Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

SedaN*
21-02-2011, 20:26
W sumie poczęści masz rację. Tylko weź pod uwagę, że są osoby, które interesują się ligą zagraniczną i osoby które wolą polską kopaninę.

Lewy
22-02-2011, 00:14
@Tettmeier

A co Wisła Płock leci pyskiem o ziemie z ligi i nie masz o czym pisać?.Jeśli Ci się nie podoba że piszę o kibicowaniu to nie czytaj albo nie wchodź do tego tematu.Może niektórych ciekawi o tym co piszę.Zamiast zamulać ciągle w domu to wybierz się kiedyś na jakiś mecz Piłki Nożnej i opisz swoje wrażenia a być może zwrócisz moją uwagę

Więcej dystansu...

Albo jak Ci się nudzi to zacznij nawijać o jakichś chińskich ligach może będzie ciekawie

Τettmeier
22-02-2011, 08:33
@Tettmeier

A co Wisła Płock leci pyskiem o ziemie z ligi i nie masz o czym pisać?.Jeśli Ci się nie podoba że piszę o kibicowaniu to nie czytaj albo nie wchodź do tego tematu.Może niektórych ciekawi o tym co piszę.Zamiast zamulać ciągle w domu to wybierz się kiedyś na jakiś mecz Piłki Nożnej i opisz swoje wrażenia a być może zwrócisz moją uwagę

Więcej dystansu...

Albo jak Ci się nudzi to zacznij nawijać o jakichś chińskich ligach może będzie ciekawie

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Pozwól, że dalej nie będę komentował tego posta. :)

@top
Peszko kontuzja i elo kilka tygodni sobie nie pogra. A niedługo mają mieć ten mecz z Dortmundem i dupa.

arrgh
European Cups - Champions League
February 22

20:45 FC Copenhagen ? - ? Chelsea

20:45 Lyon ? - ? Real Madrid

SedaN*
22-02-2011, 10:21
European Cups - Champions League
February 22

20:45 FC Copenhagen 1 - 1 Chelsea

20:45 Lyon 1 - 2 Real Madrid

#tettmajer
aha, i każdy mój post nie dotyczy CFC, ostatnio rzadziej tu wchodzę i może dlatego tak to spostrzegasz

No lajt ja to doskonale rozumiem, że więcej pisze się o tym czym się bardziej interesuje, ale właśnie tamtym postem chciałem was sprowokować do jakiejś porządnej spiny(udało się:)) + uświadomić chociaż w 0,1 że ja tu od 50 stron próbuję poprowadzić jakąkolwiek dyskusję na temat Lecha, reprezentacyjnych piłkarzy w Bundeslidze, ale nikt nie zwraca na mnie uwagi. Jestem sfrustrowany. :(

Niektórzy tutaj wchodzą, aby się pochwalić, pożalić? Opisujemy dla siebie ważne mecze, aby sobie to samemu podsumować, a zawsze lepiej pisać do kogoś niż w notatniku, gdzie nikt tego nie przeczyta : d nie wiem czemu chciałeś u nas reakcji spiny, bo ja tego nie odebrałem jako atak.

Τettmeier
22-02-2011, 10:30
#tettmajer
aha, i każdy mój post nie dotyczy CFC, ostatnio rzadziej tu wchodzę i może dlatego tak to spostrzegasz
No lajt ja to doskonale rozumiem, że więcej pisze się o tym czym się bardziej interesuje, ale właśnie tamtym postem chciałem was sprowokować do jakiejś porządnej spiny(udało się:)) + uświadomić chociaż w 0,1 że ja tu od 50 stron próbuję poprowadzić jakąkolwiek dyskusję na temat Lecha, reprezentacyjnych piłkarzy w Bundeslidze, ale nikt nie zwraca na mnie uwagi. Jestem sfrustrowany. :(

Gruba Impra z Mikielem
22-02-2011, 10:40

polska dla polaków nie dla gimbów bez fejmu!!!

^top
Oby dziś Real przegrał ehehe, w Pogoni jakiś japończyk hehehe, 2 liga wita

Lewy
22-02-2011, 10:52
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Pozwól, że dalej nie będę komentował tego posta. :)

Bardzo dobrze zrozumiałem twojego posta.Nie będziesz komentował bo nie wiesz co odpisać.Ja widzę że zazdrościsz że każdy o czymś mówi i opowiada z zaciekawieniem swoje przemyślenia na dany temat a Ty nie masz czego mówić.Skoro nie masz żadnych wspomnień czy obiekcji na dany temat to się za przeproszeniem wyrażę "nie wpier*alaj się".A pospinać to się możesz na innych działach albo jak już Ciebie tak to bardzo boli to napisz do mnie priv, dam ci nr gg i się będziesz mógł czepiać.

Wracając do tematu to jestem osobiście ciekaw jak będzie ze startem Ekstraklasy.Gdzieś wyczytałem pogodę na noc z piątku na sobotę i jak będę szedł na zbiórkę ma być koło -20 :)

ave616
22-02-2011, 13:15
@tet
Każdy wypowiada się na temat tego co go najbardziej interesuje, mnie interesuje Wisła więc na temat jej się wypowiadam bo na temat jej wiem dużo. Lewy jest na 95% meczy więc on wypowiada się na temat spraw kibicowskich.
Sedana interesuje najbardziej Chelsea więc pisze na temat tego klubu... Nikt nei chce z Tobą rozmawiać na temat kuchenek bo to temat "PIŁKA NOŻNA" i tu ludzie wypowiadają się o prawdziwych klubach a nie o jakimś dilerze lodówek.
@top
Wisła wygrała Las Vegas Mayor's Cup w kategorii swojego rocznika, jestem dumny choć grały same noł nejmy jak to mikiel mówi "bez fejmu".
Nie mogę się doczekać meczu ze śledziami i chyba każdy kibic Wisły też tak ma, najpierw wszystkie sparingi przegrane i narzekanie kopaczy na ciężkie treningi a teraz 2 sparingi wygrane w ładnym stylu (szkoda tylko tych straconych goli w ostatniej minucie meczu) Sądzę, że mecz z arką pokaże jak Wisła będzie grać przez całą rundę.
@offtop
Dziś lecę odebrać koszulkę Wierności ciekawe czy będę w niej wyglądał seksowniej niż zwykle haha.
@offtop2/Cray
Jak przeczytałem twojego posta wiesz w jakim temacie to z beki spadłem z dywanu na kolano i kark skręciłem w 8 miejscach.

kur* ile ja to pisałem, jebana klawa laptopowa omfg!!111oneone11

Maatinii
22-02-2011, 14:22
Aby dzisiaj Real w dupę dostał. Żałuję ale nie będę mógł obejrzeć meczu ; /

ps.

http://www.sadistic.pl/pics/7d3e6a33fdd4.jpg

Cleyu
22-02-2011, 19:32
Aby dzisiaj Real w dupę dostał. Żałuję ale nie będę mógł obejrzeć meczu ; /

ps.

http://www.sadistic.pl/pics/7d3e6a33fdd4.jpg

O której jest mecz?

bede mogl go oglądnąć na cyfrowym polsacie ?;d

Τettmeier
22-02-2011, 19:54
polska dla polaków nie dla gimbów bez fejmu!!!

Za te 'gimbów' masz range fajną i kto ma fejm? :):):)

Bardzo dobrze zrozumiałem twojego posta.Nie będziesz komentował bo nie wiesz co odpisać.Ja widzę że zazdrościsz że każdy o czymś mówi i opowiada z zaciekawieniem swoje przemyślenia na dany temat a Ty nie masz czego mówić.Skoro nie masz żadnych wspomnień czy obiekcji na dany temat to się za przeproszeniem wyrażę "nie wpier*alaj się".A pospinać to się możesz na innych działach albo jak już Ciebie tak to bardzo boli to napisz do mnie priv, dam ci nr gg i się będziesz mógł czepiać.

Jedyną osobą która zaczęła się spinać bez konkretnego powodu na tej stronie jesteś tylko Ty. Mój post tam u góry był.. stanowczą formą żartu, o. Chciałem Ciebie i innych zachęcić do rozmów na inne tematy bo nie podobało(byłem lekko poirytowany) mi się to, że jak rozpoczynałem rozmowę o czymkolwiek innym to po prostu nikt nie zwracał na mnie uwagi. Ty zareagowałeś na to inaczej i zinterpretowałeś mój post błędnie. Przyznaję, ze miałem Ci w ogóle tutaj nie odpisywać, ale w oczach Sedana(który też jest w 100% poważny!) też jestem lekkim kretynem więc zdecydowałem się na ten..ee.. odważny ruch. Paradoksalnie użyłeś tam gdzieś zdania, w którym napisałeś o dystansie, a wyżej się spiąłeś a do tego nie potrafiłeś przeczytać porządnie kilka razy tego co napisałem - zrobiłeś to dopiero potem kiedy kazałem Ci nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Dobra, mówiąc krótko, nie mam nic do Was chciałem tylko zażartować ale jak widać nie udało się bo niektórzy mają do mnie 'ale', ale nie raz w sumie tak było więc przeżyję. Nie zamierzam do tego wracać i dalej spamować.

@topic
Mourinho zostanie wyniesiony na salony przez kibiców Galacticos po tym, jak awansuje w do 1/4 finału po wyeliminowaniu Lyonu, bo przecież ostatnio było z tym słabo, więc życzę mu tego. Dziś za Realem jestem. Zobaczymy(jak zwykle na highlightsach rano..) co pokaże CFC.

soundtrack do postu: Tede - Zamknij Pysk

_woto_
22-02-2011, 21:10
Kocham to:
Mecz CFC-Everton, Anelka zjebal karnego wszyscy na niego z japa: Anelka dziad na lawe!!

Teraz strzela brame z Kopnehaga: Anelka zajebisty! On i Torres na ataku , Drogba na lawe :P

#up
haha woto a kto tak mówi? ;d chyba sezonowcy.
No wlasnie oni :P

SedaN*
22-02-2011, 21:26
Spokojnie Tett, przecież nikt Cię tutaj nie nazywa kretynem. Napisałes co o tym myslisz, tylko po prostu jedni to odebrali jako atak a drudzy jako zachętę do szerszej dyskusji. Ja piszę przede wszystkim o Chelsea, ale staram się dyskutować też na temat innych klubów, lig. Zresztą tak jak napisałes wyżej - ty to rozumiesz, więc lajt Bartek h3h3 : D

#up
haha woto a kto tak mówi? ;d chyba sezonowcy. Dla mnie on mimo tego gola i tak powinien odejsc w letnim okienku transferowym, bo przynajmniej jeszcze da się go gdzies sprzedać, a jak wiadomo ma już trochę latek. Pora stawiać na młodzież. Drogba i Anelka powoli się wypalają.

Lewy
22-02-2011, 21:28
Jedyna osobą która zaczęła się spinać bez konkretnego powodu na tej stronie jesteś tylko Ty. Mój post tam u góry był.. stanowczą formą żartu, o. Chciałem Ciebie i innych zachęcić do rozmów na inne tematy bo nie podobało(byłem lekko poirytowany) mi się to, że jak rozpoczynałem rozmowę o czymkolwiek innym to po prostu nikt nie zwracał na mnie uwagi. Ty zareagowałeś na to inaczej i zinterpretowałeś mój post błędnie. Przyznaję, ze miałem Ci w ogóle tutaj nie odpisywać, ale w oczach Sedana(który też jest w 100% poważny!) też jestem lekkim kretynem więc zdecydowałem się na ten..ee.. odważny ruch. Paradoksalnie użyłeś tam gdzieś zdania, w którym napisałeś o dystansie, a wyżej się spiąłeś a do tego nie potrafiłeś przeczytać porządnie kilka razy tego co napisałem - zrobiłeś to dopiero potem kiedy kazałem Ci nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Dobra, mówiąc krótko, nie mam nic do Was chciałem tylko zażartować ale jak widać nie udało się bo niektórzy mają do mnie 'ale', ale nie raz w sumie tak było więc przeżyję. Nie zamierzam do tego wracać i dalej spamować.

Na jakie tematy?.O Amice?.I ty masz do mnie żale że Ci nie odpisuję na temat Poznania?.Ja ich mam kompletnie w dupie.Nie interesują mnie ich mecze i transfery.Każdy Ciebie olał w temacie, nie wytrzymałeś i ciśniesz tu każdego i wylewasz swoje żale.Tak spinam się bo mnie prowokujesz do tego swoim zachowaniem.I nie robisz na mnie żadnego wrażenia wyszukiwaniem w słowniku jak najtrudniejszych słów by podkreślić jaki to jesteś zaje.isty.Płacz sobie dalej że Ciebie olewają ja nie mam najmniejszej ochoty z tobą na dyskusje bo widzę że się nie da.A jak masz jeszcze jakiś problem to PW zapraszam a nie zaśmiecasz temat

I jeśli to miał być twój "żart" to jakoś mnie on nie bawi

@Topic
Jeszcze 3 dni niecałe do startu.Doszło mnie info że Jagiellonia chce mecz swój przekładać.W pogodzie mówili że ma być ocieplenie w tym tygodniu :)

@down
Spoko.Mam nadzieję że jakiś porządek teraz będzie :).

Meercan
22-02-2011, 21:46
@up

Może koniec tej spiny i wymądrzania się? Bo odechciało powoli już mi się tematu czytać. Piszcie o piłce, a nie się spinacie.

@top

Wyniki do przerwy LM

Kopenhaga- Chelsea 0:1
Lyon - Real 0:0

Myślę, że Real i Kopenhaga strzelą coś :p

Crayon
22-02-2011, 22:09
@offtop2/Cray
Jak przeczytałem twojego posta wiesz w jakim temacie to z beki spadłem z dywanu na kolano i kark skręciłem w 8 miejscach.

Ktoś musi pierdolnąć, nie ma samowolki D:

@Tetmejer ja na przykład nie piszę o reprezentacji Polski, czy innych klubach, chociaż pojęcie na ten temat mam, ale nie wgłębiam się, bo nie widzę sensu pisać o daremnej Wiśle Płock, czy reprezentacji Franciszka Smudy, która męczy się z plebejską Mołdawią, a powinna w tunelu się zapytac, ile im naklupać i odpowiedź pomnożyć przez dwa. Ostatnio do reprezentacji biorą graczy, którzy nigdy nie powinni założyć biało-czerwonej koszulki z Orłem na piersi, a piłkarze, którzy prezentują dość wysoki poziom i mogliby stanowić o sile reprezentacji siedzą w klubie bez powołania. Jak dalej będziemy powoływać Pietrasiaków, jakiś Chwalibogowskich to na Euro będzie mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor. W zasadzie jak zwykle.

Jeśli temat jest godny rozwinięcia, na pewno można zainwestować trochę czasu i skrobnąć parę słów, ale nie ukrywam że uwagę skupiam głównie na FA Premier League i Ekstraklasie, chociaż na Unibet ligę również spojrzę, ostatnio nawet obserwuję Ligue 1 i Serie A. Ale to tylko niektóre mecze.

@Czekam na jakieś starcie pod polem karnym Gomisa z Adebayorem. Wagowo i posturowo dobrali się wspaniale :D Może przy jakiejś wrzutce z rogu się popchną

Cleyu
22-02-2011, 22:11
65 min - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Real prowadzi 1:0! Gola strzela Benzema, który pojawił się na boisku pół minut wcześniej! Francuz płaskim strzałem z pięciu metrów pokonał Llorisa. Real prowadzi 1:0!

I bardzo dobrze ,mam nadzieje ,ze strzelą im jeszcze jedną bramke :)

@edit

83 min - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Remis 1:1. Piłka po uderzeniu Pjanicia trafiła któregoś z obrńców Realu, spadła pod nogi Gomisa, który był sam na sam z Casillasem i Hiszpan nie miał szans przy strzale z 5 metrów! Remis!

Aha ehe

@edit 1:1 :)

Crayon
22-02-2011, 22:16
A wracając jeszcze - beka mocno z Chelsea. Przydałby się mądry trener, który potrafi ogarnąć piłkarzy tego typu. Chociażby Felix Magath, który z przeciętnych zawodników bez większego talentu zrobił dobry, wybiegany zespół, który gdyby dostał trochę kopa i zaczął grać na Huntelaara/Raula, to bez problemu ogrywałby lepszych od siebie. Myślę, że gdyby Magath przejąłby Chelsea, zrobiłby porządek z tymi graczami.

A Anelka to ma wiek idealny do AC Milanu, powinien przejść do Włoch, pograć tam 5 lat a potem iść na emeryturę :D

SedaN*
22-02-2011, 22:34
#up
Racja, niech sprzedadzą go póki cos jeszcze za niego dostaną : d A z trenerem to masz trochę racji, Ancelotti widać, że trenował Milan i stąd te nawyki, że "doswiadczenie przede wszystkim" XDDDDDD

LYON - REAL 1:1
KOPENHAGA - CFC 0:2

'Oxidosis'
22-02-2011, 22:40
d A z trenerem to masz trochę racji, Ancelotti widać, że trenował Milan i stąd te nawyki, że "doswiadczenie przede wszystkim"

... i chyba był to dobry nawyk, skoro z tak starym składem w ciągu pięciu lat był trzy razy w finale ligi mistrzów i to nie dzięki grze, która przecież nie zachwycała, a doświadczeniu. Crayon hejting jest dla mnie niezrozumiały, rozumiem, klęska z Manchesterem rok temu, ale w tym dwumeczu Leonardo nie mógł skorzystać nawet z tych staroci, ponieważ połowa miała kontuzje. Leonardo nie miał kim grać. Czyżbyś nie pamiętał sezonu 2006/2007, gdzie Serginha i inne Costacurty wpier*oliły Manchesterowi 3:0 na Old Trafford? Wtedy Milan miał starszy skład niż obecnie, a mimo to był w stanie wygrać ligę mistrzów, więc nie rozumiem po co kierujesz się wiekiem, skoro on o niczym nie świadczy.

Crayon
22-02-2011, 22:57
Oxidosis chyba nie pamięta, jak Dida w 2009 wypuścił piłkę z rąk, bo jest starym, bezproduktywnym dziadkiem, jak w 2005 wygrywali 3:0 w Finale LM z zerowym Looserpoolem i wtedy Szewczenko w decydującym momencie strzelił ala Anelka(a może to Anelka strzelił ala Szewczenko?) i jak dostaliście u siebie 0:2 z Kanonierkami. Może nich Milan znowu zacznie kupować mecze, co? :D

'Oxidosis'
22-02-2011, 23:10
Oxidosis chyba nie pamięta, jak Dida w 2009 wypuścił piłkę z rąk, bo jest starym, bezproduktywnym dziadkiem, jak w 2005 wygrywali 3:0 w Finale LM z zerowym Looserpoolem i wtedy Szewczenko w decydującym momencie strzelił ala Anelka(a może to Anelka strzelił ala Szewczenko?) i jak dostaliście u siebie 0:2 z Kanonierkami. Może nich Milan znowu zacznie kupować mecze, co? :D

Tak, Dida wypuścił piłkę z rąk i był to jego jedyny, na szczęście nic nie znaczący błąd. Przez resztę sezonu bronił genialnie, w wielu spotkaniach ratował nam punkty, więc nie wiem, czemu uczepiłeś się błędu, który przy chwilowej dekoncentracji może zdarzyć się każdemu. W 2005 roku powiadasz? Widzisz, Milan był w stanie dojść do finału oraz był w stanie w nim strzelić 3 bramki, Manchesterowi ta sztuka nie wyszła, bo niestety już w 1/8 musieli uznać wyższość... Milanu. Co do afery Calciopoli także nie rozumiem, owszem, Milan dostał jakieś tam ujemne punkty ale nic więcej, poza tym odwołał się od wyroku i kara została zmniejszona. Być może maczali w czymś palce ale nic poza tym, bo jak by było inaczej, to kara była by dużo większa.

Crayon
22-02-2011, 23:33
Nie bez powodu rzucali w Didę flarami, a jeden z kibiców Szkockich leciutko go dotknął, a ten się wypierdolił, jakby dostał bombe co najmniej ode mnie(52cm w łapie robi swoje ;]). W 2005 roku udało Wam się fajnie dojść do finału, nie przeczę, ale zagraliście go tak, że przyjechałaby Tęcza Zendek i by was rozklupała w drugiej połowie. W lidze można wygrywać 3:0 i przegrać 3:4(vide Roma), ale nie w Finale Ligi Mistrzów, gdzie poziom jest najwyższy z możliwych.
A afera Calciopoli - no wiem, to tylko jakieś tam 50 punktów na minusie. Zastanawia mnie dlaczego UEFA pozwoliło grać wtedy w Europejskich Pucharach. Może też jakaś kasa poszła na konto w Szwajcarii?

