawno było, teraz nie mam czasu ani chęci na mixy, only ffa jak mi się w domu nudzi a na dworze ciepło jak w lato na Syberii. Ahh jeszcze Oxi mój mentor awp mnie zwyzywał od minusów i powiedział, że Scout jest suabom broniom więc wgle się załamałem i straciłem wenę do gry =<
P.S. Mój wcześniejszy nick na 4um Serowy i jeszcze jakiś był ale Szerlok(?) zbanował oba ;s
@edit2
Któż dopuścił się tak niegodziwego czynu i usunął post Sedana? ;/ Krajon pewno -.- P.S. gurnik rox ;d Na górze go masz, skleiłem posty t.t Pozwalałem pisać na brązowo w moim poście cfaniadżq? Zrób tak jeszcze raz i spłoniesz na stosie/zostaniesz ukrzyżowany na odwróconym krzyżu.
To nie brąz, to sienna! /Cray Kurde, z kobietą nie wygrasz.

Crayon
28-12-2010, 18:56
Oglądałem przed momentem mecz Blackpool z Sunderlandem. Mecz świetny, akcje z jednej i z drugiej strony, Sunderland atakowało, atakowało, ale to Blackpool strzelał. Najpierw walnął na 1:0 i uspokoił grę, wtedy Gyan i Welbeck zaczęli szarzować, potem się zluzowali, Blackpool wyprowadził jedną, bardzo spokojną akcje i strzelił na 2:0. Życiówka bramkarza Mandarynek... : D

Teraz West Ham - Everton a potem MANCHESTER UNITED : D

@down
Pierdolisz, Barry Ferguson to nie wszystko : D

Czatboks Monkey
28-12-2010, 19:39
@up
MANCHESTER UNITED KTORY DOSTANIE Z BIRMINGHAM <33333333333333

ave666
28-12-2010, 20:42
http://www.youtube.com/watch?v=aD-xMBxTlio&feature=player_embedded
Myślałem, że to głupia odmiana piłki i ładne gole tam nie wpadają ;o

SedaN*
28-12-2010, 21:49
Oglądam sobie mecz Birmingham - Manchester i muszę powiedzieć, że na razie bez rewelacji po pierwszej połowie.

Crayon
28-12-2010, 21:58
Oprócz tego, że Foster znowu kozaczy jak w meczu z Chelsea i wyciągnął piłke na słupek po uderzeniu Giggsa. Oporowy zespół to jest, jak już gadałem z Oxim, to jest piękno PL, że każdy z każdym gra na równi. A uderzenie Gardnera z 40 minuty, jakby mu to weszło, to by była bramka kolejki : D

SedaN*
28-12-2010, 22:35
Piłke ładnie sparował. Przypominam sobie jakie setki z Chelsea bronił.

Manchester wygra ten mecz, chociaż nie gra rewelacji, ale strzela i to jest najważniejsze.

Lewy
28-12-2010, 22:47
Sedan sam sobie przeczysz.Albo lubisz Śląsk albo nie.Chociaż skoro lubisz piłkę nożną to na twoim miejscu zainteresowałbym się też własnym podwórkiem.Co to za frajda kibicować drużynie, na której meczu nie byłeś ani razu?.A dużo nie potrzeba żeby chodzić na Śląsk czy jeździć za nim po kraju.

Wariant drugi to może to że nasłuchałeś się w telewizji czy innych mediach (obstawiam GW) że na meczach ekstraklasy się biją między sobą albo zabijają.Media zawsze kłamią bo dopóki sam się nie przekonasz że tak nie jest to będziesz się dalej bał :)

Mnie nie interesuje inny klub niż Lechia.W dupie mam londyńskie czy hiszpańskie kluby bo wiem że na ich mecz nigdy nie pojadę a kibicem w kapciach nie jestem :).Chodzę na mecze u siebie i jeżdżę na wyjazdy.Opuściłem tylko wyjazd do Krakowa na Wisłę (Ave nie bij mnie za to :( nie moja wina niestety) a tak to czy to Warszawa czy Chorzów to nie interesują mnie km. Ważne by się dobrze bawić i dopingować swoją ukochaną drużynę (zainteresujesz się to zrozumiesz).W marcu też mam zamiar do Wrocławia jechać na mecz zgodowy.

Co to za kibic, który jedynie co może zobaczyć to mecz w tv.Bez urazy ale takie mam poglądy na ten temat.Jakbyś miał jechać do Londynu,kupić wejściówkę na mecz,wrócić do Polski itp. wliczając też koszty jedzenia tam i poruszania się po mieście to za tą kasę byś miał i na karnet na Śląsk na wiosnę i nawet na wszystkie wyjazdy w rundzie :).Skoro masz kumpli zagorzałych kibiców WKSu to skorzystaj z tego i też zacznij chodzić.Być może w marcu jak Śląsk będzie grał z Lechią to przyjadę,wypijemy piwo i wymienimy się poglądami na temat piłki nożnej ;)

Także nie zniechęcaj się tak do Ekstraklasy :)

Gruba Impra z Mikielem
28-12-2010, 22:53
LIIIIIIIIIIIIi BOŁJER brawo 1:1, Bołjer dobry piłkarz, pamiętam jak się nim jaralem za czasów Ledds united ; D Championship Manager 2001 i zawsze Bowyera kupywałem : D Viduka, Kewell, Bowyer, Ferdinand

ave666
28-12-2010, 23:02
Ahh Lewy, dla Ciebie najważniejsze mecze w sezonie to pewnie :
Derby trójmiasta
Lechia: Wisła/Lechia : Śląsk
Oll
No szkoda, że nie byłeś w Krk, może w następnym sezonie? ;)

'90 i remis ;o Sądziłem, że United dowiozą 1:0 do końca.

@edit
Mam dobrego kumpla w mieście 100mostów ;> Może on zrobi z Ciebie fanatyka WKSu xd
@Lewy
Jak będę miał akurat wtedy hajs postaram się przyjechać i może jakoś się skontaktujemy (ale to już gg ;d)

Crayon
28-12-2010, 23:08
Oj tam, bo to jest taki klubik, który w końcówkach na farcie musi coś wyszarpać. Manchester żadnej tam rewelacji nie grał, ale był zespołem mimo wszystko zdecydowanie lepszym. Taki jest sport, kolejny remis do kolekcji. Na Old Trafford nie będą mieli już tak łatwo.

A przez moment myslałem, że United gra u siebie, bo doping słychać było tylko z Manchesteru : D

Lewy
28-12-2010, 23:14
Ahh Lewy, dla Ciebie najważniejsze mecze w sezonie to pewnie :
Derby trójmiasta
Lechia: Wisła/Lechia : Śląsk
Oll
No szkoda, że nie byłeś w Krk, może w następnym sezonie? ;)

'90 i remis ;o Sądziłem, że United dowiozą 1:0 do końca.

@edit
Mam dobrego kumpla w mieście 100mostów ;> Może on zrobi z Ciebie fanatyka WKSu xdCzy derby czy zgodowe.Mecz jak mecz.Chodzę od 4 ligi na mecze także byłem na takich co graliśmy z Wisłą i na takich co z Odrą Wodzisław czy Świtem NDM.Ja nie mam podziału na kategorie meczowe.No może Wisła i Śląsk i każdy wyjazd to takie ważniejsze mecze :).A derby to będą ważne jak je zobaczę na sektorze gości w przyszłej rundzie :).Jak Wisła będzie miała wyjazdowy do Gdańska to możesz przyjechać :)

Τettmeier
29-12-2010, 08:47
A Manchester City jak pojechał :D Balotelli hattrick, to nic, że 2 z karnych :D. Tottenham cały czas punkciki zdobywa i ma dużo szczęścia bo i wcześniej czerwona kartka, teraz to samo. Fajnie, że sama Premier League praktycznie gra, to można sobie te wszystkie mecze dokładniej przeanalizować i spojrzeć na to inaczej. Jak wszystkie mecze w Europie się rozgrywają to się tym nie jaram, sprawdzę jak zagrał Arsenal, Man Utd i Chelsea i przełączam na Serie A. Teraz git. :)

SedaN*
29-12-2010, 11:05
Hahahahah, a wczoraj oglądałem mecz, patrzę jest 85 minuta i wyłączyłem, bo nie miałem już nadziei na zmianę wyniku a tu jednak.. to jest właśnie piłka nożna. A Birmingham w pierwszej połowie grał całkiem przyzwoicie.

