Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34

Zarexoholik?
19-02-2013, 19:52
3:1 Arsenal dostanie minimum.

#edit

Huah prorok?

Jasne! To było pewne, że wygra Bayern. Na 22 spotkania ligowe stracili 7 bramek , a strzelili 57... Arsenal to tylko zbieranina piłkarzy, a nie drużyna.

A jak obstawiacie Milan vs Barca? Ja stawiam 1:4.

kukers
20-02-2013, 09:18
3:1 Arsenal dostanie minimum.

Huah prorok?

Dzis niestety raczej Milan nie wygra ; /

'Oxidosis'
20-02-2013, 16:18
Ja nie typuje, mimo, że jak na kibica przystało wierze, to tak naprawdę gdzieś tam w środku modlę się o jak najmniejszy wymiar kary... Milan jest w przebudowie, to nie jest drużyna na LM..

a najbardziej dobija fakt, że musimy poradzić sobie w destrukcji bez De Jonga, Flaminiego i Nocerino, a w ataku bez Robinho, i być może Nianga.. Balotellego nawet nie liczę.

~trolling.
20-02-2013, 19:45
#KILER
Podbijam

a zaraz po tym padł ładny gol.

[2]

#topic
z Racji tego, że jestem fanem Rm, to gorąco kibicuje Milanowi, ale tak jak Oxi napisał wyżej, raczej nie w tym roku, Barca to jednak zajebsita drużyna, nie ma się co czarować, tylko cud może uratować Rossonerich.

Milan 0:2 Barca.

#edit
Szok, nie wierzę XDD, cuda się zdarzają, brawo MILAN! Duże brawa!

SedaN*
20-02-2013, 19:56
Barca pewnie przejedzie sobie po Milanie... ale poczekajmy.

tak btw:
Barcelona - Chelsea U19 0:2 :} ale karpki czy tam inne zera dalej będą pisać, że przecież The Blues nie mają młodzieżówki. Poszli w ślady starszych kolegów, nie ma co ;D jeszcze w 10 od 48 minuty.

Creatynka
20-02-2013, 22:43
Jestem zadowolony że barca przegrala 2:0 z milanem, mam nadzieje ze w meczu rewanżowym znow milan pokaże klase.

Demon
20-02-2013, 22:49
nie chcę być jakimś mega fanem barcelony, który nie umie przyjąć krytyki, ale przyznalibyście rację, że pierwsza bramka nie powinna być uznana i tyle

swoją drogą czekam na rewanż, może być ciekawie i of course gratulacje dla Milanu za zwycięstwo

Bleyn
20-02-2013, 22:56
Oczywiście wielkie gratulacje dla Milanu, w którym zagrali naprawde świetnie, lecz ta pierwsza bramka... ehh tak to już jest. Rewanż na pewno będzie mega!

#Lordzik#
20-02-2013, 23:01
Z dwóch stron można patrzeć na to zagranie ręką.
Piłka trafiła Zapatę po odbiciu się od gracza Barcelony a sam Zapata odwracał się, czyli można twierdzić, że nie było to celowe zagranie, tak np. powiedział Engel po meczu w studiu.

Co nie zmienia faktu że jedynym zagrożeniem bramki Milanu był dziś strzał Iniesty z 75 minuty chyba.

Sasha Rookslayer
20-02-2013, 23:02
nie chcę być jakimś mega fanem barcelony, który nie umie przyjąć krytyki, ale przyznalibyście rację, że pierwsza bramka nie powinna być uznana i tyle

Zgadzam się. Sędzia to ślepy kret:eek:

Czekamy na rewanż

Visca El Barca <3!

ElectroHouse
20-02-2013, 23:07
Piłka trafiła Zapatę po odbiciu się od gracza Barcelony a sam Zapata odwracał się, czyli można twierdzić, że nie było to celowe zagranie, tak np. powiedział Engel po meczu w studiu.

Co nie zmienia faktu że jedynym zagrożeniem bramki Milanu był dziś strzał Iniesty z 75 minuty chyba.

Był ruch ręką.. Bramka powinna być nie uznana. Teraz tylko czekać na rew :D

Eklerq
20-02-2013, 23:43
Serio? - Barcelona dzisiaj była słaba. Zasłużone zwycięstwo Milanu.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/538235_10151453594262241_1103751734_n.jpg

Największa beka z komentatora, który cały czas usprawiedliwiał zawodników Barcelony, cały czas widział jakieś faule - grubo tam ćpają w tvp.

'Oxidosis'
20-02-2013, 23:49
Hej, poczekajcie. Wszyscy Ci, którzy mówią, że ręka była niesłuszna, to zapraszam zapoznać się z przepisami, które bądź co bądź jasno mówią, że w przypadku, gdy zawodnik nie jest w stanie odpowiednio szybko zareagować, zagrania ręką nie odgwizdujemy. Zachowanie Zapaty można interpretować na różne sposoby, dlatego zgadzam się, że bramka była dość kontrowersyjna. Jednak...

Ten mecz to zasługa w dużej mierze Allegriego, który wystawiając 3 DP, Boatenga jako półskrzydłowego oraz Pazziniego jako fałszywego napastnika udowodnił swoją wyższość w tym meczu nad sztabem szkoleniowym Barcelony. Bardzo wysoki pressing, zagęszczanie środka pola oraz podwojenie krycia Messiego to był klucz do sukcesu, o którym Allegri wspominał nie raz, ale chyba nikt nie sądził, że piłkarze Milanu wywiążą się ze swoich zadań taktycznych w tak fenomenalny sposób. Barcelona w tym meczu ograniczała swój atak pozycyjny co najwyżej do gry w poprzek, a w całym meczu oddali może dwa celne strzały na bramkę Abbiatiego, i nie jest to spowodowane słabą formą zawodników Barcelony tylko sporymi brakami taktycznymi ( bardzo wysoka gra Milanu oraz brak indywidualnego krycia i Barca czuła się niczym dzieci zagubione we mgle ).

Mówiąc prostszym językiem, pierwsza połowa nudnawa, Milan szukał gry a Barcelona ewidentnie ją zabijała rozgrywając piłkę na czterdziestym metrze ( chociaż poniekąd się im nie dziwie ), druga połowa to była gra bardziej otwarta, dzięki której Milan strzelił dwa gole.

Ogólnie sytuacja jest bardzo otwarta, Barcelona jest w stanie strzelić trzy gole w wypadku, gdy uruchomią swoich skrzydłowych, jednak tak czy siak jestem dumny z Milanistów, którzy w większości przychodzili za grosze albo na zasadzie wolnego transferu ( tak jak np. Montolivo, czyli MVP tego meczu :) ).

Pozdrawiam.

Mario Trollotelli
21-02-2013, 00:16
Barcelona - Chelsea U19 0:2 :} ale karpki czy tam inne zera dalej będą pisać, że przecież The Blues nie mają młodzieżówki. Poszli w ślady starszych kolegów, nie ma co ;D jeszcze w 10 od 48 minuty.
Gratulację, ale ten jeden wygrany mecz nie oznacza, że Chelsea ma lepszą młodzież od Barcelony. Zresztą w drużynach młodzieżowych Barcelony głównym celem jest szkolenie przyszłych zawodników Barcelony A, którzy nazywani są potem wychowankami (obce słowo dla kibiców Chelsea), a w Chelsea wręcz przeciwnie. Tam liczą się tylko pieniążki Abramowicza. Co do tych zer to z nas dwóch bardziej ty nim tutaj jesteś rikoszet. Co osiągnąłeś na tym serwerze, oprócz 1,7k postów na forum? Nic. : /

Gdyby Zapata nie zatrzymał tej piłki łapami, to prawdopodobnie gola by nie było. Bramka nie powinna być uznana i tyle, tutaj nawet nie ma co dyskutować.

Eklerq - fajnie, że wypowiadasz się tylko wtedy gdy przegra Barcelona, żeby się tym szczycić, pośmiać z nich i powklejać prowokacyjne (nom) zdjęcia. Szkoda tylko, że masz tak bardzo mało okazji na to, co? To tylko pokazuje i potwierdza jakim wielkim antyfanem i hejterem Barcelony jesteś. : /

Hej, poczekajcie. Wszyscy Ci, którzy mówią, że ręka była niesłuszna, to zapraszam zapoznać się z przepisami, które bądź co bądź jasno mówią, że w przypadku, gdy zawodnik nie jest w stanie odpowiednio szybko zareagować, zagrania ręką nie odgwizdujemy. Zachowanie Zapaty można interpretować na różne sposoby, dlatego zgadzam się, że bramka była dość kontrowersyjna. Jednak...
Wiedziałem, że nawet po tej takiej sytuacji będziesz bronił swojej drużyny. Gdybym ja tak napisał na twoim miejscu to na 100% zacząłbyś pisać o mojej nieobiektywności hipokryto. Co za typ.

Ten mecz to zasługa w dużej mierze Allegriego, który wystawiając 3 DP, Boatenga jako półskrzydłowego oraz Pazziniego jako fałszywego napastnika udowodnił swoją wyższość w tym meczu nad sztabem szkoleniowym Barcelony.
Nooo, wyższość jak uj, przypominam tylko, że Vilanova jest w NY i Barce prowadzi prawie każdemu nieznany asystent.

Mogę sobie tylko wyobrazić co by się działo, gdyby sytuacja była odwrotna. Hala gimby i inni zazdrośnicy Barcelony mieliby pożywkę do hejtowania na kolejne miesiące.
Dlaczego mnie nie dziwi, że ludzie którzy zawsze tutaj płakali na sędziów teraz siedzą cicho i gratulują Milanowi "zajebistej" gry? : /

Co do gry to trudno ocenić czy Milan zasłużył na te zwycięstwo, ale wiadomo, że Barcelona nie powinna wygrać - ku zaskoczeniu bardzo mało sytuacji bramkowych. Myślę, że remis byłby sprawiedliwym wynikiem, bo Milan też nie grał tak zajebiście jak może się wydawać po końcowym wyniku. Kto wie jak gra by się potoczyła, gdyby sędziowie nie zjebali sprawy przy pierwszej bramce? W ogóle to nie rozumiem, jak żaden sędzia nie mógł zauważyć tej perfidnej ręki, chyba każdy na stadionie ją widział oprócz nich. Mimo wszystko gratuluję Milanowi.

Dam sobie obie ręce uciąć, że w rewanżu cała drużyna Milanu wejdzie na własną linię bramkową i będą udawać autobus.

Baton
21-02-2013, 00:33
Co do sporu o rękę Zapaty i jej interpretacji ze strony sędziego myślę, że uczył się od najlepszych [czyt. Tom Ovrebo] w tej chwili każdy kibic barcelony ma za złe dlaczego stało się tak a nie inaczej, ale jak to było parę lat temu i podobne decyzje sędziego odebrały finał Chelsea to nikt wtedy z kibiców barcelony nie miał do nikogo pretensji.

Jeśli nie pamiętacie o co mi chodzi to zamieszczam filmik który to przedstawia:
http://www.youtube.com/watch?v=6z-valuHLCs

Więc proszę nie mieć jakichkolwiek pretensji do sędziego Craiga Thomsona za to, że się pomylił każdemu to się zdarza zwłaszcza panu Ovrebo!

~trolling.
21-02-2013, 00:39
Dam sobie obie ręce uciąć, że w rewanżu cała drużyna Milanu wejdzie na własną linię bramkową i będą udawać autobus.

Jest to tak samo skuteczna taktyka jak i wymienianie 148784781741 podań w meczu, nie rozumiem Cie..Przecież chodzi o to, żeby zdobywać bramki, zgodze się, że ładniej wyglądają składne akcje z podaniami, zmianami tempa itd, ale z taką zaliczką, Milan może robić tylko TO czyli postawić autobus ;)

W sumie śmieszny był twój monolog, bo nie wiem po co nawiązałeś do Tibi, skoro to dział o piłce nożnej, równie dobrze, mogę powiedzieć, żebyś się tutaj nie wypowiadał, bo nie grasz w piłkę w żadnym klubie, ale nie o to chodzi, BARCELONIE NIE NALEŻAŁO się zwycięstwo, to MILAN był lepszy.

Zarexoholik?
21-02-2013, 01:04
Tibi

Chyba Tibii synku.

#topic

Pierwszej bramki w ogóle nie powinno być. Mecz mógłby potoczyć się zupełnie inaczej, a drugi gol to ewidentny błąd obrony.

'Oxidosis'
21-02-2013, 01:04
W ogóle to nie rozumiem, jak żaden sędzia nie mógł zauważyć tej perfidnej ręki, chyba każdy na stadionie ją widział oprócz nich. Mimo wszystko gratuluję Milanowi.
.

Gdzie Ty widzisz tą rękę?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2k3wfgh7I4I

Fakt, sprawa była dość kontrowersyjna, ale byłem pewien, że sędzia wie co robi, chociaż na początku sam uważałem, że Zapata dotknął piłki ręką.

Z resztą, sam przecież wyciągnął rękę w góre, w celu uniknięcia kontaktu z piłką.. o czym my tu mówimy.

Poza tym, czemu Milan miałby w rewanżu wejść miałby ustawiać autobus i wchodzić na linie bramkową? Jak widać, inteligentna gra z tyłu + zagęszczanie środka pola i gra z kontry wystarczy na kompletnie niepoukładaną taktycznie Barcelone, której ta tikitaka staje się przeżytkiem..

SedaN*
21-02-2013, 01:30
Gratulację, ale ten jeden wygrany mecz nie oznacza, że Chelsea ma lepszą młodzież od Barcelony. Zresztą w drużynach młodzieżowych Barcelony głównym celem jest szkolenie przyszłych zawodników Barcelony A, którzy nazywani są potem wychowankami (obce słowo dla kibiców Chelsea), a w Chelsea wręcz przeciwnie. Tam liczą się tylko pieniążki Abramowicza. Co do tych zer to z nas dwóch bardziej ty nim tutaj jesteś rikoszet. Co osiągnąłeś na tym serwerze, oprócz 1,7k postów na forum? Nic. : /

Oczywiście, bo Chelsea szkoli po to aby ich potem sprzedać za 0.5mln, ta? :} weź się zastanów nad tym co piszesz. Młodzi wzięli przykład od starszych i w młodzieżowej lidze mistrzów pokazali Barcelonie gdzie ich miejsce ;D brawa się należą! :) tak btw. to masz chyba nierówno poukładane w tej główce kiedy nagle z tematu o piłce nożnej schodzisz na tibie. a ty co osiągnąłeś na serverze (w życiu)? proszę o wyczerpanie tematu

#brawa dla Milanu, Barca zagrała słabiutko, była słabsza i zasłużenie przegrała. i już się nie zesrajcie tą ręką, bo musiałoby być chyba z 100 sytuacji takich aby wszystko się wyrównało ;D

Simi
21-02-2013, 08:06
Największa beka z komentatora, który cały czas usprawiedliwiał zawodników Barcelony, cały czas widział jakieś faule - grubo tam ćpają w tvp.

A co dopiero by było, gdyby TVP znaczy BVB zagrało z FCB!

#top
propsy dla Milanu

Goldi
21-02-2013, 11:18
A co dopiero by było, gdyby TVP znaczy BVB zagrało z FCB!

#top
propsy dla Milanu

Wtedy Szpaku walił by sobie konia komentując ten mecz.

Zasłużone zwycięstwo Milanu we wtorek Cris ustali taki sam wynik i Barcelonie zostanie już gra w lidze ;p

Zarexoholik?
21-02-2013, 11:54
http://img28.imageshack.us/img28/1390/milans.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/28/milans.gif/)

Czyli ręki nie było!

Mario Trollotelli
21-02-2013, 12:05
Jest to tak samo skuteczna taktyka jak i wymienianie 148784781741 podań w meczu, nie rozumiem Cie..
Wiem, że jest skuteczna, ale śmieszy mnie jak taką taktyką grają tak wielkie zespoły jak Inter, Arsenal, mówiąc prościej jest to taktyka dla pizd. Taka gra przeciwko Barcelonie tylko pokazuje jej wyższość chłopcze. Ja osobiście nie chciałbym, żeby mój zespół takim sposobem awansował do kolejnej rundy.

W sumie śmieszny był twój monolog, bo nie wiem po co nawiązałeś do Tibi, skoro to dział o piłce nożnej, równie dobrze, mogę powiedzieć, żebyś się tutaj nie wypowiadał, bo nie grasz w piłkę w żadnym klubie, ale nie o to chodzi, BARCELONIE NIE NALEŻAŁO się zwycięstwo, to MILAN był lepszy.
Nawiązałem do Tibii, bo to forum tibijskie, a nie o piłce nożnej, zauważyłeś? Tak, wiem, że Barcelona nie zasłużyła na zwycięstwo, ale Milan też nie zasłużył. I taka prośba, nie pisz do mnie więcej bo nie zwykłem dyskutować z 13 latkami.

Gdzie Ty widzisz tą rękę?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2k3wfgh7I4I

Fakt, sprawa była dość kontrowersyjna, ale byłem pewien, że sędzia wie co robi, chociaż na początku sam uważałem, że Zapata dotknął piłki ręką.

Z resztą, sam przecież wyciągnął rękę w góre, w celu uniknięcia kontaktu z piłką.. o czym my tu mówimy.
Na tej powtórce widać, że piłka zatrzymała się na lewej ręce Zapaty... Jak tak bardzo chcesz udowodnić, że nie było tej ręki to poszukaj powtórek z innej perspektywy.

Poza tym, czemu Milan miałby w rewanżu wejść miałby ustawiać autobus i wchodzić na linie bramkową? Jak widać, inteligentna gra z tyłu + zagęszczanie środka pola i gra z kontry wystarczy na kompletnie niepoukładaną taktycznie Barcelone, której ta tikitaka staje się przeżytkiem..
Znając życie tak będzie. Czemu mieliby ryzykować otwartą grą, przy takiej przewadze z Barceloną? Jeszcze zobaczymy w rewanżu, na razie nie ma co spekulować. Przyznaję, że Milan bardzo dobrze grał z tyłu w tym meczu, czasami nawet za dobrze (http://i49.tinypic.com/2d83qc6.png). :}

Oczywiście, bo Chelsea szkoli po to aby ich potem sprzedać za 0.5mln, ta? :} weź się zastanów nad tym co piszesz. Młodzi wzięli przykład od starszych i w młodzieżowej lidze mistrzów pokazali Barcelonie gdzie ich miejsce ;D brawa się należą! :) tak btw. to masz chyba nierówno poukładane w tej główce kiedy nagle z tematu o piłce nożnej schodzisz na tibie. a ty co osiągnąłeś na serverze (w życiu)? proszę o wyczerpanie tematu
To w takim razie napisz mi ile wychowanków w składzie ma obecnie Chelsea, a ile Barcelona. Ciesz się tym zwycięstwem w LM, bo kolejne nieprędko zobaczysz, w końcu takiego farta ma się raz na kilkanaście/kilkadziesiąt lat, no chyba, że Romek znowu sypnię kasą i wyda kilkaset milionów na transfery i nowych trenerów. XD Wy pewnie nawet w młodzieżówkach kupujecie zawodników za grube miliony, mówiąc potem, że są waszymi wychowankami. XD

tak btw. to masz chyba nierówno poukładane w tej główce kiedy nagle z tematu o piłce nożnej schodzisz na tibie. a ty co osiągnąłeś na serverze (w życiu)? proszę o wyczerpanie tematu
To ty zacząłeś napinkę (zresztą jak zwykle), pisząc o zerach. Jak można tak w ogóle pisać, nie znając tej osoby, nie znając jej życia prywatnego? Tobie też przypominam, że jesteśmy na forum tibijskiego OTSa, na którym nic nie osiągnąłeś, a i tak siedzisz na forum całymi dniami noł nejmie. : /

ManiQ
21-02-2013, 12:54
Arsenal nigdy nie gral przeciwko barcelonie taktyka obronna. Zreszta Allegri bardzo dobrze zrobil, swietnie przygotowal zespol i nie poszedl na wymiane ciosow (bo wtedy wiadomo, ze barca wbije 5 brameczek). Milan zasluzyl na wygrana i u kogos tutaj pojawia sie 'kompleksy'.
aa.. zapomnialem! brawo za calkowite wylaczenie messiego z gry.

