Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34

SedaN*
25-06-2012, 18:20
Widze, że na forum nie brakuje "expertów", którzy twierdzą, że "Niemcy rozjadą Włochów".

Niemcy opierają swoją siłę na zawodnikach ofensywnych. Wystarczy ich przycisnąć i zaczynają mieć spore kłopoty. Z kolei Włosi, to fenomenalnie zorganizowana drużyna, jedność tworząca kolektyw, także Ci, którzy myślą, że Niemcy będą kontrolowali mecz, są w wielkim błędzie. Mógłbym napisać o tym sporo, ale poczekajmy, wszystko okaże się już niebawem ;)

Dziwi mnie ta podnieta Niemcami - ok, wygrywają, strzelają bramki - ale powiedzmy sobie szczerze - na tym euro nie grali jeszcze z powazniejszym przeciwnikiem.

a portugalia, holandia i dania to jacy przeciwnicy?

_woto_
26-06-2012, 13:49
GIROUD OFICJALNIE KANONIEREM
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552486_484598734887786_555732848_n.jpg

ManiQ
27-06-2012, 08:32
@up
Jeszcze M'Vila i bedzie super : D

@top
Grzegorz Rasiak podpisał obowiązujący przez
najbliższy sezon kontrakt z Lechią Gdańsk.

Xd!

@down
pewnie ta : D

Lagga v3
27-06-2012, 09:15
@up
Jeszcze M'Vila i bedzie super : D

@top
Grzegorz Rasiak podpisał obowiązujący przez
najbliższy sezon kontrakt z Lechią Gdańsk.

Xd!

Lewy pewnie się cieszy :D:D:D

Kurflos
27-06-2012, 18:46
Beka XD

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/282244_389492557776332_2075950080_n.jpg

Simi
28-06-2012, 00:01
Lipa jak chuj. W 1szej i 2giej polowie Portugalczycy lepiej grali. Szkoda akcji pod koniec regulaminowego czasu. Gdyby Meireles lepiej podal do CR7 to kto wie.

Pech Alvesa i wielkie szczescie 'Czesa' Fabregasa.

ManiQ
28-06-2012, 00:03
ale szkoda :( Bylo tak blisko zayebistego czyt. ciekawego finalu i skonczy sie na gownie.

http://i.imgur.com/cWFHy.gif
Chyba nie trzeba tlumaczyc co powiedzial (Injustice).

Sasha Rookslayer
28-06-2012, 00:10
Bardzo dobrze, że Hiszpania wygrała z Portugalią i będzie w Finale.
Teraz pewnie Niemcy wygrają z Włochami. Finał: Hiszpania 3:2 Niemcy :).

Asill
28-06-2012, 08:56
Bardzo dobrze, że Hiszpania wygrała z Portugalią i będzie w Finale.
Teraz pewnie Niemcy wygrają z Włochami. Finał: Hiszpania 3:2 Niemcy :).

Właśnie źle,że Hiszpania wygrała bo znowu bd finał nudny w choooy. Szkoda Portugalii grała bardzo dobrze wg mnie niesłusznie przegrali :(

SedaN*
28-06-2012, 10:18
W sumie dzięki Hiszpanii nie będę tak żałował tego, że nie będę mógł obejrzeć finału.

Krulowiec
28-06-2012, 11:41
Jeżeli się nie trafia karnych to nie jest sie w finale, proste.
Jak zwykle nuuuuudna hiszpania w finale :(
Stawiam, że Niemcy wygrają Euro ( od początku ) :C

#Lordzik#
28-06-2012, 12:25
Sorki, ale jeśli tak grająca Hiszpania wygra znów to...
Byłem za Portugalią w tym meczu, ale zdania nie zmienie, że Niemcy wygrają cały turniej elko.

Wszyscy skaczą na CR7 a co pokazał Xavi w tym meczu? XD.
Hiszpanie sobie tylko podania wymieniali, zaczęli zagrażać w połowie pierwszej części dogrywki.

Ogólnie mnie wcurwia to, że 99% jest za Hiszpanią, bo niby Barcelonowy futbol grają i ostatnie dwa turnieje wygrali, BEKA!.

Midq
28-06-2012, 12:32
jebani hiszpanie jak ja kurva nie znosze ich pilki graja chujowo a wygrywaja, nie mozna nikogo z portugalii winic ale limit szczescia hiszpanom sie juz wyczerpal mam nadzieje i w finale przegrają z WŁOCHAMI:)

.Animal.
28-06-2012, 12:37
Jeszcze dziś Niemcy pokonają Włochów i będzie cud miód :)

ŚW1R™
28-06-2012, 19:43
Też tak obstawiam że Szkopy, ale wszystko się okaże ;)

Midq
28-06-2012, 21:08
1-0 wlochy pienknie :D:D:D:D:D

_woto_
28-06-2012, 21:34
Mario co robi xdeee:cool::cool::cool:

Tumanbuga
28-06-2012, 21:40
Moje pierwsze słowa po rozpoczęciu meczu : Nie no znowu ten Balotelli , przecież on marnuje tyle sytuacji.

A tu proszę , skuteczność bajeczna , mam nadzieję , że jeszcze Niemcom wtrąbią brameczkę , ciekawie się zapowiada.

ManiQ
28-06-2012, 21:43
Moze jednak final nie bedzie taki nudny.Oxi jako jedyny kibic Wlochow na tej stronie stawial na nich i jeszcze wygraja ten caly syf : D

@Midi
Przed euro czy dopiero potem na nich stawiales ? :D
Ja stawialem na moich ulubiencow Francje..oraz Holandie,ale jako faworytow.Wiec teraz sie to nie liczy, ze licze na makaroniarzy :d

@EDIT
haha.Ostatnia sekunda meczu,niemcy maja wolny,graja krotko i gwizdek XDD debilizm...

Midq
28-06-2012, 21:46
mario batonelli, jak to jako jedyny przeciez ja tez mowilem ze final bedzie z wlochami :D:D

Sciex
28-06-2012, 22:56
Takze Euro 2k12 wygra Hiszpania:)

'Oxidosis'
28-06-2012, 22:56
Akurat jeżeli chodzi o ten mecz, byłem niemal pewien, że Włosi rozstrzygną go na swoją korzyść. Przynajmniej miałem ultra beke z forumowych speców, którzy spodziewali się nie wiadomo jakiego zwycięstwa niemiec ;)

Devixx
29-06-2012, 09:45
Eee Włochy wygrały, chciałem Was poinformować.
Stawiałem na szakarą makarą i się nie zawiodłem (:

Krac
29-06-2012, 12:52
Dzięki stary, nie mam telewizji i internetu.

~#*Nalesniczek Zla*#~
29-06-2012, 16:43
Oj ,dobrze że napisał xD
Bo ja też byłem za Włochami!
Euro dla Zielono Biało Czerwonych!

SedaN*
29-06-2012, 20:07
Oj ,dobrze że napisał xD

Dla Śląska Wrocław? ;0

scorviel
30-06-2012, 09:22
Oj ,dobrze że napisał xD
pokemon ?

wygrajom chiszpanie

^Gpiotras~
01-07-2012, 15:27
http://www.youtube.com/watch?v=fymi3WoiTC4&feature=player_embedded
Balotelli v2.0

ManiQ
01-07-2012, 17:31
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529163_254115044703941_435768808_n.jpg
hehe,zobaczymy jak tym razem bedzie.

@edit
A ja wole niespodzianke i zeby to Wlosi wygrali.

Demon
01-07-2012, 17:34
szukanie dziury w całym

2012

Midq
01-07-2012, 19:59
Włochy winrar wiadomo od tylu lad

ManiQ
01-07-2012, 22:41
ym.Niespodzianka bylo to ,ze Hiszpania zagrala swoj najlepszy mecz dopiero na euro xd!
Jedyna pozytywna informacja to taka ,ze Torres krolem strzelcow :)

Sciex
01-07-2012, 22:54
Tak jak pisalem Panowie, Hiszpania mistrzem europy 2k12!!

ciiq
01-07-2012, 23:18
no kur*wy to skilla maja dobrego trzeba przyznac o.o

:_:Dolan:_:
02-07-2012, 13:53
Koko Koko Hiszpania spoko. Przynajmniej udało się wygrac piwo stawiając na nich. :)

Gubi
02-07-2012, 23:59
Dla mnie Włosi i tak wygrali, mieli bardzo ciężkiego rywala i praktycznie od drugiej połowy grali w 10'tkę.
Nie wiem też, co Ci jebani hejterzy z internetu chcą od Mario Balotelliego, te jebane przeróbki zdjęcia, jakieś marne tekst typu listonosz.

Zarexoholik?
03-07-2012, 01:23
Dla mnie Włosi i tak wygrali, mieli bardzo ciężkiego rywala i praktycznie od drugiej połowy grali w 10'tkę.

I kogo za to winisz? Przecież to trener jest od decydowania o zmianach, popełnił błąd i to jeszcze bardziej ich osłabiło. Zresztą Włosi w finale nic nie zagrali, zero zagrożenia, Hiszpania zdominowała - rozniosła ich. elko

Simi
03-07-2012, 09:36
Przecież to trener jest od decydowania o zmianach, popełnił błąd i to jeszcze bardziej ich osłabiło.

no spoko. Co Ty byś zrobił, gdybyś miał do dyspozycji 2 zmiany na 2gą połowę i przegrywał do przerwy 0-2? Zapewne pierwszą z tych dwóch pozostałych wykorzystał na wpuszczenie napastnika a i tak by grali piach, a ostatnią zmianę zostawiłbyś na dogrywkę, której by nie było. XD

dobrze zrobił, 1sza zmiana wymuszona kontuzją obrońcy, choć i tak ten co wszedł ładnie zapierdalał. 2gą i 3cią wpuścił ofensywnych zawodników, a skąd miał wiedzieć, że Mottcie (? nie wiem jak to ***** odmienić) odnowi się kontuzja? Jasnowidzem czy bogiem ma być?

Midq
05-07-2012, 21:48
no spoko. Co Ty byś zrobił, gdybyś miał do dyspozycji 2 zmiany na 2gą połowę i przegrywał do przerwy 0-2? Zapewne pierwszą z tych dwóch pozostałych wykorzystał na wpuszczenie napastnika a i tak by grali piach, a ostatnią zmianę zostawiłbyś na dogrywkę, której by nie było. XD

dobrze zrobił, 1sza zmiana wymuszona kontuzją obrońcy, choć i tak ten co wszedł ładnie zapierdalał. 2gą i 3cią wpuścił ofensywnych zawodników, a skąd miał wiedzieć, że Mottcie (? nie wiem jak to ***** odmienić) odnowi się kontuzja? Jasnowidzem czy bogiem ma być?

no tu podbijam student pierdoli farmazony i sie uwaza za murinio :/ trener wlochów postawil wszystko na jedna kartke, zawsze jest ryzyko kontuzji jednak warto było zaryzykować, mieli pecha a hiszpanie tak czy siak dobrze grali trzeba przyznac. propsuje mocno finał dobry mecz.

tak btw. Kręcina chce kandydować na prezesa PZPN XD POPIERAM W 140% KANDYDATURĘ (POZDRO DLA KUMATYH)

Simi
06-07-2012, 11:54
hehe propsy kręcina

#top
co myślicie o złotej piłce dla Casillasa? Osiągniecie w tym sezonie ma, tylko 1 wpuszczony gol na Euro, kapitalna gra w tym sezonie. Ogólnie należy mu się.

Demon
06-07-2012, 12:04
hehe propsy kręcina

#top
co myślicie o złotej piłce dla Casillasa? Osiągniecie w tym sezonie ma, tylko 1 wpuszczony gol na Euro, kapitalna gra w tym sezonie. Ogólnie należy mu się.
ja to bym dał Messiemu, żeby poczytać spiny fanów CR7 :D
ogólnie Iker? pokazał się z zajebistej strony, pyk

@down
karzełek, musicie kurva wszystkich obrażać? jedni wolą tego, drudzy tego, bezbeki

Goldi
06-07-2012, 12:24
Fajnie by było jakby złotą piłkę dostał Casillas albo Ronaldo ale i tak dostanie ją Messi -.-. W 2010 roku ten karzełek i tak dostał złotą piłkę choć na MŚ nic nie pokazał więc wątpie aby tylko 1 wpuszczony gol na euro Casillasowi pomógł.
Ogólnie myślę że będzie to wyglądało tak :

1. Messi
2. Ronaldo
3. Casillas/Xavi/Iniesta

Mario Trollotelli
06-07-2012, 12:55
Złota piłka to nagroda dla najlepszego zawodnika, a nie dla piłkarza który zdobył najwięcej trofeów, albo wygrał i wypadł najlepiej/dobrze na Euro/MŚ, kumasz? Wspomniany Casillas z twojego Realu Madryt, Pirlo czy Xavi nie mają szans na tą nagrodę, bo obecnie najlepsi na świecie są Messi i Ronaldo i to któryś z nich dostanie ZP. Gdyby było inaczej to następną ZP powinien dostać Torres który został królem strzelców Euro, a to byłby dopiero absurd.

Fajnie by było jakby złotą piłkę dostał Casillas albo Ronaldo ale i tak dostanie ją Messi -.-. W 2010 roku ten karzełek i tak dostał złotą piłkę choć na MŚ nic nie pokazał więc wątpie aby tylko 1 wpuszczony gol na euro Casillasowi pomógł.
Kolejny bezmózgi gimbus który nie ma pojęcia za co dostaje się złotą piłkę, a i tak wyzywa Messiego od karłów, beka.

scorviel
07-07-2012, 06:22
jak dla mnie powinie wygrac mario cwcellotelli a tak na powarznie to ronaldinho

Daroo
07-07-2012, 10:02
Złota piłka to nagroda dla najlepszego zawodnika, a nie dla piłkarza który zdobył najwięcej trofeów, albo wygrał i wypadł najlepiej/dobrze na Euro/MŚ, kumasz? Wspomniany Casillas z twojego Realu Madryt, Pirlo czy Xavi nie mają szans na tą nagrodę, bo obecnie najlepsi na świecie są Messi i Ronaldo i to któryś z nich dostanie ZP. Gdyby było inaczej to następną ZP powinien dostać Torres który został królem strzelców Euro, a to byłby dopiero absurd.

Kolejny bezmózgi gimbus który nie ma pojęcia za co dostaje się złotą piłkę, a i tak wyzywa Messiego od karłów, beka.

a to zeby byc najlepszym pilkarzem trzeba grac w pomocy/ataku?
Casillas zasluzyl w tym sezonie bardzo dobrze gral a co taki Messi oprocz bramek ktore jego druzynie nic nie daly zrobil?