#Lewy
Albo lubię albo nie. Ja bym to inaczej podzielił - nie lubię, lubię, kibicuję. Ja lubię Śląsk, ale nie jestem kibicem takim jak Ty czy ave. No to można powiedzieć, że nie jestem żadnym kibicem. Nie boję się żadnych zabójstw na stadionach czy tego typu jak to opisują media. Problem tkrwi w tym, że zawsze mnie interesowała LM, kluby zagraniczne, transfery te sprawy. Od samego początku najbardziej przypadła mi do gustu Chelsea i to im zacząłem kibicować, oglądać wszystkie mecze itp. Z tymi biletami też nie do końca sprawa. Czasami zdarzy się, że Chelsea gra gdzieś na wyjezdzie blisko (np z Zylina gdzie wojewodztwo Śląskie, Małopolskie i Podkarpackie miało bardzo blisko na mecz). Jeszcze słyszałem, że być może Chelsea przyjedzie na otwarcie stadoinu we Wrocławiu. Może i masz rację - gdybym się w to wciągnął to bym poczuł ten klimat. Tylko chodzi o to, że mnie w ogóle nie ciągnie, ja muszę czuć to coś. Nie mam zamiaru 'kibicować' Śląskowi i udawać, że Śląsk ponad życie. A jeżeli mam obejrzeć mecz w tv to bardziej mnie interesuję liga zagraniczna niż polska kopanina. Ja Ciebie doskonale rozumiem i zdaję sobie sprawę, że niektóre mecze (np. te na wyjazdach) są również po to, aby spotkać się np z kibicami Lechii, Wisełki czy Motoru (w przypadku Śląska)

Crayon
29-12-2010, 12:05
A Manchester City jak pojechał :D Balotelli hattrick, to nic, że 2 z karnych :D. Tottenham cały czas punkciki zdobywa i ma dużo szczęścia bo i wcześniej czerwona kartka, teraz to samo. Fajnie, że sama Premier League praktycznie gra, to można sobie te wszystkie mecze dokładniej przeanalizować i spojrzeć na to inaczej.
No i akurat wymieniłeś dwa najbardziej daremne mecze w tej kolejce. Źle wybrałeś, albo patrzyłeś tylko i wyłącznie na highlightsy. Manchester City całkowicie zdominowało Aston Ville, która nie miała swojego dnia, sędzia cudownie wyciągnął jednego karnego(drugi słuszny) i uznał dwie bramki z dupy(po spalonym dobitka i wybita z linii bramkowej piła). Mecz nie wart nawet wspomnienia.
Druga sprawa - Tottenham, który grał z Newcastle. Pokaz typowego kopania kuli przez gości z St. James Park - oni klepią po skrzydłach, wrzutka na Carrolla, który bądź co bądź duży i szeroki jest, a ten zderza się Dawsonem(chucherko, wysoki, chudy stoper z wielkim sercem) i łamie go w pół. I tak wyglądała większość meczu, nie licząc wypadów Van Der Vaarta kończących się przepychankami. Mecz kopania, popychania i faulów.
Manchester United z Birmingham - nie przejąłem się wynikiem i City za plecami, bo mamy w kieszeni dwa zaległe mecze. Jest dobrze, musimy poprawić skuteczność na wyjazdach i będzie fajnie. Mecz niezbyt ciekawy, ot taki typowy marsz United, które razi nieskutecznością na wyjazdach : d To kolejny dowód na to, że w Premier League każdy może pokonać każdego. I za to Sedan pewnie uwielbia PL, co nie? ;>

Jeśli chcesz zobaczyć naprawdę fajne spotkanie, to poszukaj retransmisji Sunderland - Blackpool, mecz geniusz, bramkarz Mandarynek życiówka i łapał wszystko co było możliwe, a nawet niemożliwe. Z jednej i drugiej strony sytuacje, po strzeleniu pierwszej bramki napór Sunderlandu, potem jedna akcja Blackpool i druga bramka. Świetne spotkanie. A wydawałoby się, że to ekipy z dołu tabeli i niczego ciekawego nie można się po nich spodziewać. A pozory mylą. Mecz najlepszy w tej kolejce : D

@down
To pyknij sobie Sunderland - Blackpool - mecz mistrzostwo

Τettmeier
29-12-2010, 12:14
No i masz mnie. Z ManC oglądałem dwa różne highlitsy, a z Tottenhamu jedno video. Określenie 'pojechał' to nic innego jak nazwanie wbicia 4 bramek rywalom. Nie napisałem, że te mecze mnie specjalnie zachwyciły, po prostu krótko podsumowałem rozgrywki zespołów które mnie bardziej interesują w PL.
A dzisiaj całą retransmisję sobie pyknąłem z Arsenal vs Chelsea. : )))

Gruba Impra z Mikielem
29-12-2010, 12:21
Dziś Bolton 1:1 Chelsea, albo Bolton 2:1 Czelsi.
Mówię wam, potwierdzone info prosto z The Emirates Stadium od Beniteza.

^down

SKOCZYŁEM Z OKNA Z BEKI

ave666
29-12-2010, 13:05
@UP haha
Jak ja ten mecz już oglądałem jutro 3:0 Chealsea wygra.
@Up
A JA Z DYWANU SPADŁEM H3H3

SedaN*
29-12-2010, 13:49
I za to Sedan pewnie uwielbia PL, co nie? ;>

Dokładnie, między innymi za to. : D

@UP haha
Jak ja ten mecz już oglądałem jutro 3:0 Chealsea wygra.

Jutro? Jutro Chelsea nie gra XDD

Głupio, że tylko dwa dni przerwy jeszcze z mocnym Boltonem. Obawiam się tego meczu.

Τettmeier
29-12-2010, 13:54
Obawiam się tego meczu.
Jak ostatnich czterech i kolejnych kilku, nic nowego. :D

A słyszeliście, że Lech sobie kupił Ślusarskiego ze Sracovii*? Co wy na to

*2010 Copyright by KrajonTM, ol rajts riserwd

ave666
29-12-2010, 14:34
@Sedan
Bo ja ten mecz OGLĄDAŁEM już jutro, czaisz? xd

@Tet
A ile wydali na niego? ;oo

@edit
http://ekstraklasa.net/news,36810,arka-nie-chce-grac-z-wisla.htm
Dla Arki to powinien być zaszczyt, że na otwarcie stadionu zagrają z mistrzem sezonu 2010/11 a nie tam z jakimiś kuchenkami chcą grać, które nie odnoszą żadnych sukcesów ani w PL ani nawet w lidze europejskiej ;o

Crayon
29-12-2010, 14:36
mocnym Boltonem
http://i54.tinypic.com/vggz91.jpg

Btw Sedan nie daj się, bo widzę że Cię tyrają jak psa : DDDD

A słyszeliście, że Lech sobie kupił Ślusarskiego ze Sracovii
Wichniarek vol. 2 aka dużo mówię mało robię alias nawet Arminia która spadnie do 3 ligi mnie (już) nie chce

Gruba Impra z Mikielem
29-12-2010, 15:00
http://i54.tinypic.com/vggz91.jpg

ty kseroboju hehs :)

A słyszeliście, że Lech sobie kupił Ślusarskiego ze Sracovii*? Co wy na to

NOWE NICZYM 3 DNIOWY KEBAB

Beka ze ślusarskiego, by kupili jakiegoś Rumuna czy Ukraińca za taki sam hajs a jest 20x lepszy.

SedaN*
29-12-2010, 15:11
#Crayon
Dobra beka to jest z Ciebie. Masz ubytki jakieś chyba, bo Bolton w tym sezonie jest mocny. Ma przyzwoitą, 6 pozycję w lidzę. Nie gra w LM, tak więc nie musi robić rotacji składu, ma groźnych napastników. Pozdrawiam.

Kto mnie tyra? To jest dyskusja, wymieniamy swoje poglądy. Nie usłyszałem żadnych wyzwisk w swoją stronę. Radzę poczytać trochę i w końcu nauczyć odróżniać się dyskusję od "tyrania".

Crayon
29-12-2010, 15:18
Tutaj chodzi bardziej o pogardę zespołu, któremu kibicujesz. Nieśmieszne żarty, że Chelsea wygra to 3:0... : DDD

Bolton to typowy średniak ligi, jak Blackburn, czy Newcastle. Ma trochę szczęścia, dlatego stoi na 6 pozycji. Samym Cahillem, czy Petrovem, Daviesem meczu się nie wygra. Chociaż kto wie, może Elmander, albo Klasnic coś strzeli : D

Zaznaczam, że linia pomocy będzie osłabiona, bo Tamir Cohen pojechał do Izraela, bo mu ojciec (ten co grał w Liverfools) zmarł. Zobaczymy za 5h, kto będzie lepszy.