Fakt jest taki, że dostaliście po dupsko z Tottenhamem, a lewą stroną jeździli Wam jak chcieli. Jakby się Bale wyleczył i byłby w formie to nawet ten Abibati by Wam nie pomógł. Cafu niech wróci, on tam ogarnie obronę, bo widzę że Antonini to jest minus jak ja z AWP na aim_mapie. Jedynie mi się podoba ten łysol na bramce bez karku. Ale i tak w rewanżu Lennon pociśnie flanką, dogra do drzewa i tam sobie strzeli fajnie. W ogóle, nie usprawiedliwiaj się kontuzjami, bo każdy zespół jakąś ma, ale dochodzi do kuriozum, że wpuszcza się na mecz Jankulovskiego. Ja osobiście myślałem, że on w Milanie gra tylko na FIFIE, podobnie jak Haregreaves w United. Swoją drogą - chyba wiem dlaczego Manchester nie sprzedaje Hargo - bo na FIFIE zawsze jest zdrowy, nie łapie kontuzji i ma około 80 umiejętności. Trzeba wspierać swój klub, nawet wirtualnie XD

Τettmeier
23-02-2011, 08:37
Sedan jakiś komentarz do dwóch bramek Anelki, nawiązując do tego co pisałeś wcześniej? : D Zgadzam się z tym, że staroć z niego niemały, ale jak widać przydał się mocno.
A Real znów sobie nie poradził. Ja tego w ogóle nie rozumiem. :<

SedaN*
23-02-2011, 22:25
Nie bez powodu rzucali w Didę flarami, a jeden z kibiców Szkockich leciutko go dotknął, a ten się wypierdolił, jakby dostał bombe co najmniej ode mnie(52cm w łapie robi swoje ;]). W 2005 roku udało Wam się fajnie dojść do finału, nie przeczę, ale zagraliście go tak, że przyjechałaby Tęcza Zendek i by was rozklupała w drugiej połowie. W lidze można wygrywać 3:0 i przegrać 3:4(vide Roma), ale nie w Finale Ligi Mistrzów, gdzie poziom jest najwyższy z możliwych.
A afera Calciopoli - no wiem, to tylko jakieś tam 50 punktów na minusie. Zastanawia mnie dlaczego UEFA pozwoliło grać wtedy w Europejskich Pucharach. Może też jakaś kasa poszła na konto w Szwajcarii?

Fakt jest taki, że dostaliście po dupsko z Tottenhamem, a lewą stroną jeździli Wam jak chcieli. Jakby się Bale wyleczył i byłby w formie to nawet ten Abibati by Wam nie pomógł. Cafu niech wróci, on tam ogarnie obronę, bo widzę że Antonini to jest minus jak ja z AWP na aim_mapie. Jedynie mi się podoba ten łysol na bramce bez karku. Ale i tak w rewanżu Lennon pociśnie flanką, dogra do drzewa i tam sobie strzeli fajnie. W ogóle, nie usprawiedliwiaj się kontuzjami, bo każdy zespół jakąś ma, ale dochodzi do kuriozum, że wpuszcza się na mecz Jankulovskiego. Ja osobiście myślałem, że on w Milanie gra tylko na FIFIE, podobnie jak Haregreaves w United. Swoją drogą - chyba wiem dlaczego Manchester nie sprzedaje Hargo - bo na FIFIE zawsze jest zdrowy, nie łapie kontuzji i ma około 80 umiejętności. Trzeba wspierać swój klub, nawet wirtualnie XD

HAHAHAHAH PADŁEM XDD

#up
A real to hmm.. jak to mój kolega, kibic realu napisał "dobry wynik, na santiago wygramy". Liczę w rewanżu na gol PJANICA

Crayon
23-02-2011, 22:47
Mecz na Veldorome czysto na remis, podobała mi się gra Naniego, który naprawdę fajnie walczył. Dziwi mnie tylko, że nie wpuścili Chicharito, chociażby za Berbatowa, którego pod koniec meczu całkowicie wyłączono z gry. I spodziewałem się takiej jedenastki wyjściowej, zamiast Rafaela O'Shea - jak już wspominałem, Marsylia to są Tur Turki, potężne Mongoły, więc trzeba było zaripostować równie mocnymi Brytolami, a nie chudzinkami Brazolami, co pod Carlin stoją i mówią, że zimno(Brrr, Br, Brrrrrr)

@Lyon jedyny problem na Santiago sprawi za sprawą własnie Pianki, który grą przypomina Juninho, no i tego pięknisia, co ma przedłużane rzęsy i fajnie wykonuje rzuty rożne, i wolne.

Τettmeier
24-02-2011, 08:51
Inter i Bayern znakomite widowisko wczoraj, nie mogłem wstać od TV przez pierwsze, a potem drugie 45 min. Może mniej klarownych sytuacji do zdobycia bramki, ale mnie podoba się ciągłe przenoszenie akcji z jednej na drugą połowę. Bramka Gomeza w 90' po dobiciu strzału Robbena, myślę, że się Bawarczykom należało te zwycięstwo, bo naprawdę radzili sobie znakomicie, a Inter choć dobrze zorganizowany w obronie, to widać kto jest tam trenerem i co robi. Dziś Lech.

Devixx
24-02-2011, 15:28
No, liczyłem bardzo na rewanż Bayernu, może też z racji tego, że nie przepadam za Interem. Bramka w 90 minucie na wyjeździe musi dawać kopa ;p

SedaN*
24-02-2011, 16:44
Mecz dobry, muszę przyznać. Dzisiaj liczę na awans Lecha : d

Krulowiec
24-02-2011, 17:23
Jestem zniesmaczony tym , że na Cyfrowym Polsacie nie mogę oglądać wszystkich meczy.
Kibicuje Realowi , niestety nie mogłem zobaczyć meczu bo nie mają praw czy ki ch*j, mecz był podobno niezły.
Wczoraj mecz Inter - Bayer świetny, ale usnełem [?]
Zna ktoś jakieś fajne strony, na których zobaczę mecze ?
A i jak to jest z tą tv na kartę ;d

Lewy
24-02-2011, 17:55
Jestem zniesmaczony tym , że na Cyfrowym Polsacie nie mogę oglądać wszystkich meczy.
Kibicuje Realowi , niestety nie mogłem zobaczyć meczu bo nie mają praw czy ki ch*j, mecz był podobno niezły.
Wczoraj mecz Inter - Bayer świetny, ale usnełem [?]
Zna ktoś jakieś fajne strony, na których zobaczę mecze ?
A i jak to jest z tą tv na kartę ;d

Inwestycja w Cyfre+.Ja tylko do maja czekam na zmianę bo tak jak ty mam CP a na niej gówno jest a tak w c+ angielska jest i parę innych tych najlepszych no i nasza nieszczęsna ekstraklasa :).A co do meczów:

http://www.soccer-live.pl

Ja z tego korzystam.

SedaN*
24-02-2011, 22:56
Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Rudevs!!!!!!!!!!!!!!

Meercan
25-02-2011, 18:17
Szczerze wam powiem, że ten cały Bakero to już mnie po woli wkurwia. Te jego wszystkie śmieszne taktyczyki z Rudnevsem na boku i z Stiliciem w ataku. Moim zdaniem mecz z Bragą większa miarą przegrał trener wiem że grają zawodnicy, ale jakby zagrali normalną taktyką to pewnie lepiej by to wyglądało. Z Bakero najlepiej byłoby gdyby wrócił sobie do tej zasranej Barcelonki. Sam lepiej bym od niego trenował. Po obozie brak świeżości i szybkości to ciekawe co to był za obóz chyba grali w szachy albo Ping- Ponga. Ja cudów nie oczekuję, ale chociaż taka grę bym chciał widzieć jak grali wiosną poprzedniego roku. Więc trzeba mu po prostu po sezonie podziękować i zatrudnić jakiegoś normalnego trenera.

jakiś tam Wiślak
25-02-2011, 22:43
@up
Ty się ciesz kuchenko, że lech jest tak wysoko w tabeli bo z tą ekipą to powinniście dzielnie walczyć z craxą o 16miejsce. Jedynie ten Rudnevs coś kopie.
@top
Wisła po średnim meczu ogrywa arkę na jej nowym stadionie 1:0. Mecz mi się podobał jednak karny dla Wisły ewidentny a potem jeszcze ten słupek Kirma. To powinno być dużo wyżej, beke miałem z komentatorów co mało się tam nie spuszczali patrząc na Meliego haha ;d No ale się nie dziwię im, grał bardzo dobrze. Szczerze? W 85 minucie chciałem wyłączyć tv już (Lewy ***** nie widziałem Cię tam na tych trybunach bo nic kamera na Wasz sektor nie pokazywała!!!) Jednak Małecki pokazał klasę i pięknym strzałem pokonał Moretto. Najpierw dużo strat, niedokładności w jego grze i sądziłem, że w przerwie "Silny" opuści boisko. Bo odejściu Pawła z Wisły Małecki się rozstrzelał i oby strzelał regularnie do końca. Mam nadzieję, że z Patrykiem będzie tak jak kiedyś z Broziem, najpierw Brożek musiał patrzeć jak Żuraw szaleje po boiskach i strzela gole a on tylko sporadycznie, potem po odejściu Żurawskiego zabłysnął Brożek. Oby i tym razem było podobnie choć Małecki już wcześniej pokazywał, że grać w piłkę potrafi.
@cracovia : legia
Szkoda, że 3:3, wolałem aby wygrała cracovia bo każde straty punktów przez legię mogą zaważyć o mistrzostwie Polski.

P.S. Komentarz o godzinie 22:44 zapisany przez Bronexa na forum Wisły.

Arka strzeli pod koniec tak coś czuję!!! Nasi są bezradni w ataku... Kto to ma strzelić ... Małecki?

9 minut potem Małecki strzela gola, oby ten typ ***** częściej tak prorokował haha.
A co do Małeckiego, zdjął koszulkę na meczu bo pod nią miał koszulkę Pruszczu Gdańskiego, wielki szacunek dla niego, widać jego przywiązanie do klubu i kibiców. Kibice innych drużyn pozdrawiają go środkowym palcem lecz dla Wisły jest to skarb, pokażcie mi innego tak kochającego klub jak "Silny" Wisłe :)

Τettmeier
26-02-2011, 08:12
@up
'Sku*wysynu je*any, Małecki sku*wysynu je*any' :D Trybuny rox XD dostał pocisk, Lewy to pewnie dokładniej słyszał. XD
Melikson zajebista pierwsza połowa, nie ma co gadać. Jestem pewien, że będzie prowadził grę Wiślaków do końca sezonu. Arka była dobrze zorganizowana w obronie, ale małe błędy pozwoliły czasem Wiśle się rozpędzić i zagrać z pierwszej piłki, co stwarzało sytuacje podbramkowe. Z tym Kirmem to prawie, że kopia sytuacji z czwartkowego meczu Lecha, tylko Alan walił już na pustą, a Słoweniec chyba naprawdę się przestraszył interweniującego jeszcze Moretto. Btw: widziałeś ile podczas swojej 'kadencji' w PSV Eindhoven Stan Valckx wydał na piłkarzy, a ile na nich zarobił? Ma łeb do interesów, po pierwszym meczu widać wyniki.
Zastanawiałem się czy nie oglądać Cracovii a potem byłem trochę wkurzony, że w Gdyni nie padło nic, a w Krakowie nastrzelali bramek. Ale w sumie nie żałuję, ładny meczyk był i dziś też coś włączam. Ekstraklasa!

Meercan
26-02-2011, 13:22
@up
Ty się ciesz kuchenko, że lech jest tak wysoko w tabeli bo z tą ekipą to powinniście dzielnie walczyć z craxą o 16miejsce. Jedynie ten Rudnevs coś kopie.

O utrzymanie? HAHA powiedz mi jaki zespół polski ma lepszą kadrę od Lecha? Śmiejecie się że kuchenki lub Amica bo wasze drużyny same nie mają lepszego składu... Wiesz dlaczego w lidze słabo grają? Bo grają w LE. I nie ośmieszaj mnie że dobre miejsce mamy. Bo Legie ,Wisły, jagi itd to się nie dostały nigdzie przez ostatnie chyba 4 lata.

jakiś tam Wiślak
26-02-2011, 14:46
'Sku*wysynu je*any, Małecki sku*wysynu je*any' :D Trybuny rox XD dostał pocisk, Lewy to pewnie dokładniej słyszał. XD

Przecież tak zawsze jest ^^ Ulubieniec kibiców w całym kraju. Ale nie można mu odmówić mocnej psychy, cały czas jest bluzgany a i tak gra dobrze. Pamiętam jak chyba ŁKS był jeszcze w ekstraklasie i to samo było na trybunach, potem Silny strzelił gola i najpierw podbiegł pod sektor kibiców ŁKSu a potem dopiero pod sektor Wiślaków haha. Zamilkli natychmiast.
Ah i jeszcze zapomniałem dodać, że ładnie było słychać naszych, wiem że Wiślaków było chyba 750 a z Gdańska ilu przyjechało to nie jestem pewien. Jednak momentami doping bardzo głośny, gz Lewy ;d

Btw: widziałeś ile podczas swojej 'kadencji' w PSV Eindhoven Stan Valckx wydał na piłkarzy, a ile na nich zarobił? Ma łeb do interesów, po pierwszym meczu widać wyniki.
Wiem wiem, czytałem ^^ Już się tam rozpisują o Stan'ie, że od czasu gdy przyszedł w Wiśle się coś zmieniło, jest bardziej poukładana i nie robi się tak już wszystkiego "na odpierdol"
Niestety "Meleks" u nas długo nie pogra bo zaraz go wytransferujemy do Europy ;( A wolałbym go u nas w ekipie nawet jakby wystawiali za niego grubą kasę. Chociaż jeszcze pozostaje to, że on jest jeszcze dość młody i jakby dostał ofertę z jakiegoś lepszego klubu to Wisła zrobiłaby mu krzywdę nie puszczając go, przecież chłop na prawdę jest dobry i nie oszukujemy się, jak będzie grał te 4lata w Wiśle to się zmarnuje. Zresztą o kasę nie mamy się co martwić! Jak Real Madryt ma problemy to już za telefon niech łapią i dzwonią do Stana, u nas w składzie jest pewien świetny zawodników, którego odsprzedamy z chęcią (za duże pieniądze bo za duże ale jest tego wart!) Mowa oczywiście o Wojciechu "jeden zwód" Łobodzińskim.
@up
4 lata to mało, tylko porównaj sobie kochany historię Wisły czy legii do historii amiki. "DUMA, HONOR, TRADYCJA, 2005 amika poznań" Kiedy na błoniach chłopaki pierwszy raz kopali piłkę to w poznaniu o niej nawet nie słyszeli, o ile się nie mylę to właśnie w Krakowie został rozegrany pierwszy w Polsce mecz piłki nożnej (do Krakowa piłkę po raz pierwszy przywiózł jakiś wojskowy z zachodu) + od Wisły CHYBA starsza jest TYLKO Cracovia i nieistniejący już dziś Pogoń Lwów. (W 100% jestem pewien, że Pogoń to najstarszy Polski klub ale co do tego, czy jest jeszcze prócz craxy starszy klub nie jestem pewien, jeśli jest to proszę mnie poprawić)

TRZYMAM KCIUKI ZA BIAŁO-ZIELONYCH

Pitekk
26-02-2011, 17:02
Jako iż do rozpoczęcia 2 ligi jeszcze tydzień to nie wytrzymując już tego napięcia musiałem obejrzeć jeden z pierwszych meczów polskich drużyn , wybrałem Wisłę choć pewnie mecz Legii był ciekawszy. Ogólnie martwi trochę liczba polaków grająca w Wiśle, ale jakby nie patrząc właśnie Polacy zagrali najlepiej + prawie polak Moar. Sądziłem że jest trochę bardziej przereklamowany ale jednak pokazał że w piłkę kopać potrafi. Doda kolorów naszej słabej lidze
Mecz nawet fajny, szkoda że więcej bramek nie było.

Btw Niech Lech nie awansuje w tym sezonie do LE to w końcu sezonowy z poznania się skończą.

Czarne Dildo
26-02-2011, 17:14
Widzew szykuje się do spuszczenia ostrego wpierdolu Lechowi, na trybunach i na murawie. kkthxbb

@edit
Ciekawe czy Bosacki będzie w kasku i czy będzie przed Ukah'em uciekał?

jakiś tam Wiślak
26-02-2011, 19:05
http://ekstraklasa.net/grzelak-wiosna-nie-zagra,artykul.html?material_id=4d690eb316f1da92130 00000

On chyba nigdy se nie pogra dłużej ;d

@ruch : Lechia
Szkoda, że 0:0, liczyłem na zwycięstwo Gdańszczan.

@down
Oby Widzew wpieprzył amice jak najwięcej! Tak zgadzam się.

zagłębie 1:1 korona

Τettmeier
26-02-2011, 19:10
Szkoda Grzelaka, miał być w pierwszym składzie, może pokazałby ciekawe walory.. No niestety, taka piłka.
Dziś 2 remisy, więc czołówka i zespoły, które powinny powalczyć w tej rundzie(Górnik, Polonia, Korona, Lech) mają szanse na pokaźne zdobycze. Oby jak najwięcej bramek. : )

@edit
Dziś o 14:30 wybieram Eredivisie bo jest w Polsacie którymś, AZ Twente może być ciekawy mecz, więc zrezygnuje z Polonia Górnik. Może Lecha włączę. : )

jakiś tam Wiślak
27-02-2011, 12:00
Tak na odświeżenie tematu bo nikt nie pisze ;o

http://ekstraklasa.net/szesc-mieiecy-za-odpalenie-racy,artykul.html?material_id=4d6a0dcbb564da2a2200 0000
beka w chuj.

@down
1 ligi

@EDIT
Jak oceniacie szanse Lecha i Polonii Warszawa w PP? Wisła gra już we wtorek pierwszy mecz z Podbeskidziem B. Biała, najbardziej prawdopodobny scenariusz na ten mecz to ustawienie autokaru w bramce Podbeskidzia i Wisła będzie musiała jakoś ten autokar ominąć. Mam nadzieję, że chłopki grające w Podbeskidziu nie urządzą sobie rąbanki na nogach np. Meleksa, który będzie biegał po boisku niczym hasacz po internetowych łąkach. DRWALOM MUWIMY STANOWCZO WYKURWIAĆ

(dla niekumatych, oto hasacz : http://img222.imageshack.us/img222/1106/hasacz.jpg (http://img222.imageshack.us/i/hasacz.jpg/) )

http://www.youtube.com/watch?v=oUat0nn7P2g
6:45
FIESTA FIESTA FIESTA,
AMERICANA,
ARKA TO KUR** W DUPE JEBA** :)
Za ten GTS na waszej stronie macie śledzie haha

Crayon
27-02-2011, 12:03
Grzelak i walory? Chyba na FIFie, on jest jak Penksa, tylko nie gra przez kontuzję.

Dzisiaj Górnik gra, z Jeżem i Gasparikiem w składzie. Miód, cud, mamy teoretycznie najsilniejszą linię pomocy w lidze, jedziemy na miszcza :D

Τettmeier
27-02-2011, 12:57
Jednak wybrałem PSV Ajax, jestem ciekawy meczu Górnika bo dzisiaj mówili, że Sadlok z Jodłowcem na środku obrony to tak ogarniali w PP z Lechem, że Ci drudzy nie mieli nic do powiedzenia. :D

Pitekk
27-02-2011, 14:18
Trzeba przyznać że w meczu lech-polonia , Sadok ładnie zagrał ale nie spodziewam się że on to powtórzy w dzisiejszym meczu.

Τettmeier
27-02-2011, 16:20
Wolałbym szczerze, żeby w PP to Polonia przeszła dalej. Z tym holenderskim trenerem mogą pokazać ogarnięcie w LE, a Lecha mam już stanowczo dosyć, chociaż też uważam, że to klasowa drużyna. Różnie może być.

58' Palermo 0:6 Udinese, 4x Sanchez, 2x Di Natale. Pogrom. :D

Crayon
27-02-2011, 16:27
W Anglii Palermo zdołałoby wyrównać na spokoju : D

Na razie Górnik nie gra źle, widać że to pierwszy mecz, Polonia próbuje cisnąć, Zabrze znowu się ustawiło na kontrę, może się skończyć pięknie, albo fatalnie. Remis nie jest brany pod uwagę :D

@uff, dobre zmiany Sikorskiego, było ciekawie, wolny w 90 minucie dla Polonii to prawie mi serce stanęło, bo pamiętam ile takich bramek w końcówkach straciliśmy. 0:0 z dobrą Polonią, teraz Zagłębie i Arka u siebie do pokonania na pewno.

jakiś tam Wiślak
27-02-2011, 16:56
Niestety 0:0, oby się widzew rozstrzelał.

Świetny doping kibiców wielkiego Ruchu Chorzów na meczu z Lechią. Została zaprezentowana nowa flaga (niestety nie wiem czy to osiedlówka jakaś) Flaga jest dość spora i prezentuje się bardzo ładnie. Widnieją na neij napisy takie jak "Stolarka aluminiowa", "Witryny", "Tynki", "Drzwi" i "Domax".
Niestety zdjęcie, którym dysponuję nie ukazuje całego piękna tej flagi. Oczywiście dominującym kolorem jest na niej NIEBIESKI. Czy Ruch zaprezentuje ją na następnym meczu? Miejmy nadzieję i oby ktoś sfotografował ją lepiej! A oto i ona :
http://img827.imageshack.us/img827/5327/dsc049921600x1200.jpg (http://img827.imageshack.us/i/dsc049921600x1200.jpg/)

OCENIAJCIE BO DLA MNIE TO DZIEŁO SZTUKI.

Pitekk
27-02-2011, 17:00
Słaby Górnik i średnia Polonia
Mecz mnie nie podniecił, może mecz Lecha będzie ciekawszy

_woto_
27-02-2011, 18:59
Zapalmy swieczke dla Arsenalu i czekajmy kolejne 5 lat na pucharek (no chyba ze zdobedziemy Emirates Cup :D) :(

Btw. Po co chcieli wbiegac z pilka do bramki zamiast strzelac?

The page you are looking for is temporarily unavailable.
Please try again later
nie da sie wbic na kanonierzy.com bo za duzy spam

@edit
cytaty:

Cioty *****e i tyle...
Sram już na ten cały śmieszny arsenal
a ten nasz niby trener dekady sie ****a popisał
a jebać to wszystko

nie wiem czy to ****a jakaś klątwa czy co???, wyć mi się chce z tego wszystkiego, zamiast strzelić to coś takiego w ****e *****e brak słów.

Kur....wa! Więcej nie trzeba.

