View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny
Grecja nieslusznie pokonala Nigerie 2:1
niestety najgorszej w rankingu MŚ reprezentacji udalo sie strzelic 1st gola na mundialu w historii, wg mnie nie doszloby do tego gdyby Nigeria grala w 11
wg mnie Grecja po tym zwyciestwie watpie aby wyszla z grupy, poniewaz nastepny mecz graja z jak narazie niepokonana reprezentacja Argentyny
Bramki:
Salpingidis 44min, Torosidis 71min
Uche 16min
w 2nd meczu Grupy A vice mistrz świata nie potrafil pokonac Meksyku, ktory zwyciezyl 2:0, po tym meczu Francja znacznie zmniejszyla swoje szanse na wyjscie z grupy, ostatni mecz w grupie graja z RPA, Bramki zdobywali: Hernandez 64min oraz Blanco 79min z karnego
@Encke
na przyszlosc ogladaj caly mecz...
@Lagga
sry nie zauwazylem xDD ale dzieki:)
http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201006/1276755577_by_Olo156_500.jpg
hahahahaahha
Grecja nieslusznie pokonala Nigerie 2:1
niestety najgorszej w rankingu MŚ reprezentacji udalo sie strzelic 1st gola na mundialu w historii, wg mnie nie doszloby do tego gdyby Nigeria grala w 11
wg mnie Grecja po tym zwyciestwie watpie aby wyszla z grupy, poniewaz nastepny mecz graja z jak narazie niepokonana reprezentacja Argentyny
Bramki:
Salpingidis 44min, Torosidis 71min
Uche 16min
w 2nd meczu Grupy A vice mistrz świata nie potrafil pokonac Meksyku, ktory zwyciezyl 2:0, po tym meczu Francja znacznie zmniejszyla swoje szanse na wyjscie z grupy, ostatni mecz w grupie graja z liderem-Urugwajem, Bramki zdobywali: Hernandez 64min oraz Blanco 79min z karnego
@Encke
na przyszlosc ogladaj caly mecz...
Takie male sprostowanie . Francja Gra z Rpa a Urugwaj z meksykiem.
cóz. jestem ucieszony z tego wyniku. od samego poczatku stawialem na Meksyk .
No coz bardzo liczylem na Francje ale to co robi trener + obrona ktora nie jest wogole zgrana = brak sukcesow
Oto moje typy w totomixie:
2061 Ghana-Australia 1
4271 Paragwaj-Słowacja 1
5011 Chile-Szwajcaria 0
5081 Hiszpania-Honduras 1
4631 Brazylia-Wyb.Kości.Słoń. 20
1991 Niemcy-Serbia 1
Dałem za 5 zł, do wygrania 221 XD Myślicie, że może wejść?
Teraz mam mieszane uczucia za kim być.. Za Niemcami czy za Serbią.
#down
2-0 dla Meksyku.
Oto moje typy w totomixie:
2061 Ghana-Australia 1
4271 Paragwaj-Słowacja 1
5011 Chile-Szwajcaria 0
5081 Hiszpania-Honduras 1
4631 Brazylia-Wyb.Kości.Słoń. 20
1991 Niemcy-Serbia 1
Dałem za 5 zł, do wygrania 221 XD Myślicie, że może wejść?
Teraz mam mieszane uczucia za kim być.. Za Niemcami czy za Serbią.
Moje zdanie jest takie ze raczej wejdzie Ci wszystko na co postawiłeś :)
Ile było w meczu Francja : Meksyk ?
LOL Niemcy przegrywaja xdddd
Klose czerwona o loool
muahah podolski nie strzelil z karniaka XDD
Buahhahaha Niemcy przegrali 0;1 z Serbia - czerwona kartka Klose, podolski nie trafił z karnego .
Marcelllo
18-06-2010, 15:28
Speedy - co się śmiejesz - każdemu może się zdarzyć xD
Ogólnie rzecz ujmując to szykuje się ciekawie :)
`diGiel <3
18-06-2010, 15:38
TA KURVA XDDDD ten mundial szykuje się na ciekawy bo ciągle jakieś sensacje loool ;c
Sturnusek
18-06-2010, 15:42
muahah podolski nie strzelil z karniaka XDD
tak szczerze mowiac, Ty bys nawet do pola karnego nie dokopal
Niemcy ulegli Serbii 0:1, Bramke w 38 minucie strzelil Jovakovic, kilka minut po zejsciu Miroslava Klose ktory musial wczescie zakonczyc mecz przez 2 zolte kartki, w II polowie najlepszej okazji na zremisowanie nie wykorzystal, 2nd rodzony Polak-Podolski, ktory nie wykorzystal rzutu karnego
Serbia pokonała reprezentację ( jak ja to nazywam świata ) XD 1:0.
Szkoda tylko Podolskiego, że to on wykonywał tego karnego, bo bardzo cenię tego zawodnika. Jeśli Ghana jutro wygra z Australią, to można powiedzieć, że tzw. Niemcy będą grać z Ghaną o życie. :P
Niemcy miały by nie wyjść z grupy? Bardzo możliwe, lecz trzeba pamiętać, że Niemcy to zawsze Niemcy, czyli gra do końca. ;x
Azbestowy
18-06-2010, 16:59
A niech Niemcy idą sobie w cholerę. Zasłużyli za mecze z nami na ojro i weltmachfscie (hehes Azbest prawie niemiec, może dadzą mi obywatelstwo?) Teraz tylko Ghana wygra i Dojcze są w głębokiej dupie.
Słowenia 2:2 USA (Valter Birsa(13.)Zlatan Ljubijankić(42.) / Landon Donovan(48.)Michael Bradley(82.)) Bardzo ciekawy mecz , powinno byc 2:3 dla USA ale niestety sedzia stwierdził ze był spalony...
Marzy mi się żeby szwaby nie wyszły z grupy! miałbym co opijać, piękna sprawa!
Tegoroczny Mundial to jakaś parodia jest, nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Hiszpania 0:1 Szwajcaria
Niemcy 0:1 Serbia
Francja 0:2 Mexyk
Ojciec Dyrektor
18-06-2010, 18:46
Mundial ssie .
I fajny meczyk , dobry mecz Sloweni z USA ;]
Podolski zjebal ;////
Tyle mial okazji i nic.
Mecz Francji z Meksykiem mnie dobił, niby każdy (no prawie) mówił że Meksyk dostanie po dupsku, ale było na odwrót ;s
I jutro takie mecze ;s
Holandia : Japonia
Ghana : Australia [?]
Kamerun : Dania
'Oxidosis'
18-06-2010, 19:25
Mecz Francji z Meksykiem mnie dobił, niby każdy (no prawie) mówił że Meksyk dostanie po dupsku, ale było na odwrót ;s
I jutro takie mecze ;s
Holandia : Japonia
Ghana : Australia [?]
Kamerun : Dania
Mówiły tak osoby które nie mają zbytniego pojęcia o piłce i sugerowały się tylko nazwami państw. Bo na chwile obecną lepszą reprezentacją jest Mexyk i mimo to że nie mają tak sławnych graczy jak Francja, prezentują lepszy futbol. Szczerze to przez chwile nie pomyślałem, że Francuzi mogli wygrać to spotkanie.
Τettmeier
18-06-2010, 19:37
Mówiły tak osoby które nie mają zbytniego pojęcia o piłce i sugerowały się tylko nazwami państw. Bo na chwile obecną lepszą reprezentacją jest Mexyk i mimo to że nie mają tak sławnych graczy jak Francja, prezentują lepszy futbol. Szczerze to przez chwile nie pomyślałem, że Francuzi mogli wygrać to spotkanie.
Podbijam w 100%. Mnie ten mundial nie zaskakuje nawet w 1%.. Każdy wie, że w futbolu wszystko może się zdarzyć i w takich turniejach jak mundial nie ma co sugerować się nazwami państw..
Żałuję że USA doprowadziło do wyrównania, chociaż nie oglądałem drugiej połowy. W pierwszej to Słowenia dominowała i bardziej podobała mi się gra pogromców polskiej reprezentacji. Czekam na wieczorny mecz, chyba Anglii? :)
Szkoda ze jak zwykle w mecz wmieszal sie sedzia.
USA moglo ten mecz wygrac i wcale nie byloby mi smutno z tego powodu.
Jutro Holandia ogra Japoncow 4:0
Marzy mi się żeby szwaby nie wyszły z grupy! miałbym co opijać, piękna sprawa!
Tegoroczny Mundial to jakaś parodia jest, nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Hiszpania 0:1 Szwajcaria
Niemcy 0:1 Serbia
Francja 0:2 Mexyk
Anglia - Algeria 0:0
#top
Anglia po raz kolejny remis i po raz kolejny mi zj*bała kupon.. Ehh.. kieruje się chyba bardziej sercem, bo coś przeczuwałem, że tutaj będzie kolejna niespodzianka. Trudno.
Nie przez przypadek, stawiałem na awans z grupy Urugwaju i Meksyku. ;x
Tak jest, że większość kieruję się tym co piszą inni w postach.
Co do remisu USA ze Słowenią, było pewne, że Amerykanie nie odpuszczą, wiedzieli by, że ich sytuacja byłaby beznadziejna, chociaż i tak uważam, że taka jest po tym co pokazała Algieria w meczu z Angilą. Co do Anglii widzieliśmy ją w 2 meczach z nie europejskimi drużynami, teraz czeka ją mecz ze Słowenią, w grupie eliminacyjnej dosłownie, pożerała wszystkich, zobaczymy jak się spiszą w ostatnim swoim grupowym meczu. :)
Nosz kurfa Czego ci anglicy zawalaja... :mad:
Mieszkam w angli nie ma polski to angolom kibicuje a ci gowno graja :mad::mad::mad::mad:
Apropo skoro mamy ten mundial z wuwuzelami to polecam przeglądać forum bardziej na sportowo!:D
FORUM (www.vuvuzela-time.co.uk/forum.toproste.pl) < KLIK
mam nadzieje ze zarowno francja jak i anglia nie wyjdzie z grupy. oby dwie druzyny prezentuja bardzo niski poziom gry . wedlug mnie w meczu Usa- ktos tam usa powinno wygrac 3:2 poniewaz gol zostal nieslusznie nie uznany;/
Anglia 0:0 Algeria - mozna powiedziec ze wygrana Algeri , a porażka Anlgli ... Szanse na wyjscie z grupy maleja.
Sub Zero 2
19-06-2010, 10:16
Szwajcaria pokonała Hiszpanie kilka dni temu.Wielki upokorzenie.To samo do Niemców.Piękny start w Mistrzostwach a potem upadek na Serbii.Nie moge się doczekać meczu Portugalia-Brazylia.
Anglia zremisowala z Algieria 0:0 totalna porazka ekip z gornej polki, jak narazie nie zawodzi Argentyna po 2 meczach zobaczymy jeszcze Holandie i Brazylie
OMG!
Chyba to jedyny komentarz który pasuje do wczorajszej gry Anglii.
Wszystko na najniższym poziomie, największe gwiazdy zawiedły!
Terry, Lampard, Rooney byli szczerze mówiąc najgorsi na boisku, tylko Rooney coś walczył o tą piłkę. Ten remis i tak jest zwycięstwem dla Algierii która szczerze mówiąc zagrała lepszą piłkę niż Anglia.
Cholera Anglia zalewa, a ja postawiłem na nich, że zagrają z ZaJeiStĄ Argentyną w finale... no trudno przegram konkurs KaZeK'a :<
Argentyna Mistrzem !
Azbestowy
19-06-2010, 11:38
No to Capello już chyba może się powoli zacząć żegnać z Anglią. Coś się spierdoliło. Niby Rooney miał wszystko ciągnąć a jest tak słaby, że Zahorski lepszy.
że same nazwiska na koszulkach meczu nie wygrają(Francja?).
Francja to już od prawie trzech lat nic nie gra (Głównie dzięki Domenechowi)
Τettmeier
19-06-2010, 11:40
Albo Radek Matusiak! Słabo tej Anglii to wczoraj szło. Mamy tutaj kolejny przykład, że same nazwiska na koszulkach meczu nie wygrają(Francja?).
Niedługo mecz Holandii. Czekam z niecierpliwością.