@edit
Wenger jezdzi na jednej taktyce i wtedy nie gral obronnie. Zdominowaliscie nas, bo gralismy podobnym stylem do was.
No jak to on, ale i tak nie lada wyczynem jest go wylaczyc z gry, a im to sie udalo.

Mario Trollotelli
21-02-2013, 13:10
Arsenal nigdy nie gral przeciwko barcelonie taktyka obronna.
Aha, a rewanżowy mecz w LM 10/11? Wygraliście 2:1 u siebie, a potem przyjechaliście na CN, gdzie cały mecz się broniliście nie oddając żadnego strzału na bramkę.

Tak, ładnie wyłączyli z gry Messiego, ale nawet mimo potrójnego krycia zdołał kilka razy ośmieszyć defensywę Milanu.

'Oxidosis'
21-02-2013, 16:03
@Mario Trollotelli

Jedyne co widzę na powtórce, to dotknięcie piłki ręką przez piłkarza Barcelony. A nawet jeśli faktycznie Zapata musnął piłkę ręką, to po prostu przy tak silnym uderzeniu oraz rykoszecie nie był w stanie się od tego ustrzec, ba, nawet widać po ruchu jego rąk, że starał się uniknąć zagrania ręką. A i warto zapamiętać, że nie wszystkie ręki w futbolu się gwiżdże, ale tu już zapraszam do zapoznania się z przepisami piłki nożnej.

Poza tym, skoro uważasz, że Inter czy Arsenal stosują taktykę dla "pizd", to zatem jaką taktykę stosuje Barcelona prócz tiki taki? Ten zespół nie ma trenera, dlatego z zespołami lepiej zorganizowanymi kompletnie sobie nie radzą :) W ogóle nie mogę pojąć, dlaczego obwiniasz zespoły, które grają przeciwko Barcelonie defensywnie ( czyli nota bene wszystkie ). To jest piłka nożna, tu się nie liczy ilość strzałów na bramkę czy posiadanie piłki, tylko gole i to one świadczą o wyższości danego zespołu. Nikt nie kwestionuje tego, że Barcelona ma najlepiej grających technicznie zawodników, to jest sprawa oczywista, ale prócz umiejętności istnieje, bardzo ważna w tych czasach, taktyka :). Gdzie widzisz sens, aby iść na wymianę ciosów przeciwko drużynie, której to na każdej pozycji znajduje się zawodnik kilkakrotnie przerastający umiejętnościami zawodnika drugiej drużyny? Gdzie byłby sens rozgrywek, skoro z góry wiadomo byłoby która drużyna wygra? Myślisz tylko o grze ofensywnej, ale ktoś inteligentny, jakiś czas temu pomyślał i wdrożył w życie grę defensywną, dzięki której to wczoraj Milan, składający się w dużej mierze zawodników kupionych nie więcej niż 1-2 mln euro, bądź też przychodzących na zasadzie wolnego transferu. Przecież to takie oczywiste...

A screen, który wkleiłeś, pokazuje tylko jak bezradna była Barcelona. Milan, który bronił się całym zespołem ( nawet Boateng grający na pół skrzydle, czy Shaarawy z przodu mieli więcej zadań defensywnych niż ofensywnych ), potrafił stworzyć sobie okazję wymieniając raptem trzy podania, kiedy Barcelona wymieniając sto podań nie potrafiła sobie stworzyć żadnej sytuacji.

Jednak jak już wklejasz jakieś śmieszne obrazki, to ten chyba najbardziej obrazuje wczorajsze spotkanie :

http://i50.tinypic.com/ndhm0.jpg

Τettmeier
21-02-2013, 16:19
Takich kłótni i komentarzy jak tutaj po meczu można spodziewać się tylko na forum onetu czy wp. Tylko tam ludzie wypowiadają się tak jak wy. To nie jest dyskusja tylko przekrzykiwanie się nawzajem jak w podstawowce. Dajcie na luz

Top:
Ręka była czy nie - gol został uznany. Niedługo potem padł drugi. Taki jest futbol i decyzje sędziów też często wpływają na wyniki których się w Lidze Mistrzów przynajmniej - z reguły nie cofa. Jednak jak jakiś pseudofan Barcy powie mi, ze odpadli niesprawiedliwie(hipotetycznie) to też z chęcią bym mu w twarz napluł. Mieli chyba tylko jedną sytuację podczas meczu na bramkę, strzał Iniesty taki bez jaj bo ledwo dokopał(nie trafił w światło bramki). Abbiati bezrobotny więc czego oczekiwać, że wygrają? Nie kopiąc nawet piły na bramę? Mają jeszcze szansę pokazać u siebie na co ich stać bo wczorajszy mecz to kpina w ich wykonaniu. W sporcie są gorsze i lepsze dni(chodzi i o drużyny i o sporty indywidualne) i nie ciśnie się Katalończykom że "oo słabiaki nie strzelili nawet raz na bramke" tylko obiektywnie mówi się - przegrali mecz. A rewanż u siebie będzie szansą na rehabilitacje.
Milan zagrał wspaniały mecz. Ja i myślę że nawet fani Milanu nie spodziewali się takiego obrotu sprawy. Ten piach co oni grali na początku sezonu w porównaniu do wczorajszego meczu to 2 inne światy. Zdyscyplinowana obrona, dokładne, krosowe podania, destrukcja i kompletne wyłączenie gry piłkarzy takich jak Pedro, Messi czy poźniej Alexis bardzo mi się podobało. Czekam na rewanz

Mario Trollotelli
21-02-2013, 21:02
Wenger jezdzi na jednej taktyce i wtedy nie gral obronnie. Zdominowaliscie nas, bo gralismy podobnym stylem do was.
W pierwszym meczu zdołaliście wygrać 2:1, a w drugim nie oddaliście żadnego strzału, wychodząc ze swojej połowy raz na kilkanaście minut. Skoro gracie podobnym stylem do nas to wytłumacz mi dlaczego wasza gra tak bardzo się zmieniła w rewanżu?

Jedyne co widzę na powtórce, to dotknięcie piłki ręką przez piłkarza Barcelony. A nawet jeśli faktycznie Zapata musnął piłkę ręką, to po prostu przy tak silnym uderzeniu oraz rykoszecie nie był w stanie się od tego ustrzec, ba, nawet widać po ruchu jego rąk, że starał się uniknąć zagrania ręką. A i warto zapamiętać, że nie wszystkie ręki w futbolu się gwiżdże, ale tu już zapraszam do zapoznania się z przepisami piłki nożnej.
Może i piłkarz FCB dotknął piłkę ręką wcześniej przy obrocie, ale później zatrzymała się ona na ręce Zapaty, a w takim przypadku sędzia powinien zagwizdać. Przynajmniej tak to widać z tej kamery. Żeby ocenić to dokładniej musielibyśmy zobaczyć tą sytuację z perspektywy bramkarza Milanu.

Poza tym, skoro uważasz, że Inter czy Arsenal stosują taktykę dla "pizd", to zatem jaką taktykę stosuje Barcelona prócz tiki taki? Ten zespół nie ma trenera, dlatego z zespołami lepiej zorganizowanymi kompletnie sobie nie radzą :) W ogóle nie mogę pojąć, dlaczego obwiniasz zespoły, które grają przeciwko Barcelonie defensywnie ( czyli nota bene wszystkie ). To jest piłka nożna, tu się nie liczy ilość strzałów na bramkę czy posiadanie piłki, tylko gole i to one świadczą o wyższości danego zespołu. Nikt nie kwestionuje tego, że Barcelona ma najlepiej grających technicznie zawodników, to jest sprawa oczywista, ale prócz umiejętności istnieje, bardzo ważna w tych czasach, taktyka :). Gdzie widzisz sens, aby iść na wymianę ciosów przeciwko drużynie, której to na każdej pozycji znajduje się zawodnik kilkakrotnie przerastający umiejętnościami zawodnika drugiej drużyny? Gdzie byłby sens rozgrywek, skoro z góry wiadomo byłoby która drużyna wygra? Myślisz tylko o grze ofensywnej, ale ktoś inteligentny, jakiś czas temu pomyślał i wdrożył w życie grę defensywną, dzięki której to wczoraj Milan, składający się w dużej mierze zawodników kupionych nie więcej niż 1-2 mln euro, bądź też przychodzących na zasadzie wolnego transferu. Przecież to takie oczywiste...
Ja ich za nic nie obwiniam, przecież każdy może grać tak jak chcę. Nie lubię oglądać jednak meczy w których jedna drużyna tylko atakuję, a druga tylko się broni. Rozumiem te słabsze zespoły, ale nie rozumiem tych najlepszych które z góry zakładają, że dostaną manite przy otwartej grze z Barceloną, takim drużynom to troszkę nie przystoi. Przykład: ostatni dwumecz FCB z Arsenalem. W pierwszym meczu zagrali jak równy z równym, w drugim zabarykadowali się na własnej połowie, a i tak zostali wyeliminowani - przez własną głupotę. Kto wie jakby się potoczył dwumecz gdyby zagrali tak jaka w pierwszym meczu? Drugi przykład: ostatni grupowy rewanżowy mecz z Celticiem, też zagrali otwarcie, odważnie i jakoś udało im się wygrać 2:1 (było 2:0). A Celtic nie należy wcale do tych najlepszych. Tak mógłbym jeszcze wymieniać. Dlatego sądze, że taktyka autobusu to taktyka dla pizd. Ale to jest tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać. I nie pisz głupot, że każdy zespół z Barceloną gra defensywnie, lol. Co do tiki taki to jest właśnie najlepsze, że od tylu lat grają jednym stylem gry, a wygrywają najwięcej. Najlepsze jest to, że każdy zespół wie z góry jak dokładnie zagra Barcelona, a i tak 90% tych zespołów dostaje w dupe. :) Niestety jednym stylem nie można grać wiecznie i coraz więcej trenerów znajduje sposób na zatrzymanie Barcelony.

A screen, który wkleiłeś, pokazuje tylko jak bezradna była Barcelona. Milan, który bronił się całym zespołem ( nawet Boateng grający na pół skrzydle, czy Shaarawy z przodu mieli więcej zadań defensywnych niż ofensywnych ), potrafił stworzyć sobie okazję wymieniając raptem trzy podania, kiedy Barcelona wymieniając sto podań nie potrafiła sobie stworzyć żadnej sytuacji.
Zgodzę się, że Barcelona zagrała wczoraj bardzo słabo, jeden ze słabszych meczów Barcy jakie oglądałem, ale i tak uważam, że remis byłby sprawiedliwym wynikiem. Każdy jara się defensywą Milanu, ale to Barca przez większość czasu była na połowie Milanu który w większości ograniczał się tylko do kontr.

Muszę wspomnieć jeszcze o Puyolu, który był wczoraj najlepszy z Barcelony na boisku, on nigdy nie zawodzi w ważnych meczach, zawsze daje z siebie wszystko i walczy jak prawdziwy kapitan. Zajebisty był moment gdy pod koniec meczu uderzył jeszcze z główki po rożnym, opatrunek mu się odkleił, wyrzucił go w pizdu i dalej zapierdalał do końca meczu, szacun. Nie bez powodu jest moim ulubionym zawodnikiem.

#
Abidal po roku przerwy dostał w końcu pozwolenie na grę!

~trolling.
21-02-2013, 21:09
Zajebisty był moment gdy pod koniec meczu uderzył jeszcze z główki po rożnym, opatrunek mu się odkleił, wyrzucił go w pizdu i dalej zapierdalał do końca meczu, szacun. Nie bez powodu jest moim ulubionym zawodnikiem.

z tym się zgadzam, dla mnie jest to zajebisty gracz, synonim walki, nigdy sie nie poddaje, nie kładzie się po murawie z byle powodu, nie urywa mu nogi przy każdym starciu, niesamowity zawodnik, wielki szacunek.

'Oxidosis'
21-02-2013, 21:33
Każdy jara się defensywą Milanu, ale to Barca przez większość czasu była na połowie Milanu który w większości ograniczał się tylko do kontr.

#

Nie rozumiem - przecież przed meczem wszyscy, dosłownie wszyscy interesujący się w choć minimalnym stopniu piłką nożną, wiedzieli, że Barcelona stosująca atak pozycyjny oraz mająca w składzie tak wybitnych techników będzie miała większe posiadanie piłki ( z resztą, w jakim meczu nie ma? ), ale jakie to miało znaczenie we wczorajszym meczu, skoro z kilkuset podań ani jedno nie otworzyło drogi do bramki Milanu? Powtarzam, ani jedno, bo zarówno strzał Xaviego jak i Iniesty były zza pola karnego.

Poza tym ( i tutaj uprzedzam ) być może nie do końca rozumiem Twój komentarz, ale w tekście który zacytowałem zachowujesz się tak, jakbyś umniejszał wręcz fenomenalną grę w destrukcji Rossonerich.

"Każdy jara się defensywą Milanu, ale to Barca przez większość czasu była na połowie Milanu"

Byli. Ile w tym czasie wypracowali sobie klarownych sytuacji? Jedna, może dwie. Właśnie dlatego wszyscy jarają się defensywą Milanu, który pozwalał swobodnie rozgrywać piłkę Katalończykom na czterdziestym metrze, jednak gdy Ci starali zbliżyć się do bramki, Rossoneri automatycznie zagęszczali środek pola oraz wychodzili do poszczególnych zawodników, przez co ataki Barcelony wyglądały bardzo chaotycznie. W ogóle w tym meczu Milan zagrał bardzo wysoko, większość zespołów zaczyna się bronić dopiero, gdy przeciwnik znajduje się blisko pola karnego, Milan zaczynał to robić już na trzydziestym metrze.

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój komentarz, to dobrze by było, gdybyś wytłumaczył mi w takim razie, kiedy kibice powinni jarać się obroną? Wtedy, kiedy jedna drużyna nie jest w stanie wejść na połowę przeciwnika? Obrona ma na celu chronić bramki, a nie swojej połowy ( od tego jest pressing ).

Puyol jest chyba jedynym zawodnikiem, który nie ma słabych meczy. Ogólnie gość to klasa sama w sobie, chyba najbardziej szanowany piłkarz Barcelony.

Mario Trollotelli
21-02-2013, 22:23
Nie rozumiem - przecież przed meczem wszyscy, dosłownie wszyscy interesujący się w choć minimalnym stopniu piłką nożną, wiedzieli, że Barcelona stosująca atak pozycyjny oraz mająca w składzie tak wybitnych techników będzie miała większe posiadanie piłki ( z resztą, w jakim meczu nie ma? ), ale jakie to miało znaczenie we wczorajszym meczu, skoro z kilkuset podań ani jedno nie otworzyło drogi do bramki Milanu? Powtarzam, ani jedno, bo zarówno strzał Xaviego jak i Iniesty były zza pola karnego.
Może źle napisałem, bardziej chodziło mi o to, że przez prawie cały mecz Milan atakował tylko z kontr, nie był to typowy otwarty mecz obu drużyn, a przy atakach Barcy każdy zawodnik Milanu robił za obrońce, co niektórzy nazywają autobusem, jednak w tym meczu nie mogę im zarzucić atubusu, bo jednak oddali więcej strzałów na bramkę niż Barca.

Poza tym ( i tutaj uprzedzam ) być może nie do końca rozumiem Twój komentarz, ale w tekście który zacytowałem zachowujesz się tak, jakbyś umniejszał wręcz fenomenalną grę w destrukcji Rossonerich.
Wcale im tego nie umniejszam, wręcz przeciwnie. W trakcie meczu byłem bardzo zaskoczony zajebiście zorganizowaną defensywą Milanu, tak umiejętnie zagęścili środek pola, że czasami miałem wrażenie, że zawodników Milanu jest więcej na boisku, propsy.

#edit
gWp5Qedf4Ik&

Fajna sztuczka hehe

'Oxidosis'
23-02-2013, 01:05
http://img.sadistic.pl/pics/e1ac487eea7a.jpg

Trafić idealny wynik w meczu piłki nożnej nie jest łatwą sprawą. A co dopiero osiem na jednym kuponie! Brytyjczyk Simon Pike o mały włos nie wygrał miliona funtów. Kibic postawił zaledwie jednego pensa i na kuponie obstawił dokładne rezultaty wszystkich spotkań 1/8 finału Ligi Mistrzów.

Pike trafił wygraną Juventusu z Celtikiem 3:0, trafił remis Szachtara z Borussią 2:2, trafił także porażkę Arsenalu z Bayernem 1:3. Do pełni szczęścia zabrakło mu triumfu 2:0 Barcelony nad Milanem. Jak wszyscy dobrze pamiętamy na San Siro padł taki wynik, ale dla "czerwono-czarnych".

Firma bukmacherska, w której zawarto wspomniany zakład, doceniła jednak wyczyn Pike'a i zafundowała kibicowi przelot, hotel oraz bilet na rewanżowy mecz Barcelony z Milanem. Nie ma miliona funtów, będzie wizyta na Camp Nou. Dobre i to:)

SoniQ
24-02-2013, 12:03
Tak btw:

U-18: Fulham - Chelsea 5:0

aha : /

poprzyj to dowodami bo jak pamietam to ostatni mecz chyba 1:1 :(

btw. gratuluje dzisiejszego wyniku, piekna gra

SedaN*
24-02-2013, 14:43
U-18: Fulham - Chelsea 5:0

aha : /

na barcelone wystarczyło.. na manchester w sumie też

Niszowy gracz Scorviel
24-02-2013, 18:31
Może źle napisałem, bardziej chodziło mi o to, że przez prawie cały mecz Milan atakował tylko z kontr, nie był to typowy otwarty mecz obu drużyn, a przy atakach Barcy każdy zawodnik Milanu robił za obrońce, co niektórzy nazywają autobusem, jednak w tym meczu nie mogę im zarzucić atubusu, bo jednak oddali więcej strzałów na bramkę niż Barca.

