Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34

Faamous
02-01-2013, 23:40
no a chelsea dostaje po dupie od outsidera. Rafa kolejny do wyrzucenia ;>

Zarexoholik?
02-01-2013, 23:41
No QPR odbili sobie punkty, bardzo ładnie.

Tutaj soundtrack dla fanów Chelsea:

http://www.youtube.com/watch?v=UzbB9CjINjE

'Oxidosis'
02-01-2013, 23:42
to jest w ogóle dla mnie niezrozumiałe, jak drużyna kupująca zawodników za petrodolary może przegrywać z ostatnim zespołem ligi na dodatek u siebie, QPR jest poniekąd przez swoją sytuację finansową zmuszone do sprzedaży jedynego wartego uwagi napastnika w tym zespole Taarabta, ale jak widać mimo wszystko Chelsea nie takie straszne jak je malują

SedaN*
02-01-2013, 23:43
to jest w ogóle dla mnie niezrozumiałe, jak drużyna kupująca zawodników za petrodolary może przegrywać z ostatnim zespołem ligi na dodatek u siebie, QPR jest poniekąd przez swoją sytuację finansową zmuszone do sprzedaży jedynego wartego uwagi napastnika w tym zespole Taarabta, ale jak widać mimo wszystko Chelsea nie takie straszne jak je malują

jak to dla ciebie jest niezrozumiałe to malo wiesz o pilce noznej brahu

Krul Scorviel Pierwszy
03-01-2013, 00:10
@
no chealsi co pokazala to jest masakra :} jak mozna byc tak slabym....zeby az 3 siaty?

#Lordzik#
03-01-2013, 18:59
http://i1.ryjbuk.pl/1c5f0959dc705697fedce0d23e6af756c963f2ce/jose-mourinho-reakcja-na-mecz-bvb-w-tvp-gif

Brawo dla TVP. Decyzje godne kabaretu. Szaranowicz się już ośmiesza, mam nadzieje, że jeszcze zmienią tą decyzje.

ManiQ
03-01-2013, 19:40
http://futbol1.pl/images/FOTO/SWIAT/LIGA_MISTRZOW/bvb_telewizja_polska.gif

Oxi
Ale jak wiadomo Bayern nie musial placic za swoj stadion, a Arsenal tak. Musieli wziac kredyty, ktore sa do dzis splacane (ostatnio nowa umowa sponsorska i chyba stadion powinien juz zostac splacony), ale dobra zostawmy juz ten temat.

ElectroHouse
03-01-2013, 19:45
http://i1.ryjbuk.pl/1c5f0959dc705697fedce0d23e6af756c963f2ce/jose-mourinho-reakcja-na-mecz-bvb-w-tvp-gif

Brawo dla TVP. Decyzje godne kabaretu. Szaranowicz się już ośmiesza, mam nadzieje, że jeszcze zmienią tą decyzje.

To nie wina Szaranowicza tylko ludzi którzy głosują w sondzie jaki ma lecieć mecz.
Ta cała szopka z BVB jest śmieszna. Lewy przejdzie do innego klubu to już BVB nie będą pokazywać.

@edit
A to sorki

#Lordzik#
03-01-2013, 19:52
To nie wina Szaranowicza tylko ludzi którzy głosują w sondzie jaki ma lecieć mecz.
Ta cała szopka z BVB jest śmieszna. Lewy przejdzie do innego klubu to już BVB nie będą pokazywać.

Muszę Ci z przykrością uświadomić, że nie było żadnych sond, sms'ów dotyczących wyboru tych meczy, sorki...

ciiq
03-01-2013, 20:51
a ja chuje wole sobie obejrzec wlasnie bvb szachtar oba kutochy dobra pile graly w lm teraz hehe

Zarexoholik?
03-01-2013, 21:45
Żenada, większa oglądalność by była jakby transmitowali ciekawszy mecz. Sami sobie kolana przestrzelili.

#niżej

Może i masz rację. Mój dziadek też powiedział, że wolałby zobaczyć BVB [ze względu na Polaków].

'Oxidosis'
03-01-2013, 22:09
Żenada, większa oglądalność by była jakby transmitowali ciekawszy mecz. Sami sobie kolana przestrzelili.

Potępiam to, co po raz kolejny robi TVP, ale nie wydaję mi się, aby w meczu Manchester - Real była większa oglądalność. Większość osób deklaruję się za kibiców Realu, Manchesteru czy Barcelony, ale większość z nich jest ograniczona co najwyżej do gran derby, tak naprawdę tylko jakiś tam procent z tych kibiców jest zainteresowanych w tak nieznacznym stopniu, aby chociaż skusić się i obejrzeć mecz ich "ulubionej" drużyny w TV. Prawda jest taka, że przeciętny obywatel, średnio interesujący się piłką będzie wolał pofascynować się wraz z rodzinką drużyną, w której gra trzech polaków, aniżeli prawdziwym klasykiem. TVP zależy tylko na oglądalności, więc nie wydaję mi się, aby sami sobie przestrzelili kolana.

BVB - Szachtar to bez wątpienia będzie bardzo ciekawy pojedynek, ale jednak Real - Man Utd to prawdziwy klasyk, coś, na co kibice czekali od lat.

.Animal.
03-01-2013, 22:44
Cieszcie się ze w ogolę jest jakiś mecz :).Mam telewizje "n" wiec nie narzekam.Serdeczne pozdrowienia

'Oxidosis'
04-01-2013, 12:41
No to żegnamy Pato.

http://www.youtube.com/watch?v=TXDPr3douQE

Simi
04-01-2013, 15:00
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/aktualnosci/dlaczego-borussia-a-nie-real-nasze-argumenty/9616343

JEBŁEM XD

Ale... co by było gdyby Robert Lewandowski zaliczył hat-tricka albo Jakub Błaszczykowski uderzeniem z 35 metrów w okienko dał zwycięstwo Borussii. Wtedy by było: jaka szkoda, że Państwo tego nie widzą!
CO BY BYŁO, GDYBY CR7/RvP ZALICZYŁ HAT-TRICKA LEWĄ, PRAWĄ NOGĄ ORAZ GŁOWĄ?! ALBO OZIL/LAMPARD JEBLI BY W OKIENKO Z RZUTU WOLNEGO?!

Podobno ktoś oprócz TVP i n'ki wykupił jeszcze prawa do transmisji (CANAL+) czy to tylko plotka?

Zarexoholik?
04-01-2013, 18:05
ALBO LAMPARD JEBLI BY W OKIENKO Z RZUTU WOLNEGO?!?

Oj chyba nie. Pewnie nie wiesz, że Lampard jednak nie będzie wykonywał rzutów wolnych podczas tej Ligi Mistrzów, bo nie zalicza się do MISTRZÓW.

Simi
04-01-2013, 18:13
XD pisałem na szybko i jebło mi się XD

Zamiast Lamparda wstawcie sobie kogoś, kto dobrze wykonuje rzuty wolne w MU.

Devixx
05-01-2013, 18:55
Huehuehue
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/13788_487565337949363_1492398984_n.jpg
Szkoda mi torresa ;<

SedaN*
05-01-2013, 19:02
Huehuehue
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/13788_487565337949363_1492398984_n.jpg
Szkoda mi torresa ;<

nie wiem skąd takie info z tym prawie 9miesięcy, nie wiem o co chodzi.. torres w tym sezonie strzelił już chyba około 15 bramek ;D

http://24.media.tumblr.com/61efe46b9732168ba3b3b4e1e16074c7/tumblr_mg5xihKxTn1qml812o4_250.gif

<3

Goldi
05-01-2013, 19:29
@up

Chodzi o to że Ba potrzebował 61 min na strzeleniu swoich dwóch pierwszych dla Chelsea a Torresowi zajeło to 9 miechów

Mario Trollotelli
06-01-2013, 17:56
Ładny cyrk w Madrycie. Mourinho doszczętnie zniszczył tą drużynę, w ogóle nie mają chęci do gry, na dodatek niszczy autorytet Ikera. Na miejscu Pereza zwolniłbym tego pajaca jeszcze dzisiaj.

Hegez89
06-01-2013, 18:02
Ba jest świetnym piłkarzem i ma świetną formę ! Dla mnie powinien zostać w Newcastle lub przejść do Arsenalu niż do Chelsea.

~trolling.
06-01-2013, 23:56
Madryt wygrywa z Realem Sociedad, błysnął Ronaldo :).

Fakt, zle dzieje sie w Madrycie.

'Oxidosis'
06-01-2013, 23:58
Mourinho niszczy autorytet Ikera? Niby czemu? Nie popadajmy w skrajności. W Madrycie po prostu przyjęto, że Casillas jest piłkarzem nietykalnym, co oczywiście prawdą nie jest. Fakty są takie, że Iker w ostatnich meczach gra bardzo niepewnie, zwłaszcza na przed polu, dlatego trener, chcąc nie chcąc, daje szanse gry drugiemu bramkarzowi. Z resztą, dzisiaj Casillas również potwierdził swoją formę - wpuszczając trzy bramki przeciwko Mallorce ( przy dwóch golach mógł się zachować po prostu lepiej ).

Godni pożałowania są co najwyżej kibice tegoż klubu, którzy nie mają szacunku i wygwizdują piłkarza, który się w tym mieście urodził, wychował, oraz gra w tym klubie od szesnastu lat.

Zarexoholik?
07-01-2013, 14:13
Co jak co, ale nienawidzę Mourinho - typ, który wkłada kciuka innemu typkowi będąc trenerem takiego klubu jak Real Madryt? To jest jakieś prowo ze strony władz klubu? Ten człowiek powinien być zamknięty.

Ballon D'OR 2012
19:00 !
EUROSPORT!

ElectroHouse
07-01-2013, 20:15
Lionel Messi nagrodzony Złotą Piłką po raz 4 z rzędu jako 1 piłkarz w historii futbolu.

Pozdrawiam ;)

Lagga v3
07-01-2013, 20:20
http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/318691_532797613427126_312277910_n.jpg

Zarexoholik?
07-01-2013, 21:36
http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/318691_532797613427126_312277910_n.jpg

[07-01, 20:25] Zarexoholik? nie ma co się zaczynać, nagroda została przyznana - gimbusy i psychofani mogą teraz tylko płakać i robić jakieś debilne filmiki, kfejki, czy jak to tam jest i inne filmiki :D

PRZEWIDZIAŁEM TO, JESTEM WRÓŻBITĄ

#topic

Gratulacje, Messi zasłużył najbardziej.

~trolling.
07-01-2013, 21:49
Jestem wielkim fanem Ronaldo, jest człowiekiem pracy i chciałem aby jemu przyznano nagrodę, ale Leo znowu okazał się lepszy. Gratulacje!

Simi
08-01-2013, 08:17
Ciekawi mnie jedno.
Co musi zrobić, co osiągnąć, jak zaprezentować się Iniesta, Xavi czy Ronaldo, aby wygrać w tym głosowaniu na najpopularniejszego pikarza?

Co przemawia za Messim? Rekord bramek? Od tego jest Trofeo Pichichi czy Złoty But. Puchar Króla? Iniesta też ten puchar zdobył, a Messi mistrzem Europy nie jest.

Jeśli mamy patrzyć na indywidualne osiągnięcia, co tu robi Iniesta? Kilka bramek, przy 50 Messiego i 46 Ronaldo w lidze. Ale ok. Dlaczego jak Ronaldo zdobywał Pichichi, Złotego Buta za sezon 10/11 za 40 bramek oraz Puchar Króla, nie wygrał ZP? Teraz Iniesta i Ronaldo są lepsi drużynowo od Messiego. "Bo kryteria zmieniają się wraz z potrzebami." Potwierdza się teza - jest to głosowanie na najpopularniejszego piłkarza, od kiedy FIFA przypierdoliła się do tej (?) nagrody, o ile nadal tak to można nazwać.

Reasumując - nie ważne kto co osiągnie, w jakim stopniu przyczyni się do sukcesów i tak Messi wygra - bo tak ma być.

Cała prawda (http://podbramkowo.blogspot.com/2013/01/zota-pika-czy-to-ma-jeszcze-jakis-sens.html)

'Boonek'
08-01-2013, 08:53
Jestem wielkim fanem Ronaldo, jest człowiekiem pracy i chciałem aby jemu przyznano nagrodę, ale Leo znowu okazał się lepszy. Gratulacje!

A kto by nie byl "czlowiekiem pracy" za takie ***** miliony typie :|

#t To z pewnoscia przez to ze slychac strzaly w 0:33

#t2 XD

i co ze messi wygral... ktokolwiek by nie wygral 4x z rzedu bylyby spekulacje itd.. Fani realu musza sie pogodzic w koncu z tym, ze barcelona jest po prostu lepsza :<

Mario Trollotelli
08-01-2013, 10:12
Ciekawi mnie jedno.
Co musi zrobić, co osiągnąć, jak zaprezentować się Iniesta, Xavi czy Ronaldo, aby wygrać w tym głosowaniu na najpopularniejszego pikarza?

Co przemawia za Messim? Rekord bramek? Od tego jest Trofeo Pichichi czy Złoty But. Puchar Króla? Iniesta też ten puchar zdobył, a Messi mistrzem Europy nie jest.

Jeśli mamy patrzyć na indywidualne osiągnięcia, co tu robi Iniesta? Kilka bramek, przy 50 Messiego i 46 Ronaldo w lidze. Ale ok. Dlaczego jak Ronaldo zdobywał Pichichi, Złotego Buta za sezon 10/11 za 40 bramek oraz Puchar Króla, nie wygrał ZP? Teraz Iniesta i Ronaldo są lepsi drużynowo od Messiego. "Bo kryteria zmieniają się wraz z potrzebami." Potwierdza się teza - jest to głosowanie na najpopularniejszego piłkarza, od kiedy FIFA przypierdoliła się do tej (?) nagrody, o ile nadal tak to można nazwać.

Reasumując - nie ważne kto co osiągnie, w jakim stopniu przyczyni się do sukcesów i tak Messi wygra - bo tak ma być.

Cała prawda (http://podbramkowo.blogspot.com/2013/01/zota-pika-czy-to-ma-jeszcze-jakis-sens.html)
hahahah, płacz halowcu płacz. Prawda jest taka, że Messi zasłużył na każdą swoją ZP i nawet nie mam zamiaru ci tłumaczyć dlaczego, bo twój ograniczony mózg kibica Realu i tak tego nie pojmie.

Jeszcze co do wczorajszej gali. Najbardziej zaskoczył mnie wybór najładniejszej bramki roku, ten Miroslav Stoch to jakieś nieporozumienie. Bramki Neymara i Falcao były duużo ładniejsze i trudniejsze do zdobycia, a gol tego Stocha to po prostu czysty fart. Dziwny gust ludzie mają. ;-0

SedaN*
08-01-2013, 10:19
hahahah, płacz halowcu płacz. Prawda jest taka, że Messi zasłużył na każdą swoją ZP i nawet nie mam zamiaru ci tłumaczyć dlaczego, bo twój ograniczony mózg kibica Realu i tak tego nie pojmie.

już cicho tam dzieciaczku, bo to samo masz z barceloną

#Według mnie Messi zasłużył, moje zdanie.

Simi
08-01-2013, 10:19
zasłużył dobrą grą w reprezentacji, co nie? ... w meczach towarzyskich

Jeszcze co do wczorajszej gali. Najbardziej zaskoczył mnie wybór najładniejszej bramki roku, ten Miroslav Stoch to jakieś nieporozumienie. Bramki Neymara i Falcao były duużo ładniejsze i trudniejsze do zdobycia, a gol tego Stocha to po prostu czysty fart. Dziwny gust ludzie mają. ;-0

no nieporozumienie, w ogóle jak śmieli nie dać brameczki Messiego?

Mario Trollotelli
08-01-2013, 10:40
już cicho tam dzieciaczku, bo to samo masz z barceloną
Ej rikoszet, uciszać to możesz swoich koleżków z gimnazjum, nie mnie.

Bramka Messiego nie zasłużyła na pierwszą trójkę.

Maatinii
08-01-2013, 11:35
zasłużył dobrą grą w reprezentacji, co nie? ... w meczach towarzyskich

Weź nie płacz, bo jest to żałosne. Jakby nie zasłużył to by nie dostał tej nagrody. Jest najlepszym piłkarzem na świecie i trzeba się z tym pogodzić.

'Oxidosis'
08-01-2013, 12:28
Taka nagroda to ogromna satysfakcja dla samego zawodnika, ale zapewniam Was, że Złota Piłka nie ma już tego znaczenia jakie miała kilka lat temu, o czym otwarcie mówią eksperci futbolu.