Mario Trollotelli
07-07-2012, 11:27
a to zeby byc najlepszym pilkarzem trzeba grac w pomocy/ataku?
Casillas zasluzyl w tym sezonie bardzo dobrze gral a co taki Messi oprocz bramek ktore jego druzynie nic nie daly zrobil?
Messi - król strzelców ligi hiszpańskiej, król strzelców ligi mistrzów + pobity rekord najwięcej strzelonych bramek w sezonie. Zdobyte trofea: SP Hiszpanii (3 bramki Messiego), SP Europy (1 bramka Messiego), KMŚ (3 bramki Messiego), Puchar Króla (2 bramki Messiego. Dalej uważasz, że jego gole nic nie dały Barcelonie? A Casillas? Udane ME to chyba za mało dla bramkarza, żeby dostał ZP, nie sądzisz? : O W dodatku przegrał Zamorę z Valdesem w lidze hiszpańskiej, więc mistrzostwo hiszpanii nic mu nie daję. Pozdrawiam.

Simi
07-07-2012, 12:15
Messi - król strzelców ligi hiszpańskiej, król strzelców ligi mistrzów + pobity rekord najwięcej strzelonych bramek w sezonie. Zdobyte trofea: SP Hiszpanii (3 bramki Messiego), SP Europy (1 bramka Messiego), KMŚ (3 bramki Messiego), Puchar Króla (2 bramki Messiego. Dalej uważasz, że jego gole nic nie dały Barcelonie? A Casillas? Udane ME to chyba za mało dla bramkarza, żeby dostał ZP, nie sądzisz? : O W dodatku przegrał Zamorę z Valdesem w lidze hiszpańskiej, więc mistrzostwo hiszpanii nic mu nie daję. Pozdrawiam.

Karpek, miałeś tu nie pisać : /

jesteś tak ***** zaślepiony Messim, że nic poza nim nie widzisz. ZP w 2010 za co dostał? Może i miał najlepszy sezon, ale patrząc obiektywnie Iker dał o wiele więcej klubowi jak i drużynie narodowej w tym sezonie.

jakby grał gdzie indziej, też przyznałbym mu ZP, lawl. Messi ulubiencem dziennikarzynek wiec wiadomo kto ją dostanie.

Mario Trollotelli
07-07-2012, 12:40
#up
jakby grał gdzie indziej to tez przyznalbym ZP Messiemu, lawl ;];];] Zgadnij dlaczego Messi jest ulubiencem dziennikarzynek, a nie Ronaldo ;];];]

#

jesteś tak ***** zaślepiony Messim, że nic poza nim nie widzisz. ZP w 2010 za co dostał? Może i miał najlepszy sezon, ale patrząc obiektywnie Iker dał o wiele więcej klubowi jak i drużynie narodowej w tym sezonie.
"on zrobił więcej dlatego mu się należy" - zajebiste masz argumenty, naprawdę. Piszesz o zaślepieniu, a sam chcesz, żeby Casillas dostał ZP. Dlaczego? Bo kibicujesz Realowi, też mogę tak napisać. XD

Midq
07-07-2012, 15:06
#up
jakby grał gdzie indziej to tez przyznalbym ZP Messiemu, lawl ;];];] Zgadnij dlaczego Messi jest ulubiencem dziennikarzynek, a nie Ronaldo ;];];]

#

"on zrobił więcej dlatego mu się należy" - zajebiste masz argumenty, naprawdę. Piszesz o zaślepieniu, a sam chcesz, żeby Casillas dostał ZP. Dlaczego? Bo kibicujesz Realowi, też mogę tak napisać. XD

a ty chcesz zeby dostal messi bo kibicujesz barcelonie, co messi w tym sezonie zrobil, barca nic nie wygrala(nie liczac pomniejszych puharkuw). real ma mistrza, hiszpania ma mistrza i to głównie dzieki ikerowi wiec odpowiedz jest prosta

ManiQ
07-07-2012, 15:12
('.^)\/,,
hah : D tak samo pomyslalem,ze to karpek gdy ten syf przeczytalem.

@top
Zlota Pilka dla Ikera bezie mu pasowala do zlotych rekawic,hehe.

Mario Trollotelli
07-07-2012, 15:19
a ty chcesz zeby dostal messi bo kibicujesz barcelonie, co messi w tym sezonie zrobil, barca nic nie wygrala(nie liczac pomniejszych puharkuw). real ma mistrza, hiszpania ma mistrza i to głównie dzieki ikerowi wiec odpowiedz jest prosta
Napisalem co zrobil Messi w tym sezonie, czytaj wszystkie posty oki? Daj jakiś dowód, że Real ma mistrza dzięki Ikerowi, bo jakoś najmniej bramek puścił Valdes, hehe

('.^)\/,,
hah : D tak samo pomyslalem,ze to karpek gdy ten syf przeczytalem.
umiesz tylko napisać, że to syf, a w zadna dyskuje ze mna nie wejdziesz, bo wiesz, ze zostaniesz zniszczony dzieciaku XD

Daroo
08-07-2012, 13:08
no i co z tego ze messi jest krolem strzelcow hiszpanii jesli maja 2 miejsce?
no i co z tego ze messi jest krolem strzelcow lm jesli odpadli w polfinale??????

Mario Trollotelli
08-07-2012, 13:20
no i co z tego ze messi jest krolem strzelcow hiszpanii jesli maja 2 miejsce?
no i co z tego ze messi jest krolem strzelcow lm jesli odpadli w polfinale??????
ZP to nagroda DLA NAJLEPSZEGO PILKARZA, a nie dla pilkarza który zdobył najwięcej trofeów. Niektórzy nigdy tego nie zrozumieją, a ty jesteś tego przykładem półgłówku.

#down
ja pier*ole jaki ty pusty jesteś XDD

Daroo
08-07-2012, 13:25
Zdobyte trofea: SP Hiszpanii (3 bramki Messiego), SP Europy (1 bramka Messiego), KMŚ (3 bramki Messiego), Puchar Króla (2 bramki Messiego.
pozdro
po twoim wnioskowaniu rownie dobrze mozna dac zlota pilke huntelaarowi bo strzelil najwiecej goli w lidze

Midq
08-07-2012, 15:18
ZP to nagroda DLA NAJLEPSZEGO PILKARZA, a nie dla pilkarza który zdobył najwięcej trofeów. Niektórzy nigdy tego nie zrozumieją, a ty jesteś tego przykładem półgłówku.

najlepszy pilkarz to nie koniecznie ten kto strzelil najwiecej bramek tylko ten który prowadzi zespół swoją grą do zwyciestw, pilka nozna to sport zespolowy a nie indywidualny

Mario Trollotelli
08-07-2012, 15:25
najlepszy pilkarz to nie koniecznie ten kto strzelil najwiecej bramek tylko ten który prowadzi zespół swoją grą do zwyciestw, pilka nozna to sport zespolowy a nie indywidualny
ale ZP to nagroda indywidualna, a nie zespołowa. : ]

zreszta napisałem wcześniej co Messi zdobył w tym sezonie, poprowadził drużyne do zwycięstwa w SP Hiszpanii (3 bramki strzelone Realowi), SP Europy (bramka w finale), KMŚ (bramka w finale i dwie w półfinale) + Puchar Króla (2 bramki) - zdobył najwięcej trofeów w Europie w tym sezonie. Reszta tutaj (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1017323&postcount=6046)

Victorious Druid
09-07-2012, 04:43
Szkoda, że nigdy nie zauważą obrońcy lub bramkarza ;x sam Pele wypowiedział się, że Casillias za swoją karierę powinien otrzymać ZP i popieram go w 100%

Żeby nie było spinek, że wymyślam czy coś : http://sport.gadu-gadu.pl/5761593590794528305/pele-to-dobry-moment-by-nagrodzic-casillasa-zlota-pilka-fifa

Mario Trollotelli
09-07-2012, 12:02
Szkoda, że nigdy nie zauważą obrońcy lub bramkarza ;x sam Pele wypowiedział się, że Casillias za swoją karierę powinien otrzymać ZP i popieram go w 100%

Żeby nie było spinek, że wymyślam czy coś : http://sport.gadu-gadu.pl/5761593590794528305/pele-to-dobry-moment-by-nagrodzic-casillasa-zlota-pilka-fifa
Słuchaj się śmiesznego Pele. Jak ten dziadek ostatnio mówił, że Neymar jest lepszy od Messiego, bo boi się i wie, że ktoś jest już od niego lepszy, więc pierdoli co chwilę głupoty. xd

ManiQ
09-07-2012, 12:56
pierdoli co chwilę głupoty. xd
Tak jak ty XDD

@topic
Wiadomosc za krotka,bla,bla. Deschamps nowym selekcjonerem Francji.

_woto_
13-07-2012, 00:06
Co sie dzieje w Milanie xd:D:D:D:D

'Oxidosis'
13-07-2012, 00:46
A co ma się dziać, łgarzowi odbiło na starość, nie dość, że u siebie w kraju ma bardzo niską reputację, to przez konflikty prawne za wszelką cene chce zniszczyć coś, czego kibice mu na pewno nie wybaczą. Milan jest biedny, Milan nie przynosi zysku, a Berlusconi za wszelką cenę chcę wmówić nam, że stara się uregulować budżet. Ale czy to aby na pewno dobry sposób? Sprzedaż Silvy i Ibry to będzie gwozdz do trumny i tak juz niezbyt konkurencyjnego Milanu.

Jeżeli chodzi zaś o złotą piłkę, po co w ogóle toczyć dyskusję na temat trofeum, które dostanie Messi i które jest nic nie warte?

Azonka Banned v.2
13-07-2012, 04:18
Chce tylko powiedziec, ze nie udawajcie jakis mega pro elo znawcow, ktorzy dokladnie wiedza kto powinien dostac zlota pilke tylko pozwolcie, zeby wybraly to osoby, ktore sie bardziej znaja niz wy.

Baj.

Tetti
13-07-2012, 09:35
Chce tylko powiedziec, ze nie udawajcie jakis mega pro elo znawcow, ktorzy dokladnie wiedza kto powinien dostac zlota pilke tylko pozwolcie, zeby wybraly to osoby, ktore sie bardziej znaja niz wy.

Baj.

Połowa tych lamusów co tam głosuje w tej Złotej Piłce wie mniej niż niektórzy ludzie NAWET z tego forum

@top
Szkoda, że Ibra został sprzedany z Milanu. Bardzo go lubię, nie wiem kto będzie teraz u Rossonerich bramki strzelał. 5

Krulowiec
13-07-2012, 10:02
Nie wierze, że sprzedali Ibre. Jak dla mnie po tym co zobaczyłem na Euro bardzo dobry zawodnik, a do jakiego klubu? Czy jeszcze nie było transferu ?

Tetti
13-07-2012, 10:11
Do PSG. ~65 milionów za Ibre i Thiago Silvę..

ManiQ
13-07-2012, 11:00
Oxi
No to sie dzieje, przez 2 lata sprzedaliscie Pirlo,Ibre,Silve- prawie jak w Arsenalu.
Berlusconi mowil, ze w ciagu tych dwoch lat uda mu sie zaoszczedzic 150mln o.o

'Oxidosis'
13-07-2012, 13:23
Spokojnie... nie ma jeszcze oficjalnej informacji, ale wszystko zanosi się ku temu. Fakt, przy ewentualnej sprzedaży w/w zawodników Milan zaoszczędzi 170 mln, bo oprócz pieniędzy z samej sprzedaży, nie będzie zobowiązany do płacenia corocznej pensji, która przecież w obu przypadkach jest ogromna ( Ibrahimovic inkasuje z klubowej kasy 12 mln euro rocznie ). To jest fakt, którego kwestionować nie możemy, ale co na to kibice, których problemy finansowe Berlusconiego obchodzą tyle, co mnie zeszłoroczny śnieg? Klub stacza się na dno, nie rozumiem tylko, dlaczego człowiek, który wyrobił temu klubowi ogromną markę, za wszelką cenę stara się go zniszczyć, zamiast odsprzedaż chociaż część udziałów. Być może sprzedaż dwóch filarów została by wybaczona, gdyby kibice mieli pewność, że pieniądze uzyskane z ich sprzedaży będą gwarancją na odbudowę zespołu, ale sam Berlusconi mówi o łataniu dziury budżetowej, także Milanello w przyszłym sezonie może przygotować się na prawdziwe piekło na stadionach, bądź też jego braku, bo ponoć kibice już żądają zwrotu pieniędzy za zakupione karnety hehe.

scorviel
14-07-2012, 19:26
ibrahimowidz to stary dziod i ledwo co grał w pilkle na juro tutauzynt end twelv nie podniecajcie sie nim heh ehe he he he

SedaN*
14-07-2012, 19:33
ibrahimowidz to stary dziod i ledwo co grał w pilkle na juro tutauzynt end twelv nie podniecajcie sie nim heh ehe he he he

słabo bywało lepiej, ćwicz dalej

Midq
15-07-2012, 16:40
słabo bywało lepiej, ćwicz dalej

scorviel hce trolowac jak ja ale jednag nie ten level sory dzieciak pocwicz elo breko raz dwa

#top
berlusconi se najebal dlugów na dziwkach i alfonsi go gonia hajs wiec sella zawodnikow proste, paymenty najebal;]

ciiq
16-07-2012, 14:18
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ekstraklasa-gks-katowice-dolacza-do-elity-polonia-,1,5189947,wiadomosc.html

japierdole, polska pilka jest popierdolona XD
szkoda PB, ze do II nie spadnie ;c

Axelo .
19-07-2012, 13:01
Stal Rzeszów 1:2 Zagłębie Sosnowiec.

Szkoda przegranej, pomijam obsraną organizację sektoru gości na stadionie zagłębia bo 1 gwizdek usłyszeliśmy jeszcze w przejściu a ja wszedłem na stadion w 43 minucie. Strasznie marny doping zagłębia, podobno potęga a ich młyn przekrzyczeliśmy połową naszego. Nasza ekipa to około 300 osób z czego 4 fury z Ruchu, 4 z Widzewa oraz 6 osób ze Sparty Praga (2 fota ekipa po lewej w czarnych kurtkach).

http://www.ufast.eu/pics/1474144.jpg
http://www.ufast.eu/pics/7212475.jpg
http://www.ufast.eu/pics/7070527.jpg

.Animal.
19-07-2012, 13:05
Stal Rzeszów 1:2 Zagłębie Sosnowiec.

