PDA

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Crayon
22-04-2011, 16:16
No widzisz tobie się podoba taka gra. Mi się bardzo podoba styl Barçy i właśnie m.in. dlatego jej kibicuję.
Styl Barcy po pewnym czasie staje się nudny, naprawdę. Czasami trzeba obejrzeć męski sport, a nie bezkontaktową formę futbolu.

Ale widzę, że ty bardzo lubisz taką gre, jak kopią się, chodzą po sobie itp.
Lubię, ba - uważam że jest ona potrzebna. Ale chodzi mi o twardą grę w czasie walki o piłkę. Jak kopią się po nogach gdy walczą o futbolówkę, to nie mam pretensji, nikt nie ma. Bo to gra, walczymy, każdy chce jak najlepiej. Faul to jeden z podstawowych aspektów gry, ile razy fauluje się taktycznie zawodnika po kontrze, żeby zespół mógł się ustawić? Umiejętność wykorzystania tego aspektu gry jest ważna, są zespoły grające techniczną piłkę, są też zespoły opierające się na agresywnym pressingu, które sztukę tą opanowały wręcz do perfekcji. I wygrywają.

A napisałem tylko tak, bo widzę, że trochę lekceważysz Schalke. Nie interesuję się za bardzo niemiecką ligą i wcale nie sądze, że Manchester z nimi odpadnie.
Nie, że lekceważę. Po prostu wiem jak wygląda sprawa z Manchesterem United, wiem też jak zachowuje się Schalke. Pokonuje w lidze mistrzów bardzo efektownie i wysoko Inter, które jest na dzień dzisiejszy na poziomie Bari, żeby za trzy dni męczyć się z miernym Werderem Brema, które natomiast nie potrafi się ustawić na St. Pauli i Monchengladbach stawiające opór tylko w wypadku, gdy środek obrony jest niewidomy.

I za to co zrobił Roony to każdy inny piłkarz, też zapewne dostałby taką samą kare.
W Lidze Angielskiej kurwują arbitrowi prosto w twarz i nikt za to kary nie dostaje. Nagonka na United jest ostatnimi czasy duża, jakby wszyscy byli przeciwko Nam. W ostatnim sondażu wynikło, że Manchester jest najbardziej znienawidzoną firmą w Anglii, zaraz obok Ryanair i British Gas.

Afera z Fergusonem jest taka, że on wypiął się dawno temu na jedną z telewizji i nie udziela im wywiadów. A z arbitrami zawsze ma na pieńku, bo mówi szczerze co o nich myśli i wytyka ich błędy po meczu. Mówi się o 'Fergie time', czyli o czasie doliczonym, specjalnie pod Fergusona, żeby nie oburzał się za bardzo na wcześniejsze decyzje sędziów. Głupota, ale niektórzy w to wierzą. Ferguson został ukarany pięcioma meczami, bo powiedział, że arbiter nie powinien sędziować na tym poziomie rozgrywek, bo jego decyzje są kuriozalne blablabla. Powiedział prawdę, został ukarany. Dla ciekawostki dodam, że w zarządzie, który decydował o zawieszeniu siedzi człowiek, który jeszcze niedawno był prezesem Manchesteru City, notabene odwiecznego rywala Czerwonych Diabłów ;)

Ciekawe w takim razie jak wytłumaczysz regularne kontrole antydopingowe przez UEFA (http://www.sport.pl/pilka/1,65082,9275635,Primera_Division__Zaskakujaca_kont rola_antydopingowa.html), które pojawiają się coraz częściej, wyrywkowo na piłkarzach Barcelony? To jest dopiero faworyzowanie!
A czy to ma jakieś znaczenie w meczach? Nikt się nie szprycuje, dlatego w czym problem? Osobiście wolałbym, żeby codziennie badali piłkarzy United, niż żeby sędziowie wypaczali wyniki meczy tak ważnych dla ostatecznego wyniku(vide mecz z Newcastle i nieodgwizdany karny po faulu na Chicharito). Słaby argument dałeś, nadal uważam, że Barca jest zespołem nieźle faworyzowanym przez wszystkich. Dla bardziej wierzących można wysunąć tezę że nawet Bóg kibicuje Dumie Katalonii, bo daje im łatwych przeciwników w Lidze Mistrzów(faza grupowa i potem pucharowa)!

Karpek
22-04-2011, 17:39
Czyli jak nie beda grali tak jak graja to juz im nie bedzie kibicowal sezonowcu?
Barcelonie będę kibicował zawsze, niezależnie od tego jak będzie grała i czy będzie przegrywała czy też wygrywała. Z Barçą jestem już od 7~ lat. A ty nie masz podstaw do nazywania mnie 'sezonowcem', więc sklej pizde noł nejmie i czytaj trochę bardziej ze zrozumieniem.

Styl Barcy po pewnym czasie staje się nudny, naprawdę
Czasami tak, ale to pewnie dlatego, że większość rywali w meczach z Barceloną się tylko broni. ; d

Afera z Fergusonem jest taka, że on wypiął się dawno temu na jedną z telewizji i nie udziela im wywiadów. A z arbitrami zawsze ma na pieńku, bo mówi szczerze co o nich myśli i wytyka ich błędy po meczu. Mówi się o 'Fergie time', czyli o czasie doliczonym, specjalnie pod Fergusona, żeby nie oburzał się za bardzo na wcześniejsze decyzje sędziów. Głupota, ale niektórzy w to wierzą. Ferguson został ukarany pięcioma meczami, bo powiedział, że arbiter nie powinien sędziować na tym poziomie rozgrywek, bo jego decyzje są kuriozalne blablabla. Powiedział prawdę, został ukarany.
Po prostu nie ma sensu dyskutować, o decyzjach arbitra bo to nic nie zmieni tylko jeszcze pogorszy sytuację. Guardiola nigdy nie wypowiada się o pracy sedziów po meczu i jest OK. Za to największym płaczkiem jest Mourinho który po kazdym zremisowanym/przegranym meczu swojej drużyny narzeka na arbitrów. Narzeka nawet wtedy, kiedy sędzia podjął dobrą decyzje, ale nie korzystną dla swojej drużyny. Przykładem tego jest jego ostatnia wypowiedź po ostatnim ligowym meczu Barçy z Realem. Żałosny typ.

A czy to ma jakieś znaczenie w meczach? Nikt się nie szprycuje, dlatego w czym problem? Osobiście wolałbym, żeby codziennie badali piłkarzy United, niż żeby sędziowie wypaczali wyniki meczy tak ważnych dla ostatecznego wyniku(vide mecz z Newcastle i nieodgwizdany karny po faulu na Chicharito). Słaby argument dałeś, nadal uważam, że Barca jest zespołem nieźle faworyzowanym przez wszystkich.
Może i nie ma to znaczenia w meczach, ale gdyby Barça była aż tak faworyzowana to tych kontroli by nie było. Dlaczego akurat na nich się uwzieli? Jeżeli już tak bardzo chcą przeprowadzać te kontrole to proszę bardzo, ale na Realu i innych klubach też, a nie tylko na Barcelonie.

Tej (do kibiców barcy) nie płaczcie już bo przegraliście w pucharze króla i zremisowaliście w lidze.
Ja nie płacze tylko wyrażam swoje zdanie curwa, już pisałem wcześniej o tym pucharze jak dla mnie sprawa wygląda.

Piszecie że Real cały mecz się bronił a w pierwszej połowie to Barcelona miała w ogóle strzał? Nie przypominam sobie więc nie pierdolcie mi że się cały mecz bronią.
Zgadzam się, że pierwsza połowa należała do Realu. Ale gdybyś oglądał mecz uważniej to byś zauważył, że Real prawie całym składem bronił się gdy Barça miała piłkę i większość akcji przeprowadzali z kontr. Za to druga połowa i dogrywka bezdyskusyjnie po stronie Barcelony.

Real pokazał że wystarczy pokryć 3 zawodników Xaviego, Inieste i Messiego i Barcelona to jest zeroooooo.
A ty jesteś pajacem. xd

#Crayon
Wracając jeszcze do tematu o kibicach.

Boli mnie jedynie to, że 'typowi kibice' Barcelony to takie narcystyczne pleby, które widzą w swojej blaugranie najgenialniejszy klub świata, który przy 97% posiadania piłki powoduje, że Shakira dostaje orgazmu.
Piszesz, że kibice Barcelony to pleby. Może troche takich jest, ale większość z nich to sezonowcy. Ale zobacz na kibiców Manchesteru którzy wcale nie są lepsi. Nie wiem czy czytałeś ten (http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481&ord=naj)artykuł, ale typ co go pisał jest naprawdę głupim, zakompleksionym idiotą, który ośmieszył tym felietonem siebie i całą reszte kibiców Manchesteru. : [ No chyba, że się z tym tekstem zgadzasz, to wtedy już nie mam pytań i znaczy, że masz kompleks Barcelony tak jak ten frajer. Podobnie jest z kibicami Chelsea którzy też w większości nienawidzą Barçy za przegrany półfinał LM z 09r.

Lewy
22-04-2011, 17:50
wez sie ogarnij troszeczke . mozliwe ze ty nie chodzisz na mecze a wielki hools z ciebie . Przypadek ze Jagiellonia jest tak wysoko hahaha :D powodzenia stary kazdy ekspert mowi ze to nie przypadek ale oczywiscie to przypadek ;) kiedy lechia wygrala ? jak Jaga miala najgorszy kryzys? cala 2 polowe sie bronila lechia i w pp to samo obrona czestochowy... fart z karnym w pp ... a zapomnialo sie juz o 1;2 w gdansku ? o 1;2 w pp w gdansku ? heuheuhue wiadomo lechia gdansk k... sz... ;) sami nic nie graja to sie sapa do innych wiselka cudzoziemska z 1-2 polakami w skladzie ...

aa co do napisu to bede go pisal kiedy chce i bede to robil bo wielka Jagiellonia zasluguje na wielkie napisy a lechia szajs co najwyzej na czcionke 1 ;)
i juz nie sap okej?? lechia jest cienka wiec sie zazdrosci dla Białegostoku że mają świetną drużynę ;)

P.S BKS JEST TYLKO 1 ! TEN BIAŁOSTOCKI :)Hahaha utwierdziłeś mnie chłopie w przekonaniu że z tobą nie warto podejmować jakichkolwiek dyskusji.Najbardziej dobiło mnie zdanie że ja na mecze nie chodzę :).Dla twojej wiadomości zaliczam każdy mecz u siebie i wyjazdy.No chyba że relacje wyjazdowe pisze z kosmosu.Słów mi na Ciebie brakuje.I nie kreuje się na "hoolsa" bo nie mam mózgu 14 latka jak ty, który po przegranym meczu potrafi śmietnik rozpierdolić albo szybę tramwaju wybić.

Dalej...Jakbyś był normalny to byś wiedział że kibice Jagiellonii weszli na nasz sektor na jesień, gdy mieli problem z wyjazdem.Ale co ty możesz o tym wiedzieć skoro jesteś na to za głupi.Tak naprawdę to udajesz wielkiego kibica a w rzeczywistości na meczach nie bywasz bo pewnie rodzice w domu nie pozwalają.

Szkoda klawiatury na Ciebie.Dalej się dowartościowuj pisząc swoje wypociny na temat Lechii, będę miał przynajmniej większe śmianie z Ciebie :)

Jeszcze jedno.Nikt Jadze składu nie zazdrości bo poza emerytem Frankowskim nikt tam się nie wyróżnia zbytnio.

Siej dalej swoją propagande sezonowcu :)

Τettmeier
22-04-2011, 18:20
Tak naprawdę to udajesz wielkiego kibica a w rzeczywistości na meczach nie bywasz bo pewnie rodzice w domu nie pozwalają.

Każdy rozumie pojęcie 'kibic' inaczej. Ty jako, że jeździ się na mecze, a on, że gapi się w telewizor i też całym sercem kibicuje swojemu ulubionemu zespołowi. Nigdy nie robi tego obiektywnie, bo 'coś' podpowiada mu, że to jego klub jest najlepszy. Ale ty jesteś za płytki na to, żeby ogarnąć, że ktoś niechodzący na mecze może okrzyknąć się kibicem... Bywaj

Pitekk
22-04-2011, 18:33
Każdy rozumie pojęcie 'kibic' inaczej. Ty jako, że jeździ się na mecze, a on, że gapi się w telewizor i też całym sercem kibicuje swojemu ulubionemu zespołowi. Nigdy nie robi tego obiektywnie, bo 'coś' podpowiada mu, że to jego klub jest najlepszy. Ale ty jesteś za płytki na to, żeby ogarnąć, że ktoś niechodzący na mecze może okrzyknąć się kibicem... Bywaj

Coś w tym jest. Ale jak dla mnie nie można się nazwać kibicem oglądając mecze tylko w tv. Chyba mam podobne zdanie jak Lewy nie można nie być na chociaż niektórych meczach na żywo (czytaj na stadionie).
Nie trawie takich "kibiców" , może to dlatego że otacza mnie pełno takich osób , którzy na 2 ligę nie przyjdą ale jak tylko awansuje do 1 lub tym bardziej Ekstraklasy to zaczną.

A co do dyskusji która nastała ostatnio tutaj, to wypadałoby żeby jakiś moderator powklejał niektórym panoszącym się po warnie.
Barca przegrała było minęło będą mieli okazje się odbić w Lm , wtedy najwyżej znów się pospuszczacie na Messiego

Midq
22-04-2011, 18:36
Nie trawie takich "kibiców" , może to dlatego że otacza mnie pełno takich osób , którzy na 2 ligę nie przyjdą ale jak tylko awansuje do 1 lub tym bardziej Ekstraklasy to zaczną.

ja czasem na B klase pojde bo nawet czasami za darmo jest XD

Lewy
22-04-2011, 18:50
Każdy rozumie pojęcie 'kibic' inaczej. Ty jako, że jeździ się na mecze, a on, że gapi się w telewizor i też całym sercem kibicuje swojemu ulubionemu zespołowi. Nigdy nie robi tego obiektywnie, bo 'coś' podpowiada mu, że to jego klub jest najlepszy. Ale ty jesteś za płytki na to, żeby ogarnąć, że ktoś niechodzący na mecze może okrzyknąć się kibicem... BywajA Ciebie dalej boli widzę moje zdanie o Tobie kilka stron wcześniej.Pooglądaj sobie mecze w tv bo widać że mecz na żywo na stadionie nie jest dla Ciebie.Miejsce kibica jest na stadionie a nie przed TV ale przecież do Ciebie to nie dociera.Taka "płytka" osoba jak Ja mówi prawdę takiej "wszystkowiedzącej" osobie jak Ty prosto w oczy.Przecież tak być nie może :).A może to jest tak że masz do mnie pretensje bo na mecze chodzę a ty nie masz takiej możliwości i musisz wylać swoje żale.Boli oj boli...

@Pitekk

Coś w tym jest. Ale jak dla mnie nie można się nazwać kibicem oglądając mecze tylko w tv. Chyba mam podobne zdanie jak Lewy nie można nie być na chociaż niektórych meczach na żywo (czytaj na stadionie).
Nie trawie takich "kibiców" , może to dlatego że otacza mnie pełno takich osób , którzy na 2 ligę nie przyjdą ale jak tylko awansuje do 1 lub tym bardziej Ekstraklasy to zaczną.Tak będzie niestety zawsze.Wyższa liga przyciąga ludzi także mam nadzieję że Zawisza awansuje bo miasto ma potencjał kibicowski na Ekstraklasę nawet ;)

@Midq

ja czasem na B klase pojde bo nawet czasami za darmo jest XD

Szczera odpowiedź hehe ;)

Τettmeier
22-04-2011, 19:56
Miejsce kibica jest na stadionie a nie przed TV ale przecież do Ciebie to nie dociera
To tylko Twoje zdanie. Crayon jest kibicem ManUtd i nie ma go na stadionie, a ja jestem kibicem Juventusu i też mnie tam nie ma. Shit happens. A prawda o mnie, która podobno boli to niezły wymysł. Nie chce mi się ponownie argumentować, że Ty i Twoi kumple na wyjazdach po 500 osób wierni kibice, a na stadionie u siebie ledwo 6,5 tys (miasto z 450), bo to do Ciebie nie trafia.
Z drugiej strony jesteś zbyt zapatrzony w Lechię i kluby partnerskie kibicowsko, żeby ogółem ogarniać Ekstraklasę, pomijam to, że Twoje wypowiedzi o Jagielloni Białystok są idiotyczne. Nie mam czasu na to, żeby wygłaszać tutaj wielkie teorie i tezy ale chętnie spotkałbym się z Tobą na jakimś skypie i podyskutował... :)

Pitekk
22-04-2011, 20:02
To tylko Twoje zdanie. Crayon jest kibicem ManUtd i nie ma go na stadionie, a ja jestem kibicem Juventusu i też mnie tam nie ma. Shit happens. A prawda o mnie, która podobno boli to niezły wymysł. Nie chce mi się ponownie argumentować, że Ty i Twoi kumple na wyjazdach po 500 osób wierni kibice, a na stadionie u siebie ledwo 6,5 tys (miasto z 450), bo to do Ciebie nie trafia.
Z drugiej strony jesteś zbyt zapatrzony w Lechię i kluby partnerskie kibicowsko, żeby ogółem ogarniać Ekstraklasę, pomijam to, że Twoje wypowiedzi o Jagielloni Białystok są idiotyczne. Nie mam czasu na to, żeby wygłaszać tutaj wielkie teorie i tezy ale chętnie spotkałbym się z Tobą na jakimś skypie i podyskutował... :)

Będzie nowy Stadion, może jakieś Europejskie Puchary i na ligę zacznie chodzić po 15 tys.

Lewy
22-04-2011, 20:20
Z drugiej strony jesteś zbyt zapatrzony w Lechię i kluby partnerskie kibicowsko, żeby ogółem ogarniać Ekstraklasę, pomijam to, że Twoje wypowiedzi o Jagielloni Białystok są idiotyczne. Nie mam czasu na to, żeby wygłaszać tutaj wielkie teorie i tezy ale chętnie spotkałbym się z Tobą na jakimś skypie i podyskutował... :)Haha no bo jak Crayon ma być na stadionie MU?.Pomyśl trochę.Mi chodzi o polską ligę.Zauważ też że on bywa na Górniku od czasu do czasu czyli chodzi.Zajmij się swoją żenującą Wisła Płock gdzie na mecze u siebie chodzi tyle co u nas na wyjazdy.Tak 500 osób to przecież mało patrząc na to że mecz z Legią był w środę.Widać że masz nierówno pod sufitem żeby gadać że jedzie na wyjazd 500 osób w środku tygodnia to mało.Załatwiaj sobie urlopy krecie.Liczby na jesień wzbudzają szacunek.I co z tego że chodzi 6,5 tys. ?.U ciebie nie chodzi nawet 1/10 tej liczby więc skończ swoje rewelacje.Mniemam że ty nie masz nawet kumpli, którzy by pojechali z tobą na wyjazd po przyczepiłeś się do tego jak mucha do gówna.Niech nowy stadion skończą to frekwencja skoczy do góry.

Tak to jest jak na mecze drużyny z własnego miasta się nie chodzi bo po co.Lepiej udawać mądrego na forum internetowym.

Za dużo TVNU i GW oj za dużo.Wierz dalej mediom że kibic na stadionie to zło.Proponuje wyjść na dwór i się dotlenić :)

Aha i jeszcze jedno.Śmieszy mnie to że Ekstraklasę widziałeś jedynie w telewizji (zresztą jak każdy inny mecz) i śmiesz mi twierdzić że ja, osoba która śledzi tą ligę nie tylko w internecie ale i od 5 lat ponad się interesuję gówno wie na ten temat.Bez kitu weź lepiej już się nie udzielaj na ten temat bo poziom twoich wypowiedzi jest na granicy głupoty a idiotyzmu.

Neko^
22-04-2011, 21:03
Pittek idziesz na Puchar Polski , bo jak tak to mzoemy sie spotkac bo równiez ide ;)

Τettmeier
22-04-2011, 21:08
Haha no bo jak Crayon ma być na stadionie MU?.Pomyśl trochę.Mi chodzi o polską ligę.Zauważ też że on bywa na Górniku od czasu do czasu czyli chodzi.Zajmij się swoją żenującą Wisła Płock gdzie na mecze u siebie chodzi tyle co u nas na wyjazdy.Tak 500 osób to przecież mało patrząc na to że mecz z Legią był w środę.Widać że masz nierówno pod sufitem żeby gadać że jedzie na wyjazd 500 osób w środku tygodnia to mało.Załatwiaj sobie urlopy krecie.Liczby na jesień wzbudzają szacunek.I co z tego że chodzi 6,5 tys. ?.U ciebie nie chodzi nawet 1/10 tej liczby więc skończ swoje rewelacje.Mniemam że ty nie masz nawet kumpli, którzy by pojechali z tobą na wyjazd po przyczepiłeś się do tego jak mucha do gówna.Niech nowy stadion skończą to frekwencja skoczy do góry.

Tak to jest jak na mecze drużyny z własnego miasta się nie chodzi bo po co.Lepiej udawać mądrego na forum internetowym.

Za dużo TVNU i GW oj za dużo.Wierz dalej mediom że kibic na stadionie to zło.Proponuje wyjść na dwór i się dotlenić :)

Aha i jeszcze jedno.Śmieszy mnie to że Ekstraklasę widziałeś jedynie w telewizji (zresztą jak każdy inny mecz) i śmiesz mi twierdzić że ja, osoba która śledzi tą ligę nie tylko w internecie ale i od 5 lat ponad się interesuję gówno wie na ten temat.Bez kitu weź lepiej już się nie udzielaj na ten temat bo poziom twoich wypowiedzi jest na granicy głupoty a idiotyzmu.

Powyższymi argumentami zasłużyłeś, abym stracił kolejne 5 minut mojego życia.
Zajmuję się swoją Wisłą Płock. W mieście jest nas ok. 125 tys, was 450. Tabela frekwencji sezon 05/06:

Frekwencja (razem, u siebie, na wyjeździe):

Wisła Kraków 273.720 163.500 110.220
Legia Warszawa 271.320 127.300 144.020
Pogoń Szczecin 229.500 150.000 79.500
Lech Poznań 210.912 117.500 93.412
Arka Gdynia 192.617 109.000 83.617
Korona Kielce 189.399 125.699 63.700
Górnik Zabrze 161.330 87.800 73.530
Górnik Łęczna 142.700 76.700 66.000
Cracovia Kraków 137.800 54.000 83.800
Amica Wronki 132.000 35.500 96.500
Zagłębie Lubin 123.100 46.600 76.500
GKS Bełchatów 119.400 50.000 69.400
Polonia Warszawa 110.300 33.500 76.800
Wisła Płock 106.500 49.000 57.500
Odra Wodzisław 102.600 41.900 60.700
Groclin Grodzisk 96.600 31.900 64.700
Nie był to ***** wynik jakiś wielki, ale nie przychodziło na mecze też po 500 ludzi.. Na wyjazdy jak widzisz więcej niż u siebie.
Średnia OE na mecz 05/06 U SIEBIE:

średnia frekwencja na meczu u siebie:
1. Wisła Kraków 10,53 tys
2. Pogoń Szczecin 9,53 tys
3. Legia Warszawa 8,86 tys
4. Korona Kielce 8,56 tys
5. Lech Poznań 8,33 tys
6. Arka Gdynia 8,3 tys
7. Górnik Zabrze 5,81 tys
8. Górnik Łęczna 4,86 tys
9. GKS Bełchatów 4 tys
10. Cracovia Kraków 3,84 tys
11. Zagłębie Lubin 3,6 tys
12. Wisła Płock 2,71 tys
13. Odra Wodzisław Śl. 2,66 tys
14. Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 2,36 tys
15. Polonia Warszawa 2,23 tys
16. Amica Wronki 2,16 tys
Teraz ludzie nie chodzą na mecze bo tego się nie da oglądać i jak wierni by nie byli to NIE PRZYJDĄ nawet na Olimpię Elbląg za darmo bo jest jedno wielkie gówno. Wolą(tak jak ja) iść sobie do zajebistej, nowej hali i obejrzeć Wisłę Płock na ręcznej, gdzie są spore emocje i panowie naprawdę pokazują, że są warci tych 15 czy 20 zł.
Dopóki Wisła była prowadzona przez prywatnych właścicieli wszystko się jakoś kręciło raz lepiej, raz gorzej. U mnie w rodzinie tata, wujki, szwagry, sragry wszyscy latali na mecze kibicować, bo po prostu było się w ogóle do czego przywiązywać i z czym identyfikować. Teraz nie ma z czym. Odkąd miasto przejęło klub, nie dają środków na nic, nie ma hajsu na pensje lepszych piłkarzy i trenerów więc wszystko to wygląda jak wygląda. Te czynniki wpływają na to, że frekwencja na stadionie jest mniejsza, a w Płocku dawno zanikł system "tata z synem na meczu" oraz "autokar pod teatrem ruszamy o tej i o tej".
Co do tego, że oglądam Ekstraklasę w TV. A no oglądam. Najlepsi polscy dziennikarze też oglądają. I wiedzą dużo, więc to żaden argument. A to, że gówno wiesz na temat ligi stwierdzam nie na podstawie tego ile w tym siedzisz, bo jak się srać nie chce to możesz siedzieć i 12h i nie poleci, ale Twoich durnych postów, jak już wcześniej wspomniałem, dotyczących Jagiellonii. Chyba oglądałeś ich jeden mecz z Lechią na wyjeździe. Nie widziałeś co oni grali w pierwszej rundzie? Przecież to była zajebista skuteczność połączona z dobrą obroną. Kamil Grosicki do końca sezonu i majster załatwiony. Ale ty tego nie pojmiesz BO WIDZIAŁEŚ TYLKO MECZ Z LECHIĄ... Pozdrawiam.

Crayon
22-04-2011, 21:44
@Up
Dobra przytaczaj frekwencje sprzed 5 lat, kiedy Wisła Płock coś znaczyła. Daj aktualną frekwencję z tej Okręgówki, gdzie i tak dostajecie w pizdę od jakiegoś Chujniczanka Chojnice, albo Nielba Węgrowiec...

@@@@

Czasami tak, ale to pewnie dlatego, że większość rywali w meczach z Barceloną się tylko broni. ; d
Bo nie wiem dlaczego się tak zastawiają. Jedyni kozacy to Rubin Kazań - oni Barcy się nie boją, zawsze wychodzą do przodu i ma to jakieś efekty, a Barca nigdy nie miała z nimi łatwo. Raz też tak poszedł Stuttgart i o dziwo wyszedł z pozytywnym wynikiem. Ale w drugim meczu cofnął się i zrobił autobus w bramce co się skończyło czwórką na koncie Messiego.

największym płaczkiem jest Mourinho który po kazdym zremisowanym/przegranym meczu swojej drużyny narzeka na arbitrów.
Bo woli, żeby na niego skupił się szum medialny, niż na jego piłkarzach. Po nim spływa to, co głosi prasa, ba - myślę że mu się to podoba.

Może i nie ma to znaczenia w meczach, ale gdyby Barça była aż tak faworyzowana to tych kontroli by nie było. Dlaczego akurat na nich się uwzieli?
Mam swoją teorię na ten temat - jak już tak pomagają z każdego miejsca Barcelonia, faworyzują ich w rozgrywkach, robią korzystne terminarze, losowania i w ogóle, to niech przynajmniej w jednym aspekcie im dowalimy i może będzie to wyglądać tak, że nie pomagamy, a oni się na to nabiorą i będzie dobrze!

Ja nie płacze tylko wyrażam swoje zdanie curwa, już pisałem wcześniej o tym pucharze jak dla mnie sprawa wygląda.
"To tylko Puchar Króla, to tylko Puchar Ligi Mistrzów, to tylko Superpuchar Europy..."

Piszesz, że kibice Barcelony to pleby. Może troche takich jest, ale większość z nich to sezonowcy. Ale zobacz na kibiców Manchesteru którzy wcale nie są lepsi. Nie wiem czy czytałeś ten (http://www.manusite.pl/?co=aktualnosci&id=26481&ord=naj)artykuł, ale typ co go pisał jest naprawdę głupim, zakompleksionym idiotą, który ośmieszył tym felietonem siebie i całą reszte kibiców Manchesteru. : [
Zacznijmy od najważniejszego - nie czytam newsów i artykułów na portalu, który nosi cudowną nazwę manusite.pl - osobiście mnie to obraża i zastanawiam się, dlaczego ludzie tam piszą jakiekolwiek komentarze. Ba - jak na ironię, jest tam artykuł o tym, dlaczego nie wolno pisać ManU...
Felieton ma w sobie trochę racji, głównie jeśli chodzi o symulowanie Busquetsa, reszta trochę wypaczona. Na największym portalu Manchesteru United w Polsce jest blog jednego z redaktorów, gdzie akurat napisał dwie notki o Barcelonie, w których wyśmiewał 'kibiców' i kilka innych spraw tego klubu. Poziom nie jest za wysoki, bo widać od razu że był to typowy hejt post, ale meritum zachowane. O odpowiedź pokusił się nawet fcb24.pl, ale to podobno noname wśród portali o Barcelonie.