BÓG TAK CHCIAŁ

Kto by pomyslal ze tak zatesknimy za Fabianem

nie chce mi sie wiecej wklejac, ludzie pisza o jajach, szczesnym itp, jak chcecie to poczytajcie
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-20076,page-1.shtml

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EPLH9klx6VU
http://www.kanonierzy.com/images/news/wenger_kopie_butelke.jpg

TA

Robin van Persie doznał kontuzji w dopiero co zakończonym finałowym spotkaniu Carling Cup przeciwko Birmingham City. Holender podczas strzelenia wyrównującej bramki uszkodził sobie więzadła w kolanie i czeka go dłuższa przerwa w grze.
Niestety uraz wyklucza naszego napastnika z meczu przeciwko Barcelonie na Camp Nou

Τettmeier
27-02-2011, 19:07
@up
Ten pierwszy cytat to raczej dzieciaka i nic niewartego fana. :D

@top
Lech 1:0 Widzew, dużo zyskali bo połowa meczy remisy, więc udało się.
Kamil Grosicki hattrick w meczu Sivassporu, dzięki wygranej nad drużyną Maćka Iwańskiego, który z resztą zaliczył asystę w tym meczu, awansowali ze strefy spadkowej. Jagiellonia może zacząć żałować jakiego gołębia wypuściła. xd

Pitekk
27-02-2011, 19:50
Ja wgl nie ogarniam Grosickiego, czemu on tam poszedł choć jak dzieki Sivasporowi dostanie się do drużyny typu Galatasaray i tam się przebije to mu pogratuluje :D.

A co do meczu Widzewa z Lechem to jedyne co mi się podobało to to że grali nawet dobrze mimo takiego pyrowiska.

Crayon
27-02-2011, 20:12
Hehe, Woto, a jak Arsenal wygrywa to skaczesz pod sufit i przytaczasz przyśpiewki Kanonierek, jak dostaje w dupsko ze zdecydowanie lepszym Birmingham, które miało pomysł na grę, ambicję i siłę, to zamieniasz się w sarkastycznego dupka, który próbuje pokazać, że spływa po Tobie ta porażka.

Myślę, że na Stretford End trzeba powiesić kolejną flagę, tym razem z liczbą lat Arsenalu bez tytułu :D

Τettmeier
27-02-2011, 20:17
Głowacki brama, uratował remis Trabzonsporowi w 88'. Gdzie Brożki? :<

_woto_
27-02-2011, 20:35
Hehe, Woto, a jak Arsenal wygrywa to skaczesz pod sufit i przytaczasz przyśpiewki Kanonierek, jak dostaje w dupsko ze zdecydowanie lepszym Birmingham, które miało pomysł na grę, ambicję i siłę, to zamieniasz się w sarkastycznego dupka, który próbuje pokazać, że spływa po Tobie ta porażka.

Myślę, że na Stretford End trzeba powiesić kolejną flagę, tym razem z liczbą lat Arsenalu bez tytułu :D

A czy ja cos mowie ze po mnie splywa?
To nie byl jakis sarkazm czy cos, jest mi przykro i tyle.

A ja w zaden sposob nie obrazam tylko pokazuje jacy sa inni "kibice"

A co do krytykowania zachowan na boisko to mam do tego prawo

CC to nie jest zaden wielki puchar ale gdyby Arsenal go wygral to napewno morale na +

Pozbywamy się sezonowych kibiców, którzy dołączyli do nas po meczu z Barcą. ;)

jakiś tam Wiślak
27-02-2011, 20:39
Jakie Brożki?
Nie no tak na serio to w tej Turcji już chyba powoli wiedzą, jaki błąd zrobili. Za Piotrka dali grosze to można jeszcze przeboleć ale za Pawła trochę sypneli ;d Jak on złapie strzelecką niemoc to już nie strzeli przez 2-3 miechy. On w rundzie jesiennej już grał średnio i Wisłą zrobiła na nim świetny interes. Na początku wszystkie Wiślackie płaczki przeżywały "chujowy trener, brak transferów, Brożki poszły na zadupie o Pawełku już nie wspomnę, 1 liga czeka". Potem przyszły transfery i było "chujowy trener, chujowe transfery, może w Ekstraklasie zostaniemy". teraz idziemy na mistrz i walczymy w lidze mistrzów oczywiście (ale tylko na forum Wisły ;dd) Ja za Brożkami i tym ich wymachiwaniem rękoma/rękami/rencami tęsknić nie będę. Teraz gdy w Wiśle są Boukhar (allah akbar 94') i Bunoza atmosfera jest po prostu zajebista. Brak lamentu po złym zagraniu a zamiast tego są brawa nawet jak podanie było chujowe.

Lewy
27-02-2011, 21:16
No i się kolejka rozpoczęła.Widzę wielki zachwyt np. Tettmeiera nad Amiką ale tu się nie przejmuję bo chłop widać frustracja wielka a w piątek pewnie miał orgazm gdy widział mecz śledzi i słyszał to co śpiewali :>.Tak dla twojej wiedzy nie słyszałem ich bełkotu bo byłem zajęty dopingiem dla Wisełki i miałem ich w dupie.

Ale do rzeczy.Opisze tu relację z dwóch wyjazdów, na których byłem.Takie moje skromne zdanie

Arka Gdynia - Wisła Kraków 0:1

Wisła dostała 750 biletów.Jako że grali nie daleko od Gdańska nam też się trochę dostało tych biletów.Wg. relacji Lechii razem z Wisłą pojechało do wioski za Sopotem 265 osób.Jedziemy SKMką.Wejście na stadion jako takie (funkcjonowała 1 bramka!).Na mecz ja wszedłem 20 min przed pierwszym gwizdkiem.Gospodarzy dużo jakieś 10 tyś.Na meczu doping dobry.W jego trakcie także miejscowi napinacze zza płota pokazują palce i wygrażają a trzech z nich ściąga spodnie po pokazują gołe dupy.No cóż co miasto to obyczaj.To samo jeden jeszcze ściągnął gacie i pokazał swoje przyrodzenie.Jak widać oni są orientacji homo i lubią się obnażać do wszystkich :).Pod koniec meczu jakiś śledź dostaje prosto w łeb odłamkiem krzesełka.Co do sportowej części Małecki strzela bramkę i Wisła wygrywa.Wyjście też jako takie bo przytrzymują nas tam aż cały stadion wyjdzie.W końcu bramy otwierają my wychodzimy i idziemy na stację.Odjazd w miarę szybki i przed północą jestem już w domu :).Cały wyjazd na plus.

https://lh3.googleusercontent.com/_90K69O0P87g/TWhZi1d7FSI/AAAAAAAAEQk/gjCWfcaJaW8/DSC_3338.jpg

Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk 0:0

Już do tego wyjazdu nie spałem bo nie było po co :).Wyjazd wczesnym rankiem.Droga upływa bardzo fajnie do momenty gdy przed Toruniem padł nam autokar.Przesiadka do innych autokarów i jedziemy dalej.Mimo tego że ludzie stali jakoś jechaliśmy.Po jakichś 20 min padł drugi autokar ale w tym samym czasie pierwszy naprawili.Jak taka sztafeta :).Znów szybkie ogarnięcie i jedziemy dalej.Przejeżdżamy przez takie miasta jak Łódź,Częstochowa,Sosnowiec,Katowice.Ogółem szkoda tych miast bo są zaniedbane nieźle (Katowice jeszcze ujdą ale Łódź to porażka).Dojeżdżamy do Chorzowa na 30 min przed meczem.Szybkie dojście na stadion (przez ulicę) i meldujemy się na bramkach.Tu zaczyna się kolejna komedia.Otwarte 2 bramki i mozolne wchodzenie.Ochroniarka co listy sprawdzała to chyba idiotka bez szkoły bo szło jej to opornie i mieszała literki w nazwiskach przez co były problemy z wejściem.Potem standardowo zdjęcie czapki i uśmiech z dowodem do kamery (porażka).Ja wszedłem jakoś w 10 minucie meczu.Doping zaczął się gdy większość była na sektorze czyli około 30 minuty.Prezentujemy flagę z motywem "Tu jest Śląsk - Tu jest Polska" i odśpiewujemy hymn na co usłyszeliśmy gwizdy i dzieci z ich młyna zaczęły śpiewać "Polska bez Śląska" ot taki obyczaj.

https://lh3.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/TWpH4HTglxI/AAAAAAAAP9A/yI5_HGSjIvw/DSC05046%20%5B1600x1200%5D.JPG

Gospodarze z takim sobie dopingiem przynajmniej z perspektywy sektora gości.My w 1 połowie słabo w drugiej już bardzo dobrze.Z sektora gości wychodzimy po 30 minutach i kierujemy się do autokarów.Droga powrotna bez przygód a w domu melduje się o 6:30 :)

https://lh6.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/TWpH57-E58I/AAAAAAAAP9I/vb9G38GaPWE/DSC05051%20%5B1600x1200%5D.JPG

Podsumowując.Nas w Chorzowie 534 osób w tym 327 kibiców Lechii Gdańsk,114 Śląska Wrocław,91 Wisły Kraków oraz 2 kibiców Czarnych Słupsk.

Za 3 tygodnie wyjazd do Wrocławia.Pozostaje tylko czekać :).

Pitekk
27-02-2011, 21:46
A propo Arki i pokazywania dupska xd od 7:45 polecam
http://www.youtube.com/watch?v=5R_D1L4YjEA&feature=player_embedded

A tu dzisiejszy mecz Widzewa z Lechem i powod przerwania meczu
http://www.youtube.com/watch?v=W1bXQnMpEOo

Szybki jak szyba
28-02-2011, 17:45
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,9174874,Antoni_Piechniczek_wyjasnia_Sport_ pl__Dlaczego_Wisla.html

Śmiech na sali. Jak taka pizda jest wiceprezesem pzpn ***** to ja nie wiem, ważne byleby jak najwięcej nakraść i tylko to się liczy...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/stanowisko_wisly_w_sprawie_slow_wiceprezesa_pzpn/

No niech się skurwysyn nie zdziwi jak sprawa będzie w sądzie.

Crayon
28-02-2011, 20:23
No jak to nie woto, hurt in a butt, ta przegrana jak orzeźwiający promień słońca przed meczem z Chelsea, chcecie mistrzostwa, męczycie się z Birmingham i to nie przypadkowo. Bo jak ja United z Wolves mogę uznać kopaniną na wrzosowisku, gdzie zespół bardziej doświadczony na takim klepisku pokonał klub lepszy technicznie za wpadkę i God bless, że już tam nie zagramy, to Wy na Wembley dostajecie z Birmingham. Śmieszek, śmieszek! Coraz bardziej przekonujecie mnie, że w rewanżu z Barceloną będzie jak kiedyś. Najpierw realne szanse, bo remis(tudzież wygrana), a potem czwóreczka i żegnajcie kochasie.

Prezentujemy flagę z motywem "Tu jest Śląsk - Tu jest Polska" i odśpiewujemy hymn na co usłyszeliśmy gwizdy i dzieci z ich młyna zaczęły śpiewać "Polska bez Śląska" ot taki obyczaj.
Bo wielu tych 'dzieciaków' z ich młyna jest mocno zaangażowanych w Ruch Autonomii Śląska od czasu, kiedy ww organizacja stanęła murem za kibicami Ruchu, którym pajace z PZPNu zabronili wieszać flagi z napisem Oberschlesien i Naszymi barwami(żółto-niebieskie) pod pretekstem takim, że nazwy regionów mają być pisane po Polsku blablablabla. Swoją drogą, RAŚ to bardzo fajna inicjatywa i przychylnym okiem patrzę na to, co postulują. Wydaje się trochę nierealne i oznaczać może upadek regionu, jednak gdyby nie było plusów stworzenia ze Śląska autonomicznego obszaru(vide Hiszpania - Katalonia, Andaluzja) - nikt by się tego nie łapał, bo nikomu tutaj nie zależy, żeby udupić własną Ojczyznę. RAŚ proponuje wszystkie zmiany do 2020 roku, pożyjemy - zobaczymy. Ewentualnie wyciągnie się koparkami Sosnowiec, Będzin i wywiezie te najdalej wysunięte dzielnice gorolic(Warszawy) tam, gdzie ich miejsce :D

Po drugie - nie wiem co Wy, siedzący w Gdańsku gorole macie do Śląska, że tu jest Polska. Fakt jest taki, że przez wiele lat, gdy kształtowało się państwo polskie, byliśmy kartą przetargową. To nie Pomorze oddano w 1339 w zamian za zrzeczenie się praw do tronu, tylko Silesię. To nie nas potem wspierano, gdy trzy razy wstawaliśmy zbrojnie, żeby nas Niemcy nie wciągnęli. Identyfikujemy się z Polską, do niej zawsze (wbrew pozorom) było nam bliżej, ale RAŚ uważa, że funkcjonowanie Śląska jak i rozwój Naszego regionu byłby najkorzystniejszy, gdybyśmy byli Państwem Regionalnym. Na Śląsku jest coraz więcej lokalnych patriotów, ja sam, od dłuższego już czasu, gdy pytają się mnie, kim jestem, odpowiadam że Ślązakiem. Coraz więcej osób, przy spisach ludności, w rubryce narodowość wpisuje Śląska, zamiast Polska. Co Wy, gorole z północy wiecie o nas, że tak wywalacie transparenty "Tu jest Śląsk, tu jest Polska"? To może przy okazji wyjazdu na Lechię któryś Śląski klub Wam wywali flagę - "Tu jest Pomorze, tu są Niemcy/Prusy/Krzyżacy/Neutralni Gdańszczanie/Państwo-Miasto?"

'Oxidosis'
28-02-2011, 23:04
Milan - Napoli

Pierwsza połowa nudna, ale wiedziałem to od samego początku, gdy zobaczyłem trzech drwali w pomocy ( Bommel, Gattuso, Flamini ). W drugiej połowie wszedł Boateng, gra koncertowa, trzy szybko strzelone bramki i walka o Scudetto prawie przesądzona. Teraz Juventus a następnie Tottenham, jak Milan zagra tak samo jak w drugiej połowie z Napoli, to ani Juve ani Spurs nie będą mieli czego szukać.

Jeżeli chodzi o post Tettiego, że każdy piszę tylko o swoim klubie to fakt, trochę racji jest, ale swoją wypowiedź rozwinę dopiero jutro, gdyż rano trzeba iść do szkoły, a teraz lecę spać. Jednakże chce abyście wiedzieli, że ja chętnie podyskutuje na temat innych lig oraz Polaków za granicą, ale jeżeli chodzi o ekstraklasę to się nie udzielam, ponieważ nie jestem w stanie wymienić nawet 3 zawodników Legii Warszawa. Mordolovjak, yyy, yyyy Mógłbym czytać w necie i pisać o tym tutaj, ale swojego stanowiska co do większości spraw nie przedstawię, gdyż nie mam o tym zielonego pojęcia.

Dlatego skoro się nie znam to się nie udzielam, proste.

SedaN*
01-03-2011, 17:08
Dzisiaj Chelsea - Manchester?

Założyłem się z kolegą. On obstawił 2:1 dla Chelsea a ja 1:1 : }

Szybki jak szyba
01-03-2011, 18:22
Ruch : Legia - zaczyna się
Wisła : Podbeskidzie o 20:30
Jakie wyniki typujecie? ;d
Wg mnie Legia wygra ze słabym Ruchem 2:0 a Wisła upora się z Podbeskidziem 4:1.
@edit
Ło ***** 1:0 dla ruchu xdd

"Nie taki diabeł straszny :D Mamy bardzo dobrych zawodników...nic nie jest jeszcze przesądzone! Jeżeli zagramy swoje..Jestem naprawdę spokojny 8-) Mój typ to 1:3 dla TSP!!! Bramki: Demjan, Cieśliński, Kołodziej ;)"
Kibicom pbb humor dziś dopisuje.

Rodowity _/
01-03-2011, 19:04
Myślę , że Legia wygra 2:1 :D , Ruch prowadzi 1:0 ; p.

Meercan
01-03-2011, 19:28
Wydaje mi się że Ruch pokona te 1-0 Legie :p:p
A Wisła wygra z 2-1 lub 3-2. Podbeskidzie ładnie gra w tym sezonie. Przez dłużysz czas byli liderem w 1 Lidze.

Pitekk
01-03-2011, 19:35
Legia jest tak słaba że aż przykro ją oglądać.
Skończy sie albo 1:0 dla ruchu albo 1:1 . Więcej bramek bym się nie spodziewał

Szybki jak szyba
01-03-2011, 20:24
1:1 w 2 minuty 4 żółte kartki, beka.
Zaraz Wisełka! :)

@edit
Żurawski won i mnie nie wkurwiaj, Guła to samo. Na boisko zapraszamy Meleksa i Genkowa.

***** niewierze te jebane szroty myślały, że jak się położą na boisku to se podbeskidzie samo wpierdoli? ŻURAWSKI BARANIE PIEROLONY TY MASZ STRZELAĆ NA BRAMKE NIEBIESKICH BO ***** JESTEŚ Z CZERWONYMI co robi obrona to ***** żal pisać Robert powinien wziąć jakiegoś chłopca od podawania piłek dać mu koszulę byle jaką i żeby wszedł za tego Jalinsa ***** gdzie on grał? W AZ alkmar czy ***** jakimś fejenordzie sroterdam? TO ***** JAK TAM GRAŁ TO POWINIEN UMIEĆ ZATRZYMAĆ JAKIEGOŚ NOŁ NEJMA Z PODBESKIDZIA. Widać ***** nazwiska na koszulkach nie grają a chęć zwycięstwa i ambicja pokazuje, że można rozjebać dobrą ekipę (hahaha napisałem dobrą ja pierdole ;ddd)
-WISŁA!
-co?
-GÓWNO WYPIERDALAĆ Z BOISKA, że też ten Robert wytrzymał ciśnienie, jakbym ja był trenerem i był tak blisko tych kalek to bym nie wytrzymał i takiego żurkowskiego za uszy ***** ściągnął z tego boiska.
nei no chuj musze poczytać forum Wisły teraz bo mi ciśnienei się podniosło niebezpiecznie.

@edit
Haha 30 minut czytania i humor poprawiony
"mam nadzieje ze Maciej Żurawski, Łukasz Garguła długo murawy nie powachaja" XDDD
"ojj coś czuję że zaraz Maskaant out i spadamy z ligi :(" XDDD 2x
"Degradacja. Rozsprzedanie. Cupiał odchodzi. Wisłę wchłaniają parchy." XDDD 3x
"Łobo wchodzi!! Klękajcie narody!!!" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Cieslinski Jaliensa wkrecil w ziemie jakby tulipany sadzil....."
"Demony Valarengi i Tibilisi mam przed oczami"

_woto_
01-03-2011, 20:55
Mam nadzieje ze CFc wygra

SedaN*
01-03-2011, 22:42
2:1!!!!!111111111111111111 Krajon, kudłaty was poskromił? :DDDD

Krajonuwa
22:43:02
kudlaty cygan powinien wylecieć z boiska
22:43:07
dwa razy
22:43:12
jebany sędzia cwaniak
22:43:14
kibic chelsea
22:43:21
żeby was webb dojebał niebieskie skurwiele

Szybki jak szyba
01-03-2011, 22:50
morda pierdolony sezonowcu bo cie na pal nabije i sępy ci będą odbyt gryźć kurva

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDD

aha
Czekamy na ruch, trenejro tak opierdoli szroty typu żurkowski czy garguła, że se popukają ale w ME. Wg mnie najsilniejszy skład powinien być wystawiany ***** nawet na mecz z chuj wie jaką ligową glinianką arcelin.

@2 DOWN
***** DAJĘ CI NUMER DO VALCXA I OBIECUJĘ, ŻE JAK WEŹMIECIE OD NAS ŻURAWSKIEGO TO WAM WISŁA DOPŁACI

SedaN*
01-03-2011, 22:53
Luiz zajebisty mecz, Torres w miarę tam próbował, Anelka mięciutko, Ramires dobrze (walecznie), Lampard niezle : D

Crayon
01-03-2011, 22:53
Kudłaty Cygan powinien wylecieć z boiska co najmniej dwa razy, bo kopał Rooneya jak nienormalny. Przy drugim faulu, jak Wazza poleciał na dwa metry to widać że od razu pognał go tam przepraszać i mu buty lizać i sędzia się zlitował nad tym patafianem. I swoją energię przerzucił na United, ***** Smalling chciał trafić piłkę, a tamten cwaniak w niebieskiej koszulce specjalnie na ta noge wleciał, ewidentnie specjalnie z zamysłem się chciał przewrócić. Druga żółta dla Vidica to już kompletna kompromitacja tego człowieka z gwizdkiem, zachował się bałwan jakby pierwszy raz sędziował mecz Premier League. Ja rozumiem, w Hiszpanii to od razu czerwona, bo tam panienki grają i tylko Ramos potrafi pierdolnąć w łydkę, ale to jest Anglia, nic nie zrobił temu kurduplowi co nic nie gra, a kosztował więcej niż cały Górnik Zabrze. Żenada, żenada, żenada, przez pierwszą połowę byłem spokojny, bo chyba pierwszy raz widziałem United który nie bał się piłki na wyjeździe, ale potem się posypało. Wiedziałem że będzie beka z sędziami, ale nie sądziłem że aż taka, że znowu idiota z gwizdkiem, który nie powinien gwizdać wypaczy wynik spotkania. Chelsea pokazało wolę walki, nie tak jak w meczu z Liverpoolem. Trochę szczęścia, trochę cwaniactwa, trochę sympatii kolegi Fryzjera i można ugrać korzystny wynik. Miejcie te 3 punkty, gońcie Kanonierki. Nie będę przypominał kto NADAL JEST LIDEREM FA PREMIER LEAGUE

SedaN*
01-03-2011, 22:57
http://i55.tinypic.com/2btg1k.jpg

Za tydzień macie loserpool, bez vidica h3h3.

