Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Axelo .
03-07-2010, 22:23
Hiszpania 1;0 Paragwaj.
Gol dopiero gdzieś w 80~ minucie, do tej minuty były nudy.
Iniesta bardzo ładny mecz, gola zdobył Villa.
Czekamy teraz na Hiszpania vs Niemcy! :D

Villa Villa Villa JUANITO MARAVILLA.

Senshi
03-07-2010, 22:34
@tett
nie skreslam xD
@axel
Marville:O:O:O

@topic
nie mozna powiedziec ze mecz wygrala lepsza druzyna...
Paragwaj rowniez zasluzyl na zwyciestwo
obie ekipy w ciagu 2 minut nie potrafily wykorzystac rzutu karnego:o
bramke pod koniec meczu strzelil Villa ktory obił piłke o oba slupki:)

SedaN*
03-07-2010, 22:34
Hiszpania nic szczególnego nie pokazała, przynajmniej w pierwszej połowie. Chyba wielu spodziewało się innej gry od mistrzów europy i pogromców polaków 6;0. Mam wątpliwości, czy to starczy na pokonanie Niemców, ale zobaczymy. W każdym bądź razie będę za Hiszpanią.

Citko7
03-07-2010, 22:41
Hiszpania nic szczególnego nie pokazała, przynajmniej w pierwszej połowie. Chyba wielu spodziewało się innej gry od mistrzów europy i pogromców polaków 6;0. Mam wątpliwości, czy to starczy na pokonanie Niemców, ale zobaczymy. W każdym bądź razie będę za Hiszpanią.

Dobrze wiesz, że każdy mecz się gra inaczej. Więc nie masz co się martwić o mecz Hiszpania - Niemcy. Zresztą komentatorzy sami mówili, że Hiszpanie po meczu z Portugalią z normalnej wysokości wjechali na 1900m. Przypomnij sobie jak Niemcy się męczyli z Ghaną jak wjechali na 1.900m. o Serbii nie wspomnę 0:1 w tyły.

Drużynie Niemieckiej będzie trudniej z Hiszpanami niż z Argentyną. Argentyna to przede wszystkim indywidualności a Hiszpania to kolektyw. Ciekawy mecz będzie i mam nadzieję, że Torres się przebudzi w tym meczu. :-)
A jeśli Hiszpania awansuje a Torres nie strzeli, to bankowo to zrobi w finale, tak jak na ME 2008. :-)

Villa Villa Villa JUANITO MARAVILLA.

Król strzelców tego Mundialu. ^^

#Oxi

Polecam obejrzenie meczu Hiszpanii w jakiejś stacji z tego kraju po bramce Villi, każdy komentator tak drze japę. ; >

'Oxidosis'
03-07-2010, 23:07
@Up

omg ja tylko mówie jak jest.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Juan_G%C3%B3mez_Gonz%C3%A1lez

Przeczytaj dwa ostatnie zdania

W każdym ligowym spotkaniu realu, gdy zaczyna się 7 minuta meczu, kibice Galacticos oddają cześć Juanito, skandując słowa "ILLA ILLA ILLA, JUANITO MARVILLA. Był to wieloletni zawodnik Los Blancos, który zginął w wypadku samochodowym.

Dlaczego w 7 minucie? Z tego co mi powiedział kiedyś kolega dlatego, że słynny Juan Gonzalez grał z numerem 7.

a ze słowami : VILLA VILLA VILLA, JUANITO MARAVILLA pierwszy raz się spotykam :P

Gratuluje Hiszpanii, zobaczymy jak poradzą sobie w meczu z Niemcami ;)

Τettmeier
04-07-2010, 08:26
Wyłączyłem dosłownie w 81 minucie. Zawsze takiego pecha mam XD A, dobra. Szkoda mi tylko Xabiego Alonso, trafił karnego, nie zaliczyli, musiał walić drugi raz, nie trafił.. co on w głowie miał xD jak nie zaliczył to już był obsrany a co mówić potem ;d.

Holandia pyknie z Ghaną, a drugi półfinał będzie bardzo ciekawy. Mimo, że Niemcy w tym turnieju grają dużo lepiej i sa świetnie przygotowani to kibicuje Hiszpanii. Tyle.

Mo$uke
04-07-2010, 08:48
Mecz szczegolnie w 2 polowie byl fajny , i te 2 karne , zaden nie strzelony lol.
Jednak z taka gra Hiszpanie beda miec ciezko z Niemcami , natomiast Holandia zUrugwajem bedzie wyrownany mecz.

Krzyszt'of Ibisz
04-07-2010, 09:21
ladna beka byla z tymi karnymi, idioci z nich troszke.
niemcy vs hiszpania bedzie na co patrzec XD

Old Shidishi
04-07-2010, 10:18
Szczerze to jeblem rotfla jak ogladalem mecz Hiszp - Parag. Takich jaj to juz dawno nie widzialem :D

Azbestowy
04-07-2010, 10:39
Ciekawe co by się stało gdyby Paragwajczokowanin trafił tego karnego...

Taki se pazdzioszek v1.01
04-07-2010, 11:39
Hiszpania by odpadła. :)

Mo$uke
04-07-2010, 11:42
Ciekawe co by się stało gdyby Paragwajczokowanin trafił tego karnego...

Jakby strzelili to sie obawiam ze Paragwaj z wlasnego pola karnego by nie wyszedl a takto pare raze im sie udalo przekroczyc polowe xd

_woto_
04-07-2010, 13:53
Cristiano Ronaldo został ojcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/cristiano-ronaldo-zostal-ojcem,1,3316683,wiadomosc.html

eden z najlepszych piłkarzy na świecie, 25-letni Portugalczyk Cristiano Ronaldo został ojcem. Miejscowa prasa podała, że jego syn przyszedł na świat już w czerwcu. Sam zainteresowany dopiero teraz poinformował o tym fakcie.

Gwiazda Realu Madryt opublikowała wiadomość o narodzinach syna na portalach społecznościowych Twitterze i Facebooku. Ronaldo zastrzegł jednak, że nie zdradzi, jak nazywa się matka jego dziecka. Portugalczyk dodał, że chce zapewnić obydwojgu anonimowość i tym samym spokój.

Pod newsem jest już 10 tysięcy komentarzy internautów.

Według światowych mediów, Ronaldo był związany ostatnio z rosyjską modelką, 24-letnią Iriną Szajk. Kilka dni temu portugalskie tabloidy informowały, że piłkarz oświadczył się byłej miss Czelabińska. Jakiś czas temu para była widziana na wakacjach na Korsyce.

Cristiano Ronaldo niedawno wrócił z Republiki Południowej Afryki, z nieudanych dla Portugalii mistrzostw świata. W 1/8 finału przegrali z mistrzami Europy Hiszpanami 0:1.

Kamor Wielki
04-07-2010, 14:11
Szkoda ze kopiowałeś.

No cóż,za późno,żeby mieć dla kogo grać w WC

Τettmeier
04-07-2010, 15:01
[B][SIZE="7"] Miejscowa prasa podała, że jego syn przyszedł na świat już w czerwcu. Sam zainteresowany dopiero teraz poinformował o tym fakcie.

Szkoda ze kopiowałeś.
No cóż,za późno,żeby mieć dla kogo grać w WC
Umiesz Kamor troszkę czytać? Czy nie bardzo?

@topic
We wtorek półfinały. Nie skreślając Urugwaju kibicuję Holandii. xd

@down
Napisałeś to tak samo jak to, że masz 2 salony mieszkasz z kuzynami, zdałeś za każdym razem, masz 1000m działke, pracujesz w nocy i wczoraj się nawaliłeś ale masz mocny łeb. FUCK JEA

Kamor Wielki
04-07-2010, 15:09
Umiesz Kamor troszkę czytać? Czy nie bardzo?

@topic
We wtorek półfinały. Nie skreślając Urugwaju kibicuję Holandii. xd
Kamor umie czytać,ale o wiele gorzej z twoją głową,napisałem tak,bo w założeniu gazety(szczególnie te plotkarskie) się mylą.

Kminisz bazę kolo ?

Mikiel :c
04-07-2010, 15:52
Sądzę że będzie finał Holandia - Hiszpania, choć Niemcy nie mają gwiazd to grają dobrze drużynowo, więc mogą zrobić dużo problemów Hiszpanii która nie jest w najwyższej formie.

Crayon
04-07-2010, 18:21
[B][SIZE="7"] Ronaldo zastrzegł jednak, że nie zdradzi, jak nazywa się matka jego dziecka. Portugalczyk dodał, że chce zapewnić obydwojgu anonimowość i tym samym spokój.
To pewnie ta Rosjanka, której się oświadczył i weźmie z nią ślub. No chyba, że weźmie ślub 'na pokaz', żeby prawdziwa matka jego dziecka pozostała anonimowa i miała spokój, a on nie musiał wydawać jakiejś wielkiej kasy na utrzymanie obojga : D

Old Shidishi
04-07-2010, 18:27
Sądzę że będzie finał Holandia - Hiszpania, choć Niemcy nie mają gwiazd to grają dobrze drużynowo, więc mogą zrobić dużo problemów Hiszpanii która nie jest w najwyższej formie.

Co do Hiszpanii to sie nie zgodze :D Bardzo ich lubie za to, ze graja niekiedy widowiskowo, jednak rozum podpowiada mi , ze to szwaby jak zwykle wygraja...

Azbestowy
04-07-2010, 19:23
No... Szwaby z Holandią mogą mieć problemy, ale z Hiszpanią która jest bez błysku już nie

Crayon
04-07-2010, 21:10
Tak w ogóle, jak donosi realmadrid.pl do Schalke 04 odejdzie zawodnik, po którym za cholerę bym się tego nie spodziewał. Na serio, wszyscy, tylko nie on. Raul ma odejść i 15 lipca dowiemy się, czy to tylko głupi żart, czy faktycznie zmieni barwy klubowe. Osobiście nie wierzę własnym uszom i oczom. Co jak co, ale to jest zawodnik, gdzie jak mówimy Raul, to myślimy - Real. Tak samo jak mówimy Totti, myślimy AS Roma, Giggs - Manchester United.

Ale rozumiem jego decyzje. Czuje się na siłach, chce grać, a w Realu by nie mógł. Na rezerwy jest za wielki.

Kosik Czarny 2v0
05-07-2010, 06:58
@up
Zgodzę się z krajonem w głębi serce myślę, że to żart :)
Raul to jest ikona Realu Madryd
Szkoda, Szkoda : (

Τettmeier
05-07-2010, 08:31
Wisła Kraków sprzedała Marcelo za 3,5 mln euro xd w przeliczeniu na złotówki to jakieś.. 14 mln złotych? :O XD Kupuja nowych obrońców i stroją zespół na puchary więc nie ma się co martwić. Lewandowski strzelał do bramki zespołowi z ósmej ligi :) Dobry dla niego przeciwnik prawda? xd

Axelo .
05-07-2010, 09:02
Real Madryt bez Raula?
To przecież jak Chelsea bez Lamparda albo coś w tym stylu.
Szkoda, szkoda bo imo. to jeden z lepszych graczy Realu.

Kamor Wielki
05-07-2010, 09:05
Real Madryt bez Raula?
To przecież jak Chelsea bez Lamparda albo coś w tym stylu.
Szkoda, szkoda bo imo. to jeden z lepszych graczy Realu.

To tak jak Inter bez Zanettiego !

Szkoda,jeśli odejdzie

Azbestowy
05-07-2010, 10:35
Wisła Kraków sprzedała Marcelo za 3,5 mln euro xd w przeliczeniu na złotówki to jakieś.. 14 mln złotych? :
A pozyskała go za darmo.

Co do Raula, to trochę dziwny kierunek wybrał. Lepiej by to wyglądało gdyby odszedł do Francji/Portugalii

_woto_
05-07-2010, 10:50
Tak w ogóle, jak donosi realmadrid.pl do Schalke 04 odejdzie zawodnik, po którym za cholerę bym się tego nie spodziewał. Na serio, wszyscy, tylko nie on. Raul ma odejść i 15 lipca dowiemy się, czy to tylko głupi żart, czy faktycznie zmieni barwy klubowe. Osobiście nie wierzę własnym uszom i oczom. Co jak co, ale to jest zawodnik, gdzie jak mówimy Raul, to myślimy - Real. Tak samo jak mówimy Totti, myślimy AS Roma, Giggs - Manchester United.

Ale rozumiem jego decyzje. Czuje się na siłach, chce grać, a w Realu by nie mógł. Na rezerwy jest za wielki.

