PDA

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34

Mario Trollotelli
08-05-2014, 16:33
[Splaxor] Prawie każda twoja wypowiedź zawiera pretensje do sędziego, że ułatwia grę Realowi... Tak btw co ty myślisz, że taki sędzia w raporcie pomeczowym nie argumentuje swoich decyzji? Chyba tylko jak sędziuje mecze z Barceloną to doliczając 5 minut lub dyktując karny z kapelusza argumentuje to w taki sposób "Barca miała wygrać..." W mojej wypowiedzi zostało zawarte pytanie retoryczne.
Jak kibic Barcy wspomni o sytuacji/meczu w którym sędzia pomógł Realowi, to tylko nazywacie go hipokrytą. Bo tylko wy możecie wypominać błędy sędziów na korzyść Barcelony, nie? Jesteście w tym najlepsi od ładnych kilku lat. W niczym innym. :)

Jak ktoś jest tak bardzo ograniczony umysłowo, to nic dziwnego że płacze o doliczony czas.
W Elche Real remisował 1:1, sędzia doliczył 3 minuty, a w 94 minucie podyktował niesłusznego karnego, dzięki któremu Real zdobył 3 punkty. Prezent dekady? Ostatnio z Valencią przegrywali 1:2, więc trzeba było doliczyć 5 minut, żeby Real zachował szansę na tytuł mistrzowski. W następnej kolejce Real remisował, więc trzeba było doliczyć kolejne 4 minuty, ale limit farta już się wyczerpał. Napiszcie mi teraz, że to przypadek i że nie znam się na zasadach piłki nożnej. : )

Nie wiem jak było w innych meczach w których Real tracił punkty, bo nie oglądałem/nie pamiętam, ale strzelam, że dostawali podobne prezenty w postaci dodatkowego czasu gry.

Rusz w końcu mózgownicą, jak Ramos
Ten co upuścił puchar pod koła autubusu w 2011?

Większego hipokryty od ciebie nigdzie nie widziałem.
A ja nie widziałem większego hala dziecka od ciebie. Ostatnio nawet byłeś pośmiewiskiem internetu, gz.

W ostatnich latach kibice Realu najbardziej płakali, że sędziowie pomagają Barcelonie, ale mecze w tym sezonie pokazują, że jest na odwrót, a jak jakiś kibic Barcy im to wypomni to nazywają go hipokrytą - w końcu lata płaczu na sędziów pomagających Barcelonie nie mogły pójść na marne. XD

Super Simi
08-05-2014, 18:03
Karpek - mes que un cule. Więcej nie trzeba pisać. Kompromituj się dalej stwierdzeniami "Realowi pomagają teraz bardziej" i argumentuj to tylko i wyłącznie prezentem z Elche, z września. (pisząc o doliczonym czasie po prostu pokazujesz swoją niewiedzę na temat zasad, które tak bardzo lubiłeś przytaczać przy okazji meczu z $ity).

Prezent dekady?
cVWNbD0pu9M
Sí.

Karpek szczeka, Barka jedzie dalej. EOT, hipokryto. ; )

SedaN*
08-05-2014, 23:24
#up
dokładnie to samo chciałem napisać

PREZENT DEKADY: LM w 2008 roku dla Barcelony, bo nie ukrywajmy, to trofeum im się nie należało :)

Zarexoholik?
08-05-2014, 23:38
Tu jak zwykle wyciąganie brudów. Znawcy sportu, komentatorzy, którzy wiedzą kto jest lepszy od kogo, jaka drużyna jest faworyzowana przez którego sędziego. Ilu ludzi tyle zdań także ciekawi mnie tylko po co ta spina.

PS: De Gea piłkarzem sezonu w Manchesterze United!

Splaxor
09-05-2014, 01:08
Jak kibic Barcy wspomni o sytuacji/meczu w którym sędzia pomógł Realowi, to tylko nazywacie go hipokrytą. Bo tylko wy możecie wypominać błędy sędziów na korzyść Barcelony, nie? Jesteście w tym najlepsi od ładnych kilku lat. W niczym innym. :)

W moim poście nie pojawiło się słowo "hipokryta". Dodam, że było moje pytanie było pytaniem retorycznym. Nie wiem czy wiesz co to znaczy, dlatego specjalnie dla ciebie postanowiłem skopiować definicję z wikipedii:
Pytanie retoryczne - figura stylistyczna i retoryczna; pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu; ewentualnie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.

Może tym razem domyślisz się, dlaczego pogrubiłem wyraz wyżej.

Tak swoją drogą

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Proponuję zakończyć tę wymianę zdań, która do niczego nie prowadzi, ponieważ szkoda zamykać taki fajny temat.

@topic
Już w niedzielę Urania podejmuje LKS "Studzionka". Zespół z Rudy Śląskiej zajmuje aktualnie siódme miejsce w lidze. Brakuje mu kilka (w chuj) oczek do premiowanej walki o europejskie puchary.

Mario Trollotelli
09-05-2014, 11:22
hala dziecko - większym prezentem było podyktowanie niesłusznego karnego w 94 minucie dla Realu przy stanie 1:1, mimo że zostały doliczone 3. Pierwszy raz coś takiego widziałem, to nie mógł być przypadek. :)

PREZENT DEKADY: LM w 2008 roku dla Barcelony, bo nie ukrywajmy, to trofeum im się nie należało :)
Sędzia mylił się w tamtym spotkaniu na korzyść obu drużyn, ale kibice smerfów widzieli tylko to co chcieli widzieć, bo odpadli. Gdyby to Chelsea awansowała to dziś nie wiedziałbyś kto to Ovrebo. Po tej bramce Iniesty w ostatnich sekundach musieliście znaleźć jakąś wymówkę. Wyobrażam sobie waszą frustrację po tym golu. :D

Barca zasłużyła na tamtą LM 100x bardziej niż Chelsea dwa lata temu. Przynajmniej pokonali w finale MU pokazując kto był najlepszy w tamtym roku w przeciwieństwie do autobusowej Chelsea, która farciarsko wygrała po karnych. :)

#down
Jak widzę, kibiców drużyny ze stylem gry o nazwie "autobus" gol Iniesty nadal boli... I dobrze, ma boleć. :)

SedaN*
09-05-2014, 12:01
Barca zasłużyła na tamtą LM 100x bardziej niż Chelsea dwa lata temu. Przynajmniej pokonali w finale MU pokazując kto był najlepszy w tamtym roku w przeciwieństwie do autobusowej Chelsea, która farciarsko wygrała po karnych. :)

ty jak zwykle masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, synu... Ovrebo też nie podyktował Barcelonie 3+ karnych? proszę cię.

i serio nie widzisz różnicy? Chelsea, która wygrała LM uczciwie, A Barcelona, której zapewnili to sędziowie. i takich sytuacji było przecież mnóstwo, a ty i tak śmiesz teraz płakać na sędziów. ahhh ta hipokryzja

Sasha Rookslayer
11-05-2014, 20:53
Manchester City sięgnął po mistrzostwo Anglii.
Gratulacje!

Altetico 1:1 Malaga
Barcelona 0:0 Elche
Real 0:2 Cela - powinno być co najmniej 5:0 dla Celty.

I mistrzostwo Hiszpanii rozstrzygnie ostateczny mecz na Camp Nou pomiędzy Barceloną, a Atletico. Zapowiada się ciekawie :)

Zdzisiu Motyka
17-05-2014, 12:47
hala dziecko - większym prezentem było podyktowanie niesłusznego karnego w 94 minucie dla Realu przy stanie 1:1, mimo że zostały doliczone 3. Pierwszy raz coś takiego widziałem, to nie mógł być przypadek. :)

Sędzia mylił się w tamtym spotkaniu na korzyść obu drużyn, ale kibice smerfów widzieli tylko to co chcieli widzieć, bo odpadli. Gdyby to Chelsea awansowała to dziś nie wiedziałbyś kto to Ovrebo. Po tej bramce Iniesty w ostatnich sekundach musieliście znaleźć jakąś wymówkę. Wyobrażam sobie waszą frustrację po tym golu. :D

Tak jak obserwuje Twoje posty od jakiegoś czasu te wszystkie 'hala dzieci' i wypominanie jak dzieci z zerówki meczu z września który gówno znaczył ( 1/2 finału LM > Mecz ligowy - mowie o meczu Chelsea - Barca z 2008 roku) to widze w Tobie zakompleksionego dzieciaka który gówno wie o byciu kibicem :D. Już tak jest, nie zawsze się wygrywa. Barca taktycznie i psychicznie w tym sezonie to dno, do tego Leo został tylko dla sosu (mes kłe un klup!!!!!).
W piłce chodzi o to, żeby wygrywać nie ważne czy zapierdalasz autobus, tiki - take czy grasz z kontry. LICZY SIE WYNIK HEJTERZE.

Sasha Rookslayer
17-05-2014, 19:59
Atletico Madryt po raz dziesiąty w historii sięgnęło po mistrzostwo Hiszpanii.
Zasłużone zwycięstwo, gratulacje! :)

Refresh
17-05-2014, 21:30
piękny widok po meczu, zasłużone zwycięstwo

.1SSt Norix.
17-05-2014, 22:21
Piękny Mecz :D Zdecydowanie zasłużyli, od Dawna nie było tak głośno o Atletico Madryt, a teraz? Mistrzowie Kraju, Liga Mistrzów coś pięknego :) Wreszcie jakiś Nowy zespół który jest na ustach ludzi poza Barcą :D Są w formie xD

Hustlerek
24-05-2014, 23:03
5 minut doliczone z dupy :confused:

Ralmo
24-05-2014, 23:31

:confused::confused::confused::confused:

Zobacz statystki przez 45min w drugiej połowie ile było fauli i ile przerwy w meczu....

Czy zasłużone zwycięstwo nie wiem... Gdyby babcia miała wąsy byłaby dziadkiem...

Gz real.

Sokol from West
24-05-2014, 23:38

Bramka strzelona w 3 minucie doliczonego czasu gry. Czyżby ból dupy? :/

@t
Di Maria bohater, kapitalny mecz w jego wykonaniu. Reszta drużyna, też niezły mecz, pokazali charakter. Widać było od początku dogrywki, że chcą wygrać przed karnymi.

PUCHAR JEST NASZ!

REAL MADRYT!

Sasha Rookslayer
24-05-2014, 23:45
Szkoda Atletico, naprawdę.. Oni zasłużyli na ten puchar jak nikt inny..

Ale cóż, Real okazał się lepszy. Brawo.

Mario Trollotelli
24-05-2014, 23:46
Jak Ramos strzelił tego gola to już wiedziałem, że Atletico spuchnie i Real to wygra.

Gratulację dla Realu za zdobycie tak bardzo wyczekiwanej decimy. :)

Bondi
25-05-2014, 00:26
PUCHAR JEST NASZ!

REAL MADRYT!

Wasz? A co, jesteś mieszkańcem Madrytu?

Cleyu
25-05-2014, 00:37
Wasz? A co, jesteś mieszkańcem Madrytu?

Ból dupy? A to mieszkańcy Madrytu grali czy Gracze Realu?

Spodziewałem się dużo bramek i tak było.Nie sądziłem, że aż tyle ich padnie w dogrywce, nie sądziłem nawet, że do tej dogrywki dojdzie. Brawo dla Realu i brawo dla Atletico :) Zajebisty meczyk ;d

Mopsu_Lechista
25-05-2014, 12:24
Na wejściu powiem że nie jestem kibicem żadnej z tych drużyn i ogólnie kibicuje tylko swojemu lokalnemu klubowi....

Moim zdaniem sędzia oszukał Atletico bo z jakiej racji doliczył 5minut aż? z tego co pamiętam to nie przypominam sobie była jakaś aż tak długa przerwa w grze żeby tyle doliczyć.... ale z drugiej strony Atletico też sobie zjebało bo mogli te 2 minuty jeszcze dotrzymać..

a ogólnie to jeba* real i atletico i itp i wielkich kibiców w kapciach co całe życie przed telewizorem oglądają mecze i uważają się za wielkich kibiców.....

Lagga v3
25-05-2014, 13:48
Na wejściu powiem że nie jestem kibicem żadnej z tych drużyn i ogólnie kibicuje tylko swojemu lokalnemu klubowi....

Moim zdaniem sędzia oszukał Atletico bo z jakiej racji doliczył 5minut aż? z tego co pamiętam to nie przypominam sobie była jakaś aż tak długa przerwa w grze żeby tyle doliczyć.... ale z drugiej strony Atletico też sobie zjebało bo mogli te 2 minuty jeszcze dotrzymać..

a ogólnie to jeba* real i atletico i itp i wielkich kibiców w kapciach co całe życie przed telewizorem oglądają mecze i uważają się za wielkich kibiców.....

Tarzanie się po boisku Villi w końcówce, długie zmiany graczy Atletico, masa sprzeczek po decyzjach sędziego. W dodatku bramka padła w 3 minucie dogrywki a nie 5 więc o chuj ci chodzi? :confused:
ps. jebać lechię

Nie wierzyłem, że Real da radę wyrównać, już spisałem mecz na straty a tu taka niespodzianka! Wreszcie 10 puchar, długo na to czekałem :3

Eklerq
25-05-2014, 18:24
Jest moc.

qO1H_iDsqkI

rumun
26-05-2014, 15:42
Realowi przybyło troche sezonowców :p
Przed drugim spotkaniem połfinałowym z bayernem liczba wynosila: 58.897.429
Po wygranym finale: 62.306.373

Tak, o fanpejdzu na fejsie:P
A o tym, że na świecie jest więcej to nie musisz mi o tym pisać

RefreshV2
26-05-2014, 16:31
#up
chodzi Ci o fejsbuk? :P
Na swiecie jest wiecej fanów realu niz polubien na fejsbuku.

Atletico powinno wygrać, Bale najgorszy występ , szacunek dla dimarii

Indra
12-06-2014, 19:03
Cesc w Chelsea, pora umierac .

Cleyu
14-06-2014, 09:12
Co tu tak cicho?? MŚ juz dawno rozpoczete, a tu zywej duszy nie widac ;d Ktos mi wytlumaczy co sie stalo z Hiszpanią? bo nie dalem rady akurat ogladnac tego meczu ;f

Tetti
14-06-2014, 10:51
Otóż w pierwszej połowie to jeszcze jakoś wyglądało w ich wykonaniu, choć Diego Costa oprócz wywalczenia karnego grał bardzo słabo. Holendrzy byli dużo lepsi fizycznie. Zdarzało się, że do Hiszpana doskakiwało w jednym momencie 3-4 zawodników. Widać po prostu, że van Gaal trenuje tę drużynę. Holandia przed tym meczem była wielką niewiadomą, bez formy w sparingach przed MŚ, stała tak naprawdę trzema gwiazdami: Van Persie, Robben, Sneijder, a reszta to zawodnicy szerszej publiczności nieznani. Jak ja zobaczyłem ławkę rezerwowych Hiszpanów przed meczem to pomyślałem: bity finał. Po prostu siedzące takie persony jak Fabregas, Jordi Alba, mówię: drugim składem by to wygrali. A tu masz. O bramkach zdecydowały błędy indywidualne Casillasa czy obrońców ale także wielki kunszt Holendrów, to co zrobił Van Persie szczupakiem to piękny gol (warto też wyróżnić dogrywającego oczywiście). Hiszpania fizycznie słabo. Tiki-taka wczoraj nie działała tak jak powinna. Pamiętajmy, ze też w RPA (albo na Euro, bo nie pamietam) przegrali pierwszy mecz, choć na pewno nie tak dotkliwie. A i jeszcze jak zajmą drugie miejsce w grupie, a Brazylia w swojej pierwsze no to mamy starcie na miarę finału od razu...

arjen robben
14-06-2014, 11:20
Łącze sie w bólu z kibicami reprezentacji Hiszpanii, ale byliśmy dużo lepsi, co było widać na boisku! Lecimy po mistrzostwo!

Zdzisiu Motyka
05-07-2014, 13:54
wchodzą kuponiki koledzy czy wszystkie w basket?

Mario Trollotelli
14-07-2014, 13:30
http://i59.tinypic.com/316m6pc.jpg

http://i58.tinypic.com/iyokmh.jpg

Sokol from West
14-07-2014, 15:41
http://i59.tinypic.com/316m6pc.jpg

http://i58.tinypic.com/iyokmh.jpg

Bardziej zasłużył James, Robben czy Mascherano nawet. Dostał za to, że błysnął w paru meczach(3 w grupie) i tylko dzięki właśnie jemu, wyszli z tej jakże słabej grupy? Nie zapominajmy, zaliczył asystę przy bramce Di Marii. Ma pretensje do kolegów o finał, że nie wykorzystali sytuacji, gdzie on miał idealną szansę, ale wolał przestrzelić.

Nagroda pocieszenia dla niego chyba tylko dlatego, że czasem błysnął, a tak to snuł się po boisku, heh.

Mario Trollotelli
14-07-2014, 17:15
Bardziej zasłużył James, Robben czy Mascherano nawet. Dostał za to, że błysnął w paru meczach(3 w grupie) i tylko dzięki właśnie jemu, wyszli z tej jakże słabej grupy? Nie zapominajmy, zaliczył asystę przy bramce Di Marii. Ma pretensje do kolegów o finał, że nie wykorzystali sytuacji, gdzie on miał idealną szansę, ale wolał przestrzelić.

Nagroda pocieszenia dla niego chyba tylko dlatego, że czasem błysnął, a tak to snuł się po boisku, heh.
Biedny hala fanboy Ronaldo, ma ból dupy, bo Messi zagrał w finale i został MVP.

No jasne, że James bardziej zasłużył od Messiego na tą nagrodę. Przecież strzelił aż dwie bramki więcej i zagrał aż w ćwierćfinale. Robben? Jak dla mnie niczym szczególnym się nie wyróżnił (oprócz symulek), tak samo jak Van Persie, który strzelił od niego jedną bramkę więcej, ale jego nie wymieniłeś. Nie lubisz go? :{ Bo skoro wcześniej wymieniłeś Jamesa to rozumiem, że zdobyte bramki są dla ciebie najważniejsze. Mascherano? Owszem, zagrał zajebisty turniej, ale to nie powód, żeby dawać mu za to ZP, bo gdyby nie Messi to Argentyna by nawet z grupy nie wyszła. No ale curwa, nie będę się z tobą kłócił, bo przecież oni zasłużyli BARDZIEJ.

btw. Co sądzisz o grze Ronaldo na tym mundialu? Według mnie zagrał całkiem nieźle. Portugalia prawie wyszła z grupy, a i bramkę zdobył!

#down
XD

Brakowało mi tego.

Sokol from West
14-07-2014, 17:34
Biedny hala fanboy Ronaldo, ma ból dupy, bo Messi zagrał w finale i został MVP.

No jasne, że James bardziej zasłużył od Messiego na tą nagrodę. Przecież strzelił aż dwie bramki więcej i zagrał aż w ćwierćfinale. Robben? Jak dla mnie niczym szczególnym się nie wyróżnił (oprócz symulek), tak samo jak Van Persie, który strzelił od niego jedną bramkę więcej, ale jego nie wymieniłeś. Nie lubisz go? :{ Bo skoro wcześniej wymieniłeś Jamesa to rozumiem, że zdobyte bramki są dla ciebie najważniejsze. Mascherano? Owszem, zagrał zajebisty turniej, ale to nie powód, żeby dawać mu za to ZP, bo gdyby nie Messi to Argentyna by nawet z grupy nie wyszła. No ale curwa, nie będę się z tobą kłócił, bo przecież oni zasłużyli BARDZIEJ.

btw. Co sądzisz o grze Ronaldo na tym mundialu? Według mnie zagrał całkiem nieźle. Portugalia prawie wyszła z grupy, a i bramkę zdobył!

Uuaa, ale pocisk. Ból dupy, to chyba Ty masz ziomus, bo ktos śmiał się wypowiedzieć na temat nagrody dla najlepszego piłkarza turnieju. James? Wystarczyło spojrzeć, jak wypełnił lukę po Falcao i ile dał dobrej gry tej reprezentacji.. Wypominasz mi, że patrzę na ilość bramek - wybacz, kolejny raz się mylisz. Robben? Idealny przyklad piłkarza, który ciągnął całą reprezentację do ataku.

Temat Ronaldo? Przecież każdy to powie, że zagrał chujowy turniej. Zarówno on, jak i cała reprezentacja Portugalii zagrali slabo.

Nie broń tak tego Messiego. Nawet Maradona powiedział, że akurat nie zasluzyl. Ale co my tam wiemy, Ty masz zawsze rację.

Pozdrawiam Cię fanboy'u Messiego :)!

Mario Trollotelli
23-08-2014, 13:39
"Real sześciu pucharów", heheheh dobra beka

Laporta pozdrawia

http://i61.tinypic.com/2lccuv.jpg

Zarexoholik?
23-08-2014, 13:51
Już w drugiej minucie ich ustawili, bardzo ładnie. Liczyłem w sumie, że będzie 2:0 albo 3:0, ale i tak jestem zadowolony.

Sasha Rookslayer
23-08-2014, 13:58
Bardzo dobrze, że Real nie wygrał tego pucharu. Jestem zadowolony z wyniku, lecz Atletico mogłoby jeszcze strzelić z jedną bramkę na deser. :)

Mario Trollotelli
23-08-2014, 14:01
8pgbDKWbElw

żałosny frustrat

#down
A ja jak zobaczyłem twój nick przy tym temacie w nowych postach to wiedziałem, że napiszesz coś o mnie.
#PROROK #KARPEK

W ogóle zauważyłem, że masz jakiś problem do mnie. Kiedyś chyba zazdrościłeś mi levela w grze, zbyt wiele razy ode mnie padłeś swoją kupioną postacią i do dzisiaj cię to boli. XD

Nie wypowiadam się tylko po przegranych Realu. Poprzeglądaj sobie wcześniejsze strony, bo widocznie sam tu wchodzisz tylko po porażkach mierdów.

Tak sobie wczoraj oglądam i po przegranej myśl: "Z pewnością Karpek coś napisze na forumku".
po czym pobiegłeś do komputera, wszedłeś na forum i odświeżałeś ten temat co pięć minut, żeby zobaczyć mojego posta

beka

#Lordzik#
23-08-2014, 14:24
Czemu Karpek wypowiada się tylko, gdy Real czegoś nie wygra lub przegrywa mecz? :)

edit#
Tak sobie wczoraj oglądam i po przegranej myśl: "Z pewnością Karpek coś napisze na forumku".
#PROROK #COMPOT

edit#

W ogóle zauważyłem, że masz jakiś problem do mnie. Kiedyś chyba zazdrościłeś mi levela w grze, zbyt wiele razy ode mnie padłeś swoją kupioną postacią i do dzisiaj cię to boli. XD
Jak ty typku nie wychodziłeś z wardów a piszesz o jakimś pvp? Śmiech XD.

Sasha Rookslayer
28-08-2014, 14:11
Sportowcy, dziś losowanie LM.

Jak typujecie? :)

Erken
28-08-2014, 16:41
Sportowcy, dziś losowanie LM.

Jak typujecie? :)

GKS Pniówek Pawłowice - Husaria Grzędy w finale LM.

.Animal.
28-08-2014, 17:34
Bardziej od tych śmiesznych grup interesuje mnie kto zostanie wybrany najlepszym piłkarzem 2013/14, mam nadzieje że Ronaldo.

Zarexoholik?
28-08-2014, 21:11
Słuszny wybór, Ronaldo to człowiek z klasą.

http://i61.tinypic.com/2gvuazq.jpg

http://i57.tinypic.com/2mdhz11.jpg

A tutaj piękne zachowanie Legionistów:

1lpee5iaZRg

rumun
29-08-2014, 21:47
Di Maria ---> Man Utd
Xabi Alonso ---> Bayern

Jak dla mnie Florka pojebalo.

Co do losowań do grupa E i F będzie chyba najciekawsza.

Mario Trollotelli
28-09-2014, 18:22
Miesiąc bez posta? o.o

Ostatnie popisy aktorów z Madrytu w meczu z Elche:

Ronaldo:
4hG4HwDJMWM

Marcelo:
zzWIoRZLvwg

= dwa karne.
LKBNrz0Kqog

Rok temu w meczu z Realem zostali okradzeni z punktów na własnym stadionie, a teraz te karne. Biedne te Elche.

Tutaj ostatni mecz z Atletico:
r_RKoNxuA_8

Ronaldo (nazywany przez niektórych "Penaldo") - obecny lider strzelców ligi hiszpańskiej i lider strzelców goli z rzutów karnych.

Jak widać po odejściu najlepszego z aktorów Angela Di Marii, piłkarze Realu świetnie sobie radzą w wymuszaniu rzutów karnych. W następnych meczach może Pepe coś pokaże, bo to też bardzo dobry aktor.

A teraz czekam na filmiki/gify z symulkami Busquetsa i Alvesa sprzed kilku lat.

Do moderatorów, którzy są fanami RM - pewnie będziecie chcieli usunąć mi posta bo weźmiecie to za "prowokację" (jak zwykle). To nie jest żadne prowo tylko ciekawostki, na temat, z ostatnich meczów.