Btw ciekawe, jakby polska liga miała grać co dwa dni, pewnie by z respiratorami biegali... : D

Τettmeier
29-12-2010, 15:29
NOWE NICZYM 3 DNIOWY KEBAB
Schlebiasz mi, 3 dniowe kebaby to normalka w przydrożnych barach ; [

@top
Granie w Ekstraklasie co 2 dni wiązałoby się z zatrudnieniem większej ilości Białorusińców i Rusków którzy zapieprzali by jak mało kto w naszym... demokratycznym kraju, już znamy powód

SedaN*
29-12-2010, 15:41
Tutaj chodzi bardziej o pogardę zespołu, któremu kibicujesz. Nieśmieszne żarty, że Chelsea wygra to 3:0... : DDD

Nie wiem czy ave pisząc, że Chelsea wygra to 3:0 miał na myśli żarty. W każdej chwili przecież The Blues może przerwać ten kryzys i wygrać nawet 8:0 - zresztą pokazała nie raz, że jest do tego zdolna. Biedny, ślepy GŁUPCZE, nie dostrzegasz potęgi ironii /Cray

#edit
Za ten otóż występek i popisywanie się funkcjami administratora jestem zmuszony swoje skargi kierować do Mortiisa. Tak więc ciesz się póki możesz GŁUPCZE.

ave666
29-12-2010, 15:42
Żarty? Żebyś się nie zdziwił, ja mieszkam w stanach c'nie i ja to już oglądałem jutro bo było u mnie na mini mini... Czelsi wygra na 100%
@up Cray
Znów świrujesz sienn(ą)? :\

@Lewy
O Kurnik Zabrze pytaj Krajuna, on jest huliganem i zawziętym kibolem tego klubu na pewno Ci odpowie.

Lewy
29-12-2010, 18:32
@Sedan
Bo ja ten mecz OGLĄDAŁEM już jutro, czaisz? xd

@Tet
A ile wydali na niego? ;oo

@edit
http://ekstraklasa.net/news,36810,arka-nie-chce-grac-z-wisla.htm
Dla Arki to powinien być zaszczyt, że na otwarcie stadionu zagrają z mistrzem sezonu 2010/11 a nie tam z jakimiś kuchenkami chcą grać, które nie odnoszą żadnych sukcesów ani w PL ani nawet w lidze europejskiej ;oŚledzie tak naprawdę mają gówno do gadania.Jedyne co mogą to mecz z Wisła na stadionie Rugby rozegrać.Co to za jakieś wybieranie sobie meczu z kolejki na otwarcie spotkania.Gramy wg. terminarza i tyle.

Ktoś jest zorientowany czy w Zabrzu będzie otwarty sektor gości na wiosnę?.Bo do Białegostoku już 3 czy 4 raz wyjazd odpada bo tam wieczny remont jest (Od nowego sezonu dostali warunek na licencje że ma być otwarty sektor gości na rundę jesienną 2011/2012 więc może coś się zmieni)

Crayon
29-12-2010, 19:45
Na wiosnę budujemy stadion, pewnie nie otworzą sektora gości, a co lepsze - zamkną nasze i przeniosą nam młyn na boczne sektory.
Jak na Roosevelta 81 będzie piękny stadion, to i gości przyjmiemy w ogromnej liczbie ;)

Pitekk
29-12-2010, 21:35
Z tego co czytałem na legialive to na pewno macie zamknięty sektor a publika bedzie ograniczona do 5 tys.

SedaN*
29-12-2010, 22:04
Goooooooooooooooooooooooooooooooooool!
Mówiłem Ci, że Bolton jest słaby, nawet na The Blues ;)

ave666
29-12-2010, 22:12
No jeszcze Czelsi 2 wpierdzieli i honorową Bolton ;>>
@down
ale nie bij plx

bydle_
29-12-2010, 22:19
#up
to trzeba było isc obstawic dokładny wynik za cały swój hajs, a nie pierdolisz w każdym poscie jakies żenady, że oglądałes juz ten mecz i bedzie 3;0 czy ile tam pisałes

SedaN*
29-12-2010, 22:32
Goooooooooooooooooooooooooooooooooool!
Mówiłem Ci, że Bolton jest słaby, nawet na The Blues ;)

Za to Birmingham za dobre na Manchester. Proszę, skończ już te gierki słowne. Ja mimo wszystko szanuję Man Utd. Wcześniej dało się z Tobą podyskutować na poziomie ;X. Lubie Cię, ale powoli naprawdę zaczynają mnie denerwować te twoje komentarze. Jak Manchester prawie każdy mecz remisował, to nie dogryzałem tobie tak jak ty mi.

#A Wigan - Arsenal 2:2 XD

Maatinii
29-12-2010, 23:43
Menu słabe Chelsea słabe tylko JEZIORAK dobry pis jol

Crayon
29-12-2010, 23:56
Za to Birmingham za dobre na Manchester. Proszę, skończ już te gierki słowne. Ja mimo wszystko szanuję Man Utd. Wcześniej dało się z Tobą podyskutować na poziomie ;X. Lubie Cię, ale powoli naprawdę zaczynają mnie denerwować te twoje komentarze. Jak Manchester prawie każdy mecz remisował, to nie dogryzałem tobie tak jak ty mi.
To, że The Blues wygrywa, to znaczy, że moja teoria, że Bolton jest słaby jest prawdziwa, bo nie ukrywajmy - Chelsea jest w niesamowitym dole, klepie ich pół ligowej tabeli, a jakby dać czołówkę Championship to by się znalazły i takie kluby z dolnych lig, które urwałyby kilka punktów notabene mistrzowi Anglii.
Nie wiem po co się denerwujesz, Birmingham to klub słaby, nie bez przyczyny okupuje dolne miejsca w tabeli, ale ma to w zwyczaju, że się na lepszych przeciwników spina i zawsze jest nieobliczalny. W zasadzie tak jak wszystkie kluby Premier League. Nie można mówić, że Blackpool jest jakiś megazajebisty, a to przecież on ZDECYDOWANIE pokonał Sunderland 0:2 na wyjeździe! To są wszystko średnie kluby, tylko tutaj nie ma rzeczywistości hiszpańskiej, gdzie gra Real, Barca, Atletico, Valencia, czasami się ruszy Villareal jak kogoś kupią i Sevilla raz na 5 lat. To nie są włochy, gdzie gra AC Milan, AS Roma, Inter, Juve, jak nie są degradowani i czasami Lazio. To jest Anglia, tutaj jest mocny kocioł w środku tabeli, a patrząc na niższe ligi, to można dostać zawrotu głowy. Middlesborough jest w strefie spadkowej w Championship, a pamiętajmy, że kilka lat temu grali w finale pucharu UEFA. Newcastle się podniosło po tym spadku dwa lata temu i robi oro niezłe, ale to dalej jest ligowy średniak. Aston Villa próbowała się wzmocnić, kupiła w ciągu dwóch sezonów bardzo fajnych zawodników, ale to nadal są średniacy. Manchester City zainwestował setki milionów w zespół i swoją postawą pokazuje, że z lekką pomocą sędziów jest możliwość awansowania na drugą pozycję i powalczenia z czołówką. Na dzień dzisiejszy do tych silnych zespołów można zaliczyć Manchester City, który coś pokazuje swoją grą. PL podzielić ogólnie można na potentatów(Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City), średniaków (wszystkie Newcastle, które nie musi martwić się o utrzymanie, bo jest za dobre, Boltony, Tottenhamy, Sunderlandy, Aston Ville, LIVERPOOLE, które grają do dupy i nikt nie wie dlaczego i West Hamy, które nie wiedzieć czemu są w strefie spadkowej) i walczących o utrzymanie (Blackpool, mimo swojej pozycji w tabeli, ale to z nimi tak jak z Hull, po pierwszej połowie sezonu kapitalnie, a potem good bye i pikowanie w dół, West Brom, Wolves i Wigan, Stoke). Ofc jeśli by tak popatrzeć, to tabela jest jasna i klarowna, ale akutalnie nie wszystkie zespoły, które walczą o utrzymanie są na dole. To tak jak z Górnikiem Zabrze, które otwarcie mówi, że walczy o utrzymanie, a siedzi na pewnym 6 miejscu Ekstraklasy : P
No i czasami jest tak, że typowy średniak spada, a zespół, który miał walczyć o utrzymanie zostaje w lidze(vide Hull, które nie spadło, a pożegnali się Newcastle i Middlesborough), chociaż i przygody tych słabych kończą się na jednym sezonie, jak w przypadku Burnley. Dlatego nie wiem o co Ci chodzi, Sedan.