Karny jak najbardziej słuszny, faul Vidica by nic nie zmienił na koniec meczu :DD zobaczymy co pokazecie u siebie CZERWONE DIABŁY.

W pierwszej połowie wyrówanana gierka, może z lekką przewagą Man Utd. Natomiast w drugiej to nie istnieliście a szczególnie środek pola. Gdzie był Flatcher? Brawo dla kudłatego i spółki!

Crayon
01-03-2011, 23:10
http://1.bp.blogspot.com/_ns8073gd2IE/S8HjHC7F8II/AAAAAAAAACI/HAOWSyGMkno/s1600/Ferguson_468x398.jpg

Kudłaty powinien wylecieć z boiska, a ten plebejski wychowanek WHU niezły wanker i cheater, doświadczony cwaniak wie jak się wyłożyć w polu karnym jak przed nim noga wyprostowana stoi. Z Looserpoolem to już trochę się denerwuję, bo ten sędzia to specjalnie wywalił Vidica za nic, bo frajer wiedział, że teraz będziemy musieli grać w środku ze Smallingiem i... EVANSEM. No nic, trzeba im pokazać gdzie raki zimują, jak West Ham potrafi im klupnąć 3:1 to United też da radę

Lewy
01-03-2011, 23:16
Bo wielu tych 'dzieciaków' z ich młyna jest mocno zaangażowanych w Ruch Autonomii Śląska od czasu, kiedy ww organizacja stanęła murem za kibicami Ruchu, którym pajace z PZPNu zabronili wieszać flagi z napisem Oberschlesien i Naszymi barwami(żółto-niebieskie) pod pretekstem takim, że nazwy regionów mają być pisane po Polsku blablablabla. Swoją drogą, RAŚ to bardzo fajna inicjatywa i przychylnym okiem patrzę na to, co postulują. Wydaje się trochę nierealne i oznaczać może upadek regionu, jednak gdyby nie było plusów stworzenia ze Śląska autonomicznego obszaru(vide Hiszpania - Katalonia, Andaluzja) - nikt by się tego nie łapał, bo nikomu tutaj nie zależy, żeby udupić własną Ojczyznę. RAŚ proponuje wszystkie zmiany do 2020 roku, pożyjemy - zobaczymy. Ewentualnie wyciągnie się koparkami Sosnowiec, Będzin i wywiezie te najdalej wysunięte dzielnice gorolic(Warszawy) tam, gdzie ich miejsce :D

Po drugie - nie wiem co Wy, siedzący w Gdańsku gorole macie do Śląska, że tu jest Polska. Fakt jest taki, że przez wiele lat, gdy kształtowało się państwo polskie, byliśmy kartą przetargową. To nie Pomorze oddano w 1339 w zamian za zrzeczenie się praw do tronu, tylko Silesię. To nie nas potem wspierano, gdy trzy razy wstawaliśmy zbrojnie, żeby nas Niemcy nie wciągnęli. Identyfikujemy się z Polską, do niej zawsze (wbrew pozorom) było nam bliżej, ale RAŚ uważa, że funkcjonowanie Śląska jak i rozwój Naszego regionu byłby najkorzystniejszy, gdybyśmy byli Państwem Regionalnym. Na Śląsku jest coraz więcej lokalnych patriotów, ja sam, od dłuższego już czasu, gdy pytają się mnie, kim jestem, odpowiadam że Ślązakiem. Coraz więcej osób, przy spisach ludności, w rubryce narodowość wpisuje Śląska, zamiast Polska. Co Wy, gorole z północy wiecie o nas, że tak wywalacie transparenty "Tu jest Śląsk, tu jest Polska"? To może przy okazji wyjazdu na Lechię któryś Śląski klub Wam wywali flagę - "Tu jest Pomorze, tu są Niemcy/Prusy/Krzyżacy/Neutralni Gdańszczanie/Państwo-Miasto?"

Wolne Miasto Gdańsk - mówi Ci to coś?.Po za tym co się tak o to spinasz.Z tego co wiem Górnik utożsamia się z Polską jak i prawie cały Górny Śląsk poza Ruchem.Niestety ale już bardzo mało jest rodowitych ślązaków na tamtych terenach.Zastanów się trochę z tą autonomią.Gdyby się odłączyli to padli by bo z czego by się utrzymali?.Z kopalń, które i tak są zamykane?.

Tak trochę odbiegliśmy od tematu.

Co do dzisiejszego dnia to w sumie jedynie co mnie zmartwiło to Wisła, która poległa z Podbeskidziem.Trzeba będzie 2 bramy walnąć na wyjeździe by to wygrali na spokojnie.

Jutro mecz Lechia - Jagiellonia także rewanż za to co było rok temu :)

Crayon
01-03-2011, 23:40
Wolne Miasto Gdańsk - mówi Ci to coś?.Po za tym co się tak o to spinasz.Z tego co wiem Górnik utożsamia się z Polską jak i prawie cały Górny Śląsk poza Ruchem.Niestety ale już bardzo mało jest rodowitych ślązaków na tamtych terenach.Zastanów się trochę z tą autonomią.Gdyby się odłączyli to padli by bo z czego by się utrzymali?.Z kopalń, które i tak są zamykane?
Dlatego wymieniłem wszystkie możliwości, łącznie z Wolnym Miastem Gdańsk. Po drugie - fakt faktem, Górnik Zabrze utożsamia się często z Polską, na jego meczach widać flagi Polski, a na młynie wisi Torcida Germany. Są to historyczne naleciałości, gdzie w latach 70 był szał na Górnik(puchary i tak dalej) i często na mecze klubu przychodziła elita ówczesnego kraju. Nie oznacza to jednak, że jeśli kibicuję Górnikowi, to nie mogę się zgadzać z Ruchem Autonomii Śląska. To tak jakby powiedzieć, że każdy kibic AS Romy, czy Lazio musi być skrajnie prawicowy i wyznawać poglądy faszystowskie, a Schalke to nazistowski klub, bo kibicował im Adolf Hitler. A Ruch? Mocno śląski klub, chyba najbardziej ze wszystkich identyfikuje się z Naszym regionem. Blado nie wypada też GKS Katowice, no i 1. FC Katowice (de facto jeden z najstarszych klubów w Polsce, jeśli nie najstarszy), ale to na dzień dzisiejszy mało znaczący klubik, nie to co Atletico Bilbao, który w swoim składzie ma tylko graczy urodzonych w kraju Basków. Kibicowanie kibicowaniem, ale wszyscy jesteśmy Ślązakami i to nas łączy, nie dzieli.
Nie wiem dlaczego uważasz, że 'na tych' terenach jest mało rodowitych Ślązaków, ale pewnie posługujesz się gorolskimi danymi, które nijak się maja do rzeczywistości. Aktualnie obserwuje się właśnie wzrost patriotyzmu lokalnego, aniżeli spadek. I chyba nie rozumiesz samej idei autonomiczności. Nie chodzi tutaj o całkowite odseparowanie się od Polski i stworzenia oddzielnego państwa, tylko uznanie Śląska jako państwa regionalnego (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustrój_terytorialny_państwa)(ustrój regionalny/federalny). Dzięki temu mielibyśmy więcej pieniędzy na rozwój swojego regionu, bo aktualnie wszyscy wspierają wszystkich. I pieniądze Ślązaków idą na rozwój Pomorza, i vice versa. Jak już powtarzałem, nikt na Śląsku nie chce źle dla własnego regionu, dlatego gdyby było to negatywne w skutkach, nikt by tego nie proponował.

W ogóle, trochę beka z Wisły Kraków, męczyła się z Arką, teraz blamaż z Podbeskidziem. Szczęściarze wierni z Bielska Białej, bo u buka był kurs 7 złotych na pierwszoligowy klub :D

Szybki jak szyba
01-03-2011, 23:53
Blado nie wypada też GKS Katowice, no i 1. FC Katowice (de facto jeden z najstarszych klubów w Polsce, jeśli nie najstarszy)

To, że jesteś głupi pokazałeś już mi wielokrotnie ale teraz rozkurwiłęś system swoim debilizmem, nie wiem może na poprzedniej stronie już o tym pisałem, ŻE NAJSTARSZYM POLSKIM KLUBEM BYŁ ***** POGOŃ LWÓW. Zresztą ten śmieszny poniemiecki klub z katowic to znam tylko i wyłącznie z meczu Wisła : gks baaaaardzo dawno temu, mecz ten był historyczny bo drużyna Polska grała o mistrzostwo POLSKI z drużyną wtedy szwabską!!! Na ten mecz zjechało się tyle tysięcy kibiców, że padł rekord ilości widzów. Henryk Reyman nazwał ten mecz najlepszym meczem w historii Wisły, oczywiście wygranym przez POLAKÓW. Chyba było 2:0 już nie pamiętam, po ostatnim golu jebane szwabskie gnidy zeszły z boiska w płaczu a sędzia zakończył spotkanie. Mistrzem Polski został POLSKI klub - Wisła.
Jak jesteś szwabem to po chuj kibicujesz manutd jak możesz kibicować szalke czy jakiemuś bajernowi?
@edit
Nie napisałem tego posta ze złości na to, że napisałeś "beka z Wisły" przeczytałem to dopiero teraz i to zdanie piszę edytując posta. Jestem ogólnie zły na Wisłę ale wkurwiło mnie, że znowu musiałem tłumaczyć kto jest 1 Polskim klubem a wałkuje to chyba 3 raz.

Nie zasnę dziś na bank.

Ah i wiedzy na temat Pogoni nie czerpię z wikipedi czy google'a, babeczka z muzeum sportu w Warszawie raczej się nie myliła a słuchałem jej uważnie.

@down
Kilka miechów po powstaniu craxy powstawała Wisła bo ludności POLSKIEJ nie podobało się żydostwo. A teraz wejdź na stronę Realu Madryt i pokaż mi ilu gra w Realu Hiszpanów. Polskość klubu dla mnie to znaczy, że został założony przez Polaków, grajki to grajki i jak wiemy kopią dla pieniędzy a tylko nieliczni są piłkarzami i tak jakby kibicami tego klubu (np. Małecki) Taka jest teraz piłka, że w danej kadrze jest coraz więcej obcokrajowców. (nie powiem, że nie bo wolałbym aby 100% kopaczy było Polakami ale cóż, taki los)
Jak jeszcze nie śpisz to odpisz a ja już editnę jutro, teraz idę się uczyć i opisywać obraz na wok, elton

Crayon
02-03-2011, 00:18
@Up
To świadczy tylko i wyłącznie o typowej nietolerancji i rasizmie(antysemityzmie) 'prawdziwych Polaków'. Żydzi, nie żydzi - byli Polakami i założyli Polski klub piłkarski na terenach Polskich, które nigdy nie były kartą przetargową(vide Śląsk) albo oddawane za free(vide Pomorze). Real Madryt jest klubem kojarzonym z generałem Franco, który sympatyzował z nim, był wspierany przez rząd, nie od Pereza zaczęło się mówienie, że Real to pieniądze i oni zawsze mają to co chcą. Nie widzę jednak analogii. Real oprócz tego, że został założony w stolicy kraju, który przez wieki był zajęty przez Arabów, a tereny, które nie były przez nich zasiedlane to w zasadzie Kraj Basków(bądź co bądź, kraj autonomiczny) i Katalonia.

@Gówno prawda. Pogoń Lwów jest najstarszym klubem założonym przez Polaków, natomiast 1 FC Katowice założonym na ziemiach Polskich. Powstał na terenach zaboru Pruskiego, ale taką mamy historię. Że grali w lidze Górnośląskiej i Niemieckiej? Takie czasy, Śląsk był Niemiecki i nikt tego nie ukrywa.
Pogoń Lwów jest taki Polski jak teraz Podole, jak Mickiewicz urodzony na Litwie ze swoją inwokacją "Litwo, ojczyzno moja". To jakby teraz uważać, że Halicz jest Polski, bo w 1340 zajął te tereny Kazimierz Wielki(kosztem Śląska właśnie, który został oddany Czechom za to, żeby już się nie rzucali o koronę Polską przy kolejnej śmierci króla). Jest tak bardzo polski jak Pogoń Szczecin za pana Ptaka(pozdrawiam Mikiel). Te "jebane szwaby" to Ślązacy, rodowici - tradycją w tym klubie jest, że w swoje szeregi przyjmują tylko piłkarzy urodzonych na Śląsku. Nie wspomnę, że bodaj rok później powstała Cracovia Kraków, którą można uznać za najstarszy polski klub.

Nie jestem Szwabem, chociaż w mojej rodzinie i tacy byli. Jestem Ślązakiem, dopiero później Polakiem.

btw POLSKI Klub Wisła Kraków z piętnastoma obcokrajowcami i jedenastoma polakami na dzień dzisiejszy(specjalnie sprawdziłem na głównej stronie Wisły). To mógłbym rzec, że to Górnik Zabrze jest bardziej Polski niż Biała Gwiazda, bo w swojej kadrze ma tylko czterech obcokrajowców(Balata nie liczę, bo on gra tylko w Fifie), w tym dwóch Czechów, a to nasze ziomki. I Austriaka urodzonego w Polsce(Warszawa).

Kamor VODKA
02-03-2011, 12:51
szkoda troche MENIU
jestem z tobą w żałobie cryon :(

Rodowity _/
02-03-2011, 17:01
I co myślicie o wyniku Wisły z Podbeskidziem ? :P
Jak dla mnie to trochę zdziwienie że taka firma jak Wisła nie moze dać sobie rady z Podbeskidziem...

Szybki jak szyba
02-03-2011, 18:09
I co myślicie o wyniku Wisły z Podbeskidziem ? :P
Jak dla mnie to trochę zdziwienie że taka firma jak Wisła nie moze dać sobie rady z Podbeskidziem...

bo wyszły rezerwy rezerw rezerwy czyli zurawski garguła (Sobol też pokazał się z najgorszej strony) trenejro chciał wygrać mecz taktyką "No ***** my jesteśmy Wisłą a to jest jakieś podbeskidzie więc oni se jebną ze 4 swojaki bo my przecież jesteśmy WISŁA KRAKÓW" niestety ta taktyka się nie sprawdziła a zaskoczeni piłkarze, którzy myśleli, że bd się mogli położyć i poleżeć 90 minut byli zmuszeni do BIEGANIA!

http://www.youtube.com/watch?v=zkHdQh0uJe4&feature=player_embedded
Chyba te gwizdy pod koniec meczu z pbb się nie spodobały gwiazdkom. Meleks jak Polak powiedział! :D

@SOWA
pwn't
@Jaga : Lechia
Ściskam pieroga za Lechie.

_woto_
02-03-2011, 18:40
Widzieliscie akcje z Sowa??
http://www.youtube.com/watch?v=Op9vOzMiyKI&feature=related

Meercan
02-03-2011, 22:59
bo wyszły rezerwy rezerw rezerwy czyli zurawski garguła (Sobol też pokazał się z najgorszej strony)

To te Twoje rezerwy rezerw jesienią w pierwszym składzie grały :eek:
Co do meczu Wisły nie oglądałem, ale cieszę się że dostali po dupsku.

Jaga zremisowała z Lechią też bardzo ładnie liczę na to że w lidze Jaga będzie tracić punkciki.

Lech pokonał Polonie :D:D:D Cały czas przeważała Polonia, ale jak się nie umie strzelać bramek to tak to jest. Polonii to potrzeba właściciela, a nie zawodników.
Wydali pełno kasy na transfery, a najprawdopodobniej nawet w LE ich nie będzie. Mieli mieć mistrza po pierwszych 4 kolejkach. Teraz będą mieli problem utrzymać tą pozycje co mają :p:p

Lewy
03-03-2011, 02:18
1/4PP Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 0:0

W sumie tu nie ma co się rozpisywać.Typowy mecz polskiej ligi.Coś tam się działo,jakieś strzały na bramkę były,jakieś akcje były.Tylko ten wynik mnie nie przekonuję bo w Białymstoku będzie ciężej ale trzeba mieć nadzieję że przejdziemy :).Na stadionie ok. 5000 ludzi w tym grupa +/- 200 gości w klatce.

Szybki jak szyba
04-03-2011, 22:25
Wisła 3:1 Ruch

Mecz dość ładny, jestem zadowolony z gry Wisły choć szkoda tej straconej bramki, byłby to 6 mecz w lidze na 0 z tyłu. Bardzo mnie cieszy gra Pareiki, jest solidny nie ma czegoś takiego, że się zagapi... Pewnie łapie piłkę i przy podaniu od obrońcy nie mam pełno w majtach z obawy o swojaka. Asysta przy golu Meliego palce lizać, strzał zresztą też między nogami bramkarza bardzo dobry. Bunoza nauczył się podawać a nie wypie****** dzid byle do przodu. No i oczywiście nie mogłem zapomnieć o świetnej grze Małeckiego.

Kiedyś tam crayon pisał o Meleksie "a gdzie gwiazda z Hapoelu?" Teraz jeszcze jakieś pytania?

Crayon
05-03-2011, 13:25
Czekałem, czekałem no i się doczekałem. Oby to nie był pojedyńczy wypad, jak kiedyś Dawid Jarka, co go potem Benhauer wziął, internaszynal levura a łamaga ostatecznie z niego. Zawsze jakiś poziom się utrzyma. To jest napastnik, to ma strzelać bramki, z tego jest rozliczany. Ja się ciekawię, ile będzie potrzebował Jeż na aklimatyzację i zrozumienie futbolu Górnika. Bo na środku pomocy to się rozsmarowywuje jak chlebek ładnie, to trzeba tam zawsze czasu, żeby wiedzieć o co chodzi. Czas pokaże, może dzisiaj wyjdzie w pierwszej jedenastce i Gasparik, który z Polonią pokazał się z sympatycznej strony, i Jeż, który nadal czeka na swój debiut.

Szybki jak szyba
05-03-2011, 16:38
O ***** 5:1 ;ooo Oby amika umoczyła.

Crayon
05-03-2011, 16:40
Jeż wszedł, strzelił, Sikorski piękny wolej, Kwiek piękna bramka, jakiś problem, ekstraklasa?

Pitekk
05-03-2011, 16:46
Beka , nie wierze że tak słaby tydzien temu Górnik. Zagrał tak dobrze dziś, no ale Zagłebie do dobrych drużyn na pewno nie należy. Obrona przed spadkiem to będzie jedyne o co graja w tym sezonie.

Btw fajne bramki

Lewy
05-03-2011, 16:46
Kurde taki sam wynik jak Lechia - Górnik na jesieni :D.Ale co by nie było takie wyniki to rzadkość.Liczę na podobny jutro ale do 0 :)

Crayon
05-03-2011, 17:43
Pitekk fakt faktem - z Polonią wyszło nam słabsze spotkanie i dopiero w końcówce było optimum. Dlatego dzisiaj zagrał od początku Sikorski i jak widać - sprawdził się fantastycznie. Jeż debiut marzenie, prawie jak kiedyś Ales Besta, jak wszedł w Derbach z GieKSą, strzelił i mój kumpel mu łysą glacę ucałował :D

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91836,9206203,17__kolejka__Gornik___Zaglebie_5_ 1__Skrot_meczu.html

brameczki z meczu, bardzo ładne rzekłbym : D

_woto_
05-03-2011, 17:55
Omg ale emocje co to byl za mecz..
Troche do powiedzenia mieli sedziowie: faul na arshavinie w polu karnym , nieuznany gol ze spalonego arshavina, ktorego nie bylo
Ten bramkarz Sunderlandu niezle odpierdalal ,
Poprzeczka Chamakha

Teraz moga miec tylko do siebie pretensje, ze nie wykorzystali zblizenia do ManU MU, MUŁY, United, Manchester, Man Utd, Manchester United, Red Devils, nigdy ManU /Cray, a szkoda :(

No to niech bedzie Man Utd

Meercan
05-03-2011, 22:42
HOHOHOHOHO wasze "kuchenki" wygrały 3-0 z Arka :)
3 bramki i 4 minuty to jest wyczyn. Dobrze, że Jaga zremisowała :p
Barca pedały jedne wygrali. Milan wygrał z Juve hehe.

Szybki jak szyba
05-03-2011, 22:58
Nie ciesz się kuchenko bo Wisła też wygrała ??????????????? Jutro derby warszawy :)
Zresztą sezonowcu w 85 minucie meczu już pewnie srałeś po gaciach i ustawiałeś opisy na gg "lech jest chujowy, pierdole to, odpadli z pucharów w PP też ledwo przeszli, od jutra kibicuje Gliniance Arcelin" A potem w 90 minucie "LECH LECH MISTRZEM JEST"

P.S.
Czemu nie można mówić na Man* - Man*? Ciekawi mnie to ; o
@down
Nie wiedziałem ponieważ nie interesuje mnie zagraniczna piłka.
@cray
Ale czemu skasowałeś post Collera? Bo nie podoba Ci się strona, którą on podał? Sam usunął posta ; ddd /Cray YEBANY! /Ja Jesteś kibicem ManUtd ale w tym temacie ma prawo wypowiadać się każdy jeśli jego post zawiera coś związanego z piłką, znów pokazałeś, że jesteś stronniczy ;)

Crayon
05-03-2011, 23:06
Cytując siebie z 54 strony tego tematu

Nie wiem czy wiesz, ale określenie ManU jest obraźliwe w stosunku do samego Manchesteru United, jego kibiców i byłych piłkarzy - zwłaszcza tych, którzy zginęli w Monachium.

ManU, a raczej Man You jest odbierane jako 'Ty z Manchesteru', raczej pogarliwie.