#
Wczorajsza szósta kolejka ligi hiszpańskiej: Barcelona 6:0 Granada. Hat-trick Neymara, 400 i 401 gol w karierze Messiego i siódma asysta (najwięcej w lidze), których ma już ponad 100. Barca jak na razie bez straty gola w tym sezonie. Real 2:0 Villareal. Gol Ronaldo, o dziwo tym razem nie z karnego. Real po pierwszych porażkach ogarnął się i strzela dużo goli, to było do przewidzenia. Gwiazda jednego turnieju za 80 mln (beka z Florka) James jak na razie nic nie pokazuje, hehe. Co za niespodzianka. Tak, wiem, musi się zgrać z drużyną. Atletico 4:0 z Sevillą, która w tym sezonie gra bardzo dobrze. Jeszcze kilka kolejek i wszystko wróci do normy czyli Barca, Atletico, Real w pierwszej trójce. Już się nie mogę doczekać GD i debiutu Suareza za miesiąc. W Anglii prowadzi Chelsea, nie zdziwię się jak w tym sezonie zdobędą mistrzostwo, a Costa zostanie królem strzelców. Beka z MU, po ostatnich transferach i przyjściu van Gaala myślałem, że będą chociaż w pierwszej trójce, a zapowiada się kolejna walka o awans do LM. W Serie A rządzi Juventus i leje wszystkich po kolei nie tracąc goli - norma. W Bundeslidze prowadzi Bayern, wiadomo, a Borussia po odejściu Lewego zamierza chyba walczyć o Ligę Europy. We wtorek zaczyna się druga kolejka LM. Ciekaw jestem jak Barca zagra z PSG po bardzo dobrym początku sezonu. W środę też bardzo ciekawy mecz Atletico - Juve i nie wiem czemu na TVP będzie Arsenal - Galatasaray, żałosne.

Erken GMD
28-09-2014, 20:35
sie rozpisales, kogo to obchodzi, najwazniejszy jest FC BGC!!!!

Splaxor
28-09-2014, 21:01
Kilka minut temu oglądałem te filmiki i szkoda gadać. Jak mają w taki sposób wygrywać to niech lepiej każdy mecz dostają w dupę. Real pozbył się Angela, Xabiego, a kupił tego ciula Jamesa... Ciekawe co pokaże Suarez w GD.

Mario Trollotelli
30-09-2014, 13:01
Real pozbył się Angela, Xabiego, a kupił tego ciula Jamesa... Ciekawe co pokaże Suarez w GD.
Sprzedaż Di Marii i kupno za niego gwiazdy jednego turnieju Jamesa za taką cenę, to chyba największa głupota Pereza w historii jego rządów w Realu. Pewnie jakby strzelił 3 bramki mniej na MŚ i nie został królem strzelców to dalej nikt by nie wiedział kto to jest. On nawet nie jest wart 30 mln.

#
Ibra nie zagra w dzisiejszym meczu z Barcą. Jak zwykle.

#edit
wsGCXbkN05o

Nie strzel karnego -> daj nura -> nadrób straty. To już się zdarza co mecz. Słyszałem, że Ronaldo na galę ZP ma przyjść w stroju płetwonurka.

Zarexoholik?
07-10-2014, 07:45
Tego nurkowania ostatnio jest za dużo w jego wykonaniu. Aż dziwne, że jeszcze karne za to są przyznawane zamiast kartek za akwalung.

http://i57.tinypic.com/261omq0.jpg

#topic

Powoli do góry!

http://i57.tinypic.com/6ye9vo.png

Mario Trollotelli
14-10-2014, 15:04
Japonia 0:4 Brazylia

18' Neymar
48' Neymar
77' Neymar
81' Neymar

Najlepsi strzelcy w historii Brazylii:

1. Pele 77 [92]
2. Ronaldo 62 [98]
3. Romario 55 [70]
4. Zico 48 [71]
5. 22 letni Neymar 40 [58]

:cool:

#edit
Tak gra najlepszy piłkarz świata:

http://gfycat.com/UnselfishDishonestKittiwake

Ronaldo wyjebałby się ze 2x w tym polu karnym XD... : /

Czekamy na GD!

Mgr Janko Hydrant
22-10-2014, 18:42
Ale Roma baty dostała.

Arounder
26-10-2014, 00:39
Real Madrid 3 - 1 Barcelona POZDRO KARPEK NAGRAMY COŚ WIERZE

Mario Trollotelli
27-11-2014, 14:44
Kto waszym zdaniem zasłużył na ZP za 2014 rok?

2014 Messi > Ronaldo

Cleyu
27-11-2014, 15:15

2014 Messi > Ronaldo

hahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahah ahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahaha hahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahah hahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahah ahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahaha hahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahah hahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahah ahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahaha hahah

Nie mam swojego faworyta, ale mysle ze ZP dostanie Neuer.

.Animal.
27-11-2014, 15:56
Zdecydowanie złota piłka dla Ronaldo.

Sokol from West
27-11-2014, 16:34

2014 Messi > Ronaldo

HAHAHAAHHHHHHHHAHHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAAHHAHAXDDDDD

Pozdrawiam! XDXDXD

Rok 2014:

RONALDO > MESSI.

Mario Trollotelli
27-11-2014, 19:43
Nie mam swojego faworyta, ale mysle ze ZP dostanie Neuer.
Bramkarz? Możesz zapomnieć. Też nie miałbym nic przeciwko, żeby Neuer ją dostał, ale w dzisiejszych czasach liczy się tylko Messi i CR.

2014:

Bramki/Asysty

Ronaldo: 55/17
Messi: 52/22

Miażdząca przewaga Ronaldo w bramkach, aż trzy więcej. Asysty? Standard.

Czy wiesz że... mogłem odjąć gole z rzutów karnych, ale nie chciałem ośmieszać Ronaldo?
A teraz porównajmy sobie statystyki z obecnego sezonu:

Bramki/Asysty/Kluczowe podania/Udane dryblingi:

Ronaldo: 17/7/37/36
Messi: 17/9/58/82
Król jesieni ma tyle samo bramek w tym sezonie co Messi? NIEMOŻLIWE
Żartowałem, tak naprawdę Ronaldo ma 24 bramki, ale tym razem odjąłem rzuty karne.

Zagadka: Patrząc na statystyki kluczowych podań i udanych dryblingów ustal, który z zawodników jest gwiazdą pola karnego, a który całego boiska.
2014:

Klub/MŚ:

Ronaldo: LM - w finale nie istniał, a jak strzelił nic nie znaczącą bramkę w ostatniej minucie na 4:1 (w swój ulubiony sposób XDXDXD), to cieszył się jakby sam wygrał ten finał Realowi. Puchar Króla - nie strzelił bramki, niczym się nie wyróżnił jak w każdym ważniejszym meczu w 2014. Na MŚ podsumował swoją grę w najważniejszych meczach i ośmieszył się.

Messi: 28 bramek w lidze (3 mniej od Ronaldo) wicemistrz Hiszpanii, najlepszy piłkarz MŚ (ZP), doprowadził Argentynę do finału i został wicemistrzem świata.

Czy pamiętasz... który z piłkarzy zdobył hat tricka w 2014 roku na Santiago Bernabeu?
Rekordy:

Ronaldo: król strzelców ligi hiszpańskiej (za co dostał Złotego Buta z Suarezem) rekord bramek w LM w jednym sezonie, jakiś tam rekord bramek w lidze hiszpańskiej w pierwszych kolejkach, nie pamiętam dokładnie (i pewnie nie tylko ja XD)

Messi: rekord bramek w historii ligi hiszpańskiej, rekord bramek w historii LM (przy okazji - w wieku Messiego Ronaldo miał jakieś 30 bramek mniej w LM)

Zagadka: Wiedząc, że w LM Messi ma 74 gole w 91 meczach, a Ronaldo 72 gole w 112 meczach oblicz, który z nich ma lepszą średnią.
Słyszałem, że to najlepszy rok Ronaldo, a Messi już nie istnieje. Patrząc na zdobyte bramki, trochę śmiać mi się chcę bo mają prawie tyle samo, a rekord Messiego i świata w jednym roku to 91 goli co dla Ronaldo jest nieosiągalne, bo podobno jest w trakcie swojego najlepszego roku, a ma dopiero 55 goli. : /

Najlepszy rok Ronaldo w karierze: król, zasłużył na ZP.
Słaby rok Messiego: leszcz, wypalił się.

A najlepsze jest to, że obaj mają podobne staty, chociaż patrząc na nie dokładniej Messi ma dużo lepsze.

To tylko pokazuje, że CR7 przy Messim jest malutki. :(

Statystyki które podałem musiały zaskoczyć białych kibiców i bardzo zaboleć, bo jednak okazuje się, że ich idol nie wyróżnił się tak bardzo w tym sezonie. :( Czekam na spinę i ból dupy hala dzieci wyżej, czekam na wyzwiska i zdania typu "Ronaldo zasłurzył na ZP jak nikt inny, karzdy tak muwi, nawet kibice barsy", bez podania żadnego sensownego argumentu.

Bardziej Ronaldo zasłużył na Oscara za swoje aktorstwo w tym sezonie - KLASA ŚWIATOWA Słyszałem, że idzie po rekord karnych w sezonie, bo wszystkie najważniejsze są już pobite przez Messiego.

btw: gratuluję sprzedania herbu arabom, a pamiętam te wyśmiewanie przez kibiców Realu jak Barca podpisywała umowę z Qatarem hehehehe, pozdro dla Pereza

xd

#Lordzik#
27-11-2014, 20:04
I ty niby nie jesteś marnym pozerem. Jak Barca przegrała Gran Derbi to jakoś się tu nie udzielałeś, hehehe.

Sam prowokujesz z jakimiś oscarami za aktorstwo. Człowieku, dorośnij. Nikogo normalnego takie rzeczy nie interesują.

Przytaczasz tu jakieś osiągnięcia Messiego, że w wieku CR'a czego to on nie osiągnął. Polecam zauważyć, że CR grał także w lidze angielskiej, gdzie nie strzela się bramek na potęgę. Niestety Messi chyba nigdy nie ruszy dupki za granicę i nie spróbuje sił w innej lidze, ale tego oczywiście nie zauważasz.

Jesteś jak koń na wyścigach. Klapki tylko w jedną stronę i nic nie widzisz poza tą swoją Barcą i Messim, przykre :/

Super Simi
27-11-2014, 20:20
Widzę ponad miesiąc czekałeś po porażce w GD z wjechaniem ze statami bramek/rok(?). Zapomniałeś dodać po ile meczów i minut rozegrali, świetna manipulacja. Z rekordami i tytułami również popłynąłeś. Cały Karpek, nic nowego.

https://vine.co/v/O1QAu6ZKWp2

PS. Pobicie rekordu Zarry (szkoda, że nie na ESB, czekałem na przerwanie meczu i standing ovation) i Raula już po zamknięciu głosowania, także trochę unlucky, a na przedłużenie głosowania się nie zanosi, unlucky x2. ;]

Mario Trollotelli
27-11-2014, 22:05
I ty niby nie jesteś marnym pozerem. Jak Barca przegrała Gran Derbi to jakoś się tu nie udzielałeś, hehehe.
Zauważyłem, że ty się wypowiadasz zawsze wtedy jak ja coś napiszę. xD Nie muszę się udzielać po każdym GD. Wiele razy się tu wypowiadałem po GD, jak Barca przegrywała też. Temat jest o ZP, a nie o ostatnim GD, które Real wygrał zasłużenie i po którym pewnie od razu wbiłeś do tego tematu i tylko czekałeś na mój post, żeby mi "pojechać".

Człowieku, dorośnij. Nikogo normalnego takie rzeczy nie interesują.
Teraz jak Ronaldo jest najlepszym aktorem świata i kradnie karne na potęgę to nie interesują, a wcześniej jak jakiś piłkarz Barcy przyaktorzył to pierwszy leciałeś na forum, żeby się pośmiać i poleczyć kompleksy.

Przytaczasz tu jakieś osiągnięcia Messiego, że w wieku CR'a czego to on nie osiągnął.
Jakieś? Fakty są takie, że Messi mimo że jest młodszy od Ronaldo dwa lata i tak ma dużo lepszą średnią w LM i nie tylko. Wiem, że boli.

Polecam zauważyć, że CR grał także w lidze angielskiej, gdzie nie strzela się bramek na potęgę.
Jebłem xD! Jak mnie śmieszą takie desperackie argumenty od takich hala ekspertów. W takim razie wytłumacz mi jak Suarez w poprzednim sezonie w lidze angielskiej zdobył tyle samo goli co Ronaldo w hiszpańskiej za co razem dostali Złotego Buta. Dodam jeszcze, że Luis grał sporo minut mniej i miał sporo mniej karnych. :confused::confused::confused: Musi być lepszy od CR i Messiego, innego wyjścia nie widzę.

Niestety Messi chyba nigdy nie ruszy dupki za granicę i nie spróbuje sił w innej lidze, ale tego oczywiście nie zauważasz.
Po co ma próbować sił w innej lidze, skoro w Barcelonie dalej może odnosić sukcesy? Czy skoro Giggs grał całą karierę w United, albo Puyol w Barcelonie to znaczy, że nie są jednymi z najlepszych piłkarzy na swojej pozycji w historii tylko dlatego bo nie spróbowali swoich sił w innej lidze? W LM Messi zdobywał gole w dwóch finałach z drużyną ANGIELSKĄ i był jednym z najbardziej wyróżniających się piłkarzy. Jak chciałeś zobaczyć wyróżniającego się Messiego w innej drużynie, to mogłeś oglądać mecze Argentyny na ostatnich MŚ, gdzie 4x z rzędu wybierany zawodnikiem meczu, a Ronaldo z piątą w rankingu Portugalią nie istniał i nie potrafił nawet wyjść z grupy, hehe.

Jesteś jak koń na wyścigach. Klapki tylko w jedną stronę i nic nie widzisz poza tą swoją Barcą i Messim, przykre :/
Przykra to jest twoja wiedza o piłce nożej. Podajesz ciągle te same oklepane "argumenty" co większość hala zazdrośników twojego pokroju. Wróć lepiej do działu ze screenami i wklej kilka nowych awansów swoją kupioną postacią co ci najlepiej wychodzi, zamiast co chwilę ośmieszać się w temacie o którym nie masz pojęcia.

Widzę ponad miesiąc czekałeś po porażce w GD z wjechaniem ze statami bramek/rok(?).
Co do tych statystyk Messiego i CR7 ma ostatnie GD? I tak wcześnie je podałem, bo do końca roku jeszcze kilka meczów. Kolejny hala, który zmienia temat pisząc o GD. Wiem, że Real wygrał, był lepszy, też oglądałem, ale 3:1 na własnym stadionie to nie 5:0, albo 2:6 na wyjeździe, żeby przypominać o tym przy każdej okazji.

Zapomniałeś dodać po ile meczów i minut rozegrali, świetna manipulacja.
2014:

Messi: 61 meczów
Cristiano: 54 mecze

Messiego wina, że Ronaldo nie wyszedł z grupy? :{

W tym sezonie Ronaldo ma chyba jeden mecz mniej z tego co pamiętam.

Z rekordami i tytułami również popłynąłeś.
:confused::confused::confused: Nie wymieniłem jakiegoś trofea Realu z towarzyskiego meczu w presezonie?
Nie napisałem, że Ronaldo wczoraj jako drugi pobił rekord Raula?
:confused::confused::confused:

####edit####
To mój ostatni post na tym forum. W tibie od dawna już nie gram, a przez ostatnie miesiące wchodziłem na forum tylko do tego tematu, ale teraz już nawet nie ma z kim podyskutować. Wcześniej to był jeszcze chociaż Oxidosis i inne Crayony, a teraz sami "znawcy" typu lordzik, sokol, którzy nie mają pojęcia o czym piszą. : /

Banuję sobie konto na życzenie, pozdrawiam.

Super Simi
28-11-2014, 08:26
Karpek, przykład człowieka obiektywnego.

Nagrody etc. chyba wszystkie, ale lepiej przypomnieć.

https://pbs.twimg.com/media/B3ebzphIMAAf122.jpg

Tabelka w obsadzie głównego faworyta, Messiego i Neuera (lol). Stan na 22 listopada (21 zamknięto głosowanie).

http://i.imgur.com/lTfg2ET.png

Szkoda, że zbanowałeś sobie konto. Chciałem zakończyć ten śmieszny temat, który zapoczątkowałeś i wrócić tutaj w styczniu, po gali. Anyway życzę Ci wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że w końcu wyleczysz się z obsesji na punkcie Cristiano Ronaldo, będąc jednocześnie kibicem Barcelony.

#edit
https://pbs.twimg.com/media/B38z-rgCUAAQHcz.jpg:large

ZŁOTA PIŁKA DLA MESSIEGO!!! DLA PIŁKARZA, KTÓRY NIE BYŁ NAJLEPSZY ANI W EUROPIE, ANI W HISZPANII, ANI W ARGENTYNIE, ANIE W BARCELONIE! Co za przygłup.

Sasza
15-12-2014, 12:22
Oto pełen zestaw par 1/8 finału Ligi Mistrzów:

Paris Saint Germain - Chelsea FC

Manchester City FC - FC Barcelona

Bayer Leverkusen - Atletico de Madrid

Juventus FC - Borussia Dortmund

FC Schalke 04 - Real Madrid

FC Shakhtar Donetsk - FC Bayern Monachium

Arsenal FC - AS Monaco

FC Basel 1893 - FC Porto

Jak się podoba? :D

SedaN*
16-12-2014, 09:40
Arsenalowi wreszcie szczęście dopisało i mam nadzieję, że je wykorzysta.

a tak po za tym to widzę to tak:

Paris Saint Germain - Chelsea FC

Manchester City FC - FC Barcelona (chociaż po kursach jakie bukmacherzy dają na city, zastanowię się czy nie zaryzykuję na nich)

Bayer Leverkusen - Atletico de Madrid

Juventus FC - Borussia Dortmund

FC Schalke 04 - Real Madrid

FC Shakhtar Donetsk - FC Bayern Monachium

Arsenal FC - AS Monaco

FC Basel 1893 - FC Porto (tutaj dylemat, ale ze względu że rewanż w Porto, stawiam na nich)

Super Simi
12-01-2015, 20:04
Pozdrawiam karpka i jego złotą piłkę dla messiego.

Lagga v3
12-01-2015, 20:06
Do przewidzenia szczerze mówiąc, według mnie zasłużenie ;p

Sokol from West
12-01-2015, 20:11

Również dołączę się do pozdrowień!

Bez zaskoczenia - wygrał ten, który na to najbardziej zasłużył. Śmieszne jest to, że Iniesta jest w drużynie roku XDDDD

Sasza
12-01-2015, 20:23
Super Simi, Sokol from West - typowe cebulaki.

Wygrał ten, który był najlepszy w ubiegłym roku, proste.
Nic nowego, bo wynik był przesądzony już od kilku tygodni.

Szkoda Manuela, że tylko 3 miejsce.

Lagga v3
12-01-2015, 20:42
Robię drugi post na odświeżenie, najwyżej dostanę warna:
Tak wyglądało głosowanie:
http://i60.tinypic.com/29njneb.jpg

Co do najlepszego gola- zdecydowanie z tej trójki, która została gold Jamesa był najbardziej efektowny. Co do wyboru trenera roku również nie dziwi mnie taki a nie inny wybór. Nieporozumieniem jest wybór Iniesty i Davida Luiza do najlepszej 11 sezonu- Luiz chyba za to, że w półfinale jego drużyna straciła tylko 7 goli (zawsze mogli stracić więcej) a Iniesta za to, że bez niego Hiszpania nie dałaby rady wyjść z grupy... och wait, nie wyszła.

Super Simi
12-01-2015, 20:44
Super Simi, Sokol from West - typowe cebulaki.

Typowy gimbusik, który powtarza wszędzie słówko usłyszane na przerwie między muzyką a przyrodą.

https://vine.co/v/ODiFLTrFiZJ

Czekam na czwartek i prezentacje.

Τettmeier
17-01-2015, 19:26
Lagga gol Robina tez mógł spokojnie konkurować z Jamesem, zdania są ogólnie podzielone. Choć ogólnie rzecz biorąc na bramke Holendra złożyła się też znakomita akcja, a James jednak błysnął indywidualnie

Zarexoholik?
07-02-2015, 22:38
http://i57.tinypic.com/2jbpaas.jpg

Heheszky
08-02-2015, 17:07
Oglądając ten mecz przyszło mi do głowy tylko jedno.
http://i58.tinypic.com/nmnfw4.jpg

MrMagicBoy
09-02-2015, 17:48
Takie działo mi dzisiaj weszło.

GogJX6rCZLw

Pozdrawiam Sir Alexa Fergusona.

:cool:

Maatinii
10-02-2015, 12:14
Jak można grać w fife z polskim komentatorem ?

Polska 0-6 Rosja w towarzyskim meczu w futsal :)

Sasza
20-03-2015, 12:22
Jak wrażenia po losowaniu? :rolleyes:

Lagga v3
10-04-2015, 10:53
Piłkarze Lecha odwiedzili sierociniec.
„To smutne, zobaczyć te przygnębione twarze bez wiary i nadziei” – powiedział po wizycie 6-letni Wojtuś

W sumie beka, dostać po dupie 3:1, awansowali po wygranej 5:1 w drugim meczu, ale to jednak i tak beka. Polska liga trzyma fason.

Novi
10-04-2015, 11:36
Piłkarze Lecha odwiedzili sierociniec.
„To smutne, zobaczyć te przygnębione twarze bez wiary i nadziei” – powiedział po wizycie 6-letni Wojtuś

W sumie beka, dostać po dupie 3:1, awansowali po wygranej 5:1 w drugim meczu, ale to jednak i tak beka. Polska liga trzyma fason.

Lagga mogę się założyć, że gdyby Błękitni grali w 11 a nie w 10, to by to jeszcze wygrali.
Lub przegrali ale 2:1, 3:2... :) mam wrażenie że sędzia robił wszystko żeby Lech awansował.

Sasza
15-04-2015, 23:37
Brawa dla Suareza za to, że dwa razy zdziurował Luiza przy obu bramkach oraz to trafienie drugie <3

http://uploads.fcbarca.com/uploads/files/01.jpg

http://uploads.fcbarca.com/uploads/files/mem2.png XDDD

Brawo również dla Porto. Ta obrona Bayernu XDD

Jakie opinie po 4 ćwierćfinałowych meczach? :D

Novi
16-04-2015, 00:49
Brawa dla Suareza za to, że dwa razy zdziurował Luiza przy obu bramkach oraz to trafienie drugie <3

Brawo również dla Porto. Ta obrona Bayernu XDD

Jakie opinie po 4 ćwierćfinałowych meczach? :D

A więc tak:

Gratulację dla Barcelony :3 Zobaczymy co w rewanżu.. wrócą kontuzjowani i wykartkowani. Prawie pół składu będzie nowe, będzie ciężej.
Tak czy siak stawiam pewny awans Barcelony.

Porto.. pff :D to co oni wyprawiali. A raczej Obrona Bayernu przeszło wszystko co chyba widziałem :D

Mimo wszystko stawiam na awans Bayernu.
U Siebie są mocni... a dzięki trafieniu Alcantary wystarczy im tylko 2:0
więc... na luzie :)

Juve - Monaco. Po ostatnich meczach Juve, ( 3-0 z fiorentina) liczylem ze zepna się tak samo jak na Puchar.. ale gunwo z tego wyszło.

Monaco jest przecietne u siebie. Nie mam pojecia kto tu awansuje. Jakby od tego zalezalo moje zycie postawil bym jednak Juve.

No i zostały najwieksze derby Europy.

1 mecz.. jak wszyscy wiedza wszem i wobec został zdominowany przez Real, w szczegolnosci 1 polowa. Aletico oddalo 1 celny strzal na bramke.

Niestety brak sktuecznosci i mamy 0:0, mimo wszystko po ostatnich meczach, to dobry wynik dla Realu, bo przed meczem stawialem na lekkie zwyciestwo atleti. Milo bylem zaskoczony sama gra.

Ostatnimi czasy na Bernabeu przyjezdzaja druzyny na wycieczki krajoznawcze, i wywożą kilka bramek :D albo i 9 nawet :3 Z tej strony pozdrawiam wszystkich mieszkancow i kibicow granady.

Takze bede zgodny z bukmacherami, i " specjalistami " i postawie
2:0 , 3:1 4:1 cos takiego dla Realu.
Obym się nie mylił.

Typy na polfinaly

Barcelona - Bayern
Real - Juventus

Hala Madrid !! :D

Lagga v3
16-04-2015, 06:50
Nie wiem czemu większość moich znajomych i innych skreśla bayern. Myślę, że są bez problemu w stanie wygrać 2:0 u siebie. Barcelona zmiażdżyła P$G, chyba i tak największą beką spotkania był wchodzący rudy i jego zmyłka, gol dla psg XD
Atletico- Real oglądało się tragicznie, jak każdy mecz przeciwko atletico.
juve- monaco do przewidzenia, juve wygra
Obstawiam takie same pary jak kolega wyżej

Sasza
24-04-2015, 12:26
Można było się spodziewać, pary półfinału:

Barcelona - Bayern
Real - Juve.

Finał:

Barca - Real. :)

Novi
24-04-2015, 14:26
Typy:
Barcelona 2:0 Bayern
Juventus 1:2 Real

Real 4:0 Juventus
Bayern 1:1 Barcelona

Zarexoholik?
26-04-2015, 00:23
Obejrzałbym finał Barcelona vs Real Madryt. (:

Sasza
17-05-2015, 21:05
Barca Mistrzem Hiszpanii!

