Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Pitekk
11-05-2011, 22:32
Zawisza Bydgoszcz - Lechia Zielona Góra 3:0

Kolejny mecz na drodze do awansu. Kolejny wygrany. Mimo średniej gry , wynik cieszy.
Przy remisie Miedzianki. Tracimy już tylko 1punkt do miejsca dającego awans.

Trybuny przez cały mecz puste. "Trybuna zamknięta na wniosek Donalda Tuska". Przez cały mecz piłkarze musieli grać bez dopingu oprócz wrzutów na rząd,tuska i pzpn.

A co do braku otrzymania licencji. Teraz kluby muszą złożyć dokumentacje.
Górnik Zabrze, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk, Jagiellonia Białystok,Polonia Warszawa z powodu stadionu.
I Górnik Zabrze, Polonia Bytom i Widzew z powodu długów.

Szybki jak szyba
11-05-2011, 22:32
amika, problem?
korona, problem? LECHIO BRAWO

Sambo Rastaa
11-05-2011, 22:34
Spokojnie. Przecież Śląsk i Lechia będą miały nowe stadiony, tak? Odwołanie czy coś powinno wystarczyć ; )

Jagiellonia tez??

Szybki.. Gratuluje mistrzostwa ;p jak widzisz spinalem sie z jagellonią ale umiem tez przyznac sie do porazki...

Lewy... co za FARCIARZE mozna nazwac Lechia Gdansk K... Fart

Lewy
11-05-2011, 22:52
Hahahaha chuj nie fart!.Zaczęli grać porządnie to wygrali.Ty wszędzie widzisz farta albo przekręt sędziów bo twoja Jagiellonia przegrała znów.Żale wylewasz tylko swoje bo nie umiesz się pogodzić z tym że na wicemistrzostwo praktycznie już szans nie macie.Probierz odchodzi, drużyna przegrywa i się sypie.

Co do meczu...Z 2:0 na 2:3 wyciągnąć!.Jestem dalej w szoku ale szczęśliwy że 3 pkt jadą do Gdańska!

A Wiśle Gratuluje Mistrza Polski! :)

W sobotę wygrać z Groclinem! Koniecznie!

Sambo Rastaa
11-05-2011, 23:39
Hahahaha chuj nie fart!.Zaczęli grać porządnie to wygrali.Ty wszędzie widzisz farta albo przekręt sędziów bo twoja Jagiellonia przegrała znów.Żale wylewasz tylko swoje bo nie umiesz się pogodzić z tym że na wicemistrzostwo praktycznie już szans nie macie.Probierz odchodzi, drużyna przegrywa i się sypie.

Co do meczu...Z 2:0 na 2:3 wyciągnąć!.Jestem dalej w szoku ale szczęśliwy że 3 pkt jadą do Gdańska!

A Wiśle Gratuluje Mistrza Polski! :)

W sobotę wygrać z Groclinem! Koniecznie!

1. Probierz do konca sezonu w Jagiellonii
2. nikle szanse na wicemistrza przy 2 pozycji
3. nie no wcale nie fart z 2;0 na 2;2 i 2;0 na 2;3 to nie fart
4. koncze rozmowe z tobą koralu zloty ;)

#T Barcelona zapewnila sobie mistrza
tylko ze Zenaldo zgarnie raczej pichichi ;s

Lewy
11-05-2011, 23:56
Kończysz bo nie masz argumentów to raz.W następnej kolejce wystarczy że Legia wygra,My wygramy i Śląsk i już lecicie na 5 miejsce czy tam któreś to dwa.Gdybyś oglądał mecz a nie pierdolił głupoty na forum jak to masz zazwyczaj to byś zobaczył że wynik 2:3 jest tylko i wyłącznie tym że Korona po 2:0 nas olała i się skończyło ich porażką.A trzecia bramka wpadła w 90 minucie a nie w 96 jak był koniec meczu więc o jakim farcie my tu mówimy?.Idź się wyżalać dalej nad swoim klubikiem a ja idę dalej cieszyć się ze zwycięstwa :)

Old Shidishi
12-05-2011, 15:12
http://www.weszlo.com/news/6834

Dobry mecz.
Polecam.

Co to za liga w ogole ?:o Dziwne ze sedzia dopuscil takie boisko do gry...

@sambo rastaa
I mam nadzieje ze to nie ostatni tytul Barcy w tym sezonie :D

Krulowiec
12-05-2011, 15:17
Marihóana , bardziej pasuję Żelando (:

# topic

Już się nie mogę doczekać Finału, oby mecz był zacięty, ale też fair - play, bez pomocy sędziów z obu stron.

Sambo Rastaa
12-05-2011, 17:17
Marihóana , bardziej pasuję Żelando (:

# topic

Już się nie mogę doczekać Finału, oby mecz był zacięty, ale też fair - play, bez pomocy sędziów z obu stron.

nie bardzij pasuje zenaldo bo to zenujacy gosc ktory nawet dziecko za kase se kupil ;]

Pitekk
12-05-2011, 17:20
Trzeba pogratulować pzpnowi i policji. Jakże genialnego pomysłu o zakazie przyjmowania kibiców gości do końca sezonu.

My i tak mamy zakaz wyjazdów zorganizowanej grupy kibiców. Ale przecież nikt nie zabroni nam wycieczki.

'Oxidosis'
12-05-2011, 20:44
A wyobraźcie sobie, co by się działo, gdyby w następnej kolejce Lechia i Śląsk wygrały swoje spotkania, a Legia z Jagą zremisowała. Wtedy bylibyśmy świadkami sytuacji, w której kluby uwielbiane wzajemnie zajmowały by 3 pierwsze miejsca w tabeli. 1. Wisła 2. Śląsk 3. Lechia

Posiu
12-05-2011, 21:30
Donald matole twój rząd obalą kibole !

Lewy
12-05-2011, 21:39
Zapomniał Donek jak kibolem był.Rozliczymy się na jesień jak będą wybory...

_woto_
12-05-2011, 21:44
oliwa sprawiedliwa

Przeciwko pomocnikowi Barcelony zostało wszczęte postępowanie w związku z jego zachowaniem w meczu z Realem Madryt. Niewykluczone, że zabraknie go w finale Ligi Mistrzów 28 maja na Wembley.
Sergio Busquets pod adresem Marcelo wielokrotnie przejawiał rasizm i brak akceptacji jego skóry. Postępowanie dyscyplinarne ma zdecydować o tym czy gracz „Blaugrany” złamał przepisy czy też nie. Piłkarz miał nazwać Brazylijczyka „mono” czyli małpą.

- UEFA postanowiła zbadać zachowanie piłkarza i sprawdzić czy złamał on artykuł 11, który reguluje przepisy związane z rasizmem. Jego postawa w dniu 27 kwietnia przeciwko Realowi Madryt w pierwszym meczu odbiła się sporym echem w mediach – głosi oficjalne stanowisko organizacji piłkarskiej.

- Postępowanie toczyć się będzie na podstawie nagrania video, stanowiska klubu Realu Madryt i samego piłkarza. Narada zwołana zostanie w niedzielę 15 maja i następnego dnia obie strony dowiedzą się co postanowiono – dodano na stronie UEFA.

Tym samym Sergio Busquets mógłby być zawieszony na finałowy mecz z Manchesterem United na Wembley i musiałby zapłacić grzywnę finansową w wysokości, którą zarządzi UEFA.

Crayon
12-05-2011, 23:20
Niech jeszcze zrobią porządek z Mascherano, Pedro i Alvesem, symulantami, płaczkami, to Barcelona wyjedzie z trzema bramkami w plecach z Wembley i nikt im zraszaczy nie włączy, bo to nie ich teren

Sambo Rastaa
13-05-2011, 10:12
Zapomniał Donek jak kibolem był.Rozliczymy się na jesień jak będą wybory...

a co zaglosujesz na jarka ? cala ta banda czworga czyli sld pis po i psl to jest to samo... tylko sie nahapac .. a jarek to najlepszy po trupach do celu ;p

ostatnio slyszalem ze na legii gniazdowy namawa do kupowania radiomaryjnej gazety polskiej i naszego dzennika haha w ktorej w kazdym wyaniu jest nowa teoria zamachu na kaczora ;p

mysle ze trzeba partie JKM-a wybrac ;p

#T Dzis 27 kolejka ekstraklasy ^^ ( nie offtopuje Crayon :)

Lewy
13-05-2011, 12:18
a co zaglosujesz na jarka ? cala ta banda czworga czyli sld pis po i psl to jest to samo... tylko sie nahapac .. a jarek to najlepszy po trupach do celu ;p

ostatnio slyszalem ze na legii gniazdowy namawa do kupowania radiomaryjnej gazety polskiej i naszego dzennika haha w ktorej w kazdym wyaniu jest nowa teoria zamachu na kaczora ;p

mysle ze trzeba partie JKM-a wybrac ;p

#T Dzis 27 kolejka ekstraklasy ^^ ( nie offtopuje Crayon :)

Głosowałeś na PO to teraz masz...Ja nigdy na nich nie głosowałem i nie zamierzam.Tylko JKM i teraz też na jego partie zagłosuje.

Wiesz co gdybym w ostateczności miał do wyboru PO czy PiS to wiedz że na Tuska głosu bym nie oddał.Już wole Kaczyńskiego od niego.

A tak nawiązując do tematu:

Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa x2
Korona Kielce - Arka Gdynia x2
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 1
Lech Poznań - Ruch Chorzów 1x
Polonia Bytom - Górnik Zabrze 2
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów 1
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin x
Wisła Kraków - Cracovia 1

_woto_
13-05-2011, 13:43
a jarek to najlepszy po trupach do celu ;p

http://www.youtube.com/watch?v=-UvOfs8OcH8

Sambo Rastaa
13-05-2011, 14:31
http://www.youtube.com/watch?v=-UvOfs8OcH8

KLASYK :D Jarek Still DRE ;] a tak wogle to pierwszy raz z Lewym sie zgoze tylko JKM! ;] w koncu trzeba skonczyc tworzyc rzady ktore nam podpowiada telewizja...

#T Olisadebe wroci do polski prawdopodobnie hehe ;]

Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa 1
Korona Kielce - Arka Gdynia x
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 1x
Lech Poznań - Ruch Chorzów 1
Polonia Bytom - Górnik Zabrze 1
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów x
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin 1
Wisła Kraków - Cracovia x - Lewy zara napisze ze wyje z takiego typu i ze pewnie mam nadzieje na mistrza nie nie mam a remis dlatego ze derby i to roznie bywa wiec mysle ze remis.. chociaz pieknie by bylo 4 porazki wisly albo 3 i 1 remis i jagiellonia zdobywa mistrza haha ;] ale jasne jest ze to nierealne ;p zeby nie bytom i widzew ech ech.. ale wicemistrz tez bedzie swietny 3 bedzie lechia 4 legia ;p i one zagraja w uefa.. byle Lechia nie powtorzyla sukcesu z PZP z juventusem hehe ;] 0;7 ;] zartuje zartuje ;p

Meercan
13-05-2011, 15:25
A ja tak o to typuje wyniki 27 kolejki :)

Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa 1
Korona Kielce - Arka Gdynia x
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa x2
Lech Poznań - Ruch Chorzów 1
Polonia Bytom - Górnik Zabrze 2
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów x
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin x
Wisła Kraków - Cracovia 1x

Mogę jeszcze dodać że stadion Śląska z Bełchatowem będzie zamknięty i Zagłębie-Wisła(w następnej kolejce) również zamknięty.

@down
Chyba każdy się może pomylić nie?

Lewy
13-05-2011, 15:48
@Sambo Rastaa

Co do Juventusu wtedy mieli najlepszy skład w Europie (Chyba zdobyli nawet PZP) więc odpaść z takim przeciwnikiem wtedy to nie był żaden wstyd :).

Co do derbów Krakowa nie wrzeszczę na twój typ ponieważ też jest realny (Craxa będzie za wszelką cenę starała się wygrać by nie spaść także będą gryźć trawę.Wisła też nie odpuści tego meczu bo zapewne wiedzą że dla kibiców to najważniejsze wygrać derby).Stawiam że wygra Wisła ale tak jak mówiłem - remis też biorę pod uwagę :)

@Meercan

"Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa 2x" - Z tego typu rozumiem tak.Remis lub wygrana gości a z twojego typu wynika że My jako że gramy u siebie to jesteśmy gośćmi.To co Groclin jest gospodarzem w Gdańsku?.Ciekawe... :)

Stadiony Śląska i Zagłębia zamknięte.Co tu się dzieje...

Szybki jak szyba
13-05-2011, 16:03
Kopacze nie odpuszczą derbów, sam Meli mówił, że wie jaki ten mecz jest ważny dla kibiców. Nasz trenejro mówił podobnie a w wywiadzie Małecki powiedział coś w tym stylu : "Z cracovią straciłem mistrzostwo rok temu, teraz zrobię wszystko żeby to mistrzostwo odzyskać i to właśnie w meczu z cracovią"

Nie dość, że zrehabilitujemy się za wcześniejszy rok to jeszcze gorszą stronę Błoń spuścimy do 1 ligi.

Sambo Rastaa
13-05-2011, 18:38
Stadiony Śląska i Zagłębia zamknięte.Co tu się dzieje...

i jeszcze Widzewa ... Tusk sie pogrąża .. tylko JKM ;p

lece na stadion pozniej opisze co na trybunach ;p bo pewnie goraco bedzie

Szybki jak szyba
13-05-2011, 22:33
jaga 0:0 legia elegancko
Teraz Lechia i Śląsk wygrywają i robię ssa, drukuje i za X lat pokazuję wnukom screena tabeli.

Crayon
13-05-2011, 23:25
Tylko JKM i teraz też na jego partie zagłosuje.
Haha, beka z Ciebie i Twoich poglądów politycznych. Jak głosujesz na JKM to pozdrawiam Ciebie, wszechpolaku. To jest typek, który nazywa demokrację gównokracją, ciesz się, że masz wolność słowa i możesz na stadionie krzyczeć na kogo i na co chcesz. On takich jak Ty, fanatyków, to pozawieszałby jak pederastów

Tusk sie pogrąża .. tylko JKM ;p
Paucze na Tuska, wielki opór Kaczyńskiego. Przecież to polityczna norma, opozycja tyra rządzących i vice versa. Gdyby Kaczyński zamknął stadiony, to Tusk na 100% oburzyłby się i powiedział, że to nie jest wyjście. Ale co ja tam wiem, przecież nie będziecie mnie słuchać. Zmanipulowani przez politykę, heh

@Mecz Górnika z Polonią bardzo fajny, bramka na 2:1 w 94 minucie to są stadiony świata, pierwsza liga angielska, hiszpańska, włoska, liga mistrzów, akcja godna finału, finału ligi mistrzów, mistrzostw europy, świata. No *****, zachwycałem się na żywo, zachwycam się non stop. Zagrali niesamowitą akcję, od bramki do bramki, mega, mega, mega! Link do akcji (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91836,9595918,27__kolejka__Polonia_B____Gornik_ 1_2__Jez__1_2_.html)

@down
Eh, dlatego ten kraj wygląda tak jak wygląda...

Sambo Rastaa
13-05-2011, 23:33
jaga 0:0 legia elegancko
Teraz Lechia i Śląsk wygrywają i robię ssa, drukuje i za X lat pokazuję wnukom screena tabeli.

a jezeli slask wygra.. B-jezeli lechia to musi co najmniej 2 bramkami...
C- nie zdziw sie jak lechia rozjebie wam zgode ze slaskiem he..

nie wiem co sie dzieje tyle okazji co w tym meczu to nie wiem naprawde.. co sie dzieje z ta druzyna nie grali zle ale jednak jest do dupy...

a na Łuku : "Gdzie sie podzialy tamte brameczki , tamta druzyna taaaamten styyyl" i oczywicie protest ;p

@up ja predzej bym wybral leppera niz teo chorego czlowieka jarka.. ;]
nie wiem moze ty myslales ze JKM to kaczynski .. ale moze sie myle JKM - Janusz Korwin Mikke ;p

JAGIELLONIO JAGIELLONIO MY WIERZYMY! trzeba sie modlic o jak najlepsze nastepne... jak z korona nie wygraja to zalamka...

Lewy
14-05-2011, 00:15
Haha, beka z Ciebie i Twoich poglądów politycznych. Jak głosujesz na JKM to pozdrawiam Ciebie, wszechpolaku. To jest typek, który nazywa demokrację gównokracją, ciesz się, że masz wolność słowa i możesz na stadionie krzyczeć na kogo i na co chcesz. On takich jak Ty, fanatyków, to pozawieszałby jak pederastów

To sobie k**** głosuj na PO.Niech jeszcze większe podatki wklepią a płace niech dalej stoją.Ty masz ze mnie bekę a ja będę miał z Ciebie jak zaczniesz utrzymywać rodzinę to zobaczymy jak wtedy będziesz płakać że wszystko drogie jest.

Tylko Janusz Korwin-Mikke coś sobą reprezentuje, uczestniczy w marszach patriotycznych i potępia tych wszystkich pajaców z obecnego rządu.Zapoznaj się z jego elektoratem zamiast pier*** trzy po trzy..

Jestem ciekaw czy za to że mam inne zdanie niż ty dasz mi warna...

Żeby tylko Offtopicu nie robić

Dobrze że Jagiellonia na remis.Teraz tylko Wygrać z Groclinem :).Legia 2 czerwone nieźle.A to jak Górnik w końcówce wyrwał 3 punkty to niespodzianka.Ale kolejkę temu przecież remis też uratowany :)

BTW u nas na wejście na bramki wprowadzili że trzeba mieć dowód przy przechodzeniu.Paranoja...

@Down
Nie jestem ani dresem, ani łysym.Głosuj na Bronka i Donka ale zapewne nie zagłosujesz bo po twoich wpisach wydaje mi się że 18nastki nie skończyłeś.Jeżeli ja jestem idiotą to ty kim musisz być kretynie, który woli by u władzy byli ludzie co wiecznie robią społeczeństwu pod górkę.Zapewne nie pamiętasz jak 4 lat temu górnicy protestowali z powodu emerytur dla nich w Warszawie...

Jesteś debilem i już skończ się kompromitować bo mi Ciebie szkoda.Tylko nie warnuj bo skoro potrafisz mi ubliżać to z jakiej racji nie mogę tobie?.Moderator od siedmiu boleści :)

Rodzice utrzymują to się naśmiewa ale jak znajdziesz robotę i będziesz sam na siebie zarabiać wszystko opłacając to już nie będzie Ci tak do śmiechu.

Aha i jeszcze jedno.Skoro jesteś takim "kibicem" popytaj na Górniku jakie tam mają poglądy polityczne.Chyba że bez kitu nie masz tam znajomych.

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że jesteś "Tęczowy".Brakuje tylko byś opisywał swoje przeżycia z parad równości :)

Jak chcesz się dalej wykłócać ze mną w sprawie polityki to na PW wal podam ci swoje GG bądź załóż oddzielny temat bo syf się robi

/Kur.. jak to forum wolno działa!

Crayon
14-05-2011, 00:33
ahahahahahahahah teraz wyobraziłem się Ciebie takiego w dresie adidosa i łysego pajaca stojącego na płocie przed innymi łysymi pajacami i wykrzykującego nacjonalistyczne, rasistowskie i antysemickie hasła. Syjoniści do Syjamu i tak dalej. Reprezentuje sobą tyle co gówno parujące na rozgrzanym słońcu. Potępia pajaców z obecnego rządu bo jest dla nich opozycją. A jeśli dla Ciebie marsze "Wszechpolaków'(tych Prawdziwych Polaków) to marsze patriotyczne, to nie wiem. Dla mnie to są szowinistyczne marsze. Ten człowiek chciałby odebrać prawa wyborcze kobietom, krytykuje demodupokrację i zarazem podaje za wzór Szwajcarię, bo nie przystąpiła do UE. No i jest homofobem, szowinistą, rasistą, antysemitą, nacjonalistą. Gdyby był u władzy, mielibyśmy swojego Pinocheta. Dzięki Bogu, takich idiotów jak Ty jest niecały 1%

A wracając na ziemię - jutro United wystawia najsilniejszy skład na Blackburn, które walczy z całych sił o utrzymanie. Mam nadzieję, że urwą im chociaż punkt, co da nam mistrzostwo kraju, dziewiętnaste. I Liverpool będzie płakać, bo będzie gorszy. No i żeby nie było jakiś kontuzji, bo finał z katalońską krową czeka. Blackpool to będzie walka rezerwowego składu z drużyną, która będzie też drapać do końca, żeby nie spaść. Szkoda by było w sumie. Lubię Blackpool, najmniejszy klub, najmniejsze zarobki, najmniejsze budżety i bardzo fajna, siłowa gra. Chciałbym ich w Premier League.

@co do przechodzenia przez bramki - u nas czasami sprawdzają dowód, czasami nie, zależy od humoru. Ale warto mieć przy sobie ;d

Old Shidishi
14-05-2011, 09:12
@Crayon

Nawiązując jeszcze do Twojej wypowiedzi o ukaraniu Alvesa, Pedro, Mascherano. Tak jasne powinny jeszcze ukarac Messiego, Inieste, Xaviego, Valdesa i Puyola za bujna czupryne :C <ironiczny śmiech>. W takim razie ja proponuje zawieszenie Rooneya (za twarz) :/. Co sie stalo to sie nie odstanie i już nie cofniesz czasu do momentu tamtych zdarzeń. Czekajmy spokojnie do finału, tam się wszystko roztrzygnie :)

SedaN*
14-05-2011, 09:20
Crayon skoro tak lubisz Blackpool to dajcie im wygrać, z Blackburn w sumie też możecie..

A fajnie byłoby gdyby w tabeli było Wisła/Lechia/Śląsk, pewnie też bym screena zrobił chociaż nie jestem fanem ekstraklasy ;P

Meercan
14-05-2011, 10:49
Powiem wam że mam taką beke z Jagi że chuj. Grając przez 25mi w przewadze dwóch zawodników i nie strzelić bramki to na prawdę mistrzostwo świata. Jeszcze że Legi z piłką wyszła może dwa razy. Probierz chyba zapomniał zrobić treningu strzeleckiego, bo Burkhardt strzelał chyba z 6x i ani razu w światło bramki. Dostał piłkę nie ważne czy 30/40 walił, ale Panu Bogu w okno. W tej Jadze na prawdę przydałby się nowy trener. Bez spiny ale moim zdaniem Jaga nie zasługuję na LE.

Szybki jak szyba
14-05-2011, 13:01
ahahahahahahahah teraz wyobraziłem się Ciebie takiego w dresie adidosa i łysego pajaca stojącego na płocie przed innymi łysymi pajacami i wykrzykującego nacjonalistyczne, rasistowskie i antysemickie hasła.

Paweł nie jest łysym dresem to ci mogę potwierdzić a od krzyczenia antysemickich haseł jestem ja.

W sprawach polityki nie powinienem się wypowiadać bo jeszcze gówniarz jestem i głosować bd mógł dopiero za rok ale jak na moje to żeby rządzić nie nadaje się tam nikt i wkurwia mnie to, że podczas głosowania należy wybrać "mniejsze zło"

Jutro na R22 będzie doping cały mecz ale jak z oprawą to nie wiem bo na amice też miała być oprawa i nawet została ona przygotowana (!) ale klub nie pozwolił wnieść jej na stadion bo "zawierała treści, które mogły kogoś urazić" ... (oczywiście klub nie zgodził się ze strachu, że mogą zamknąć stadion na derby lub jeszcze dłużej a wtedy kasy troche mniej :/ )

Tak się napaliłem na wyjazd na legię a tu rząd zamyka wszystkie trybuny gości, poezja.

Sambo Rastaa
14-05-2011, 17:12
Powiem wam że mam taką beke z Jagi że chuj. Grając przez 25mi w przewadze dwóch zawodników i nie strzelić bramki to na prawdę mistrzostwo świata. Jeszcze że Legi z piłką wyszła może dwa razy. Probierz chyba zapomniał zrobić treningu strzeleckiego, bo Burkhardt strzelał chyba z 6x i ani razu w światło bramki. Dostał piłkę nie ważne czy 30/40 walił, ale Panu Bogu w okno. W tej Jadze na prawdę przydałby się nowy trener. Bez spiny ale moim zdaniem Jaga nie zasługuję na LE.

bywa.. beke to ma cala kibicowska polska z AMIKI ... na LE to wlasnie AMIKA nie zasluguje bo jest na miejscu jakim jest i to jest kryterium "zasluzenia" na LE .. i prosze nie rob z siebie blazna.. bywa ze nie strzela sie bramek.. jeszcze jest okres przygotowawczy itp.. kuchenkorz nie zajmie miejsca nawet w pierwszej 8-ce i to cie boli ;p

Meercan
14-05-2011, 19:08
bywa.. beke to ma cala kibicowska polska z AMIKI ... na LE to wlasnie AMIKA nie zasluguje bo jest na miejscu jakim jest i to jest kryterium "zasluzenia" na LE .. i prosze nie rob z siebie blazna.. bywa ze nie strzela sie bramek.. jeszcze jest okres przygotowawczy itp.. kuchenkorz nie zajmie miejsca nawet w pierwszej 8-ce i to cie boli ;p

Ja pierdole idź się lecz ok? Ja tylko opisuję jak grali a ty zaczynasz spine walić *****. Nie zasługujemy na puchary fajny sobie to powiedziałeś. Wy się nawet nie dostaliście więc zamknij jape ok? My wyszliśmy z grupy i odpadliśmy z zespołem co gra w "finale". Jesteście chyba bez zwycięstwa od 4 spotkań. To że macie 5 punktów więcej to nie znaczy że jesteście lepsi. Tak i tak jak się dostaniecie to nic nie zagracie bo macie chuj a nie zawodników(Sam to Franek przyznał) i chuj a nie stadion. Jedynie co w waszej drużynie jest dobre to trener bo nasz to jest wynalazek.