Taki wywód ala porównanie homeryckie ;ddd

ave666
30-12-2010, 00:23
To, że The Blues wygrywa, to znaczy, że moja teoria, że Bolton jest słaby jest prawdziwa, bo nie ukrywajmy - Chelsea jest w niesamowitym dole, klepie ich pół ligowej tabeli, a jakby dać czołówkę Championship to by się znalazły i takie kluby z dolnych lig, które urwałyby kilka punktów notabene mistrzowi Anglii.
Nie wiem po co się denerwujesz, Birmingham to klub słaby, nie bez przyczyny okupuje dolne miejsca w tabeli, ale ma to w zwyczaju, że się na lepszych przeciwników spina i zawsze jest nieobliczalny. W zasadzie tak jak wszystkie kluby Premier League. Nie można mówić, że Blackpool jest jakiś megazajebisty, a to przecież on ZDECYDOWANIE pokonał Sunderland 0:2 na wyjeździe! To są wszystko średnie kluby, tylko tutaj nie ma rzeczywistości hiszpańskiej, gdzie gra Real, Barca, Atletico, Valencia, czasami się ruszy Villareal jak kogoś kupią i Sevilla raz na 5 lat. To nie są włochy, gdzie gra AC Milan, AS Roma, Inter, Juve, jak nie są degradowani i czasami Lazio. To jest Anglia, tutaj jest mocny kocioł w środku tabeli, a patrząc na niższe ligi, to można dostać zawrotu głowy. Middlesborough jest w strefie spadkowej w Championship, a pamiętajmy, że kilka lat temu grali w finale pucharu UEFA. Newcastle się podniosło po tym spadku dwa lata temu i robi oro niezłe, ale to dalej jest ligowy średniak. Aston Villa próbowała się wzmocnić, kupiła w ciągu dwóch sezonów bardzo fajnych zawodników, ale to nadal są średniacy. Manchester City zainwestował setki milionów w zespół i swoją postawą pokazuje, że z lekką pomocą sędziów jest możliwość awansowania na drugą pozycję i powalczenia z czołówką. Na dzień dzisiejszy do tych silnych zespołów można zaliczyć Manchester City, który coś pokazuje swoją grą. PL podzielić ogólnie można na potentatów(Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City), średniaków (wszystkie Newcastle, które nie musi martwić się o utrzymanie, bo jest za dobre, Boltony, Tottenhamy, Sunderlandy, Aston Ville, LIVERPOOLE, które grają do dupy i nikt nie wie dlaczego i West Hamy, które nie wiedzieć czemu są w strefie spadkowej) i walczących o utrzymanie (Blackpool, mimo swojej pozycji w tabeli, ale to z nimi tak jak z Hull, po pierwszej połowie sezonu kapitalnie, a potem good bye i pikowanie w dół, West Brom, Wolves i Wigan, Stoke). Ofc jeśli by tak popatrzeć, to tabela jest jasna i klarowna, ale akutalnie nie wszystkie zespoły, które walczą o utrzymanie są na dole. To tak jak z Górnikiem Zabrze, które otwarcie mówi, że walczy o utrzymanie, a siedzi na pewnym 6 miejscu Ekstraklasy : P
No i czasami jest tak, że typowy średniak spada, a zespół, który miał walczyć o utrzymanie zostaje w lidze(vide Hull, które nie spadło, a pożegnali się Newcastle i Middlesborough), chociaż i przygody tych słabych kończą się na jednym sezonie, jak w przypadku Burnley. Dlatego nie wiem o co Ci chodzi, Sedan.

Amen...

Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 20 znaków.

Lewy
30-12-2010, 00:34
To tak jak z Górnikiem Zabrze, które otwarcie mówi, że walczy o utrzymanie, a siedzi na pewnym 6 miejscu Ekstraklasy : P

Na chwilę obecną to każda drużyna może spaść :D.Tabela jest tak spłaszczona że np. Lechia, która jest na 6 msc. ma 23pkt i "tylko" 6pkt więcej od 15. msc. Arki.Różnice w miejscach drużyn ze środka tabeli są bardzo małe +/- 1pkt.

@ave666
Spokojnie dużo czasu jeszcze ale jak coś masz do mnie gg :)

Wiecie co ostatnio zauważyłem wypływ dziewczyn w młynie.Kto chodzi na mecze też to dostrzegł?.Niestety większość lasek chodzi tylko dla szpanu ale znam też takie co są fanatyczkami :)

SedaN*
30-12-2010, 10:59

100% signed. Zgadzam się z Tobą, zresztą lepiej tego nie mogłeś ująć. Premier League słynie z tego, że każdy zespół może urwać punkty tym potentantom. Zawsze jest wyrównana walka i nie ma takich różnic między zespołami jak to jest w niektórych innych ligach. I właśnie między innymi za to kocham PL : D

A Chelsea zagrała taki sobie mecz (jak na ten kryzys). Cieszy mnie zwycięstwo i przełamanie, liczę na przerwanie tej złej passy i powrót do ustabilizowanej formy. Ramires chyba najlepszy mecz jak dotychczas, Lampard w drugiej połowie kilka świetnych podań. Mam nadzieję, że Chelsea zdoła coś jeszcze powalczyć w tej lidze i sprawi, że kibice Manchesteru i Arsenalu będą musieli na bierząco obserwować wyniki The Blues. (jak to zawsze bywa w PL, gdzie jest bardzo ciasno w górnej tabeli na koniec sezonu)

'Oxidosis'
30-12-2010, 10:59
To są wszystko średnie kluby, tylko tutaj nie ma rzeczywistości hiszpańskiej, gdzie gra Real, Barca, Atletico, Valencia, czasami się ruszy Villareal jak kogoś kupią i Sevilla raz na 5 lat. To nie są włochy, gdzie gra AC Milan, AS Roma, Inter, Juve, jak nie są degradowani i czasami Lazio. [/size]

Co do ligi Hiszpańskiej oczywiście się zgodzę, tam zawsze Barca pierwsza, Real drugi, o 3 powalczy Sevilla z Valencią, a reszta jest daleko z tyłu. Co do Serie A kompletnie się nie zgodzę. Wystarczy spojrzeć na tabelę, kto by się spodziewał że po pierwszej części sezonu na drugim miejscu będzie Napoli, a na trzecim Lazio, które przecież w zeszłym sezonie przez jakiś okres czasu znajdowało się w strefie spadkowej! Kto by się spodziewał, że po półmetku na 7 miejscu będzie Inter Mediolan? Poza tym, wystarczy spojrzeć sezon, dwa sezony temu, jak Fiorentina była wysoko. A teraz? Znajduje się tuż nad strefą spadkową? Warto też spojrzeć na klub Bari, który zamyka tabelę. W zeszłym sezonie był naprawdę groźnym zespołem, który dwa razy zremisował z Interem, raz z Juve ( raz wygrał ) oraz raz z Milanem. Osobiście uważam, że co jak co ale Serie A jest naprawdę ciekawą ligą, bo o dobre lokaty nie tylko toczy się walka w środku tabeli, ale też w górnej półce i tak naprawdę nie zdziwiłbym się, gdyby Napoli wygrało lige a Inter nie zakwalifikowałby się do LM.

Τettmeier
30-12-2010, 11:05
Co do ligi Hiszpańskiej oczywiście się zgodzę, tam zawsze Barca pierwsza, Real drugi, o 3 powalczy Sevilla z Valencią, a reszta jest daleko z tyłu. Co do Serie A kompletnie się nie zgodzę. Wystarczy spojrzeć na tabelę, kto by się spodziewał że po pierwszej części sezonu na drugim miejscu będzie Napoli, a na trzecim Lazio, które przecież w zeszłym sezonie przez jakiś okres czasu znajdowało się w strefie spadkowej! Kto by się spodziewał, że po półmetku na 7 miejscu będzie Inter Mediolan? Poza tym, wystarczy spojrzeć sezon, dwa sezony temu, jak Fiorentina była wysoko. A teraz? Znajduje się tuż nad strefą spadkową? Warto też spojrzeć na klub Bari, który zamyka tabelę. W zeszłym sezonie był naprawdę groźnym zespołem, który dwa razy zremisował z Interem, raz z Juve ( raz wygrał ) oraz raz z Milanem. Osobiście uważam, że co jak co ale Serie A jest naprawdę ciekawą ligą, bo o dobre lokaty nie tylko toczy się walka w środku tabeli, ale też w górnej półce i tak naprawdę nie zdziwiłbym się, gdyby Napoli wygrało lige a Inter nie zakwalifikowałby się do LM.

Dodam do tego, że Serie A w grze taktycznej, obronnej > PL. Tylko na to się tam patrzy. Nie ma tu miejsca na pionków 65 kg ani na piękne akcje. Tutaj emocje tworzą się bez wydziwień. Za to kocham Serie A!

Gruba Impra z Mikielem
30-12-2010, 11:23
Piszcie jakieś streszczenia bo mi się nei chce takich długich wypocin czytać, wczoraj czytałem, ale dziś nie mam siły.