Czekamy jeszcze na dwa kolejne. :)

rumun
06-06-2015, 18:31
bedo karne!!!! !

KaZeK
06-06-2015, 19:50
2:1 dla Juve. :cool:

Sasza
06-06-2015, 22:19
Visca el Barca!

Całym serem za Barceloną! Do boju chłopaki!!!!!!!!!!! MSN! <3

Splaxor
06-06-2015, 23:42
Zastanawiam się dlaczego Neymar nie dostał żółtej kartki po zdobyciu gola.

@down
Nie powinno być tak, że Juve idzie z piłką na środek i wtedy koniec? Inna sprawa, że kartka powinna być. Jednak to nic nie zmieni.

.Animal.
07-06-2015, 00:13
Zastanawiam się dlaczego Neymar nie dostał żółtej kartki po zdobyciu gola.

Sędzia odgwizdał koniec spotkania.

Kapitan Grzmot
07-06-2015, 13:55
Szkoda, że zbanowałeś sobie konto. Chciałem zakończyć ten śmieszny temat, który zapoczątkowałeś i wrócić tutaj w styczniu, po gali.
Witam ponownie. Jak tam świętowanie (https://pbs.twimg.com/media/CFT1_GsW0AA0NcE.jpg) ZP i Pichichi Ronaldo? Świetny sezon, co nie? Chociaż wątpię, że tym razem też wrócisz w styczniu, po gali.

Również dołączę się do pozdrowień
Również pozdrawiam.

#
Ciekawostki:

Barcelona jest jedynym klubem, który zdobył dwa razy tryplet.
Barcelona jest jedynym klubem, który zdobył sześć pucharów w jednym roku (w tym roku może to powtórzyć).

Ciekawostka dla simiego:

Real nigdy nie zdobył trypletu.

Koniec cyklu, mówili. Nadchodzi era Bayernu/Realu, mówili.

#down
Pożyjemy, zobaczymy. Nie zapominaj o tym, że Barca ma młodego Neymara, który tylko czeka na zajęcie tronu dla najlepszego piłkarza świata.

Ero Senin
07-06-2015, 15:14
Barcelona to messi xD wystarczy że jego zabraknie i skończy się to "panowanie" ^^

Kapitan Grzmot
11-06-2015, 14:50
Diego Simeone udzielił wywiadu dziennikowi As. W jednym z pytań trener Atlético w kontrowersyjnych słowach wywołał temat Realu Madryt.

Jaki przewiduje pan scenariusz na przyszły sezon ligowy?
Cóż, liga będzie niebezpiecznie skomplikowana dla każdej drużyny, która nie jest Realem Madryt, ponieważ nie może być tak, że Real Madryt przez siedem lat wygrywa tylko jeden tytuł. Dlatego też widzę tę ligę niebezpiecznie przygotowaną dla Realu Madryt. Smutne.
Przykra prawda. Aż strach oglądać mecze Realu w przyszłym sezonie. : /

#
https://twitter.com/realmadriden/status/608951883848286208

: /

#edit
uQ0TsPih0i8#t=22

Fajne?

Lagga v3
22-08-2015, 16:38
http://i59.tinypic.com/2edcspg.jpg

Jak Wam się podobają tegoroczne transfery Man United? :vvv

Sasha?
22-08-2015, 17:18
http://i59.tinypic.com/2edcspg.jpg

Jak Wam się podobają tegoroczne transfery Man United? :vvv

Ameryki nie odkryłeś, to było wiadome. :v

Mnie jedynie ciekawi jak dalej będzie grał Depay.

Sasha Rookslayer
27-08-2015, 17:28
Jak obstawiacie losowanie fazy grupowej Ligi Mistrzów?
I oczywiście kto zostanie najlepszym piłkarzem europy?

Odnośnie losowania mam swoje typy i przepuszczenia, ale zostawię to dla siebie. Zobaczymy czy się sprawdzi. :D

@edit

Grupy Ligi Mistrzów 2015/16:

Grupa A: Paris Saint-Germain, REAL MADRYT, Szachtar Donieck, Malmö FF.

Grupa B: PSV, Manchester United, CSKA Moskwa, VfL Wolfsburg

Grupa C: SL Benfica, Atlético Madryt, Galatasaray S.K, Astana

Grupa D: Juventus, Manchester City, Sevilla FC, Borussia Mönchengladbach

Grupa E: FC Barcelona, Bayer 04 Leverkusen, AS Roma, FK BATE

Grupa F: Bayern Monachium, Arsenal, Olympiakos, Dinamo

Grupa G: Chelsea, FC Porto, Dynamo Kijów, Maccabi Tel Aviv

Grupa H: Zenit Petersburg, Valencia CF, Olympique Lyon, KAA Gent.

Takich zespołów to się nie spodziewałem, ciekawe grupy. Barcelona 'ma bardzo ciężkich rywali'. :D
'Srebrny fantom' powędrował do Messiego! Gratulacje!

Messi zwyciężył także w plebiscycie na najładniejszego gola ubiegłych rozgrywek Ligi Mistrzów. Chodzi oczywiście o bramkę przeciwko Bayernowi Monachium, gdzie Messi upokorzył Boatenga i przelobował Manuela Neuera. :D
Czekamy na złotą piłkę Leo! :) Zachowanie Messiego świadczyło wszystko, ręce w kieszeni, uśmieszki i bujanie się w miejscu, ahh ta pewność siebie. :D XDD

Super Simi
27-08-2015, 18:47
kiedy spotykasz swojego idola

https://pbs.twimg.com/media/CNbfSMqXAAEUDOJ.jpg:large

Kapitan Grzmot
27-08-2015, 20:31
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CNbjOZKUkAEwnaF.mp4

to lepsze

Messi: 49 głosów (największy wynik w historii)
Suarez: 3 głosy
Cristiano: 2 głosy (najmniejszy wynik w historii)

:D

SedaN*
28-08-2015, 14:23
Grupa A: Paris Saint-Germain, REAL MADRYT, Szachtar Donieck, Malmö FF.

Grupa B: PSV, Manchester United, CSKA Moskwa, VfL Wolfsburg

Grupa C: SL Benfica, Atlético Madryt, Galatasaray S.K, Astana

Grupa D: Juventus, Manchester City, Sevilla FC, Borussia Mönchengladbach

Grupa E: FC Barcelona, Bayer 04 Leverkusen, AS Roma, FK BATE

Grupa F: Bayern Monachium, Arsenal, Olympiakos, Dinamo

Grupa G: Chelsea, FC Porto, Dynamo Kijów, Maccabi Tel Aviv

Grupa H: Zenit Petersburg, Valencia CF, Olympique Lyon, KAA Gent.

Ja to widzę tak. Grupa D najtrudniejsza, potem A.

Kapitan Grzmot
01-09-2015, 14:49
O której prezentacja De Gei na Bernabeu?

*
Liczba goli w kadrach w wieku 23 lat:

http://static.fangol.pl/content/2/9/...fbd9f0-554.png

**
Barcelona 1:2 Athletic

Barcelonie udało się wywieźć trzy punkty z San Mames, mimo że sędzia robił co mógł, nie gwiżdżąc TRZECH zagrań ręką piłkarzy Bilbao we własnym polu karnym.

Ronaldo by się załamał.

Real 1:0 Granada

http://i62.tinypic.com/t62ob6.jpg

Diego Simeone udzielił wywiadu dziennikowi As. W jednym z pytań trener Atlético w kontrowersyjnych słowach wywołał temat Realu Madryt.

Jaki przewiduje pan scenariusz na przyszły sezon ligowy?
Cóż, liga będzie niebezpiecznie skomplikowana dla każdej drużyny, która nie jest Realem Madryt, ponieważ nie może być tak, że Real Madryt przez siedem lat wygrywa tylko jeden tytuł. Dlatego też widzę tę ligę niebezpiecznie przygotowaną dla Realu Madryt. Smutne.
Przykra prawda. Aż strach oglądać mecze Realu w przyszłym sezonie. : /

Diego wiedział co mówi!

Kapitan Grzmot
31-10-2015, 15:50
Odświeżam

Dzisiejsze gole Coutinho:

https://vine.co/v/e3MiOE6DbJd
https://vine.co/v/e3MIY6JQhMl

Kolejna porażka Chelsea, kolejna kompromitacja. Oby tak dalej!

Sedan, co z twoim idolem Mourinho? Już nie jest najlepszym trenerem świata?

XD

Trunks
31-10-2015, 16:01
Chelsea to dno. Niestety, zmiana trenera tylko pomoże odratować pozycję!

Sasha Rookslayer
31-10-2015, 16:12
Oglądałem meczyk i wiedziałem, że Chelsea przegrają. Co grają w tym sezonie to nawet nie skomentuje. Dzisiejsza gra Hazarda? Śmiech.
No zobaczymy, które miejsca w tabeli zajmie Liverpool pod opieką Kloppa.

Czas oglądać kolejne ciekawe mecze i pamiętajcie, VeB!

Kapitan Grzmot
08-11-2015, 23:12
Dzisiejsze gole w lidze hiszpańskiej:

Sergio Ramos (https://www.youtube.com/watch?v=S_no3UE34qM)

Najlepsza liga, najlepsze gole. :)

1.Barcelona 27
2.Real 24
3.Atletico 23

Pozdrowiłbym kogoś, ale nie chcę żeby mój zgodny z regulaminem post znowu został usunięty. Przez kogoś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

[Splaxor] Jak wrzucasz filmik to upewnij się, że można go odtworzyć. Poprawione.

#edit
Porównanie dryblingów Bravo i Ronaldo w ostatniej kolejce:

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12193509_732651520198769_1543138229650516108_n.jpg ?oh=f255747903da1a940db107ecd9ea9ff4&oe=56C7B8AF

Bez komentarza.

#edit2
http://weszlo.com/2015/11/10/jak-co-wtorek-krzysztof-stanowski-133/

Dobra beka, POLECAM

Sasha Rookslayer
21-11-2015, 20:43
Visca el Barca!

Pogrom!
Nie ma co opisywać, ponieważ chyba wszyscy widzieli co się działo, a na forum zabrakłoby miejsca na opisanie tego wszystkiego co pokazał dzisiejszy mecz. :)

Pozdrawiam wszystkich Cules!

Pierwsza bramka (https://cdn.streamable.com/video/mp4/0xsx.mp4)

Druga bramka (https://cdn.streamable.com/video/mp4/20qx.mp4)

Trzecia bramka (https://cdn.streamable.com/video/mp4/90ih.mp4)

Czwarta bramka (https://cdn.streamable.com/video/mp4/6d5a.mp4)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12243016_1078748738831973_7013035222956652580_n.jp g?oh=1fef754fa98eb76f47dcf4e6c210c256&oe=56B5DCF7

Kapitan Grzmot
21-11-2015, 21:51
Trzeci wpierdol w ciągu sześciu lat. 2:6, 5:0, teraz 0:4.

Oby tak dalej!

Splaxor
21-11-2015, 22:13
To co obrona Realu robiła w tym meczu było nieREALne :) Barca bawiła się z nimi jak podczas treningu gry w dziada.

Assasin <!<
22-11-2015, 01:56
To magiczna chwila. Pamiętam słynną manitę ale nie spodziewałem się takiego wyniku. Powtórki oglądać przez kolejny tydzień będę, Messi odbuduję formę być może obronimy LM. Jedyny minus tego spotkania to moment w którym Isco opuszcza murawę po brutalnym wejściu w Neymara a kibice krzyczą "isco isco isco"
Splaxor realowiec :D w trakcie meczu dawać ostrzeżenia!:mad:

Kapitan Grzmot
24-11-2015, 17:09
http://en.toty.uefa.com

Moja drużyna roku:

http://i64.tinypic.com/2li7jht.png

Jak zwykle śmieszne te nominacje UEFA, kolejny rok z rzędu brak najlepszego defensywnego pomocnika świata. Jak można dać Krychowiaka zamiast Busquesta? x D

Sasha Rookslayer
24-11-2015, 22:51
Zabawa trwa!

Uskrzydlona zwycięstwem nad Realem drużyna Luisa Enrique bez problemu rozprawiła się z kolejnym rywalem. W piątej kolejce fazy grupowej Ligi Mistrzów Barça pokonała Romę 6:1 i zapewniła sobie awans z pierwszego miejsca.

No coraz ciekawiej. Barcelona na gazie! Oby tak dalej! VeB!

Splaxor
24-11-2015, 23:40
Splaxor realowiec :D w trakcie meczu dawać ostrzeżenia!:mad:

Realowiec, który potrafi docenić klasę przeciwnika. Co do upomnienia to wiadomo - emocje, ale mimo wszystko nie trzeba spamować. Potem jeszcze to pw... n/c

Jedyny minus tego spotkania to moment w którym Isco opuszcza murawę po brutalnym wejściu w Neymara a kibice krzyczą "isco isco isco"

Isco jako jedyny coś próbował zrobić. Faul jak dla mnie nie na czerwoną, ale w sumie sam kat nie protestował.

Wiedziałem, że będzie porażka, ale nie sądziłem, że aż taka.

.Animal.
25-11-2015, 00:03
Jako neutralny kibic z tych wszystkich zagranicznych gówien wybrałem taki składzik:

http://i66.tinypic.com/j91qux.png

Zarexoholik?
25-11-2015, 06:40
Jak zwykle śmieszne te nominacje UEFA, kolejny rok z rzędu brak najlepszego defensywnego pomocnika świata. Jak można dać Krychowiaka zamiast Busquesta? x D

http://i64.tinypic.com/qywq6x.jpg

http://i67.tinypic.com/vcs57o.jpg

http://i64.tinypic.com/2n19ow5.gif

Isco jako jedyny coś próbował zrobić. Faul jak dla mnie nie na czerwoną

To prowokacja, tak? (https://www.youtube.com/watch?v=FSrgMcLXp3Y#t=31s)

Świetna kolejka LM, zobaczymy jak to wyjdzie dzisiaj.

[Splaxor] Jak cytujesz to całe zdanie, a nie połowę.

Kapitan Grzmot
25-11-2015, 20:16
No i czego to ma niby dowodzić? To są statystyki z obecnego sezonu i Busquets ma lepsze. To nominacje do drużyny ROKU. Nie wiem czy oglądasz większość meczów Barcelony, ale Busquets to najważniejszy piłkarz w składzie (zaraz po Messim, a obecnie może nawet ważniejszy). Ten sam piłkarz wygryzł ze składu Toure kilka sezonów temu. Jest to chyba najbardziej niedoceniany zawodnik na świecie, zwłaszcza przez ignorantów którzy znają go tylko z symulki z 2010. Żeby nie było, nic nie mam do Krychowiaka, miał świetny sezon i zasłużył na tą nominację, ale nominowanie jego zamiast Busquetsa, lidera środka pola drużyny która zdobyła tryplet jest co najmniej śmieszne. Już brak nominacji do 30 Złotej Piłki było kompromitacją ze strony UEFA, teraz ponownie się ośmieszyli.

Tak Busquets rozpoczął ostatni mecz z Realem:
na2wLBaGXnc

Później tak grał się z Iniestą:
http://i63.tinypic.com/2cz35f8.gif

Tak grał najlepszy defensywny pomocnik świata w ostatnim roku:
kkwQ9jBcMCs

Xienus aka Czeczen
28-11-2015, 05:01
http://i64.tinypic.com/29au1ky.jpg

gdyby można było to za Kryche dał bym Busiego a za Boatenga dal bym Glika ;-)

Zarexoholik?
28-11-2015, 06:53
No i czego to ma niby dowodzić?

Chyba widać na screenach... Krychowiak ma lepsze statystyki jeśli chodzi o grę defensywną.

i Busquets ma lepsze.

Masz problemy ze wzrokiem? Jako defensywny pomocnik Krychowiak jak widać jest znacznie lepszy.

To nominacje do drużyny ROKU.

Poważnie?

Nie wiem czy oglądasz większość meczów Barcelony

Tylko te z jakimiś liczącymi się drużynami.

Busquets to najważniejszy piłkarz w składzie (zaraz po Messim, a obecnie może nawet ważniejszy).

W twojej opinii może i tak.

Ten sam piłkarz wygryzł ze składu Toure kilka sezonów temu.

I spójrz ile Toure od tamtej pory strzelił bramek, a ile Busquets. Ile Toure zapewnił punktów drużynie dzięki asystom i bramkom, a ile Busquets.

Jest to chyba najbardziej niedoceniany zawodnik na świecie, zwłaszcza przez ignorantów którzy znają go tylko z symulki z 2010.

Jak można zapomnieć o takiej żenadzie jaką urządził? To już klasyk w jego wykonaniu, tak jak zwierzę pepe z realu, też ma przypisane do nazwiska kim jest. Ludzie się nie zmieniają, wystarczy spojrzeć na C. Ronaldo, Neymara, czy Alvesa - nadal symulacje, nadal aktorstwo.

F_5Eko1C-Xo

Policz ile przewrotów robi Neymar po każdym "faulu". Ja to się boję, że któregoś razu turlając się wyląduje za stadionem.

Żeby nie było, nic nie mam do Krychowiaka, miał świetny sezon i zasłużył na tą nominację, ale nominowanie jego zamiast Busquetsa, lidera środka pola drużyny która zdobyła tryplet jest co najmniej śmieszne.

A Krychowiak niczego z klubem nie wygrał oraz nie dołożył cegiełki w drodze do Francji? :)

Tak Busquets rozpoczął ostatni mecz z Realem

A tak Krychowiak posprzątał Messiego:

CWqP9gZ1UPs

Później tak grał się z Iniestą

Tak posprzątał C. Ronaldo:

rB3-8l3vztc

Tak grał najlepszy defensywny pomocnik świata w ostatnim roku

Nie, tak grał najlepszy defensywny pomocnik świata w 2015 roku:

zRbSUrvuDnw

#topic

Manchester United może i dobrze radzi sobie w defensywie, ale brak kreatorów akcji ofensywnych jest strasznie widoczny. Dlatego z taką grą nie są w stanie wygrywać po 3-4-5:0.

W sumie Martial zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, polecam świetny filmik:

yvCOTNZzY9E

Kapitan Grzmot
28-11-2015, 20:29
Chyba widać na screenach... Krychowiak ma lepsze statystyki jeśli chodzi o grę defensywną.
Według tej strony:

Busquets:

2 gole, 1 asysta
2,8 odbiorów na mecz (0,7 fauli na mecz)
0,8 przejęć na mecz
0,9 kluczowych podań na mecz

Krychowiak:

2 gole, 0 asyst
2,3 odbiory na mecz (1,9 fauli na mecz)
2,6 przejęć na mecz
0,4 kluczowych podań na mecz

Reszta to tylko szczegóły, więc patrząc na te statystyki nie powiedziałbym, że Krychowiak jest lepszy. W defensywie może trochę, ale Busquets i Krycha to nie obrońcy, żeby porównywać ich statystyki defensywne. Sporo brameczek Sevilla traci w tym sezonie mając takiego dobrego grajka na DM'ie.

Masz problemy ze wzrokiem? Jako defensywny pomocnik Krychowiak jak widać jest znacznie lepszy.
Busquets w Barcelonie jest głównym kreatorem w środku pola, to on dyktuje tempo gry. Krychowiak ma głównie zadania defensywne, chociaż w ofensywie też daje radę. Zresztą mówimy o pomocnikach, a nie obrońcach, więc nie przywiązywałbym dużej wagi do statystyk, zwłaszcza defensywnych.

Fragment wywiadu z Krychowiakiem z maja tego roku:

Grzegorz Krychowiak, czyli Sergio Busquets Sevilli?

Nie do końca, bo mam trochę inny styl gry. Jestem zdecydowanie bardziej defensywnym piłkarzem. Busquets ma więcej zadań ofensywnych.

W Polsce nie postrzega się jednak Ciebie jako piłkarza z inklinacjami ofensywnymi. Jako defensywny pomocnik masz jakieś zadania z przodu w Sevilli?

Moim głównym zadaniem jest przekazanie piłki ze strefy defensywnej do ofensywnej. Nie wymaga się ode mnie asyst i strzelonych goli. Rozliczany jestem za to, by w kluczowych momentach przeprowadzić piłkę w jak najprostszy i najszybszy sposób do kolegów z ofensywy. Mam to robić bez głupich strat, a gdy stracimy piłkę, mam być tym, który może ją dla nas odebrać.

Poważnie?
Tak, więc dlaczego podajesz mi statystyki z obecnego sezonu, który trwa od sierpnia? Według ciebie Krychowiak zasłużył na nominację do drużyny roku bardziej od Busquetsa, bo ma trochę lepsze statystyki defensywne na początku obecnego sezonu?

Tylko te z jakimiś liczącymi się drużynami.
No to powinieneś widzieć jaką Busquets robi robotę w środku polu, zwłaszcza z najlepszymi drużynami (https://www.youtube.com/watch?v=9oq4KvhAKSc). W poprzednim sezonie Barcelona grała z mistrzami krajów pięciu najlepszych lig i prawie wszystkie wygrała (oprócz rewanżu z Bayernem po 3:0 na CN) z Busquetsem w składzie, który grał w każdym meczu i zawsze na najwyższym poziomie (dzięki czemu Barca dominowała prawie w każdym z tych spotkań) czego nie można powiedzieć o Inieście i Rakiticu, którzy grali w kratkę na zmianę z Xavim.

Do grona zdziwionych dołączył Éric Abidal, który w wywiadzie dla telewizji Bein Sports powiedział: „Ci, którzy tworzą te listy, nie mają żadnego pojęcia o futbolu, ponieważ brakuje Busquetsa”.

W twojej opinii może i tak.
Większość kibiców Barcelony ma taką opinię.

I spójrz ile Toure od tamtej pory strzelił bramek, a ile Busquets. Ile Toure zapewnił punktów drużynie dzięki asystom i bramkom, a ile Busquets.
Busquets nie jest od zdobywania bramek i asyst, ma inne zadania na boisku.

Jak można zapomnieć o takiej żenadzie jaką urządził? To już klasyk w jego wykonaniu, tak jak zwierzę pepe z realu, też ma przypisane do nazwiska kim jest. Ludzie się nie zmieniają, wystarczy spojrzeć na C. Ronaldo, Neymara, czy Alvesa - nadal symulacje, nadal aktorstwo.
Nadal nie rozumiem co ma ta symulka Busquetsa sprzed pięciu lat do jego gry, temat jest o grze defensywnych pomocników, a nie o ich aktorstwie. Busquets, Alves, Neymar... O Albie zapomniałeś, czy nie było z nim filmików na youtube? Tylko jemu w tej drużynie często się to zdarza, Busquets tego nie robi poza tą jedną sytuacją z meczu z Interem, Alves tak samo (wiem jaki mecz masz na myśli, płacz hala dzieci po czerwonej kartce dla Pepe zrobił swoje). Neymar? Już prawie nie nurkuje, po przyjściu do Barcelony w pierwszym sezonie często to robił, ale później stopniowo się ogarniał i teraz już mu się to prawie nie zdarza. Do Ronaldo, który nurkuje przez całą swoją karierę to mu lata świetlne brakują. Nie zgodzę się, że ludzie się nie zmieniają, bo tak samo jak Neymar zmienił się Pepe, który jeszcze dwa lata temu powinien brać leki na uspokojenie przed każdym meczem, a teraz jest jednym z najspokojniejszych zawodników w Realu. Mimo że taki Ronaldo często nurkuje ośmieszając się na cały świat, to umiem docenić to jak zajebistym jest piłkarzem, bo trzeba umieć oddzielić umiejętności piłkarskie od aktorskich. Jak widzę niektórzy mają z tym problem. Rivaldo jest autorem chyba najpopularniejszej i najbardziej żałosnej symulki w historii piłki nożnej (https://www.youtube.com/watch?v=OiW0IPrv1Ro), a mimo to został zapamiętany jako jeden z najlepszych napastników w historii i nikt go nie nazywa nurkiem. W każdym klubie są aktorzy, nawet w Manchesterze United:

LVtYWd5TRS4

Dobrze to zrobił, mógłby powalczyć z Ronaldo o Złotego Globa w tym roku.

A Krychowiak niczego z klubem nie wygrał oraz nie dołożył cegiełki w drodze do Francji? :)

Arturo Vidal:

Liga
Puchar Włoch
Finał LM
Copa America z Chile (lider drużyny i zawodnik meczu w finale)

Krychowiak

Liga Europy
Dołożenie cegiełki w drodze do Francji

Statystyki z twojej strony też mogę podać, chociaż nie mają one większego znaczenia:

LE (Vidal) / LM (Krychowiak) w sezonie 14/15:

Gole (asysty): 1 (0) / 2 (0)
Odbiory na mecz (faule na mecz): 4,3 (2,9) / 3,2 (1,5)
Przejęcia na mecz: 1,3 / 3,3
Kluczowe podania na mecz: 1,3 / 0,6

Vidal > Krychowiak

żeby nie było, Krycha to wg mnie top 5 najlepszych dm... ;-)
Skoro tylko top 5, to dlaczego umieściłeś go w składzie zamiast Vidala, który miał dużo lepszy sezon? Jak dla mnie Krychowiak to obecnie top 3, zaraz za Busim i Vidalem.

Sasha Rookslayer
02-12-2015, 21:52
Ostatnie mecze.