'Oxidosis'
14-05-2011, 19:19
Śląsk vice liderem, beka.

Beka to z tego Sambo Rasta, który spinał jaka Jaga jest najlepsza a reszta cienka, a tu się okazuje, że Twój klubik leci w dół : (

Jestem przekonany, że Jagi nie będzie nawet w pucharach. Elo.

Szybki jak szyba
14-05-2011, 20:07
@up
JAK ŚMIESZ WJEŻDŻAĆ NA JAGIELLONIE SKORO ONA BŁYSZCZY I IDZIE NA MAJSTRA?!?!/321?1?#!3!?!?!/1
DOWUD????/?/? ŁAP:

Jagiellonia - Gornik 2;0 !
jutro wisla cudzoziemska porazka i 3 pkt a beda sie jeszcze z innymi bili a my mamy najciezsze za soba ;)

JAGA NA MAJSTRA

P.S @up nie masz czego zalowac 1 strzal celny gornika :D

a do podpisu szybki jak szyba ... chyba nie wyjdzie mistrzostwo w tym roku bo jaga znowu blyszczy ;)

SedaN*
14-05-2011, 20:13
Jaga na majstra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111

_woto_
14-05-2011, 20:45
Jaga na majstra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111

yhy, chyba na bolca

@top
gratulacje dla manczesteru

Sambo Rastaa
14-05-2011, 21:13
@up
JAK ŚMIESZ WJEŻDŻAĆ NA JAGIELLONIE SKORO ONA BŁYSZCZY I IDZIE NA MAJSTRA?!?!/321?1?#!3!?!?!/1
DOWUD????/?/? ŁAP:

ja sie nie wstydze tego wole pisac tak niz miec nielogiczne napisy w podpisie xD a tak btw.wisla cudzoziemska sie rozsprzeda i oczywiscie jak zwykle estonia albo azerbejdzan ;)

Szybki jak szyba
14-05-2011, 21:26
"Cechuje nas pojęcie, którego wy nie znacie - WIERNOŚĆ, dzisiaj wrogu wczoraj bracie" Jak się ma IQ poniżej 60 to się nie rozumie tego zdania a ja tłumaczył ci go nie będę bo ja na napisaniu stracę kilkanaście sekund a ty zastanawiając się stracisz kilka godzin twojego i tak nic niewartego żywota.
NIE MARTW SIĘ MOŻE ZA ROK PÓJDZIECIE NA MAJSTRA

Lewy
14-05-2011, 22:01
Lechia Gdańsk - Groclin Warszawa 0:0

Szkoda 3 pkt.To były stracone 2 bo Groclin był do ogrania jak najbardziej.A była szansa na Wicelidera.Gratulacje dla Śląska!.U nas brak zorganizowanego dopingu.Co najwyżej było "Ole, To My Kibole" ,"Tusk ty matole, Twój rząd obalą kibole".Doping dla Lechii sporadyczny :).Najczęściej pozdrawialiśmy Roberta Kubice,Justynę Kowalczyk,Adama Małysza itp.Jest to odpowiedź na zamykanie stadionów bezpodstawnie i protest OZSK.Taki mecz bez historii.Jestem ciekaw czy stadion nam zamkną! :D

Jutro Wisełka przypieczętuje Mistrza!

Bondi
14-05-2011, 22:51
Brawo Śląsk! W sierpniu europejskie puchary na nowym stadionie. Mam nadzieję, że zawitam :D

Crayon
14-05-2011, 23:33
Lewy Twój poziom wiedzy na temat polityki jest równy dupie Kaczyńskiego, więc nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować na temat człowieka, który uważa totalitarną politykę Hitlera za dobrą bo wyzyskiwał Polaków trzy razy mniej niż Kwaśniewski, homosiów dzieli na homosiów i <tfu> gejów, a to kojarzy mu się z innym słowem na g, jest przeciwny Unii Europejskiej jak każdy dobry Europejczyk, uważa kobiety za idiotki i tak dalej, i tak dalej. Naprawdę, szkoda gadać o takim idiocie.

Dzięki Bozi takich oszołomów jak Ty jest ledwo jeden procent.

Tak na marginesie - śmiesznie,jestem gówniarzem niepełnoletnim, bo nie zgadzam się z Twoją opinią poglądową : D

W takim razie ja proponuje zawieszenie Rooneya (za twarz)
No i tym się różnimy. Ja proponuję zawieszenie płaczków za ich zachowanie na boisku, aktorstwo pierwszej klasy, tyle że oni przy takiej dyspozycji powinni biegać po deskach teatru, a nie boisku do piłki nożnej. Ty natomiast proponujesz zawieszenie twardziela za twarz. Swoje wycierpiał, za to jak potraktował słownikowo kamery na stadionie West Hamu, więc oddupc się od Shreka. Always red, once a blue, always red, once a blue.

Crayon skoro tak lubisz Blackpool to dajcie im wygrać, z Blackburn w sumie też możecie..
Daliśmy ten punkcik Blackburn, chujny strasznie mecz Kuszczaka, szkoda chłopaka. Pewnie odejdzie po sezonie, bo on musi grać, to nie jest Jurek Dudek, żeby siedzieć na ławce rezerwowych. Teraz w rezerwowym składzie Blackpool, mam nadzieję że wygrają i utrzymają się w lidze, bo bardzo ich lubię - nieobliczalni, oporowi, waleczni.

@2down
Mhm, mam gdzieś gdzie mieszkam, jak mieszkam i że są takie ceny a nie inne. A myślisz że ten Twój JKM to by przyszedł i za pociągnięciem magicznej różdżki to by zrobił tak, że wszystko byłoby za darmo, co nie? Wiem jakie ma poglądy, wystarczy zerknąć trochę na jego bloga, żeby się przekonać, jak bardzo szowinistyczny to osobnik. I kolejna beka, bo napierdalasz jak nienormalny z tym Tuskiem, a ani razu nie napisałem Ci, żebym popierał Donalda, czy drugiego Kaczora, albo Komorowskiego. Nie popieram żadnego z nich. W wyborach byłem za Komorowskim, bo trzeba było wybrać mniejsze zło, bo żyjemy w katolickim ciemnogrodzie i niszczymy sami siebie od środka pozwalając takim oszołomom jak oni rządzić, ba - popieramy ich.

Poznaj zasady działania rynku a potem płacz, że ceny idą w górę. To nie jest zależne tylko i wyłącznie od widzimisiów polityków. Oni mogliby obniżyć ceny, ale po kilku latach bylibyśmy bankrutami, że nawet pożyczka od UE by nam nie dała niczego. Ale co ja wiem, przecież nie popieram JKMa, na prezydenta oszołoma!

Szybki jak szyba
14-05-2011, 23:43
Popatrzcie na koszulkę Błaszczykowskiego ;)
http://img705.imageshack.us/img705/6228/15hj5om.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/705/15hj5om.jpg/)

Lewy
14-05-2011, 23:49
Lewy Twój poziom wiedzy na temat polityki jest równy dupie Kaczyńskiego, więc nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować na temat człowieka, który uważa totalitarną politykę Hitlera za dobrą bo wyzyskiwał Polaków trzy razy mniej niż Kwaśniewski, homosiów dzieli na homosiów i <tfu> gejów, a to kojarzy mu się z innym słowem na g, jest przeciwny Unii Europejskiej jak każdy dobry Europejczyk, uważa kobiety za idiotki i tak dalej, i tak dalej. Naprawdę, szkoda gadać o takim idiocie.

Dzięki Bozi takich oszołomów jak Ty jest ledwo jeden procent.

Tak na marginesie - śmiesznie,jestem gówniarzem niepełnoletnim, bo nie zgadzam się z Twoją opinią poglądową : D

Właśnie udowodniłeś że wolisz przy władzy PO Bądź PiS :).Gratulacje!.Jesteś kretynem :).I na tym kończę dyskusje z Tobą bo nie ma sensu gadać jak do ściany.Widać że jego poglądów nie czytałeś i wiesz o nim tyle co w TV usłyszałeś.Wywieś jeszcze w swoim oknie transparent "Kocham Tuska" Hahaha.

I to prawda jesteś gówniarz.Bo ty żyjąc na utrzymaniu rodziców masz gdzieś to kto rządzi krajem i że wysokie ceny są.Bo za wszystko rodzice płacą...Zobaczymy za kilka lat :)

@2UP
O tak ceny działania rynku!.5,20 1l benzyniaka u nas w tym 4zł to podatek dla rządu.Tak samo jest z żywnością.Wyższy vat, wyższa cena, więcej idzie dla rządu.Skończ już pier....Masz za słabe argumenty.I sam powiedziałeś że głosowałeś na Komorowskiego.W naszych kibicowskich szeregach mówi na takich "ciemna masa, która łyka wszystko co w tv powiedzą".

Widać że Ślązak ma inny tok myślenia.Już mi się nie chce czytać twoich pierdół na forum i zgrywania kozaka.Napisz do mnie na PW podam Ci gg i możemy się spierać.Jak nie zawsze możesz do mnie przyjechać choćby na reprezentacje 9 czerwca.Jako że jest bojkot tego meczu ja nie widzę problemu usiąść gdzieś w barze i przedyskutować parę spraw.I nie jest to typowe zachowanie internetowego kozaka "przyjeżdżaj do mnie i ci naje***".

I skończ z tym lamerskim tekstem "beka z Ciebie" bo patrze na takie wypowiedzi jak na spinające się dziecko.Masz coś jeszcze do dodania zapraszam na PW.

Koniec OffTopa ale żeby szanowny mod nie wykasował postu:

W tej kolejce na trybunach były jaja a największe chyba na ŁKSie "Mydełko Fa" na 2 strony :)

_woto_
15-05-2011, 09:02
Obraniak ratuje OSC "wejsciem smoka"
http://www.youtube.com/watch?v=lTep3b6EXjE

Moim zdaniem powinien odejsc gdzies i grac caly sezon

http://d.webgenerator24.pl/k/r//gv/x2/osnursow884cgs8cwks804wwkg4.1000.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=3AvawAKpLUI&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=jMcs-_Z7EZ8&feature=player_embedded

SedaN*
15-05-2011, 14:20
Obraniak ładnie pierdolnął, niemal identyczna bramka jak w meczu z WKS. Pewnie ćwiczone na treningach : d

Lewy
15-05-2011, 19:02
Mistrzem Polski jest Wisła! Wisła Najlepsza jest! Wisłę trzeba szanować! Wisłę ten nasz TS! :)

_woto_
15-05-2011, 19:07
Nie wiem co to byl za mecz w wykonaniu Arsenalu. Chyba sie szykuja eliminacje do LM.

Szybki jak szyba
15-05-2011, 20:40
Derby nasze, mistrzostwo nasze czego chcieć więcej? No chyba tylko 2 i 3 miejsca dla Śląska i Lechii byłoby cudownie. Zdziwił mnie doping pikników na E ale dobrze było, G też ostro nakurwiało. Chciałem wyniku gdzieś 3-4:0 i bramki Meliego i Małego ale jak już sam Melikson trafił też jest dobrze. Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie!

Τettmeier
15-05-2011, 20:45
Brawo dla Wisły. Dobra i przede wszystkim równa gra przez cały sezon zaowocowały mistrzostwem Polski. Świetna polityka prowadzenia zespołu dała mi nadzieję na pokazanie czegokolwiek w europejskich pucharach. Jest git. :)

SedaN*
15-05-2011, 20:53
Brawo WISŁA! Ale Małecki to idiota : \

Szybki jak szyba
15-05-2011, 21:05
Oglądałem lige + do połowy bo mama wyjebała mnie do matmy pod pretekstem "ja teraz będę oglądała x faktor a Ty idź się uczyć" no ale bez przesady jak można "odczytać to co powiedział z ruchów warg"? -.- Na bank Mały nic podobnego nie powiedział a nawet jeśli to ten ntikiza coś tam kopnął go jak Mały się podnosił więc nie nazywaj go idiotą...

@down
Na powtórce puszczonej w zwolnionym tempie, bez najmniejszych problemów można wyczytać z ruchu ust to, co Małecki miał do przekazania zawodnikowi Cracovii.

wierz mediom pyro wierz

Meercan
15-05-2011, 21:16
Oglądałem lige + do połowy bo mama wyjebała mnie do matmy pod pretekstem "ja teraz będę oglądała x faktor a Ty idź się uczyć" no ale bez przesady jak można "odczytać to co powiedział z ruchów warg"? -.- Na bank Mały nic podobnego nie powiedział a nawet jeśli to ten ntikiza coś tam kopnął go jak Mały się podnosił więc nie nazywaj go idiotą...

WTF?
Coś jeszcze?

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/2010-2011/skandaliczny-malecki_sto2792292/story.shtml

A co do mistrzostwa Wisły gratuluję. Jako jedyny klub pomyślał i dobrze rozprowadził pieniądze za Pawła Brożka i kupili za niego dobrych parę grajków jak na nasza ekstraklase.

A co do Arsenalu to chyba Eliminacje będą z Wisłą hehe

Citko7
15-05-2011, 22:19
Brawo dla Wisły. Dobra i przede wszystkim równa gra przez cały sezon zaowocowały mistrzostwem Polski. Świetna polityka prowadzenia zespołu dała mi nadzieję na pokazanie czegokolwiek w europejskich pucharach. Jest git. :)

Chcę zobaczyć co pokażą w europie, na nic więcej nie czekam. =]]
Od kilku dobrych lat, tylko się kompromitują.

Szybki jak szyba
15-05-2011, 23:12
tydzień temu twoja amika miała szanse pokazać na co ją stać i chyba wyniku meczu ci przypominać nie muszę, wy kompromitujecie się w lidze co rok i tylko czekam aż spadniecie bo 2/3 triady już jedną nogą jest w 1 lidze na was tez przyjdzie pora.

_woto_
16-05-2011, 15:01
Prince jaki skill xd
http://www.youtube.com/watch?v=t2Ji_vjkjv4

Meercan
16-05-2011, 15:18
tydzień temu twoja amika miała szanse pokazać na co ją stać i chyba wyniku meczu ci przypominać nie muszę, wy kompromitujecie się w lidze co rok i tylko czekam aż spadniecie bo 2/3 triady już jedną nogą jest w 1 lidze na was tez przyjdzie pora.

Kompromitujemy się w lidze co rok HAHAHAHAHAHHAHAAHAHH. A co było rok temu? Już nie pamiętasz kto miał mistrzostwo? Może Ci przypomnieć? Jak wasz super obrońca MARIUSZ JOP sobie ładnie wjebał? I to chyba wy kompromitujecie się co rok, ale w pucharach.

@down
Myślisz że pamiętam z kim grali i jakie wyniki mieli 15 lat temu? Jak mówisz że w zeszył sezonie nam ani wam się nie należał mistrz to teraz chyba nikomu.

Szybki jak szyba
16-05-2011, 15:30
Nie rozśmieszaj mnie pyro bo przez ostatnie 15 lat twoja amika zdobyła ile mistrzostw? H@H@ TYLKO 1. Jeszcze masz jakieś pytania? zwykłym fartem zdobyliście mistrza w tamtym roku nikomu się mistrzostwo tak nie należało jak WIŚLE! Skompromitowaliście się raz bo żeby nie amika to tego żałosnego klubiku dziś by nie było więc pysk bo w tym roku 10 miejsce sukces a w następnym 1 liga w waszym zasięgu. Jakie lech miał wcześniej sukcesy? ŻADNE bo dopiero od jakichś 2 lat zaczął coś grać w europie, co było wcześniej to nie pamiętasz haha co ja gadam, ty nawet nie wiesz co było wcześniej bo jesteś żałosnym kibicem sukcesu - amika gra w europie to wielcy kibice co nigdy na stadionie nie byli beka z was nieziemska.

@up
Nie mówię, że masz pamiętać co było 15 lat temu ale te 7-8 powinieneś ale co taki chłopek z Obory wiedział o piłce 8 lat temu...

Crayon
16-05-2011, 22:28
Tyle że ten Jop posłał taką piłkę, że gdyby ten daremny łysy bramkarz był dobrze ustawiony to wyłapałby piłkę trzy razy i jeszcze buta by przy tym zawiązał. Akurat ten sezon wtedy był żenujący i nie warto o nim gadać.

ZABAWNY FAKT: Lech Poznań zaczął się liczyć w Polskiej lidze dopiero po fuzji z Amicą Wronki
ZABAWNY FAKT 2: Polonia Warszawa zajęła wysokie miejsce tylko dzięki piłkarzom Groclinu Grodzisk Wielkopolski
ZABAWNY FAKT 3: Wisła Płock po ogarnięciu polskiej ligi sprzedała wszystkich wartościowych zawodników i gra w 2(3) lidze

Citko7
17-05-2011, 16:04

My kompromitujemy się co rok, ta?
Przypomnij mi rok w którym to niby miało miejsce hejterze.
Wolę być ' Amiką ' niż milicyjnym psem.

Zajebisty awatar, pasuje w chuj, jeszcze dodaj ' 997 ' i masz herb swojego milicyjnego klubu.

Jeśli My się kompromitujemy to co Wy zrobiliście z :

Valerengą Oslo ; |
Dinamo Tibilisi ; |
Levadią Talin ; |

My się przynajmniej możemy pokazać w europie, Lech przynajmniej wypracował sobie przez te 2 sezony jakąś markę. A wy gdzie jesteście?
Wielki kibic Wisełki, weź maczetę i wypierdalaj na miasto dzieciaku, pokaż to wszystkim jakim to jesteś Hools'em.

PS. Craxa nie spadnie. =]

Old Shidishi
17-05-2011, 16:13
Taa tylko te "pyry" jak mowisz z Poznania w ostatnich latach pokazaly wiecej w Europie niz Wisla, Legia, czy tam Jaga razem wziete. Przynajmniej obylo sie bez kompromitacji z jakimis klubami z Estoni czy ch... wie skad. :)

Szybki jak szyba
17-05-2011, 16:43
Ba jak wy wielcy kibice kuchenek sięgacie pamięcią wstecz na max 2-3 lata to przyznam, AMIKA JEST LEPSZA OD WISŁY PATRZĄC NA TEN WYMIAR CZASU. (oczywiście tylko w europie) Za rok meercan będzie miał jedną rękę mniej, mógłbym sam mu odciąć maczetą ale nie jestem hoolsem tylko grafficiarzem ;)

Old Shidishi
17-05-2011, 17:08
Zobaczymy w lipcu/sierpniu co wywalczą Wiślacy. Nic do nich nie mam, ale nie wydaje mi sie zeby cos ugrali. O Legii nawet nie wspominam bo odpadna jak zwykle z jakimis cieniasami (szkoda tylko miejsca w pucharach) :/

Goldi
18-05-2011, 13:37
Wiślacy trafią w eliminacjach na jakiegoś mistrza czeczeni i tyle przygody ich z LM będzie...
Reszta drużyn która będzie nas reprezentowała w europejskich pucharach też da dupy.
Ogólnie ten sezon w polskiej lidze do dupy jest wątpię aby jakaś polska drużyna przebiła się do pucharów.
Mam nadzieję że przyszły sezon będzie lepszy...

Mikiel Kombek Jak Dżej Zi
18-05-2011, 14:05
Co wy pierdolici że odpadną z jakimiś kazachami czy czymś. Wisła gra najlepszą piłke w polskiej lidze i mają duże szanse awansować do fazy grupowej. Jak interesuję się piłką jakoś kilkanaście lat, to gra tejże Wisły najbardziej mi się podoba ze wszystkich klubów polskiej ligi. Równiez podobała mi się gra Wisły za trenerstwa Kasperczaka.

^down
No o tym mówię, a nie o jego powrocie.

Szybki jak szyba
18-05-2011, 16:17
Wisła za Kasperczaka grała dobrze ale tylko za pierwszym razem ;> Bo powrót jego do Wisły był bardzo nieudany...

Crayon
18-05-2011, 21:54
Najfajniej w polskiej lidze to gra Lechia Gdańsk, Wisła gra niezły opór, ale brakuje tego wykończenia ostatecznego. Sam Melikson nie zrobi niczego

Szybki jak szyba
18-05-2011, 22:53
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Napadli-idacego-do-szkoly-15-latka-i-pocieli-mu-twarz,wid,13421642,wiadomosc.html

A Hanys mówił, że u mnie to patologia bo z maczetami biegają...

⊕ Cineczeq ⊕
18-05-2011, 23:01
Wiedziałem, że to patologiczne miasto, ale nie, że aż tak. Widać, że gonicie Kraków.

Crayon
18-05-2011, 23:10
Kilka dni wcześniej jakieś typki Torcida pobiły synka, że w szpitalu leży, to wielcy Psychofans Ruch Chorzów Piekary Śląskie poszedł sobie zapolować w ramach odwetu.. Żenujące, a niby takie Święte Miasto, pielgrzymki tu ściągają. Żenada

W sumie, ten synek nie był niepełnosprawny, tylko do szkoły specjalnej chodził.

@Szybki, bo u Was w Krakowie to jest średniowiecze i jakbyście dostali miecze i topory, to byście się wszyscy tam powyrzynali ; ddd

Lewy
18-05-2011, 23:50
Kilka dni wcześniej jakieś typki Torcida pobiły synka, że w szpitalu leży, to wielcy Psychofans Ruch Chorzów Piekary Śląskie poszedł sobie zapolować w ramach odwetu.. Żenujące, a niby takie Święte Miasto, pielgrzymki tu ściągają. Żenada

W sumie, ten synek nie był niepełnosprawny, tylko do szkoły specjalnej chodził.

@Szybki, bo u Was w Krakowie to jest średniowiecze i jakbyście dostali miecze i topory, to byście się wszyscy tam powyrzynali ; ddd

Ostatnie zdanie odnieś także do Górnego Śląska.Ile razy tam został ktoś zabity bądź nożem dostał.Żenada...

Szybki jak szyba
18-05-2011, 23:52
Wyolbrzymiacie. Już się po prostu tak utarło, że jak ktoś mieszka w Krk to maczetę w rękawie nosi "na wszelki". To, że czasem kogoś zajebią to normalne, codziennie w Polsce są morderstwa ale zawsze jak zginie ktoś w Krakowie to zaraz media szukają tylko czy zabójcom było bliżej do craxy czy Wisły...

Lewy
20-05-2011, 20:09
Tak na szybko :D.Bez meczu Bełchatów - Zagłębie bo już był

Arka Gdynia - Polonia Bytom 1x
Cracovia - Widzew Łódź 1x
Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław 2
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce x
Lechia Gdańsk - Amika Poznań 1
Legia Warszawa - Wisła Kraków x2
Ruch Chorzów - Groclin Warszawa x

Pitekk
20-05-2011, 22:42
Zawisza Bydgoszcz - Elana Toruń 2:0

Derby wygrane 2:0, kolejne zwycięstwo przybliża nas do upragnionego awansu. Pozostały 4 kolejki.

Kibicowsko derby wyszły słabo z wiadomych względów. Na trybunach śpiewano takie piosenki jak: "Ogórek,Gumisie,Wez go do buzi,Pszczółka maja, Jestes szalona".
Elany ok. 50 osób mimo zakazu.

Crayon
21-05-2011, 11:03
Hehe, coś Śląskowi mecz nie wyszedł. Beka, bo Górnik od początku sezonu twardo gada, że walczy o utrzymanie. Jak już sobie je wywalczył, to może spięliby się na te ostatnie kolejki, które są do wygrania? Też bym chciał widzieć, jak Górnik dostaje w dupę z jakąś Levadią Tallin. Przynajmniej nie sprzedaliby od razu Sikorskiego i Jeża do Ległych, tylko zostawili, bo ktoś przegrać musi.

@2Down
4:0 Sedanku, 4. Ale Ślonsk krul wielkiego miasta i tak

Lewy
21-05-2011, 11:30
Śląsk porażka na całej linii i tyle.Dwa samobóje to już coś :).Oby dziś Korona wygrała z Jagiellonia

Najciekawsze mecze dziś to Arka - Polonia Bytom i Legia - Wisła.Dla tych pierwszych zwycięstwo daje utrzymanie a drugi mecz to tzw. już klasyk :)

A Zawisza bardzo ładnie się zachował wpuszczając swojego największego wroga na swoje sektory :)

SedaN*
21-05-2011, 11:39
Śląsk szkoda, że nie powtórzył tego wyniku z gurnikiem 5:0 czy ile tam, ale gurnik ladnie pojechał na propsie.