Tak odskakując od Mundialu. Transfery Górnika Zabrze.
http://gornikzabrze.pl/obrazki/cms/23936.obrazki.jpg
No to mamy przesrane : D : D : D
Tak odskakując od Mundialu. Transfery Górnika Zabrze.
http://gornikzabrze.pl/obrazki/cms/23936.obrazki.jpg
No to mamy przesrane : D : D : D
Widzę, że działacze Górnika myślą już o spadku. Xd
Nie rozumiem polityki tego klubu, sponsor jest, kasa jest a kupują Jopa, który powinien kończyć karierę, oni myślą że wzniesie się na swoje wyżyny w Zabrzu?
Bez jaj, FACE PALM .
Widac ze Gornik sie wzmacnia . o ironio ;]
Maja tyle kasy a kupuja Jopa ktory dal majstra Lechowi.
Zaraz mecz...
Azbestowy
19-06-2010, 14:33
Pierwsza połowa nudna bardziej niż Nowa Zelandia - Słowacja. Co do transferów Górnika to fejspalm. Tylu graczy ma lepszą opinię i umiejętności takie same/lub lepsze niż Jop. A oni biorą akurat jego narażając się na wyszydzanie.
Sub Zero 2
19-06-2010, 14:40
O Jop.Skąd ja go znam.Nie no Górnik chyba ma za dużo pieniędzy.Spadek będzie blisko w kolejnym sezonie.Dajmy znów Lechowi mistrzostwo plaks.
1:0 dla Nederlands xdd Sneijder ładnie zawalił i gol :>
Stawiam na Holendrów.
Znowu bramkarz zawalil ;/;/
Jakis Afelay[nie wiem jak sie to pisze] zawalil 2 setki;/
No ale sie ciesze ze Holendrzy wygrali.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-2010-rpa/skandal-anelka-zwyzywal-selekcjonera,1,3300537,wiadomosc.html
Domenech kilkukrotnie przyznawał, że przy doborze zawodników kieruje się astrologią.
Azbestowy
19-06-2010, 18:43
Jak to dobrze, że Domenechowi został już tylko jeden mecz na tym stanowisku :> Co do Ghana - Kangury, to afrykańczyki chyba robili wszystko byle nie wygrać. Ciągle uderzali z dystansu, chociaż widzieli, że Schwarzer nie ma najmniejszych kłopotów z obroną. Z drugiej strony kangury jako jedyna drużyna na tych mistrzostwach pokazała, że mimo czerwonej kartki można dalej grać (Niemców nie liczę, bo przegrali)
Jak to dobrze, że Domenechowi został już tylko jeden mecz na tym stanowisku :> Co do Ghana - Kangury, to afrykańczyki chyba robili wszystko byle nie wygrać. Ciągle uderzali z dystansu, chociaż widzieli, że Schwarzer nie ma najmniejszych kłopotów z obroną. Z drugiej strony kangury jako jedyna drużyna na tych mistrzostwach pokazała, że mimo czerwonej kartki można dalej grać (Niemców nie liczę, bo przegrali)
Po meczu ten Ghanijczyk mówił, że właśnie im brakuje gry skrzydłami ;/
Ghana to słaby zespół, tylko mieli farta z tym karniakiem.
Nie było tak bardzo widać tej przewagi liczebnej.
Co do meczu Holandii z Japonią, widać że europejskie drużyny nie czują się dobrze na tym mundialu i to pewnie nie chodzi o formę, a raczej o te wysokości na których są grane mecze.. przecież oni nie mają siły w ostatnich 20minutach.. :0
Ghana mimo wszystko jest liderem swojej grupy.. ta drużyna ma szczęście do rywali, 2 mecze, 2 karne, 2 zagrania zawodników przeciwnej drużyny ręką w polu karnym.. Ciekawe na ile im szczęścia wystarczy..
No zaluje ze Australia nie wygrala , nie wiem dlaczego ale dzis im kibicowalem.
Szkoda tej reki.
Dzis jeszcze Dania z Kamerunem , tutaj obstawiam bezbramkowy remis.
Nic już mnie nie zaskoczy w tegorocznym mundialu :/
Nastawiałem się na dużo bramek a jak na chwilę obecną ni widu ni słychu;(
Mam nadzieje że po wyjściu z grup coś zacznie się dziać :D
Bardzo żałuje że Australia nie wygrała, zobaczymy jak bedzie w kolejnym meczu który własnie sie zaczyna...
A tutaj cos o Francji.
Napastnik reprezentacji Francji Nicolas Anelka, który obraził trenera Raymonda Domenecha w przerwie czwartkowego meczu z Meksykiem, został odesłany do domu - poinformował wiceprezydent francuskiej federacji Noel Le Graet.
- Decyzja została już podjęta - powiedział Le Graet na antenie stacji telewizyjnej RTL.
Francja przegrała z Meksykiem 0:2 (wcześniej zremisowała z Urugwajem 0:0) i ma już tylko teoretyczne szanse na awans do 1/8 finału mistrzostw świata w RPA.
Anelka: Pie.... się, skur......
"Pie.... się, skur......" - powiedział, według "L'Equipe", Anelka do Domenecha w przerwie meczu z Meksykiem. Trener chciał przekazać piłkarzowi kilka rad taktycznych, na co ten odpowiedział w taki właśnie niewybredny sposób.
Cała Francja oburzona
- Większość z nas uważa, że już nigdy nie powinien zagrać w reprezentacji "Trójkolorowych" - opowiadają dziennikarze AFP, Yann Bernal i Emmanuel Barranguet
Swietny mecz Danii i Kamerunu. Wg. mnie najlepszy na tych mistrzostwach, co chwila okazje bramkowe. Oby tak dalej.
Wyjebane mam na tą Francje :P Po meczu z RPA pakują się i samolotem do Paryża lecą.
Natomiast dzisiejszy mecz Kamerun - Dania. NA TO CZEKAŁEM piękno, piękno i jeszcze raz piękno piłki nożnej! Akcje z jednej i drugiej strony, w pierwszej połowie, w drugiej kontra Danii i napór, skomasowany atak Kamerunu, mimo iż przegrali 2:1 trzeba pamiętać o tym meczu, bo to co zagrali było fantastyczne. Chciałbym aby wszystkie mecze były takie, toczone w takim tempie, z taki zaangażowaniem, z takim napięciem do samego końca. Zero kalkulacji, grali o zwycięstwo, później choćby o remis. WIELKIE UZNANIE dla Kamerunu. Według mnie zasłużyli choćby na remis, ale piłka jest przewrotna.
100% NAJPIĘKNIEJSZY MECZ TYCH MISTRZOSTW jak do tej pory.
ZAAAAAJJJEEEEBBBISSSTYYYY mecz.No coz dodac , takie mecze chce ogladac bo na tych MŚ to wyjatek...
Wielkie szkoda Kamerunu ;/;/Ladnie grali i odpadli , remis bylby sprawiedliwy.
najlepszy mecz na mundialu jednak po porazce Kamerunu musimy sie z nia pozegnac:o
inna druzyna w tej grupie Holandia awanswala do nastepnej rundy
Kamerun 1:2 Dania
Hahaha, Anelka wyrzucony. Osobiście jebłem rotfla. XD - LINK (http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/m/2010/klopoty-anelki_sto2368041/story.shtml)
Mecz Kamerun - Dania jak dla mnie coś pięknego. Tak według mnie powinny wyglądać mecze. Trochę szkoda Kamerunu, ale to jest właśnie piękno footbollu.
Azbestowy
20-06-2010, 10:21
Ta akcja skończona golem Bendtnera była zajebista. Poprostu zajebista. Właściwie to chciałbym, żeby Dania awansowała do 1/8... no ale pozostaje mi tylko czekać. A wieczorem będzie co oglądać. Brazylia się już chyba wybudzi na drugi mecz a Kości Słoniowe grają ten mecz praktycznie o wszystko.
Dania- Kameroon to jedyny mecz od początku mistrzostw na którym nie przysnąłem. Warto było oglądać.
Tak przy okazji... dowiedziałem się, że Eto'o jest z Kamerunu :D
Dania- Kameroon to jedyny mecz od początku mistrzostw na którym nie przysnąłem. Warto było oglądać.
Tak przy okazji... dowiedziałem się, że Eto'o jest z Kamerunu :D
to widzę że znasz się na piłce
^top
oglądałem urywkami gdyż dla mnie ciekawsze było GP polski w żużlu.
Sub Zero 2
20-06-2010, 17:26
Bardzo mi szkoda Anelki.Francja bez super napastnika i szanse na Mistrzostwo są mniejsze.Głupie postępowanie i dobra dezycja o karze dla Anelki.
Slowacja dno i tyle.
3 mecze i do domq.
Wlosi jak zwykle dobzi aktorzy , karnego nie bylo , NZ powinna wygrac.
Ale coz.
Obama.
Zalezy jak na to patrzec , czy pilka sie odbila od Wlocha czy nie.Wiec?
Azbestowy
20-06-2010, 18:43
Włosi nie wygrali, bo grali długimi piłkami (górą) a że Nowozelanczycy (nie wiem, ***** jak to się pisze... serio -.-) są dobrze zbudowani, więc nie mieli problemu z odegraniem roli przeszkadzacza. Ich bramkarz świetnie wyłapywał dośrodkowania. Tak pewnie grającego w powietrzu łapacza na tych mistrzostwach jeszcze nie widziałem :f Co do De Rossiego to dla nas nie-włochów jest to oburzające itd, ale dla pracodawców mojej cioci (tak, moja ciocia pracuje we Włoszech) to było zupełnie normalne. Widać, że turniej wreszcie zaczął się rozkręcać. Może nie są to piękne mecze, ale wreszcie widać to... coś
Wlosi jak zwykle dobzi aktorzy , karnego nie bylo , NZ powinna wygrac.
Ale coz.
Remis jest sprawiedliwy, poniewaz gol na 1:0 dla Nowej Zelandii padl ze spalonego.
Tak jak pisałem, Włosi nic nie pokażą w tym mundialu. Może awansują z grupy, ale jeśli trafią na Holandię a na to wskazuję to samolot do Rzymu niech już zamawiają. O Słowacji powiem, że tak gra tylko Mucha, I tak jak pisałem w jakiś innym temacie, gdy autor próbował mnie wyśmiać, że Paragwaj nie wyjdzie na 1 miejscu z grupy i co łyso Ci ' koleszko ' ? Wielcy znawcy piłki nożnej kierujący się nazwą państwa, to wszystko. ;x
Remis jest sprawiedliwy, poniewaz gol na 1:0 dla Nowej Zelandii padl ze spalonego.
Gówno prawda, przecież Cannavaro tam kolanem dotykał tej piłki, to sobie mogli machać tą chorągiewką ; d
Tszy Zero Dla prasili.
Ide strajkowac,bo Fabiano reka doknal.
Cze
'Oxidosis'
21-06-2010, 13:01
Tak jak pisałem, Włosi nic nie pokażą w tym mundialu. Może awansują z grupy, ale jeśli trafią na Holandię a na to wskazuję to samolot do Rzymu niech już zamawiają. O Słowacji powiem, że tak gra tylko Mucha, I tak jak pisałem w jakiś innym temacie, gdy autor próbował mnie wyśmiać, że Paragwaj nie wyjdzie na 1 miejscu z grupy i co łyso Ci ' koleszko ' ? Wielcy znawcy piłki nożnej kierujący się nazwą państwa, to wszystko. ;x
70'
Niewiele lepiej niż obecnie bylo w roku 70 podczas mundialu w Meksyku. Wlosi prowadzeni przez wspomnianego w dniu wczorajszym Valcareggiego mieli za grupowych rywali Szwedów, Urugwajczyków oraz reprezentantów Izraela. Po pierwszym zwycięstwie nad Szwecją(1-0 bramka Domenghiniego) Italia dwukrotnie zremisowala z kolejnymi rywalami 0-0. Późniejszy etap mistrzostw to wygrane z Meksykiem 4-1(dwie bramki Rivy, jedna Rivery i samobójcze trafienie Peny), oraz bój o final z Niemcami wygrany po dogrywce 4-3(Bonisegna, Burgnich, Riva, Rivera). Co prawda w meczu finalowym Azzurri ulegli Brazylijczykom aż 4-1, ale biorąc pod uwagę ogromną klasę rywala mającego w skladzie samego Pele czy slabą postawę w rundzie grupowej srebrny medal byl dla Wlochów sporym osiągnięciem.