Ja miałem swojego faworyta, niestety się zawiodłem : P

Mopsu
08-01-2013, 13:51
Moim zdaniem Messi zasłużenie wygrał i tyle, też dużo mu pomagają inni zawodnicy barcy pyk pyk pyk podanie do Messiego i bramka a czy kiedyś Ronaldo tak miał? każdy tam się pcha żeby samemu strzelić :P a Ronaldo sam nic nie zdziała.

Ta 11 najlepszych zawodników to już kompletna paranoja sama Barca i Real wtf!

A dziś to już przesadzili totalnie z rankingiem lig piłkarskich jakim cudem Polska jest za Ekwador, Korea Płd., Kolumbia, Cypr, Peru, Mołdawia, Sudan, Iran, Tunezja, Mali czy Tajlandia ja się kurde pytam kto to układał jakiś idiota co chyba nawet żadnej z tych lig nie widział ;/// Anglia na 5 miejscu za Włochami?! no akurat z tym to się nie zgodzę ale to już moje zdanie.

Ave Lechia Gdańsk!

~trolling.
08-01-2013, 14:51
#Boonek
Od poczatku nie miał kasy a talent kształtuje sie od najmłodszych lat.. Pieniadze nie graja tutaj roli, zapoznaj sie z jego zyciorysem. btw moze teraz barca gra lepiej, ale Real to najbardziej utytułowany klub na świecie.

#niżej
Nie zgodzisz sie?

.Zikares.
08-01-2013, 18:29
ale Real to najbardziej utytułowany klub na świecie.

to by bylo na tyle XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@up

nie.

SoniQ
08-01-2013, 18:38
Ta 11 najlepszych zawodników to już kompletna paranoja sama Barca i Real wtf!

podbijam, UEFA myśli, że dzisiejsza piłka to tylko Hiszpania, beka również z rankingu IFFHS gdzie PL jest dopiero na 5. miejscu. żałosne pozdro dla prawilnych

Krul Scorviel Pierwszy
08-01-2013, 19:10
podbijam, UEFA myśli, że dzisiejsza piłka to tylko Hiszpania, beka również z rankingu IFFHS gdzie PL jest dopiero na 5. miejscu. żałosne pozdro dla prawilnych

Niestety-prawda jest taka, że w tych czasach "coś gra" tylko barcelona ewentualnie real madrit. Reszta sie Im nie umywa do pient ;/
pozdrowienia do wienzienia

TuRoczeK
08-01-2013, 19:18
łks 4 liga huehehue, dobrze im tak ; )

Simi
09-01-2013, 11:59
Weź nie płacz, bo jest to żałosne. Jakby nie zasłużył to by nie dostał tej nagrody. Jest najlepszym piłkarzem na świecie i trzeba się z tym pogodzić.

Dobra riposta 'Weź nie płacz'. Zaraz obok 'chyba ty' i 'bo powiem mamie' najlepsza riposta dla dzieci.

Dopóki FIFA będzie przy Złotej Piłce, to nigdy nie doczekamy się ZP dla bramkarza, obrońcy czy pomocnika.

Co do rankingu to co brali pod uwagę ustalając ten ranking? Postawa drużyn w pucharach klubowych na swoim kontynencie?

#down
'Weź nie płacz'.

Maatinii
09-01-2013, 12:10
Dobra riposta 'Weź nie płacz'. Zaraz obok 'chyba ty' i 'bo powiem mamie' najlepsza riposta dla dzieci.

Dopóki FIFA będzie przy Złotej Piłce, to nigdy nie doczekamy się ZP dla bramkarza, obrońcy czy pomocnika.

Co do rankingu to co brali pod uwagę ustalając ten ranking? Postawa drużyn w pucharach klubowych na swoim kontynencie?

Sorry dorosły, lepiej zobacz na to co Ty piszesz i jak się zachowujesz zamiast nazywać kogoś dzieckiem. Już nie drążę tematu.

Zarexoholik?
09-01-2013, 15:22
zapewniam Was, że Złota Piłka nie ma już tego znaczenia jakie miała kilka lat temu, o czym otwarcie mówią eksperci futbolu.

Aha, ekspert futbolu mówi, że Złota Piłka nie ma już takiego znaczenia jak kilka lat temu? A co on może wiedzieć o Złotej Piłce skoro jej nigdy nie dostał? Nawet nie mógł jej dotknąć, a ma czelność o niej mówić, nie sądzisz, że to śmieszne? Skoro Złota Piłka nie ma takiego znaczenia to czemu każdy piłkarz chciałby ją dostać?

Simi
09-01-2013, 15:40
Skoro Złota Piłka nie ma takiego znaczenia to czemu każdy piłkarz chciałby ją dostać?

Nie ma takiego znaczenia jak kiedyś, w I dekadzie XXI wieku to był prestiż dostać tą nagrodę od France Football od ekspertów, a nie w głosowaniu innych graczy i trenerów z krajów, które są zrzeszone z FIFA.

Maatinii
09-01-2013, 15:59
Nie ma takiego znaczenia jak kiedyś, w I dekadzie XXI wieku to był prestiż dostać tą nagrodę od France Football od ekspertów, a nie w głosowaniu innych graczy i trenerów z krajów, które są zrzeszone z FIFA.

Ciekawe czy byś tak napisał jakby to Krystyna dostał.

Zarexoholik?
09-01-2013, 17:06

Złota Piłka nie ma takiego znaczenia, ale:

http://i47.tinypic.com/1z6haus.jpg

Ktoś jednak był zniesmaczony, niezadowolony, poruszony, zbulwersowany.

Piszesz, że ta nagroda nie ma takiego znaczenia, ale skąd ty to możesz wiedzieć? Dostałeś ją kiedyś? Dostałeś w ogóle w swoim życiu jakąś nagrodę? Jak człowiek zostaje wyróżniony najlepszym piłkarzem roku to chyba jednak coś znaczy, nie? Takie marne pisanie, bo twój idol jej nie dostał, z lekka śmieszne, a zarazem żenujące. :confused:

ManiQ
09-01-2013, 17:39
ohoh, jaka manipulacja miny :)
To jest prawdziwe zdjecie http://pics.tinypic.pl/i/00230/ww74r9tj2u7f.png

Zreszta Ronaldo gratulowal i cieszyl sie gdy Messi otrzymal zlota pilke.

SedaN*
09-01-2013, 18:27
Nie wiem co o tym myślicie, ale dla mnie jest w tym wiele prawdy.

http://www.chelsealive.pl/n-30984-garganese-ostro-o-xi-swiata.php

'Oxidosis'
09-01-2013, 19:42

Otóż to. Kiedyś po prostu przykładano do tego większą wagę, brano pod uwagę wszystkie kryteria, statystyki, robiono to w sposób jak najbardziej uczciwy. Głosowanie odbywało się w sposób bardziej obiektywny, bo nie oszukujmy się - do pewnego momentu nagrodę wygrywał zawodnik, który prowadził swoją drużynę do zwycięstwa w LM czy też MŚ bądź ME, był jej filarem, liderem, takim, jakim był Fabio Cannavaro prowadzący reprezentację Włoch do zwycięstwa na mundialu w 2006 roku, czy Kaka, któremu Milan zawdzięcza trofeum LM z 2007 roku. Rok 2010, Wesley prowadzi zespół z gorszej części Mediolanu do zwycięstwa w LM, a Holandię do finału MŚ - nagrodę otrzymuje Messi, który notabene nie wygrywa z drużyną nic. Było sporo kontrowersji na ten temat, mniej więcej od tamtego czasu ową nagrodę zaczęto traktować z przymróżeniem oka. Jednakże, mimo co raz mniejszej ilości zabierania głosów przez ludzi związanych z światowym futbolem, temat jest nadal na topie - wykreowany przez media, które, w dużej mierze żyją i zarabiają na walkach kibiców Ronaldo oraz Messiego, a niestety na dzień dzisiejszy tak to wygląda. Za największą zdobytą ilość goli przyznawano inną nagrodę, mianowicie - złotego buta.

ElectroHouse
09-01-2013, 20:01
Otóż to. Kiedyś po prostu przykładano do tego większą wagę, brano pod uwagę wszystkie kryteria, statystyki, robiono to w sposób jak najbardziej uczciwy. Głosowanie odbywało się w sposób bardziej obiektywny, bo nie oszukujmy się - do pewnego momentu nagrodę wygrywał zawodnik, który prowadził swoją drużynę do zwycięstwa w LM czy też MŚ bądź ME, był jej filarem, liderem, takim, jakim był Fabio Cannavaro prowadzący reprezentację Włoch do zwycięstwa na mundialu w 2006 roku, czy Kaka, któremu Milan zawdzięcza trofeum LM z 2007 roku. Rok 2010, Wesley prowadzi zespół z gorszej części Mediolanu do zwycięstwa w LM, a Holandię do finału MŚ - nagrodę otrzymuje Messi, który notabene nie wygrywa z drużyną nic. Było sporo kontrowersji na ten temat, mniej więcej od tamtego czasu ową nagrodę zaczęto traktować z przymróżeniem oka. Jednakże, mimo co raz mniejszej ilości zabierania głosów przez ludzi związanych z światowym futbolem, temat jest nadal na topie - wykreowany przez media, które, w dużej mierze żyją i zarabiają na walkach kibiców Ronaldo oraz Messiego, a niestety na dzień dzisiejszy tak to wygląda. Za największą zdobytą ilość goli przyznawano inną nagrodę, mianowicie - złotego buta.

Takie pierdolenie o szopenie..
Jakby nie miała takiego znaczenia to by nikt jej nie pożądał. Każdy piłkarz chciałby ją mieć a że żyją w erze Messiego to nie mają na to żadnych szans. Złota Piłka to nagroda indywidualna a nie drużynowa :cool:

@down
Też sądziłem że może Iniesta wygra ;d

~trolling.
09-01-2013, 20:20
Jestem wielkim fanem Realu, najwiekszym, ale mam szacunek dla Messiego, który jak każdy wie, gra w Barcelonie. W moim oku Messi w tym roku nie zasłużył na złotą piłkę, wreszcie to Iniesta jest Mistrzem Europy, a Ronaldo mistrzem Hiszpanii. Rekord bramek który Messi pobił na koniec roku przesądził o jego wygranej. Cały ten konkurs jest mocno niesprawiedliwy, na przykład Paolo Maldini, świetny obrońca, przez lata grający na wysokim poziomie nie zdobył złotej piłki, bo nie zdobywał wielu bramek.

#niżej
Nie rozumiesz tej metafory?

SoniQ
09-01-2013, 20:51
up
niestety nie ale przynajmniej rymujesz ;[

Jestem wielkim fanem Realu, najwiekszym, ale mam szacunek dla Messiego, który jak każdy wie, gra w Barcelonie. W moim oku Messi w tym roku nie zasłużył na złotą piłkę, wreszcie to Iniesta jest Mistrzem Europy, a Ronaldo mistrzem Hiszpanii

zobacz, czy w twoim oku nie ma innych, ciekawszych rzeczy :confused::confused::confused:

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/543800_540373989336155_1581041458_n.jpg

huehuehu

'Oxidosis'
09-01-2013, 21:18
Takie pierdolenie o szopenie..
Jakby nie miała takiego znaczenia to by nikt jej nie pożądał. Każdy piłkarz chciałby ją mieć a że żyją w erze Messiego to nie mają na to żadnych szans. Złota Piłka to nagroda indywidualna a nie drużynowa :cool:

@down
Też sądziłem że może Iniesta wygra ;d

Każdy ją pożąda - dla zawodnika jest to naprawdę niesamowite wyróżnienie. Ale środowisko piłkarskie zaczęło traktować to trofeum z przymróżeniem oka.

ZP jest nagrodą indywidualna, o czym pisałem wyżej, jednak zawsze miała jakieś powiązanie z osiągnięciami drużyny. No, bo przypuścmy mamy zawodnika X, który strzela xx goli, jest królem strzelców, w największym stopniu przyczynił się do wygrania ligi. Świetna gra, sporo bramek. Mamy także zawodnika Y, który prowadzi drużynę do zwycięstwa w LM, oraz znacznie przyczynia się do poprowadzenia drużyny do finału MŚ. Który z nich bardziej zasługuję na tą nagrodę...?

Simi
10-01-2013, 07:49
Widze wielu znawców i laureatów Złotej Piłeczki.

Co do miny CR7, na pewno Ty Zarex byś się cieszył z faktu, że przegrałeś...

ahh, te katalonczycy
jJ8wTEEnycI

Słyszałem o tym głosowaniu, o przypadku Thiago Silvy i Rosickim, ale czy są jakieś wiarygodne źródła tych wypowiedzi i wgle?

Requirements to win the Ballon dOr:

- score lots of goals against weak teams

- suck in all important games

- disappear in clásicos

- have teammates like Xavi and Iniesta

- be called Lionel Messi

Zarexoholik?
10-01-2013, 11:36
Każdy ją pożąda - dla zawodnika jest to naprawdę niesamowite wyróżnienie. Ale środowisko piłkarskie zaczęło traktować to trofeum z przymróżeniem oka.

ZP jest nagrodą indywidualna, o czym pisałem wyżej, jednak zawsze miała jakieś powiązanie z osiągnięciami drużyny. No, bo przypuścmy mamy zawodnika X, który strzela xx goli, jest królem strzelców, w największym stopniu przyczynił się do wygrania ligi. Świetna gra, sporo bramek. Mamy także zawodnika Y, który prowadzi drużynę do zwycięstwa w LM, oraz znacznie przyczynia się do poprowadzenia drużyny do finału MŚ. Który z nich bardziej zasługuję na tą nagrodę...?

Ten pierwszy. Wiesz na czym polega wygrywanie w piłce nożnej? Tym razem odpowiem za ciebie, bo raczej nie dałbyś sobie rady z tak trudnym pytaniem - NA STRZELANIU BRAMEK. Mecz można wygrać jak się strzela bramki, wiesz? Czym dla ciebie jest prowadzenie drużyny do zwycięstwa? Jesteś nienormalny i w dodatku zły, że wygrał Messi. To w sumie smutne. :(

Co do miny CR7, na pewno Ty Zarex byś się cieszył z faktu, że przegrałeś...

Jeśli przegrałbym z kimś kto jest ode mnie lepszy to bym mu gratulował. Widziałeś w ogóle tę galę? Ronaldo wymuszone brawa, wymuszone miny, wszystko sztuczne.

#topic

Brawo Chelsea. Pogratulować tylko, świetny mecz, świetne prezenty dla Swansea.

Mario Trollotelli
10-01-2013, 12:50
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/543800_540373989336155_1581041458_n.jpg
A teraz prosimy o wiarygodne źródła tych wypowiedzi. Nie masz? No tak, bo skąd miałbyś mieć jak to wszystko wypłynęło od dziecka z białej strony, które zdobyło te informację z facebooka drugiego dziecka z białej strony i pochwaliło się tym w komentarzach na białej stronie wprowadzając ludzi w błąd. Dla potwierdzenia wpisz sobie jedną z wypowiedzi w google (po polsku) i zobaczysz, że wyskoczy ci jedynie biała strona z komentarzami tego frustrata (BenekCristiano).

Dam sobie rękę uciąć, że to ('.^)\/,, (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=17510). XD

Kiedyś po prostu przykładano do tego większą wagę, brano pod uwagę wszystkie kryteria, statystyki, robiono to w sposób jak najbardziej uczciwy. Głosowanie odbywało się w sposób bardziej obiektywny
A teraz nie jest uczciwie? Jeżeli większość trenerów, piłkarzy, dziennikarzy zagłosowało na Messiego to chyba dlatego, że uważali, że to on najbardziej zasługuję na ZP? A ci ludzie znają się na rzeczy i śmiało mogę nazwać ich ekspertami (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1053337&postcount=6537), przynajmniej większą część głosujących. Jeżeli Cristiano by na nią bardziej zasłużył to on wygrałby głosowanie, chyba proste. Tak trudno to zrozumieć i w końcu pogodzić się z tym? [nie dotyczy kibiców Realu].

bo nie oszukujmy się - do pewnego momentu nagrodę wygrywał zawodnik, który prowadził swoją drużynę do zwycięstwa w LM czy też MŚ bądź ME, był jej filarem, liderem
Bo do tego momentu nie było Messiego i Cristiano. Nie było piłkarzy którzy przypominali grą wyżej wymienioną dwójkę (z wyjątkiem Ronaldinho, który niestety stracił swoją formę, a podejrzewam, że gdyby grał na swoim najwyższym poziomie przez następne kilka lat to ciągle byłby numerem jeden na świecie i Złotych Piłek miałby tyle samo co Messi). Gdyby Messi nie istniał to Ronaldo miałby teraz tyle samo ZP co on, tak dla wyjaśnienia. Dlatego kierowali się takim systemem jaki napisałeś, a nie innym.

od tamtego czasu ową nagrodę zaczęto traktować z przymróżeniem oka.
Chyba tylko przez takich zazdrośników jak ty. Ciekawe czy kiedyś też byli tacy zazdrośnicy próbujący w każdy możliwy sposób umniejszyć osiągnięcie zwycięzcy, jak Platini zdobył tą nagrodę 3x z rzędu. Zaraz napiszesz, że Platini wtedy zasłużył, a Messi nie - daruj sobie.