Real Madryt 0 : 4 FC Barcelona
FC Barcelona 6 : 1 Roma
FC Barcelona 4 : 0 Real Sociedad
FC Barcelona 6 : 1 Villanovense

Kto następny? :D

@down
Zgadza się, Real Madryt poza Pucharem Króla!
Śmiechłem. :D

Kapitan Grzmot
04-12-2015, 17:46
Real oficjalnie wyrzucony z Pucharu Króla. :( Chyba biją jakiś rekord kompromitacji w tym roku. :confused:

Sasha Rookslayer
14-12-2015, 12:33
Grupy Euro 2016:

GRUPA A: Francja, Rumunia, Albania, Szwajcaria

GRUPA B: Anglia, Rosja ,Walia, Słowacja

GRUPA C: Niemcy, Ukraina, POLSKA, Irlandia Płn.

GRUPA D: Hiszpania, Czechy, Turcja, Chorwacja

GRUPA E: Belgia, Włochy, Irlandia, Szwecja

GRUPA F: Portugalia, Islandia, Austria, Węgry

Wszystkie pary 1/8 finału Ligi Mistrzów:

Musimy przyznać, że w tym roku czekają nas wielkie emocje w Lidze Mistrzów.

PSV - Atlético
Benfica - Zenit
Dynamo Kijów - Manchester City
Juventus - Bayern
Arsenal - Barcelona
PSG - Chelsea
As Roma - Real Madryt
Gent - Wolfsburg

Co sądzicie? Będzie ciekawie. :)

Kapitan Grzmot
14-12-2015, 17:30
Co z tego że są ciekawe pary jak mecze Barcy z Arsenalem i Juve z Bayernem będą w tym samym czasie. UEFA jak zwykle odpie*doliła.

Arsenal jak zwykle (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-0/p280x280/12366219_1656308051076071_6306362545136560344_n.jp g?oh=ca8b2fc31666323713246d094f86ec5e&oe=56E8C715) trafił jedną z najmocniejszych drużyn, Real jak zwykle wręcz przeciwnie. Ciekawe zapowiada się pojedynek PSG z Chelsea. Patrząc na formę obu zespołów w tym sezonie, nie dawałbym dużych szans The BlUeS. No ale przynajmniej po porażce będą mogli się całkowicie skupić na utrzymaniu w lidze, co nie sedan? :D

http://zippy.gfycat.com/FearlessExemplaryJuliabutterfly.webm

#uefalona

Golden Guardian
14-12-2015, 22:15
Rozlosowano także pary 1/16 ligi europy.
Val&#232;ncia CF - SK Rapid Wien

ACF Fiorentina - Tottenham Hotspur FC (Londyn)

BV Borussia 09 Dortmund - FC Porto

Fenerbahçe SK (Stambuł) - Łokomotiw Moskwa

RSC Anderlecht (Bruksela) - Olympiakós SFP (Pireus)

FC Midtjylland (Herning) - Manchester United FC

FC Augsburg 1907 - Liverpool FC

AC Sparta Praha - FK Krasnodar

Galatasaray SK (Stambuł) - SS Lazio (Rzym)

FC Sion - SC Braga

Szachtar Donieck - FC Schalke 04 (Gelsenkirchen)

Olympique de Marseille - Athletic Club de Bilbao

Sevilla FC - Molde FK

Sporting Clube de Portugal (Lizbona) - TSV Bayer 04 Leverkusen

Villarreal CF - SSC Napoli

AS Saint-Étienne Loire - FC Basel 1893

SedaN*
15-12-2015, 11:47
Odświeżam

Dzisiejsze gole Coutinho:

https://vine.co/v/e3MiOE6DbJd
https://vine.co/v/e3MIY6JQhMl

Kolejna porażka Chelsea, kolejna kompromitacja. Oby tak dalej!

Sedan, co z twoim idolem Mourinho? Już nie jest najlepszym trenerem świata?

XD

Jest, ale ja za tą sytuację, w której aktualnie Chelsea się znajduję przede wszystkim obwiniam piłkarzy. Bo to nie jego wina, że Fabregas nagle nie potrafi celnie piłki kopnąć a Pedro boi się nogę wcisnąć tam gdzie niektórzy wkładaliby głowę. Mourinho przygotował taktykę na Lisy, m.in cztery sposoby strzelania bramek przez rywali, ćwiczone było 4 dni a na meczu właśnie bramki padały w ten sposób. Choć oczywiście Jose sam sporą cegiełkę do tego dołożył. Nie wiem czy jest aktualnie sens zwalniania trenera, bo to miał był projekt długoterminowy a ciekawe jak sam wyjdzie z tych opresji.

Musimy przyznać, że w tym roku czekają nas wielkie emocje w Lidze Mistrzów.

Właśnie pary są chujowe. Liczyłem na jakieś nowości. A tu znowu Arsenal - Barcelona, Chelsea - PSG (3 raz z rzędu), Juve - Bayern.

Oxi
15-12-2015, 12:03
Co z tego że są ciekawe pary jak mecze Barcy z Arsenalem i Juve z Bayernem będą w tym samym czasie. UEFA jak zwykle odpie*doliła.

Arsenal jak zwykle (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-0/p280x280/12366219_1656308051076071_6306362545136560344_n.jp g?oh=ca8b2fc31666323713246d094f86ec5e&oe=56E8C715) trafił jedną z najmocniejszych drużyn, Real jak zwykle wręcz przeciwnie. Ciekawe zapowiada się pojedynek PSG z Chelsea. Patrząc na formę obu zespołów w tym sezonie, nie dawałbym dużych szans The BlUeS. No ale przynajmniej po porażce będą mogli się całkowicie skupić na utrzymaniu w lidze, co nie sedan? :D

http://zippy.gfycat.com/FearlessExemplaryJuliabutterfly.webm

#uefalona

Szkoda Arsenalu, tradycyjnie los im nie sprzyja, nie szkoda jednak Juventusu, który z Bayernem zmierzy się na własne życzenie ( wygrać dwa razy z The Citizens i wyjść na drugim miejscu z grupy grając jeszcze z Sevillą i Borussią M'gladbach? )

Chelsea również nie daje większych szans, na ten moment praktycznie żadnych ( ale z tym się wstrzymuje, bo do wiosny jeszcze może się wiele zmienić...)

A Real wcale nie trafił tak łatwo. Roma jest zespołem bardzo nieprzewidywalnym i mimo ostatnich kompromitujących wyników ten zespół ma naprawdę ogromny potencjał, wystarczy z resztą spojrzeć na skład. W Romie, podobnie jak w Realu problemem jest trener, ten Garcia to chyba mniej myśli niż Benitez. Jeżeli do tego czasu Romie uda się ściągnąć jakiegoś ogarniętego trenera ( vide Spalletti ), a Benitez pozostanie na stołku, dwumecz może być bardzo ciekawy. ;)

Ale i tak Barcelona i Bayern na ten moment po za zasięgiem innych drużyn i szczerze obawiam się, że tak może zostać do końca sezonu. Nie widzę na ten moment innych drużyn, które byłyby im w stanie realnie zagrozić. Szczególnie jestem pod wrażeniem gry Barcelony, bo bez bicia przyznam się, że gdy patrzę na ich ławkę rezerwowych to przed sezoniem nie wróżyłem im wiele dobrego.

A jeżeli chodzi o Busquetsa czy Krychowiaka, to wydaje mi się, że ten drugi miał trochę lepszy rok, ale nie jest to do końca obiektywna opinia, bo o ile tego drugiego trochę meczów widziałem, to Barcelony w tym roku zbyt wiele nie oglądałem, dlatego nie wyciągam pochopnych wniosków. I radziłbym Wam zrobić to samo, bo zapewne o ile Busquetsa widzieliście większość meczy, ilu z Was tydzień w tydzień ogląda Seville?;) Ja tak samo jaram się niektórymi zawodnikami jak oglądam Angielską BPL, zaś z drugiej strony wiem, że są zawodnicy o jeszcze wyższym poziomie których okazji oglądać nie miałem.

Kapitan Grzmot
15-12-2015, 22:32
Właśnie pary są chujowe. Liczyłem na jakieś nowości. A tu znowu Arsenal - Barcelona
Znowu? Ostatnio te drużyny grały ze sobą w sezonie 10/11. Arsenal to najmocniejszy zespół jaki Barcelona mogła wylosować. Jak dla mnie zapowiada się ciekawie.

A Real wcale nie trafił tak łatwo. Roma jest zespołem bardzo nieprzewidywalnym i mimo ostatnich kompromitujących wyników ten zespół ma naprawdę ogromny potencjał, wystarczy z resztą spojrzeć na skład. W Romie, podobnie jak w Realu problemem jest trener, ten Garcia to chyba mniej myśli niż Benitez. Jeżeli do tego czasu Romie uda się ściągnąć jakiegoś ogarniętego trenera ( vide Spalletti ), a Benitez pozostanie na stołku, dwumecz może być bardzo ciekawy. ;)
Gdyby mieli grać ze sobą za tydzień to mogłoby być bardzo wyrównanie, ale jak napisałeś, do lutego może się jeszcze wiele zmienić.

A jeżeli chodzi o Busquetsa czy Krychowiaka, to wydaje mi się, że ten drugi miał trochę lepszy rok,
Nie chce mi się drugi raz pisać tego samego, ale nie wiem jak Busquets, który zdobył tryplet, SPE i teraz ma szansę na piąte trofeum w tym roku mógł mieć gorszy rok od Krychowiaka, który wygrał tylko LE. Do bardzo dobrego DM'a (Krycha) dodaj kreację gry, regulowanie tempa gry w najlepszym klubie na świecie, który w LM (nie w LE) wygrywał po kolei z mistrzami pięciu najsilniejszych lig Europy (Sergio). Cały ostatni sezon Iniesta i Rakitić grali w kratkę i gdyby nie świetny Busquets, to mogłoby nie być tak różowo. W ogóle samo porównywanie tych dwóch piłkarzy jest śmieszne.

ale nie jest to do końca obiektywna opinia, bo o ile tego drugiego trochę meczów widziałem, to Barcelony w tym roku zbyt wiele nie oglądałem, dlatego nie wyciągam pochopnych wniosków. I radziłbym Wam zrobić to samo, bo zapewne o ile Busquetsa widzieliście większość meczy, ilu z Was tydzień w tydzień ogląda Seville?;)
Widziałem kilka meczów Sevilli w lidze, kilka w LE. Nie musiałem oglądać każdego, żeby stwierdzić że to Busquets miał lepszy rok. Już samymi trofeami go zmiażdżył, podobnie jak Vidal, który również był lepszy w tym roku. Jak oglądałeś ostatnie CA to wiesz ile ten zawodnik daje drużynie.

SedaN*
17-12-2015, 19:17
Znowu? Ostatnio te drużyny grały ze sobą w sezonie 10/11. Arsenal to najmocniejszy zespół jaki Barcelona mogła wylosować. Jak dla mnie zapowiada się ciekawie.

Jak dla mnie nie. Trudniejszym przeciwnikiem byłoby PSG. Arsenal gra fajną, ofensywną piłkę, podobnie jak Barcelona i właśnie dlatego zapewne polegnie w tym pojedynku.

Lagga v3
17-12-2015, 23:26
Na rocznice hazarda bez gola ktoś ma zamiar upiec mu tort?

Szkoda mourinho.

Devixx
18-12-2015, 01:12
Last time Eden Hazard scored a Premier League goal.

Klopp managed Dortmund
Xavi played for Barca
Eva was at Chelsea
Caitlyn Jenner had a penis

&
Chelsea will have more Managers this season, than Hazard has goals :o

Trochę beka z The Blues, taki skład a grają jak sunday league :rolleyes:

Dziś Luis Suarez przeszedł do historii, strzelając jako jedyny hat-tricka w KMŚ.
Barca w niedziele może zdobyć 5ty tytuł w tym roku :p
A co do LM, inb4 Barca lub PSG.
Juve poskłada Bayern, wierzę ;d

Kapitan Grzmot
18-12-2015, 16:51
Jak dla mnie nie. Trudniejszym przeciwnikiem byłoby PSG.
Ostatnie mecze w LM od 2012:

PSG 2:2 Barcelona
Barcelona 1:1 PSG

Ostatni sezon:

PSG 3:2 Barcelona
Barcelona 3:1 PSG
PSG 1:3 Barcelona
Barcelona 2:0 PSG

Chyba na razie starczy tych zwycięstw Barcelony.

Trochę beka z The Blues, taki skład a grają jak sunday league :rolleyes:

ale ja za tą sytuację, w której aktualnie Chelsea się znajduję przede wszystkim obwiniam piłkarzy.

Sasha Rookslayer
20-12-2015, 13:42
FC Barcelona klubowym mistrzem świata!

Kolejny puchar do kolekcji.

I jeszcze taka jedna z wielu akcji Neymara. :)
https://vine.co/v/iKJUur9bheq

Banzai Barca!

Lagga v3
20-12-2015, 16:53
Ten turniej nie powinien w ogóle się odbywać, zawsze grają tam same ogórki :v

Jak forumowi kibice zapatrują się na zwolnienie Mourinho i przyjście tego przegrywa? To trochę jak wymiana Ancelottiego na Beniteza.

Ps.
Carlo Ancelotti przejmie Bayern po zakończeniu obecnego sezonu.
Guardiola $hity?

SedaN*
21-12-2015, 00:44
Ostatnie mecze w LM od 2012:

PSG 2:2 Barcelona
Barcelona 1:1 PSG

Ostatni sezon:

PSG 3:2 Barcelona
Barcelona 3:1 PSG
PSG 1:3 Barcelona
Barcelona 2:0 PSG

Chyba na razie starczy tych zwycięstw Barcelony.

To teraz pokaż mecze przeciwko Arsenalowi. Zresztą jak dla mnie patrzenie w H2H jest trochę bezsensowne, bo PSG aktualnie jest mocniejsze niż w poprzednich sezonach.

#Devixx
Jaki skład? Zawodnicy są totalnie bez formy, nazwiska nie grają...

Kapitan Grzmot
22-12-2015, 15:47
To teraz pokaż mecze przeciwko Arsenalowi. Zresztą jak dla mnie patrzenie w H2H jest trochę bezsensowne, bo PSG aktualnie jest mocniejsze niż w poprzednich sezonach.
PSG w ostatnich latach w LM gra najczęściej z Barceloną i Chelsea. Trzeci dwumecz z rzędu z Chelsea według ciebie byłby nudny, a czwarty z Barceloną (która wygrała większość meczów) w ostatnich 3 latach już nie? Spoko. Ja nie chcę oglądać co roku tego samego i czekam z niecierpliwością na mecz z Arsenalem. Pamiętaj, że w 2011 Kanonierzy wygrali pierwsze spotkanie u siebie, a obecnie są chyba mocniejsi niż wtedy, więc nic nie jest przesądzone.

Przy okazji: Fajnie, że wygrali wczoraj z City, życzę im mistrzostwa w tym sezonie.

SedaN*
22-12-2015, 18:43
PSG w ostatnich latach w LM gra najczęściej z Barceloną i Chelsea. Trzeci dwumecz z rzędu z Chelsea według ciebie byłby nudny, a czwarty z Barceloną (która wygrała większość meczów) w ostatnich 3 latach już nie? Spoko. Ja nie chcę oglądać co roku tego samego i czekam z niecierpliwością na mecz z Arsenalem. Pamiętaj, że w 2011 Kanonierzy wygrali pierwsze spotkanie u siebie, a obecnie są chyba mocniejsi niż wtedy, więc nic nie jest przesądzone.

Przy okazji: Fajnie, że wygrali wczoraj z City, życzę im mistrzostwa w tym sezonie.

Jasne, że dwumecz przeciwko Arsenalowi będzie ciekawszy. Przecież my nie gadamy, która para będzie ciekawsza tylko, który przeciwnik z drugiego koszyka był najtrudniejszy dla Barcelony.

Może uda się w końcu Kanonierom zdobyć to wymarzone mistrzostwo. Bo jak nie teraz to kiedy?

Sasha Rookslayer
31-12-2015, 01:12
FC Barcelona pokonała Real Betis 4:0 w meczu 17. kolejki ligi hiszpańskiej. Podopieczni Luisa Enrique zachowali tym samym pozycję lidera i w znakomitym stylu zwieńczyli niezwykle udany dla siebie rok. Koncertowa gra Barcy. Udany jubileusz Messiego, Luis Suarez najlepszym strzelcem.
Gwiazdą numer 1 sobotniego wieczoru oczywiście był Lionel Messi, który rozegrał swój 500. mecz w barwach Barcelony.

Rekord? Tak jest!
W dzisiejszym meczu przeciwko Realowi Betis Katalończycy czterokrotnie pokonali Antonio Adána, dzięki czemu pobili rekord liczby goli strzelonych w ciągu jednego roku, należący dotychczas do Realu Madryt.

FC Barcelona zamknęła 2015 rok z liczbą 180 strzelonych bramek w 65 oficjalnych spotkaniach. Tym samym podopieczni Luisa Enrique pobili osiągnięcie Realu z zeszłego roku, kiedy to ekipa Ancelottiego zgromadziła w sumie 178 trafień.

Warto zauważyć, że aż 137 goli było autorstwa tridente MSN. Messi i Suárez trafiali do siatki po 48 razy, zaś Neymar uczynił to 41-krotnie. Oznacza to tym samym, że tylko ta trójka graczy zdobyła 76% wszystkich bramek zespołu. Kolejne gole notowali Rakitć (7), Pedro (5), Piqué (4), Mathieu i Sandro (po 3), Roberto, Adriano, Rafina, Iniesta, Bartra i Munir (po 2) oraz Alba, Xavi, Vermaelen i Alves (po 1). Tylko pięć bramek padło po trafieniach samobójczych.

Skończyć 2015 rok na pozycji lidera, mając rozegranych mniej meczy od rywali? :)

Jakie postanowienia noworoczne? Polepszyć osiągnięcia? Hah, zdaje się nie możliwe, ale Barca może je poprawić, kto wie! :rolleyes:

VeB!

SedaN*
31-12-2015, 14:00
FC Barcelona pokonała Real Betis 4:0 w meczu 17. kolejki ligi hiszpańskiej. Podopieczni Luisa Enrique zachowali tym samym pozycję lidera i w znakomitym stylu zwieńczyli niezwykle udany dla siebie rok. Koncertowa gra Barcy. Udany jubileusz Messiego, Luis Suarez najlepszym strzelcem.
Gwiazdą numer 1 sobotniego wieczoru oczywiście był Lionel Messi, który rozegrał swój 500. mecz w barwach Barcelony.

Rekord? Tak jest!
W dzisiejszym meczu przeciwko Realowi Betis Katalończycy czterokrotnie pokonali Antonio Adána, dzięki czemu pobili rekord liczby goli strzelonych w ciągu jednego roku, należący dotychczas do Realu Madryt.

FC Barcelona zamknęła 2015 rok z liczbą 180 strzelonych bramek w 65 oficjalnych spotkaniach. Tym samym podopieczni Luisa Enrique pobili osiągnięcie Realu z zeszłego roku, kiedy to ekipa Ancelottiego zgromadziła w sumie 178 trafień.

Warto zauważyć, że aż 137 goli było autorstwa tridente MSN. Messi i Suárez trafiali do siatki po 48 razy, zaś Neymar uczynił to 41-krotnie. Oznacza to tym samym, że tylko ta trójka graczy zdobyła 76% wszystkich bramek zespołu. Kolejne gole notowali Rakitć (7), Pedro (5), Piqué (4), Mathieu i Sandro (po 3), Roberto, Adriano, Rafina, Iniesta, Bartra i Munir (po 2) oraz Alba, Xavi, Vermaelen i Alves (po 1). Tylko pięć bramek padło po trafieniach samobójczych.

Skończyć 2015 rok na pozycji lidera, mając rozegranych mniej meczy od rywali? :)

Jakie postanowienia noworoczne? Polepszyć osiągnięcia? Hah, zdaje się nie możliwe, ale Barca może je poprawić, kto wie! :rolleyes:

VeB!

Ten temat jest do dyskusji na temat piłki nożnej. Jak będę chciał sobie poczytać newsy o Barcelonie to wejdę na ich oficjalną stronę...

Książe Zarex
02-04-2016, 18:09
http://i65.tinypic.com/2dlp5qq.jpg

Rudy Książe
02-04-2016, 18:24
nie wiem gdzie tu sens, 2 druzyny w lidze hiszpanskiej walcza o lige,reszta to slabe gowna

pozdrawiam fanow ligi angielskiej!

Sasha Rookslayer
03-04-2016, 00:51
http://i65.tinypic.com/2dlp5qq.jpg

No wiesz, jeden telefon do Messiego i podpisuje mi koszulkę! :D

#temat
Szkoda porażki, tym bardziej że u siebie i jeszcze nie pobijemy rekordu zwycięstw z rzędu, ale cóż.. Taka jest piłka i gratulacje dla Realu. Mimo to nadal duża różnica punktowa między Barcą, a Realem/ Aletico.
Real ma swoją chwile chwały, my będziemy mieli, gdy zdobędziemy puchar. :D

Kapitan Grzmot
03-04-2016, 15:40
nie wiem gdzie tu sens, 2 druzyny w lidze hiszpanskiej walcza o lige,reszta to slabe gowna
Od kilku sezonów już 3, niemniej niż obecnie w Anglii. "Słabe gówna" to masz w BPL od góry do dołu, bo ostatnio nawet półfinał w LM/LE to dla nich za wysokie progi. W Hiszpanii reszta drużyn takich jak Sevilla, Athletic wygrywa sobie co roku na zmianę Ligę Europy.

#
Pozwolę sobie wkleić zapowiedź meczu Barcy z Realem z fcbarca.com, bo jest to jeden z lepszych tekstów jakie czytałem. Nie polecałbym czytać fanom Realu, może powodować głęboką depresję, bo prawda boli.

– Dziadku, dziadku! Opowiedz mi bajkę!

Florentino uśmiechnął się i podniósł malca, sadzając go sobie na kolanach.

– A o czym chcesz usłyszeć? O Królewnie Śnieżce? O Czerwonym Kapturku?
– Nieeee... Te już znam. Opowiedz mi coś nowego.

Florentino czuł się całkiem nieźle na polu nowości, gorzej jednak mu szło, jeśli chodzi o fantazję. Wydarzenia i postaci, których nie widział na oczy, zwyczajnie jakoś nie chciały się pojawiać w jego głowie. W obliczu oporu wnuczka wobec opowieści klasyków nie pozostało mu już nic innego jak tylko... ale nie, tego przecież nie może opowiedzieć dziecku. Chyba, że...

– A chcesz posłuchać o wielkim Realu Madryt?
Oczy chłopca zalśniły, choć mógł to być jedynie odblask migającej żarówki w lampie.
– O tym jeszcze nie słyszałem...
Na twarzy dziadka zagościł uśmiech, gdy rozpoczął opowieść...

Dawno, dawno temu był sobie prezes, a na imię miał zupełnie tak samo jak ja – Florentino. Dowodził on wielkim Realem Madryt i był architektem wszystkich jego sukcesów. A te sięgały aż dwadzieścia lat wstecz, gdy królewską drużynę objął holenderski wizjoner, który zaszczepił jej ideę futbolu totalnego. Od tego czasu w Madrycie rozpoczęło się nieskończone pasmo zwycięstw, które kolejni szkoleniowcy wprowadzali w życie. Holenderski wizjoner przyniósł pierwszy Puchar Europy, zaś kolejny dał Realowi jego rodak. Prawdziwy szczyt możliwości stołecznego klubu miał jednak dopiero nadejść i to w sensacyjnych okolicznościach. Prezes Florentino zdecydował się na niewiarygodny wręcz ruch i oddał stery madryckiej drużyny w ręce klubowego wychowanka, zupełnie niedoświadczonego w fachu trenerskim. Kto by wtedy pomyślał, że już w pierwszym sezonie zdobędzie on z Realem wszystko co możliwe, sześć pucharów i będzie to ledwie pierwsza temporada pełna sukcesów.

Pewnego zimnego wieczora prezes Florentino usiadł wygodnie w fotelu, zgrabnym ruchem odpalił cygaro i zaczął wspominać wszystkie swojego dokonania - a przecież było ich tak wiele. Sam siebie nazywał wizjonerem, człowiekiem, który przywrócił futbolowi radość. Uważał się za niezastąpionego, prawdziwego filozofa, który stworzył najlepszy zespół w dziejach. Czytając w gazetach o tiki-tace, kolejnych rekordach i niezwykłej wizji, zawsze otwierał szampana, będąc dumnym ze swoich osiągnięć. Dla dobra drużyny potrafił zrezygnować ze wszystkiego, poświęcał się do granic możliwości, bo przecież najważniejszy był futbol. Wygrana bez nutki artyzmu się nie liczyła. Wierność klubowej filozofii była podstawą dobrobytu królewskiego klubu. Stawiał na wychowanków, pompował miliony w akademię, wierząc, że w przyszłości na boisko wybiegnie jedenastu canteranos. Trenerów dobierał starannie - każdy musiał pasować do określonego stylu, nie mogło być mowy o przypadku. A przecież zwalniał ich tak niechętnie. Potencjalne wzmocnienia analizował na wszystkie sposoby - najważniejszy był zespół. Sprowadzał zawodników wybitnych piłkarsko, mając w głębokim poważaniu wszelkie rankingi popularności czy marketingową wartość, na której będzie można zarobić. Gardził gwiazdami, które bardziej świecą poza boiskiem niż na murawie. Z tego powodu zawsze uśmiechał się pobłażliwie na myśl o wielkim rywalu z Katalonii, który sprowadzał zawodników, patrząc jedynie na wartość rynkową. Finanse? A któż by się przejmował. Filozofia, o to trzeba walczyć. Z legendarnym prezesem u steru można było być pewnym, że Real Madryt dalej będzie zachwycał, a najlepsze lata ciągle ma przed sobą.