A co do dyskusji która nastała ostatnio tutaj, to wypadałoby żeby jakiś moderator powklejał niektórym panoszącym się po warnie.
Ostatni hejting wywaliłem, Azbest prowokował jebany.

Crayon jest kibicem ManUtd i nie ma go na stadionie
JESZCZE nie ma, spokojnie, powolutku się organizuję, żeby wyjechać na mecz United. Z MUSC.pl czy bez nich - pojadę, może nawet w tym roku! : D

Zauważ też że on bywa na Górniku od czasu do czasu czyli chodzi.
Teoretycznie mógłbym być na każdym meczu Górnika, mam karnet na cały sezon, mogę siedzieć nawet na trybunie VIP, ale lubię sobie usiąść gdzieś tak z boku, albo raz na jakiś czas do młyna się wbić. Ostatnio bywam na Ruchu Radzionków, fajnie kopią koledzy (wypożyczeni) z Górnika ;)

.Śmieszy mnie to że Ekstraklasę widziałeś jedynie w telewizji (zresztą jak każdy inny mecz)
Co się dziwisz, Wisła Płock 3 2 liga XD

Lewy
22-04-2011, 21:59
Mam gdzieś frekwencje, która podałeś dotyczącą sezonu 6 lat temu.Spójrz lepiej prawdzie w oczy.Weźmy na przykład ostatni mecz w Płocku:

Kolejka 23 - 9-10 kwietnia
Wisła Płock 2-1 Wigry Suwałki 9 kwietnia, 19:00 (800)

Ojejku.Tylko 800?.Ależ to smutne.Dla twojej wiadomości gdy Lechia wchodziła z 2 ligi do Ekstraklasy na mecze przychodziło po 12 tys. ludzi..

Durnych postów powiadasz?.Teraz swoim postem siebie kompletnie ośmieszyłeś podając liczbę frekwencji 6 sezonów temu.Ale trzeba przecież jakoś się bronić bo patrząc na teraźniejszą liczbę widzów to nie masz argumentów.Już szkoda mi z tobą dyskutować bo żeby "coś" pokazać musisz 10 lat wstecz kopać w archiwum haha.Skoro tak lubisz ręczną to wypowiadaj się w temacie przeznaczonym do tego a nie w Nożnej i tam swoje mądrości wypisuj bo widać że na temat Ekstraklasy masz gówniane pojęcie.Żyj dalej swoim światem ale nie opisuj go tutaj bo szkoda czasu użytkowników tego tematu na czytanie twoich bajek :).Idź już lepiej spać.

Jutro jak Lechia ewentualnie przegra mecz zapewne będziesz napinać się ale co tam.Ludzie z wioski z 3 ligowym klubem tak mają :)

Wisełka zacznie znów zdobywać punkty i skończy się marzenie o mistrzostwie dla Jagiellonii :).

@Crayon
Pod koniec wakacji chyba kolega mojego młodszego brata pojechał na mecz Manchesteru z Wolverhampton bądź Sunderland (Szczerze nie pamiętam ale MU wygrało 3:0 wtedy).Dostał bilet chyba na allegro bez problemu :).Także myślę że na mecze nie ma chyba aż tak wielkich problemów bo bilet załatwił od razu.

@Down
To nie ja jestem z Białorusi :)
W porównaniu do twojej "metropolii"...Sory tu nie ma co porównywać

Białystok:
liczba ludności: 294 989
aglomeracja: 450 254

Gdańsk:
Liczba ludności: 456 874
Aglomeracja: 1 224 797

Także pojechałeś po całości z metropolią hahaha.Wtopa na całego z twoim argumentem hahaha

A Lechia nie ma klasowych zawodników a mimo to daje rade.Po za tym ja nie liczyłem pod początku sezonu na Mistrzostwo a ty jesteś tak nakręcony że zdobędziecie mistrza że to aż szkoda patrzeć.7 kolejek do końca a tu sobie przypisuje mistrzostwo.Patologia :)

Sambo Rasta
22-04-2011, 22:02
Znowu oczywiscie usuwane posty Bo kurna łamiesz pierwszy punkt naszego tematowego regulaminu /Cray ale w skrocie.. do lewego zapraszam na pw dam ci zdjecia z meczow np z salonik i wszystkich w bialymtoku ;) i nie chrzan o tym ze nie chodze na mecze jesli gowno wiesz

2. Ludzie z wioski z 3 ligowym klubem tak mają

noooo naprawde gdansk to metropolia na skale nowego jorku czy mexico city..
same peryferia miasta to 3h drogi ;o a o lidze to zapomnial wol jak cieleciem byl co lechisto ;)?

3 . wisla cudzoziemska nie zdobedzie mistrza... a do twojej wypowiedzi jaga nie ma wyrozniajacych sie postaci .. no nie ma oprocz grzeska sandomierskiego tomka kupisza , burego , cionka to nie ma ;) lechia ma za to klasowych zawodnikow prosto z premier league

Pitekk
22-04-2011, 22:11
Pittek idziesz na Puchar Polski , bo jak tak to mzoemy sie spotkac bo równiez ide ;)

Wątpię nie bawi mnie ten mecz, martwi mnie jedynie dosyć duża liczba fanów Kolejorza z naszego Województwa.
Szybciej możemy się zobaczyć 30.04 na meczu z Olimpią.

SedaN*
22-04-2011, 22:15
Barcelona jest spokojnie do ogrania, tylko trzeba podejść do meczu z odpowiednią taktyką, jak to rozpracował Mourinho (a ty wracaj do Chelsea), a nie grać na otwarte karty (Arsenal), bo siła ofensywna Barcy jest bardzo mocna.

Mówisz, że Barca ma taką przewagę, Real broni się 7-8 zawodnikami, ale.. NO ALE WYGRALI. I chyba o to w tym chodzi?

Powtórzę - denerwuje mnie ten brak szacunku więkoszości "kibiców" barcelony do realu i na odwrót i ciągłe wyzywanie się, choćby na eurosport.pl gdzie większość newsów o tym i neokibice mają okazje się wykazać. KIBIC powinien mieć szacunek do każdego zespołu. Albo KONSTRUKTYWNĄ krytykę na zapleczu ; ddd /Cray

Karpek
22-04-2011, 22:54
Bo nie wiem dlaczego się tak zastawiają.
Bo gdyby grali otwarcie 'cios w cios' to wynik nie byłby dla nich fajny. Przykładem tego jest Szachtar, który w jednym z ostatnich meczów w ćwierćfinale LM próbował grać ofensywnie na Camp Nou i dostali piątke, a co do Stuttgartu to udało im się wywalczyć remis. : p

Bo woli, żeby na niego skupił się szum medialny, niż na jego piłkarzach. Po nim spływa to, co głosi prasa, ba - myślę że mu się to podoba.
Szum szumem, ale on to mówi wszystko na poważnie, tak jest zapatrzony w swój zespół, że widzi tylko faule drużyny przeciwnej, swojej w ogóle. Błazen i tyle.

robią korzystne terminarze
Drugi Mourinho? XD

Mam swoją teorię na ten temat - jak już tak pomagają z każdego miejsca Barcelonia, faworyzują ich w rozgrywkach, robią korzystne terminarze, losowania i w ogóle, to niech przynajmniej w jednym aspekcie im dowalimy i może będzie to wyglądać tak, że nie pomagamy, a oni się na to nabiorą i będzie dobrze!
Z tym losowaniem to dojebałeś. Nie wiem jak można robić korzystne losowania. Po prostu mają szczęście i tyle. Ale nie ma co dyskutować już o tym ty masz swoje zdanie, ja mam swoje.

"To tylko Puchar Króla, to tylko Puchar Ligi Mistrzów, to tylko Superpuchar Europy..."
Pisałem po prostu, że nie zależy mi aż tak bardzo, zajebiście na Pucharze Króla jak na Lidze Mistrzów i PD. Oczywiście, szkoda, że Barça nie zdobędzie już potrójnej korony, ale te 2 pozostałe trofea są najważniejsze.

Zacznijmy od najważniejszego - nie czytam newsów i artykułów na portalu, który nosi cudowną nazwę manusite.pl - osobiście mnie to obraża i zastanawiam się, dlaczego ludzie tam piszą jakiekolwiek komentarze. Ba - jak na ironię, jest tam artykuł o tym, dlaczego nie wolno pisać ManU...
Felieton ma w sobie trochę racji, głównie jeśli chodzi o symulowanie Busquetsa, reszta trochę wypaczona. Na największym portalu Manchesteru United w Polsce jest blog jednego z redaktorów, gdzie akurat napisał dwie notki o Barcelonie, w których wyśmiewał 'kibiców' i kilka innych spraw tego klubu. Poziom nie jest za wysoki, bo widać od razu że był to typowy hejt post, ale meritum zachowane. O odpowiedź pokusił się nawet fcb24.pl, ale to podobno noname wśród portali o Barcelonie.
Co do Busquetsa też się zgodzę, bo symulować to on umie, ale reszte co napisał ten typ - bez komentarza. I jeszcze na koniec żałosne "Visca el Farsa". Bo na tych najważniejszych stronach Barcelony nigdy nie widziałem podobnego felietonu w stronę Manchesteru. Aż szkoda takich 'kibiców'.

Powtórzę - denerwuje mnie ten brak szacunku więkoszości "kibiców" barcelony do realu i na odwrót i ciągłe wyzywanie się, choćby na eurosport.pl gdzie większość newsów o tym i neokibice mają okazje się wykazać. KIBIC powinien mieć szacunek do każdego zespołu. Albo KONSTRUKTYWNĄ krytykę na zapleczu ; ddd /Cray
Chciałbym mieć szacunek do Realu, ale nie moge, gdy widze komentarze hala dzieci na realmadrid.pl i prowokacyjne newsy w stronę Blaugrany równie żałosnych redaktorków.

Crayon
23-04-2011, 01:15
Szum szumem, ale on to mówi wszystko na poważnie, tak jest zapatrzony w swój zespół, że widzi tylko faule drużyny przeciwnej, swojej w ogóle. Błazen i tyle.
Uwierzyłeś mu, widzisz? Tak się manipuluje ludźmi ;)

Drugi Mourinho? XD
Jestem równie jak on ekscentryczny, cyniczny i widzę w swoim zespole siłę, która jest w stanie ogarnąć każdy klub na świecie. Mimo tego, że gramy w A Klasie, czasami mam wrażenie, że rozumiem ten zespół i wiem co zrobić, żeby wygrać. Ale moja teoria pada po pierwszym gwizdku i trzeba reagować zmianami w trakcie gry, już na gorąco. Nie jestem jeszcze trenerem, ale ciągnie mnie do tego, dlatego robię kurs trenerski ;ddddddd

Z tym losowaniem to dojebałeś. Nie wiem jak można robić korzystne losowania.
NAWET BÓG KIBICUJE BARCELONIE, BO LOSOWANIA SĄ DLA NICH KORZYSTNE!!! TERMINARZE TEŻ!!!

Co do Busquetsa też się zgodzę, bo symulować to on umie, ale reszte co napisał ten typ - bez komentarza. I jeszcze na koniec żałosne "Visca el Farsa". Bo na tych najważniejszych stronach Barcelony nigdy nie widziałem podobnego felietonu w stronę Manchesteru. Aż szkoda takich 'kibiców'.
Bo to jak mówiłem - pajace obnoszący się pod szyldem manusite.pl
Nie czytaj ich, są lepsze strony, vide devilpage, gdzie ofc znajdziesz jakiś hejterów Barcy, ale ich zdanie jest poparte argumentami i w miarę konstruktywne. Nie to co tamta hołota, która od 2005 roku psuje mi humor, bo to przez nich słyszę ludzi, którzy napierdalają wokół mnie 'manu manu manu manu manu'. ARGH!

@ Jutro 18:00 GKS Katowice podejmuje u siebie Ruch Radzionków. Nie omieszkam być na tym meczu. Trzymać kciuki za Skorupskiego będę, on ma umiejętności na ekstraklasę już teraz. Przyda się on Górnikowi później, oj przyda.

Τettmeier
23-04-2011, 08:05
Ojejku.Tylko 800?.Ależ to smutne.Dla twojej wiadomości gdy Lechia wchodziła z 2 ligi do Ekstraklasy na mecze przychodziło po 12 tys. ludzi..

Durnych postów powiadasz?.Teraz swoim postem siebie kompletnie ośmieszyłeś podając liczbę frekwencji 6 sezonów temu.Ale trzeba przecież jakoś się bronić bo patrząc na teraźniejszą liczbę widzów to nie masz argumentów.Już szkoda mi z tobą dyskutować bo żeby "coś" pokazać musisz 10 lat wstecz kopać w archiwum haha.Skoro tak lubisz ręczną to wypowiadaj się w temacie przeznaczonym do tego a nie w Nożnej i tam swoje mądrości wypisuj bo widać że na temat Ekstraklasy masz gówniane pojęcie.Żyj dalej swoim światem ale nie opisuj go tutaj bo szkoda czasu użytkowników tego tematu na czytanie twoich bajek :).Idź już lepiej spać.

Jutro jak Lechia ewentualnie przegra mecz zapewne będziesz napinać się ale co tam.Ludzie z wioski z 3 ligowym klubem tak mają :)

Uargumentowałem dlaczego ludzie w moim mieście nie chodzą na mecze dosyć dobrze. A tabele frekwencji z 06 dałem dlatego, żeby porównać Ci ile nas chodziło na mecze jak graliśmy w tej samej klasie rozgrywkowej co Lechia. Ale przecież do Ciebie to nie trafia, bo ja żyję swoim światem, opisuję go tutaj i piszę bajki.

Karpek
23-04-2011, 09:27
Uwierzyłeś mu, widzisz? Tak się manipuluje ludźmi ;)
Zobacz sobie na jego reakcje w trakcie meczu, gdy sędzia zrobi coś nie po jego myśli. Gdyby nie mówil tego na poważnie, inaczej by się zachowywał.

Jestem równie jak on ekscentryczny, cyniczny i widzę w swoim zespole siłę, która jest w stanie ogarnąć każdy klub na świecie. Mimo tego, że gramy w A Klasie, czasami mam wrażenie, że rozumiem ten zespół i wiem co zrobić, żeby wygrać. Ale moja teoria pada po pierwszym gwizdku i trzeba reagować zmianami w trakcie gry, już na gorąco. Nie jestem jeszcze trenerem, ale ciągnie mnie do tego, dlatego robię kurs trenerski ;ddddddd
Powodzenia.

Bo to jak mówiłem - pajace obnoszący się pod szyldem manusite.pl
Nie czytaj ich, są lepsze strony, vide devilpage, gdzie ofc znajdziesz jakiś hejterów Barcy, ale ich zdanie jest poparte argumentami i w miarę konstruktywne. Nie to co tamta hołota, która od 2005 roku psuje mi humor, bo to przez nich słyszę ludzi, którzy napierdalają wokół mnie 'manu manu manu manu manu'. ARGH!
Nie czytam tej strony, przeczytałem kiedyś tylko ten artykuł i już więcej tam nie wchodziłem. ; ]

Crayon
23-04-2011, 11:53
Zobacz sobie na jego reakcje w trakcie meczu, gdy sędzia zrobi coś nie po jego myśli. Gdyby nie mówil tego na poważnie, inaczej by się zachowywał.
Na tym polega jego fenomen, równie dobrze mógłby być politykiem, bo nadaje się do tego idealnie. Jest aktorem w swoim własnym filmie. Kreuje siebie na takiego, jakim go widzimy przed kamerami. Poszukaj sobie wywiadów z Jerzym Dudkiem, albo innymi zawodnikami Realu, którzy mówią, że Mourinho na prywatnie jest inny ;)

Nie czytam tej strony, przeczytałem kiedyś tylko ten artykuł i już więcej tam nie wchodziłem. ; ]
I chwała Ci za to, nie czytaj badziewiów

@down
Bo zamiast kibicować się napierdalacie po głowach i potem się tak dzieje, że prawdziwi kibice i atmosfera, oprawa na tym cierpi.

Pitekk
23-04-2011, 12:10
Według naszych informacji, PZPN postanowił, że kibice obu klubów na trybuny nie będą mogli wnieść m.in. sektorówek. Przed rokiem takich obostrzeń nie było - m.in. fani Jagiellonii na meczu z Pogonią zaprezentowali dwie przykrywające prawie cały sektor flagi.

To nie jedyne "zakazy" PZPN-u wobec fanów obu drużyn. Ultrasi będą mieli poważnie utrudnione zadanie, bowiem oprócz sektorówek, na trybuny nie będzie można wnieść flag na kiju. O ile bowiem same flagi mogły by wejść, to działacze zabronili wnoszenia... drzewców do nich i plastikowych rurek.

Hie Hie , kochany pzpn. Chyba nie chcą powtórki z 25.08 Gdzie takowe rurki itp. były używane.

@down
Bo zamiast kibicować się napierdalacie po głowach i potem się tak dzieje, że prawdziwi kibice i atmosfera, oprawa na tym cierpi.

Nie musisz mi tego mówić, ale to pzpn jest dla mnie genialny że w ogóle wybrał Bydgoszcz, gdzie bezpieczeństwa nie potrafili przypilnować przy niecałych 10 tys ludzi.

Sweetka
23-04-2011, 12:13
PZPN to juz osiagnal dno swoimi decyzjami.
A u nas dzisiaj derby , bedzie sie dzialo.
Zaluje tylko ze nie moge na nich byc bo skrecona kostka ale mniejsza o to.

Azbest on de tour
23-04-2011, 12:20
ejejej ale od mojej Wisły to wy się z całym szacunkiem, ale odpierdolcie

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5034.html

za 2h mecz z Elblągiem - jak wygrają to może i będzie 1 liga, bo kalendarz potem dość korzystny

tylko nie biadolcie mi tu teraz że ueee guwno, kibice guwno i tak dalej

#tetmajter

ale Wisła Kraków to nie Puszcza Niepołomice

Kamor VODKA
23-04-2011, 12:53
Nowe logo pzpn wygląda jak logo pisu
zbieg okoliczności ? nie sądzę

⊕ Cineczeq ⊕
23-04-2011, 13:22
Aż mi trochę szkoda Cinka że musi patrzeć na pierdoły jakie wypisujesz.

Dokładnie. : x
Co do waszej dwójki:
1 nie chodzi na stadion, 2 za bardzo się spina. Jaga budując drużynę systematycznie od 4 lat zasługuje na wysoką pozycję, więc 'Jakaś Jagiellonia' jest tutaj zbyteczna, gdyż w przeciwieństwie do Amiki mamy tradycje. Swoją droga wytykając nam bliskość z Białorusią pokazałeś swój poziom wiedzy historycznej a także 'zapomniałeś' czym był historycznie Gdańsk. A był zlepkiem całej Europy. Równie dobrze więc można Was nazwać Ciapaci. Kto to w ogóle Gdańszczanin, skoro przed wojną ledwo 15% mieszkańców była Polakami? Obecnie to zwykli przesiedleńcy. Na dodatek zazwyczaj z woj. podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. O nie, toż wy to również Białorusini. Ale co tam. Kto patrzy na niewygodną prawdę. Dalej mówicie o nas Białorusini, mimo, że historycznie jesteśmy bardziej 'Polscy'.: x

Takie typki mnie utwierdzają w przekonaniu, że decyzja o zerwaniu zgody była w 100% prawidłowa..
Tak, patrz na komentarze, dużo ci powiedzą. Co do tych na yt, to jest inna, Białostocka bajka czemu niektórzy tak robią. Akurat z Wisłą utrzymuję dobre kontakty i wielokrotnie przebywałem z Wiślakami przy okazji np. meczu wyjazdowego.

Sambo Rasta
23-04-2011, 14:10
Dokładnie. : x
Co do waszej dwójki:
1 nie chodzi na stadion, 2 za bardzo się spina. Jaga budując drużynę systematycznie od 4 lat zasługuje na wysoką pozycję, więc 'Jakaś Jagiellonia' jest tutaj zbyteczna, gdyż w przeciwieństwie do Amiki mamy tradycje. Swoją droga wytykając nam bliskość z Białorusią pokazałeś swój poziom wiedzy historycznej a także 'zapomniałeś' czym był historycznie Gdańsk. A był zlepkiem całej Europy. Równie dobrze więc można Was nazwać Ciapaci. Kto to w ogóle Gdańszczanin, skoro przed wojną ledwo 15% mieszkańców była Polakami? Obecnie to zwykli przesiedleńcy. Ale co tam. Kto patrzy na niewygodną prawdę. Dalej mówicie o nas Białorusini, mimo, że historycznie jesteśmy bardziej 'Polscy'.: x

Tak, patrz na komentarze, dużo ci powiedzą. Co do tych na yt, to jest inna, Białostocka bajka czemu niektórzy tak robią. Akurat z Wisłą utrzymuję dobre kontakty i wielokrotnie przebywałem z Wiślakami przy okazji np. meczu wyjazdowego.

1.Białystok z Białorusią nie miał nic nigdy wspólnego ale oczywiscie to ze granica jest od białegostoku 50 kilometrow to jest przeslanka do tego ze bialystok to bialorus... czy pierdolenie kota w bambus ze ktos w bialymstoku zaciaga i "sledzikuje" to jakies stereotypy ktore latwo mozna obalic.. Danzig jest 100x mniej polski niż Białystok.. Nie tak dawno temu byłem w Gdansku to polowa jak nie wiecej osob mowila po niemiecku...

2. ja nic nie mowilem o zadnych kibicach wisly... mowilem ze to chore ze w polskim klubie 1 polak w skladzie...

Białystok:
liczba ludności: 294 989
aglomeracja: 450 254

Gdańsk:
Liczba ludności: 456 874
Aglomeracja: 1 224 797

Także pojechałeś po całości z metropolią hahaha.Wtopa na całego z twoim argumentem hahaha

nie pojechalem w porownaniu z bialymstokiem a z tym ze nazywasz czyjes miasto czyli PLOCK wioska to mowie ze gdansk wielka metropolia nie jest takze.. i 2 rzecz to wasza aglomaeracja to dzieki gdyni tylko hehe ;) i jeszcze jedna sprawa ze gdanszczan w gdansku to mniej niz ludzi ogolem w plocku ;) sam mam rodzine na zaspie ;) wiec wiem o tym cos

Lewy
23-04-2011, 19:28
Nie tak dawno temu byłem w Gdansku to polowa jak nie wiecej osob mowila po niemiecku...

Pewnie hahahahahah no jasne ja pierdole to żeś rozjebał teraz system hahaha.Idź lepiej wieczorynkę sobie włącz.Jeśli uważasz że Gdańsk jest niemiecki to masz konkretnie nie równo pod sufitem.Widać kompleksy są i się udzielają

Dobra dość odpisywania przygłupowi bo coś trzeba napisać o dzisiejszym meczu.

Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 2:1
Przed tym meczem nie myślałem o wygranej.A jednak się udało.3 bramki Lechia wbiła (1 samobójcza) i 3 pkt zostały w Gdańsku.Coś się zaczyna dziać w końcu i mam nadzieje że derby za tydzień też będą wygrane :).Widzów koło 7 tysięcy, gości 0 (zakaz wyjazdowy za Poznań).Święta będą w dobrych humorach :)

Jeszcze jedno.Na meczu idzie w górę świetna oprawa! (Brak na ten moment lepszego zdjęcia)
http://legionisci.com/photos11w/11lechia4_f8.jpg

Crayon
23-04-2011, 22:59
Panowie, kurna, ja tutaj wbijam właśnie po 'małych' Derbach Śląska nudnych jak flaki z olejem z jedną kapitalną bramką Świątka i drugim amatorskim błędem obrońcy z Radzionkowa, a Wy mi tutaj robicie flamewar, czy jeden jeździ na wyjazdy, czy drugi nie. Kogo to obchodzi? Kibicem można być nawet nie jeżdżąc na wyjazdy, można chodzić tylko na mecze u siebie i być z tego powodu dumny. Wasza krytyka nie jest konstruktywna, znajcie mój dobry humor, że nie dostaliście po czerwonej kartce. KURTURA KURNA.

Wracając do meczu - Światek na początku meczu kapitalnie zwinął i uderzył z pierwszej prosto w okienko, no miód i cud. A to taki mały gargamel, niepozorny, śmieszny, ale skuteczny. Meczyk mocno nastawiony na taktykę, nikt się nie chciał odsłonić, bramki poszły po kontrach, gol dla GKSu Katowice to jest balans ciałem Hołoty i obrońca Cidrów nie wie co się dzieje, Skorupski bez szans. Kibicowsko to GKS pokazał, że nie podoba mu się to, co robią media z kibicami, wiadomka, klasyczna już śpiewka, że temat zastępczy - kibice, cośtam cośtam rządu obietnice blablabla. No i gwizdy na Rockiego nie podobały mi się, bo ten człowiek przez trzy lata reprezentował Górnika Zabrze : D

SedaN*
23-04-2011, 23:06
hahahaham dobra beka, FERNADOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Torres.

http://www.youtube.com/watch?v=y-3vHkB3bjQ

beka z komentatora : d

Lewy
23-04-2011, 23:33
@Crayon
Jak już czyścisz z fejmu to wszystko :/

W lidze+ 3 piłkarzy Lechii w 11 kolejki.Szkoda że ten wolej Traore nie wlazł do bramki byłby gol sezonu :)

Jeszcze lepsza fotka oprawy dzisiejszej

http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_04_23_lechia_legia_wisnia/20110423_1647_01.jpg
http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_04_23_lechia_legia_mati/DSC08470%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/TbMZOqSvz-I/AAAAAAAATQw/hTKp17nXMvE/s720/DSC08458%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg

Mają być wydane szaliki z motywem oprawy także kupić trzeba :)

@down
Chciałem ci dać karnister benzyny :)

Szybki jak szyba
23-04-2011, 23:46
@up
To już wiesz co bd dla mnie w Gdańsku haha, nie będziesz się musiał zastanawiać ;d (chociaż z 3 kilo cukru też byłbym zadowolony)

@top
Amika 0:0 GKS
Bym napisał "GDZIE TEN WASZ WIELKI KOLEJORZ?!" ale moja Wisła też się nie popisała więc tego nie napiszę xd

Sweetka
24-04-2011, 15:08
Ciekawe ile jeszcze Skorża musi meczow przegrac aby go wywalili>?

Sambo Rasta
24-04-2011, 16:52
Ciekawe ile jeszcze Skorża musi meczow przegrac aby go wywalili>?

Moim zdaniem to nie zadna wina skorzy bo to dobry trener ... to raczej wina pilkarzy ktorzy albo sie za malo przykladaja albo poprostu sa wypaleni... czasem efekt miotly dziala i nowy trener "czyni cuda" ale szybko sie to wypala...

Τettmeier
25-04-2011, 10:35
Wisła Płock - Olimpia Elbląg 3:0 (2:0)

1:0 – Biliński (7), 2:0 - Jaroń - (44), 3:0 - Biliński (90)

Żółta kartka: Czigladze (Olimpia)

Sędziował: Meler (Brodnica)

Widzów: 4850 (ok. 500 gości)

Wisła: Kamiński – Nadolski, Mariucci, Wyczałkowski, Hus – Jaroń (90 Pielak), Adamczyk (78 Twardowski), Nowacki, Gueye, Lewandowski (90 Hiszpański) – Biliński (90 Kursa)

Olimpia: Sobański – Sobieraj, Dremliuk, Żuraw (46 Hałgas), Czigladze, Lubenow, Pietroń (46 Loda), Matwijów (46 Kolosov), Ledieniow, Jackiewicz, Bułka

Hihihi pozdrawiam :D tych z Elbląga ! XD

Szybki jak szyba
25-04-2011, 11:17
@up
Ale kogo :confused::confused::confused:

@Cray
Spytaj kiboli Sedana i Oxiego oni mają zgodę z Motorem przecież ;d

Pitekk
25-04-2011, 12:35
@up
Ale kogo :confused::confused::confused:

Odprawili Lidera z Elbląga z kwitkiem. Co bardzo ich przybliża do powrotu do 1 ligi.
Na pewno mają łatwiejsza sytuacje niż My w Bydgoszczy. Gdzie o awans będzie coraz trudniej. Ale nasza wiara niezachwiana.

Nadejdzie wiosna i lepsze czasy...

Crayon
25-04-2011, 13:23
A jak tam Motor Lublin się sprawuje, nie wie ktoś? Bondi ze mną ostatnio nie gada, więc nie znam sytuacji tego klubu. Przeraża mnie to, że jakieś Nieciecze 10k ludności są w lepszej sytuacji niż kilkusettysięczne miasto.