.Kosik Czarny 2v0.
21-05-2011, 16:44
Czerwona kartka dla Pareiki za faul na Radoviciu i rzut karny dla Legii! Zawodnik Legii uprzedził Pareikę przy wrzutce w pole karne i został powalony przez Estończyka.
'45+3
gooool Piłka po rękach Jovanicia wpada do siatki! Strzelcem Cabral.

Szybki jak szyba
21-05-2011, 16:51
Tak jak napisał up, szkoda karnego w końcówce + na 2gą połowę pół składu to będą rezerwy dodatkowo gra "w dziesiątkę". Wierzę jeszcze w zwycięstwo.
Gz jaga 4:0

Piko
21-05-2011, 18:01
Śląsk porażka na całej linii i tyle.Dwa samobóje to już coś :).Oby dziś Korona wygrała z Jagiellonia

Najciekawsze mecze dziś to Arka - Polonia Bytom i Legia - Wisła.Dla tych pierwszych zwycięstwo daje utrzymanie a drugi mecz to tzw. już klasyk :)

A Zawisza bardzo ładnie się zachował wpuszczając swojego największego wroga na swoje sektory :)

Musze Cie zmartwić :). Jaga rozjechała Korone 4:0 :)

Sambo Rastaa
21-05-2011, 18:29
Musze Cie zmartwić :). Jaga rozjechała Korone 4:0 :)

rozjechana to malo powiedziana .. no i do premiera "Pilka nozna dla piknikow" ^^

co sie w wodzislawiu dzieje 35 minuta 1;5 dla lksu a odra prowadzila hehe niezle rzeczy w tej 2 lidze sa ;p

Lewy
21-05-2011, 20:37
Dlatego jutro inny rezultat niż zwycięstwo Lechii z pyrami nie wchodzi w grę :).Jak jutro wygramy to w środę na meczu z Widzewem wszystko się okaże co do naszej gry w LE

Sambo Rastaa
22-05-2011, 16:43
Dlatego jutro inny rezultat niż zwycięstwo Lechii z pyrami nie wchodzi w grę :).Jak jutro wygramy to w środę na meczu z Widzewem wszystko się okaże co do naszej gry w LE

nie , lechia po raz kolejny nie ma farta ;O

Τettmeier
22-05-2011, 20:42
Nie mogę się po prostu nadziwić. Mecze cały czas są rozgrywane, a w miejscach od 2 do końca tabeli nadal nic się nie zmienia. Jak 5 czy 9 kolejek temu nikt nic nie wiedział i czekał, tak teraz jest to samo... Coraz mniej czasu do końca rozgrywek, mam nadzieję, że wszystko rozstrzygnie się jakkolwiek sensownie, bez żadnych głupich fartów, a co za tym idzie potem 'europejskich' porażek. :)

Crayon
22-05-2011, 21:12
Tak patrzę na tabelę, to Bytom i Cracovia lecą z ligi, chyba że Cracovia zrobi cud nad Wisłą i spuści Arkę Gdynia.
A Górnik ma szansę na vice mistrza, lol'd - do teraz pamiętam słowa trenera i wszystkich w Zabrzu - "walczymy o utrzymanie". Może by powalczyli o grę z jakimś Kałachem Agdam?

A kurde no United spuściło z ligi Mandarynki. Szkoda, bo fajnie i oporowo grali. Lubiłem ten malutki klubik, brakło trochę no.

SedaN*
22-05-2011, 21:33
LOL, Carlo out nadal w to nie wierzę. Myślałem, że Roman da mu szansę jeszcze na jeden sezon.. ;\ aff, nie wiem co o tym myslec, kto teraz?

Sambo Rastaa
22-05-2011, 21:53
LOL, Carlo out nadal w to nie wierzę. Myślałem, że Roman da mu szansę jeszcze na jeden sezon.. ;\ aff, nie wiem co o tym myslec, kto teraz?

Michał Probierz ;pp no moze ewentualnie henryk kasperczak

ciekawe czy Traore zabierze dla "Franka" krola strzelcow ..Jedyny swietny piłkarz Lechii ;p

Crayon
22-05-2011, 22:03
Kto za Ancelottiego? Hiddink, Grant, Houllier, Jol, Huges, McLaren. Jest wielu trenerów, którzy nadawaliby się do stylu prezentowanego przez Chelsea Londyn.

Lewy
22-05-2011, 23:51
Lechia Gdańsk - Amika Poznań 2:1

Do Gdańska przyjechał były mistrz Polski, na którego patrząc w lidze można się co najwyżej uśmiać.Brak kibiców Amikotworu z Poznania niestety.A szkoda bo można im było się pośmiać w twarz :).Szczególną szyderę pocisnąć z ich zawodników np. Kotorowskiego, który jak panienka przedłużał grę.I się zemściło.Zasłużone zwycięstwo 2:1 wywalczone.Szansa na LE coraz bardziej realna :)

Następny mecz to Łódź w środę.Być może pojawi się relacja z wyjazdu :).Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.Wszak nikt nam nie zabroni tam jechać ale wątpię by Widzew nam pomógł wejść :).

@Sambo Rastaa
Wg. Ciebie to był fart.Gówno prawda.Najwięcej szczekasz a nawet meczu nie widziałeś :).Zazdrość zżera ojoj.Żebyś się nie zdziwił jak Jaga nie ugra wicemistrza bo wątpię że wygra z Cracovia, która walczy o utrzymanie.A te 4:0 z Koroną tylko dlatego że kielczanie już o nic nie grają więc im się biegać nie chce.

Sambo Rastaa
23-05-2011, 00:43
@Sambo Rastaa
Wg. Ciebie to był fart.Gówno prawda.Najwięcej szczekasz a nawet meczu nie widziałeś :).Zazdrość zżera ojoj.Żebyś się nie zdziwił jak Jaga nie ugra wicemistrza bo wątpię że wygra z Cracovia, która walczy o utrzymanie.A te 4:0 z Koroną tylko dlatego że kielczanie już o nic nie grają więc im się biegać nie chce.

ja nie mowie ze Jaga juz zdobywa wicemistrza... dla Jagiellonii to bez roznicy czy lech wygral czy lechia bo jakby lech wygral byloby 3 pkt przewagi nad lechem a tera jest 2 nad Lechią a praktycznie 3 bo bedzie miala gorszy bilans ( po 3 pkt w bezposrednich gole + 8 Jaga +3 Lechia);p

ja sadze ze Craxa po tym skoku formy jedna nie jest w stanie wywalczyc utrzymania i bedzie zwyciestwo wyrazne Jagi ale moge sie mylic btw. wole zeby to Lechia grala w LE niz slask amikorz czy groclin przynajmniej ta pilka jakos wyglada .

_woto_
23-05-2011, 09:20
Ladna akcje odwalil ten typek z Evertonu, wiecie moze co to byl za gosciu z protezami nog i przepaska na oku ktory wnosil puchar wczoraj?

'Oxidosis'
23-05-2011, 11:54
Kto za Ancelottiego? Hiddink, Grant, Houllier, Jol, Huges, McLaren. Jest wielu trenerów, którzy nadawaliby się do stylu prezentowanego przez Chelsea Londyn.

No i oczywiscie Villas-Boas.

Jak dla mnie to beka z Chelsea, bo aktualnie nie ma lepszego wolnego trenera na rynku, a zmiana rzadko kiedy wróży dobrze.

SedaN*
23-05-2011, 12:30
No i oczywiscie Villas-Boas.

Jak dla mnie to beka z Chelsea, bo aktualnie nie ma lepszego wolnego trenera na rynku, a zmiana rzadko kiedy wróży dobrze.

etam pierdolisz, przecież jest Rafael Benitez!

Crayon
24-05-2011, 22:50
A podobno interesują się Didierem Deschampsem. On preferuje bardzo siłowy futbol, przecież piłkarze Marsylii to kulturyści, nie kopacze piłki. Nadałby się, oj nadał.
Słyszałem że niezły przesiew Sedanku, beczka że mięciutkiego już nie będzie i tego tura z kości słonia. No i najlepszego obrońcę świata podobno mają sprzedać. [']

Haregreaves w United już nie zagra, bo nie przedłużą z nim kontraktu. W sumie szkoda, bo to taki Dudek Manchesterowy. Dobry duch, bardzo walczył o powrót na boisko. Nie udało się i będzie musiał szukać szczęścia gdzie indziej. A koszulki United na nowy sezon nawet fajne. Kosmetyczne zmiany tylko, ale fajne. Kołnierzyk nie jest zły.

Pożegnanie Neville'a bardzo fajne, przegrali z Juventusem 1:2, ale i tak było pięknie. Zobaczyć znowu Gary'ego na boisku, Nicka Butta, no i Davida Beckhama - nadal ma ten ciąg, tę siłę. Chciałbym żeby wrócił, przynajmniej na rok, pograł trochę, he's a legend

Lewy
24-05-2011, 23:28
Czyżby Zawisza w 1 lidze? :).Na to się zapowiada.

Mimo że nie przepadam to kibicowsko zasługują na Ekstraklasę :)

SedaN*
25-05-2011, 10:47
Mięciutki moglby wyjebac nie ma co, ale slon moglby zostac chociaz jeszcze na jeden sezon. No szykuje sie ponoc "rewolucja'.

Sambo Rastaa
25-05-2011, 14:48
no to dzis sie chyba rostrzygna losy wicemistrza.. bo napewno w ostatniej kolejce wszyscy pretendenci u siebie zgarna 3 punkty. ;p

Arka Gdynia - Legia Warszawa x
Cracovia - Jagiellonia Białystok x2
Korona Kielce - Górnik Zabrze 2
Polonia Bytom - Lech Poznań x
Polonia Warszawa - GKS Bełchatów 1
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław 1x
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk x2
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 2

Sambo Rastaa
25-05-2011, 14:51
no to dzis sie chyba rozstrzygna losy wicemistrza.. bo napewno w ostatniej kolejce wszyscy pretendenci u siebie zgarna 3 punkty. ;p

Cracovia - Jagiellonia Białystok x2
Polonia Bytom - Lech Poznań x
Polonia Warszawa - GKS Bełchatów 1
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław 1x
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk x2

Lewy
25-05-2011, 15:24
Arka Gdynia - Legia Warszawa 1x
Cracovia - Jagiellonia Białystok 1x
Korona Kielce - Górnik Zabrze x2
Polonia Bytom - Amika Poznań x2
Groclin Warszawa - GKS Bełchatów 1x
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław x2
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk 2

Mały komentarz:

Arka-Legia - Śledzie grają o utrzymanie więc będą gryźć trawę a Legia praktycznie już o nic nie gra chyba że o wyższe miejsce w tabeli.Jednak stawiam na wygraną gospodarzy ew. remis

Cracovia-Jagiellonia - Sytuacja podobna do tej wyżej.Craxa gra o utrzymanie i o premie za zostanie w ekstraklasie.Jagiellonia natomiast o wicemistrzostwo.Będzie to ciekawy pojedynek zapewne.Remis najbardziej prawdopodobny wg. mnie a wygraną gospodarzy biorę w ciemno.

Korona-Górnik - Kielczanie nie grają już o nic.Górnik natomiast cały czas coś tak próbuje żeby zagrać w LE.Wygrana gości najbardziej prawdopodobna jednak remis w ciemno.Wszak Korona gra u Siebie i będę zaskoczony jak wygrają.

Polonia-Amika - Amika myślę że wygra z cienką w tym sezonie Polonią Bytom.Remis w ciemno.

Groclin - GKS - Bełchatów już olał ligę a Groclin dalej coś tam walczy.Wygrana gospodarzy ew. remis będzie niespodzianką.

Ruch - Śląsk - Ruch już chyba odpuścił LE po porażce 0:3 z Groclinem.Śląskowi coś nie wyszedł poprzedni mecz.Remis najbardziej prawdopodobny jednak mimo rywalizacji o LE i sympatii Śląskowi po cichu liczę że wygrają.Albo Ewentualnie w niedziele z Arką a to by mogli na remis :).

Widzew-Lechia - Nie myliłem się co do wygranej z Amiką i teraz też stawiam na naszą wygraną w Łodzi.Ten mecz po części decyduje czy zagramy w LE.Chcą piłkarze zarobić zamrożone premie i awansować do LE muszą to wygrać.Czyste 2 czyli wygrana gości :)

Zagłębie-Wisła - Obie drużyny o nic nie grają jednak Wisła jest drużyną lepsza więc myślę że wygra

Meercan
25-05-2011, 15:37
A oto moje typy na dzisiejszą kolejkę :)

Cracovia - Jagiellonia Białystok 1x
Polonia Bytom - Lech Poznań x2
Groclin Warszawa - GKS Bełchatów 1
Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław x2
Widzew Łódź - Lechia Gdańsk 1

@down
Nie po prostu skopiowałem Twoje zespoły kolejki i nawet na to nie zwróciłem uwagi. Ale jak Ci to przeszkadza aż tak bardzo to zmienię

Lewy
25-05-2011, 16:03
A oto moje typy na dzisiejszą kolejkę :)

Polonia Bytom - Amika Poznań x2

Brawo!.Nareszcie przejrzałeś na oczy i dotarło że klub w Poznaniu to Amika! Haha :)

Pitekk
25-05-2011, 18:21
Czyżby Zawisza w 1 lidze? :).Na to się zapowiada.

Mimo że nie przepadam to kibicowsko zasługują na Ekstraklasę :)

2:0 z Bałtykiem na wyjeździe tego mało kto się spodziewał a jednak się udało.
Nas w gdyni mimo zakazu i wtorku ponad 200 osób.

Miedź Legnica do przerwy przegrywa 2:0 więc 1 przeciwnik już raczej odpadł , pozostali jeszcze bracia z Tych ale grają w kratkę więc nie specjalnie zagrażają

Mikiel Kombek Jak Dżej Zi
25-05-2011, 19:17
Pogoń jaka forma, szkoda że na koniec sezonu.

Przemas
25-05-2011, 19:32
I łks wraca do ekstraklasy !!!

Cleyu
25-05-2011, 20:53

I Podbeskidzie też :)

90

PODBESKIDZIE W EKSTRAKLASIE!

Jagiellonia pokazała klase przegrywając 3:0 z cracovia (narazie 3:0)

Arka Legia 2:5 Arka chyba spada do 1 ligi szkoda troche;p

Lewy
26-05-2011, 00:19
Wygrać z Zagłębiem w niedziele i liczyć na cud by Jagiellonia/Śląsk/Legia przegrał/a.Będzie ciężko.Walka o LE do ostatniej kolejki ale wierze że wywalczymy puchary!

A kolejka niesamowita :).Arka i Polonia Bytom chyba do widzenia :)

Crayon
26-05-2011, 10:56
A co z licencja tego klubu? Stadionu brak, toniecie jak wrak : D

_woto_
26-05-2011, 13:23
Fajne ceny c'nie?
http://files.gadu-gadu.pl/barcelona_manchester-4e187273640bf09da9d69ce125dd5779fe5371fe.jpg

//Devixx
Alvesa wycenili za mało. ;d

Posiu
26-05-2011, 14:39
Bójcie się chamy do 1 ligi wracamy :) zawisza bydgoszcz !

Lewy
26-05-2011, 18:57
Na Lechię Gdańsk nałożono kare finansową w wysokości dwóch tysięcy złotych za szczególne natężenie wulgaryzmów podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Amika Poznań.

Ale żenada.Już nie mieli się do czego doczepić :).A tych wulgaryzmów było tyle co kot napłakał :)

No chyba że "Judasz" w kierunku Wołąkiewicza to straszne przekleństwo :)

Przemas
26-05-2011, 19:03
Na Lechię Gdańsk nałożono kare finansową w wysokości dwóch tysięcy złotych za szczególne natężenie wulgaryzmów podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Amika Poznań.

Ale żenada.Już nie mieli się do czego doczepić :).A tych wulgaryzmów było tyle co kot napłakał :)

No chyba że "Judasz" w kierunku Wołąkiewicza to straszne przekleństwo :)

Wydział Dyscypliny PZPN postanowił nałożyć na WKS ZAWISZA Bydgoszcz S.A. następujące kary: karę zasadniczą zakazu rozgrywania zawodów z udziałem publiczności na całym obiekcie klubu, w wymiarze 2 tygodni oraz karę dodatkową - finansową w wysokości 5000 zł. Jednocześnie WD zawiesił wykonananie kary zasadniczej na okres 6 miesięcy.

Powodem wszczęcia podstępowania dyscyplinarnego wobec naszego klubu był brak utrzymania należytego porządku na stadionie w meczu z Olimpią Grudziądz, przejawiający się wywieszeniem transparentów o treści niedozwolonej, niezwiązanej z zawodami sportowymi, nade wszystko wulgarnej i obraźliwej względem zarządu klubu. WD zakwalifikował powyższy czyn jako recydywę, co wpłynęło na zaostrzenie odpowiedzialności dyscyplinarnej.

_woto_
26-05-2011, 20:06
JAkie typy na mecz Polski z Francja?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-francuska/laurent-blanc-oglosil-kadre-francji-na-mecze-z-bia,1,4375132,wiadomosc.html

Lewy
27-05-2011, 02:35
Żal mi was i tych waszych kibiców. Grał u was przez 3 lata i był kapitanem(jak się nie mylę) i teraz Judasz *****? Co miał grać w Lechii do usranej śmierci?
I co z tego że odszedł? Kiedyś to nastąpić musiało. I że wybrał Lecha chyba nic w tym dziwnego nie jest. Wolałbyś aby grał w Warszawskiej kurwie? Powinniście jeszcze mu podziękować po meczu, że grał u was. Jak Lewandowski przyjechał na Bułgarską to ***** doping był dla niego jeszcze.
Widać że kibice jednak z innej półki.

Tu nie o to chodzi pyrusie.Gdybyś był chociaż kumaty w tym temacie byś wiedział dlaczego został zjechany.Tak w skrócie: Po meczu z Widzewem na jesieni podszedł do nas i mówił kibicom w oczy że zostaje w Gdańsku a parę dni przed oknem transferowym podpisał kontrakt z Amiką Poznań.To na chuj się tłumaczył Nam i w dupę właził że zostaje?.Został zjechany nie za to że odszedł tylko za to że nas okłamał i to prosto w oczy.I bardzo dobrze

Mam w dupie to że teraz w Poznaniu gra.Nie interesuje mnie czy to Legia czy Amika bo obie drużyny i kibice to dno i metr mułu :).Także na to samo wychodzi

Co do kibiców z innej półki - w tej półce pod ogólnym względem wyżej od Lecha dopingującego Amike :)

@UP
Lepiej 6k wiernych i dopingujących niż 20k pikników co mecz (ostatnio na meczu z Borussią sparingowym to samo - 35k przypadkowych ludzi).A ty po za tym i tak nie chodzisz na mecze więc skończ napinke.

Frekwencja skoczy na nowym stadionie to po pierwsze.Po drugie krecie Lechia ma jedynie Gdańsk,okolice i FC a nie jak wy całe województwo.

Najwięcej szczekasz a gówno wiesz na temat sytuacji kibicowskiej

Lagga v3
27-05-2011, 07:54
No Łks awansował , ciekawe czy licencje dostanie . :D . W sobotę mecz finałowy. liczę na manchester .

Co do wycen klubowych .

busquets 35mln+ i pedro też , cóż aktorzy zawsze sporo warci :0

'Oxidosis'
28-05-2011, 09:45
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,9682597,Final_Ligi_Mistrzow__Piekni_i_best ie.html

Z tego to dopiero beka jest, podejrzewam, że ten kto pisał ten artykuł jest pokroju naszych forumowych kibiców Barcelony ( Pozdro Xienus, Karp ;];] ) czy Wojtka Kowalskiego, którzy twierdzą, że Barcelona ponad wszystko. A potem się dziwić, że wszyscy kibice są przeciwko nim, skoro w mediach tylko słychać jacy oni najlepsi.

Kopiuje z artykułu poszczególne akapity ;

Jeśli wierzyć komentatorom z całej Europy, równowagi między finalistami nie ma. Barcelona wciąż słyszy, że stworzyła dzieło skończone, którego nie sposób udoskonalić. Manchester słyszy, że poprawić w drużynie mógłby niemal wszystko.

OWNED

Owszem, Antonio Valencia i Nani (raczej usiądzie na ławce) doskoczyli do ścisłej czołówki skrzydłowych, temu ostatniemu zdarza się przypominać w ruchach Cristiano Ronaldo sprzed kilku lat. Ale kimże są przy Davidzie Villi, najbardziej zabójczym snajperze na dłuższym dystansie, który w bieżącym stuleciu ani razu (!) nie zhańbił się sezonem bez co najmniej 20 goli?

beka x2

Owszem, wyciągnięty za drobne z meksykańskiego niebytu, najmniej doświadczony w MU Javier Hernandez podbił Anglię niemal od pierwszego kopnięcia (wyrzucił z podstawowego składu 31 mln funtów w osobie Dymitara Berbatowa, zbyt statycznego, by zagrać z Barcą). Ale czy wolno stawiać go wyżej od najmniej doświadczonego atakującego katalońskiego Pedro Rodrigueza, idealnie obunożnego zuchwalca, który upodobał sobie zdobywanie bramek akurat w meczach szczególnie prestiżowych?

beka x3

Wreszcie na lewej flance panuje Patrice Evra, jedyny w klubie, który z miejsca mógłby wskoczyć do podstawowej jedenastki Barcy.

hehehehehe

Nawet jeśli tak jest, to nie rozumiem, jak można pisać taki artykuł. Btw jest to tylko kilka akapitów.

Crayon
28-05-2011, 12:51
Ale kimże są przy Davidzie Villi, najbardziej zabójczym snajperze na dłuższym dystansie, który w bieżącym stuleciu ani razu (!) nie zhańbił się sezonem bez co najmniej 20 goli?
Zawodnikami, którzy otwarcie mówią, że asystowanie jest dla nich fajniejsze, niż zdobywanie bramek : D

Ale czy wolno stawiać go wyżej od najmniej doświadczonego atakującego katalońskiego Pedro Rodrigueza, idealnie obunożnego zuchwalca, który upodobał sobie zdobywanie bramek akurat w meczach szczególnie prestiżowych?
Jasne - czy Pedro potrafi tak się wkomponować w linię obrony przeciwnika, że o spalonym nie ma nawet mowy i żeby to udowodnić, trzeba by linijki i fotokomórki? Hernandezowi wystarczy jedno podanie, dobre podanie, żeby strzelił tym katalońskim krowom bramkę

Wreszcie na lewej flance panuje Patrice Evra, jedyny w klubie, który z miejsca mógłby wskoczyć do podstawowej jedenastki Barcy.
Evra jest nieśmiertelnym wojownikiem, kiedyś grał z otwartą raną kostki przez kilka tygodni. Nie można go sprzedać Barcelonie, bo zniszczą go jak Mascherano, do którego za czasów gry w Liverpoolu bano się podejść bez piłki, a co dopiero z nią. Teraz to płaczek, który przy dotknięciu zachowuje się jakby złamał nos w 43 miejscach. Z przemieszczeniem.

Ogólnie bulwers niezły, jak oni mają się obnosić mianem poważnego portalu, jak publikują takie gówna pod zaszczytną nazwą artykułu. Artykuł nie może być subiektywny. Powinien pokazywać wady i zalety obu zespołów w sposób obiektywny. Z tego tekstu wynika, że autor więcej wie na temat Barcy, aniżeli na temat United. Dlatego przytłacza informacjami i szczegółami na temat hiszpańskich panienek, tylko wspominając coś o wojownikach Fergusona, że jak mogą się równać z potęgą Blaugrany, która jest wielka i ma Villę, no i Pedro, którego widzę na dobrym poziomie dopiero drugi rok, ale on jest lata świetlne przed Nanim, który trzyma poziom od kilku sezonów i jego obecność na boisku to +5 dodatkowych sytuacji do zdobycia bramki. Nie wspominając o Valencii, który ma jeden zwód, na którego się nabierają dosłownie wszyscy. A czego nie minie na zamach, to przepcha swoimi wielkimi łapskami. Albo sprowadzi do parteru.

//Devixx
Uuu... ktoś się oburzył :(

Old Shidishi
28-05-2011, 13:01
Cray, juz nie spinaj tak dupy. Wszystko sie okaze za około 10 godzin :)

Karpek
28-05-2011, 13:14
Napinacie się na ten artykuł, a jeszcze niedawno na stronie Czerwonych Diabłów, był 10x gorszy i bardziej stronniczny tekst z atakami na Barcelonę, w 100%'ach napisany przez zakompleksionego fana Manchesteru. Taka kopia Crayona, hehe.