Zdawał sobie sprawę, że Barcelona przez lata szukała sposobu na zdetronizowanie magicznego Realu Madryt. Sam uważał, że była to rzecz niemożliwa, a każdy sukces rywala umniejszał, sprowadzając go do przypadku. Przecież raz na jakiś czas każdy coś wygra - lubił myśleć. Kiedy jego cudowny twór wpadał w kryzys, zawsze potrafił wyciągnąć odpowiednie wnioski, nie potrzebował wiele czasu, żeby naprawić wszelkie niedoskonałości.

Na myśl o Barcelonie i jej próbach zdetronizowania jego Realu Madryt zaciągnął się mocno cygarem i roześmiał głośno. Odpowiedzią na argentyńskiego cracka, piłkarza kosmicznego, w którym sam dostrzegł niebywały talent przed laty, podpisując z nim kontrakt na chusteczce w jednej z restauracji, był pewien portugalski jegomość, śrubujący nieprawdopodobne statystyki, indywidualnie brylujący, ale w ostatecznym rozrachunku dający drużynie tak niewiele. Narcystyczny indywidualista i jeszcze ośmielają się go porównać do naszego argentyńskiego cracka - irytował się prezes. Kataloński gigant lubił się nazywać najlepszą drużyną XXI wieku, ale u prezesa zawsze wywoływało to uśmiech na twarzy. Na krajowym podwórku przez osiem lat udało im się wygrać tylko raz, natomiast w prestiżowej Lidze Mistrzów odzyskali trofeum po dekadzie upokorzeń i paśmie klęsk. Od razu obwołali to największym wydarzeniem ostatnich lat, co chwila mówiąc o historycznej La Decimie, co tylko wywoływało kolejne uśmiechy na ustach prezesa. On wiedział, że muszą próbować zatuszować dominację jego drużyny, a że robią to tak niefortunnie, to nic nie szkodzi. Prezes w przeciwieństwie do Barcelony nie skupiał się na historii, nie na indywidualnych statystykach. Nagrody Pichichi też nie traktował zbyt poważnie. Jego interesowały trofea tu i teraz, a jako największą świętość traktował tryplet.

Gdy Madryt święcił zwycięstwa, u jego odwiecznego rywala, w Barcelonie, narastała frustracja. Drużyna z Katalonii, tak utytułowana przecież, nie przywykła do hegemonii Realu. Obsesją barcelońskiego prezesa stało się przełamanie serii zwycięstw madryckiego klubu i odebranie mu palmy pierwszeństwa. Remedium na Madryt miał okazać się szalony Portugalczyk, które swoje pierwsze trenerskie kroki stawiał właśnie u boku stołecznego szkoleniowca. Ba, swego czasu stwierdził nawet, że „dziś, jutro i zawsze w jego sercu będzie Real Madryt!”. Owo zawsze trwało jednak krótko. Gdy tylko Portugalczyk przejął stery Barcelony, wziął się za realizację zadania, które przed nim postawiono – odebranie korony Realowi Madryt. Rozpoczęło się gorzej niż źle, gdy w pierwszym El Clásico madryccy magicy upokorzyli jego drużynę, pokonując ją 5:0. Wraz z upływem czasu rywalizacja nabierała rumieńców, zaś drużyna szalonego Portugalczyka zaczęła nawiązywać walkę z Realem. W końcu udało jej się nawet odebrać Madrytowi mistrzostwo. Prezes Florentino ani razu nie zadrżał jednak ze strachu, czym bowiem był jeden tytuł mistrzowski wobec takiej liczby zwycięstw, jaką miał na koncie jego Real? Faktycznie, przerwanie hegemonii nie trwało długo. W Barcelonie nigdy nie mieli cierpliwości do trenerów i głowa Portugalczyka też szybko poleciała. Florentino lubił sobie wyobrażać, że prezes Barçy ma w swoim biurze małą gilotynę, na którą co sezon zaprasza nowego szkoleniowca. Zawsze myślał o tym z uśmiechem, bo w swojej mądrości wiedział, że nie jest to właściwa droga, by zbudować drużynę.

– Dziadku, a jaka droga jest właściwa – przerwał opowieść głos chłopca.
Florentino z trudem oderwał myśli od swojej historii. Był z niej bardzo zadowolony, czuł, że baśń układa mu się coraz lepiej i coraz płynniej wymyśla kolejne jej rozdziały. Kto by pomyślał, że może być tak dobry w opowiadaniu bajek!
– Oczywiście cierpliwość, moje dziecko.
– I prezes Florentino ją miał?
– Ależ tak. Już niebawem okazało się, że jego konsekwencja sprawiła, że Real znów powrócił na piedestał. Zresztą posłuchaj...

Po odejściu wychowanka, który doprowadził klub do największych sukcesów w jego historii, wydawało się, że mogą nadejść lata posuchy. Florentino nie miał jednak wątpliwości, co należy zrobić. Wytrwale szukał trenera, który będzie w stanie kontynuować unikatowy styl drużyny, zaszczepiony jej przez holenderskiego wizjonera. Prezes był jednak człowiekiem nad wyraz mądrym, niemal tak samo wizjonerskim jak wspomniany Holender. Zdawał sobie sprawę, że drużyna potrzebuje kontynuacji, że nie można odciąć się od korzeni, jednak wiedział też, że potrzebny jest jej powiew świeżości. Nie było łatwo znaleźć trenera, który byłby w stanie to połączyć, w końcu jednak się udało. I tym razem z początku nikt nie stawiał na to, że niestrudzony maratończyk będzie w stanie doprowadzić Real znów na szczyt...

Monolog dziadka przerwał nagle stary zegar wybijający północ, ale chłopiec nie chciał słyszeć o końcu historii. Opowieść o magicznym klubie, który miał w swoich szeregach kosmicznego piłkarza, działała na jego wyobraźnię. Z drugiej strony czuł, że gdzieś już o tym wszystkim słyszał i to wcale nie jest bajka...

– Dziadku, czy to na pewno wymyślone? – spytał zaintrygowany chłopiec
– Oczywiście… W prawdziwym świecie takie cuda się nie zdarzają!

Na twarzy dziadka łatwo było dostrzec lekkie zakłopotanie, ale po chwili milczenia zebrał myśli i kontynuował opowieść.

Prezes z wrodzonym talentem do radzenia sobie w kryzysowych sytuacjach po nieudanym sezonie bez trofeów szybko zarządził minirewolucję. I znów wyszedł z niej zwycięsko. Wierny swojej filozofii zatrudnił szkoleniowca, który klub zna doskonale, który spędził w nim długie lata i wie, co to tiki-taka. Był cierpliwy, mimo że początki były trudne. Trzeba jednak pamiętać, że cierpliwość to jego druga natura. Opłaciło się i koniec końców wielki Florentino znów triumfował. Real Madryt zdobył wszystko, co można było zdobyć, od krajowego pucharu, przez mistrzostwo do triumfu w Lidze Mistrzów. Po raz kolejny poczuł, że jest królem świata, ot, znów był na szczycie. Wszystko było jego zasługą, to wszystko działo się na jego warcie.

Z wielkiego rywala mógł żartować bezustannie - sam się podkładał. Po historycznym sukcesie - jak nazywali La Décimę w Katalonii - przyszedł sezon bez pucharów i znów postanowili wszystko zmienić, odwrócić do góry nogami, zacząć od nowa. Niech żyje rewolucja, mówili. I zatrudnili szkoleniowca od czapy, który wcześniej potykał się o własne nogi, a magii w nim nie było żadnej. „Niech nikt nie zapomina, że ci piłkarze wygrali La Décimę”, mówili w Katalonii, jakby dalej żyjąc w swoim świecie, co jeszcze bardziej bawiło prezesa. Jeszcze bardziej cieszyło go to, że znowu przechytrzył swojego rywala. Prezydent katalońskiego klubu zwykł mówić: „ten Urugwajczyk jest słabym piłkarzem”, dlatego Florentino tym bardziej cieszył ten transfer i tym bardziej cieszyły gole strzelane przez Urugwajczyka w El Clásico. Wspominając o tych wydarzeniach, siedział zadowolony w fotelu, popijając whisky i delektując się swoim kubańskim cygarem.

Po sezonie, w którym wygrało się wszystko, można spocząć na laurach, ale prezes wiedział, że to nie koniec. Swoją filozofią zarażał innych, każdy marzył o grze w Realu Madryt, dlatego nawet nie musiał przekonywać dwóch nowych piłkarzy, żeby dołączyli do projektu. A przecież nad klubem nadal wisiał zakaz transferowy, z którego powodu przez pół roku nie mogli wybiec na murawę. To dla prezesa był jasny sygnał, że jego królewska drużyna to coś więcej niż klub. Wymyślił nawet hasło „mes que un club”, o którym lubił opowiadać znajomym.

Kolejny klasyk to znów triumf filozofii nad marketingiem i pieniędzmi wydawanymi na wielkie indywidualności. 4:0 na ich stadionie było magiczne, a kosmiczny atak znów wykonał całą robotę. W świetle reflektorów był jednak prezes, bo to on wszystko wymyślił, on stwierdził, że trzy gwiazdy są w stanie połączyć nieprzeciętne umiejętności i stworzyć tridente marzeń. Często oglądał BBC, ponieważ lubił kanał informacyjny, ale w wolnych chwilach preferował MSN, które dostarczało najlepszej rozrywki. Zresztą na BBC irytowało go ciągłe zrzędzenie i nieustanne oskarżenia. „Wiem, dlaczego on to zrobił. Więcej ci nie powiem, myśl teraz, co chcesz”, usłyszał pewnego dnia i aż za głowę się złapał. To nie do pomyślenia!

Jego Real Madryt wciąż był nie do zatrzymania, co tylko pogorszyło nastroje w Barcelonie. „Gdyby wszyscy byli na moim poziomie, bylibyśmy może na pierwszym miejscu”, powiedział jeden z gwiazdorów katalońskiej drużyny, a prezes Florentino, czytając ten cytat, tylko się roześmiał. Może gdyby mieli kogoś na jego poziomie, to w końcu Barcelona zaczęłaby grać dobrze?… Tymczasem, gdy w Katalonii absurd gonił absurd, zarząd klubu zdecydował się po raz kolejny wymienić trenera. Tym razem sięgnął po legendę klubu, bez doświadczenia w roli szkoleniowca pierwszej drużyny. Ach, nawet tu Barcelona była w stanie jedynie naśladować swego rywala. W końcu to Florentino zdecydował się na taki ruch i to do wypromowanego przez niego szkoleniowca wszyscy porównywali teraz debiutujących trenerów. Czy oni w Katalonii myśleli, że aby wygrać tryplet, wystarczy być niedoświadczonym i łysym? Prezes Florentino zaśmiał się cicho z własnego dowcipu. Cenił sobie sławę człowieka o ciętym i wyrafinowanym poczuciu humoru. W Barcelonie jednak zachłyśnięto się nazwiskiem nowego trenera, wielu mówiło o Efekcie Francuza. Prawdziwy sprawdzian nadszedł jednak dla niego na początku kwietnia, gdy przyszło mu się po raz pierwszy zmierzyć z wielkim Realem Mad...

Dziadku!
– Tak? Słucham?
Czoło chłopca zmarszczyło się wyraźnie, a po jego twarzy przebiegł wyraz niezadowolenia.
– Dziadku, przecież to nie jest żadna bajka!
– Jak to nie... – głos Florentino nie brzmiał jednak już tak pewnie, jak jeszcze przed chwilą, gdy ciągnął swoją opowieść. – To bajka, wymyślam ją na poczekaniu...
– Ale ja to już wszystko słyszałem! Tata mi kupił taką książkę „Historia El Clásico”...
Florentino nerwowo przełknął ślinę, słuchając chłopca.
– I tam było to wszystko – kontynuował wnuczek. – Holenderski wizjoner, szalony Portugalczyk, tryplet... Wszystko!
– Tak, och... Wybacz, kochanie. Mówiłem ci, że nie potrafię opowiadać bajek. Przyznaję, że troszkę się zainspirowałem tym i owym...
– Tylko te wszystkie sukcesy to nie był Real Madryt a Barcelona! – rzucił z wyrzutem wnuczek.
Tego było już za dużo na zszargane nerwy Florentino.
– Madryt, Barcelona, Barcelona, Madryt – co to za różnica!
Oczy chłopca stały się ogromne a jego usta utworzyły literę „o” i nie był nawet w stanie nic powiedzieć, w tak wielkim był szoku po tym, co właśnie usłyszał.
– Ale...
– No dobrze, dobrze. Jest różnica. Wielka, ogromna, kolosalna różnica! Ale w końcu chciałeś usłyszeć bajkę, nie? No to była bajka!
Florentino wstał z fotela i zamaszystym krokiem udał się do swojego pokoju. Tylko trzaśnięcie drzwiami dało znać, że już się tam znalazł.
Chłopiec został sam w salonie, a w jego myślach kotłowała się historia, którą przed chwilą usłyszał. Czytał o tym wszystkim, oczywiście, że czytał, jednak nie mógł w tej chwili za żadne skarby przypomnieć sobie, co też wydarzyło się w tym kwietniowym Klasyku, o którym miał mu opowiedzieć dziadek. Wspiął się na palce i ściągnął z półki „Historię El Clásico”. Po chwili kartkowania znalazł właściwą stronę i zaczął czytać...

KaZeK
04-04-2016, 14:20
http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/uwidulyyvvtwihvveuzsxgawyowxwgtbceyaqeqbsnzbadhdgc brxynwphhwxcazoaugcxvopjqesauykptpesjfgldaxifvlzcl

Także ten.. :D

Super Simi
13-04-2016, 22:55
https://pbs.twimg.com/media/Cf82RYDWwAArwB8.jpg:large

Rudy Książe
13-04-2016, 23:05
świetnie się musisz bawić tam u siebie, byle pierwszy lepszy mecz a ten juz jakies przeróbki wkleja xDDDD, i to na forum tibijskim, gratulacje

#topic
nie ogladalem zadnego z dzisiejszych meczy, bo lubię swoją pracę
ale obejrzałem skróty i ten gol z główki w meczu z atletico spodobał mi się

Sasha Rookslayer
13-04-2016, 23:06
https://pbs.twimg.com/media/Cf82RYDWwAArwB8.jpg:large

Heh, o tym samym zdjęciu pomyślałem, gdy usłyszałem gwizdek w 95 minucie.
Cóż, szkoda.. Wielka szkoda, lepszy wygrał.

Liczę, że Atletico zdobędzie puchar ligi mistrzów. ;)

Super Simi
13-04-2016, 23:20
byle pierwszy lepszy mecz
Ostatnia forma Barki to potwierdza.

juz jakies przeróbki wkleja xDDDD

https://pbs.twimg.com/media/Cf8415PVIAAJljV.jpg:large

Bez odbioru.

Rudy Książe
14-04-2016, 07:33
http://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/13010629_1093753380687622_8613305205605161123_n.jp g?oh=63a1c299e69b0de79770bac05fd7a2ef&oe=5776158A

tak, to jest właśnie gazeta, którą mój brat znalazł w swoim miejscu pracy, w danii

Kapitan Grzmot
14-04-2016, 15:54
Zabawne że teraz największą radość hala dzieciom sprawiają porażki Barcelony. Dziecko siedziało w norze gdy Barcelona zdobywała pięć pucharów w ostatnim roku, Real dostawał tradycyjne w ostatnich latach lanie (tym razem 0:4 u siebie), a Messi zdobywał piątą ZP. Teraz wyszło z nory i wkleja jakieś obrazki, bo Barcelona odpadła z LM i straciła szansę na obronę trypletu, którego śmietankowi nigdy nie zdobyli. Kisnę xD

Guardiola: "Wiem, że Cristiano wolałby zagrać z Benficą. Jest mi przykro z jego powodu.”

:(

#
Zasłużony awans Atletico. Niech wygrają LM.

Kapitan Grzmot
02-05-2016, 13:19
To już 7 lat...

Hwr3DqiNH80

Super Simi
29-05-2016, 00:45
http://i.imgur.com/3q249In.jpg

Pozdrawiam. :)

SedaN*
29-05-2016, 12:12
Gratki dla kibiców Realu :) choć bardzo mi szkoda Atletico, bo uważam, że należy im się zwycięstwo w LM. No ale znowu było bardzo blisko :)

Sasha Rookslayer
25-08-2016, 20:10
Jak tam? Zadowoleni z losowania? Pozdrawiam kibiców Legii. :D

Bayern - Atlético, Barça - City, Real - BVB i PSG - Arsenal - chyba największe hity w fazie grupowej. Jestem ciekaw ile cebulaków przyjdzie na Łazienkowską, aby zobaczyć Ronaldo. :<

Sir Avengo
26-08-2016, 01:38
Ronaldo nie przyjedzie :cool: Boi się Pazdana :D

Almost Famous
26-08-2016, 10:41
te czempions lig to taka ujnia, juz lepsza 4 liga arabska

Kapitan Grzmot
20-09-2016, 15:04
Statystyki w 2016 roku:

Najwięcej bramek - Messi
Najwięcej asyst - Messi
Najwięcej dryblingów - Messi
Najwięcej stworzonych sytuacji bramkowych - Messi
Najwięcej wykorzystanych rzutów wolnych - Messi
Najwięcej prostopadłych piłek - Messi

Oxi
02-11-2016, 14:05
barcwelona jak zwykle ustawieniem 11+sedziowie, niestety tym razem to bylo za malo..

mesjasz ostatnio cos bardziej zaczyna gwiazdorzyc, widac, ze ostro odpierdala mu od hajsu, zaczal zmienia fryzury co drugi mecz, niestety jezeli chodzi o umiejetnosci nie da sie ukryc ze co raz bardziej sie stacza i widac ze zapowiada sie rowna pochyla w dol.

z reszta juz w pierwszym spotkaniu z city z dupy czerwo dla bravo C, do tamtego momentu totalna dominacja the citizens.

busquets wczoraj w formie ale aktorskiej hahaha, biegal jak dziecko we mgle miedzy pomocnikami The Citizens.

Ogolnie chujowka, real z atletico w tym sezonie klasa wyzej i niestety cos czuje ze te zespoly znacznie zdystansuja barcelone w tym, jak i przyszlym sezonie... pozdro

Sasha Rookslayer
02-11-2016, 14:12
No to ile dziś Legia dostanie w dupę? Obstawiam 4-5:0.

Kapitan Grzmot
06-11-2016, 15:07
barcwelona jak zwykle ustawieniem 11+sedziowie, niestety tym razem to bylo za malo..
masz na myśli tą asystę Aguero ręką przy drugiej bramce Gundogana?

mesjasz ostatnio cos bardziej zaczyna gwiazdorzyc, widac, ze ostro odpierdala mu od hajsu, zaczal zmienia fryzury co drugi mecz
chyba pomyliłeś go z Pogbą

niestety jezeli chodzi o umiejetnosci nie da sie ukryc ze co raz bardziej sie stacza i widac ze zapowiada sie rowna pochyla w dol.
to opis obecnego Milanu?

Ogolnie chujowka, real z atletico w tym sezonie klasa wyzej i niestety cos czuje ze te zespoly znacznie zdystansuja barcelone w tym, jak i przyszlym sezonie... pozdro
chyba chciałeś napisać:

Ogolnie chujowka, Juventus w tym sezonie klasa wyzej i niestety cos czuje ze ten zespół znacznie zdystansuja Milan w tym, jak i przyszlym sezonie... pozdro
jak co sezon, ameryki nie odkryłeś xD

Oxi
11-11-2016, 17:20
z tym drugim tez sie zgadzam.

ale jakos szczegolnie mnie to nie dotyka.. hehe

ownerka1
17-11-2016, 11:30
Co myślicie o Legii? W sensie, czy strzeli jeszcze jakiegoś gola w LM? :D

SedaN*
20-11-2016, 15:28
Wczorajszy wynik derbów Madrytu bardzo zaskakujący. Dla mnie wynik niesprawiedliwy, ale taka jest piłka. Atletico miało swoje szanse, a Real miał wielkiego Ronaldo, który w wielkich meczach nie zawodzi. Swoją drogą chyba już jasne kto zgarnie złotą piłkę. Ronaldo, który poprowadził Portugalię do zwycięstwa czy Messi, który w ważnych meczach znika i marnuje karnego w finale Copa America. Potem jeszcze ten teatrzyk z odejściem... No ale teatrzyku to wiadomo gdzie go nauczyli...

Lagga v3
20-11-2016, 23:31
http://i67.tinypic.com/j9wnrm.jpg

Well... w BPL jak zwykle ciekawie, niesamowite Chelsea, oby w tym roku udało im się zdobyć mistrza. Real jak zwykle lepsze i gorsze momenty w lidze hiszpańskiej, kilka remisów z rzędu, potem uratowane punkty z legią po to żeby wygrać z jedną z lepszych drużyn świata...

Kapitan Grzmot
23-11-2016, 23:47
Wczorajszy wynik derbów Madrytu bardzo zaskakujący. Dla mnie wynik niesprawiedliwy, ale taka jest piłka. Atletico miało swoje szanse, a Real miał wielkiego Ronaldo, który w wielkich meczach nie zawodzi. Swoją drogą chyba już jasne kto zgarnie złotą piłkę. Ronaldo, który poprowadził Portugalię do zwycięstwa czy Messi, który w ważnych meczach znika i marnuje karnego w finale Copa America. Potem jeszcze ten teatrzyk z odejściem... No ale teatrzyku to wiadomo gdzie go nauczyli...
Rozumiem że to prowokacja, chociaż nie zdziwiłbym się jeśli nie xD Z taką amebą umysłową to wszystko możliwe. Pewnie nawet nie obejrzałeś jednego meczu na CA, bo gdybyś oglądał to byś wiedział że to Messi doprowadził Argentynę do tego finału (w każdym meczu bramki i asysty), no ale chuj z tego, najważniejsze że nie strzelił karnego, a Ronaldo w finale LM strzelił, to że koledzy wygrali mu dwa puchary to tylko szczegóły xD A bramki zdobyte przeciwko Malmoo, Szachtarowi i Wolsfburgowi na długo zostaną zapamiętane. PSG i City nie strzelił nawet jednej, no bo przecież

Ronaldo w wielkich meczach nie zawodzi.

1. bądź Ronaldo
2. graj w najdroższej drużynie na świecie
3. bądź w grupie LM z PSG, Szachtarem i Malmoo
4. nastrzelaj bramek Malmoo i Szachtarowi, PSG żadnej
5. w 1/8 wylosuj Romę i strzel kolejne bramki
6. w 1/4 trafiasz na ósmy w lidze niemieckiej Wolsfburg, a mimo to i tak w pierwszym meczu przegrywasz 2:0
7. w rewanżu na Santiago Bernabeu zdobywasz hat-tricka i wygrywasz 3:0
8. hurr durr remontada, jesteś bohaterem
9. w półfinale losujesz najsłabsze z całej trójki City
10. wygrywasz w dwumeczu 1:0 po samobójczej bramce XD
11. w międzyczasie znowu przegrywasz ligę hiszpańską
12. w finale LM remisujesz 1:1 dzięki bramce Ramosa ze spalonego
13. doprowadzasz do karnych
14. strzelasz ostatniego karnego, wygrywasz LM i znowu jesteś bohaterem
15. zaczyna się Euro
16. po pierwszym zremisowanym meczu z Islandią zostajesz wybrany przez UEFA do najlepszej jedenastki kolejki i nikt tego nie rozumie oprócz kibiców Realu
17. kolejny remis z Austrią
18. ostatni mecz z Węgrami o wyjście z grupy
19. strzelasz dwie bramki i trzeci raz remisujesz
20. powrut krula na realmadrid.pl
21. nie wygrywasz żadnego meczu, ale i tak wychodzisz z grupy
22. w 1/8 znowu remisujesz
23. masz sytuację sam na sam w ostatnich minutach dogrywki i trafiasz w bramkarza, Quaresma dobija i strzela bramkę
24. UEFA zalicza ci asystę a ty znowu jesteś bohaterem XD
25. w ćwierćfinale znowu nie istniejesz i remisujesz piąty mecz, ale zdobywasz bramkę w karnych i awansujesz do półfinału
26. ZNOWU JESTEŚ BOHATEREM XD
27. w podobny sposób wygraj półfinał i finał
28. jesteś mistrzem Europy i zwycięzcą LM
29. dostajesz Złotą Piłkę

Sasha Rookslayer
24-11-2016, 00:33
W czapeczce, okularach i peruce.
Ronaldo chyba lubi się przebierać, a 30 lat na karku.. :D

http://i68.tinypic.com/2igemv4.png

#t

Zdobycie hattricka na Vicente Calderón potwierdziło, że CR zdobędzie ZP. Nie piszę już o zwycięstwie w LM oraz zdobyciu mistrzostwa Europy.