A czy to nie czasem Raul i Casillas okolo rok temu podpisywali dozywotni kontrakt z Realem?

Crayon
05-07-2010, 10:59
To tak jak Inter bez Zanettiego !
Jak Liverpool bez Gerrarda!

Słyszałem że proponowali Ikerowi dożywotni kontrakt, tak samo jak Ramosowi i Raulowi, ale chyba żaden z nich nie zdecydował się na ten krok. W sumie dobrze, mogą sobie przedłużać kontrakty jak długo chcą i brać podwyżki.

Simi
05-07-2010, 11:05

Odjedzie na 90%. Jakiś czas temu czytałem na WP i słyszałem w Wiadomościach Sportowych. Nie dziwie się. Mało grał, też bym odszedł jakbym miał tak wybierać.

+ Gerrard = Liverpool. On też chyba odchodzi.

Martin16
06-07-2010, 09:35

Już dawno było słychać o odejsciu z Realu Raula, fakt jest ikoną tego klubu ale czas leci, lata przybywaja i nie można być w formie całe życie, a real nie trzyma zawodników nie potrzebnych, bynajmniej tych starszych, Raul w Schalke dorobi sobie do sportowej emerytury. : )

Neko^
06-07-2010, 10:32
Ja twardo cały czas obstawiam finał Holandia-Niemcy:rolleyes:

Azbestowy
06-07-2010, 10:37
Raul w Schalke dorobi sobie do sportowej emerytury. : )
Do Schalke raczej nie poszedł dla pieniędzy (długi mocno)

Nynifri
06-07-2010, 20:12
sadze ze w dzisiejszym meczu jest zdecydowany faworyt .narazie urugwaj przechodzil fuksem do kolejnej rundy , lecz tym razem trafi na lepszego rywala. co do hiszpania - niemcy. niemcy sa w dobrej formie , aby grac i wygrywac. hiszpania natomiast nie zachwyca mnie swoja gra mimo tego ze wygrywaja . licze ze niemcy pokonaja oranje w finale;d

`diGiel <3
06-07-2010, 21:19
URUGWAJ DO BOJUUUUUUUU !
Jak narazie mecz wyrównany,i bardzo duże emocje xd
licze na urugwaj

Arcano
06-07-2010, 21:29
Holandia coś niezbyt dzisiaj, z Brazylią grali lepiej. Licze na rzuty karne i emocjonującą wygraną Holendrów.

Kamor Wielki
06-07-2010, 22:26
Gdyby strzelił urugwaj 10 min wcześniej - to na 100 by był remis !!!
Kurde ,to nie tak,to nie tak miało być.

Holendrzy narazie 2 wice,no ale jak to mówią "do 3 razy sztuka"...no ale są NIEMCY.

Gratuluję Urugwajowi i niech zagrają jednak z NIEMCAMI.

Crayon
06-07-2010, 22:29
Półfinał na wagę półfinału. Kapitalny mecz, od pierwszej do ostatniej minuty. Nie zepsuł tego nawet daremny sędzia z Uzbekistanu, którego decyzji nie rozumiem. Van Bronek genialnie przyfandzolił, Forlan tak samo. Niemcy, albo Hiszpanie będą mieć duże problemy z Oranje.

I wstyd mi za Boulahrouza, bo grał jak kaleka

Devixx
06-07-2010, 23:20
To jak Barca bez Puyola :<!

Ino cóż jest już stary i szansy na granie nie dostanie, lepiej jakby dostał jakąś posadkę w zarządzie :)

Hiszpania jutro rozjebie szwabów, wierzę w to :D

Arcano
06-07-2010, 23:34
Pierwsza połowa niezbyt ciekawa, nie licząc bramek. W drugiej połowie gra sie ożywiła, spotkanie na wage remisu, no ale szczęście było po stronie Holendrów.

Τettmeier
07-07-2010, 07:52
Tak, raczej na korzyść Holendrów, chociaż mecz był wyrównany. Za to, że Urugwaj dotarł tak daleko i tak należą się gratulacje dla piłkarzy i trenera, bo nikt by chyba na początku turnieju nie przypuszczał? :)

Dzisiaj drugi półfinał. Kibicuje bardziej Hiszpanom, ale na koniec i tak zawsze wygrywają Niemcy, pamiętajmy o tym.

Kamor Wielki
07-07-2010, 09:51
Dzisiaj drugi półfinał. Kibicuje bardziej Hiszpanom, ale na koniec i tak zawsze wygrywają Niemcy, pamiętajmy o tym.
taa,Tak to jest w piłce - wszyscy grają,a zawsze wygrywają niemcy...

@top
Licze na Hiszpanów,bo szwabami się brzydze/chciałbym ich wybić.

Martin16
07-07-2010, 10:36
Do Schalke raczej nie poszedł dla pieniędzy (długi mocno)

a czy ja mówie że poszedł na pieniędzy czy że do robi do emeretury? ... czytaj ze zrozumieniem..

Axelo .
07-07-2010, 14:13
No dzisiaj sie ciekawy meczyk zapowiada.
I Hiszpania i Niemcy grają od początku na poziomie, będzie dobre widowisko. :)
Jestem za Hiszpanią. : D

Crayon
07-07-2010, 14:20
Postawiłem w footballteamie 120k na Nimeców. Mam nadzieję że wygrają i nie dadza się tak frajersko spałować jak w finale ME w 2008 roku. Mimo wszystko, trzeba przyznać że Niemcy mają kapitalny środek, a jak wyeliminują Hiszpańskie skrzydła, to nawet Xavi im nie pomoże : D

Lagga
07-07-2010, 15:22
Wczoraj mecz podobal mi sie , ale liczylem na urugwaj . po grze holandii stwierdzam , ze beda mieli duze problemy z pokonaniem niemcow (tak sadze) w finale . na mistrzostwo swiata sa slabi :/

_woto_
07-07-2010, 16:43
http://www.youtube.com/watch?v=zR3Z2P4l0H0&playnext_from=TL&videos=OKc9JFbCF64&feature=recentlik

Azbestowy
07-07-2010, 18:47
Nie dość, że 5 bramek jednego meczu, to wszystkie ładne. Trafienie van Broncośtam trochę na farcie, ale co tam :P Dzisiaj liczę na Hiszpanię, mam nadzieję, że wy też

Τettmeier
07-07-2010, 19:10
Nie dość, że 5 bramek jednego meczu, to wszystkie ładne. Trafienie van Broncośtam trochę na farcie, ale co tam :P Dzisiaj liczę na Hiszpanię, mam nadzieję, że wy też

nie umieć poprawnie napisać nazwiska Giovanniego van Bronckhorsta? Byś się wstydził. ;[

Mecz jak najbardziej zajebisty. Nie moge się doczekać 2 półfinału xd

Kamor Wielki
07-07-2010, 22:26
Tak się ciesze,że Szwabski Luck się skończył !
Świetny gol Puyola : D

Ogółem mecz był dobry,ale wczorajszy był giga.
Liczę na Oranje w finale.

Europa wygrała z Ameryką pod względem "kto pierwszy zgarnie 10 puchar WC"

Τettmeier
08-07-2010, 08:49
@up
Nie ogarniam Cię. Najpierw krzyczałeś Urugwaj wygra, a teraz za Holandią. Wtf?

@topic
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=693287&postcount=28
........ Koks.... xd
Wczoraj Niemcy zagrali słabo, na początku myślałem że nacisk na kontry będzie się cały czas zwiększał, ale się pomyliłem. Pedro mnie wku*wił bo ten chudziutki Torres mógł coś zdobyć. No ale trudno.

Kamor Wielki
08-07-2010, 08:54
@up
Nie ogarniam Cię. Najpierw krzyczałeś Urugwaj wygra, a teraz za Holandią. Wtf?

@topic
........ Koks.... xd
Wczoraj Niemcy zagrali słabo, na początku myślałem że nacisk na kontry będzie się cały czas zwiększał, ale się pomyliłem. Pedro mnie wku*wił bo ten chudziutki Torres mógł coś zdobyć. No ale trudno.

Tak za Holandią moje dziecko W FINALE,a OGÓŁEM to za URUGWAJEM

Mo$uke
08-07-2010, 09:20
Dobrze ze Niemcy aka szwaby nie awansowali do finalu.

W finale Holandia przegra z Hiszpania,

_woto_
08-07-2010, 10:13
@topic
........ Koks.... xd

GZ, jako 1-wszy obstawiales taki final?

@top
Szkoda ze Nimecy odpadli bo na tych MS grali ladna pilke.
Bardzo bedzie ciekawy mecz o 3 miejsce ale nie bedzie w nim juz tak zacietej walki.

ViVuSeK
08-07-2010, 10:14
Dobrze ze Niemcy aka szwaby nie awansowali do finalu.

W finale Holandia przegra z Hiszpania,

A ja sądze ,że będzie remis.
Holendrzy może i grają bardzo dobrze jak i sama Hiszpania ,ale biorąc pod uwage o co toczy się gra stawiam na 1:1 :D.
P.S Wygra Hiszpania :D

Azbestowy
08-07-2010, 10:31
Gdyby Kroos był starszy kilka lat, to chyba by wykorzystał tamtą sytuację (strzał z 12 metrów, obroniony)

Τettmeier
08-07-2010, 10:45
Gdyby Kroos był starszy kilka lat, to chyba by wykorzystał tamtą sytuację (strzał z 12 metrów, obroniony)

Sądzisz że Trochowski byłby tak samo dobrze ustawiony w tym momencie? :)

Naab
08-07-2010, 10:54
Hiszpania wygra mistrzostwo swiata!

Arcano
09-07-2010, 00:23
RUCH CHORZÓW 1:0 Szachtior Karaganda

Przeciwnik nie był dużym wyzwaniem ale cieszy awans, następna Malta i Valetta FC ;)

Τettmeier
09-07-2010, 14:32
Niedzielny finał mistrzostw świata 2010 w RPA na Soccer City Stadium będzie sędziował nie kto inny jak... Howard Webb. Dla mnie to zaskakująca informacja, która daje dużo do myślenia. Nie byłbym w szoku, gdyby padły bramki 'z kapelusza', jak to już kiedyś miało miejsce, o czym Polacy dobrze wiedzą. Liczyłem na to, że Japończyk wybiegnie na murawę bo takie były przewidywania. Sędziował bardzo dobre spotknia i to mu się naprawdę należało, no ale trudno.

Jutro mecz o 3 miejsce. Liczę na dobre widowisko.. :) Wygrają Niemcy z Mullerem w skladzie.

Mars
09-07-2010, 14:51
Dodam, że nie tylko Polacy o tym dobrze wiedza, lecz Anglicy tak samo ;]

Azbestowy
09-07-2010, 15:27
A co mnie obchodzi jakiś łysol? :O Niech sobie sędziuje (na korzyść Holandii ofc) Już sobie wyobrażam jak Szpaq będzie ciągle rzucał aluzje do tamtego meczu.

Crayon
09-07-2010, 15:38
Nie byłbym w szoku, gdyby padły bramki 'z kapelusza', jak to już kiedyś miało miejsce, o czym Polacy dobrze wiedzą.
Zapewne chodzi Ci o gol Rogera na 1:0 w meczu z Austrią(1:1), gdzie zawodnik był na pozycji spalonej, tak?

http://i31.tinypic.com/2qwiy3d.png

Howard Webb niech sobie sędziuje, pokazał że jest kapitalny w takich zawodach(vide finał LM), ale patrząc czasami na jego wybryki w FA Premier League, to łapię się za głowę. Zobaczymy jak będzie, przy Inter : Bayern pokazał się z jak najlepszej strony.

I trochę Tetmajer pokazałeś swoją niewiedzę, bo Muller w meczu półfinałowym zagrać nie mógł przez żółte kartki ; d

`diGiel <3
09-07-2010, 15:42
@Crajun..
Tett napisał ,że Muller zagra w meczu o 3 miejsce ,a zagra bo czas jago kary minął

@Topic
Sławna ośmiornica obstawiła ,że Mistrzostwo zdobędą Hiszpanie natomiast 3 miesjce wygrają Niemcy. Zobaczymy ;-)

Τettmeier
09-07-2010, 17:18
Zapewne chodzi Ci o gol Rogera na 1:0 w meczu z Austrią(1:1), gdzie zawodnik był na pozycji spalonej, tak?

http://i31.tinypic.com/2qwiy3d.png

Howard Webb niech sobie sędziuje, pokazał że jest kapitalny w takich zawodach(vide finał LM), ale patrząc czasami na jego wybryki w FA Premier League, to łapię się za głowę. Zobaczymy jak będzie, przy Inter : Bayern pokazał się z jak najlepszej strony.