^top
Peszko w Koeln, będzie grał w II bundeslidze. Co za bezsens

http://www.facebook.com/video/video.php?v=142835072438302&oid=21710214411
hahahahahahahha beka z typa suchar, stare, było

Crayon
30-12-2010, 12:28
Nie ma tu miejsca na pionków 65 kg ani na piękne akcje.
'Pionki' 65 kilo zgodnie ze wzorem siła = masa x przyśpieszenie miażdżą połowę średniaków w Serie A. Różnica jest taka, że we Włoszech ustawiają się prawie jak pod cattenacio i mecz wygląda 'mniej więcej' tak, że dwa zespoły cofają się dwoma liniami na 20-25 metr, a po środku boiska biega tylko wysunięty napastnik XD

Angielska liga to ma do siebie, że tam z każdego chucherka zrobi się potwora. Nastawia się na grę siłową, walkę, otwartą masakrę piłą mechaniczną. Dlatego PL jest piękna, a Włoska taka nudna

ave666
30-12-2010, 13:46
Peszko w Koeln, będzie grał w II bundeslidze. Co za bezsens

http://www.facebook.com/video/video.php?v=142835072438302&oid=21710214411
hahahahahahahha beka z typa
Wczoraj to czytałem na ekstraklasa.net - Śfierze, zostań.

Wiecie co ostatnio zauważyłem wypływ dziewczyn w młynie.Kto chodzi na mecze też to dostrzegł?.Niestety większość lasek chodzi tylko dla szpanu ale znam też takie co są fanatyczkami :)
I tak śmieszniejsze są takie, które kupią sobie szal czy to Wisły, Legii, Lecha czy innych klubów a jak zapytasz o choć jednego zawodnika danej drużyny to za ch** Ci nie powiedzą... Albo na meczu np. Legia : Lech "Ej Maciek, a nasi to są niebiescy?"ave jest gupi /Cray H@H@ KRAJUN FEJKED

Słabe prowo ; dddd /Cray
Fuck, Ty zawsze piszesz na końcu "; dddd" zapomniałem ; dddd /majki

Crayon
30-12-2010, 14:47
I tak śmieszniejsze są takie, które kupią sobie szal czy to Wisły, Legii, Lecha czy innych klubów
Ja mam takiego kumpla, co w swojej kolekcji ma szalik Górnika Zabrze, Polonii Bytom, GKSu Katowice, Ruchu Radzionków, Ruchu Chorzów, Piasta Gliwice. I w zależności gdzie jedzie, taki szalik ubiera. To się nazywa agent : D

SedaN*
30-12-2010, 14:49
Dlatego PL jest piękna, a Włoska taka nudna

Ja w 100% popieram, ale każdy docenia inne piękno gry. Niektórzy wolą popatrzeć i delektować się ustawieniami taktycznymi, grą w obronie.

Crayon
30-12-2010, 15:00
No w sumie wiesz, mi też się podoba, jak genialnie w obronie zagra jakaś drużyna, kapitalny był mecz Interu z Barceloną ostatni, ale jeden - dwa mecze, okej. Ale nie cała kolejka takiej gry. Można dostać do głowy, jak wszystkie mecze które się ogląda rozgrywane w identyczny sposób. Jakby w PL w każdym meczu tylko się faulowali i brutalnie popychali, to też byłoby bez sensu

'Oxidosis'
30-12-2010, 16:19
Crayon, uważasz że Milan także gra brutalnie i brzydko? Trochę masz racji, znajdą się zespoły, które grają faulując, ale jest sporo zespołów w Serie A które grają naprawdę ładną piłke ;d

Τettmeier
30-12-2010, 16:50
Crayon, uważasz że Milan także gra brutalnie i brzydko? Trochę masz racji, znajdą się zespoły, które grają faulując, ale jest sporo zespołów w Serie A które grają naprawdę ładną piłke ;d

Tu w piłce nie jest tak jak z gustem dotyczącym kobiet czy smaku, że jednemu może się podobać i smakować, a dla drugiego jest brzydka, a coś co zjada jest zbyt słone, kwaśne. Na wstępie musimy wyjaśnić, co wszyscy rozumiemy poprzez określenie "ładna" piłka nożna. Ładna w sensie: piękne bramki po składnych akcjach, znakomity pressing, odbiór piłki dzięki ciężko wypracowanym umiejętnościom, zawodnicy nieodstający wydolnością od średniodystansowców, przede wszystkim gra fair play - jeśli mamy to na myśli, to na pewno nie użyjemy tego przymiotnika, aby opisać wydarzenia na włoskich boiskach. Przecież tam na każdym kroku napastnik jest szturany, albo przy rożnym obrońca przewracany przez przeciwnika. O rzut z autu potrafią się kłócić i dostać za to żółtą kartkę. Myślę, że akurat piłka we Włoszech jest doskonałym przykładem na to, że mogłaby zadziałać na niektórych jak niejeden kabaret - w negatywnym tego słowa znaczeniu.
Aczkolwiek chciałbym wspomnieć o tym, to jest taki paradoks dotyczący tego co napisałem na początku, że te mecze pełne agresji, nienawiści między kibicami czy klubami znajdują sobie mnóstwo wielbicieli, którzy jednak chcą na te, często nudne, ale jednak wywołujące wielkie wśród nich emocje, patrzeć.

Crayon
30-12-2010, 18:15
W Anglii jest podobnie. Tutaj przy wrzutkach z rogu napastnicy są wgniatani w ziemię, ale jest w tym jakaś finezja. Tutaj nie ma takiej skrajnej brutalności, po prostu twarda, męska kopanina. No i ofc wiele takich fajnych aspektów, jak styl gry Manchesteru United, który gra piłką bardzo mocno, ale z precyzją 90%

@anyway, smutno trochę, mimo tego, że uważałem ten klubik za śmieszny, podobał mi się ich opór, a pewnie go rozwiążą i Oderka zniknie z futbolowej mapy Polski
http://www.1liga.com.pl/news,36837,odra-bliska-upadku-.htm

@down
No niby miał, "młodzi, nieliczni, ale fanatyczni" : DDD

ave666
30-12-2010, 19:10
Szkoda kibiców* Odry... Nie wiem wgle co ten klub robił w ekstraklasie.

*Odra miała jakichś kibiców?

@up
Spadaj, byłeś dla mnie niemiły na gg i chciałeś 100zł ;/

Gruba Impra z Mikielem
31-12-2010, 12:40
Pawełek odchodzi z Wisły :( Nie będzie z kogo się śmiać. Beka z onet.pl gdzie piszą, że to duża strata dla Wisły, bo piłkarz był podporą drużyny haha.

Lewy
31-12-2010, 13:19
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37362,title,Ekstraklasa-nie-przystala-na-prosbe-Arki,wid,12994893,wiadomosc.html

A jednak Wisła w 1 kolejce na wiosnę :).Wiedziałem że się Ekstraklasa nie zgodzi na przekładanie meczów.

Crayon
31-12-2010, 14:00
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/gral-z-chelsea-zagra-w-gorniku-zabrze,1,4094832,wiadomosc.html

Nie ukrywam, byłby to bardzo fajny, spektakularny transfer. jakby dogadali się indywidualnie, to świetnie : D

Maatinii
31-12-2010, 14:32
Ponoć 2 Brożków odchodzi do tureckiej ligi. Jakoś ich nigdy nie lubiłem.

ave666
31-12-2010, 18:05
@up
Tak, przechodzą do klubiku gdzie "gra" Głowacki. Przed przyjściem do Wisły Roberta Maaskanta Piotrek dobrze sobie radził i śmiem twierdzić, że nawet powoli doskonalił swoje umiejętności O_o Jednak Holender w pierwszym składzie go nie widzi dlatego lepiej dla Piotrka, że przeszedł do Turcji. Co do Pawła... hmm jego najlepszy mecz w tym sezonie to chyba ten z Legią, po którym dostał powołanie, jednak wielkiej formy nie pokazywał... Mam nadzieje, że te 2mln ojro dobrze Wisła wykorzysta na nowe transfery a nie tak jak zawsze będą szukać "młodych, utalentowanych" kopaczy z jakichś marnych klubików gdzie tam są gwiazdami a u nas gówno pokażą.