Dziwne. Niby każdy ją pożąda, ale jednak środowisko piłkarskie traktuję to trofeum z przymrUżeniem oka. To jak to w końcu jest?

Oczywiście, że zawodnik X powinien wygrać. 100x pisałem, że ZP to nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie piłkarza który zdobył największą ilość trofeów - takie są fakty. Jeżeli ZP przyznawaliby zawodnikowi Y - wtedy byłoby to niesprawiedliwe.

Simi
10-01-2013, 14:01
Dam sobie rękę uciąć, że to ('.^)\/,, (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=17510). XD
czytanie boli

Oczywiście, że zawodnik X powinien wygrać. 100x pisałem, że ZP to nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie piłkarza który zdobył największą ilość trofeów - takie są fakty. Jeżeli ZP przyznawaliby zawodnikowi Y - wtedy byłoby to niesprawiedliwe.
pisałeś tak w poprzednim roku po wręczeniu ZP Messiemu za trofea?

'Oxidosis'
10-01-2013, 14:57
Zarex

Jezeli uwazasz, ze wygrywanie w pilce noznej polega na strzelaniu bramek, to jestes bardzo ograniczony, a twoja wiedza na temat tego sportu jest minimalna. Osoba interesujaca sie tym sportem, ogladajaca wiekszosc spotkan, nie ograniczajaca sie do jednej ligi, w zyciu wiekszej bzdury by nie napisala. Po czesci masz racje - no bo jak mozna wygrac, nie strzelajac goli. Ale z Twojego postu idzie wnioskowac, ze wygrywanie polega tylko na strzelaniu goli. W sumie, nie jestes ograniczony, tyle co zacofany ( nawiazuje oczywiscie do tego tematu, slowa nie maja na celu Cie obrazic ), bo ludzie w latach piedziesiatych mysleli podobnie, dlatego tez w latach piedziesiatych stawiano praktycznie tylko na atak, grajac bez nominalnego dp, rygla, oraz box to box. Moze Cie zaskocze, ale w tych czasach podstawa do zwyciestw jest defensywa i zapewniam Cie, ze kazdy trener wielkiej marki wlasnie od niej zaczyna budowe zespolu. Zatem wyjasnij mi, dlaczego Cannavaro otrzymal ZP w 2006 roku, skoro w przeciagu calego turnieju strzelil jednego gola? Jak widzisz, nie trzeba strzelac bramek, by byc najlepszym. Nie jestem zly, ze wygral Messi, tym bardziej, ze w tym roku nie widze innego pilkarza, ktory by bardziej zasluzyl na ta nagrode niz on. Normalny jestem jak najbardziej, jednak
nie ograniczam sie do wiedzy ogolnej jak Ty, dlatego jak mniemam ciezko zrozumiec Ci moje posty.

Karpek

Ale ja sie z niczym nie musze godzic, gdyz tak, jak napisalem wyzej, w tym roku nie mam nic nikomu do zarzucenia. Ty z kolei zarzucasz mi, ze jestem zazdrosnikiem, ze nie potrafie sie z tym pogodzic, przez co potem piszesz, ze mam kompleks Barcelony - oczywiscie wyimaginowany przez Twoja wyobraznie. Doszukujesz sie czegos, czego nie ma.

Nie zgadzam sie rowniez, ze do tego momentu nie bylo Messiego i Cristiano. Obaj, po swietnych sezonach w 2007 roku musieli przelknac gorycz porazki i pogodzic sie z tym, ze zostali przycmieni przez innego, swietnego pilkarza - Kake. Mimo, ze wystepowal on na pozycji trequartisty, zdolal poprowadzic Milan do zwyciestwa w LM i w zasadzie mecze wygrywal w pojedynke. Poprowadzil druzyne do zwyciestwa w LM? Poprowadzil. Otrzymal ZP? Otrzymal.

Nie bede kwestionowal ZP Messiego z kazdego roku, jednak w 2010 byl ktos, kto na nia zasluzyl bardziej i nie jest to tylko moje zdanie, nie jest to rowniez zdanie tylko tych, ktorzy maja kompleks Barcelony - bo z tego co pamietam, sami jej kibice byli zaskoczeni takim rozstrzygnieciem i nie do konca przekonani, czy aby Messi otrzymal ja slusznie ;)

Co do ostatniego akapitu, wyjasnilem to juz w odpowiedzi do Zarexa. Bo to, ze ktos strzela na krajowym podworku miliard bramek, wcale nie oznacza, ze jest najlepszy ( jezeli by tak bylo, to rowniez poprowadzil by druzyne do zwyciestwa w LM oraz powalczyl na mundialu - a majac przy boku Xaviego czy Inieste jest to wyzwanie sporo latwiejsze, niz te, ktore mial przed soba Sneijder ).

Zarexoholik?
10-01-2013, 15:49
w zyciu wiekszej bzdury by nie napisala. Po czesci masz racje

Ocb? Sam sobie przeczysz. Chcesz wygrać mecz defensywą typie? Możesz mieć najlepszych obrońców, ale jeśli nie strzelisz bramki to jak ty chcesz wygrać? Zresztą bekę z ciebie cisnę i z twoich teorii spiskowych, dobra opcja. Zawsze kiedy wbijam w ten temacik jest ktoś twojego pokroju. :eek:

Goldi
10-01-2013, 16:17
Akurat to że drużynę powinno się budować na początku od defensywy to prawda. Solidna obrona to podstawa a i z czasem też z przodu jakieś gole pandą ;p

'Oxidosis'
10-01-2013, 16:44
Ocb? Sam sobie przeczysz. Chcesz wygrać mecz defensywą typie? Możesz mieć najlepszych obrońców, ale jeśli nie strzelisz bramki to jak ty chcesz wygrać? Zresztą bekę z ciebie cisnę i z twoich teorii spiskowych, dobra opcja. Zawsze kiedy wbijam w ten temacik jest ktoś twojego pokroju. :eek:

Nie przecze sobie. Jako czesc jest to prawda, jako calosc - totalna bzdura.

Przedstaw mi moje rzekome teorie spiskowe w tym temacie, bo ja takowych nie potrafie sie doszukac.

Oczywiscie, ze w tych czasach najwieksza wage kladzie sie na defensywe. Zdecydowana wiekszosc zespolow stara sie grac na zero z tylu, liczac, ze z przodu cos wpadnie, chyba, ze jest sie Zemanem. Ale skad osoba, ograniczajaca sie do kilku meczow w sezonie, uwazajaca, ze taktyka, oraz zadania pilkarzy na boisku, ktorzy notabene z kazdym ruchem je wykonuja, nie ma znaczenia podczas meczu, moze to wiedziec?

Pewnie absurdem dla Ciebie bedzie, jak powiem, ze Barcelona rowniez kladzie ogromny nacisk na gre defensywa, jednak w ich przypadku ciezko okreslic zadania zawodnikow, gdyz ten zespol stosuje chyba najwyzszy pressing w europie oraz najlepiej radzi sobie z przemieszczaniem pilki.

Naprawde staram sie Ciebie traktowac jak kazda inna osobe z tego forum, czyli osobe do dyskusji, ale zauwaz, ze ZAWSZE gdy ktos przedstawia inne poglady niz Ty, zamiast starac sie udowadniac swoje racje, podobnie jak Karpek, skupiasz sie raczej na jakichs zlosliwych uwagach, co z kolei spowodowane jest raczej brakiem argumentow i niewiedza. Bo tak naprawde rownie dobrze moglbym dyskutowac w ten sposob z osoba nie majaca w ogole do czynienia z pilka nozna, dowiedzialbym sie tego samego, co dowiaduje sie od Ciebie.

Zarexoholik?
10-01-2013, 17:01
<wypociny oxidosisa>

Wracam znowu do tej wypowiedzi:

Mamy także zawodnika Y, który prowadzi drużynę do zwycięstwa w LM, oraz znacznie przyczynia się do poprowadzenia drużyny do finału MŚ. Który z nich bardziej zasługuję na tą nagrodę...?

Nadal zawodnik Y nie wygra meczu jeśli nie strzeli dla drużyny bramki, zrozumiesz to wreszcie? Jak ktoś ci poda piłkę, a przy tym asystuje przy golu to i tak najwięcej robi osoba, której uda się strzelić, bo żeby wygrać mecz musisz strzelić tego gola! Ogarniasz to? Możesz mieć super defensywę, ale jeśli nie strzelisz bramki to nie wygrasz meczu. Odbiliśmy od tematu, bo zaczęło się od Messiego. Także wracając do tematu Messi musiał otrzymać Złotą Piłkę, ponieważ na nią zasłużył. Nie wiem po co właściwie pisałeś o defensywie itd. itp. to chyba zrozumiałe, że jak nie będzie dobrej defensywy to na nic będą się liczyć strzelone bramki skoro więcej się straci, ale to tak btw.

Mario Trollotelli
10-01-2013, 20:39
Nie zgadzam sie rowniez, ze do tego momentu nie bylo Messiego i Cristiano. Obaj, po swietnych sezonach w 2007 roku musieli przelknac gorycz porazki i pogodzic sie z tym, ze zostali przycmieni przez innego, swietnego pilkarza - Kake. Mimo, ze wystepowal on na pozycji trequartisty, zdolal poprowadzic Milan do zwyciestwa w LM i w zasadzie mecze wygrywal w pojedynke. Poprowadzil druzyne do zwyciestwa w LM? Poprowadzil. Otrzymal ZP? Otrzymal.
Wtedy jeszcze nie odczuwało się tej światowej dominacji Messiego i Cristiano, wszystko zaczęło się od 2008 kiedy Ronaldo dostał ZP.

Nie bede kwestionowal ZP Messiego z kazdego roku, jednak w 2010 byl ktos, kto na nia zasluzyl bardziej i nie jest to tylko moje zdanie, nie jest to rowniez zdanie tylko tych, ktorzy maja kompleks Barcelony - bo z tego co pamietam, sami jej kibice byli zaskoczeni takim rozstrzygnieciem i nie do konca przekonani, czy aby Messi otrzymal ja slusznie ;)
Nikt by nie miał pretensji gdyby Messi nie dostał ZP w 2010, jednak skoro ją wygrał to widocznie zasłużył na nią najbardziej - według większej części głosujących był najlepszy. Mnie osobiście żadna przyznana Messiemu ZP nie zaskoczyła.

a majac przy boku Xaviego czy Inieste jest to wyzwanie sporo latwiejsze, niz te, ktore mial przed soba Sneijder
Ten argument z Xavim i Iniestą zaczął mnie śmieszyć już dawno, więc pokaże ci fajną statystykę z ostatniego roku:

Gole Messiego: 91 (już za sam rekord bramek powinien dostać ZP)

Asysty przy bramkach Messiego:

Iniesta - 8
Xavi - 2

~trolling.
10-01-2013, 20:42
#Zarex
Zauważ, że jeżeli masz solidna obrone, to bez wygrywania meczu możesz zdobywać punkty remisując. Bardzo mało wiesz o piłce, w dzisiejszych czasach obrona to fundament, wszystko zaczyna sie od tej formacji, sam jestem lewym obrońcą i piłkarskie rzemiosło znam.

#edit
odbiegasz od tematu.. Nic nie wspominałem o indywidualnych nagrodach, tylko o grze obronnej. To chyba spowodowane brakiem argumentów. I to prowo z facebooki'em... Dyskutuj na poziomie.

Zacytowałeś fragment w którym nie było o tym mowy studenciku :)

Zarexoholik?
10-01-2013, 21:46
#Zarex
Zauważ, że jeżeli masz solidna obrone, to bez wygrywania meczu możesz zdobywać punkty remisując. Bardzo mało wiesz o piłce, w dzisiejszych czasach obrona to fundament, wszystko zaczyna sie od tej formacji, sam jestem lewym obrońcą i piłkarskie rzemiosło znam.

No tak, a za remisy jest jakaś nagroda? Dostaniesz Złotego buta, czy Złotą piłkę? Za remisy możesz dostać lubię to od znajomych z facebooka, jak pochwalisz się na tablicy, że zremisowaliście mecz. O moją wiedzę się nie martw, zacznij martwić się o swoją.

#wyżej

Ale tematem była Złota Piłka dla Messiego liściu...

'Oxidosis'
10-01-2013, 22:09
A wiesz o tym Zarex, że nawet grająca tak ofensywny futbol jak Barcelona, ustawienie zaczyna od najważniejszej formacji, czyli obrony? Każdy Ci powie, że w dzisiejszych czasach to fundament, z resztą Barcelona też zdołała się o tym przekonać ( choć tak naprawdę nie musiała ), i to nawet nie jeden raz.

@Top

Zenit oferuje ponoć 10 mln za Abate, jestem za pod warunkiem sprowadzenia Santona, ostatnio też mówi się sporo o sprzedaży Boatenga ( Galata wykłada 15 mln ojro ), dla mnie dobra opcja w przypadku gdyby Milan pokusił się o Andersona/Eriksena ;), jest jeszcze Destro, ale po ostatnim jego meczu wolałbym chyba, aby Milan go nie sprowadzał... Strootman latem i może to będzie jakoś wyglądać, choć wciąż marzy mi się ten młody chłopaczek z Vitesse Van Ginkel :D

ElectroHouse
10-01-2013, 23:24
Temat był o Złotej Piłce dla Messiego a ciągle odbiegacie od tematów ;)
@edit
CR7 strzelił 3 bramki i już wszyscy go kochają XD

[Eklerq] Jeśli masz zamiar dalej wypowiadać się w taki sposób, to najlepiej zaprzestań korzystać z tego forum.

Simi
11-01-2013, 07:29
Temat był o Złotej Piłce dla Messiego a ciągle

bo jedyny argument to 91 bramek.

w 2006 roku Cannavaro wygrał ZP za strzelone bramki? A Buffon zajął 2gie miejsce za bramki?

Skoro Messi wygrał w tym roku dzięki strzelonym bramkom, dlaczego CR7 nie wygrał w poprzednim roku?

Zarexoholik?
11-01-2013, 09:54
bo jedyny argument to 91 bramek.

w 2006 roku Cannavaro wygrał ZP za strzelone bramki? A Buffon zajął 2gie miejsce za bramki?

Skoro Messi wygrał w tym roku dzięki strzelonym bramkom, dlaczego CR7 nie wygrał w poprzednim roku?

A może wygrał za styl gry jaki prezentował? Może za całokształt? Męczysz i męczysz ten temat. Nic nie zmienisz, ale płaczesz na tibijskim forum, że twój ulubieniec nie dostał Złotej Piłki. Daj sobie na wstrzymanie.

Bardzo ładny mecz w wykonaniu Barcelony, 5:0! Messi nie grał i udało im się wygrać! :eek: A podobno Barca bez Messiego nie istnieje. :confused:

KamilQ
11-01-2013, 16:00
A może wygrał za styl gry jaki prezentował? Może za całokształt? Męczysz i męczysz ten temat. Nic nie zmienisz, ale płaczesz na tibijskim forum, że twój ulubieniec nie dostał Złotej Piłki. Daj sobie na wstrzymanie.

Bardzo ładny mecz w wykonaniu Barcelony, 5:0! Messi nie grał i udało im się wygrać! :eek: A podobno Barca bez Messiego nie istnieje. :confused:

Dziwił bym sie jakby przegrali z druzyna ktora zajmuje 12 miejsce w Segunda Division XDDDDDD

#top
http://www.youtube.com/watch?v=iPuvVu-8Q9E

#Zarex
No dobrze, użyłem złego sformułowania, ale widzę ze innych argumentów nie masz :(

ManiQ
11-01-2013, 16:04

serio? grali z II ligowcem.

Goldi
11-01-2013, 16:50
Gole Messiego: 91 (już za sam rekord bramek powinien dostać ZP)

Asysty przy bramkach Messiego:

Iniesta - 8
Xavi - 2

Zadaniem środkowych pomocników to jest raczej rozprowadzanie gry.

Co do tej ZP po prostu pogódźcie się że to nagroda dla najbardziej lubianego piłkarza i tyle.

Devixx
11-01-2013, 17:30
Real jakoś potrafił przegrywać z 19stą drużyną w tabeli :rolleyes:
Ja tam się cieszę, że Messi dostał tą ZP, zasłużyć na pewno zasłużył ale czy bardziej niź Iniesta lub Ronaldo to już mnie nie obchodzi ponieważ byłem światkiem czegoś co zapisze się w pamięci futbolu na długi czas.