I trochę Tetmajer pokazałeś swoją niewiedzę, bo Muller w meczu półfinałowym zagrać nie mógł przez żółte kartki ; d

Miałem na myśli obie bramki, przy czym podkreśliłem pamięć Polaków o podytkowanym rzucie karnym w końcówce meczu. A z tym Mullerem to naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. Bardzo dobrze wiem, że nie grał za kartki w półfinale, a teraz będzie grać, jak to napisał gość wyżej. Nie rozumiem, naprawdę.

@topic
Hargreaves znów nie pogra? Ajj...

Senshi
10-07-2010, 12:21
Tett dolina normalnie... Czuje ze bedzie niezle widowisko ale nietylko na boisku...
mam nadzieje ze Holandia i Urugwaj zwycieza

Azbestowy
10-07-2010, 12:25
No to dokładnie masz taki typ jak ja xd Hiszpanów nie lubię bo zawsze grają strasznie wolno. Za wolno. Jestem ciekaw co by to było gdyby grali aktualnym stylem Niemców, czy Włochów (cały czas długie piłki)

_woto_
10-07-2010, 14:47
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/84/Brazil2014.png

Kamor Wielki
10-07-2010, 18:56
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/84/Brazil2014.png

NIE MÓW,JU AR FAST !!

@top
Pizza zamówiona,pepsi też można oglądać finał pocieszenia ;D

Citko7
10-07-2010, 22:24
Cóż po bardzo dobrym meczu w wykonaniu obu reprezentacji górą Niemcy 3:2. Przyznam się szczerze, że byłem za Urugwajem i żałuję, że nie wszedł wolny Forlana w 93minucie.. Krzyknąłem tylko " Ja pierdole "

Świetny zawodnik. :)

Kamor Wielki
10-07-2010, 22:30
@Up
ja zaniemówiłem z kumplami xd

@top
"Piłka nożna to taka gra w której 22 mężczyzn biega za piłką,a na końcu i tak wygrywają Niemcy." - Gary Lieneker
i znów się to sprawdza.

Nie ma co gdybać,Forlan mógł strzelić w 93',zabrakło szczęścia.
Świetny,przepiękny gol Diego Forlana w 51 minucie,cudo ;D

No nic...ośmiornica wygrała,ale ja osobiście nie wierze w jej przewidywania/jasnowidztwo,jest niemiecka,a wszystko co niemieckie bądź z niemiec,ma SZCZĘŚCIE.

Kapitalny mecz.
Gratulacje Urugwajowi !

1st R. Boonek
10-07-2010, 22:36
No wielkie brawa dla przegranego Urugwaju, pokazali klase nikt nie dawal im szans wyjscia z 1/8 a tu 4 miejsce... Brawa :)

Old Shidishi
10-07-2010, 23:58
Jednak ośmiornica się nie myli...

Crayon
11-07-2010, 00:36
Postawiłem milion euro na football team - kurs 3.20. Jak mi Holandia tego nie wygra i nie będzie mistrzem świata, to już nie typuję zespołów narodowych. Ogólnie kończę z typerką. Bo to nie jest możliwe, że jakaś ośmiornica robi to lepiej ode mnie.

Oranje do boju : DDD

Mo$uke
11-07-2010, 08:52
Szkoda mi Urugwaju , grali bardzo ladnie a zostali z niczym.
Dzis wielki final , nie moge sie doczekac.

Dareluss Banned v2
11-07-2010, 08:56
Szkoda mi Urugwaju , grali bardzo ladnie a zostali z niczym.
Dzis wielki final , nie moge sie doczekac.

Mi tez , mieli tyle takich akcji ale to byl ich chyba slaby dzien .

Τettmeier
11-07-2010, 09:16
Nie no. xd Khedira i Muller to dwa pedały, umieją dobijać piłki tylko. Szczęście tam wczoraj na boisku rządziło, bo piłkarsko różnica nie była duża.. Fucile bardzo dobry mecz, jestem pod wielkim wrażeniem tego obrońcy.

Dzisiaj finał. Jeśli Sneijder / Villa coś ustrzelą to mogą zdobyć 'podwójny' tytuł. Czekam z niecierpliwością.

Poiwo
11-07-2010, 10:30
Nom Osmiornica się nie myli przepowiedziała że niemcy przegrają z Hiszpanią przegrali że wygrają z Urugwajem wygrali :))

Naab
11-07-2010, 10:33
Szkoda mi Urugwaju , ze przegrali z Niemcami... Zasłuzyli na minimum 3 miejsce, ale niestety Szwaby okazali sie lepsi...

Taki se pazdzioszek v1.01
11-07-2010, 10:47
Muller zasługuje na miano najgorszego zawodnika Mundialu.
Jedyne co potrafi to utrzymać piłkę (bo jest wysoki), 0 techniki, 0 ładnych podań, strzałów, wszystko wali z czuba jak dziecko z podstawówki. Nie powinien zostać MVP turnieju

.:Speed Fireman:.
11-07-2010, 11:32
Diego Forlan: Wielki człowiek, piłkarz kompletny, wódz Urugwaju !
http://i34.tinypic.com/15dkdf.jpg

_woto_
11-07-2010, 11:59
Postawiłem milion euro na football team - kurs 3.20. Jak mi Holandia tego nie wygra i nie będzie mistrzem świata, to już nie typuję zespołów narodowych. Ogólnie kończę z typerką. Bo to nie jest możliwe, że jakaś ośmiornica robi to lepiej ode mnie.

Oranje do boju : DDD

Ja wczoraj 100mln na Niemcow i wygralem 180mln
I postawilem tez na remis Holandii z Hiszpanami w regulaminowym czasie gry

Senshi
11-07-2010, 15:38
szkoda ze Niemcy wygrali:o Urugwaj na to zasluzyl:) moim zdaniem MVP powinien dostac Diego Forlan albo Muller czy jak to sie pisze:o
co do wczorajszego meczu ladna bramke trafil Forlan:) to dzis trzymam kciuki za Holendrow

Azbestowy
11-07-2010, 15:48
Mueller to drewno, raz się wczoraj potknął o własne nogi, ale... ma to coś. Jest skuteczny, nie potrzebuje 10-ciu sytuacji żeby coś strzelić. Ale i tak większe wrażenie robi Forlan. Ten wolej z 14-15 metrów z wczorajszego meczu był genialny

Τettmeier
11-07-2010, 19:54
Napięcie rośnie! ;d o 20:30 najważniejszy mecz w przeciągu czterech lat dla całego piłkarskiego świata. Niecierpliwię się i nie przewiduje zupełnie nic, kibicując Oranje. Do boju! ;D

`diGiel <3
11-07-2010, 19:55
a ja czuje ,że mecz może być nudnawy jak Hiszpania ; Niemcy bo teamy były wyrównane

Crayon
11-07-2010, 20:26
Co z tego. Nie ważne co się będzie dziać na boisku, czy jacyś nadzy widzowie wyskoczą, czy Robbenowi złamią nogi, czy Sneider przejdzie pod nogami obrońców Hiszpańskich i zahaczy o wór Puyola. Nie ważne, czy Van Persie strzeli bramkę, czy nie - HOLANDIA MA WYGRAĆ I ZDOBYĆ MISTRZOSTWO ŚWIATA. Króle futbolu, Mechaniczna Pomarańcza, zespół, który gra w piłkę bardzo pięknie musi zdobyć to trofeum. Nie ważne czy 1:0, czy 2:1, czy 53:32 - ma wygrać!

Crayon
11-07-2010, 23:04
In tribute of

http://www.edax.com.pl/podatki/flags/holandia.gif

Death
11-07-2010, 23:08
http://www.google.pl/url?source=imgres&ct=tbn&q=http://www.goniec.com/upload/Turystyka/turystyka-58.jpg&sa=X&ei=qzM6TIvrMtTNjAeA7LTzAw&ved=0CAUQ8wc&usg=AFQjCNGY2wz-G4P0MSZUjmCwaa1ta-Bj4A

Witajcie!

Przed chwilą zakończył się finał mistrzostw świata 2010, w którym Hiszpania pokonała Holandię dzięki pięknemu golowi Iniesty w 116 minucie. Co sądzicie o tym meczu? Moim zdaniem był bardzo emocjonujący. Dodam tylko, że wynik przewidziałem w stu procentach.

Temat służy do podzielenia się wrażeniami oraz opinią na temat finału mś 2010.

Elite Filutek
11-07-2010, 23:17
Gra była na wyrównanym poziome :) .Casillas zagrał dla mnie po prostu bosko b ez niego było by czarno dla Hiszpani. Piękny strzał Iniesty zadecydował o wygranym MŚ Hiszpani :) . Byłem za Hiszpanią więc cieszę się że wygrała :) . Szkoda Torresa , że naderwał mięsień ;/

Haat
11-07-2010, 23:18
Moim zdaniem finał był nieco 'brutalny' lecz bardzo interesujący. Od początku stawiałem na Hiszpanie!

Stoner
11-07-2010, 23:31
Stawiałem na Holandię szczerze mówiąc...
Ze mną to już jest tak stawiam na jakąś drużynę, włączam tv w trakcie meczu i ta drużyna traci bramkę...
Gola widziałem, nie był aż tak piękny jak w meczy Holadnia vs. Brazylia, ale był golem na miarę mistrzów świata.

Kapitan Alkohol.
11-07-2010, 23:39
Stawiałem na Holandię, miałem już nadzieje że dojdzie do karnych, ale nic z tego. Być może wynik był by inny gdyby nie ten wspaniały sędzia : )

Takarji
11-07-2010, 23:40
Ja również na Holandię no ale cóż wygrała Hiszpania.

Tarapat
11-07-2010, 23:41
Gdyby zabrać im piłkę to zostali by nowymi gwiazdami WWE. (Nie jest to skierowane na pojedynczą reprezentację ,lecz ogółem na wygląd tego meczu i zachowanie WSZYSTKICH zawodników ,jak i sędziego.)

Death
11-07-2010, 23:42
Stawiałem na Holandię, miałem już nadzieje że dojdzie do karnych, ale nic z tego. Być może wynik był by inny gdyby nie ten wspaniały sędzia : )
Podczas akcji Iniesty nie było żadnych oszustw ze strony sędziego. Może wcześniej kilka razy się pomylił, ale to nie usprawiedliwia Holandii, której najzwyczajniej w świecie nie było dane wygrać.

xD Lukki xD
11-07-2010, 23:46
Bardzo chciałem, żeby to się rozstrzygnęło w rzutach karnych na korzyśc Oranje, niestety zabrakło 5 minut ;<

`diGiel <3
11-07-2010, 23:47
Jak na moje oko Webb sędziował w należyty sposób ,chyba ,że coś przeoczyłem

powiem jedno:
SPAIN

Poiwo
11-07-2010, 23:50
byłem za Hiszpanią lecz myślałem że wygra Hlandia.. :)

Devixx
12-07-2010, 01:11
Chciałem, żeby wygrała Holandia ale postawiłem na Hiszpanię i się udało :) Mecz był nudny :C!

Merol
12-07-2010, 02:55
W miarę ładny finał, postawa Casillasa - prze koleś! 100% szacun ; )

Simi
12-07-2010, 08:10
Nieporadność Robbena w 2 akcjach sam na sam ...

Webb co chwilę zółte kartki sypał...

Gola by nie było gdyby kilka sekund wczesniej podyktowano rzut wolny dla Holandii...

Kamor Wielki
12-07-2010, 08:23
Mecz nudny (o 3 miejsce to było - cudo),za dużo kartek.

I znów Holandia 3 wicemistrzem świata - 3 razy w finale i 3 razy przegrali,to się nazywa pech !
Hiszpania nie grała ładnie na tym turnieju wg. mnie,no ale mają już to złoto WC.

No i warto przypomnieć,że niemiecka ośmiornica wygrała po raz kolejny,choć przy poprzednim finale (Euro 2008) obstawiła na Niemców w finale,a wygrali Hiszpanie.

Także nie jest nie omylna oraz nie jest guru przewidywań.

Mo$uke
12-07-2010, 08:26
Bardzo dobrze ze Hiszpania wygrala , od poczatku jej kibicowalem.