Messi idzie na najlepszego strzelca tegorocznej Ligi Mistrzów? No i oczywiście czy jako pierwszy zdobędzie 100 bramek w tych rozgrywkach? :rolleyes:

Oxi
28-11-2016, 07:18
ale pizga w tej barcelonie wrr

Cleyu
05-12-2016, 16:52
Rozumiem że to prowokacja, chociaż nie zdziwiłbym się jeśli nie xD Z taką amebą umysłową to wszystko możliwe. Pewnie nawet nie obejrzałeś jednego meczu na CA, bo gdybyś oglądał to byś wiedział że to Messi doprowadził Argentynę do tego finału (w każdym meczu bramki i asysty), no ale chuj z tego, najważniejsze że nie strzelił karnego, a Ronaldo w finale LM strzelił, to że koledzy wygrali mu dwa puchary to tylko szczegóły xD A bramki zdobyte przeciwko Malmoo, Szachtarowi i Wolsfburgowi na długo zostaną zapamiętane. PSG i City nie strzelił nawet jednej, no bo przecież

1. bądź Ronaldo
2. graj w najdroższej drużynie na świecie
3. bądź w grupie LM z PSG, Szachtarem i Malmoo
4. nastrzelaj bramek Malmoo i Szachtarowi, PSG żadnej
5. w 1/8 wylosuj Romę i strzel kolejne bramki
6. w 1/4 trafiasz na ósmy w lidze niemieckiej Wolsfburg, a mimo to i tak w pierwszym meczu przegrywasz 2:0
7. w rewanżu na Santiago Bernabeu zdobywasz hat-tricka i wygrywasz 3:0
8. hurr durr remontada, jesteś bohaterem
9. w półfinale losujesz najsłabsze z całej trójki City
10. wygrywasz w dwumeczu 1:0 po samobójczej bramce XD
11. w międzyczasie znowu przegrywasz ligę hiszpańską
12. w finale LM remisujesz 1:1 dzięki bramce Ramosa ze spalonego
13. doprowadzasz do karnych
14. strzelasz ostatniego karnego, wygrywasz LM i znowu jesteś bohaterem
15. zaczyna się Euro
16. po pierwszym zremisowanym meczu z Islandią zostajesz wybrany przez UEFA do najlepszej jedenastki kolejki i nikt tego nie rozumie oprócz kibiców Realu
17. kolejny remis z Austrią
18. ostatni mecz z Węgrami o wyjście z grupy
19. strzelasz dwie bramki i trzeci raz remisujesz
20. powrut krula na realmadrid.pl
21. nie wygrywasz żadnego meczu, ale i tak wychodzisz z grupy
22. w 1/8 znowu remisujesz
23. masz sytuację sam na sam w ostatnich minutach dogrywki i trafiasz w bramkarza, Quaresma dobija i strzela bramkę
24. UEFA zalicza ci asystę a ty znowu jesteś bohaterem XD
25. w ćwierćfinale znowu nie istniejesz i remisujesz piąty mecz, ale zdobywasz bramkę w karnych i awansujesz do półfinału
26. ZNOWU JESTEŚ BOHATEREM XD
27. w podobny sposób wygraj półfinał i finał
28. jesteś mistrzem Europy i zwycięzcą LM
29. dostajesz Złotą Piłkę
30. W Barcelonie -6

Ty to karpek masz niezłe swedzenie dupy ;3

Sasha Rookslayer
12-12-2016, 12:22
Wszystkie pary 1/8 finału LM:

Manchester City - AS Monaco
Real Madryt - SSC Napoli
Benfica Lizbona - Borussia Dortmund
Bayern Monachium - Arsenal Londyn
FC Porto - Juventus Turyn
Bayer Leverkusen - Atletico Madryt
Paris Saint-Germain - FC Barcelona
Sevilla FC - Leicester City

Jak Wam się podobają pary?

Super Simi
12-12-2016, 20:23
http://i.imgur.com/BTvxLlZ.jpg

pozdrawiam

Kapitan Grzmot
13-12-2016, 00:31
Jak Wam się podobają pary?
Standardowy rywal dla Barcy i Realu. Jeżeli w 1/4 zagrają City, Borussia, Bayern/Arsenal, Juventus, Atletico, Barca i Sevilla to Perez będzie miał ciężki orzech do zgryzienia. Pewnie będzie wybierał między City, a Sevilla.

#
No gratulacje dla Ronaldo za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie popularności

http://i66.tinypic.com/34gtyd2.png

Przecież i tak wszyscy wiedzą kto jest najlepszy na świecie xD

http://i66.tinypic.com/4j8274.png

SedaN*
26-12-2016, 14:05
Brak lewego w top10 to jakieś nieporozumienie. Kompletny napadzior.

Kapitan Grzmot
26-01-2017, 23:37
EhTRQp3V0x8 .

Kamilosek55
15-02-2017, 00:29
PSG 4;0 Barca Hala Madrid

SedaN*
15-02-2017, 09:46
No, gwałt na Barcelonie. Słabiutka Barca.

Sasha Rookslayer
15-02-2017, 15:08
Katastrofa. Odrobienie strat jest praktycznie niemożliwe.

Sokol from West
15-02-2017, 15:19
EhTRQp3V0x8 .

No właśnie, nic nie może wiecznie trwać:

http://www.meczyki.pl/image_upload/image/450_57367.jpg?0

Wczoraj mogliśmy również zobaczyć lepsze sytuacje ":v"

Sy28C-ZQHXQ

lub to - rozbawiło mnie to :D

9pTqnaS4OFg

Już nie będę komentował zachowania Messiego przy drugiej bramce dla PSG - stał zamiast za przeproszeniem zapierdalać, bo przecież stracił xD

4:0 raczej nikt się nie spodziewał, to co wczoraj wszyscy widzieli to show w wykonaniu jednej drużyny. Mam nadzieję, że dziś Real da radę sobie z Napoli.

Yoren
15-02-2017, 16:22
Zapomnij. Napoli wygra 3:1

Kamilosek55
15-02-2017, 23:11
Yoren Dobry towar (Hala Madrid)

Podszyfacz
16-02-2017, 11:52
Wynik dobry tylko nie dla tych co trza wg Yorena ;) HALA MADRID!

1st R. Boonek
16-02-2017, 12:14
skoro PSG mogło strzelic 4 gole w 90 min to Barcelona moze strzelic ich 5 :D zobaczymy

Yoren
16-02-2017, 12:29
skoro PSG mogło strzelic 4 gole w 90 min to Barcelona moze strzelic ich 5 :D zobaczymy

Albo stracić kolejne 3 jak z Bayernem

Kamilosek55
16-02-2017, 14:46
1st R. Boonek jeśli barca straci jedną bramke z dupy po rożnym powiedzmy to 5 bramek nie pomoże tylko 6 myślę że tak z grającym psg bramka stracona jest nie nieunikniona ale zobaczymy jak to będzie :D

Zarexoholik?
18-02-2017, 11:15
Wspomnę tylko, że Manchester United ograł Saint-Etienne 3:0. Ibracadabra dziadek 3 bramki, ale o tym się nie mówi. :v

Yoren
18-02-2017, 12:15
O tym się nie pisze, gdyż jest różnica między Ligą Mistrzów a Ligą Europy : |

Kapitan Grzmot
18-02-2017, 23:54
Smutne że musisz się pocieszać porażkami Barcelony z innymi drużynami, bo twój Real jest za słaby i sam dostaje od tej Barcelony 0:4 (u siebie).

Wczoraj mogliśmy również zobaczyć lepsze sytuacje ":v"
Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze do takich sytuacji będąc kibicem Realu?

Ostatni finał LM, znany aktor Pepe:
L3SxIkbQJvM

Największe hity Marcelo:
hj_z6I-Ad10
5MEoF7vt0lM
ZTz4q0F0OiE

Tutaj początkujący aktor Morata:
368e9HdslN4
Od tamtego czasu poczynił postępy (treningi z Ronaldo dają efekty), dzisiaj z Espanyolem już lepiej nurkował, ale karnego i tak nie dostał. :(

Ronaldo, najlepszego aktora w historii nie będę wrzucał, nawet nie wiedziałbym którą kompilację wybrać. ;s

Kamilosek55
19-02-2017, 01:15
Kapitan Grzmot ;Smutne że musisz się pocieszać porażkami Barcelony z innymi drużynami, bo twój Real jest za słaby i sam dostaje od tej Barcelony 0:4 (u siebie).

0;4 ale mało Real wygrał z barcą 11;1 tak pocieszam się porażkami barcelony bo Real przegrał 2 mecze na 48 ostatnich dla tego też że 3 ostatnie sezony 2 Ligi Mistrzów dla realu pocieszam się też że Ronaldo wygrał w ostatnich 4 latach 3 złote piłki :D: tak pocieszam się że Real ma 2 mecze zaległe w lidze i ma 3 pkt przewagi mam taki ból dupy że każda porażka mnie cieszy XD

Czemu mam się nie cieszyć z porażki Barcelony ? HAHHAHAH jeśli cie nie cieszy jak Real przegrywa to nwm
Te dwa kluby zawsze ze sobą rywalizowały i będą zawsze każda porażka barcy to sukces dla Relau
Nwm o co ci chodzi o powyżej jest dla czego ma ból dupy XD

Yoren
19-02-2017, 09:26
Kapitan Grzmot ;Smutne że musisz się pocieszać porażkami Barcelony z innymi drużynami, bo twój Real jest za słaby i sam dostaje od tej Barcelony 0:4 (u siebie).

0;4 ale mało Real wygrał z barcą 11;1 tak pocieszam się porażkami barcelony bo Real przegrał 2 mecze na 48 ostatnich dla tego też że 3 ostatnie sezony 2 Ligi Mistrzów dla realu pocieszam się też że Ronaldo wygrał w ostatnich 4 latach 3 złote piłki :D: tak pocieszam się że Real ma 2 mecze zaległe w lidze i ma 3 pkt przewagi mam taki ból dupy że każda porażka mnie cieszy XD

Czemu mam się nie cieszyć z porażki Barcelony ? HAHHAHAH jeśli cie nie cieszy jak Real przegrywa to nwm
Te dwa kluby zawsze ze sobą rywalizowały i będą zawsze każda porażka barcy to sukces dla Relau
Nwm o co ci chodzi o powyżej jest dla czego ma ból dupy XD

A historię tego 11;1 znasz? Wiesz, że była wojna a piłkarze byli zastraszani? Wypominasz wynik i nie wiesz dlaczego..

Kamilosek55
19-02-2017, 12:31
A historię tego 11;1 znasz? Wiesz, że była wojna a piłkarze byli zastraszani? Wypominasz wynik i nie wiesz dlaczego.. By Byli , masz swoje argumenty za ja mam swoje argumenty za tym że nie byli zastraszani. Nigdy się nie dowiemy jak było naprawdę, ale ta porażka jest tak wysoka że kibice barcy szukają każdego argumenty aby zaprzeczyć że ten wynik był sprawiedliwy :D:D:D
ps: To prawda że wszedł do nich minister bezpieczeństwa do szatni ale nwm jakie tam słowa padły :eek: , wiec teoria dla kibica barcy że mecz 11.;1 był ustawiony jest bardzo dobra
A taki wynik : 8;2 znasz?

Kapitan Grzmot
19-02-2017, 23:58
Real przegrał 2 mecze na 48 ostatnich
W tym 0:4 u siebie z tą Barceloną którą wyśmiewasz.

A historię tego 11;1 znasz? Wiesz, że była wojna a piłkarze byli zastraszani? Wypominasz wynik i nie wiesz dlaczego..
Nie zna, ważne że było 11:1.

By Byli , masz swoje argumenty za ja mam swoje argumenty za tym że nie byli zastraszani.
XD

A taki wynik : 8;2 znasz?
Ja nie znam, bo ten mecz odbył się w sezonie 1934/1935 XD Ja widziałem 2:6, 5:0 i 0:4, a ty? :(

Kamilosek55
20-02-2017, 01:56
W tym 0:4 u siebie z tą Barceloną którą wyśmiewasz.

Nie zna, ważne że było 11:1.

XD

Ja nie znam, bo ten mecz odbył się w sezonie 1934/1935 XD Ja widziałem 2:6, 5:0 i 0:4, a ty? :(
Po pierwsze te dwie porażki to 1;2 z sevilla i Celta , Po 2 jest coś takiego jak historia klubu którą się interesuje ( Jest to normalne jak ktoś kibicuje ) :D:D:D
Po 3 Ja się nie znam a ktoś myli fakty że porażka byłą z Barceleoną na 48 ostatnich a, po 4 pamiętam te mecz i co z tego ? Real przegrał nie da się być nie zwyciężonym ( Ale da się byc nie pokonanym przez 40 spotkań jako jedyna drużyna w Hiszpani )
Ps:hahahahahaha nie ważne co napiszecie i tak :) się ośmieszacie

Super Simi
21-02-2017, 11:38
Smutne że musisz się pocieszać porażkami Barcelony z innymi drużynami

http://i.imgur.com/lywtujY.png

Sasha Rookslayer
21-02-2017, 22:39
Nie wiem o co ta spina między Realem i Barcą. :<

City - Monaco, co za mecz, aż 8 bramek! Takie mecze to można godzinami oglądać. :)

Kamilosek55
22-02-2017, 00:04
Nie wiem o co ta spina między Realem i Barcą. :<

City - Monaco, co za mecz, aż 8 bramek! Takie mecze to można godzinami oglądać. :)

A nwm Michał co to za spina XD:D:D
A co do meczu nie oglądałem żadnego , nie było mnie w domu :(((( szkoda 8 w lidze mistrzów nieczęsto się ogląda

SedaN*
25-02-2017, 11:33
Dla takich dyskusji czasami aż pięknie wejść na ten forumek :D :D :D

Zarexoholik?
25-02-2017, 12:32
Dla takich dyskusji czasami aż pięknie wejść na ten forumek :D :D :D

Ta, szczególnie wtedy jak wbiłem na forum, a ty pisałeś coś w tym temacie o "RIKOSZECIE". Dla takich chwil warto żyć! :v

#topic

Manchester United w niedzielę zagra w finale EFL Cup z Southampton. Czerwone Diabły wystąpią na Wembley po raz 49. i tym samym wyrównają rekord należący do tej pory tylko do Arsenalu.

Mam nadzieję, że Manchester United wygra ten mecz po bramce strzelonej po "rikoszecie". :v

SedaN*
26-02-2017, 16:47
Ta, szczególnie wtedy jak wbiłem na forum, a ty pisałeś coś w tym temacie o "RIKOSZECIE". Dla takich chwil warto żyć! :v

#topic

Manchester United w niedzielę zagra w finale EFL Cup z Southampton. Czerwone Diabły wystąpią na Wembley po raz 49. i tym samym wyrównają rekord należący do tej pory tylko do Arsenalu.

Mam nadzieję, że Manchester United wygra ten mecz po bramce strzelonej po "rikoszecie". :v

Nieźle musisz być ograniczony lub zakompleksiony, aby przez lata wypominać mi ten błąd, który kiedyś zrobiłem. Mógłbym przejrzeć wszystkie twoje posty na tym forum i znaleźć mnóstwo twoich błędów, ale po co? Zarexoholik, pora dorosnąć :D

#topic
Tak swoją drogą kogo stawiacie na zwycięzce tegorocznej LM? Ja bym się pokusił na Atletico :)

Chelsea zmierzy się z Manchesterem United w kolejnej rudzie FA Cup. Ciekawe czy Czerwone Diabły wezmą rewanż za ostatnie 4:0 na Stamford Bridge :)

Kapitan Grzmot
09-03-2017, 12:28
a co tu tak cicho po LM, zupełnie inaczej niż ostatnio :confused:

No właśnie, nic nie może wiecznie trwać
wasz ból dupy może

http://i68.tinypic.com/2nqxs3p.jpg

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

TO KIEDY NASTĘPNY KONIEC ERY BARCELONY? XD

XDDD

Dementor
12-03-2017, 00:40
Niektórzy hejtowali, niektórzy nie wierzyli, nawet Ci najbardziej zagorzali kibice:

katastrofa. Odrobienie strat jest praktycznie niemożliwe.

Byli jednak i tacy:

skoro psg mogło strzelic 4 gole w 90 min to barcelona moze strzelic ich 5 :d zobaczymy
:D

1st r. Boonek jeśli barca straci jedną bramke z dupy po rożnym powiedzmy to 5 bramek nie pomoże tylko 6 myślę że tak z grającym psg bramka stracona jest nie nieunikniona ale zobaczymy jak to będzie :d
Tutaj kolega miał rację, potrzebnych było 6 bramek.

T5HWTpe0PDk

Piękny moment <3 :D

Sasha Rookslayer
12-03-2017, 00:45
No co tu napisać, niemożliwe stało się możliwe. Chłopaki dokonali remontady i to w wielkim stylu. Szczerze, po bramce Cavaniego straciłem wiarę, ale na szczęście się myliłem, no i witamy w 1/4 finału.
Cudowne widowisko, jak sobie przypominam to mam ciary. :D VeB!

Finał jest nasz!

@down
Zgadza się, 1/4. Pomyłka.
Co do piłki nożnej, nie oganiam jej w ogóle. Może mnie podszkolić trochę? Plz.

Master.Lucas
12-03-2017, 09:06
No co tu napisać, niemożliwe stało się możliwe. Chłopaki dokonali remontady i to w wielkim stylu. Szczerze, po bramce Cavaniego straciłem wiarę, ale na szczęście się myliłem, no i witamy w 1/6 finału.
Cudowne widowisko, jak sobie przypominam to mam ciary. :D VeB!

Finał jest nasz!

Widzę Ty masz takie pojęcie o piłce nożnej jak ja o balecie, a mianowicie chodzi mi o "witamy w 1/6 finału" gościu nie ma czegoś takiego podpowiem Ci jest 1/16, 1/8, 1/4, 1/2 i finał ^,- wiec mógłbyś nie wprowadzać graczy w błąd? Dziękuje.
Poprawie Cie- no i witamy w ćwierćfinale dla sashy pomoc czyt 1/4.

SedaN*
14-03-2017, 18:16
Ciekawe czy Czerwone Diabły wezmą rewanż za ostatnie 4:0 na Stamford Bridge :)

No jednak nie.

http://i63.tinypic.com/vngppg.png

United właściwie zdominowane. Wynik mógł być znacznie wyższy, a nawet powtórka z 4:0. Mecz trochę popsuty przez niesłuszną drugą żółta kartkę dla Herrery, ale z drugiej strony piłkarze United polowali na nogi Hazarda, z którym inaczej sobie poradzić nie mogli. Kante zdecydowanie przyćmił Pogbe. 105 milionów euro, no ładny niewypał. Dziwi mnie tylko, że przy wyniku 1:0 Manchester nadal zamknięty na swojej połowie zamiast się otworzyć. A to już 12 mecz z rzędu, w którym Czerwone Diabły nie potrafią wygrać z The Blues. Seria cieszy :)

Sokol from West
14-03-2017, 19:18
wasz ból dupy może

Przecież twój każdy post jest z bólem dupy :D Śmierdzisz hipokryzją na odległość, serio. Nie zapomnijmy o tym, że odzywasz się tutaj tylko po zwycięstwach Barcy, a tak to siedzisz grzecznie na dupie :D

Ps. Jak tam meczyk z Deportivo na weekendzie? Jak tam Suarez i jego nauki nurkowania, hahahaahaha XDDDD

Najlepsza przeróbka faulu (https://web.facebook.com/soccermemes/videos/1492881320770778/)

Obejrzyj sobie, jaką do tej pory każdy ma beke :D

@Sedan
Chelsea z Conte nie do zatrzymania :)

@t
Co do dzisiejszej Ligi Mistrzów - obstawiam, że Sevilla i Juve wygrają na lajcie.

Yoren
14-03-2017, 20:29
T5HWTpe0PDk

Piękny moment <3 :D

No super, tylko szkoda Emery'ego, żeby taki trener otrzymał taki cios w jednym meczu

# Sevilla, Juventus, City i Atletico wygra swoje mecze, gadałem z sędziami

Sevilla już odpadła, widać że się znasz!

Hahahahahahha, a na czym ma się znać albo nie znać? Leicester sprawił niespodziankę, zagrał dobry mecz a Sevilla chujowy, więc odpadła. Coś więcej trzeba wiedzieć?

Kapitan Grzmot
15-03-2017, 19:34
Przecież twój każdy post jest z bólem dupy :D Śmierdzisz hipokryzją na odległość, serio. Nie zapomnijmy o tym, że odzywasz się tutaj tylko po zwycięstwach Barcy, a tak to siedzisz grzecznie na dupie :D
Jeszcze raz przejrzyj posty w tym temacie bajkopisarzu.

Ps. Jak tam meczyk z Deportivo na weekendzie? Jak tam Suarez i jego nauki nurkowania, hahahaahaha XDDDD
Może uczył się od Pepe (patrz ostatni finał LM)

Obejrzyj sobie, jaką do tej pory każdy ma beke :D
Z Pepe po finale LM była większa xDDD

Co do dzisiejszej Ligi Mistrzów - obstawiam, że Sevilla i Juve wygrają na lajcie.

Sokol from West
15-03-2017, 20:04
Jeszcze raz przejrzyj posty w tym temacie bajkopisarzu.

Owszem, przejrzałem wszystkie twoje - w każdym z nich jest ból, rozpacz i wrzucanie filmików, jak piłkarze Realu symulują :D Nie zapominajmy o tym, że ciągle się o coś przypierdalasz do Realu i wylewasz gorzkie żale tutaj, że to wszystko jest niesprawiedliwe :D To takie zabawne :D

Może uczył się od Pepe (patrz ostatni finał LM)

Bardziej to się uczył od Neymara, który też świetnie się pokazywał w tym meczu ze strony aktorskiej :D No i jeszcze jest dwójka, Alba i Busquets - kolejnych dwóch świetnych aktorów w twojej drużynie :P

Nie sądzę mistrzu pisania wypocin :) Na każdym kroku można spotkać przeróbkę symulki Suareza, ludzie do tej pory się śmieją z tego wszystkiego, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd :)!

HAHAHAHAHAHAHAHAAHA, pisz dalej te głupoty, najmądrzejszy i zarazem najgłupszy użytkowniku tego forum :D Zabawnie się czyta każdy twój post, jest się z czego pośmiać. Dodam również, że dobry z ciebie troll! :D

Nie zauważyłeś tego, że piszesz takie głupoty za każdym razem? :) Trochę dziwne, jak na gościa w twoim wieku :)

@t
Liczę na ciekawy meczyk Monaco - City, bo w tym drugim Atletico to raczej powinno wygrać :)

Kapitan Grzmot
15-03-2017, 22:05
Owszem, przejrzałem wszystkie
Przejrzyj jeszcze raz, bo podobno nie wypowiadam się po porażkach Barcelony bajkopisarzu.

w każdym z nich jest ból, rozpacz i wrzucanie filmików, jak piłkarze Realu symulują :D
To teraz spójrz na swoje ostatnie posty hipokryto.

Bardziej to się uczył od Neymara, który też świetnie się pokazywał w tym meczu ze strony aktorskiej :D No i jeszcze jest dwójka, Alba i Busquets - kolejnych dwóch świetnych aktorów w twojej drużynie :P
Przynajmniej żaden z nich nie ośmieszył się na cały świat symulując W FINALE LM (nawet sędzia miał bekę xD)

Jak to jest wygrać finał LM dzięki bramce ze spalonego (która doprowadziła do karnych)? Jesteś bardziej dumny z Ramosa, czy sędziego? xD

ludzie do tej pory się śmieją z tego wszystkiego
Chyba bóldupią pocieszając się tamtą sytuacją (tak jak ty), bo to Barca gra dalej.

HAHAHAHAHAHAHAHAAHA, pisz dalej te głupoty, najmądrzejszy i zarazem najgłupszy użytkowniku tego forum :D Zabawnie się czyta każdy twój post, jest się z czego pośmiać. Dodam również, że dobry z ciebie troll! :D
Podaj lepiej jakieś typy na jutrzejsze mecze LE xDDD

Sokol from West
15-03-2017, 22:42
Przejrzyj jeszcze raz, bo podobno nie wypowiadam się po porażkach Barcelony bajkopisarzu.

Przejrzałem, nie będę się powtarzał :D

To teraz spójrz na swoje ostatnie posty hipokryto.

Spojrzałem, są bardziej wartościowe niż twoje wypociny :D

Przynajmniej żaden z nich nie ośmieszył się na cały świat symulując W FINALE LM (nawet sędzia miał bekę xD)

Jesteś tak żałosny :D Może Suarez się nie ośmieszył na cały świat? XDDD

Jak to jest wygrać finał LM dzięki bramce ze spalonego (która doprowadziła do karnych)? Jesteś bardziej dumny z Ramosa, czy sędziego? xD

Płacz dalej, w ogóle nie pokazujesz, że masz ogromny ból dupska do tej pory, a do tego jeszcze wypomnij, że gratulacje dla Realu i Portugalii za wygranie Ronaldo złotej pilki XDDDDDDDDDDDDDD

Chyba bóldupią pocieszając się tamtą sytuacją (tak jak ty), bo to Barca gra dalej.

Czemu mamy się pocieszać? :D Niech sobie grają, większy poziom mamy teraz :) Gdzieś napisałem, że to źle i mam ból dupy, bo awansowali :)?