Τettmeier
11-01-2013, 21:11
pisałem mu o tym już kilkakrotnie a on ślepo broni swojego zdania przy kazdej nadarzającej się okazji, bezsens jakis

Juve 2:1 Milan ostatnio w Coppa Italia. Miałem jechać do Włoch w kwietniu, m.in. na San Siro ale sie rozmyslilem, nie wiem czy nie bd zalowal.. a co do meczu, to nie ogladalem nawet bo byłem w wwa pół nocy, niestety nie moglem. :/

'Oxidosis'
12-01-2013, 02:08
@Up

To żałuj, fajny meczyk, od 70 minuty pełna dominacja Milanu, zwyciestwo Juve po dogrywce ( znów ten przeklęty Vucinic )

Szkoda tym bardziej, że Milan w dogrywce miał naprawdę sporo szans na wyrównanie, ba, nawet na zwycięstwo, ale patrząc na przebieg całego spotkania, myśle, że Juve zasłużyło na zwycięstwo ( spotkanie może nie stało na najwyższym poziomie, ale było bardzo wyrównane, zadecydowały, z resztą, po raz kolejny - detale. )

~trolling.
12-01-2013, 23:32
Osasuna 0 - 0 Real Madrid

:[

Stoke 0 - 4 Chelsea

Inter 2 - 0 Pescara

Sobotni wieczór z kuponem do kosza.

#niżej
To tylko świadczy o tym jakim zajebistym jest piłkarzem.

Zarexoholik?
13-01-2013, 00:54
Nie było Ronalda i Real oddał 1 celny strzał? kk

'Oxidosis'
13-01-2013, 02:18
Nie było Ronalda i Real oddał 1 celny strzał? kk

Ronalda? Miałeś na myśli Reagana? Nie było.

Simi
13-01-2013, 12:12
co to był za nudny mecz... chyba najnudniejszy w 2013 roku będzie. Osasuna niszczyła Real pressingiem, utrzymanie przy piłce, wprowadzenie do gry nie istniało. Ofensywa jak juniorzy dawała się ciągle łapać na spalonych... Co do Kaki to brak słów. Dostaje szansę a po 15 minutach gry czerwo. Troche dziwne sędziowanie - dwa ewidentne naciągania na karnego, symulacja pełną parą a nawet żółtej kartki nie dostał. Dobrze, że chociaż defensywa grała coś, chociaż wyprowadzanie piłki Varane czy Albiola tragiczne.

Co do CR7 - prawdziwy lider Realu.

http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/25439/spalonegoniemaduza.jpg

Minimalny spalony czy na równi są?

Cleyu
13-01-2013, 12:15
Coś dla fanów barcy
http://aukcje.wosp.org.pl/fc-barcelona-zdjecie-z-autografami-pilkarzy-i654049

W sumie to troche beka z realu w tym sezonie, to co prezentuje swoją gra to totalna porażka ;O

Krulowiec
13-01-2013, 12:15
Przecież widać, że ten marny piłkarzyk w białej jest bliżej bramki.

Zarexoholik?
13-01-2013, 13:15
Ronalda? Miałeś na myśli Reagana? Nie było.

Miałem na myśli, że musisz poćwiczyć czytanie.

#topic

Był minimalny spalony, zagrali strasznie słaby mecz. Powodzenia w walce o mistrzostwo.

~trolling.
13-01-2013, 13:53
Nie było Ronalda
poćwicz student, kk?

#topic
Niestety mecz straszna padaka... Kaka chyba powinien coś łykać, bo jak się dostaje szansę i gra sie 15 minut zaliczając czerwoną kartkę, to trzeba pomyśleć o zmianie klubu.

Simi
13-01-2013, 16:33
MU - Liverpool.

Fajny mecz. Szkoda, że cały mecz nie był taki, jak 2ga połowa. Za to lubię oglądać PL. Wymiana ciosów, a nie nudne rozgrywanie piłki na swojej połowie przez cały mecz, to jest to.

Zarexoholik?
13-01-2013, 17:42
#topic

Manchester United 2:1 Liverpool. Wszystko jasne.

#niżej

Nie interesuje mnie to, ważne, że nie grał. Przykro ci, bo punkty stracili, nołnejme? : [

SoniQ
13-01-2013, 18:57
@top

mecz całkowicie pod kontrolą chociaż szkoda paru akcji

Zarexoholik?
13-01-2013, 19:54
#topic

Szkoda, że Arsenal grał przez tak długi czas w 10, przez ten fakt mecz był z góry przesądzony.

Sasha Rookslayer
13-01-2013, 23:01
Jebać Ronaldo, tylko Messi <3

Malaga 1 : 3 Barcelona

Punkty

Barcelona - 55.
Real - 37.

Visca El Barca 

~trolling.
13-01-2013, 23:06
#topic

Sampdoria 0 - 0 Milan

Malaga 1 - 3 Barcelona

:)

Zarexoholik?
13-01-2013, 23:39
#topic

Ogólnie świetny mecz Barcelony, Messi zajebista bramka - chyba specjalnie mu ją podarowali.

SedaN*
13-01-2013, 23:58
Jebać Ronaldo, tylko Messi <3

Malaga 1 : 3 Barcelona

Punkty

Barcelona - 55.
Real - 37.

Visca El Barca 

Takie czysto prowokujące posty już powinny być dawno usuwane. Po chuj piszesz wyniki i punkty na koniec skoro każdy o tym wie? :} zaraz znowu napina i zarex wraz z koleszką karpkiem orgazmu dostaną na myśl o messim

Simi
14-01-2013, 08:43
XD dobranoc.

Zna ktoś jakieś forum piłkarskie gdzie można normalnie podyskutować bez 'miszczów tibii'?

ManiQ
14-01-2013, 11:41
kanonierzy.com

Polecam anglia.goal sa tam odnosniki do La ligi, Ligue 1, wiec kazdy znajdzie swoja lige. Za prowokacje sa bany i nawet jak sie trafia tam specjalisci to dlugo nie poszaleja.

SedaN*
14-01-2013, 12:24
Również polecam goal.pl - profesjonalna strona, mądre, obiektywne wypowiedzi :)

'Oxidosis'
14-01-2013, 13:04
a ja z kolei polecam fora anglojezyczne, np. forum Milanu ( http://forum.acmilan-online.com/ )

chociaż Polskie fansity też moge polecić, na stronach Milanu bardzo wysoki poziom komentarzy ( większość kibiców jest po prostu po trzydziestce, są to ludzie mający po prostu ogromną wiedzę na temat tego sportu oraz doskonale znający mechanike rynku transferowego, za każdy wulgaryzm, który podczas mojej 4 letniej kadencji na tej stronie zobaczyłem tylko raz, jest ban z automatu ), strony Bayernu i Barcy także stoją na dość dobrym poziomie ( chociaż co poniektórzy kibice tego drugiego klubu wciąż mnie niesamowicie śmieszą, błagając o sprowadzenie Boatenga, który de facto w tym sezonie gra fatalnie, ale kibice chyba mają wciąż w pamięci bramki, które im zaaplikował : P ). Jeżeli chodzi o fanpage Kanonierów widać, że w większości kibicują tam młodzi ludzie, jednak mimo niezbyt dużej wiedzy potrafią naprawdę fajnie dyskutować, sam kiedyś wymieniałem z nimi uwagi, bodajże podczas dwumeczu właśnie Milan - Arsenal.

Stanowczo jednak odradzam strony związane z Realem Madryt ( mówie o polskich, bo to anglojęzyczne jest jak najbardziej ok ). MASA niezrównoważonych dzieci na stronie.

Zarexoholik?
14-01-2013, 13:41
#topic

HeN55FfYMTc

Pogrom liverpoola.

ManiQ
14-01-2013, 13:55
Oxi
Pamietam to, gdy z nami rozmawiales. Miales i tak szczescie, ze cie normalnie przyjeli, bo przed toba byl typek, ktory obrazal nas co skutkowalo podgrzaniem atmosfery i jak juz sie taki trafi, to fanow owej druzyny wrzuca sie do jednego koszyka i sie ich nie szanuje. Stronke Milanu czytalem, ale tylko wtedy gdy z nimi mielismy rozegrac mecz.

Z anglojezycznych lubie czytac skysport (to nie forum) oraz forum online arsenal, a do tego dochodzi twitter.

SedaN*
14-01-2013, 13:57
#topic

HeN55FfYMTc

Pogrom liverpoola.

No pogrom jak chuj, 2-1. Akurat Manchester raczej nie wie w ostatnim czasie co to "pogromić przeciwnika" :)

'Oxidosis'
14-01-2013, 14:07
Oxi
Pamietam to, gdy z nami rozmawiales. Miales i tak szczescie, ze cie normalnie przyjeli, bo przed toba byl typek, ktory obrazal nas co skutkowalo podgrzaniem atmosfery i jak juz sie taki trafi, to fanow owej druzyny wrzuca sie do jednego koszyka i sie ich nie szanuje. Stronke Milanu czytalem, ale tylko wtedy gdy z nimi mielismy rozegrac mecz.

Z anglojezycznych lubie czytac skysport (to nie forum) oraz forum online arsenal, a do tego dochodzi twitter.

No niestety, ale i tacy się trafiają - w zasadzie, gdy sam widzę Milaniste pewnego siebie, bez poszanowania innych to staram się go ostudzić :D Jeżeli chodzi o mnie, nie widziałbym powodu, dlaczego mieliby mnie przyjąć "nienormalnie" :)

Jeżeli chodzi o Milan, to są dwie stronki, konkurujące ze sobą nawzajem - wiele zależy od tego, na którą z nich trafiłeś :P a oprócz skysport jest także goal.com, ale również do poczytania, bo tam raczej ludzie się nie wypowiadają.

Zarexoholik?
14-01-2013, 14:12
No pogrom jak chuj, 2-1. Akurat Manchester raczej nie wie w ostatnim czasie co to "pogromić przeciwnika" :)

Jednak pogrom jeśli spojrzymy na grę, nie chodzi tylko o wynik. Nie widziałeś meczu, a komentujesz wynik. :confused:

ManiQ
14-01-2013, 14:23
Oxidosis
Dlatego wlasnie miales szczescie :) np. ostatnio po wylosowaniu Bayernu w LM przyszedl prymityw i znal juz przyszlosc meczu, dostal bana, zalogowal sie juz normalny kibic Bayernu, ktory odnosil sie z szacunkiem i zostal niestety zjechany, a mial naprawde wartosciowe komentarze. Oczywiscie tez trafi sie taki Kanonier, ktory jest slepy, obraza, a potem chwali sie na k.com co zrobil na innej stronie.

Co do stronki Milanu, to chyba czytalem 'milan24', czytalem przez caly okres Arsenal vs Milan i nie bylo sie czego czepic. Na goal.com wchodze jesli ktos linka z Arsenalem wysle na k.com.

~trolling.
14-01-2013, 19:28
#topic
Mecz pod dyktando MU, choć wynik nie odzwierciedla przebiegu spotkania.

dzieki magik :)

[Magik] Proszsz.

Krul Scorviel Drugi
14-01-2013, 21:59
hahah, kto ogladalm dzisiaj mecz chelsi? XDDD
beka ostra pewnie sedan wali gruhola tera ładnie pojechali ;];p;]

Simi
15-01-2013, 08:53
Retransmisja meczu Real - Valencia po 23? BEKA.

TVP w kulki sobie leci. Pokazywać mecze Polski na MŚ na TVP Sport i TVP 2. Gdzie tu logika?

~trolling.
15-01-2013, 22:46
Real Madrid 2 - 0 Valencia

Bardzo ładnie ;) Kupon jak narazie siedzi :D

#niżej
HM!

Mamed first
16-01-2013, 16:49
Najważniejsze, że Marcelo wrócił !!!!!!!!

HALA MADRID !

SedaN*
16-01-2013, 17:22
Guardiola w Bayernie od lipca h3h3.

SoniQ
17-01-2013, 15:10
blue is the colour...........................

SedaN*
17-01-2013, 15:44
blue is the colour...........................

football is the game...

Devixx
17-01-2013, 15:49
Chelsea is a shame....

h4h4h4h4h 4

SedaN*
17-01-2013, 15:51
Chelsea is a shame....

h4h4h4h4h 4

szwedzie, zjebałeś hymn ;\

~trolling.
19-01-2013, 11:12
Victor Valdes nie zamierza grać do końca kariery w barwach Barcelony. Władze katalońskiego klubu muszą już myśleć o tym, jak zastąpić hiszpańskiego golkipera.Umowa doświadczonego bramkarza ważna jest do końca czerwca 2014 roku. Valdes nie zamierza przedłużać kontraktu.

- Musimy uszanować jego decyzję, gdyż wiele mu zawdzięczamy - przyznał Tito Vilanova.

:>.
Jak myslicie kto go zastąpi?

Sasha Rookslayer
19-01-2013, 11:32
:>.
Jak myslicie kto go zastąpi?

Są przeróżne opcję, lecz myślę z jeden z wymienionych golkiperów niżej zastąpi najlepszego bramkarza w historii klubu:

Belg Thibauta Courtois,
Szczęsny,
Pepe Reiny,
Manuel Neuer.

Dużo również się mówi, że Pinto może zastąpić Valdesa, lecz dla mnie on nie jest, aż tak dobry jak Victor. Po drugie, Pinto ma swoje lata :).

Manuel Neuer, moim zadniem najlepiej pasowałby w Barcelonie.

Devixx
19-01-2013, 11:53
@up Neuer dopiero co(2k11) przeszedł do Bayernu więc wątpię, że tak o sobie do Barcelony przejdzie. Pinto go na pewno nie zastąpi bo jest za stary na codzienną grę.

ManiQ
19-01-2013, 12:23
Curtois- to przyszlosc Chelsea i nie widze powodu aby Abramowicz go sprzedawal.
Szczesny- nie kupia Polaka.
Reina- XDD to wystarczy. Kto oglada BPL ten wie.
Manuel Neuer- ehe. Niemiec odejdzie z najlepszego klubu Niemieckiego, ktory staje sie potega w Europie, a z Guardiola to juz niedlugo nastapi.

Btw. w szkolce nie ma zadnego bramkarza? stawialbym na De Gea, ale cos mi sie zdaje, ze znow wezma oferme, ktora potrafi grac tylko nogami.

@top
Jutro derby Londynu. Zwyciezcy nie obstawiam, bo kazdy moze wygrac.

SedaN*
19-01-2013, 12:26
Dokładnie, jutro mecz może się zakończyć każdym wynikiem :) zobaczymy.

'Oxidosis'
20-01-2013, 00:16
Żaden Neuer, żaden Szczęsny do Barcelony nie przyjdzie. Najprawdopodobniej Valdesa zastąpi Pinto.

Nie wszyscy jeszcze zrozumieli, że w tych czasach kluby liczące się w europie NIE sprzedają zawodników ze swojej pierwszej jedenastki, a jak już do takich transakcji dochodzi, to tylko z powodu absurdalnych kwot, które oferują rywale ( warto dodać, że owe kwoty są co raz wyższe oraz nieadekwatne do umiejętności zawodników, powód jest chyba oczywisty ), albo odchodzą na zasadzie wolnego transferu, bądź za grosze - jeżeli zawodnikowi został przykładowo rok kontraktu, a nie ma zamiaru podpisywać kolejnej umowy.

Dlatego jakby nie patrzeć, zespoły liczące się w Europie zabezpieczają się na wszelkie sposoby w razie ww. ewentualności, proponując długoletnie umowy oraz zapewniając wysokie gaże. W tym momencie, ani PSG, ani Zenit, ani inny bogaty klub nie jest w stanie zapewnić Neuerowi takie warunki, jakie zapewnia mu Bayern, a co dopiero Barcelona. Poza tym, większość z Was chyba zapomina, że skoro zawodnik podpisuje kontrakt to jest zobowiązany go wypełnić, a to, czy zawodnik zostanie czy odejdzie zależy głównie od pracodawcy. Dlatego też, jestem ciekaw, jakby ten rzekomy transfer miał wyglądać, skoro sam zawodnik ma kontrakt do 2016 roku, a Bayern ani myśli o jego sprzedaży ( z resztą, sam zawodnik czuje się dobrze, i nie specjalnie widzi mu się zmiane klubu )? Nawet jeżeli zawodnikowi odwidziało by się, i nagle zapragnąłby zmiany klubu, to nawet przy ofercie 40mln euro ( co oczywiście dla Barcelony jest kwotą wręcz kuriozalną ), Bayern ma prawo tą ofertę odrzucić i zapewne by tak zrobił, patrząc na ich fantastyczną kondycję finansową. ;)

Dlatego, zamiast skupiać się na nierealnych marzeniach, włodarze Barcelony szukają zapewnie bramkarzy dostępnych na rynku ( a jednym z nich bedzie Perin, do wyciągnięcia za grosze z Violi ), jednak jeżeli chodzi o tego zawodnika, wolałbym aby trafił do Milanu :D ( a ponoć jest zainteresowanie )

Simi
20-01-2013, 11:48
#Oxi
jak skomentujesz plotke (plotki) o transferze Salomona do Milanu?