82'
Kolejna fatalna postawa w rundzie grupowej miala miejsce w roku 82. Hiszpański mundial byl dla Wlochów wyjątkowy nie tylko ze względu na końcowy triumf, ale też na jego przebieg. Ówcześni podopieczni Enzo Bearzota fatalnie zaprezentowali się w fazie grupowej, gdzie nie potrafili wygrać żadnego spotkania. O ile remis z Polską nie byl dla Azzurrich wielką ujmą to podzialy punktów z egzotycznymi zespolami jak Peru czy Kamerunem na pewno.
Wlosi szczęśliwie wyszli z grupy by w kolejnej fazie turnieju trafić na Brazylię i obrońców tytulu Argentynę. Ze względu na fatalną dyspozycję Italii fachowcy upatrywali zwycięzców mini-grupy wśród zespolów poludniowo amerykańskich. Jednak wloska drużyna przeszla nieprawdopodobną metamorfozę pokonując wpierw Argentyną 2-1 i przede wszystkim Brazylię 3-2; rewelacyjne zawody zaliczyl wtedy napastnik Juventusu Paolo Rossi strzelając Canarinhos trzy bramki.
Z resztą w 06' w fazie grupowej też grali średnio, by potem wygrać mundial. Włochy od zawsze fatalnie grają w fazie grupowej, jednak tuż po wyjściu są najbardziej nieobliczalną reprezentacją świata :)
Kibicowalem Korei ale jak patrze do szkoda tych straconych bramek ;/
No ale coz.Wiadomo bylo ze raczej szans nie maja.
Portugalia 7:0 Korea Polnocna
Raul Meireles (29), Simao Sabrosa (53), Hugo Almeida (56), Tiago - dwa (60, 89), Liedson (81), Cristiano Ronaldo (87)
pozdro
HEJ HEJ HURAAA!
RONALDOO GOOL
MÓJ KRYSTIANO RONALDO SZCZELIL GÓLAA!HURA!
cze.
tak btw
Inter Baku (Miszcz Azerbejdżanu) : Lech Poznań (Krul Polski)
Szachtiorem Karaganda (Kazachstan) : Ruch Chorzów (???)
FC Šiauliai (Litewski słabiak) : Wisła Kraków (prawie krul)
No to na ten rok możemy się pożegnać z Europejskimi Pucharami, co nie, panowie?
Azbestowy
21-06-2010, 15:46
Nie .
Co do tego 7:0 to na miejscu hinoli próbowałbym uciekać gdzie się da
Τettmeier
21-06-2010, 15:49
Nie.
Dobrzeee Portugalia xD Hahaha :D 7:0, nie wierzę, że Ci Koreańczycy mogli tak słabo grać, bo przecież Portugalia nie była jakaś tam najmocniejsza xd
Ciekawe co Koreańczycy dostaną w kraju?
Chłostę? Obozy pracy? A może coś lepszego. ;D
Bardzo ciekawy mecz 7:0 - najwiekszy wynik , bardzo mi sie podobało zobaczymy jak pojdzie Hiszpani... :)
tak btw
Szachtiorem Karaganda (Kazachstan) : Ruch Chorzów (???)
FC Šiauliai (Litewski słabiak) : Wisła Kraków (prawie krul)
No to na ten rok możemy się pożegnać z Europejskimi Pucharami, co nie, panowie?
Pierwszy mecz z mistrzami Azerbejdżanu piłkarze Kolejorza rozegrają 13 lub 14 lipca na boisku w Baku.
14 lipca mam urodziny :D:D:D:D:D
Wisła Kraków w drugiej rundzie eliminacji zmierzy się z litewskim FK
Pierwszy mecz 15 lipca na Litwie.
Ciekawe czy polscy pilkarze dadza mi prezent?
Teraz stawiam,że Chile zremisuje 0:0 ze Szwajcarią.A wieczorkiem Hiszpania wygra 4:0 z Hondurasem xd.
Chile wygra ze Szwajcarią. =]
Co do Korei, to z takimi zespołami jak Portugalia nie gra się otwartej piłki ( nawet gdy są w słabszej formie ) bo kończy się tak jak się dzisiaj skończyło. Chociaż muszę przyznać, że bramki i akcje palce lizać, ta na 2:0 to majstersztyk. :) Szkoda, że luta Ronaldo nie wpadła, bo piłka leciała prościutko na pajęczynkę. : D
#Oxi
Widzę, że lubisz historie i pewnie liczysz na Włochów, że obronią mistrzostwo świata, jak mi tak ładnie cytujesz wspomnianą historią, to przypominam Ci, że nigdy europejska reprezentacja nie wygrała mundialu na innym kontynencie niż europejski. :) Wiem, że im kibicujesz, ale chyba nie sądzisz po tym co Oni teraz prezentują, że mają szanse np. z Holandią. :00
Ja stawiam,że w finale będzie Holandia vs Portugalia.(kibicuje Porto)
'Oxidosis'
21-06-2010, 16:52
Wiem, że im kibicujesz, ale chyba nie sądzisz po tym co Oni teraz prezentują, że mają szanse np. z Holandią. :00
Szwajcaria też była skreślona przed meczem z Hiszpanią, podobnie Algeria w meczu z Anglią. Tutaj nie ma czegoś takiego jak dwumecz, wszystko jest możliwe. Jeden słabszy mecz i do widzenia. Dlatego jakby Włochy wyszły z grupy, zupełnie bym zapomniał o fazie pucharowej. Bo tak jak wcześniej pisałem, od czasu kiedy zostaje 16 drużyn nie ma faworyta. Jeden mecz, jakaś głupia czerwona kartka no i lipa :)
W 06' przecież Włochy też były skazane na niepowodzenie, a każdy wie jak to się skończyło. Oczywistą rzeczą jest to, że były zespoły które prezentowały lepszy futbol, jednak nic nie zdobyły. Taki jest mundial, mało kiedy wygrywa prawdziwy faworyt :)
Tak btw ; w meczach towarzyskich Włochy grały podobny futbol o ile nie gorszy, a zremisowały z Holandią 0 : 0. Na dodatek na ich korzyść działa to, że potrafią sobie doskonale radzić z presją :X
Sub Zero 2
21-06-2010, 18:05
Niezły pogrom ze strony Portugalczyków.Ale mnie bardziej interesowała Brazylia w meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej.Pięknie grali ładne gole 3:1 to dobry wyniki.Najbardziej szkoda mi Elano , bo mogło mu się stać coś poważniejszego w tym starciu.
Szwajcaria też była skreślona przed meczem z Hiszpanią, podobnie Algeria w meczu z Anglią. Tutaj nie ma czegoś takiego jak dwumecz, wszystko jest możliwe. Jeden słabszy mecz i do widzenia. Dlatego jakby Włochy wyszły z grupy, zupełnie bym zapomniał o fazie pucharowej. Bo tak jak wcześniej pisałem, od czasu kiedy zostaje 16 drużyn nie ma faworyta. Jeden mecz, jakaś głupia czerwona kartka no i lipa :)
W 06' przecież Włochy też były skazane na niepowodzenie, a każdy wie jak to się skończyło. Oczywistą rzeczą jest to, że były zespoły które prezentowały lepszy futbol, jednak nic nie zdobyły. Taki jest mundial, mało kiedy wygrywa prawdziwy faworyt :)
Tak btw ; w meczach towarzyskich Włochy grały podobny futbol o ile nie gorszy, a zremisowały z Holandią 0 : 0. Na dodatek na ich korzyść działa to, że potrafią sobie doskonale radzić z presją :X
Zauważyłeś, że nie poradzili sobie z tą presją w meczu z Nową Zelandią? " Będzie miło, łatwo i wysoko, forca Italia ' cytuje tu tytuły takich gazet jak - La Gazzetta dello Sport czy też Corriere della sera. I coś im nie poszło z tą Nową Zelandią, ten karny też naciągany. A czeka ich mecz z drużyną, która walczyć będzie o awans z całych sił, a wiemy doskonale, że włochów łatwo sprowokować, a sami również szukają zaczepek. Towarzyskie mecze to nie są mistrzostwa świata, tam nie gra się na 100% tym bardziej przed taką imprezą jak MŚ.
W '06 mieli lepszy skład, więcej indywidualności, które ciągnęły grę, teraz jest 2 takich Simone Pepe, szarpie z prawej strony i Montolivio o ile się nie mylę + bardziej doświadczona obrona, nie to co teraz. No i nie ma Buffon'a. :)
#Top
Chile <3 przednia gra, tylko więcej zimnej głowy pod bramką rywala. ;x
No to pieknie juz na 100% Chile wychodzi z grupy... Niespodzianki moim zdaniem nie było Chile 1:0 Szwajcaria
Azbestowy
21-06-2010, 18:43
Ale ze Szwajcarów to beka. Dwoją się i troją żeby zdobyć 3pkt z Hiszpanią, a tu jakiś blondasek z irokezem w meczu ze słabszym przeciwnikiem dostaje czerwoną i wszystko niszczy :f Wszystko się wyrównało.
nom zgadzam sie szwajcarzy tak zjebali ze omg. i chile 6pkt, szw 3pkt i moga nie wyjsc lol
Kontuzjowany w meczu przeciwko Wybrzeżu Kości Słoniowej brazylijski pomocnik Elano najprawdopodobniej wystąpi w kończącym rywalizację grupową starciu z Portugalią. To dobra wiadomość dla trenera Carlosa Dungi. Elano w dwóch pierwszych meczach zdobył bowiem dwa gole.
- Elano został mocno uderzony w prawą nogę, ale teraz to nie wygląda już tak groźnie. Myślę, że wróci do treningów za dwa dni - powiedział wybrany piłkarzem meczu Luis Fabiano.
Zawodnik Galatasaray Stambuł doznał urazu po starciu z Cheikiem Tiote. W 65. minucie reprezentant WKS brutalnie nastąpił na kość piszczelową Brazylijczyka. Elano opuścił boisko na noszach.
Całe szczęście,że to nic grożnego.Ale szkoda że akurat będzie grał z Portugalią :((
Szkoda Korei ale no coz.Bywa.
Nie zaluje za to Szwajcari bo poraz kolejny pokazal ze umia sie bronic i to dobrze , a oprocz tego czasem przypadkiem strzelic gola.
Hiszpania mysle ze nie powinna miec problemow z Hondurasem,.
Moim zdaniem ten gol dla Chile nie powinien zostać uznany, bo gość był na spalonym.
Tak, ale wszystkiego człowiek dopilnować nie może chociaż to był ewidentny spalony :)
Na MŚ nie ma faworytów. Już się o tym nie raz przekonaliśmy..
Portugalia pokazała dobry footboll i co najważniejsze - była skuteczna (nie tak jak Hiszpania). Już się boję, co się stanie z Koreańczykami jak wrócą do kraju : D
Dzisiaj liczę na Argentyne, Urugwaj i Korea Płd.
#Encke
Możesz być tak miły i usunąć swój podpis? ;d
#Stoner
Ty też : D
Τettmeier
22-06-2010, 11:31
Dzisiaj coś jest pogmatwane - inaczej niz zawsze chyba. Są 4 mecze i po 2 w tym samym czasie? Tylko o 16:00 i 20:30, tak? Coś mi się tu nie podoba...
Azbestowy
22-06-2010, 11:42
Poprostu ten ciekawszy (na zdrowy rozum) będzie transmitowany, a drugi trwający rownolegle - nie. Zrobiono tak, żeby była jak najmniejsza manipulacja wynikiem, ale i tak można kombinować.
Dzisiaj coś jest pogmatwane - inaczej niz zawsze chyba. Są 4 mecze i po 2 w tym samym czasie? Tylko o 16:00 i 20:30, tak? Coś mi się tu nie podoba...
Tak , tez tak slyszalem a dlatego zeby nie bylo "kombinowania przy wynikach"
Fragment wywiadu z L. Podolskim (glownie do fanow G. Zabrze XD)
To prawda, że interesuje się panem Juventus?