Τettmeier
12-07-2010, 08:26
Lipka. Byłem za Holandią, no ale taki jest futbol - ktoś musi przegrać. Mimo tego że w regualminowym czasie gry było 0:0, cały czas towarzyszyło mi spięcie i emocje. xd Hiszpania grała dobrze więc pozostaje tylko pogratulować. :)

Axelo .
12-07-2010, 08:35
Byłem za Hiszpanią, należało im się.
Casillas pokazał swoją wielkość, w polu karnym to on jest bogiem.
Brawo, tylko tyle moge teraz powiedzieć. :)

Mo$uke
12-07-2010, 08:43
, Mechaniczna Pomarańcza, zespół, który gra w piłkę bardzo pięknie musi zdobyć to trofeum.

Powiedz mi w jakim meczu gral bardzo ladna pilke?Zgodze sie ze grali ladnie , byli bardzo skuteczni ale do pieknej gry im wiele brakowalo.

Kamor Wielki
12-07-2010, 09:04
Tak jak napisałem na forum, najsłabsze mistrzostwa jakie widziałem 6 które oglądam w tym 5 w całości. I niestety wniosek jest smutny że są coraz słabsze ( wyjątek 4 lata temu ) Mistrzostw z 94 nic juz nie pobije kto oglądał ten wie ( nawet 98 były już od nich słabsze ) Holandia, Bługaria, Szwecja i oczywiście finalisci Brazylia-Włochy to był miód Ale wracajac do tematu ten finał był jak całe mistrzostwa daremny te drużyny nie zasługiwały na finał MŚ. Słaba faza grupowa słabe 1/8 1/4 troszkę emocji w 1/2 i najgorszy finał, najgorszy Mistrz który w całym turnieju strzelił 8 goli ... to ma być offensywnie pięknie grająca drużyna Hiszpanii nie potrafie oglądać jest to dla mnie męczarnia :( Z drużyn można zapamiętać Niemców i Urugwaj oni są wg. mnie największymi wygranymi, słabe sędziowani i wuwuzele i tyle ... Nie sądziłem, że to kiedykolwiek napisze ale ciesze sie ze to sie juz skonczyło jako widz jestem tym zmeczony.

W pełni się zgadzam z tym panem !

Naab
12-07-2010, 09:17
Wiedziałem z Hiszpania wygra z Holandia, bardzo dobrze ze w 116 minucie strzelili im bramke, hahahaha!

Sub Zero 2
12-07-2010, 09:21
Mecz jak dla mnie nic nie pokazał , oprócz żółtych i czerwonej kartki...Kibicowałem Oranje.Dlaczego?" musimy wygrać z 11 mężczyznami i 1 jedną ośmiornicą"

Sub Zero 2
12-07-2010, 09:26
Jak dla mnie zawodnicy meczu o 3 miejsce powinni być w finale...Forlan jest świetny , a co z tego , że Mueller jest troche "dziwny" dopiero się uczy.Finał nic nie pokazał , oprócz fauli i debilstwa kilku piłkarzy (nazwiska same się nasuwają).Liczyłem na Oranje , bo ośmiornica to kretyn i powinni ją zjeść.

W pełni się zgadzam z tym panem !
Ja też...

Naab
12-07-2010, 09:28
Mecz bardzo mi sie podobał i ciesze sie ze Hiszpania wygrała, bo naprawde zasłuzyli.

Lesny Ludek
12-07-2010, 09:57
Kibicowałem Hiszpani od początku , ale finał był wyrównany i ciężko było określić kto wygra lecz myślałem ,że Hiszpania i tak sie stało.

.Xienus.
12-07-2010, 09:59
kibicuje Hiszpanii od 4 lat :D
Wiedziałem ze wygrają.
Iker jest zajebisty ^^

@Edit

Wtedy Iker by 3 z 5 obronił... 2 by nie strzelili a Hiszpania lekko by wjebała 3 brameczki ;/
Robben lama haha

@edtit2
o boże napisałem pod encjami...

Martin16
12-07-2010, 10:37
kibicuje Hiszpanii od 4 lat :D
Wiedziałem ze wygrają.
Iker jest zajebisty ^^

@Edit

Wtedy Iker by 3 z 5 obronił... 2 by nie strzelili a Hiszpania lekko by wjebała 5 brameczek ;/
Robben lama haha

Panie znawco piłki nożnej jak to możliwe że w karnyc jest wynik 5-0? pozdrawiam.

Senshi
12-07-2010, 10:43
szczerze to mecz do bani, wiecej fauli niz gry, w calym turnieju Hiszpania ledwo co i skromnie wygrywala swoje mecze, no ale coz, jest mistrzem świata i Europy...

Senshi
12-07-2010, 10:57
co do wczorajszego meczu to wszyscy juz wiedza ze Hiszpania wygrala z Holandia po bramce w 117 minucie Iniesty, mecz nie byl ciekawy, duzo fauli a co za tym idzie kartek, przez 90 minut Holandia mogla wygrac ten mecz, Robben zje*al 2x sam na sam, ciekawostka-kartki:
Holandia:
1.Robin van Persie
2.Mark van Bommel
3.Nigel de Jong
4.Giovanni van Bronckhorst
5.John Heitinga(109' czerwona)
6.Arjen Robben
7.Gregory van der Wiel
8.Joris Mathijsen

Hiszpania:
1.Carles Puyol
2.Sergio Ramos
3.Joan Capdevila
4.Xavi

Hiszpania Mistrzem Świata i Europy

Crayon
12-07-2010, 11:15
Powiedz mi w jakim meczu gral bardzo ladna pilke?Zgodze sie ze grali ladnie , byli bardzo skuteczni ale do pieknej gry im wiele brakowalo.
Vide Holandia - Czechy z 2004 roku, albo Holandia - Wybrzeże Kości Słoniowej z 2006, albo Holandia - Włochy z 2008 roku, gdzie Oranje rozklepało Makaroniarzy 3:0

Z tego roku bardzo dobre mecze ze Słowacją, mimo że nie grali tego co w założeniu chcieli, z Brazylią kapitalnie pokazali wolę walki i zwycięstwa, mimo słabego początku i takiego nieokrzesania, gdy Robinho z kolegami zaczęli napierać, no i starcie półfinałowe z Urugwajem - miód, cud.

Azonka
12-07-2010, 11:19
Mecz nudny (o 3 miejsce to było - cudo),za dużo kartek.

I znów Holandia 3 wicemistrzem świata - 3 razy w finale i 3 razy przegrali,to się nazywa pech !
Hiszpania nie grała ładnie na tym turnieju wg. mnie,no ale mają już to złoto WC.

No i warto przypomnieć,że niemiecka ośmiornica wygrała po raz kolejny,choć przy poprzednim finale (Euro 2008) obstawiła na Niemców w finale,a wygrali Hiszpanie.

Także nie jest nie omylna oraz nie jest guru przewidywań.

To sie niezle znasz na pilce noznej.

@topic
Dwie bardzo wyrownane druzyny. Puchar mogl pojsc do obu ekip, bo obie druzyny na niego zaslugiwaly.

Bylem za Hiszpania.

@down
Niechcaco skrocilem tekst, ale chodzilo mi o Hiszpanie.

Jesli uwazasz, ze Hiszpania nie grala ladnie na tym turnieju to nie ma aktualnie NA SWIECIE druzyny ladniej grajacej.

Bondi
12-07-2010, 13:09
Cholera, stawiałem na Holandię od samego początku. Jestem zawiedziony, bo Hiszpania nic nadzwyczajnego nie zaprezentowała.

_Kuba.Wojewódzki_
12-07-2010, 13:43
Byłem za Hiszpanią, bo ośmiorniczka Paula mi tak powiedziała:D

Mecz był brutalny, a zarazem nudny. Wielka pochwała dla Casillasa, który obronił x2 sam na sam xd.

Azbestowy v.62.0
12-07-2010, 17:31
Kurwha no... Stekelenburg miał to na rękach :\ Szkoda. Ten kop de Jonga w Alonso był taki fajny :DDD

PS. Byłem za Holandią. No cóż... szkoda, ale najważniejsze, że nie wygrali Niemcy

Death
12-07-2010, 18:04
ale najważniejsze, że nie wygrali Niemcy
Zgadzam się w 100 procentach.

Jestem zawiedziony, bo Hiszpania nic nadzwyczajnego nie zaprezentowała.
A piękna postawa bramkarza Hiszpanii? Zasłużył na tytuł zawodnika meczu, poza tym zdecydowanie jest to najlepszy aktualny bramkarz świata, bez dwóch zdań.

Benn
12-07-2010, 19:20
Byłem za Hiszpanią, należało im się.
Casillas pokazał swoją wielkość, w polu karnym to on jest bogiem.
Brawo, tylko tyle moge teraz powiedzieć. :)

Im?? A niby za co?? Od początku nie grali zachwycająco, a jedynym ich asem był fart. Stawiałem na Holandię, i uważam, że im się należało o wiele bardziej niż tym "baboszom" i "oszustom".
Bramka nawet ładna, ale uważam, że była na pozycji spalonej. Nie chodzi mi o fragment gdy iniesta strzelił lecz od początku, jeszcze zanim holender przewrócił się w polu karnym.
Howard trochę zlamił z rzutem wolnym dla Holandi gdzie Hiszpan dotknął ręka i jeszcze na dodatek nie było rzutu rożnego, ale w sumie jako tako dawał sobie rade.

@up
Piękną postawą nazywasz to, że się poprostu popłakał?? A tak w ogóle nie jest najlepszym bramkarzem świata i już nie cudujcie. Jaracie się tą Hiszpanią jak tymi katalończykami.

Death
12-07-2010, 19:32
A tak w ogóle nie jest najlepszym bramkarzem świata i już nie cudujcie. Jaracie się tą Hiszpanią jak tymi katalończykami.
To powiedz mi może, kto jest. Nie jaramy się, tylko widzimy w nich potencjał, jasne?

Kszemien
12-07-2010, 22:42
final byl nudny chujowy ale dobrze ze hiszpania wygrala
tyle na ten temat

pjonteczka ?

Virgin of Lifee
12-07-2010, 23:11
Mecz brzydki, ale wynik taki, jaki chcialam :D
w czerwcu postawilam 100 euro na hiszpanie. Wygrałam 800 euro :d

dziekuje, dobranoc. ;dd

Drunkus
12-07-2010, 23:36
Szczerze mowiac beznadziejny mecz. Najlepszy mecz wedlug mnie to Niemcy Urugwaj?
Nie wiem co wy macie ho H.Webba to ze podyktowal karnego pare lat temu nie znaczy ze nie umie sedziowac pozatym czesto sedziuje finalyy MS z tego co pamietam chyba tez ta LM ale musze przyzznac gra byla dosyc brutalna wkoncu jak nic nie mozna zrobic...

KaZ'eK
13-07-2010, 09:38
Liczyłem na Holandię ale cóż :/

Nawet dobrze że Hiszpania wygrała, należało im się to.

Chociaż sam finał nie zachwycił.

Azbestowy v.62.0
13-07-2010, 18:50
Hehehe Lech wygrał z Interem na wyjeździe 1:0 po bramce Wichniarka. Chyba jednak się co do niego myliłem.

Sub Zero 2
14-07-2010, 10:04
Fiorentina kupiła Boruca.Myśle , że to dobry transfer.Mam nadzieje , że Boruc będzie dużo grał i pokaże na co go stać.Szkoda tylko , że Fiorentina nie będzie grała w europejskich pucharach. ;/

Τettmeier
14-07-2010, 10:32
Jeśli Boruc będzie regularnie występował we Fiorentinie to może jeszcze pokazać na co go stać. :) Jak najbardziej transfer na +, bo i Załuska pewnie pogra. :D

Wichniarek bramke strzelił. No fajnie.

#Lordzik#
14-07-2010, 12:33
Boruc na pewno będzie ogarniał w Serie A. Jeżeli w Fifie wyjmuje mi 3x setki to coś musi w tym być HAHA ^^

1. Ashley Cole chce odejść z Chelsea i przede wszystkim widać to w słowach, które wysłał do redakcji dziennika The Sun przed Mundialem: "Nienawidzę Anglii i pierdolonych ludzi".
Jednym z celów Mourinho jest lewy obrońca, chociaż ostatnio było w tej sprawie cicho. Jednak Portugalczyk od początku uważnie szukał na rynku zawodnika, który zaoferuje zupełnie coś innego niż Marcelo. Jedną z najlepszych opcji jest właśnie piłkarz Chelsea.