I w ogóle o ile mnie pamięć nie myli to niedługo po tragedii w 1958 roku wspaniali kibice Scousers(Liverpoolu) razem z jakimiś pajacami z Leeds i jakimś jeszcze podrzędnym klubikiem, którego nie pamiętam wymyślili kilka przyśpiewek(z pamięci macham), które brzmią jakoś tak:

Piosenka o Duncanie Edwardzie, której nie pamiętam, ale nazywają go tam manure(gnój), co fonetycznie brzmi 'manu'.

"Man you never intended coming home"
Co znaczy "Wy z Manchesteru, wy nigdy nie wrócicie do domu". Dodatkowo, jeśli 'you' zapiszemy fonetycznie, czyli za pomocą literki 'U', to pierwsze litery słów ułożą się w słowo Munich.

"Man you, man you went on a plane, man you, man you never come back again"
Co w wolnym tłumaczeniu znaczy "Wy z Manchesteru, polecieliście samolotem, wy z Manchesteru, nigdy nie wrócicie z powrotem"

Sezonowiec nie zauważy, nie obrazi się, ba - sam będzie używać skrótu ManU, a nie ManUtd, bądź samo United. Ale ja proszę Cię jako wieloletni fan Czerwonych Diabłów, nie używaj tego skrótu, dzięki

Lewy
05-03-2011, 23:08
HOHOHOHOHO wasze "kuchenki" wygrały 3-0 z Arka :)
3 bramki i 4 minuty to jest wyczyn. Dobrze, że Jaga zremisowała :p
Barca pedały jedne wygrali. Milan wygrał z Juve hehe.Już z Gdyni wróciłeś?.Coś szybko ci to poszło "kibolu"

Crayon
05-03-2011, 23:11
http://www.manusite.pl/index.php?co=aktualnosci&id=17549
Mocno skopiowane z redcafe. Inna sprawa - piszą artykuł o tym, dlaczego nie wolno pisać ManU, a robią to na portalu który bądź co bądź nazywa się manusite.pl
Dlatego gardzę nimi i wszystkimi użytkownikami udzielającymi się tamże

Dementor
05-03-2011, 23:44
Jak wiadomo Lech ostatnio jednak nie przeszedł dalej... :( Czemu my nie mamy takich drużyn jak np. Barcelona? :( No, ale cóż to jednak Polska piłka nożna... ;/

Τettmeier
06-03-2011, 09:39
Dla Juventusu jest to już 3 lub 4 porażka z rzędu. A sezon zapowiadał się tak pięknie, drugie miejsce i 30 pkt, podczas gdy Milan miał 33.. Ale jak przegrywamy z Lecce czy Bologna to niemożliwe, żeby być wyżej niż 7-8 miejsce. Niedobrze.

Ostatnio Czesiu Michniewicz wielce chwalił tego pana.. Dzalamidze. Jak widać słusznie, bo dwie asysty i bramka w debiucie dla Widzewa to niemały wyczyn. Zaczyna mi się podobać ten Gruzin. :) Oglądałem wczoraj Jagę z GKSem gdzieś z 40 minut, ale były straszne nudy i wyłączyłem.. Dziś derby Warszawy. Stawiam jednak na Polonię, która po mojemu pokaże coś w Europie jeśli tylko wywalczy szansę na udział w LE. ;)

Crayon
06-03-2011, 12:45
Dzisiaj dzisiaj dzisiaj dzisiaj Scousersi podejmują w swoim kurniku Manchester United. Boję się spotkania bardziej niż potyczki z Chelsea, bo z The Blues mieliśmy środek obrony. Z Foolsami będzie grał na pewno Smalling w parze z Evansem, albo Brownem. Jeśli Evans zagra i nie zrobi żadnego kiksu, to przebiegnę w samych gaciach przez główną ulicę mojego miasta : D

@down
Prędzej Chelsea kupi Rooneya niż Arsenal zdobędzie mistrzostwo, synku :D

Sub Zero 2
06-03-2011, 13:52
Nie no Arsenal zremisował z Sunderlandem , jak to możliwe.Były 2 sytuacje , nie wykorzystali , ale ok.Może w końcu ManJu zrobi fail'a , a Arsenal się z nimi zrówna i wrzuci ich do gówna.Ale rym mi wyszedł ;p.

SedaN*
06-03-2011, 15:14
Loserpoolek widzę nieźle ora hahah XD

_woto_
06-03-2011, 17:05
przebiegnę w samych gaciach przez główną ulicę mojego miasta : D

marzenia :)
Suarez niezle oral, szkoda ze Arsnl wczoraj nie wygral i mam nadzieje ze wygra nastepny mecz w lidze . Na LM nie jestem jakos bardzo nastawiony, wazne ze Arsnl wygral u siebie, a jezeli udaloby mu sie cos ugrac z Barca to bardzo fajnie :o

Szybki jak szyba
06-03-2011, 17:11
@up
Spoko, Wisła też wygrała z Barceloną 1:0 a co było wcześniej to każdy wie ;d

@top
Derby stolnicy rozpoczęte, liczę na remis. Mam wspomnienia związane z ostatnimi derbami warszawy ponieważ akurat gdy rozgrywane były derby byłem u brata w warszawie, wracaliśmy z kina siedząc sami w tramwaju weszło 3 kiboli polonii i mało co nie rozjebali tramwaju ze szczęścia ;dd Dobrze, że nie padło pytanie "za kim jesteście" ^^

Τettmeier
06-03-2011, 19:03
Oglądałem cały mecz Legia Polonia i powiem tak: nie spodziewałem się takiego poziomu meczu w Ekstraklasie. Jestem miło zaskoczony. 1:0 po bramce Hubnika dla Legii, zaliczyli niby Sadlokowi, że samobój, ale to i tak by wpadło gdyby nie dotknął. Na +. :)
Co jest z Man Utd Crayonie? :D:D:D:D

Crayon
06-03-2011, 19:13
A co ma być? Wiedziałem, że zrobią to, co zrobili. Nie mamy skrzydeł, znaczy - jednego skrzydła. Teraz nie ma obu, bo nam zabili Naniego (http://img.mobypicture.com/21de0927afce7863fedde73237ae7d0d_view.jpg). Środka też nie ma, Smalling jest za słaby, a Vidic pauzuje za kartki. No i kontuzja Ferdinanda. Amator Evans wraca do treningów, Brown robi co może, ale to nie jest to, co byśmy chcieli od niego. Wjechali ładnie skrzydłem, zeszli do środka i kaput, po wszystkim. Na 3:0 po błędzie Van Der Smara, no zdarza się, pozostałe parodia obrońców, zwłaszcza pierwsza. Suarez zrobił Rafaela, potem Carricka, Smallinga, Browna i na końcu Evrę. Trzymałem się za głowę 5 minut.

Jestem dumny z tego, że kibicuję United.
Info dla wszystkich hejterów - Manchester wciąż jest liderem ale jak dalej będą tak jeździć jakieś guwnixy typu Liverpool to niedługo

@down
Tru, United na wyjeździe wygląda, jakby się bali piłki

Meercan
06-03-2011, 20:55
No MU ładnie dostał po dupie myślałem, że odskoczą Arsenalowi, ale dupa bez Vidica to nie ma obrony w ogóle, Smalling za mało doświadczenia aby grać w takich mecz on to sobie może grać w tych ich śmiesznych pucharach, Rafaela to ładnie tam jeździli, szkoda Naniego hardkorowe rozcięcie i czytał w necie, że noga może być złamana. Tak jak już Crayon pisał, że jednego skrzydła to w ogóle nie ma i teraz też nie będzie drugiego. W LM będzie bardzo ciężko, ale myślę, że dadzą radę :) Nie przegrali meczu chyba przez 25 kolejek(około), a teraz w 5/6 meczach 3 porażki, ale MU u siebie, a na wyjeździe to w ogóle dwie inne drużyny...

Lewy
07-03-2011, 00:55
Lechia Gdańsk - Polonia Bytom 2:0

Mecz jak mecz ekstraklasy, czyli może być :).Pierwsza połowa klapa nic ciekawego się nie działo.W drugiej już lepiej bo parę ciekawych akcji było no i wpadły 2 gole :).Dzięki wygranej wskakujemy na 4 miejsce w tabeli :).Na stadionie 6500 ludzi w tym ze 300 gości.

Za tydzień wyjazd do Białegostoku.Jako że Jagiellonia nie ma sektora gości więc pozostaje oglądać w tv.Bez Grosickiego coś ostatnio cienko grają i jest szansa na wywiezienie 3pkt jak i później przejście do 1/2PP

Crayon
07-03-2011, 16:24
Ja sobie policzyłem, że jeśli wygramy z Arką, a Jaga zremisuje z Wami Lewy, to przeszkoczymy Was w tabeli i będziemy na 4 miejscu. Wtedy droga do trzeciego jest już bliska, chyba że wygracie, to razem będziemy gonić czołówkę

Pitekk
07-03-2011, 16:39
Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 2:2 (1:1)
1:0 - Okińczyc (k.) 3'
1:1 - Stefański 22'
2:1 - Markowski (s.) 90+4'
2:2 - Markowski 90+5'

Szkoda straty 2 punktów, gdybyśmy wykorzystali chociaż połowę sytuacji w pierwszych minutach to , później czerwona kartka i mecz mocno się skomplikował. Gdy w 94 samobójcza bramka wpadła wszyscy już się cieszyli , by chwile później ten sam zawodnik strzelił bramkę na remis.

Po raz kolejny obie ekipy pokazały że w 2lidze nie ma od lepszych choć frekwencja Bydgoszczan mogła być zdecydowanie większa. Ale Sosnowiec jak na taką odległość osiągnął liczbę o jakiej w ekstraklasie niektórym ciężko.
http://i54.tinypic.com/t0gs43.jpg
http://i56.tinypic.com/2ngud10.jpg

Wymas
07-03-2011, 16:42
Co myslicie o meczu Arsenalu z barcelona.
Fabregas i Van Persi beda grali ;d
Mysle ze bedzie 2-1 dla Arsenalu jak poprzednio

_woto_
07-03-2011, 17:01
@up

Na LM nie jestem jakos bardzo nastawiony, wazne ze Arsnl wygral u siebie, a jezeli udaloby mu sie cos ugrac z Barca to bardzo fajnie :o

Bede musial ogladac mecz w necie -.- ehh, a co do wystepu RvP to mysle ze od pierwszych minut zagra Bendtner no chyba ze Wenger chce ryzykowac i dac Robina od 1 minuty , a potem patrzec na wynik i dopiero wpuscic

Devixx
07-03-2011, 17:59
Myślę, że te dwa poprzednie mecze po 1-0 wygrane dla Barcy w lidze były rozgrzewką i wklepią Arsenalowi z 3 bramki ;d

Τettmeier
07-03-2011, 20:23
Napięcie przed jutrzejszym meczem rośnie. Moja sympatia przemawia jednak za piłkarzami z Londynu. Siema! :)

Crayon
07-03-2011, 20:31
Moja też, każdy kto wygrywa z Barceloną jest przynajmniej przez chwilę przeze mnie lubiany. No i wtedy będą dalej w grze o Ligę Mistrzów, może zluzują i nie będą tak gonić niedobitków z Manchesteru

Lewy
07-03-2011, 21:38
Ja sobie policzyłem, że jeśli wygramy z Arką, a Jaga zremisuje z Wami Lewy, to przeszkoczymy Was w tabeli i będziemy na 4 miejscu. Wtedy droga do trzeciego jest już bliska, chyba że wygracie, to razem będziemy gonić czołówkęTeż bym chciał mieć takie marzenia:)

Crayon
07-03-2011, 21:45
Mówisz o Zielonych? Lechia gra bardzo ładny futbol, gdyby tylko popracować nad konsekwencją to osłabiona Jaga wykruszyłaby się, a Wy skoczylibyście na dobrą lokatę. A Górnik, któremu czasami brakuje sił i szczęścia(Jagiellonia, Legia), albo również konsekwencji(Lechia, Śląsk, Widzew) to po połowie sezonu byłby 4

Old Shidishi
07-03-2011, 22:18
Oby was wszystkich, którzy nie wierzą w Barce pokręciło :D Przypominam, że grają na CAMP NOU, wiec nie ma innej możliwości niż zwycięstwo Blaugrany :)

Ero Senin
07-03-2011, 23:51
Ja tam barcy życzę samych porażek : D

_woto_
08-03-2011, 14:53
wiec nie ma innej możliwości niż zwycięstwo Blaugrany :)

Czy wy kiedykolwiek przyjmujecie inna mozliwosc?

Lionel Messi tępo spoglądający na kępki lecącej spod swoich stóp trawy. Chlipiący Gerard Pique, szukający pocieszenia w ciepłych ramionach kolegów z drużyny. Zrozpaczony Xavi, nerwowo analizujący genotypy przelatującego nad Camp Nou gołębia. Celebrujący Kanonierzy, skąpani w źródlanej wodzie tryskającej z katalońskich zraszaczy. Upojeni zwycięstwem fani The Gunners, zalewający centrum urokliwej Barcelony. Puste marzenia? Nie! Wierzmy, że takie obrazki ujrzymy dziś 22:45 - po ostatnim gwizdku starcia Arsenalu z Barceloną!

Mimo jednobramkowej zaliczki wywiezionej z Londynu murowanymi faworytami do zwycięstwa są podopieczni Guardioli. Ba, niektórzy kibice Barcy i futbolowi eksperci oddelegowali już Katalończyków do ćwierćfinału i pożegnali Arsenal z tegoroczną Ligą Mistrzów. Czy może być coś cenniejszego od jęku zawodu i konsternacji tych osobników? Czy coś może dać większą satysfakcję od przekłucia dumnego i pysznego bordowo-granatowego balonu?

najs

SedaN*
08-03-2011, 19:15
Obstawiamy.. Jestem za Arsenalem, jednak mimo wszystko obstawiam 3:1 dla barcy.

Devixx
08-03-2011, 19:26
Myślę, że Barcę stać na 3-0 :)

Koszulka przyszykowana, chrupki&dr.pepper przyszykowane, internet gotowy i mam jedynie nadzieję na dobrą transmisję..

Benn
08-03-2011, 20:37
Myślę, że Barcę stać na 3-0 :)

Koszulka przyszykowana, chrupki&dr.pepper przyszykowane, internet gotowy i mam jedynie nadzieję na dobrą transmisję..

Jeżeli chodzi o transmisję to polecam meczyki.pl bez lipy, można oglądać jak na telewizorze :)

Myślę, że będzie 1:1 chociaż chciałbym żeby Arsenal wygrał (pomijając to, że remins daje mu awans)

Szybki jak szyba
08-03-2011, 20:46
Jest gdzieś transmisja np na c+sport?

Crayon
08-03-2011, 20:53
Na nSport na pewno jest, ja jednak obejrzę na sopcascie z rumuńskiego kanału, tak mnie załatwili na starość ; d

Liczę na zwycięstwo Arsenalu, bo wtedy będą może się zmęcza w lidze i nie będą już tak gonić United. Tak sobie myśle, my wygramy tę ligę, tylko na koniec będziemy mocno obsrani i matematycznie szanse będziemy obliczać

_woto_
08-03-2011, 20:55
Ja zawsze licze na Arsenal i wygrana ale jezeli przegraja to dla mnie sie nic nie dzieje bo przegrana z takim rywalem jak Barca to chyba nic strasznego lecz wysoka przegrana zawsze boli :(

Dlatego na lajciku nie ogladam tylko slucham w radyjku, a na sopcastach raczej bym sie tylko wkurzal przez lagi bo net 1mb i ludzie ktorzy teraz ogladaja to by bylo przesrane...

jakby co to www.radiogol.pl

@crayon
to samo napisalem do moich koelgow ktorzy mecze ogladaja

Alumunia na bramce, możemy się pożegnać z jakimś dobrym wynikiem,

Crayon
08-03-2011, 21:07
Alumunia na bramce, możecie się pożegnać z jakimś dobrym wynikiem, cóż, 20 minut dobrej gry na Camp Nou to wystarczająco dużo

@woto
sop://broker.sopcast.com:3912/101571 1,3mb/sek przesył, płynnie u mnie chodzi, zero lagów, zawsze na tym oglądam mecze, czy to liga angielska, czy mistrzów

Maxiuu
08-03-2011, 21:35
1:0, b. fajnie się zapowiada. ><

@down
możesz mój post potraktować jako informację, że w meczyku wpadła brameczka. ;)
swoim postem wniosłeś jeszcze mniej, więc?

_woto_
08-03-2011, 21:45
schowaj sie z takim postem nie wnosisz do tematu

Devixx
08-03-2011, 21:48
Szczęsny mięczak :mad:
Ale ten Persie to jest ulung, omg, chociaż nawet jeżeli Abidal go tam złapał to na pewno nie od tak sobie ;d
Alves pięknie tam śmiga po prawej, Busquets daję radę w obronie chociaż dużo nie miał do bronienia, Pedro ładnie, Messi genialnie ale jedną akcję zwalił. Sędzia trochę błędów nie wyłapał.
Ogólnie dla mnie Arsenal gra gorzej niż Hercules Alicante i jest to obiektywna ocena.

O grze zawodników Arsenalu niech opisze jakiś ich fan ;p

Crayon
08-03-2011, 21:49
Przychodzi baba do lekarza:
- Panie doktorze, mam pewien krępujący problem.
- Słucham?
- Moja pochwa wydaje dziwne dźwięki.
- Hm... Proszę pokazać.
Baba rozbiera się, doktor nachyla się, nasłuchuje, a pochwa śpiewa:
- Barcelona to mistrzeee, Barcelona najlepsza jeeest...
Wstaje, wraca do biurka.
- Panie doktorze i co mi jest? - pyta baba.
- Nic szczególnego - odpowiada lekarz. - Każda pochwa tak śpiewa.

Pitekk
08-03-2011, 22:07
Chyba "Każda pizda" xd
Devixx hejter mi edytował posta bo sam tak śpiewa XDDDDDDDDDDDdd /Cray

Btw 1:1 oby sie utrzymało

//Devixx
Ale Ty śmieszny kredeczko, jak tam ManU <3 Jako moderator powinieneś zważać na słowa, chłopcze :)

'Oxidosis'
08-03-2011, 22:08
Przychodzi baba do lekarza:
- Panie doktorze, mam pewien krępujący problem.
- Słucham?
- Moja pochwa wydaje dziwne dźwięki.
- Hm... Proszę pokazać.
Baba rozbiera się, doktor nachyla się, nasłuchuje, a pochwa śpiewa:
- Barcelona to mistrzeee, Barcelona najlepsza jeeest...
Wstaje, wraca do biurka.
- Panie doktorze i co mi jest? - pyta baba.
- Nic szczególnego - odpowiada lekarz. - Każda pochwa tak śpiewa.

XD

Ja się męczę z transmisją, w sumie pierwszy raz od dłuższego czasu, bo nie dość że nie działają mi www to mam problem z zainstalowaniem sopcasta po formacie. Aczkolwiek liczę, że Barcelonka odpadnie i po samobójczej bramce Busquetsa wszystko idzie w dobrym kierunku. Gdyby mecz zakończył się wynikiem 1-1 jestem ciekaw ile kibiców Barcelony przejdzie na Emirates Stadion ;d

_woto_
08-03-2011, 22:15

@down
możesz mój post potraktować jako informację, że w meczyku wpadła brameczka. ;)
swoim postem wniosłeś jeszcze mniej, więc?

czego juz nie piszesz ze ejst 1:1????

Crayon
08-03-2011, 22:29
Bo jest 3:1, Bendtner wbił, pograne macie, chyba że jakimś cudem strzelicie bramkę, to może zraszacze się włączą po meczu

_woto_
08-03-2011, 22:33
Nom szkoda troszku :(
Ale bylo fajnie ;ppp , jeszcze kilka minut i napiecie zejdzie

SedaN*
08-03-2011, 22:44
obstawiam 3:1 dla barcy.

MAGIK! I tak samo założyłem się z kumplem ; )

Devixx
08-03-2011, 22:44
Fuck Yea, pięknie Katalończycy <3

Powodzenia Arsenal w lidze

Xienus o.O
08-03-2011, 22:45
Visca el Barca!!!

smieszne jest to jak arsenal i jego kibice mogli liczyć na awans xd

Pozdrawiam kibiców Arsenalu ;ddddd

posiadanie piłki 84%... miazga jak zawsze ;DDD

Old Shidishi
08-03-2011, 22:47
Adios arsenal :) :) :)

Ero Senin
08-03-2011, 22:50
Obstawiamy.. Jestem za Arsenalem, jednak mimo wszystko obstawiam 3:1 dla barcy.

No i mamy zwycięzcę : D

Crayon
08-03-2011, 22:56
Visca el Barca!!!

Inter - Barcelona - posiadanie piłki 90% dla Barcelony, awans - INTER.
Arsenal - Barcelona - 61% posiadania piłki Barcy, wynik 2:1 dla Arsenalu.

Mogli liczyć na awans, gdyby sędzia nie wywalił Van Persiego, to pewnie do ostatnich minut siedzielibyście z kupą w gaciach, a teraz zamiast Visca El Barca płakalibyście, że sędzia oszust, nie wyłapał dwóch karnych, spalone odgwizdał zbyt pochopnie, a piłka była za okrągła

Wymas
08-03-2011, 23:06
Gdyby caly mecz bronil Szczesny i Van Persi nie dostal by czerwonej za damski ch** to by to inaczej sie potoczylo .

Xienus o.O
08-03-2011, 23:14
Inter - Barcelona - posiadanie piłki 90% dla Barcelony, awans - INTER.
Arsenal - Barcelona - 61% posiadania piłki Barcy, wynik 2:1 dla Arsenalu.