- Po mistrzostwach może będzie jakiś temat. Teraz koncentruję się na mundialu, potem jadę na urlop i wracam do treningów w Kolonii. A co potem? Zobaczymy.
Zaczyna pan naukę włoskiego?
- Na razie nie. Może jeszcze z Górnika Zabrze zadzwonią? W końcu awansowali do ekstraklasy i muszą się wzmacniać.
@Obama
Zastanawiam sie czy powiedział to z ironia czy nie xd
@Mundial
16.00 Francja - RPA (0:0)
16.00 Meksyk - Urugwaj (2:1)
20.30 Nigeria - Korea (0:1)
20.30 Grecja - Argentyna (0:3)
Jak na razie 2:0 dla RPA w meczu RPA - Francja. Liczę na wynik 4:0 dla RPA. To jest kara dla zabojadow za Irlandie...
teraz sa 4 mecze dziennie po 2 o tej samej godzinie to nie obejrze wszystkich niestety. oby rpa wydostalo sie z grupy . byloby fajnie . zobaczymy co pokaza jeszcze anglicy . jakies szanse maja tez wlosi . sami faworyci tego mundialu zawodza:/
Azbestowy
22-06-2010, 18:20
No to Trombkarze odpadli :> Może to i lepiej dla moich nerwów? Mam nadzieję, że nie skończymy tak jak oni na ojro za dwa lata. Francuzów mi nie szkoda. Tak jak Jońca podczas transmisji powiedział : "Domenech wziął na te mistrzostwa zlepek indywidualności". Wieczór też zapowiada się fajnie. Ociekająca zajebistością Argentyna kontra szukająca cudu Grecja. Według mojej kobiecej intuicji z grupy wyjdą Korea i Argentyna. Grecy sromotnie przegrają a Hinole zrobią swoje.
Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze Fracja odpadla bo nie powinno ich tu byc.
Urugwaj z taka gra moze zajsc daleko.
Ciekawi mnie co zaprezentuje Argentyna z Grecja.
Old Shidishi
22-06-2010, 19:16
Ogladal ktos z was moze o 14 program Soccer City Live na Eurosporcie ? Byla tam rozmowa z hmm "szamanka" z RPA, ktora zostala poproszona przez jedna z reporterek Eurosportu aby ta przepowiedziala wynik meczu Francja - RPA. Po chwili rzucila jakimis kamykami i powiedziala ze do przerwy RPA bedzie prowadzic 2:0, zas w drugiej polowie Francuzi sie obudza i beda walczyc z calych sil. Nie dokonczyla jednak jakimi wynikiem zakonczy sie mecz.
Co o tym wszystkim myslicie ? :D Naprawde mnie to zadziwilo, jade sobie na trening wchodze na livesports w tel patrze do przerwy RPA prowadzi 2:0 :O. Czary mary ? :D
Kamor Wielki
22-06-2010, 19:36
Ogladal ktos z was moze o 14 program Soccer City Live na Eurosporcie ? Byla tam rozmowa z hmm "szamanka" z RPA, ktora zostala poproszona przez jedna z reporterek Eurosportu aby ta przepowiedziala wynik meczu Francja - RPA. Po chwili rzucila jakimis kamykami i powiedziala ze do przerwy RPA bedzie prowadzic 2:0, zas w drugiej polowie Francuzi sie obudza i beda walczyc z calych sil. Nie dokonczyla jednak jakimi wynikiem zakonczy sie mecz.
Co o tym wszystkim myslicie ? :D Naprawde mnie to zadziwilo, jade sobie na trening wchodze na livesports w tel patrze do przerwy RPA prowadzi 2:0 :O. Czary mary ? :D
Nie.
Francja jest po prostu żałosna.
Bardzo ciesze się,że Urugwaj wraz z meksykiem wyszły z grupy.
Ja akurat wczoraj ogladalem SCL ale nie myslalem ze tej szamance sie uda cos przewidziec :)
Bardzo sie zawiodlem na Francji bo myslalem ze da rade spokojnie wyjsc z fazy grupowej i powalczyc chociaz o 3 miejsce.
P.S Tutaj mamy przyklad jak eksperci futbolu (rozne pisemka itp) nie maja racji. Wszedzie mowili ze Francja wyjdzie z grupy a o 2 miejsce beda bic sie urugwaj i meksyk a tu dupa.
Argentyna - Grecja 2:0 (0:0). Pierwsza połowa nudna jak flaki z olejem, druga swietna ;) Messi w koncu sie uaktywnil :P. Czyli teraz Argentyna spotka sie z Meksykiem w kolejnej fazie turnieju.. ; )
@Up
Co ty gadasz czleniu. Mecz od poczatku byl bardzo ciekawy. Brakowalo tylko wykonczenia!
Rodowity ^^
23-06-2010, 09:23
Odbiegając od Mundialu :
ŁKS Łódź Podpisał kontrakt z 3 Zawodnikami ...
http://i49.tinypic.com/347cprb.jpg
; )
Mecz Argentyny byl dobry . Messi sie staral ale jak zawsze mu nie wychodzi . Najgorsze co bylo w tym meczu to nudne wymiany pilek Argentynczykow na swojej polowie.
Bardzo ładny mecz Argentyny.
1 połowa była mało interesująca ale w drugiej wszystko się rozkręciło.
Messi czarodziej w polu karnym. :D
Argentyna komplet punktów w grupie. Moim zdaniem zasłużyła na to.
Szkoda, że wczoraj Korea nie wygrała. Nigeria pokazała się z dobrej strony.
Odbiegając od Mundialu :
ŁKS Łódź Podpisał kontrakt z 3 Zawodnikami ...
http://i49.tinypic.com/347cprb.jpg
; )
widze ze moj klub wreszcie sciaga zawodnikow . propsy .
@mundial
Dzis czekam na mecz niemcow z ghana o 20 . :))
Srlsy nie znam tych zawodników. Może ktoś przybliżyć, skąd i za ile przechodzą do ŁKSu?
I cholera, pokaż mi ktoś ten nowy herb, bo nie umiem go nigdzie znaleźć ;d
Ładny meczyk zagrała Anglia ze Słovenią..Patrzałem do 38 minuty było 0-1 dla brytani może ktoś powiedzieć czy strzelili dalej gola?Czy wogóle ile było pod koniec bo nie patrzałem ;D.
Ostro grali na początku 69% ilości bycia przy piłce.
Kamor Wielki
23-06-2010, 17:56
USA wyprzedziło Anglię.
Beka.
USA wyprzedziło Anglię.
Beka.
No mozna powiedziec rzutem na tasme.
Udalo im sie , ale nalezalo za nieuznana bramke z poprzedniego meczu.
Ciekawi mnie jak Niemcy beda grac pod presja.
Anglia 1;0 Słowenia.
Ładny mecz w wykonaniu Anglii, szkoda że nie zagrali tak z Algierią. :(
Azbestowy
23-06-2010, 19:18
Anglia chyba daleko w tym turnieju nie zajdzie. Grają tak samo nudno jak Francja z tą różnicą, że potrafią się dogadać. Wieczorem Ghana pokona Niemców jednocześnie rozpoczynając marsz w stronę finału (ma tak być i już)
Ghana nie pokona Niemcow... z 10% szansy moze i maja, ale Niemcy niestety zwycieza.
Old Shidishi
23-06-2010, 22:27
Ale Ghana i tak awanasowala :) Ciekawie bedzie w 1/8 Anglia - Niemcy ;)
To czeka Nas hit w następnej rundzie Anglia vs Niemcy.
Na razie awansują drużyny, które wytypowałem w innym temacie. Zobaczymy jak dalej.
Szkoda, że Ghana nie wykorzystała swoich szans. Mam nadzieję, że w meczu z USA strzelą bramkę. ( Nie z karnego ) Bo zaczynam wątpić czy potrafią. :P
Anglia kontra Niemcy.
Szykuje nam się bardzo dobry mecz, stawiam na Anglię. :)
Czekam na mecz Brazylii z Portugalią, będzie na co popatrzeć.
Azbestowy
24-06-2010, 12:09
Ale te dzisiejsze Niemcy są takie mało niemieckie... nie dość, że 2 turków, 3 polaków, bośniak, brazol, ghańczyk to jeszcze grają jednym napastnikiem, gdy zawsze wychodzili 4-4-2...
Kamor Wielki
24-06-2010, 12:38
Ale te dzisiejsze Niemcy są takie mało niemieckie... nie dość, że 2 turków, 3 polaków, bośniak, brazol, ghańczyk to jeszcze grają jednym napastnikiem, gdy zawsze wychodzili 4-4-2...
Wiem,nie na widzę międzynarodówek.
Tak samo Szwajcaria.
No rzeczywiscie szykuje sie fajny meczyk ale jakos nie wierze ze Niemcy go wygraja.Mysle ze minimalnie ale jednak lepsza bedzie Anglia.
Anglia pojedzie Niemców 2-0 :) Ten mundial to porażka ;c
'Oxidosis'
24-06-2010, 12:52
coś wątpie że strzelą dwie, skoro Słowenii strzeliła tylko 1, to samo USA, o Algerii nie wspominając ;)
myśle, że Niemcy wygrają.
Turko-Polsko-Międzynarodówka tzw.Niemcy po meczu z Anglią zawitaja w Niemczech.
Kamor Wielki
24-06-2010, 18:01
Ten turniej pokazuje,że nie każda bardziej utytułowana ekipa jest faworytem.
Ogółem faworyci super zawodzą(oprócz Br,Arg,Hol).
Narazie tą imprezę oceniam na 4/10
1st R. Boonek
24-06-2010, 18:03
Ale wlochy daly dupy ze tak powiem ... chociaz gdyby nie ten spalony... ale i tak dali sobie zajebac 3 bramki zaczeli grac dopiero 20 min przed koncem meczu po stracie 2 gola... sami sa sobie winni
Makarony do domq.I dobrze.
Ciekawie zapowiada sie II faza turnieju.
Azbestowy
24-06-2010, 19:08
Włosi sobie na to poprostu zasłużyli. Grali praktycznie takie same gówno jak Francja, tylko u nich była dobra atmosfera. W tej chwili jestem mocno wkurwiony, bo Holandia-Kamerun nie będzie transmitowany na tvp 2, a tvp sport nie mam -.-
Wielkie gratulacji dla Slowakow :)
@
Teraz tak troche nie w temacie , co myslicie o meczu 11 sierpnia Polska-Kamerun?
No i pisałem wcześniej, że Włosi mogą rezerwować bilety do Rzymu. :P
Gratulacje dla Słowaków się należą. :-)
Świetne zachowanie Cannavaro po kończącym gwizdku, w stosunku do płaczącego Quariarelli, jak na kapitana przystało.
Japonia ciśnie z wolnych. :P
Ciekawostka: w reprezentacji Danii gra trzech zawodników o nazwisku Poulsen (nie wiem czy dobrze napisałem)
Do przerwy Japonia prowadzi 2 do 0.
Obydwa gole strzelone z rzutów wolnych przez Honde(17') i Endo (30').
Myślę że Seat powinien zmienić hasło reklam z "Niemiecka precyzja, hiszpański temperament"
Na: 'Japońska precyzja..."
Japonia ciśnie z wolnych. :P
I to jak cisnie...jeszcze pare wolnych z okolic pola karnego i bedzie pogrom.
Kapitalnie Robben się wkręcił w ostatni kwadrans meczu. Holandia jest wielka, z Robbenem genialna. Kamerun nie miał pomysłu, jak tam zabezpieczyć prawej strony, co wykorzystał Pan Nowotwór i tak zakręcił niesamowicie tą piłką, że zaryła w słupek, Sęp na podania celnie dobił.
Ciekawi mnie, kiedy Holandia trafi na zespół, który zrozumie, że trzeba zablokować od wszelkich podan Robbena, jeśli jest on na boisku...
Myślę że Seat powinien zmienić hasło reklam z "Niemiecka precyzja, hiszpański temperament"
Na: 'Japońska precyzja..."
Wedlug mnie powinno byc Japonska szybkosc i precyzja :D"
Azbestowy
25-06-2010, 13:35
co myslicie o meczu 11 sierpnia Polska-Kamerun?