2.Świetna postawa Sergio Ramosa na Mundialu sprawiła, że Real Madryt musi przemyśleć sprawę sprowadzenia prawego obrońcy, o czym głośno było w ostatnich tygodniach. Królewscy zaczęli analizować więc listę stoperów, którzy mogliby wzmocnić Real Madryt. ierwszy na liście jest Nemanja Vidić. 28-letni Serb jest uważany za jednego z najlepszych stoperów na świecie. Co więcej, dużo mówi się o jego odejściu z Manchesteru, a Mourinho chętnie widziałby Vidicia w swojej drużynie. Jednak problemem będzie oczywiście Manchester United, który nie ma zamiaru oddawać obrońcy w prezencie i wycenia swojego zawodnika na blisko 30 milionów euro. Niektórzy twierdzą, że tę cenę mogłoby obniżyć włączenie do całej operacji Karima Benzemy.

3.Manager City, Roberto Mancini potwierdził plotki które od dłuższego czasu łączyły Mario Balotelliego i Edina Dzeko z Manchesterem City. Włoch najchętniej widziałby obu graczy w koszulkach klubu z Eastlands już w nadchodzącym sezonie. No najs by było ^^
Citizens zainteresowani są jeszcze Kolarovem, Cavanim i Artetą także ciekawie.

4.Porażką transferową Barsy czyt. Ibrą zainteresowany jest ManU. Według mnie była by to porażka ^^ On nic nie prezentuje podobnie jak bułgarska pipka Berbatow.

I co, że skopiowane heheszki ^^

Sub Zero 2
14-07-2010, 13:42
Kolejna nowinka.Rafael Benitez , były trener Liverpoolu został trenerem Interu.Troche mi się to nie podoba , bo jak trenował The Reds to ich wyniki nie były jakieś super (min. odpadnięcie w 1 fazie z Ligi Mistrzów).Szkoda , że Mourinho odszedł , bo pasował do Interu , a w Realu na pewno zgromi CR9.

Kamor Wielki
14-07-2010, 13:46
Kolejna nowinka.Rafael Benitez , były trener Liverpoolu został trenerem Interu.Troche mi się to nie podoba , bo jak trenował The Reds to ich wyniki nie były jakieś super (min. odpadnięcie w 1 fazie z Ligi Mistrzów).Szkoda , że Mourinho odszedł , bo pasował do Interu , a w Realu na pewno zgromi CR9.

Co za kret XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Już dawno został trenerem !

_woto_
14-07-2010, 20:58
Wielka szkoda ze Henry jest juz coraz starszy i nie ma tak wyskiej formy jak za czasow gry w Arsenalu :(

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszpanska/thierry-henry-oficjalnie-zmienil-klub,1,3322592,wiadomosc.html

Naab
14-07-2010, 21:04
Inter Baku 0:1 Lech Poznań (Artur Wichniarek 47 min).

Choć Artur Wichniarek trenuje z Lechem dopiero od niespełna dwóch tygodni, to on strzelił Interowi Baku jedynego gola, który bardzo przybliżył mistrzów Polski do awansu do kolejnej rundy kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Mistrz Azerbejdżanu okazał się bowiem rywalem miernym.

Jutro godzina 20.00 FC Siauliai vs Wisła Kraków (0:2)

Scoop
18-07-2010, 19:24
W dziale SPORT (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=75) został wyłączony licznik postów w związku z tym temat otwieram i podklejam. :)

Crayon
18-07-2010, 19:27
W dziale SPORT (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=75) został wyłączony licznik postów w związku z tym temat otwieram i podklejam. :)
Chwała Ci Panie. Jestem osobiście Twoim dłużnikiem : D

@TOPIC(NARESZCIE : DDDDDD)
Obserwuje ktoś Mistrzostwa Świata Kobiet U-20? Reprezentantki Szwecji są cudowne <3333 Caterine Johannson

Simi
18-07-2010, 19:30
Obserwuje ktoś Mistrzostwa Świata Kobiet U-20? Reprezentantki Szwecji są cudowne <3333 Caterine Johannson

Czasem sobie lukne na EuroSporcie zobaczyć jak sobie grają. Nuda jak nic XD a na trybunach puuusto.

Naab
18-07-2010, 19:30
@up
Ja ogladam , najlepsze co w tym jest to jak brazylijki wykonuja rzuty z autu xD

SedaN*
18-07-2010, 19:53

Good job.

#top
Real Madryt jak zwykle szaleje na okienku transferowym. Ehh..

Azbestowy v.62.0
18-07-2010, 19:56
Mnie ten licznik już nie obchodzi. Ciekawe czy reszta się tu będzie wypowiadać jak dawniej

Nuda jak nic XD a na trybunach puuusto.
Co za zaskoczenie

Ta, szwedki fajne są. Ale same mecze to raczej średnie do oglądania

Crayon
18-07-2010, 20:14
Ta, szwedki fajne są. Ale same mecze to raczej średnie do oglądania
Patrząc na ich zmagania to wygląda jakby grała liga okręgowa, bez kitu.

Ale ja mam tak samo jak z siatkarkami - ładnie sie na nie patrzy : DD

Martin16
18-07-2010, 20:16
Heh : D raz szukając czegoś ciekawego w tv natknąłem się na mecz bodajże, usa-szwajcaria? ;> Nie jestem pewny. Ciężko mi sie je ogląda ze względu na poziom sportowy, jak napisał Krajon, jak w okręgowej juniorki. Natomiast można popatrzeć z innych wiadomych względów :D

_woto_
18-07-2010, 20:33
Elo jak wiecie T.Henry przeszedl NY Red Bulls z Barcelony .
22 lipca bedzie debiutowal w ich barwach przeciwko Tottenham Hotspur.. Wie ktos moze czy mecz bedzie transmitowany w polskiej TV albo na jakiejs stronie internetowej?

dalej potrzebuje.....

Crayon
18-07-2010, 20:40
http://svenskfotboll.se/ImageVault/Images/width_480/storage_Edited/compressionQuality_0/id_17471/filename_-Vv8ZaXpa81Dr_SMDCJG.jpg/ImageVaultHandler.aspx
Druga z góry od lewej <3333333333333
Numer 7, kapitan zespołu Szwecji U20 też niczego sobie.

@woto
Może na Tottenham Hotspurs TV, TVP Sport czasami retransmituje stamtąd mecze

@down
ryj, nie znasz się. Mi się numer #13 podoba i za to biją mnie w moim własnym domu :(

Devixx
18-07-2010, 20:48
@UP

Are you fucking kidding me?

Łukaszu to nie są ładne Szwedki :) Uwierz mi, w końcu tu mieszkam.

Barca pozyskała Adriano ;) Liczę na Fabregasa :x

@Edit @ up to , że biją to wiem :<! Ale może jednak zmienisz poglądy i będziesz wolny :D!

KaZeK
18-07-2010, 21:25
Real Madryt jak zwykle szaleje na okienku transferowym. Ehh..

Niech szaleje... Zobaczymy czy coś pokaże w LM.

#
Crayon, tylko ta druga w drugim rzędzie mi się podoba ;D
Reszta też niczego sobie^.^

#up
Kupują, kupują a zobaczymy czy coś pokażą ;s
U Ciebie pewnie sami chłopcy chodzą :<

Τettmeier
19-07-2010, 09:51
ale spam się zrobił. o jak dobrze że nam temat oddali : O

Wisła się zbroi, kolejne transfery dochodza do skutku! :)

Przekliniak
19-07-2010, 10:04
Ta a co sądzicie o Davidzie Villi od nowego sezonu w Barcy :D ciekawe za kogo zagra

Crayon
19-07-2010, 11:15
Za Ibrakadabre i Henry'ego. Pierwszy, jeśli nie odejdzie będzie rezerwowym, a drugi już sobie poszedł do MLS. Nie widzę innej opcji dla tego zawodnika, jak się wydaje 40 milionów, to musi grać. To nie Real, gdzie kupuje Kake za trochę więcej i kładzie go na ławce obok Dudka.

Azbestowy v.62.0
19-07-2010, 15:18
Akurat Kaka był męczony kontuzjami, więc to nic dziwnego. W tym Realu to nie potrafią myśleć. Na co komu Oezil? Posiedzi rok, odejdzie gdziekolwiek i będzie kolejny Sneijder

#Lordzik#
19-07-2010, 20:06
The Special One (czyt. Mourinho) już ten zespół poukłada. Maicon i Khedira starczą. Jeżeli Maicon nie przejdzie to poszukają stopera. Ostatnio zainteresowani byli Vidicem.
A z tego co czytałem to sam Maicon naciska na włodarzy Interu aby go puścili ;>

A co do Barsy to oni będą grali 4-3-2-1 (coś w stylu 4-3-3) Pedro i Messi na skrzydle jeżeli można to tak nazwać ;x a na szpicy Villa. Ten cały śmieszny Ibra śmierdzi i tyle w tym temacie.

A Balotelli może przejdzie do The Citizens huehue. To już by był ostry hard z tym chłopcem :P

Kamor Wielki
19-07-2010, 20:49
@TOPIC(NARESZCIE : DDDDDD)
Nie.
Oglądam za to w tv internetowej ME U19 we Francji

Dareluss banned v3
19-07-2010, 20:51
Bardzo mi sie podobala gra naszej reprezentacji na ms w rpa.Oby wiecej takich mistrzostw!

Crayon
19-07-2010, 21:52
A Balotelli może przejdzie do The Citizens huehue. To już by był ostry hard z tym chłopcem :P
Raczej nie, do walki włączył się Manchester United i uzgodnił warunki kontraktu indywidualnego z jego osobistym agentem. Teraz wystarczy czekać na ruch Interu, czy puści go. Ale jak znam życie, to oni będą pazerni i poczekają, aż City się obudzi i podbije za niego cenę. Ponad 35 milionów by ich zadowoliło, a na to United chyba sobie nie pozwoli, bo bądź co bądź, nie opłaca im się to. W zespole Diabłów jest wiele fajnych zawodników, którzy zagrają podobnie do niego i to za mniejszą cenę(Macheda, Cole, Obertan)

Kamor Wielki
20-07-2010, 08:50
Brazylijska gwiazda Philippe Coutinho został zaprezentowany dziennikarzom po porannej sesji treningowej w Centro Sportivo Angelo Morattiego, a także odpowiadał na pytania dziennikarzy.Rafael Benitez wprowadził 18 letniego ofensywnego pomocnika jako młodego piłkarza z wieloma zaletami.

_woto_
20-07-2010, 13:13
Ciekaw jestem co sie stanie z Chelsea :D
Drogba, Terry maja odejsc :eek: , a o pewnych transferach nic nie slyszalem.

@edit

Klub amerykańskiej ligi piłkarskiej New York Red Bulls jest bliski pozyskania drugiego znanego piłkarza Barcelony. Amerykanie chcą sprowadzić meksykańskiego obrońcę Rafaela Marqueza. Wcześniej z klubem związał się Thierry Henry.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/gwiazdy-barcelony-przenosza-sie-do-usa,1,3325228,wiadomosc.html

Lagga
20-07-2010, 14:03
Zeszłego lata trener Bayernu Monachium, Louis van Gaal, chciał za wszelką cenę sprowadzić do swojej drużyny Rafaela van der Vaarta. Ta misja Holendrowi się nie udała, ale wiele wskazuje na to, że do tej transakcji może dojść w tym okienku transferowym. Wszystko za sprawą nowego trenera Realu Madryt, Jose Mourinho, który zagiął parol na piłkarza bawarskiego giganta, Bastiana Schweinsteigera, co może przyczynić się do wymiany na linii Madryt - Monachium.

Rok temu Van der Vaart zdecydował się zostać w stolicy Hiszpanii, a teraz ponownie stanie przed wyborem pomiędzy pozostaniem w drużynie Królewskich a przenosinami pod skrzydła rodaka. W Madrycie podziwiają upór Van Gaala w dążeniu do zatrudnienia wicemistrza świata i mają nadzieję, że może on być ważną kartą przetargową w negocjacjach z Bayernem w sprawie kupna Bastiana Schweinsteigera.

Mourinho jest wprost zauroczony reprezentantem Niemiec. Ewentualny transfer lidera "Nationalelf" podczas mundialu w RPA może spowodować odłożenie w czasie sprowadzenia innego niemieckiego kadrowicza - Samiego Khediry z VfB Stuttgart.

myslicie ze to bedzie dobry ruch ?