Mogli liczyć na awans, gdyby sędzia nie wywalił Van Persiego, to pewnie do ostatnich minut siedzielibyście z kupą w gaciach, a teraz zamiast Visca El Barca płakalibyście, że sędzia oszust, nie wyłapał dwóch karnych, spalone odgwizdał zbyt pochopnie, a piłka była za okrągła

sędzia powinien Songa wywalić w pierwszym meczu... do tego nie uznana bramka Messiego... do tego samobój... do tego kościelny tez powinien czerwo zobaczyć... do ego arsenal nie oddal ani jednego strzału na bramke...

@Szybki jak szyba
kibicuje Barcelonie od 2 klasy podstawówki... czyli 9 lat ;/
wtedy znalu się tylko Barce,Real i Wisłę Kraków ;D
przynajmniej w moich stronach

Niech Żyje Barca... teraz już wiesz co to znaczy... kataloński się kłania ;D

Maatinii
08-03-2011, 23:16
Gdyby, gdyby gdyby, gdyby.... Arsenal nie istniał w tym meczu w ogóle.

Barcelona pokazała że jest najlepszą drużyną na świecie.

deeL `
08-03-2011, 23:52
Almunia źle nie bronił. Chujowo, że Van Persie'go sędzia wywalił, niesłusznie niestety. Arsenal grając w 9 przy wyniku 3:1 miał 100%-ową sytuację, lecz Bendter źle przyjął. Jutro obejrze bramki, bo widziałem tylko Xavi'ego(stary jak zwykle filmy ogląda XD)

Crayon
09-03-2011, 00:00
sędzia powinien Songa wywalić w pierwszym meczu... do tego nie uznana bramka Messiego... do tego samobój... do tego kościelny tez powinien czerwo zobaczyć... do ego arsenal nie oddal ani jednego strzału na bramke...
piłka za okrągła, źle napompowana, rękawice bramkarzy nie trzymały jej, stroje zbyt pstrokate, za dużo kibiców, za zielona murawa, sędziowie ubrani na biało, za głośno na stadionie, jupitery za jasne, za ciepło, korki nie na tę murawę, Anglicy grają za brutalnie, trener za często krzyczy, za często wychodzi poza wyznaczoną strefę, złe umiejscowienie stadionu, za bardzo okrągły.

Lewy
09-03-2011, 00:04
Tylko się nie pobijcie czasem :).

Jaga to jest dno.Kolejny ich remis, kolejny remis Śląska i kolejne straty pkt.Mi najbardziej pasuje to że Jagiellonia traci punkty :).

Nastawiam się już powoli na mecz zgodowy :).A tak swoją drogą jest ktoś z Wrocławia tu kto się na ten mecz wybiera?

Szybki jak szyba
09-03-2011, 01:19
Visca el Barca!!!

Po tym właśnie można poznać prawdziwego sezonowca, Barcy nie idzie w lidze (1:0 to słabe wyniki) przegrali 1:0 z Arsenalem - siedział cicho jak gówno pod miotłą, Barcelona wygrała od razu wielki spam "visca el barca" ciekaw jestem czy wie co to znaczy (sam nie wiem ale mnie usprawiedliwia to, że nie kibicuję Barcy xd) Nie jest śmieszne to, że kibice Arsenalu liczyli na awans tylko śmieszne są twoje posty kudłtaty pod pachą czeczenie. Szkoda, że Arsenal przegrał, liczyłem na wygraną The Gunners bo wolałem żeby wygrała drużyna teoretycznie słabsza. Meczu nie oglądałem - spałem, cóż może emocje mnie ominęły ale przynajmniej wstałem o tej 1 żeby się pouczyć do jutrzejszego sprawdzianu, lecę piona i ważne, że jaga zremisowała 1:1 ze Śląskiem! :D Wisła grzeje swoją tłustą dupe w fotelu lidera i oby nie oddała go w ostatniej lub przedostatniej kolejce. Ale teraz nie mamy filaru Polskiej reprezentacji a także podporu Wiślackiej defensywy czyli niejakiego Jopa aka kwadratowa głowa aka swojak w ostatniej minucie derbów nie jest zły więc się nie martwię. cray, na twoim miejscu oglądając mecz srałbym po gaciach widząc główkującego Jopa w polu karnym górnika....

SedaN*
09-03-2011, 11:09
Tylko się nie pobijcie czasem :).

Jaga to jest dno.Kolejny ich remis, kolejny remis Śląska i kolejne straty pkt.Mi najbardziej pasuje to że Jagiellonia traci punkty :).

Nastawiam się już powoli na mecz zgodowy :).A tak swoją drogą jest ktoś z Wrocławia tu kto się na ten mecz wybiera?

Może ja się wybiorę z kolegami. :d

_woto_
09-03-2011, 14:53
http://img135.imageshack.us/img135/6223/7003b89d4c1c8857.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/6063/abidalt.jpg

Tak jak juz mowilem paru osobom : Do Barcy nigdy nic nie mam bo gra zajebista pile , ale oddalbym wszystko zeby tych fanow polskich z fcbarca.com (nie wszystkich) chuj jasny trafil

Τettmeier
09-03-2011, 15:12
Na filmikach widać, że Van Persie ewidentnie NIE SŁYSZAŁ gwizdka, nawet przez chwilę nie wahał się przy oddaniu strzału na bramkę. Kartka niepotrzebna. Posiadanie piłki nic nie znaczy, oficjalnie stwierdzam WYNIK WYPACZONY, a jak Barcelona wygra LM to tylko oszustwem. "nie spoglądam" na nich od dziś

KamilQ
09-03-2011, 15:34

@Szybki jak szyba
kibicuje Barcelonie od 2 klasy podstawówki... czyli 9 lat ;/
wtedy znalu się tylko Barce,Real i Wisłę Kraków ;D
przynajmniej w moich stronach

Niech Żyje Barca... teraz już wiesz co to znaczy... kataloński się kłania ;D

O wąsacz pewnie w googlach sprawdził.

@top
Niepotrzebna kartka dla RvP i wybicie(złamanie?) palca szczesnemu gdyby nie te sytuacje to arsenal by utrzymał wynik 1:1. Wiedziałem ze jak alumnia wejdzie to sytuacja powtórzy sie z finału LM. Teraz tylko mistrz premier league zostaje. ;x

_woto_
09-03-2011, 16:09
Niepotrzebna kartka dla RvP i wybicie(złamanie?) palca szczesnemu
------------------------------------------------------------------------------------------

"Chyba w tym sezonie już nie pogram. Podejrzewam, że mam zerwane ścięgno w palcu" - napisał nam w esemesie bramkarz Arsenalu Wojtek Szczęsny, po meczu z Barceloną. Był zły na los, który stworzył przed nim wielką szansę, ale jednocześnie szybko mu ją zabrał - pisze Dariusz Tuzimek, redaktor naczelny kanału nSport i felietonista Onet.pl

Szybki jak szyba
09-03-2011, 16:18
Tuż po meczu z Ruchem Chorzów strzelec ostatniej bramki, Maor Melikson, wyznał, że jeden z jego kolegów bardzo mocno trzymał kciuki za to, żebyzdobył on gola. „Boukhari życzył mi tej bramki i podobno nawet zaprzągł voodoo, żeby mi w tym pomóc” – śmiał się po spotkaniu Maor. Dziś czas na wyjaśnienie zagadki tej przepowiedni.„Oczywiście z tym voodoo żartowałem. Nourdin powiedział mi natomiast przed meczem, że czuje, że strzelę gola” – mówi już całkiem poważnie Melikson. Tą wersję wydarzeń potwierdza Nourdin. „Nie było żadnych sztuczek z voodoo. Po prostu przed meczem życzyłem Maorowi szczęścia i powiedziałem, że czuję, że zdobędzie bramkę” – zdradza nam Boukhari.

To już nie pierwsza dobra przepowiednia Marokańczyka. Przypomnijmy, że przed spotkaniem z Cracovią zapewnił on trenera Maaskanta, że jeśli wpuści go na boisko, to on odwdzięczy się bramką dla Białej Gwiazdy. „Czasami mam takie przeczucia. Jeśli je mam, to mówię o tym ludziom. Podobnie było z moim golem z Cracovią, czy z meczem z Legią, który czułem, że wygramy 4:0. Mam nadzieję, że takie dobre przeczucia będą mnie często nawiedzały” – mówi całkiem serio największy żartowniś w drużynie.

Przepowiednia Nourdina dla Maora pokazuje, że między tymi zawodnikami nawiązał się dobry kontakt. „Boukhari był pierwszym zawodnikiem, który ze mną się przywitał, kiedy przyjechałem na obóz do Hiszpanii, pierwszym, który ze mną porozmawiał i pomógł mi. On jest naprawdę fajnym gościem!” – potwierdza Melikson.

Fakt, że Maor jest Żydem, a Nourdin Muzułmaninem dla obu piłkarzy nie ma najmniejszego znaczenia w relacjach między nimi. „Pewnie powinienem z nim walczyć każdego dnia?” – pyta żartem Boukhari. „Tak oczywiście nie jest. Maor jest dla mnie jak każdy inny. OK, jest Żydem, ja jestem Muzułmaninem, ale co z tego?! Jest moim kolegą, więc jak z każdym, z nim także czasami żartuję. Znacie mnie przecież z tej strony!” – zapewnia Nourdin. W tym samym tonie wypowiada się i Maor. „Jesteśmy piłkarzami i nie dbam o to, że ja jestem Żydem, a on Muzułmaninem. Tu wszyscy kumplują się ze wszystkimi. W naszej drużynie można to szczególnie zaobserwować, bo przecież jest tu wiele osób z różnych krajów” – przekonuje Melikson.

Pamiętam jak jeszcze niedawno w mediach mówiono o "podziałach w Wiśle"
Niby Polacy trzymali się z Polakami a z obcokrajowcami się jakoś "zżyć" nikt nie chciał. Jeśli to co mówią Meli i Nourdin jest prawdą i że w drużynie panuje dobra atmosfera. Napewno sytuacja w szatni pomaga w grze bo pamiętam za czasów gdy grał Paweł Brożek to te jego machanie rękami wkurwiało nie tylko kibiców ale i innych piłkarzy napewno ;d

_woto_
09-03-2011, 16:26
Visca el Barca!!!

No wiesz mowisz ze Arsenal nie potrafi przegrywac, to Barcelona może potrafi? Co było po 1 meczu na Emirates? Żałosne tłumaczenie się piłkarzy Barcelony, że to oni powinni wygrać, bo zasłużyli na to. Co było po meczu z Interem na Camp Nou? Zraszacze i mało co nie pobili cieszącego się Mourinho?

@edit
ja chce licznik postow w dziale sport kohwa

'Oxidosis'
09-03-2011, 16:29
Visca el Barca!!!

No oczywiście, jak w ogóle jakiś klub śmie marzyć o awansie gdy gra przeciwko Barcelonie, przecież to nierealne.

Schowaj się wąs i nie pogrążaj, chociaż jakby nie patrzeć to już to zrobiłeś w dniu gdy wstawiłeś swoją fotkę w dział rl foto..

Co do kibiców Barcelony i pana up wszystko napisał Crayon.

Co do samego meczu, ciężko było znaleźć dobrą transmisję, aczkolwiek jeżeli chodzi o kartke Van Persiego została przyznana niesłusznie.

Dzisiaj Milan - Tottenham, rozum mówi remis i awans Tot, serce podpowiada że to Rossoneri wyjdą górą z tego pojedynku : D

Devixx
09-03-2011, 16:53
Dzisiaj Milan - Tottenham, rozum mówi remis i awans Tot, serce podpowiada że to Rossoneri wyjdą górą z tego pojedynku : D

Los Milanu przesądzony między innymi z braku lini pomocy oraz przegranej u siebie.
Myślę, że tak z 2-0 dla Kogutów będzie.

Crayon
09-03-2011, 18:23
cray, na twoim miejscu oglądając mecz srałbym po gaciach widząc główkującego Jopa w polu karnym górnika....
Myślisz że nie sram? Serce prawie staje jak widzę Jopa interweniującego w polu karnym. W meczu z Koroną na koniec jesieni to prawie zawału dostałem jak w 90 minucie on się mieszał na 15 metrze i nie umiał sobie piłki przed siebie ustawić, a Niedzielan z Edim już pressing stawiali. Niesamowita padaka z gościa, nie wiem jakim cudem on jest w stanie grać z takimi umiejętnościami na tym poziomie gry. Już bardziej spokojny jestem jak gra w defensywie Banaś z Danchem(nominalnym defensywnym pomocnikiem), aniżeli dwóch stoperów.

Sub Zero 2
09-03-2011, 18:42
Co za sędzia idiotyczny to ja nie wiem...Może nie każdy słyszy gwizdek jak biegnie na bramke rywali...Żałoba...

Old Shidishi
09-03-2011, 18:54
Co Wy tu w ogóle spinacie?! "gdyby nie sędzia to by Arsenal awansował... itd". Tak, sędzia w niektórych momentach nie ogarniał, ale każdy kto oglądał mecz i potrafi obiektywnie ocenić to widział co katalończycy wyprawiali z Arsenalem - przez praktycznie 90 minut nie ustanny pressing, szybkie, krótkie podania, które co chwile stwarzały niebiezpieczeństwo pod bramka Londyńczyków. Piękne to było :)

Crayon
09-03-2011, 18:58
Jakby Barcelona grała w dziesięciu, to byłoby odwrotnie, bo Arsenal bądź co bądź potrafi zagrać agresywnym pressingiem, tyle że nie z takim przeciwnikiem, jeszcze bez czołowego zawodnika.

Old Shidishi
09-03-2011, 19:08
Cray, wiem, że Arsenal potrafi tak grać, sam lubie popatrzeć czasem jak grają w lidze. Powoli zaczynają łapać styl podobny do Barcy, lecz jeszcze troche im brakuje ;) A co do braków w kadrze to przypominam, że w Barcie nie grał podstawowy środek obrony (Pique, Puyol).

SedaN*
09-03-2011, 19:12
To było do przewidzenia, że Arsenal odpadnie, bo grają podobną piłkę tylko po prostu mają mniej doświadczonych zawodników no i są slabsi. Barcelone musi wyeliminować jakaś drużyna taktycznie tak jak rok temu Inter z Mourinho na czele.

'Oxidosis'
09-03-2011, 20:39
Cray, wiem, że Arsenal potrafi tak grać, sam lubie popatrzeć czasem jak grają w lidze. Powoli zaczynają łapać styl podobny do Barcy, lecz jeszcze troche im brakuje ;) A co do braków w kadrze to przypominam, że w Barcie nie grał podstawowy środek obrony (Pique, Puyol).

a co to, trzeba mieć styl taki jak Barcelona, aby z nią wygrywać? Inter miał własny styl, dlatego poradził sobię z Barceloną. To, że grają najlepszą piłkę nie oznacza, że nie da się z nimi wygrać, trzeba po prostu wiedzieć jak grać. Mourinho wiedział rok temu jak miał zagrać, dlatego wygrał. :)

@Devixx

Los Milanu przesądzony? Nie rozumiem. Nie rozumiem ludzi, którzy z miejsca skreślają taki klub, jak AC Milan. Czasami warto przypomnieć niektórym, co znaczy ten klub w Europie oraz co osiągnął..

//Devixx
A co ma to co kiedyś osiągnął do teraźniejszej drużynyn ;s? Dla mnie nie jest to ten sam Milan z '06 gdy Lpool wygrał LM. Trochę starych zawodników mają, co jak co odpadli tak jak mówiłem

Szybki jak szyba
09-03-2011, 21:16
Los Milanu przesądzony? Nie rozumiem. Nie rozumiem ludzi, którzy z miejsca skreślają taki klub, jak AC Milan. Czasami warto przypomnieć niektórym, co znaczy ten klub w Europie oraz co osiągnął..
Niech znikną ci co się przeszłością szczycą, albowiem każda dziwka też była dziewicą.

deeL `
09-03-2011, 22:41
Ładne mecze dzisiaj. Bezbramkowy mecz Tottenhamu z Milanem, co oznacza, że Tottenham przechodzi do 1/4 finału <:D>, i Schalke wygrało z Valencią 3:1. Więc z 4 dwumeczy aż 3 sensacje, Szachtar ojebał Rome 6:2, Totteham wyeliminował Milan 1:0 i Schalke z Valencią 4:2. Niezła edycja LM, dużo niespodzianek. Będzie beka jak real odpadnie XDDD

Τettmeier
10-03-2011, 15:21
Dziś 7:40, szczerze do kumpla, fana Milanu: "Odpadliście, współczuję" - chyba uczę się obiektywizmu, to dobrze, czy źle? Szkoda trochę bo w drugim meczu naprawdę zasłużyli na bramkę, ale oczywiście taki jest futbol, gole na wyjeździe są naprawdę zabójcze.
Pozdrawiam

Crayon
10-03-2011, 18:24
Goofy powiedział przed tym spotkaniem, że zagrają dobry, angielski futbol ofensywny, a wyszli z typowym włoskim cattenacio. Wyszło im na dobre, zremisowali, awansowali. Kolejny raz myśl taktyczna pozwoliła gorszemu zespołowi przejść dalej. Trzymam za nich kciuki w dalszej fazie rozgrywek, bo zasłużyli sobie, żeby być tak daleko.

Może Oxi jak ochłonie to powie więcej. Pozytywnie zaskoczył mnie ten młodzik z numerem 52 na plecach.

'Oxidosis'
10-03-2011, 20:35
Nie mam po czym chłonąć, bo z góry byłem na to przygotowany - gdybyśmy awansowali dalej to owszem, radość byłaby wielka, ale w razie braku awansu, co było bardzo prawdopodobne, nie czuje złości. Co najwyżej lekkie zawiedzenie oraz niedosyt, ale chyba każdy kibic to odczuwa w jakimś tam stopniu, gdy jego klub nie wygrywa. W tym roku priorytetem jest scudetto i będę rozczarowany dopiero, gdy tego nie wygramy. W tym sezonie doszło dużo nowych, bardzo ważnych zawodników, na dodatek kilku z nich nie mogło zagrać w LM, dlatego jak pisałem - na nic specjalnego nie liczyłem. W Europie będziemy konkurencyjni w następnej edycji LM i co do tego nie ma wątpliwości, tercet w ataku współpracuję coraz lepiej, będą mogli grać zawodnicy tacy jak Emmanuelson czy Cassano, na dodatek do klubu najprawdopodobniej zawita 18 letni Ganso, który jest uważany za talent pokroju Kaki oraz inni kreatorzy gry. Jak widać, bardzo uczepiłem się tej pomocy, a dlaczego wyjaśniam poniżej :

Problem w starciu z Tottenhamem polegał głównie na bezradności w środku pola. Wczoraj komentator na polsacie wspominał, że Milan w tej formacji radził sobie o niebo lepiej niż Tottenham, trudno się z nim nie zgodzić, bo wszystkie walki o piłkę wygrywał Milan. W poczynaniach defensywnych pomocników Milanu nie można nic zarzucić, ale gdy grę rozpoczynał Abbiati, zaczynały się problemy. Obrońcy Milanu najczęściej wymieniali piłkę między sobą przez jakiś okres czasu, bez żadnej możliwości, gdyż pomocnicy nie pokazywali się do gry. W obecnym Milanie jest to rzecz, która najbardziej mi się nie podoba - otóż brak ruchu bez piłki. Gdy obrońca dostawał piłkę, formacja pomocnicza zamiast pokazywać się do gry to stała i patrzyła na to, co on zrobi. Gdy któryś z trójki pomocników dostawał piłkę, cała reszta patrzyła się na niego, co zazwyczaj kończyło się wycofaniem piłki do obrońcy, który zazwyczaj grał dzidę do przodu i liczył na to, że piłka do kogoś trafi. W obecnym Milanie brakuje stylu, co było za czasów Ancelottiego, wtedy zawodnicy skrzydłowi potrafili wygrywać pojedynki 1/1, wtedy Milan grał szybko, a co najważniejsze - skutecznie. Teraz niestety jest inaczej, gra Milanu opiera się na przebłyskach któregoś z napastników. Jednak jestem pewien, że gdy Milan dokona jakiś transferów w postaci pomocników w letnim mercato, będzie w stanie powalczyć na wszystkich frontach.

A co do samego meczu już tak ogólnie to szkoda, bo w dwumeczu Milan nie był drużyną gorszą, ale taki jest futbol, nie zawsze wygrywa drużyna lepsza. Harry obiecywał ofensywną grę swojej drużyny, jednak było wprost odwrotnie, Tottenham ani razu nie zagroził bramce Milanu. Thiago Silva zagrał genialnie, tym spotkaniem udowodnił, że jestem jednym z najlepszych środkowych obrońców na globie. Milan zagrał dobrze, jednak zbyt mało stanowczo, by awansować. Gratuluję kogutom i życze powodzenia, ale czuję, że ich przygoda skończy się na ćwierćfinale.

@ nie dość, że się rozpisałem, to na dodatek jestem po ciężkim dniu, dlatego za wszelkie błędy w składni przepraszam, mam nadzieję że da się to jakoś przeczytać :D

Szybki jak szyba
11-03-2011, 22:04
górnik 2:2 arka
legia 1:2 Śląsk
Cieszy mnie wygrana Śląska i to podwójnie bo rywal w walce o mistrzostwo Polski traci punkty :) Śląsk pod wodzą Oresta Lenczyka się bardzo zmienił xd

Jutro Wisła : widzew, dobrze, że mnie wreszcie gardło przestało boleć :)

@down
Zdziwisz się pyro.

P.S. Paweł szukaj mnie jutro na G haha.