Co do meczu, to niech wygra lepszy.

Xienus o.O
28-05-2011, 13:44
ehh Crayon... warn za wulgi by ci się przydał ;/

Bo napisałem o katalońskiej krowie, że jest katalońską krową? :D /Cray

Barca wygra 3;1 ;D

Crayon
28-05-2011, 13:48
Różnica drogi Karpiku między jednym a drugim tekstem jest taka, że ten ze sport.pl jest artykułem, a drugi felietonem, tfu - notką blogową.
Jeśli ów tekst pojawiłby się na blogu autora lub w formie kącika felietonistycznego jak to ma miejsce chociażby na stronie ekstraklasa.net, to nie byłoby w tym niczego zbereźnego. Ot kibic Barcy pisze o tym, że jego klub przeważa nad drugim zdecydowanie i nie warto zaczynać meczu, bo wynik spotkania jest jednoznaczny - sukces katalońskiej krowy. Tyle że jeśli portal publikuje to w formie poważnego tekstu, który jest na głównej stronie ich dodatku dodawanego do GW, to musi być w niej OBIEKTYWIZM.

Poczytaj sobie blogowy wpis Radzkiego, jak to ma uczulenie na Barcelonę. To jest tekst mocno subiektywny, jego odczucia, jego opinia. I taka forma na blogu, czy w wydzielonym do tego kąciku felietonistycznym może być. Ale gdyby ten tekst wrzucono na główną stronę, jako artykuł - miałbym zastrzeżenia co do profesjonalizmu twórców pisma. Bo nie na tym to polega.

Neko^
28-05-2011, 13:57
Zawisza awans do 1 ligi ! ;)

Pitekk
28-05-2011, 14:17
Zawisza awans do 1 ligi ! ;)
Jeszcze trochę , ochłoń.

Pierw jutro trzeba wygrać

Posiu
28-05-2011, 15:04
Jeszcze trochę , ochłoń.

Pierw jutro trzeba wygrać

neko kibic wielki a idze na czarnych tylko swiętować awans. ;c

Τettmeier
28-05-2011, 16:21
Grr. Tyle czekałem na finał LM i.. nie obejrzę go. Wisełka ważniejsza, dzisiaj 3. mecz finałowy z Vive, trzeba być. :D Tak więc jutro rano tu wchodzę i czytam miliony komentarzy, co się działo, kto dobrze grał, kto płakał, kto napieprzał z łokci, kto bluźnił. I kto bramek nastrzelał. :)

SedaN*
28-05-2011, 17:56
No dzisiaj LM.. Osobiście idę z kolegami do pubu, powinno być przyjemnie :) Obu klubom nie sympatyzuję, jednak mimo wszystko w tym dniu będę za Manchesterem. Liczę na ciekawe spotkanie, jo XD

Devixx
28-05-2011, 20:32
Piwo - http://i54.tinypic.com/10igd2b.gif
Pizza - http://i54.tinypic.com/10igd2b.gif
Słodycze - http://i54.tinypic.com/10igd2b.gif
Mecz - http://i54.tinypic.com/10igd2b.gif
Wygrana Barcelony - ☐

Składy:
FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa.
Manchester United: Van der Sar, Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Park, Rooney, Chicharito

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL, PEDRO RODRIGUEZ 27 MINUTA MECZU.

1-1 pozdro spalony Manu
Jak narazie 1 nie podyktowany karny dla Barcy po zagraniu ręką przez Evre.

goooooool, Messi 54 minuta i 2-1 :)
gooooooooooooooooooooooooooooooooooooool, David Villa 69 minuta, MANU DO DOMU

Ikki
28-05-2011, 21:25
Pozdrawiam tych którzy mówili o spisku i pomocy sędziów dla Barcy. 1:1 ze spalonego ; )

Maatinii
28-05-2011, 21:36
I do tego na początku ręka w polu karnym.

KaZeK Banned v1.
28-05-2011, 22:11
20 minut do końca meczu i 3:1 heh

niestety barca wygra :/ chyba że?

Devixx
28-05-2011, 22:30
Campeones, campeonesss, campeonessss! Barca! Barca! Barcaaaaaaaa!

@ Crayon
Jak tam? Jak twój 'Butt hurt'?
To jak? Może już nie powinieneś pisać nic o Barcelonie skoro pokonała ten Twój zajebisty Manchester ;)? 2 lata temu się nie udało, to i w tym roku też :<
Z tego co widziałem to Manchester padał jak muchy a nie Barca :<
Tak samo ten "mały argentyński karzełek", którego tak nie nawidzisz jeździł tych zajebistych Angielskich obrońców, którzy mieli pokazać Barsie "ostrą piłkę".

Vamos Barca.

@down, indeed.

Ikki
28-05-2011, 22:39
@Up

Zapomniałeś dodać o tych twardzielach, którzy w lidze angielskiej nigdy nie płaczą a tu dosyć często machali rączkami :)

VeB

Sambo Rastaa
28-05-2011, 23:03
CAMPEONES CAMPEONES CAMPEONES ! i co tam napinacze ze angielscy twadziele polamia nogi placzkom z barcy ? ojej szkoda ze manchester nie istnial ;p

i tylko jedna statystyka

Shots on goal 1 = gol po spalonym ;)

Arcik
28-05-2011, 23:13
Niech smażą się w piekle Ci którzy myśleli że Barca nie wygra. Założyłem się z kumplem o kratę kto strzeli trzecią bramkę w meczu... ja mu powiedziałem że Messi, on że Rooney... Szkoda mi się go troszkę zrobiło. xd

SedaN*
28-05-2011, 23:19
Devixx widze avatar już zmieniony : DDDD

Barcelona pokazała kosmiczny football, wygrana zasłużona, Gratulację :)

//Devixx
Zmieniony przed meczem, żeby uczcić wygraną i żeby Crayon troszkę powspominał :<

#down
juz skonczyłeś sezonowcu obrażać? rok temu byłeś kibicem interu?

Karpek
28-05-2011, 23:22
Hah, wytypowałem wynik, bo mówiłem, że bedzie 3:0 lub 3:1 dla Barçy. : D

Trochę mnie zaskoczył Manchester, myślałem, że będzie w chuj trudniej, a te leszcze grali jeszcze słabiej niż 2 lata temu. : D

To Barça rządziła w tym meczu. Pierwsze 10 min trochę niepokoiło, ale potem już spokój i typowa dominacja Barcelony.

Manchester przypominał mi w tym meczu Real Madryt. Prawie przez cały mecz autobus i tylko ataki z kontr. Beka.

Crayon, coś twoja 'męska drużyna' zawiodła, co się stało? : (
Mam nadzieję, że zrozumiałeś w końcu co dają nam te ciągłe podania i 70% + posiadania piłki, tak samo jak zakompleksiony Sedan, Oxidosis i inne pajace z tego forum.
Mam również nadzieję, że po tym meczu zamkniesz w końcu swoją mordę, ale twój kompleks Barcelony zrobi się jeszcze 2x większy. XDDDD

Na sędziów też nie masz prawa narzekać, bo to twoi 'prawdziwi mężczyźni' wjebali bramę, ze spalonego. Jedyny błąd na korzyść Barçy, to nie odgwizdana ręka Villi w polu karnym, ale w każdym meczu jest zawsze chociaż jedna zła decyzja sędziego i nie ma co pierdolić, a ta w meczu nie miałaby żadnego znaczenia.
A, dopiszę jeszcze, że był jeden karny niepodyktowany dla Barçy, po ręce Evry w polu karnym (bawię sie w Crayona). To skandal! Sędzia pomógł Manchesterowi! Gol dla Anglików był nieprawidłowy! Widać, że UEFA pomaga United! HAHAHA XD

Najbardziej z MU szkoda jedynie mi było Fergusona. Jego najbardziej szanuję z tego klubu.

Bardzo się cieszę z tego Pucharu, mam nadzieję, że powtórzymy to za rok i obronimy tytułu jako pierwsi. : D

Pozdro.

Jeszcze skopiuje kilka słów ze strony Barçy, prawdziwych, ale też śmiesznych. : D

Zazdroszczę piłkarzom United. Z najbliższej możliwej odległości mogli podziwiać najwspanialszy zespół w historii futbolu.

juz skonczyłeś sezonowcu obrażać? rok temu byłeś kibicem interu?
Takich śmieci jak ty, którzy nie mają żadnego szacunku do Barcelony, zawsze będę obrażał wiesz? Zawsze. Nie jestem sezonowcem frustracie. Barcelonie kibicuję prawie 7 lat, zacząłem jej kibicować dzięki najlepszemu pilkarzowi w historii - Ronaldinho. Ale nie wiem po co ja się tobie śmieciu tłumacze, pisz sobie co chcesz, nazywaj mnie jak chcesz, heh. A to co napisałem wyżej, jest skierowane, tylko do was (Crayona, ciebie i innych z tego forum) - zakompleksionych pajaców, którzy co chwilę obrażają Barçe i się spinają.

Pozdrawiam prawdziwych kibiców United i innych szanujących się kibiców. :)

Crayon
29-05-2011, 01:04
Pozdrawiam tych którzy mówili o spisku i pomocy sędziów dla Barcy. 1:1 ze spalonego ; )
I przy stanie 2:1 dla Barcelony ręka w polu karnym Katalończyków. No spoko pozdrawiam też serdecznie. A o ten spalony Hernandeza to Was chyba poklepało sromotnie w czerep. Chicharito wyszedł IDEALNIE w obrońców Barcy i zgrał świetną piłkę do Rooneya. Wspominałem wcześniej o Meksykaninie, że jeśli chodzi o wkomponowywanie się w linię obrony, to ma niesłychane wyczucie i talent. Można rzecz - a nie mówiłem (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=897701&postcount=3870)?

zajebistych Angielskich obrońców, którzy mieli pokazać Barsie "ostrą piłkę".
Jeździł, jeździł i musiał cofnąć się na dwudziesty piąty metr żeby strzelić bramkę, bo w polu karnym oprócz jednego strzału prosto w Van Der Sara nie zrobił niczego ciekawego.

Zapomniałeś dodać o tych twardzielach, którzy w lidze angielskiej nigdy nie płaczą a tu dosyć często machali rączkami :)

HAHAHAHAHAH teraz to akurat mi humor poprawiłeś, przynajmniej na chwilę. Jeśli chodzi o siłę spotkania, to Manchester United zagrał jak dla siebie typowo twardy mecz. I tutaj trzeba pogratulować szczerze Barcelonie, która nie położyła się jak w spotkaniu z Realem i przez 82 minuty grała twardą piłkę bez symulacji. Oczywiście nie licząc Busquetsa, który latał po boisku jak szmata w starciach z Valencią, czy Evrą. Już na początku spotkania dostał piłką w buzię i leżał z dwie minuty. Ale jakiś wyjątek zawsze musi być w zespole. Kilkanaście minut dalej Carrick dostał z ochraniacza w pysk od Van Der Sara i wstał po kilku sekundach. A machanie rączkami to chyba Ci chodzi o wkurwienie Rooneya, który był trochę bezsilny, przy takim leniwym gwizdku arbitra i lekkiej ręce pana liniowego.

Manchester przypominał mi w tym meczu Real Madryt. Prawie przez cały mecz autobus i tylko ataki z kontr. Beka.
Real bez argumentów kopał po nogach. Manchester United grał w piłkę po skrzydłach, bo środek został zdominowany przez Barcę. Fletcher po chorobie wirusowej nie zagrał, Drzewny Carrick nieproduktywny.

Crayon, coś twoja 'męska drużyna' zawiodła, co się stało? : (
Mam nadzieję, że zrozumiałeś w końcu co dają nam te ciągłe podania i 70% + posiadania piłki, tak samo jak zakompleksiony Sedan, Oxidosis i inne pajace z tego forum.
Nadal nie rozumiem co dało po 20 minutach wymienienie 200 podań, przy 50 Manchesteru, gdzie United miało 3 sytuacje, a Wy ani jednej. Patrząc na ten mecz jeszcze raz, symulacyjnie, gdyby na środku pomocy stał Xabi Alonso i Fletcher, to Barcelona swoje 70% miałaby co najwyżej na treningowej gierce. Ale na środku stał Carrick i jedynym atutem był biegający za dwóch Park i skrzydła na których opierała się gra United.

Mam również nadzieję, że po tym meczu zamkniesz w końcu swoją mordę, ale twój kompleks Barcelony zrobi się jeszcze 2x większy. XDDDD
hahahahah jesteś kretynem, po meczu przegranym z Realem siedziałeś cicho, po meczu z Sociedad usprawiedliwiałeś się rezerwami(protip: Manchester rezerwami rozjebał w półfinale LM Schalke). Łechtaj swe ego, łechtaj, do następnego razu : D

Na sędziów też nie masz prawa narzekać, bo to twoi 'prawdziwi mężczyźni' wjebali bramę, ze spalonego
ahahahahah, patrz wyżej

A, dopiszę jeszcze, że był jeden karny niepodyktowany dla Barçy, po ręce Evry w polu karnym (bawię sie w Crayona). To skandal! Sędzia pomógł Manchesterowi! Gol dla Anglików był nieprawidłowy! Widać, że UEFA pomaga United! HAHAHA XD
Twoje poczucie humoru jest niebywałe, ubaw po same pachy

Takich śmieci jak ty, którzy nie mają żadnego szacunku do Barcelony, zawsze będę obrażał wiesz?
Jak można mieć szacunek do klubu, który jest głaskany z każdej strony?

zakompleksionych pajaców, którzy co chwilę obrażają Barçe i się spinają.
Haha, jestem dumny z tego, że kibicuję Manchesterowi United, tak samo jak Sedan jest dumny z bycia fanem Chelsea, a Oxi - Milanu. I powiadam Ci, drogi Karpiku, że chuj mnie(nas?) obchodzi Barcelońska krowa, na której świat się nie kończy. Naprawdę, zamiast oglądać kolejne nudne Gran Derbi wolałem spojrzeć jak sobie Lechia Gdańsk radzi, jak w Premier League gra Blackpool. A Barca podnosi mi ciśnienie tylko z powodu swoich ciules, którzy spuszczają się na widok koszulki Barcy i dostają orgazmu przy wymianie 900 podań i rozklepywaniu jakiś Almerii po 8:0. Nie licząc chodzenia napuszonym przez 24 godziny i mówienia jaki to galaktyczny klub, jak to oni każdego rozjadą jak psa, że nikt się ich potędze nie równa, że są tacy, owacy, ach, och, blablablabla. Na wymioty się zbiera, gdzie nie spojrzysz - Barcelona. Boję się ***** lodówkę otworzyć, żeby nie zobaczyć mordy tego karzełka w czerwono - niebieskiej koszulce.

A tak wracając jeszcze stricte do samego spotkania - Manchester zagrał poprawne spotkanie, tylko że na Finał Ligi Mistrzów trzeba zagrać wybitne, nie wystarczy 'tak jak zwykle'. Bo w lidze taktyka - środek tylko rzadko, opieramy atak skrzydłami i jakoś to będzie sprawdzi się nawet z Chelsea, czy Arsenalem, ale na spotkanie finałowe - nie. Mecz mógł się podobać przez 82 minuty, bo Barcelona (jak już wspominałem) nie położyła się i zaczęła wreszcie grać w piłkę, a nie skupiać się na ekspresyjnym wyrażaniu emocji, tj. leżeniu na murawie z rękami na twarzy z tym wymuszonym grymasem bólu. Nie licząc oczywiście Busquetsa, bo ta dziwka co jakiś ważniejszy mecz leży i kwiczy. Może w lidze tak nie jest, ale na 8 meczy Barcy(z Sevilla, Valencia, Realem, Arsenal i teraz United) w każdym leżał ostentacyjnie na murawie. Barcelona była do pokonania, ale nie udało się, zagrała fajny mecz i życzę sobie, żeby każdy kolejny grała podobnie. Bez udawania, bez faworyzowania i Busquetsa, który nadaje się do teatru. Komediowego. Przy tym meczu nie umiałem usiąść, przez 60 minut stałem. Leciały chipsy, ciastka, w pewnym momencie nawet szklanka. Emocji wiele, szkoda że na końcu kilka łez. Ale jestem dumny z Manchesteru United. I cieszę się, że Barcelona w ostatnim meczu sezonu nie aktorzyła i zagrała jak na mistrzów Europy przystało. Nie licząc oczywiście Busquetsa, bo ta pajacówa non stop latała jak szmata tyrana przez Valencię i spółkę.

//Devixx
Ciekawe czy Ty świetny grajku jak byś dostał petę w twarz to wstał byś od razu :)
Nie mów o ręcę dla ManU bo Evra też zagrał ręką a jakoś nikt nie płakał.
A Ty dalej się okłamujesz, i nie możesz przyjąć faktu, że Messi jeździł Twoich jak chciał, żeby chociaż Twoi oddali strzał spoza pola karnego, no ale w tych 3 na całe spotkanie, to się nie udało :/

Τettmeier
29-05-2011, 08:22
I dobrze, że nie oglądałem. Jedne z nielicznych drużyn na które nie lubię patrzeć. Nie lubię ich i już. Widzę Manchester myślę taktyka i nudy, widzę Barca myślę nakurwianie podań. Wszedłem do domu w ostatniej minucie doliczonego czasu i zobaczyłem jak się pionki z Katalonii cieszą. Znakomity gest z podaniem Pucharu Abidalowi. To się chwali. :)

A my wygraliśmy z Kielcami. Dziś drugi mecz pociśniemy i kto jest najlepszy w Polsce? WISŁA !:D:D:D

Karpek
29-05-2011, 09:58
A ten dalej płacze na sędziów, chociaż w tym meczu sędziowali bardziej na korzyść United. Ja pierdole. Jednak frustracja nie zna granic.

hahahahah jesteś kretynem, po meczu przegranym z Realem siedziałeś cicho, po meczu z Sociedad usprawiedliwiałeś się rezerwami(protip: Manchester rezerwami rozjebał w półfinale LM Schalke).
Po przegranej z Realem siedziałem cicho? To chyba masz jakieś zaniki, bo wypowiadałem się o tamtym meczu sklerotyku. I co z tego, że przegraliśmy z Sociedadem? Liga już była praktycznie wygrana, zagraliśmy prawie całym rezerwowym składem, więc nie wiem o co ci chodzi. Trudno wygrać wszystkie mecze w sezonie w lidze, a Barça przegrała tylko 2, dodatkowo ustanawiając rekord wygranych na wyjeździe. I co z tego, że wygraliście z Schalke rezerwowym składem? W LM jest większa motywacja, w Lidze Barcelona miała już Ligę prawię wygraną, więc nie na miejscu jest porównywać te dwa mecze.

Manchester rezerwami rozjebał w półfinale LM Schalke.
A Barça rozjebała w finale LM męski Manchester, grając bez Puyola. Cześć.

Łechtaj swe ego, łechtaj, do następnego razu : D
Do następnego razu? Nie no, za rok to chciałbym, żeby Barça zagrała w finale z kimś innym, bo słaby United już mi się trochę przejadł. Dwie wygrane z nimi w finale LM w dwa lata wystarczą.

Twoje poczucie humoru jest niebywałe, ubaw po same pachy
Ja tylko naśladowałem ciebie i twoje płacze na sędziów.

Jak można mieć szacunek do klubu, który jest głaskany z każdej strony?
Boli cię to, że nie możesz sobie ponarzekać na sędziów i pousprawiedliwać porażki swojego zespołu, bo nie masz czym? btw. ile daliście UEFie za uznanie bramki Rooney'a ze spalonego? - Crayon style.

Haha, jestem dumny z tego, że kibicuję Manchesterowi United, tak samo jak Sedan jest dumny z bycia fanem Chelsea, a Oxi - Milanu. I powiadam Ci, drogi Karpiku, że chuj mnie(nas?) obchodzi Barcelońska krowa, na której świat się nie kończy.
Chuj cię obchodzi, bo dostaliście taki wpierdol już po raz drugi, jeżeli byście wygrali to pewnie pisali byście inaczej, hehehehehe.

Naprawdę, zamiast oglądać kolejne nudne Gran Derbi wolałem spojrzeć jak sobie Lechia Gdańsk radzi, jak w Premier League gra Blackpool. A Barca podnosi mi ciśnienie tylko z powodu swoich ciules, którzy spuszczają się na widok koszulki Barcy i dostają orgazmu przy wymianie 900 podań i rozklepywaniu jakiś Almerii po 8:0. Nie licząc chodzenia napuszonym przez 24 godziny i mówienia jaki to galaktyczny klub, jak to oni każdego rozjadą jak psa, że nikt się ich potędze nie równa, że są tacy, owacy, ach, och, blablablabla. Na wymioty się zbiera, gdzie nie spojrzysz - Barcelona. Boję się ***** lodówkę otworzyć, żeby nie zobaczyć mordy tego karzełka w czerwono - niebieskiej koszulce.
CZYSTA zazdrość. Barça to najlepszy i najpiękniej grający klub w historii piłki nożnej (tak, nie boję się tego napisać) i po tym meczu prawie każdy to powie, tylko nie ty, zakompleksiony kibic Manchesteru. I wyzywaj dalej Messiego, który w drugim finale z rzędu wjebał wam piękną bramkę. Hahaha

A tak wracając jeszcze stricte do samego spotkania - Manchester zagrał poprawne spotkanie, tylko że na Finał Ligi Mistrzów trzeba zagrać wybitne, nie wystarczy 'tak jak zwykle'. Bo w lidze taktyka - środek tylko rzadko, opieramy atak skrzydłami i jakoś to będzie sprawdzi się nawet z Chelsea, czy Arsenalem, ale na spotkanie finałowe - nie. Mecz mógł się podobać przez 82 minuty, bo Barcelona (jak już wspominałem) nie położyła się i zaczęła wreszcie grać w piłkę, a nie skupiać się na ekspresyjnym wyrażaniu emocji, tj. leżeniu na murawie z rękami na twarzy z tym wymuszonym grymasem bólu. Nie licząc oczywiście Busquetsa, bo ta dziwka co jakiś ważniejszy mecz leży i kwiczy. Może w lidze tak nie jest, ale na 8 meczy Barcy(z Sevilla, Valencia, Realem, Arsenal i teraz United) w każdym leżał ostentacyjnie na murawie. Barcelona była do pokonania, ale nie udało się, zagrała fajny mecz i życzę sobie, żeby każdy kolejny grała podobnie. Bez udawania, bez faworyzowania i Busquetsa, który nadaje się do teatru. Komediowego. Przy tym meczu nie umiałem usiąść, przez 60 minut stałem. Leciały chipsy, ciastka, w pewnym momencie nawet szklanka. Emocji wiele, szkoda że na końcu kilka łez. Ale jestem dumny z Manchesteru United. I cieszę się, że Barcelona w ostatnim meczu sezonu nie aktorzyła i zagrała jak na mistrzów Europy przystało. Nie licząc oczywiście Busquetsa, bo ta pajacówa non stop latała jak szmata tyrana przez Valencię i spółkę.
Ładną ziejesz nienawiścią do Busiego. Piłkarzem jest zajebistym, ale jego zachowania w trakcie meczu mi się też nie podobają. Jeszcze co do meczu, to Manchester od 10 min grał tak, jakby wiedział, że przegra, żadnej walki, nic. A przed spotkaniem każdy kozaczył, że dadzą z siebie wszystko, że odrobili lekcję z Rzymu itp. Obawiałem się tego meczu, ale wiedziałem, że jeżeli Barça zagra swoją piłkę, to z United nic nie zostanie. I tak też się stało. Czelo.

Ikki
29-05-2011, 10:04
@Crayon

"Zapomniał wół jak cielęciem był" Początek meczu ewidentna ręka któregoś z zawodników MU w polu karnym, ale o tym nie wspominasz ...

Old Shidishi
29-05-2011, 10:13
Cray nawet nie czytałem tego co pisałeś ale widze, ze niezla spina. Gol na 1-1 ze spalonego, slepy by zobaczyl. Ogolnie to Barca miala wszystko pod kontrola, wiec mowie Ci zamilcz i idz wyplacz sie w poduszke a nie tutaj na forum :)

'Oxidosis'
29-05-2011, 10:23
CZYSTA zazdrość. Barça to najlepszy i najpiękniej grający klub w historii piłki nożnej (tak, nie boję się tego napisać) i po tym meczu prawie każdy to powie, tylko nie ty, zakompleksiony kibic Manchesteru. I wyzywaj dalej Messiego, który w drugim finale z rzędu wjebał wam piękną bramkę. Hahaha

Na razie nie mam czasu na napisanie co sądze o tobie i o twoim "kibicostwie" lololol, dlatego odpowiem Ci na ten jeden cytat, z którego jest beka nieziemska. Barca to najlepszy i najpiekniej grajacy klub w historii i każdy mi to powie? Owszem każdy, kto kompletnie nie zna historii tego sportu a jego teraźniejsza znajomość ogranicza się do meczów Barcelony. Nie chcę mi się wyjaśniać kto i w jakich czasach był klubowym fenomenem, ale jak się zepniesz, to może poświęce odrobine czasu takiemu gburowi jak ty i wyjaśnie.