Sub Zero 2
20-07-2010, 17:14
Myśle , że sprowadzenie Schweinsteigera do Realu to byłby bardzo dobry ruch.Real niby taki wielki miał być w poprzednim sezonie.A jak się skończyło?Wszyscy wiemy.Taki as jakim jest Schweinsteiger w pomcy byłby zabójczy w dodaniu do tego CRonaldo.Co do Van Der Vaarta nie jestem przekonany.W sezonie prawie nic nie pokazał.Van Gaal pewnie chce wzmocnić atak z powody prawdopodobnego odejścia Muellera.Taki duet Van Der Vaart - Klose (Gomez) za sobą mający Robbena i Riberiego byłby zabójczy jak duet Schweisteiger-CRonaldo.Pożyjemy , zobaczymy.

'Oxidosis'
20-07-2010, 22:41
@up

Czy Ty wiesz w ogóle co piszesz? Schweinsteiger w Realu? Powiedz mi PO CO, skoro mają Kake? no chyba że objąłby funkcje Van der Vaarta ( rezerwowy ) to ok, ale wnioskując z Twojej wypowiedzi wynika iż miałby grać w pierwszym składzie.

coś z innej beczki :

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/serie-a/2009-2010/cyrk-w-milanie_sto2405054/story.shtml

H3 H3

Crayon
20-07-2010, 22:44
Ahahahah, beka Oxi, widzę że Milan nic nie osiągnie w przyszłym sezonie, tak jak nie osiągnął w ubiegłym. Może ten Berluskoni niech sam usiądzie na ławce i ogarnia

SedaN*
20-07-2010, 23:01
Ciekaw jestem co sie stanie z Chelsea :D
Drogba, Terry maja odejsc :eek: , a o pewnych transferach nic nie slyszalem.

Nie wiem gdzie takie plotki słyszałeś. Manchester City jest zainteresowany ponoć Drogbą, ale oni to każdym się interesują, więc chyba należy to olać. A Terry? Przecież on zostanie z tym klubem do końca kariery.

Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 11:43
A Terry? Przecież on zostanie z tym klubem do końca kariery.

No...

Chciałbym, żeby Drogba się do końca wyleczył i nie odchodził z Chelsea. Bo niby kto miałby za niego grać? Owszem... jest Anelka, ale dalej nie ma w kadrze klasycznych napastników...

Crayon
21-07-2010, 11:57
Sturridge? Kakuta? Młodzi, gniewni, może nie taki skill jak Didier 'Taran' Drogba, czy Anelka, ale też daliby radę. Chociaż na dzień dzisiejszy z takim atakiem Chelsea leżałaby gdzieś w środku tabeli, a oni chcą się bić o 1-3. Nie rozumiem po co chcą sprzedawać swoich najlepszych zawodników, nie rozumiem.

_woto_
21-07-2010, 12:06
Nie wiem gdzie takie plotki słyszałeś. Manchester City jest zainteresowany ponoć Drogbą, ale oni to każdym się interesują, więc chyba należy to olać. A Terry? Przecież on zostanie z tym klubem do końca kariery.

@by Onet.pl
To może być prawdziwa bomba transferowa - Real Madryt jest w bliskim kontakcie z Chelsea Londyn w sprawie pozyskania legendy The Blues, Johna Terry'ego. Stoper, prywatnie dobry przyjaciel trenera Królewskich Jose Mourinho rozważa ponoć opuszczenie Wysp Brytyjskich i podjęcie "ostatniego wyzwania w piłkarskiej karierze".

@tvp sport
A tu o Drogbie, ze Chelsea znalazla zastpece:
Chelsea Londyn znalazła następcę Didiera Drogby. Jest nim 17-letni reprezentant Belgii - Romelu Lukaku. Do gry przy Stamford Bridge namawiał go przez telefon sam reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej.

Τettmeier
21-07-2010, 12:22
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/koniec-kariery-jacka-krzynowka,1,3325816,wiadomosc.html

KONIEC Jacek KRZYNÓWEK!! Koniec kariery
Wybitny reprezentant który strzelał gole Realowi Madryt(Bayer) czy Portugalii(Polska)
Powodzenia w życiu prywatnym Jacek!!

Azbestowy v.62.0
21-07-2010, 12:24
Przynajmniej nie gra na siłę i nie zostanie inwalidą. Szkoda tylko, że nie udało mu się dojechać do 100 występów w reprze

Kamor Wielki
21-07-2010, 14:43
Jak informuje oficjalna strona Hannoveru 96, w wieku 34 lat karierę zakończył Jacek Krzynówek. Polski piłkarz, który przez ostatnie pół roku zmagał się z poważną kontuzją kolana, decyzję podjął podobno już w maju.

Już nie usłyszę epickiego "Byle do przodu" :(:(:(:(:(:(

Old Shidishi
21-07-2010, 16:02
Dobrze zrobil. W jego wieku juz ciezej z wyleczeniem powaznej kontuzji. Zycze mu powodzenia w dalszym zyciu ;)

Crayon
21-07-2010, 21:07
A mi bardziej Konrada Gołosia szkoda, niż takiego Krzynówka. Chłop miał jaja, zmagał się z boreliozą, dwa lata piłki nie dotykał, Górnik Zabrze wyciągnął 28-letniemu zawodnikowi pomocną dłoń. Pojechał na zgrupowanie z Trójkolorowymi, chcieli z nim nawet podpisać kontrakt, wystarczył podpis Konrada, ale on zdecydował się nie wiązać z Górnikiem i zakończyć karierę. Nie chciał robić Górnika w chuja, bo wiedział że i tak nie zagra, że ból w kolanie jest zbyt duży i grać by nie mógł. Nie zrobił tego, co wykonał Damian Gorawski - związał się za ciężkie pieniądze z Zabrzanami, a zagrał zaledwie parę spotkań - i to końcówki.

Gołoś pokazał klasę. Gdyby ktoś chciał więcej o tym poczytać to zapraszam (http://www.gornikzabrze.com/news/konrad-golos-u-mnie-nie-bedzie-happy-endu-969)

All Eyez On Me
21-07-2010, 22:03
Krzynówek zrobił psikusa a raczej niemieckie media:D

Info (http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polacy-za-granica/krzynowek-dementuje-sam-bylem-zdziwiony-moze-wroce,1,3326272,wiadomosc.html)

Old Shidishi
21-07-2010, 23:05
Kocham Cię Krzysztof !!!!!!!!!! :*************************** Kolejorz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SNIX
21-07-2010, 23:16
"Aktualnie leczę kontuzję kolana i mam nadzieję, że powrócę do pełnej sprawności i do piłki - powiedział były reprezentant Polski dla Orange Sport Info Jacek Krzynówek. Tym samym nasz piłkarz zaprzeczył doniesieniom niemieckich mediów, które sugerowały, że Krzynówek zakończył sportową karierę." -onet :)

Martin16
22-07-2010, 08:15
Jak tam dreszczowiec w Poznaniu ? Słyszałem, a raczej czytałem że Inter Baku o mało co by nie wyeliminował Lech. Najlepsza była relacja na żywo minuta po minucie podczas karnych haha ;d teraz Lech trafił na Sparte Praga, czyli koniec przygody ? Jak myślicie?

Lagga
22-07-2010, 08:53
ogladalem caly mecz. sadze ze lechici odpadna w nastepnej rundzie . maja do pokonania mistrza czech a po tym meczu mysle ze szans nie maja. brawo dla krzysztofa kotorowskiego za obronienie 2 karnych+obronienie tego najwazniejszego i strzelenia karnego;)

Simi
22-07-2010, 09:05
Na wawel z kotorowskim ! Do reprezentacji go ! Już zaraz dostanie oferte z realu !

Lagga
22-07-2010, 15:26
fot. PAP/EPA

Jedyny Polak grający w koszykarskiej lidze NBA Marcin Gortat został współwłaścicielem piłkarskiej spółki ŁKS. Nowym sponsorem tytularnym łódzkiego klubu została firma Italcolor z Piotrkowa Trybunalskiego.

O finansowym zaangażowaniu Gortata w piłkarską spółkę ŁKS poinformował na czwartkowej konferencji prasowej jeden ze współwłaścicieli klubu Filip Kenig. Przebywający na zgrupowaniu koszykarskiej reprezentacji Polski Gortat nie uzyskał zgody trenera Igora Griszczuka na udział w spotkaniu z dziennikarzami.

- Pewne zasady w kadrze obowiązują i trzeba to zrozumieć. Rok temu udało nam się namówić Marcina, żeby był takim honorowym wiceprezesem stowarzyszenia ŁKS Koszykówka Męska. W tej chwili zrobiliśmy kolejny krok naprzód. Seniorska drużyna koszykarzy została włączona do spółki akcyjnej ŁKS PSS, w której są piłkarze. Dokonaliśmy emisji akcji serii C. Emitujemy ich 16,5 mln sztuk po 30 groszy za sztukę. Razem z Kubą Urbanowiczem udało nam się namówić Marcina do tego, że warto zainwestować w ŁKS. Marcin zakupił 3,5 mln akcji o łącznej wartości 1 mln 50 tys. zł - powiedział Kenig.

Gortat jest wychowankiem ŁKS, a przygodę ze sportem zaczynał w sekcji piłkarskiej, gdzie był bramkarzem. W wieku 17 lat zdecydował się zamienić boisko piłkarskie na koszykarski parkiet. Pierwsze kroki w nowej dyscyplinie również stawiał w ŁKS. Później wyjechał do Niemiec skąd trafił do ligi NBA. W ubiegłym roku Gortat został wiceprezesem ds. rozwoju stowarzyszenia ŁKS Koszykówka Męska, a od czwartku jest współwłaścicielem piłkarskiej spółki ŁKS.

Na czwartkowej konferencji przedstawiono też nowego sponsora tytularnego, którym została działająca w branży meblarskiej firma Italcolor. Jej logo znajdzie się na koszulkach piłkarzy ŁKS.

- Jesteśmy bardzo zadowoleni, że w najbliższym sezonie będziemy sponsorem takiej drużyny piłkarskiej jak ŁKS. Naszym zdaniem wszystkie zmiany zachodzące w klubie pozwolą na osiągnięcie zamierzonych efektów, a drużyna, także dzięki naszemu wsparciu, dostarczy wszystkim niezapomnianych wrażeń sportowych - powiedziała reprezentująca Italcolor Ewa Brynda.

heheh moj klub ma wlasciciela <3

Rodowity ^^
23-07-2010, 00:21
Mój ŁKS Sie wzmocnił i mysle ze bd Awans !

1 Sierpnia na Pogoni będę ; p

Lagga
23-07-2010, 08:03
Mój ŁKS Sie wzmocnił i mysle ze bd Awans !

1 Sierpnia na Pogoni będę ; p

ja raczej tez tylko musze kupic ta karte bo bez niej nie wezne . Lks najbardziej sie wzmocnil w 1 lidze. licze na ekstraklase

_woto_
23-07-2010, 12:15
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/smuda-to-juz-pewne-on-zagra-dla-polski,1,3326975,wiadomosc.html

Selekcjoner polskiej reprezentacji, Franciszek Smuda powiedział, iż Damien Perquis zagra dla reprezentacji Polski. Taką informację uzyskał od Ludovica Obraniaka, który rozmawiał z kandydatem do gry w biało-czerwonych barwach.

Azbestowy v.62.0
23-07-2010, 14:54
, Franciszek Smuda powiedział, iż Damien Perquis zagra dla reprezentacji Polski.
Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę go na liście powołanych na wrześniowe mecze

Tymczasem kadra na Kamerun

Bramkarze: Łukasz Fabiański, Przemysław Tytoń.

Obrońcy: Łukasz Piszczek, Michał Żewłakow, Kamil Glik, Maciej Sadlok, Grzegorz Wojtkowiak, Marcin Kowalczyk, Dariusz Dudka.

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Adam Matuszczyk, Maciej Rybus, Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Maciej Iwański , Ludovic Obraniak, Adrian Mierzejewski.

Napastnicy: Paweł Brożek, Rafał Boguski, Robert Lewandowski, Artur Sobiech.

Co tam robi Pączek?

Crayon
23-07-2010, 22:49
Karemun, to ta reprezentacja co strzeliła nam gola z 166 metrów w Finale Mistrzostw Świata w Piłce Kopanej?