Szkoda przegranej, pomijam obsraną organizację sektoru gości na stadionie zagłębia bo 1 gwizdek usłyszeliśmy jeszcze w przejściu a ja wszedłem na stadion w 43 minucie. Strasznie marny doping zagłębia, podobno potęga a ich młyn przekrzyczeliśmy połową naszego. Nasza ekipa to około 300 osób z czego 4 fury z Ruchu, 4 z Widzewa oraz 6 osób ze Sparty Praga (2 fota ekipa po lewej w czarnych kurtkach).

http://www.ufast.eu/pics/1474144.jpg
http://www.ufast.eu/pics/7212475.jpg
http://www.ufast.eu/pics/7070527.jpg

Nasz młyn został przeniesiony gdybyś chciał wiedzieć

Sweetka
20-07-2012, 14:18
Axelo , szkoda ze na derbach na waszym stadionie nie byliscie tak glosno.

Simi
21-07-2012, 12:26
http://www.sport.pl/celebrities/1,96810,12168290,ESPN__Borussia_odrzucila_oferte_C helsea_za_Lewandowskiego.html?utm_source=facebook. com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport

hehs, polak to od razu trzeba wyzyskać, słaba pensja, należnej podwyżki szwaby nie chca dać, dobrą kase chelsea dawała ale za mało ;] niech posiedzi troche, rozwinąc mu się nie dać bo po co

Leonidaas
24-07-2012, 17:59
Axelo a wy niby dopingujecie coś na stadionie u siebie? Jak na piłce tak i na żużlu.

\/
Słabawy młyn ale może być:)

Axelo .
24-07-2012, 22:21
#up
http://www.youtube.com/watch?v=s4QUuS-30Ns

Axelo , szkoda ze na derbach na waszym stadionie nie byliscie tak glosno.

Szkoda że pejsovia boi się grać na swoim stadionie i musi u nas. :(

.Animal.
26-07-2012, 11:23
No to dziś rusza piłka nożna na IO.Hiszpania vs Japonia i Egipt vs Brazylia, najciekawsze mecze dzisiaj.Po wypadnięciu z czołowej 10 rankingu Brazylia sięgnie po złoto, srebro dla Urugwaju, a brąz Hiszpania.

kukers
27-07-2012, 14:51
#up
http://www.youtube.com/watch?v=s4QUuS-30Ns

Szkoda że pejsovia boi się grać na swoim stadionie i musi u nas. :(

Wszystkie derby dostajecie w dupe wiec morda/ ŁKS

^Gpiotras~
04-08-2012, 23:56
http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1497641,przemalowali-logo-biedronki-przy-manufakturze-zamiast,3,3174163,id,t,nk,zid.html#galeria

Hmmm. Łódź : P.

Daroo :(
05-08-2012, 09:48
oro3MpQBacU
barcelona juz trenuje do sezonu ;]

SedaN*
05-08-2012, 11:07
oro3MpQBacU

czyli okres przygotowawczy wykorzystany w 100% XDDDDDD

Krulowiec
05-08-2012, 11:35
Mistrzowska gra aktorska :D

KaZeK
05-08-2012, 12:54
Bardzo silny ten wiatr.

Leonidaas
05-08-2012, 13:39
Dzień wcześniej musiał się najebać:)

Mario Trollotelli
05-08-2012, 15:08
A tu jak zwykle więcej hejterów Barcelony niż kibiców swoich klubów. Sedan - dlaczego nie napisałeś posta po żadnym z ostatnich trzech przegranych meczy Chelsea, tylko dopiero teraz się odezwałeś? Krulowiec tak samo. btw. jak to jest przegrać z gorszą o kilka klas Benficą 5:2, gdy dwa miesiące wcześniej wygrywa się ligę hiszpańską, a wcześniej z Barceloną na Camp Nou?

oro3MpQBacU
Nie wiem kim jesteś, kojarzę cię tylko z hejtowania Barcelony, ale wszedłem na twój profil i wszystko okazało się jasne.

Data urodzenia
February 4, 1996 (16)

Co do samego faulu Sancheza. Obejrzyjcie sobie jeszcze raz powtórkę tej sytuacji. Po pierwsze, zaraz po poślizgnięciu Alexis wstawał i ruszał do piłki. A dwa, nie podnosił ręki, czy łapał się za kostkę. No chyba, że uważacie, że powinien podejść do sędziego i powiedzieć, że on się tylko poślizgnął. Jeżeli tak, to gratuluję myślenia.

#down
Jak obejrzałeś tylko ten filmik od daro czy jak mu tam, to nawet się nie wypowiadaj.

Krulowiec
05-08-2012, 15:21
Nie wiem jak to jest przegrać, nigdy nie zagram przeciwko Benfice :D
Poza tym ślepy jesteś czy jak? Gdzie on się poślizgnął ? XDD Ewidentnie chciał wymusić faul.

05-08-2012, 17:11
A tu jak zwykle więcej hejterów Barcelony niż kibiców swoich klubów. Sedan - dlaczego nie napisałeś posta po żadnym z ostatnich trzech przegranych meczy Chelsea, tylko dopiero teraz się odezwałeś? Krulowiec tak samo. btw. jak to jest przegrać z gorszą o kilka klas Benficą 5:2, gdy dwa miesiące wcześniej wygrywa się ligę hiszpańską, a wcześniej z Barceloną na Camp Nou?

Nie wiem kim jesteś, kojarzę cię tylko z hejtowania Barcelony, ale wszedłem na twój profil i wszystko okazało się jasne.

Co do samego faulu Sancheza. Obejrzyjcie sobie jeszcze raz powtórkę tej sytuacji. Po pierwsze, zaraz po poślizgnięciu Alexis wstawał i ruszał do piłki. A dwa, nie podnosił ręki, czy łapał się za kostkę. No chyba, że uważacie, że powinien podejść do sędziego i powiedzieć, że on się tylko poślizgnął. Jeżeli tak, to gratuluję myślenia.

wole miec 16 lat niz 20 i byc takim debilem xd
przeciez tu nie ma co gadac symulowal i tyle i nie bron tej swojej marnej barcy

Mario Trollotelli
05-08-2012, 18:22
wole miec 16 lat niz 20 i byc takim debilem xd
przeciez tu nie ma co gadac symulowal i tyle i nie bron tej swojej marnej barcy
I właśnie to miałem na myśli. Typowy gimb do którego nie docierają żadne argumenty i jedyne co umie to zwyzywać i napisać, że to on ma rację, "bo tak". Teraz wejdź na youtube, poszukaj podobnych filmików jak ten ostatni i bądź fajny wśród reszty zakompleksionych zazdrośników. :)

#down
tak, symulują wszędzie w Barcelonie, Realu, MU, Chelsea, ale niektórzy widzą tylko symulacje w Barcelonie. Powód? Zazdrość spowodowana ostatnimi latami sukcesów Barcy. Ciekawe czemu ta cała nagonka zaczęła się akurat wtedy jak przyszedł Guardiola i tą Barcelone zaczęto nazywać za najlepszy zespół w historii, hehe I dlaczego najwięcej do powiedzenia mają "kibice RM, MU, Chelsea i reszty drużyn które w tych latach dostały w dupę od Barcelony w LM, hehe Skończy się dominacja Barcelony (ale jeszcze nie prędko), to skończy się napinka zazdrośników typu sedan ;];];]

How about drink
05-08-2012, 19:33
I właśnie to miałem na myśli. Typowy gimb do którego nie docierają żadne argumenty i jedyne co umie to zwyzywać i napisać, że to on ma rację, "bo tak". Teraz wejdź na youtube, poszukaj podobnych filmików jak ten ostatni i bądź fajny wśród reszty zakompleksionych zazdrośników. :)

ziomeq nie pierdol widac dobrze hehe ahaha ale to pilka w kazdej druzynie tak symylujom hehe ;]

'Oxidosis'
05-08-2012, 23:19
Wypominanie meczow przygotowawczych jest dla mnie smieszniejsze anizeli ta cala spina. Co z tego, ze Benfica odniosla zwyciestwo nad Realem 5:2, skoro okres letni polega w duzej mierze na testowaniu oraz wprowadzanie mlodych do gry. Zarowno dla klubow jak i trenera porazka w takim meczu nic nie znaczy, a jestem pewien, ze gdyby Mourinho uparl sie na zwyciestwo to by je po prostu odniosl.

Swoja droga, jeszcze nie spotkalem sie ze slowami ze obecna Barcelona to najlepsza druzyna w historii, no chyba ze owe slowa wypowiadane byly przez ludzi zapatrzonych ten klub. Wedlug ekspertow obecna Barcelona moze byc co najwyzej porownywalna do Milanu za najlepszych czasow Sacchiego na lawce trenerskiej.

Mario Trollotelli
06-08-2012, 00:27
Swoja droga, jeszcze nie spotkalem sie ze slowami ze obecna Barcelona to najlepsza druzyna w historii
To zacznij czytać więcej newsów, nie tylko te na stronie Milanu. O najlepszej w historii Barcelonie mówił m.in. Ferguson (http://www.sport.pl/sport/1,65025,9685718,Liga_Mistrzow__Ferguson__Najlepsza _w_historii_Barcelona.html) po przegranym 3:1 finale LM.

Wedlug ekspertow obecna Barcelona moze byc co najwyzej porownywalna do Milanu za najlepszych czasow Sacchiego na lawce trenerskiej.
Hahaha. Dlaczego mnie nie dziwi, że to akurat napisałeś ty - kibic Milanu?
"Wedlug ekspertow" - chyba według takich ekspertów jak ty. xd

Sam nie będę porównywał tamtego Milanu z dzisiejszą Barceloną, bo nie było mnie w tamtych czasach i chuja mam do powiedzenia, ale porównując trofea Sacchiego z Guardiolą, Barcelona zdobyła ich prawie 2x więcej w tym samym czasie. Jeżeli chodzi o grę to wątpię, że kiedykolwiek istniał zespół który grał efektywniejszą a zarazem piękniejszą piłkę od Barcy Guardioli.

'Oxidosis'
06-08-2012, 01:16
To zacznij czytać więcej newsów, nie tylko te na stronie Milanu. O najlepszej w historii Barcelonie mówił m.in. Ferguson (http://www.sport.pl/sport/1,65025,9685718,Liga_Mistrzow__Ferguson__Najlepsza _w_historii_Barcelona.html) po przegranym 3:1 finale LM.
.

Piłka nożna to moja pasja, dlatego nie ograniczam się tylko do stron związanych z Milanem. Raczej korzystam ze stron zagranicznych. Dziwi mnie tylko fakt, że wyciągasz wnioski, które przecież bardziej pasują do Ciebie ( Równie dobrze mogę napisać, że ograniczasz się do stron związanych z liga hiszpańską, bo jak sam kiedyś napisałeś, nie bardzo interesujesz się innymi ligami ).

O najlepszej historii Milanu mówił Benitez, ale nie będę się licytował, bo nie takich ekspertów miałem na myśli.

Hahaha. Dlaczego mnie nie dziwi, że to akurat napisałeś ty - kibic Milanu?
"Wedlug ekspertow" - chyba według takich ekspertów jak ty. xd

Napisałem, że według piłkarskich ekspertów, którzy się tym zajmują, więc nie wiem jaki związek ma to, że jestem kibicem Milanu, skoro to nie moja opinia.

Sam nie będę porównywał tamtego Milanu z dzisiejszą Barceloną, bo nie było mnie w tamtych czasach i chuja mam do powiedzenia, ale porównując trofea Sacchiego z Guardiolą, Barcelona zdobyła ich prawie 2x więcej w tym samym czasie. Jeżeli chodzi o grę to wątpię, że kiedykolwiek istniał zespół który grał efektywniejszą a zarazem piękniejszą piłkę od Barcy Guardioli.

Porównywanie ilości zdobytych trofeum w tych czasach, a w tamtych czasach, to jak porównywanie zimy z latem. Piękno Katalońskiego futbolu potrafiłem dostrzec do momentu, w którym mi po prostu obrzydł, znudził. Wyuczone schematy, piłkarze grający jak roboty - zilustrowane przeciwieństwo Milanu Sacchiego, Milanu, który może i nie potrafił stworzyć sobie takiej przewagi w posiadaniu piłki jak Barcelona, to jednak w każdym następnym meczu potrafił zaskoczyć swoją nieprzewidywalnością i geniuszem. I wcale nie widzę tu zawiści czy zazdrości.

SedaN*
06-08-2012, 11:49
Sedan - dlaczego nie napisałeś posta po żadnym z ostatnich trzech przegranych meczy Chelsea, tylko dopiero teraz się odezwałeś?

Jakbyś nie zauważył bardzo rzadko piszę wyniki z meczy The Blues, jedynie z tych ważniejszych, które mógł ktoś z was obejrzeć, aby podyskutować na ten temat, wymienić poglądy. Nie widzę sensu pisania wyników meczy towarzyskich, których i tak pewnie nikt nie oglądał :) barcelonie rok temu sezon nie wyszedł to musi zwiększyć intensywność padania na ziemię ;D rozumiem jeden gracz w zespole, no dobra może mieć taki charakter, ale jeżeli robi to więcej graczy to chyba coś jest na rzeczy.

Chelsea i reszty drużyn które w tych latach dostały w dupę od Barcelony w LM, hehe Skończy się dominacja Barcelony (ale jeszcze nie prędko), to skończy się napinka zazdrośników typu sedan ;];];]

http://i49.tinypic.com/6gai6e.jpg

i z tego co pamiętam to w historii i chociażby ostatnie 5 meczy są na korzyść Chelsea. Trochę błędna hipoteza mojej zazdrości, może po prostu za dużo się kładą na ziemie i mają pomoc od sędziów?

Azonka Banned v.2
06-08-2012, 13:20
Moim zdaniem to co mogla wygrac przez ostatnie lata Barcelona wygrala Hiszpania.

Rownie dobrze Barcelona mogla wygrac 3x LM pod rzad tak jak Hiszpania trzy ostatnie wielkie turnieje przegrac.

Dla mnie graja identyczna pilke.

Axelo .
06-08-2012, 13:29
Stal Rzeszów 0;0 Olimpia Elbląg.