SedaN*
29-05-2011, 10:25
Takich śmieci jak ty, którzy nie mają żadnego szacunku do Barcelony, zawsze będę obrażał wiesz? Zawsze. Nie jestem sezonowcem frustracie. Barcelonie kibicuję prawie 7 lat, zacząłem jej kibicować dzięki najlepszemu pilkarzowi w historii - Ronaldinho. Ale nie wiem po co ja się tobie śmieciu tłumacze, pisz sobie co chcesz, nazywaj mnie jak chcesz, heh. A to co napisałem wyżej, jest skierowane, tylko do was (Crayona, ciebie i innych z tego forum) - zakompleksionych pajaców, którzy co chwilę obrażają Barçe i się spinają.

Karpek wszedł tutaj i podaje się za "kibica" Barcelony, od kiedy zaczeli wygrywać z Realem : DD

Już mnie zaczynasz wkurwiać, wynik zobaczyłeś na livesport.pl i pierwsze co zrobiłeś to wszedłeś na forum się pospinać? Zobacz, że jedynie ty obrażasz tutaj inne kluby, po zwycięstwie swojej barcy. Devixx jakoś potrafi zachować honor. Widać, że jest na większym poziomie intelektualnym i nie jest takim sezonem jak ty, który wybiera sobie według niego najlepszy zespół i wchodzi na forum pochwalić się, że "JEGO" zespół zwyciężył.

Od kiedy tutaj wszedłeś to wprowadziłeś swoje sezonowskie nawyki obrażania innych klubów, więc albo miej ten honor albo wypierdalaj, jo

Jeszcze raz gratuluję Barcy, zagrać taki football w finale - coś pięknego :). Szkoda, że trochę Manchester zawiódł. Spodziewałem się trochę więcej.

Już Ci nawet nie będę odpisywał, bo do niczego nie dojdzie ta dyskusja z takim sezonowym gimbem jak ty

Benn
29-05-2011, 10:47
Gratulację dla Barcelony, zagrała bardzo dobry mecz, i chociaż podobnie jak wiele osób, nie przepadam za Barceloną, nie wywołuje to u mnie takiej agresji jak u niektórych (czyt. karp,drewnix). Gdyby Barcelona przegrała siedzieli by cicho, a teraz muszą się pokazać, że to ich drużyna!
Trzeba mieć szacunek jeszcze do innych kibiców i nie rozumiem, czemu to czy ktoś jest za tą drużyną czy za tamtą powoduje, że mówicie na siebie kretynie itp.

//Devixx
Tu chodzi o "przyznanie się do winy"

Simi
29-05-2011, 11:24
hehs szkoda mi tylko Van Der Sara, trudno będzie go zastąpić w bramce.

Karpek
29-05-2011, 11:56
Karpek wszedł tutaj i podaje się za "kibica" Barcelony, od kiedy zaczeli wygrywać z Realem : DD

Już mnie zaczynasz wkurwiać, wynik zobaczyłeś na livesport.pl i pierwsze co zrobiłeś to wszedłeś na forum się pospinać? Zobacz, że jedynie ty obrażasz tutaj inne kluby, po zwycięstwie swojej barcy. Devixx jakoś potrafi zachować honor. Widać, że jest na większym poziomie intelektualnym i nie jest takim sezonem jak ty, który wybiera sobie według niego najlepszy zespół i wchodzi na forum pochwalić się, że "JEGO" zespół zwyciężył.

Od kiedy tutaj wszedłeś to wprowadziłeś swoje sezonowskie nawyki obrażania innych klubów, więc albo miej ten honor albo wypierdalaj, jo

Jeszcze raz gratuluję Barcy, zagrać taki football w finale - coś pięknego :). Szkoda, że trochę Manchester zawiódł. Spodziewałem się trochę więcej.

Już Ci nawet nie będę odpisywał, bo do niczego nie dojdzie ta dyskusja z takim sezonowym gimbem jak ty
A ten dalej swoje. Już ci coś pisałem o moim kibicowaniu, ale do ciebie nic nie dociera. Gdzie niby obraziłem jakiś klub? To wy na każdym kroku jedziecie po Barcelonie. Nie zacząłem tu dodawać komentarzy, jak Barça zaczęła wygrywać z Realem. Ja mam szacunek, ale nie do takich ludzi jak ty i Crayon, którzy co chwilę pokazują swoje kompleksy i płaczą na Barcelonę. Nie znasz mnie, więc nie pierdol 'gimbie'. Dziwię się tylko trochę Devixxowi, że wytrzymuję tu z wami i piszę jak ze swoimi nie reagując na wasze płacze. :D
No ale, ma moda, pewnie jakby nie miał to by trochę inaczej pisał. :D Też tak mogę napisać. - Ty pewnie zacząłeś kibicować Chelsea rok temu jak zdobyli Mistrzostwo, sezonowcu. Potem ustawiłeś sobie taki fajny avatar i podajesz się za zajebistego i wiernego fana tego klubu. Mam pytanie: komu wcześniej kibicowałeś? Pewnie Manchesterowi, bo wcześniej oni zdobyli Mistrza. Teraz na wymuszenie gratulujesz Barcelonie, bo nie masz się do czego przyjebać, a po meczach z Realem, wyzywałeś, spinałeś się i płakałeś na sędziów. Ogarnij się zjebie, bo jesteś żałosny. Tylko nie zacznij kibicować teraz Barcelonie, bo takich 'kibiców' nie chcemy. Też już nie mam zamiaru ci więcej odpowiadać, bo piszesz ciągle to samo, że 'wybieram sobie kluby', a tak naprawdę chuja o mnie wiesz. Cześć.

Xienus o.O
29-05-2011, 12:44
Barca wygra 3;1 ;D

dar od Boga?

"Dla Barçy nie ma rzeczy niemożliwych, niemożliwe jest zbliżenie się do poziomu na jakim obecnie jest Barcelona."

@sedan

Ciskaj sezonowca ile wlezie ;d
myśli ze jak sobie sygne ustawi to jest pro elo... a zapewne nie potrafi nawet z pamięci wymienić 11tki ;d

@cray
jesteś jak te twoje kredki... z postu na post wydaje mi się ze masz 15 lat a o piłce wiesz tyle ile ci powiedział ojciec...

jak ktoś taki jak TY może oceniać ten mecz w taki sposób skoro nawet piłkarze MU i Ferguson stwierdzili ze Barca była i jest najlepszą drużyną świata??

powinieneś mieć trochę pokory i napisać "gratuluje Barcelonie ale szkoda ze MU nie wygrali"

Brain
29-05-2011, 14:38
dyby Barcelona przegrała siedzieli by cicho, a teraz muszą się pokazać, że to ich drużyna!
Trzeba mieć szacunek jeszcze do innych kibiców i nie rozumiem, czemu to czy ktoś jest za tą drużyną czy za tamtą powoduje, że mówicie na siebie kretynie itp."
Jak myślisz gdyby MU wygrał nie jaralibyście się na forum?

@topic
Osobiście kibicuje Barcelonie od dziecka. Wygrali, pokazali klasę. Do tych ludzi co mówią, że taktyka Barcelony czyli 200 podań jest zła muszę coś powiedzieć. Zobaczcie ile akcji na bramkę miała barca dzięki tym podaniom, a ile MU. Nie mam zamiaru się tu spinać ani nić. Po prostu Barca wygrała.

Lagga v3
29-05-2011, 15:27
Gratulacje dla barcelony za przepiękny mecz . Mimo iż byłem i jestem kibicem realu w tym meczu zażarcie kibicowałem manchesterowi . cóż nie wyszło , props dla barcy przynajmniej w tym meczu busquets i spółka się nie przewracali .

karpek jesteś żałosny z tym kibicowaniem sezonowcu :D

Crayon
29-05-2011, 17:30
Gol na 1-1 ze spalonego
http://img571.imageshack.us/img571/9589/nowyobrazmapybitowejbo.png

Początek meczu ewidentna ręka któregoś z zawodników MU w polu karnym, ale o tym nie wspominasz ...
Druga połowa meczu, ręka Villi w polu karnym, ale o tym nie wspominasz.

PS: jakbyś zaczął czytać posty od a do z, to byś zobaczył, że wspomniałem i nie mam do tego żadnych zastrzeżeń. Powinien być karny z jednej i drugiej strony, nie było z żadnej, więc w czym problem?

hehs szkoda mi tylko Van Der Sara, trudno będzie go zastąpić w bramce.
Stekelenburg, De Gea, Asenjo, Neuer, Akinfeev. Jest dużo nazwisk, które nadawałyby się na bramkę United. Z czego prawdopodobnie David będzie w Manchesterze od nowego sezonu.

A ten dalej płacze na sędziów, chociaż w tym meczu sędziowali bardziej na korzyść United. Ja pierdole. Jednak frustracja nie zna granic.
Gdzie niby płaczę na sędziów? No lol, albo czytasz posty sprzed miesiąca, albo masz mózg na wypożyczeniu z opcją kupna.

Po przegranej z Realem siedziałem cicho? To chyba masz jakieś zaniki, bo wypowiadałem się o tamtym meczu sklerotyku.
Ależ to był pokaz pokory w Twoim wykonaniu!

I co z tego, że przegraliśmy z Sociedadem? Liga już była praktycznie wygrana, zagraliśmy prawie całym rezerwowym składem, więc nie wiem o co ci chodzi.
Manchester United po wygraniu ligi angielskiej przegrywał w 75 minucie z Blackpool, które gryzło trawę od spodu, żeby się utrzymać w lidze 1:2. Ostatecznie Manchester wygrał 4:2. Idzie? Idzie!

I co z tego, że wygraliście z Schalke rezerwowym składem? W LM jest większa motywacja, w Lidze Barcelona miała już Ligę prawię wygraną, więc nie na miejscu jest porównywać te dwa mecze.
J/w. A o motywacji na takie mecze nie pierdol. Już Ci kiedyś na ten temat pisałem, ale chyba Ci wywiało uchami. Jeśli wystawiają na mecz ligowy zawodnika rezerwowego, który nie łapie się do podstawowego składu i ma okazje akurat się zaprezentować to dam sobie kciuk złamać w dwóch miejscach, że jest on tak zdeterminowany, jakby był to finał ligi mistrzów. Dać rezerwowemu zagrać od pierwszej minuty w lidze to dla takiego zawodnika jest niesamowita szansa. Pokazania, że warto dać mu kolejną szansę. Gdyby rezerwista przeszedł spacerkiem przez ten mecz, to zaręczam Ci - nigdy więcej nie wybiegłby na boisko w koszulce Blaugrany.

Do następnego razu? Nie no, za rok to chciałbym, żeby Barça zagrała w finale z kimś innym, bo słaby United już mi się trochę przejadł
Zaznaczam, że ten słaby Manchester wygrał najlepszą ligę świata, gdzie w walce o tytuł liczy się 4-5 zespołów. A dominacja Barcelony skończy się za kilka lat, spokojnie. Będziecie rządzić u siebie na podwórku, bo tam rywalizacja opiera się na klepaniu Malag po 8:0, jakiegoś większego oporu z Sevilla, Realem i Valencia i raz po raz potruchtaniu w spotkaniu z Villarealem i dostawać w ćwierćfinałach, półfinałach Ligi Mistrzów. Jak to kiedyś było, przecież kibicujesz Barcy od dziecka(mimo że w najnowszym poście napisałeś że od 06) to doskonale wiesz.

Boli cię to, że nie możesz sobie ponarzekać na sędziów i pousprawiedliwać porażki swojego zespołu, bo nie masz czym? btw. ile daliście UEFie za uznanie bramki Rooney'a ze spalonego? - Crayon style.
http://img571.imageshack.us/img571/9589/nowyobrazmapybitowejbo.png

Znowu Ci wszystko co napiszę uchami wylatuje. Napisałem wyraźnie, że Barcelona w ostatnim meczu sezonu pokazała klasę i przestała się przewracać przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem. I zasłużyła na wygraną, bo zdominowała całkowicie środek pola, wyeliminowała grę skrzydłami United, co było jedynym argumentem Czerwonych Diabłów. Nie licząc gry z kontry i wrzutek na Rooneya i Chicharito.

CZYSTA zazdrość. Barça to najlepszy i najpiękniej grający klub w historii piłki nożnej (tak, nie boję się tego napisać) i po tym meczu prawie każdy to powie, tylko nie ty, zakompleksiony kibic Manchesteru.
Haha, jebłem beką, Barca 2010/2011 najlepszy klub w historii piłki nożnej, uahahah

I wyzywaj dalej Messiego, który w drugim finale z rzędu wjebał wam piękną bramkę.
Gdyby wymazać Barcelońskie jebanie głową w mur Interu Mediolan z 2009 roku to tak - byłby to drugi z rzędu finał :)

że odrobili lekcję z Rzymu itp. Obawiałem się tego meczu, ale wiedziałem, że jeżeli Barça zagra swoją piłkę, to z United nic nie zostanie.
Bo odrobili, widać było to w stylu gry Manchesteru, który nie rzucił się środkiem, tylko wyciągnął swoje atuty w postaci skrzydeł. Carrick mecz pomyłka, ale taki jest futbol, nie zawsze wychodzi.

Co do grania przez Barcę swojej piłki - zagrali inaczej niż zwykle. Bo na ziemi kładł się tylko Busquets, reszta stała twardo na nogach. I dlatego wygrali. Byli lepsi i nie leżeli jak pajace. W Anglii nie da się opalać.

Ja mam szacunek, ale nie do takich ludzi jak ty i Crayon, którzy co chwilę pokazują swoje kompleksy i płaczą na Barcelonę.
Chyba trzy, czy cztery razy już pisałem, że Barcelona jako klub mnie zupełnie nie obchodzi, bo grają w słabej lidze Hiszpańskiej, w której liczy się jeden(dwa) zespoły, reszta to chłopaki do bicia. Irytuje mnie tylko masa wielkich czerwono - niebieskich ciules, którzy rozpływają się nad grą Barcy i stoją nad wszystkimi i z dumą prezentują to, że ich zespół jest w stanie rozjechać każdego, bo grają galaktyczną piłkę, niesamowitą, nie z tej ziemi, blablabla.

powinieneś mieć trochę pokory i napisać "gratuluje Barcelonie ale szkoda ze MU nie wygrali"
Pisałem o tym już wcześniej, ale ślepiec nie dostrzeże, bo jest ślepcem.

Benn
29-05-2011, 17:42
Jak myślisz gdyby MU wygrał nie jaralibyście się na forum?

@topic
Osobiście kibicuje Barcelonie od dziecka. Wygrali, pokazali klasę. Do tych ludzi co mówią, że taktyka Barcelony czyli 200 podań jest zła muszę coś powiedzieć. Zobaczcie ile akcji na bramkę miała barca dzięki tym podaniom, a ile MU. Nie mam zamiaru się tu spinać ani nić. Po prostu Barca wygrała.

Ja się tu wypowiadam tylko czasami, bez względu na to czy wygra mój zespół czy nie. Kibicem MU nie jestem, ale wkurza mnie to, że taki karp i drevnix zaczęli się wypowiadać po tym jak Barcelona wygrała coś istotnego.

Maatinii
29-05-2011, 18:08
Haha, jebłem beką, Barca 2010/2011 najlepszy klub w historii piłki nożnej, uahahah

A twoim zdaniem kto gra lepiej i jest lepsza od nich drużyną?

A co do tego spalonego to chyba Crayon żartujesz że go nie było.

http://img696.imageshack.us/img696/2149/aaaaaaaaaaaaaaaaae.png (http://imageshack.us/photo/my-images/696/aaaaaaaaaaaaaaaaae.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

O niebo lepiej Barcelona zagrała i nie ma co ukrywać, MenU zdobyło bramkę po błędzie Barcelony. I te marne "lagi" do przodu jak w lidze okręgowej.

Τettmeier
29-05-2011, 18:14
Pytanie głównie do Oxiego.. Skąd info o rzekomym zainteresowaniu Milanu Schweinsteigerem albo Miroslavem Klose? Znów emerytów będą ściągać? A liczyłem wreszcie na odmłodzenia i pokazanie włoskiego futbolu w Europie w przyszłym sezonie... hihi :)

_woto_
29-05-2011, 18:30
Ja osobiscie sie nie ciesze ze zwyciestwa Barcy w LM. Ofc bylem za MU i tak jak Cray powiedzial, do samej Barcelony i ich grania w pilke nic nie mam. Jedyne co mnie wkurwia i lubie sie do tego przyczepiac to pierdolenie o tym czego to nie zrobila itp, a jakbysmy tak spojrzeli to w kilku wazniejszych spotkaniach, z lepszymi druzynami potrafili wygrywac dopiero podczas gry w przewadze liczebnej. NArx

Crayon
29-05-2011, 19:00
Znów emerytów będą ściągać?
Sciągnęli już Van Bommela, więc jeszcze kilku staruszków nie zaszkodzi. Ale wiesz, mają młodą krew, Ganzo i reszta to talenty międzynarodowe. Pewnie chcą wymieszać młodość i narwanie z doświadczeniem i spokojem. Znane w futbolu

A twoim zdaniem kto gra lepiej i jest lepsza od nich drużyną?
Chyba Maatinii nie ogarnąłeś. Jemu chodziło o to, że Barcelona jest NAJLEPSZA W HISTORII, tj. żaden inny klub w historii piłki nożnej nie może się z nią równać, co jest śmieszne, bo znam kilka drużyn, które za czasów swojej świetności przebijały talentem aktualną Dumę Katalonii.

A co do tego spalonego to chyba Crayon żartujesz że go nie było.
Bo nie było. On po prostu ma skrzywioną postawę, gdyby stał wyprostowany, to by był równo z zawodnikiem za nim. Po drugie, zapewne nie muszę wspominać o reklamowaniu gry ofensywnej w przypadku wątpliwości. I tyczy się to nie tylko przywileju korzyści, ale również takich sytuacji, jak ta z Hernandezem, która pokazała geniusz i talent tego młodzika. Kto jeszcze potrafi tak kapitalnie wejść w linię obrony jak on?

@down
He'll be back

Sweetka
29-05-2011, 19:09
Wkoncu ten Karpek bana dostal i bedzie spokoj.

Nie ma co , Barcelona zagrala swietnie i zasluzenie wygrala wiec nie wiem o co sie spinacie

Τettmeier
29-05-2011, 19:40
Sciągnęli już Van Bommela, więc jeszcze kilku staruszków nie zaszkodzi. Ale wiesz, mają młodą krew, Ganzo i reszta to talenty międzynarodowe. Pewnie chcą wymieszać młodość i narwanie z doświadczeniem i spokojem. Znane w futbolu
Krótkie zestawienie:
Talenty międzynarodowe, młode w Milanie: Pato, Strasser, Papastathopulos, Boateng
opcjonalnie: Flamini, Ganzo
Starzy grający w Milanie:
Van Bommel, Inzaghi, Seedorf, Gattuso, Oddo, Jankulovski, Zambrotta, Ambrosini, Abbiati opcjonalnie: Ibra i Cassano

stosunek 4 : 8 i 2 : 2. Wymienieni mniej więcej ludzie grający od czasu do czasu, nie te młodziki 92 co są tylko w składzie na stronie ACM a nikt ich na boisku nie widział. Sprowadzą dwóch gości ze średnią wieku 30 i co uważasz, że zaniżą im średnią wieku? :< Ogarnięci sympatycy Serie A od lat nazywają Milan AC Dziadkami, a najlepsze jest to, że oni nie chcą nic z tym zrobić. Liczę na coś w Europie! Zapamiętaj dokładnie numer tego posta, żebyś mógł mnie za kilka miesięcy zacytować... :D

Crayon
29-05-2011, 19:52
Zapomniałeś jeszcze o fajnie grającym Abate, Robinho, Cassano, który ostatnio im robi jakąkolwiek grę w ofensywie, no i jeszcze takim młodym chyba '90 rocznik Hiszpanie, co go kupili z jakiejś 3 ligi. Patrząc trzeźwo, to Milan wchodzi w ciekawy okres i w przyszłym sezonie będzie walczył dzielnie.

A jak tam Twój Juventus Turyn? W Lidze Europejskiej z 8 miejsca zagrają?

Sambo Rastaa
29-05-2011, 20:08
No coz... Jaga zrobila co mogła wygrali i LE z 4 miejsca...ale chyba dlugo im nie zapomnimy meczu z legia gdy nie strzeli w 11vs 9 bramki i byloby wicemistrzostwo ;(
ale trzeba zaczac przygotowania 30 czerwca pierwszy mecz jedyny trudny rywal na ktorego mozemy trafic to Fulham ale nie wiem jak to z rostawieniami jest zaraz sprawdze
@edit no tak na Fulham nie mozemy

potencjalni rywale :

Glentoran FC NIR
Milsami Orhei MDA
Banga Gargždai LTU
Daugava Daugavpils LVA
NK Olimpija (Ljubljana) SVN
Cliftonville F&AC NIR
Flamurtari Vlorë ALB
Vllaznia Shkodër ALB
FC Differdange 03 ** LUX
JK Trans Narva EST
AZAL Baku AZE
Irtysz Pawłodar KAZ
Szachtior Karaganda KAZ
FK Zeta (Golubovci) MNE
Bananc Erewan ARM
JK N&otilde;mme Kalju EST
Í&thorn;róttabandalag Vestmannaeyja
NSÍ Runavík FRO
Ulisses Erewan ARM
SP Tre Penne SMR
Neath FC WAL
UN Käerjéng 97 LUX
FC Lusitans AND
UE Santa Coloma AND
ÍF Fuglafj&oslash;r&eth;ur FRO

Crayon
29-05-2011, 20:15
Sambo a pamiętasz jak kilka stron tego tematu temu pisałeś, że Jaga na mistrza, bo ma 8 pkt przewagi? Gdzie Twoje berło, berło i korona, gdzie Twój vice mistrz, Jago...?

A tam widzę w tych piłkarskich potęgach Szachtior Karaganda, pogromca polskich ekip w Europejskiej. A nazwy drużyn, że aż strach się bać, będzie na pewno walka do ostatniej minuty, pewnie skończycie na karnych jak Lechu z Interem Baku, czy tam innym Karabachem Agdam : D

Pitekk
29-05-2011, 20:41
Zawisza-Tur Turek 2:2
Niestety dziś tylko remis, mimo dwukrotnego prowadzenia, mecz kończy się remisem.
Mimo pozycji w tabeli Turka, to ta ekipa była najlepszą jaka przyjechała do Bydgoszczy w tym sezonie.

Ale cały czas mamy 3punkty przewagi nad 3 GKS Tychy, pozostały 2 mecze. Przynajmniej 1 trzeba wygrać albo liczyć że za tydzień Tychy przegrają z liderem z Grudziądza.

Trudno, cały czas szanse na awans są duże

'Oxidosis'
29-05-2011, 20:50
Pytanie głównie do Oxiego.. Skąd info o rzekomym zainteresowaniu Milanu Schweinsteigerem albo Miroslavem Klose? Znów emerytów będą ściągać? A liczyłem wreszcie na odmłodzenia i pokazanie włoskiego futbolu w Europie w przyszłym sezonie... hihi :)

Tak jak o rzekomym zainteresowaniu Robbenem, Riberym, Ganso, Hamsikiem, Nasrim, Pastore, Asamoah, Diarra, Essien, Fabregas.

Nie wiesz co to są plotki transferowe? Przecież w tych czasach wystarczy wymienić jedno nazwisko, a szum w mediach powstaje ogromny. Galliani cały czas powtarza, że potrzeba przede wszystkim lewego pomocnika. Co do Klose jest to 100 % plotka, przecież mamy Inzaghiego, Cassano, Robinho, Pato, Ibrahimovica, myślisz, że po co kolejny napastnik?

Krótkie zestawienie:
Talenty międzynarodowe, młode w Milanie: Pato, Strasser, Papastathopulos, Boateng
opcjonalnie: Flamini, Ganzo
Starzy grający w Milanie:
Van Bommel, Inzaghi, Seedorf, Gattuso, Oddo, Jankulovski, Zambrotta, Ambrosini, Abbiati opcjonalnie: Ibra i Cassano

stosunek 4 : 8 i 2 : 2. Wymienieni mniej więcej ludzie grający od czasu do czasu, nie te młodziki 92 co są tylko w składzie na stronie ACM a nikt ich na boisku nie widział. Sprowadzą dwóch gości ze średnią wieku 30 i co uważasz, że zaniżą im średnią wieku? :< Ogarnięci sympatycy Serie A od lat nazywają Milan AC Dziadkami, a najlepsze jest to, że oni nie chcą nic z tym zrobić. Liczę na coś w Europie! Zapamiętaj dokładnie numer tego posta, żebyś mógł mnie za kilka miesięcy zacytować... :D

Ganzo? Kto to? Być może miałeś na myśli Ganso, jeżeli tak to ten piłkarz być może przejdzie do Milanu za ok. 20 mln euro, nie miałbym nic przeciwko bo oprócz Neymara aktualnie największy talent w Brazylii.