#top
Barka do tylu, czas odrabiac.

odrabiac XD ...

'Oxidosis'
20-01-2013, 12:38
@Up

Rzekomo Milan ma zapłacić 3,5 mln euro za pół karty Salamona. Z jednej strony się ciesze, zawodnik o ogromnym potencjale, w tym sezonie nie raz wybierany do jedenastki kolejki, a patrząc na problemy defensywne Rossonerich, bardzo by się przydał zawodnik o zbliżonej charakterystyce właśnie do Bartka. Z drugiej strony, średnio mi się widzi nalot pseudokibiców Polskich.

Kosik Czarny 2v0
20-01-2013, 14:26
Wy tu gadu gadu o transferach a może coś o polskich kibicach?
Ostatnio dostałem coś takiego do rozklejania :)
xxx
Jedni twierdzą, że to już przesada na zmarłego kibica robić inni znów nie, ale cóż poradzić taki jest kraków.

@down
ten drugi to synonim debila ale zapewne jakbym cie postawił przeciw takie "debilowi" to miałbyś 5kg w gaciach i byś mu tego nie powiedział :)

Zarexoholik?
20-01-2013, 15:04
Wy tu gadu gadu o transferach a może coś o polskich kibicach?
Ostatnio dostałem coś takiego do rozklejania :)
http://i45.tinypic.com/21mt7jm.jpg
Jedni twierdzą, że to już przesada na zmarłego kibica robić inni znów nie, ale cóż poradzić taki jest kraków.

Mylisz pojęcia. Kibic, a kibol to zupełnie co innego. Ten drugi to synonim debila.

~trolling.
20-01-2013, 15:15
Mylisz pojęcia. Kibic, a kibol to zupełnie co innego. Ten drugi to synonim debila.

Nie każdy ma na tyle odwagi, żeby być kibolem. Nie ubliżaj innym, skoro sam jesteś nikim :)

'Oxidosis'
20-01-2013, 16:01
aha i jeszcze jedno - Salamon, nie Salomon, w zasadzie, sporo osób się myli jeżeli chodzi o jego nazwisko.

Τettmeier
20-01-2013, 16:17
Tak z innej bajki.
Dwie ostatnie wypowiedzi na temat kiboli kuriozalne. Wy nie wiecie, że takich ludzi trzeba eliminować? Oni nie mają nic wspólnego ze sportem. Argument 'powiedz im to w twarz' to tekst rodem spod klatki schodowej najgorszych ulic polskich miast. Takich gdzie wychowują się ci przestępcy którzy powinni być zamykani w więzieniach a biją się na wolności o nic. Zastanówcie się.

Simi
20-01-2013, 16:29
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2265339/PSG-want-sign-Arsene-Wenger-huge-30million-deal-Carlo-Ancelotti-moving-Emirates.html

XDD! PSG widze nie chce wygrywać żadnych trofeów skoro chcą Wengera.

SedaN*
20-01-2013, 16:31
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2265339/PSG-want-sign-Arsene-Wenger-huge-30million-deal-Carlo-Ancelotti-moving-Emirates.html

XDD! PSG widze nie chce wygrywać żadnych trofeów skoro chcą Wengera.

czy ja wiem? przecież to nie winna Wengera, że nie ma hajsu na transfery.

DERBY DLA CHELSEA!

Zarexoholik?
20-01-2013, 17:51
Nie każdy ma na tyle odwagi, żeby być kibolem. Nie ubliżaj innym, skoro sam jesteś nikim :)

Odwaga do bycia kibolem? Kibol to debil, a żeby być debilem nie trzeba być odważnym. A co do tego kto kim jest to się nawet noname nie ośmieszaj.

#topic

Szkoda, że Arsenal nie dał rady chociaż zremisować. Remis byłby najrozsądniejszy.

Kosik Czarny 2v0
20-01-2013, 18:12
Tak z innej bajki.
Dwie ostatnie wypowiedzi na temat kiboli kuriozalne. Wy nie wiecie, że takich ludzi trzeba eliminować? Oni nie mają nic wspólnego ze sportem. Argument 'powiedz im to w twarz' to tekst rodem spod klatki schodowej najgorszych ulic polskich miast. Takich gdzie wychowują się ci przestępcy którzy powinni być zamykani w więzieniach a biją się na wolności o nic. Zastanówcie się.

Nie biją się o nic sam znam ludzi, którzy są jak wy to nazywacie "Kibolami" i uwierz mi, że to nic co ty nazywasz to jest na prawdę bardzo wiele.

@up
zarex uwierz mi, że trzeba mieć w chuj jaj aby być "kibolem".

Simi
20-01-2013, 18:52
brawo Tottenham, zasłużony remis.

SoniQ
20-01-2013, 19:01
brawo Tottenham, zasłużony remis.

dlaczego uważasz, że zasłużony? :D świetna gra defensywy nie zasługiwała na stracenie choćby 1 bramki.

bardzo szkoda, ale chociaż poczułem się jak kibic innych zespołów, którym United zabierało punkty w końcówkach meczów xd

Simi
20-01-2013, 19:04
chyba świetna gra De Gei.

17 strzałów Spursów przy chyba 7 United, z czego 13 - 6 celnych do 80~ minuty.

Zarexoholik?
20-01-2013, 19:08
#topic

Szkoda 2 punktów, ale jak się wybija piłkę 'na pałę', byle jak najdalej to tak się kończą spotkania. Zabrakło Scholes'a, który by to uporządkował.

~trolling.
20-01-2013, 20:57
#topic
Real ROZPIERDALA Valencie ;)

Valencia 0 - 5 Real Madrid

Ronaldo x2
Di Maria x2
Higuain x1

Hala ! :)

#niżej
Dobrze gada, polać mu.

Lewy
21-01-2013, 14:58
O "kibolach" wypowiadają się tu osoby, które wiedzę na ten temat mają jedynie z Gówna wybiórczego :)

@up
O Tobie akurat nie ale taki Tettmeier mnie rozkłada swoimi wypowiedziami ;)

ciiq
21-01-2013, 15:18
@up
jedyny dobrze mowi, ***** gadacie jak POlitycy i POlicja XDDD

@t
ekstra real

Kosik Czarny 2v0
22-01-2013, 11:10
O "kibolach" wypowiadają się tu osoby, które wiedzę na ten temat mają jedynie z Gówna wybiórczego :)

I tu się z tobą nie zgodzę bo co jak co ale na ten temat mam dużą wiedzę:)

Lewy
22-01-2013, 15:59
Może ale wstawiając ten obrazek powinieneś liczyć się z odzewem osób, które nie rozumieją o co chodzi w Krakowie.

Mówię że tutaj większość tych osób co uważają nas "kiboli" za debili nigdy chyba nie była na stadionie. Nie wypowiadajcie się ludzie na temat rzeczy, o których nie macie pojęcia.

Podejrzewam że ktoś tu dostał w pysk od właśnie tych "bandytów" i teraz wylewa swoje żale na forum. A to że lubimy się klepać z innymi to gówno powinno niektórych obchodzić.Nikomu postronnemu krzywda się nie dzieje więc o co to całe halo?.Lepiej chyba gdzieś na uboczu niż na stadionie nie?

Ci sami ludzie też organizują paczki dla potrzebujących, zabierają dzieci z domów dziecka na wakacje, pomagają zbierać pieniądze dla chorych dzieci...O tym nikt nie wspomni prawda?.Bo po co, przecież lepiej mieć mózg wyprany Tvnem niż realnie patrzeć an to co się dzieje...

Τettmeier
22-01-2013, 18:01
Może ale wstawiając ten obrazek powinieneś liczyć się z odzewem osób, które nie rozumieją o co chodzi w Krakowie.

Mówię że tutaj większość tych osób co uważają nas "kiboli" za debili nigdy chyba nie była na stadionie. Nie wypowiadajcie się ludzie na temat rzeczy, o których nie macie pojęcia.

Podejrzewam że ktoś tu dostał w pysk od właśnie tych "bandytów" i teraz wylewa swoje żale na forum. A to że lubimy się klepać z innymi to gówno powinno niektórych obchodzić.Nikomu postronnemu krzywda się nie dzieje więc o co to całe halo?.Lepiej chyba gdzieś na uboczu niż na stadionie nie?

Ci sami ludzie też organizują paczki dla potrzebujących, zabierają dzieci z domów dziecka na wakacje, pomagają zbierać pieniądze dla chorych dzieci...O tym nikt nie wspomni prawda?.Bo po co, przecież lepiej mieć mózg wyprany Tvnem niż realnie patrzeć an to co się dzieje...

Śmieszne. Powinno się do więzienia wszystkich zamykać. Na pewno nagrania z idiotami w kapturach którzy rzucają w policję kamieniami albo latają po ogrodzeniach które mają po 3 metry zostały wyreżyserowane przez TVN. Zastanów się co mówisz: 'lubimy się klepać' przecież to śmieszne. Wyjdź na mate obok sędzi i tam pokaż umiejętności. Są do tego specjalne zawody do których się ćwiczy nad sobą pracuje i wtedy można się wykazać. A nie na stadion chodzić i ludzi straszyć później. Napieprzanie się nawzajem jest niezgodne z prawem. Skąd taka niska frekwencja w niektórych miastach? Jak się widzi stado baranów w gazetach to się boją na mecze chodzić. Kibic i kibol to dwa różne sformułowania. Nikt nikomu nie zabrania krzyczeć i poświęcać dla swojego ulubionego klubu czasu. Chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy. Ale bicie się? Popatrz na radość z pilki w Niemczech, czy ktoś tam się leje? W Anglii połowa chamstwa też została rozgoniona. U nas też tak źle jak kiedyś to nie wygląda ale te sprawy z rzekomymi zakazami stadionowymi za rządów Laty to kpina z ludzi. Kary powinny być o wiele większe a na stadionach byłoby bezpieczniej (np. w zamian za pirotechnikę która na pewno nie robi tyle szkód).

Creatynka
22-01-2013, 20:39
Co do lewego to musze przyznac mu rację. Mam znajomego ktory co tydzien przychodzi na mecze Lechii Gdansk z dziecmi i żoną i cieszą sie ze mogą uczestniczyć w tych meczach i nikt nie narzeka a tym bardziej sie nie boi.

Kosik Czarny 2v0
22-01-2013, 21:51
Ja pierdole jakie burdy na stadionach? proszę cię w Polsce to chyba tylko na derbach Krakowa są burdy a nie na normalnych stadionach...

Po 2. Po chuj zamykać za to, że człowiek z bojówki Cracovii bije chłopa z bojówki Wisły czy na odwrót. Każdy z nich się na to pisał i wie co mu grozi...
Co ty człowieku myślisz, że oni podchodzą do ludzi którzy nie kibicują i pytają się za kim jesteś ? Oni się bija miedzy sobą by zdobywać tereny i mieć większe terytorium do rozprowadzania narkotyków. Na tym forum nie da się podyskutować o kibolach bo po takich wypowiedziach widzę, że z żadna taką osoba nie miałeś nigdy styczności już nawet nie mówię o byciu takim osobnikiem czy przebywaniu w ich towarzystwie...

Lewy
22-01-2013, 23:25
Ja pierdole jakie burdy na stadionach? proszę cię w Polsce to chyba tylko na derbach Krakowa są burdy a nie na normalnych stadionach...

Po 2. Po chuj zamykać za to, że człowiek z bojówki Cracovii bije chłopa z bojówki Wisły czy na odwrót. Każdy z nich się na to pisał i wie co mu grozi...
Co ty człowieku myślisz, że oni podchodzą do ludzi którzy nie kibicują i pytają się za kim jesteś ? Oni się bija miedzy sobą by zdobywać tereny i mieć większe terytorium do rozprowadzania narkotyków. Na tym forum nie da się podyskutować o kibolach bo po takich wypowiedziach widzę, że z żadna taką osoba nie miałeś nigdy styczności już nawet nie mówię o byciu takim osobnikiem czy przebywaniu w ich towarzystwie...

Nie tłumacz mu tego bo taki pionek jak On w życiu tego nie zrozumie ;)

@Creatynka

Bo twój znajomy że tak to ujmę brzydko myśli po swojemu a nie jak chce tego telewizja czy gazety :).Miłość do tego przechodzi z Ojca na dzieci i o to właśnie chodzi! :)

Zarexoholik?
23-01-2013, 00:31
Śmieszne. Powinno się do więzienia wszystkich zamykać. Na pewno nagrania z idiotami w kapturach którzy rzucają w policję kamieniami albo latają po ogrodzeniach które mają po 3 metry zostały wyreżyserowane przez TVN. Zastanów się co mówisz: 'lubimy się klepać' przecież to śmieszne. Wyjdź na mate obok sędzi i tam pokaż umiejętności. Są do tego specjalne zawody do których się ćwiczy nad sobą pracuje i wtedy można się wykazać. A nie na stadion chodzić i ludzi straszyć później. Napieprzanie się nawzajem jest niezgodne z prawem. Skąd taka niska frekwencja w niektórych miastach? Jak się widzi stado baranów w gazetach to się boją na mecze chodzić. Kibic i kibol to dwa różne sformułowania. Nikt nikomu nie zabrania krzyczeć i poświęcać dla swojego ulubionego klubu czasu. Chodzić na mecze i jeździć na wyjazdy. Ale bicie się? Popatrz na radość z pilki w Niemczech, czy ktoś tam się leje? W Anglii połowa chamstwa też została rozgoniona. U nas też tak źle jak kiedyś to nie wygląda ale te sprawy z rzekomymi zakazami stadionowymi za rządów Laty to kpina z ludzi. Kary powinny być o wiele większe a na stadionach byłoby bezpieczniej (np. w zamian za pirotechnikę która na pewno nie robi tyle szkód).

Podbijam.

#topic

Bicie się za to, że ktoś 'kibicuje' innemu klubowi jest co najwyżej śmieszne. Większość kiboli nawet nie zna składu drużyny, której 'kibicuje'.

~trolling.
23-01-2013, 07:40
Bicie się za to, że ktoś 'kibicuje' innemu klubowi jest co najwyżej śmieszne.

Nie biją się na stadionach, więc co Ci to przeszkadza, jak biją się gdzieś pod lasami, itp?

To, że zobaczyłeś artykuł albo reportaż o kibicach w jakimś komercyjnym polsacie albo tvn'nie nie upoważnia Cie do zgrywania experta. btw co najwyżej śmieszne, to są twoje wypowiedzi typu 'proszę pana oni się biją'.. Wielki tibijski kozaku.

PS. Za to chyba warna nie dostanę?

Tak, tak studencik. Na prawdziwej ustawce nie byłeś no chyba, ze Ty vs 5 wardów, nie pajacuj tutaj, bo zielonego pojecia nie masz o czym mowisz.

btw. PO MECZACH, A NIE NA MECZACH. PROPS ZA CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM.

Simi
23-01-2013, 12:20
Dzisiaj na żywo (!!!) w TVP Sport (!) Real - Valencia. SZOK.

Goldi
23-01-2013, 13:14
Nie mogę uwierzyć że nie puścili jakieś powtórki meczów piłkarzy ręcznych xd
Myślę że Real spokojnie wygra 2/3-0 ;p

Zarexoholik?
23-01-2013, 18:14
Nie biją się na stadionach, więc co Ci to przeszkadza, jak biją się gdzieś pod lasami, itp?

To, że zobaczyłeś artykuł albo reportaż o kibicach w jakimś komercyjnym polsacie albo tvn'nie nie upoważnia Cie do zgrywania experta. btw co najwyżej śmieszne, to są twoje wypowiedzi typu 'proszę pana oni się biją'.. Wielki tibijski kozaku.

Widziałem na żywo co dzieje się po meczach, więc odbij spinero.

#topic

Świetny mecz Celticu, dzisiaj Swansea vs Chelsea!

Simi
24-01-2013, 12:11
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/3384_10151344708804178_1861561361_n.jpg

*****, Arbeloa ślepe drewno.

[Eklerq] ja pierdziele, nie dość, że Arbeloa gra piach, to jeszcze kontuzjuje zawodników, którzy grają w jego drużynie -.-

SedaN*
24-01-2013, 15:59
http://images.4chan.org/sp/src/1358976405765.gif

http://media.heavy.com/media/2013/01/Ball-Boy-2.gif

Simi
24-01-2013, 16:14
http://images.4chan.org/sp/src/1358976405765.gif

ten młodziak może liczyć w najbliższym czasie na kontakt ludzi z Barcelony, potwierdzone info.