Sweetka
25-04-2011, 13:34
A jak tam Motor Lublin się sprawuje, nie wie ktoś? Bondi ze mną ostatnio nie gada, więc nie znam sytuacji tego klubu. Przeraża mnie to, że jakieś Nieciecze 10k ludności są w lepszej sytuacji niż kilkusettysięczne miasto.

Tuz nad strefa spadkowa...Podobno sponsorzy maja sie wycofac i nie wiadomo czy nie wycofaja sie z rozgrywek slyszalem tak.

Lewy
25-04-2011, 13:38
Motorek jakoś się wyciągnął ze strefy spadkowej.Co i tak poza kibicami to co się tam dzieje to dno.

Pitekk
25-04-2011, 14:11

Tylko w Niecieczy jakie pieniądze są. I ogólnie liczba mieszkańców jest mniejsza niż 10 tys :D. Tylko jak sponsor tam się wycofa to nie wyżyją z biletów itp.
Jak tam sam Rybski zarabia pewnie kolo 10-12 tys zł minimum (przynajmniej tyle zarabiał w zeszłym roku w Bydgoszczy).
Skończą później w jakieś A-klasie.

Meercan
25-04-2011, 22:06

W Niecieczy nie ma 10K tylko UWAGA 700+. Bo to jest mała wieś która ma po prostu sponsora. Informację tą brałem z wikipedii więc raczej jest prawdziwa.

Sambo Rasta
26-04-2011, 10:27
W Niecieczy nie ma 10K tylko UWAGA 700+. Bo to jest mała wieś która ma po prostu sponsora. Informację tą brałem z wikipedii więc raczej jest prawdziwa.

jak ja na poczatku sezonu weszlem na ich strone to mnie zdziwko rowno jeblo...
ceny karnetow na nieciecze sa porownywalne (troche tansze) z Jagiellonia ;O u nich 120 zl ha :D

Szybki jak szyba
26-04-2011, 12:44
@up
wszedłem*

@top
Na mecz z Górnikiem Genkov będzie zdrowy, ostatnio Górnik spisuje się słabiutko więc liczę na 3pkty.

Kamor VODKA
26-04-2011, 14:18
Herta znów w ekstraklasie.
Długo na zapleczu nie zabawili

Crayon
26-04-2011, 23:20
Problem, Schalke?

Mógłbym na pewniaka wbić teraz, że rewanż na Old Trafford to tylko formalność i wbiję - przy takiej postawie Manchesteru United i niemieckiego Schalke to tylko formalność. Niemcy nie pokazali NIC(NULL, ZERO), co mogłoby przestraszyć Czerwone Diabły, które wygrały 0:2, a mogły spokojnie prowadzić po pierwszej połowie co najmniej 4 bramkami, po drugiej kolejnymi pięcioma.

Tylko ten Neuer...
Ja się bałem, że jak on będzie dalej taki zajebisty to Schalke strzeli po jakiejś fartownej akcji na 1:0 i będzie grało dalej takie pseudo wypychanie, i Manuel dalej będzie życiowo bronił, no i wywiozą te trzy punkty. Ale wtedy do roboty wziął się Ryan Giggs, Ryan Giggs, running down the wing, feared by the Blues, loved by the Reds, Ryan Giggs, Ryan Giggs...

Kamor VODKA
27-04-2011, 08:31
Ja nadal stawiam Real - Manchester United w finale

Cleyu
27-04-2011, 15:05
Ja nadal stawiam Real - Manchester United w finale

Ja też tak stawiam ,Dzisaj Real 2:1 Barca

Τettmeier
27-04-2011, 15:25
PO OBEJRZENIU SKRÓTÓW SPOTKANIA Schalke 0:2 Manchester, stwierdzam, że Niemcy nie pokazali nic, a Anglicy jeszcze większe nic, z resztą tak samo jak w tym meczu Chelsea. Skuteczny futbol mi imponuje, jednak musi on zawierać... jakieś barwy. Tam tego nie było.

Dzisiaj Real musi wygrać! Barcelona do piachu

SedaN*
27-04-2011, 15:33
Myślę, że Real powinien wygrać ten dwumecz : d

Krulowiec
27-04-2011, 15:56
Ciekawi mnie gra Ozila, jak dzisiaj zagra, tak samo Di Maria ten drugi nieźle zapie**** więc może Alvesowi niezłe problemy stwarzać jak w poprzednich meczach, no ciekawe czy Barcelona w końcu coś się ogarneła , ale przecież ona nie potrafi grać innej piłki niż szybkie podania , skutkuje to, niestety ktoś w końcu znalazł na to sposób , zobaczymy.

Old Shidishi
27-04-2011, 16:22
Dziś remis w Madrycie, na Camp Nou Barca wygrywa ! Wierze w to, że stać ich na opierdolenie Realu !!

Bondi
27-04-2011, 16:44
Crayon, nie bój się o Motorek :D Ten sezon na straty, ale utrzymamy się. Za rok I liga :) A w 2k13 na nowym stadionie będziemy grać z Twoim Górniczkiem w Ekstraklasie :)

http://img18.imageshack.us/img18/1689/wk3cdk.jpg (http://img18.imageshack.us/i/wk3cdk.jpg/)

_woto_
27-04-2011, 16:58
Jestem ciekawy co wujek W kupi w okienku transferowym bo w lidze juz raczej nie powojujemy. Co chwile slychac o Podolskim, Milito, Cahillu, Hazardzie itp. W Arsenalu przydaloby sie cos takiego jak w Man Utd, mieszanka doswiadczonych z mlodymi grajkami, ktorzy biegaja za trzech

Sweetka
27-04-2011, 20:15
Crayon, nie bój się o Motorek :D Ten sezon na straty, ale utrzymamy się. Za rok I liga :) A w 2k13 na nowym stadionie będziemy grać z Twoim Górniczkiem w Ekstraklasie :)

http://img18.imageshack.us/img18/1689/wk3cdk.jpg (http://img18.imageshack.us/i/wk3cdk.jpg/)

No jak spadniecie do 3 ligi to bedziecie wladcami haha

down^^
kompleks? o czym ty mowisz? jak narazie to wy dostajecie baty od wszystkich , a marny transparencik nie pokazuje jacy jestescie naprawde...

Bondi
27-04-2011, 21:39
A Rzeszów jak zawsze ma kompleksy Lublina ;)

Crayon
27-04-2011, 22:16
PO OBEJRZENIU SKRÓTÓW SPOTKANIA Schalke 0:2 Manchester, stwierdzam, że Niemcy nie pokazali nic, a Anglicy jeszcze większe nic, z resztą tak samo jak w tym meczu Chelsea. Skuteczny futbol mi imponuje, jednak musi on zawierać... jakieś barwy. Tam tego nie było.
Czyli, gdyby zamiast jednolitych czerwonych strojów były czerwono granatowe, byłby to piękny futbol, maestria wręcz, ta? Bo osobiście nie czułem żadnej różnicy między grą Manchesteru United, które w spotkaniu z Schalke dominowało z 99% posiadaniem piłki, a Barcelony, która w podobny sposób sklepała w listopadzie Galaktycznych...

@down
W dziesiątkę to każdy mocny : D

Devixx
27-04-2011, 22:42
Dalej tak kochacie swoj wielki Real i myslicie, ze jeszcze jakis puchar zgarnie?
Powiem tylko, Real 0-2 Messi.
Z ta czerwona kartka dla Pepe to moze i przesada no ale tak sedzia zazadzil. Mourinho chyba sie podlamie, ze jego taktyka jednak nie zadzialala.

Final = Manu 1-2 Barca, cze

@up
Mou bardziej przyzwyczajony do gry w 10 niz 11 to wiesz

Old Shidishi
27-04-2011, 22:50
Nice :) teraz czekamy na "puacz" i żale fanów KRULEFSKICH :)

Krulowiec
27-04-2011, 22:52
Klub "kocha" się nie tylko jak wygrywa, ale też jak przegrywa więc nie rozumiem Cię szwedzie , mam beke z Realu 1 małpka biegnie przez całą połowę boiska i nikt nogi nie potrafi włożyć hahah.
A tak poza tym nie wiem czemu , ale Ronaldo nie potrafi się odnaleźć w takich meczach małpka czai się, czai aż w końcu parę podań, akcja i gol.
Ciekawe czemu nie prezentuje tego co w ManU , gdzie dryblował tych anglików jak tyczki na treningu, albo strzelał z daleka pokazał się parę razy i to wszystko , moim zdaniem Hiszpania nie dla niego, chociaż i tak już nie kładzie się jak w Anglii.
Beke miałem jak ten the speszyl łan pokazywał do sędziego ironiczne gesty, mega XD

# Karpek

Bronienie przez cały mecz aha, przecież Rea w 1wszej połowie chciał odebrać piłkę na połowie farcy i ich zamknąć żeby te podania nie dochodziły więc nie wiem o co ci chodzi

Przecież Pepe nawet nie dotknął tego Alvesa, a wy już płaczecie, że mu nogi połamał beqa

deeL `
27-04-2011, 22:55
Jeszcze jest drugie tyle między tymi zespołami. Wszystko się może wydarzyć. Mimo iż jestem za Realem, jestem przekonany, że jednak Barca przejdzie.

Karpek
27-04-2011, 23:28
W dziesiątkę to każdy mocny : D
Nie pierdol już, Pepe sam sobie zasłużył na tą kartkę. Napisz jeszcze, że dostał ją niesłusznie.. Mou na 120% będzie płakał zaraz na konferencji, że była niesłuszna i w ogóle, beka z niego XD!

#
Teraz mierdy, żeby awansować musieliby strzelić Barcelonie na Camp Nou 3 bramki no i, żeby ewentualnie doprowadzić do dogrywki - 2 gole. Oczywiście bez żadnej straconej bramki. Ktoś wierzy, że im się to uda? Chyba nikt. xd
Szczególnie na Camp Nou prawie niemożliwe jest strzelenie 2, a co dopiero 3 goli, a co dopiero [2] z Mourinho aka Autobusem, który nie umie grać ofensywnie. Jeżeli Real będzie jeszcze chciał coś powalczyć w rewanżu to będą musieli tylko atakować - cios w cios, a taki sposób gry z Barceloną jest z góry skazany na wysoką porażkę. Przykład: Barcelona 5:1 Szachtar - ostatni mecz Barcelony w LM na Camp Nou.
Oczywiście wszystko może się jeszcze zdarzyć, ja piszę tylko jak sprawa wygląda. Do kibiców Realu - jarajcie się dalej tym Pucharem Hiszpanii. Mowiłem, że będzie to wasze pierwsze i ostatnie trofeum w tym sezonie. xd

Pozdrawiam również Crayona, który jarał się śmieszną wygraną Realu tydzień temu i śmiał się z Barcelony, że 'nie daje im rady'. Teraz już wiesz co daje nam te '97%' posiadania piłki. Real praktycznie nie istniał w tym meczu. A jak teraz sobie przypomne..

A ten najgenialniejszy klub świata nie daje rady Realowi, który gra fajną piłkę
.. to mam taką beke, że ja pierdole x D!
Jak dla ciebie fajna piłka to bronienie się przez cały mecz, to gratuluję.

Tak więc Crayon, do zobaczenia w finale za miesiąc. :p

Devixx to lubi!

Sweetka
28-04-2011, 08:13
Niestety katalonskie panienki przy pomocy sedziego wygraly majac 90% posiadania pilki , podajac miedzy obroncami. Wszyscy sezonowcy barcy moge sobie oficjalnie zwalic...

Karpek
28-04-2011, 10:03
Niestety katalonskie panienki przy pomocy sedziego wygraly majac 90% posiadania pilki , podajac miedzy obroncami. Wszyscy sezonowcy barcy moge sobie oficjalnie zwalic...
Tak, tak, Barça zawsze wygrywa dzięki sędziom. Kolejny pajac który nie umie się pogodzić z wygraną Barcelony. Płacz dalej.

# Karpek
Bronienie przez cały mecz aha, przecież Rea w 1wszej połowie chciał odebrać piłkę na połowie farcy i ich zamknąć żeby te podania nie dochodziły więc nie wiem o co ci chodzi
Coś tam próbowali robić czasami, ale nic im prawie nie wychodziło, bo byli za słabi? : [

Puyol wrócił, to się skończyło kozaczenie pod bramką Barcelony. xd

_woto_
28-04-2011, 12:55
Nie pierdol już, Pepe sam sobie zasłużył na tą kartkę. Napisz jeszcze, że dostał ją niesłusznie.

dostał ją niesłusznie.
http://www.youtube.com/watch?v=EueH4dfwnjE&feature=player_embedded#at=18

jarajcie się dalej tym Pucharem Hiszpanii. Mowiłem, że będzie to wasze pierwsze i ostatnie trofeum w tym sezonie. xd

Będziemy w finale Ligi Mistrzów, bo ten finał jest marzeniem dla zawodników i kibiców Interu. Dla Barcelony finał nie jest marzeniem. Jest obsesją. Istnieje spora różnica między „marzeniem” a „obsesją”.
Źródło: konferencja prasowa przed rewanżowym meczem w półfinale Ligi Mistrzów FC Barcelona – Inter Mediolan.

-----------------------------
No mecz moze nie byl jakis porywajacy ale ja gdy ogladam Gran Derbi to zawsze czekam na jakas zadyme xD. Ma ktos moze ten urywek co Mourinho chwali sedziow za ich "dobra robote"? ?

btw. fajnie sie bawia hehes http://www.youtube.com/watch?v=OJsFGz7-wpg&feature=topvideos_sports

Saru
28-04-2011, 14:54

Nie rozumie Cię troszke , bo chyba nie oglądałeś tego meczu ; o .
Bo Real Madryt wgl nie istniał , ze ktoś nie umie się pogodzic z porazka to trzeba na sędziego zwalic ;p

Lagga v3
28-04-2011, 15:05
Tak, tak, Barça zawsze wygrywa dzięki sędziom. Kolejny pajac który nie umie się pogodzić z wygraną Barcelony. Płacz dalej.

Coś tam próbowali robić czasami, ale nic im prawie nie wychodziło, bo byli za słabi? : [

Puyol wrócił, to się skończyło kozaczenie pod bramką Barcelony. xd

dobra spokojnie ;d.

według mnie nie powinno byc czerwonej kartki dla pepe , max żółta.

szkoda , szkoda :(

SedaN*
28-04-2011, 15:22
Pepe na pewno na czerwoną kartkę nie zasługiwał. Sędzia trochę wam pomógł : p I nie wiem czemu sie tak jaracie tym posiadaniem piłki, to akurat ma najmniej znaczenia. Większość podań miedzy sobą to było gdzieś w środku pola, gdzie ciężko było wam się przedrzeć, bo Mourinho inteligentnie zagęścił środek pola.

Ciekawe jak by się spotkanie zakonczyło gdyby sędzia wam nie pomógł. Może jeden konta atak Realu i byście ten mecz przegrali? Kto wie. Szkoda, bo teraz Real ma małe szanse na awans, Mourinho i jego podopieczni muszą zagrać ofensywnie, a jak wiadomo The Special One swoją taktykę opiera na defensywie, tak więc będzie bardzo ciężko.

A Puyol kudłaty to na klapsa spada i płacze XD

SEZONOWCY teraz obrażajcie sobie Real jaki on to jest mierny, bo z nimi wygraliście (wy?)

Τettmeier
28-04-2011, 15:37
Niesłuszna kartka dla Pepe, to oczywist, tak samo jak to, ze gdy sędziował będzie Wolfgang Stark - czyli według sporej liczby niemieckich dziennikarzy najgorszy sędzia Bundesligi, to pojawią się kontrowersje. Było ich sporo. Już szybciej mógł wlepić ją Adebayorowi za to pieprznięcie kogoś tam. Kataloński teatr przy wielu zagraniach. A najbardziej to wkurwiał mnie Dani Alves co płakał, jak to go Pepe skarcił, a za dwie minuty latał jak popieprzony.
Znakomita akcja Afellaya i bramki Messiego to.. sama przyjemność oglądać coś takiego. Nie spodziewałem się po Barcelonie gry w ten sposób. Nie mówię, że nie wygrała uczciwie, chociaż jak wyżej napisałem, mam zastrzeżenia co do pracy sędziego. Myślę jednak, że taktyka Mourinho na ten mecz była dobra. Zabrakło w obronie indywidualności takich jak właśnie Carvalho, Terry czy Ferreira za czasów Chelsea, lub Lucio czy Samuela z tamtego sezonu. A Ozil to w ogóle w pierwszej połowie grał? Bo go nie widziałem przy piłce.
Cristiano Ronaldo co odjebał... jak się do pressingu rzucił i nikt nie poszedł to się Kryśka popłakała, no śmiech. A już zaczynałem w niego wierzyć.
Grad emocji. Szkoda tylko, że to już koniec marzen o finale dla Schalke oraz dla Realu. Będziemy mogli przyglądać się w końcówce maja prawdziwej finezji w futbolu! Czekam.

SedaN*
28-04-2011, 16:03
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=34064

Mourinho po meczu na konferencji prasowej ; )

Karpek
28-04-2011, 16:19
Niesłuszna kartka dla Pepe, to oczywist

według mnie nie powinno byc czerwonej kartki dla pepe , max żółta.

dostał ją niesłusznie

Pepe na pewno na czerwoną kartkę nie zasługiwał.
Nie chcę mi się pisać tego samego dla was, więc pozwolę sobie skopiować fragment pewnego artykułu:

Czerwona kartka dla Pepe wzbudza wiele kontrowersji, czego ni cholery nie rozumiem. Gdyby Alves nie zdążył odstawić nogi, dziś wyglądałby tak jak swego czasu Marcin Wasilewski z otwartym złamaniem kości piszczelowej. Czy naprawdę po raz kolejny musi dojść do piłkarskiej tragedii by niektórzy kibice zrozumieli, że tak się w piłkę po prostu nie gra? Pepe wszedł w Brazylijczyka wyprostowaną nogą, z ogromnym impetem. Cieszcie się, także i Wy fani Realu, że Dani zdążył z nogą uciec. Bo widok jego nogi po tak brutalnym wejściu mógłby sprawić zwrócenie wczorajszego obiadu. Wejście Pepe było zamierzone, celowe. Może nie? W takim razie ja jestem Dalajlama. Dziwić może jednak fakt, iż do 90-tej minuty dotrwał Ramos i Marcelo, którzy boisko powinni opuścić wcześniej.
Co by sędzia nie zrobił - i tak zawsze znajdą się ci, którzy będą płakać, że arbiter pomógł Barcelonie 'wygrać' w ważnym meczu. Tak więc płaczcie dalej. My się śmiejemy z was i cieszymy z wygranej. :)
"Frustracja ludzka nie zna bowiem granic..."

Pepe na pewno na czerwoną kartkę nie zasługiwał. Sędzia trochę wam pomógł : p I nie wiem czemu sie tak jaracie tym posiadaniem piłki, to akurat ma najmniej znaczenia. Większość podań miedzy sobą to było gdzieś w środku pola, gdzie ciężko było wam się przedrzeć, bo Mourinho inteligentnie zagęścił środek pola.

Ciekawe jak by się spotkanie zakonczyło gdyby sędzia wam nie pomógł. Może jeden konta atak Realu i byście ten mecz przegrali? Kto wie. Szkoda, bo teraz Real ma małe szanse na awans, Mourinho i jego podopieczni muszą zagrać ofensywnie, a jak wiadomo The Special One swoją taktykę opiera na defensywie, tak więc będzie bardzo ciężko.

SEZONOWCY teraz obrażajcie sobie Real jaki on to jest mierny, bo z nimi wygraliście (wy?)
A ja żałuję, że Chelsea nie dała rady Manchesterowi w ćwierćfinale. Chciałbym zobaczyć finał Barça - Chelsea. Dostalibyście wpierdol 2x większy niż Manchester w 09r i ciekawe jakbyś wtedy usprawiedliwiał swój zespół, skoro teraz tak beczysz na sędziów po przegranej Realu. : )

btw. posiadanie piłki daję nam więcej niż ci się wydaje, ale ty i tak tego nie zrozumiesz. : [

Pozdro.

'Oxidosis'
28-04-2011, 16:30
Po pierwsze - wstyd mi za wszystkich kibiców ( bez wyjątków ) Barcelony na tej stronie. Po prostu wstyd. Zero obiektywizmu.

Mimo, że Real nie zagrał dobrze, mecz powinien zakończyć się wynikiem 0:0. Mourinho chciał, aby to spotkanie zakończyło się tym wynikiem. Jako fan Milanu moja wypowiedź będzie w pełni obiektywna. Nie powinno być czerwonej kartki dla Pepe. Nie powinno być Mourinho na trybunach. Jednak sędzia twierdził inaczej. Z resztą co się dziwić, w końcu wielki fan Messiego. Szczerze, to żal mi Mourinho. Z resztą on sam mówi, że ostatnie 20 minut miało być przełomowe, miał wpuścić Kake za Lassa, ale sędzia wszystko zepsuł. Zapewne jeszcze trener królewskich zostanie zawieszony, bowiem na konferencji prasowej wypowiedział słowa : ""na miejscu Guardioli wstydziłbym się jej, ponieważ wygrał dzięki skandalowi na Stamford Bridge" w półfinale rozgrywek. - Jeśli w tym roku wygra drugą, to wygra dzięki skandalowi na Bernabéu". Jednakże trudno się z tym nie zgodzić. Barcelona to fantastyczna drużyna, jednak jaki jest smak zwycięstwa w spotkaniu, w którym to sędzia ma decydujący głos? No właśnie. W piłce nożnej powinny być równe zasady, wygrywa ten, co na to zasługuje. Jeżeli Barcelona by wygrała, bo była po prostu lepsza, wszystko jest ok. Ale dlaczego w meczu na 0:0, dzieje się tak, że któraś z drużyn wygrywa 0:2?

Karpek, Ty, jak i Twoje wypowiedzi są żałosne. Nigdy Cię nie widywałem w tym temacie, zobaczyłem dopiero w momencie, gdy Barcelona zaczęła wygrywać hehe. Mówisz, że Chelsea dostała by 2x bardziej po dupsku, niż przed laty. Skąd taka pewność? No powiedz, skąd? Cieszycie się z wygranej, ale jaki smak tej wygranej, skoro to arbiter przychyla się na waszą stronę? I uwierz mi, ale nie tylko ja, Sedan, czy inni forumowicze, ale pół globu będzie uważało, że wygranie tego trofeum przez was będzie skandalem. Być może będziesz mógł się pochwalić kolegom z klasy, że to Twoja ulubiona drużyna wygrywa ligę mistrzów, ale oni zamiast propsować co najwyżej wypomną, w jakim stylu jest ta wygrana. Btw Adebayor powiedział, że Barcelona to płaczki. Trudno się z tym nie zgodzić, http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0&feature=player_embedded#at=21 hehe. Piłka nożna to sport dla twardych, a nie dla beksów. Czasem mam wrażenie, że to, jakiej drużynie kibicujesz, odzwierciedla zachowanie w realu. Przykładowo kibice Barcelony to beksy ( znam takich dużo z resztą ) a kibice dajmy Manchesteru to ludzie, którzy wolą twardą piłkę i nie płaczą po przypadkowym uderzeniu ;)

SedaN*
28-04-2011, 16:46
A ja żałuję, że Chelsea nie dała rady Manchesterowi w ćwierćfinale. Chciałbym zobaczyć finał Barça - Chelsea. Dostalibyście wpierdol 2x większy niż Manchester w 09r i ciekawe jakbyś wtedy usprawiedliwiał swój zespół, skoro teraz tak beczysz na sędziów po przegranej Realu. : )

btw. posiadanie piłki daję nam więcej niż ci się wydaje, ale ty i tak tego nie zrozumiesz. : [

Pozdro.

No co wam daje klepanie sobie na własnej połowie? Chyba jedynie statystyki : d Aa, i śmiejesz się z Mourinho, że nie potrafi grać ofensywnie, ale jakoś wygrał dwie Ligi Mistrzów z klubami, które nawet nie były faworytami do tego trofeum. Guardiola ma świetny skład a wygrał raz, przy tym pomógł im Overbo w wielkim skandalu na SB, gdzie oczywiście sędzia im pomógł. Od tamtego czasu nie lubie tych "wirtuozów". A Barca by chyba wygrała gdyby mecz sędziował Overbo czy inny agent, który dostał niezłą gotówkę albo ślina mu cieknie na widok krasnala.

A i to nie raczej ja becze tylko Twoi wirtuozi co spadają na klapsa i czekają aż sędzia im zacznie współczuć

_woto_
28-04-2011, 16:56
Skąd taka pewność? No powiedz, skąd?
To nie pewnosc tylko obsesja.

http://www.youtube.com/watch?v=G2oRXFRl6QE&feature=player_embedded#at=41

a pamietacie to?
http://www.youtube.com/watch?v=BXISkmGoizw&feature=related

Benn
28-04-2011, 17:39
Po takich przedstawieniach stwierdzam, niestety teraz piłka opiera się głównie na aktorstwie..... Nie kibicuję ani realowi ani barcelonie, ale tej drugiej drużyny to zawsze nie lubiłem, choćby dlatego, że z dnia na dzień wszyscy zaczęli ją lubić.
No i w tej sytuacji raczej finał będzie manchester vs barcelona

Sambo Rasta
28-04-2011, 18:18

niestety niektorzy sa zasmuceni widze tym ze geniusz zrobil co mial zrobic a ten pan z zelem na wlosach gral zalosnie ;(
ale coz mysle ze nie warto o tym gadac ..

kolejna kolejka ekstraklasy przed nami i tym sie trzeba teraz zajac ;)

@[CS] 'Oxidosis'
nie powinno byc czerwa? hahahha to dawaj ci jebne wkretami metalowymi z taka sila ze cie wyjebie na 360 stopni ;) w pelni zasluzona czerwona kartka..
0;0 powinno byc? a czym real sobie zasluzyl na 0;0 ?

Pitekk
28-04-2011, 18:20
Nie neguje dosyć agresywnej gry Realu ani 2x fajnych bramek messiego.
Ale jak można być piłkarzem i tak płakać przy prawie każdym kontakcie z przeciwnikiem. Jak to robi np. Busquets. To aż nie wypada.

http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0&feature=player_embedded

Co jak co ale Finał Man Utd - Barcelona jest nieunikniony ale mam nadzieje ze płaczki przegrają.

Sweetka
28-04-2011, 18:21
niestety niektorzy sa zasmuceni widze tym ze geniusz zrobil co mial zrobic a ten pan z zelem na wlosach gral zalosnie ;(
ale coz mysle ze nie warto o tym gadac ..

kolejna kolejka ekstraklasy przed nami i tym sie trzeba teraz zajac ;)

Ale obczaj to http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/real-barcelona-pepe-faulowal-daniego-alvesa-zobacz,1,4257263,wiadomosc.html

Jakby grali rowno a nie sedzia cos odpierdala to wynik bylby inny i nie jestem/ nie bylem ngdy kibicem Realu ani Barcelony
Na tym filmiku trafil w pilke co nie podlega zadnej karze . nieprawda?

Karpek
28-04-2011, 18:32
Po pierwsze - wstyd mi za wszystkich kibiców ( bez wyjątków ) Barcelony na tej stronie.
Dlaczego jest ci wstyd, za kibiców Barcelony, skoro jak sam piszesz - jesteś kibicem Milanu [?]

moja wypowiedź będzie w pełni obiektywna
Człowieku piszesz o obiektywiźmie, a w ogóle nie wiesz co te słowo oznacza.
Piszesz tak, jakby Real w tym meczu był wielkim pokrzywdzonym, a tylko Barça była be i w ogóle najgorsza we wszystkim nie? Masz kompleks Barcelony jak 90% osób na tym śmiesznym forum, zazdrośniku. I ty tu niby jesteś obiektywny? Nie ośmieszaj się typie. Wszystkie dobre strony widzisz po stronie Blancos, a złe po stronie Blaugrany.

Mimo, że Real nie zagrał dobrze, mecz powinien zakończyć się wynikiem 0:0. W piłce nożnej powinny być równe zasady, wygrywa ten, co na to zasługuje. Jeżeli Barcelona by wygrała, bo była po prostu lepsza, wszystko jest ok. Ale dlaczego w meczu na 0:0, dzieje się tak, że któraś z drużyn wygrywa 0:2?
Jak miał się zakończyć wynikiem 0:0, skoro to Barça przez cały mecz atakowała, a Real tylko się bronił (faulami) i wybijał piłke w większości akcji? Kilka strzałow oddali z kontraataków, z czego może tylko jeden był naprawdę groźny i mógł się zakończyć golem (zasługa Valdesa). Jesteś naprawdę zajebiście obiektywny! Jedyny mecz który był wyrównany i mógł się zakończyć remisem (i zakończyłby się gdyby nie dogrywka) to finał Pucharu Króla. No, ale to Real zdobył tego decydującego gola.