0:0 (będzie to czwarty z kolei mecz bez strzelonej bramki)
Hinole fajnie wolne uderzały. Duńczycy mieli grać o wszystko a woli walki widać nie było. Holandia znowu komplet punktów :> Oby nie skończyli jak na ojro
Dzisiaj hit Portugalia - Brazylia ;) nie moge doczekac sie tego meczu :D stawiam na wygrana Brazylii.
Myślę, że Brazylia wygra to spotkanie, jednak nie ukrywam, że liczę na ofensywne nastawienie obu drużyn.
No i podział punktów między Brazylią a Portugalią. Szkoda, bo były sytuacje na bramkę m.in Raula Meirelesa. Dziwie się czemu sędzie pokazał TYLKO żółtą kartkę Juan'owi.. Ręka Lucio w 2 połowie meczu w polu karnym. Brazylia, prócz słupka niewiele pokazała, już bardziej mi się podobała Portugalia mimo iż w posiadaniu piłki Brazylijczycy mieli dużą przewagę. Ogólnie mecz rozczarował, ale to jest turniej. :=)
Lol ostatni raz widzialem Pepe jak nie mial wlosow, a teraz gdy ma nowe wloski to wyglada jak menel :D
Azbestowy
25-06-2010, 18:46
Jako łysa pała wyglądał jeszcze gorzej.
Ten mecz Portugalia-Brazylia to było dno dna. Szkoda, że to był mecz o nic. Ale już od jutra nie będzie miejsca na takie cosie :>
Ciekawe jak zaprezentuje sie Hiszpania , ciekawy co sie stanie jak odpadna , chociaz w to nie wierze.Zobaczymy.
Kamor Wielki
25-06-2010, 21:14
Hiszpanie wygrają,nie ma bata,2 gole zaliczki ładnie strzelone.
Cieszę się, że mimo porażki Chile gra dalej, bo pokazali to nawet w tym meczu, że grając nawet z Hiszpanią grają ofensywnie i to w 10. Już tak w 65-70min. opadli trochę z sił, ale chwała im za to, że dotrwali do końca.
Co do meczu Szwajcaria - Honduras, to na miejscu trenera Hondurasu, napastników zacząłbym uczyć przyjęcia piłki i jej prowadzenia + szybkiej decyzji o tym co się chce zrobić. Bo ***** tyle spierdolonych setek to ja dawno w meczu nie widziałem.
Chile - Brazylia
Czekam na niespodziankę. Chile na to stać, pokazali to w eliminacjach, niech pokażą to i tutaj. :)
Hiszpania - Portugalia
Derby półwyspu Iberyjskiego, będzie ciekawie.
Jak dla mnie, to te 2 mecze przebijają nawet Anglię z Niemcami. :)
Tak w ogóle, zobaczcie co zrobił Juan Mata Albiolowi. Ja bym na jego miejscu zakończył karierę ze wstydu : D
KLIK (http://www.youtube.com/watch?v=vE_bdgAeWHg)
Wracając do Brazylia - Portugalia. Mecz nudny jak flaki z olejem, czekam na 1/8 i Holandia - Słowacja. Tam będzie się działo, Robben zmasakruje Muszkę : D
Ja czekam na mecz Niemcy - Anglia. To już nie w 100% tylko w 200% za Anglią! Mam nadzieję, że pokażą klasę, jednak boje się wyniku typu 2-0, 3-0 dla Niemców. Myślę, że jak Anglicy się otrząsną to stać ich na dojście do finału.
Tak w ogóle, zobaczcie co zrobił Juan Mata Albiolowi. Ja bym na jego miejscu zakończył karierę ze wstydu : D
KLIK (http://www.youtube.com/watch?v=vE_bdgAeWHg)
Zajebiscie mu to wyszlo...
Derby Hiszpania-Portugalia napewno beda ciekawe , kto przegra ten odpadnie i napewno nie bedzie gry na remis albo cos w tym stylu.
Azbestowy
26-06-2010, 14:19
Hehe a dzisiaj moja Ghana gra. Jednak mam złe przeczucia i do ćwierćfinału chyba się nie dostaną :f Meczem Niemcy - Anglia się nie jaram, bo to będzie poprostu nudny mecz. Nie będzie wymiany ciosów.
1/8 FINAŁU!
Urugwaj vs Korea Płd. (Urugwaj)
USA vs Ghana (Ghana)
Holandia vs Słowacja (Holandia)
Brazylia vs Chile (Brazylia)
Niemcy vs Anglia (Niemcy)
Argentyna vs Meksyk (Argentyna)
Paragwaj vs Japonia (Japonia)
Hiszpania vs Portugalia (Hiszpania)
Urugwaj vs Korea Płd. (Korea Płd.)
USA vs Ghana (Ghana)
Holandia vs Słowacja (Holandia)
Brazylia vs Chile (Chile)
Niemcy vs Anglia (Anglia)
Argentyna vs Meksyk (Argentyna)
Paragwaj vs Japonia (Paragwaj)
Hiszpania vs Portugalia (Hiszpania)
Urugwaj vs Korea Płd.
USA vs Ghana
Holandia vs Słowacja
Brazylia vs Chile
Niemcy vs Anglia
Argentyna vs Meksyk
Paragwaj vs Japonia
Hiszpania vs Portugalia
Zobaczycie : D
#azbest
Wiem, bo nawet dałem na Meksyk w zakładach, bo dużo płacili : D Ale myślę, że na 70% Argentyna wygra.
Azbestowy
26-06-2010, 15:19
[
Argentyna vs Meksyk
[B]Hiszpania vs Portugalia
To wcale nie musi być takie oczywiste. Hiszpanie nie są tym samym zespołem z ojro, a Argentyna jakoś nie wzbudza mojego zaufania jeśli chodzi o defensywe.
'Oxidosis'
26-06-2010, 15:44
Wierze, że Mexyk wygra. Po odpadnięciu Włoch to są moi faworyci ;)
Kamor Wielki
26-06-2010, 17:53
Liczę na Urugwaj w tym mundialu najbardziej obok Argentyny (tak po sąsiedzku xD)
Ładna 2 połowa i mega podkręcenie Suareza który dał gola na 2:1
Gratki dla Ghany :) Teraz tylko Slowacja i bedzie OK!
Gratki dla Ghany :) Teraz tylko Slowacja i bedzie OK!
Wierzysz ze Slowacja wygra z Holandia?
Wczorajszy mecz byl bardzo fajny , jednak najsprawiedliwszy bylby remis ale to nie grupa wiec Ghana wygrala , bo ktos musial.Gratulacje dla nich , bedzie ciekawy pojedynek Urugwaj-Ghana.
down
Wlochy od poczatku nie zachwycaly podobnie jak Slowacja , wiec tam przewidywalem rozne wyniki a tu juz raczej niespodzianki nie bedzie,
Wierzysz ze Slowacja wygra z Holandia?.
A wierzyles ze wygra z Wlochami?
Na tych MS wszystko jest mozliwe :cool:
myslalem ze usa da rade do karnych ale sie pomylilem . bardzo dobry mecz w wykonaniu obu druzyn . dzis argentyna wygra i niemcy i bedzie ok , ej !
Zalosna pomylka sedziego... powinno byc 2:2, jest 2:1 dla niemcow. Licze na to, ze Anglicy sobie poradza.
Martin16
27-06-2010, 17:34
Pomyłka sędziego zadecydowała o dalszym przebiegu meczu, anglicy musieli zaatakować i się odkryć a to wykorzystali szwaby, ciągle tylko sie ślizgają bodajże od 74' szczescie jest przy nich. a swoją drogą ciekawe jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte w z stosunku do sędziego niewiem czy głownego czy bocznego, wiem tylko tyle że zepsuł super zapowiadający się mecz. drukarz!
Tyle że Anglia nie ma w ogóle linii defensywnej. Ten Barry z City jest tak tragiczny, że Mariusz Jop na spokojnie by wziął tego Ozila. I to dwa razy!
Nie patrzę już na ten mecz, bo mi bardzo szkoda Gerrarda, Lamparda, Rooney'a i Joe Cole'a
Szkoda, że sędzia ojebał Anglików. Jak można nie zauważyć takiego czegoś? Piłka pół metra za linią a oni nie widzą bramki. Według mnie to było przyczyną takiej porażki Anglików, bo jeśli się strzela bramkę i to bardzo ładną a ona nie zostaje uznana, bo sędziowie zostawili oczy w swojej szatni to jednak zostaje to w psychice tych ludzi. Ale nie można też odmówić reprezentacji Niemiec tego co pokazali, bo zagrali świetny mecz.
Ps. Najpiękniejsza bramka mundialu jak do tej pory nie została zaliczona. o.O
Ja pier*ole! Ta bramka była tak ewidentna, że ja nawet powtórki nie musiałem oglądać. To nie Anglia miała niefarta tylko Niemcy jak zwykle nie grzeszą fartem. Gdyby sędzia uznał bramkę to mecz mógłby się zupełnie inaczej potoczyć. Anglicy w drugiej połowie zdecydowanie ruszyli do ataku, a Niemcy wykorzystały dwie sytuacje i strzeliły gola. Anglicy wcale nie zagrali słabego spotkania. Był to chyba ich najlepszy mecz w tych MŚ. Linia obrony i bramkarz to dwa najgorsze ogniwa. Ocena sędziów? Hmm.. obiektywnie 2/10. Mam nadzieję, że Niemcy też kiedyś zostaną skrzywdzeni i nie zostanie im uznana ewidentna bramka. Trochę żal mi, ale to jest właśnie football. Teraz pozostaje mi chyba tylko liczyć na Holandię. Jestem ciekaw meczu Niemcy - Argentyna (Meksyk). Dumny jestem z Lamaprda, bo zagrał naprawdę niezłe spotkanie. Oddał parę groźnych strzałów. Wejście Joe Cola na początku też trochę ożywiło grę, ale cóż.. 4:1 to ciężko odrobić, jednak cuda się zdarzają. Niemcy nie mają indywidualności, natomiast mają zespół i potrafią grać dobrze i szybko piłką. Chciałbym zobaczyć ten mecz Niemcy - Argentyna i tutaj w 100% będę za Argentynczykami. Ehh.. Szkoda :S. Będę liczył na Anglików w EURO 2012. Postaram się kupić bilet na ich mecz. ;d Nie załamujcie się, tylko budujcie zespół na ME!
Urugwajscy sędziowie - n/c.
Na tym kończę swoja wypowiedź, kthxbye.
:<
#down
Omg, ale gdyby wynik do przerwy był 2;2 to mecz byłby zupełnie inny i Anglicy nie musieliby rzucać się tak desperacyjnie do ataku, a co za tym idzie być może Niemcy nie strzeliłby tych dwóch goli.
'Oxidosis'
27-06-2010, 18:09
Anglicy w drugiej połowie zdecydowanie ruszyli do ataku, a Niemcy wykorzystały dwie sytuacje i strzeliły gola
Czyż nie o to chodzi w piłce nożnej? Tutaj nie liczy się efektowność, tylko efektywność, którą akurat Niemcy nie grzeszą ;]
Martin16
27-06-2010, 18:13
@up
przeczytaj co napisałeś, pomyśl i editnij.
Kamor Wielki
27-06-2010, 18:27
Defensywy brak.
Jak powiedział Krajon - nawet Dolcan Ząbki by ich rozklepał.
...Wszyscy grają,a wygrywają Niemcy.
Racja po raz x1000000000
Nie lubie międzynarodówek,mam nadzieję,że Argentyna,która na 100% pokona Meksyk,ich rozwali.
Defensywy brak.
Jak powiedział Krajon - nawet Dolcan Ząbki by ich rozklepał.
...Wszyscy grają,a wygrywają Niemcy.
Racja po raz x1000000000
Nie lubie międzynarodówek,mam nadzieję,że Argentyna,która na 100% pokona Meksyk,ich rozwali.
Nie byłbym tego taki pewien, że Argentyna na 100% rozwali Meksyk, jednak jestem za Argentynczykami.
#top
Argentyna - Meksyk 2:1.
Argentyna - Meksyk 2:1.