Meercan
11-03-2011, 22:16
Górnik-Arka 2:2 szkoda, że Arce nie udało się wygrać meczu nie oglądałem wiec nic powiedzieć nie mogę
Legia-Śląsk 1:2 Mecz oglądałem z przerwami i Śląsk od 70 mi grał jak Inter z Barcelona wszystko wyjebali do przodu. Dobrze, że Legia stara kur** straciła punkty. A no i Kaźmierczak mógłby sobie karne potrenować bo zjebał tak że hoho...

@Szybki jak szyba

Nie ma się czego podniecać bo Widzew za czasów Czesia gra dobrze i Wisełkę rozdupczy :)

@down
Mi chodzi, że grają ładnie na wiosnę.

Lewy
11-03-2011, 22:57
Górnik-Arka 2:2 szkoda, że Arce nie udało się wygrać meczu nie oglądałem wiec nic powiedzieć nie mogę
Legia-Śląsk 1:2 Mecz oglądałem z przerwami i Śląsk od 70 mi grał jak Inter z Barcelona wszystko wyjebali do przodu. Dobrze, że Legia stara kur** straciła punkty. A no i Kaźmierczak mógłby sobie karne potrenować bo zjebał tak że hoho...

@Szybki jak szyba

Nie ma się czego podniecać bo Widzew za czasów Czesia gra dobrze i Wisełkę rozdupczy :)No tak Widzew gra tak ładnie że w Gdańsku poległ 3:1.Zapisany na Cracovie?

A co do kolejki to wyniki jednym słowem na obecną chwilę - rewelacja!.Śląsk świetnie i czuje że będzie ciężko za tydzień.A śledzie mnie nie interesują.Ważne że Górnik traci punkty.Jest szansa by odskoczyć trochę więc jutro tylko zwycięstwo!

Jeszcze Wisła do kompletu by wygrać z Legią w Warszawie :)

Mikołaj, będę się rozglądał może w tv Ciebie zobaczę :)

Crayon
12-03-2011, 14:54
Spodziewałem się takiego wyniku Górnika z Arką. Dopiero się rozkręcamy, a Gdynia zawsze oporowo stawiała mury Częstochowy, cattenacio, pociągi pod bramką etc.

Chociaż większą kurwicę mam dzisiaj przez Inter, bo mi przez tych amatorów kupon nie wszedł, a uważałem że mam takich pewniaków, że już się zastanawiałem co zrobię z wygranymi trzynastoma koblami. A tu jakaś Brescia o mało co nie urwała 3 punktów Interowi. Argh!

Szybki jak szyba
12-03-2011, 21:28
Wisła 2:0 widzew
Dopiero wróciłem do domu, Paweł miałeś rację, tego mi brakowało xd Bardzo cieszę się z wyniku choć mecz porywający nie był. Jak emocje trochę opadną to może się rozpiszę. Było zajebiście choć na wyjazdy może troszkę za wcześnie ;dddd

Τettmeier
12-03-2011, 21:39
Jagiellonia 1:2 Lechia
Albo Ci z Białegostoku są bez Grosickiego takimi łamagami, albo to Gdańszczan jakaś moc z nieba pogoniła do przodu.. Brawa dla Lechii! :D

Wisła tym sposobem uciekła już Jagiellonii i ma 36 pkt :D Jutro Lech i Polonia, zobaczymy co się będzie działo : )

Crayon
12-03-2011, 22:37
Manchester United 2:0 Arsenal

Gdzie jest Wasz Bóg?

SedaN*
12-03-2011, 23:43
Wiecznie młody Arsenal nie ma jaj do takich spotkań.

Lewy
13-03-2011, 14:12
Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk 1:2

No normalnie rewelacja!.2 bramki zdobyte w odstępie 2 minut.Pierwsza to samobój bo bramkarz Jagi sam sobie wbił :).Druga to już rewelacja.Spokój A. Traore w polu karnym i gol.W dupie z tym że straciliśmy bramę.Liczą się 3pkt!.Dzięki temu mamy 4 msc. na spokojnie.Walczyć dalej i być może uda się wskoczyć na 3 msc. :).Za tydzień trudny pojedynek we Wrocławiu.Jako że Śląsk nie przegrał od 11 spotkań będzie ciężko ale liczę na to zwycięstwo.Przekonam się osobiście za tydzień :).Lechii w Białymstoku oficjalnie brak z powodu braku sektora gości.

MediGlon
13-03-2011, 14:49
1. Wisła
2. Legia
3. Lech
4-16 gówno

tak będzie wyglądać tabela

EDIT
POSTAWIONE 20ZŁ NA LECHA 2.10 KURS

Crayon
13-03-2011, 19:51
Jak podaje Ekstraklasa.net Wojciechowski zwolnił Theo Bossa po bodaj 4 meczach. Śmiech na sali, ale jego klub - jego warunki. Coś czuję, że jakby tam Mourinho przeszedł, to też by go wypierdolił za miesiąc lub dwa :D

Pitekk
13-03-2011, 19:57
Beka Beka Beka :D
Ciekawa kolejka
Lech Legia Jaga Polonia przegrały xd Wisła na tym nieźle zyskała.
Cracovia coraz bardziej goni druzyny z konca tabeli.

A z Wojciechowskiego mam zwałe , Bos lekko się nie popisał bo 4 kolejki az 1 pkt :D i odpadniecie z PP przy takiej ekipie to wcale mnie nie zdziwiło ze juz odszedł

Crayon
13-03-2011, 20:12
Ale dochodzi do takiego kuriozum, że zwalnia się trenerów, zamiast zwolnić tych marnych grajków i stworzyć drużynę, która jest w stanie coś ogarnąć. Tak poszli po rozum do głowy prezesi Górnika i wymienili 13 piłkarzy. Teraz w jakiej sytuacji w tabeli jest Górnik i jak gra, no jak?

@down
Inni spuszczają się nad daremnymi Lechami i Legiami, ja mogę nad moim Górnikiem :D

Azbest on de tour
13-03-2011, 20:30
spuszczasz się nad tym średniakiem że głowa mała

Τettmeier
13-03-2011, 20:42
Przeciętnie. Uważam, że Górnika stać na wiele więcej i pokaże to w najbliższych meczach. Arka jest tak słaba w ofensywie, że dać sobie strzelić dwie bramki to jest nieporozumienie. Ale to moje zdanie. xd

Ten cały Bos to ja w ogóle uważałem, że to od początku był klops w Polonii. Jeśli natychmiast Józef Wojciechowski nie przejrzy na oczy i nie zacznie rozglądać się za PORZĄDNYMI doradcami(nie Leo, który polecił swojego kumpla aby ten pojechał do Polski, żeby zarobić grubą kasę) to jego pieniądze znów zostaną wyrzucone w błoto - bo jak inaczej nazwać wcześniejsze poczynania prezesa i szefa J.W. Construction. Zarządzanie klubem nie jest jego mocną stroną co pokazał niejednokrotnie, myślę, że naprawdę czas na porządne zastanowienie się co dalej...
Piłkarze są wbrew temu co mówi Crayon według mnie dobrzy, tylko nie ma kto nimi zarządzać. W ciągu jednego sezonu spotykają się z trzema czy czterema różnymi myślami szkoleniowymi. Przecież oni wychodzą po dwóch treningach z nowym trenerem na kolejny mecz z drużyną jedną czy drugą, która wie w jakiej oni są sytuacji i jedzie na Polonię z mega motywacją, po 3 punkty. Jak oni mają grać? Pomieszanie przemyślanej gry z trzech pierwszych meczów od Bakero przez 'wszystko od podstaw' Janasa a na koniec przychodzi Bos i też robi co chce, a oni wszyscy są zdezorientowani. Do tego ta presja, że im szef nie zapłaci jak coś zjebią, przecież to jest śmieszne.

Crayon
13-03-2011, 21:03
No i o to mi chodzi. Już czwarty raz zmienia im się trener. A każdy ma swój indywidualny tok treningowy, jeden woli skupić się nad techniką i grą ofensywną, drugi gra bardziej rozciągniętą piłkę, wysoką, trzeci skupia się na defensywie i kontrach, a czwarty siłowo przebija się środkiem. Wojciechowski może wymieniać tych trenerów do końca sezonu i i tak nic nie osiągnie. Bakero miał kilka miesięcy na ustawienie zawodników, poznał ich mentalność, umiejętności, wiedział gdzie kogo ustawić, żeby grał jak najlepiej i mógł bez problemu wykorzystać swoje umiejętności. W swoim debiucie w lidze z Górnikiem(wygrał 0:2 na Roosevelta) zagrał zajebisty, ofensywny futbol. Górnik nie istniał w ofensywie, zamknął się w polu karnym i wybijał licząc, że może Drewno złapie, przebije się przez stoperów i może coś walnie. Uważałem wtedy, że z taką grą Polonia na pewno coś osiągnie, była bardzo fajnie ofensywnie nastawiona, Mierzejewskiego wyprodukowali na bardzo dobrego grajka, który biegał wszędzie a i pierdolnięcie miał. I co się stało? Wywalili Bakero, zatrudnili Janasa, którego myśl szkoleniowa jest całkowicie inna, on nie kontynuowal "dzieła" Hiszpana, tylko wplótł swoją myśl, a miał na to TYDZIEŃ. Potem Theo, który miał kilka tygodni na ogarnięcie sytuacji i tak już napiętej. Coś tam giercował, giercował i wygiercował. Zrobił co mógł. Wojciechowski dał trenerom wszystko, oprócz jednego - czasu.

A presja, że szef im nie zapłaci jak piłkarze przegrają? Jaka presja, ja się pytam? Kontrakty z przypisami, że w razie przegranej piłkarz pieniędzy nie dostaje, a w razie wygranej/strzelenia bramki/czystego konta/nie złapania kartki/nominacji do nagrody meczu pieniędzy jest więcej niż mówi kontrakt to w europie normalka. Tylko że marni kopacze nie godzą się na to, bo trzęsą dupskami. Kolejny przykład - Górnik Zabrze w momencie spadku. Piłkarze kasowali co miesiąc 50 tysięcy, nie ważne czy grali, czy siedzieli na rezerwie, czy na trybunach. Nie ważne jak trenowali, gdzie, czy mieli kontuzje. Co miesiąc dostawali kasę na konto i nie obchodziła ich pozycja w tabeli, oraz fakt, że kolejny raz zagrali jedno wielkie gówno.
Po drugie, śmieszne są te ich tłumaczenia, że są zmęczeni. Mają w profesjonalnych klubach odnowy biologiczne, a jak się potkną to od razu trzech lekarzy przy nich stoi i się pyta, czy wszystko w porządku. Oni tam powinni zapierdalać przez te 90 minut na pełnych obrotach, jak ktoś nie ma sił, to powinien popatrzeć na mecze lig okręgowych, gdzie za symboliczne kwoty, albo całkowicie za darmo niektórzy starają się bardziej, niż oni. No, ale tak działają kontrakty. Wychodzisz na boisko z myślą w głowie, że nie ważne jak zagrasz, to i tak dostajesz kilkadziesiąt tysięcy złotych. Gdyby mieli klauzule, że pieniądze dostają tylko w wypadku wygranej, albo remisu, to zapierdalaliby jak w Lidze Mistrzów. I normą byłoby przebiegnięcie 11 kilometrów po godzinie gry, co jest standardem w najsilniejszych ligach świata.

Τettmeier
13-03-2011, 21:15
Teraz tak ogólnie: z polską mentalnością bywa różnie, od najmłodszych lat możemy to dostrzec nie tylko w przypadku sportu, ale też innej pracy, czy wykonywania zawodu. Taki jeden z drugim w firmie.. aby wysiedzieć te 8 czy 10 godzin i dostać pieniądze. Dobro ogółu nie jest ważne, aby wziąć kasę, a jak się wszystko wali to odejść i iść lenić się gdzie indziej. Na boiskach mamy to samo, jednak zostaje to bądź co bądź zauważane i ten temat jest poruszany na wielu płaszczyznach, w telewizji oraz na forach. Wszystko idzie w dobrym kierunku, a jeden nieudolny prezes nie kreuje całego wizerunku Ekstraklasy(patrz Górnik). Cieszy mnie to właśnie, że w internecie się o tym dyskutuje, bo zainteresowanie piłką w Polsce jest ogromne co wie każdy, a to co wyprawiało się przez ostatnie kilka lat w kontekście naszej ligi czy reprezentacji, powtórzę to kolejny raz dziś, było niestety śmieszne. Także dążę do tego, żeby o całej tej myśli szkoleniowej, prawach do pokazywania meczy i marnych kopaczach, którzy za nic nie robienie biorą ogromne pieniądze dyskutować i poruszać te tematy WSZĘDZIE i mieć nadzieje, że PZPN wpadnie na genialne pomysły i wdroży innowacje jakie mają miejsce na zachodzie do polskich klubów. Good luck.

Meercan
13-03-2011, 22:29
Crayon ma 100% rację. Np taki Stilić jak grali w LE z Bragą w Poznaniu to się starał, biegał, zapierdalał, strzelał, podawał itd. najlepszy gracz na boisku bo oczywiście większa stawka, pieniądze i można się gdzieś wybić, a dzisiejszy mecz Stilica z Cracovia to była katastrofa nie mógł przyjąć piłki o strzałach nawet nie wspomnie, nie biegał nie starał się nic po prostu nic. A dlaczego tak było? Oczywiście mniejsza stawka i jak zagrał w Ekstraklasie dwa mecze dobrze to już 3 nie musi i mniejsze pieniądze. Ale 200% racja to jest w tym, że jakby pensja była tylko za wygrany lub zremisowany mecz to by zapierdalaliby po boisku jak pojebani i wtedy byłoby można zobaczyć na co kogo stać. O Stilicu to był tylko przykład piłkarza bo jest takich od chuja i trochę.

Crayon
14-03-2011, 16:06
Jutro będę srał w gacie jak United będzie grało padakę z Marsylią. Już powoli się przygotowuję na ewentualne nie przejście dalej i uszczypliwe(nie tylko Wasze) komentarze.

Oxi, powiedz mi, co to jest Brescia, co to jest za śmieszny klubik z kogucikiem w herbie?

'Oxidosis'
14-03-2011, 21:19
Oxi, powiedz mi, co to jest Brescia, co to jest za śmieszny klubik z kogucikiem w herbie?

To jest Bari, klub, który słabo gra ze średniakami, a na mocne zespoły zawsze się mobilizuję, co pokazał już w zeszłym sezonie.

Crayon
15-03-2011, 22:50
Myślałem że będę srał w gacie, ale meczyk na spokoju, chociaż parę razy serduszko mogło stanąć. Nie daliśmy Marsylii strzelić bramki, bo Brown musiał walnąć do swojej. Ogólnie - mile zaskoczony postawą dwójki stoperów, Smalling na fantazji, Brown tak samo. Szkoda O'Shea i Rafaela, mam nadzieję że to tylko leciutkie urazy. W sumie w tym klubie mają takich szamanów, że od razu ich wyratują i za dwa dni będą biegać jak nowo narodzeni.

BEKA Z BAYERNU

@btw United człowieki szkło, jak Robbeny. Dzisiaj cztery kontuzje.
Lindegaard - kolano, 5 tygodni z głowy
Vidic - łydka na rozgrzewce
O'Shea - mięsień udowy na meczu
Rafael - mięsień udowy na meczu

Kamor VODKA
16-03-2011, 10:48
do 60 minuty monachium na propsie
ale dalej obrońcy BM tak zjebali

bondi pewnie cry : DDDDDDD

Τettmeier
16-03-2011, 15:25
Największy oszust w Lidze Mistrzów: Czarnuel Eto'o!!!!! Nie należał się ten awans Interowi, każdy widział jaką padakę grali w 1 meczu i teraz jeszcze 2 nieprawidłowe bramki (ręka i spalony) !!!!! Oszuści!!!!

Szybki jak szyba
16-03-2011, 15:39
Dziś Lechia i Wisła! :D
Zespół z Gdańska wygra i tu nie ma co dyskutować nawet a jak wyjdzie od 1minuty Meli i Małecki to zwycięstwo na 100% :)

Goldi
16-03-2011, 18:14
Mam takie pytanie do was co do LM jak tam właściwie się liczone bramki ?
Skoro Bayern w pierwszym meczu wygrał 1-0 a u siebie przejebał 2-3 to w bramkach jest 3-3 to dlaczego Inter uzyskał awans zamiast dogrywki czy tam karnych :confused:

SedaN*
16-03-2011, 18:52
Skoro Bayern w pierwszym meczu wygrał 1-0 a u siebie przejebał 2-3 to w bramkach jest 3-3 to dlaczego Inter uzyskał awans zamiast dogrywki czy tam karnych :confused:

Bramki na wyjeździe mają większą "wagę".

Kosik Czarny 2v0
16-03-2011, 19:28

1 bramka na wyjeździe = 2 bramki u siebie ;]

@topic

Dziś Real na polsacie oby to wygrał niestety co do Wisły nie będzie kto mi miał wyniku podać więc najprawdopodobniej dopiero jutro z rana zobaczę ;/.

Crayon
16-03-2011, 21:39
Ładnie Real ciśnie Olympique, nie spodziewałem się, ale Moruinho chyba odgonił demony Lyonu :D

btw mam jakieś szanse na wygraną?

Tottenham - West Ham 1
Marseille - PSG 1
Palermo - Milan 2
Excelsior - Twente 2
Amkar - Lokomotiv 2
Kryla - CSKA 2

Szybki jak szyba
16-03-2011, 22:26
Powie mi ktoś ***** czemu te jebane podbeskidzie przeszło dalej? Wjebali brame na wyjeździe i 2 u siebie więc razem mają 4pkty a Wisła strzeliła 2 na wyjeździe więc też ma 4punkty, czemu ***** te jebane górale są wpółfinale a nie ma dogrywki?!?!?! no kurwica mnei strzeli

Crayon
16-03-2011, 22:37
Ale przecież

Wisła Kraków 0:1 Podbeskidzie
Podbeskidzie 2:2 Wisła Kraków

Podbeskidzie 3:2 Wisła Kraków w dwumeczu. Bramki na wyjeździe liczą się podwójnie tylko w wypadku REMISU

deeL `
16-03-2011, 23:07
Ładnie podbeskidzie rozwaliło Wisłę. Mecz Realu z Lyonem też zajebisty. W końcu od 6 lat udało się wejść do tego ćwierćfinału. Wiadomo już kto z kim w owej 1/4 finału zagra ?

Lewy
16-03-2011, 23:45
Lechia awansowała do 1/2 PP.Bardzo się cieszę że udało się odegrać za to co się stało rok temu i wyeliminować teraz Jagę.No i także wywalczyć 3pkt w lidze :)

Obstawiam teraz że Legia trafi na Podbeskidzie a Lechia na Amike

Kosik Czarny 2v0
17-03-2011, 07:16
***** ;/ Wisła odpadła ;/...

Chociaż tylko dobrze, że Real 3:0 ;] jesteśmy w ćwierćfinale :D Mecz ogólnie ładny Lyon miał tylko siły na 30 minut potem to real jechał jak chciał ;]]]

Demon
17-03-2011, 07:35
osobiscie liczylem na zwyciezstwo Lyon'u XD, jakos zawsze wolalem slabszych
w przypadku chelsea chcialem, aby ich tylko dobic, a nie 0;0 ;[

Kamor VODKA
17-03-2011, 11:10
demony odgonione po 6 długich latach

dobry mecz królewskich,lyon podobnie jak w bayernie - beka w obronie

_woto_
17-03-2011, 12:44
. Wiadomo już kto z kim w owej 1/4 finału zagra ?

W Piatek sie dowiemy (o ile sie nie myle :P )

Crayon
17-03-2011, 14:36
Jutro o 12:00 losowanie, liczę na Manchester United - Real Madryt i Barcelona - Chelsea. Hiszpańsko - Angielska wojna :D

Maatinii
17-03-2011, 15:55
Cryon nawet nie wiesz jak bym chciał żeby tak było. A najbardziej żeby Chelsea grało z Barceloną.

SedaN*
17-03-2011, 16:31
Ja miałem wizję, że Chelsea trafi na Real Madryt. I znowu Mourinho..

A najbardziej chciałbym, abyśmy trafili na Inter lub Schalke ; )

Jutro o 12:00 losowanie, liczę na Manchester United - Real Madryt i Barcelona - Chelsea. Hiszpańsko - Angielska wojna :D

Chelsea - Real, Manchester - Barcelona.

Crayon
17-03-2011, 18:48
Chelsea - Real, Manchester - Barcelona.
Ja wiem, że w takim ustawieniu jest łatwiej, czy tam optymalniej, ale myślę, że Chelsea ma coś do udowodnienia (http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA) Dumie Katalonii ;)

Osobiście też wolałbym Schalke 04, albo jakiś marny Inter, który nie powinien być w tej fazie rozgrywek, ale nie potrafię doczekać się wielkiego meczu. No a Real z United mogliby na boisku stworzyć wspaniałe widowisko. Chociaż nie obraziłbym się, gdybyśmy musieli spotkać się w finale :D

_woto_
17-03-2011, 20:41
Wujek Jens wraca na stare smieci :D
199 spotkan ma na koncie moze bedzie 200.

Powo

P.S licze ze Barca odleci w najblizszym meczu, nie wazne z kim

SedaN*
18-03-2011, 08:39
Ja wiem, że w takim ustawieniu jest łatwiej, czy tam optymalniej, ale myślę, że Chelsea ma coś do udowodnienia (http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA) Dumie Katalonii ;)

Osobiście też wolałbym Schalke 04, albo jakiś marny Inter, który nie powinien być w tej fazie rozgrywek, ale nie potrafię doczekać się wielkiego meczu. No a Real z United mogliby na boisku stworzyć wspaniałe widowisko. Chociaż nie obraziłbym się, gdybyśmy musieli spotkać się w finale :D

Pamiętam ten mecz i oszustwo Overbo, który nie uznał dwóch ewidentnych karnych dla Chelsea.