Nie powinno być czerwonej kartki dla Pepe.
A ci dalej to samo. Przeczytaj mojego wcześniejszego posta o Pepe, a jak dalej twierdzisz, że 'kartki być nie powinno' to poprzyj to argumentami, a nie tylko piszesz, aby pisać. Przecież musi być coś na sędziego nie? ;)
Na każde kolejne posty o kartce dla łysego nie będe odpowiadał.

Nie powinno być Mourinho na trybunach. Jednak sędzia twierdził inaczej.
No pewnie, przecież ty wiesz lepiej od sędziego jak sytuacja wyglądała.
W ch*j zarzutów i 0 argumentów.
Obejrzyj sobie jeszcze raz ten fragment meczu, jak Mou zachowywał się w stosunku do arbitrów po kartce dla Pepe.

btw. Beke miałem jak go zamknęli w tej klatce i siędział w niej, robiąc te swoje dziwne miny jak jakiś pajac. xD

Szczerze, to żal mi Mourinho.
Jeżeli, jest ci 'żal Mourinho', to jesteś naprawdę śmiesznym i zajebiście naiwnym człowiekiem. Taka prawda, ja tu nikogo nie obrażam. : |

Zapewne jeszcze trener królewskich zostanie zawieszony, bowiem na konferencji prasowej wypowiedział słowa : ""na miejscu Guardioli wstydziłbym się jej, ponieważ wygrał dzięki skandalowi na Stamford Bridge" w półfinale rozgrywek. - Jeśli w tym roku wygra drugą, to wygra dzięki skandalowi na Bernabéu". Jednakże trudno się z tym nie zgodzić.
No i bardzo dobrze, że zostanie ukarany. Może w końcu zamknie mu się na trochę gęba i przestanie płakać na sędziów po każdym przegranym i zremisowanym meczu swojej drużyny. Mourinho to największy cham i hipokryta jakiego znam (przynajmniej w świecie sportu). A honoru to on w ogóle nie ma. Niech się wynosi z Ligi Hiszpańskiej bo przez ten rok co w niej był, to każdy trener z PM go już chyba nienawidzi. Real Madryt już ośmieszył wielokrotnie swoimi wypowiedziami, tak samo zrobił z tego klubu 'autobus' który zamiast grać ofensywnie z Barceloną to gra defensywnie bo boi się dostać w pizdę. Fail.

Karpek, Ty, jak i Twoje wypowiedzi są żałosne.
Dlatego, że jestem kibicem Barcelony nie? I dlatego, że 90% ludzi tutaj nienawidzi tego klubu i wszyscy się ze sobą zgadzają. <3
Wyrażam tylko swoje zdania, a tobie ch*j do nich. ;)

Nigdy Cię nie widywałem w tym temacie, zobaczyłem dopiero w momencie, gdy Barcelona zaczęła wygrywać hehe.
To dziwne bo pierwszego posta od ostatniego czasu napisałem po porażce Barcelony w finale Pucharu Króla, hehe. Przewiń sobie kilka stron i poczytaj.
A nawet jeśli, to to, że dopiero teraz zacząłem się wypowiadać w tym temacie to znaczy już, że jestem sezonowcem? Co za typ...
Blaugranie kibicuje nieprzerwanie już jakieś 7~ lat i culé będę już na zawsze, niezależnie od tego czy Barça będzie wygrywać czy też nie.

Mówisz, że Chelsea dostała by 2x bardziej po dupsku, niż przed laty. Skąd taka pewność? No powiedz, skąd?
A stąd, że skoro daliśmy rade wyeliminować Arsenal i teraz już prawie Real (jednego z największych faworytów do zdobycia LM) to po słabym Chelsea (w tym sezonie) się tylko przejedziemy. : )

Cieszycie się z wygranej, ale jaki smak tej wygranej, skoro to arbiter przychyla się na waszą stronę? I uwierz mi, ale nie tylko ja, Sedan, czy inni forumowicze, ale pół globu będzie uważało, że wygranie tego trofeum przez was będzie skandalem.
Sram na to co ludzie będą myśleć, gdy ewentualnie wygramy LM. Ja się już przyzwyczaiłem do tego, że po wygranych Barcelony, szczególnie w Lidze Mistrzów, zawsze są nagonki na sędziego i inne pomówienia. Zazdrośnicy. : (

Być może będziesz mógł się pochwalić kolegom z klasy, że to Twoja ulubiona drużyna wygrywa ligę mistrzów
Ja się pochwalę trofeum w LM, a ty się będziesz mógł pochwalić odpadnięciem Milanu w 1/8 ze słabym Tottenhamem, hehe.

Btw Adebayor powiedział, że Barcelona to płaczki.
A Adebayor to frustrat, który jak już przegrywał to zaczął popychać, faulować i się spinać. Smutne. Bardzo się cieszę, że nie trafił do Barcelony. On w 100%'ach pasuje do Realu!

Piłka nożna to sport dla twardych, a nie dla beksów.
Może tylko w Premiership, bo w Primera Division sędziowie są bardziej zdecydowani inni i karają czerwoną kartką faule, za które w Premier League sędzia dałby max żółtą. Real nie grał tak agresywnie przed przyjściem Mourinho i był całkiem inna drużyną. Teraz ich 'taktyka' na mecze z Barceloną to bronienie się przez cały mecz, atakowanie z kontr i specjalne faule, a to do Realu w ogóle nie pasuję. Pérez jest sam sobie winien, po zatrudnieniu takiego trenera.

No co wam daje klepanie sobie na własnej połowie?
Daję nam wygrane i dużo bramek. A co Realowi daję bronienie się przez cały mecz i atakowanie tylko z kontr? Remis? Rozumiem, że 0:0, albo 1:1 z Barceloną to już coś, dlatego tak grają.

i śmiejesz się z Mourinho, że nie potrafi grać ofensywnie, ale jakoś wygrał dwie Ligi Mistrzów z klubami, które nawet nie były faworytami do tego trofeum.
Potrafi grać ofensywnie, ale nie z Barceloną. Wygrał 2 ligi mistrzów, w tym jedną której nie powinien wygrać.

Guardiola ma świetny skład a wygrał raz, przy tym pomógł im Overbo w wielkim skandalu na SB, gdzie oczywiście sędzia im pomógł.
Oczywiście. Bo jak Barcelona może wygrywać bez pomocy sędziów? : /

#woto
A ty dalej nie pogodziłeś się z odpadnięciem Arsenalu w 1/8? xd

Sambo Rasta
28-04-2011, 18:34
Ale obczaj to http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/real-barcelona-pepe-faulowal-daniego-alvesa-zobacz,1,4257263,wiadomosc.html

Jakby grali rowno a nie sedzia cos odpierdala to wynik bylby inny i nie jestem/ nie bylem ngdy kibicem Realu ani Barcelony
Na tym filmiku trafil w pilke co nie podlega zadnej karze . nieprawda?

nie nie nie... poczytaj zasady pilki nawet jezeli nakladka wchodzi i nie trafi w nogi ani pilke to jest kara... to jest poprostu niebezpieczne zachowanie..

Devixx
28-04-2011, 19:11
Dobrze, może Pepe nie trafił w piłkę ale sędzia chyba nie był 5 kroków od nich, żeby to dokładnie zauważyć? Widział jedynie nogę Pepe przy Alvesa + obrót Alvesa.
Co do tych aktorstw z twarzami to niezła beka, przyznaję :D Parę było udawanych a parę słusznych.
Mourinho nie wierzy w swoją drużynę, dobry trener..

Krulowiec
28-04-2011, 19:24
@[CS] 'Oxidosis'
nie powinno byc czerwa? hahahha to dawaj ci jebne wkretami metalowymi z taka sila ze cie wyjebie na 360 stopni ;) w pelni zasluzona czerwona kartka..

Stary przecież on go nawet nie dotknął, kto udowodni , że chciał trafić w nogi przecież celował w piłkę a ten Alves zrobił obrót jak baletnica , haha.

# topic

Dobrze,że w końcu ktoś się tym (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/uefa-wszczela-postepowanie-przeciwko-realowi-i-bar,1,4257421,wiadomosc.html) zajmie :)

1st R. Boonek
28-04-2011, 19:34
Ja tam od zawsze barcelonie kibicuje, ale szczerze mowiac, czerwona kartka dla pepe to byla gruba przesada

lubie ogladac uczciwa gre i wyrownana a w momencie zejscia pepe bylo wiadomo ze barca wygra ..

bydle_
28-04-2011, 20:03
Na wstępie powiem że jestem kibicem Barcy, ale to co wczoraj robił Busquets nie podobało mi się w ogóle, nie lubie jak piłkarz lekko zostanie zachaczony w twarz (o ile w ogóle został trafiony), a leży i płacze o takie cos. Jak dla mnie to Pep powinien z nimi poważnie porozmawiać, aby nie robili takiego teatru na boisku tzn. Sergio, Pedro czy tam nawet Alves.
Jak dla mnie Pepe mógł trafić czy nie trafić w nogę Alvesa , ale sędzia chciał go ukarać za sam zamiar tak niebezpiecznego wejścia, bo gdyby Alves nogi nie odsunął mogło by być z nim ciężko. Obiektywnie patrząc może i czerwień była przesadą, ale to już decyzja sędziego...

Τettmeier
28-04-2011, 20:07

Pozdro.
No to ładnie pojechałeś. Do finału po meczu z Chelsea przecież awansowaliście przez podobne oszustwo co teraz. Barcelona! Co? Overbo! Zaprzecz. Chelsea miała was w garści. Ale renomowany trener nie może przecież z taką łatwością za każdym razem zdobywać najlepszych trofeów, prawda? Jak napisałem wcześniej, przed meczem już, gdy dowiedzieliśmy się wszyscy o tym, że Stark będzie sędziował, każdy mówił, że będą kontrowersje i kłótnie bo żaden z niego sędzia na półfinały. Zupełnie jak z pana T.H. Overbo. :)

SedaN*
28-04-2011, 20:20
Najbardziej denerwuje mnie w "kibicach" barcelony ten pierdolony brak obiektywizmu (nie u wszystkich). Nie możecie powiedzieć po prostu, że czerwona kartka to zbyt surowa kara tylko ciągle ciagniecie to, że sędzia zrobił dobrze, że się należało. A taka prawda, że sędziowie w ostatnich latach bardzo wam pomagają.

W ogóle to beka Barca wygrała i już tutaj się pojawiły jakieś nowe twarze

Sweetka
28-04-2011, 20:22
Jak dla mnie Pepe mógł trafić czy nie trafić w nogę Alvesa , ale sędzia chciał go ukarać za sam zamiar tak niebezpiecznego wejścia, bo gdyby Alves nogi nie odsunął mogło by być z nim ciężko. Obiektywnie patrząc może i czerwień była przesadą, ale to już decyzja sędziego...

Za sam zamiar czerwona? Lekka przesada i wszyscy dobrze o tym wiedza a ze faulu nie bylo to jest juz udowodnione...

Prawda jest taka ze Barcelona bez sedziow w pewnej czesci by nie istniala...

No to ładnie pojechałeś. Do finału po meczu z Chelsea przecież awansowaliście przez podobne oszustwo co teraz. Barcelona! Co? Overbo! Zaprzecz. Chelsea miała was w garści. Ale renomowany trener nie może przecież z taką łatwością za każdym razem zdobywać najlepszych trofeów, prawda? Jak napisałem wcześniej, przed meczem już, gdy dowiedzieliśmy się wszyscy o tym, że Stark będzie sędziował, każdy mówił, że będą kontrowersje i kłótnie bo żaden z niego sędzia na półfinały. Zupełnie jak z pana T.H. Overbo. :)

Widzisz , masz 100% racji ale takie zakompleksione dzieciaki typu Karpek nigdy tego nie zrozumieja...

'Oxidosis'
28-04-2011, 20:43
Dlaczego jest ci wstyd, za kibiców Barcelony, skoro jak sam piszesz - jesteś kibicem Milanu [?]

Wstyd mi jest za każdego człowieka, którego gubi pewność siebie ;)

Człowieku piszesz o obiektywiźmie, a w ogóle nie wiesz co te słowo oznacza.
Piszesz tak, jakby Real w tym meczu był wielkim pokrzywdzonym, a tylko Barça była be i w ogóle najgorsza we wszystkim nie? Masz kompleks Barcelony jak 90% osób na tym śmiesznym forum, zazdrośniku. I ty tu niby jesteś obiektywny? Nie ośmieszaj się typie. Wszystkie dobre strony widzisz po stronie Blancos, a złe po stronie Blaugrany.

Jestem obiektywny. Jakie dobre strony widziałem po stronie Blancos? Napisałem, tak jak uważam. Real zagrał słabo, a mecz był na 0:0, gdyż Mourinho ustawił tak zespół, aby nie stracili bramki. Przy drugiej bramce karzeł zrobił tych zawodników Realu jak chciał, myślisz, że jakby był Pepe na boisku, to cackał by się z Messim? Poza tym, to czego mam zazdrościć? Największej patologii i najgorszej reputacji wśród kibiców? Czy tych trzech marnych trofeum wywalczonych przez Barcelone w ciągłu całej historii?

Jak miał się zakończyć wynikiem 0:0, skoro to Barça przez cały mecz atakowała, a Real tylko się bronił (faulami) i wybijał piłke w większości akcji? Kilka strzałow oddali z kontraataków, z czego może tylko jeden był naprawdę groźny i mógł się zakończyć golem (zasługa Valdesa). Jesteś naprawdę zajebiście obiektywny! Jedyny mecz który był wyrównany i mógł się zakończyć remisem (i zakończyłby się gdyby nie dogrywka) to finał Pucharu Króla. No, ale to Real zdobył tego decydującego gola.

No właśnie. Twoja znajomość ogranicza się na tym, że jeżeli dany zespół atakuje a drugi się broni, to ten pierwszy powinien wygrać. Mourinho nie postawił autobusu na bramce, ale grał defensywnie i dlatego jestem przekonany, że gdyby Real grał w jedenastu mecz zakończył by się remisem.

A ci dalej to samo. Przeczytaj mojego wcześniejszego posta o Pepe, a jak dalej twierdzisz, że 'kartki być nie powinno' to poprzyj to argumentami, a nie tylko piszesz, aby pisać. Przecież musi być coś na sędziego nie? ;)

Argumenty? Wejście było ostre, ok, żółty kartonik i po sprawie, bo gdyby trafił w nogę Alvesa, to mógłby mu zrobić krzywdę. Ale jako że nie trafił, nie powinien wylecieć z boiska. I pewnie by nie wyleciał, ale Alves zrobił taki obrót jakby dostał kopa od samego Bruce Lee, co zupełnie zmyliło sędziego.
Walić, że minuta na noszach i wracam odrodzony na boisko.

Jeżeli, jest ci 'żal Mourinho', to jesteś naprawdę śmiesznym i zajebiście naiwnym człowiekiem. Taka prawda, ja tu nikogo nie obrażam. : |

Mimo, że Mourinho nigdy nie darzyłem ogromną sympatią, to żal mi zarówno kibiców Chelsea jak i kibiców Realu, że zostali oszukani. Ja nie obrażam Barcelony.

No i bardzo dobrze, że zostanie ukarany. Może w końcu zamknie mu się na trochę gęba i przestanie płakać na sędziów po każdym przegranym i zremisowanym meczu swojej drużyny. Mourinho to największy cham i hipokryta jakiego znam (przynajmniej w świecie sportu). A honoru to on w ogóle nie ma. Niech się wynosi z Ligi Hiszpańskiej bo przez ten rok co w niej był, to każdy trener z PM go już chyba nienawidzi. Real Madryt już ośmieszył wielokrotnie swoimi wypowiedziami, tak samo zrobił z tego klubu 'autobus' który zamiast grać ofensywnie z Barceloną to gra defensywnie bo boi się dostać w pizdę. Fail.

Przytoczę teraz słowa Mourinho : są trzy grupy ludzi, jedna z nich to Ci, którzy nie wtrącają się w decyzję sędziów. Druga grupa ( do której on należy ) to grupa, która krytykuje arbitrów, gdy dopuszczą się nieprawidłowych decyzji. Trzecia grupa, do której należy tylko Guardiola to ten, który krytykuję prawidłowe decyzję sędziego. Przypomnij sobie Puchar Króla, kto płakał na sędziów? Autobus z Realu? Gościu, on jest w tym klubie 1 sezon. Nie od razu Rzym zbudowano.

Dlatego, że jestem kibicem Barcelony nie? I dlatego, że 90% ludzi tutaj nienawidzi tego klubu i wszyscy się ze sobą zgadzają. <3
Wyrażam tylko swoje zdania, a tobie ch*j do nich. ;)

Skoro chuj mi do Twoich zdań, to po co na nie odpowiadasz? Tak, Twoje posty są żałosne, dlatego że jesteś kibicem Barcelony. Bo każdy kibic tego klubu zachowuję się tak samo - arogancja, pewność siebie, obrażanie innych klubów.

To dziwne bo pierwszego posta od ostatniego czasu napisałem po porażce Barcelony w finale Pucharu Króla, hehe. Przewiń sobie kilka stron i poczytaj.
A nawet jeśli, to to, że dopiero teraz zacząłem się wypowiadać w tym temacie to znaczy już, że jestem sezonowcem? Co za typ...
Blaugranie kibicuje nieprzerwanie już jakieś 7~ lat i culé będę już na zawsze, niezależnie od tego czy Barça będzie wygrywać czy też nie.

Wiadomo, 1250 postów, od 2k9 na forum, ale nagle wielki oświt Barceloną, o i nawet avatar się pojawił!

A stąd, że skoro daliśmy rade wyeliminować Arsenal i teraz już prawie Real (jednego z największych faworytów do zdobycia LM) to po słabym Chelsea (w tym sezonie) się tylko przejedziemy. : )

Many, zapomniałeś chyba, że mecz meczowi nie równy. To tak jakbym miał porównywać Lech do Interu, Lech zremisował z Juve, a Juve wygrało z Interem, czyli to oznacza, że Lech jest lepszy od Interu czyli aktualnego mistrza europy!

Sram na to co ludzie będą myśleć, gdy ewentualnie wygramy LM. Ja się już przyzwyczaiłem do tego, że po wygranych Barcelony, szczególnie w Lidze Mistrzów, zawsze są nagonki na sędziego i inne pomówienia. Zazdrośnicy. : (

Zawsze są nagonki, ale sam sobie odpowiedz, czemu tak jest.

Ja się pochwalę trofeum w LM, a ty się będziesz mógł pochwalić odpadnięciem Milanu w 1/8 ze słabym Tottenhamem, hehe.

Ja się pochwale 7 zdobytymi trofeami ligi mistrzów, a Ty na nie będziesz musiał poczekać jeszcze z dwie dekady, hehe.

A Adebayor to frustrat, który jak już przegrywał to zaczął popychać, faulować i się spinać. Smutne. Bardzo się cieszę, że nie trafił do Barcelony. On w 100%'ach pasuje do Realu!

Zgodzę się, do Barcelony się nie nadaje, zbyt ostro gra i zbyt słabo symuluję. :/

Może tylko w Premiership, bo w Primera Division sędziowie są bardziej zdecydowani inni i karają czerwoną kartką faule, za które w Premier League sędzia dałby max żółtą. Real nie grał tak agresywnie przed przyjściem Mourinho i był całkiem inna drużyną. Teraz ich 'taktyka' na mecze z Barceloną to bronienie się przez cały mecz, atakowanie z kontr i specjalne faule, a to do Realu w ogóle nie pasuję. Pérez jest sam sobie winien, po zatrudnieniu takiego trenera.

Na mecze z Barceloną, ot co. Przecież z tego co kojarzę, to z innymi zespołami grają otwartą piłkę, ba, nawet sporo strzelają. Z Barceloną nie można grać otwartej piłki, Mourinho miał swój plan, niestety wszystko zepsuł sędzia. Czemu Perez ma być winien? Nie rozumiem.

Daję nam wygrane i dużo bramek. A co Realowi daję bronienie się przez cały mecz i atakowanie tylko z kontr? Remis? Rozumiem, że 0:0, albo 1:1 z Barceloną to już coś, dlatego tak grają.

Realowi na razie nic nie daje, ale Interowi dało finał ligi mistrzów, grając przy okazji w dziesięciu. To już coś, nie? Idźcie lepiej zapuścić zraszacze.

Potrafi grać ofensywnie, ale nie z Barceloną. Wygrał 2 ligi mistrzów, w tym jedną której nie powinien wygrać.

Nie powinien wygrać? A to czemu?

Ikki
28-04-2011, 21:19
Płaczecie jak nie wiem co... Jakby kur** Pepe połamał nogę to dopiero wtedy byłby faul? To patrze, że ładne pajace z was... No ale tak macie rację, Alves powinien zostawić nogę i dać sobie połamać ją... A patrze, że jeszcze płaczecie o CL z przed dwóch lat. Płaczecie o rewanż na SB ale patrze, że meczu na Camp Nou nie pamiętacie gdzie sędzia pomagał dla Chelsea. No bo tak po co to pamiętać, ważne było tylko to co było na SB. Tak samo jak byśmy mogli my kibice Barcelony płakać jak sędzia pomógł dla Interu w tamtym sezonie. Bramka Milito strzelona ze spalonego itp. ale po co płakać? Taka jest piłka nożna. Ale oczywiście wy wielcy znawcy jesteście, wszystko wiecie najlepiej...

Lewy
28-04-2011, 21:30
Spotkajcie się w realu i pozabijajcie się najlepiej.Ile można wałkować ten temat.

Ja tam już żyje Derbami Trójmiasta.LM nie bardzo mnie interesuje.Szczerze mówiąc interesował mnie wynik meczu MU.

A tu taki dodatek:

Na Lechię Gdańsk nałożono karę w wysokości tysiąca złotych za wywieszenie przez kibiców tego klubu transparentu niezwiązanego z zawodami podczas meczu z Legią Warszawa.

Ehehehe komuś chyba na premie zabrakło w szanownej komisji Ekstraklasy :)

Karpek
28-04-2011, 22:04
Na wstępie powiem że jestem kibicem Barcy, ale to co wczoraj robił Busquets nie podobało mi się w ogóle, nie lubie jak piłkarz lekko zostanie zachaczony w twarz (o ile w ogóle został trafiony), a leży i płacze o takie cos. Jak dla mnie to Pep powinien z nimi poważnie porozmawiać, aby nie robili takiego teatru na boisku tzn. Sergio, Pedro czy tam nawet Alves.
Z tym się zgodzę, mnie też denerwuję już od jakiegoś te symulowanie Busquetsa.
Nie przystoi na piłkarza Barcelony.

#
Sędziowie nie są nieomylni, ale wy na tym punkcie jesteście przewrażliwieni.
Pierdolicie cały czas o tych sędziach, a chyba nie muszę przypominać kto pomógł Interowi awansować rok temu do finału? Zaliczony gol Milito ze spalonego, nieuznany faul na Alvesie w polu karnym i nieuznana bramka Bojana w 90 min. (http://www.youtube.com/watch?v=eqIkHwCpbHA) Coś jeszcze? Widzicie tylko błędy sędziów tam gdzie popełnili je na korzyść Barcelony. Jesteście żałośni. : O Taka jest piłka, takich mamy sędziów - raz pomogą, a raz skrzywdzą. Zrozumcie to w końcu.

Nie możecie powiedzieć po prostu, że czerwona kartka to zbyt surowa kara tylko ciągle ciagniecie to, że sędzia zrobił dobrze, że się należało.
Hehe, chciałbyś. Czerwona kartka była słuszna i zdania nie zmienie.

W ogóle to beka Barca wygrała i już tutaj się pojawiły jakieś nowe twarze
Od samego początku czytam ten temat, tylko dopiero teraz zacząłem się tu wypowiadać. Musiałem coś napisać jak widziałem takich płaczków jak np. ty. : )

Prawda jest taka ze Barcelona bez sedziow w pewnej czesci by nie istniala...
Prawda jest taka, że jesteś pajacem i masz kompleks Barcelony.

Argumenty? Wejście było ostre, ok, żółty kartonik i po sprawie, bo gdyby trafił w nogę Alvesa, to mógłby mu zrobić krzywdę. Ale jako że nie trafił, nie powinien wylecieć z boiska. I pewnie by nie wyleciał, ale Alves zrobił taki obrót jakby dostał kopa od samego Bruce Lee, co zupełnie zmyliło sędziego.
Walić, że minuta na noszach i wracam odrodzony na boisko.
Sędzia miał prawo pokazać za ten faul zarówno żółtą jak i czerwoną kartkę. Wybrał tą drugą, pech. Zresztą należało mu się za wcześniejsze faule.

Mimo, że Mourinho nigdy nie darzyłem ogromną sympatią, to żal mi zarówno kibiców Chelsea jak i kibiców Realu, że zostali oszukani. Ja nie obrażam Barcelony.
Zostali oszukani? We wczorajszym meczu bramki były prawidłowo zdobyte, tak więc o co chodzi? Niech lepiej podziękują Pepe, za jego inteligentny faul.
Co do Chelsea to gol Iniesty z 93 min będzie was jeszcze dłuugo bolał.

Przytoczę teraz słowa Mourinho : są trzy grupy ludzi, jedna z nich to Ci, którzy nie wtrącają się w decyzję sędziów. Druga grupa ( do której on należy ) to grupa, która krytykuje arbitrów, gdy dopuszczą się nieprawidłowych decyzji. Trzecia grupa, do której należy tylko Guardiola to ten, który krytykuję prawidłowe decyzję sędziego. Przypomnij sobie Puchar Króla, kto płakał na sędziów? Autobus z Realu? Gościu, on jest w tym klubie 1 sezon. Nie od razu Rzym zbudowano.
Guardiola nie płakał na sędziów, zresztą już wszystko zostało wyjaśnione:

"Moje słowa zostały przekręcone. Chodziło mi o to, że o zwycięstwie w finale Copa del Rey decydują takie detale, jak chociażby dwa centymetry, które zmieniły mecz. Pogratulowałem Realowi zwycięstwa w Pucharze Króla, ponieważ na to zasłużyli. Wygrali z drużyną, którą reprezentowałem ja i z której czułem się dumny. Nigdy też nie oceniałem pracy sędziów. Nie robiłem tego nigdy. Czy to ja wpływam na decyzje sędziów? Taką drogę niestety w Madrycie obrali. Jeśli mówią, że to ja narzekam na sędziów, to OK. Ja nie mogę z takimi opiniami walczyć. Jestem z góry przegrany. Ja mogę walczyć jedynie na boisku."
Tak więc podniecaj się dalej swoim zajebistym Mourinho, wierz we wszystko i jaraj się wszystkim co powie.

Skoro chuj mi do Twoich zdań, to po co na nie odpowiadasz? Tak, Twoje posty są żałosne, dlatego że jesteś kibicem Barcelony. Bo każdy kibic tego klubu zachowuję się tak samo - arogancja, pewność siebie, obrażanie innych klubów.
Gdzie niby obraziłem jakiś klub? Spójrz sobie na posty w tym temacie, kto kogo obraża. Praktycznie w co trzecim poście, ktoś płacze na sędziów, bo nie umie się pogodzić z wygraną Barcelony. Na czele z tobą.

Wiadomo, 1250 postów, od 2k9 na forum, ale nagle wielki oświt Barceloną, o i nawet avatar się pojawił!
Nie moja wina, że pierwszy raz widzisz mnie na tym forum. Nie jest to moje pierwsze konto. A co ma do tego avatar typie? Czytam ten temat często, ale nigdy się w nim nie wypowiadałem, dopiero teraz zacząłem. Tak więc o ch*j ci chodzi? : o

Zawsze są nagonki, ale sam sobie odpowiedz, czemu tak jest.
Ponieważ jest duża grupa ludzi z kompleksem Barcelony, która gdy nie umie się pogodzić z jej wygraną, mówi, wtedy, że to 'dzięki sędziemu'. Ty do niej należysz. Ciekawe dlaczego ta sama grupa ludzi była cicho w 09r po półfinale z Interem.

Ja się pochwale 7 zdobytymi trofeami ligi mistrzów, a Ty na nie będziesz musiał poczekać jeszcze z dwie dekady, hehe.
Następny frustrat, który żyje tylko historią. Pewnie pierwszy i ostatni Puchar LM który Milan zdobył już wtedy kiedy im kibicowałeś (chyba, że jeszcze nie) był w 2007r. Obecnie to Milan może co najwyżej od Barcelony manite dostać, hehehehe. : [

Zgodzę się, do Barcelony się nie nadaje, zbyt ostro gra i zbyt słabo symuluję. :/
Do Milanu też się nie nadaję, bo jest za dobry na ten klub. : /

Czemu Perez ma być winien? Nie rozumiem.
Ponieważ to on zatrudnił Mourinho? Na dodatek wydał dziesiątki milionów na gwiazdki,a jak do tej pory wygrali tylko przeciętny (jak na taki klub jak Real) Puchar Króla. Ładnie niszczy ten klub.