Liczba dupy nie urywała, liczyłem na więcej. Co do dopingu był dobry jak na II ligę i ilość kibiców, zamieszczam filmik z dopingu.
http://www.youtube.com/watch?v=jOQTK6fK0DQ

Mario Trollotelli
06-08-2012, 17:24
Porównywanie ilości zdobytych trofeum w tych czasach, a w tamtych czasach, to jak porównywanie zimy z latem.
Masz rację. Dzisiaj trudniej o puchary. Kiedyś rozgrywki o Puchar Mistrzów były dużo łatwiejsze dla klubów takich jak RM, Milan, bo panowały inne zasady. Kilkadziesiąt lat temu wygranie ligi mistrzów kilka razy pod rząd nie było nieosiągalne. Dopiero zainicjowanie Ligi Mistrzów w sezonie 1991/1992 uczyniło Puchar Europy rozgrywkami prawdziwie konkurencyjnymi, trudniejszymi. Od tamtej pory nikt nie obronił LM. Wyobrażasz sobie by jakiś klub w dzisiejszych czasach wygrał Ligę Mistrzów 2, a co dopiero 3x pod rząd? Poczytaj sobie historię tych rozgrywek i zobacz jakie śmieszne zespoły i z jakich krajów rywalizowały z najlepszymi w tamych czasach. Nie ma co porównynać bo zapewne tamten Milan w dzisiejszych czasach nie osiągnął by nawet połowy tego w Europie co wtedy.

Wyuczone schematy, piłkarze grający jak roboty - zilustrowane przeciwieństwo Milanu Sacchiego, Milanu, który może i nie potrafił stworzyć sobie takiej przewagi w posiadaniu piłki jak Barcelona, to jednak w każdym następnym meczu potrafił zaskoczyć swoją nieprzewidywalnością i geniuszem.
I właśnie o to chodzi, że Barcelona już przez tyle lat dominuję jednym stylem gry, przeciwnicy dokładnie wiedzą jak Barca zagra a i tak większość dostaje w pizde, a dają radę tylko nieliczni i jedyna dobra taktyka na Barcelone to autobus i gra z kontry (przykład Inter, Chelsea) bo w otwartej grze nikt nie da rady.

i z tego co pamiętam to w historii i chociażby ostatnie 5 meczy są na korzyść Chelsea.
Może i tak, ale przypomnij sobie półfinał z 09, bramke Iniesty i potem płacz, że to przez sędziów. Jestem pewien, że gdyby Iniesta wtedy nie trafił, to nikt by nie pierdolił o żadnych sędziach tak jak ty co chwilę

może po prostu za dużo się kładą na ziemie i mają pomoc od sędziów?
nudny się już robisz, twój jedyny argument to tylko "sędziowie", zmień już może płytę kibicu zespołu który sukcesy i sławę zawdzięcza jedynie miliardom abramowicza.

Dla mnie graja identyczna pilke.
Hiszpania tylko się opiera na systemie Barcelony (dzięki któremu zawdzięczają ostatnie sukcesy), ale to jednak dwa różne style.

SedaN*
06-08-2012, 17:51
nudny się już robisz, twój jedyny argument to tylko "sędziowie", zmień już może płytę kibicu zespołu który sukcesy i sławę zawdzięcza jedynie miliardom abramowicza.

przecież ja nawet nie użyłem argumentu sędziów, po co miałbym go używać skoro barcelona nawet z nimi przegrała? zobacz wyżej argumenty i naucz się czytać ze zrozumieniem przy okazji, napisałem po prostu za co nienawidzimy barcelony, bo ty wciąż uważasz, że za to, że zazdrościmy im według ciebie "najlepszego zespołu w historii".

sukcesy i sławę zawdzięcza jedynie miliardom abramowicza - a no tak bo barcelona jest biedna i wcale nie wydaje milionów na transfery, wcale ;P śmieszne argumenciki

ciiq
06-08-2012, 18:01
@wszyscy jstescie glupi XD barca gra mega nudno ale skutecznie i nie wiem o chuj sie napinacie :D::DD:

Mario Trollotelli
06-08-2012, 20:18
sukcesy i sławę zawdzięcza jedynie miliardom abramowicza - a no tak bo barcelona jest biedna i wcale nie wydaje milionów na transfery, wcale ;P śmieszne argumenciki
Barcelona wydaje tyle ile powinna wydawać, podobnie co reszta najlepszych klubów. Obecnie w 25 osobowej kadrze jest 17 wychowanków i już teraz Vilanova jakby chciał to mógłby grać składem złożonym z samych canteranos. : )
Prawda jest taka, że Barca gdyby teraz przestała robić transfery to nadal byłaby jednym z lepszych zespołów, bo ma najlepszą szkółkę na świecie, a twoje Chelsea bez pieniążków Abramowicza byłoby może jedynie jednym ze średniaków ligi angielskiej a o lidze mistrzów mogłaby zapomnieć. ;]

Zarexoholik?
06-08-2012, 23:19
Powinien zmienić dyscyplinę z piłki nożnej na nurkowanie, nawet bez sprzętu mu to wychodzi.

Lewy
07-08-2012, 20:05
W kalendarzu Łęczna, Szczecin i Kielce :)

ciiq
09-08-2012, 22:03
ma kogo potencjalnie mzoe trafic legia i slask :D:D:D:

@DOWN
spier*alaj palo :)))))))

kukers
09-08-2012, 23:07
ma kogo potencjalnie mzoe trafic legia i slask :D:D:D:

Legia na FC Zagłada Oświęcim a Sląsk na Potok Zimna Woda

ciiq
11-08-2012, 12:52
Jak to mozliwe ze slask jest mistrzem???

.Animal.
11-08-2012, 12:59
Jak to mozliwe ze slask jest mistrzem???

Nasza liga jest tak słaba że Śląsk mistrza zdobył

ciiq
11-08-2012, 22:14
to wiem ale oni sa slabsi niz poziom tej ligi XDDDDDDD

SedaN*
11-08-2012, 23:12
to wiem ale oni sa slabsi niz poziom tej ligi XDDDDDDD

no to jakim cudem ją wygrali? sam sobie zaprzeczasz

Tetti
12-08-2012, 08:40
Pieniądze nie grają. Mimo, że Zlatan 2 bramki, PSG remis ;]

_woto_
12-08-2012, 20:16
Bardzo ladny mecz w wykonaniu nowych nabytkow Arsenalu i 4:0 pewne.

Mikiel SZN
14-08-2012, 09:39
Teraz będę widywany na Łazienkowskiej, gdyż zmieniłem miejsce zamieszkania na Warszawe :)

Lagga v3
14-08-2012, 19:31
Teraz będę widywany na Łazienkowskiej, gdyż zmieniłem miejsce zamieszkania na Warszawe :)

http://iv.pl/images/29665351440110893334_thumb.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=29665351440110893334.jpg)

Lewy
15-08-2012, 00:28
A z nudów napiszę :)

11.08.2012 1/16PP Bogdanka Łęczna - Lechia Gdańsk 1:2

Ogółem mecz bez historii.Ja wyruszam na wyjazd już chwilę po 22 dnia poprzedniego do znajomego na nockę (nie spaliśmy nic). Przed 3 rano zastaje nas konkretna ulewa na wyjściu ale po 3 minutach ustaje i podczas marszu na przystanek ludzie się gapili na nas jak na idiotów (bo przecież nie pada a my mokrzy) ;).Na zbiórkę docieramy o 3:30 by chwilę po czwartej wyruszyć w długą podróż do Łęcznej.Ja usnąłem tak jak kumpel już po odjeździe i obudziłem się na autostradzie.Wypijając już piwo znowu zasnąłem (ach ta nieprzespana nocka) :).Pobudka w Płońsku gdzie już czeka na nas postój przy Biedronce, KFC i Wild Bean Cafe (Kto mieszka tam bądź przejeżdżał wie co to za miejsce).Zakupy zrobione,w międzyczasie jeden z uczestników podróży otrzymuje mandat 500zł za obszczanie jakiejś metalowej budy :).Gdy już mamy zamiar odjeżdżać milicja wraz z tajniakami łapię drugą osobę z autokaru wręczając jej kwitek -200zł za skitranie dwóch flaszek do Plecaka z biedronki (Wyborowa smakowa - a szkoda bo za tą kasę to jeszcze mogli nam popite przynieść :) ).Do Łęcznej już nic ciekawego się nie wydarzyło.No może po za zatrzymaniem nas w szczerym polu na postój.W tym miejscu muszę nadmienić że Polska wschodnia to jest bieda - widoki to potwierdzają niestety.Pod stadionem meldujemy się 2 godziny przed meczem.Wejście szybkie i oczekiwanie na mecz.Doping kuleje strasznie ale gdy dojeżdża na 2 połowę autami pozostała grupa to coś tam się rusza.Piłkarze po dogrywce wygrywają 2:1 i to na tyle ze stadionu.Wyjście też bardzo szybkie.Po zapakowaniu się autokarów ruszamy w drogę powrotną do Gdańska.Oczywiście na stacji ma miejsce dalsze pasowanie.O 4 rano meldujemy się w Gdańsku.Wyjazd trwał 24 godziny (Dla mnie 30).

Podsumowując.W Łęcznej melduje się 198 osób wesołej ekipy wyjazdowej, która jeździ za swoim klubem zawsze i wszędzie.Teraz do Szczecina a potem do Kielc, gdzie mamy zostać wpuszczeni :)

http://m.ak.fbcdn.net/a4.sphotos.ak/hphotos-ak-ash4/s720x720/430350_305745232856773_2022453303_n.jpg

@down
Bardzo mi miło że się podobała i zmieniła twoje życie :)

How about drink
15-08-2012, 12:36
A z nudów napiszę :)

11.08.2012 1/16PP Bogdanka Łęczna - Lechia Gdańsk 1:2

Ogółem mecz bez historii.Ja wyruszam na wyjazd już chwilę po 22 dnia poprzedniego do znajomego na nockę (nie spaliśmy nic). Przed 3 rano zastaje nas konkretna ulewa na wyjściu ale po 3 minutach ustaje i podczas marszu na przystanek ludzie się gapili na nas jak na idiotów (bo przecież nie pada a my mokrzy) ;).Na zbiórkę docieramy o 3:30 by chwilę po czwartej wyruszyć w długą podróż do Łęcznej.Ja usnąłem tak jak kumpel już po odjeździe i obudziłem się na autostradzie.Wypijając już piwo znowu zasnąłem (ach ta nieprzespana nocka) :).Pobudka w Płońsku gdzie już czeka na nas postój przy Biedronce, KFC i Wild Bean Cafe (Kto mieszka tam bądź przejeżdżał wie co to za miejsce).Zakupy zrobione,w międzyczasie jeden z uczestników podróży otrzymuje mandat 500zł za obszczanie jakiejś metalowej budy :).Gdy już mamy zamiar odjeżdżać milicja wraz z tajniakami łapię drugą osobę z autokaru wręczając jej kwitek -200zł za skitranie dwóch flaszek do Plecaka z biedronki (Wyborowa smakowa - a szkoda bo za tą kasę to jeszcze mogli nam popite przynieść :) ).Do Łęcznej już nic ciekawego się nie wydarzyło.No może po za zatrzymaniem nas w szczerym polu na postój.W tym miejscu muszę nadmienić że Polska wschodnia to jest bieda - widoki to potwierdzają niestety.Pod stadionem meldujemy się 2 godziny przed meczem.Wejście szybkie i oczekiwanie na mecz.Doping kuleje strasznie ale gdy dojeżdża na 2 połowę autami pozostała grupa to coś tam się rusza.Piłkarze po dogrywce wygrywają 2:1 i to na tyle ze stadionu.Wyjście też bardzo szybkie.Po zapakowaniu się autokarów ruszamy w drogę powrotną do Gdańska.Oczywiście na stacji ma miejsce dalsze pasowanie.O 4 rano meldujemy się w Gdańsku.Wyjazd trwał 24 godziny (Dla mnie 30).

Podsumowując.W Łęcznej melduje się 198 osób wesołej ekipy wyjazdowej, która jeździ za swoim klubem zawsze i wszędzie.Teraz do Szczecina a potem do Kielc, gdzie mamy zostać wpuszczeni :)

http://m.ak.fbcdn.net/a4.sphotos.ak/hphotos-ak-ash4/s720x720/430350_305745232856773_2022453303_n.jpg

Cool story, changed my life
@ build na ad amumu?

Goldi
15-08-2012, 17:22
Ja tu się rzadko loguję ale odwiedzam ten dział i powiem ci Lewy że serio interesuje mnie to co piszesz o wyjazdach ;p

_woto_
15-08-2012, 20:37
Oficjalna witryna Kanonierów potwierdziła, że Arsenal i Manchester United uzgodniły warunki transferu, na zasadzie którego Robin van Persie dołączy do ekipy Czerwonych Diabłów.

Już jutro Holender uda się do klubu z Manchesteru, by ustalić warunki kontraktu i przejść testy medyczne.

Więcej informacji niebawem.

----------
Mowil, ze nie zostanie w PL jak bedzie odchodzil :<

@edit
W tym sezonie mogla byc (i nadal jest) okazja na zdobycie trofeum. Wieksza ofc bylalby gdyby zostal. Najbardziej denerwuje mnie to, ze zapowiadal, ze nie przejdzie do klubu z Premier League...

SedaN*
15-08-2012, 21:13
Beka z Robina, ale w sumie chyba chce coś w końcu wygrać :S no bo spójrzmy prawdzie w oczy..

.Animal.
15-08-2012, 22:19
To co Arsenal w następnym sezonie wita Lige Europy

SedaN*
15-08-2012, 22:40
tak po za tym to dobry kapitan

kukers
15-08-2012, 22:42
Resovia - Unia Tarnow 4 : 1 ladny meczyk , ladne zwyciestwo i prowadzenie w tabeli , szkoda tylko ze nie na swoim stadionie ; /

Axelo .
16-08-2012, 01:42
Stal Rzeszów 4:1 Puszcza Niepołomice.
Piękny mecz, 2 autokary kibiców i kilka aut, ok. 170 osób. resovia na naszym stadionie również 4;1, cwane garby zostawiły puste krzesełka między sobą żeby dać złudzenie większej liczby. Na swojej stronie napisali że mieli 1500 osób, dla porównania:

Nasze 1200:
http://stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2012_jesien/2012.08.04_olimpia_elblag_vs/img_6388.jpg

ich "1500"
http://zapodaj.net/images/40963878756c6.jpg

_woto_
16-08-2012, 10:04
To co Arsenal w następnym sezonie wita Lige Europy

W tamtym sezonie mial witac spadek po kleskach na poczatku sezonu :confused:

kukers
16-08-2012, 20:24
S resovia na naszym stadionie również 4;1, cwane garby zostawiły puste krzesełka między sobą żeby dać złudzenie większej liczby. Na swojej stronie napisali że mieli 1500 osób, dla porównania:

http://i47.tinypic.com/16blm5l.jpg

Buziaki dla zydowkich pejsow ze stali :*

Lewy
17-08-2012, 22:22
Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 4:0
Piast Gliwice - Górnik Zabrze 1:2

Ciekawie się zaczyna

_woto_
18-08-2012, 18:17
Brawo Song w Barsie :confused::confused:

Mario Trollotelli
18-08-2012, 20:29
I dobrze zrobił, przynajmniej zdobędzie jakieś tytuły.