Crayon
02-01-2011, 14:47
Maryjusz przeniósł się do jakiegoś Glakokozosporu, nie wiem, nie znam, jakiś słabiak ligi, co walczy o utrzymanie w Turcji. Zrobił dobrze? Nie wiem, ale zawsze go zapamiętam z puszczania Pawełków i Cabajów, no i z genialnej interwencji w meczu z Legią. Ogólnie, szkoda też Cabaja, świetnie się na niego patrzyło, ale trzeba przyznać, że czasami miał ogromnego pecha. Bo jeśli nie on, to Ci piłkarze, którzy w Cracovii mianowali się obrońcami niszczyli mu dzień : D

Gruba Impra z Mikielem
02-01-2011, 15:38
No no Sedan nie wiem jak się teraz czujesz ale Emil Heskey 2:1 Aston Villa prowadzi. Beka z czelsi. Nic nie grają.

e
ja piernicze, głupi terry 2:3

Τettmeier
02-01-2011, 16:10
No muszę podbić, że beka lekka. Z penalty tylko potrafią strzelać a ostatnio 1 bramka na mecz, dużo, ofensywni są

ave666
02-01-2011, 16:11
@3up
Tak też czytałem, kolejny Wiślak w Turcji. Miał teraz najlepszą rundę od pobytu przyjścia do Wisły, czym było to spowodowane? Chyba końcem kontraktu. Ten klub Turecki (***** tą nazwę nawet skopiować i odpowiednio odmienić trudno ;o) jest teraz na 16 miejscu w tabeli, ale skoro wyłożyli mu dobrą kasę to niech tam broni, chyba nie sądził, że Wisła mu zaproponuje wielką kasiorę za to, że pół roku bronił świetnie*.

*Czasami jego interwencje mnie aż dziwiły, mnie i chyba większość kibiców Wisły.

Co do Cabaja, bronił już tyle lat w tej Craxie, szkoda, że odchodzi. Pasy już się chyba szykują na 1 ligę bo w takiej sytuacji w jakiej są teraz nawet SzatanA na Mourinho ich nie stać ;d im nie pomoże. Szkoda też tego Pawlusińskiego, z tego co czytałem (a czytałem dawno więc mogę coś przekręcić) on chciał kontrakt na półtora roku ale "polityka transferowa na to nie pozwala i mogą się zgodzić na max roczny kontrakt" Chyba chodziło o jakąś sytuację rodzinną, że on musiał mieć ten półtora roczny a oni się nie zgodzili. Wg mnie działacze klubu zachowali się "bardzo brzydko", no przecież żeby nie on to Craxa ile pktów mnie by miała... Wiele razy jego gole decydowały o przydziale punktów. Mogli zrobić wyjątek a co im te pare tysięcy różnicy by zrobiło... No ale co poradzić, żyd to jednak żyd ;>

'Oxidosis'
02-01-2011, 16:20
Haha, te ostatnie 30 minut oglądałem z Sedanem, przy bramce 3:2 dla Chelsea aż sam się podnieciłem : D

@EDIT

i 3:3. Beka.

Gruba Impra z Mikielem
02-01-2011, 16:21
Haha, te ostatnie 30 minut oglądałem z Sedanem, przy bramce 3:2 dla Chelsea aż sam się podnieciłem : D
Pozdrów go teraz, 3:3 hahahahaahhaha

Crayon
02-01-2011, 16:33
I poproś Sedana, żeby nie wspominał o wyjściu Chelsea z kryzysu, bo jest drugi stycznia i nie piszmy kłamstw, dzięki z góry

SedaN*
02-01-2011, 16:38
Chelsea nawet gdyby wygrała ten mecz, to kryzys nadal by trwał, bo nie oszukujmy się, Chelsea gra słabo.

Z bramki na 3:2 cieszyłem się jak głupi, jakby to był decydujący gol w finale LM.

Ujmę to tak: Z piekła do nieba i z nieba do piekła. (kto oglądał końcówkę meczu, zrozumie to..)

Ale chociaż ogarnęliście skuteczność chociaż trochę w porównaniu do ostatnich meczy

Nadzieja umiera ostatnia. ;)

Τettmeier
02-01-2011, 16:40
Ale chociaż ogarnęliście skuteczność chociaż trochę w porównaniu do ostatnich meczy

ave666
02-01-2011, 16:44
Trochę szkoda Chelsea, teraz czekamy na otwarcie stadionu Śląska Wrocław i (oby) przyjazdu Chelsea do Wrocka, jak będą w takiej formie jak są teraz to może WKS ogarnie i wygrana z Chelsea na otwarcie stadionu mmmm.... ;d

Crayon
02-01-2011, 16:46
Trochę szkoda Chelsea, teraz czekamy na otwarcie stadionu Śląska Wrocław i (oby) przyjazdu Chelsea do Wrocka, jak będą w takiej formie jak są teraz to może WKS ogarnie i wygrana z Chelsea na otwarcie stadionu mmmm.... ;d
Liczę na Manchester United, chociaż jak Chelsea przyjedzie, to też pojadę, ale nie z taką stuprocentową pewnością(prawie pewnie? :D)

Sedan ciesz się, że strzeliliście 3 bramki, mogliście co najmniej 5, albo 6. Ale dobre 3, niż 2, bo przy Waszej słabej grze obronnej, byłoby to za mało :D

SedaN*
02-01-2011, 16:47

Chciałbym Chelsea we Wrocku.

A Carlo to nie wiem czy powoli nie powinien zacząć śpiewać: "Ta ostatnia niedziela.."

Crayon
02-01-2011, 23:47
Tak w ogóle, wpis na blogu na devilpage przekonał mnie tylko do tego, że miałem racje z tym przestawieniem Wayne'a Rooneya do tyłu i danie Berbatowowi postrzelać. No i w komentarzach znalazłem bardzo fajną statystykę obrazującą to, że Rooney bawi się na przedpolu pola karnego, a Berbatow wykańcza sytuacje.

Mecze/Gole
Mecze, gdy na boisku był tylko Rooney - 3/0
Mecze, gdy na boisku był tylko Berbatow - 9/1
Mecze, gdy na boisku był Rooney i Berbatow 11/3/13

Niesamowite, nie?

Gruba Impra z Mikielem
03-01-2011, 14:28
Wołąkiewicz w Lechu, nie wiadomo czy od zimy czy od lata. Dla mnie transfer dobry, ładnie w obronie grał. Do tego jakiś marny napastnk wrócił do Lecha.

Ładnie że Grosicki do Arisu, jak nie popadnie w hazard ani coś takiego jak w Szwajcarii to może ładnie się rozwinąć sportowo.

Τettmeier
03-01-2011, 15:22
Fajny hajs zarobiła Jagiellonia na Grosickim, chociaż wolałbym, żeby został do końca tego sezonu i powalczył o te Mistrzostwo Polski do końca.. :f
Mikołajczak wrócił do Lecha z Polonii Bytom, miał tam zostać do lata, ale Poznaniacy chyba skorzystali z opcji że mogą go wziąć już w zimię skoro wrócił. On młodziak, ale pokazał już coś kiedyś bo jakoś zapamiętałem jego nazwisko.. :d
Wołąkiewicz na +, w kadrze ładnie przy*ebał raz na meczu xd Dobry też :)

Lewy
03-01-2011, 15:58
Wołąkiewicz dostał ofertę od Amiki chyba na 75 tys. miesięcznie podczas gdy Lechia oferowała mu 60 tys.A niech idzie i grzeje tam ławę.Będzie jak z Trałką poszedł do Groclinu bo go kasą skusili i jest przeciętniakiem :).Teraz zapewne przez te pół roku nawet do ME się nie załapie zapewne

Pitekk
03-01-2011, 17:06
Nie oszukujmy się sądzę że teraz będzie za wszelką cene przejść szybciej do Lecha bo wie że jeżeli się przebije to może bardziej sie wypromować niż w Lechii.
Bo nie sądze zeby jego ambicja siegała tak słabej polskiej ligi

ave666
03-01-2011, 17:37
@up
Lechia będzie teraz tyle hajsu z Lotosu dostawać, że 4 miejsce w lidze powinno być w zasięgu Biało-Zielonych
Kopacze zobaczą kase to i zaczną lepiej grać ;d

P.S. Żeby nie było, nie hejtuje Lechii tylko mocno trzymam kciuki za nią! Oby majstra zdobyła Wisła a Lechia za Wisłą xd Dobra koniec bo się rozmarzyłem.

@edit
http://ekstraklasa.net/news,36889,szampanska-zabawa-na-treningu-cracovii.htm
Se żydy poskaczecie w pierwszej lidze hej, hej.
@down
Daj jedną, chcę się uczyć na bramkarza i wpuszczać Pawełki.