Nie powinien wygrać? A to czemu?
A temu (http://www.youtube.com/watch?v=eqIkHwCpbHA). <--- tak w twoim stylu, popłacze trochę na sędziów : )! Napisz mi: dlaczego nie piszesz o błędach sędziów którzy skrzywdzili Barcelone, tak jak w tym filmiku? Twój kompleks jest naprawdę wyjebiście wielki!

Płaczecie jak nie wiem co... Jakby kur** Pepe połamał nogę to dopiero wtedy byłby faul? To patrze, że ładne pajace z was... No ale tak macie rację, Alves powinien zostawić nogę i dać sobie połamać ją... A patrze, że jeszcze płaczecie o CL z przed dwóch lat. Płaczecie o rewanż na SB ale patrze, że meczu na Camp Nou nie pamiętacie gdzie sędzia pomagał dla Chelsea. No bo tak po co to pamiętać, ważne było tylko to co było na SB. Tak samo jak byśmy mogli my kibice Barcelony płakać jak sędzia pomógł dla Interu w tamtym sezonie. Bramka Milito strzelona ze spalonego itp. ale po co płakać? Taka jest piłka nożna. Ale oczywiście wy wielcy znawcy jesteście, wszystko wiecie najlepiej...

Dokładnie! Ale wiesz, oni widzą tylko błędy sędziów na korzyść Barcelony, tych innych nie. Powtórzę jeszcze raz. Oni płaczą, my się śmiejemy z nich i cieszymy ze zwycięstwa. :) Pozdro.

Lagga v3
29-04-2011, 07:07
Z tym się zgodzę, mnie też denerwuję już od jakiegoś te symulowanie Busquetsa.
Nie przystoi na piłkarza Barcelony.

#
Sędziowie nie są nieomylni, ale wy na tym punkcie jesteście przewrażliwieni.
Pierdolicie cały czas o tych sędziach, a chyba nie muszę przypominać kto pomógł Interowi awansować rok temu do finału? Zaliczony gol Milito ze spalonego, nieuznany faul na Alvesie w polu karnym i nieuznana bramka Bojana w 90 min. (http://www.youtube.com/watch?v=eqIkHwCpbHA) Coś jeszcze? Widzicie tylko błędy sędziów tam gdzie popełnili je na korzyść Barcelony. Jesteście żałośni. : O Taka jest piłka, takich mamy sędziów - raz pomogą, a raz skrzywdzą. Zrozumcie to w końcu.

Hehe, chciałbyś. Czerwona kartka była słuszna i zdania nie zmienie.

Od samego początku czytam ten temat, tylko dopiero teraz zacząłem się tu wypowiadać. Musiałem coś napisać jak widziałem takich płaczków jak np. ty. : )

Prawda jest taka, że jesteś pajacem i masz kompleks Barcelony.

Sędzia miał prawo pokazać za ten faul zarówno żółtą jak i czerwoną kartkę. Wybrał tą drugą, pech. Zresztą należało mu się za wcześniejsze faule.

Zostali oszukani? We wczorajszym meczu bramki były prawidłowo zdobyte, tak więc o co chodzi? Niech lepiej podziękują Pepe, za jego inteligentny faul.
Co do Chelsea to gol Iniesty z 93 min będzie was jeszcze dłuugo bolał.

Guardiola nie płakał na sędziów, zresztą już wszystko zostało wyjaśnione:

Tak więc podniecaj się dalej swoim zajebistym Mourinho, wierz we wszystko i jaraj się wszystkim co powie.

Gdzie niby obraziłem jakiś klub? Spójrz sobie na posty w tym temacie, kto kogo obraża. Praktycznie w co trzecim poście, ktoś płacze na sędziów, bo nie umie się pogodzić z wygraną Barcelony. Na czele z tobą.

Nie moja wina, że pierwszy raz widzisz mnie na tym forum. Nie jest to moje pierwsze konto. A co ma do tego avatar typie? Czytam ten temat często, ale nigdy się w nim nie wypowiadałem, dopiero teraz zacząłem. Tak więc o ch*j ci chodzi? : o

Ponieważ jest duża grupa ludzi z kompleksem Barcelony, która gdy nie umie się pogodzić z jej wygraną, mówi, wtedy, że to 'dzięki sędziemu'. Ty do niej należysz. Ciekawe dlaczego ta sama grupa ludzi była cicho w 09r po półfinale z Interem.

Następny frustrat, który żyje tylko historią. Pewnie pierwszy i ostatni Puchar LM który Milan zdobył już wtedy kiedy im kibicowałeś (chyba, że jeszcze nie) był w 2007r. Obecnie to Milan może co najwyżej od Barcelony manite dostać, hehehehe. : [

Do Milanu też się nie nadaję, bo jest za dobry na ten klub. : /

Ponieważ to on zatrudnił Mourinho? Na dodatek wydał dziesiątki milionów na gwiazdki,a jak do tej pory wygrali tylko przeciętny (jak na taki klub jak Real) Puchar Króla. Ładnie niszczy ten klub.

A temu (http://www.youtube.com/watch?v=eqIkHwCpbHA). <--- tak w twoim stylu, popłacze trochę na sędziów : )! Napisz mi: dlaczego nie piszesz o błędach sędziów którzy skrzywdzili Barcelone, tak jak w tym filmiku? Twój kompleks jest naprawdę wyjebiście wielki!

Dokładnie! Ale wiesz, oni widzą tylko błędy sędziów na korzyść Barcelony, tych innych nie. Powtórzę jeszcze raz. Oni płaczą, my się śmiejemy z nich i cieszymy ze zwycięstwa. :) Pozdro.

JESTES troche przykry. udowodnili ci to , że alves nie był faulowany - czerwonej kartki nie powinno byc. poparli to dowodami itd. a tobie zostają tylko twoje słowa , które i tak każdy ma w dupie xD!!

Ikki
29-04-2011, 10:02
@Up. Co oni udowodnili? Bo z tego co widzę to nic. Odsyłam do zasad piłki nożnej,a jeżeli nie chcesz szukać to proszę fragment:

"kopie lub usiłuje kopnąć przeciwnika (bardzo ważna sprawa – w przepisach piłki nożnej również sama chęć sfaulowania kwalifikuje się do odgwizdania przewinienia)"

SedaN*
29-04-2011, 12:23
http://kwejk.pl/obrazek/62732/prawdziwi,mężczyźni.html

_woto_
29-04-2011, 13:51
No Sedan ja tez zauwazylem ze od 1 z 4 Grand Derbi przybylo troche nowych hehs. Fajnie sie zapowiada 1 maja w PL

Karpek
29-04-2011, 14:22
JESTES troche przykry. udowodnili ci to , że alves nie był faulowany - czerwonej kartki nie powinno byc. poparli to dowodami itd. a tobie zostają tylko twoje słowa , które i tak każdy ma w dupie xD!!

Co mi udowodnili? Takie dowody to ja też w dupie mam. : O
Jak nie znacie zasad piłki nożnej to już wasz problem. Zresztą Ikki już wszystko wytłumaczył.

Krulowiec
29-04-2011, 15:02
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/62742-busket1.jpg

No co tam :)

Poza tym, gdzie są w 2k14 mistrzostwa?

Pitekk
29-04-2011, 15:06
Poza tym, gdzie są w 2k14 mistrzostwa?
w Brazylii.

Tego tematu po każdych Gran Derby nie idzie czytać. Było minęło 2:0.
Już lepiej się pocieszyć nasza ligą

Sweetka
29-04-2011, 15:33
Co mi udowodnili? Takie dowody to ja też w dupie mam. : O
Jak nie znacie zasad piłki nożnej to już wasz problem. Zresztą Ikki już wszystko wytłumaczył.

Boze , dotrze cos do ciebie zapatrzony w swoj sezonowy klub dzieciaku?
Sa na wszystko dowody , nie wiem jakich ty bys chcial -.-

Sambo Rasta
29-04-2011, 17:03
http://kwejk.pl/obrazek/63131/co,by,było,,gdyby,piłkarze,mieli,facebooka.html

Ja tam już żyje Derbami Trójmiasta

1;0 arka ;)

jeszcze jakby wisla zgubila chociaz te 2 pkt a Jaga w Bytiomiu trojeczka i jest git ;)

Szybki jak szyba
29-04-2011, 17:18
@up
hahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahaha haahhaha
@top
Raz piszą, że Genkov już zdrowy raz, że dopiero na Lechie będzie gotowy albo i nie -.- Bez Bułgara boję się o ten mecz z Górnikiem...

Τettmeier
29-04-2011, 17:31
Karpek, według Ciebie Pepe powinien dostać kartkę za 'wcześniejsze' przewinienia? Pokaż które.
Jak mnie wkurwia taka arogancja, że Barcelona w tej chwili wlałaby Milanowi. Srałaby. Nic nie wiesz bo taki mecz się w ostatnim czasie nie odbył i jak na razie do niego nie prędko. Adebayor za dobry na Milan? Myślę, że Pato, Robinho i Zlatan, z którym nie mogliście sobie poradzić bo był.. zbyt niesforny tworzą doskonałe trio atakujące najlepszego zespołu z Serie A i nie trzeba im nikogo lepszego. No chyba, że Cristiano Ronaldo, o którym Berlusconi ostatnio mówił.

'Oxidosis'
29-04-2011, 17:52
@Up. Co oni udowodnili? Bo z tego co widzę to nic. Odsyłam do zasad piłki nożnej,a jeżeli nie chcesz szukać to proszę fragment:

"kopie lub usiłuje kopnąć przeciwnika (bardzo ważna sprawa – w przepisach piłki nożnej również sama chęć sfaulowania kwalifikuje się do odgwizdania przewinienia)"

Skoro tak, to czemu http://www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8&feature=player_embedded#at=25 nie ma nawet kartki? Wejście bardzo podobne do wejścia Pepego. Przecież to oczywiste jest, że są równi i równiejsi.

Co do Ciebie Karpek, ostatnią wypowiedzią dałeś do zrozumienia, że to ja wygrałem tą potyczkę słowną. Nie mam zamiaru już Ci odpisywać po zdaniu, bo raz, że nikt tego nie czyta, a dwa, że to do niczego nie prowadzi, bo obaj będziemy nadal uważać inaczej. Nie mniej jednak nie miałeś już argumentów, to zacząłeś wjeżdżać na Milan. Wspomniałeś o tym, że Barcelona by rozbiła Milan? Być może. Ale ostatnie ich spotkanie ( nie tak dawno, bo rok temu ) zakończyło się wynikiem 1:1, ale pewnie nawet nie wiesz jakie, gdyż wtedy jeszcze Barcelonie nie kibicowałeś. Co do Adebayora, nie wiedziałeś już co napisać, więc palnąłeś taką głupote, że aż trudno uwierzyć. Tym samym pogrążyłeś siebie.

Karpek
29-04-2011, 18:16
Boze , dotrze cos do ciebie zapatrzony w swoj sezonowy klub dzieciaku?
Sa na wszystko dowody , nie wiem jakich ty bys chcial -.-

Curwa, pisałem ci już szczylu coś o moim kibicowaniu. Nie masz żadnych podstaw do nazywania mnie 'sezonowcem'. Nic o mnie nie wiesz. Tak więc wypierdalaj.

Co do faulu Pepe, wystarczy przeczytać punkt regulaminu który podał Ikki.

Skoro tak, to czemu http://www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8&feature=player_embedded#at=25 nie ma nawet kartki? Wejście bardzo podobne do wejścia Pepego. Przecież to oczywiste jest, że są równi i równiejsi.
Przyznam, że sędzia tutaj odjebał i za to też powinna być kartka. Sam nie lubię Busquetsa (piłkarzem jest dobrym, ale wkurwiają mnie te jego zachowania) i szczerze wolałbym, żeby odszedł z Barcelony. Niestety to jest raczej niemożliwe...

Co do Ciebie Karpek, ostatnią wypowiedzią dałeś do zrozumienia, że to ja wygrałem tą potyczkę słowną. Nie mam zamiaru już Ci odpisywać po zdaniu, bo raz, że nikt tego nie czyta, a dwa, że to do niczego nie prowadzi, bo obaj będziemy nadal uważać inaczej. Nie mniej jednak nie miałeś już argumentów, to zacząłeś wjeżdżać na Milan.
To ty pierwszy zacząłeś pisać o 'śmiesznych trofeach' zdobytych przez Barcelonę.

Wspomniałeś o tym, że Barcelona by rozbiła Milan? Być może. Ale ostatnie ich spotkanie ( nie tak dawno, bo rok temu ) zakończyło się wynikiem 1:1, ale pewnie nawet nie wiesz jakie, gdyż wtedy jeszcze Barcelonie nie kibicowałeś.
Mecz u Puchar Gampera oglądałem. Nie był to bardzo ważny mecz, Barça wygrała po rzutach karnych które były strzelane przez zawodników dla jaj, ty wierny, wspaniały, niesezonowy kibicu Milanu. xd

Benn
29-04-2011, 21:27
http://kwejk.pl/obrazek/62806/talent,do,aktorstwa-bezcenny.html

Crayon
29-04-2011, 22:46
TO SĄ FAULE
Rafael v Liverpool (http://videa.hu/videok/sport/manchester-vs-liverpool-6-EHNCeMDx49qCd0oL)
Carragher v Manchester United (http://www.youtube.com/watch?v=t4fq4ZVlFFY&feature=related)
Busquets v Real Madrid (http://www.youtube.com/watch?v=VwPQ0fInwx8)
Roy Keane v Manchester City (http://www.youtube.com/watch?v=7XS2ANV5Wjg&feature=related)

TO NIE JEST FAUL
Pepe v Barcelona (http://www.youtube.com/watch?v=RQkI_wHBQ2s)

Czujecie różnicę, co nie?

.. to mam taką beke, że ja pierdole x D!
Jak dla ciebie fajna piłka to bronienie się przez cały mecz, to gratuluję.
Nie zrozumiałeś chyba przesłania. Real Madryt gra bardzo fajną piłkę, bo wyeliminował z gry trio Messi - Iniesta - Xavi. Podobnie jak Inter w dwumeczu z Barceloną w półfinale, kiedy ten kurdupel biegał po 30 metrze dookoła 'zamku' i nie wiedział gdzie się podziać. Podobnie jak w reprezentacji Argentyny, grał totalne nic. Real Madryt gra bardzo fajną piłkę, bo jako jedyny zespół z tej słabiutkiej ligi hiszpańskiej poradziłby sobie w lidze angielskiej - gra twardo, agresywnie, nie boi się kontaktu z przeciwnikiem. I jakby dostał za przeciwnika Stoke, albo Newcastle, na pewno byłby to fajny pojedynek, bo obrońcy tych klubów nie są wirtuozami piłki jak Vidic, czy Terry, nie mają takiej kontroli nad futbolówką i często najpierw trafiają w przeciwnika, potem w piłkę.

Tak, tak, Barça zawsze wygrywa dzięki sędziom. Kolejny pajac który nie umie się pogodzić z wygraną Barcelony.
Może nie wygrywa dzięki sędziom, ale Ci panowie zdecydowanie im pomagają w osiągnięciu sukcesu.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToQJh4-wTvu0qn_XACgdWKktaMu5PGVFOwUCT6WVbqMH3erEdS&t=1

Taki Hiszpański Arboleda. Niby kozak, a jak się go popchnie to beczy, szkoda takiego playera. Jak grasz siłowo to nastaw się, że na Ciebie też będą siłowo grać.

Śmieszne w sumie - Real wygrywa, kibice Barcelony machają ręką "aaa, bo to tylko był Puchar Króla, popatrzcie na tabelę, kto jest mistrzem". Gdyby Barca wygrała, to by pewnie był spust na zol(ziemię) i orgazm "HAHAHAH GDZIE WASZE BERŁO, BERŁO I KORONA?"

Nie chcę mi się pisać tego samego dla was, więc pozwolę sobie skopiować fragment pewnego artykułu:
Mam rozumieć, że autor tego tekstu jest obiektywnym autorytetem w dziedzinie piłki nożnej?

Co by sędzia nie zrobił - i tak zawsze znajdą się ci, którzy będą płakać, że arbiter pomógł Barcelonie 'wygrać' w ważnym meczu. Tak więc płaczcie dalej. My się śmiejemy z was i cieszymy z wygranej. :)
http://www.youtube.com/watch?v=JvwGT5yZje0&feature=related
Osobiście doliczyłem się dwóch zagrań ręką i jednej czerwonej kartki(skoszenie Drogby w polu karnym), razem trzy karne. No, ale arbiter w ogóle nie pomógł Barcelonie, no co ja, jestem jakiś nawiedzony tylko i bredzę bez sensu, bo kipi ze mnie zazdrość, że Manchester United nie jest Barceloną(dzięki Bogu...)

A ja żałuję, że Chelsea nie dała rady Manchesterowi w ćwierćfinale. Chciałbym zobaczyć finał Barça - Chelsea. Dostalibyście wpierdol 2x większy niż Manchester w 09r i ciekawe jakbyś wtedy usprawiedliwiał swój zespół
No, no, no, co jeszcze. Chelsea gra mocno siłową piłkę, chyba nawet bardziej niż Manchester United. Chodzi mi tutaj o linię obrony i Drogbę, bo Anelka to mięciutki jest, a Torres to wiesz, strzeliłem tylko jedną bramkę mniej dla Chelsea niż on. No i to nie piłkarzy Chelsea podnosi się za szmaty do pionu, tylko Waszych geniuszy Davidów Ville i Busquetsy. Chelsea postawiłaby Wam trudne warunki do gry, teraz już nie są takimi ciotami, gdzie dostają z Wigan, które zawsze ze Stamford wyjeżdżało z 10 bramkami z tyłu. Teraz łamią kości bez litości.

Po drugie, nie wiem o co Ci chodzi z tym finałem, mieliście jedną okazję, Eto'o strzelił na 1:0 na początku, potem mecz był wyrównany, tylko że Ferguson musiał zaryzykować i przez ostatnie 15 minut graliśmy 6 napastnikami i tylko 3 obrońcami. Poszła jedna kontra, akurat tak wpadło i Messi strzelił na 2:0. Było po wszystkim. Manchester dał z siebie wszystko, nie wyszło, niektórzy za bardzo chcieli, vide Ronaldo, Nani, którzy solowymi rajdami tracili piłki, a mogli podawać. Zapraszam na Wembley, katalońskie krowy :)

Nie powinno być czerwonej kartki dla Pepe.
True, w Anglii to sędzia by grę puścił. Albo dał żółtą.

Przykładowo kibice Barcelony to beksy ( znam takich dużo z resztą ) a kibice dajmy Manchesteru to ludzie, którzy wolą twardą piłkę i nie płaczą po przypadkowym uderzeniu ;)
Podbijam, święta prawda. Mam kilku w drużynie płaczków z Barcelony, kopniesz, popchniesz takiego to leży i płacze. Zero jakiejś agresywnej gry, nic. Trzeba czasami pierdolnąć, naprawdę. Ja nie boję się agresywnej gry, popchnąć, czasami kopnąć najpierw w piłkę i zderzyć się z przeciwnikiem, albo zakleszczyć się z nim, no zdarza się, to jest sport dla facetów, a nie dla panienek. Jak ktoś chce to można pograć w siatkówkę, tam nie ma kontaktu z przeciwnikiem.

No, pewnie, a po co Ci ludzie mają te ochraniacze, dla szpanu tylko, co nie? Niech Cię ktoś jebnie w głowę, albo tak jak Parker Joe Cole'a (http://www.youtube.com/watch?v=A8QUzr94sYA&feature=related), to jest dopiero zasłużona czerwona kartka, a nie te aktorstwo Alvesa, który sam gra agresywnie, ale jak już jego kopią, to płacz. Jak Arboleda, naprawdę.

Na 0:0 zasłużyli sobie tym, że wyeliminowali grę Barcelony na tyle, że nie sprawiali żadnego ciekawego zagrożenia, dopóki nie wywalili Pepe i Barca mogła sobie zagrać odważniej, bo miała więcej miejsca na boisku. Ostatnio w Fifa Manager akurat grałem z Barceloną Tottenhamem, wywalili mi z boiska w końcówce jednego zawodnika za drugą żółtą kartkę. Musiałem zmienić napastnika na defensywnego i wyeliminowałem u siebie jakąkolwiek linię z przodu. W grze komputerowej Barcelona zamknęła mnie na własnej połowie, bo nikt nie miał jak zaatakować linii obrony, która rozgrywała sobie piłki i robiła wrzutki w pole karne, a Pique mi biegał po polu karnym. Ale dociągnąłem remis, chociaż było gorąco. Ja wiem, że mówię o grze komputerowej, ale to bardzo fajnie obrazuje to, co potrafi zrobić Barca na żywo, jak gra w przewadze. Strata jednego zawodnika z linii obrony, albo lini pomocy eliminuje całkowicie linię ataku, która musi grać głęboko wycofana. A ich swoboda jest ogromna. Koledzy sędziowie o tym wiedzą, chętnie wykorzystują.
Jak Real grał w 11 to wygrali, jak grali w 10 to remisowali i przegrywali. Rozumiesz o co chodzi, nie?

Na tym filmiku trafil w pilke co nie podlega zadnej karze .
No nie do końca. Zagranie nakładką, czyli wysoko uniesioną nogą jest uznawane za niebezpieczną grę, dla zdrowia zawodników i nawet jeśli nie dotyka się piłki, to sędzia powinien nakazać zatrzymanie gry i wznowić rzutem wolnym. Akurat sędzia mógł ukarać zawodnika żółtą kartką, ale czerwona to jest przesada. Żenujące aktorstwo Alvesa, powinien się wstydzić. Kutas schodzi na noszach, a za 30 sekund już strzela na bramkę. Krew się gotuje jak widzi takich pajaców.
W Anglii to nie gwiżdżą w ogóle nakładek, no chyba że trafiają w zawodnika...

Wszystkie dobre strony widzisz po stronie Blancos, a złe po stronie Blaugrany.
Real Madryt gra agresywną, siłową piłkę, skupia się na grze z kontry, bo jak wychodzi do przodu to zgarnia piątkę z tyłu. Nie odpuszczają, są zdeterminowani, waleczni, ryzykują. Barcelona gra bardzo fajną techniczną piłkę, dużo podań, niekonwencjonalne zagrania, tiki taka, pach pach pach, statystyki miażdżące, ale to nie one grają w piłkę, liczą się bramki. Barca może grać przez 90 minut podaniami i mieć ich trzy tysiące, ale jeśli nie zdobędzie bramki, to mogą co najwyżej jakiś rekord Guinnessa pobić, że wymienili najwięcej podań na świecie.

Jedyny mecz który był wyrównany i mógł się zakończyć remisem (i zakończyłby się gdyby nie dogrywka) to finał Pucharu Króla. No, ale to Real zdobył tego decydującego gola.
Czy to jest ten jedyny mecz, gdzie grali w 11 przez całe spotkanie?

Crayon
29-04-2011, 22:46
Przeczytaj mojego wcześniejszego posta o Pepe, a jak dalej twierdzisz, że 'kartki być nie powinno' to poprzyj to argumentami, a nie tylko piszesz, aby pisać. Przecież musi być coś na sędziego nie? ;)
- Prawda jest taka, że na początku zagwizdał faul na korzyść Realu, ale to jego asystent poprosił go zmianę decyzji i czerwoną kartkę. Stark nic tam nie widział i nie był przygotowany na prowadzenie takiego meczu - mówi zdecydowanie Hiszpan. (http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Guerrero-to-nie-byla-decyzja-Starka,wid,13364967,wiadomosc.html)

No, ale co my tam wiemy, jak Busquets wpierdala dwiema nogami w Xabiego Alonso to jest okej, jak jakiś czarnuch murzyn kosi w polu karnym Drogbę to jest okej, jak Pique przyjmuje piłkę ręką w polu karnym to jest okej, ale jak Adebayor wpada na tego małego kurdupla (http://www.youtube.com/watch?v=WHSBOnXAZ8k), Arbeloa z Ramosem próbują podnieść NIESAMOWICIE CIERPIĄCEGO VILLĘ (http://www.youtube.com/watch?v=KGopYRbsmr4) to nie jest okej. Beka z tego byłego grajka Valencii. Niby taki wielki ból, a jak go posadzili do pionu to od razu do bitki mocny. Kozak jak Alves. Niby tak ***** boli, a zaraz zapierdala. Szamani w tej Barcelonie pracują, że tak błyskawicznie na odległość leczą z bólu piłkarzy, czy oni dostają jakieś tabletki na piorunująco szybką regenerację?
Ogólnie rzecz biorąc - Barcelońskie krowy to niezłe płaczki. Polecam popcorn, colę i oglądajcie: http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_EP0

Obejrzyj sobie jeszcze raz ten fragment meczu, jak Mou zachowywał się w stosunku do arbitrów po kartce dla Pepe.
Mourinho jest skończony, niezależnie gdzie będzie trenować, będzie tyrany, jak Ferguson w Anglii. Za to, że prawda boli arbitrów, niektórzy naprawdę nie powinni sędziować na tym poziomie gry, jeśli ich decyzje są tak żenujące. Ja rozumiem - może zdarzyć się sędziemu słabe spotkanie, tak samo jak piłkarzom, ale nie notorycznie, *****! Webb to dobry sędzia, pokazał to w finale ligi mistrzów, pokazał to też w finale pucharu świata, chociaż tam miał jedną sytuację gdzie powinien wywalić De Jonga, ale tak to bez zarzutu.

No pewnie, nazywasz go największym chamem i hipokrytą, potwierdź swoją tezę, najbardziej ciekawi mnie ta hipokryzja. Gdzie on zapowiadał, że zrobi ofensywne wyjście na Barcelonę? Nigdy nie grał ofensywnie z Barceloną, nie jest idiotą. Raz mu nie wyszło, bo nie wiedział na co się pisze i za bardzo się cofnął, robiąc prawdziwy autobus(listopad) i wyciągnął z tego wnioski, że trzeba wyjść agresywniejszym pressingiem. Poskutkowało, Barca nie wiedziała co się dzieje, to zaczęli wywalać z boiska najważniejsze ogniwa. Ciekaw jestem, co by się stało, jakby nagle wypierdolili Iniestę, albo Xaviego. Kto by podawał Messiemu piłki, Maxwell, który widzi tylko Valdesa i nie podaje nikomu innemu futbolówki? A może Busquets, albo Pedro, którzy wpadają na Arbeloę i płaczą, że się odbili jak od drzewa?

A stąd, że skoro daliśmy rade wyeliminować Arsenal
4:3 w dwumeczu to nie jest jakiś świetny wynik. Dupa się trzęsła nieźle, co nie? Ale pan kolega z gwizdkiem wyeliminował jedyną siłę ofensywną Arsenalu i mieliście już z górki, no wiem.

Bo Barca to zbiorowisko ciot i dupek, które przewracają się trzymając za głowę, mimo że zostali trafieni w brzuch/nogi. Ciekawe czy mają dodatkowe treningi z upadania i płakania do panów kolegów z gwizdkiem.

Bo najlepiej żeby Real grał dalej taką niby klepankę i dostawał w rzić z Valencią. Teraz grają bardzo fajny futbol, co widać w innych meczach. Liga Hiszpańska nie kończy się na spotkaniach Realu z Barceloną.

Barcelona też wygrała jedną ligę mistrzów, której nie powinna mieć, więc wychodzi na zero ;)

Bo jak Barcelona może wygrywać bez pomocy sędziów? : /
No właśnie :confused:

"Co tam Puchar Króla, co tam Liga Mistrzów, co tam Superpuchar Europy, ważna jest Liga i to, że Barca mistrzem Hiszpanii!!!!11"

Oni płaczą, my się śmiejemy z nich i cieszymy ze zwycięstwa. :) Pozdro.
Beka jak się tam dopisze przed tym zdaniem Barcelońska krowa. Idealnie pasuje, oni płaczą, a my się śmiejemy. Dajcie popcorn i colę, tacos, tacos!

Czerwona kartka zazwyczaj jest pokazywana:

za brutalny faul;
po otrzymaniu dwóch żółtych kartek;
za niesportowe zachowanie (np. wulgarne dyskusje z arbitrem);
za atak bez piłki;
za zatrzymanie piłki ręką w dogodnej sytuacji bramkowej bądź faul na zawodniku wychodzącym sam na sam z bramkarzem.
za obraźliwe gesty i podburzanie trybun

Gdzie tutaj jakieś zagranie nakładką bez kontaktu z przeciwnikiem? No, ale co ja mogę wiedzieć, jestem subiektywny i mam kompleks Barcelony, a Pepe powinien cztery razy wylecieć z tego boiska za to co zrobił biednemu Alvesowi i jeszcze dostać zawieszenie na pół roku, bo to był szczyt brutalności z jego strony.

To ty pierwszy zacząłeś pisać o 'śmiesznych trofeach' zdobytych przez Barcelonę.
No, ostatnio to nie zdobyliście tego śmiesznego trofeum, Pucharu Króla, ale jakbyście go zdobyli to nie byłby taki śmieszny, ale co ja się znam, mam kompleks Barcelońskiej krowy.