#down
Fabregas też miał ciągle siedzieć na ławce, a zagrał ponad w połowie spotkań. Z Songiem będzie tak samo.

kukers
18-08-2012, 20:52
I dobrze zrobił, przynajmniej zdobędzie jakieś tytuły.

Zdobedzie sukcesy siedzac na lawce bo raczej Busquetsa(? ch*j wie jak sie to pisze) z podstawowego skladu nie wygryzie...

Old Shidishi
19-08-2012, 11:10
A kto powiedzial ze bedzie musial go wygryzc? Vilanova chce go wyprobowac rowniez jako srodkowego obronce :)

Simi
19-08-2012, 12:07
współczuje kibicom Arsenalu, tak zjebanej polityki transferowej nie widziałem jeszcze

kukers
20-08-2012, 20:20
Widze ze Lechia zamierza kontynuowac forme z poprzedniego sezonu...

Mario Trollotelli
24-08-2012, 11:17
http://i46.tinypic.com/d4o43.png

Simi
24-08-2012, 11:38
Valdes - obecnie najlepszy bramkarz na świecie i tylko halowce i zazdrośnicy temu zaprzeczą. Ty dałeś przereklamowanego Casillasa który w ciągu ostatnich lat popełnił 10x więcej błędów niż Victor. W Reprze ostatnio robi takie kiksy, że aż się śmiać chcę. Valdes w ostatnich 3 latach zdobywał Zamore. Zaraz napiszesz, że to dzięki obrońcom, hehe.
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/08/b7f91a329703d8c6798562af6060feda.gif?1345761625
*****, rzeczywiscie. :D

http://i45.tinypic.com/2nnfc.jpg
czy to czasem nie spalony? nie pamietam co się liczy, czy ulozenie ciala czy nog (stop)

jakieś forum Barcy

Nie chłopaki, Valdes nie jest najlepszym bramkarzem na świecie - BA! Nie jest nawet w Top5, bo z marszu wymienię Wam kilku lepszych. Cały fenomen Valdesa polega k**wa jego mać na staniu w bramce i zbieraniu Trofeo Zamora, które trafia w jego ręce tylko i wyłącznie dzięki systemowi gry, który polega na zaj**iście wysokim pressingu nawet przez obrońców. Valdes zawodził, zawodzi i nadal będzie zawodzić, bo po prostu jego umiejętności są bardzo przeciętne. Otwórzcie oczy i nie p***lcie mi o jakiejkolwiek klasie tego bramkarza, bo to co wyrabia woła o pomstę do nieba. Spieprzył nam półfinał ostatniej edycji LM, spieprzył nam najważniejszy ligowy mecz sezonu 21 kwietnia 2011, a teraz stawia nas w bardzo nieciekawej sytuacji przed rewanżem na bardzo gorącym terenie. Zdecydowanie potrzebujemy świeżej krwi na bramce i gorąco liczę, iż La Masia wyprodukuje coś tak magicznego, jak np. młody Hiszpan, pan De Gea.

SedaN*
24-08-2012, 11:57
Przecież Valdes zawsze był przeciętny, już kiedyś popełniał mnóstwo błędów, a Barcelona jedynie go trzymała, bo jest wychowankiem tego klubu. I oczywiście nie sugeruje się tylko tą akcją, bo takie błędy zdarzały się najlepszym, zdarzały się Casillasowi, zdarzały się Van der Sarowi, zdarzały się Cechowi i zdarzały się nawet Buffonowi. Nie słuchajcie się Karpka, bo on faworyzuje swoich a jedynych dwóch bramkarzy jakich zna to Valdes i Casillas ;D więc ciężko mówić o obiektywnej ocenie w jego przypadku :) a sam mecz jak dla mnie dobry, miło się oglądało szczególnie drugą połowę.

Devixx
24-08-2012, 12:08
Co do Valdesa to moja opinia o nim jest taka, że może nie jest najlepszy bo popełnia błędy często no ale *****, ile razy on wybronił trudne piłki, które mogły przesądzać o losach meczu.. może zdarzają mu się kiksy ale jako bramkarz jest w miarę dobry. A to co pokazał wczoraj może się przytrafił każdemu raz na rok ;d

.Animal.
24-08-2012, 12:12
Spalonego nie było nogi zostały z tyłu :)

kukers
24-08-2012, 12:40
Spalonego nie było nogi zostały z tyłu :)

Nie wiem czy wiesz ale spalony odgwizduje sie wtedy gdy czesc ciala KTORA MOZNA STRZELIC GOLA jest po za linia obroncow w momencie podania , a w tym wypadku jest to glowa ktora jak kazdy wie , gola mozna strzelic aelo.

Mario Trollotelli
24-08-2012, 13:13
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/08/b7f91a329703d8c6798562af6060feda.gif?1345761625
*****, rzeczywiscie. :D
Widzę, że bardziej interesują cię [cieszą] błędy Valdesa, niż wynik Realu. A podobno w ostatnim GD na CN przerwaliście hegemonie Barcelony. : (

Przecież Valdes zawsze był przeciętny, już kiedyś popełniał mnóstwo błędów, a Barcelona jedynie go trzymała, bo jest wychowankiem tego klubu. I oczywiście nie sugeruje się tylko tą akcją, bo takie błędy zdarzały się najlepszym, zdarzały się Casillasowi, zdarzały się Van der Sarowi, zdarzały się Cechowi i zdarzały się nawet Buffonowi. Nie słuchajcie się Karpka, bo on faworyzuje swoich a jedynych dwóch bramkarzy jakich zna to Valdes i Casillas ;D więc ciężko mówić o obiektywnej ocenie w jego przypadku :) a sam mecz jak dla mnie dobry, miło się oglądało szczególnie drugą połowę.
Były takie momenty w których Valdes był najlepszy na świecie, ale obecnie jest nim Casillas. I nie spinaj się już tak kibicu klubu wypromowanego samymi pieniążkami, wiem, że to boli. Zdążyłem się już przyzwyczaić, że z kibicami Chel$ea nie ma sensu dyskutować, hehe

ciiq
24-08-2012, 13:16
WALDEZ PILKAŻEM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak obstawiacie legie i slask, maja jeszcze szanse??:D ja wierze tylko w legie ;pd;dpd;

'Oxidosis'
24-08-2012, 13:21
3:2 to imo korzystny wynik dla Realu, więc na miejscu katalończyków darowałbym sobie te jpg oraz ten hurraoptymizm, bo w rewanżu wystarczy minimalne zwycięstwo Realu, bądź co bądź jest bardzo możliwe. Fakt faktem, w tym meczu Barcelona była lepsza, wygrała zasłużenie.

PS możesz mi udoskonalić słowa "były takie momenty w których Valdes był najlepszy na świecie" bo kompletnie ich nie rozumiem. Jakie momenty?

kukers
24-08-2012, 13:49
PS możesz mi udoskonalić słowa "były takie momenty w których Valdes był najlepszy na świecie" bo kompletnie ich nie rozumiem. Jakie momenty?

Valdes byl najlepszy wtedy gdy obrona Barcy byla najlepsza bo prawie w ogole nie mogl sie wykazac umiejetnosciami co w sumie na dobre im wyszlo bo to marny grajek.

Mario Trollotelli
24-08-2012, 17:54
Pisałem kiedyś tutaj, że Valdes jest najlepszy, wtedy był. Na przykład w ostatnim sezonie grał lepiej niż Casillas który w co drugim meczu popełniał śmieszne błędy, ale o nim zawsze się będzie mówiło, że jest najlepszy, bo ma wyrobione nazwisko. Valdesa natomiast postrzegają jako słabego, przez jego kilka błędów które popełnił kilka lat temu, a od tamtej pory gra prawie bezbłędnie, a takie gafy co wczoraj to zdażają się każdemu, ale Victorowi obrywa się najbardziej.

Devixx
24-08-2012, 18:33
Jak przegrana 3-2 może być korzystna dla drużyny, która przegrała :confused: ? Wystarczy bezbramkowy remis i elo - jaka korzyść z przegranej 3-2? L0L

Simi
24-08-2012, 18:59
Chyba jednobramkowa przegrana jest lepsza, niż dwu albo więcej. Dochodzą 2 gole strzelone na wyjeździe. Nie liczyłem na wygraną przy tej formie, jaką prezentują zawodnicy RM na początku sezonu.

btw. nazwałbym to korzystnym wynikiem.

'Oxidosis'
24-08-2012, 20:28
Nawet bramkowy remis daje Barcelonie zwycięstwo. Jednak warto pamiętać, że mecz będzie rozgrywany na Santiago Bernabeu, co na pewno w jakimś stopniu ułatwi grę zawodnikom Realu. Wynik 1:0, bądź 2:1 jest bardzo możliwy, chociaż fakt faktem, z tym wynikiem korzystnym trochę przesadziłem. Bądź co bądź chyba nikt nie spodziewał się zwycięstwa Realu na Camp Nou, więc minimalna przegrana to wynik niezły.

Mario Trolotelli

Z Twojego postu wynika, że jak nie Valdes, to Casillas jest najlepszy, a jak nie Casillas, to Valdes. Zapewniam Cię, że tak nie jest. Poza tym, mi chodziło o wytłumaczenie słowa "momentami", gdyż jest to pojęcie względne. Nie wiem, czy miałeś na myśli kilka meczy, w których można było uznać Valdesa najlepszym, ale chyba tak, bo jakby nie patrzeć owy bramkarz nigdy, biorąc pod uwagę cały sezon nie uzyskał miana najlepszego bramkarza świata.

SedaN*
24-08-2012, 20:38
Były takie momenty w których Valdes był najlepszy na świecie, ale obecnie jest nim Casillas. I nie spinaj się już tak kibicu klubu wypromowanego samymi pieniążkami, wiem, że to boli. Zdążyłem się już przyzwyczaić, że z kibicami Chel$ea nie ma sensu dyskutować, hehe

hehe, ja daję obiektywną opinię na temat Valdesa, a ty mi wjeżdżasz na Chelsea, widać dalej boli ta porażka z tegorocznej LM w półfinale ;D ale się odniosę, jeżeli myślisz, że Chelsea to klub bez tradycji ani historii to widocznie mało wiesz o tym klubie, a jedynie powtarzasz to co ci powiedzą na kwejku czy innych tego typu stronach osoby, które równie gówno wiedzą co ty. Jakim cudem ten klub jest bez tradycji skoro istnieje od 1905roku a Stamford Bridge istnieje aż 135lat? Zresztą tu (http://transfery.info/53739,jest-taki-wyjatkowy-klub-kibic-chelsea-o-jej-historii) łap link, może się czegoś pouczysz :)

a co do valdesa i ogólnie twojego posta dalej uświadamiam się w fakcie, że jedynych dwóch bramkarzy jakich znasz to valdes i casillas. To, że Valdes w poprzednim sezonie był według Ciebie lepszy od Casillasa ustawia go na pierwszym miejscu na świecie? Przecież rok temu w świetnej formie był Manual Neuer i go bym ustawił w czołówce, a nawet Petr Cech, który miał równy stabilny sezon, wiele razy ratował Chelsea i te jego występy w LM.

Mario Trollotelli
24-08-2012, 21:18
hehe, ja daję obiektywną opinię na temat Valdesa, a ty mi wjeżdżasz na Chelsea, widać dalej boli ta porażka z tegorocznej LM w półfinale ;D ale się odniosę, jeżeli myślisz, że Chelsea to klub bez tradycji ani historii to widocznie mało wiesz o tym klubie, a jedynie powtarzasz to co ci powiedzą na kwejku czy innych tego typu stronach osoby, które równie gówno wiedzą co ty. Jakim cudem ten klub jest bez tradycji skoro istnieje od 1905roku a Stamford Bridge istnieje aż 135lat? Zresztą tu (http://transfery.info/53739,jest-taki-wyjatkowy-klub-kibic-chelsea-o-jej-historii) łap link, może się czegoś pouczysz :)
Nie napisałem, że Chelsea nie ma tradycji, bo każdy klub ma jakąś tradycję i większość klubów w Anglii ma ponad 100 lat, więc tutaj nie masz się czym chwalić. Chodziło mi bardziej o to, że gdyby nie Abramowicz to Chelsea obecnie byłoby średniakiem w lidze angielskiej i o ligach mistrzów i innych mistrzostwach mogliby zapomnieć, tak samo jak Manchester City. Co nie znaczy, że umniejszam im sukcesy w ostatniej dekadzie dlatego, że zdobyli je tylko dzięki pieniążkom. btw. nie wchodzę na kwejka, ani na inne podobne gimbiarskie strony. : /

a co do valdesa i ogólnie twojego posta dalej uświadamiam się w fakcie, że jedynych dwóch bramkarzy jakich znasz to valdes i casillas. To, że Valdes w poprzednim sezonie był według Ciebie lepszy od Casillasa ustawia go na pierwszym miejscu na świecie? Przecież rok temu w świetnej formie był Manual Neuer i go bym ustawił w czołówce, a nawet Petr Cech, który miał równy stabilny sezon, wiele razy ratował Chelsea i te jego występy w LM.
Bo Casillas jest obecnie najlepszym bramkarzem (przypomnij sobie kto najlepiej bronił na ostatnim Mundialu i Euro), dlatego porównuje go z Valdesem, a jeżeli Valdes lepiej prezentował się w ostatnim sezonie od Casillasa to sam sobie odpowiedz kto był wtedy najlepszy. A jeżeli chodzi o Neuera to nigdy nie był lepszy od Cecha albo Buffona, którzy od lat są w czołówce najlepszych bramkarzy świata.