Wcale im tego nie umniejszam, wręcz przeciwnie. W trakcie meczu byłem bardzo zaskoczony zajebiście zorganizowaną defensywą Milanu, tak umiejętnie zagęścili środek pola, że czasami miałem wrażenie, że zawodników Milanu jest więcej na boisku, propsy.

#edit
gWp5Qedf4Ik&

Fajna sztuczka hehe
O kurde, leżę :D:D:D
Dobrze to zrobił-strasznie chamskie to było ale kij :)
Ronaldinho na propsie ;)!!!!

Simi
25-02-2013, 17:00
Już jutro Barca - Real, czyli rewanż CdR. Barca w ostatnich 11nastu meczach traciła co najmniej jedną bramkę, a Real słabo (czasami bardzo słabo) spisywał się na wyjazdach.

Zagęścić środek, dać rozgrywać i czekać na kontry. Będzie się działo.

Creatynka
25-02-2013, 20:42
No właśnie jutro meczyk, jak obstawiacie ile jutro barca dostanie ?

Baton
26-02-2013, 00:31
Osobiście chciałbym aby padł wynik 1:1 i z chęcią obejrzałbym rzuty karne.

SedaN*
26-02-2013, 12:20
Osobiście chciałbym aby padł wynik 1:1 i z chęcią obejrzałbym rzuty karne.

Osobiście zgadzam się z użytkownikiem Baton, cumplu

Devixx
26-02-2013, 13:15
Tez obstawialbym remis w regularnym i awans Barcy w karnych, jezeli Ramos bedzie strzelal <3
Piekny mecz wczoraj pomiedzy Mlotami i Kogutami, incrediBALE jest w wysmienitej formie i szczerze mowiac jest wart te 50 mln

Baton
26-02-2013, 17:41
Hmm jeżeli Ramos ma strzelić tak jak w półfinale euro 2012 przeciwko Portugalii to śmiało może strzelać.

Niszowy gracz Scorviel
26-02-2013, 17:44
Stawiam, że bedzie remis. I dwie drużyny przejdą dalej.

~~<Biohazard>~~
26-02-2013, 17:59
Stawiam na 2-2 dla realu

Sasha Rookslayer
26-02-2013, 20:04
Stawiam, że będzie wynik 3:2 dla Barcelony. Czekam na mecz z niecierpliwością.
Visca El Barca <33!

'Oxidosis'
26-02-2013, 22:32
Barca wpierdol równo dostaje, ale może w końcu co niektórzy zrozumieją, że druzyna bez trenera to nie drużyna, i dopóki Katalończycy nie znajdą szkoleniowca znającego teraźniejsze realia oraz potrafiącego dostosować taktykę do danego przeciwnika tak to będzie wyglądać. Chociaż co ja tam pisze, taktyka przecież nie ma znaczenia...

Wierzę że Milan wykorzysta tą nieudolność Barcelony w defensywie i pogrąży ich na Camp Nou. ;)

Kimus The Master
26-02-2013, 23:01
Wyśmienity mecz Real nie zostawił suchej nitki na barcelonie

Creatynka
26-02-2013, 23:08
Zadowolony jestem po tym zwycięstwie Realu :)

Zarexoholik?
26-02-2013, 23:17
Messi ostatnio więcej czasu poświęca nagrywaniu reklam niż piłce nożnej.

Barcelona bez trenera, a Ty w ogóle się nie znasz na piłce:confused:

Jak bez trenera? Nie rozśmieszaj mnie nawet dzieciaku. Ma trenera, zastępczego, ale to jest TRENER. Ty w ogóle na niczym się nie znasz.

Sasha Rookslayer
26-02-2013, 23:46
Messi ostatnio więcej czasu poświęca nagrywaniu reklam niż piłce nożnej.

Barcelona bez trenera, a Ty w ogóle się nie znasz na piłce:confused:

#topic
Szkoda Dumy Kataloni, lecz Real zagrał lepiej, fakt :(
Czekam na rewanż z Milanem :)

Eklerq
26-02-2013, 23:51
Na pomeczowe rozluźnienie.

Kuba Wojewódzki - Robert Lewandowski i Paulina Krupińska (http://tvnplayer.pl/programy-online/kuba-wojewodzki-odcinki,455/odcinek-193,robert-lewandowski-i-paulina-krupinska,S00E193,17918.html)

SedaN*
27-02-2013, 01:04
ofc, że barca bez trenera a messi ostatnio w tle ronaldo ;D fajny meczyk, szkoda, że nie obyło się bez symulacji, żenua.. anyway zasłużone zwycięstwo realu.

Mario Trollotelli
27-02-2013, 10:40
messi ostatnio w tle ronaldo
Strzelcy PD:

1. Messi 38 gole, karne 4
2. Ronaldo 24, karne 5

Rzeczywiście, bardzo w tle. Chyba, że chodziło ci o same GD. (:

#
Gratuluję Realowi awansu do finału po bardzo dobrej grze. Sztab szkoleniowy Barcy (a może jego brak?) zjebał sprawę już na początku wystawiając taki sam skład jak w meczu z Milanem... Pozdrawiam tych którzy twierdzą/twierdzili, że Barcelona to "samograj" niepotrzebujący trenera zarzucając coś takiego Guardioli który wygrywał wszystko, bo miał "dobry skład", hehe. W rewanżu z Milanem widzę w pierwszym składzie Ville, Tello, Songa, bo samymi pomocnikami meczu się nie da wygrać. Tito/Roura w ogóle się nie uczą na błędach. Nie ździwie się jak z Milanem wyjdzie znowu taki sam skład, wtedy kolejny wpierdol murowany. :0

Simi
27-02-2013, 12:43
Bardzo dobry mecz. Na ESB pograć rezerwami i kierunek Manchester.

'Oxidosis'
27-02-2013, 16:28
Jednym z niewielu sposobów gry, jakim można ograć grający defensywnie ( a będzie tak na pewno ) Milan, to gra skrzydłami, więc wyjście w podstawowej jedenastce Tello jest niemal wskazane. Allegri jednak nie jest głupi i zdaje sobie sprawę z roszad, jakie przeprowadzi sztab Barcelony i przygotuje się na każdą ewentualność.

Sokol from West
27-02-2013, 16:42
Zasłużone zwycięstwo Real. Świetnie grali, widać, że Barca bez formy. Myślę, że jak tak zagrają z Milanem, to mogą już pomarzyć o awansie ;) Najlepszymi momentami jak dla mnie to była pierwsza sytuacja, w której Ronaldo zakręcił Pique, po czym ten drugi ratował się , faulując Ronaldo. Oczywiście co było ? Pique bronił się, że nie faulował jak zawsze. Śmieszne to było. Fajnie też Di Maria zakręcił Puyol'em ( Pierwszy raz widziałem, żeby ktoś nim tak zakręcił), no i oczywiście moment radości Varane, gdy strzelił bramkę ;) Pierwsze co zrobił to podbiegł do Mourinho ;). Jeśli ktoś jeszcze powie, że Barca to nie aktorzy, to proszę bardzo http://i.minus.com/iQCKJNF82vDT1.gif :o . Prawie mu nogę urwał, nie dotykając go :). Teraz jeszcze wygrają z Manchesterem i będzie elegancko :)!

Zarexoholik?
27-02-2013, 17:11
Jeśli ktoś jeszcze powie, że Barca to nie aktorzy

No pepe to nie jest aktor, lekko dotknięty ręką przewrócił się na ziemię, co za błazen. Ta cała liga hiszpańska to jedna wielka komedia.

SedaN*
27-02-2013, 18:46
Przez takie żałosne zachowanie piłkarzy barcelony większość ludzi stereotypowo spostrzega ten sport jako teatr dla pizd, smutne.

rumun
27-02-2013, 19:41
Strzelcy PD:

1. Messi 38 gole, karne 4
2. Ronaldo 24, karne 5

Tylko czemu zawsze messi w waznych meczach jest niewidoczny?

Alba powinien dostac oscara za ta role pierwsze sie lapie za kolano pozniej za ryj, a co do pepe to nie wiem czemu tak zasymulowal znajac jego myslalem ze mu odda;] Real zasluzyl na wygrana

ElectroHouse
27-02-2013, 19:57
Zasłużone zwycięstwo Real. Świetnie grali, widać, że Barca bez formy. Myślę, że jak tak zagrają z Milanem, to mogą już pomarzyć o awansie ;) Najlepszymi momentami jak dla mnie to była pierwsza sytuacja, w której Ronaldo zakręcił Pique, po czym ten drugi ratował się , faulując Ronaldo. Oczywiście co było ? Pique bronił się, że nie faulował jak zawsze. Śmieszne to było. Fajnie też Di Maria zakręcił Puyol'em ( Pierwszy raz widziałem, żeby ktoś nim tak zakręcił), no i oczywiście moment radości Varane, gdy strzelił bramkę ;) Pierwsze co zrobił to podbiegł do Mourinho ;). Jeśli ktoś jeszcze powie, że Barca to nie aktorzy, to proszę bardzo http://i.minus.com/iQCKJNF82vDT1.gif :o . Prawie mu nogę urwał, nie dotykając go :). Teraz jeszcze wygrają z Manchesterem i będzie elegancko :)!

Alba dostał w kolano i dlatego upadł. Zobacz sobie jak Pepe teatralnie upada pod koniec meczu.

@Rumun
Messi nie strzela goli w ważnych meczach ; > haahah, Beka.

@sokol
Teraz nie strzela bo widać że się zaciął jak i cała Barcelona ale to nie znaczy że zawsze nie strzelał w ważnych meczach.
@edit
Śmieszą mnie takie komentarze dot. Guardioli. Jak prowadził Barcę to każdy mówił że Barca nie potrzebuje trenera że to Samograj. Mówiono że Guardiola nic nie musiał robić bo przyszedł na gotowe, skład cały miał a teraz jak on odszedł to nagle mówicie że jednak był bardzo dobrym trenerem i że to dzięki jemu Barca odnosiła takie sukcesy.

Sokol from West
27-02-2013, 20:09
Proszę Cię. Lekko go dotknął, musnął, a Alba już płacze, zwija się z bólu. Taki TEATRZYK odstawił, że szkoda słów ;) Najpierw łapie się za głowę, potem za kolano ;] Tylko w Barcelonie takie rzeczy. Wracając do tematu Pepe, to on przynajmniej nie symuluje w każdym meczu, tak jak Alba, Fabregas czy Sanchez ;) Aaaaa zapomniałem o największym aktorze : Alves :) Ten to i tak przewyższa wszystkich wcześniej wymienionych :) No Electro, kiedy Messi strzelił bramkę w ważnym meczu ostatnio ? Z Milanem nie istniał( Śmieją się, że zgubił się w tunelu na San Siro ), a z Realem też nic nie strzelił ;)

@Electro
No fakt, widać jak cała drużyna Barcelony jest bez formy ;) No i prawda, w niektórych ważnych meczach strzelał . Moim zdaniem era Barcelony się kończy, sorry, SKOŃCZYŁA SIĘ wraz z odejściem Guardiolii. Takiej samej drużyny jaka była z nim to już nie będzie .

KILER
27-02-2013, 20:13

Alba to chyba nie wiedział co go boli, najpierw noga potem łapy na twarz :D
Pepe też przyaktorzył, aż dziwne że nie oddał :D

SedaN*
27-02-2013, 21:37
P to on przynajmniej nie symuluje w każdym meczu, tak jak Alba, Fabregas czy Sanchez ;) Aaaaa zapomniałem o największym aktorze : Alves :) .

prawilnie jeszcze przypominam o sergio busquetsie :}

Mario Trollotelli
27-02-2013, 22:03
http://i54.tinypic.com/vsoumw.png

Alba powinien dostac oscara za ta role pierwsze sie lapie za kolano pozniej za ryj, a co do pepe to nie wiem czemu tak zasymulowal znajac jego myslalem ze mu odda;]

Wracając do tematu Pepe, to on przynajmniej nie symuluje

http://i56.tinypic.com/f9qqzo.gif

w każdym meczu tak jak Alba, Fabregas czy Sanchez ;)
W każdym meczu? Oglądasz wszystkie mecze Barcelony, czy tylko te na TVP?

Moim zdaniem era Barcelony się kończy, sorry, SKOŃCZYŁA SIĘ wraz z odejściem Guardiolii. Takiej samej drużyny jaka była z nim to już nie będzie .
Pomarzyć sobie jedynie możesz. :) To jest ciągle ta sama drużyna, tylko w lekkim kryzysie, co jest normalne, bo nawet najlepsi mają czasami kryzys. Jeszcze nie raz będziesz się spinał z powodu Barcelony i wspomnisz moje słowa. :)

Wczoraj Barca przegrała dopiero piąty na 35 wszystkich dwumeczów od sezonu 08/09, więc rozumiem tą wielką radość zazdrośników i nagły wysyp hala dzieci. xd

#down
hahaha, zajebiste masz argumenty gimnazjalisto. Typowy zazdrośnik. : /

Sokol from West
27-02-2013, 23:09
Wspomnę Twoje słowa ? Pomarzyć możesz :) Po co mam oglądać grupę marnych aktorów ? Wyskakujesz mi z Pepe, zacznij pierw od tych marnych aktorów z Twojej Barcy, którzy jak tylko im nie idzie, to zaczyna się teatrzyk, Pique też wczoraj dał popis faulując Ronaldo, po czym biegnie do sędziego, że nie było faulu. Czasem mogliby się przyznać do błędów, a nie tylko liczyć na sędziego ;) :o.

Napisał Sokol from West :
Alba powinien dostac oscara za ta role pierwsze sie lapie za kolano pozniej za ryj, a co do pepe to nie wiem czemu tak zasymulowal znajac jego myslalem ze mu odda;]

Dla Twojej świadomości , akurat nie ja to pisałem :) Patrz co cytujesz :). Powiedz mi, co to za styl gry tylko sobie podając ? Wybacz, dla mnie jest to nudne, nie chce mi się tego oglądać. Wolę obejrzeć inną ligę, niż hiszpańską. Jak to Zarex ujął, cała hiszpańska liga jest komedią :) Czego im zazdrościć ? Tego, że praktycznie w ogóle nie przegrywają ? Zobacz sobie jakiego rekordu dokonał Juventus, niech Barcelona coś takiego zrobi w Lidze, wtedy jej szczerze pogratuluje . Tego ich usypiającego stylu gry ? Przecież to aż oglądać się nie chce patrząc na nich ... Przez 90 minut klepią tylko. Przypomnę mecz z Chelsea w półfinale Ligi Mistrzów. Klepali przez 90 minut, a Chelsea miała raptem 2 kontry które wykorzystała ;)
Kibiców Realu nazywasz dziećmi ? Zacznijmy od tych sezonowców BARCELONY :) Zobaczysz ile dzieci przestanie jej kibicować, jak tylko odpadną z Ligi Mistrzów. Nagle liczba kibiców zmaleje ;) Co do tabelki, widzę dwóch graczy Barcy, a sześciu z Realu ? Hmm... To widać jednak, że dominacja ze strony Katalońskiego klubu jest :o

Po co mam się spinać z powodu jakiejś Barcelony ? Wiadomo, Ty bronisz Barcelony , ja bronię Realu. Nigdy nie dojdziemy do kompromisu, każdy broni swój klub . Zawsze tak będzie . Poczytaj sobie czasem komentarze dzieci i niektórych osób na serwisach sportowych, zobacz ilu sezonowców ma Real, a ile Twoja Barca ;)

@up

hahaha, zajebiste masz argumenty gimnazjalisto. Typowy zazdrośnik. : /
Tak, jestem gimnazjalistą, na drugim semestrze studiów :) Dzięki :) Sam zapewne siedzisz w gimbudzie, a udzielasz się jak dorosły :D Pozdrawiam :D
Zazdroszczę Ci Twojej głupoty, ale już nie płacz i broń dalej Barcelonki :)

Baton
28-02-2013, 18:14
#Mario
Muszę cię poinformować, że zanim Ronaldo dołączył do Realu i zaczął brać udział w Gran Derbi to Messi strzelił do tego momentu [czyt. przyjście CR7 do Realu] bodajże 5 bramek Realowi więc odkąd obaj piłkarze grają przeciwko sobie Ronaldo zdobył 12 bramek a Messi 13 więc ta różnica nie jest aż tak bardzo widoczna.Pomyśl co by było gdyby Ronaldo zagrał w 3-4 Gran Derbi a Messi by w tych meczach nie wystąpił to czasem Ronaldo mógłby być w tej klasyfikacji nawet przed Di Stefano.

Simi
02-03-2013, 17:54
#Mario
Muszę cię poinformować, że zanim Ronaldo dołączył do Realu i zaczął brać udział w Gran Derbi to Messi strzelił do tego momentu [czyt. przyjście CR7 do Realu] bodajże 5 bramek Realowi więc odkąd obaj piłkarze grają przeciwko sobie Ronaldo zdobył 12 bramek a Messi 13 więc ta różnica nie jest aż tak bardzo widoczna.Pomyśl co by było gdyby Ronaldo zagrał w 3-4 Gran Derbi a Messi by w tych meczach nie wystąpił to czasem Ronaldo mógłby być w tej klasyfikacji nawet przed Di Stefano.

nie wiem skąd ty masz to info, ale w bezpośrednim pojedynku między Messim a Ronaldo, Messi ma 11 a CR7 12 strzelonych bramek.

Rezerwy Realu 2 - 1 Barcelona.

dziękuje, do wtorku.

Creatynka
02-03-2013, 18:47
Ponownie Real pokazał swoją wyższość nad Barceloną, to mi się podoba !

SedaN*
02-03-2013, 19:05
heh, kolejne gran derbi dla realu, meczu nie oglądałem (wolałem obejrzeć chelsea i skoki narciarskie w tv), ale barcelona jest w kryzysie i fani chyba poczuli jak ciężko się wygrywa gdy sędzia nie pomaga :)) zaraz dostaną bęcki od milanu i jedynie co im zostanie to dociągniecie ligi do końca.

ElectroHouse
02-03-2013, 21:35
heh, kolejne gran derbi dla realu, meczu nie oglądałem (wolałem obejrzeć chelsea i skoki narciarskie w tv), ale barcelona jest w kryzysie i fani chyba poczuli jak ciężko się wygrywa gdy sędzia nie pomaga :)) zaraz dostaną bęcki od milanu i jedynie co im zostanie to dociągniecie ligi do końca.