SedaN*
24-01-2013, 16:18
ten młodziak może liczyć w najbliższym czasie na kontakt ludzi z Barcelony, potwierdzone info.

zlokalizowałem go na twitterze, Charli Morgan ;D 17 latek, gracz juniorskiej Swansea, kto wie może przyszłość Barcelony :)

http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2013/01/Ball-Boy.jpg

Simi
24-01-2013, 16:53
zlokalizowałem go na twitterze, Charli Morgan ;D 17 latek, gracz juniorskiej Swansea, kto wie może przyszłość Barcelony :)

http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2013/01/Ball-Boy.jpg

hehe, jeszcze ten gienialny gest w strone arbitra XD!

#
"W najbliższą niedzielę o 16:55 w CANAL+ SPORT pokażemy na żywo dodatkowy mecz z Hiszpanii, w którym FC Barcelona "B" zagra z Realem Madryt Castilla. To mini El Clasico w ramach II ligi hiszpańskiej. Gratka, której fani Barcelony i Realu nie mogą przegapić! :)"

Szkoda, że Jese nie zagra.

Devixx
24-01-2013, 17:43

Nie jest wam tam w Madrycie za zimno przypadkiem? słyszałem, że - 15 stopni, cienko

Simi
24-01-2013, 18:02
Nie jest wam tam w Madrycie za zimno przypadkiem? słyszałem, że - 15 stopni, cienko

do zobaczenia w polfinale CdR, o ile odrobicie brameczki stracone u siebie

SedaN*
24-01-2013, 18:20

pajonk co ty za pogode oglądasz? ja tu widzę 9 stopni

http://i48.tinypic.com/vgomr9.png

~trolling.
24-01-2013, 20:38
He he

i dziękujemy, to by było na tylee ;)))

#topic
Licze na malage, kupon wejdzie!

Zarexoholik?
25-01-2013, 00:59
Barcelona jak zwykle + świetna bramka Messiego.

Daroo :(
25-01-2013, 13:57

czemu nie gadaliscie tak sezon temu jak mieliscie na koncu -9 do realu i przejebaliscie wszystko co bylo mozliwe

Mario Trollotelli
25-01-2013, 14:28
('.^)\/,, ma kompleks Barcelony, potwierdzone info.

Jeszcze napisz, że Puchar Króla jest dla was ważniejszy niż Mistrzostwo Hiszpanii, to jebne śmiechem. Powodzenia w walce o 3 miejsce!

#
Malaga 2:4 Barcelona. Propsy dla Malagi, że grali otwartą piłkę, bez żadnego autobusu, jak równy z równym mimo przewagi bramek na wyjeździe.

Simi
25-01-2013, 16:07
('.^)\/,, ma kompleks Barcelony, potwierdzone info.
co to za kompleks? że nie moge sie pogodzic z przegranymi? tylko jakimi przegranymi? 1:2 w poprzednim sezonie + przypieczętowanie mistrzostwa, zdobycie SPH, 2:2 w lidze, wut? kompleks to ja moge miec niemieckich druzyn, nie barki

Jeszcze napisz, że Puchar Króla jest dla was ważniejszy niż Mistrzostwo Hiszpanii, to jebne śmiechem.
Ważniejszy. Ważniejszy w tym roku od ligi, zaraz po CL.
Po meczu na CN to jakoś SPH stał się ważnym dla Was pucharem, a po meczu na ESB był to już 'mało znaczący pucharek'.

Powodzenia w walce o 3 miejsce!
Chyba 2gie.

~~<Biohazard>~~
25-01-2013, 20:21
Real-Barcelona polfinal XDDD
CDR Real
LM Real
:))

~trolling.
25-01-2013, 22:29
Oficjalna telewizja klubowa potwierdziła, że Diego López został nowym piłkarzem Realu Madryt! 31-letni bramkarz wzmocni drużynę mistrza Hiszpanii na zasadzie transferu definitywnego z Sevilli i wkrótce dołączy do kadry Mourinho.

Nie spodziewałem się tego ;o

Mario Trollotelli
26-01-2013, 10:02
co to za kompleks? że nie moge sie pogodzic z przegranymi? tylko jakimi przegranymi? 1:2 w poprzednim sezonie + przypieczętowanie mistrzostwa, zdobycie SPH, 2:2 w lidze, wut? kompleks to ja moge miec niemieckich druzyn, nie barki
Nie tłumacz się kompleksiarzu. Jak na kibica Realu Madryt przystało przypominasz o tym co było kiedyś, zamiast mówić o tym co jest teraz. TERAZ to Barcelona ma 15 pkt przewagi, a Real walczy o 2/3 miejsce, pozdrawiam.

Ważniejszy. Ważniejszy w tym roku od ligi, zaraz po CL.
nom, Iker na pewno chciałby zdobyć bardziej PK niż Mistrzostwo Hiszpanii! Ośmieszaj się dalej. Ciekawe co powiecie, jak Manchester złoi wam dupę w 1/8 i skończą się marzenia o najważniejszej Lidze Mistrzów - jak co roku. Bardzo dobrze, że Real ich wylosował. W końcu zmierzą się z równie wielkim klubem (nie licząc Barcelony) i zobaczymy czy rzeczywiście są drugą drużyną na świecie.

Po meczu na CN to jakoś SPH stał się ważnym dla Was pucharem, a po meczu na ESB był to już 'mało znaczący pucharek'.
Chyba według ciebie, wymyślaj dalej.

#
Już w środę o 21:00 GD. Brak Pepe = +90 bezpieczeństwa na boisku. Już dawno powinni trzymać tego psychola w zamknięciu.

http://i47.tinypic.com/o547t0.gif

Tacy piłkarze tylko w Realu Madryt!

~trolling.
26-01-2013, 10:36
Nie tłumacz się kompleksiarzu. Jak na kibica Realu Madryt przystało przypominasz o tym co było kiedyś, zamiast mówić o tym co jest teraz. TERAZ to Barcelona ma 15 pkt przewagi, a Real walczy o 2/3 miejsce, pozdrawiam.
Cicho siedziałeś jak w tamtym sezonie Real zgarnął wszytsko c'nie? Przypomne także, że Real Madryt to najbardziej utytułowany klub na świecie, to tylko tak na marginesie ziom.

Już w środę o 21:00 GD. Brak Pepe = +90 bezpieczeństwa na boisku. Już dawno powinni trzymać tego psychola w zamknięciu.

Co z tego, że nie będzie Pepe i tak panienki z barcelony będą rzucać się po boisku za każdym razem, bo urywa im nogi każde starcie, takie pokazy tylko w WSAWB (Wyższa Szkoła Aktorstwa W Barcelonie) najbliższy spektakl już w środę o 21!. Smutna prawda lecz bolesna, polecam autobiografie Zlatana Ibrahimovica.

ElectroHouse
26-01-2013, 11:40
Co z tego, że nie będzie Pepe i tak panienki z barcelony będą rzucać się po boisku za każdym razem, bo urywa im nogi każde starcie, takie pokazy tylko w WSAWB (Wyższa Szkoła Aktorstwa W Barcelonie) najbliższy spektakl już w środę o 21!. Smutna prawda lecz bolesna, polecam autobiografie Zlatana Ibrahimovica.

Sądzisz że wszystko co tam pisze ten koleś jest prawdą ?:confused::confused:
Przecież on robi wszystko pod publikę aby tylko mówiono o nim. Robi tylko szum wokół swojej osoby a naiwni ludzie się na to nabierają.

Pozdr ;)

Simi
26-01-2013, 12:00
Chyba według ciebie, wymyślaj dalej. W tamtym sezonie tak ładnie nie śpiewałeś http://i50.tinypic.com/2ntyaag.png

nom, Iker na pewno chciałby zdobyć bardziej PK niż Mistrzostwo Hiszpanii! Ośmieszaj się dalej.
Pewnie, że by chciał, tak jak każdy. Zapominasz o rzeczach realnych, możliwych.

Ciekawe co powiecie, jak Manchester złoi wam dupę w 1/8 i skończą się marzenia o najważniejszej Lidze Mistrzów - jak co roku. Bardzo dobrze, że Real ich wylosował. W końcu zmierzą się z równie wielkim klubem (nie licząc Barcelony) i zobaczymy czy rzeczywiście są drugą drużyną na świecie.
Chyba według ciebie, wymyślaj dalej. http://i50.tinypic.com/2ntyaag.png

zobaczymy czy rzeczywiście są drugą drużyną na świecie.
W czym? W aktorstwie Barka jest 1sza a za nią daleeeeeko nikt, bo chyba nie masz na myśli tytułów czy dochodu w poprzednim sezonie.

Już dawno powinni trzymać tego psychola w zamknięciu.

http://i47.tinypic.com/o547t0.gif

Tacy piłkarze tylko w Realu Madryt!
Już wole jednego "psychola" w składzie niż grupy po szkole aktorskiej. http://i50.tinypic.com/2ntyaag.png

Devixx
26-01-2013, 15:20
Cicho siedziałeś jak w tamtym sezonie Real zgarnął wszytsko c'nie? Przypomne także, że Real Madryt to najbardziej utytułowany klub na świecie, to tylko tak na marginesie ziom.

Ciebie na świecie nawet nie było jak oni te puchary zdobywali, kiedy ostatni raz byli w finale CL? 11 lat temu.. ? Fakt mają może najwięcej tych wygranych ale to było w latach 50-60 gdzie zdobyli 6 z 9 pucharów i przez następne ~50 lat zdobyli tylko 3. Kiedyś może byli najlepsi a teraz są znani w większości tylko dzięki ich historii i nazwie klubu.

Beka jacy wy wszyscy dziecinni jesteście

'Oxidosis'
26-01-2013, 15:31

Najbardziej utytułowanym klubem na świecie jest AC Milan :)

Jeżeli chodzi o Waszą dyskusję, nie zamierzam się do niej dołączać, bo aż wieje niewiedzą i hipokryzją ze strony "kibiców" Barcelony, a zwłaszcza jednego.

Mario Trollotelli
26-01-2013, 20:00
Cicho siedziałeś jak w tamtym sezonie Real zgarnął wszytsko c'nie?
Przecież Real w poprzednim sezonie zdobył tylko Mistrzostwo Hiszpanii, czyli jedno trofeum - to jest dla ciebie wszystko? Bo nie wyrobię ze śmiechu XDDD Barcelona natomiast w ostatnim sezonie wygrała Superpuchar Hiszpanii (pamiętasz z kim?) i Puchar Króla - 2 trofea. Jeżeli chcecie się bronić historią to proszę bardzo, ale w poprzednim sezonie i tak to Barcelona zdobyła więcej trofeów. Chcesz coś jeszcze napisać?

Przypomne także, że Real Madryt to najbardziej utytułowany klub na świecie, to tylko tak na marginesie ziom.
Z tego co pamiętam to obecnie Real ma chyba jedno oficjalne trofeum więcej od Barcelony, ale mogę się mylić i nie jest najbardziej utytułowanym klubem na świecie. Nie pisz bajek i nie pisz do mnie "ziom", oki?

Co z tego, że nie będzie Pepe i tak panienki z barcelony będą rzucać się po boisku za każdym razem, bo urywa im nogi każde starcie, takie pokazy tylko w WSAWB (Wyższa Szkoła Aktorstwa W Barcelonie) najbliższy spektakl już w środę o 21!.
W każdym klubie są piłkarze którzy czasami symulują, ale o Barcelonie mówi się najwięcej bo od kilku lat jest najlepsza na świecie, więc to normalne, że jest też najwięcej zazdrośników, antyfanów i hala dzieci takich jak ty np. którzy starają się w każdy możliwy sposób umniejszyć wszystkie tytuły które wywalczyła Barcelona w ostatnich latach, poprzez promowanie wszystkich wyszukanych symulacji ze strony Barcelony i nazywając ich "aktorami". 80% takich ludzi nie widziała nawet jednej takiej symulacji, bo jedyne czym się kierują to zazdrością i stereotypami innych zazdrośników. Nawet nie chcę mi się już wklejać gifów ze śmiesznymi symulacjami psychola Pepe czy Di Marii - największego nurka w lidze hiszpańskiej. Ale o nich nikt nie mówi, bo po co. I tak wątpie, że twój płytki mózg kibica Realu zrozumie to co napisałem, ale zawsze warto próbować!

btw. nie piszę się kropki po wykrzykniku analfabeto, beka.

Tak ogólnie to mam większą zwałę z twoich postów niż z postów ('.^)\/,, xddd

Sądzisz że wszystko co tam pisze ten koleś jest prawdą ?:confused::confused:
Przecież on robi wszystko pod publikę aby tylko mówiono o nim. Robi tylko szum wokół swojej osoby a naiwni ludzie się na to nabierają.
Dokładnie, ale takie hala dzieci jak ~trolling. uwierzą we wszystko co jest skierowane przeciwko Barcelonie.

Chyba według ciebie, wymyślaj dalej. W tamtym sezonie tak ładnie nie śpiewałeś http://i50.tinypic.com/2ntyaag.png
Przypomnę jeszcze raz: to Barcelona zdobyła więcej trofeów w poprzednim sezonie, zamknij się już. :confused:

Już wole jednego "psychola" w składzie niż grupy po szkole aktorskiej. http://i50.tinypic.com/2ntyaag.png
Nudni się robicie już z tym śmiesznym argumencikiem, wyjaśniłem to już wyżej. Największy pressing na świecie i największe posiadanie piłki w każdym meczu też są pewnie spowodowane "szkołą aktorską" c'nie? hehe, a czym może się pochwalić Real w ostatnich latach? Rekordem wydanych pieniążków w historii transferów na Cristiano Ronaldo? : /////

Ciebie na świecie nawet nie było jak oni te puchary zdobywali
hehe, dokładnie, nawet już nie będę pisał w jaki sposób zdobyli większość tych pierwszych pucharów XD

Najbardziej utytułowanym klubem na świecie jest AC Milan :)
Niestety muszę cię zmartwić, bo oficjalnie najbardziej utytułowanym klubem na świecie są Rangersi ze Szkocji. : { Może te puchary nie mają takiej wartości jak te zdobyte przez Milan, ale jednak mają ich więcej. Nawet na wikipedii o tym pisze.

Jeżeli chodzi o Waszą dyskusję, nie zamierzam się do niej dołączać, bo aż wieje niewiedzą i hipokryzją ze strony "kibiców" Barcelony, a zwłaszcza jednego.
Co chwilę piszesz o czyjejś niewiedzy itp. itd. Za kogo ty się uważasz typie? Za największego znawcę piłki nożnej na świecie? Śmieszysz mnie trochę, bo zachowujesz się jakbyś miał za sobą karierę piłkarską i trenerską, a tak naprawdę masz kilkanaście lat i nie różnisz się niczym od 90% osób na tym forum. Dziękuję, dobranoc.

~trolling.
26-01-2013, 20:50
#Mario
Wiesz co to analfabetyzm?Chyba nie, więc nie używaj słów których nie znasz zakompleksiony dzieciaku, wylewający swoje żale na tym forum.

Tak, mi też już nie chce wklejać się gifów jak Alves albo Busqets symulują i spadają na murawe przy każdym starciu.

Jeszcze nawiązując do twojego nicku.

Dziennikarz: Mario, chciałbyś zagrać w Barcelonie?
Mario Balotelli: Nie gram z panienkami.

Mówisz, że LM to najważniejsze trofeum do wygrania. Przypomne, że Real ma ich 9, a Barca?

Bo ja, zarówno jak te 90 %, potrafię dyskutować z kulturą oraz zachowaniem wszelakiego obiektywizmu, te 10 % ( mniej więcej, biorąc pod uwagę wszystkich użytkowników aktywnie wypowiadających się w tym temacie ), stanowisz Ty i Zarex.

To prawda, podbijam.

#topic
MU ładnie zagrał ;)

Słaby z Ciebie gracz mario, do tego sie kompromitujesz :(. Albo Ty masz 12 lat i zgrywasz pana internetu XDDDD

'Oxidosis'
26-01-2013, 20:59
Co chwilę piszesz o czyjejś niewiedzy itp. itd. Za kogo ty się uważasz typie? Za największego znawcę piłki nożnej na świecie? Śmieszysz mnie trochę, bo zachowujesz się jakbyś miał za sobą karierę piłkarską i trenerską, a tak naprawdę masz kilkanaście lat i nie różnisz się niczym od 90% osób na tym forum. Dziękuję, dobranoc.

Dlaczego uważasz, że moja wypowiedź była skierowana do Ciebie?

Oczywiście, że nie jestem największym znawcą piłki nożnej na świecie, w ogóle nie jestem znawcą. Jednak na tym forum mam prawo tak pisać, jak czytam, że Rangersi są bardziej utytułowanym klubem na świecie, bo NAWET w wikipedii tak pisze. Ja swoją wiedzę opieram na naprawdę różnych źródłach, i to nie tylko internetowych, ale co jakiś czas mam okazję porozmawiać z ludźmi, którzy naprawdę ogarniają ten temat.