Podbijam na 3:1. Chicharito ładnie wyrwał bramkę dla Meksyku, kapitalny jest, tylko boję się, że go Alex zmasakruje w FA Premier League : D
A Tevez - coś pięknego, taka brama, miód, cud i orzeszki. On umie kopać Jabulani, oj umie ; D
Kamor Wielki
27-06-2010, 22:26
A Tevez - coś pięknego, taka brama, miód, cud i orzeszki. On umie kopać Jabulani, oj umie ; D
Nooo,świetny gol.
@top
W ćwierć stawiam na Argentynę.
Martin16
27-06-2010, 22:32
Dość ciekawy mecz, ale znów pomyłka arbitrów przy pierwszej bramce ewidentny spalony, tutaj jednak myśle ze nawet bez tej pomyłki Argentyna poradziła by sobie z Meksykiem, chociaż pierwsze minuty to przewaga Meksyku. Co do gola Teveza-świetny. :) Myśle ze najładnieszy w tym turnieju, a jak wasze zdanie ? No to teraz Argentyna-Niemcy, mam nadzieje ze ta 1 znajdzie się dalej.
Argentina dobry meczyk :D Szkoda że Meksyk troche późno sie odblokował..
Stawialem wczoraj zarowno na Niemcy jak i Argentyne. szkoda ze 2 gol nie zostal uznany. anglicy nie opadliby tak szybko z checi i dalej walczyli. moze nie doszloby do tych 2 goli?:/
Gabriel Heinze (http://www.youtube.com/watch?v=XzDTg8ouSGE&feature=popular)
Cenię go za jego błyskotliwośc na boisku, jak i kilka metrów poza nią. Nie wspominam dzisiaj o jego tchórzostwie, gdy do United przyszedł Patrice Evra, a on bał się rywalizacji i uciekł do Realu, gdzie nie zrobił nic, bo mam zbyt dobry humor z rana : DDD
Stawialem wczoraj zarowno na Niemcy jak i Argentyne. szkoda ze 2 gol nie zostal uznany. anglicy nie opadliby tak szybko z checi i dalej walczyli. moze nie doszloby do tych 2 goli?:/
Bez dwóch zdań. Jak się wychodzi z szatni z wynikiem 2:2 to jest zupełnie inna gra. Po przerwie Anglicy rzucili się do ataku zapominając o obronie i przez to padły te dwie bramki.
#topic
Kto wie.. Może Chile dzisiaj zrobią jakąś niespodziankę? XD
http://www.youtube.com/watch?v=JLvXO1OG6rs
http://www.youtube.com/watch?v=vE_bdgAeWHg
zapominając o obronie
Ta, dokładnie. Fabio Capello ustalając skład na Mistrzostwa Świata całkowicie zapomniał o tej formacji. Może w następnych mistrzostwach im się przypomni...
A Holendrzy ładnie klepali Słowację. Gra kontrolowana od 1 do 93 minuty, wynik 2:1 całkowicie sprawiedliwy. Mają potencjał, ambicję, tylko że ta gra 'strzeliliśmy bramkę, spoko, teraz sobie podajemy' nie za bardzo mi do gustu przypadła
Co myslicie o transferze Mesuta Ozila do Barcy?
Ja osobiscie domyslalem sie ze dojdzie po tych MS do jakiegos klubu ale nie do Barcy pls :(
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-2010-rpa/barcelona-zrezygnuje-z-fabregasa-na-rzecz-reprezen,1,3312974,wiadomosc.html
Nie bo to Debil z krzywymi oczami niech idzie do ManU ; /
z krzywymi oczami niech idzie do ManU ; /
niech idzie do ManU ; /
ManU ; /
http://i45.tinypic.com/30wlcfs.png
Boże święty, synek, to jest obelga większa niż nazwanie Barcy farsą, albo Realu srealem. Jest gorsza od określenia kibica Liverpoolu Scousersem, a Tottenhamu Jidsem. Przemyśl swoje bezmyślne postępowanie, zacytuję Ci mój post z bodaj 55 strony, a Ty go przeczytaj i zreflektuj, co w tym momencie zrobiłeś.
A na marginesie, zajebiście by było, gdyby Ozil przeszedł do United. Takiego skrzydłowego mieć, to coś wspaniałego. Dałby sobie radę w Anglii, co pokazał w meczu z Anglikami. Tyle że zespoły FA PL mają linię defensywy : D
Nie wiem czy wiesz, ale określenie ManU jest obraźliwe w stosunku do samego Manchesteru United, jego kibiców i byłych piłkarzy - zwłaszcza tych, którzy zginęli w Monachium.
ManU, a raczej Man You jest odbierane jako 'Ty z Manchesteru', raczej pogarliwie.
I w ogóle o ile mnie pamięć nie myli to niedługo po tragedii w 1958 roku wspaniali kibice Scousers(Liverpoolu) razem z jakimiś pajacami z Leeds i jakimś jeszcze podrzędnym klubikiem, którego nie pamiętam wymyślili kilka przyśpiewek(z pamięci macham), które brzmią jakoś tak:
Piosenka o Duncanie Edwardzie, której nie pamiętam, ale nazywają go tam manure(gnój), co fonetycznie brzmi 'manu'.
"Man you never intended coming home"
Co znaczy "Wy z Manchesteru, wy nigdy nie wrócicie do domu". Dodatkowo, jeśli 'you' zapiszemy fonetycznie, czyli za pomocą literki 'U', to pierwsze litery słów ułożą się w słowo Munich.
"Man you, man you went on a plane, man you, man you never come back again"
Co w wolnym tłumaczeniu znaczy "Wy z Manchesteru, polecieliście samolotem, wy z Manchesteru, nigdy nie wrócicie z powrotem"
Sezonowiec nie zauważy, nie obrazi się, ba - sam będzie używać skrótu ManU, a nie ManUtd, bądź samo United. Ale ja proszę Cię jako wieloletni fan Czerwonych Diabłów, nie używaj tego skrótu, dzięki
btw. nie oglądałem jak Brazole klepali Imigrantów, streści ktoś? Jakieś piękne bramki vide Tevez?
@down
i powiedz mi, kto teraz nabił posta, hę?
A propos Twojego zacnego podpisu. Faktycznie, studnia głupoty ludzkiej niema dna XDDDDDD
Martin16
28-06-2010, 22:57
Krajon nie nabijaj postów w tym tamacie Ty admienie/trutze !
Brazylia wygrala oczywiscie z Chile . Wygrała 3:0 . jednak chille caly czas walczylo aby strzelic ta pozegnalna walke . niestety nie uda sie :/
02.07.2010 1/4
Q1 Port Elizabeth
godz.16:00
Holandia
-:- (-:-)
Brazylia
02.07.2010 1/4
Q2 Johannesburg
godz.20.30
Urugwaj
Ghana
03.07.2010 1/4
Q3 Kapsztad
godz.16:00
Argentyna
Niemcy
03.07.2010 1/4
Q4 Johannesburg
godz.20.30
Parag./Jap.
Hiszp./Portug.
jestem ciekaw bardzo meczu Holandia brazylia. jesli przejdzie brazylia a argentyna wygra z niemcami mozemy miec latynowski final:/
Mają potencjał, ambicję, tylko że ta gra 'strzeliliśmy bramkę, spoko, teraz sobie podajemy' nie za bardzo mi do gustu przypadła
Nie rozumiem zespołów, które po strzelonej bramce ze stosunkowo słabszą drużyną nie mają chęci na strzelenie jeszcze jednej albo kilku bramek. Przy wyniku 1;0 wszystko może się wydarzyć. Słowacja mogła strzelić bramkę i doprowadzić do karnych, w których już nie liczą się umiejętności piłkarskie. Rozumiem Szwajcarię, która przy dużym szczęściu strzeliła gola Hiszpanom i od razu w 10 spierdoliła do obrony, ale gra Holendrów była dla mnie co najmniej dziwna.
Wiem, ale liczy się chyba gra a nie wygląd? : DD Ribery, Puyol, Tevez, Crouch chyba też nie należą do tych najpięknieszych.
A co do Ozila to uważam, że na razie nie należy się zbyt bardzo napalać jednymi mistrzostwami. Fakt, jest szybki i dobry technicznie, ale chyba trochę za słaby fizycznie na Premier League. Uważam, że mógłby sobie nie poradzić i przy okazji kontuzję złapać.
A propos Twojego zacnego podpisu. Faktycznie, studnia głupoty ludzkiej niema dna XDDDDDD
Jebłem. XD
#down
Zdarzają się wyjątki.. Na pewno na początku ciężko byłoby mu się zaklimatyzować w tej lidzę, ale masz rację.. Gdyby trochę poćwiczył to mógłby być nawet niezły tym bardziej, że jest szybki i młody i przed nim cała kariera. W PL zazwyczaj grają silni i dobrze zbudowani piłkarze, dobrym przykładem może być Drogba, który każdego taranuje XDD
@up
Ta, Drogba to kazdego z partyzanta by od razu wziął, razem z sędzią głównym spotkania. Ale uwielbiam taki sport, jak on próbuje się przecisnąć przez dwóch obrońców, którzy go w kleszcze wzięli, a on i tak z tego wychodzi cało, bo jest dla nich po prostu za wielki XD
Fakt, jest szybki i dobry technicznie, ale chyba trochę za słaby fizycznie na Premier League. Uważam, że mógłby sobie nie poradzić i przy okazji kontuzję złapać.
łe tam, a pamiętasz tego małego, drobniutkiego, pieknego Fernando Torresa, jak przechodził do Liverpoolu? Butowali go przez cały sezon, cierpiał niemiłosiernie, chciał odchodzić, ba - uciekać z Anglii, tak go kopali. Daremny był w pierwszym sezonie. Ale wziął się za siebie, przypakował(hehs) i teraz jest jednym z najgroźniejszych napastników w lidze. Tak w sumie powinni zrobić wszyscy, którzy przechodzą do Anglii. Dlaczego Smolarek nie był dobry w Boltonie? Bo jest mały, chudy i nikt mu nie dał czasu, żeby się przyzwyczaił, że jako napastnik będą go butować. Tak samo jak Frankowski, ale on był jakoś tam jeszcze zbudowany. Tyle że przeszedł do Elche i tam go stopnie celcjusza załatwiły. A pamiętasz Forlana? Był dobry, bo przypakowany.
Jedyną odskocznię od tej reguły robi raczej już tylko Patrice Evra. Mały, drobny, ale niesamowicie waleczny, tak umie się zastawić, że nawet Alex by go nie przewrócił swoim barem : D
W ogóle, śmieszy mnie gadanie Verona, że pobyt w Anglii(United i Chelsea) uważał za jeden z najgorszych, że chciał wtedy kończyć karierę. Wiesz dlaczego? Bo zobaczył jak gra Scholes. Opowiadał, że on bez rozgrzewki stawał na 50 metrze i po prostu strzelał do bramki, przy -5 stopniach. A jak on spróbował to od razu nabawił się urazu, od mięśnia do biodra. Bo tam byli lepsi od niego, dlatego chciał kończyć.
Sub Zero 2
29-06-2010, 11:53
Tak na uboczu Mundialu to chce was poinformować , że Wisła kupiła Żurawskiego kontraktem na...rok.
Τettmeier
01-07-2010, 08:45
Dzisiaj rozpoczyna się I runda eliminacji do Ligi Europejskiej. Ruch Chorzów gra na wyjeździe z jakimiś Kazachami(sorry, trudna nazwa). Ale coś słyszałem, że ma nie być w TV? Lipa bo bym obejrzał xd Sadlok nie poleciał samolotem bo się boi. Spora strata w obronie dla jego drużyny...
Martin16
01-07-2010, 09:23
Wichniarek wrócił do Lecha Poznań. Co sądzicie o tym ruchu transferowym ?
Azbestowy
01-07-2010, 09:35
Wg. mnie będzie historia podobna do tej z Mięcielem
Sub Zero 2
01-07-2010, 09:44
Wichniarek wrócił do Lecha Poznań. Co sądzicie o tym ruchu transferowym ?
Ja myśle , że to nie był za dobry transfer.Po stracie Lewandowskiego powinni ściągnąć jakiegoś dobrego napastnika , a nie jakieś tam Wichniarki i inne koparki.