Mecz u Puchar Gampera oglądałem. Nie był to bardzo ważny mecz, Barça wygrała po rzutach karnych które były strzelane przez zawodników dla jaj, ty wierny, wspaniały, niesezonowy kibicu Milanu. xd
No, bo Barcelona wszystko robi dla jaj. Bawi się na 30 metrze w dziadka, bo na treningach to mają tylko lekcje z symulowania. A karne to strzelają podobnie jak Totti na treningu (http://www.youtube.com/watch?v=o2L4yC2d30k), bo każdy mecz gdzie się męczą jest robiony dla jaj, a że tam występowali zawodnicy z ich szkółki to tylko potwierdza tezę, że to wszystko dla zabawy. Bo Ci zawodnicy ze szkółki wcale nie chcieli się pokazać z jak najlepszej strony Guardioli, nie jest ich marzeniem przebić się do pierwszego składu i nie dawali z siebie 110% żeby wypaść jak najlepiej. Ale co ja wiem, przecież mam kompleks Barcelony.

PS dwa posty bo nie zmieściłem się w jednym, sry

SedaN*
29-04-2011, 23:01
100% zgadzam się z KRAJONEM.

+ od tego (http://www.youtube.com/watch?v=JvwGT5yZje0&feature=related) czasu nie lubię tych pierdolonych symulantów, którzy spadają na klapsa

Pitekk
29-04-2011, 23:09
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/62732-prawdziwi-mezczyzni.PNG
Coś w tym jest.

A wracając do polskiej piłki.

Lech po kolejnym słabym meczu przegrał tym razem w Lubinie. Jedynie co podobało mi się w tym meczu to momenty dobrej gry Murawskiego. Widać że chłopak powoli wraca do swojej optymalnej formy.

A Łks przegrał z Ruchem w Radzionkowie.

Devixx
29-04-2011, 23:44
Ale wy płaczecie nad tą Barceloną, ja pierdole. Wynik to wynik, nie podoba się to nie oglądajcie - krótka piłka.
Real Madryt gra bardzo fajną piłkę, bo wyeliminował z gry trio Messi - Iniesta - Xavi. Podobnie jak Inter w dwumeczu z Barceloną w półfinale, kiedy ten kurdupel biegał po 30 metrze dookoła 'zamku' i nie wiedział gdzie się podziać. Podobnie jak w reprezentacji Argentyny, grał totalne nic.
"W obecnym sezonie napastnik Barçy strzelił już 52 gole, zaliczył też 25 asyst."
Wiem, że Hiszpańska to nie to co Angielska ale dzięki tym statystykom, myślę, że nie można nazwać go słabym.

Ładny karny Tottiego

Sambo Rasta
30-04-2011, 17:40
jestem ciekaw ile tym razem wzieli za oddanie meczu ;) ciekawe czy wiecej niz w barazach z arka..

Lewy
30-04-2011, 17:45
http://kwejk.pl/obrazek/63131/co,by,było,,gdyby,piłkarze,mieli,facebooka.html

1;0 arka ;)

jeszcze jakby wisla zgubila chociaz te 2 pkt a Jaga w Bytiomiu trojeczka i jest git ;)

3:0 z bytomiem i to do przerwy hahaha.Wielka Jagiellonia haha.Wisła by mogła wyciągnąć wygraną.A ty w Bytomiu nie jesteś wielki "kibicu"?.

A jutro 6 derby w ekstraklasie będą wygrane :)

Karpek
30-04-2011, 17:50
Crayon frustracie, zapisz jeszcze z 5 postów - może będziesz fajniejszy na tym tibijskim forum, hehe. Płaczesz gorzej niż 80% kibiców Królewskich, po wygranej Barcelony, polaczku. W Hiszpanii kibice są całkiem inni... Jednak znam kilku kibiców Realu, którzy już pogodzili się z porażką swojego klubu, przyznali, że Barcelona była lepsza, pogratulowali jej i OK. Też pogratulowałem Blancos, gdy zdobyli Puchar Króla, nie narzekałem na sędziów (napisałem tylko, że nie jest to dla mnie najważniejsze trofeum w tym sezonie). Przecież ja i ty dobrze wiemy, że Barça była lepsza w ostatnim meczu, a ty szukasz tylko śmiesznych wymówek, bo nie umiesz się do tego przyznać. Wcześniej dawałem ci link do artykułu napisanego przez 'kibica' Manchesteru. Teraz już jestem pewien, że należysz do tej samej grupy co autor tego felietonu. Jeszcze nie ochłonąłeś po finale z 09r? Twój problem. Będziecie mieli okazję (wszystko na to wskazuję) zrewanżować się za miesiąc. Rozumiem, że chciałbyś, żeby w finale Manchester zagrał z Realem - mielibyście łatwiejszego przeciwnika i uniknęli podobnego wpierdolu co dwa lata temu. Między innymi dlatego tak teraz beczysz. Ale bądź dobrej myśli. Może tym razem wam uda i wygracie z Barceloną! Jak ty to mówisz: 'po męsku' sprzedacie kilka kos Messiemu, Xaviemu i Inieście i będzie wam łatwiej. Chociaż, gdyby był finał Real - Manchester to też byście łatwo nie mieli. Skoro Mourinho znalazł sposób na Barcelonę w finale Pucharu Króla to po was by się tylko przejechał, hehe. Do Devixxa też się ciągle przypierdalasz tylko dlatego, że kibicuje Blaugranie i wyraża swoje zdania. Tak, powtórze jeszcze raz: masz kompleks Barcelony! :) I jest on baardzo duży. To samo tyczy się Sedana (czy jak mu tam), tylko różnica z nim jest taka, że akurat jego boli półfinał z 09r. Nie martwcie się chłopcy, kiedyś wam przejdzie. Chyba. Nie mam zamiaru już się bawić w odpisywanie tobie, ciągle na te samy tematy: sędziowie, faule, no i obrażanie przez ciebie Barcelony. I tak nikt tego nie czyta, ja i ty mamy swoje zdania i dalsza konwersacja nie ma najmniejszego sensu.

Bo Barca to zbiorowisko ciot
Widzisz i te 'cioty' wygrały 6 z ostatnich 8 meczów z Madrytem który gra 'fajną piłkę' stosunkiem bramkowym 19:4 i rozjebały twój jeszcze zajebistszy, klub prawdziwych mężczyzn - Manchester w finale LM 2:0.

Bez odbioru.

Old Shidishi
30-04-2011, 18:33
Crayon, juz karwa daj sobie spokoj i nie placz tak nad tym meczem. Co sie stalo, to sie nie odstanie! Naprawde, chyba kazdego z fanow Barcy rozbawiasz swoimi wykladami na temat "FC Barcelona - kolejne niesprawiedliwe zwyciestwo". Polecam obejrzeć TO (http://www.youtube.com/watch?v=dPQqgyTtGKU), masz tutaj pokazana zelazna obrone Krulefskich.

Azbest on de tour
30-04-2011, 18:35
napinacie się jakby chodziło o wasze życie

ale pamiętaj, że Alves symulował!

tak właśnie wyglądają wasze bezsensowne kłótnie

Górnik wygrał z Wisłą (ja pierdole, co to za liga)

a Jaga do przerwy dostawała koncertowy wpierdol z Bytomiem (jw.)

TAK SIĘ WALCZY O MISTRZA W POLSCE

Sambo Rasta
30-04-2011, 18:57
3:0 z bytomiem i to do przerwy hahaha.Wielka Jagiellonia haha.Wisła by mogła wyciągnąć wygraną.A ty w Bytomiu nie jesteś wielki "kibicu"?.

A jutro 6 derby w ekstraklasie będą wygrane :)

lepiej dostac 2;3 z bytomiem na wyjezdzie niz u siebie 0;2 z gornikiem (przypominam kolejke temu Jagiellonia - Gornik 2;0)
tak czy siak kolejka na korzysc jagiellonii w porownaniu do wisly ;)

Szybki jak szyba
30-04-2011, 18:59
@up
z kupą w gaciach wchodziłem na ekstraklasa.net looknąć wynik w bytomiu.
3:0 do przerwy dobra beka a 92 minuta 3:2 i minuta do końca. Dobrze, że jak Wisła straciła 3pkty to i chociaż Jaga... Bez naszej bułgarskiej snajpy Wisła to nic nawet Melex nie pomaga ;oo Może nasze zagraniczne piłakrzyki nie były przyzwyczajone do grania podczas takiej pogody. No ale nie ma wymówek, najpierw przegrana ze Śląskiem teraz z Górnikiem. Żurawski już murawy nie powącha do końca kariery i bardzo dobrze, Robert teraz im tam ostre liryczne wpierdol i na następny mecz z Gieńkiem będę spokojny. JESZCZE LEGIA NAS DOGONI I ZDOBĘDZIE MAJSTRA HAHA. Gratuluję Górnikowi.
@up
kurva jaki ty żałosny jesteś to szok, przypominam jeszcze niedawno Wisła 2:0 jaga i już nie pyskuj ćpunie bo mistrzostwo nasze.
@down
po 1 edytuj po 2 a co to za problem ojebać amike gdzieś na 2-3 do jaja + legie to już z czwórkę jak na jesieni. Opór będzie tylko z polonią i Lechią bo o craxe to się nie martwię, Małecki ich sam zje a o zagłębiu to nie wspomnę, wy z ogonami pkty tracicie to ja nie rozumiem czemu masz tak dobry humor, no chyba, że przyćpałeś trochę to już nie wnikam.

Sweetka
30-04-2011, 19:08
lepiej dostac 2;3 z bytomiem na wyjezdzie niz u siebie 0;2 z gornikiem (przypominam kolejke temu Jagiellonia - Gornik 2;0)

Wedlug twojego toku myslenia Wisła - Barcelona 1:0 czyli Wisła najlepszym klubem na swiecie?

Borussia mistrzem ;]

Azbest on de tour
30-04-2011, 19:15
spojrz w terminarz

ale nie zapominaj, że to polska liga i tutaj typowanie czegokolwiek mija się z celem

Sambo Rasta
30-04-2011, 19:19
ale nie zapominaj, że to polska liga i tutaj typowanie czegokolwiek mija się z celem

co prawda to prawda ;)

Zagłębie Lubin - Wisła Kraków

przedostatnia kolejka i tym razem Chavez .. JOP GOAL i traci mistrza na korzysc Jagi ;)

Azbest on de tour
30-04-2011, 19:21
co prawda to prawda ;)

Zagłębie Lubin - Wisła Kraków

przedostatnia kolejka i tym razem Chavez .. JOP GOAL i traci mistrza na korzysc Jagi ;)

albo jeszcze lepsze jaja, przedostatnia kolejka a tu ani Jaga, ani Wisła nie walczy o mistrza

'Oxidosis'
30-04-2011, 19:37
wyraża swoje zdania. Tak, powtórze jeszcze raz: masz kompleks Barcelony!

HAHAHAHA, Crayon jasnowidz. Mówił, że jak tak napiszesz, to będziesz skończonym kretynem - jak widać, chyba się nie mylił : D

Najlepsza beka z tego, jak piszesz, że Manchester miałby łatwiejsze zadanie, gdyby trafił na Real w finale. Po czym to wnioskujesz? Bo jak na razie Real ma jedno trofeum, a Barcelona nie ma żadnego : )

Sambo Rasta
30-04-2011, 19:50
real oczywiscie znowu cienko 2-3 ;) u siebie z zaragoza ;D

Pitekk
30-04-2011, 20:47
Zawisza Bydgoszcz - Olimpia Grudziądz 2:1
I dalej liczymy się o awans mimo zajmowanego 4 miejsca. Ale jeszcze 8 kolejek .Szansą są.

Τettmeier
30-04-2011, 21:06
To co dzieje się w Ekstraklasie jest niewiarygodne. Nic z tego nie rozumiem. Polonia Bytom to przecież jeden z trzech najsłabszych, nic nie grających zespołów Ekstraklasy, któremu od początku sezonu wróżyłem niezłe lanie od każdego klubu i spadek do I ligi. A tu takie rzeczy. No, w Górnik jeszcze jestem skłonnny uwierzyć i pogratulować za mądrą grę, ale zobaczmy. To co oni grali ostatnio, e.g. z Ruchem (bo jedną połowę tego beznadziejnego meczu oglądałem!) to było dno samo w sobie. Albo co Wisła robiła jak ładowała po 3 bramki niektórym średniakom. A tu masz. Nic mnie chyba już nie zdziwi...

Lewandowski bramka, Robak bramka ratująca w 90~ min. remis dla tego, hm, Konyasporu. A Kuba Błaszczykowski to kontuzjowany, czy rezerwowy, nie wie nikt? Bo chyba nie grał w dzisiejszym spotkaniu przeciwko Nurnberg.
A Chelsea jaki power dostała ostatnio, też się zdziwiłem. Szkoda, że tak późno, bo teraz to już nie zdobędą mistrza, na początku sezonu bardzo w nich wierzyłem.

A Polonia co tyle punktów nazdobywała ostanio przegrała właśnie mecz ze Śląskiem. Znakomitym Śląskiem. Jest ciekawie. Coraz mniej kolejek do końca i nadal nic nie wiemy. :)

Down:
A tak. Sorry, myślałem, że nie grał, oglądałem pierwszą połowę tylko, tak po łebku bo byłem zajęty, w zasadzie słuchałem cały czas muzyki i nie było czasu na słuchanie jakiegokolwiek komentatora, który by cokolwiek wiedział. : D

Pitekk
30-04-2011, 21:22
Wszedł przecież Błaszczykowski w 78 minucie za Lewego xd

SedaN*
30-04-2011, 21:32
Jeszcze niedawno 15 pkt przewagi Manchesteru (kto by się spodziewał po takim początku sezonu CFC) a teraz już tylko 3 + jutrzejszy mecz Manchesteru z Arsenalem. GOGO, NADZIEJA UMIERA OSTATNIA. XD

Karpek
30-04-2011, 21:32
HAHAHAHA, Crayon jasnowidz. Mówił, że jak tak napiszesz, to będziesz skończonym kretynem - jak widać, chyba się nie mylił : D
Typie, jebie mnie to co powiedział o mnie twój Crayon. XD
Napisałem tak specjalnie geniuszu, bo taka jest prawda. Crayon ma kompleks Barcelony! I nie tylko ja tak sądze, hehe.

Najlepsza beka z tego, jak piszesz, że Manchester miałby łatwiejsze zadanie, gdyby trafił na Real w finale. Po czym to wnioskujesz? Bo jak na razie Real ma jedno trofeum, a Barcelona nie ma żadnego : )
Napisałem tak dlatego, bo Crayon się boi powtórki sprzed 2 lat, dlatego teraz tak beczy. Co do trofeów, to Barça ma już zapewnione mistrzostwo Hiszpanii.

Więcej wam nie odpisuję płaczki. : D

Lewy
30-04-2011, 22:11
Jutro Lechia wygra to trochę odskoczy z punktami od reszty.

Cineq zapewne wraca z Bytomia teraz.Jedyny prawdziwy kibic Jagi na tym forum, który się nie napina bo woli na mecz jechać :)

Lagga v3
30-04-2011, 22:29
Jutro Lechia wygra to trochę odskoczy z punktami od reszty.

Cineq zapewne wraca z Bytomia teraz.Jedyny prawdziwy kibic Jagi na tym forum, który się nie napina bo woli na mecz jechać :)

nie obrażę się jak traore strzeli 2 gole i będzie miał asystę to mi podwyższy punktację w fantasylidze xDDD

real oczywiscie znowu cienko 2-3 ;) u siebie z zaragoza ;D

barca oczywiście cienko 1:2 z Sociadad hahah XDD

Crayon
01-05-2011, 01:14
a teraz już tylko 3 + jutrzejszy mecz Manchesteru z Arsenalem. GOGO, NADZIEJA UMIERA OSTATNIA. XD
Te niebieskie Coś nieźle się męczyło z Żydami z północnego Londynu. Już chciałem szampana otwierać, ale musiał Kalou strzelić, no musiał. Tottenham w lidze jest żenujący, ma 900 okazji i ani jednej bramki. Albo jedna...

Górnik wygrał z Wisłą (ja pierdole, co to za liga)
Powiem więcej - Górnik był w tym meczu lepszy, a Wisła nie zagroziła znacząco zespołowi z Zabrza! Gdyby Sikorski ogarniał, to byłoby nawet 0:4, bo miał dwa razy sam na sam(raz miał podawać od razu na wolne pole, drugi raz zamiast kopać prawą, mógł jebnąć lewą).

Crayon frustracie, zapisz jeszcze z 5 postów - może będziesz fajniejszy na tym tibijskim forum, hehe.
Hihi

Płaczesz gorzej niż 80% kibiców Królewskich, po wygranej Barcelony, polaczku.
No, no, ale butthurt dupaboli mnie już

W Hiszpanii kibice są całkiem inni...
Por qué árbitro, por qué?

Jednak znam kilku kibiców Realu, którzy już pogodzili się z porażką swojego klubu, przyznali, że Barcelona była lepsza, pogratulowali jej i OK
Bo była lepsza, ale nie zawsze musi wygrywać zespół lepszy. Gdyby tak było, nie byłoby sensu grać w piłkę, a puchar powinno się dawać już na początku sezonu. Tutaj chodzi o styl, w jakim Katalońska krowa wygrała - ż e n u j ą c y pokaz płaczu i bólu. Jeszcze większego niż ten, który ty mi zadałeś nazywając mnie płaczkiem Królewskich, polaczkiem.

nie narzekałem na sędziów (napisałem tylko, że nie jest to dla mnie najważniejsze trofeum w tym sezonie).
No dziwne, gdybyś zaczął narzekać na sędziego, który pomaga Katalońskiej krowie : D

Wcześniej dawałem ci link do artykułu napisanego przez 'kibica' Manchesteru. Teraz już jestem pewien, że należysz do tej samej grupy co autor tego felietonu.
A jesteś pewien, że codziennie rano jem musli z jogurtem?

Jeszcze nie ochłonąłeś po finale z 09r?
Dalej boli półfinał 08 (http://www.youtube.com/watch?v=ix92AUoPbJk)?
Człowieku, non stop jak zaczynasz schodzić na temat United to przytaczasz ten wynik z 2009 roku. Innych lat już nie ogarniasz? Bo z takich wypowiedzi wynika, że jednak nie sięgasz pamięcią tak daleko i Twoje zainteresowanie Barceloną wzrosło właśnie +/- dwa lata temu.

Rozumiem, że chciałbyś, żeby w finale Manchester zagrał z Realem - mielibyście łatwiejszego przeciwnika i uniknęli podobnego wpierdolu co dwa lata temu.
No lol, non stop o tym wpierdolu gadasz. To nie był wpierdol, po strzeleniu bramki na 1:0 w 9 minucie wycofaliście się jak Schalke w pierwszym półfinale z nami. Musieliśmy zaryzykować grę trzema obrońcami, poszła kontra, źle upilnowaliśmy, jeden błąd w 90 minucie i 2:0, a ty dupcys o tym wpierdolu, totalnej dominacji, jakbyśmy nie wychodzili z własnego pola karnego. Przypominam jeszcze raz - to my graliśmy w tym meczu sześcioma napastnikami przez ostatnie 10-15 minut. Obejrzyj ten mecz jeszcze raz, a potem się udzielaj na temat tego spotkania. PLIS
A w finale faktycznie chciałem Real Madryt. Nie dlatego, że jest 'słabszy' od Barcelony, a dlatego, że prezentuje podobny do angielskich drużyn styl i podobałoby mi się starcie dwóch twardo grających drużyn. A tak, to będzie (znowu?) walka boksera z 50kg chucherkiem cierpiącym na łamliwość kości. Złe porównanie? No sry, ale jak widzę Pedro, czy Busquetsa trzymającego się za twarz, mimo że został trafiony w bark, to mam wrażenie, że to człowieki szkła jak Robben. Pewnie mają w kontrakcie zapisane, że nie mogą otwierać lodówki, bo się przeziębią.

No i sprawa rewanżu za rok 2000, kiedy to w drugim meczu ćwierćfinałowym na Santiago Bernabeu przegraliśmy 3:2 i odpadliśmy z rozgrywek. Tak odległego czasu nie pamiętasz, to dla przypomnienia wspomnę Ci, że w półfinale padliście z Valencią w dwumeczu aż 5:3, która w finale została zjechana trzy do zera.
No i Real miałby szansę na trofeum, bo ostatnie zdobył w 2002 roku. Wtedy też dostaliście niezły wpierdol. Bodaj 3:0 w dwumeczu.

Między innymi dlatego tak teraz beczysz.
Nie gdybałeś, jesteś więc pewny swego. To dobra cecha, ale jesteś ostatecznie zbyt chujowy, żeby być AŻ tak pewnym : D

Ale bądź dobrej myśli. Może tym razem wam uda i wygracie z Barceloną! Jak ty to mówisz: 'po męsku' sprzedacie kilka kos Messiemu, Xaviemu i Inieście i będzie wam łatwiej.
Gracie żenującą piłkę, mimo waszej przewagi nie wynika z tego nic. Jestem spokojny o grę Manchesteru United, jesteśmy w formie i stanowimy doskonały kolektyw. Finał jest na Wembley, a jeśli sędziować będzie Howard Webb, to możesz być pewny, że sędzia wam NIE pomoże (http://www.independent.co.uk/multimedia/archive/00531/Howard_webb_531867a.jpg). Chociaż raz ;)

Skoro Mourinho znalazł sposób na Barcelonę w finale Pucharu Króla to po was by się tylko przejechał, hehe.
Przejechałby się jak po Sportingu Gijon(Giszą?), hihi

Tak, powtórze jeszcze raz: masz kompleks Barcelony! :)
Ale mój osobisty psychiatra mówi, że przepisze mi odpowiednie leki!

I jest on baardzo duży.
Z pewnością większy niż Messi XDDDDDDDDDDDDDDDd

ja i ty mamy swoje zdania
ja mam swoje zdanie ty opierasz się na cudzym mniemaniu*

rozjebały twój jeszcze zajebistszy, klub prawdziwych mężczyzn - Manchester w finale LM 2:0.
Wtedy tam grał Thierry Henry, on nie był ciotą, ale go sprzedaliście żeby móc zwiększyć płaczliwą siłę!

Crayon ma kompleks Barcelony! I nie tylko ja tak sądze, hehe.
Nie wspominałem jeszcze, że nie lubię Messiego, Kaczyńskiego i Maradony? To też kompleksy niższości wyższości niższości? Takiej metr sześćdziesiąt?

Napisałem tak dlatego, bo Crayon się boi powtórki sprzed 2 lat, dlatego teraz tak beczy.
Jak byłem mały to bałem się iść po schodach w nocy po obejrzeniu Obcy: Decydujące Starcie...

Więcej wam nie odpisuję płaczki. : D
http://www.youtube.com/watch?v=9vZMywMUSbI&feature=related

barca oczywiście cienko 1:2 z Sociadad hahah XDD
KIBICE BARCELONY NA PEWNO ZNAJDĄ ODPOWIEDNIE WYTŁUMACZENIE NA TĘ PORAŻKĘ

SedaN*
01-05-2011, 11:25
Barcelonie po prostu nie zależało na tym meczu, wiecie.. Zrobili to specjalnie.

//Devixx
Prawda jest taka, że był to mecz dla rezerwowych.

Kosik Czarny 2v0
01-05-2011, 11:32
Barcelonie po prostu nie zależało na tym meczu, wiecie.. Zrobili to specjalnie.

Podawali sobie piłkę dla jaj :) Strzelili bramkę dla jaj :) Grali dla jaj ;) i wgl :)
Ten mecz jest mało ważny było on dla jaj ;);];;];];]

@topic

Szkoda, że Wisełka przegrała :(( Oby z mistrzem do końca dotrwała ;]

@Beka Karpek nadal uważasz kartka w 100% słuszna?
UEFA nie zamierza oszczędzać zawodników Barcelony podczas jutrzejszego spotkania Komitetu Dyscyplinarnego, który weźmie pod lupę wydarzenia z ostatniego półfinałowego meczu Ligi Mistrzów na Santiago Bernabéu. UEFA jest bardzo przewrażliwiona, jeśli chodzi o łamanie zasad fair-play, dlatego ma wiele do zarzucenia klubowi ze stolicy Katalonii. Na pierwszy ogień pójdzie Dani Alves, który swoim zachowaniem wymusił wręcz czerwoną kartkę dla Pepego. Nie jest wykluczone, że już jutro UEFA zawiesi Brazylijczyka na dwa mecze, przez co przegapi rewanż półfinału na Camp Nou, a także ewentualny finał na Wembley. UEFA chce tym samym podkreślić, że symulacje należy jak najszybciej wyplenić ze świata futbolu.

Wcześniej symulacje karane były jedynie upomnieniem, ale w 2004 roku wszedł w życie dużo bardziej rygorystyczny przepis, na mocy którego zawodnicy, którzy starają się oszukać arbitra, zawieszani są przynajmniej na dwa spotkania. "UEFA może wykorzystać nagrania w zwolnionym tempie i jeśli symulacja lub próba oszukania arbitra jest oczywista, może podjąć odpowiednie kroki w postaci zawieszenia lub kary pieniężnej". 31 lipca 2006 roku do artykułu dodany został jednak jeszcze jeden punkt: "Jakakolwiek próba symulacji, której nie dostrzegł arbiter, karze się minimum dwoma meczami zawieszenia". I mamy tego przykłady.

Dida z Milanu został zawieszony na dwa mecze i dostał karę w wysokości 35 760 euro, po tym jak w meczu w Glasgow udawał, że wbiegający na boisko kibic uderzył go w twarz. W rzeczywistości nawet go nie dotknął. Natomiast w 2009 roku na dwa mecze zawieszony został Eduardo z Arsenalu, po tym jak w meczu z Celtikiem chciał wymusić rzut karny. Tym samym działacze Realu Madryt nie mają wątpliwości, że Alvesa powinna teraz spotkać podobna kara, a co za tym idzie, Pepe powinien móc zagrać na Camp Nou. Jednak to nie wszystko, gdyż UEFA zamierza wziąć pod lupę także symulacje Pedro i Sergio Busquetsa, których też może czekać surowa kara. Przekonamy się już jutro.

_woto_
01-05-2011, 13:14
@up
chyba zaczne wierzyc w sprawiedliwosc na swiecie :o

@top
Pogoda za oknem idealna zeby ogladac dzis PL :)
Spotkanie pewnie nie bedzie nudne i mam taka nadzieje, ze bedzie duzo bramek

SedaN*
01-05-2011, 16:22
Arseeeeeeeeeeenaaaaal GOAAAAAAAL, WIECZNIE MŁODY ARSENAL! I tak dotrzymać do końca ; )

#BRAWO WIECZNIE MŁODZI!

_woto_
01-05-2011, 16:24
Sedziowanie na korzysc Manchesteru, mowie ofc o rece Vidica ale wynik narazie dobry. Ale sadze, ze sie zmieni choc nie wiem na czyja korzysc. Wazne jest tez aby nie bylo glupich bledow i goli w koncowce

@edit
Clichy przejchal Owenowi po lydce i powinien byc karny wiec w bledach sedziowskich 1:1
Szczesny bawi sie z pilak w polu karnym, a sedzia dolciza 4 min . Koncowki u Arsenalu zawsze najgorsze, oby wytrzymali

1:0 , naprzod Chelsea :D

Karpek
01-05-2011, 17:03
KIBICE BARCELONY NA PEWNO ZNAJDĄ ODPOWIEDNIE WYTŁUMACZENIE NA TĘ PORAŻKĘ

Arsenal 1:0 Manchester U.

Cry.

Gz woto.

Sweetka
01-05-2011, 17:14
Gdyby nie kryzys Chelsea gdzies w polowie sezonu czy jakos tak to Lampard i spolka mieli by zapewniony tytul mistrza ale jest jeszcze szansa dla nich...

SedaN*
01-05-2011, 17:25
Bardzo żałuję tego 2-3 miesięcznego kryzysu, bo oprócz tego to same zwycięstwa, ah.. Ale jeszcze nie wszystko strcone :)

Sambo Rastaa
01-05-2011, 19:32
co zrobila arka :eek: z 2-0 w 89 do 2-2 w 97 ;o

Crayon
01-05-2011, 22:03
Gdyby nie kryzys Chelsea gdzies w polowie sezonu czy jakos tak to Lampard i spolka mieli by zapewniony tytul mistrza ale jest jeszcze szansa dla nich...
Ta, a ja mam słonia różowego pod łóżkiem : D

@United pokazał typową w tym sezonie grę na wyjazdach. Bez polotu, jakby bali się piłki. Boże drogi, jak dobrze, że u siebie gramy zajebiście i Chelsea jedzie na Old Trafford. Mówię to z pewnością, ale mogę być pewny - The Blues u nas nie wywiozą nawet punktu!