Crayon
03-01-2011, 23:05
http://www.youtube.com/watch?v=a2TjOg_fTqE

Na początku nawet śmiechłem, ale po zobaczeniu powtórki w przybliżeniu i spojrzeniu na piłkę, którą grali, zrobiłem poważną minę. Ta piłka naprawdę wyczynia cuda i bramkarzom wyślizguje się z rąk nawet przy całkowicie suchym powietrzu. Jest miękka i w dodatku jakby pusta w środku. Czasami wydaje się, że kopnęło się leciutko, a ona leci na drugi koniec boiska. Na wysokości, dostaje jakiegoś dziwnego przyśpieszenia, a przy strzale, nieraz zaczyna się ruszać jak piłka po siatkarskim serwie(zygzakiem).
Sam byłem świadkiem babolów tylko i wyłącznie przez tę piłkę. Kiedyś na meczu oddałem lekki, paraboliczny strzał z dwudziestu kilku metrów, tak, że piłka spadała na kozioł przed bramkarzem. Efekt był taki, że na równym boisku przy 24 stopniach celcjusza zachowała się tak, jakbyśmy grali na plaży a trawa była śliska z wilgoci. Za cholerę nie wiem od czego to zależy, ale Jabulani czasami przy bombach z 16 metrów z woleja piłkę można zatrzymać i przykleić do rękawicy jedną ręką, a drugą tylko dostawić, żeby piłka nie spadła na ziemię, a czasami przy leciutkim strzale, albo kąśliwym dośrodkowaniu ześlizguje się z rąk jakbyśmy byli z wazeliny.
Szkoda 400 złotych na taką piłkę...a mamy dwie t.t

Lewy
04-01-2011, 10:39
Fakt faktem Amika to bardziej rozpoznawalny klub w Europie i lepiej mieć go w swoim CV.Ale i tak wiadomym jest że będzie tam grzał ławę skoro Arboleda raczej nie odchodzi.Jego wybór ale przekona się że w Lechii rozwijał się sportowo i to dzięki temu że grał w podstawowym składzie zawsze trafił do Reprezentacji.

@ave666
Nie liczę na mistrzostwo ;d.Jak się załapią na miejsca 2-5 na koniec sezonu to będzie dobrze.Oczywiście wolałbym by w eliminacjach do LE zagrali ale w tym sezonie to chyba nie osiągalne.No i jeszcze zostaje wygrać PP to też przepustka do LE :)

ave666
05-01-2011, 15:18
http://ekstraklasa.net/news,36945,znany-holender-w-wisle-.htm
Nie oglądam ligi angielskiej więc się nie znam. Wiem, że kilku znawców ligi angielskiej się wypowiada w tym temacie więc moje pytanie : Zna ktoś tego Holendra? ;d

@down
Thx za info na jego temat. Wiesz... Holenderski trener to i swoich piłkarzyków chce ściągać. Jednak ja sądzę, że Wisłę przejęła mafia, która kazała zagrać piłkarzom słabo z Karabachem,aby Kasperczak podał się do dymisji a potem zatrudnili Holendra, który teraz ściąga piłkarzy z Holandii razem z tonami maryśki i teraz mafia kase trzepie ;/ Tak, jest to bardzo prawdopodobne.

Crayon
05-01-2011, 15:30
Głównie rezerwowy, 95 meczy zagrał na początku swojej kariery w Fullham, potem go wypożyczali do niższych lig, pamiętam, że sobie fajnie strzelał w Leichester, do Holandii, gdzie strzelił kilka fajnych bramek i go niby tam do reprezentacji dali. Ale on jest taki sławny, jak Furiderikku Koczaława. W lidze Angielskiej, ba - w samym Fullham jest multum zawodników lepszych od niego, ale oczywiście - droższych ; d
Bądź co bądź, radził sobie w Holandii, w Anglii, to i w Polsce sobie poradzi. Niezła kolonia w Wiśle się robi Holenderska : D

Pitekk
05-01-2011, 22:22
Kiedyś niby miał być dobry, ale na miejscu Wisły lepiej kupić kogoś typu Sernas bo wyjdzie ich to taniej.
Wątpię zęby suma za Collinsa była mniejsza niż ponad 1mln Euro.

Btw Crayon gratuluje kupienia jednego z najlepszych zawodników 2ligi. O ile się odnajdzie w Zabrzu i będzie dobrze pracować to zarobicie na nim niezłe pieniądze.

Crayon
05-01-2011, 22:34
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201012/1293655172_by_Nerever_500.jpg

NIE POSŁUCHALI XDDDDDD

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Dzięki, systematycznie odmładzamy skład talentami pokroju właśnie Zachary, udowadniamy, że nie trzeba być z Lecha Poznań, czy Legii Warszawa, żeby grać na wysokim poziomie, bo w niższych ligach biega wielu młodych ludzi, którzy naprawdę dają z siebie wszystko. Sam w A Klasie widzę kilku naprawdę dobrych zawodników, którzy na dzień dzisiejszy mają umiejętności na co najmniej 3 ligę, a jeszcze nie zakończyli wieku juniora.

W tym sezonie sprowadziliśmy wielu młodych ludzi, między innymi Michała Jończyka z Sandencji, który wchodzi z ławki, ale robi niesamowity popłoch. Gdyby nie kontuzje, grałby częściej, ale trzy razy miał urazy i dlatego jego pozycja w klubie jest taka, a nie inna. Ogólnie, gdyby nie było Gierczaka, Bembena, Nowaka, to w zasadzie mielibyśmy chyba najmłodszy skład w lidze.

Devixx
06-01-2011, 00:42
Barca się męczyła ale wymęczyła awans :D A swoją 1-wszą w Barcelonie a 2-gą w karierze bramkę strzelił ABIDAL. Teraz do finału będzie już lekko :) Trochę zawiedziony jestem formą Villi - miał 100% szansę - sam na sam z bramkarzem, miał czas aby dokładnie i pomyślnie przyłożyc, ale się nie udało. Co do debiutu Afellay'a jestem zawiedziony, on zapewne także. Kto chciałby zaliczyć swój debiut wchodząc w 90 minucie aby pograć 3 minuty i nie dotknąć piłki :S? Głupi ruch Guardioli.. mógł młodzika wpuścić :)

SedaN*
06-01-2011, 01:14
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201012/1293655172_by_nerever_500.jpg

nie posłuchali xdddddd

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

dzięki, systematycznie odmładzamy skład talentami pokroju właśnie zachary, udowadniamy, że nie trzeba być z lecha poznań, czy legii warszawa, żeby grać na wysokim poziomie, bo w niższych ligach biega wielu młodych ludzi, którzy naprawdę dają z siebie wszystko. Sam w a klasie widzę kilku naprawdę dobrych zawodników, którzy na dzień dzisiejszy mają umiejętności na co najmniej 3 ligę, a jeszcze nie zakończyli wieku juniora.

W tym sezonie sprowadziliśmy wielu młodych ludzi, między innymi michała jończyka z sandencji, który wchodzi z ławki, ale robi niesamowity popłoch. Gdyby nie kontuzje, grałby częściej, ale trzy razy miał urazy i dlatego jego pozycja w klubie jest taka, a nie inna. Ogólnie, gdyby nie było gierczaka, bembena, nowaka, to w zasadzie mielibyśmy chyba najmłodszy skład w lidze.

xdddddddddddddd....................

Τettmeier
06-01-2011, 09:05
xdddddddddddddd....................
Tu nie ma co pisać 'xd' tylko trzeba poprawić swoją zdobycz punktową. 8 meczy- 1 wygrana. wtf?

_woto_
06-01-2011, 11:23
Zremisowalismy wygrany mecz. Nie ma skutecznosci nie ma wygranej.

SedaN*
06-01-2011, 12:06
Tu nie ma co pisać 'xd' tylko trzeba poprawić swoją zdobycz punktową. 8 meczy- 1 wygrana. wtf?

kierujesz to do niewłaściwej osoby ;O

Gruba Impra z Mikielem
06-01-2011, 12:23
http://img214.imageshack.us/img214/6391/beztytuusyo.jpg

WEJDZIE CO CZY NIE CO LIGA WŁOSKA, POZDRO TET I OXI WIERZE MOCNO

DOBRA LIGA WŁOSKA NIE WESZŁA BEKA

ave666
06-01-2011, 14:35
BOS HOLENDERSKIEJ MAFII TRENEREM POLONII WARSZAWA!
http://ekstraklasa.net/news,36981,theo-bos-nowym-bosem-polonii.htm
*****, mówiłem! Tak jak w Wiśle! Mafia przejęła najpierw Wisłę a teraz Polonię i będą robić przemyt rzeżuchy do Polski z Holandii ;/ Się zrobi 2x więcej Holenderskich kopaczy w Ekstraklasie bo Wojciechowski pewnie wyłoży na nich trochę grosza.