Tak w ogóle, to w sparingu we Wronkach drużyna Górnika Zabrze zremisowała 0:0 z Lechem Poznań. Powiadali, że Lech w mocno rezerwowym składzie, ale przesadzona informacja. Tshibamba, Wilk, ten daremny bramkarz(ale nie Kotorowski) i kilku innych nie potrafiło przeciwstawić się nowej świeżości Zabrzan. Kapitalny mecz w wykonaniu Skorupskiego, 19 letniego bramkarza Górnika. Miał tam dwa kiksy, ale ostatecznie kapitalnie ; d

GDZIE TWOJE BERŁO, BERŁO I KORONA...?

Lagga
24-07-2010, 08:46
Karemun, to ta reprezentacja co strzeliła nam gola z 166 metrów w Finale Mistrzostw Świata w Piłce Kopanej?

Tak w ogóle, to w sparingu we Wronkach drużyna Górnika Zabrze zremisowała 0:0 z Lechem Poznań. Powiadali, że Lech w mocno rezerwowym składzie, ale przesadzona informacja. Tshibamba, Wilk, ten daremny bramkarz(ale nie Kotorowski) i kilku innych nie potrafiło przeciwstawić się nowej świeżości Zabrzan. Kapitalny mecz w wykonaniu Skorupskiego, 19 letniego bramkarza Górnika. Miał tam dwa kiksy, ale ostatecznie kapitalnie ; d

to byla chyba kolumbia . . .

All Eyez On Me
24-07-2010, 13:26

Mimo iż jestem fanem Kolejorza też uważam że będzie wielki problem z majstrem na nowy sezon. Lewandowskiego nie ma i to jest kosa w plecy :/ ...

Myślę że jak kiełb i ten tshibamba się jakoś zgrają z resztą...

A o meczu z Spartą Pragą, myślę że w 1 meczu będzie remis. A w drugim Lech zaskoczy i strzeli :) Tak sądzę ja.

Azbestowy v.62.0
24-07-2010, 14:13
Jak Kiełb i ten czarny co mi przypomina takiego jednego aktora mają sie zgrać, skoro pierwszy nie ma szans, żeby wygryźć Peszkę a drugi ma za konkurenta Wichniarka, za którym stoją media?

Kamor.
25-07-2010, 11:16
Którego dokładnie te mecze - data xd

Baron
25-07-2010, 11:36
Szkoda że Legia nie gra w pucharach ;/ Po ostatnim meczu z PSG(2:2) pokazali że ich stac na ligę europejską.

_woto_
25-07-2010, 12:12
http://www.youtube.com/watch?v=vgQPciX1g8s

Co z tego ze kupili Titiego skoro bramkarz daje dupy

Azbestowy v.62.0
25-07-2010, 12:49
skoro bramkarz daje dupy
Obniżka formy / brak koncentracji w jednym meczu nie świadczy o klasie bramkarza.

Kurtt:DD
25-07-2010, 14:14
Teraz zaczyna sie liga Mistrzow na kogo glosujecie?

Wisla dalej zajdzie czy Lech?

Crayon
25-07-2010, 16:11
Jak zwykle na Manchester United, który co roku bije się o najwyższe trofea. No i liczę, że Holenderskie drużyny pokażą coś więcej, niż 3-4 miejsce w fazie grupowej. Szkoda mi tego Ajaxu, PSV i reszty.
A Wisła i Lech nie wyjdą poza fazę grupową, jeśli do niej awansują, a szanse są

Τettmeier
25-07-2010, 16:20
Wisła raczej nie ma takich szans, ponieważ walczy w el. do Ligi Europejskiej

W Lidze Mistrzów liczę na.. muszę się nad tym głębiej zastanowić. Jak zaczną się rozgrywki i zostaną rozlosowane grupy to może zabawię się w jakiekolwiek typowanie. ;X

Vertigo
25-07-2010, 18:00
A ja ostatnio spotkałem w centrum handlowym E. Arbolede ^^ (obrońca Lecha jbc). Tyle, że nie pomyślałem o autografie -.-

Crayon
25-07-2010, 23:13
Wracając jeszcze do sparingu Górnika z Lechem. W poprzednim poście trochę skłamałem i teraz też skłamię.
http://gornikzabrze.tv/newsy/i-druzyna/240710/sparing-lech-00-gornik
Polecam obejrzeć i zwrócić uwagę na zawodnika Górnika Zabrze oznaczonego numerem 28. To taki dziewiętnastolatek stojący między słupkami Trójkolorowych. Aha - nie zwracajcie uwagi na to, że przez 60 minut Lech ruchał wszystko na boisku jak chciał : D

_woto_
26-07-2010, 15:52
7 sierpnia gra ukochany Arsenal :) z Legia na noym stadionie .
Szkoda ze nie mam Nsport i nie ogladne :mad:

SedaN*
26-07-2010, 16:24
7 sierpnia gra ukochany Arsenal :) z Legia na noym stadionie .
Szkoda ze nie mam Nsport i nie ogladne :mad:

Gdyby Chelsea grała z polskim klubem to bym wszystko zrobił, żeby to obejrzeć. ;d W internecie nie będzie żadnej transmisji?

Crayon
26-07-2010, 16:35
Jeśli będzie w telewizji, to w internecie tym bardziej. Od czego ma się stream sites i sopcasta?

Jeśli spotkanie będzie transmitowane przez N Telewizję, a zapewne będzie, bo to sponsorzy, to na pewno zobaczę, jak Kanonierki leją Skorżę i Goroli do zera : D

@down
Rozumiem, że do grzania w piecu ta koszulka?

_woto_
26-07-2010, 19:28
Niedlugo mi przyjdzie z Anglii koszulka Arsenalu na nowy sezon to dam wam focie.

Old Shidishi
26-07-2010, 21:53
Bedzie napewno :) Meczyki.pl :P

Azbestowy v.62.0
27-07-2010, 10:57
Dzisiaj Lech gra ze Spartą (na wyjeździe)... oby nie przegrali i coś strzelili. Coś czarno widzę ich przejście do następnej rundy.

Crayon
28-07-2010, 12:22
Przegrali, ale 1:0 to nie jest zły wynik. Szkoda że przynajmniej nie zremisowali 1:1, bo by mieli zaliczkę na mecz u siebie, który mogliby zremisować jak Ruch z amatorami : D
Leciał gdzieś w TV? Może czeskiej? Sauce do bramki?

Osobiście na ten mecz nie patrzyłem, obserwowałem tylko relację tekstową. Któryś wierny wymiatacz Lecha opisze mi, czy to była kopanina, czy jednak potrafili wymienić dwa, trzy podania między sobą? : D

@down
Daremna brama, na farcie, Sionko prawie się złamał przy tym swoim pseudo strzale, które okazało się podaniem : D

@edit
A może nie licznik postów, tylko to, że ani jedna liga nie gra, tylko jakieś eliminacje levadie talin ; ddd

Azbestowy v.62.0
28-07-2010, 12:31
http://www.youtube.com/watch?v=u_skquN0Iug masz swojo brame
http://www.youtube.com/watch?v=oGCZlbd7a6E azbest dostarcza nowy link, bo gnojom z polsatu cos sie nie podoba

Ciekawe co będzie za tydzień :f Jak Sparta przyjedzie do Poznania tylko żeby się bronić, to Lech ma szanse. Co do tego meczu, to grali podobnie jak z Azerami

#BARDZO WAŻNY EDIT

Wyłączenie licznika zniszczyło ten temat.

Crayon
30-07-2010, 00:02
Hehe, Ruch dostał mocne baty od Austrii Wiedeń, a Wisła Kraków nie strzeliła z karnego w ostatniej minucie meczu, co sprawiło, że też przegrali, ale 1:0, z jakimiś FK Karabachy. W której to lidze gra? Tadżykistańskiej?

Brunon Alves, za 23 miliony bodaj poszedł do Ruskich, do jakiegoś Zenita Sankt Petersburg. W sumie - trudna, brutalna liga, poradzi sobie : D

Darioo
30-07-2010, 13:04
to byli ludzie z azerbejdzanu, mecz byl na tyle slaby, ze wylaczylem po pierwszej polowie. :(

Przekliniak
30-07-2010, 13:24
A co sadzicie o transferze Ebiego Smolarka do Polonii bedzie hit czy Kit ?

Ja twierdze ze jeśli Ebi będzie na ten sezon w dobrej formie to może mieć dobry sezon w Polonii

Crayon
30-07-2010, 13:32
Zobaczymy na pierwszym meczu, kiedy Polonia Warszawa wleci na Roosevelta 81 na Górniczka Zabrze : D
Oba kluby będą miały coś do udowodnienia, każde będzie chciało wygrać, a mam nadzieję, że wygrają gospodarze. Inny wynik nie wchodzi w grę : D

#Lordzik#
30-07-2010, 18:06
1.No i Stuttgart potwierdził transfer Khediry do Realu. Pozostają tylko testy medyczne.

2.W przyszłym tygodniu do ekipy królewskich może dołączyć Mesut Ozil, jeżeli ten transfer nie dojdzie do skutku to w przyszłym roku mają go za darmo ;x.

A co do polskich drużyn w pucharach. To może pominę ten temat ^^

Monk3y
30-07-2010, 18:25
@up
myslalem ze jak sie konczy kontrakt mozna podpisac dopiero pol roku przed koncem =]

Pan kropka .
30-07-2010, 18:56
Kto wg was awansuje z polsich druzyn dalej w pucharach? Wg mnie Lech i Wisła :<

_woto_
30-07-2010, 19:01
Kto wg was awansuje z polsich druzyn dalej w pucharach? Wg mnie Lech i Wisła :<

Żadna:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek:

Azbestowy v.62.0
31-07-2010, 10:20
Mam dziwne wrażenie, że za pare dni wszystkie odpadną :f

Old Shidishi
31-07-2010, 11:29
Moim zdaniem tylko Lech. Liga Europejska czeka ;]

Monkey 1.0
31-07-2010, 11:36
Teraz Hmm...
Tylko Lech ma szanse Na LM/LE
Wisla sie z kompromitowala
Jagiellonia za trudny przeciwnik
Ruch tez trudny przeciwnik

Wedlug mojej opini Jagiellonia najladniej gra, A jest najslabsza druzyna w Europejskich Pucharach

Crayon
31-07-2010, 13:35
Tak w ogóle. Lech męczył się z mistrzem Azerbejdżanu, Wisła dostaje w dupę od vice mistrza, Ruch ma mecz o życie z Maltańską drużyną, a Górnik Zabrze? Górnik pewnie pokonuje 2:0 mistrza Algierii. Klik (http://gornikzabrze.tv/newsy/i-druzyna/310710/sparing-gornik-20-mc-dalger)

@down
AHAHAHAHHAHAHA

Bramka na 1:0 stadiony świata, na 3:0 to już miód i cud. Co to za zawodnicy? Jakaś szkółka?

Kamor Wielki
01-08-2010, 11:05
Inter Mediolan pewnie pokonał Manchester City 3-0 w pierwszym sparingu rozegranym pod wodzą Rafaela Beniteza.
Dwie bramki dla Nerazzurrich zdobył Obinna, jedną Biraghi. Inter od 22 minuty grał z przewagą jednego gracza bowiem czerwoną kartkę ujrzał Vieira.

Sezonowiec się cieszy <yeeeee>

Cóż za gol Obiny !
i jaka sipa Biraghi'ego !!!
http://www.youtube.com/watch?v=h7e62riRSoM

Old Shidishi
01-08-2010, 13:31
@up

No 2 gole wyjebane :P Cos mi sie wydaje ze Man City w tym sezonie znowu nie wywalczy awansu do LM :<

Azbestowy v.62.0
01-08-2010, 18:53
Ja się zagranicą zbytnio nie interesuję. Wolę naszą, słabą bo słabą, ale jednak naszą ligę xd

Wnorekkk
01-08-2010, 20:14
HEhehe. Dziś Jaga grała z Lechem o Superpuchar Polski. Wynik? 1:0 dla Jagiellonii.

Coś dla fanów Lecha:
"Lech nie zdołał już wyrównać, mimo kapitalnej sytuacji, jaką w doliczonym czasie gry miał Joel Tshibamba. Pozyskany z Arki Gdynia napastnik nie trafił z metra do pustej bramki."
/\ Heh?

Monkey 1.0
01-08-2010, 20:17
Jagiellonia gra najladniej narazie ;c

All Eyez On Me
02-08-2010, 00:22
Coś dla fanów Lecha:
"Lech nie zdołał już wyrównać, mimo kapitalnej sytuacji, jaką w doliczonym czasie gry miał Joel Tshibamba. Pozyskany z Arki Gdynia napastnik nie trafił z metra do pustej bramki."