'Oxidosis'
02-05-2011, 00:57
Kto by pomyślał. Jeszcze kilka tygodni temu Chelsea miała bodajże 18 pkt straty do Manchesteru, a teraz "wystarczy" pokonać Newcastle, Everton, no i Manchester na Old Trafford, by zdobyć mistrzostwo najlepszej ligii świata. Słowo wystarczy specjalnie wziąłem w cudzysłów, gdyż jak wiadomo pokonać Czerwone Diabły na ich stadionie to nie lada sztuka, ale patrząc na to w jakiej sytuacji Chelsea była jeszcze kilka tygodni temu, brakuje naprawdę niewiele!

_woto_
02-05-2011, 10:14
http://i51.tinypic.com/a1ip1h.png

Oficjalna strona Arsenalu ujawniła domowe koszulki Kanonierów na przyszły sezon. Z okazji 125 rocznicy powstania klubu na koszulkach widnieć będzie nowy herb, który będzie miał wiele wspólnego z jednym z pierwszych herbów The Gunners.

Założona w Woolwich drużyna zwana początkowo The Royal Arsenal miała w herbie po lewej stronie 15 liści laurowych, które odzwierciedlały piętnastu mężczyzn, którzy wpłacili po 6 pensów, by założyć tenże klub. Piętnaście liści dębu po prawej stronie herbu oznacza założycieli, którzy spotykali się w pubie Royal Oak. Poniżej herbu znajduje się jedno z pierwszych mott Forward z datami 1886 oraz 2011.

@ mialem nadzieje na cos lepszego ale ujda, ale ten herb troche zjebali

Lewy
02-05-2011, 18:32
Arka Gdynia - LECHIA GDAŃSK 2:2

Wyjazd do Gdyni odpadł zanim zaczęły się nawet zapisy na niego.Powód?.Kara zakazu wyjazdowego na 3 mecze a to był drugi z tych trzech.Została jeszcze Korona za 1,5 tygodnia więc też będzie pusty sektor.Szansa jechać do wioski za Sopotem jednak była ale gdy już mieliśmy ruszać dostaliśmy informacje że na bramach przy stadionie cofają wszystkich, którzy są zameldowani w Gdańsku.No cóż więc odpuszczamy bo po co jechać na darmo i wybieramy się do pubu.Przechodząc do meczu to w pierwszej połowie generalnie nuda i gol dla śledzi.W drugiej padłą druga bramka dla nich ale mimo to że byłem nerwowy i byle co mogło mnie wtedy rozdrażnić wierzyłem że wyciągną wynik.W 88 minucie pada pierwsza bramka dla nas i radość.Druga padła w 7 minucie doliczonego czasu gry!.2:2, wielka radość aż butelki piwa się tłukły :).Taki remis wyciągnięty w derbach cieszył bardziej niż wygrana z taką Legią.Po meczu czekamy na piłkarzy, którzy podjeżdżają na stadion mniej więcej godzinę po meczu.Race, śpiewy, podziękowania i radość nie do opisania.Trzeba być kibicem by przeżyć coś takiego!.Po fecie każdy jedzie w swoją stronę :)

Oficjalnie nas 0 w Gdyni ale kilka osób było incognito bez barw.

Następny mecz z Wisłą Kraków.Bracia z lepszej części Krakowa przyjeżdżają a ich piłkarze walczą o mistrzostwo.My będziemy się na trybunach dobrze bawić ale na boisku tak nie będzie.Kto wygra - czas pokaże :)

PS.
Zdaje mi się ale chyba butelka w czasie meczu poleciała na murawę.Jeśli mam rację to zamkną im ten kurnik na parę meczy :)

I na koniec parę zdjęć:

Sektor gości tego dnia:
https://lh6.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/Tb3xiXWzgcI/AAAAAAAAVKM/tGYYom0gVFE/DSC09252%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg

Feta po meczu:
https://lh6.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/Tb3ycRxrKFI/AAAAAAAAVPw/9eCBLcoGGaY/DSC09674%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/Tb3yc1JeEGI/AAAAAAAAVP0/r9OpMrMfKPo/DSC09681%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/Tb3yhpzh7NI/AAAAAAAAVQQ/XEhDq9idHbk/DSC09727%20%5B800x600%5D%20%5B800x600%5D.jpg

Sambo Rastaa
02-05-2011, 20:05
jedyny raz bede kibicowal lechii ;)

Meercan
03-05-2011, 13:06
Dziś finał PP. Jakie typujecie wyniki? Ja coś czuje że będzie wynik remisowy i w karnych Lech będzie miał więcej szczęścia niż Legia. W Legi nie ma być kilku podstawowych piłkarzy także i w Lechu paru brakować będzie.

JEDNA ***** W POLSCE JEST!!!

Lewy
03-05-2011, 13:52
Jak już mam wybierać to wygra Legia 2:0 ew. 2:1.Nigdy w życiu pyrusy.

A ty co biletu na finał nie dostałeś?.O jaka szkoda :(

Pitekk
03-05-2011, 14:23
6 tys biletów to za mało żeby się załapał taki pionek xd.

Byle by mi stadionu nie rozjebali xd
Stawiam 1:0 dla pyrek ale wolałbym żeby wygrała legia

3 tys ma być z Bydgoszczy i się pytam do kurwy nędzy , gdzie były te kurwy w sobotę na derbach (bo było aż 2600 osób)

Old Shidishi
03-05-2011, 14:51
@Lewy

Jeśli chcesz zobaczyć kolejną kompromitacje tej drużyny (czyt. LeGły) w ELIMINACJACH LE (nie maja szans na dalszy awans) to gratuluje. Kolejorz ma nóż na gardle, więc musi wygrać !

Goldi
03-05-2011, 14:54
Pitekk wy przecież sobie już stadion rozwaliliście jak graliście z Widzewem ; ]

Od zgody z ŁKSem chyba w dupach wam się poprzewracało xd

Pitekk
03-05-2011, 15:07
Pitekk wy przecież sobie już stadion rozwaliliście jak graliście z Widzewem ; ]

Od zgody z ŁKSem chyba w dupach wam się poprzewracało xd

Zajmij sie swoim kurnikiem

Bondi
03-05-2011, 15:14
Ile istnieje zgoda ŁKS z Zawiszą?
Btw. 1:0 dla Legii.

Lewy
03-05-2011, 15:32
@Lewy

Jeśli chcesz zobaczyć kolejną kompromitacje tej drużyny (czyt. LeGły) w ELIMINACJACH LE (nie maja szans na dalszy awans) to gratuluje. Kolejorz ma nóż na gardle, więc musi wygrać !

Już wole żeby Legia wygrała a niżeli ziemniaki :).

@Pitekk
Kibice sukcesu zawsze będą.Bo finał PP to muszą kupić wejściówki za 50zł.A na derby gdzie bilety były pewnie koło 20zł to już nie

Sambo Rastaa
03-05-2011, 16:29
Dziś finał PP. Jakie typujecie wyniki? Ja coś czuje że będzie wynik remisowy i w karnych Lech będzie miał więcej szczęścia niż Legia. W Legi nie ma być kilku podstawowych piłkarzy także i w Lechu paru brakować będzie.

JEDNA ***** W POLSCE JEST!!!

moim zdaniem szczesie to ciuchciorz tramwajorz ma ze wogole gra w ekstraklasie zlodzieje zawsze znajda sposob..

Pitekk
03-05-2011, 16:55
Już wole żeby Legia wygrała a niżeli ziemniaki :).

@Pitekk
Kibice sukcesu zawsze będą.Bo finał PP to muszą kupić wejściówki za 50zł.A na derby gdzie bilety były pewnie koło 20zł to już nie
Aż 10 zł xd

Ile istnieje zgoda ŁKS z Zawiszą?
Btw. 1:0 dla Legii.
Ciężko powiedzieć ale niby kolo lat 70 się zaczęła. Na nacie można się spotkać z data 1977.

Sub Zero 2
03-05-2011, 21:16
Legia po meczu z Lechem o Puchar Polski wygrywa 5-4 po rzutach karnych.W meczu "normalnym" był remis 1-1.

Lewy
03-05-2011, 21:39
I Oprawa Legii i małe zadymy po meczu.Ciekawy finał PP :)

Pitekk
03-05-2011, 21:39
http://legia.com/www/galerie/legia/2011-05-03_lech/big/1084.JPG
http://legia.com/www/galerie/legia/2011-05-03_lech/big/1083.JPG

Fotki kozackie

Bondi
03-05-2011, 22:50
Brawo Legia.
Foto dnia: Banda kiboli Lecha wyrywająca kable telewizyjne + zaatakowanie jednego z kamerzysty/fotoreportera :) Parodia.

Sambo Rastaa
03-05-2011, 22:57
http://legia.com/www/galerie/legia/2011-05-03_lech/big/1084.JPG
http://legia.com/www/galerie/legia/2011-05-03_lech/big/1083.JPG

Fotki kozackie

swietne skinuch patriota ;S

#T Barca 1-1 Real

Brawa dla Erica !

Old Shidishi
03-05-2011, 22:57
Real prysznic i do domu pajace :) Czekamy na drugiego finaliste i Wembley :)

Devixx
03-05-2011, 23:03
Real Madrid have left the party.
Schalke have joined to the party.

Oprócz paru przewinien Mascherano na Ronaldo, które nie zostały odgwizdane sędzia odwalił dobrą robotę. Czekam na jednak na wypowiedź Madridistów ;o

Karpek
03-05-2011, 23:08
To teraz czekamy na spiny i płacze Crayona i spółki.

#niżej
A czy ja ci odpisuję? Wymieniam dalej z tobą zdania itp.? Napisałem tylko, że czekam na wasze płacze i spiny na sędziego, po kolejnym sukcesie Barcelony. Frustu, frustu. D;

#Sedan i reszta niebieskich pajaców.
Napiszcie jeszcze coś fajnego. Dobra beka. XD

chętnie zobaczę jak ManU wygra LM po raz kolejny
Lub po raz kolejny przegra. (:

Crayon
03-05-2011, 23:25
Schalke have joined to the party.
http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2008/8/30/ellohellnow128646264353025552.jpg

Na mecz nie patrzyłem, leczyłem swój mięsień czworogłowy, pojechaliśmy do jakiejś wiochy na mecz, grać nie potrafią to kopią po nogach, boziu, miałem kopiec wyzwolenia na mięśniu, taka buła, mniam.

Nie wiem w ogóle, Karpek czy Ty myślisz, ale najpierw gadasz, że skończyłeś ze mną, bo mam kompleks Barcelońskiej krowy, no i jeszcze tego niskiego bo boli dalej dupa mnie mocno że dwa lata temu strzelił bramkę głową w finale(dajcie chusteczki!), że nie odpisujesz mi, a sam zaczynasz prowokować. Nie interesował mnie w ogóle ten mecz, za dużo tych płaczliwych ciot się naoglądałem, a jeszcze i tak raz będę musiał ich zobaczyć, kiedy staną oko w oko na Wembley przed Manchesterem United. Eh, ludzie...

Kosik Czarny 2v0
04-05-2011, 06:29
czekam na jednak na wypowiedź madridistów ;o

Gratulacje dla Barcy :)

Sweetka
04-05-2011, 08:05
Farcelona + sedzia= wygrany mecz
Dziekuje zaraz przypierdoli sie do mnie Karpek i bedzie placz.

SedaN*
04-05-2011, 10:50
Tylko "kibice" Farsy (nie wszyscy, tylko Ci sezonowcy) po wygranej swojego zespołu, którzy wynik usłyszeli w wiadomościach w tvn albo przeczytali na wp prowokują i spinają się, jaki to ich zespół nie jest dobry, a jaki to przeciwnik słaby. Annoying : ( tak samo jak mój kolega, również kibic BARCELONY nie wiedział z jakiego miasta jest FC Barcelona, a codziennie z plecakiem Barcy śmigał. Coś na waszym poziomie : d

Gratulację Barcelonie. Udowodnili, że w tej chwili są najsilniejszym zespołem :)

Krulowiec
04-05-2011, 11:03
Myślę, że gdyby w tamtym meczu było 0:1 to w tym zdołali by to odrobić, więcej motywacji , chociaż pod koniec meczu i tak im nie brakowało, ale chętnie zobaczę jak ManU wygra LM po raz kolejny (:

# Edit

Przeczytałem bardzo fajny komentarz na YT i chcę się z wami nim podzielić (:

Ferdinand and Vidić pokażą graczom Barcelony co to prawdziwy futbol, a jeśli trzeba będzie co to prawdziwy faul, co to prawdziwy ból. Bez teatrzyków.

# Edit 2

Lub po raz kolejny przegra. (:

W sumie to możesz mieć racje, po tych ostatnich meczach barcelony to już nic nie wiadomo , który sędzia jest fanem dobrego kina.

NADAL MAM CIARY, PROSZĘ O TAKI FINAŁ (http://www.youtube.com/watch?v=dkvWx0YsYJc)

'Oxidosis'
04-05-2011, 13:36
To teraz czekamy na spiny i płacze Crayona i spółki.

Dziwne, że czytam sobie teraz fora innych klubów i widzę, że wszyscy mają podobne zdanie do mojego oraz Crayona. Pamiętam, że jeszcze nie dawno Milaniści byli podekscytowani grą Barcelony, ba, wręcz oburzeni, że Milan nie może się nawet z nimi równać. Teraz tylko czytam i widzę, że 90 % użytkowników podziela zdanie, że Barcelona to aktorzyny i sędziowie im pomagają. Przytocze pierwsze lepsze komentarze na ten temat jakie przeczytałem :

"o do LM to ja jestem zażenowany sędziowaniem w 1/2 Barca - Real. Nieuznana bramka Higuiana to już normalnie kpina Blekere dał się nabrać znowu jak rok temu przy Basquetsie... Sędziowanie ala Korea & Japonia w 2002. Ktoś niezłe lody kręci w UEFA. Ta Bramka Higuina przypomniała mi nieuznany gol Shevy na Camp Nou i też nie wiem co tam Merk widział "

"Nie cierpię Barcelony za to .. za ten teatr. Maja piłkarzy doskonałych, ale ten mecz z Chelsea, był koronnym przykładem jak się sprzyja Barsie. To samo bramka Szewy.. to samo kontrowersje w ostatnich Gran Derbi..

Nie ogarniam tego.. wstydziłbym się być kibicem Barcelony."

"Przy tej nieuznanej bramce Shevy (to chyba było w 2005 roku) z Barceloną, rozwaliłem wówczas pilota od TV rzucając nim o ścianę i podobnie zrobiłbym teraz na miejscu kibiców Realu. Faworyzowanie Barcy przez media można jakoś jeszcze znieść, ale przychylność UEFA i sędziów to już jest przesada ! Dlaczego UEFA nie zawiesiła tych aktorów, którzy zasłużyli na Oskara, swoim pajacowaniem na Bernabeu. To jest Fair-play ?! To jest zgodne z duchem gry ?! Co to wtedy jest za wygrana ?! "

"Jeśli chodzi o mnie, nie kibicowałem Realowi. Mało tego, do półfinałów sam gorąco kibicowałem Barcelonie, bo po prostu bardzo podobała mi się piłka, jaką grali Katalończycy. I to nawet pomimo wątpliwej czerwonej kartki dla van Persiego.

Ale po półfinałach - decyzjach sędziowskich i tym filmie, do którego dałem link, spojrzałem na aspekt stronniczego gwizdania z innej strony. Praktycznie rok w rok są jakieś kontrowersje, i są one związane z Barceloną. Mało kiedy możemy zobaczyć jak gra Barca, gdy sędzia nie gwiżdże "pod nią". "

Są to tylko niektóre komentarze, na każdej stronie danego klubu można znaleźć ich multum.

Tak wiem Karpek, mówisz, że my płaczemy, a jak widać Barcelona straciła się w oczach wielu fanów na całym świecie. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że masz to w dupie, no i że Visca el Barca!

SedaN*
04-05-2011, 14:10
W sumie tak sobie pomyślałem, że tym piłkarzom Barcelony musi być nieźle, bo nawet jak zagrają słaby mecz to tu sędzia z dupy wyjmie dla nich karny albo połozą się na boisku i po zawodach : d

Przychodzi baba do doktora:
- Panie doktorze... coś mi śpiewa między udami
- Jak to między udami? pyta zdziwiony lekarz.
- Niech Pan posłucha
Lekarz przykłada ucho i słyszy
BARCELONA! BARCELONA!
Zaczyna się śmiać i mówi:
- Niech się Pani nie przejmuje, każda piz*a tak śpiewa

- Gol był prawidłowy - mówi Ronaldo. - Mascherano, którego znałem z Liverpoolu, nawet by się nie przewrócił. To w Barcelonie nauczyli go złych nawyków. Wszyscy tu tak robią - denerwuje się najdroższy piłkarz świata.

W tej ***** lidze hiszpańskiej same lamusy i aktorzy (szczególnie w Barcelonie). Mam nadzieję, że Manchester zagra z nimi twardą i siłową piłkę i pokaże im jak prawdziwi mężczyźni grają w piłkę i jak to się robi w Angli.

Ja ogólnie nie lubię ligi hiszpańskiej dlatego że na okrągło widzimy symulacje, chwytanie się za twarz po dotknięciu w plecy... to jest żalosne, liga angielska jest najlepsza ( do końca 3 mecze, a liczą się 2 drużyny, a 3 teoretycznie też), nie ma tu symulacji jest twarda męska gra...

TWARDA MĘSKA GRA, Barcelona chyba nie wie co to jest

bydle_
04-05-2011, 20:10
Fajnie, że Barca awansowała do finału tylko szkoda, ze w takim stylu, bo mysle, ze bez tego aktorstwa też jakos by sobie poradzili.
Nie wiem co jest przyczyną tego symulowania nawet przez Mascherano, czy to wina Guardioli czy sami to robią.W ostatnich latach takie sytuacje zdarzały sie sporadycznie, nawet więcej, grali twardzi goście (Kluivert, Van Bommel czy Toure)
Już w szkole musiałem się wstydzic przed kumplami po pierwszym meczu LM, bo mieli to samo zdanie co Crayon i inni.
Mam nadzieje, że niedługo piłkarze się ogarną i wezmą przykład z Messiego czy Xaviego.

Elite Vegox
04-05-2011, 21:38
Ogladajcie mecz Shalke vs Manchester bo zajebisty jest ! Nareszcie jest na co popatrzec,bo teraz te ''lepsze druzyny'' typu Real,Barca itp zaczynaja bardzo zajace lapac i co chwila gdizdeczek w ruch.

Krulowiec
04-05-2011, 22:26
Szalke postawiło wszystko na jedną kartę więc nie dziwię się , dlaczego wynik 4-1.

Crayon
04-05-2011, 22:39
Powinno być 5:2, ale tam nie uznali bramek dwóch, no szkoda, ale mecz bardzo fajny, otwarty, pełen akcji z obu stron. Mecz dobry na miano półfinału. Nie to co tamte płaczkowate kopanie, hehs.

Barca, czekamy na Wembley :)

SedaN*
05-05-2011, 10:05
Sir Guma porobił niezłe rotacje w składzie : dddddd

Sweetka
05-05-2011, 10:50
To co zrobil Neur przy 2 bramce dla MU to poezja. Limit farta wyczerpany haha /Cray

Kosik Czarny 2v0
05-05-2011, 15:08
Wyciągnięty strzał Andersona w 2 połówce para meczu ;)))

@topic

Cray powodzenia z Barca ;) i Tytułu życzę ligi angielskiej jak i mistrzów :) Pokażcie Barcelonie co to prawdziwy futbol a nie płacz ;];];];]

SedaN*
05-05-2011, 15:17
A ja życzę Manchesterowi powodzenia w LM i niepowodzenia w lidze :)

Sambo Rastaa
05-05-2011, 15:38
A ja życzę Manchesterowi powodzenia w LM i niepowodzenia w lidze :)

no bo pewnie prawidlowy 1 gol byl dla "Krulefskich"?
he

juz jutro kolejna kolejka naszej ligi ;p

Cracovia - Polonia Warszawa 1x
GKS Bełchatów - Arka Gdynia 1
Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 1
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 1x
Lech Poznań - Górnik Zabrze x2
Legia Warszawa - Korona Kielce 1
Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin x2
Śląsk Wrocław - Polonia Bytom 1x

Crayon
05-05-2011, 17:02
no bo pewnie prawidlowy 1 gol byl dla "Krulefskich"?
Pewnie dlatego, że lubi ligę angielską, uważa ją za najlepszą na świecie i jest świadom, że Manchester United gra twardą, angielską piłkę, najlepszą na świecie i nie lubi aktorów ze szkoły teatralnej spod Camp Nou

Pitekk
05-05-2011, 18:18
Seryjnie jak pamiętam Mascherano z ligi angielskiej to był to facet do którego bałbym się podejść. Gdzie kopało go 3 po nogach a on dalej biegł. A w Barcy lekko muśnięty i leży i kwiczy.

Mam nadzieje że Manchester pokaże im prawdziwą grę i wygra ten finał.

Lewy
05-05-2011, 21:44
@Up
A co ty myślisz że twoja Amika wygra?.Craxa wmoczy ewentualnie remis.Z resztą bym typował podobnie.

Z ligi spadek Craxa i Arka/Polonia Bytom.Szkoda mi derbów.W sumie Bytom może i tak polecieć za stadion (a raczej ruinę).

Jeszcze raz @UP
Zostawię twoje sapy bez komentarza.Jak dziecko, któremu zabrano łopatkę z piaskownicy...A PP to fartowna końcówka z Podbeskidziem bo poczuli się na tyle pewnie że odpuścili.

Co do tematu
Legii i Amice zamykają stadion.Wg. mnie to największa głupota jaka mogła być.Rząd strzelił sobie samobója w tym momencie.Co za debile rządzą w tym kraju...

Sambo Rastaa
06-05-2011, 22:26
Jak Ci wejdą dwa mecze to Gratuluję.

ojej juz 2 mecze w pierwszych 2 weszly ;O

Szybki jak szyba
06-05-2011, 22:40
Po dłuższej nieobecności z powodu małych wakacji w warszawie (zaliczone pokazywanie "W" do monitoringu na stadionie legii + vlepa opętani i inne wybryki z warszawską syrenką czy chodzenie w koszulce Wierności po stolicy) Stron wcześniejszych nie czytam, zapewne są tam same kłótnie o barcelonie a więc :
http://img651.imageshack.us/img651/762/72533wielkabarca.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/651/72533wielkabarca.jpg/)
+
http://img15.imageshack.us/img15/3817/70933barcelona.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/70933barcelona.jpg/)

Szkoda wyfarconego 3:1 legii bo w niedzielę oczywiście Lechia przegra ale no cóż (xd) do końca sezonu wygra każdy mecz prócz tego niedzielnego! Tego im życzę.

Karpek
06-05-2011, 23:05
Manchester United gra twardą, angielską piłkę, najlepszą na świecie
Dobra beka nie jest zła XDDDDDDDDD!

#niżej
Mam szanować zdanie takiego crayona, który obraża na każdym kroku Barcelone? Wyjebane mam w tego clowna. xd

'Oxidosis'
06-05-2011, 23:48
Dobra beka nie jest zła XDDDDDDDDD!

Dla kibiców Twojego pokroju zawsze będzie beka. No, bo gdy ktoś powie, że inny klub niż Barcelona jest lepszy, to od razu trzeba wyśmiać. Wy, kibice Barcelony, nie potraficie przyjąć do świadomości, że nie każdy będzie uważał wasz ulubiony klub za najlepszy. Beka to co najwyżej jest z Ciebie, bo nie potrafisz uszanować zdania innych. Jesteś zdruzgotany faktem, że ktoś ośmielił się napisać, że to Manchester uważa za najlepszy zespół, a nie Barcelone. W tym momencie wyczuwam sezonostwo. Prawdziwy kibic potrafi pogodzić się ze zdaniem innych, dużo osób mówi mi, że Bayern Monachium jest lepszy od Milanu, oczywiście ja tego nie popieram, ale siedze cicho, bo każdy może mieć swoje zdanie. Ty tego nie rozumiesz, jestem pewien, że zaraz jakby Crayon zaczął argumentować, dlaczego tak uważa, to z kolei Ty zacząłbyś udowadniać, że Katalonia jest cool i w ogóle the best.

A jak na razie realia są takie, że to ani Manchester ani Barcelona nie jest najlepszym klubem na świecie.

Crayon
07-05-2011, 00:05
A jak na razie realia są takie, że to ani Manchester ani Barcelona nie jest najlepszym klubem na świecie.
A co, może ten Twój Milanello calipoli? : D

Karpek, beka beką, ale nie uważam tego za mistrzostwa świata robienie pach pach pach pach przez cały mecz i gdy przeciwnik chce podejść agresywniej, to wycofywanie się jakby się było z papieru. Mistrzostwo świata Manchesteru United polega na tym, że potrafią wymienić 1/3 mniej podań od Barcelony i być zdecydowanie groźniejszym zespołem. Potrafi podawać piłkę na swojej połowie i jednym ruchem znaleźć się pod bramką rywala, zamykając ich w zamku i robiąc totalny rozpierdol. Vide pierwszy półfinał z Schalke. Potrafi też wyjść w prawie całkowicie rezerwowym składzie w drugim półfinale Ligi Mistrzów i być zespołem lepszym, szybszym, dynamiczniejszym i bardziej zdeterminowanym, od klubu, który wystawia skład najsilniejszy z możliwych. Co zrobiła Twoja najlepsza na świecie Barcelona, gdy wystawiła rezerwy? Dostała opierdol od jakiegoś Sociedadu...

Manchester United jest najlepszy na świecie bo w tak silnej lidze, gdzie podium bije się 5-6 zespołów przez kilkanaście lat jest na najwyższym światowym poziomie i nie schodzi poniżej trzeciego miejsca.

Lewy
07-05-2011, 00:13
No jeśli o to chodzi to liga angielska jest hmm nie wiem jak to nazwać... Najlepsza,najsilniejsza, najbardziej efektowna?.Albo wszystkie 3 jednocześnie? :)

'Oxidosis'
07-05-2011, 11:44
A co, może ten Twój Milanello calipoli? : D

W sumie takiego komentarza raczej bym się spodziewał po karpiu niż po Tobie, dlatego jestem troche zaskoczony. Mogłeś to zachować dla siebie, ponieważ miałem na myśli Inter Mediolan, który jest zwycięzcą klubowych mistrzostw świata i tak zostanie do grudnia 2011 roku.
Napisane w stu procentach dla prowokacji, jednak jesteś taki jak reszta, hah : DD /Cray

W sumie to dałem dupy : D Nie zwróciłem uwagi na podkreślenie jakie zrobiłeś cytując mój wpis, a to dużo zmienia. Czekałem aż ktoś ( Karpek ) o to zepnie, aby po chwili udowodnić, że nie ma racji, a gdy zobaczyłem Twój post ogarnęło mnie takie zdziwko i bulwers, że postanowiłem odpisać i przy okazji się pogrążyć // epic :D

SedaN*
07-05-2011, 19:47
http://www.youtube.com/watch?v=vxeBFN86kao&feature=player_embedded

Nie ma takiego zespołu jak barcelona, którzym tak sędziowie pomagają od 5 lat. W filmiku wszystko ujęte : D

Pitekk
07-05-2011, 19:48
Nielba Wągrowiec 1-2 Zawisza Bydgoszcz
Adrian Pietrowski 90 - Wojciech Okińczyc 32 (k), 37

Na bliskim dla Nas wyjeździe (70km) pojawia się mimo zakazu około 500 kibiców. Na bardzo ciekawym stadionie znajdującym się w lesie. Wygrywamy po dosyć dobrej grze.
Jest to pierwsze zwycięstwo na wyjeździe w tej rundzie. Mam nadzieje że nie ostatnie.
Po porażce braci z Tych awansujemy na 3 miejsce w tabeli. Ze stratą 3 punktów do miejsca premiowanego awansem

Krulowiec
07-05-2011, 20:04
Bardzo dobry filmik, pokazuję jak barca "osiąga" mistrzostwa.

Czekam na post Karpa :

" To nie prawda, barca najlepsza viscelelee barca je*ac inne kluby , przegrywacie i placzecie, ze sedziowie pomagaja !! 11 1 1 "

Jestem pewny, że w Finale LM też będzie coś kontrowersyjnego.

Oby ManU jutro wygrał, bo założyłem się o czekoladę ; (

Szybki jak szyba
07-05-2011, 20:29
jaga 0:3 widzew po pierwszej połowie, problem? ;dddd Jeszcze 45 minut więc zanim pozdrowię ćpunka poczekam do końcowego gwizdka.

Sweetka
07-05-2011, 20:36
jaga 0:3 widzew po pierwszej połowie, problem? ;dddd Jeszcze 45 minut więc zanim pozdrowię ćpunka poczekam do końcowego gwizdka.