'Oxidosis'
06-01-2011, 14:57
Mikiel

Z tym Juventusem to niezły fail : D 1-4 u siebie z Parmą / epic

Τettmeier
06-01-2011, 17:50
17' czerwona kartka dla Melo, co strasznie skomplikowało mecz. Bramek oczywiście nastrzelał nam nasz człowiek - Giovinco, który został wypożyczony do Parmy i jeśli się nie mylę to był jego pierwszy poważny mecz w tej drużynie.. -.-. Odrobimy niedługo, co? :D

_woto_
06-01-2011, 21:46
Ciekawe czy Chelsea wygra z Ipswich Town :D za 2 dni

Crayon
06-01-2011, 21:50
Patrząc na aktualne statystyki, powinna co najmniej zremisować 1:1 : D

Lewy
07-01-2011, 07:52
A Amber Cup już jutro.Trzeba się wybrać :)

Crayon
07-01-2011, 15:30
A piłkarze Ruchu Chorzów i Górnika zabrze jako Reprezentacja WOŚP zagrają z Reprezentacją Śląska mecz towarzyski. Ciekawe co na ten temat "prawdziwi" kibice obu klubów mówią : D

ave666
07-01-2011, 15:41
Nie ukrywajmy, odwieczna miłość łączy Ruch z Górnikiem, mogę to porównać do mojej miłości do Cracovii Kraków <3

@edit
http://www.igol.pl/article,30297.html
Co sądzicie o tym piłkarzu ;>?

Τettmeier
07-01-2011, 17:40
'Fabio Quagliarella nie zagra do końca sezonu' - zerwane więzadła w kolanie. Jeden z najlepszych ostatnio w szeregach Juve, przebywający u nas na wypożyczeniu z Napoli. Lipa. :(

Kamor VODKA
07-01-2011, 18:16
Co by tu mówić,beka z Czelsi

tak słabo grających dawno nie widziałem,anczelotti ma stołek zagrożony xd

Kosik Czarny 2v0
08-01-2011, 13:49
Takich kibiców jak ma ŁKS to powinien mieć każdy klub.
Przydało by się to teraz Wiśle którzy za wszelką siłę chcą się wzmocnić i bardzo dobrze.
Klik Tutaj ;] (http://sport.gadu-gadu.pl/5559485297788072949/kochaja-klub-wiec-szukaja-pilkarzy-to-kibice-lks1)

ave666
08-01-2011, 15:25
@up
Tacy kibice przydaliby się Wiśle? Ja bym nie powiedział. Czemu czymś takim mają zajmować się ludzie, którzy gówno wiedzą o takich sprawach? ;d Wisła ma wielu skautów, do których niedawno dołączył Cleber, to dopiero pierwszy okres przygotowawczy prowadzony przez Holendrów i mam nadzieję, że Valckx wybierze dobrych piłkarzy, zaufał mu Boguś Cupiał ufam i ja. Co prawda piłkarzy jak nie było widać tak nie widać nadal ale oby im się udało ściągnąć kogoś. Osobiście nie chciałbym aby kibice wybierali grajków do klubu...Wczoraj czytając temat na forum kibiców Wisły o transferach jeden gość nazwał Pawełka i Brożków zdrajcami ^^ Wśród kibiców znalazłoby się kilku ludzi, którzy się na tym chociaż trochę znają jednak w KAŻDYM klubie są debile czy to w Wiśle czy w innych ;d

@edit
Lechia wygrywa Amber Cup po karnych w finale ze Śląskiem Wrocław. Była Wisła, był Śląsk i Lechia, pewnie fajna atmosfera na trybunach ^^ Lewy wracaj ze Słupska i opowiadaj jak wrażenia.

Crayon
08-01-2011, 20:32
Grzelak Bartłomiej ma podobno 'wzmocnić' Jagiellonię, bo Grosicki szykuje się do odejścia do tego Sivasporu, czy jak im tam. W Turcji robi się nam niezła Polska kolonia, prawie jak na Cyprze : D

@@@
Bezbek http://kontakt24.tvn.pl/temat,smiertelna-ofiara-ustawki,62426.html?grupa=najnowsze

Lewy
08-01-2011, 23:56
Hehe wróciłem.Fajny turniej no i Lechia wygrała i to się liczy :).I znowu czekać 1,5 miecha na wyjazd do Chorzowa

Kosik Czarny 2v0
09-01-2011, 09:14
Tak jak już crajon dał też dam ;] tylko z innego serwisu
Pojebani (http://www.gadu-gadu.pl/5559893353755843429/szok-ustawka-na-300-kiboli-jedna-osoba-nie-zyje1?utm_source=gg&utm_medium=main) kibole bo inaczej ich nazwać nie można ;[

@down
Gz

Old Shidishi
09-01-2011, 09:16
Barca znów rozbija swojego przeciwnika :) 4:0 nad Deportivo, tak trzymać! :)

AHA. I gratulacje dla S.Peszki, który zjebał karnego :)

Powaszek
09-01-2011, 12:58
Mam nadzieje ze barca tera dostanie po dupie od Arsenalu...powinni odpasc jak najszybciej.. elo:p:p:p

Old Shidishi
09-01-2011, 13:24
Mam nadzieje ze barca tera dostanie po dupie od Arsenalu...powinni odpasc jak najszybciej.. elo:p:p:p

Chyba śnisz :D Módl się, żeby nie skończyło się jak w Gran Derbi :P

SedaN*
09-01-2011, 18:04
Chelsea - Ipswich 7:0 MŁODZIEŻÓWKĄ.

#down
omg wiadomo, że nie cały skład, ale podstawowy squadzik to nie był

Τettmeier
09-01-2011, 18:10
Ale co młodzieżówką? Domyślam się, że Ipswich młodzieżówka, bo w Chelsea Kalou, Lampard czy Anelka grali. Niezbyt satysfakcjonuje Cię chyba Sedan nawet tak duży wynik w tym pucharze? Wolałbyś na show w PL, co?
Juventus o 20:45 z Napoli. Będzie ciężko. :)

'Oxidosis'
09-01-2011, 19:59
A jednak liga Włoska pokazała, że potrafi być ciekawa. Kanonada w meczu AC Milan - Udinese gdzie wpadło aż 8 goli, oraz mecz Fiorentiny, która 15 minut przed końcem przegrywała 0-2 by ostatecznie wygrać 3-2 :)

Co do meczu Milanu i popisu w obronie Bonery wole nie komentować. Mam nadzieję, że ten człek razem z Seedorfem jak najszybciej opuszczą ten klub.

_woto_
10-01-2011, 19:57
Player of the year: Lionel Messi
The Special One został wyróżniony tytułem najlepszego trenera roku.
Pilakarka: Marta
Nagroda Fifa: Pilakrki Haiti
11: Casillas, Puyol, Pique, Lucio, Maicon, Iniesta, Xavi, Sneijder, Cristiano Ronaldo, Villa i Messi.
Trenerką roku została Silvia Neid, która jest selekcjonerem reprezentacji Niemiec.
Nagrodę prezydenta FIFA za rok 2010 otrzymał anglikański biskup południowoafrykański, Desmond Tutu

Nagrodę Puskasa za najładniejszą bramkę w 2010 zdobył Hamit Altintop, za niesamowite trafienie w spotkaniu z Kazachstanem.
http://www.youtube.com/watch?v=ToGzAY69N40

Crayon
10-01-2011, 21:35
Ja po cichu liczyłem, że za najfajniejszą bramkę zostanie uznane trafienie Van Bronkchorsta z półfinału Pucharu Świata. Nie dość, że strzał idealny, to jeszcze w tak prestiżowym spotkaniu, a tutaj Altintop, nie przeczę, że bramka fantastyczna, ale to był mało spektakularny mecz dla obu ekip, taki o nic.

SedaN*
10-01-2011, 21:44
Bramka dobra, ale jednak dla mnie lepsza była ta Van Bronkchorsta, w ważnym meczu i w dodatku na zakończenie kariery XD

Gruba Impra z Mikielem
10-01-2011, 21:51
Hercules 4:0 Atletico
ale ich niszczą, nie istnieje Atletico, miałbym 30zł z 8zł bo obstawilęm Valencie i Atletico, a tak to dupa.
Valdez jaka druga brama, nei wiem czy mu zeszła piła czy co, ale takie okno że :eek:

ave666
12-01-2011, 18:05
http://ekstraklasa.net/news,37155,marek-zienczuk-zmienia-barwy-klubowe-.htm

Lewy
12-01-2011, 22:07
Nic dziwnego.U nas nie łapał się do składu a mecz z Amiką potwierdził że jest cienki.Chciał grać w podstawowym składzie więc przeszedł do Ruchu.

Z drugiej strony wyszło to jak zarzekał się że jest Wielkim Lechistą.Pół roku tylko tu spędził

SedaN*
13-01-2011, 11:32
Ciekawe czy Chelsea wygra z Ipswich Town :D za 2 dni

Wygrała 7:0 za to Carling Cup: Ipswich - Arsenal 1:0

Pozdrawiam,
SedaN*