Τettmeier
01-07-2010, 09:54
Wichniarek jest stary ale:
1999–2003 101 (50) Arminia Bielefeld
2003–2006 44 (4) Hertha Berlin
2006–2009 111 (32) Arminia Bielefeld
robi swoje. On się tam nauczył grać! Szczyt jego formy przeminął, ale będzie jeszcze strzelał bramki w europejskich pucharach dla Lecha ;d
Kamor Wielki
01-07-2010, 10:22
Najlepszy strzelec zespołu z Bielefeld w historii jego potyczek w Bundeslidze (36).
To zawsze jakieś osiągnięcie.
Azbestowy
01-07-2010, 17:11
Nie liczy się to co było 2 lata temu, tylko to co było przed chwilą. A gdyby Wichniarek był serio taki wspaniały w tym momencie, to raczej przedłużyłby kontrakt z Hertą a nie wracał do Lecha. Z resztą pamiętam taki jeden wywiad z nim w którym mówił, że za żadne skarby nie wróci już do Polski. A tutaj takie coś... więc według mnie pogra rok, strzeli 4-5 bramek i skończy karierę/pójdzie do Warty jak Reiss
Τettmeier
01-07-2010, 18:04
Nie liczy się to co było 2 lata temu, tylko to co było przed chwilą. A gdyby Wichniarek był serio taki wspaniały w tym momencie, to raczej przedłużyłby kontrakt z Hertą a nie wracał do Lecha. Z resztą pamiętam taki jeden wywiad z nim w którym mówił, że za żadne skarby nie wróci już do Polski. A tutaj takie coś... więc według mnie pogra rok, strzeli 4-5 bramek i skończy karierę/pójdzie do Warty jak Reiss
Ale powiedz jakie on ma tam perspektywy? W poprzednim sezonie nie strzelił żadnego gola a jego drużyna spadła do 2. Bundesligi. Miał racje że tu wrócil, może zdąży zaznać smak jakiegokolwiek jeszcze w karierze zwycięstwa. :D
@off
Ruch 1:1 do przerwy remisuje, przegrywali od 7 a wyrównał Ł Janoszka
Kamor Wielki
01-07-2010, 20:09
Oficjalnie: Faraoni podpisał kontrakt z Interem
Oficjalnie: Toldo kończy karierę
Oficjalnie: Castellazzi nowym bramkarzem Interu!
Oficjalnie: Faraoni podpisał kontrakt z Interem
Oficjalnie: Toldo kończy karierę
Oficjalnie: Castellazzi nowym bramkarzem Interu!
Kto to Faraoni? Kto to Castelazzi? Nie znam.
A Wichniarek dobry ziomal, na pewno podniesie poziom ligi, tyle że niech nikt od niego cudów nie oczekuje, że w pierwszym meczu huknie 3 bramki, w drugim 2, a w trzecim 5. Tak to nawet Rooney w Ekstraklasie by nie postrzelał. Chociaż dziwi mnie ta jego postawa. Jeszcze kilka dni temu w wywiadzie mówił, że ani myśli ruszać się z Berlina, że jakby miał zmienić klub, to tylko na Union Berlin, albo zostanie w Hercie i pomoże wrócić temu klubowi do najwyższej klasy rozgrywek. Swoją decyzję motywował, że córka chodzi do niemieckiej szkoły, że nie chce jej przepisywać znowu i tak dalej, i tak dalej. A tu takie zaskoczenie. Pożyjemy, zobaczymy : d
A Kazachstan niestety nie zatrzymał niebieskich. Ale to tylko 2:1, myślę że na lepszym boisku, w Chorzowie, pokażą klasę i przejdą do kolejnej fazy rozgrywek. Trzymam kciuki!
Martin16
02-07-2010, 09:48
Luca Castellazzi to goalkeeper, w poprzednim sezonie bronił w Sampdorii, najbardziej mnie martwi ze chłopak ma bodajże 35? Niby starzy bramkarze spisuje się co raz lepiej nawet tak wypowiadał się Jerzy Dudek na łamach N sport, ale w lidze włoskiej, wystarczy spojrzeć na bramakrzy Milanu.. : /
'Oxidosis'
02-07-2010, 09:53
wystarczy spojrzeć na bramakrzy Milanu.. : /
??????????????????
Dzisiaj za Holandią, obstawiam 2 : 1 dla pomarańczowych :d
holandia nie wygra tego meczu . jestem za brazylia a w wieczornym meczu za Ghana XD
??????????????????
chyba chodzi mu o to, że w Milanie gra dużo starych zawodników i grają po prostu słabo.
#topic
W zakładach obstawiłem 2:0 dla Brazylii. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Myślę, że Brazylia strzeli pierwszego gola, Holandia zaciekle ruszy do ataku, a Canarinios to wykorzystają i strzelą jeszcze jedną z kontra ataku.
'Oxidosis'
02-07-2010, 10:10
chodzi mu o starych bramkarzy Milanu, którzy rzekomo grają bardzo słabo. Jednak nie potrafie tego zrozumieć, Storari, który bronił przez kilka pierwszych meczów świetnie sobie radził, Dida prócz dwóch wpadek nie raz ratował dupe drużynie, Abbiati gdy dostawał szanse znakomicie dawał sobie rade.
Kamor Wielki
02-07-2010, 10:21
Ja postawiłem 3:2 na Oranje
Oxi, też nie ogarniam tego gadania. Bo bądź co bądź, im starszy bramkarz tym lepszy. Ale fakt jest faktem, Milan trochę 30+ kadrę ma, co mi się nie podoba, jak z respiratorami biegają. Ale chyba sukcesywnie odmładzają skład, nie?
A w starciu Oranje z Brazylią lepsi będą zawodnicy z Europy. Rozjadą się po kanarkach, jak bobslej po torze saneczkowym, jak łyżwiarz na lodowisku, jak snowboardzista po asfalcie...
Mowicie ze Holandia wygra ale oni nie graja rewelacyjnie na tym turnieju , przynajmniej nie tak jak oczekiwalem.
Mysle ze nikt nie zaryzykuje i nie zacznie atakowac , beda karne i wygraja Brazylijczycy.
Kamor Wielki
02-07-2010, 14:31
Nie wiem czy wiecie,ale Ameryka Południowa i Europa mają równo po 9 pucharów świata.
5 - Brazylia
2 - Argentyna
2 - Urugwaj
4 - Włochy
3 - Niemcy
1 - Francja
1 - Anglia
Te mistrzostwa rozstrzygną kto jest górą xd
Nie wiem czy wiecie,ale Ameryka Południowa i Europa mają równo po 9 pucharów świata.
5 - Brazylia
2 - Argentyna
2 - Urugwaj
4 - Włochy
3 - Niemcy
1 - Francja
1 - Anglia
Hehs, bardziej bym stawiał na Amerykę Południową. Niemcy i Holandia odpadną i lipa.
Τettmeier
02-07-2010, 15:12
Z ostatniej chwili:
Laurent Blanc został w piątek oficjalnie szkoleniowcem reprezentacji Francji. Taką decyzję ogłosiła, obradująca w Paryżu, Rada Francuskiej Federacji Piłkarskiej (FFF).
Było wiadomo od dawna, tylko na to czekałem. Bardzo się cieszę i mam nadzieję że reprezentacja Francji się wreszcie ogarnie. ;d
Wolałbym żeby wygrała dziś Holandia, na którą stawiam od początku MŚ. Nie skreślając Brazyli...
Azbestowy
02-07-2010, 15:14
Wygra Ghana i będzie nadal remis
Holandii od zawsze kibicuję, więc chyba mój typ w ich starciu z Brzylijczykami jest oczywisty...
Kamor Wielki
02-07-2010, 15:23
Newsy z Mediolanu
Dzisiejsze wydania brytyjskich gazet sportowych donoszą, iż sam Massimo Moratti skontaktował się z siedzibą Manchesteru City proponując wymianę: Balotelli za Teveza.
Sky Sport podaje bardzo intrygującą wiadomość. By może, młody pomocnik Interu Mediolan, Rene Krhin zostanie włączony do transakcji Javiera Mascherano.
Newsy z Mediolanu
Dzisiejsze wydania brytyjskich gazet sportowych donoszą, iż sam Massimo Moratti skontaktował się z siedzibą Manchesteru City proponując wymianę: Balotelli za Teveza.
Sky Sport podaje bardzo intrygującą wiadomość. By może, młody pomocnik Interu Mediolan, Rene Krhin zostanie włączony do transakcji Javiera Mascherano.
Myślisz, że Manchester City na to pójdzie? Oni w ogóle są jacyś dziwni. Każdego piłkarza chcą mieć i dają jakieś kosmiczne ceny. Zamierzają porobić extra transfery i zabłysnąć w Europie. Zobaczymy jak im to wyjdzie..
'Oxidosis'
02-07-2010, 17:51
Tak to jest, jak się bierze bezmózga felipe melo zamiast Roniego.
ŻEGNAJ DUNGA PAJACU.
tak w ogóle
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=705870&postcount=1446
Niestety, ale brazylia po przegranej 2:1 z Holandia odpala z Mistrzostw Swiata, Holandia przeszła do półfinału. Dzisiaj o 20.00 mecz Urugwaj vs Ghana.
Kamor Wielki
02-07-2010, 17:55
Szkoda,że Dunga nie wziął Adriano :<<<<<<<<<<<
No ale mecz zakończył się dla mnie pomyślnie ponieważ wygrałem dość sporą sumkę u buka xd
`diGiel <3
02-07-2010, 18:11
ja pierdole :DD jak obejrzałem ten mecz to się załamałem ;xx
to teraz myślę ,że finał argentyna;holandia
bez chuja
YEAH HOLANDIA !!!!!
Tera tylko Argentyna i jestem happy
Brazylia odpadla hahaha xD przestali grac po stracie 1st bramki... pozniej czerwona kartka dla strzelca samoboja mam nadzieje ze Ghana wygra i po 2nd zespole z Ameryki:D:D:D
Wcale nie bede plakal po Brazyli , jednym slowem PA.
Za to wieczorem Urugwaj wygra 2/3:0
Τettmeier
02-07-2010, 18:39
Yea, dobrze :D Holandia!! Teraz finał coraz bliżej ;d
Szkoda,że Dunga nie wziął Adriano :<<<<<<<<<<<
No ale mecz zakończył się dla mnie pomyślnie ponieważ wygrałem dość sporą sumkę u buka xd
Ile obstawiłeś i ile wygrałeś? w totomixie był kurs 3.50 : d
#topic
No szkoda.. Wszystko sie zapowiadało po mojej myśli, ale ostatecznie cieszę się, że Holandia wygrała, chociaż niekoniecznie była lepsza.
No szkoda Brazylii, szkoda.
I tak Argentyna wygra! :D
Azbestowy
02-07-2010, 19:37
No to już Holandia prawie ma medal. Wątpie żeby zaprzepaścili taką szansę i przegrali z Urugwajem/Ghaną. Nie wiem tylko czemu Brazylia w drugiej połowie w ogóle nie istniała...może gdyby nie ta kartka, to zdołaliby wyrównać...
Niestety, ale brazylia po przegranej 2:1 z Holandia odpala z Mistrzostw Swiata, Holandia przeszła do półfinału. Dzisiaj o 20.00 mecz Urugwaj vs Ghana.
Ło ło ło thnx za info bo nie wiedziałem
Ahahahahah, ale po pierwszej połowie na serio nie wierzyłem, że Holandia ten mecz może wygrać. Tak siarczyście wyklinałem tych obrońców, Oojera, Van Der Wiela, że prawie ścianę rozwaliłem ze wściekłości, gdy sobie z podniesionymi do góry rękami stali i patrzyli, jak Robinho pakuje piłkę do siaty. Mecz walki, agresywny, twardy, ale ten Japoński sędzia to geniusz futbolowy. Powinni go sklonować, jego asystentów też. Kapitalnie poprowadzili zawody
Martin16
02-07-2010, 22:47
Ło ło ło thnx za info bo nie wiedziałem
Ahahahahah, ale po pierwszej połowie na serio nie wierzyłem, że Holandia ten mecz może wygrać. Tak siarczyście wyklinałem tych obrońców, Oojera, Van Der Wiela, że prawie ścianę rozwaliłem ze wściekłości, gdy sobie z podniesionymi do góry rękami stali i patrzyli, jak Robinho pakuje piłkę do siaty. Mecz walki, agresywny, twardy, ale ten Japoński sędzia to geniusz futbolowy. Powinni go sklonować, jego asystentów też. Kapitalnie poprowadzili zawody
poprostu któryś z napastników brazylii sciągną na siebie środkowego obrońce i w środku pola powstała luka, która wykorzystał jeden z zawodników brazylii dogrywacjąc piłke do Robinho, a ten juz wiedzialem co z nią zrobić. Co do sędziego to jakiś zamulony biegał po tym boisku i gwizdał z opóźniem.