SedaN*
25-08-2012, 01:03
Nie napisałem, że Chelsea nie ma tradycji, bo każdy klub ma jakąś tradycję i większość klubów w Anglii ma ponad 100 lat, więc tutaj nie masz się czym chwalić. Chodziło mi bardziej o to, że gdyby nie Abramowicz to Chelsea obecnie byłoby średniakiem w lidze angielskiej i o ligach mistrzów i innych mistrzostwach mogliby zapomnieć, tak samo jak Manchester City. Co nie znaczy, że umniejszam im sukcesy w ostatniej dekadzie dlatego, że zdobyli je tylko dzięki pieniążkom. btw. nie wchodzę na kwejka, ani na inne podobne gimbiarskie strony. : /

tylko dzięki pieniążkom hehe, bo przecież Barcelona nie robi transferów, a szaleje na rynku równie dobrze jak Chelsea :) zaraz mi wyskoczysz ze szkółką młodzieżową, ją the blues również przecież nie mają słabej - paru wychowanków klubu już się powoli mieści na 1 skład, a wielu z nich gra w reprezentacji Anglii do iluś tam lat. Ponadto Chelsea ma wielu piłkarzy naprawdę oddanych klubowi i wątpię, że to wszystko zawdzięczają pieniążkom. Tacy zawodnicy jak Lampard, Terry, Cech czy nawet Drogba, który niedawno odszedł. Myślisz, ze Lampard w szczycie formy nie był kuszony przez wiele innych klubów hajsem? był, ale wolał zostać tutaj mimo wszystko i chce zostać do końca swojej kariery. Masz rację, wcześniej przed Abramovichem Chelsea była średniakiem, ale gdyby Barcelona przestała robić transfery i liczyłaby tylko na swoich wychowanków to też by nie była taką potęga jak teraz jest.

Bo Casillas jest obecnie najlepszym bramkarzem (przypomnij sobie kto najlepiej bronił na ostatnim Mundialu i Euro), dlatego porównuje go z Valdesem, a jeżeli Valdes lepiej prezentował się w ostatnim sezonie od Casillasa to sam sobie odpowiedz kto był wtedy najlepszy. A jeżeli chodzi o Neuera to nigdy nie był lepszy od Cecha albo Buffona, którzy od lat są w czołówce najlepszych bramkarzy świata.

to jeżeli Valdes w jakimś sezonie jest lepszy od Casillasa to jakiś inny bramkarz też nie może być od niego lepszy? dziwny tok myślenia

Simi
26-08-2012, 11:21
Chelsea ładnie napierdala. Transfer Hazarda udany w 200% procentach :D Torres chyba w końcu wraca do swojej skuteczności sprzed lat.

Castilla 3-2 Barca B.

#down
oh, no tak, zapamiętam do konca zycia w przy jakiej formie grali

Zarexoholik?
26-08-2012, 12:37
Castilla 3-2 Barca B.

Ale Real 2:3 Barcelona - pamiętaj. : <

#topic

Torres jaka bramka! A przestawałem już w niego wierzyć. xd

_woto_
26-08-2012, 13:18
Co tam Torres. To co robi Hazard to sie w glowie jak na razie nie miesci xD

SedaN*
26-08-2012, 18:54
Hazard zajebiście wszedł w sezon, trzy mecze i trzy razy MOTM. 5 asyst i 1 gol chyba ;D zobaczymy jak się dalej będzie prezentował, na razie transfer trafiony w 200%

Elite Vegox
26-08-2012, 20:10
Hazard potrzebował troche obgrania w Angli ,teraz jak widac gra na swoim poziomie :]

Tetti
26-08-2012, 20:31
@up
obgrania ok, jeśli by potrzebował to 10 meczów a nie 2 czy 3

@top
Oxi, co jest

Kurflos
27-08-2012, 01:17
ogrania jak coś :P:D

real ładnie zjebał heh

Mario Trollotelli
28-08-2012, 15:31
Masz rację, wcześniej przed Abramovichem Chelsea była średniakiem, ale gdyby Barcelona przestała robić transfery i liczyłaby tylko na swoich wychowanków to też by nie była taką potęga jak teraz jest.
I widzisz, sam w końcu przyznałeś, że gdyby nie Abramowicz, to Chelsea nadal byłaby tym średniakiem. Różnica między Barceloną a Chelsea jest taka, że Barcelona nie potrzebowała miliardera, żeby być najlepszym klubem na świecie (w historii?), a Chelsea jednym z lepszych. A co do transferów to Ameryki nie odkryłeś, każdy klub na świecie je robi, bo samymi wychowankami też nie da się grać, a skład Barcelony to i tak w 2/3 wychowankowie.

SedaN*
28-08-2012, 15:36
I widzisz, sam w końcu przyznałeś, że gdyby nie Abramowicz, to Chelsea nadal byłaby tym średniakiem. Różnica między Barceloną a Chelsea jest taka, że Barcelona nie potrzebowała miliardera, żeby być najlepszym klubem na świecie (w historii?), a Chelsea jednym z lepszych. A co do transferów to Ameryki nie odkryłeś, każdy klub na świecie je robi, bo samymi wychowankami też nie da się grać, a skład Barcelony to i tak w 2/3 wychowankowie.

Jak to nie? Przecież Barcelona jest jednym z najbardziej aktywnych klubów na rynku transferowym. Co za różnica czy Abramovich jest miliarderem czy nie skoro Barcelona również robi wiele transferów?

Mario Trollotelli
28-08-2012, 17:54
Jak to nie? Przecież Barcelona jest jednym z najbardziej aktywnych klubów na rynku transferowym. Co za różnica czy Abramovich jest miliarderem czy nie skoro Barcelona również robi wiele transferów?
Ale Barcelona nie jest klubem kupionym przez jakiegoś tam ruska czy innego szejka i nie potrzebuję ich pieniążków tak jak Chelsea, żeby zrobić dobry transfer i właśnie dzięki tym transferom The Blues stali się jedną z lepszych drużyn na świecie. Barca robi wiele transferów? Robi tyle ile potrzeba, tyle co większość klubów, naprawdę nie miałeś się już czego przyczepić?

SedaN*
28-08-2012, 19:13
Ale Barcelona nie jest klubem kupionym przez jakiegoś tam ruska czy innego szejka i nie potrzebuję ich pieniążków tak jak Chelsea, żeby zrobić dobry transfer i właśnie dzięki tym transferom The Blues stali się jedną z lepszych drużyn na świecie. Barca robi wiele transferów? Robi tyle ile potrzeba, tyle co większość klubów, naprawdę nie miałeś się już czego przyczepić?

ano przecież do barcelony przychodzą za darmo i nie musi płacić innym klubom za kupno zawodnika. chelsea też jakoś bardzo nie szaleje na tym rynku, w tym roku trochę po wygraniu LM, a wcześniej była w cieniu MC czy Realu nawet. Zresztą trzon tej drużyny jest ciągle ten sam :)

ManiQ
30-08-2012, 09:58
http://i46.tinypic.com/d4o43.png

Dopisz 1 przy Mourinho.

'Oxidosis'
30-08-2012, 12:24
Barca czy Chelsea nie szaleją już tak na rynku, bo wiedzą, że to może się źle skończyć :) Obecnie kryzys mocno dotknął już Włochy, Francje czy Hiszpanie - czyli trzy, z pięciu najlepszych lig w Europie - a będzie tylko gorzej. FFP może zostać wymuszone właśnie przez kryzys, którego restrykcje będą prowadzić do obniżenia kwot transferowych no i obniżenia kontraktów zawodników. Ci, którzy wydają ogromną kasę teraz, będą mieli problem w dobie kryzysu :)

Simi
30-08-2012, 17:47
18 Eurosport - losowanie grup LM.

Kurflos
30-08-2012, 18:44
Beka z Borussi, po LM mają XD

Trochę dziwne że Cannavaro nie zna angielskiego : o

SedaN*
30-08-2012, 19:09
Borusia potrafi wygrywać z Bayernem ale w Europie to słabo, patrz rok temu LM grupa XD zobaczymy jak w tym roku sobie poradzą ;}

Grupa A:
FC Porto
Dynamo Kijów
PSG
Dinamo Zagrzeb

Grupa B:
Arsenal Londyn
Schalke Gelsenkirchen
Olympiakos Pireus
Montpellier HSC

Grupa C:
AC Milan
Zenit Petersburg
Anderlecht Bruksela
Malaga CF

Grupa D:
Real Madryt
Manchester City
Ajax Amsterdam
Borussia Dortmund

Grupa E:
Chelsea Londyn
Szachtar Donieck
Juventus Turyn
Nordsjaelland

Grupa F:
Bayern Monachium
Valencia CF
OSC Lille
BATE Borysów

Grupa G:
FC Barcelona
Benfica Lizbona
Spartak Moskwa
Celtic Glasgow

Grupa H:
Manchester United
SC Braga
Galatasaray Stambuł
CFR Cluj

aa i dobrze, że Iniesta został uznanym najlepszym piłkarzem 2011/2012

KamilQ
30-08-2012, 19:16
Grupa B
Arsenal
Schalke 04
Olimpiakos Pireus
Montpeliere

Nie jest zle, mysle ze wyjdziemy z grupy. :]

ManiQ
30-08-2012, 20:03
Proste, ze wyjdziemy z grupy i to z 1. lokaty, ale znajac zycie to Schalke bedzie miala latwiejszego rywala wychodzac z drugiego miejsca, ale to standard.
W grupie chcialem Valencie, Juve i Motpellier, trafilem tylko w Montp.Ogolnie chcialbym trafic na Real w przyszlosci, bo dawno tego meczu nie bylo (ostatni to byl ten co Henry ladna brameczke strzelil :d).

Iniesta 2012 hmm.. bardziej zasluzyl w 2010, ale ok. Ronaldo co nie zrobi, to i tak nie dostanie. Szkoda, bo zasluguje.

Kurflos
30-08-2012, 20:54
jak to wygracie? przecież to gra klub z londynu a nie z polski

Cleyu
30-08-2012, 21:43
jak to wygracie? przecież to gra klub z londynu a nie z polski

Co ty pierdolisz?

http://img.myepicwall.com/i/2012/08/3ec48e60b7e375d757254b7dffcece63.gif?1346331027

Zajebiscie to zrobił:)

Śląsk broni honoru polskich drużyn ? Jakoś tego nie widać :)

SedaN*
31-08-2012, 22:13
heh dawno tak słabej chelsea nie widziałem, byle by nie było więcej i się po tej porażce podnieśli i kontynuowali swoje zwycięstwa w lidze.

_woto_
01-09-2012, 08:05
heh dawno tak słabej chelsea nie widziałem, byle by nie było więcej i się po tej porażce podnieśli i kontynuowali swoje zwycięstwa w lidze.

Moze po prostu Falcao byl tak dobry :D Co koles robil to sie za glowe lapalem.

Mario Trollotelli
01-09-2012, 12:04
Ahh ta zajebista, najlepsza na świecie liga angielska. Zwycięzca ligi mistrzów - Chelsea, przegrywa z 7 drużyną ligi hiszpańskiej - Atletico Madryt. Co się stało? Może po ostatnim finale LM skończył się w końcu fart Chelsea, bo przecież wszystkiego na farcie nie można wygrywać, hehe

Simi
01-09-2012, 12:26
Ahh ta zajebista, najlepsza na świecie liga angielska. Zwycięzca ligi mistrzów - Chelsea, przegrywa z 7 drużyną ligi hiszpańskiej - Atletico Madryt. Co się stało? Może po ostatnim finale LM skończył się w końcu fart Chelsea, bo przecież wszystkiego na farcie nie można wygrywać, hehe

lepiej liczyć na sędziów D:

Co do angielskiej ligi to może i najlepsza, bo wyrównana i każdy z każdym może wygrać/przegrać ale to też świadczy, że faworyci do wygrania ligi są po prostu słabi. Oprócz Chelsea w poprzednim roku co City, United czy inne drużyny z LE wywalczyły? Nic.

Choć i tak najbardziej lubie Premier League oglądać :3

SedaN*
01-09-2012, 13:50

Chelsea zagrała koszmarny mecz. Szczerze? to nie przypominam sobie, abym tak słabą Chelsea widział jak w tym meczu. Najbardziej denerwowało mnie, że po stracie piłki wracali sobie do obrony na piechotę i Atletico ciągle miało sytuacje typu 4vs3, 5vs3, śmiech. Nie wierzę, że The Blues olali sobie ten puchar, na pewno nie każdy, no po prostu nie wiem co się stało. Komentarz Cecha mówi wszystko: jedno z największych rozczarowań, najgorszy mecz. A najlepsze jest to, że Chelsea mogła przegrać wyżej. Każdy poniżej swoich umiejętności może z wyjątkiem Cecha i Mikela, reszta dno. Luiz i Ivanovic to ja nie wiem, chodzili po boisku. Może też zabrakło motywacji, bo jak to powiedział jeden z komentatorów w walce o ten puchar bardziej przykłada się zwycięzca pucharu UEFA bo chce pokazać na co ich stać zwycięzcy bardziej cenionego pucharu LM.

hehe, a tak porównywać to śmiech karpku, bo mecz meczowi nie równy. dla przykładu, Chelsea 6 zespół ligii angielskiej - Barcelona 2 zespół ligii hiszpańskiej. Chelsea 6 zespół ligii angielskiej - Valencia trzeci zespół ligii hiszpańskiej 4:0 dla The Blues w grupie LM. pis

Kurflos
01-09-2012, 13:52
lepiej liczyć na sędziów D:

Co do angielskiej ligi to może i najlepsza, bo wyrównana i każdy z każdym może wygrać/przegrać ale to też świadczy, że faworyci do wygrania ligi są po prostu słabi. Oprócz Chelsea w poprzednim roku co City, United czy inne drużyny z LE wywalczyły? Nic.

Choć i tak najbardziej lubie Premier League oglądać :3

A jak tam twoja Uefalona?

KamilQ
02-09-2012, 16:49
Anfield zdobyte! Arsenal 2-0 Liverpool!

Osobicie nie ogladałem meczu i załuje.
Nie jest zle, 8 miejsce w tabeli. ;d

#woto
Masz jakis problem ?

Devixx
03-09-2012, 09:51
http://www.youtube.com/watch?v=Oj971pFCsQY
Bramka fest ;o

_woto_
03-09-2012, 12:23
Anfield zdobyte! Arsenal 2-0 Liverpool!

Osobicie nie ogladałem meczu i załuje.
Nie jest zle, 8 miejsce w tabeli. ;d

To jak nie ogladales to po co sie wypowiadasz? Do tego skopiowales tytul newsa z kanonierzy.com i woza xD.

Co do meczu to obrona po raz kolejny na plus, 3 mecz - znowu czyste konto. Miejmy nadzieje, ze praca Boulda nie pojdzie na marne. Cazorla i Podolski po asyscie i golu, fajnie ze sie rozumieja. Martwi mnie tylko troche postawa Giroud ale powinien sie odblokowac po paru meczach.