A i zgadzam się również z faktem, że niczym nie różnie się od 90 % osób na tym forum, jeżeli chodzi o ten temat. Bo ja, zarówno jak te 90 %, potrafię dyskutować z kulturą oraz zachowaniem wszelakiego obiektywizmu, te 10 % ( mniej więcej, biorąc pod uwagę wszystkich użytkowników aktywnie wypowiadających się w tym temacie ), stanowisz Ty i Zarex.

Zarexoholik?
26-01-2013, 21:49
#topic

Manchester United 4:1 Fulham. Witamy w kolejnej rundzie!

btw. Świetna bramka Rooneya.

Mario Trollotelli
26-01-2013, 22:08
#Mario
Wiesz co to analfabetyzm?Chyba nie, więc nie używaj słów których nie znasz zakompleksiony dzieciaku, wylewający swoje żale na tym forum.

Tak, mi też już nie chce wklejać się gifów jak Alves albo Busqets symulują i spadają na murawe przy każdym starciu.

Jeszcze nawiązując do twojego nicku.

Dziennikarz: Mario, chciałbyś zagrać w Barcelonie?
Mario Balotelli: Nie gram z panienkami.

Mówisz, że LM to najważniejsze trofeum do wygrania. Przypomne, że Real ma ich 9, a Barca?
hahahahahhahahahahahahaha nie wierzę XD, albo masz 12 lat, albo jesteś tak głupi, że ja pierdole (bez obrazy)

Dlaczego uważasz, że moja wypowiedź była skierowana do Ciebie?
A do kogo innego? Z kibiców Barcelony tylko do mnie się tutaj spinasz.

Jednak na tym forum mam prawo tak pisać, jak czytam, że Rangersi są bardziej utytułowanym klubem na świecie, bo NAWET w wikipedii tak pisze.
Ale Rangersi są naprawdę najbardziej utytułowani na świecie. Kiedyś gdzieś to wyczytałem, potem spojrzałem do wikipedii i sam się zaskoczyłem tym faktem.

'Oxidosis'
26-01-2013, 22:35
Ode mnie to ty lepiej odbij farmazonie i forumowy gmochu w jednym.

Ale, że dlaczego miałbym odbijać, skoro w każdym poście obrażasz? Czyż nie mam racji?

A do kogo innego? Z kibiców Barcelony tylko do mnie się tutaj spinasz.

Ja się do nikogo nie spinam, po prostu staram się przedstawiać moje argumenty, jak się z czymś nie zgadzam.

Ale Rangersi są naprawdę najbardziej utytułowani na świecie. Kiedyś gdzieś to wyczytałem, potem spojrzałem do wikipedii i sam się zaskoczyłem tym faktem.

Mówiąc o najbardziej utytułowanym zespole, miałem na myśli ( podobnie jak UEFA ) rozgrywki europejskie, bo to, że na krajowym podwórku zdobyli sobie ileś tam pucharów Szkocji, i jeszcze więcej mistrzostw tego państwa nic w europie nie znaczy. Może i mają pełno trofeów w swojej gablocie, ale jeżeli chodzi o wielkość danej drużyny, pod uwage bierze się osiągniecia europejskie, których nota bene Rangersi nie mają.

ElectroHouse
26-01-2013, 22:55
Połowa z was się tutaj wypowiadających uważa się za eksperta futbolu. Beka :cool:

PIS J0ł ;)

Devixx
27-01-2013, 13:08
RjYQqmXZ4IA

warjaciunio

Messi 4

Odeon
28-01-2013, 10:37
Ogladal ktos wczorajszy mecz Chelsea? Porazka

SedaN*
28-01-2013, 12:21

ja oglądałem. masz racje porażka :}

Zarexoholik?
28-01-2013, 16:47

Torres im dupsko uratował, zobaczymy na jak długo.

Messi 4

Jak zwykle czarodziej! Bramki klasy światowej, ale i tak gimby będą pisać, że Messi to, Messi tamto.

SedaN*
28-01-2013, 18:55
Torres im dupsko uratował, zobaczymy na jak długo.

jeżeli jakaś osoba uratowała ten mecz to Mata, bo bez niego w sumie nie ma gry a gruby chciał mu dać odpocząć, dopiero po jego wejściu gra się ożywiła.

SoniQ
29-01-2013, 14:26
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/537240_492393954146930_1984612510_n.jpg

może im wreszcie ktoś pokaże jak sie gra hehe

'Oxidosis'
29-01-2013, 19:11
Z kolei Balotelli w Milanie.

~trolling.
30-01-2013, 20:18
Za moment El Classico.

Do boju Real!

Simi
30-01-2013, 20:24
Za 30 minut Real - Barca, finał w półfinale, a ja tu projekt do szkoły robie na jutro, help D:

SoniQ
30-01-2013, 22:58
blue is the colour.......

'Oxidosis'
30-01-2013, 23:07
Po zakończonych testach medycznych w Busto Arsizio, Mario Balotelli udał się wspólnie z Adriano Gallianim do restauracji Giannino w Mediolanie. Nie mogło się obyć bez zademonstrowania oryginalnego humoru nowego napastnika Milanu. W pewnym momencie Balo wyszedł do grupy około 1,000 kibiców Milanu zgromadzonych przed Giannino i krzyknął: "Kto nie skacze, ten z Interu!". Kibice natychmiast zareagowali na hasło Balotelliego. Adriano Galliani stojący obok Mario, nie miał wyjścia i również zaczął skakać!

SedaN*
31-01-2013, 00:02
blue is the colour.......

football is the game... tak serio? to chelsea to najbardziej frajerska drużyna tego roku, przegrywają wszystkie mecze w tak frajerski sposób.. dać sobie wbić dwa gole w końcówce, tak jak wcześniej z southamptonem. TAKIE RZECZY TYLKO W CHELSEA! serio odechciewa się tego wszystkiego, pierwszy raz w historii w tym sezonie mogli sięgnąć po 7 trofeów a ile z tego będzie? 0? za sprawą hiszpańskiego grubasa na pewno.. chociaż aby się w topce utrzymać, za rok jakiś trener na STAŁE i może coś z tego będzie. a no i dać kontrakt lampsowi, chłopak pokazuje klasę widać, że mu zależy na klubie :) jeszcze 5 bramek i wyrówna rekord strzelecki Chelsea w historii... jako środkowy pomocnik! PROPSY. SUPER FRANKIE LAMPARD! podsumuwując: CHELSEA najbardziej frajerski zespół tego sezonu, zresztą wszystko Chelsea można dopasować do słowa "frajerskie" w tym roku, bez kitu. na własne życzenie tak w ciągu 1-2 miesiąca przepierdolić wszystko co się dało. afff niech ten sezon się szybko kończy bo wytrzymać nie idzie.

tak anyway przywitanie beniteza na wyjezdzie XD

gGNfvAtX-0s

#a co do gran derbi to fajny, otwarty meczyk aż chyba za bardzo XD Varene zrobił na mnie ogromne wrażenie. aaaa i busquets pokazał, że dalej trzyma swoją aktorską formę XD

~trolling.
31-01-2013, 00:14
Meczyk bardzo fajny, na wysokim poziomie. Varane mecz życia, Carvalho padaka, Ozil i Cr na poziomie.Dla mnie real zasłużył na więcej ;)

aaaa i busquets pokazał, że dalej trzyma swoją aktorską formę XD

[2]

Mario Trollotelli
31-01-2013, 00:27
football is the game... tak serio? to chelsea to najbardziej frajerska drużyna tego roku, przegrywają wszystkie mecze w tak frajerski sposób.. dać sobie wbić dwa gole w końcówce, tak jak wcześniej z southamptonem. TAKIE RZECZY TYLKO W CHELSEA! serio odechciewa się tego wszystkiego, pierwszy raz w historii w tym sezonie mogli sięgnąć po 7 trofeów a ile z tego będzie? 0? za sprawą hiszpańskiego grubasa na pewno.. chociaż aby się w topce utrzymać, za rok jakiś trener na STAŁE i może coś z tego będzie. a no i dać kontrakt lampsowi, chłopak pokazuje klasę widać, że mu zależy na klubie :) jeszcze 5 bramek i wyrówna rekord strzelecki Chelsea w historii... jako środkowy pomocnik! PROPSY. SUPER FRANKIE LAMPARD! podsumuwując: CHELSEA najbardziej frajerski zespół tego sezonu, zresztą wszystko Chelsea można dopasować do słowa "frajerskie" w tym roku, bez kitu. na własne życzenie tak w ciągu 1-2 miesiąca przepierdolić wszystko co się dało. afff niech ten sezon się szybko kończy bo wytrzymać nie idzie.
Tak płaczesz i narzekasz na te Chelsea, że niedługo chyba zmienisz klub - nie ździwiłbym się.

busquets pokazał, że dalej trzyma swoją aktorską formę XD
Wiedziałem, że będzie gadanie na Busquesta, ale o starym dobrym nurku Ronaldo, który w 1 min padł jak rażony piorunem, mimo że Pique ledwo go dotknął (i jeszcze dostał za to żółtą kartkę - beka podwójna), nikt nic nie napisze - norma.

Ogólnie mecz wyrównany i remis to sprawiedliwy wynik. Varane kapitalny mecz, bez wątpienia zawodnik meczu.

SedaN*
31-01-2013, 15:47
Tak płaczesz i narzekasz na te Chelsea, że niedługo chyba zmienisz klub - nie ździwiłbym się.
.

nie zmienię nigdy, o to się nie martw bo z klubem zostaje się do końca, nawet mimo takiej formy jaką prezentuje teraz Chelsea - może kiedyś się dowiesz jak to jest :)

#dzięki eklerq za usunięcie posta zarehoxolika, szkoda było mu odpisywać XD

Mario Trollotelli
31-01-2013, 17:05
PZfLI2hII9g

Nie ma to jak polscy kibice piłki nożnej.

ElectroHouse
31-01-2013, 17:46
Szkoda chłopaka..:confused::confused:

Mikiel SZN
31-01-2013, 17:48
No i Salamon w AC MILAN. Sie zmarnuje

^down

udana prowokacja hehe

'Oxidosis'
31-01-2013, 18:52
No i Salamon w AC MILAN. Sie zmarnuje

Nieprawda. Salamon ma ogromną szansę na grę w pierwszym składzie, patrząc na obecny środek defensywy Milanu ( a właśnie tam, jak sam zadeklarował, będzie grał ). W zasadzie, to jestem przekonany, że kilka meczów i wywalczy sobie miejsce w podstawowej jedenastce, no bo nie widzę oprócz Mexesa lepszego obrońcy niż on ( Acerbi wrócił do Chievo, więc zostaje Zapata który gra w kratke, i weteran Yepes, który i tak odejdzie po sezonie, no może jest jeszcze Bonera.. ).

Ja się tam nie dziwie, że ludzie tak piszą - no bo jak to, zawodnik, który nie dostaje powołania do reprezentacji, miałby odgrywać w Milanie pierwsze skrzypce? Ale fakty są takie, że Milan kupił Salamona jako zawodnika, który będzie stanowił o sile środka defensywy, a to, że nie dostaję powołania, to tylko i wyłącznie wina Fornalika. Swoją drogą, Milan zapłacił za 50% praw do karty tego zawodnika 3,5 mln euro, za całość zapłaci 7 mln euro, co jest naprawdę
dużą kwotą za bardzo młodego obrońce.

Axelo .
31-01-2013, 18:57
PZfLI2hII9g

Zakładam że to chłopaki z gejksy chociaż mogę się mylić. Ewidentnie dostają wpierdol od Ruchu na każdym kroku ale zawsze złapią chłopaczka w 10 osób, przekopią i nagrywają i nie ma szans żeby się nie wyrzec bo połamią Ci ręce i nogi.

Zarexoholik?
31-01-2013, 19:05
#dzięki eklerq za usunięcie posta zarehoxolika, szkoda było mu odpisywać XD

Aż ci się przykro musiało zrobić ze wstydu, co?

PZfLI2hII9g

To nie kibic to kibol tak samo jak ci, którzy się nad nim znęcają.

SedaN*
31-01-2013, 19:14
Aż ci się przykro musiało zrobić ze wstydu, co?

niee, ciesze się tylko, że straciłeś 10-15min swojego niecennego życia na pisanie swoich smutów ;[

#top
a co do filmiku to żenua, nic więcej

'Oxidosis'
31-01-2013, 19:33
@Mikiel

Prowokacja, nie prowokacja, sporo ludzi uważa, że Bartek się zmarnuje, a tak nie będzie na pewno :P w sumie, na tej pozycji w Milanie jest ścisk, ale tak jak już pisałem, Yepes odejdzie po sezonie, Zapata gra w kratkę, Mexes raczej pewniak, Zaccardo raczej przyszedł na ławkę, a więc Salamon pewnie będzie walczył o miejsce z Bonerą.

Mopsu
31-01-2013, 23:30
Wszyscy tak srają tymi derbami a tak na prawdę to gówno co oglądać było po prostu nuda i żenada! pierwsza połowa ile strzałów albo jakich kolwiek akcji blisko zdobycia bramki?! więc wyłączyłem, w drugiej podobno wcale lepiej nie było. W okręgówce jest więcej emocji a ten mecz to jedno wielkie przereklamowane gówno!

PS. TYLKO POLSKA LIGA! AVE LECHIA!

Mario Trollotelli
31-01-2013, 23:40
Wszyscy tak srają tymi derbami a tak na prawdę to gówno co oglądać było po prostu nuda i żenada! pierwsza połowa ile strzałów albo jakich kolwiek akcji blisko zdobycia bramki?! więc wyłączyłem, w drugiej podobno wcale lepiej nie było. W okręgówce jest więcej emocji a ten mecz to jedno wielkie przereklamowane gówno!
Jak te Gran Derbi było nudne, to ty chyba inny mecz oglądałeś. W ogóle jak osoba która ogląda śmieszną polską ligę może pisać, że GD jest nudne i bez emocji? Rotfl.

'Oxidosis'
01-02-2013, 00:41
Mecz był bardzo ciekawy i oglądało się go z naprawdę wielką przyjemnością. Remis jest adekwatny do przebiegu spotkania, a jeżeli chodzi o Varane, to Zizu miał rację rozpływając się nad talentem tego chłopaka 2 czy 3 lata temu, gdy ten grał w RC Lens ;)

Simi
01-02-2013, 15:51
Wiedziałem, że będzie gadanie na Busquesta, ale o starym dobrym nurku Ronaldo, który w 1 min padł jak rażony piorunem, mimo że Pique ledwo go dotknął (i jeszcze dostał za to żółtą kartkę - beka podwójna), nikt nic nie napisze - norma.

Co innego wykorzystywanie faktu, że zostało się wytrąconym z równowagi przy wychodzeniu 1 na 1, a co innego leżenie i turlanie się po murawie gdy ktoś dotknie nóg czy części ciała.

Mecz mega, fajnie się oglądało. Szkoda, że obie strony nie wykorzystały swoich szans, było by ciekawiej.

KamilQ
01-02-2013, 16:55
Oficjalnie: Nacho Monreal piłkarzem Arsenalu!

W sobote zobaczymy go juz na boisku, jestem bardzo ciekaw jak sobie poradzi w Premier League. ;]

~trolling.
02-02-2013, 00:18
Ciekawee jak sobie Beck's będzie pogrywał :)

Zarexoholik?
03-02-2013, 01:59
Ronaldo się rozkręca, oby tak dalej!

Simi
03-02-2013, 11:13
lipa, bałem się, że bedzie powtorka z meczu z Ossasuną (1 strzał celny w końcówce meczu) a tu jeszcze gorzej... przegrana z Granadą, która oddała 0 celnych strzałów... pretensji o samobója nie mam, każdemu może się to przytrafić broniąc 1szego słupka. gorzej z napastnikami, którzy w ogóle nie istnieją przy ataku pozycyjnym, tak jak cala druzyna... szkoda słów na Modricia. Marcelo miał być gotowy na dwumecze z MU, 1szy mecz za ponad tydzień, a formy brak... przynajmniej obrona była solidna, Xabi dno, szkoda, że zszedł Khedira, Callejon padaka, Modrić to dobry zmiennik. Benzeme i Higuaina, jeżeli mają tak grać do końca sezonu, sprzedałbym póki są w cenie. Karim powoli staje się 2gim Torresem, pół metra strzelać a brameczka pusta.