W tym momencie pomyślałem dlaczego działalność CCC została wstrzymana.

Azbestowy v.62.0
04-08-2010, 11:49
No i temat umarł już kompletnie. 2 dni bez posta... ile Amica dzisiaj dostanie? Ja obstawiam 3:1 dla Sparty ofc. Poprostu przestałem w Kuchenkorza wierzyć.

Przekliniak
04-08-2010, 11:53
Ja 2:0 dla sparty :D

SedaN*
04-08-2010, 12:00
Nie ma nic ciekawego do dyskusji, a ja ekstraklasą i polskimi zespołami się mało interesuję. Pewnie jak ruszy sezon to temat nabierze życia.

Darioo
04-08-2010, 12:47
Stawiam na Lecha, chociaż 1:0 i wygrana pod dogrywce lecz z taką grą będzie trudno. Jestem dziś w Poznaniu bo czekam na samolot, lecz na mecz się nie wybiorę, gdyż ojcu nie chce się iść i mi nie da kasy na bilet..xd

mikiel.

Citko7
04-08-2010, 13:13
Stawiam na Lecha, chociaż 1:0 i wygrana pod dogrywce lecz z taką grą będzie trudno. Jestem dziś w Poznaniu bo czekam na samolot, lecz na mecz się nie wybiorę, gdyż ojcu nie chce się iść i mi nie da kasy na bilet..xd

mikiel.

Biletów nie ma od wczoraj. Koło godz 13 ostatnie zostały sprzedane.
Sam zakupiłem za 55zł posiadacz karty kibica ma lepiej. xd
Wierzę w to, że Kolejorz jest w stanie powalczyć i postarać się o awans.
Liczę na 1:0 i dogrywkę. Powtórka z Austrią czeka.

Odeon
04-08-2010, 18:11
Na jakim programie bedzie lecial mecz lech-sparta ?

Kamor Wielki
04-08-2010, 18:26
Inter przegrywa drugi sparing
Inter Mediolan przegrał w Toronto w towarzyskim meczu 2:3 z Panathinaikosem Ateny. Dla Mediolańczyków bramki strzelili Eto'o i Coutinho natomiast dla zespołu z Grecji Cisse (2) i Leto.

Szkoda,no ale 1 wygrali z lepszą drużyną,tutaj ledwo przegrali...nie jest źle :)

SNIX
04-08-2010, 18:39
Kogo typujecie na awans do ekstraklasy, łks, Piast Gliwice, a może pogoń?

Azbestowy v.62.0
04-08-2010, 19:30
Chyba oczywiste, że Nieciecza i Kolejarz Stróże. Może jeszcze KSZO xD

Crayon
04-08-2010, 20:25
I Ruch Radzionków, który wzmocnił się zawodnikami grającymi ostatnio w Górniku Zabrze. Jarka transfer definitywny, drewniak dobry jest jak się nie przewraca o własne nogi więc mogą coś ugrać w tej lidze : d

Lech jednym napastnikiem gra, czarno to widzę

Pitekk
04-08-2010, 20:45
Może jeszcze zadłużone Polkowice?
Radzionków też dobry z wypłatami zalegają , a jak taki Menelski grozi odejściem do Zawiszy od razu znaleźli pieniądze

Chciałbym żeby awansował ŁKS i Nieciecza

Mixterious
04-08-2010, 21:10
już po robocie, LM znów nie dla Polaków

Kamor Wielki
04-08-2010, 21:26
już po robocie, LM znów nie dla Polaków
Przecież to było oczywiste,chyba już nigdy nie zobaczymy polskiej drużyny w lm,beka

Crayon
04-08-2010, 21:51
Poczekajcie kilka lat, jak Górnik się wzmocni i potem rozwali te śmieszne Sparty Praga...

"Zagraj, zagraj jak za dawnych lat..."

Old Shidishi
04-08-2010, 22:06
Ja tylko chce jednego. Zeby chociaz raz za mojego zycia polska druzyna zagrala w LM :(

Pitekk
04-08-2010, 22:18
Poczekajcie kilka lat, jak Górnik się wzmocni i potem rozwali te śmieszne Sparty Praga...

"Zagraj, zagraj jak za dawnych lat..."

Ile razy jeszcze będziesz się spuszczać Swoim Górnikiem, w prawie każdym poście chwalisz się.

Zobaczymy już niedługo zaczyna się liga i górnicy maja okazje pokazać na co ich stać. Wtedy oceniaj ich a nie po wymienieniu prawie całego składu i sparingach

Crayon
04-08-2010, 22:31
Bo mam czym się chwalić. Zespół, który znalazł się w futbolowym dole, odbił się bardzo mocno i wypłynął na powierzchnie silniejszy niż kiedykolwiek. Klub zbudowany od początku, od zarządu zaczynając, z przepiękną historią nie ma innej opcji, żeby nie bił się o szczytne cele. Może nie w tym sezonie, bo to jest pierwszy w takim składzie i na serio może być trudno, ale przyszłościowo patrząc - może być pięknie.

A ten Twój Bydgoszcz, czym się pochwalić może, co?

Monkey 1.0
04-08-2010, 22:49
WIDZEW NA MISTRZA I HOOY

oni dadza rade w LM :]

Pitekk
04-08-2010, 22:52
Piszesz ze silniejszy niz kiedykolwiek, po czym to stwierdzasz? po sparingach?
Nie przeczę że zasługujecie na miejsce w Ekstraklasie lecz ochłoń.

A propo Bydgoszczy to

Na razie jest złodziej na złodzieju,
Prezes w okresie rozpoczęcia sezonu pojechał na wakacje
Wielki człowiek Bońka , Burlikowski też w chuja wali
No ale co zrobić , przeżyliśmy 4 lige , przeżyjemy i 2
i z czasem wrócimy do Ekstraklasy

Może jak dobrze pójdzie spotkamy się w PP

Crayon
04-08-2010, 22:59
No, chociażby po sparingach, ale też po sytuacji w jakiej jest klub. Wiele się zmieniło, jest nowy prezes, który wreszcie mówi to co myśli, jest trener - magik, jest skaut Wałdoch, który po raz pierwszy ma plan transferowy i Górnik nie sciąga zawodników 'bo tak' - każdy transfer jest przemyślany.

Jeśli Wisła męczy się z jakimiś FK Karabachy, Ruch Chorzów z Valetta FC nie potrafi wygrać, a Górnik mistrza Algierii pokonuje bardzo pewnie, bo aż 2:0, to dlaczego miałbym nie pisać, że jest dobrze? Nie przeczysz chyba, że liga Algierska jest gorsza od Maltańskiej, czy Azerbejdżańskiej

Pitekk
04-08-2010, 23:06
Ocenianie po sparingach jest z reguły mylne , bo np. ostatni mecz Lechii z Villarealem niby też zremisowali ale nie przesadzajmy bo nic oprócz utrzymania nie osiągną

Życzę Ci żebyś się nie mylił ale ja podchodzę do takich rzeczy mniej optymistycznie

np. Rok temu też się w Bydgoszczy spuszczalismy ze przyszedł do Nas taki zawodnik jak Kosmalski z Polonii Warszawa, Rybski z Lechii czy Batata
Miałbyć awans, było 4 miejsce i teraz zamiast takich miast jak Sosnowiec czy Bydgoszcz , w 1 lidze grają drużyny gdzie kibiców na meczu wyjazdowym nie ma w ogóle, a u siebie jest ledwie troche

Lagga
05-08-2010, 07:15
jak narazie Łks i Pogon szczecin sa glownymi kandydatami do awansu do ekstraklasy . Lks po ciezkim meczu pokonal pogon i mysle ze bedzie nie do zatrzymania :>

@up
ZAWISZA < 3 XD

#Lordzik#
05-08-2010, 07:54
Ten cały Kolejorz mnie już śmieszy bueheueh. Peszko mówi zostałem w Poznaniu, aby w LM zagrać, no beka.

A co do Ligi Europy to może tylko coś Wisła ugra, ale to też wątpliwe jest ;x

ileś tam up# Shidishi już za twojego życia dwie polskie drużyny grały w LM. Także już się doczekałeś :<. Była to w sezonie 95/96 Legia i 96/97 Widzew.

Oksy
05-08-2010, 09:39
WIDZEW NA MISTRZA I HOOY

oni dadza rade w LM :]

Podzielam, WIDZEW grał w LM i zaszedł chyba najwyżej z polskich klubów które grały w LM

Azbestowy v.62.0
05-08-2010, 10:32
ileś tam up# Shidishi już za twojego życia dwie polskie drużyny grały w LM. Także już się doczekałeś :<. Była to w sezonie 95/96 Legia i 96/97 Widzew.

Tylko jemu chodziło o normalne życie, a nie egzystencja w błogiej nieświadomości na temat otaczającego nas świata.

#topic
Do Ligi Europejskiej to prędzej Wisła awansuje niż Lech POZnan Nie wiem jak można pozwalać jedynemu napastnikowi (Wichniarkowi) wracać przez prawie cały mecz na swoją połowę. Rozumiem szukanie pozycji i tak dalej, ale w końcu to jest najbardziej wysunięty zawodnik, który w takim ustawieniu powinien się nie ruszać z okolic pola karnego. I to na dodatek w meczu o wszystko.

Pitekk
05-08-2010, 10:34
#topic
Do Ligi Europejskiej to prędzej Wisła awansuje niż Lech POZnan Nie wiem jak można pozwalać jedynemu napastnikowi (Wichniarkowi) wracać przez prawie cały mecz na swoją połowę. Rozumiem szukanie pozycji i tak dalej, ale w końcu to jest najbardziej wysunięty zawodnik, który w takim ustawieniu powinien się nie ruszać z okolic pola karnego. I to na dodatek w meczu o wszystko.

w szczególności napastnikowi który nie jest w najlepszej formie

Crayon
05-08-2010, 11:53
Na moje oko, Lech powinien grać taktyką 4 - 4 - 1 - 1, z jednym wysuniętym napastnikiem, który stoi pod bramką i czeka na sytuacje, robi burdel i zamieszanie, oraz drugim, który ma więcej roboty, bo wyprowadza akcje od pomocników, szuka strzałów, wrzutek do szpicy.
Dopiero po stracie bramki przyszła zmiana i Tshibamba wszedł. To już było gonienie wyniku

Old Shidishi
05-08-2010, 12:08
Tylko jemu chodziło o normalne życie, a nie egzystencja w błogiej nieświadomości na temat otaczającego nas świata.

#topic

Dokladnie :] Jak mialem 3 czy 4 lata to nie wiem czy wiedzialem co to piłka :o

Crayon
05-08-2010, 12:49
Chelsea dostaje w dupe 3 sparing z rzędu. A co ma powiedzieć Manchester City? "Jesteśmy daremni". Najpierw z Interem 3:1, gdzie jakieś młodziki dwie genialne bramy walnęli, teraz z Borrusia Dortmund na Cośtam Insua Stadium również 3:1. Tym razem Lewandowski pokonał Citizens. To, co się dzieje z tym zespołem to jest tragedia, byłoby mi nawet smutno, gdyby nie to, że sikam na ten klub tak mocno, jak sikam na Scousersów. Życzę im środka tabeli, ewentualnie 7 pozycji, zaraz za Liverfools. Ja powiem co trzeba w Chelsea zmienić. Turołosia numer 22 aka rezerwowy stawacz podpoprzeczkowy. Tam by się przydał jakiś Hart, Begovic, albo niech wróci młody Szmajchel

Tak w ogóle to zamieszanie w Realu. Krysia dostanie 7, chociaż na moje oko, oni powinni ten numer zastrzec dla Raula. Xabi Alonso 14, Bezzembuw 9, a Di Marysia 11. The Special One już wygrał, 2:3 z jakimiś Meksykańcami. http://www.youtube.com/watch?v=kAjI0r4Vljk
Pierwsza brama fajna, rozklepali magicznie. Ten bramkarz Królewskich to jakaś miernota, bo jak na 1:1 Dudzio nie miał szans, to już na 2:1 ten śmieszny 3 bramkarz zagrał gorzej, niż w trampkarzach. Tak samo w Club America, daremny golkiper, brama Ronaldo na 3:2 prosto w środek bramki, a ten się patrzy

@down
<pod nutę "jak długo na Wawelu...>
"Zwyciężąą Theee Citizeeensss....jak się nauuuucząąą graaaać..."