Co ma sędzia do gry Barcy ?? Beka z Ciebie typie. Najpierw pomyśl co piszesz a potem się wypowiadaj. Przeżywają kryzys ale z niego wyjdą jak zawsze i pokażą jeszcze na co ich stać :D

@OXI
aaaa no zapomniałem że to jest wierny fan czelsi ;/ Zazdrośnik

'Oxidosis'
02-03-2013, 21:54
zapewne chodziło mu o 2009, co nie zmienia faktu, że pierwsza osoba strollowana :D

~trolling.
03-03-2013, 15:15
i to piekne zjawisko, kiedy sezonowcy milcza, gdy znów Barca na deskach ;)

Nie podobała mi sie tylko "wycinanka" pod koniec meczu, obie drużyny pokazują brak szacunku dla przeciwnika, a wielu młodych piłkarzy od małego uczy się tego, przez obserwowanie takiej gry, smutne ;/

Sokol from West
03-03-2013, 20:33
@ Mikiel

Ależ znawców futbolu ala Jacek Gmoch. Nawet się tego czytać nie chce, bo żenujący argument ciągle się powtarza 'gra aktorska'. Chłopaczki pokroju Zarexa się wypowiadają, a nawet nie mają pojęcia o piłce nożnej. Jakie forum taki poziom wypowiedzi. Barcelona słabo zagrała w Gran Derbi, ma kryzys, ale to normalne w piłce nożnej, jaracie się wygraną Realu jakbyście pierwszy raz zaruchali (90% nie zna tego uczucia), a niedługo się okaże że Real nawet w LM nie zagra bo będzie poza top 4 w lidze.

Znawca futbolu się odezwał, a pewnie nawet piłki dobrze kopnąć nie potrafisz :/ Porównujesz nas do Zarex'a ? Odpowiedz na to pytanie, a konkretnie czemu niby nas porównujesz ? Prawda boli, że mamy większą wiedzę od Ciebie ? Jak Cię tak boli poziom tego forum, to wyjdź , nie musisz wracać i nikt za Tobą płakać nie będzie :o Lepiej bym popatrzył na Barcelonę, bo jeszcze się okaże, że i mistrzostwo stracą :< Wtedy dopiero zacznie się płacz.

@Electro

Co ma sędzia do gry Barcy ?? Beka z Ciebie typie. Najpierw pomyśl co piszesz a potem się wypowiadaj. Przeżywają kryzys ale z niego wyjdą jak zawsze i pokażą jeszcze na co ich stać

@OXI
aaaa no zapomniałem że to jest wierny fan czelsi ;/ Zazdrośnik

Cały czas czytam Twoje posty na temat Barcelony i w każdym poście płaczesz, każdego krytykujesz, bronisz swojej Farsy, a prawda jest taka, że nie jeden raz im sędzia pomógł:o. Wiele już było krytyki pod tym względem, a 90% było czystą prawdą. Nie raz widziałem, jak sędziowie nie dają skrzywdzić Barcelonki :(. Wyjdą z kryzysu i pokażą na co ich stać ? Jedynie mogą wyjść i na tym się zakończy .
Jeszcze jedno. Poczytaj sobie komentarze na różnych serwisach sportowych kibiców Barcy. Zobacz ilu mają sezonowców, którzy już piszą, że więcej jej nie kibicują, bo grają słabo ;] Kiedyś Barca była słaba, nikt się jej nie bał, a teraz? Prosta taktyka na nich , gra z kontry i wygrana ;) Zobacz, że każdy gra przeciw nim tak samo. Ustawiają się na kontrę i wygrywają ;)

@Trolling

i to piekne zjawisko, kiedy sezonowcy milcza, gdy znów Barca na deskach

Nie podobała mi sie tylko "wycinanka" pod koniec meczu, obie drużyny pokazują brak szacunku dla przeciwnika, a wielu młodych piłkarzy od małego uczy się tego, przez obserwowanie takiej gry, smutne ;/

W pełni się zgodzę. Nagle kibice Barcy siedzą cicho, albo dają głupie komentarze, że już jej nie kibicują :/ Kto tu ma więcej sezonowców ?
Ostatnio czekając na swój trening, poszedłem na halę, gdzie akurat był trening rocznika 2005-2006. Patrzeć się nie chciało, jak dzieciaki w tak młodym wieku, rzucają się do Siebie, wyzywają, celowo się podcinają . Nawet doszło do przepychanek na koniec treningu. Widać, jaki wpływ ma na nich, zachowanie swoich ulubionych piłkarzy .

@Mecz
Real zagrał dobrze, Morata zagrał dobrze, mimo, że wielu mówiło, że to chyba nie był dobry pomysł go wystawiać. Kaka miał pokazać klasę, niestety znów nie wyszło. Wchodzi Ronaldo i Khedira. Ten pierwszy robi więcej przez pół godziny niż Messi przez cały mecz. Co do karnego ? Szczerze, moim zdaniem był. Zachowanie Valdes'a skandaliczne, jak człowiek może widzieć z odległości ponad 90 metrów czy był faul czy nie o.O ... Szkoda tego wolnego, po którym strzał Ronaldo wylądował na spojeniu ;)
Dla kibiców Barcelony - Poczytajcie sobie komentarze na sport.wp.pl czy sport.onet.pl , zobaczcie ile wasza drużyna ma tych jebanych sezonowców, a nie jedziecie po każdym, bo piszą prawdę ? Czasem trzeba umieć przyznać rację tej drugiej stronie ;)

Mikiel SZN
03-03-2013, 20:56
@ Mikiel

Znawca futbolu się odezwał, a pewnie nawet piłki dobrze kopnąć nie potrafisz :/ Porównujesz nas do Zarex'a ? Odpowiedz na to pytanie, a konkretnie czemu niby nas porównujesz ? Prawda boli, że mamy większą wiedzę od Ciebie ? Jak Cię tak boli poziom tego forum, to wyjdź , nie musisz wracać i nikt za Tobą płakać nie będzie :o Lepiej bym popatrzył na Barcelonę, bo jeszcze się okaże, że i mistrzostwo stracą :< Wtedy dopiero zacznie się płacz.

Po pierwsze kim ty jesteś? Po drugie ile masz lat, bo piszesz jak 15 latek. Po trzecie uwierz mi że mam większą wiedze na temat piłki nożnej niż 90% forum (można podyskutować tylko z Sedanem, Oxim, Devixem i kimś jeszcze pewnie, ale nie pamiętam nicków), a twoja wiedza jest zerowa. Ciebie do nikogo nie porównuję, bo nawet nie wiem kim jesteś anonimie, a z forum i tak korzystam raz na ruski rok. A no Barca straci mistrza, tak jak Bayern i Manchester United, a i PSG. IDIOT

^top

Polska liga znów pokazuje jak się powinno grać, Legia kochana ucieka rywalom zdobywając 1 pkt (!) z outsiderem, złożonym z piłkarzy z łapanki.

Co do wieku, to próbujesz chyba zrobić z Siebie dorosłego, choć nim w ogóle nie jesteś . Chyba sprawdza się powiedzenie - "Kozak w necie, pizda w świecie."
Naucz się gościu przyjmować krytykę, bo widzę, że u Ciebie z tym kiepsko.

Napewno jestem bardziej dorosły niż ty ;)

Obecny owner Mysticusa.

Nasza 'dyskusja' dobiegła końca, żegnam.

ManiQ
03-03-2013, 21:42
No akurat PSG to mistrzostwa nie sa jeszcze pewni. Maja bodajze 2pkt przewagi nad Lyonem i wszystko moze sie zdarzyc.W sumie szkoda, ze Lyon zremisowal, bo byloby ciekawie.

Derby Londynu przegrane. Chujnia =/

Sokol from West
03-03-2013, 23:18
@ mikiel

Po pierwsze kim ty jesteś? Po drugie ile masz lat, bo piszesz jak 15 latek. Po trzecie uwierz mi że mam większą wiedze na temat piłki nożnej niż 90% forum (można podyskutować tylko z Sedanem, Oxim, Devixem i kimś jeszcze pewnie, ale nie pamiętam nicków), a twoja wiedza jest zerowa. Ciebie do nikogo nie porównuję, bo nawet nie wiem kim jesteś anonimie, a z forum i tak korzystam raz na ruski rok. A no Barca straci mistrza, tak jak Bayern i Manchester United, a i PSG. IDIOT

Po 1
Mam na imię Paweł. Obecny owner Mysticusa. Miejsce zamieszkania - Żyrardów. Masz jeszcze jakieś pytania ? Może podać PESEL albo numer obuwia jakie nosze ?: /
Po 2
21 skończyłem w tym roku. Spójrz na swój płacz, bo już w drugim poście próbujesz udowodnić, że jesteś kimś więcej ode mnie ? Myślę, że to Ty masz jakieś 15-16 lat, wybacz typie, nie znam Cię więc dla mnie jesteś anonimowy.
Po 3
W jaki sposób możesz udowodnić mi, że masz większą wiedzę ode mnie na temat piłki nożnej ? Hahahaha rozwaliłeś mnie w tym momencie . Szczerze , to mnie gówno interesuje, z kim możesz pogadać na temat piłki nożnej. Płacz dalej . Mam to kompletnie gdzieś. Nie znam Cię typie, nie będę Cię obrażał. Mam prawo wypowiadać swoje zdania, a Ty swoje. Skoro tak bardzo boli Cię krytyka, to zrób coś z tym, są jakieś poradnie psychologiczne ;) Jeszcze jedno, nie wypowiadaj się na mój temat, że mam zerową wiedzę o piłce, skoro ani słowa ze mną na ten temat nie zamieniłeś(Nie rozmawiałem z Tobą w ogóle, a gadasz jakbyś mnie znał i wiedział jaką mam wiedzę na dany temat o.O). Gówno wiesz, a próbujesz sobie wmówić jaki to z Ciebie znawca futbolu :o

Co do wieku, to próbujesz chyba zrobić z Siebie dorosłego, choć nim w ogóle nie jesteś . Chyba sprawdza się powiedzenie - "Kozak w necie, pizda w świecie."
Naucz się gościu przyjmować krytykę, bo widzę, że u Ciebie z tym kiepsko.

@t
PSG z taką grą to może przegrać to całe mistrzostwo. Porobili transfery, grają tak sobie, bez żadnego szału.

@electro

Chodzisz na Studia a nawet nie potrafisz dobrze postawić kropki, przecinka.

Profesorze, postaram się poprawić każdy błąd w przyszłości.

ElectroHouse
04-03-2013, 00:26
@t
PSG z taką grą to może przegrać to całe mistrzostwo . Porobili transfery, grają tak sobie, bez żadnego szału.

Chodzisz na Studia a nawet nie potrafisz dobrze postawić kropki, przecinka.

@t
PSG ma wiele wspólnego z M City. Mistrzostwo raczej ugrają bo obrońcy w tej lidze potykają się o własne nogi a Ibra to wykorzystuje strzelając ciągle bramki :cool:

'Oxidosis'
04-03-2013, 08:16
@UP

tak sie potykaja, że w ostatnim meczu PSG nawet sytuacji nie potrafiło stworzyć przeciwko Reims... zyebali mi fajny kuponik, są u mnie skreśleni :|

Simi
04-03-2013, 16:19
daaaamn, Karpek aka Mario aka Prowokator się nie wypowiedział, a Wy tu się spinacie ;d.

Jutro 1sze rewanże w CL, jak myślicie, Real ogra United, a Borussia, w której gra trzech Polaków, wygra z Szachtarem?

Moje typy:
Real 2 - 1 United
Borussia 1 - 0 Szachtar.

Mikiel SZN
04-03-2013, 17:18
Real w formie, ale forma przeplatana, Man United forma równa bez błysku, ale stabilnie + geniusz RVP. Stawiam na Man United.

Shakthar z Borussią trudne do wytypowania, lecz jednak Borussia w roli fawroyta gdyż grają u siebie, a na stadionie Borussi (nie pamiętam nazwy) to przyjezdni mają cieżkie zadanie przy 80tys kibiców. Typ: Borussia

Sokol from West
04-03-2013, 18:10
@t
Moim faworytem oczywiście REAL i BORUSSIA. Królewskich czeka ciężki bój o awans, ale wierze w to, że im się uda. Co do Borussii, to myślę, że awansują bez problemu. Lewandowski w formie, tak samo jak Błaszczykowski. Nic im nie pozostaje jak tylko wygrać :)

KILER
04-03-2013, 19:12
Liczę na Real, Jones prawdopodobnie nie zagra i Ronaldo będzie miał więcej luzu, chociaż przy obronie ManU to trudno tu mówić o jakimkolwiek 'luzie'. Myślę, że nadchodzi dobre widowisko z gradem bramek :)

+
Borussia>Szachtar

Midq
04-03-2013, 19:23
Liczę na Real, Jones prawdopodobnie nie zagra i Ronaldo będzie miał więcej luzu, chociaż przy obronie ManU to trudno tu mówić o jakimkolwiek 'luzie'. Myślę, że nadchodzi dobre widowisko z gradem bramek :)

+
Borussia>Szachtar

mi się jednak wydaje, że będą to piłkarskie szachy i mecz skończy się wynikiem 0-0 lub 1-0 dla united, nie spodziewam się tu dużej ilości bramek. a co do meczu bvb to serduszkiem jestem za szachtarem

KILER
04-03-2013, 19:33
mi się jednak wydaje, że będą to piłkarskie szachy i mecz skończy się wynikiem 0-0 lub 1-0 dla united, nie spodziewam się tu dużej ilości bramek. a co do meczu bvb to serduszkiem jestem za szachtarem

Faktycznie, źle ująłem. Chciałbym żeby był ciekawy meczyk z gradem bramek, to pierwsze raczej zapewnione z drugim - gorzej

SedaN*
04-03-2013, 20:16
dokładnie, za chuja nie będzie gradu bramek XD mecz borussia i shaktar ciekawy, oba zespoły podobne poziomy ;]

Zarexoholik?
04-03-2013, 22:38
Ależ znawców futbolu ala Jacek Gmoch. Nawet się tego czytać nie chce, bo żenujący argument ciągle się powtarza 'gra aktorska'. Chłopaczki pokroju Zarexa się wypowiadają, a nawet nie mają pojęcia o piłce nożnej. Jakie forum taki poziom wypowiedzi. Barcelona słabo zagrała w Gran Derbi, ma kryzys, ale to normalne w piłce nożnej, jaracie się wygraną Realu jakbyście pierwszy raz zaruchali (90% nie zna tego uczucia), a niedługo się okaże że Real nawet w LM nie zagra bo będzie poza top 4 w lidze.

Śmieszna jesteś.

#topic

Oczywiście wierzę, że Manchester wygra. Obstawiam 3:1 dla United! Borussia myślę, że też sobie poradzi, typuję 2:1.

'Oxidosis'
05-03-2013, 00:09
Co do ilości bramek w meczu Real - Manchester, jest bardzo dużo ciekawych zdarzeń z naprawdę fajnymi kursami, aż 1.83, że w przeciagu pierwszych 25 minut nie wpadnie żadna bramka, oraz 1.60 na to, że w przeciągu pierwszej połowy wpadną mniej niż uwaga (!) 3 bramki. Generalnie zarówno Ferguson jak i Mourinho to bardzo inteligentni stratedzy, bazujący na swojej inteligencji oraz wieloletnim doświadczeniu i oboje zdają sobie sprawę z tego, że o awans będzie walka do ostatniej minuty meczu, dlatego też uważam, że żaden z nich nie odważy się wyłożyć wszystkich kart na stół i rozpocząć to spotkanie w sposób otwierający drogę do bramki przeciwnika. Według mnie obie ekipy nastawione są na drugą część spotkania, w pierwszej części grając z kontrataku i licząc na indywidualne błędy zawodników, dlatego właśnie typ, że w pierwszych dwudziestu pięciu minutach nie wpadnie bramka jest naprawdę bardzo fajny ;)

Co do meczu Borussi, bardzo ciekawy kurs jest na Ukraińców ( za sam awans prawie 4.0, za zwycięstwo 5.6 ) i naprawdę mysle, że warto zaryzykować.

SoniQ
05-03-2013, 15:50
IDtD7WgUSKM

We're the famous Man United and we're going to Wembley!

KILER
05-03-2013, 16:01
Co do ilości bramek w meczu Real - Manchester, jest bardzo dużo ciekawych zdarzeń z naprawdę fajnymi kursami, aż 1.83, że w przeciagu pierwszych 25 minut nie wpadnie żadna bramka, oraz 1.60 na to, że w przeciągu pierwszej połowy wpadną mniej niż uwaga (!) 3 bramki. Generalnie zarówno Ferguson jak i Mourinho to bardzo inteligentni stratedzy, bazujący na swojej inteligencji oraz wieloletnim doświadczeniu i oboje zdają sobie sprawę z tego, że o awans będzie walka do ostatniej minuty meczu, dlatego też uważam, że żaden z nich nie odważy się wyłożyć wszystkich kart na stół i rozpocząć to spotkanie w sposób otwierający drogę do bramki przeciwnika. Według mnie obie ekipy nastawione są na drugą część spotkania, w pierwszej części grając z kontrataku i licząc na indywidualne błędy zawodników, dlatego właśnie typ, że w pierwszych dwudziestu pięciu minutach nie wpadnie bramka jest naprawdę bardzo fajny ;)

Co do meczu Borussi, bardzo ciekawy kurs jest na Ukraińców ( za sam awans prawie 4.0, za zwycięstwo 5.6 ) i naprawdę mysle, że warto zaryzykować.

To samo było można powiedzieć o pierwszym meczu, gdzie 2 bramki wpadły w 30minut (Pierwsza - 20minuta, druga - 30minuta, no i niestety na tym się zakończyło :D

SedaN*
05-03-2013, 16:34
w regulaminowym czasie gry będzie 1:1 i dogrywka, potem już nie wiem co dalej moja wizja tego nie objęła

TuRoczeK
05-03-2013, 21:51
1:0 oby utrzymali : )

@edit
2:1 :<

Tak to jest grać w 10.

Demon
05-03-2013, 22:05
trochę nie rozumiem czerwonej kartki (od tego momentu zacząłem oglądać mecz), ale trzymam kciuki za united!

edit: 1;1

ManiQ
05-03-2013, 22:20
Czyli Arsenal jako Angielska druzyna odpadnie ostatni, huehue.

Creatynka
05-03-2013, 22:41
To jest to, real przechodzi dalej !

.Animal.
05-03-2013, 22:46
Polonia Dortmund w następnej rundzie brawa!

Podniecanie się kibiców Realu oraz płacz kibiców United zaczynam za rozpoczęty!

Baton
05-03-2013, 22:46
Czerwona kartka dla Naniego ewidentna piszcie co chcecie tak mam na to wyjebane.Manchester był tak słaby, że Ramos musiał za nich bramkę strzelić bo sami nie potrafili.
http://i48.tinypic.com/2hphxdx.jpg

Królewscy w 1/4 LM! VAMOS REAL!

Midq
05-03-2013, 22:48
http://i.minus.com/ifMqWF94BPM1p.gif

'Oxidosis'
05-03-2013, 23:04
http://www.forum.bukmacherskie.com/f44/konkurs-manchester-utd-real-madryt-w-puli-200pln-od-oddsring-88937.html#post3435549

patrzcie mordy na moj post ;] 3 marca nostradamus

ElectroHouse
05-03-2013, 23:07
Sędziowie na poziomie gimbazy nie ma co -.-
Już lepiej by spotkanie poprowadził Tomek Musiał (:

@t
Faul na yellow card a co do meczu to był bardzo ciekawy z wieloma sytuacjami które podlegały kontrowersji.