ElectroHouse
03-02-2013, 11:20
lipa, bałem się, że bedzie powtorka z meczu z Ossasuną (1 strzał celny w końcówce meczu) a tu jeszcze gorzej... przegrana z Granadą, która oddała 0 celnych strzałów... pretensji o samobója nie mam, każdemu może się to przytrafić broniąc 1szego słupka. gorzej z napastnikami, którzy w ogóle nie istnieją przy ataku pozycyjnym, tak jak cala druzyna... szkoda słów na Modricia. Marcelo miał być gotowy na dwumecze z MU, 1szy mecz za ponad tydzień, a formy brak... przynajmniej obrona była solidna, Xabi dno, szkoda, że zszedł Khedira, Callejon padaka, Modrić to dobry zmiennik. Benzeme i Higuaina, jeżeli mają tak grać do końca sezonu, sprzedałbym póki są w cenie. Karim powoli staje się 2gim Torresem, pół metra strzelać a brameczka pusta.

Już ostry pojazd na swoich a po meczu z Barcą euforia. Tym się różnią kibice Realu Madryt od innych.

@edit
Nie będę się wam tłumaczył bo jesteście zbyt głupi aby zrozumieć to co chce wam przekazać. Ja piłkarzy nie ocieniam po jednym meczu ^^^^^^^.
"Benzeme i Higuaina, jeżeli mają tak grać do końca sezonu, sprzedałbym póki są w cenie". Z tego mam największą beke bo połowa kibiców Realu Madryt od razu po złym meczu by sprzedali co najmniej połowę składu.

Simi
03-02-2013, 11:39
stwierdzam fakty napinaczu. sytuacji nie znasz a się udzielasz, kolejny znawca

Valencia 0-5 -> pogrom w 1szej połowie, 2ga spokojna. bd mecz,
Barca 1-1 -> wyrównany, jedno z lepszych GD w ostatnich latach, wyrównane,
Granada 1-0 -> szkoda słów.

forma graczy Realu to w tej chwili OGROMNA sinusoida. jeden mecz mogą zagrać kapitalnie, by w następnym chodzić po boisku. Zmęczenie? tu nie ma mowy o zmeczeniu. to ich praca, grubą kase dostaja za gre, sa przyzwyczajeni do gry co kilka dni.

López - dobrze wychodził do prostopadłych piłek, troche niecelne wykopy.
Arbeloa - zajebista defensywa, mnóstwo odbiorów, ofensywnie znowu klapa.
Varane - dobre wyprowadzanie piłek, mocna defensywa jak i psychika po GD.
Ramos - dobrze, choć troche gorzej od Varane.
Coentrao - dobrze w defensywie, w ofensywie troche gorzej.
Marcelo - głupi faul od tyłu, szczęscie, że tylko zólta kartka. ogólnie bez formy.
Khedira - słabo. Słabo w ofensywie i defensywie.
Xabi - jemu chyba tylko faule wychodziły. zbyt dużo niecelnych podań, słabe przerzuty.
Modrić - próbował, słaby mecz. słabo wykonywane rożne.
Di Maria - słaby drybling, 0 porozumienia z napastnikami.
Callejon - nie wykorzystana sytuacja 1 na 1, słaby mecz.
Ronaldo - grał z urazem, co było widać w jego grze. trudno go winić o przegraną.
Higuain - kompletnie niewidoczny.
Benzema - jak można nie trafić w pustą bramkę ze stojącej piłki? ten 'strzał' to dobre podsumowanie katastrofalnej gry Realu.

'Oxidosis'
03-02-2013, 13:34
Już ostry pojazd na swoich a po meczu z Barcą euforia. Tym się różnią kibice Realu Madryt od innych.

No i chłopie pokaż, gdzie Ty widzisz jakikolwiek pojazd na swoich? Koleś stwierdził fakty, w swoim komentarzu opisał w skrócie słabości Realu Madryt w tymże meczu. Dla mnie od zawsze było logiczne, że zespół grający słabo i przegrywający się krytykuje, a grający dobrze i wygrywający się chwali. Oczywiście mówiąc słowo "krytyka" mam na myśli ewentualne wytknięcie błędów czy okazanie słabości poszczególnych zawodników nawiązując do tego konkretnego meczu, bo jeżeli ktoś obraża i klnie na piłkarzy, to faktycznie z tym kimś jest coś nie w porządku. Ale w jego komentarzu nie było ani jednej obelgi, więc kompletnie nie wiem o co Ci chodzi.

SedaN*
03-02-2013, 13:51

no właśnie ja też tego nie czaje, piłkarze zagrali słabo to jako kibic ma prawo do obiektywnej krytyki oceniającej ich mecz, proste. Dla mnie to jest normalne, bo też tak robię po słabym meczu The Blues, ale nie wiem może u was "kibicach" Barcelony jest tak, że nawet po mega słabym meczu wychwala się piłkarzy i robi z nich najlepszych.

Zarexoholik?
03-02-2013, 22:24
Balotelli pierwsza bramka dla Milanu! Transfer mu służy, gra-strzela.

A nawet dwie!

#niżej

Najpierw piłka, trafił w nią.

'Oxidosis'
04-02-2013, 17:04
Szkoda, że ta druga po niesłusznym karnym.

Meczu niestety nie byłem w stanie obejrzeć, ale po komentarzach, notach, oraz po obejrzeniu skrótu stwierdzam, że Balotelli zagrał naprawdę dobrze i to nie tylko ze względu na bramki.

@Edit

Chociaż w sumie po obejrzeniu powtórki, uważam, że sędzia miał prawo zagwizdać, co nie zmienia faktu, że sprawa jest kontrowersyjna..

W ogóle, sędziowanie w Serie A to gorsze, niż w naszej Polskiej lidze. W każdym meczu można wytknąć sędziemu większy błąd.

http://tnij.org/ugii

wklejam gif'a

Eklerq
06-02-2013, 16:35
19:00

Hiszpania - Urugwaj

20:30

Holandia - Włochy
Anglia - Brazylia
Szwecja - Argentyna

20:45

Irlandia - Polska

21:00

Francja - Niemcy

21:45

Portugalia - Ekwador

Pany, jak obstawiacie? :)

Zarexoholik?
06-02-2013, 16:44
Hiszpania 3 - 1 Urugwaj
Holandia 2 - 3 Włochy
Anglia 2 - 3 Brazylia
Szwecja 1 - 3 Argentyna
Irlandia 0 - 2 Polska
Francja 1 - 3 Niemcy
Portugalia 2 - 1 Ekwador

Oby jak najwyższe wyniki, chcę zobaczyć brameczki!

Cleyu
06-02-2013, 18:46
Hiszpania 2 - 0 Urugwaj
Holandia 2 - 2 Włochy
Anglia 0 - 1 Brazylia
Szwecja 2 - 1 Argentyna
Irlandia 1 - 2 Polska
Francja 2 - 3 Niemcy
Portugalia 3 - 1 Ekwador

'Oxidosis'
06-02-2013, 18:52
Hiszpania 1 - 1 Urugwaj
Holandia 1 - 2 Włochy
Anglia 0 - 2 Brazylia
Szwecja 2 - 1 Argentyna
Irlandia 1 - 3 Polska
Francja 2 - 2 Niemcy
Portugalia 3 - 1 Ekwador

Zarexoholik?
06-02-2013, 23:06
Hiszpania 3 - 1 Urugwaj [trafiony]
Szwecja 1 - 3 Argentyna [wytypowałem zwycięzcę!]
Francja 1 - 3 Niemcy [wytypowałem zwycięzcę!]
Portugalia 2 - 1 Ekwador [w toku]

Także jeden wynik dokładnie trafiłem! Czekamy na drugi!

#Ekwador wygrał! I bardzo dobrze w sumie.

Devixx
06-02-2013, 23:13
http://i48.tinypic.com/2qdvcxj.png
Jebaˆ Polske.
Za 4,5 zł mogłem wygrać 450 zł no ale niestety, nie ma co się oszukiwać Polska to Polska - drewna.

ciiq
07-02-2013, 00:38
@t
w miare ok 1 polowa w 2 dno jak sam chuj :D

SedaN*
07-02-2013, 00:42
http://i48.tinypic.com/2qdvcxj.png
Jebaˆ Polske.
Za 4,5 zł mogłem wygrać 450 zł no ale niestety, nie ma co się oszukiwać Polska to Polska - drewna.

sprzedałeś się do szwecji i co teraz zgrywasz kozaczka????

~~<Biohazard>~~
07-02-2013, 00:46
Polska dala dupala ;/ Jak tak dalej pojdzie to sie nie zakwalifikujemy do MS

'Oxidosis'
07-02-2013, 01:03
Devixx

no szkoda strasznie, ale i tak ogólnie props za ten kupon, ja bym takiego nigdy nie puścił ;p

Touch the Sky
08-02-2013, 21:03
Jakie są Wasze typy na Ligę Mistrzów? Spotkania raczej znacie, więc nie będę ich podawał.

Zarexoholik?
11-02-2013, 01:28
Manchester United 2:0 Everton. Także teraz czekam na mecz z Realem.

rumun
11-02-2013, 10:50
Manchester United 2:0 Everton. Także teraz czekam na mecz z Realem.

No manchester ładnie;] Kazdy chyba czeka na ten mecz, mam nadzieje ze bedzie dobre widowisko.

Mamed first
11-02-2013, 19:29
Hala madrid chvje .

'Neroox'
12-02-2013, 13:48
Hala madrid chvje .

Podbijam ! :D

I tak najciekawiej zapowiada się konfrontacja Barcelona - Milan

Taki se pazdzioszek v1.01
12-02-2013, 14:26
Puchar Narodów Afryki - jedna wielka beka :D

Liczyłem na Burkina Faso w finale, bo tam to wszystko jest możliwe, najlepiej jak w meczu, w którym padał deszcz (nie pamiętam kto grał :() strzelali 20 metrów ponad bramkę za każdym razem :D

SedaN*
12-02-2013, 14:43
Puchar Narodów Afryki - jedna wielka beka :D

Liczyłem na Burkina Faso w finale, bo tam to wszystko jest możliwe, najlepiej jak w meczu, w którym padał deszcz (nie pamiętam kto grał :() strzelali 20 metrów ponad bramkę za każdym razem :D

w PNA zawsze jest beka XD na koniec meczów to mam wrazenie, że już im się biegać nie chce i gra wygląda jak na orliku XD

Wnorekkk
13-02-2013, 20:40
Moje typy na dzisiejsze spotkania:
Real 2:1 ManUtd
Szachtar 1:1 Borussia

Sasha Rookslayer
14-02-2013, 00:22
Dwa bardzo ciekawe mecze. Liczyłem, że ManU wygra, lecz remis również jest godny uwagi, iż Real grał lepiej.

Borusia miała więcej okazji na strzelenie gola, lecz niestety nie udało im się to zrobić. Na całe szczęście Hummels strzelił w 88 minucie i zremisował BVB.

Dwa na prawdę bardzo ciekawe meczę.

Czekamy na Barcelona  - Milan :).

dziq76pl
14-02-2013, 02:19
Dwa bardzo ciekawe mecze.

Dwa na prawdę bardzo ciekawe meczę.

Ja osobiście dziwie się że ManU zremisowało, ale szczerze gratuluję im tego, chociaż lepiej by było jakby wygrali :D

Creatynka
14-02-2013, 08:43
hehe niezly mecz robercik fajnie wykazal sie w polu karnym, wykonal "zwód" i strzelil na 1:1

Mario Trollotelli
14-02-2013, 10:06
A co zrobił sędzia w końcówce w meczu RM - MU? Gwizdnął minutę przed końcem spotkania, do tego przy rożnym dla MU. To wyglądało jakby się przestraszył, że Manchester strzeli jeszcze gola, bo zrobił to dość szybko, mimo że piłkarze MU próbowali z nim dyskutować i dowiedzieć się co zrobił. :confused:

Co do samej gry to raczej wyrównana, może Real był trochę lepszy, ale patrząc na sytuacje to mógł przegrać tak samo jak i wygrać.

ElectroHouse
14-02-2013, 12:01
A co zrobił sędzia w końcówce w meczu RM - MU? Gwizdnął minutę przed końcem spotkania, do tego przy rożnym dla MU. To wyglądało jakby się przestraszył, że Manchester strzeli jeszcze gola, bo zrobił to dość szybko, mimo że piłkarze MU próbowali z nim dyskutować i dowiedzieć się co zrobił. :confused:

Co do samej gry to raczej wyrównana, może Real był trochę lepszy, ale patrząc na sytuacje to mógł przegrać tak samo jak i wygrać.

Sędzia napewno przekupiony :D

Co do meczów to były bardzo ciekawe, pełne zwrotów akcji.

Ikki
14-02-2013, 12:20
Bez kitu jakby sędzia taką akcję zrobił w meczu Barcelony, od razu wszyscy by mówili, że przekupiony sędzia... A tak to będzie cisza. Pozdrawiam

SedaN*
14-02-2013, 16:37
wynik 1:1 jest niekorzystny dla realu, coś czuję ze szybko mogą odpaść.. a jak mecz shakhtar - borussia? słyszałem tylko z opowieści, że otwarty dobry mecz XD komentatorzy się podniecali wybitną techniką roberta jako rasowy napastnik? XD KRÓL POLA KARNEGO

Ryback
14-02-2013, 17:34
wynik 1:1 jest niekorzystny dla realu, coś czuję ze szybko mogą odpaść.. a jak mecz shakhtar - borussia? słyszałem tylko z opowieści, że otwarty dobry mecz XD komentatorzy się podniecali wybitną techniką roberta jako rasowy napastnik? XD KRÓL POLA KARNEGO

Jeśli Real poprawi skuteczność to przejdzie wczoraj 26 strzałów na bramke united i tylko 1 gol.

SoniQ
14-02-2013, 17:46
Jeśli Real poprawi skuteczność to przejdzie wczoraj 26 strzałów na bramke united i tylko 1 gol.

popraw interpunkcje bo 3 razy musialem czytac to zeby zrozumiec

btw 26 strzalow ta?

Possession - Real 54%, United 46%
Shots on target- Real 8, United 6
Passes - Real 259, United 247
Passing accuracy - Real 67%, United 69%

mecz bardzo fajny, szkoda marnego sedziowania

Simi
14-02-2013, 18:31
Ahhh... Varane. Cóż to za talent i pewność. Gówniarz jeden. :D
Mecz zajebisty, wyrównany. Atak pozycyjny Realu, w którym nie jest mistrzem świata, groźne kontry Manchesteru, cód, miód, malina. Najlepsza promocja CL z możliwych. De Gea genialne interwencje. Oglądając od czasu do czasu mecze PL z udziałem MU, moge stwierdzic, że De Gea bardziej woli bronić strzały nogami, niż rękoma, nawet jak ma możliwość obronić strzał rękoma, hah.

Teraz zaczyna się prawdziwy maraton.
2013.02.26 Copa del Rey - Półfinał - Rewanż FC Barcelona - Real Madryt
2013.03.02 Primera División - 26. kolejka Real Madryt - FC Barcelona
2013.03.05 Liga Mistrzów - 1/8 finału - Rewanż Manchester United - Real Madryt

KILER
14-02-2013, 19:15
Mecz bardzo fajny, ze względu na ilość akcji. Ogólnie Di María to ładny popierdalacz, co to się chyba nigdy nie męczy. Özil też na duży + no i oczywiście Varane piękna gra. Reszta też nie najgorzej, szkoda minimalnie niecelnego wolnego CR7 ale cóż, rewanż dla Realu :)

Simi
14-02-2013, 19:21
Patrząc na akcje, to równie dobrze MU mogło wygrać. Di Maria się zmotywował, i od razu gra na poziomie z zeszłego sezonu - ta szybkość i pracowitość w ataku i defensywie. Ozil też dobrze zagrał, jedynie brakowało mu ostatniego podania.

SoniQ
19-02-2013, 14:50
http://i.minus.com/ibzR00e8YyEDIt.gif

hehe

@down

pokaz mi nando w takiej akcji : /////////////

SedaN*
19-02-2013, 16:06
http://i.minus.com/ibzR00e8YyEDIt.gif

hehe

no bez jaj, nic szczególnego...

ElectroHouse
19-02-2013, 16:50
Ładne zagranie ze strony RVP. Gdyby to zagrał CR7 to wszyscy by się tym jarali -.-

KILER
19-02-2013, 17:48
Ładne zagranie ze strony RVP. Gdyby to zagrał CR7 to wszyscy by się tym jarali -.-

tu najwyrazniej było się czym jarać :P

http://media.tumblr.com/tumblr_m9jrwvtP7T1qad2ql.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9ktciWkiE1rrwhnno1_500.gif

co nie zmienia faktu, że rvp też ładnie

Simi
19-02-2013, 18:56
#up
a zaraz po tym padł ładny gol

#top.
dzisiaj liga miszczów, jakie wyniki typujecie? Porto na remis, a Arsenal w dupe dostanie.

'Oxidosis'
19-02-2013, 19:47
raczej Arsenal u siebie nie przegra, chociaż remis wielce prawdopodobny i ku temu bym się skłaniał, ewentualnie minimalna wygrana Arsenalu.