Tetti
03-09-2012, 18:08
Skoro TVP nie pokaże meczów eliminacyjnych to będzie można je obejrzeć gdzieś w internecie?

.Animal.
03-09-2012, 18:24
Skoro TVP nie pokaże meczów eliminacyjnych to będzie można je obejrzeć gdzieś w internecie?

Gdzieś na pewno tak zzzzzzzzzzzzzz

_woto_
03-09-2012, 18:47
Gdzieś na pewno tak zzzzzzzzzzzzzz

Na stadionie trolololololo

rumun
03-09-2012, 20:06

Polecam meczyki.pl jest kilka transmisji jednego meczu i kazdego meczu

Kurflos
03-09-2012, 20:09
bardzo dobrze że nieudało się tvp wykupić praw na mecze tych marnych amatorów :):)

Tetti
03-09-2012, 21:41
Hulk za 55 mln w Zenicie
szok

Simi
04-09-2012, 09:56
bardzo dobrze że nieudało się tvp wykupić praw na mecze tych marnych amatorów :):)

pzpnik chce mecz z angolami wydac jako PPV XD (pay per view) za 10zl XD! nawet 1zl bym nie dal

zobaczymy co Hulk i Witsel pokaza w Zenicie

Mario Trollotelli
04-09-2012, 10:45
Polecam stronkę drhtv.com.pl, oglądam tam większość meczy.

Demon
05-09-2012, 16:27
***** znalazłem przypadkiem na fejsie, sztosik!

iMCTjhyNl7M&feature=related

'Oxidosis'
05-09-2012, 18:13
Kiedyś to widziałem ;p kozackie

Tetti
11-09-2012, 19:10
Ostatnio przeczytałem "Ja, Ibra" gorąco polecam wszystkim zainteresowanym, fenomenalna książka. Za jakiś czas wezmę się za "Mourinho. Anatomia zwycięzcy" ale muszę poczekać ze 2 tygodnie aż przeczyta kolega i mi pożyczy... :)

Polecacie jakieś książki dotyczące tego typu rzeczy?

_woto_
11-09-2012, 19:32
Ja czytalem van Persiego i zamierzam sobie wlasnie tez kupic Mourinho albo Ibre

Devixx
11-09-2012, 23:13
"Rok w raju" by Iniesta, "Messi" by Luca Caioli, "Barca - Za kulisami najlepszej drużyny świata" by Graham Hunter. Aktualnie te książki posiadam a z piłkarskich to dawno temu(2004) jeszcze przeczytałem książkę David'a Beckhama : My side, jako iż zapadła mi w pamięci, for sure była dobra - ale to już trochę starsze dzieje ;d
Tyle z książek piłkarskich tylko przeczytałem jak na razie.

Simi
12-09-2012, 17:30
"Engel. Futbol na tak."

kukers
17-09-2012, 21:12
Jacek Gmoch 'Nowoczesny futbol'

Simi
18-09-2012, 17:52
znacie jakieś dobre stronki z transmisjami LM? ;d

Lewy
18-09-2012, 18:14
www.soccer-live.pl ...........

KaZeK
18-09-2012, 19:31
Siema, mam pytanko do Was eksperci, mianowicie chodzi o piłki złapane podczas meczów. Jak to z nimi jest? Można je zatrzymać czy trzeba oddać bo takie drogie są i nie stać T-Mobile Ekstraklasę na nie? Ostatnio znajomy złapał, przyszła ochrona i mu tą piłkę zabrała :{

.Animal.
18-09-2012, 19:35
Siema, mam pytanko do Was eksperci, mianowicie chodzi o piłki złapane podczas meczów. Jak to z nimi jest? Można je zatrzymać czy trzeba oddać bo takie drogie są i nie stać T-Mobile Ekstraklasę na nie? Ostatnio znajomy złapał, przyszła ochrona i mu tą piłkę zabrała :{

Raz się uda raz nie.Pewnie ochroniarz zapierdolił bo dla synka chciał.Mi się udało wyjść

SedaN*
18-09-2012, 22:43

Ja słyszałem kiedyś o takiej sytuacji, że jakiś młody sobie złapał piłke na meczu Legii, wychwycili to na kamerach i potem go ścigali i kazali mu oddawać 500zł (oddanie piłki nie wchodziło w grę)

Goldi
19-09-2012, 16:45
Piłka jest własnością klubu więc jeżeli ją weźmiesz jest to zwykła kradzież choć nie ukrywam że jeżeli był bym w takiej sytuacji to próbował bym ją zatrzymać:D:D

Simi
30-09-2012, 16:15
mamy faworyta do Oscara
Tq1H-EytJuU

SedaN*
30-09-2012, 18:35
mamy faworyta do Oscara
Tq1H-EytJuU

żałosne.. w arsenalu się chyba tak nie zachowywał

Devixx
04-10-2012, 15:13
Natomiast w Realu coś zimno... -8

#Lordzik#
04-10-2012, 20:35
Czemu każdy "kibic" Barcelony jak pokazują prawdę o ich zespole to zawsze muszą się odwoływać do tego ile pkt traci do nich Real itp.

Marne prowokatory z was typy, bezbek.

Pewno Karp zara wejdzie i będzie pisał, że piłkarz Sevilli uderzył Fabregasa, dlatego ten chwycił się za twarz z bólu...

.Animal.
04-10-2012, 20:54
Za to samo Obraniak dostał czerwoną były jakieś kontrowersje !? NIE

Teraz za to samo wyleciał gracz Sevilli i oczywiście jest kontrowersja bo to Barcelona grała

04-10-2012, 21:25
przy obraniaku to bylo calkiem co innego korwa gdzie ty masz oczy czlowieku
fabregas symulowal jak pizda jakas ***** jak mozna sie znizyc do takiego poziomu a byl takim dobrym pilkarzem

.Animal.
04-10-2012, 23:21
przy obraniaku to bylo calkiem co innego korwa gdzie ty masz oczy czlowieku
fabregas symulowal jak pizda jakas ***** jak mozna sie znizyc do takiego poziomu a byl takim dobrym pilkarzem

To radze obejrzeć te dwie sytuacje i porównać :) W obu sytuacjach była to gra aktorska :)

Devixx
04-10-2012, 23:58
To raczej "kibice" Realu prowokują kibiców Barcy wstawiając takie rzeczy. Co do tego udawania to już mnie to wkurwia bo to nie pierwszy raz.. co to za sens tak udawać jak kamery wszystko wychwycą, lol. Wkurwia mnie to jako kibica Barcy no ale co poradzisz..

Mikiel SZN
05-10-2012, 12:54
piłka to również aktorstwo, co poradzicie jak wy nic nie wiecie o tym sporcie

Τettmeier
05-10-2012, 13:45
piłka to również aktorstwo, co poradzicie jak wy nic nie wiecie o tym sporcie

Nom, żeby jeszcze to aktorstwo jakos sensownie wyglądało, a nie jebane udawanie i robienie z siebie cioty tylko po to, żeby potem wygrać mecz niesprawiedliwie

bvb ladny meczyks, ale i tak nie wiem czy jest szansa na wyjscie z grupy, a widzac pudlo lewego juz wyczailem jakie beda tytuly kolejnego dnia w prasie/internecie ;)
Juve do przodu

SedaN*
05-10-2012, 15:38
Nom, żeby jeszcze to aktorstwo jakos sensownie wyglądało, a nie jebane udawanie i robienie z siebie cioty tylko po to, żeby potem wygrać mecz niesprawiedliwie

umiejętne aktorstwo w celu wymuszenia karnego (dobrze chyba robili to Czesi w ME w 2008 roku, uderzając lewą nogą swoją prawą i wywracanie się, wyglądało to naprawdę realnie) nie jest takie łatwe i nie mam nic przeciwko jeżeli ktoś to robi umiejętnie albo daje się sfaulować. Ale jeżeli ktoś perfidnie jak pizda kładzie się, aby wymusić czerwoną kartkę to dla mnie wielki minus

Devixx
05-10-2012, 17:13
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zDY6VB5fDzY
Ale ma przebicie :0! Warjat

Mr$ Quean
05-10-2012, 18:08
Gre barcelony można opisać jednym słowem -> teatr. Symulacja symulacje goni. Messi taki dobry piłkarz a w innym klubie bez iniesty czy Xaviego i bez ich podań byłby zerem. To na tyle. Cze

05-10-2012, 18:45
To radze obejrzeć te dwie sytuacje i porównać :) W obu sytuacjach była to gra aktorska :)

http://www.youtube.com/watch?v=xKLWC9nmjPM
1h 23min ***** zobacz sobie to i powiedz czy jest to samo i nie wkurwiaj mnie juz bo to sa 2 inne sytuacje

.Animal.
05-10-2012, 18:50
http://www.youtube.com/watch?v=xKLWC9nmjPM
1h 23min ***** zobacz sobie to i powiedz czy jest to samo i nie wkurwiaj mnie juz bo to sa 2 inne sytuacje

A faktycznie Obraniak nawet go głową nie dotknął.Więc ?

@down

Czyli sądzisz że lekkie dotknięcia ciałem powinno być karane czerwona kartką, jeśli tak to w meczu powinno być z 7 czerwonych kartek :).Broń swojego francuskiego pieska broń :)

Goldi
06-10-2012, 15:32
Nie ma to jak spinka przed GD xD

Cleyu
06-10-2012, 17:02
http://mixgol.pl/img/5067f18e56562.jpg
Rozjebało mnie to ;d

Stawiam 2:0 dla Realu :P

Pyk
07-10-2012, 10:46
Dobrze ostatnio ŁKS poleciał co nie drogie panie?

Sasha Rookslayer
07-10-2012, 16:25
ŁKS to dno, spadnie do 2 ligi :)
Pogoń Szczecin 3:1 Widzew Łódz

Brawo POGOŃ!

Dziś Gran Derbi!
Kogo typujecie, jaki wynik dajecie :)?

Ja daję Barcelona 2:1 Real.

Visca El Barca <3333333333333333333!

Mario Trollotelli
07-10-2012, 18:19
FCB 3-1 rm

down
beka z ciebie

07-10-2012, 19:40
Barca dostanie w dupe, bez dwoch glownych obroncow to nic nie pograja. Stawiam wynik 2:0 dla Realu.

Devixx
07-10-2012, 22:11
2-2. Poprzeczka Montoy'i w ostatnich minutach :< Messi w pięknym stylu ponownie pokonał Ikera strzelając z rzutu wolnego. Ronaldo też ładne bramki, defensywa Barcy klapa ale meczyk ogólnie ładny, chociaż bardzo chciałem aby było -11 ;<

Simi
07-10-2012, 23:35
FCB 3-1 rm

down
beka z ciebie

beka z ciebie hipokryto.

;
poczatowe 30 min spoko gra, potem juz sie gospodarze rozkrecili i lipa. Szkoda, obrona mocno eksperymentalna, mozna bylo lepiej pressingiem grac. Niech Karim i Pipita wiecej skutecznosci nabiora, samym Cristiano ligi sie niezdobedzie.

Mario Trollotelli
08-10-2012, 10:23
beka z ciebie hipokryto.
Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz gimnazjalisto.

#
Remis wydaje się najsprawiedliwszym wynikiem, ale jednak czuję niedosyt, zwłaszcza po tych ostatnich akcjach (Montoya, Pedro). Chciałem -11, ale teraz też jest zajebiście.

SedaN*
08-10-2012, 16:45
nie ma to jak wbita po meczu na napinke

Simi
08-10-2012, 17:55
Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz gimnazjalisto.

3 lata się spóźniłeś. :/ Ktoś tu pisał, że po banie nigdy już tu nie napisze posta/nie wejdzie na to forum. Powodzenia.

#topic.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/536215_10151171233689178_2064252579_n.jpg
były świńskie łby, teraz ładne śruby Φ15. ah ta zniewolona katalonia

_woto_
09-10-2012, 15:21
http://www.youtube.com/watch?v=dOHUzh8cpuc

grubo

SedaN*
09-10-2012, 16:48
http://www.youtube.com/watch?v=dohuzh8cpuc

grubo

1:53 hahahahah xddddd

Devixx
09-10-2012, 17:22
O curwa jakie warzywa 0,0

KaZeK
09-10-2012, 23:08
Ten film wideo jest niedostępny.
Przepraszamy za usterki.
dajta inne smeicie

Wszystko działa jak należy.

#t
Heh, niektórzy to chyba 1 raz grali w piłke nożną xd :D

Soi
10-10-2012, 12:12
pewnie swietowali dzien wczesniej i wszystko jasne! ;d

Cleyu
14-10-2012, 21:05
Będzie ktoś w Krakowie na Wisle w sobote?:)

Lewy
17-10-2012, 18:06
Ktoś z Wrocławia przyjeżdża na mecz? :)

Τettmeier
17-10-2012, 20:02
Tak się podzielę swoją własną oceną Polaków z dzisiejszego spotkania skala 1-10 bo kickerowa 6-1 nie pasuje do tej gry

Tytoń 6 praktycznie bezrobotny chociaż pare razy się pokazał
Piszczek 6 dobra współpraca z Grosickim szkoda że osłabł w końcówce
Wasilewski 8 bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, jeden z najlepszych w drużynie
Glik 7 dobra gra głową + bramka, props
Wawrzyniak 3, jedno z najsłabszych ogniw, za często ogrywany
Krychowiak 6 dobrze kilka razu odebrał choć jego niektóre podania to kino, ale solidnie
Polanski 7 dobry mecz, solidnie w odbiorze, ciężko pracował
Wszołek 5
Obraniak 5 mimo asysty hamulec i od dawna jestem za tym żeby go odstrzelić z kadry, on jest na nic
Grosicki 8 obok Wasilewskiego najlepszy, bardzo aktywny, zabrakło wykończenia jakiejś akcji lub kluczowego podania, dobry mecz
Lewandowski 5. bez szans bramkowych był bardzo dobrze pilnowany nie dostawał podań, praktycznie niewidoczny
Reszta grała za krótko
Napisze ktoś coś? ;)

SedaN*
17-10-2012, 20:05
Tak się podzielę swoją własną oceną Polaków z dzisiejszego spotkania skala 1-10 bo kickerowa 6-1 nie pasuje do tej gry

Tytoń 6 praktycznie bezrobotny chociaż pare razy się pokazał
Piszczek 6 dobra współpraca z Grosickim szkoda że osłabł w końcówce
Wasilewski 8 bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, jeden z najlepszych w drużynie
Glik 7 dobra gra głową + bramka, props
Wawrzyniak 3, jedno z najsłabszych ogniw, za często ogrywany
Krychowiak 6 dobrze kilka razu odebrał choć jego niektóre podania to kino, ale solidnie
Polanski 7 dobry mecz, solidnie w odbiorze, ciężko pracował
Wszołek 5
Obraniak 5 mimo asysty hamulec i od dawna jestem za tym żeby go odstrzelić z kadry, on jest na nic
Grosicki 8 obok Wasilewskiego najlepszy, bardzo aktywny, zabrakło wykończenia jakiejś akcji lub kluczowego podania, dobry mecz
Lewandowski 5. bez szans bramkowych był bardzo dobrze pilnowany nie dostawał podań, praktycznie niewidoczny
Reszta grała za krótko
Napisze ktoś coś? ;)

piszczkowi bym dał 7 albo nawet 8, zapierdalał od obrony do ataku nawet w 80minucie, groźny

Przemas
17-10-2012, 20:44
Lewandowski jest przereklamowany i gra na chama , a Piszczek ogolnie dobrze tylko przy bramce jakby szybciej glowe dostawil niebyloby 1;0 ogolnie tak bardzo dobrze :0

_woto_
20-10-2012, 13:05
Dzisiaj Wilshere wraca do skladu Arsenalu lecz wg. mnie wejdzie gdzies na ostatnie pare minut z lawki. Nie zazdroszcze jednak Realowi, ktory ma cala obrone prawie skopana jak Arsenal w tamtym sezonie

SedaN*
20-10-2012, 15:57
Tottenham, what's the Mata with you? piękne derby! :)

http://imageshack.us/a/img259/926/zaa3cuou.png

_woto_
21-10-2012, 10:38
Za to mecz Arsenalu z Norwich to jeden z najgorszych w wykonaniu Kanonierow jaki ogladalem w zyciu. Zero checi walki i pomyslu na gre. Do tego blad Mannone, ktory poraz kolejny potwierdza, ze jego powrot na lawke to tylko kwestia czasu.

ciiq
25-10-2012, 01:08
dobrze borusja dobry meczyk dziewczyny:))

Simi
28-10-2012, 11:22
Czekam sobie na mecz Chelsea - ManU, a następnie Mallorca - Real.