Simi
05-03-2013, 23:45
czerwo dla Naniego troche naciagane, ale zapytam sie, co z ta obrona reka strzalu Higuaina przez prawego obronce ManU, ktorego imienia zapominam... he?

SedaN*
06-03-2013, 00:03
IDtD7WgUSKM

We're the famous Man United and we're going to Wembley!

no to troche sie przeliczyłeś z tym wembley :}

#
szkoda trochę dla widowiska, bo czerwona kartka która według mnie nie powinna byc zniszczyła widowisko. wydawało się, że manchester miał sytuację pod kontrolą i zapowiadała się ciekawa końcówka

Eklerq
06-03-2013, 00:27
Kilka słów o dzisiejszym meczu.

Pierwsza połowa wyglądała tragicznie. Nudziłem się niemiłosiernie, bo obie drużyny grały bardzo asekuracyjnie - realizowały założenia taktyczne i każdy piłkarz bał się łamać schemat, który założył szkoleniowiec. Ja uwielbiam, kiedy to piłkarze zaczynają grać po swojemu, czyli odbiegają od założeń, które nakreślił sztab szkoleniowy, wtedy gra nabiera rumieńców. Po pierwszej połowie mogłem dojść do wniosku, że United miało więcej sytuacji bramkowych, które kreowali sobie, poprzez rzucanie długich piłek na napastników lub pomocników. Pomocnicy dorzucali piłki do pola karnego, dzięki czemu cały czas był smród, bo piłkarze Realu wykopywali wszystko pod nogi przeciwnika. Real grał kombinacyjnie, starali się wymieniać dużo podań, ale niestety nie prowadziło to do sytuacji bramkowych.

Druga połowa obróciła wszystko do góry nogami. Początek drugiej połowy, to ataki graczy z Manchesteru, które przyniosły bramkę samobójczą. Bramkę strzelił, słabo dysponowany dzisiejszego dnia, Ramos. Błędów ciąg dalszy, bo zawodnicy z Madrytu, co chwilę wykopywali piłkę pod nogi przeciwników, co przeradzało się w groźne sytuacje bramkowe. W 56 minucie kontrowersyjną decyzję podjął sędzia, ukarał zawodnika Czerwonych Diabłów czerwoną kartką, co całkowicie wytrąciło z uderzenia drużynę Sir Alexa Fergusona. Zaczął się najazd na bramkę gospodarzy. Obrona dzielnie odbijała ataki, ale w 66 minucie pięknym strzałem popisał się Modric - zmiana wyniku na 1:1. Trzy minuty później było już 2:1, za sprawą Ronaldo, który wykorzystał kapitalne podanie wzdłuż pola karnego. Myślałem, że otworzył się worek, co spowoduje jeszcze więcej bramek dla Realu, ale myliłem się, bo to Manchester przejął inicjatywę i zaczął groźnie atakować bramkę, w której stał, niezawodny, Diego Lopez - bohater meczu. Kuriozalne błędy obrońców Realu Madryt mogły spowodować stratę bramki, ponieważ każdą piłkę, którą starali się wybijać, zgarniali przeciwnicy i ciskali w bramkę Lopeza. Po strzale na 2:1, Real zaczął grać piłką, spokojnie - mieli kilka sytuacji, np. sytuacja Ronaldo, który przyzwyczaił wszystkich, że w takich momentach się nie myli.

Mecz zakończył się wynikiem 2:1 dla gości i jest to wynik, moim zdaniem, niesprawiedliwy. Stronniczo powiedziałbym, że powinien być remis, ale obiektywnie, byłbym raczej za MINIMALNĄ wygraną gospodarzy, bo jednak mieli oni więcej sytuacji bramkowych, w których zabrakło im skuteczności. Z gry lepiej prezentował się Real. United głównie grało długie piłki na skrzydła. W stałych fragmentach byli niewyobrażalnie groźni. Był to niezły mecz, dużo emocji w drugiej połowie. Szacunek dla Manchesteru United, dla kibiców, dla wszystkich związanych z tym klubem. Dzisiaj Real zdobył więcej bramek, co premiuje ich do dalszych rozgrywek w lidze mistrzów. Życzę powodzenia w Premiership.

Kontrowersje.

Czerwona kartka dla Naniego, której nie powinno być.
Rafael i jego ręka w polu karnym, za co powinien być rzut karny dla Realu.
Ramos i jego faul w polu karnym, za co (raczej) powinien być rzut karny dla Manchesteru.

Jeszcze chciałem skomentować postawę piłkarzy Realu. Jak na takim poziomie Arbeloa może przyjmować piłkę na pięć metrów? - TRAGEDIA. Ramos, ostatnio jest w miernej dyspozycji, popełnia wiele kosmetycznych błędów, czyli podania do przeciwnika, oraz błędów większej rangi, czyli przewinienia, dzięki którym przeciwnik powinien mieć podyktowany rzut karny, o samobóju nawet nie wspomnę. Ozil, przyjmował piłkę i cały czas cofał się z nią do swojej bramki. Dzisiaj zagrał tak, jak sędziował sędzia Cakir Cüneyt. Ronaldo, był całkowicie niewidoczny w pierwszej połowie - złośliwie powiem, że zgubił się w tunelu na Old Trafford. W drugiej połowie już wszedł na boisko, ale poza strzeloną bramką, jego występ oceniłbym na słaby. Grał egoistycznie, strzelał z każdego miejsca na boisku, nie biegał, nie walczył, za dużo pajacował, gdybym miał ocenić jego grę w skali od 1 do 6, dałbym mu ocenę 2, tylko i wyłącznie, za strzeloną bramkę. Pragnę nadmienić, że jest on na liście moich ulubionych piłkarzy, których bardzo cenię, ale dzisiaj się nie popisał. Wejście Kaki i Modrica ruszyło grę Realu, co mnie bardzo zdziwiło, bo są to piłkarze, na których Mourinho nie stawia. Oni byli ostatnimi piłkarzami, o których pomyślałbym, że ruszą drużynę z tego dołka. Diego Lopez, przy bramce Ramosa nie miał szans, ale później uratował Realowi dupę, bo wybronił wiele strzałów. Ramos zaprzestał strzelania na swoją bramkę, ale nie zakończył sabotowania swojej drużyny, bo co chwilę, z innymi obrońcami, dawali prezenty przeciwnikowi, w postaci bezpańskich piłek przed pole karne lub do pola karnego. Dzięki Bogu, Diego Lopez dzisiaj był w kapitalnej dyspozycji.

Zarexoholik?
06-03-2013, 08:24
Sędzia ustawił mecz. Mam nadzieję, że nie będzie miał juz nigdy więcej możliwości sędziowania takich spotkań, bo się do tego nie nadaje.

btw. Nani cały czas był skoncentrowany na piłce, nawet nie widział, że ktos tam biegnie. Maksymalnie żółta, bo to czysty przypadek. W dodatku to nie była wyprostowana noga. Piłkarzem meczu jak dla mnie Lopez, dużo szczęścia, ale i pewne interwencje. Szkoda, ale tak jak wspomniałem wygrali słabsi.

SedaN*
06-03-2013, 11:49
Sędzia ustawił mecz. Mam nadzieję, że nie będzie miał juz nigdy więcej możliwości sędziowania takich spotkań, bo się do tego nie nadaje.

btw. Nani cały czas był skoncentrowany na piłce, nawet nie widział, że ktos tam biegnie. Maksymalnie żółta, bo to czysty przypadek. W dodatku to nie była wyprostowana noga. Piłkarzem meczu jak dla mnie Lopez, dużo szczęścia, ale i pewne interwencje. Szkoda, ale tak jak wspomniałem wygrali słabsi.

To masz błędną nadzieję. W historii LM było o wiele więcej gorszych sędziów i bez żadnych większych konsekwencji ;[

Simi
06-03-2013, 12:46
To było niebezpieczne zagranie, a więc - czerwona kartka. Widać było, że sędzia przez dłuższą chwilę zastanawiał się nad tą decyzją i uznał, że to niebezpieczne zagranie. Twierdzicie, że Nani nie widział drugiego zawodnika? Piłkarz musi być świadomy tego, że na boisku przebywają też inni. Co on sobie myśli, że ma dwadzieścia metrów kwadratowych dla siebie.
Kim jest Roy Keane, chyba nie trzeba przypominać.

Oglądając mecz w pubie z grupką Czerwonych, nie pomyślałem w ogóle o czerwonej. No może przez chwile, gdy wydawało mi się, że to Evra, który żółtko już miał. Każdy tak się spina, a o karnym i czerwie dla Rafaela za obronienie strzału ręką to nic.

A dla Ramosa za faul w polu karnym na bodajże Evrze?
Może i był faul, nie pamiętam tej sytuacji, a na YT nie moge trafić na filmik.

Lopez czerwona kartka! (http://www.metatube.com/en/videos/174269/Nemanja-Vidic-clash-with-Diego-Lopez-Manchester-United-vs-Real-Madrid//)

Dlaczego Lopez nie dostał czerwonej kartki? Uderzył Vidica pięścią w twarz, zero kontaktu z piłką, a wiedział co robi? Żenada. :)
No nie wierze. Nigdy nie widziałem, by bramkarz dostał za taką akcje kartke. Anyway, większość sędziów ma 'zasadę', że bramkarz we własnym polu bramkowym, a nawet p. karnym jest 'nietykalny'.

Zarexoholik?
06-03-2013, 13:23
Każdy tak się spina, a o karnym i czerwie dla Rafaela za obronienie strzału ręką to nic.

Aaaaaaa i bym zapomniał synku, spójrz na to:

Lopez czerwona kartka! (http://www.metatube.com/en/videos/174269/Nemanja-Vidic-clash-with-Diego-Lopez-Manchester-United-vs-Real-Madrid//)

Dlaczego Lopez nie dostał czerwonej kartki? Uderzył Vidica pięścią w twarz, zero kontaktu z piłką, a wiedział co robi? Żenada. :)

To masz błędną nadzieję. W historii LM było o wiele więcej gorszych sędziów i bez żadnych większych konsekwencji ;[

Pracy nie straci, to pewne. Jednak jak go ktoś rozpozna na ulicy to może mieć piełko.

No nie wierze. Nigdy nie widziałem, by bramkarz dostał za taką akcje kartke. Anyway, większość sędziów ma 'zasadę', że bramkarz we własnym polu bramkowym, a nawet p. karnym jest 'nietykalny'.

Ta, szczególnie Szczęsny na Euro.

SedaN*
06-03-2013, 15:15

Aaaaaaa i bym zapomniał synku, spójrz na to:

od kiedy za takie coś jest czerwona kartka? bramkarz wychodzi na przedpole z rękami i często się zdarzają takie sytuację że zawodnicy się zderzą ze sobą. Gdybyś oglądał więcej meczy a nie się tylko ograniczał do manchesteru może byś skminił, że za takie coś się nie daje kartek. już szukasz wszystkiego na siłę, a przypomnij sobie jak ostatnio sędziowie pomagali united, eh hipokryzja? : /

co nie zmienia faktu, że czerwona kartka (według mnie nie słuszna) ustawiła trochę ten mecz, niestety.

Eklerq
06-03-2013, 15:26
Nani nie widział przeciwnika, był skupiony, tylko i wyłącznie, na piłce, czy aby na pewno?

BLITtiHeUyM

Zarexoholik?
06-03-2013, 15:44
od kiedy za takie coś jest czerwona kartka? bramkarz wychodzi na przedpole z rękami i często się zdarzają takie sytuację że zawodnicy się zderzą ze sobą. Gdybyś oglądał więcej meczy a nie się tylko ograniczał do manchesteru może byś skminił, że za takie coś się nie daje kartek. już szukasz wszystkiego na siłę, a przypomnij sobie jak ostatnio sędziowie pomagali united, eh hipokryzja? : /

co nie zmienia faktu, że czerwona kartka (według mnie nie słuszna) ustawiła trochę ten mecz, niestety.

Aha, czyli bramkarz bezkarnie może kogoś uderzyć pięścią w twarz? Ty w ogóle nie masz pojęcia o piłce nożnej, to nie MMA synku.

a tak napisać NIESŁUSZNA, poćwicz

Nani nie widział przeciwnika, był skupiony, tylko i wyłącznie, na piłce, czy aby na pewno?

I sądzisz, że w ciągu tego ułamka sekundy przewidział, że nie przyjmie piłki i trafi w tego typka? beka

Creatynka
06-03-2013, 15:49
Nie wiem czy wy jestescie na tyle slepi czy tylko udajecie aby miec pretekst.
Widocznie widać faul ze strony Naniego ktory kopnął Arbeloe, czerwona kartka zasłużona, tym bardziej cieszy zwyciestwo ze względu na 111 rocznice Realu :)

SoniQ
06-03-2013, 16:47
Manchester był tak słaby, że Ramos musiał za nich bramkę strzelić bo sami nie potrafili.

mam nadzieje ze to tylko prowokacja bo nie mozna byc az tak glupim

no rzeczywiscie, patrzyl w tamtym kierunku prawie 10 minut, rowniez jestem w szoku ze go nie zauwazyl : /

Widocznie widać

skończ

beka z turka, rzekomego fana Realu.
co do Ramosa to jest pomylony czlowiek, symuluje jak piz*a a podczas zwarcia z pilkarzami w ktorych oni upadaja pokazuje reka w gore zeby wstali bo nic nie bylo, zalosne

Simi
06-03-2013, 16:51
Ta, szczególnie Szczęsny na Euro.

masz na myśli faul na greku i karnym? to Ty chyba nie ogarniasz o co mi chodziło.

W filmiku udostępnionym przez Eklerq widać, że przez ~sekundę zerka w stronę Arbeloi. Jeśli Nani ma prawo jazdy, to chyba potrafi ogarnąć nawet w tak krótkim czasie co się dzieje wokół niego.

#down
Dawno Cie nie było, brakowało nam już Ciebie. Nie no żart, możesz iść. c:

Mario Trollotelli
06-03-2013, 18:03
Nawet Mourinho przyznał (1 raz w historii?), że wygrali niezasłużenie, więc halowce nie podniecać się za bardzo, hehe

Gdyby trafił się normalny sędzia, to MU spokojnie by awansował, tyle na ten temat.

"Panie Turek, Panu już dziękujemy" XD

#
Dziś kolejne mecze rewanżowe w LM. Liczę na dobrą grę Valencii i wyeliminowanie szejków. W drugiej parze, już po pierwszym meczu było wiadomo kto przejdzie dalej.

#down
pomyliłeś tematy

Mikiel SZN
06-03-2013, 19:05
http://www.enbiej.pl/2013/03/05/kobe-bryant-i-jego-etyka-pracy/

i to jest prawdziwy sportowiec!

^down
Agree

Niszowy gracz Scorviel
06-03-2013, 20:01
http://www.enbiej.pl/2013/03/05/kobe-bryant-i-jego-etyka-pracy/

i to jest prawdziwy sportowiec!

a tam pierdolisz, lepszy jest quiet na supportcie jako sportowiec ;) pozdrawiam!

~trolling.
06-03-2013, 20:33
btw. Nani cały czas był skoncentrowany na piłce, nawet nie widział, że ktos tam biegnie.
Co nie zmienia faktu, że faul był brutalny i kartka czerwona należała się.

beka z turka, rzekomego fana Realu.
co do Ramosa to jest pomylony czlowiek, symuluje jak piz*a a podczas zwarcia z pilkarzami w ktorych oni upadaja pokazuje reka w gore zeby wstali bo nic nie bylo, zalosne

Tak tak, a tutaj masz aktora numero uno.
c-kzq-QmASc

W sumie nie rozumie sezonowców [czyt. kibiców barcelony (nie obrazam normlanych fanow barcy, bo tacy istnieja )] który płaczą, że dzieki czerwonej kartce Real wygrał, otóż drodzy koledzy, Manchaster miał szczescie, poniewaz zagranie w polu karnym Rafaela było ewidentne i nalezal sie rzut karny :(. Z dwojga złego dla MU sedzia 'wybral' czerwona kartke.

btw, za tydzien Barca zbierze bęcki od Milanu i skonczy sie przygoda, a Real gra dalej, moze to was tak boli :).

Gdyby trafił się normalny sędzia, to MU spokojnie by awansował, tyle na ten temat.
fascynujące, ale takie gdybanie nie zmieni wyniku :)

Widać masz bardzo małą wiedzę na temat piłki nożnej (oczywiscie nie obrazajac Cie), jak ktos wyzej napisal bramkarz we wlasnym polu karnym w sytuacji gdy jest tam duzo zawodnikow jest nietykalny, moich kolegów od zawsze uczyli, że bramkarz jak wyskakuje do piły, to kolano w górę i kasuje gościa - tyle, pole karne to światynia bramkarza.
Anyway, to co zrobil Szczesny na Euro to co innego, tam byl w sytuacji sam na sam, i gdy napastnik go ominal wtedy spowodowal jego upadek, w konsekwencji czerwien. Analizuj ziomek :[

#down
Wyczułem, że od razu się zepniesz i będziesz prowokował, normalne w twoim przypadku, ale tak to jest.

Możliwe, może przegra, trudno - będzie co będzie. Może Barca sobie poradzi, co nie zmienia faktu, że Milan jest jedną nogą w ćwierćfinale

Zarexoholik?
06-03-2013, 20:39
Co nie zmienia faktu, że faul był brutalny i kartka czerwona należała się.

Mourinho sam na konferencji wspomniał, że żółta by wystarczyła, ale internetowe dziecko jest lepszym ekspertem, beka.

Skończy się tak, że Real odpadnie z Ligi Mistrzów przez błąd sędziego i będzie płacz, że sędzia to sędzia tamto.

A Barca pewnie jeszcze poradzi sobie z Milanem.

#Zarexoholik
Skończ już płakać, bo tyle ile sędziowie w tym sezonie pomogli United to mała głowa, a ty dalej widzę się nie możesz pogodzić z odpadnięciem z LM i doszukujesz się byle czego, po prostu płacz, dorośnij. Bramkarz jest praktycznie nietykalny, w takich sytuacjach nawet dotknięcie go jest gwizdane jako faul na nim. Lopeza zamiarem była piłka a to, że tak się sytuacja potoczyła i vidic wbił się ostro to nastąpiło po prostu zderzenie :} więc już wypłacz się w chusteczkę i nie pisz tu więcej swoich wypocin. Swoją drogą to może i dobrze, że Manchester odpadł... mam nadzieję, że teraz będziesz zaglądał tu rzadziej ;D

No twoim zdaniem zawsze pomagali i pewnie zawsze będą pomagać. Prawda jest taka, że czerwonej kartki nie powinno być. Ja już dawno dorosłem w przeciwieństwie do ciebie. Śmieszą mnie twoje wypowiedzi, ale tak jak pisałem Ty lepiej wiesz od Mourinho - beka! Naniego zamiarem była piłka, a to, że tak się sytuacja potoczyła i jakiś liść wbił się pod jego buta nastąpiło po prostu zderzenie. Więc już wypłacz się w chusteczkę i nie pisz tu więcej swoich wypocin. Swoją drogą to może i dobrze, że Chelsea już dawno odpadło... mam nadzieję, że teraz będziesz zaglądał tu rzadziej!