Fatalnie to zestawiłeś, bo zapomniałeś dodać Mexesa i Taiwo, którzy od nowego sezonu będą grali w barwach Milanu, zapomniałeś o Emmanuelsonie, Vili, Merkel, Robinho, Abate, Amelia, Thiago Silva a wymieniłeś piłkarzy, którzy praktycznie na boisko nie wchodzą. Takich piłkarzy jak Jankulovski, Oddo czy Zambrotta nie brałbym pod uwagę, o Ambrosinim na razie też można zapomnieć. Gdyby okienko w tym momencie się zakończyło, z przyjemnością podałbym Ci kadre zawodników, których Allegri brałby pod uwagę przy wystawianiu składu;

Bramkarze ; Abbiatti ( 34 lata ), Amelia ( 29 )
Obrońcy ; Taiwo ( 25 ), Mexes ( 28 ), Abate ( 25 ), Thiago Silva ( 27 ), Nesta ( 35 ), Daniele Bonera ( 29 )
Pomocnicy ; Boateng ( 24 ), Gattuso ( 33 ), Emmanuelson ( 25 ), Seedorf ( 35 ), Merkel ( 19 ), Van Bommel ( 34 ), Flamini ( 27 )
Napastnicy ; Cassano ( 28 ), Robinho ( 27 ), Pato ( 22 ), Ibrahimovic ( 30 )

Sam widzisz, że tak źle nie jest, wierząc, że przyjdzie jeszcze któryś z zawodników pokroju Ganso/Pastore/Hamsik/Fabregas będzie jeszcze lepiej.
Bez żadnej prowokacji, spójrz na Juventus, który od dwóch sezonów gada najwięcej, a nie dość, że transfery okazują się nie wypałami, to jeszcze nie potrafią znaleźć trenera.

@@@

Śląsk vice mistrzem. Wpadłem sobie do rynku pofetować ( hehe ), ale było naprawdę nieźle, pełno osób w zielonych koszulkach oraz policji, dużo okrzyków, najbardziej mi się podobał : pzpn, pzpn, jebać jebać pzpn. Mam filmiki, jak znajde czas to uploadne na yt ;)

Í&thorn;róttabandalag Vestmannaeyja

O *****, nie wiem co to, ale módlcie się żebyście na nich nie trafili, bo zjedzą was samą nazwą : D
Pozdro

Przemas
29-05-2011, 21:51
Zawisza-Tur Turek 2:2
Niestety dziś tylko remis, mimo dwukrotnego prowadzenia, mecz kończy się remisem.
Mimo pozycji w tabeli Turka, to ta ekipa była najlepszą jaka przyjechała do Bydgoszczy w tym sezonie.

Ale cały czas mamy 3punkty przewagi nad 3 GKS Tychy, pozostały 2 mecze. Przynajmniej 1 trzeba wygrać albo liczyć że za tydzień Tychy przegrają z liderem z Grudziądza.

Trudno, cały czas szanse na awans są duże

sa duze bo wystarczy ze wygramy z jarota

Old Shidishi
29-05-2011, 21:52
Cray nie osmieszaj sie, sam jestes skrzywiony. Noga i cialo sa ewidentnie wychylone do przodu, wiec spalony jak ch... :)

Crayon
29-05-2011, 21:58
Synku, a ogarniasz coś takiego jak przywilej korzyści i promowanie gry ofensywnej?

Karpek II
29-05-2011, 22:26
Gdzie niby płaczę na sędziów? No lol, albo czytasz posty sprzed miesiąca, albo masz mózg na wypożyczeniu z opcją kupna.
Gdybyś nie płakał to byś w ogóle nie pisał o sędziach, a jednak wytykałeś jakieś błędy.

Manchester United po wygraniu ligi angielskiej przegrywał w 75 minucie z Blackpool, które gryzło trawę od spodu, żeby się utrzymać w lidze 1:2. Ostatecznie Manchester wygrał 4:2. Idzie? Idzie!
No i super, myślę, że 2 porażki w Lidze Hiszpańskiej w ciągu jednego sezonu to doskonały wynik. Jeżeli chodzi o LM to Barcelona też w tym sezonie pokonała nie słaby Rubin Kazań 2:0 w całkiem rezerwowym składzie, ale nie ważne.

Zaznaczam, że ten słaby Manchester wygrał najlepszą ligę świata, gdzie w walce o tytuł liczy się 4-5 zespołów.
Najlepszą lige świata? Nie zgadzam się, ale to tylko moje zdanie. Przypominam, że 2 drużyny hiszpańskie wygrały razem 13x LM, a 4 drużyny angielskie wygrały 11x. W dodatku hiszpanie grali w trzech finałach więcej.
To, że w PL o tytuł walczy 4-5 zespołow, nie znaczy, że jest to najlepsza Liga, bo liczą się osiągniecia. Od 2000r. Barcelona z Realem wygrali razem 5 LM, a Manchester i Liverpool tylko dwie. Ciekawsza nie zawsze znaczy lepsza.

A dominacja Barcelony skończy się za kilka lat
No na pewno do końca świata nie będą wygrywać, wszystko się kiedyś kończy, ale myśle, że z Guardiolą, Xavim, Messim i resztą Barça jeszcze długo będzie na szczycie.

Jak to kiedyś było, przecież kibicujesz Barcy od dziecka(mimo że w najnowszym poście napisałeś że od 06) to doskonale wiesz.
Nie napisałem, że od 06? ; o Napisałem, że Barçie zacząłem kibicować jeszcze przed finałem z Paryża, dzięki grze Ronaldinho. Przecież w wieku 10-11 lat jest się dzieckiem. Dopiero wtedy zacząłem interesować się piłką klubową.

A co, może Manchester? uahahah. Barça jest najlepszym zespołem ostatniej dekady. Zostało to nawet potwierdzone oficjalnie, a z takim składem mogą zostać najlepszym zespołem w historii, ciągle do tego dążą. Za to na pewno są najpiękniej grającym klubem w historii.

Co do grania przez Barcę swojej piłki - zagrali inaczej niż zwykle. Bo na ziemi kładł się tylko Busquets, reszta stała twardo na nogach. I dlatego wygrali.
Aha, a wcześniej kilka tygodni temu pisałeś, że Barça wygrywa tylko dzięki sędziom.

Chyba trzy, czy cztery razy już pisałem, że Barcelona jako klub mnie zupełnie nie obchodzi, bo grają w słabej lidze Hiszpańskiej, w której liczy się jeden(dwa) zespoły, reszta to chłopaki do bicia. Irytuje mnie tylko masa wielkich czerwono - niebieskich ciules, którzy rozpływają się nad grą Barcy i stoją nad wszystkimi i z dumą prezentują to, że ich zespół jest w stanie rozjechać każdego, bo grają galaktyczną piłkę, niesamowitą, nie z tej ziemi, blablabla.
Ale co w tym złego? Barça obecnie jest w najlepszym momencie swojej historii, więc nie wiem o co ci chodzi. Albo zazdrościsz i też byś tak chciał, albo chuj wie co.

.Kosik Czarny 2v0.
30-05-2011, 06:23
Ruud van Nistelrooy w Wiśle?!

To brzmi sensacyjnie, ale gwarantujemy, że jest prawdą. Wisła Kraków prowadzi rozmowy z Ruudem van Nistelrooyem!

Od dłuższego czasu wiadomo, że "Biała Gwiazda" chce sprowadzić prawdziwą gwiazdę, która nie tylko miałaby wzmocnić skład, ale też przyciągnąć kibiców na nowy stadion. Tą gwiazdą jest właśnie Ruud van Nistelrooy, z którym dyrektor sportowy, Stan Valckx prowadzi rozmowy od kilku tygodni.

Holenderskiemu napastnikowi z przeszłością w Manchesterze United i Realu Madryt, skończył się kontrakt z HSV Hamburg i jest wolnym piłkarzem. O tym, czy ostatecznie trafi do Wisły, przekonamy się w najbliższym czasie. Holender ma też poważną ofertę z Malagi i jeśli postawi na pieniądze, to Wiśle trudno będzie przebić ofertę Hiszpanów. Jeśli jednak przeważy siła przekonywania Valcksa, to Wisła będzie miała piłkarza z nieosiągalnej do tej pory dla polskich klubów półki.

(Gazeta Krakowska)
źródło: Gazeta Krakowska

SedaN*
30-05-2011, 10:09
Boze Karpek ty serio jestes idiota jezeli oceniasz sile ligi po tych klubach z "wyzszej polki". Uwierz, ze takie zespoly jak Everton, Aston Villa, Newcastle, Totenham oraz Chelsea i Arsenal (ktore tej LM w najblizszych czasach nie zdobyli, Chelsea w ogole)

*****, editnalem nie tego posta XD

'Oxidosis'
30-05-2011, 12:10
Najlepszą lige świata? Nie zgadzam się, ale to tylko moje zdanie. Przypominam, że 2 drużyny hiszpańskie wygrały razem 13x LM, a 4 drużyny angielskie wygrały 11x. W dodatku hiszpanie grali w trzech finałach więcej.
To, że w PL o tytuł walczy 4-5 zespołow, nie znaczy, że jest to najlepsza Liga, bo liczą się osiągniecia. Od 2000r. Barcelona z Realem wygrali razem 5 LM, a Manchester i Liverpool tylko dwie. Ciekawsza nie zawsze znaczy lepsza.

Przecież to żadna nowość, że się nie zgadasz z tym faktem, jestem ciekaw czy znalazłby się jakiś użytkownik na tym forum, który by pomyślał inaczej. Bo Ty tylko się zgadzasz, jak ktoś piszę, że Barcelona jest najlepsza, gra w najlepszej lidze, ma najlepszych zawodników, historie blablabla. Czymś takim utwierdzasz w przekonaniu, że dyskusja nie ma sensu, bo jaki sens jest rozmawiać z osobą, która poza Barceloną nie widzi świata? Nie ma sensu cokolwiek pisać, bo nawet jak ktoś Ci poda sensowne argumenty, to Ty nie dość, że je odwrócisz, to jeszcze odpowiesz beznadziejnymi ripostami. Zejdź na ziemię. Liga angielska o klase przewyższa ligę hiszpańską, tu nawet nie ma o czym dyskutować. Z resztą, nawet w mediach o tym powtarzają. Pierwsza zasadnicza różnica jest taka, że w lidze angielskiej nie ma ani jednego zespołu do bicia. Tam nawet ostatni zespół jest w stanie urwać punkty liderowi i naprawdę ciężko to nazwać niespodzianką. Są to rzeczy najnormalniejsze. Premiership jest bardzo wyrównane. W przeciwieństwie do La Ligi, gdzie jak przyjeźdza jakaś Almeria do Barcelony modli się o jak najmniejszy oklep. Twoje argumenty mówiące, że la liga jest lepsza, bo Real i Barca zdobyły więcej pucharów od 2000 roku są bez sensu. To świadczy co najwyżej o tym, że dwa zespoły z Hiszpanii są lepsze niż zespoły z czołówki Premiership. A co z pozostałymi zespołami? W premiership są zawodnicy, których zespoły walczą o utrzymanie, a oni sami są warci po 20-30 mln euro czyli tyle, ile nie jest wart cały skład Almerii.

Ogólnie rzecz biorąc wytłumaczyłem Ci, dlaczego Premiership jest stukrotnie lepsze, ale znając Ciebie i tak nie zrozumiesz, nie potwierdzisz racji, bo tam gdzie Barcelona, to wszystko musi być najlepsze. Przykre.

A co, może Manchester? uahahah. Barça jest najlepszym zespołem ostatniej dekady. Zostało to nawet potwierdzone oficjalnie, a z takim składem mogą zostać najlepszym zespołem w historii, ciągle do tego dążą. Za to na pewno są najpiękniej grającym klubem w historii.

Czemu jak Crayon powiedział, że na pewno nie Barcelona, ty już spinasz o Manchester? Jesteś daremny, bo nie potrafisz podać sensownie odripostować oraz podać argumentów, że to jednak Barcelona jest najlepsza. Zostało to oficjalnie potwierdzone? Hehe dobre, przez kogo? Poza tym mówisz, że Barca jest najpiękniej grającym klubem w historii, skąd możesz to wiedzieć, skoro Twoja historia ogranicza się do ostatniej dekady? Wiele osób powtarza, że najlepszym zespołem w historii był Milan za Van Bastena, który wygrywał dosłownie wszystko, ale ja nie powiem, że był najlepszy, bo po prostu tego nie wiem.

Karpek II
30-05-2011, 14:27
Boze Karpek ty serio jestes idiota jezeli oceniasz sile ligi po tych klubach z "wyzszej polki". Uwierz, ze takie zespoly jak Everton, Aston Villa, Newcastle, Totenham oraz Chelsea i Arsenal (ktore tej LM w najblizszych czasach nie zdobyli, Chelsea w ogole) ta twoja lige hiszpanska by rozbily, a Barcelona w lidze angielskiej miala by o wiele wiecej porazek albo remisow. Ale ty tego nie rozumiesz, bo jestes totalnym idiota i patrzysz tylko zakompleksionym wzrokiem na ta swoja barcelonke, a po za Realem i Barcelona hiszpanska liga to dno.
No i kto tu jest idiotą? Piszesz, że to ja się spinam na każdym kroku, a każdą moją wypowiedź cytujesz z taką nienawiścią, jakbym ci matkę zabił. Pewnie przy pisaniu tego oplułeś cały monitor napinaczu. Ochłoń trochę.

Co do tego co napisałeś, to pisałem, że jest to moje zdanie i wcale nie musisz się z nim zgadzać. Nie, nie widzę tylko 'swojej Barcelonki'. Gdzie ja tam napisałem coś konkretnego o Barcelonie? To raczej ty masz kompleksy typie.
Skąd możesz wiedzieć jakby Barça poradziła sobie w lidze angielskiej? W Hiszpanii i Anglii są inne style gry, a jak na razie to Barcelona (ostatnio Real) ciśnie te wielkie angielskie drużyny. Napisałeś, że hiszpańska liga to dno i tylko dwie drużyny tam walczą o mistrzostwo, a może w angielskiej jest inaczej? Tam ostatnio mistrzostwa zdobywają tylko Manchester i Chelsea.

Przecież to żadna nowość, że się nie zgadasz z tym faktem, jestem ciekaw czy znalazłby się jakiś użytkownik na tym forum, który by pomyślał inaczej.
Myślę, że ktoś by się znalazł, ale szczerze to chuj mnie to obchodzi, ja zdania nie zmienię i tak, więc daruj sobie.

Czemu jak Crayon powiedział, że na pewno nie Barcelona, ty już spinasz o Manchester?
Dlatego, że jest ich kibicem i podałem taki przykład?

Jesteś daremny, bo nie potrafisz podać sensownie odripostować oraz podać argumentów, że to jednak Barcelona jest najlepsza. Zostało to oficjalnie potwierdzone? Hehe dobre, przez kogo?
Yy, nie napisałem, że Barcelona jest najlepsza OFICJALNIE W HISTORII, tylko jest uznana najlepszym klubem ostatniej dekady przez IFFHS. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Wiesz co to jest dekada? : O

Poza tym mówisz, że Barca jest najpiękniej grającym klubem w historii, skąd możesz to wiedzieć, skoro Twoja historia ogranicza się do ostatniej dekady?
No to jaki klub grał piękniej? Cały świat chwali barceloński styl gry, Ferguson, Di Stefano, najlepsi piłkarze świata i wiele innych sławnych ludzi ze świata sportu.

#down
No i co z tego, że podałem dwie najlepsze drużyny z Ligi Hiszpańskiej? Gdyby Angielska była rzeczywiście najlepsza to nie dostawała by co chwilę po piździe od drużyn Hiszpańskich w Pucharach. Czyli Arsenal, Manchester, Tottenham - sama czołówka Ligi Angielskiej.

SedaN*
30-05-2011, 14:38
Boze Karpek ty serio jestes idiota jezeli oceniasz sile ligi po tych klubach z "wyzszej polki". Uwierz, ze takie zespoly jak Everton, Aston Villa, Newcastle, Totenham oraz Chelsea i Arsenal (ktore tej LM w najblizszych czasach nie zdobyli, Chelsea w ogole)

W Hiszpanii i Anglii są inne style gry, a jak na razie to Barcelona (ostatnio Real) ciśnie te wielkie angielskie drużyny.

Teraz mi tylko uświadomiłeś jaki jesteś tępy, tak to jest DYSKUSJA Z KARPKIEM. Oxidosis i Crayon mają rację, te twoje riposty są żałosne. Ja mu piszę, że patrzy się na calokształt a nie na zespoły z "górnej półki" a ten wyjeżdza znowu z tym samym. Co za idiota haha b3ka, normalnie KRUL ciętych ripost

'Oxidosis'
30-05-2011, 16:10
Dlatego, że jest ich kibicem i podałem taki przykład?

No właśnie, podałeś taki przykład, bo jesteś zbyt płytki, aby wymyśleć coś oryginalniejszego. Przez cały czas gadamy o Barcelonie, a że Tobie brakuje odpowiednich argumentów, zaczynasz nawiązywać do kompletnie czegoś innego. Jakbyśmy mieli w ten sposób dyskutować, to z czasem byśmy dowiedzieli się co jadłeś wczoraj na obiad. Jesteś mierny, bo nie potrafisz odwołać się konkretnie do Barcelony, tylko w każdej odpowiedzi szukasz dziury w całym.

Yy, nie napisałem, że Barcelona jest najlepsza OFICJALNIE W HISTORII, tylko jest uznana najlepszym klubem ostatniej dekady przez IFFHS. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Wiesz co to jest dekada? : O

A gdzie ja w tamtym poście napisałem, że jest najlepsza w historii? Napisalem po prostu najlepsza. Tobie za to kłania się nie tylko czytanie ze zrozumieniem, przydałoby się kupić nowe okularki. I tak najlepsza beka, że jest Barcelona jest uznana za najlepszy klub dekady przez [ uwaga ] IFFHS HAUAHuaHauAH. Gościu, gdyby twoja wiedza nie ograniczała się do polskiej strony barcelony, to byś wiedział, że ten ranking to skończone gówno i nikt się nim nie kieruje. Na domiar ludzie się tylko zastanawiają, kto jest za to odpowiedzialny.

No to jaki klub grał piękniej? Cały świat chwali barceloński styl gry, Ferguson, Di Stefano, najlepsi piłkarze świata i wiele innych sławnych ludzi ze świata sportu.

Liverpool w latach 80, Milan w latach 90. Barcelona może im co najwyżej dorównywać.

Τettmeier
30-05-2011, 16:15
Tak jak o rzekomym zainteresowaniu Robbenem, Riberym, Ganso, Hamsikiem, Nasrim, Pastore, Asamoah, Diarra, Essien, Fabregas.

Nie wiesz co to są plotki transferowe? Przecież w tych czasach wystarczy wymienić jedno nazwisko, a szum w mediach powstaje ogromny. Galliani cały czas powtarza, że potrzeba przede wszystkim lewego pomocnika. Co do Klose jest to 100 % plotka, przecież mamy Inzaghiego, Cassano, Robinho, Pato, Ibrahimovica, myślisz, że po co kolejny napastnik?

Ganzo? Kto to? Być może miałeś na myśli Ganso, jeżeli tak to ten piłkarz być może przejdzie do Milanu za ok. 20 mln euro, nie miałbym nic przeciwko bo oprócz Neymara aktualnie największy talent w Brazylii.

Fatalnie to zestawiłeś, bo zapomniałeś dodać Mexesa i Taiwo, którzy od nowego sezonu będą grali w barwach Milanu, zapomniałeś o Emmanuelsonie, Vili, Merkel, Robinho, Abate, Amelia, Thiago Silva a wymieniłeś piłkarzy, którzy praktycznie na boisko nie wchodzą. Takich piłkarzy jak Jankulovski, Oddo czy Zambrotta nie brałbym pod uwagę, o Ambrosinim na razie też można zapomnieć. Gdyby okienko w tym momencie się zakończyło, z przyjemnością podałbym Ci kadre zawodników, których Allegri brałby pod uwagę przy wystawianiu składu;

Bramkarze ; Abbiatti ( 34 lata ), Amelia ( 29 )
Obrońcy ; Taiwo ( 25 ), Mexes ( 28 ), Abate ( 25 ), Thiago Silva ( 27 ), Nesta ( 35 ), Daniele Bonera ( 29 )
Pomocnicy ; Boateng ( 24 ), Gattuso ( 33 ), Emmanuelson ( 25 ), Seedorf ( 35 ), Merkel ( 19 ), Van Bommel ( 34 ), Flamini ( 27 )
Napastnicy ; Cassano ( 28 ), Robinho ( 27 ), Pato ( 22 ), Ibrahimovic ( 30 )

Sam widzisz, że tak źle nie jest, wierząc, że przyjdzie jeszcze któryś z zawodników pokroju Ganso/Pastore/Hamsik/Fabregas będzie jeszcze lepiej.
Bez żadnej prowokacji, spójrz na Juventus, który od dwóch sezonów gada najwięcej, a nie dość, że transfery okazują się nie wypałami, to jeszcze nie potrafią znaleźć trenera.

Ja rozumiem doskonale co to są plotki transferowe, dlatego pierwszą rzeczą, którą zrobiłem po przeczytaniu jakiegoś marnego artykułu, było napisanie posta tutaj i chęć porządnej informacji od Ciebie, lub innej osoby, która naprawdę w tym siedzi i się tym interesuje. Samemu nie chciałem w to dowierzać. :)
Od kiedy Merkel jest brany pod uwagę w waszym składzie, jak on 5 meczów zagrał? Albo Vili jakiś? Emmanuelson też w tym sezonie się u was nie nagrał.. Szokującą wiadomością jest dla mnie pozyskiwanie piłkarzy starszych, którzy na 100% będą grać, bo bez sensu jest brać 30 latków których posadzi się na ławce. A z tym Ganso to sorry, moja pomyłka, ale chyba ktoś przede mną napisał jego nazwisko przez 'z' w środku i tym się głównie kierowałem. A obiło mi się o uszy kilka informacji na temat tego gościa. Przy robieniu tego zestawienia starałem się podawać piłkarzy, których sam znam i którzy grali cokolwiek u was, widziałem ich na listach składów, dlatego pominąłem Taiwo czy Mexesa. No. Także informuj tutaj na bieżąco o faktach i plotach, żebym mógł odróżniać jedno od drugiego. A na usprawiedliwienie jeszcze dodam, że ostatnio naprawdę nie mam czasu na porządne wgłębianie się w tajniki piłki nożnej, sportu.. Sprawdzam wyniki i to tyle z mojej wiedzy, bo a to nie ma mnie w domu, a to a tamto. I nie prędko nadrobię.

A co do tego Juventusu jeszcze. Zdaję sobie naprawdę sprawę z tego jak wygląda sytuacja w klubie i nie musicie mi tego na każdym kroku uświadamiać. Ja jeden marny sympatyk nie mogę zmienić nic, nie dam pieniędzy na sensowne transfery ani na trenera z nazwiskiem. Nie chce mi się nawet wymieniać winnych całemu temu przedstawieniu. Nie mamy pucharów, bo Palermo, 'wygryzło' nas z miejsca premiowanego awansem do eliminacji LE poprzez występ w finale Coppa Italia.. Pozostaje liczyć na poprawę.

Crayon
30-05-2011, 16:40
Ja jeden marny sympatyk nie mogę zmienić nic, nie dam pieniędzy na sensowne transfery ani na trenera z nazwiskiem.
Nie trzeba mieć trenera z nazwiskiem, żeby wyciągnąć drużynę z dołka. Wystarczy mieć pomysł, charakter i umieć pierdolnąć. A nazwiska? Nie takie rzeczy widział sport, żeby z kilkunastu noname zrobić światowej sławy grajków. Juve ma potencjał, ma kapitalne warunki do treningu i nie korzysta z tego w ogóle, ośmieszając się w Europie po raz n-ty

Napisałeś, że hiszpańska liga to dno i tylko dwie drużyny tam walczą o mistrzostwo, a może w angielskiej jest inaczej? Tam ostatnio mistrzostwa zdobywają tylko Manchester i Chelsea.
Ale w jakim stylu? Tam w czołówce jest taki kocioł, że Chelsea, która miała 10 punktów straty do lidera i była na 5 miejscu dogoniła Manchester, który z teoretycznie prostym terminarzem(zespoły z dołu tabeli) potracił punkty i musiał do ostatniej kolejki drżeć o mistrzostwo. Podobnie jak Arsenal, prawie pewny zdobycia tytułu, a skończyło się na blamażu. Do korony przymierzał się też Manchester City i Tottenham, ostatecznie walczyli do ostatniej minuty ostatniej kolejki o prawo gry w lidze mistrzów. A na smaczek dodam, że po 10 kolejkach szansę na pierwsze miejsce w lidze miał nawet Everton, czy... West Ham United, które ostatecznie spadło z ligi. A od czołówki dzieliło ich tylko kilka punktów, ot tak - jedno zwycięstwo tutaj i porażka czołówki tam. A Hiszpania? Barcelona prawie 20 punktów przewagi nad drugim miejscem, które ma 20 punktów przewagi nad trzecim. ALE WALKA!