Higuain na lewej obronie?: D

SedaN*
28-10-2012, 20:34
Czekam sobie na mecz Chelsea - ManU, a następnie Mallorca - Real.

Higuain na lewej obronie?: D

ponoć 70% szans, że higuain na bramce!!!

#a co do derbów anglii to aż żal pisać, chelsea w większości miała mecz pod kontrolą, szkoda, że sędzia wypaczył wynik

Zarexoholik?
28-10-2012, 20:46
chelsea w większości miała mecz pod kontrolą, szkoda, że sędzia wypaczył wynik

Tak, szczególnie przegrywając 2:0 miała mecz pod kontrolą. I w momencie gdy Ivanovic trącił wybiegającego na 'sam na sam' z bramkarzem Younga. Albo wtedy kiedy Torres zamiast biec i oddać strzał wolał udać, że stała mu się krzywda! Albo wtedy kiedy Valencia nie trafił w bramkę sam na sam. Szczęście to miało Chelsea, że Mata potrafi strzelać wolne i że Cleverley za słabo wyskoczył.

PIS YOŁ

SedaN*
28-10-2012, 21:03
Tak, szczególnie przegrywając 2:0 miała mecz pod kontrolą. I w momencie gdy Ivanovic trącił wybiegającego na 'sam na sam' z bramkarzem Younga. Albo wtedy kiedy Torres zamiast biec i oddać strzał wolał udać, że stała mu się krzywda! Albo wtedy kiedy Valencia nie trafił w bramkę sam na sam. Szczęście to miało Chelsea, że Mata potrafi strzelać wolne i że Cleverley za słabo wyskoczył.

PIS YOŁ

naucz się czytać ze zrozumieniem, bo napisałem w większości i to jest prawda. Poza zabójczym początkiem United, w którym i tak mieli szczęście strzelając te dwie bramki (szczęście przy samobóju Luiza), nie stworzyła sobie sytuacji do czerwonych kartek przez sędziego czyli do jakiejś 65minuty. Ba! w pewnym momencie United nawet było przyciśnięte przez Chelsea, która grała w 8 i wyglądało to tak jakby grali na czas ;D Valencia ciężko powiedzieć, że było to sam na sam, ciężka w miarę pozycja i było to pod koniec meczu przy prowadzeniu 3-2 dla united i chelsea, która grała w 8 i chciała strzelić za wszelką cenę bramkę (patrz. luiz w ataku) - naprawdę masz się czym chwalić :) jeżeli chodzi o sytuacje bramkowe, ogólnie grę to ewidetnie z tego Chelsea miała więcej, ale nie o to chodzi tylko o kolejne żałosne sędziowanie. Nie wiem co ostatnio się dzieje w tej lidzie angielskiej. Szczególnie United w tym mają najwięcej korzyści - patrz mecz z Liverpoolem. Jednym słowem sędzia wypaczył wynik i ja jako kibic The Blues czuje się po prostu oszukany, bo Chelsea przegrała niezasłużenie. Musi być satysfakcja po tak wygranym meczu, co?

btw. ponoć wpis od balotelliego:
"That half time blowjob Fergie gave Mark Clattenburg at half time has definitely paid off." XDDDDDDDDDDDD

Mr$ Quean
28-10-2012, 21:07
Sędzia porażka - niech zmieni zawód.

ManiQ
28-10-2012, 21:11
Gol uznany ze spalonego na korzysc Arsenalu. Prawidlowy gol dla Live uznany jako spalony, ale to co united odjebalo to sie w glowie nie miesci. Chelsea odrobila straty to trzeba bylo im klode pod nogi rzucic i wyszly z tego 2 czerwone kartki (1 sluszna), nastepnie gol ze spalonego i 3pkt sa.

Tydzien temu to czytalem, ale teraz idealnie pasuje do tematu.

podpressingiem.wordpress.com/2012/10/16/prawda-jest-na-wyciagniecie-reki/

@Sedan
Niestety to nie konto prawdziwego Mario :d

SedaN*
28-10-2012, 21:16
Mam nadzieję, że Arsenal za tydzień pokaże im gdzie ich miejsce, chociaż na pewno będzie ciężko (wiadomo już jaki sędzia będzie sędziował? w sumie to bez różnicy...).

Aczkolwiek jestem zadowolony z zawodników Chelsea, walczyli do końca, nawet luiz na koniec biegał na ataku, jestem zadowolony z kibiców, którzy darli mordy, nawet po meczu. Cóż, niemożliwym byłoby wygranie tego.

Zarexoholik?
28-10-2012, 22:01
chelsea, która grała w 8

Po dwóch czerwonych kartkach Chelsea grała w 8? Gratulacje, powodzenia na przyrodzie, ale z matematyki to nie zdasz. Wiesz, dlaczego dzisiejszy skład Manchesteru tak wyglądał?:
De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Cleverley, Carrick, Young - Rooney, van Persie. BO W DRUŻYNIE GRA 11 ZAWODNIKÓW!

(szczęście przy samobóju Luiza)

Spokojnie Young mógł to dobić, beka.

nie stworzyła sobie sytuacji do czerwonych kartek przez sędziego czyli do jakiejś 65minuty

Obejrzyj jeszcze raz mecz albo idź do okulisty.

w pewnym momencie United nawet było przyciśnięte przez Chelsea

W piłce nożnej to chyba logiczne, że raz jedna raz druga drużyna ma sytuacje typie.

jeżeli chodzi o sytuacje bramkowe, ogólnie grę to ewidetnie z tego Chelsea miała więcej

Statystyki ukazały coś zupełnie innego. : [

Jaki z tego morał? Chelsea przegrało przez głupotę Torresa, pecha Ivanovica i szczęście Hernandeza, bo w sumie fart, że to nie wpadło od razu po strzale Persiego.

Devixx
28-10-2012, 22:11
Według mnie Chelsea dominowała grę pomimo tego 0-2 na początku, piękny wolny Maty tuż przed końcem pierwszej połowy dał wielką motywację czego rezultat można było zobaczyć w 53 minucie gdy Ramires strzelił gola ;d Jednak tracąc 2 "czołowych" zawodników w 6 minut nie łatwo jest utrzymać ten sam styl :P Pomimo tego spalonego Chicharito myślę, że ManU i tak strzeliłoby gola :P Puenta - byłem za Chelsea

Elite Vegox
28-10-2012, 22:25
Chelsea grała w 8 w polu wiec nie spinaj sie tak, no ale zapomniałem ,ze ty przeciez zawsze masz racje

SedaN*
28-10-2012, 22:28
Po dwóch czerwonych kartkach Chelsea grała w 8? Gratulacje, powodzenia na przyrodzie, ale z matematyki to nie zdasz. Wiesz, dlaczego dzisiejszy skład Manchesteru tak wyglądał?: BO W DRUŻYNIE GRA 11 ZAWODNIKÓW liściu!

Pisałem na szybko, a ty gdybyś był trochę inteligentny domyśliłbyś się, że chodzi o jedynie zawodników z pola poza bramką a nie czepiał się takich gówien, w sumie czepiasz się tego jak nie masz czego innego. A z tą przyrodą to już nudny i oklepany tekst, tym bardziej, że w 100% trafiony pod złym adresem.

Spokojnie Young mógł to dobić, beka.

gdyby Luiz tego wcześniej nie wybił :)

Obejrzyj jeszcze raz mecz albo idź do okulisty.

obejrzyj statystyki meczu po pierwszej połowie i grę po drugiej połowie do drugiej czerwonej kartki (bo po pierwszej w sumie nic się nie zmieniło). United jedynie mieli dobry początek i potem się obudzili jak im sędzia pomógł. Zresztą ja nie chce tu pierdolić o sytuacjach, bo wygrywa ten kto strzeli więcej bramek, ale bramek sprawiedliwych a nie przy pomocach sędziego. Zresztą w 100% zgadzam się z artykułem wysłanym przez ManiQ'a, poczytaj może zrozumiesz. FA = Ferguson Association

W piłce nożnej to chyba logiczne, że raz jedna raz druga drużyna ma sytuacje typie.

ja tu mówię o zamknięciu drużyny na swojej połowie typie! Chelsea była na gazie i było po prostu widać, że bramka jest kwestia czasu i wisi w powietrzu. O tyle, że z jednym zawodnikiem mniej da radę się jeszcze ugrać - tym bardziej, że było widać, że Chelsea jest po prostu lepsza piłkarsko a trio Hazard - Mata - Oscar zniszczyło środek pola United o tyle w 9 ciężko jest cokolwiek ugrać ;\ Manchester na pewno ma o wiele lepszy atak od Chelsea, ale The Blues grają jednym wysuniętym napastnikiem dlatego to tak wielkiej różnicy nie robi. Ale pozostałe formacje (szczególnie środek pola) są na korzyść niebieskich.

Jaki z tego morał? Żeby wygrać z United musisz wygrać również z sędzią. Nie, nie przesadzam. Tym bardziej, że ostatnio to się zdarza coraz częściej. Można myśleć, że to po prostu szczęście, ale zachęcam do przeczytania tego (http://podpressingiem.wordpress.com/2012/10/16/prawda-jest-na-wyciagniecie-reki/) artykułu.

Nie mam czasu ani chęci już więcej wdawać się w dyskusję z zarexoholikiem, który już w wielu postach ośmieszył się i pokazał jak wielką ma wiedzę na temat piłki nożnej.

A i nagłówek na goal.pl: "Man Clattenburg ograł Chelsea" jak najbardziej słuszny :)!

Zarexoholik?
29-10-2012, 01:06
Pisałem na szybko, a ty gdybyś był trochę inteligentny domyśliłbyś się

Wyśmiałem cię, a ty już pospinany. Wiem, że to był błąd także uspokój się!

gdyby Luiz tego wcześniej nie wybił :)

Gdyby nie Luiz to Manchester nie prowadziłby tak szybko 1:0. : [

obejrzyj statystyki meczu po pierwszej połowie

Liczy się cały mecz, a nie tylko jedna połowa. :confused:

wygrywa ten kto strzeli więcej bramek, ale bramek sprawiedliwych a nie przy pomocach sędziego

Szczególnie gdy Drogba strzela bramkę będąc na spalonym w 2010 roku, o tym pamiętasz/wiesz? Dziwne, nie wspomniałeś... :confused:

ja tu mówię o zamknięciu drużyny na swojej połowie typie!

Nie da się mówić pisząc.

Żeby wygrać z United musisz wygrać również z sędzią.

Napisał fan przegranej drużyny.

Nie mam czasu ani chęci już więcej wdawać się w dyskusję z zarexoholikiem, który już w wielu postach ośmieszył się i pokazał jak wielką ma wiedzę na temat piłki nożnej.

Chciałeś chyba napisać:

Nie mam czasu ani chęci już więcej wdawać się w dyskusję z zarexoholikiem, który już w wielu postach mnie ośmieszył i pokazał jak wielką ma wiedzę na temat piłki nożnej.

#topic

News z przyszłości Real 5:0 i Barca 5:0!

#niżej

Według mnie United zasłużona wygrana. : [

True & Blue
29-10-2012, 10:28
"Sędzia zabił spotkanie. Nie wygrała niesprawiedliwie lepsza drużyna, którą była Chelsea a nie Manchester United" - Gary Neville.Komentator i byly zawodnik United.

Zarex jest "gupi".

Poza tym masz tu cytaty z oficialne polskiej strony MANU.

Od 69. minuty Chelsea musiała radzić sobie w dziewiątkę. Tym razem przedwcześnie do szatni został odesłany Fernando Torres, który zdaniem pana Clattenburga próbował kosztem Jonny'ego Evansa wymusić rzut wolny. Jak wykazała powtórka, Irlandczyk faktycznie faulował El Nino i podejmując taką a nie inną decyzję sędzia główny popełnił koszmarny błąd.

W 72. nastąpiła kolejna pomyłka ze strony angielskiego arbitra. Mający już żółtą kartkę na koncie Wayne Rooney dopuścił się faulu taktycznego na swoim koledze z reprezentacji, Danielowi Sturride'owi. Choć Anglik powinien dostać kolejny kartonik, to sędzia główny niesłusznie go oszczędził.

Pomyłek sędziowskich ciąg dalszy. W 75. minucie United ponownie udało się wyjść na prowadzenie i znów sporą cegiełkę w negatywnym tego słowa znaczeniu dołożyli arbitrzy spotkania.

Wystarczy byc obiektywnym kibicem i i bedziesz wiedzial jaka jest prawda.Ale ty jestes slepy.