SedaN*
06-03-2013, 21:19
#Zarexoholik
Skończ już płakać, bo tyle ile sędziowie w tym sezonie pomogli United to mała głowa, a ty dalej widzę się nie możesz pogodzić z odpadnięciem z LM i doszukujesz się byle czego, po prostu płacz, dorośnij. Bramkarz jest praktycznie nietykalny, w takich sytuacjach nawet dotknięcie go jest gwizdane jako faul na nim. Lopeza zamiarem była piłka a to, że tak się sytuacja potoczyła i vidic wbił się ostro to nastąpiło po prostu zderzenie :} więc już wypłacz się w chusteczkę i nie pisz tu więcej swoich wypocin. Swoją drogą to może i dobrze, że Manchester odpadł... mam nadzieję, że teraz będziesz zaglądał tu rzadziej ;D

'Oxidosis'
06-03-2013, 22:15
"Przepis z artykułu 12 (str. 114) został bardziej
zaostrzony poprzez wydane przez UEFA
rozporządzenia. W samych przepisach
znajduje się również zapis, którego należy
zapamiętać: (….) Atak nogami, który naraża na
niebezpieczeństwo zawodnika drużyny
przeciwnej, musi być traktowany jako poważny,
rażący faul. (…) Poważny, rażący faul karany
jest wykluczeniem z gry winnego zawodnika"

Można to interpretować w sposób dwojaki. 80 % sędziów dało by kartkę żółtą, sędzia mógł ( choć według mnie nie powinien ) dawać czerwonej kartki, dlatego rozumiem tych, którzy czują się pokrzywdzeni, ale mimo wszystko trzeba zrozumieć, że o żadnym ograbieniu nie ma mowy.

Barca zapewne poradzi sobie z Milanem na Camp Nou, jednak dlaczego zespół, który w ostatnich 13 spotkaniach z rzędu traci minimum jedną bramkę miałby jej nie stracić z Milanem, opierającym swój atak na bardzo szybkich skrzydłowych ( Shaarawy, Niang ) czy pół skrzydłowych typu Boateng? Mimo ogromnej sympatii i szacunku jakim darze Puyola uważam, że na tą Barce jest już po prostu za słaby, a kwintesencją była nie dawna bramka Di Marii, kiedy to dał się minąć jak dziecko. Na tak szybkich zawodników Milanu Puyol jest po prostu za słaby, a biorąc pod uwagę, że Pique także formą nie świeci, śmiało mogę wyjść z założenia, że po prostu strata bramki przez Barce jest nieunikniona ( no chyba, że zawodnicy w końcu przypomną jak się gra w piłkę ). Przy ewentualnym golu strzelonym przez Milan Barca musi strzelić cztery bramki, co uważam za niemożliwe. Osobiście typuje awans Milanu, jednak zwycięstwo Barcelony.

Co do porównywania sytuacji Lopeza i Szczęsnego, brak słów. Jak w ogóle można porównywać obie sytuacje?

Mario Trollotelli
06-03-2013, 23:25
Tak tak, a tutaj masz aktora numero uno.
c-kzq-QmASc
A tutaj masz nurka numero uno:
BVUqBKDb4Hk

W sumie nie rozumie sezonowców [czyt. kibiców barcelony (nie obrazam normlanych fanow barcy, bo tacy istnieja )] który płaczą, że dzieki czerwonej kartce Real wygrał, otóż drodzy koledzy, Manchaster miał szczescie, poniewaz zagranie w polu karnym Rafaela było ewidentne i nalezal sie rzut karny :(. Z dwojga złego dla MU sedzia 'wybral' czerwona kartke.
Nawet się nie ośmieszaj dzieciaku pisząc, że MU w tym meczu miał SZCZĘŚCIE. Szczęście to Real miał i to tak wielkie, że wystarczyło na awans. W trakcie oglądania meczu chyba każdy się ździwił, gdy zobaczył czerwoną kartkę dla Naniego. Ty także i dobrze o tym wiesz. Po co próbujesz usprawiedliwić na siłe swój ulubiony klub? :confused:

btw, co to Manchaster?

za tydzien Barca zbierze bęcki od Milanu i skonczy sie przygoda, a Real gra dalej, moze to was tak boli :).
Bęcków na pewno nie dostanie, ale trudno jej będzie odrobić straty z pierwszego spotkania. Myślę, że w tym meczu atakować będzie tylko jedna drużyna, jestem o tym nawet przekonany. Co ma nas boleć? To, że Real przeszedł 1/8 w LM? Rozumiem, że w ostatnich latach jest to dla was osiągniecie, ale dla nas nie. : /

fascynujące, ale takie gdybanie nie zmieni wyniku :)
Nic nie zmieni tego, że Real był gorszy w tym dwumeczu.

Widać masz bardzo małą wiedzę na temat piłki nożnej
Naprawdę śmiesznie się to czyta patrząc na twoje zdjęcie XD! 13 LETNI EKSPERT I ZNAWCA PIŁKI NOŻNEJ NA TIBIJSKIM FORUM

#
PSG 1:1 Valencia. Szkoda, że Valencia nie strzeliła tej drugiej bramki, bo po dzisiejszym meczu pokazali, że zasłużyli na awans tak jak PSG.

SedaN*
07-03-2013, 16:00
A tutaj masz nurka numero uno:
BVUqBKDb4Hk

di maria w porównaniu do aktorów z barcelony to jest pikuś XD

#down
hehs, tylko jednorazowa symulka w meczu z Napoli (w którym to bardziej polegało na przetrzymaniu piłki) to nie regularne symulowanie aby naciągnąć sędziego na czerwoną kartkę ://

Mikiel SZN
07-03-2013, 16:05
di maria w porównaniu do aktorów z barcelony to jest pikuś XD

przypominam Drogbe, slyszalem ze Busquets od niego sie uczyl

ElectroHouse
07-03-2013, 16:13
Nie pochwalam symulki no ale to też jakiś element futbolu jest ; )

~~<Biohazard>~~
07-03-2013, 16:18
PSG 1:1 Valencia.
Szkoda ,ze "SZEJKI" pojda dalej ale mysle ,ze to na tyle bedzie w ich wykonaniu ;]
btw.BRAWO BORUSSIA !!

Simi
07-03-2013, 17:46
PSG 1:1 Valencia.
Szkoda ,ze "SZEJKI" pojda dalej ale mysle ,ze to na tyle bedzie w ich wykonaniu ;]
btw.BRAWO BORUSSIA !!

ja pierdole, tyle kasy lata po boisku, a grają gorzej niż klubiki z Polskiej ekstraklasy. 32 minuty oglądałem, więcej nie wytrzymałem, tak wiało nudą ...

15 marca o 12:00 rozlosowane zostaną pary 1/8 finału CL. W srode późnym wieczorem i w czwartek typujemy pary :>

~trolling.
07-03-2013, 18:00
A tutaj masz nurka numero uno
Co innego wykorzystywanie bycia faulowanym, a co innego symulowanie urwania głowy przy dotknięciu np,w rękę.. :[

Nawet się nie ośmieszaj dzieciaku pisząc, że MU w tym meczu miał SZCZĘŚCIE. Szczęście to Real miał i to tak wielkie, że wystarczyło na awans.
Opisz mi to wielkie szczęśćie, bo Manchaster też miał go dużo - nie było karnego za ręke Rafaela, słupek Kaki..btw, szczęście sprzyja lepszym, jeśli już tak jeździsz po jak to nazwałeś 'moim ulubionym klubie', to przypomne CI mecz Barcelona - Chelsea sprzed kilku lat w LM, tam to dopiero Barcelona miała szczęście, tak to już jest w piłce nożnej, że nie zawsze wygrywa drużyna która ma więcej sytuacji, tylko ta która jest bardziej skuteczna, ale Ty wiesz lepiej prawda, bo siedzisz w internecie i jesteś tutaj panem, a w piłke nozna grasz tak jak ja w szachy pod woda :)

Nic nie zmieni tego, że Real był gorszy w tym dwumeczu.
czyż to nie paradoks ? Był gorszy a wygrał, to dopiero drużyna :)

13 LETNI
*11

#topic
PSG - Valencia, po obejrzeniu pierwszej połowy miałem ochote oglądać jakiś melodramat niż taką nudę, na szczęscie w drugiej polowie sie troche rozkrecilo, szkoda tej pechowej bramki straconej przez Valencie, ustawiła reszte spotkania.

Lagga v3
07-03-2013, 18:13
http://iv.pl/images/46469821199263668167.jpg (http://iv.pl/)

bardzo cieszę się z wygranej Realu, czerwona* karta była kontrowersyjna . Cieszy mnie zwycięstwo PSG i Juventusu. Do pełni szczęścia brakuje mi porażki barcelony w następnym tygodniu. : )

Mario Trollotelli
07-03-2013, 18:37
#up
To są dwie różne sytuacje, beka z autora.

Co innego wykorzystywanie bycia faulowanym, a co innego symulowanie urwania głowy przy dotknięciu np,w rękę.. :[
Wykorzystywanie bycia faulowanym? Gdzie ty tam widzisz faul Alvesa? Ledwo go dotknął, a ten pajac poleciał jakby zrobił mu uj wie co. Od dawna wiadomo, że Di Maria to największy nurek Ligi Hiszpańskiej...

Manchaster
[?]

czyż to nie paradoks ? Był gorszy a wygrał, to dopiero drużyna :)
Chyba chciałeś napisać:

czyż to nie paradoks ? Był gorszy a wygrał, to dopiero sędzia :)

*11
To wszystko wyjaśnia.

Najwieksza beka to spina o sedziow i to osob, ktorych klub ma za plecami takie oszustwa, ze glowa mala.
To wymień mi te oszustwa KLUBU.

ManiQ
07-03-2013, 19:06
Najwieksza beka to spina o sedziow i to osob, ktorych klub ma za plecami takie oszustwa, ze glowa mala. Czerwona kartka zasluzona, Real wygral i tyle ode mnie.

http://www.101greatgoals.com/wp-content/gallery/gimages/486052_499772890080824_1658463139_n.jpg
edit. Nie wiem dlaczego, ale na tablecie bbc code nie dziala i niestety macie w takiej formie link.

poprawiłem link /demon

~trolling.
08-03-2013, 21:20
Od dawna wiadomo, że Di Maria to największy nurek Ligi Hiszpańskiej...
Od dawna wiadomo, że Barcelona to panienki a nie piłkarze, a do tego banda aktorów ;)

Chyba chciałeś napisać
Nie jestem hejterem, sory :(

Eklerq
08-03-2013, 21:51
Skończyło się babci sranie. Od dzisiaj, każdy tego typu post, będzie karany upomnieniem lub ostrzeżeniem.

Przykłady.

Klik (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1065562&postcount=6877)
Klik (http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1065771&postcount=6879)

Ten dział jest stworzony do dyskusji o piłce nożnej, czy tak trudno to zrozumieć? - dlaczego w większości postów, zamiast dyskusji, można zaobserwować wzajemne obrażanie się i próby udowodniania, kto ma większe pojęcie o piłce nożnej. Żeby te próby były popierane argumentami, to mógłbym zrozumieć, ale tak nie jest, więc przestańcie to robić. Przestańcie też cytować wszystkie zdania przedmówcy, bo tym pokazujecie, tylko i wyłącznie, braki intelektualnie - tak trudno stworzyć jedną wypowiedz?

Miasekk
09-03-2013, 00:05
Mourinho sam na konferencji wspomniał, że żółta by wystarczyła, ale internetowe dziecko jest lepszym ekspertem, beka.

No twoim zdaniem zawsze pomagali i pewnie zawsze będą pomagać. Prawda jest taka, że czerwonej kartki nie powinno być. Ja już dawno dorosłem w przeciwieństwie do ciebie. Śmieszą mnie twoje wypowiedzi, ale tak jak pisałem Ty lepiej wiesz od Mourinho - beka! Naniego zamiarem była piłka, a to, że tak się sytuacja potoczyła i jakiś liść wbił się pod jego buta nastąpiło po prostu zderzenie. Więc już wypłacz się w chusteczkę i nie pisz tu więcej swoich wypocin. Swoją drogą to może i dobrze, że Chelsea już dawno odpadło... mam nadzieję, że teraz będziesz zaglądał tu rzadziej!

Mourinho może i zna się od każdego z nas lepiej, ale nie sądzę, żeby lepiej znał się od Colliny, który stwierdził, że kartka była słuszna. Poza tym Mourinho był świeżo po meczu i nie miał dostępu do powtórek. Poza tym, co mógł innego powiedzieć o zespole, który miałby poprowadzić w przyszłości, bo już od pewnego czasu mówi, że chcę wrócić do Premier League. Jak wiadomo, media spekulują już od sporego czasu, że trafi do ManUtd.

Argument z tym, że nie było to celowe również jest kiepski. Było to bardzo niebezpieczne wejście, piłkarz musi być uważny. Witsel też nie chciał celowo złamać nogę Wasylowi, ale jednak tak się stało. Zagranie Naniego również było bardzo niebezpieczne i groziło poważną kontuzją, więc uważam, że kartka jak najbardziej słuszna. CHociaż przyznam, że podczas oglądania meczu byłem pewny, że dostanie żółtą.

Kartka dla Lopeza? Proszę Cię, to jest bramkarz i wiadomo, że jemu można więcej w polu karnym. Nie przypominam sobie kartki za takie wejście bramkarza.

To tyle. Bardzo dobry mecz, piękne bramki Realu i jestem bardzo ciekawy kolejnych par LM.

Zarexoholik?
09-03-2013, 02:22
Kartka dla Lopeza? Proszę Cię, to jest bramkarz i wiadomo, że jemu można więcej w polu karnym. Nie przypominam sobie kartki za takie wejście bramkarza.

Za faul na bramkarzu Vidic pewnie dostałby żółtą kartkę, Lopez za faul na Vidicu nic nie dostał - takie są fakty. Bezkarnie uderzył go pięścią w twarz, spóźnił się z interwencją. To, że jest bramkarzem w żadnym stopniu nie usprawiedliwia jego ataku bezpośrednio na twarz Vidica, a nie na piłkę. Czaisz?

~trolling.
09-03-2013, 09:39
Za faul na bramkarzu Vidic pewnie dostałby żółtą kartkę, Lopez za faul na Vidicu nic nie dostał - takie są fakty. Bezkarnie uderzył go pięścią w twarz, spóźnił się z interwencją. To, że jest bramkarzem w żadnym stopniu nie usprawiedliwia jego ataku bezpośrednio na twarz Vidica, a nie na piłkę. Czaisz?

Pewnie jakby Vidic uderzył go pięścią w twarz, to oczywiste, że dostałby zółta kartkę, ale w polu karnym bramkarz moze duzo, duzo wiecej, zrozum to.. Nie było żadnego przewinienia i tyle w tym temacie.

#niżej
dokładnie.

.Animal.
09-03-2013, 09:47
Przecież gdyby bramkarz dostawał zółtą kartke za takie coś to by po 3-4 rożnych/dośrodkowaniach wylatywał z boiska.Bramkarz na swojej "5" jest jak taran widzi tylko piłke nokautuje każdego nawet swojego kolege z boiska mnóstwo takich sytuacji jest w meczach

Miasekk
09-03-2013, 10:39

Ja czaję całą tą sytuację, ale widzę, że Ty nie masz dostatecznej wiedzy o futbolu. Nie mam się co rozpisywać za bardzo, użytkownicy up wyjaśnili Ci dobrze dlaczego nie było faulu. Pole karne to miejsce, w którym rządzi i może więcej bramkarz, nie mówiąc już o polu bramkowym. Po prostu pogódź się z tą porażką, co się stanie to się nie odstanie. Zresztą, uważam, że sporą winę za porażkę ponosi SAF, który powinien wystawić Rooneya. Wayne wszedł i od razu zaczął mieszać w szykach obronnych.

Simi
09-03-2013, 11:17
Wayne wszedł i od razu zaczął mieszać w szykach obronnych.

? Ja go prawie w ogóle w polu karnym nie widziałem. United rzucili się do odrabiania strat, Real im na to pozwolił, bronił wyniku. Jak widziałeś, mieli kilka szans na kontry, z których zrezygnowali, bo woleli przetrzymać piłkę, pograć na czas.

SoniQ
09-03-2013, 11:55
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/602161_550857828280106_2085130917_n.jpg

xd

Zarexoholik?
09-03-2013, 14:50
Pewnie jakby Vidic uderzył go pięścią w twarz, to oczywiste, że dostałby zółta kartkę, ale w polu karnym bramkarz moze duzo, duzo wiecej, zrozum to.. Nie było żadnego przewinienia i tyle w tym temacie.

W twojej opinii może i tak.

Przecież gdyby bramkarz dostawał zółtą kartke za takie coś to by po 3-4 rożnych/dośrodkowaniach wylatywał z boiska.Bramkarz na swojej "5" jest jak taran widzi tylko piłke nokautuje każdego nawet swojego kolege z boiska mnóstwo takich sytuacji jest w meczach

Aha. Nie rozumiesz, że on go pięścią uderzył w głowę i nie miał kontaktu z piłką? Spóźnił się z interwencją, Vidic uderzył i tyle. Bramkarz ma przywileje w polu karnym, ale to nie znaczy, że może bezkarnie zaatakować innego piłkarza. Sędziowanie na żałosnym poziomie, a ty tak samo jak ten 11letni troll jesteś fanem Realu, także ocb?

Ja czaję całą tą sytuację, ale widzę, że Ty nie masz dostatecznej wiedzy o futbolu. Nie mam się co rozpisywać za bardzo, użytkownicy up wyjaśnili Ci dobrze dlaczego nie było faulu. Pole karne to miejsce, w którym rządzi i może więcej bramkarz, nie mówiąc już o polu bramkowym. Po prostu pogódź się z tą porażką, co się stanie to się nie odstanie. Zresztą, uważam, że sporą winę za porażkę ponosi SAF, który powinien wystawić Rooneya. Wayne wszedł i od razu zaczął mieszać w szykach obronnych.

Aha. Chyba nie potrafisz pogodzić się z tym, że Lopez nieprzepisowo powalił Vidica. ZERO kontaktu z piłką, 100%'owy kontakt z głową Vidica - takie są fakty. Nie masz zielonego pojęcia o piłce nożnej skoro twoim zdaniem atak piłkarza zamiast piłki nie ejst faulem - dziękuję, dobranoc.

Tevez bandyta!