A co do losowania to mam podobnie. Chcę wielkie widowisko, ale chęć trafienia na słabszego rywala jest większa : p

Devixx
18-03-2011, 12:13
No to podaje składy jako iż oglądam.

Real Madryt - Tottenham *Koguty win*
Chelsea - Manchester UTD ( fiu fiu ) *Machnester win*
Barca - Shakhtar *Barca win*
Inter - Schalke *Schalke win*

Inter/Schalke vs Chelsea/ManU
Real/Tottenham vs Barca/Shakhtar

Finał - Real/Tottenham/Barca/Shakhtar vs Inter/Schalke/Chelsea/Manu

SedaN*
18-03-2011, 12:15
KRAJOOON! CFC - MAN UTD : o

Mam nadzieja, że ta seria Chelsea w meczach z Manchesterem nadal będzie trwała również i w LM.

#edit
TEŻ OGLĄDAM NA ŻYWO!

#edit2
Tylko oby wygrać z Manchesterem. Ciekawie może być, jeżeli Real zmierzy się z Barceloną w półfinale. Finalu Hiszpańskiego nie zobaczymy, jednak Angielski nadal możliwy, chociaż ciężko może być Tottenhamowi : d A finał mi się marzy Barca - Chelsea i rewanż na Katalończykach.

Krulowiec
18-03-2011, 12:23
Szkoda, że jeżeli wszystko dobrze pójdzie będzie półfinał Real - Barca, liczyłem , że to będzie finał ,

Real Madryt - Tottenham Londyn [ REAL ]
Chelsea Londyn - Manchester United [ Manchester ]
FC Barcelona - Szachtar Donieck [ Barca ]
Inter Mediolan - Schalke 04 [ Inter ]

Inter - Manchester [Manchester]

FC Barcelona - Real [ Real ]

Finał

Real - Manchester [ Real ]

# Xienus o.O

Japierdole czeczen czy ty jestes chory na przyjebanie mózgowe ?
Przecież są tylko moje typy tępa strzało.

Barca nie wyjdzie z półfinału a Ty ***** gadasz mi tu , że w finale zagra i to z marną Czelsi , najs

Kamor VODKA
18-03-2011, 13:36
hohoho dobra bitwa o anglię !

Xienus o.O
18-03-2011, 14:07
Szkoda, że jeżeli wszystko dobrze pójdzie będzie półfinał Real - Barca, liczyłem , że to będzie finał ,

Real Madryt - Tottenham Londyn [ REAL ]
Chelsea Londyn - Manchester United [ Manchester ]
FC Barcelona - Szachtar Donieck [ Barca ]
Inter Mediolan - Schalke 04 [ Inter ]

Inter - Manchester [Manchester]

FC Barcelona - Real [ Real ]

Finał

Real - Manchester [ Real ]

hahahahah smieszny jesteś wiesz??

każdy myślący wie ze będzie finał Barca - Chealsa... i wygra Barca 3;0

nie wiem nad czym tu dyskutować...

@down
może i być Chelsea...
ale jak można pisać ze ktoś będzie w finale jak jest to fizycznie nie możliwe?? omfg
real się obesrał i ich kłystek się wypowiadał ze nie chce się spotkać z Barcą bo potrójnej porażki z nimi nie przeżyje... spotkają się nie długo w meczu ligowym... u pucharze króla... na jego szczęście w pm się nie spotkają bo real dostanie w dupę w 1/4 ;D

SedaN*
18-03-2011, 14:14
hahahahah smieszny jesteś wiesz??

każdy myślący wie ze będzie finał Barca - Chealsa... i wygra Barca 3;0

nie wiem nad czym tu dyskutować...

Chelsea*

Wiadome, że będzie stawiał na Real, bo w końcu jest jego "kibicem".

Flamaster
18-03-2011, 15:21
A ja wam mówię, że będzie finał
MU vs Barca
lub
Tottenham vs Barca
@
typ zakładu: WIELOKROTNY
Chelsea-Manch.City

typ: 1
kurs: 1.65

Everton-Fulham

kurs: 1.95

Tottenham-West Ham

kurs: 1.55

Aston Villa-Wolverhampton

kurs: 1.80

Blackburn-Blackpool

typ: 1X
kurs: 1.14

Manch.Utd-Bolton

kurs: 1.37

West Brom-Arsenal

typ: 2
kurs: 1.70

Wigan-Birmingham

kurs: 2.10

Sunderland-Liverpool

typ: X2
kurs: 1.40

Atletico M.-Real M.

typ: 2
kurs: 1.60

Valencia-Sevilla

kurs: 1.90

Barcelona-Getafe

kurs: 1.10

kurs ogólny:
234.32

typ zakładu:

stawka:10zł

przewidywana wygrana:
2062.02 zł

Dzisiejszy kuponik:cool:

//Devixx
Zmieniłbym Chelsea-Man City na x2, Aston Villa-Wolverhampton na 2, Blackburn-Blackpool na 2, Wigan - Birmingham na 2, Valencia - Sevilla X ;d

KamilQ
18-03-2011, 15:25
@flamaster
kuponik ładny tylko wachał bym sie w trzech meczach,

@top
Finał :
Tott~~ VS Man Utd.

_woto_
18-03-2011, 15:31
No ja tez mam zamiar cos postawic w STS na weekend.
A pary LM bardzo ciekawe i napewno chce , chociaz pewnie sie tak nie stanie ze w 1/2 Real pokonuje Barce, a dzieci placza i kochaja Real

Lewy
18-03-2011, 15:44
Ale wy macie problemy... :)

Losowanie jak losowanie.Mnie ciekawi jak to będzie w 1/2PP

_woto_
18-03-2011, 16:00
Co sadzicie o takim kuponie?
Moze cos dodac / usunac

http://img233.imageshack.us/img233/6075/stsj.png

Lewy
18-03-2011, 16:20
Nie jestem może wtajemniczony w inne ligi ale myślę że Tottenham jak i Milan mogą ci zawalić kupon :).Szczególnie ci pierwsi ponieważ WHU zacięcie broni się przed spadkiem

Flamaster
18-03-2011, 17:27
Tottenham obstawił bym z zabezpieczeniem a Milan wgl. bym wyrzucił. Możesz dodać również jakieś zespoły ze słabszych lig patrząc na kurs. Obstaw przynajmniej za 20 zł żeby się opłacało wgl. stawiać.

Crayon
18-03-2011, 17:35
@woto
Hmm, trochę na ryzyko.
Tottenham - West Ham sam wybrałem na kuponie i zaznaczyłem zwycięstwo Tottenhamu, bo grają u siebie, bo szczęście sprzyja lepszym, bo sam Hitzelsperger nic nie zrobi, bo w FA Cup męczyli się z jakimiś ulowami.
United z Bolton nie zaznaczałem, bo typowałem tylko 5 meczy i kurs mi nie odpowiadał. Osobiście trzepię dupskiem przed tym spotkaniem, Bolton jest nieobliczalny, może Elmander nagle formę złapie, może Davies coś pociśnie, może Nerkowiec zrobi Magic Touch, ale United u siebie gra dobrą piłkę i powinien wygrać.
West Brom - Arsenal. Tutaj stawiłbym X2, bo West Brom mimo pozycji w lidze zawsze nic nie gra i bramki zdobywa. Może być sytuacja jak w meczu z Birmingham, gdzie ten drugi cisnął przez 90 minut, ale i tak przegrał, bo WBA miała trzy sytuacje i strzeliła trzy bramki.
Barca - Getafe - mimo tego, że tutaj jest Barcelona, to nie stawiłbym na ten mecz. Za dużo kontuzji po stronie Barcelony, Getafe może się pomęczyć i wyrwać jakiś punkt, tak jak zrobiła to Sevilla.
Atletico - Real - tutaj też trzepię dupskiem, ale mój kumpel mówi że jestem niewierny i powinienem wierzyć w śnieżnobiałą siłę.
Freiburg - Bayern - powinni sobie poradzić, jeśli będą mieć tyle sytuacji jak z Interem
Borussia - Mainz - myślę, że tutaj padnie remis, więc ostrożnie 1x. Mainz gra o dziwo fajną piłkę, a Borussia gubi punkty.
Palermo - Milan - miałem stawiać na Milan w tym meczu, kumpel mówił, że dobrze zagrają, bo Ibry nie ma, więc wystawią Pato i Cassano, i może to jakoś wyglądać, ale jak widzę Jankulovskiego na boisku to się za głowę łapię. Ostrożnie x2, albo w ogóle nie stawiać.

Osobiście proponuję w zamian mecz Excelsioru z Twente i jeśli ktoś ma jaja, to informuję, że Mallorca podejmuje na wyjeździe Zaragozę. Na przyjezdnych kurs prawie 4(wczoraj jak patrzyłem w STS to 3.94), a non stop siedzi mi w głowie myśl, że Zaragoza to wygra. I tak mnie korciło żeby na nich postawić, że specjalnie na nich wrzuciłem drugi kupon :D

PS: Herta podejmuje jakiś amatorów z końca tabeli w 2 lidze Niemieckiej i ma kurs 1.9, a w Rosyjskiej są dwa pewniaki. A tam jest mafia, tam nie ma niespodzianek ;)

Btw - CHELSEA KURWISKO DERBY BLISKO HAHA : D

Τettmeier
18-03-2011, 17:44
Finał Real Manchester i wygrana klubu z Hiszpanii to byłoby coś pięknego, wyniesienie na salony J. Mourinho... achh :D

_woto_
18-03-2011, 18:38
Posluchalem troche i moze tak postawie
http://img534.imageshack.us/img534/3537/stszn.png
chociaz na moj fart cos nie wejdzie

Crayon
18-03-2011, 19:09
Jak Tobie nie wejdzie, to mi też, bo mam podobne zakłady. I 120 do wygrania. Jutro się zobaczy, czy straciłem dychę :D

Meercan
18-03-2011, 20:59
Ten drugi kupon to już lepszy.

A co do losowania Ligi Mistrzów to ciekawe spotkania. Widzi mi się finał Real-MU :) Coś mi się wydaje że Barca łatwo mieć nie będzie bo Szachtar dobrze gra udowodnił to pokonując Arsenal.

Szybki jak szyba
18-03-2011, 22:02
Co się dzieje z oświetleniem i "podgrzewanymi murawami" na polskich boiskach to poezja. Cray pewnie załamany 3:0 już a mecz trwa a jak MU odpadnie to się poczuje tak jak ja po meczu z podbeskidziem haha.

@down
Wg mnie meczu derbowego nie wygrywa drużyna "lepsza" Żeby wygrać derby oczywiście trzeba mieć umiejętności ale także ambicje. Jak piłkarz wie, że to nie jest mecz jak każdy inny i wie, że dla kibiców to najważniejszy mecz w sezonie to będzie "zapierdalał" po tym boisku jak głupi byle tylko wygrać. No ale niestety, jak w klubie jest tylko kilku piłkarzy i kibiców tego właśnie klubu (w Wiśle Małecki, Sobol) a większość to TYLKO piłkarze (oll) to derbów się nie wygra. Ja właśnie boję się meczu derbowego bo przyszło tylu nowych kopaczy, większość to obcokrajowcy i oni przyjeżdżając tu nie wiedzieli pewnie, że w tym mieście po gorszej stronie błoń jest cracovia. Dla tych obcokrajowców to spotkanie nie będzie zbyt ważne, spojrzą w ligową tabele i zobaczą craxe na 16 miejscu to 9 piłkarzy ze składu pomyśli, że wygrają mecz spacerkiem (podbeskidzie pokazało, że Wisła wcale taka dobra w spacerkach nie jest)

Crayon
18-03-2011, 22:26
Cieszę się, że jest tylko 3:0, bo obiektywnie patrząc po 40 minutach powinno być już co najmniej 4. Słów brak

@a jednak wyciągnę jakieś słowa, bo to mnie mocno bulwersuje. Ostatni raz Górnik grający w takim stylu widziałem w 2008 roku, kiedy to Zabrzanie spadali do pierwszej ligi. *****! Całkowity brak ambicji, ja rozumiem, trudne warunki, ale to są Derby, Wielkie Derby, Wielkie Derby Śląska, trzeba tam zostawić nie tylko kondycję, ale i zdrowie, jeśli trzeba. To nie jest jeden z tych kolejnych meczy o punkty, to mecz o honor, prestiż, wiarę. Nie ma innej opcji. Cytując napisy z koszulek treningowych sprzed kilku lat - nie wystarczy biegać, lub trochę się starać - z naszym herbem na sercu trzeba zapierdalać. A z tego co widziałem to tak robił tylko Banaś, u którego jest normą, że oddaje całe swoje serce i zdrowie na boisku, no i Jeż, dla którego ambitna walka jest normą, wszak walczył jak równy z równym z piłkarzami Chelsea.

Maatinii
19-03-2011, 11:13
Już w sobotę (tj.19.03.2011r.) o godz. 15:00 swój pierwszy mecz w rundzie rewanżowej rozegrają zawodnicy Jezioraka Szczecin.

Jeziorak Szczecin - Dąbrovia Stara Dąbrowa

Mamy pierwsze miejsce w lidze okręgowej, a Dąbrovia ma ostatnie. Będzie na pewno ciekawy mecz i dużo bramek.

Ok spadam na mecz.

deeL `
19-03-2011, 13:21
Ciekawe mecze się zapowiadają w ćwierćfinale LM. Najlepszy pojedynek będzie wg. mnie między "królami", a "kogutami"(real-tottenham). Jak Bale wykosi obrone realu to beka będzie XD

Manchester Chelsea nic specjalnego
Barca Szachtar to samo(jak barca i real przejdą to będą przeciw sobie w półfinale)
Schalke z interem może być też ciekawym pojedynkiem.

Crayon
19-03-2011, 15:44
Dziękuję Tottenhamowi, że mi na wejściu zepsuli kupon i nie umieli strzelić słabiutkiemu West Hamowi ani jednej bramki.

KamilQ
19-03-2011, 17:40
2:2 !!!
Akurat kiedy wbiłem na live. ;dd

Mam nadzieje ze wygraja, Arsenal <3

@EDIT
POWIE MI KTOS CO ALMUNIA ROBI W BRAMCE ARSENALU!?!??!

_woto_
19-03-2011, 17:50
ManUtd wygralo ale coz z tego skoro Arsenal znowu zaczal grac w ostatnich 10 minutach, Manchester lepiej w 10 niz w 11. Arsza gra za dwoch ale czego nie bylo tak odpoczatku?

Teraz obstawiam Premier League tylko wtedy kiedy beda pewniaki bo tylko kupony sobie psuje...

O meczu Arsenalu nie moge nic powiedziec bo nie ogladalem . Tylko ostatnie kilka minut

ale mowie to jeszcze raz KONIEC OBSTAWIANIA PREMIER LEAGUE

'Oxidosis'
19-03-2011, 20:27
I tak najlepszy jest Śląsk Wrocław, jak tak dalej pójdzie to powalczą o mistrzostwo hehe :p

Szybki jak szyba
19-03-2011, 20:57
@up
Sedan to samo mówił, jak miał się spotkać z Lewym we Wrocku to się obsrał i powiedział "ja to jednak nie jestem kibicem śląska, nie jest dla mnie ważny" haha beke z Pawłem z tego miałem nie wiem ile czasu xddd
@top
Żeby nie było yyy... ManUtd fart win 1:0.
@down
Lewy był dziś we Wrocku i prawdopodobnie teraz jest gdzieś zechlany lub już wraca xd

Old Shidishi
19-03-2011, 21:09
Tootenham zagrał ładny mecz, ale ta skuteczność ehh. Lech w końcu zwycięstwo :) Barca do przerwy 1:0 po świetnym uderzeniu Alvesa, ala Borysiuk :D

'Oxidosis'
19-03-2011, 22:02
@up
Sedan to samo mówił, jak miał się spotkać z Lewym we Wrocku to się obsrał i powiedział "ja to jednak nie jestem kibicem śląska, nie jest dla mnie ważny" haha beke z Pawłem z tego miałem nie wiem ile czasu xddd
@top
Żeby nie było yyy... ManUtd fart win 1:0.

haha, jaki ma związek spotkanie z tym, czy ktoś kibicuje Śląskowi, czy też nie ?:D mi to zwisa, nie kibicuje Śląskowi ale zawsze cieszy fakt, że zespół z mojego miasta pnie się w górę, a co do Lewego jak będzie gdzieś w pobliżu to niech da cynka i nie ma sprawy. Ale beka największa z Ciebie i Twojego rozumowania, bo dla Sedana nigdy Śląsk nie był ważny, ale jak wcześniej pisałem - jaki to ma związek z rzekomym spotkaniem? @_@
TRZEJ KRULOWIE WIELKICH MIAST - ŚLĄSK, WISEŁKA, LECHIA GDAŃSK XD /Cray

Crayon
19-03-2011, 22:02
Cracovia 3:0 z Koroną Kielce, magia.

Tak sobie myślę, że piłkarzy Górnika to trzeba wysłać do roboty, do Bielszowic 500 metrów chodnika wykopią to może im się zachce zapierdalać

@lewy
Kurde, tak mi pojechałeś i Górnikowi, że ja nie wiem czy się zapaść pod ziemię, czy już w ogóle przestać pisać na Forum, a komputer oddać do serwisu i nigdy po niego nie wrócić. Teraz już widzę, kto jest LEPSZYM kibicem - Ty!

Szybki jak szyba
19-03-2011, 22:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/powazna_kontuzja_bunozy/
Nie usłyszymy już na C+ "Bunioza daleki wykop przed siebie" =/ No ***** szkoda chłopaka, spełniał w drużynie rolę piłkarza typu "byle wyjebać jak najdalej do przodu" + robił słit focie na fejsa. Oby szybko wrócił do zdrowia ;/
@craxa
Pejsy w formie :OO

"Lech jest najsilniejszą ekipą w naszej lidze i to do nas rywale powinni czuć respekt." - stilić
dowcipas haha

Maatinii
19-03-2011, 23:20
9 ptk zostało w Jezioraku.
Juniorzy 7:0
Seniorzy 2:1

Lewy
20-03-2011, 12:15
Ty Crayon weź mnie nie wkurwiaj.Bawi Ciebie ta przyśpiewka co dopisałeś Oxidosisowi?.Cofnij się na język polski do szkoły bo królowie się pisze przez "ó".A poza tym spójrz na swój śmieszny klubik, który w derbach dostaje 3 do koła.Widzę że ty masz jedynie pole do popisu gdy ja wyjeżdżam na mecze sezonowcu.Tylko nie zmęcz się przy klawiaturze pisząc swoje wypociny.A co do przyśpiewki to jakby spojrzeć na zgodę Górnika z katowicami to nie wiem czy się śmiać czy płakać.A i jeszcze coś.Skończ się wypłakiwać ludzion na gg jaki to ja zły jestem bo irytuje mnie to trochę.

@Oxi
Jak miałem Ci dać cynka?:) Poza tym jak napisałeś posta ja byłem akurat na mieście we Wrocławiu :)

Co do tematu:

Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 2:1

Nudy, nudy, nudy jeśli chodzi o mecz.Olewanie przeciwnika tak się zwykle kończy.Jedyne co było warte uwagi to ostatnie 10 min meczu i nic poza tym.Ja we Wrocławiu już byłem w godzinach porannych spędzając wolny czas zwiedzając miasto, siedzeniem w knajpach i popijaniem piwa.Ogółem ładne miasto i ciekawa gościna szczególnie po meczu :).Do domu wróciłem nie dawno.W przyszłym roku zapewne też odwiedzę Wrocław :)

Miałem koszulkę dla Sedana ale że nie chciał się stawić to podarowałem komuś innemu

@crayon
Już nie masz co napisać chłopczyku?.Mądrala jesteś i tyle a tak naprawdę to w dupie byłeś i gówno widziałeś :).Sam to przytoczyłeś parę stron wstecz i te twoje żałosne wymówki że nigdy nie masz czasu na mecz wyjść.Haha ta jasne.Twoje tłumaczenia nadają się do kabaretu albo wciskania dzieciom w przedszkolu

SedaN*
20-03-2011, 19:35
Chelsea - Man City 2:0

Świetnie kudłaty, jak zwykle na propsie, i ofc ładna akcja Ramiresa : d gonimy, gonimy

Old Shidishi
20-03-2011, 19:43
Noo noo ładna druga połowa Chelsea, nie powiem. Należało im się to zwycięstwo ;)

Meercan
20-03-2011, 22:20
Wylosowano pary półfinału PP:)

Lech-Podbeskidzie
Lechia-Legia

Jak dla mnie losowanie szczęśliwe i liczę na finał Lech-Legia:D

Lewy
20-03-2011, 22:50
Prędzej to Podbeskidzie wejdzie zamiast was :)

A co do Legii znowu się wyjazd na wawe szykuje.Już trzeci w tym sezonie.Są do przejścia patrząc na to jak teraz grają

@down
No szkoda że aż tak prawda boli nie?

Crayon
21-03-2011, 00:06
twoje żałosne wymówki że nigdy nie masz czasu na mecz wyjść.Haha ta jasne.Twoje tłumaczenia nadają się do kabaretu albo wciskania dzieciom w przedszkolu
Pozwalam Ci żyć w tym przeświadczeniu, że jestem marnym kibicem i to, że nie jeżdżę na mecze nie jest spowodowane niczym innym, jak żałosną wymówką.

Dzisiaj bardzo fajnie Chelsea zagrała, Sedan, fajnie że gonią czołówkę, oby końcówka sezonu była taka sama jak początek. No i żeby dopadł Was kryzys w lidze mistrzów :D
Niech Terry zacznie trenować karne