Ferenc Puskas z kolegami w Realu Madryt robił taką piłkę, że ówczesnych grajków by popierdoliło. Tak samo jak kiedyś galaktyczny Ajax Amsterdam, który wyciągnął ze swojej szkółki takie talenty jak Sneider, Van Der Vaart, Stam, czy Edgar Davids. No i Milan jak wspominał Oxidosis. A, jeszcze Manchester United Matta Busbiego.

Gdyby Angielska była rzeczywiście najlepsza to nie dostawała by co chwilę po piździe od drużyn Hiszpańskich w Pucharach. Czyli Arsenal, Manchester, Tottenham - sama czołówka Ligi Angielskiej.
Że co? W ciągu ostatnich lat na arenie Ligi Mistrzów liczy się tylko FC Barcelona. W tym sezonie Real Madryt dobrnął do półfinału i żeby zagościł tam na dłużej, musiałby jeszcze ze dwa sezony tak fajnie pograć. Ile drużyn hiszpańskich dochodzi do ćwierćfinału, a ile angielskich? W LM nie są toczone wojny hiszpańsko-hiszpańskie, tylko angielsko-angielskie. To Chelsea podejmuje Manchester United, to The Blues walczą o finał z Liverpoolem. O sile i potędze Premiership nad La Liga świadczy właśnie ten fakt, że w fazie pucharowej jest więcej zespołów z Anglii i to one przechodzą dalej, by walczyć o najważniejsze trofeum w Europie.

SedaN*
30-05-2011, 16:50
Dokładnie, Real parę długich lat nie mógł się do ćwierćfinałów dostać, była jedynie Barcelona. A Angielskie zespoły dominowały LM, w 2008 roku choćby (niech mnie ktoś poprawi) były 3 angielskie zespoły w półfinale. Lfools, Chelsea i Manchester United /Cray

Crayon
02-06-2011, 20:47
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego Van Nistelrooy zamiast aspektu piłkarskiego (Wisełka Krakau) wybiera aspekt finansowy (Malaga Tiki Taki), mimo że mając 35 lat na głowie i karierę w Manchesterze United i Realu Madryt pieniędzy ma jak lodu, lata sobie prywatnymi samolotami i ogólnie wyciera się dolarami.

Sedanku, poprzeklinaj trochę http://www.chelsealive.pl/n-20957-van-persie-barca-i-chelsea-niszcza-piekno-futbolu.php

Lewy
04-06-2011, 13:13
Hmm jako iż przez tydzień mnie nie było to widzę 4 strony kłótni nt. finału LM.Nie chce mi się tego czytać bo szkoda na to czasu.Po 3 warny dla każdego i będzie spokój :)

A co do meczu fakt oglądałem i jako że nie jestem fanem żadnej z drużyn i pozostaje bezstronny co do tej wymiany zdań to moim okiem w drugiej połowie MU nic nie grało.Crayon i nie próbuj się ze mną wykłócać bo tak było.

Swoją drogą mecz był dobry.

Dobra teraz przejdę do naszego podwórka.Zaległa relacja z niedzielnego meczu.Jeszcze takie krótkie info - W Łodzi Lechii oficjalnie 0.Ponoć było parę osób incognito ale nikt tego nie potwierdza.

Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk 1:2

Po meczu w Łodzi nasze szanse na puchary zmalały prawie do zera.Trzeba było liczyć na to by Jagiellonia przegrała bądź zremisowała z Ruchem.Jak większość zapewne wie tak się nie stało.Chociaż jeszcze w przerwie meczu przy 1:0 dla Lechii była radość gdy Ruch prowadził w Białymstoku.Czyli można powiedzieć że 15 minut byliśmy w pucharach :).Mecz jako taki.Stracone śmiesznie dwie bramki i przegrana.Cel na ten sezon miało być szóste miejsce a wylądowaliśmy na ósmym.Wszystko stracone w dwóch meczach.Jednak ja się tym nie przejmuje zbytnio.To piłkarze nie dostali zamrożonych premii.I bardzo dobrze.Trzeba walczyć do końca a nie przechodzić obok.Był to także ostatni mecz na T29.Z nowym sezonem przenosimy się na Baltic Arenę.Godnym pożegnaniem starego stadionu była oprawa i pirotechnika.Zdjęcia nie oddadzą atmosfery bo tam trzeba było być by to poczuć :)

http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_05_29_lechia_zaglebie_dario_2/DB297789.JPG
http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_05_29_lechia_zaglebie_dario_2/DB297791.JPG
http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_05_29_lechia_zaglebie_dario_2/DB297788.JPG

Mam nadzieję że takie oprawy będą na nowym stadionie.Chciałbym by piro zalegalizowali bo ludzie lubią to oglądać i dzięki niemu jest ten klimat a także oprawy są piękniejsze.

Jeszcze odnośnie zakończonego sezonu.Z ligi zleciały Arka i Polonia Bytom.Wejdzie natomiast ŁKS Łódź i Podbeskidzie.O ile fajnie że ŁKS będzie to Podbeskidzie jakoś nie bardzo.To jest przeciwnik kibicowsko na miarę GKS Bełchatów czy Groclinu Warszawa.Poza tym sektor gości zapewne będzie u nich zamknięty (oni go nawet chyba nie mają).Bytom z tym swoim stadionem nawet się nie nadawał na ekstraklasę a Arka w końcu zleciała z ligi a nie jak w poprzednich latach przy zielonym stołku albo donoszeniem do PZPN na ŁKS w sprawie licencji.Osobiście wolałbym z 1 ligi w Ekstraklasie ŁKS,Pogoń,GKS Katowice.To byłyby wyjazdy :).Może za rok?.Kto wie...

Wisła mistrzostwo a Śląsk wicemistrzostwo (Sedan i Oxi pewnie pojawią się na meczu teraz bo przecież LE :D).Brak tylko Lechii na 3 miejscu ale na to jeszcze przyjdzie czas :).

W przyszłym sezonie będzie można pojechać do Białegostoku ponieważ otwierają sektor gości.Warunkiem licencji to było więc mam nadzieję że tym razem nie będzie wałów i pojedziemy tam normalnie.Zapewne sektor będzie liczył 300 miejsc ale zawsze coś.

Podsumowując.Sezon był ciekawy.Niedosyt jest z powodu pucharów ale nie ma co się za bardzo przejmować.Nowy sezon zaczyna się 31 lipca i mam nadzieję że będzie równie ciekawy jak ten.No i oczywiście mam nadzieję że nie będzie durnych zakazów i zamkniętych sektorów gości.W sierpniu na wakacje będą 2-3 wyjazdy.Nic tylko czekać :)

Tu jeszcze zdjęcia aktualne naszego nowego stadionu:

http://www.imagic.pl/files/23651/DSC_0861.JPG
http://www.imagic.pl/files/23651/DSC_0947.JPG
http://www.imagic.pl/files/23651/DSC_0904.JPG

Niedługo jeszcze zrobię małe podsumowanie wiosny w wykonaniu Lechii.

_woto_
05-06-2011, 10:41
Wczoraj Hiszpanie fajnie pykali USA. Tylko w niektorych akcjach sedzia boczny mogl sie bardziej skupic i nie gwizdac spalonych ktorych nie bylo. Pelna dominacja, w 1 polowie amerykanie nie oddali zadnego strzalu (?)

Τettmeier
05-06-2011, 11:03
A My dziś tak Argentynę będziemy pykać.

Lewy
05-06-2011, 18:34
Piknik a nie mecz.Wieje nudą... :)

Crayon
05-06-2011, 18:57
Chyba tylko na trybunach. Na boisku nie wierzyłem co się dzieje. Polacy walczyli i pokazali charakter. Jest wiele jeszcze do zrobienia, ale to spotkanie pokazało, że ambicje są wielkie i potrafimy walczyć, kurna, miód

Pitekk
05-06-2011, 18:59
a miało być tak pięknie...

Zawisza - Jarota Jarocin 1:1
Mimo prowadzenia po 13 minutach , i graniu w przewadze od 18minuty tylko remisujemy. I przed ostatnim meczem w lidze mamy tylko 1 punkt przewagi nad Gks Tychy a w ostatniej kolejce gramy z Czarnymi Żagań.

Lewy
05-06-2011, 21:15
@UP
Spokojnie.Mam nadzieję że awansujecie.Będzie ciekawie w tej 1 lidze - Zawisza,Pogoń,Arka,Polonia Bytom,Olimpia Elbląg :)

Chyba tylko na trybunach. Na boisku nie wierzyłem co się dzieje. Polacy walczyli i pokazali charakter. Jest wiele jeszcze do zrobienia, ale to spotkanie pokazało, że ambicje są wielkie i potrafimy walczyć, kurna, miód

Ja co jakiś czas przełączałem na mecz bo bez dopingu i w kompletnej ciszy tego się nie da oglądać :)

Goldi
05-06-2011, 21:50
Wymęczone zwycięstwo Polaków 2:1 z rezerwami rezerw Argentyny xd
Teraz szykuje się niezły wpierdol od Francji. Ciekawe czy na trójkolorowych będzie pełen stadion Legii czy tylko pół jak na Argentynie :x

Posiu
05-06-2011, 22:24
a miało być tak pięknie...

Zawisza - Jarota Jarocin 1:1
Mimo prowadzenia po 13 minutach , i graniu w przewadze od 18minuty tylko remisujemy. I przed ostatnim meczem w lidze mamy tylko 1 punkt przewagi nad Gks Tychy a w ostatniej kolejce gramy z Czarnymi Żagań.

Pittek tak tu piszesz a pewnie na meczu cie nie bylo dzis ; s

Lewy
05-06-2011, 23:29
Pittek tak tu piszesz a pewnie na meczu cie nie bylo dzis ; s

W Jarocinie ponoć 800 głów Zawiszy :).Ładna liczba.

Przemas
06-06-2011, 11:16
up
ta 800 z kawalkiem

Meercan
06-06-2011, 19:54
Cieszy zwycięstwo Polski. Pokazali że mimo nie mają dużo umiejętności umieją walczyć. Niektóre akcje to nawet ciekawe były. Ale dla niektórych piłkarzy reprezentacja to chyba za dużo. Ja bym połowy zawodników nie powoływał w ogóle. Młodym jak Klich czy Kucharczyk trzeba dać jeszcze spokój. Grosicki musi zapanować nad psychiką bo spalił chyba z 3 setki. Ale Błaszczykowskiego to ja w tym sezonie w ogóle nie poznaje. Co podania to strata, strzały też mu za bardzo nie wychodzą. Powinni mu dać spokój na jedno dwa zgrupowania aby się wziął za siebie, bo to co teraz gra to jest katastrofa i nie wiem dlaczego został kapitanem. Reszta jako tako zagrała, ale jak nie chcemy tracić bramek to z obrony trzeba wyjebać Wojtkowiaka bo ten to w ogóle nie wie co tam robi chyba. Zaskoczył mnie pozytywnie Wawrzyniak. Nie myślałem że zagra w pierwszym składzie i że aż tak dobrze. Ale reprezentacji brakuję jeszcze i to dużo muszą poprawić najbardziej grę obronie. Szkoda tylko że dopingu nie było bo nudno się oglądało mecz.

W czwartek mecz z Francją. Moim zdaniem jest szansa nawet na zwycięstwo. Francuzi mówią że im się nie chce grać i woleli jechać by już na urlopy. Więc jak powalczą to będzie szansa to dobry wynik.

Lagga v3
07-06-2011, 17:30
Polska grała według mnie słabo , wygrali z 2(?) rezerwą argentyny po męczarni . szał!!

Τettmeier
07-06-2011, 18:31
Hmm, z tym Wawrzyniakiem to masz sporo racji, zagrał naprawdę dobry mecz. Podoba mi się jego zaagnażowanie, a umiejętności wcale nie ma mało. Chociaż zawsze po dobrej interwencji mój ojciec komentował to w ten sposób: 'pa, ten na koksie to i wybić piłe umie'. :<
Nie widzę meczu z Francją zbyt kolorowo.. Jesteśmy w podobnej sytuacji jak przed meczem z Kamerunem. Taka pięćdziesięcioprocentowa forma, a tak czy tak ogary przyjadą i będą cisnąć. Różnie może być w czwartek. ;)

Lewy
07-06-2011, 19:30
Znowu będzie dno i metr mułu.I gra przy 1/4 kibiców na całym stadionie.Szkoda czasu :).Doping na reprezentacje wróci jak skończy się cyrk z idiotycznymi zakazami,zamykaniem stadionów i cenami biletów na kadrę.

Τettmeier
07-06-2011, 20:13
Znowu będzie dno i metr mułu.I gra przy 1/4 kibiców na całym stadionie.Szkoda czasu :).Doping na reprezentacje wróci jak skończy się cyrk z idiotycznymi zakazami,zamykaniem stadionów i cenami biletów na kadrę.
Nie no trochę przesadziłeś z tą frekwencją... naprawdę ma być tam dużo ludzi, co mnie również zaskoczyło..
http://iv.pl/images/30137061412124089546.jpg (http://iv.pl/)

Lewy
07-06-2011, 20:16
Olejkowska gadała to samo przy okazji meczu z Argentyną że bilety bardzo szybko schodzą, że będzie komplet itp. a jak było każdy widział.Próbują ratować się od kompromitacji ale słabo im to idzie :).Już jest z nich śmiech.

Crayon
07-06-2011, 22:33
Polityka transferowa Górnika Zabrze cudowna, genialna. Pozazdrościć jej mogą wszystkie kluby w Polsce, ba - nawet w Europie. Nikt nie ma takich założeń jak Górnik. Widać, że pną się na szczyt i już w kolejnym zbliżającym się sezonie będą bić się o mistrza, a Liga Europejska to totalne minimum.

Grzegorz Bonin - > Polonia Warszawa
Robert Jeż - > Polonia Warszawa
Daniel Sikorski - > Polonia Warszawa
Tomasz Zahorski - > bez klubu

Górnik Zabrze < - Daniel Gołębiewski (wypożyczenie)

+ 8 innych piłkarzy, którzy są wystawieni na listę transferową i można ich z Górnika kupić za trochę kasy. Genialni są. Chuj zostaję piknikiem Ruchu Radzionków chyba

Lewy
08-06-2011, 00:33
Górnik z tego co wiem ma niezłe długi więc ratują się jak mogą :).Teraz jako ostatni dostał licencje.

Słyszałem że mają grać na nowym stadionie Piasta w czasie budowy swojego.Ciekawe co na to kibice :).

Crayon
10-06-2011, 23:40
Jakieś odczucia po meczu Polska - Francja? Pytam dawno po fakcie, bo z takimi spotkaniami trzeba się przespać. Na gorąco jedni tyrali drużynę Smuty i mówili, że żenująco zagrała, inni natomiast piali z zachwytu.

Mi gra Polski podobała się, graliśmy bardzo ambitnie, z sercem, walczyliśmy, stawialiśmy pressing i byliśmy husarzami na tym boisku. Francja taki średni mecz, Valbuena kapitalne zawody.
Może to nie to jeszcze w ataku, bo Lewandowski v Abidal widać, kto jest lepszy, ale mieliśmy swoje sytuacje i ten niby najlepszy na boisku Carraso, co wypluwa wszystko w przód, mógł puścić parę bramek. Nie jest źle

@down
Oglądałem z angielskim komentarzem, przybliż trochę temat

⊕ Cineczeq ⊕
11-06-2011, 00:09
Propaganda rodem z PRL'u, jeśli chodzi o komentatora.

Edit: Kilka razy krzyknęli 'Polska' po namowach od spikera, który notabene na początku meczu instruował jak należy prawidłowo klaskać <facepalm>. Komentator co pół minuty wtrącał jaka wspaniała publiczność, że taka będzie na Euro, że nie mamy dróg, lotnisk itp. ale na pewno zdążą... Jak nic dostał w łapę.
Warto dodać też, że realizator wyraźnie ściszał wszelkie 'Jebać PZPN'.

Lewy
11-06-2011, 13:53
No Szpakowski się nie popisał.Jak jest doping przez 90 min + oprawy to nic nie gada, a jak jest cisza i parę razy krzyknięte "Polska" to się podnieca jak debil i mówi że to wspaniały doping.Ewidentnie mu zapłacili za takie gadanie ale każdy wie jak było.

Mam nadzieję że niedługo to się zmieni.Dla zainteresowanych polecam przeczytać:

http://www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=859&aid=9294

A tak samo strona:

http://kibicezabezpieczenstwem.pl/

Mam nadzieję że te zmiany przejdą ale co do zbierania podpisów można zakładać że nie przejdzie w sejmie jednogłośnie :/.Ale czas pokaże.Ważne, że kibice nie dają sobie pluć w twarz i mówić że to deszcz pada tylko walczą o swoje prawa.Mamy je takie same jak każdy inny obywatel!

Neko^
11-06-2011, 21:59
W sumie w ciągu pięciu dni kibice zakupili 2973 bilety!!! dodając karnety.
I jutro kasy otwarte od 11. ponad 5 tys powinno byc ;)

_woto_
12-06-2011, 09:27
Bin Laden kibicem Arsenalu?
http://sport.gadu-gadu.pl/5617208124605203385/hitler-bin-laden-szkatula---oto-najgorsi-kibice1-zobacz1?p=6f28c566cb052c16abd4f7d08ed80129_0#galle ry6f28c566cb052c16abd4f7d08ed80129

Crayon
12-06-2011, 11:09
A co, zdziwiony? Jak przebywał Talib w Anglii to chodził na mecze Arsenalu na Highbury, był w sumie stałym bywalcem tego stadionu. Przecież jest nawet piosenka o Osamie, którą śpiewają niektóre oszołomy z Emirates.

Tak samo nie jest tajemnicą, że Górnikowi Zabrze prawdopodobnie kibicował Hitler (Stadion im. Adolfa Hitlera w Hindenburgu [Zabrzu]), który chodził też na mecze Schalke 04, które było jego ukochaną drużyną.
Gen. Franco i Real? Tutaj również zaskoczenia nie ma, nie bez powodu kibiców z Madrytu nazywa się madridistas, a powiązania z prawicowym rządem generała Franco to klasyka.

Neko^
12-06-2011, 22:06
Własnie wrócilem do domu po świętowaniu awansu 1 liga nasza na trybunach 6532 kibiców + zgody ;). Pózniej wrzuce zdj z meczu

Crayon
12-06-2011, 23:47
David De Gea na facebooku polubił użytkownika Manchester United i pożegnał się z Atletico Madryt, tym samym przywitał się z Czerwonymi Diabłami. Mamy więc już trzeci transfer do Manchesteru w tym roku.

Po Jonesie i Youngu przychodzi czas na De Deę. Miód i cud, chociaż nie ukrywam, że chciałem bardzo Stekelenburga : D

Lewy
13-06-2011, 00:48
Spadek z Ekstraklasy: Arka, Polonia Bytom
Awans do I Ligi: Zawisza Bydgoszcz, Olimpia Elbląg, Olimpia Grudziądz, Wisła Płock

Będą ciekawe mecze na zapleczu ekstraklasy :)

Pitekk
13-06-2011, 07:13
Własnie wrócilem do domu po świętowaniu awansu 1 liga nasza na trybunach 6532 kibiców + zgody ;). Pózniej wrzuce zdj z meczu
A na fetę to już nie łaska pójść?

Na razie do mnie do nie dotarło. Muszę się ogarnąć. Nigdy bym nie pomyślał że awans będę zawdzięczać Bankowi Imehowi.

http://www.youtube.com/watch?v=n5cDhHumCTg
Jeden z pierwszych filmików z rynku

Przemas
13-06-2011, 07:34
chwila dla ktorej warto zyc a nie te przed LM
i ta pizda jazda na starym rynku :P
O CO JA WIDZE ZAWISZA JEST W PIERWSZEJ LIDZE

.Kosik Czarny 2v0.
13-06-2011, 07:46
http://kwejk.pl/obrazek/76144/komisja.html

A Zawiszy gratuluje ;]

Τettmeier
13-06-2011, 08:46
Witam, witam ZKS. :)

Neko^
13-06-2011, 15:29
A na fetę to już nie łaska pójść?

Byłem.
_
Teraz tylko czekac na lige !!

Pitekk
13-06-2011, 15:51
Byłem.
_
Teraz tylko czekac na lige !!

Sory , źle spojrzałem na godzinę postu.

Cieszy mnie awans Wisły Płock lepsze to niż Okocimski Brzesko

Neko^
13-06-2011, 16:54
Pitekk bez porównania : D
Brzesko -16 828
Płock - 126 255
W tym Brzesku mieszka mniej ludzi niz u mnie na ośce ; d

Lewy
16-06-2011, 15:45
Podsumowanie Wiosny 2010/2011 w wykonaniu kibiców Lechii Gdańsk

Słowem wstępu.Nie wiem czy ktoś lubi czytać moje relacje i statystyki ale pisze je w głównej mierze dla wszystkich.Po to żeby uświadomić wielu że na wyjazdy nie jeżdżą bandyci, mordercy, gwałciciele itp. ;).Każdy może się tam nieźle rozerwać (oczywiście w swojej ekipie).Wiem że są tu osoby, którym się podoba to co piszę i niecierpliwie pewnie też czekają na nowe opisy :).Jednak na nowe trzeba poczekać do końca lipca a tymczasem podsumowanie wiosny (większość i tak widziała zdjęcia więc wie coś na ten temat :) )

Nie jest to oficjalne podsumowanie!.Jest to tylko i wyłącznie moje zdanie a nie całej grupy (Nie bierzmy odpowiedzialności zbiorowej tak jak to stosuje rząd by pozbyć się chuliganów ;) )

Wyjazdy

Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk - 327 Lechia Gdańsk, 114 Wisła Kraków, 91 Śląsk Wrocław i 2 kibiców Czarnych Słupsk co daje liczbę 534 osób obecnych na sektorze

https://lh5.googleusercontent.com/-h5XxBluee3I/TWpIBlyEtiI/AAAAAAAAP9o/xCCj8XFbEKQ/s720/DSC05065%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG

Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk - Oficjalne 0 z powodu zamkniętego sektora gości + PP to samo

Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk - 1200 kibiców Lechii

http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_03_19_slaskwr_lechia_mati/DSC06084.JPG

Cracovia Kraków - Lechia Gdańsk - 750 osób w tym 340 Wisła, 31 Śląsk Wrocław, 5 Czarni Słupsk.

https://lh3.googleusercontent.com/-dwDnQTibTNw/TaGQeDN9ilI/AAAAAAAATHI/M3yy-PrA02A/s720/DSC08039%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG

Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk - 0 z powodu zakazu i zamkniętego sektora gości

PP Legia Warszawa - Lechia Gdańsk - 471 osób w tym 5 Śląsk i 2 Wisła

http://lechia.net/images/archiwum/foto/2010_2011/2011_04_20_legia_lechia_wisnia/20110420_1840.jpg

Arka Gdynia - Lechia Gdańsk - Oficjalnie 0 z powodu zakazu

Korona Kielce - Lechia Gdańsk - To co wyżej czyli zakaz

Widzew Łódź - Lechia Gdańsk - Zamknięty sektor gości z powodu idiotycznego zakazu PZPN we wszystkich ligach

U Siebie
Liczby gości "na oko".Nasze ze strony 90minut.pl

Lechia Gdańsk - Polonia Bytom - 6.370 osób (w tym ok. 400 z Bytomia i Gdyni)

PP Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok - 4.500 osób (w tym. ok 180 z Białegostoku)

Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów - 6.233 osób (w tym ok. 80 z Bełchatowa)

PP Lechia Gdańsk - Legia Warszawa - 7.250 osób (w tym ok. 600 z Warszawy i Elbląga)

Lechia Gdańsk - Legia Warszawa - 7.120 osób (0 z Warszawy z powodu zakazu)

Lechia Gdańsk - Wisła Kraków - 10.020 osób (ok. 800 z Krakowa)

Lechia Gdańsk - Groclin Warszawa - 6.012 osób (0 z Warszawy z powodu zakazu dla wszystkich grup zorganizowanych)

Lechia Gdańsk - Amika Poznań - 6.823 osób (0 z Poznania - zakaz)

Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin - 9.239 osób (0 z Lubina - zakaz)

No i to by było na tyle.Teraz przenosimy się na nowy stadion więc mam nadzieje że frekwencja trochę skoczy do góry i goście będą przyjeżdżać w dobrych liczbach :)

_woto_
17-06-2011, 16:44
No sierpien odrazu Man utd, lpool i newcastle i do tego eliminacje xd
Bedzie ciekawie

Lagga v3
19-06-2011, 14:37
no! stało się ! Łks otrzymał licencję . co prawda będzie grał na stadionie Gksu Bełchatów ale będzie w ekstraklasie . UWAGA NAKURWIAMY :]

Neko^
20-06-2011, 12:18
W zawiszy sie szykuje grubo; d. Osuch wymieni 3/4 składu prawdopodobnie piłkarzami z 1ligi/ekstraklasy za 2 lata moze awans ? :D

Old Shidishi
20-06-2011, 12:36
Skonto Ryga rywalem Wisły Kraków w el. LM. Mysle, ze trafili chyba na najtrudniejszego rywala z tych nie rozstawionych (do ostatnich chwil patrzylem co sie dzieje, bo jesli by nie zostala Wisla wylosowana w przed ostatniej parze to musieli by zagrac z roztawionym BATE Borysow).