Simi
09-03-2013, 15:06
#Up
ale płaczesz, ja pierdole. Może spojrzysz w drugą stronę. Akcja, po której Ramos strzelił samobója, była ze spalonego. Ewidentna ręka Rafaela, przy pomocy której obronił strzał na bramkę. Życzę Ci, abyś dostał kiedyś z korków w żebra od kogoś BIEGNĄCEGO w twoim kierunku.

#top.
Dzisiaj Borussia, w której występuje trzech Polaków, zagra z Schalke. Mecz pomiędzy uczestnikami LM, będzie się działo. Oby Kuba strzelił z 30 metrów, a Lewy ustrzelił hat-tricka.

.Animal.
09-03-2013, 15:12
Bronie bramkarza Realu i już mam być fanem Realu? Wielkie brawa!

Proszę oglądać ligę angielska w każdym meczu bramkarz/obrońca (łokciem) nokautuje rywala.Piłka nożna to sport dla facetów prawda?
Jeśli chcesz za takie coś karać BRAMKARZA czerwoną kartką (albo karnym) to czemu nie karać innych zawodników z pola którzy w trakcie meczu kilkanaście razy traktują przeciwnika łokciem?

Mecz zakończył się już xxx godzin temu błagam Was zapomnijcie o tym

~trolling.
09-03-2013, 15:13
Bramkarz ma przywileje w polu karnym, ale to nie znaczy, że może bezkarnie zaatakować innego piłkarza. Sędziowanie na żałosnym poziomie, a ty tak samo jak ten 11letni troll jesteś fanem Realu, także ocb?
o piłce wiesz tyle, ile ja o wpływie zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów, naprawde, zero wiadomosci, w sumie to beka z Ciebie, bo uwazasz sie za eksperta XD

Chyba nie potrafisz pogodzić się z tym, że Lopez nieprzepisowo powalił Vidica. ZERO kontaktu z piłką, 100%'owy kontakt z głową Vidica - takie są fakty.
Faktem jest to, ze płaczesz, że Real wygrał i przeszedł dalej, dziekuje DOBRANOC.

Bronie bramkarza Realu i już mam być fanem Realu? Wielkie brawa!

Proszę oglądać ligę angielska w każdym meczu bramkarz/obrońca (łokciem) nokautuje rywala.Piłka nożna to sport dla facetów prawda?
Odpusc, kogos takiego nie przegadamy

Zarexoholik?
09-03-2013, 15:43
Jeśli chcesz za takie coś karać BRAMKARZA czerwoną kartką (albo karnym) to czemu nie karać innych zawodników z pola którzy w trakcie meczu kilkanaście razy traktują przeciwnika łokciem?

A czy ja gdzieś napisałem, że od razu bramkarz miałby za takie zagranie dostać czerwoną? Ogarnij się. Piłkarze z pola za uderzenie kogoś łokciem w twarz najczęściej otrzymują żółte kartki, także nie wiem do czego dążysz, serio.

#Up
ale płaczesz, ja pierdole. Może spojrzysz w drugą stronę. Akcja, po której Ramos strzelił samobója, była ze spalonego. Ewidentna ręka Rafaela, przy pomocy której obronił strzał na bramkę. Życzę Ci, abyś dostał kiedyś z korków w żebra od kogoś BIEGNĄCEGO w twoim kierunku.

Synku, ale ja nie płaczę, uwierz. Mam swoje zdanie na ten temat. Uważam, że gdyby był inny sędzia główny mecz wyglądałby zupełnie inaczej. Nie winię Realu, tylko sędziego. Sędziowaine było tragiczne i tyle. A co do korków w żebra to Nani biegł w stronę piłki, tak samo jak ta ofiara. Nie zmieniaj faktów.

#topic

Ja czekam do niedzieli na mecz Manchesteru z Chelsea!

Demon
09-03-2013, 21:44
jvFWYN5z-a4
ładnie Boruc, propsy!

SedaN*
10-03-2013, 19:34
Piękny comeback Chelsea. Manchester miał 3 sytuacje i 2 bramki z tego. Szkoda, bo w drugiej połowie oblężenie bramki Manchesteru i przy takiej przewadze to powinien być awans. A byłoby pięknie.. awans + by mi kuponik wszedł :) anyway. dobry wynik jak na aktualną formę Chelsea i biorąc pod uwagę, że mecz na wyjeździe. Z niecierpliwością czekam na mecz na Stamford! GOGO The Blues!

BEKA XD gdybym tak terry na nim zrobił, byłby największym rasistą świata :}
Y1M6oWUsRXI

#down
the blues pokazali charakter a united ten mecz powinni przegrać. to że liczą się dalej w grze powinni zawdzięczać tylko bramkarzowi i szczęściu

Zarexoholik?
10-03-2013, 22:10
Szkoda, że nie dobili Chelsea i dopuścili do remisu. Trudno, mam nadzieje, że na Stamford Bridge taka sytuacja się już nie powtórzy i bezproblemowo przejadą się po Chelsea!

'Oxidosis'
11-03-2013, 21:37
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,13082218,Hachim_Mastour_nowa_nadzieja_Mila nu_i_calej_pilki.html

Tak swoją drogą ciekawy artykuł, a jestem pewien, że nie wszyscy o nim słyszeli :P

#Lordzik#
11-03-2013, 21:41
Te cztery scenariusze spoko XD.
Ogólnie te 14 latki jakieś takie wyrośnięte u nas to gimby ledwo 150 cm.
Niech się rozwija, bo takich potrzeba w europejskim futbolu ;o

'Oxidosis'
11-03-2013, 21:46
Jeśli do tego dojdzie, jest kilka potencjalnych scenariuszy rozwoju wypadków: a) zostanie zbawcą Milanu na długie lata, b) zostanie zbawcą Milanu, po czym za parę lat kupi go Manchester City, c) przestanie się rozwijać i osunie się w przeciętność, d) obrońcy Serie A połamią go w trzy tygodnie.

No wariant dwa zdecydowanie przebija wszystko :)

SedaN*
12-03-2013, 22:40
szacun dla barcelony - wygrali bez pomocy sędziów. a milan niestety słabiutki..

Mario Trollotelli
12-03-2013, 22:50
Macie swój koniec cyklu, czy tam koniec ery Barcelony, heheh

TAK TO JEST JAK SIĘ WKURWIA BARCE HEHEHEHEHHE

pozdrówki

Sasha Rookslayer
12-03-2013, 22:57
szacun dla barcelony - wygrali bez pomocy sędziów. a milan niestety słabiutki..

A Wy dalej drążycie temat odnośnie sędziowania 'fair' dla danej drużyny. To się już zaczyna robić żałosne, serio.

#t
Koniec barcy, bo trenera nie ma, na razie? pff, śmiechu warte ludzie!

Jeszcze Wam barca pokaże na co ją stać.

Barcelona 4:0 Milan

Visca El Barca <33

Eklerq
12-03-2013, 23:12
Chciałbym zobaczyć miny kibiców Milanu, którzy pewni byli, że ich zespół awansuje dalej (Midq, ale musisz mięć zblazowaną minę, bo postawiłeś 100zł na Milan). Wszyscy szydzili, że Messi zgubił się w tunelu na San Siro, ale dzisiaj, co jest jeszcze śmieszniejsze, połowa drużyny Milanu zgubiła się w tunelu na Camp Nou. Jestem pewien, że media zlinczują Nianga, bo mógł ustawić mecz, ale wolał obić słupek. Bramka na 1:1 dałaby energicznego kopa drużynie z Włoch i pozwoliłaby na dowiezienie korzystnego wyniku do końca spotkania. Wszystko, co można było przeczytać w internecie, odnośnie Milanu, okazało się prawdą. Drugi mecz pogrzebał marzenia o awansie do dalszych rozgrywek. Już widzę te komentarze na różnych portalach "Milan, najbardziej frajerska drużyna na świecie!"

Gratuluję wszystkim kibicom Barcelony, bo dzisiaj ich drużyna pokazała, że jest nadal wielka i potrafi podnieść się nawet z najgorszej sytuacji. Choć wolałem, żeby to Milan awansował :p

Mario Trollotelli
12-03-2013, 23:25
Już widzę te komentarze na różnych portalach "Milan, najbardziej frajerska drużyna na świecie!"
Arsenal też wygrał w pierwszym meczu 2:1, a później został zniszczony na CN, nie oddając żadnego strzału. Czyli oni też są "frajerską drużyną", tak? Dziwny niektórzy mają tok rozumowania. ;s

Wygrać z Milanem 4:0 z BEZ TRENERA, to jest coś!

Jeszcze dodam, że gol Alexisa był prawidłowy i 4:0 powinno być wcześniej, ale to już nie ważne.

#edit
Miałem rację, że Milan postawi autobus. Gdy było już 3:0 Allegri był zmuszony wprowadzić więcej napastników - smutne to było. XD

Demon
12-03-2013, 23:27
Midq, ale musisz mięć zblazowaną minę, bo postawiłeś 100zł na Milan
110zł*

gratuluje Barcelonie, fajny mecz, troche szkoda Milanu, ale dziś jakby nie patrzeć był słabszy

Simi
13-03-2013, 17:58
Macie swój koniec cyklu, czy tam koniec ery Barcelony, heheh

TAK TO JEST JAK SIĘ WKURWIA BARCE HEHEHEHEHHE

pozdrówki

jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni.
anyway, gratulacje. jeszcze Malaga przejdzie i wtedy wyjdzie na jaw, która liga ma lepszych przedstawicieli w EU pucharach.

ElectroHouse
13-03-2013, 19:04

Fajną odpowiedź Ci wczoraj dał co nie :D

Vamos Barca !

Mario Trollotelli
13-03-2013, 19:16
jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Z taką grą jak wczorajsza Barca zniszczy każdą drużynę i nawet sędzia ich przed tym nie powstrzyma.

jeszcze Malaga przejdzie i wtedy wyjdzie na jaw, która liga ma lepszych przedstawicieli w EU pucharach.
Też liczę na awans Malagi, szkoda, że jeszcze Valencia nie dała rady szejkom, a było bardzo blisko.

#
Coś cicho w tym temacie. Gdzie ci wszyscy hejterzy, co po pierwszym meczu z Milanem szczekali najgłośniej? 11 letni trolling pojawi się pewnie dopiero po kolejnej porażce Barcelony, na Oxidosisa też zapewne będziemy musieli trochę poczekać XD

~trolling.
13-03-2013, 22:44
#up
Jeszcze nie skończyłem 11lat. :\ tak na marginesie to mam jeszcze życie, nie tylko komputer

#topic
Mecz zajebisty. Pierwsza bramka Messiego kosmos, naprawde szacunek duży, w ogóle dla całej drużyny za gre naleza sie wyrazy uznania, szkoda tylko tej sytuacji sam na sam, może to by coś zmieniło.. Co tu dużo gadać, Barca pokazała klase, co nie zmienia faktu, że byłem za Milanem.

rumun
13-03-2013, 22:45
Z taką grą jak wczorajsza Barca zniszczy każdą drużynę i nawet sędzia ich przed tym nie powstrzyma.

A kiedy sedzia stanal im na drodze? Jeszcze im pomaga ;]

'Oxidosis'
13-03-2013, 23:00
Wchodząc na forum miałem nadzieję, że zobacze kilka postów forumowych ekspertów i oczywiście nie zawiodłem się ;)

Jak już dodajesz, że gol Alexisa był prawidłowy, to dodaj również, że drugi gol Messiego był nieprawidłowy - co oczywiście niczego by to nie zmieniło.

Jednak tekst, cytuję : "Miałem rację, że Milan postawi autobus. Gdy było już 3:0 Allegri był zmuszony wprowadzić więcej napastników - smutne to było. XD "
jest doprawdy zabawny i tylko potwierdził, jak bardzo musisz być ograniczony. Zasadnicza kwestia - dlaczego inteligentną grę w defensywie nazywasz autobusem? W ogóle, co według Ciebie znaczy pojęcie "autobus" w kontekście piłki nożnej, i dlaczego jest to słowo, którego zazwyczaj używają sezonowcy Barcelony? Boli Cię fakt dziurawej obrony Barcelony, tak dziurawej, że Milan z piłkarzami w wieku 18-25 lat kupowanymi za maksymalnie kilka milionów euro był w stanie przejechać się po Barcie na San Siro?

Poza tym, dlaczego miałbym się nie odzywać? Ja się takiego rozstrzygnięcia spodziewałem i osobiście na wiele nie liczyłem, ( choć okłamałbym, gdybym napisał, że po tak świetnym spotkaniu na San Siro nie byłem nakręcony na wczorajszy mecz ). Z Milanu tego lata odeszło 8 zawodników, zawodników, którzy przez dobrą dekadę stanowili siłę tej drużyny, a zostali oni zastąpieni przez kompletnych nowicjuszy, zawodników, którym w takich meczach jak wczorajszych brakuje doświadczenia. I nie dobra gra Barcelony, bo na ten moment widzę minimum trzy drużyny, które bez problemu mogłyby przejechać się po Barcie ( Juve, Real, Bayern ), a fatalna gra Milanu zadecydowała, że to Katalończycy cieszyli się z awansu. Rossoneri na wczorajszy mecz wyszli kompletnie stremowani, zagubieni jak dzieci we mgle, co oczywiście było główną przyczyną dzięki której Barca miała ogromną przewagę w środku pola, a w konsekwencji strzeliła gola już w 5 minucie i w pewnym sensie ustawiła mecz. Gdyby Niang strzelił gola w sytuacji sam na sam, to Milan cieszyłby się dziś z awansu, a tak minuta później i po spalonym mamy 2-0. Zasłużone zwycięstwo Barcelony ze słabym w tamtym meczu Milanem ( ogólnie chopaki wiedzą jak grać, ale niestety presja ich przerosła ), ale z taką obroną to o triumfie w LM moga pomarzyć.

Poza tym, gdzie ja szczekałem po pierwszym meczu? W tym temacie szczekasz tylko ty pseudo znawco.

Baton
13-03-2013, 23:11
15 marca o 12:00 rozlosowane zostaną pary 1/8 finału CL. W srode późnym wieczorem i w czwartek typujemy pary :>

Kolega się trochę pomylił bo to już 1/4 finału CL a nie 1/8

Typuje następujące pary 1/4 CL:
Barcelona-PSG
Real-Galatasaray
Bayern-Juventus
Borussia-Malaga

#
Gdzie są drużyny z Premier League przez wielu uznawanej za najlepszą ligę świata?

ManiQ
13-03-2013, 23:11
A ja jestem dumny z Arsenalu.. a moze bardziej z wyniku. Nie wierzylem, ze wygramy, a tu jednak mile zaskoczenie. Ten Bayern byl do ogrania, ale wlasnie: po strzeleniu pierwszej bramki druzyna chciala wbic od razu druga przez co tracilismy pilke, nie potrafilismy wymieniac 2podan. Bardzo liczylem na Rosickyego, ale nawet on nie mial dzis dobrego dnia. Koscielny profesor w obronie jak z poprzedniego sezonu oraz super wystep Fabiana. Szczesny powinien zrobic wypad na lawke, a Fabian powinien zagrac z Swansea. Na sedziego zwalac nie bede, ale ten 'spalony' z akcja Walcotta z dupy, brakowalo szczescia przy akcji Gervinho i juz wtedy ten mecz bylby pelen emocji. Tak jak z Milanem rok temu tak dzisiaj zabraklo 1 bramki do awansu, szkoda.

A Robben znow antybohaterem, co ten gosc robi to masakra. Juz w pierwszej polowie mogl zakonczyc mecz podajac do kolegi, a ten sie kiwa i przegrywa pojedynek z Jenkinsonem. Druga polowa w jego wykonaniu byla jeszcze gorsza.

Mario Trollotelli
14-03-2013, 00:00
A kiedy sedzia stanal im na drodze? Jeszcze im pomaga ;]
Aha, a podziękowałeś sędziemu za awans do 1/4?

Jak już dodajesz, że gol Alexisa był prawidłowy, to dodaj również, że drugi gol Messiego był nieprawidłowy - co oczywiście niczego by to nie zmieniło.
Mogę dodać jeszcze, że nie został podyktowany karny na Pedro - co oczywiście niczego by to nie zmieniło.

Jednak tekst, cytuję : "Miałem rację, że Milan postawi autobus. Gdy było już 3:0 Allegri był zmuszony wprowadzić więcej napastników - smutne to było. XD " jest doprawdy zabawny i tylko potwierdził, jak bardzo musisz być ograniczony. Zasadnicza kwestia - dlaczego inteligentną grę w defensywie nazywasz autobusem? W ogóle, co według Ciebie znaczy pojęcie "autobus" w kontekście piłki nożnej, i dlaczego jest to słowo, którego zazwyczaj używają sezonowcy Barcelony? Boli Cię fakt dziurawej obrony Barcelony, tak dziurawej, że Milan z piłkarzami w wieku 18-25 lat kupowanymi za maksymalnie kilka milionów euro był w stanie przejechać się po Barcie na San Siro?
Milan od początku meczu był nastawiony na autobus, dopiero po stracie bramek zaczęli atakować, bo nie mieli wyjścia. Przejechała to się wczoraj Barca po Milanie, a nie Milan po Barcelonie na San Siro, zwłaszcza, że pierwsza bramka była nieprawidłowa, co nie zmienia faktu, że Milan w tamtym meczu zagrał zajebiście w obronie. Barcelona od początku sezonu ma wielkie problemy w defensywie, więc nie masz się czym szczycić i przypominam raz jeszcze, że Barcelona gra BEZ TRENERA. Twoja drużyna została zniszczona przed drużynę bez trenera, gratulację!

I nie dobra gra Barcelony, bo na ten moment widzę minimum trzy drużyny, które bez problemu mogłyby przejechać się po Barcie ( Juve, Real, Bayern ), a fatalna gra Milanu zadecydowała, że to Katalończycy cieszyli się z awansu.
Bayern? Z taką grą jak dzisiaj, w ćwierćfinale dostaliby spokojną manite. Czyli według ciebie Barcelona nie zagrała dobrze, tak? Ty w ogóle oglądałeś ten mecz? Skoro Milan dał radę wygrać w pierwszym meczu, to dlaczego w rewanżu wyglądał jak chłopiec do bicia? To jest właśnie efekt zajebistej gry Barcy, tej do której przyzwyczaiła swoich kibiców i pressingu na który nie stać żaden inny klub na świecie.

Rossoneri na wczorajszy mecz wyszli kompletnie stremowani, zagubieni jak dzieci we mgle, co oczywiście było główną przyczyną dzięki której Barca miała ogromną przewagę w środku pola, a w konsekwencji strzeliła gola już w 5 minucie i w pewnym sensie ustawiła mecz.
Tak ci się tylko wydawało, przez maksymalny pressing Barcelony od pierwszych sekund.

Gdyby Niang strzelił gola w sytuacji sam na sam, to Milan cieszyłby się dziś z awansu, a tak minuta później i po spalonym mamy 2-0.
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, hehe. Myślę, że Barcelona była przygotowana na stratę bramki i nie wiesz co by było gdyby Niang strzelił tego gola. Jeżeli chodzi o błędy sędziowskie, to więcej ich było na korzyść Milanu, ale w tym meczu te błędy nie miały żadnego znaczenia.

z taką obroną to o triumfie w LM moga pomarzyć.
Zobaczymy.