Póki co czekam na karne. : )
No i doczekałem się karnych :D nawet 1 więcej w meczu w ostatniej minucie, szkoda troche Ghany, ale myśle ze przegrali w tych karnych po strzale capitana, strzał zlekceważył, a resztę przegrali w głowach.
.:Speed Fireman:.
02-07-2010, 23:18
Brawo urugwaj!
Niesamowity pech ghany :d
Τettmeier
03-07-2010, 07:57
Nie wytrzymali presji. No cóż, taki jest futbol. Jeden wygrywa, drugi przegrywa. Mimo wszystko kibicowałem Ghanie i szkoda mi tych piłkarzy. Urugwaj może spokojnie powalczyć o 3 miejsce z Paragwajem, jeśli do finału nie przejdzie. :P
Azbestowy
03-07-2010, 08:09
SUAREZ DOBRY BRAMKARZ
*****, to jest pech. Ghana byłaby o krok od wejscia do finału, wszedłby mi typ...
Oranje ! H@h@h@h gdzie ta wasza 'wielka' brazylia ? 0 we wczorajszym meczu !
Holandia - argentyna finał i kazek dajesz mi nagrode.
Urugwaj coraz bliżej, jeszcze troche i ta modelka będzie latać nago po ulicy. :D
Ghana niesamowity pech, a już byli tak blisko.
Dzisiaj Argentyna vs Niemcy, obstawiam 1;0.
Vernereq
03-07-2010, 10:44
Ja stawiam dzisiaj w meczu niemcy-argentyna 2;1, ale nie wiem dla kogo XD
Jak się nie strzela karnego w 120 minucie to tak jest. ;| Raczej byłem za Urugwajem, chociaż fajnie byłoby zobaczyć afrykański zespół w półfinale.
Fajnie to będzie jak niemcy pójdą na majstra :) I pewnie tak będzie, bo na tym WC prezentują best forma i najładniejszą grę ;|
Karol Strasburger
03-07-2010, 11:08
Urugwaj coraz bliżej, jeszcze troche i ta modelka będzie latać nago po ulicy. :D
Ghana niesamowity pech, a już byli tak blisko.
Dzisiaj Argentyna vs Niemcy, obstawiam 1;0.
chodzilo o Paragwaj, nie Urugwaj
Ale jestem wnerwiony! Ghana miala taka okazje ale jej nie wykorzystala. Juz myslalem ze ulubiona druzyna Azbesta przejdzie do finalu :D
Kamor Wielki
03-07-2010, 11:24
Hhaahah,ale zjebał ten ghańczyk,mega beczke mieliśmy z kumplami przed tv xXDD
Ale ogółem to liczę w tym turnieju na Arg i Uru najbardziej,także dobrze,że wygrali
Nie wytrzymali presji. No cóż, taki jest futbol. Jeden wygrywa, drugi przegrywa. Mimo wszystko kibicowałem Ghanie i szkoda mi tych piłkarzy. Urugwaj może spokojnie powalczyć o 3 miejsce z Paragwajem, jeśli do finału nie przejdzie. :P
Czyli stawiasz, że Paragwaj przejdzie Hiszpanię? Nie, nie.. Niemożliwe :P
Dobrze, że Brazylia odpadła jak powiedział Iwański oni nie grają Joga bonito tylko Joga Desperado. o.O <Wyjebałem na plerki>
GHANA :< Kibicowałem im, ale po niestrzelonym karnym w dogrywce, wiedziałem że karne przegrają.. Ironia losu, Suarez bohaterem.. :|
Taki se pazdzioszek v1.01
03-07-2010, 13:00
Na razie moje obstawienie się sprawdza.
Dzisiaj Niemcy przechodzą Argentynę i jest git, może Paragwaj sprawi małą niespodziankę... (choć wątpię)
Holandia będzie mistrzem świata ;)
Sub Zero 2
03-07-2010, 13:00
Hura , Urugwaj wygrał ! Teraz tylko Holandia i Finał.Pięknie grali.Szkoda mi Brazylii , bo Oranje są słabi.Szkoda.Dziś najlepszy mecz ćwierćfinałów : Argentyna - Niemcy.Licze na Niemców , bo mają Podolskiego.
co myślenie. Niemcy obecnie prezentuja z finalistów najpiekniejszą grę.! I chyba nikt się nie będzie ze mną o to kłócił bo Ci młodzianie grają po prostu pięknie. To co robi Bastian S. w środku to jakiś poemat, takiej roboty nikt nie wykonywał dawno. :)
Hura , Urugwaj wygrał ! Teraz tylko Holandia i Finał.Pięknie grali.Szkoda mi Brazylii , bo Oranje są słabi.Szkoda.Dziś najlepszy mecz ćwierćfinałów : Argentyna - Niemcy.Licze na Niemców , bo mają Podolskiego.
Ta. Niemcy i Argentyńczycy też są słabi. Po wyniku meczu mówisz, że ktoś jest słaby ? Czyli żeby być dobrym, to ma wygrać min 5:0 ? ...
Liczę na Argentynę a w drugim meczu Paragwaj powinien wygrać ! xd
To chyba nie obserwowales gry Anglików, którzy mimo wszystko mieli na środku takich dwóch genialnych graczy, o nazwiskach Gerrard i Lampard. To oni ruszają całą grą Anglii, warto o tym wspomnieć akurat przy słabym występie tej reprezentacji - oni się wyróżniali.
A Van Bommel i Sneider? Czemu o nich nikt nie mówi. Jeden jest tak oporowy na środku, że chyba najczęściej ze wszystkich zawodników pada ofiarą takich nieprzyjemnych, chamskich wręcz fauli i kopnięć. A drugi ma 170 cm wysokości i pcha przed sobą całą ofensywę z Robinem "Dobijaczem" Van Persiem na czele.
Liczę na finał Holandia : Niemcy. Bo jak Oranje trafi w finale na Argentyne, to sobie nie poradzi z tymi kurduplami i pograne.
@Sub~
derp, hurrrrrdurrrrrrrrr Oranje pokazało klasę, potrafiło grać do końca, Brazole się wyłączyły w drugiej połowie po stracie pierwszej bramki. I nic nie pomogła agresja Maicona, czy Robinho z czterdziestej sekundy meczu.
http://i48.tinypic.com/v6q5ue.jpg
To jest prawdziwa Brazylia!
Sub Zero 2
03-07-2010, 14:50
Ta. Niemcy i Argentyńczycy też są słabi. Po wyniku meczu mówisz, że ktoś jest słaby ? Czyli żeby być dobrym, to ma wygrać min 5:0 ? ...
Liczę na Argentynę a w drugim meczu Paragwaj powinien wygrać ! xd
Słabi w znaczeniu takim , że są słabsi od Brazylii.Argentyna i Niemcy mają wyrównany poziom , więc w Oczach Argentyny Niemcy są silni i na odwrót.Holandia a Brazylia : jak to brzmi?Brazylia jak dla mnie jest lepsza , pewnie jak dla wszystkich (oprócz HiperKibiców Oranje).Mam nadzieje , że wyjaśniłem dogłębnie.Do ^Crayona też to pisałem.Co do meczu Hiszpania-Paragwaj myśle , że nie będzie sensacji...
Karol Strasburger
03-07-2010, 15:15
I tak niemcy na końcu wygrają
'Oxidosis'
03-07-2010, 15:25
Słabi w znaczeniu takim , że są słabsi od Brazylii.Argentyna i Niemcy mają wyrównany poziom , więc w Oczach Argentyny Niemcy są silni i na odwrót.Holandia a Brazylia : jak to brzmi?Brazylia jak dla mnie jest lepsza , pewnie jak dla wszystkich (oprócz HiperKibiców Oranje).Mam nadzieje , że wyjaśniłem dogłębnie.Do ^Crayona też to pisałem.Co do meczu Hiszpania-Paragwaj myśle , że nie będzie sensacji...
Jeżeli są słabsi, to jakim kurva cudem wygrali? Wyjaśnij mi to. Ograli Brazylie czy na dzień dzisiejszy są drużyną lepszą, innego wyjaśnienia nie ma.
Niemcy i tak wygrają 3 : 1
Jednego jestem pewien.. W meczu Argentyna - Niemcy na pewno padnie wiele bramek. Myślę, że mecz będzie ciekawy i szybki.
Hehs, Maradona jak zwykle pewny siebie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja będę za drużyną z Ameryki Południowej.
Nie wiem gdzie Ty widziałeś piękną grę Urugwaju, poza bramką Forlana nic w ich grze nie było piękne. To już ładniej dla oka grała Ghana.
Póki co Niemcy - Argentyna 1:0
Powinien wejść Aguero jeśli chcą strzelić bramkę. :<
Messi chuja gra, repra mu nie leży i już chyba tak zostanie.
Martin16
03-07-2010, 17:55
Także 4:0 dla Niemiec w meczu z Argentyną, wprawdzie typowałem wygraną naszych sąsiadów ale kto spodziewał się takiego wyniku? Teraz zacznie się obwinianiego Maradonny za złą taktykę i w środku pola wystawienie tylko Mascherano.
Gdyby nie Urugwaj i niewiadomo jak Hiszpania-Paragwaj, mielibyśmy europejska 1/4 MŚ ;)
Niemcy 4:0 Argentyna.
Do 1:0 dla Niemców Argentyna potrafiła coś jeszcze ugrać ale po 2;0 już się zapadli.
2;0-4;0 dla Niemców to czysta zabawa, juz sie nawet nie cieszyli z tych goli.
Przynajmniej jestem bliższy wygranej zakładu o pare finałową. :D
Przynajmniej jestem bliższy wygranej zakładu o pare finałową. :D
Jak mozesz byc blizszy jak obstawiles Hiszpania-Wlochy?
Niemcy ladnie ich rozjechali , nikt sie tego nie spodziewal , wsyzstko zalamalo sie po bramce na 2:0.Czyli polfinal Niemcy-Hiszpania bo nie ma innej mozliwosci jak wygrana Hiszpani
Sub Zero 2
03-07-2010, 18:51
Piękne rozjechanie !!! Bardzo jednostronne spotkanie , ale piękne i tak.Teraz czekać na zwycięstwo Hiszpani , i kolejny spektakl rozjeżdżania potężnej drużyna.Maradona PaPa !!!
Ale szwabska pocisły ! ;]
Widzi mi sie finał Hiszpania - Holandia
Po 2-0 Argentyna tak jakby już nie wierzyła i się poddała. Trochę szkoda, bo zespół dobrze się zapowiadał. Teraz pewnie krytyka spadnie na Maradone, ale tak w tym sporcie jest. Argentyńczycy też mieli swoje sytuacje i mogli coś strzelić. ;x
ale rozklepana Argentyna:D szacunek dla Niemcow, zal Maradony
to ze gral dobrze w noge to nie oznacza ze bedzie dobrym trenerem
dzis jeszcze ostatni mecz 1/4 finalu czyzby 3:0 dla Europy:o???
Τettmeier
03-07-2010, 20:07
ale rozklepana Argentyna:D szacunek dla Niemcow, zal Maradony
to ze gral dobrze w noge to nie oznacza ze bedzie dobrym trenerem
dzis jeszcze ostatni mecz 1/4 finalu czyzby 3:0 dla Europy:o???
To, że przegrali mecz to nie znaczy że trzeba od razu skreślać Maradone jako trenera.. ;)
@Top
Hiszpania -:- Niemcy. To będzie emocjonujący półfinał <sram> xd Zaraz jedą z Paragwajem (który nie jest dla mnie jakimś pomiotem do wyeliminowania, dobry zespół xD) no i tyle XD Holandia - Hiszpania albo Holandia Niemcy finał!!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.