Podaj lepiej jakieś typy na jutrzejsze mecze LE xDDD

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAH, jesteś tak żenujący, że ze śmiechu nie wyrabiam :D Podam jutro w temacie, żebyś miał o czym pisać klaunie :D

Ps. Jak już piszesz o pocieszaniu się, to nie zapomnij o tym, hahaahhaahahah
http://i67.tinypic.com/kda8p3.jpg

@t
Tak jak myślałem, Atletico i Monaco grają dalej :P

Kapitan Grzmot
16-03-2017, 19:38
Jesteś tak żałosny :D Może Suarez się nie ośmieszył na cały świat? XDDD
Nic nie przebije tego: https://i1.wp.com/media.giphy.com/media/9zy3nZORT094k/giphy.gif?w=750&ssl=1

Ronaldo, Pepe, Marcelo, Morata - jeżeli chodzi o aktorstwo, to Real nie ma sobie równych!

jeszcze wypomnij, że gratulacje dla Realu i Portugalii za wygranie Ronaldo złotej pilki XDDDDDDDDDDDDDD
http://i68.tinypic.com/20idfs6.jpg

#t
Jutro losowanie ćwierćfinałów LM, jedną parę już znamy: Real vs Leicester (ewentualnie Monaco hehe)

Sasha Rookslayer
17-03-2017, 12:15
Ćwierćfinały Ligi Mistrzów:

Atletico Madryt - Leicester City
Borussia Dortmund - AS Monaco
Bayern Monachium - Real Madryt
Juventus Turyn - FC Barcelona

Zapowiada się ciekawie. :)

Lagga v3
17-03-2017, 17:57
Liczę na awans Atletico, Monaco, Realu i Juventusu.
Już nawet nie chodzi o sam niesmak spowodowany okolicznościami awansu Barcelony, ale chciałbym żeby Buffon jeszcze coś wygrał przed końcem kariery, która pewnie już całkiem blisko.

Swoją drogą to całkiem ciekawa sytuacja, widać pewne zadośćuczynienie, Real ostatnio trafiał na ogóry w drodze do finału, Atletico dostawało strasznie ciężką drabinkę (m.in. Barcelonę i Bayern) a teraz wszystko się odwróciło.

No jednak nie.

http://i63.tinypic.com/vngppg.png

United właściwie zdominowane. Wynik mógł być znacznie wyższy, a nawet powtórka z 4:0. Mecz trochę popsuty przez niesłuszną drugą żółta kartkę dla Herrery, ale z drugiej strony piłkarze United polowali na nogi Hazarda, z którym inaczej sobie poradzić nie mogli. Kante zdecydowanie przyćmił Pogbe. 105 milionów euro, no ładny niewypał. Dziwi mnie tylko, że przy wyniku 1:0 Manchester nadal zamknięty na swojej połowie zamiast się otworzyć. A to już 12 mecz z rzędu, w którym Czerwone Diabły nie potrafią wygrać z The Blues. Seria cieszy :)

z wszystkim się zgadzam, warto jednak zaznaczyć, że united miało dość spore problemy kadrowe, ale fakt- dominacja była, szkoda tej niesłusznej czerwonej kartki.
Swoją drogą gratulacje dla Chelsea, dawno nie widziałem żeby ktoś grał tak przyjemny dla oka futbol, Kante 100% wirtuoz.

Typowe zachowanie mało inteligentnego kibica Barcelony, który tylko czeka, aż jakiś kibic Realu napisze jakikolwiek negatywny komentarz o Barcelonie (jakieś kontrowersje, styl gry itd.). Wtedy już masz pełne pole do popisu, aby dać upust swojej głupocie przez jakieś teksty w stylu "ALE Z REALU BYŁA WIĘKSZA XD", nie?

Karmazynek
17-03-2017, 20:14
Pary 1/4 finału LM naprawdę ciekawe jak dla mnie awans powinny wywalczyć Atletico, Monaco, Barcelona i tutaj trudno wytypować ale stawiam na Real bo chce zobaczyć el clasico w finale żeby potwierdzić dominację hiszpańskiej piłki klubowej nad resztą stawki :) w ciągu 4 lat mielibyśmy 3 hiszpański finał

Tutaj mamy liczbę ćwierćfinalistów LM z poszczególnych krajów od sezonu 2011/12 czarno na białym widać jaka liga jest najsilniejsza :) już nie będę wspominał co Sevilla robiła w LE

http://i65.tinypic.com/258xana.jpg

Dużo osób nadal pewnie będzie twierdziło że najciekawszą najlepszą ligą jest PL no ale niestety NIE statystyki mówią same za siebie

Yoren
17-03-2017, 23:05
Dużo osób nadal pewnie będzie twierdziło że najciekawszą najlepszą ligą jest PL no ale niestety NIE statystyki mówią same za siebie

No bo PL jest najlepszą i najciekawszą ligą, każdy może zostań mistrzem, o tytuł każdy walczy. A to, że nie idzie im w pucharach to druga sprawa

Lagga v3
18-03-2017, 00:03
No bo PL jest najlepszą i najciekawszą ligą, każdy może zostań mistrzem, o tytuł każdy walczy. A to, że nie idzie im w pucharach to druga sprawa

W takim razie jak można nazwać tę ligę najlepszą skoro co roku dostają srogi wpierdol w pucharach?
BPL jest najciekawszą i najbardziej wyrównaną ligą, ale od kilku sezonów widać, że odstaje zarówno od ligi hiszpańskiej jak i od ligi niemieckiej, a nie wiem czy od takiego juve też by w dupę nie dostali

Kapitan Grzmot
18-03-2017, 08:59
XDDDDDDDDDDDDDD

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAH

hahaahhaahahah
uspokój się dzieciaku

Już nawet nie chodzi o sam niesmak spowodowany okolicznościami awansu Barcelony

chyba chciałaś napisać:

Już nawet nie chodzi o sam ból dupy spowodowany remontadą Barcelony

No bo PL jest najlepszą i najciekawszą ligą, każdy może zostań mistrzem, o tytuł każdy walczy.
Najśmieszniejszy i jedyny argument psychofanów Premier League. Ekstraklasa też jest najlepsza, bo jest bardzo wyrównana i każdy może wygrać z każdym? Dlaczego liga angielska jest taka wyrównana? Bo wszyscy są tak samo słabi, co pokazują od lat w europejskich pucharach. Nie ma tam takich dominujących drużyn jak w Hiszpanii Barca i Real czy Bayern w Niemczech, które rozjebałyby każdą ligę w której by grały. Nawet setki milionów wydawane co sezon na największe gwiazdki im nie pomagają. Nic dziwnego że chcą zrobić swoją własną Superlige zamiast LM, w której mieliby łatwiej xD

A to, że nie idzie im w pucharach to druga sprawa
xDDDD kibice PL mają swój świat

BPL jest najciekawszą i najbardziej wyrównaną ligą
Już nie jest, porównaj sobie różnice punktowe drużyn z czołówki ligi hiszpańskiej i angielskiej z tego i ostatnich sezonów.

Zarexoholik?
18-03-2017, 11:02
W takim razie jak można nazwać tę ligę najlepszą skoro co roku dostają srogi wpierdol w pucharach?i

Kiedy wszystkie inne ligi pauzują, piłkarze grający w klubach z Premier League nie mają odpoczynku. Zmęczenie kiedyś musi wyjść.

#topic

- Jesteśmy pośród ośmiu najlepszych klubów w Europie. Teraz czas, aby dojść jak najdalej. Na razie niespodzianką tych rozgrywek jest Leicester, ale osobiście chciałbym teraz trafić na Barcelonę. Zmierzenie się z drużyną, która dwa lata temu pokonała nas w walce o trofeum byłoby ogromnym bodźcem - powiedział Bonucci, cytowany przez klubową oficjalną stronę internetową.

Abracadabra.

Lagga v3
18-03-2017, 14:20
Kiedy wszystkie inne ligi pauzują, piłkarze grający w klubach z Premier League nie mają odpoczynku. Zmęczenie kiedyś musi wyjść.

Wybacz, ale nie zgodzę się z tym. Co roku w lidze mistrzów widać nie zmęczenie, a niestety braki i przepaść, która dzieli kluby z ligi angielskiej od najlepszych drużyn w europie. Tottenham, który mając dość silną ekipę i duży potencjał jedyne czym może się pochwalić to bycie w BPL przed Arsenalem (w lidze mistrzów się ośmieszyli). Arsenal został zmiażdżony (inaczej się tego nazwać nie da) w dwumeczu z Bayernem, w tamtym roku z tego co pamiętam też odpadli w 1/8 z barceloną (1:5). City ośmieszyło się w dwumeczu z Monaco, w tamtym roku ośmieszyli się w półfinale, gdzie oddali tylko kilka celnych strzałów (jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi). Chelsea w tamtym roku przegrała w 1/8 z PSG, a United nie wyszło nawet z grupy przegrywając z takimi potęgami jak PSV, Wolfsburg. Wieczne argumentowanie terminarzem również jest dosyć kiepskie, bo zarówno Real jak i Barcelona będą grały np. w kwietniu co około 3-4 dni (Real np. czeka mecz z Atletico, dwumecz z Bayernem, mecz z Barceloną i po drodze jeszcze z kimś). Niestety to już nie są lata 2005-2010 gdzie drużyny z BPL osiągały dość dobre wyniki niejednokrotnie znajdując się w finale i kibice ligi angielskiej muszą się z tym pogodzić.

A, zapomniałem nawiązać do Leicester, bardzo cieszę się z ich zeszłorocznego mistrzostwa i życzę im jak najlepiej w LM, ale nie da się ukryć, że przechodzą kolejne etapy LM dzięki niesamowicie korzystnej drabince i szczęściu.

Swoją drogą czy jakikolwiek kibic Manchesteru United mógłby napisać mi w skrócie jak radzą sobie w LE? Gładko przechodzą przez kolejne dwumecze czy raczej są to dość wymęczone zwycięstwa?

SedaN*
18-03-2017, 15:33
Trzeba przyznać, że zespoły angielskie sporo tracą w europejskich pucharach wymagającą ligą i brak przerwy świątecznej. Chyba Bale ostatnio o tym wspominał - jak wymagająca jest PL w porównaniu z La Ligą. Liga hiszpańska jest aktualnie najlepszą ligą, a angielska - najciekawsza.

Kapitan Grzmot
29-03-2017, 10:05
• Cristiano Ronaldo ma już strzelonych 70 bramek dla Portugalii. Najwięcej strzelał takim reprezentacją jak:
- Armenia 5
- Andorra 4
- Estonia 4
- Węgry 4
- Holandia 4
- Szwecja 4

• Cristiano Ronaldo VS TOP reprezentacje:
- Niemcy 360 minut - 0 bramek
- Hiszpania 340 minut - 0 bramek
- Anglia 284 minuty - 0 bramek
- Francja 234 minuty - 0 bramek
- Włochy 135 minut - 0 bramek

xD

• Messi vs TOP reprezentacje:
- Brazylia - 4 bramki
- Urugwaj - 4 bramki
- Paragwaj - 4 bramki
- Chile - 2 bramki
- Kolumbia - 3 bramki.

• Ogólne statystyki w reprezentacji:
- CR - 137 meczów, 70 bramek, 23 asyst. 0.68 g+a/mecz
- Messi - 117 meczów, 58 bramek,37 asyst. 0.81 g+a/mecz

• Występy w finałach:
- CR - 21 meczów,11 bramek,1 asysta.0.57 g+a/mecz
- Messi - 29 meczów,24 bramki,8 asyst. 1.1 g+a/mecz.

Messi miażdży Ronaldo, ale to już norma jeżeli chodzi o porównania obu tych piłkarzy, hehe

W ogóle śmieszne jest porównywanie Messiego z Ronaldo xDDDD

kraxa
29-03-2017, 13:52
Wydaje mi się, że takie porównanie jest lekko niesprawiedliwe bo Messi gra w Copa America a Cr7 w ME. Musiałbyś robić takie porównanie z MŚ czy klubów, które są na porównywalnym poziomie

Cleyu
29-03-2017, 16:24
• Cristiano Ronaldo ma już strzelonych 70 bramek dla Portugalii. Najwięcej strzelał takim reprezentacją jak:
- Armenia 5
- Andorra 4
- Estonia 4
- Węgry 4
- Holandia 4
- Szwecja 4

• Cristiano Ronaldo VS TOP reprezentacje:
- Niemcy 360 minut - 0 bramek
- Hiszpania 340 minut - 0 bramek
- Anglia 284 minuty - 0 bramek
- Francja 234 minuty - 0 bramek
- Włochy 135 minut - 0 bramek

xD

• Messi vs TOP reprezentacje:
- Brazylia - 4 bramki
- Urugwaj - 4 bramki
- Paragwaj - 4 bramki
- Chile - 2 bramki
- Kolumbia - 3 bramki.

• Ogólne statystyki w reprezentacji:
- CR - 137 meczów, 70 bramek, 23 asyst. 0.68 g+a/mecz
- Messi - 117 meczów, 58 bramek,37 asyst. 0.81 g+a/mecz

• Występy w finałach:
- CR - 21 meczów,11 bramek,1 asysta.0.57 g+a/mecz
- Messi - 29 meczów,24 bramki,8 asyst. 1.1 g+a/mecz.

Messi miażdży Ronaldo, ale to już norma jeżeli chodzi o porównania obu tych piłkarzy, hehe

W ogóle śmieszne jest porównywanie Messiego z Ronaldo xDDDD

No śmieszne śmieszne, a Ty ciągle to robisz :)
Ale powiem Ci coś bardziej smiesznego mianowicie jesteś dorosły, a ciągle się spinasz o takie głupoty, o które powinny kłócić się tylko dzieci w podstawówkach ale kto wie? Może jesteś na ich poziomie :d

Mam nadzieje, że w przyszłym miesiącu Ronaldo załatwi Barce w Gran Derbi i ukróci Twoje wielkie "ego"

Podszyfacz
30-03-2017, 09:44
#góra i dwa wyżej

Jestem kibicem Realu Madryt od 1997 roku kiedy to właściwie zacząłem oglądać mecze Ligi Mistrzów i wtedy Pucharu UEFA. Jakoś tak polubiłem ich "od pierwszego zagrania".

Nikt mi nie wmówi, ze lobię Real, bo Ronaldo w nim gra. Nie lubiłem Manchesteru jak Ronaldo tam grał, bo to nie ma większego znaczenia dla mnie kto gra w Manchesterze, bo bardziej interesuje mnie kto gra w Realu teraz. Co jak co, ale zawsze lubiłem oglądać KLASOWYCH graczy tj. Ruud van Nisterlooy, Raúl Blanco, Luis Figo, Luis Delima Nazaro Ronaldo, Paolo Maldini, Zinedine Zidane (mój ulubiony), Thierry Henry, Vidal, Roberto Carlos, Gianluigi Buffon, Messi, Suarez, Cristiano Ronaldo, Neymar, Rivaldo, Juninho Pernambucano, Youri Djorkaeff, Ryan Giggs, Robert Lewandowski, Aubameyang i powiedzmy, ze na tym zakończę, bo pisze z pamięci i nie chce mi się wpisywać w Google reszty klasowych graczy, których znam, ale akurat nie przyszli mi do głowy.

Wg mnie zamiast robić te głupie porównania i patrzeć na to "kto więcej strzelił", lub miał więcej czegoś tam w czymś tam to powinno się patrzeć na role graczy, która maja zadana i czy ja spełniają jak należy! To, ze Zidane strzelił najwięcej bramek nie uczyniło go jednym z najlepszych piłkarzy w historii. To, w jaki sposób pomagał drużynie i jak rozgrywał piłkę oraz wypełniał swoja role go nim uczyniło.

Porównywanie Ronaldo (80% kariery ofensywny pomocnik) do Messiego (głównie napastnik) to śmieszne porównania. To, ze Ronaldo umiał strzelać gole i znajdować się do tego w odpowiedniej pozycji jako młody piłkarz (jest 2 lata starszy od Messiego, a to dużo w piłce!), to był jego atut. Jednak głównym zadaniem Ronaldo 3 lata temu (i wstecz) było ROZGRYWANIE PIŁKI i DRYBLING, a nie strzelanie goli. Wystarczy popatrzeć gdzie był ustawiany na boisku w meczach i jaka role odgrywał... Teraz nie jest już młody i nie ma tyle werwy oraz szybkości co 5-10 lat temu, wiec nie może rozgrywać i biegać tak efektywnie jak kiedyś, wiec jego rola (ponieważ umie strzelać bramki) została sprowadzona do bycia typowym napastnikiem dopiero w ostatnich mniej więcej 3 latach! Oczywiście nadal ma "zmysł pomocnika", którym był większość kariery i w reprezentacji przeciw trudnym rywalom (Niemcy, Francja itp.) jest ustawiany w roli Pomocnika-Napastnika, by właśnie rywale "musieli" go kryc, aby inni mogli strzelać bramki (bardzo dobra taktyka). Messi natomiast to napastnik, który zawsze był NAPASTNIKIEM. Nikt go nie stawia na pomocy! Chociaż czasem dla zmyły tak robią to i tak cały czas gra w przodzie!

Myślę, ze jasno tu się wyraziłem i dałem do zrozumienia, ze porównywanie tych dwóch piłkarzy o zupełnie innych rolach na boisku przez większość karier jest porównywaniem łyżki do widelca... jedno drugim można w pewnych przypadkach zastąpić i działa jak najbardziej, ale w niektórych jest to po prostu niewykonalne (zjedzcie zupę widelcem - powodzenia).

Pozdrawiam!

/Demon
fajny post = D
/\/\/\
Cieszy mnie, że tak uważasz, jednak ten post to tylko po to, by pokazać, co media dziś zrobiły by oczywiście zwiększyć popularność obu piłkarzy - zaczęli robić ich statystyki i porównywać, mimo, iż wcale nie da się tego obiektywnie zrobić. Można porównać Messiego, Lewandowskiego, Suareza i Benzemę, ale C. Ronaldo to inna pozycja. Może ostatnie 2 lata dałoby się porównać, ale nic co było wcześniej.

Edit: Dałem polskie znaki, by się lepiej czytało ;)

Kapitan Grzmot
03-04-2017, 14:33
Wydaje mi się, że takie porównanie jest lekko niesprawiedliwe bo Messi gra w Copa America a Cr7 w ME.
Masz rację, to wina Messiego, że Ronaldo nigdy nie strzelił bramki Niemcom, Hiszpanii, Anglii, Francji i Włochom w wieku 32 lat. Gdyby grał w CA to mógłby strzelać gole swoim ulubionym przeciwnikom z jeszcze niższej półki w grupie i mieć lepszą średnią bramek od Messiego.

Musiałbyś robić takie porównanie z MŚ czy klubów, które są na porównywalnym poziomie
Przypomnij mi kto doprowadził Argentynę do finału na ostatnich MŚ, a kto nie wyszedł z grupy? Porównanie statystyk z klubów? Oblicz sobie średnią bramek/asyst z całej kariery Ronaldo i Messiego, wystarczy.

Mam nadzieje, że w przyszłym miesiącu Ronaldo załatwi Barce w Gran Derbi i ukróci Twoje wielkie "ego"
Pomarzyć zawsze możesz.

powinno się patrzeć na role graczy, która maja zadana i czy ja spełniają jak należy!
Obecne "zadania" Ronaldo na boisku to sępienie w polu karnym, wyczekiwanie na dobre podania od lepszych kolegów (Bale) i symulowanie.

Porównywanie Ronaldo (80% kariery ofensywny pomocnik) do Messiego (głównie napastnik)
xDDDDDDDDDDD Oglądasz w ogóle mecze Barcelony w ostatnich sezonach? Messi teraz bardziej skupia się na rozgrywaniu piłki/kreowaniu gry niż na strzelaniu bramek (chociaż i tak nie zdobywa ich dużo mniej niż w poprzednich latach). Ronaldo ofensywny pomocnik? xD To wytłumacz mi w takim razie dlaczego ten POMOCNIK ma dużo asyst mniej od Messiego, który jest NAPASTNIKIEM? xD

to śmieszne porównania
Z tym się zgodzę. Ronaldo wypada śmiesznie na tle Messiego.

Jednak głównym zadaniem Ronaldo 3 lata temu (i wstecz) było ROZGRYWANIE PIŁKI i DRYBLING, a nie strzelanie goli.
W Manchesterze United może i tak.

Wystarczy popatrzeć gdzie był ustawiany na boisku w meczach i jaka role odgrywał... Teraz nie jest już młody i nie ma tyle werwy oraz szybkości co 5-10 lat temu, wiec nie może rozgrywać i biegać tak efektywnie jak kiedyś, wiec jego rola (ponieważ umie strzelać bramki) została sprowadzona do bycia typowym napastnikiem dopiero w ostatnich mniej więcej 3 latach!
Jakoś Messiemu nie przeszkadza wiek (to tylko 2 lata różnicy) i dalej robi takie akcje jak kilka lat temu. Ronaldo ma problem nawet z przejściem zawodnika, wystarczy popatrzeć na liczbę udanych dryblingów z tego sezonu (Messi jest chyba na 5 miejscu w Europie, Ronaldo nawet nie szukałem, bo nie chciało mi się przewijać xD)

Na więcej twoich wypocin broniących Ronaldo nie chce mi się odpisywać. I tak dobrze wszyscy wiemy kto jest lepszy, zdobyte trofea/bramki/asysty/dryblingi/kluczowe podania tylko to potwierdzają. Nie lepiej się z tym pogodzić? : )

Lagga v3
03-04-2017, 19:48
Nie uważasz, że wpisywanie Paragwaju w topowe reprezentacje jest dość śmieszne? Wiem, że ranking fifa to gówno, ale zajmują tam 43 pozycję, aktualnie w eliminacjach do MŚ zajmują 7 miejsce w grupie. Co do reszty Twojej wypowiedzi nawet się nie odnoszę, bo od pewnego czasu wydaje mi się, że po prostu prowokujesz innych. Każda Twoja wypowiedź jest co raz bardziej absurdalna

Podszyfacz
04-04-2017, 09:20
#KapitanGrzmot

Widze, ze rzucasz sie jak dzika swinia broniaca swoich "mlodych". Chlopie, gdzie ja napisalem, ze BRONIE RONALDO? Specjalnie napisalem, ze nie jestem kibicem RONALDO tylko REALU MADRYT i to od 1997 roku, wiec nie czaje o kij Ci chodzi? I wybacz, ale to, ze Messi dostaje od kogos pilke i podaje akurat ostatnie podanie (jest bardzo wysuniety) nie znaczy, ze Ronaldo nie uczestniczy w akcjach! I tak ogladalem mecze i Realu i Barcelony. I widze, ze Ronaldo bierze udzial w wileu akcjach, w których padaja gole i ma w nich kluczowe znaczenie. Nie jest ostatnim podajacym, ale ma kluczowe wbiegi i blokady, oraz podania do tych, którzy potem asystuja, wiec nie wmówisz mi, ze statystyki to WSZYSTKO, bo to golym okiem widac jak jest. Nie napisalem, ze Messi jest lepszy ani gorszy równiez, a ty i tak jak dzieciak musisz napisac, ze Twój pupilek Messsssiczek jest lepsiejszy niz "Rzelek" (specjanie RZ). Opanuj sie, bo to nie podstawówka gdzie liczy sie ilosc kapsli w piórniku :p
To, ze Messi podaje, bo ma komu jest tez inna sprawa. Taki Suarez jest wg mnie lepszy niz Benzema i umie sie wg mnie lepiej odnalezc na pozycji i z tego wzgledu taki Messi moze mu po prostu lepiej asystowac. To samo jesli chodzi o rep. Portugalii, wez mi znajdz KOMU DO CHOLERY TEN RONALDO MA ASYSTOWAC? Ja nawet nie pamietam kto jest tam napastnikiem... a Argentyna? Tevez wystarczy, nie pisze o Mascherano, który równiez swoje robi na srodku.

Baw sie dalej w dzieciaka, który "musi porównywac" wg tego, co napisza "statystyki". Zbyt wiele razy statystyki meczów nie wygrywyaly, zeby miec znacznenie. One sa robione wlasnie po to, by zwiekszyc popularnosc pilkarzy co juz napisalem wczesniej oraz zainteresowanie pilka nozna. To, ze dla Ciebie sensem zycia ze porównanie Ronaldo i Messiego to zakrawa na kpine.

Edit:

Slabosc Barcelony to srodek pola (mimo, ze maja swietnych ludzi), bo graja czesto "zbyt do przodu" stad w tym sezonie przegrali wiecej niz Real, bo slabosc Realu to nierówna obrona, która jednak mimo wszystko czesto jest "ratowana" przez silny srodek pola i gole dzieki odzyskaniu pilki na tym terenie oraz dosrodkowania ze stalych fragmentów gry. I moja rada przestan patrzec na ilosc goli oraz na indywidualnosci. Zacznij patrzec na cale zespoly i wtedy zrozumiesz czemu Real jest teraz na 1 a Barca na 2 miejscu. Nie zdziwie sie jesli w srode zagraja bezbarwny mecz Sevilla i bedzie 0:0. A moze tak byc. Wszyscy widza wielkie widowisko a ja twierdze, ze moze zdecydowac 1 gol strzelony pod koniec 2 polowy. Czy sie sprawdzi - zobaczymy.

Pozdrawiam.