_woto_
20-06-2011, 14:43
Najlepsze spotkanie Slask - Dundee

'Oxidosis'
20-06-2011, 18:26
Kurde, trzeba przyznać, że Śląsk trafił najgorzej jak mógł. Aczkolwiek Dundee jest klubem spokojnie do ogrania, bo jakby nie patrzeć liga szkocka jest przereklamowana, w której liczy się tylko Celtic i Glasgow Rangers, a reszta to chłopcy do bicia. Co do losowania Wisły też trzeba przyznać, że rywal dosyć mocny jak na nasze realia, ale pożyjemy zobaczymy, wierze w awans zarówno Wisły jak i Śląska :)

Lewy
20-06-2011, 22:54
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1732,title,Bez-kibicow-gosci-w-przyszlym-sezonie,wid,13528550,wiadomosc.html?ticaid=1c856

No chyba im już się w głowach kompletnie popierdoliło...

Szybki jak szyba
21-06-2011, 00:03
Jak na moje to będzie tak :

Jaga jedzie do azji grać o udział w pucharze europy, podróż trwa dłuuugo, na miejscu kuchnia chujowa, piłkarze z niestrawnością po przegranym meczu wracają do domu a u siebie nie odrabiają strat - bye

Wisła po arcytrudnym dwumeczu ogrywa Skonto i zaskakuje wszystkich kibiców tfu, forumowych hejterów i awansuje dalej gdzie pewnie odpadnie z byle kim.

Śląsk wygrywa z Dundee bo ma Lenczyka i to mu wystarczy.

Lewy
21-06-2011, 12:39
Terminarz Ekstraklasy na sezon 2011/2012

http://www.90minut.pl/news/160/news1602384-Terminarz-Ekstraklasy-2011-2012.html

Lechia zaczyna z Groclinem u siebie ale tydzień później wyjazd do Białegostoku! :D.Ogółem nie jest źle.

Wyjazdy na jesień - Jagiellonia, Wisła, Korona, Podbeskidzie, Zagłębie, Śląsk, Legia, Groclin.

Do zaliczenia wszystkie poza Podbeskidziem bo chyba sektora gości nie mają.Czyli z Kają w Krakowie się widzę pod koniec wakacji :D.

Wyjazd na wiosnę 18-19 lutego! do Krakowa na Craxę czyli będzie piździało zapewne nieźle i w grubych kurtkach jechać na drugi koniec Polski.Czego to się nie robi dla klubu ;)

No a resztę zapraszamy do Gdańska na nowy stadion.Zobaczymy ile ekip zapełni 2200+ sektor gości.Jakbym miał się zabawiać w jasnowidza to zapewne Amika ze swoimi przydupasami z Gdyni, Craxa to samo bo z Krakowa przyjedzie może 300 a 2k to będą śledziuchy, Widzew jest zdolny się pokazać bo daleko nie ma a jeżdżą w dobrych liczbach, ŁKS + Zawisza i to samo może być komplecik na sektorze gości no i może jeszcze Jagiellonia jak się spręży.Reszta raczej nie wypełni bo Górnik wątpię by przyjechał w takiej ilości, Ruch nawet z Toruniem pewnie też nie da rady, Groclin standardowo 100, Bełchatów to samo.

Na wiosnę Legia pewnie będzie w komplecie a reszta w jakichś swoich liczbach do 1000 osób chyba że Zagłębie 10% sektora a reszta śledzie.Zgód nie wliczam bo jak wiadomo siedzą z nami :)

A teraz moja uwaga co do terminarza

Amika 3 wyjazdy pod rząd i problem ze stadionem rozwiązany.Widać że są równi i równiejsi :).Czego w Poznaniu nie zrobią by wejść w dupę Pzpnowi bo teoretycznie w sierpniu nie będą mieć nawet stadionu haha :)

Τettmeier
21-06-2011, 16:31
Kur wa ! Andre Villas-Boas trenerem CFC. Nie no, to jest fenomen. Uwielbiam tego człowieka nie od tej pory jak wygrał LE. Jest po prostu kozakiem. Niech zabierze ze sobą Falcao, tak jak spekulują media, i po prostu w PL moim faworytem jest Chelsea.. ***** mam dwóch kumpli dobrych którzy im kibicują i w ch*j zazdroszczę takich zmian.. ze względów sportowych jak i z sympatii do wyżej wymienionych postaci. : )

SedaN*
21-06-2011, 19:47
Kur wa ! Andre Villas-Boas trenerem CFC. Nie no, to jest fenomen. Uwielbiam tego człowieka nie od tej pory jak wygrał LE. Jest po prostu kozakiem. Niech zabierze ze sobą Falcao, tak jak spekulują media, i po prostu w PL moim faworytem jest Chelsea.. ***** mam dwóch kumpli dobrych którzy im kibicują i w ch*j zazdroszczę takich zmian.. ze względów sportowych jak i z sympatii do wyżej wymienionych postaci. : )

Jeszcze czekam na oficjalną wiadomość, ale jest to w 99.9% pewne, bo odszedł już z Porto, to gdzie miałby pójść? W sumie byłem pewny, że on albo Hiddink.

To dobry trener, jednak trochę młody i jestem ciekaw jak sobie poradzi. Wraca do Chelsea, bo już tu był w roli asystenta Mourinho. No cóż, mam nadzieję, że przyniesie wiele sukcesów, będzie się dobrze sprawował i Romek go nie wyjebie tak szybko (jeżeli nie będzie na to zasługiwał).

Τettmeier
22-06-2011, 12:19
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2380210,00.html
Villas-Boas appointed

SedaN*
22-06-2011, 13:17
Teraz już OFICJALNIE: Villas - Boas trenerem Chelsea. :)

Szybki jak szyba
26-06-2011, 19:40
Wisła Kraków 2:1 Litex Łowecz
Litex aktualny mistrz Bułgarii, będzie brał udział w eliminacjach do ligi miszczuw więc wynik 2:1 mnie cieszy. Melikson i Genkov w formie ale błąd nowego obrońcy kosztował Wisłę gola na 0:1 Ogólnie następny sparing na plus choć nie taki duży jak ostatnie 9 do koła. Za 3 dni z Rot Weiss Oberhausen.

Goldi
26-06-2011, 21:37
Szybki jak szyba nie oszukujmy się może i Wisła wygra ze Skonto ale i tak nie dostaniecie się do LM jeżeli się wam fartnie no to może te LE będzie...

Szybki jak szyba
27-06-2011, 13:51
Niby czemu już skreśliłeś Wisłę? Jak dla mnie mamy duże szanse bo drużyna cały czas się rozwija i choć "nasi kopacze dopiero gonią ich kopaczy" to sądzę, że wiarą w zwycięstwo, ogromne chęci zwycięstwa + ciężkie treningi pozwolą Wiśle nie odpaść z Levadiami itp. Wcześniejszy skład, który odpadał z Valerengą, Levadią i Karabachem był mniej ambitny niż obecny. Wtedy jak Brożek nie strzelił to kto miał strzelić? Teraz rozwinął się nam Małecki, jest drewniany Kirm ale on choć ma te 2 lewe nogi to jakoś gole strzela no i Genkov, który strzela gola praktycznie w każdym meczu a jak już mu się nie chce strzelić to zaliczy asystę. Obrona jest gorsza od tej starej solidnej Wiślackiej obrony ale może i oni zrobią postępy. Wisła jak na razie trafiała z transferami więc teraz jestem spokojny o pracę Stanka. Może i napawa mnie zbytni optymizm ale wierzę w fazę grupową ligi mistrzów ;d

Goldi
27-06-2011, 15:13
Gdzieś tam czytałem że Wisła w tym roku ma tylko 5 mln zł na transfery więc wzmocnienia na LM pewnie macie cudowne wręcz....

Pewnie na wyjeździe wygracie ze Skonto te wymęczone 1:0 u siebie powiedzmy te 2:1 a w III rundzie niezle w dupcie dostaniecie i tyle :rolleyes:
Lecz nie sprzeczajmy się już czas wszystko pokaże ;]

Lewy
28-06-2011, 10:24
W czwartek PZPN najpewniej zatwierdzi decyzje o zakazie wyjazdów dla Eksraklasy,I i II ligi.W nowym sezonie policja wraca na stadiony.Żenada ale jak Matołek rządzi to tak dalej będzie.Mam nadzieję że PZPN się wyłamie bo sami wcześniej obiecywali kibicom że zakazów nie będzie ale nie spodziewam się nagłej zmiany decyzji.

I jeszcze taka informacja miła przynajmniej dla mnie :).Pojawiły się ceny biletów na Baltic Arenę na nowy sezon.Wielkeij zmiany nie było z T29 poza większymi zniżkami :).Najtańszy bilet na młyn 20zł a karnet za 9 meczy w rundzie daje 160zł.Również jest karnet na cały sezon za 250zł.Dla tych co to ciekawi daje link żeby zobaczyli:

http://lechia.pl/26255

Jestem pozytywnie zaskoczony i kupuje karnet na cały sezon na początku lipca :)

Goldi
28-06-2011, 11:36
Lewy ale po tym rysunku stadionu na którym są napisane ceny biletów wynika że 1/4 stadionu oddajecie gościom :eek:

Lewy
28-06-2011, 17:27
Lewy ale po tym rysunku stadionu na którym są napisane ceny biletów wynika że 1/4 stadionu oddajecie gościom :eek:

Minimum dla gości to 5% czyli w tym wypadku ok. 2200 biletów.Nikt nie zaprzeczał że może być więcej :).Sektor gości z tego co Ja wiem ma być na ok. 3000 osób + dolicz do tego sektory buforowe to jakoś mniej więcej tak wychodzi.Ale wg. mnie klub na chwilę obecną nie ma planów z dystrybucją biletów na tamte sektory także wszystko się może zmienić i wprowadzą na tamtą trybunę bilety.Pierwotnie dla gości są trybuny K i L razem z górą.Czy dla gospodarzy będzie obok coś tego jeszcze nikt nie wie :)

PS.
Dla Ciebie to chyba dobrze że tyle biletów będzie nie?.Właśnie o to chodzi by jak najwięcej gości przyjechało :)

Goldi
28-06-2011, 17:59
Minimum dla gości to 5% czyli w tym wypadku ok. 2200 biletów.Nikt nie zaprzeczał że może być więcej :).Sektor gości z tego co Ja wiem ma być na ok. 3000 osób + dolicz do tego sektory buforowe to jakoś mniej więcej tak wychodzi.Ale wg. mnie klub na chwilę obecną nie ma planów z dystrybucją biletów na tamte sektory także wszystko się może zmienić i wprowadzą na tamtą trybunę bilety.Pierwotnie dla gości są trybuny K i L razem z górą.Czy dla gospodarzy będzie obok coś tego jeszcze nikt nie wie :)

PS.
Dla Ciebie to chyba dobrze że tyle biletów będzie nie?.Właśnie o to chodzi by jak najwięcej gości przyjechało :)

Ciekawe na jakich meczach chcecie zapełnić tak duży sektor gości.
Oczywiście jeżeli macie jakieś zgody w ekstraklasie to pewnie zapełnicie sektor gości ,a co z zresztą meczów ?? Wątpię że na mecz przyjdzie dużo przyjezdnych jeżeli w tym sezonie mieliście raptem 8 pozycje.
Przez spadek Arki nawet derby straciliście....
Ogólnie ogromnych liczb na sektorze gości nie spodziewaj się kolego :)
Osobiście jako kibic Widzewa wole jechać na warszawska Legie niż do Gdańska czyli klubu który nie ma zbyt wiele sukcesów na koncie (bez obrazy rzecz jasna xd)

Pitekk
28-06-2011, 18:52
Co mają sukcesy z wyjazdem do kogoś? Bo patrząc na twoje argumenty to powinieneś jeździ wtedy tylko do Zabrza i Krakowa, choć na tą chwile chyba obie drużyny jeszcze nie mają dostępnego sektora gości.

A po 2 jak Ty piszesz, z twojej wypowiedzi wynika że Lechia jako gospodarz nie zapełni własnego sektora gości.

Lewy
28-06-2011, 19:50
Oczywiście jeżeli macie jakieś zgody w ekstraklasie to pewnie zapełnicie sektor gości ,a co z zresztą meczów ?? Wątpię że na mecz przyjdzie dużo przyjezdnych jeżeli w tym sezonie mieliście raptem 8 pozycje.
Osobiście jako kibic Widzewa wole jechać na warszawska Legie niż do Gdańska czyli klubu który nie ma zbyt wiele sukcesów na koncie (bez obrazy rzecz jasna xd)

Widzę że bez problemu obalę twoje teorie :)

Napisałem już o tym stronę wcześniej.Link do postu:
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=904760&postcount=3974

A czy na Widzewie Ruch siedzi w sektorze gości?.Skoro chodzisz na mecze powinieneś wiedzieć że zgody nie siedzą w klatce! (Na Baltic już nie będzie na szczęście klaty tylko normalny sektor dla przyjezdnych).Śląsk i Wisła będą siedzieć z nami na naszych sektorach.Jak by to wyglądało gdybym kazał chłopakom z Krakowa lub Wrocławia udać się na sektor gości mimo że chwile wcześniej razem piliśmy?.Pomyśl trochę...

To samo z liczbami na naszym sektorze.Są ekipy, które będą w stanie zapełnić tą klatkę (wymieniłem je w poście, do którego link podałem).Na szczęście większość nie myśli tak jak Ty i jeżdżą bez względu na sukcesy.Wyjazd na kose to adrenalina jest i nie liczą się tu sukcesy.I co do cholery ma miejsce zajęte w sezonie?.To po jaką cholerę Ruch jechał w 400 osób w tygodniu! do Gdyni skoro Arka była przecież w strefie spadkowej.Po cholere Polonia Bytom jechała na Cracovie w 1000 osób?.Przecież mieli ost. miejsce?.Idiotyczne myślenie...

W Gdańsku nikt za nimi nie płacze :).Ciesz się że ŁKS wszedł bo Widzew też był rok bez derbów.Za rok śledzie zapewne wejdą i znowu będą derby.Poza tym wyjazd na ŁKS będzie też ciekawy

No wiem przecież mnie nie robi jak Amika przyjedzie w 2500,Legia w podobnej liczbie i jeszcze parę ekip, o których też już pisałem w poście na poprzedniej stronie.A rozumiem!.Mam się nie spodziewać tłumów Groclinu Warszawa, GKSu Bełchatów albo Podbeskidzia bo takowych nie będzie (Oczywiście bez urazy dla kibiców któregoś z wymienionych)

Na Legię to ty byś biletu nawet nie dostał :).Zapewne Ci, którzy jeżdżą dostaną nagrodę w postaci wyjazdu na atrakcyjny wyjazd :).Poza tym widać jaki z Ciebie kibic.Na Legie to tak ale do Gdańska to już nie bo nie mamy sukcesów.Nie wiem jak to skomentować ale idąc twoim tokiem myślenia to w całym sezonie kibice by zaliczali góra 3 wyjazdy bo mają jakieś sukcesy.Brak słów mi na to.

Dobrze że Pitekk wie o co chodzi i zapewne podziela moje zdanie ale bez urazy bo na argument że wolisz jechać na Legie niż Lechię z perspektywy sukcesów mnie rozłożył - ze śmiechu ;)

Goldi
28-06-2011, 21:02
Lewy przyznam szczerze że nigdy nie byłem na meczu Widzewa z Ruchem ponieważ na tych meczach zawsze wieje nudą i wynik to zazwyczaj remis (ustawiony pewnie xd) i dlatego nie wiem jak to jest na stadionie gdy kibicie mają zgodę ze sobą....

Co do wyjazdów to zapominałem dopisać ważną rzecz. Wole jechać do Warszawy nie tylko za to jakie za to jaka jest Legia ale także dla tego że po prostu mam bliżej...
Wiadomo że każdy Widzewiak wolał by jechać do Warszawy na mecz Legii do której mam 150 km niż zobaczyć jakaś ciotowatą Lechie która jest na drugim końcu Polski...
Więc dla mnie przedewszystkim liczy się to położenie kluby w Polsce a dopiero potem jaki on jest. Wiem Lewy że ty byś za Lechią nawet do Czeczeni pojechał ale nie każdy sobie może na to pozwolić xd

Sambo Rastaa
28-06-2011, 21:34
Wiem Lewy że ty byś za Lechią nawet do Czeczeni pojechał ale nie każdy sobie może na to pozwolić xd

U nas wariaty na wschod kazachstanu jadą ;) pod granice chinska ; p

_woto_
28-06-2011, 21:54
http://www.youtube.com/watch?v=PvU8mIOQhnM&feature=topvideos_sports

4:23 padlem

Lewy
28-06-2011, 23:46
Lewy przyznam szczerze że nigdy nie byłem na meczu Widzewa z Ruchem ponieważ na tych meczach zawsze wieje nudą i wynik to zazwyczaj remis (ustawiony pewnie xd) i dlatego nie wiem jak to jest na stadionie gdy kibicie mają zgodę ze sobą....

Co do wyjazdów to zapominałem dopisać ważną rzecz. Wole jechać do Warszawy nie tylko za to jakie za to jaka jest Legia ale także dla tego że po prostu mam bliżej...
Wiadomo że każdy Widzewiak wolał by jechać do Warszawy na mecz Legii do której mam 150 km niż zobaczyć jakaś ciotowatą Lechie która jest na drugim końcu Polski...
Więc dla mnie przedewszystkim liczy się to położenie kluby w Polsce a dopiero potem jaki on jest. Wiem Lewy że ty byś za Lechią nawet do Czeczeni pojechał ale nie każdy sobie może na to pozwolić xd

To zależy ile by kosztował wyjazd do Czeczeni :).Bo wyjazdy po kraju są dosyć tanie.

Niezła spinka nazywając Lechię "Ciotowatą".Ale to działa też w drugą stronę skoro dla nas Widzew to klub żydowski, który jak powstał to nawet nie był w Łodzi :>.Dopiero parę lat później ta wiocha została przyłączona.Co jak co ale rodowitym klubem jest ŁKS :)

Szybki jak szyba
29-06-2011, 00:18

Na wyjazdy nie jedzie się po to, aby obejrzeć mecz tylko żeby stać i drzeć morde... Jak chcesz meczu obejrzeć to siadasz przed tv albo idziesz na trybunę pikników u siebie - proste. I jak nazywasz Lechię ciotowatą to czym jest ten widzew bo pierwsze słyszę, żydy jakieś bez historii.

Goldi
29-06-2011, 00:48
Szybki jak szyba nie łap mnie za słówka wiadomo że drze się morde na meczach ale nie będę zasuwał specjalnie po to na 2 koniec Polski

Widzew grał kilka razy w LM i nawet doszedł do półfinału tych rozgrywek o tym twoja Wisełka może tylko pomarzyć....

Sambo Rastaa
29-06-2011, 12:20
@up pomijajac ze do polfinalu wystarczylo wygrac 3 dwumecze i oprocz liverpoolu nie pokonali nikogo wielkiego bo rapid wieden i hibernians paola to niezbyt wielcy rywale... majac takich przeciwnikow i tak latwa droge to mysle ze i lechia mialaby szanse na ten polfinal ;]

Szybki jak szyba
29-06-2011, 12:45
Haha Sambo no teraz to dojebałeś, zgadzam się z Tobą chyba 2 raz w życiu, najs!
Goldi 0:1 Sambo

Wracając do tego, że Wisła ma gówniane szanse na Ligę mistrzów wyżej pojawił się argument, że Wisła ma tylko 5 mln zł na transfery i kupią jakichś noł nejmów bo na lepszych piłkarzy nie stać nas. Prawda jest taka, że Wisła może ma budżet mniejszy niż amika czy legia o polonii już nie wspomnę ale ma odpowiednich ludzi na odpowiednich stanowiskach, którzy mogą się pochwalić transferami np. Robbena. Czy kiedyś ktoś słyszał o Meliksonie? Nie i ja też o nim nigdy nie słyszałem. Przyszedł taki żydek i rozjebał ekstraklasę, w każdej Lidze + spuszczali się na ekran jak pokazywali urywki zagrywek Meliksona i pewno na tym gościu Wisła zarobi duże pieniądze ;> Choć on obiecał, że w Wiśle pogra jeszcze minimum rok i nie odejdzie nawet jakby go barcelona chciała (takaprzysługa dla Wisły za to, że wyciągneliśmy go z wodorostów izraela do naszej trochę mniej buraczanej ligi)
Więc o transfery Wisły jestem spokojny nawet jakby miały być za grosze choć nie wiem gdzie wyczytałeś, że mamy tylko 5mln. Żeby nie Boguś Cupiał to prawda jest taka, że Wisła by była pewnie w tabeli blisko cracovii bo to on uratował ten klub i zainwestował w niego spore pieniądze zresztą dziś obchodzi 55 urodziny więc oby nasi kopacze zrobili mu prezent i rozjebali szwabów tak z 5:0
I jak już tak się chwalisz przeszłością to policz ile razy widzew miał mistrzostwo a ile Wisła.

SedaN*
29-06-2011, 18:08
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/i-liga-1/2010-2011/rozroby-polakow-w-berlinie_sto2852216/story.shtml

ale wstyd, ja pierdole kibice POGONI

Szybki jak szyba
29-06-2011, 18:29
mikiela szukajcie na fotach

Podbeskidzie dostało licencję na grę w ekstraklasie, będę grać na stadionie Odry Wodzisław (która nie dostała licencji na grę w 2 lidze, klub się sypie)

Lewy
29-06-2011, 21:44
@up pomijajac ze do polfinalu wystarczylo wygrac 3 dwumecze i oprocz liverpoolu nie pokonali nikogo wielkiego bo rapid wieden i hibernians paola to niezbyt wielcy rywale... majac takich przeciwnikow i tak latwa droge to mysle ze i lechia mialaby szanse na ten polfinal ;]

Skończ dopierdalać z tą Lechią bo widać że masz na jej punkcie kompleksy.Chętnie zobaczę jak Jagiellonia dostaje po dupach od Kazachstanu skoro nędzny Aris ją pogrążył haha

Sambo Rastaa
30-06-2011, 23:32
@lewy pogrązyles sie z tym marnym arisem hahaha :D sprawdz gdzie doszedl aris w LE 2010/11 ;] zebys nie muszal szukac to 1/16 po odpadnieciu z man city.. a druga sprawa ze odpadli po decyzjach sedziego nie po grze... wygrali 1;0 chociaz powinni co najmniej 5;0 irtysz 0 sytuacji a marna lechia w tym sezonie zawojuje lige z olisadebe aheuahehaehaeha

Lewy
01-07-2011, 01:04
Dobra sezonowcu skończ się już ośmieszać bo widzę że kompleksiki :).Zacznij mistrzu na wyjazdy jeździć a nie raz na rundę się wybierzesz na stadion.A co do Olisadebe to po testach się okaże czy potrafi jeszcze grać.Chyba że na tym punkcie też widzę kompleksy.Ahh ta zazdrość :>.A co do LE się nie dziwię że wymęczone zwycięstwo skoro Irtysz to drużyna jak z naszej 1 ligi albo niżej.

Aha i fajny masz zarząd, który chętnie nie przyjmowałby kibiców gości.Klub co od 5 lat nie wpuszcza przyjezdnych powinien z hukiem zlecieć z Ekstraklasy i nie dostawać licencji.Nawet firma budująca stadion się wypięła i teraz jedno wielkie gówno jest :>

A tak nawiązując do tematu.PZPN odrzucił wniosek o zamknięciu sektorów gości.Zaskoczyli mnie pozytywnie nie powiem :).Teraz tylko czekać na zdanie Ekstraklasy SA

Τettmeier
01-07-2011, 09:52
Niesamowite zapotrzebowanie miałem wczoraj na jakikolwiek mecz. Akurat puścili Jagiellonię. Jestem niemile zaskoczony, myślałem, że naprawdę są lepsi. Przecież Ci Kazachowie to patałachy rzędu Polonii Bytom, albo Arki. Wygrana polskiego klubu cieszy, ale gra przez cały mecz pozostawiała wiele do życzenia...

Szybki jak szyba
01-07-2011, 14:11
Mecz o superpuchar przełożony na luty 2k12 ;o
Coś dla Crayona, jakiś młodziak z Wisły na testach w Ruchu Radzionków ;d