Jak przegraja , nagle nie bedzie tu nic pisal.

_woto_
07-05-2011, 20:48
dobry filmik ale przeciez ktos zaraz powie ze sytuacje wycaigniete z palca . Szkoda ze wtedy Ballack nie zajebal lysemu grubasowi bo widac ze mial ochote. Ale UEFA ma to w d**** (deep inside farsa)

Karpek
07-05-2011, 21:52
Czekam na post Karpa :

" To nie prawda, barca najlepsza viscelelee barca je*ac inne kluby , przegrywacie i placzecie, ze sedziowie pomagaja !! 11 1 1 "
Gdzie tak niby pisałem? Pogódź się z tym, że w finale LM nie zagracie i nawet gdyby Pepe nie dostał słusznej czerwonej kartki - też byście nie zagrali.
Ogolnie beka z Realu, bo odpadli, a i tak ciągle wysyłają swoje śmieszne odwołania do UEFY. xd Półfinał boli, bo po kilku latach Real w końcu doszedł do 1/2 finału LM i na kolejny taki sukces będzie musiał czekać kolejne kilka lat i wydać następne setki milionów na gwiazdki. Madryt będzie się ośmieszał dalej, póki "The Special Five" nie odejdzie. Nawet Calderón się słusznie wypowiedział w tej sprawie (pewnie nawet nie wiesz kto to, hehe).

Czekam na finał LM, bo jestem ciekaw jaką taktykę na Barçę opracuje Ferguson razem z Mourinho i kim tam jeszcze? hehe.

#niżej
Dokładnie. Pewnie jak Manchester przegra w finale (ewentualnie), to Crayon i spółka znowu zaczną płakać na arbitrów, przez kolejne kilka stron tematu XDDD

Devixx
07-05-2011, 21:53
Ilę można ubolewać nad rozlanym mlekiem? To chyba nie od Barcy zależy bo na pewno nie idzie taki Rosell do UEFA przed każdym meczem i prosi arbitrów o pomoc ^.-

Łatwo jest pisać obelgi a gorzej się pogodzić z faktem.

SedaN*
07-05-2011, 22:19
dobry filmik ale przeciez ktos zaraz powie ze sytuacje wycaigniete z palca . Szkoda ze wtedy Ballack nie zajebal lysemu grubasowi bo widac ze mial ochote. Ale UEFA ma to w d**** (deep inside farsa)

hahaha no właśnie, widać, że miał w chuj ochote, ale się powstrzymał : d beka. Barcelona pewnie sobie kupiła tamten mecz, 4 karne to już przesada ; )

Szybki jak szyba
07-05-2011, 22:34
Pozdrawiam ćpunka. I gdzie ten wasz "łatwiejszy terminarz"? haha Jakby miało być tak, że do końca sezonu i Wisła i jaga by przegrały swoje mecze i Wisła te 3pkty przewagi dotrzyma do końca to by mi pasowało ;d

@down
majstra zdobyliście? Nie chce mi się na google lookać, odp.

'Oxidosis'
07-05-2011, 22:39
Milan SCUDETTO!!!!!

PIERWSZE OD 5 LAT!!! FOORZA :D

.Zikares.
07-05-2011, 23:10
_Oxi
Od 7 lat Xd

BEZ KITU, JAKA PODJARA ;D
JESZCZE PUCHAR WŁOCH I BEDZIE CUDOWNIE.
FORZA MILAN!

Krulowiec
07-05-2011, 23:20
Owszem dostali się bo ktoś ogarnięty jest trenerem i ma pomysł na tą drużynę, poza tym ManU wygra LM Karpek zacznie udawać, że jest wiernym kibicem i nie będzie walczył nawet jak niesłuszne decyzję będą na korzyść podopiecznych Gumy a następnie pogratuluje wygrania LM (:

" Teraz Mourinho siedzi w koncie , kącie* i płacze , że jest taki chujowy bo ma drużynę za pół miliarda euro a i tak jest chujowy "

Real ma gwiazdy , a nie umie nic ugrać trzeba tam dać Krajona.

Chętnie zobaczę szympansa jak nie będzie mógł przejść Ferdinanda , który wyjebie mu kosę i połamie go w 50 miejsach

Sambo Rastaa
07-05-2011, 23:23
Pozdrawiam ćpunka. I gdzie ten wasz "łatwiejszy terminarz"? haha Jakby miało być tak, że do końca sezonu i Wisła i jaga by przegrały swoje mecze i Wisła te 3pkty przewagi dotrzyma do końca to by mi pasowało ;d

@down
majstra zdobyliście? Nie chce mi się na google lookać, odp.

no ;p to juz ci powiem ze gratuluje wisle majstra ... czas sie przyznac ze nie mamy wiekszych szans.. na trybunach tez troche zawzalo ... utarczki slowne miedzy kibicami tej samej druzyny to nie wrozy nic dobrego ;s chodzilo o te "temat zastepczy kibice" kilkudziesieciu osobom nie spodobalo sie ze teraz jak jaga ma dolek to zamiast o tym to temat zastepczy polityka i powiem szczerze ze to prawda za duzo plityki sie na stadion wkrada...

a co do cpunka to : "Ganja, na wszystko pomaga
Jak ragga
Gorąca jak lawa, kusząca niczym zdrada
Oni mówią, że jedziesz na dragach
Bierzesz narkotyki
Ja mam to w dupie dalej palę sticky-icky"

jak uwazasz sensi za cpunstwo to szczerze ci wspolczuje ale jak wyzej napisalem gratuluje Wiśle tytułu mistrza polski 2010/2011 ;)

'Oxidosis'
07-05-2011, 23:23
EPIC !!

OCZYWISCIE ZE OD 7 LAT, NAWET NA FEJSIE TAK NAPISALEM! Z PODJARY NIE OGARNĄŁEM, ALE TAK CZY SIAK 5 LETNIA PASSA INTERU PRZERWANA!!

FETAA!! Forzaa

Karpek
07-05-2011, 23:28
Owszem dostali się bo ktoś ogarnięty jest trenerem i ma pomysł na tą drużynę, poza tym ManU wygra LM Karpek zacznie udawać, że jest wiernym kibicem i nie będzie walczył nawet jak niesłuszne decyzję będą na korzyść podopiecznych Gumy a następnie pogratuluje wygrania LM (:
Widzę, że zajebisty prorok z ciebie. Nie muszę udawać 'wiernego kibica'. Tak, jeżeli Manchester wygra LM to im pogratuluję, tak jak pogratulowałem Realowi zdobycia CdR i nie będę narzekał na sędziow tak jak Ty po przegranej swojego klubu. Co do Mourinho, to jeżeli uważasz go za ogarniętego to chyba podoba ci się to jak ośmiesza i niszczy Real.

Chętnie zobaczę szympansa jak nie będzie mógł przejść Ferdinanda , który wyjebie mu kosę i połamie go w 50 miejsach
Chętnie zobacze jak zdychasz.

#niżej
A co ma do tego tibia sezonowy 'kibicu' prześcieradeł? Wszystko ci się z tą grą widze kojarzy. : |

#niżej [2]
A ty byłeś na Santiago Bernabeu? : ) Ja na Camp Nou jeszcze nie byłem, ale spokojnie - jeszcze nie raz będę. Właśnie niedługo się zamierzam wybierać.

Krulowiec
07-05-2011, 23:59
Real wygrał z nounejmami sevijom 2-6 na koniec sezonu sobie przypomnieli kundle jedne.Na chuj Ronaldo strzela 4 gole, niech zbierze z całego sezonu i strzeli 1 barcy elo.

# Karp

Przykro mi nie gram w tibie

# Sambo

Słabe wyczucie ironii, musisz więcej zjarać ( :
Pepe wygląda jak przerośnięty goryl a Ronaldo jak ulizany kot więc nie wiem o co się ślinisz.

# karp

tak się składa, że "kibicem" realu jestem już ponad 5 lat , a to , że nie piszę w temacie na forum apo o tym jaki mój klub jest chujowy to nie znaczy, że sezonowiec, byłeś chociaż na tym Camp Nou? ( :

Sambo Rastaa
08-05-2011, 00:05
Real wygrał z nounejmami sevijom 2-6 na koniec sezonu sobie przypomnieli kundle jedne.Na chuj Ronaldo strzela 4 gole, niech zbierze z całego sezonu i strzeli 1 barcy elo

no nawet pederasta 4 bramki strzelil a twoj teskt o polamaniu nogi przez ferdinanda mozna skwitowac zdaniem "skąd ten pajac się tu wziął"

szympans? ty zobacz jak pepe wyglada hehe ;] i zal dupsko sciska ze jest lepszy od zelmena?

Kamor VODKA
08-05-2011, 07:45
No i Inter nie wywalczył kolejnego z rzędu scudetto.

Koniec dominacji w Italii Nerazurrich xd

Τettmeier
08-05-2011, 08:21
Brawo Milan. :)
Juventus jutro z Chievo. 4 punkty do el. do Champions League... Wykonalne! xD

Crayon
08-05-2011, 10:53
teskt o polamaniu nogi przez ferdinanda mozna skwitowac zdaniem "skąd ten pajac się tu wziął"
Bo taka prawda. Jak go Rio dopadnie to nie będzie co zbierać i jak go zniosą na noszach to już nie wbiegnie tak dziarsko na boisko jak to było ostatnio :)

@2down
;ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp pppppppppppppppppppppppppp

SedaN*
08-05-2011, 11:00
Dzisiaj Chelsea wygrywa z Manchesterem i następne dwa mecze dosyć dobry stosunkiem bramkowym i broni tytuł :)

Old Shidishi
08-05-2011, 12:44
@sedan
Życzę Chelsea tego : o. Man utd suuuux;p

Szybki jak szyba
08-05-2011, 17:57
SIIIWAAAKOOOOOOOOOOOOOWWWW!!! GOL!!! KAPITALNY GOL BIAŁORUSINA!
3:0 dla Wisły, ależ gol Siwakowa!
http://www.youtube.com/watch?v=bmcbUoGF9Ew

Nie mam pytań ;d

Nie wiem czy gol sezonu ale może może...

SedaN*
08-05-2011, 19:09
To było by zbyt piękne, aby odrobić taką przewagę. Chelsea zagrała bardzo słabo. Zasłużone zwycięstwo 2:1 Manchesteru. Odnoszę wrażenie, że Ancelotii to bardzo słaby taktyk, eh.. Trudno. Rok temu Chelsea, w tym roku Man Utd, za rok znowu Chelsea :)

Gratuluję Manchesterowi.

Crayon
08-05-2011, 20:47
We won the Football League again,
This time in Manchester...
We won the Football League again,
This time in Manchester...

Macie jeszcze matematyczne szanse na zwycięstwo, ale to taka matematyka jak w lidze Hiszpańskiej. We do it nineteen times!

Lagga v3
08-05-2011, 21:04
http://kwejk.pl/obrazek/69651/tajemnica,sukces%C3%B3w,wielkiej,barcelony.html

tyle ode mnie.

Znakomity mecz Manchesteru zasłużona wygrana , z której bardzo się cieszę:)

Sambo Rastaa
08-05-2011, 21:56
http://kwejk.pl/obrazek/69651/tajemnica,sukces%C3%B3w,wielkiej,barcelony.html

tyle ode mnie.

Znakomity mecz Manchesteru zasłużona wygrana , z której bardzo się cieszę:)

@up blazenada typowa polaczkowatosc ktos gra zbyt dobrze wiec sie oczernia go proste w tym kraju to jest ;]

ciekawa sytacja sie robi w ligue 1 ;p jesli lyon dociagnie zwyciestwo z marsylia to lille na 4 kolejki przed koncem bedzie mialo 4 pkt przewagi i blisko 4-ego mistrza beda ;p po 57 latach ;p

Szybki jak szyba
08-05-2011, 22:42
Co do sporu która drużyna jest lepsza, ManUtd czy Barca. Odpowiedź chyba nasuwa się sama, Manchester wystawia 2gi skład i jedzie Schalke bez problemu, Barca wystawia 2gi skład i dostaje baty od jakiejś tam Wisły ;dd
@down
idź borsuki klepać

Karpek
09-05-2011, 00:00
Co do sporu która drużyna jest lepsza, ManUtd czy Barca. Odpowiedź chyba nasuwa się sama, Manchester wystawia 2gi skład i jedzie Schalke bez problemu, Barca wystawia 2gi skład i dostaje baty od jakiejś tam Wisły ;dd
Jeżeli na tej podstawie stwierdzasz kto jest lepszy, to jesteś naprawdę głupi.

Kto jest obecnie najlepszą drużyną Europy świata [?] - przekonamy się już za trzy tygodnie.

#edit
Crayon, geniuszu - RLY?! : O

Lewy
09-05-2011, 11:13
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 0:3

Wielkiego opisu nie będzie.Poza tym że Lechia nic nie grała to wynik jakoś szczególnie mnie nie ruszył.Wolę by to Wisła zdobyła mistrzostwo niż Jagiellonia.Przed i na meczu świetna zabawa z Wiślakami, którzy zajechali do Gdańska w około 1000 osób (tak naprawdę tego nie da się policzyć ;))

Następny mecz już pojutrze z Koroną.Inna opcja niż wygrana nie wchodzi w grę!

Crayon
09-05-2011, 16:12
Kto jest obecnie najlepszą drużyną Europy świata [?]
No, Inter Mediolan, przynajmniej do 28 maja, a coś ty myślał, że niby Hollywood?

_woto_
09-05-2011, 21:02
A kochany Titi sobie strzela brameczki w mls ale on raczej mi na Kanoute wyglada xD

Beks tak samo nadal zajebiste pily sle

http://www.youtube.com/watch?v=nK-f7oID5l0&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qry6UPiSfKY
http://www.youtube.com/watch?v=DMZikNZ7NPA&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=gRnCQGEJ-xA&feature=player_embedded

Sambo Rastaa
10-05-2011, 14:09
jeszcze jestem w szoku po ostatniej kolejce Ekstraklasy a juz kolejna

ja sadze ze takie wyniki beda :

Arka Gdynia - Ruch Chorzów x
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1
Korona Kielce - Lechia Gdańsk x2
Polonia Bytom - Cracovia 1x
Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok 1x
Widzew Łódź - GKS Bełchatów 1
Wisła Kraków - Lech Poznań 1
Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław 1x

'Oxidosis'
10-05-2011, 14:40
Arka Gdynia - Ruch Chorzów x
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1x
Korona Kielce - Lechia Gdańsk x2
Polonia Bytom - Cracovia 2
Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok x2
Widzew Łódź - GKS Bełchatów 1x
Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław x2

Lewy
10-05-2011, 15:12
Arka Gdynia - Ruch Chorzów 1x
Górnik Zabrze - Legia Warszawa 1x
Korona Kielce - Lechia Gdańsk 2
Polonia Bytom - Cracovia x2
Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok 1x
Widzew Łódź - GKS Bełchatów x
Zagłębie Lubin - Śląsk Wrocław 2

Sambo Rastaa
10-05-2011, 20:18
Pierdolony drukarz z jebanego pzpnu ... pewnie mu wojciechowski kurwy z centralnego wieczorkiem zalatwil...

'Oxidosis'
10-05-2011, 20:41
Co nie zmienia faktu, że jeszcze nie dawno kozaczyłeś jak to majstra zdobędziecie, a coś czuje, że skończycie poza strefą premiowaną walkę o grę w Pucharze UEFA

Szybki jak szyba
10-05-2011, 21:10
Jutro liczę na zwycięstwo Wisełki, wszyscy zdrowi, Robert w okresie przygotowawczym ich tam ładnie tetrał więc powinni być gotowi do gry co 3 dni. Jeśli jutro Wisła zwycięży to mistrzostwo mamy na 90% jednak rac nie odpalam przed ostatnią kolejką bo mam nadal w pamięci derby sprzed roku i koniec sezonu -.- Oby legia przegrała z górnikiem i na koniec sezonu.
1. Wisła
2. Lechia
3. Śląsk
Moja marzenie ;d

Neko^
10-05-2011, 21:50
Cracovia coraz blizej utrzymania ! ;)

Sambo Rastaa
10-05-2011, 21:57
1. Wisła
2. Lechia
3. Śląsk
Moja marzenie ;d

dobrze ze marzenia tak rzadko sie spelniaja i jeszcze ten slask hah ;]

Michał Probierz odchodzi z Jagi ;s szkoda wielka ;/

Neko^
10-05-2011, 22:08
Probierz Sprzedał sie i tyle, kto normalny odszedl by na koniec sezonu gdzie jaga walczy o mistrza/puchary

Lewy
10-05-2011, 22:20

74 min. Zagłębie - Śląsk 0:1

Zobaczymy jak twoja Jaga będzie lecieć teraz w dół :)

Legia wygrywa z Górnikiem też 1:0 do 74 minuty

EDIT:
Śląsk podtrzymał wynik 0:1
Górnik w ostatniej akcji meczu wyrównuje na 1:1

No i wlazło wszystko na dziś w typowaniu parę postów wyżej hehe.A mogłem zagrać u Buka ;)

'Oxidosis'
10-05-2011, 22:45

No i co jest panie marihuana, pana Jaga ma tylko jeden pkt przewagi nad Śląskiem i patrząc na ostatnie mecze jest na dobrej drodze aby lecieć w dół ;]

Szybki jak szyba
10-05-2011, 23:08
Bez Probierza jaga gówno zrobi. Jak odszedł Grosicki już się wszystko posypało, teraz odszedł Probierz będzie jeszcze gorzej i ostatni, który będzie trzymał tą drużynę to Franek ale i on odejdzie na piłkarską emeryturę bo powrót do ekstraklasy miał udany ale wszystko kiedyś się kończy. Koniec marzeń jagi na wielkie wyniki, tak to koniec jagiellonii ;)

Oglądałem mecz górnika, 92 minuta myślę pierdolę idę lookne czy mi się heroesy zainstalowały ale słyszę,że coś komentator się spuszcza na c+, wracam przed tv a tam 1:1 i nieopisana radość bo legia nie odskoczy Lechii ;dd

MOJE MARZENIA ĆPUNKU NIE SĄ WCALE TAKIE NIEREALNE.

@down
Jesteś bardzo ograniczony umysłowo a nawet śmiem twierdzić, że się z gównem na mózgi pozamieniałeś. Popatrz na kluby europejskie, powiedzmy ilu Hiszpanów gra w Realu? Wątpię żeby do końca sezonu Wisła przegrała choć 1 mecz a ty mi o 3 wyjeżdżasz haha. Pogódź się z tym, że jagiellonii już nie ma i nie będzie. Wisła przegrała z Levadią ale ten twój śmieszny klubik też przegrał z jakimś gigantem światowego futbolu (niestety nazwy nawet najstarsi górale nie pamiętają, chyba że Crayon przytoczy) Zresztą jestem absolwentem gimnazjum i obecnie uczniem liceum ekonomiczno-administracyjnego więc nie wiem czemu wyjeżdżasz mize szkołą bo nie wiem czy ty masz się czym chwalić. U mnie w rodzinie nikt nie ćpa, nikt nie nadużywa alkoholu więc nie rozumiem forumowy napinaczu czemu ty jeszcze odwiedzasz ten temat ;o

Sambo Rastaa
10-05-2011, 23:37
Bez Probierza jaga gówno zrobi. Jak odszedł Grosicki już się wszystko posypało, teraz odszedł Probierz będzie jeszcze gorzej i ostatni, który będzie trzymał tą drużynę to Franek ale i on odejdzie na piłkarską emeryturę bo powrót do ekstraklasy miał udany ale wszystko kiedyś się kończy. Koniec marzeń jagi na wielkie wyniki, tak to koniec jagiellonii ;)

Oglądałem mecz górnika, 92 minuta myślę pierdolę idę lookne czy mi się heroesy zainstalowały ale słyszę,że coś komentator się spuszcza na c+, wracam przed tv a tam 1:1 i nieopisana radość bo legia nie odskoczy Lechii ;dd

MOJE MARZENIA ĆPUNKU NIE SĄ WCALE TAKIE NIEREALNE.

powiem ci ze smieszny jestes gimbusie ;p koniec jagiellonii? nie to koniec wisly byl po Levadii ;] i kazdy to wie ;p zreszta to nie wisla to jakis cudzoziemski zlepek ... wczesniej tez tak bylo ze przegrali 3 mecze i nagl wygrali 3 i teraz tez tak bedzie ;) a cpunka to szukaj u siebie w rodzinie czyli cpunów wódy ;)

Krulowiec
10-05-2011, 23:59
Real 4 - 0 Getafe

Dosyć ciekawy mecz, chociaż bardzo jednostronny.
Na końcu jeszcze ten karny w sumie chyba słuszny, po najpierw w nogi.
Wkurw*ało mnie ciągłe zagrywanie do Ronaldo żeby tylko strzelił gola...
Adebayor drewno jakich mało nie umie dobrze przyjąć , piłka musi mu spaść na głowę żeby coś strzelił.

Crayon
11-05-2011, 00:05
zreszta to nie wisla to jakis cudzoziemski zlepek...
No i? A Inter Mediolan? Tam w ponad dwudziestoosobowej kadrze jest tylko bodaj 5 Włochów. Chelsea Londyn? Sześciu Anglików, z czego dwóch to młodziki, jeden rocznik '93, ledwo z gimbazy wyszedł. Jakie mają sukcesy? Ogromne. A co robiła Wisełka w swoim Polskim składzie? Dawała dupy, bardzo mocno. Z Levadiami Tallin. Teraz może się tak nie skompromitują. Tworzenie drużyn z dużym naciskiem na zagranicznych piłkarzy nie jest niczym nowym i nie powinno być dziwne.

Szybki jak szyba
11-05-2011, 00:37
@up
Nie wytłumaczysz tego gościowi, którego klub nie stać na zagranicznych grajków i dlatego tłumaczy się, że w polskim klubie mają grać sami Polacy ;ddd

Sambo Rastaa
11-05-2011, 09:17
@up
Nie wytłumaczysz tego gościowi, którego klub nie stać na zagranicznych grajków i dlatego tłumaczy się, że w polskim klubie mają grać sami Polacy ;ddd

albo masz jakos ciezko na bani albo nie wiem myslisz ze jezeli zablysnie ktos z nich w wisle to zostana ? oni w dupie maja wisle to tylko przystanek na zachod.. i nikt z nich nie bedzie pamietal o krakowie... a tak wogle to pilka nozna bywa kurewska... 3 kolejki temu skrajna radosc teraz prawie rozpacz ;s
ale moze sie przelamia na legii z ktora u siebie dobrze nam idzie . Wicemistrzostwo Polski to tez wielki sukces ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia ;s

'Oxidosis'
11-05-2011, 11:27
albo masz jakos ciezko na bani albo nie wiem myslisz ze jezeli zablysnie ktos z nich w wisle to zostana ? oni w dupie maja wisle to tylko przystanek na zachod.. i nikt z nich nie bedzie pamietal o krakowie... a tak wogle to pilka nozna bywa kurewska... 3 kolejki temu skrajna radosc teraz prawie rozpacz ;s
ale moze sie przelamia na legii z ktora u siebie dobrze nam idzie . Wicemistrzostwo Polski to tez wielki sukces ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia ;s

Bez obrazy marycha, ale ja coś czuje, że Jagi nie będzie nawet na podium : D

Neko^
11-05-2011, 17:13
Polonia Bytom, Górnik Zabrze, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk, Jagiellonia Białystok, Polonia Warszawa i Ruch Chorzów nie dostały dziś licencji na grę w Ekstraklasie w kolejnym sezonie.

Pzpn pojebalo?

'Oxidosis'
11-05-2011, 17:41
O co w tym chodzi? Że niby kluby te nie wezmą udziału w rozgrywkach ekstraklasy w przyszłym sezonie, czy jaki ciul?

.Kosik Czarny 2v0.
11-05-2011, 17:48
O co w tym chodzi? Że niby kluby te nie wezmą udziału w rozgrywkach ekstraklasy w przyszłym sezonie, czy jaki ciul?

Tak chyba o to chodzi ale pewien nie jestem ;]

Neko^
11-05-2011, 17:50
Dla rozwiania wątpliwosci odsyłam do oryginału

http://ekstraklasa.net/siedem-klubow-bez-licencji-w-ekstraklasie,artykul.html?material_id=4dcaa3af16f1 da5225000000

Szybki jak szyba
11-05-2011, 17:50
@upy
Raczej nie, bo jeśli by tak było to liga składała by się tylko z Wisły, legii i amiki? xdd Dostaną licencje w najbliższym czasie a jeśli nie wiecie o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze.

SedaN*
11-05-2011, 17:56
Spokojnie. Przecież Śląsk i Lechia będą miały nowe stadiony, tak? Odwołanie czy coś powinno wystarczyć ; )

_woto_
11-05-2011, 18:15
Ja sobie ogladam na Polsacie Sport jak Orly Gorskiego graja ze Znanymi,
narazie 2:0

3dit
3:0 sie skonczylo

a teraz
Europa vs Nasi

Azonka
11-05-2011, 19:11
http://www.weszlo.com/news/6834

Dobry mecz.
Polecam.

Lewy
11-05-2011, 21:08
Ekstraklasa w Canal+, Polsacie i Eurosporcie! Kluby musiały zejść z ceny

Canal+ dalej będzie pokazywał na żywo mecze ekstraklasy. Stacja zapowiedziała, że część meczów odda do równoległych relacji Polsatowi i Eurosportowi.

- Wygraliśmy przetarg na kolejne trzy lata - ogłosiła w środę Beata Mońka, prezes zarządu Canal+ Cyfrowy.

Stacja napisała w komunikacie, że nabyła główny pakiet dający jej prawo do pokazywania wszystkich meczów na żywo w latach 2011-14. - Nowością będzie to, że teraz pokażemy na żywo wszystkie, a nie tylko trzy mecze w kolejce - powiedział Jacek Okieńczyc, szef sportu w Canal+.

Kluby nie były w stanie dogadać się z żadną telewizją od wielu miesięcy. W przetargu wzięły udział także ITI i jej sojusznik Orange Sport, a Canal+ był wspomagany przez Polsat. Ale Ekstraklasa od początku oczekiwała za dużo pieniędzy. Początkowo prezesi klubów spodziewali się nawet 500 mln zł za trzy lata, by ostatecznie zejść powoli z ceną do płaconych ostatnio przez Canal+ 120 mln zł za sezon. Faktyczna cena zapłacona teraz przez Canal+ jest prawdopodobnie jeszcze niższa, bo w międzyczasie z negocjacji wykruszył się ITI. Nie było już komu podbijać ceny, a liga ani sportowo, ani od strony wizerunkowej (kibole) nie zachęcała, by wydawać na nią góry pieniędzy.

Po poprzednim przetargu Canal+ podzielił się sublicencją z Orange Sport, a teraz odda cztery, pięć równoległych relacji Polsatowi (na antenę Polsatu Sport, Polsatu Futbol, być może niektóre mecze trafią do TV 4) i - co jest największą niespodzianką - z Eurosportem. Stacja ma pokazywać równolegle w tzw. paśmie narodowym jeden mecz w poniedziałek (w innych krajach będzie wówczas nadawać co innego).

Największe hity pozostaną jednak w Canal+. - Mamy prawo do wskazania w kolejce trzech spotkań, których nie mogą pokazać Polsat i Eurosport - mówi "Gazecie" i Sport.pl Okieńczyc. - Wyjątkiem jest Śląsk Wrocław, którego spotkania będziemy pokazywać w każdej kolejce - dodaje Marian Kmita, szef sportu w Polsacie. Zygmunt Solorz, właściciel tej stacji, jest również właścicielem wrocławskiego klubu.

Nieco inny krajobraz rozstrzygnięcia przetargu przedstawiła Ekstraklasa. Jacek Masiota, przewodniczący rady nadzorczej, który uczestniczył w negocjacjach, potwierdził "Gazecie" i Sport.pl, że część meczów trafi do Polsatu i Eurosportu, ale ujawnił też, że główny kontrakt z Canal+ wcale nie musi obowiązywać trzy lata. - Po roku możemy rozwiązać umowę i otworzyć własną telewizję. Stacje, z którymi zawarliśmy umowę, zgodziły się na to, a my chcemy, by Ekstraklasa TV rzeczywiście powstała - mówi Masiota.

- Każdą umowę można rozwiązać, pod warunkiem że chciałyby tego wszystkie kluby. Musiałyby również mieć jakąś poważną alternatywę. Nie wiem, czy klubom może zdarzyć się coś lepszego, niż dostały teraz - mówi jednak przedstawiciel jednej ze stacji.

No i fajnie :).Komentatorzy będą dobrzy a nie na Orange zamuły.

Co do licencji to śląskie kluby zapewne mają długi a Lechia i Śląsk nie mają na chwilę obecną stadionu na nowy sezon ponieważ jeszcze ich nie skończyli :)

Arka spadek chyba niestety.Szkoda derbów chyba że przy zielonym stole się uratują.