Novi
04-04-2017, 10:35
Naprawdę jak dzieci...
Zamiast cieszyć się grą tych piłkarzy, cieszyć się, że dane nam jest oglądać takich geniuszy jak Cristiano albo Leo... to oni się kłócą...
SZKODA GADAĆ..
Messi jak Messi trzyma forme, jest ciut młodszy, ale CR nie pozostało już wiele lat grania na najwyższym poziomie, z każdym sezonem ta gra i forma będzie szła w dół niestety. To nie jest Bramkarz jak Gigi to jednak ofensywny gracz.

Podszyfacz
04-04-2017, 12:32
Naprawdę jak dzieci...
Zamiast cieszyć się grą tych piłkarzy, cieszyć się, że dane nam jest oglądać takich geniuszy jak Cristiano albo Leo... to oni się kłócą...
SZKODA GADAĆ..
Messi jak Messi trzyma forme, jest ciut młodszy, ale CR nie pozostało już wiele lat grania na najwyższym poziomie, z każdym sezonem ta gra i forma będzie szła w dół niestety. To nie jest Bramkarz jak Gigi to jednak ofensywny gracz.

To jest jeden z motywów dlaczego napisalem swoje poprzednie posty. Propsy. Zakonczmy temat "porównanie CR7 do LM10" i zajmijmy sie pilka nozna.

Zmieniajac temat ze STATYSTYKI na PILKA NOZNA.

Jak sadzicie w tych ciekawych meczykach:

Barca - Sevilla
Chelsea - Man C
Bayern - Hoffe

Ja obstawiam 0:1, 1:2, 4:1

A Wy? Jak sa jeszcze jakies ciekawe meczyki, które mozna nazwac "kluczowe" lub warte uwagi to napiszcie ;)

Sasha Rookslayer
04-04-2017, 12:39
Barca - Sevilla
Chelsea - Man C
Hoffe - Bayern

Pogrubioną czcionką zaznaczyłem swoje typy, które zwyciężą w tych pojedynkach. Wyników nie będę pisał, bo to różne bywa. ;)

A Wy? Jak sa jeszcze jakies ciekawe meczyki, które mozna nazwac "kluczowe" lub warte uwagi to napiszcie ;)

Sporo dziś, jutro takich meczy. Nie chce mi się wypisywać. :)

Kapitan Grzmot
04-04-2017, 18:26
Nie uważasz, że wpisywanie Paragwaju w topowe reprezentacje jest dość śmieszne?
Nie ja wypisywałem te statystyki, rzeczywiście Paragwaj tam nie pasuje xd

ale to, ze Messi dostaje od kogos pilke i podaje akurat ostatnie podanie (jest bardzo wysuniety) nie znaczy, ze Ronaldo nie uczestniczy w akcjach!
http://i63.tinypic.com/e980nt.jpg

Z kim ja tu gurwa dyskutuje xDDD

Podszyfacz
06-04-2017, 11:25
Widze, ze pod wzgledem NIETRAFIEN trafilem 100% meczów :D

Ale mecz Barca - Sevilla to byla zenada ze strony Sevilli, wiedzialem, ze im slabo idzie, ale, ze az tak slabo to az zal bylo ogladac. Messi pokazal kawal dobrego futobolu i mial swietne wyczucie pilki, a Suarez piekna przewrotka, Vidal byc cieniem samego siebie a o reszcie to nie wspomne, wygladali jak pacholki i ta czerwona na Neymarze jak bylo po meczu to porazka :) Hoffenheim gral solidnie i naprawde mnie zaskoczyl. Liverpool nie zadziwil gubiac punkty z outsiderem. W Realu to musialo sie gotowac jak bylo 3:0 po 23 minutach i nagle 3:2 w 5 minut sie zrobilo :D Dobrze, ze w drugiej polowie zaczeli grac normalnie i moglo byc nawet 5/6:2, ale ostatecznie 4:2 i kontrola wyniku jak nalezy. Rodriguez mimo gola i "asysty" przy samobóju nie pokazal kompletnie nic, a wrecz wlókl sie po boisku... ja sie pytam czemu oni sprzedali Di Maria? O wiele bardziej pasowal do Realu niz James...

Az nie moge sie doczekac Real - Atle i Malaga - Barca. Jestem ciekawy czy Malaga bedzie tak twardo grac jak we srode i czy Atletico zdola zatrzymac Real. Wydaje mi sie jednak, ze tutaj bedzie Real i Barca góra, po tym co pokazuja aktualnie.

Pozostale ciekawsze mecze wypisalbym, ale w pracy jestem, a Sashy na bank sie nie bedzie chcialo. Chociaz moze ban go trochu na forum sciagnie :D

#UP
Ja dyskusje juz zakonczylem, wiec juz nie musisz wypisywac kolejnych postów. Zajmij sie pilka nozna a nie statystykami :D

Zarexoholik?
06-04-2017, 17:15
I wybacz, ale to, ze Messi dostaje od kogos pilke i podaje akurat ostatnie podanie (jest bardzo wysuniety) nie znaczy, ze Ronaldo nie uczestniczy w akcjach!

:v

#topic

Statystyki na korzyść Messiego, takie są fakty. Będzie płakać jak nie uda mu się zdobyć króla strzelców w lidze i LM? Zakłady.

Lagga v3
08-04-2017, 21:42
W lidze hiszpańskiej chyba nikt nie chce tego mistrzostwa, Real jedynie zremisował z TRAGICZNIE grającym Atletico, naprawdę, grali dziś taką padakę, że patrzenie na ich grę było bardzo bolesne. Po drugiej stronie barykady stoi Barcelona, która póki co przegrywa 0:1 z Malagą, która jest 15 w tabeli...
Pewnie jeszcze to się zmieni, bo dopiero skończyła się pierwsza połowa, ale patrząc dość obiektywnie sam nie wiem, czy którakolwiek z tych dwóch drużyn jest w stanie zatrzymać Bayern

http://i67.tinypic.com/icl6qe.jpg

Mniej więcej tak to wyglądało, Barcelona już dziś mogła zrównać się punktami z Realem, ale nie wykorzystała tej szansy. Warto dodać jak chujowe jest sędziowanie w tej lidze (co widać na każdym kroku nie tylko w meczach barcelony/realu) patrząc na np. niepodyktowany karny dla Barcelony (ewidentny) oraz nieuznanego gola dla Malagi. Dno.

Novi
12-04-2017, 18:29
Jak dzis typujecie?
Borussia - Monaco?
Bayern - Real
Atletico - Leicester

Ja osobiscie tak:

1:2

1:1

0:1

pozdr.

Podszyfacz
13-04-2017, 09:09
Ja wygralem w obstawianiu w koncu :D

Mniej więcej tak to wyglądało, Barcelona już dziś mogła zrównać się punktami z Realem, ale nie wykorzystała tej szansy. Warto dodać jak chujowe jest sędziowanie w tej lidze (co widać na każdym kroku nie tylko w meczach barcelony/realu) patrząc na np. niepodyktowany karny dla Barcelony (ewidentny) oraz nieuznanego gola dla Malagi. Dno.
Absolutnie sie z toba zgadzam. Dawno powinni cos z tym zrobic, ale ponoc maja na szkolenia do Serie A wysylac sedziów. Zobaczymy co z tego bedzie.

Novi
14-04-2017, 01:40
Ja wygralem w obstawianiu w koncu :D

Absolutnie sie z toba zgadzam. Dawno powinni cos z tym zrobic, ale ponoc maja na szkolenia do Serie A wysylac sedziów. Zobaczymy co z tego bedzie.

Tez przygaralem niezła sumke :)
Postawiłem na-
Monaco, Atleti i Real z kursem 28.8

Podszyfacz
20-04-2017, 13:41
Teraz rozpetam burze :D

Real - Bayern czy tez uwazacie, ze sedzia mylil sie w obie strony, czy oczywistym byly jego bledy?

Po obejrzeniu tego meczu (jak nigdy gdy Real wygral - a przynajmniej nie pamietam kiedy od 20 lat) moje emocje byly bardzo mieszane. Najlepiej zobrazuje to komentarz mojej zony gdy powiedzialem, ze Real wygral i awansowal: "Skoro wygrali to dlaczego nie cieszysz sie tak, jak zwykle?".

Wiem, ze pisze o tym, jakby to bylo wczoraj, ale chcialem wziac to na chlodno.

Otóz bledy sedziego:

1. Brak drugiej zóltej dla Vidala (=czerwonej) za faul na Casemiro.
2. Rzut karny z latajacym Robbenem, który zostal wyssany wraz z wirem stworzonym przez jego aktorskie umiejetnosci w powietrzu.
3. Brak drugiej kartki dla Casemiro (=czerwonej) za faul na Robbenie.
4. Gol samobójczy Ramosa ze spalonego (kto watpi niech poczyta zasady).
5. Druga zólta (=czerwona) kartka dla Vidala za "niby-faul" na Asensio. Choc tutaj nie ta sytuacja zadecydowala, bo Vidal sobie "zarabial" na druga zólta przez cala druga polowe, tylko sedzia w koncu nie wytrzymal akurat przy prawidlowym wslizgu.
5. Drugi gol Ronaldo ze spalonego.
6. Trzeci gol Ronaldo ze spalonego (tutaj bez przesady akcja super szybka a spalony 10cm moze, wiec tylko VOR mogloby to wychwycic).

Wg mnie wynik meczu bylby 1:0 dla Realu gdyby nie te sytuacje, bo Ronaldo sie panoszyl od samego poczatku w polu karnym Bayernu a Bayern oddal kilka strzalów celnych w dwumeczu w tym 1 z rzutu karnego. Moze nie bede pisal nowosci, ale gdyby nie Neuer to Bayern nie istnialby ani w pierwszym ani w drugim meczu, bo skonczyloby sie 1:5 i 4:0 dla Realu.

Po tym wszystkim moge tylko stwierdzic, ze sedzia zepsul widowisko i przedluzyl agonie Bayernu, który naprawde nie mial zbyt wielu okzaji do bramek. Choc na poczatku emocje mówily mi, ze Real "dostal pólfinal".

A co wy o tym sadzicie?

Oxi
20-04-2017, 14:51
nie wiem jak u was, ale pieknie ogladalo sie wymachujacych rekoma suareza i neymara ze swojej bezradnosci w meczu zlodziei :D :D

w dwumeczu zero bramek, takie sa fakty

Lagga v3
20-04-2017, 17:06
Nie będę tutaj się jakoś rozpisywał odnośnie meczu Realu z Bayernem, który był prawdziwym pokazem umiejętności sędziego, ale chyba nic mnie tak nie ucieszyło jak moment kiedy Vidal dostał wreszcie czerwoną kartkę. Pracował na nią cały mecz, zachowywał się jak Costa za swoich najlepszych czasów, w pierwszym meczu przestrzelił karnego i tu jest coś czego nie mogę zrozumieć. Jak taki pajac, który przyczynił się w obu meczach do porażki Bayernu ma jeszcze czelność komentować zarówno decyzje sędziego jak i sam mecz?

Sokol from West
20-04-2017, 18:58
Otóz bledy sedziego:

1. Brak drugiej zóltej dla Vidala (=czerwonej) za faul na Casemiro.
2. Rzut karny z latajacym Robbenem, który zostal wyssany wraz z wirem stworzonym przez jego aktorskie umiejetnosci w powietrzu.
3. Brak drugiej kartki dla Casemiro (=czerwonej) za faul na Robbenie.
4. Gol samobójczy Ramosa ze spalonego (kto watpi niech poczyta zasady).
5. Druga zólta (=czerwona) kartka dla Vidala za "niby-faul" na Asensio. Choc tutaj nie ta sytuacja zadecydowala, bo Vidal sobie "zarabial" na druga zólta przez cala druga polowe, tylko sedzia w koncu nie wytrzymal akurat przy prawidlowym wslizgu.
5. Drugi gol Ronaldo ze spalonego.
6. Trzeci gol Ronaldo ze spalonego (tutaj bez przesady akcja super szybka a spalony 10cm moze, wiec tylko VOR mogloby to wychwycic).

Tak naprawdę to zapomniałeś o sytuacji z 5 minuty? Gdzie Vidal powinien już wylecieć z boiska za ten wjazd od tyłu w nogi Isco. Większość była w szoku, że nie dostał ZASŁUŻONEJ CZERWONEJ KARTKI. Sędzia mu wielokrotnie odkładał drugą żółtą, a co do tego wślizgu w 84 minucie - nie jedna powtórka pokazała, że pierw trafił w nogi Asensio, a dopiero później w piłkę. Pojawiły się też teorie, że dostał drugą żółtą za to, że podniósł w czasie wślizgu jedną z nóg wyżej, żeby tylko Asensio go nie minął, czym uniemożliwił rozwój akcji, gdzie chyba było 2 na 2?. Bawi mnie ten płacz większości kibiców, że sędzia "pomagał Realowi", tylko pytanie co robił VIDAL OD 5 MINUTY NA BOISKU? XD

@Oxi

No świetnie to wyglądało, dorzućmy do tego takie typowe b-klasowe napierdalanie na bramkę w stylu "może wpadnie" :D Czasem nie mieli jednego celnego strzału na bramkę?

Jak taki pajac, który przyczynił się w obu meczach do porażki Bayernu ma jeszcze czelność komentować zarówno decyzje sędziego jak i sam mecz?

Zgrywają wielce pokrzywdzonych, nawet Lewy wylewał gorzkie żale o błędach sędziego, a sam był na pozycji spalonej przy bramce na 2:1 dla nich, tylko o tym zapomniał już wspomnieć. Jak pisałem wyżej - powinni od 5 minuty grać w dziesiątkę, a sędzia ich tylko oszczędził, bo wiadomo czym by to się skończyło.

Podszyfacz
21-04-2017, 09:37
nie wiem jak u was, ale pieknie ogladalo sie wymachujacych rekoma suareza i neymara ze swojej bezradnosci w meczu zlodziei :D :D

w dwumeczu zero bramek, takie sa fakty

Zobaczysz jak beda machac gdy Ronaldo strzeli Hat-Trick w El Classico :D Powiedza, ze sedzia mu pilke podal :D

Nie będę tutaj się jakoś rozpisywał odnośnie meczu Realu z Bayernem, który był prawdziwym pokazem umiejętności sędziego, ale chyba nic mnie tak nie ucieszyło jak moment kiedy Vidal dostał wreszcie czerwoną kartkę. Pracował na nią cały mecz, zachowywał się jak Costa za swoich najlepszych czasów, w pierwszym meczu przestrzelił karnego i tu jest coś czego nie mogę zrozumieć. Jak taki pajac, który przyczynił się w obu meczach do porażki Bayernu ma jeszcze czelność komentować zarówno decyzje sędziego jak i sam mecz?

To jest jedna z tych decycji, w których wlasnie mialem watpliwosci czy to faktycznie byl blad sedziów. Druga to spalony przy asyscie Marcelo - wez wypatrz takiego podczas akcji. Przeciez to tylko Superman móglby :p

Tak naprawdę to zapomniałeś o sytuacji z 5 minuty? Gdzie Vidal powinien już wylecieć z boiska za ten wjazd od tyłu w nogi Isco. Większość była w szoku, że nie dostał ZASŁUŻONEJ CZERWONEJ KARTKI. Sędzia mu wielokrotnie odkładał drugą żółtą, a co do tego wślizgu w 84 minucie - nie jedna powtórka pokazała, że pierw trafił w nogi Asensio, a dopiero później w piłkę. Pojawiły się też teorie, że dostał drugą żółtą za to, że podniósł w czasie wślizgu jedną z nóg wyżej, żeby tylko Asensio go nie minął, czym uniemożliwił rozwój akcji, gdzie chyba było 2 na 2?. Bawi mnie ten płacz większości kibiców, że sędzia "pomagał Realowi", tylko pytanie co robił VIDAL OD 5 MINUTY NA BOISKU? XD

Ogladalem mecz od 7 minuty moze dlatego tej sytuacji nie wypatrzylem. Nie mialem szans zdazyc na poczatek, bo kompa wlaczalem jak sie mecz juz zaczal ;) W kazdym razie cieszy mnie, ze tu tez myslicie z glowa :D

LE:
Schalke zjebalo mecz na wlasne zyczenie. Mogli spokojnie utrzymac wynik a dali sobie wbic 2 gole Ajaxowi w oslabieniu - zenada. Jak dla mnie 2 druzyny tylko sa w stanie wygrac w LE. Jest to MU i CV. Bo Ajax pokazal tylko, ze umie grac do konca i Schalke ogralo sie samo w tym meczu. Co do Lyon to pokazali tylko, ze nie potrafia sie przeciwstawic komus, kto gra niewygodna dla nich pilke i nie umieli zmienic taktyki gdy byla taka potrzeba. Az sam sie zszokowalem. Powinni odpasc wg mnie. A co Wy myslicie? :)

Sasha Rookslayer
21-04-2017, 12:21
Co do meczu Bayernu z Realem, szkoda że tak piękne widowisko popsuł sędzia. Gdyby nie było niektórych decyzji, mecz mógłby się całkiem inaczej potoczyć.
Co do Barcelony z Juve, większość raczej była pewna, że Barcelona nie odrobi strat.

Półfinały Ligi Mistrzów 2016/17:
Real Madryt v Atlético Madryt.
AS Monaco v Juventus FC.

To co? Real i Monaco w finale? :)

SedaN*
21-04-2017, 18:24
Co do meczu Bayernu z Realem, szkoda że tak piękne widowisko popsuł sędzia. Gdyby nie było niektórych decyzji, mecz mógłby się całkiem inaczej potoczyć.
Co do Barcelony z Juve, większość raczej była pewna, że Barcelona nie odrobi strat.

Półfinały Ligi Mistrzów 2016/17:
Real Madryt v Atlético Madryt.
AS Monaco v Juventus FC.

To co? Real i Monaco w finale? :)

stawiam Juve - Atletico!!!! :)

Podszyfacz
21-04-2017, 20:50
stawiam Juve - Atletico!!!! :)

Chyba dużo nie wygrasz :D

Ale w sumie piłka jest piłką, może znów sędzia dopomoże tym razem Atleti ;)

LM: Real - Monaco

LE: Celta - Ajax

Kapitan Grzmot
23-04-2017, 23:06
No i na marzeniach się skończyło.

Zobaczysz jak beda machac gdy Ronaldo strzeli Hat-Trick w El Classico :D Powiedza, ze sedzia mu pilke podal :D
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Chciałeś rozmawiać "o piłce nożnej", a nie o statystykach, to Messi ci pokazał jak się gra w piłkę.

#edit
Piękne obrazki:

http://m.fangol.pl/view/208889/zalamka-pilkarzy-realu

Sasha Rookslayer
23-04-2017, 23:31
Bez prowokacji..

Krzycz Messi!

http://i.imgur.com/CIzFs1a.png

KLIK (https://www.youtube.com/watch?v=Wwzrd2-okvo)

VeB!

Oxi
24-04-2017, 13:50
no nie da sie ukryc, geniusz messiego zadecydowal :D

Podszyfacz
25-04-2017, 09:05
Mecz byl piekny i karteczka dla Ramosa jak najbardziej zasluzona. W tym meczu powinno byc tak, jak Fiorentina - Inter 5:4 albo wynik tego typu, ale bramkarze tym razem pokazali absolutna klase. Widowisko na najwyzszym poziomie :)
Szkoda, ze Real przegral i smutno mi z tego powodu, ale cóz Messi strzelil naprawde 2 swietne bramki a i Rakitic chyba najlepsza w tym sezonie PD :p

James golem na wejscie podniósl sobie cene na lato i chyba po to zostal wpuszczony. Ronaldo na gola co najmniej zasluzyl, ale 2x nie trafil czysto w pilke - nie zawsze wszystko wychodzi. Benzema, Suarez, Messi i paru innych mieli super okazje w tym meczu. Moglo byc duzo wiecej goli.

Fajnie sie to ogladalo. Ekscytacja do ostatniej sekundy :D

Podszyfacz
03-05-2017, 12:00
Atletico rozczarowalo mnie. Nawet jak na slaba forme to to bylo dno. Szkoda, bo jak na pólfinal LM to powinno byc lepsze widowisko i powinni chociaz wykrzesac z siebie wieksza motywacje.

To byl pólfinal Ligi Mistrzów a wygladalo jakby Real gral z Granada, a nie Atletico. Powinni chociaz powalczyc. Naprawde. Przy calej mojej radosci, ze Real wygral to mecz oceniam na jednostronny i slaby ze strony Atleti. To nie byl mecz Real - Barcelona, gdzie sie trzesla dupa do ostatniej sekundy: "Co sie stanie?", tylko po pierwszej polowie mozna bylo stwierdzic, ze raczej zwyciezca bedzie tylko jeden. Szkoda.

Jedyna nadzieja, ze atleti nie zlozy broni w rewanzu (choc na to wyglada :() i stworzy widowisko godne rangi meczu. Dzis licze, ze Monaco i Juve pokaza klase (obie) i chec do zdobycia LM.

Mam szczera nadzieje, ze dzisiejszy mecz Monaco vs Juventus bedzie bardziej zaciety i ze spora wymiana ciosów (na to sie zapowiada) oraz, ze obie druzyny beda naprawde chcialy wygrac.

A jak wy myslicie o Real - Atletico oraz ich rewanzu oraz Monaco - Juventus?

Sasha Rookslayer
03-05-2017, 12:06
A jak wy myslicie o Real - Atletico?

Ronaldo zapewnił swojej drużynie finał. Co do Monaco - Juve? Mam nadzieje, że będzie ciekawszy mecz oraz będzie trochę goli. Stawiam na Monaco i mam nadzieje, że to ich zobaczymy w finale. ;)

Zgłaszacz
03-05-2017, 12:15
Czy tylko mi się wydaje że jak jest ELClassico to jest tak jakby to wszystko ustawione? Nie jestem kibicem realu jak COS

Podszyfacz
03-05-2017, 12:33
Ronaldo zapewnił swojej drużynie finał. Co do Monaco - Juve? Mam nadzieje, że będzie ciekawszy mecz oraz będzie trochę goli. Stawiam na Monaco i mam nadzieje, że to ich zobaczymy w finale. ;)

Ronaldo strzelal, ale bez druzyny nic by nie zrobil, wiec tak nie do konca on to wygral. Zostal zawodnikiem meczu, ale wg mnie wiecej na boisku brudnej roboty zrobil Kroos, który "dowodzil" linia pomocy. Zreszta 50 dotkniec pilki przez Ronaldo w calym meczu mówi samo za siebie. Rzadziej niz co minute ja mial przy nodze.

Ja tu bym chcial widziec Real - Juventus i Zidane tym razem jako trener po 19 latach od pamietnego finalu w 1998 :D Wtedy gral w Juventusie i wtedy go "pokochalem", wtedy tez "pokochalem" Real jako druzyne. Pamietam, ze ani Raul, Del Piero, Inzaghi, R. Carlos, Zidane czy Morientes nie zawazyli o meczu, ale gol Mijatovica. To byl pierwszy sezon LM jaki ogladalem i Real oraz Zidane utkwili mi wtedy mocno w pamieci az do dzis ;)

Chociaz Real - Monaco to pewnie bylby final fajerwerek i wynik podobny do Liverpool - AC Milan w stylu 3:3 i rzuty karne.

Zobaczymy jak bedzie, choc juz sie niecierpliwie by zobaczyc spotkanie Monaco - Juventus :D

Czy tylko mi się wydaje że jak jest ELClassico to jest tak jakby to wszystko ustawione? Nie jestem kibicem realu jak COS

Ja mysle, ze to byl wyrównany i piekny (w zadnym razie ustawiony) mecz i, ze Barcelona wygrala - i to trzeba mu oddac - dzieki Messiemu. Ramos dostal czerwien - tak jak pisalem wczesniej - calkowicie zasluzenie. Wiec ogólnie rzecz ujmujac: nie sadze by jakikolwiek mecz na najwyzszym poziomie byl ustawiony. Po prostu decyduja w takich meczach detale i dlatego presja oraz bledy sedziów (które w meczu gdzie jest np. 5:0 sa mniej istone) sa znacznie bardziej wyeksponowane. Ale to jest piekno futbolu. Niczego nie mozesz byc pewien i takie mecze to pokazuja.

Super Simi
21-05-2017, 23:01
Bilans tego sezonu jest aktualnie taki, że Cristiano podniósł z Realem już trzy puchary, a Messi podniósł z Barceloną jedną koszulkę.

:)

Podszyfacz
21-05-2017, 23:17
Hehehehehe no teraz Liga Mistrzów potrzebna jeszcze. Ale co do sezonu to coś się mylisz. Wygrali KMŚ i La Liga, a gdzie ten trzeci? :) SuperPuchar to jeszcze tamten sezon jakby nie patrzeć :)

Hala Madrid! Vamos!

Sasha Banned
03-06-2017, 22:40
Całkowita dominacja Realu Madryt przez cały mecz. No cóż, dokonali czegoś historycznego. Pogratulować tylko.
No i oczywiście ZP znowu dla Ronaldo. :)

Najbardziej szkoda Buffona. :(

#down
Pierwsza połowa? Powiedziałbym, że jedynie pierwsze 15 minut.

Splaxor
03-06-2017, 22:50
Całkowita dominacja Realu Madryt przez cały mecz. No cóż, dokonali czegoś historycznego. Pogratulować tylko.

No i oczywiście ZP znowu dla Ronaldo. :)

Pierwsza połowa to Juventus mógł więcej namieszać. Widać było jak Real miał problem z wyprowadzeniem akcji, a w drugiej połowie Juve musiało się odkryć i bach, bach.