Poza tym, gdzie ja szczekałem po pierwszym meczu? W tym temacie szczekasz tylko ty pseudo znawco.
Akurat wtedy nie miałem na myśli ciebie forumowy gmochu i farmazonie w jednym, jak to kiedyś Zarex cię trafnie określił XD!

Gdzie są drużyny z Premier League przez wielu uznawanej za najlepszą ligę świata?
[2]

#
No i mamy trzy drużyny hiszpańskie w ćwierćfinale. Szacun dla Arsenalu za bardzo dobry mecz i walkę do samego końca, szkoda ich trochę...

Jak Guardiola przyjdzie do Bayernu to Robben pewnie będzie musiał szukać sobie nowego klubu. : /

'Oxidosis'
14-03-2013, 00:18
No tak, Milan wyszedł na boisko z zamiarem bronienia wyniku z pierwszego meczu, grając trzema napastnikami od początku, wiadomo. Ok, faktycznie - zarówno El Shaara jak i Boateng mieli mnóstwo zadań defensywnych, ale co w tym dziwnego, że drużyna broni dwubramkowej zaliczki z pierwszego spotkania?? Przecież chyba o to chodzi, tak? To Barca musiała strzelać, nie Milan. Nie wiem również od kiedy AC Milan jest moją drużyną, ale mam ogromną satysfakcję, że tak młody i niedoświadczony zespół doprowadził po pierwszym spotkaniu kibiców Barcelony o ból dupy. Różnimy się tym, że ja dopuszczam do siebie różne warianty, teraz Milan tworzy nowy projekt, który być może za kilka lat wypali, zdaję sobie sprawe, że szykują się lata posuchy, Ty z kolei nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś może być lepszy od Barcy. Ja kibicuję Barcelonie, więc muszą być najlepsi - dziwny stereotyp większej części sezonowców. Jestem ciekaw, gdzie będziesz za 2-3 lata jak Barcelona być może będzie walczyć co najwyżej o ćwierćfinał LM.

Barcelona zagrała dobrze, ale na pewno nie bardzo dobrze i tak jak pisałem wyżej, zarówno Real jak i Bayern w tym momencie są w stanie przejechać się po Blaugranie. Milan dał radę wygrać w pierwszym meczu bo nie dość, że grał na San Siro przy ogromnym wsparciu kibiców, to jeszcze nie ciążyła na nich żadna presja ( z góry byli skazywani na porażkę ). Przed rewanżem mało kto dopuszczał do siebie myśli, że mogą roztrwonić zaliczkę, zaczęło się pompowanie balonika no i Rossoneri nie wytrzymali tej ogromnej presji w rewanżu, jaka na nich spoczywała. Mnóstwo głupich strat, 3 z 4 bramek po indywidualnych błędach zawodników - Czy to aby na pewno wynikało z świetnej gry Barcelony? Nie sądzę.

Nic mi się nie wydawało, w pierwszym meczu tez Barcelona stosowała wysoki pressing - Milan radził sobie z nim bez problemu, ale tam wyszli pewni siebie, ten mecz z kolei przegrali już w szatni..

"Gdzie ci wszyscy hejterzy, co po pierwszym meczu z Milanem szczekali najgłośniej? 11 letni trolling pojawi się pewnie dopiero po kolejnej porażce Barcelony, na Oxidosisa też zapewne będziemy musieli trochę poczekać XD "

No tak, wcale ani mnie, ani Trollinga nie miałeś mnie na myśli ;)

Simi
14-03-2013, 17:52
Moje typy:
Barcelona - Juventus
REAL MADRYT - Borussia
Malaga - Bayern
PSG - Galatasaray.

Tzn. takie były na 'próbnym' losowaniu, a każdy wie jak było z losowaniem 1/8.

KILER
14-03-2013, 18:11
Real - Juventus
Barcelona - PSG
Borussia - Malaga
Bayern - Galatasaray

yaaay

Mario Trollotelli
14-03-2013, 18:37
Różnimy się tym, że ja dopuszczam do siebie różne warianty, teraz Milan tworzy nowy projekt, który być może za kilka lat wypali, zdaję sobie sprawe, że szykują się lata posuchy, Ty z kolei nie dopuszczasz do siebie myśli, że ktoś może być lepszy od Barcy. Ja kibicuję Barcelonie, więc muszą być najlepsi - dziwny stereotyp większej części sezonowców. Jestem ciekaw, gdzie będziesz za 2-3 lata jak Barcelona być może będzie walczyć co najwyżej o ćwierćfinał LM.

Kibicowałem Barcelonie jeszcze przed Guardiolą, więc wiem co to znaczy "przegrywać". Pamiętasz co się działo w ostatnim sezonie Rijkaarda? Także nie masz racji nazywając mnie sezonowcem. : / Myślę, że te wszystkie porażki z Realem i ta z Milanem to efekt braku trenera + to, że Barcelona zawsze ma zniżkę formy w lutym. Ile jeszcze razy będziesz wspominał o tym 2:0 na SS? Bo ja zacznę wypominać ci co chwilę te 4:0 - w końcu to AC Milan, Barcelona jako jedyna drużyna w Europie pokonała go 2x więcej niż 4 bramkami, boli co? Kiedy ostatnio doświadczyłeś takiego upokorzenia Milanu? Ta wygrana zapisze się na kartach historii na długie lata, a o tym 2:0 na San Siro mało kto będzie pamiętał, hehe. Tak, przyznaję - byliście lepsi w pierwszym meczu u siebie - lepiej ci?

Barcelona zagrała dobrze, ale na pewno nie bardzo dobrze i tak jak pisałem wyżej

Czy to aby na pewno wynikało z świetnej gry Barcelony? Nie sądzę.

Niang: "Nigdy nie widziałem takiej drużyny" "Barca to wyjątkowy zespół, gdy nikogo im nie brakuje, grają niesamowity futbol. Tworzą najmocniejszą drużynę, jaką widziałem w życiu"

Allegri: "Barça to najlepszy zespół na świecie" "Presja, którą wywierała na nas Barça w pierwszej połowie, była niezwykła i śmiertelna" "Włoski szkoleniowiec mówił, że jego drużyna "zrobiła, co tylko mogła", ale "w futbolu zdarzają się różne rzeczy, a Barcelona rozegrała świetny mecz, była niezwykła".

Od nich też wiesz lepiej?

No tak, wcale ani mnie, ani Trollinga nie miałeś mnie na myśli ;)

Może to tak wyglądało w tej wypowiedzi, ale ciebie akurat nie miałem na myśli, za to trollinga tak. xd

.Zikares.
14-03-2013, 22:11
_up

trafniejszym stwierdzeniem jest ze to milan przegral ten mecz na wlasne zyczenie niz barcelona zagrala kapitalne spotkanie, zagrali tak jak powinni, mieli do tego idealne warunki, milan zagral piach z kislem w portkach, presje na graczach milanu nie wywolali tylko pilkarze barcelony, zadzialalo cale camp nou i chyba wspomnienia z 2004 i poprzedniego roku.
gratulacje dla barcelony, messi udowodnil ze z tunelu na san siro mozna sie wydostac i to w jakim stylu.

w końcu to AC Milan

milan ktory milanem zostal tylko z nazwy, takiej przebudowy takiego zespolu chyba dawno nie bylo, barcelona ma na kazdej pozycji lepszego pilkarza niz milan, upokorzeniem bylo bardziej to 2;0 na ss niz 4;0 na cn. milan ktory sobie ledwo radzi w serie a ogral barcelone. a jesli mamy sobie wypominac zajrzyj do kartki z historii, rok 1994, liga mistrzow, o tym chyba kazdy kibic powinien wiedziec i zapamieta to, nawet nie ogladajac, tylko o tym czytajac.

hej

_ down

akurat tak sie sklada, ze mimo tego ze jestem kibicem milanu nie bylem pewny awansu, obstawialem wynik 3;0 dla barcelony, serce mowilo co innego, rozum mowil co innego, modlilem sie o ta bramke przy stanie 3;0, coz, wiedzialem jak milan podejdzie do tego meczu, zdziwiony?
barcelona zagrala dobrze, bo milan nie gral nic, chyba logiczne - skoro mecz ogladales, mogles dostrzec jakie milan co sekunde popelnial bledy w obronie, chyba ze byles zbyt mocno podniecony dobra gra barcy. barca zagrala tak jak zawsze tylko na camp nou byly calkowicie inne warunki, byla bardziej zmotywowana i milan po prostu wyszedl inaczej nastawiony do meczu przy czym barcelona mogla zagrac tak jak lubi i jak potrafi, skoro powiadasz ze to srodowe 4;0 zapisze sie w historii na dlugie lata, to rownie dobrze wspominam o tamtym wyniku ktory zapisal sie na dlugie lata
a, zazdrosnikiem powiadasz, dobre sobie, barcelona byla lepsza, przeszla dalej, uwazam to za sprawiedliwe, nikomu nie zazdroszcze, milan byl za slaby na LM w tym roku, lzej ci?XD
o tamtym meczu z 1410 tylko czytalem mam 11 lat pozdrawiam

Mario Trollotelli
14-03-2013, 23:32
trafniejszym stwierdzeniem jest ze to milan przegral ten mecz na wlasne zyczenie niz barcelona zagrala kapitalne spotkanie, zagrali tak jak powinni, mieli do tego idealne warunki, milan zagral piach z kislem w portkach, presje na graczach milanu nie wywolali tylko pilkarze barcelony, zadzialalo cale camp nou i chyba wspomnienia z 2004 i poprzedniego roku.
gratulacje dla barcelony, messi udowodnil ze z tunelu na san siro mozna sie wydostac i to w jakim stylu.
Następny... Prawie wszyscy doceniają zajebistą grę Barcelony w tym meczu, trener Milanu, piłkarze Milanu i wiele, wiele innych znaczących osobistości w świecie futbolu, oprócz takich zazdrośników jak ty i Oxidosis... Cokolwiek Barca by nie zrobiła wy i tak zawsze znajdziecie śmieszne wytłumaczenie. Ale nie dziwie się wam. Wszyscy byli tak zajebiście pewni awansu Milanu, że gdy Barca go zniszczyła w rewanżu frustracja sięgnęła zenitu. Najśmieszniejsze jest to, że fenomenalną grę Barcy próbujecie usprawiedliwić "słabą grą Milanu". Fakt, Milan zagrał bardzo słabo, ale m.in. dlatego, że Barca nie dawała im rozwinąć skrzydeł, zagrała pressingiem, który przyniósł 3 bramki. Włosi z powodu tego pressingu się pogubili i stracili koncept, a Barca to tylko wykorzystała.

milan ktory milanem zostal tylko z nazwy, takiej przebudowy takiego zespolu chyba dawno nie bylo, barcelona ma na kazdej pozycji lepszego pilkarza niz milan, upokorzeniem bylo bardziej to 2;0 na ss niz 4;0 na cn. milan ktory sobie ledwo radzi w serie a ogral barcelone. a jesli mamy sobie wypominac zajrzyj do kartki z historii, rok 1994, liga mistrzow, o tym chyba kazdy kibic powinien wiedziec i zapamieta to, nawet nie ogladajac, tylko o tym czytajac.
Piszesz te same głupoty co Oxidosis... Z nazwy czy nie, Milan nadal jest Milanem, Milanem który ciągle jest uważany za jeden z największych klubów świata. Co z tego, że mają słabszych zawodników na każdej pozycji? Było nie lecieć na hajs i nie sprzedawać Ibry i Silvy szejkom. Jak piszesz, że 2:0 to większe upokorzenie niż 4:0 to ładnie z tobą. Wątpie, że w przyszłości ktoś będzie pamiętał o tym waszym 2:0, ludzie zapamiętują WYNIK, a nie sposób w jaki został on osiągnięty. Ile razy mam wam jeszcze przypominać, że Barcelona przegrała w Mediolanie będąc trenowana przez asysenta asystenta byłego trenera Barcelony, a później wygrała 4:0 z tym samym asystentem? - To jest dopiero prawdziwe UPOKORZENIE. Nie wiem jak kibice Milanu, ale ja na ich miejscu bym się zajebiście wstydził po tym meczu. Zaraz napiszesz, że Barcelona ma tak dobrych zawodników, że nie potrzebuję trenera, co jest głupotą, bo nie istnieje coś takiego jak "samograj". Dodam do tego i powtórzę raz jeszcze, że Barcelona co roku ma kryzys w lutym i m.in. dlatego przegrywała z Realem i Milanem. Na szczęście w ćwierćfinale będzie już Vilanova i wszystko powinno wrócić do normy. Dobrze znam historię tego meczu z 1994, nie musisz mi o nim przypominać. Ja nic nikomu nie wypominałem, w jakim celu podajesz mi wynik meczu który odbył się blisko 20 lat temu? Tylko po to, żeby mieć jakieś argumenty? Jak ten mecz się odbył to ty nie wiedziałeś jeszcze co to piłka nożna, ewentualnie nie było cię jeszcze nawet w planach. Równie dobrze mógłbym wspomnieć o 5:1 z 1929. Mam wrażenie, że jesteś kibicem Realu Madryt, bo tylko oni tak bardzo lubią szczycić się historią ze względu na brak trofeów w ostatnich latach. A nie sorki, właśnie popatrzyłem na twoje posty i wychodzi na to, że jesteś kibicem Milanu, duże zaskoczenie, hehe.

hej

'Oxidosis'
15-03-2013, 08:54
A co ma powiedzieć trener Milanu oraz piłkarze? "Mieliśmy kisiel w gaciach, wyszliśmy przestraszeni, zagraliśmy jak drużyna z okręgówki?" Łatwiej jest powiedzieć, że drużyna przeciwna zagrała fenomenalnie i nie pozwoliła na nic przeciwnikom, niż skarcić swoich piłkarzy w mediach. Pogrubiłem słowo "mediach", bo tylko palant otwarcie krytykuję swoich piłkarzy, tego się nie robi wywiadach, takie rzeczy robi się w szatni w przerwie czy po meczu i jestem pewien, że piłkarze dostali niezłą zjebie od Allegriego. Milan wciąż walczy w Serie A, a otwarta krytyka w strone piłkarzy mogłaby znacznie obniżyć morale piłkarzy, Allegri to inteligentny trener, szkoda, że kibice Twojego pokroju już nie...

"Z nazwy czy nie, Milan nadal jest Milanem, Milanem który ciągle jest uważany za jeden z największych klubów świata. Co z tego, że mają słabszych zawodników na każdej pozycji? Było nie lecieć na hajs i nie sprzedawać Ibry i Silvy szejkom."

To zdanie to jest chyba hit miesiąca w tym dziale. "Z nazwy czy nie" no faktycznie co to za różnica, Deportivo też jest z nazwy Deportivo a jeszcze nie dawno grali w drugiej lidze, Celta Vigo podobnie. Co w tym dziwnego, przecież to nazwa gra, a nie piłkarze. A Milan uważany jest za jeden z największych klubów świata tylko i wyłącznie dzięki swojej bogatej historii, na ten moment za taki klub na pewno nie jest uwazany, no chyba, że przez niedzielniaków takich jak Ty.

"Co z tego, że mają słabszych zawodników na każdej pozycji? Było nie lecieć na hajs i nie sprzedawać Ibry i Silvy szejkom."

No tak, bo my, kibice, mamy na to jakiś wpływ.. swoją glupotą chyba nie przestaniesz mnie zadziwiac nigdy.

A ja Ci powtorze jeszcze raz - czego Milan, skazywany na pozarcie ma sie wstydzic? Milan, w ktorym 3/4 pilkarzy nigdy nie doswiadczyla tak ogromnej presji, Milan, ktory gra pilkarzami z lapanki? Awansowac miala Barca i tak sie stalo, ale wiekszosc kibicow ( z reszta podobnie jak ty ) pisala, ze skonczy sie na remontadzie na San Siro i po zawodach. A skonczylo sie na tym, ze zarowno ty jak i reszta sezonowcow miala kisiel w gaciach do ostatniego gwizdka. I ja, jako kibic Milanu, ktory jest w przebudowie, jestem z tego dumny.

"ludzie zapamiętują WYNIK, a nie sposób w jaki został on osiągnięty. Ile razy mam wam jeszcze przypominać, że Barcelona przegrała w Mediolanie będąc trenowana przez asysenta asystenta byłego trenera Barcelony, a później wygrała 4:0 z tym samym asystentem? - To jest dopiero prawdziwe UPOKORZENIE. "

Najpierw piszesz, ze ludzie zapamietaja wynik, a nie sposob w jaki zostal osiagniety, a za chwile przypominasz o tym, ze Barcelona grala przez trenera. Cierpisz na jakies zaniki pamieci??

Baton
15-03-2013, 12:20
HAHAHAHAHA drugi nostradamus ze mnie
Wytypowałem wszystkie pary poprawnie XD! Tak jak chciałem Barca zagra z Szejkami,Real z Galatasaray,Bayern z Juventusem a Malaga z Borussia.

#down
Bayern jest faworytem całej LM? Chyba dobrze to ty się nie czujesz. Dla mnie faworytem była Chelsea jednak nawet z grupy nie wyszła :(
Faworyt jest tylko jeden-Barcelona a zagrozić jej może według mnie oczywiście jedynie Real.
Tak czy owak mam nadzieję na Gran Derbi w finale LM bo jeżeli Barcelona dojdzie do finału a nie będzie w nim Realu to wiadomo ze Blaugrana go wygra.

SedaN*
15-03-2013, 12:55
Malaga CF - Borussia Dortmund
Real Madryt - Galatasaray Stambuł
Paris Saint-Germain - FC Barcelona
Bayern Monachium - Juventus FC

nie podoba mi się losowanie :} juve będzie miało ciężką przeprawę a chce ich widzieć w finale, a jak nie to chociaż w połfinale ;D mam nadzieję, że nie będzie gran derbi w finale.. już rok temu w 1/2 każdy się jarał ale na szczęście bayern i chelsea zrobił swoje :))

ale wydaje mi się, że jednak juve da rade bayernowi mimo, że to bayern jest faworytem całej LM w sumie. w ostatnich czasach bayern nie umiał grać z włoskimi zespołami, nawet półfinal euro niemcy - włochy to udowodniło (w ekipie włoch połowa składu z juve a niemcy to fundament bayernu)

#edit
a to LE:

Chelsea Londyn - Rubin Kazań
Tottenham Hotspur - FC Basel
Fenerbahce Stambuł - Lazio Rzym
Benfica Lizbona - Newcastle United

Zarexoholik?
15-03-2013, 15:19
Barcelona w pięknym stylu rozbiła Milan. Aż chciało się oglądać takie spotkanie. Ciekawe jak się czuje Mario B. :confused:

Aaaaa i jeszcze mecz Bayernu z Arsenalem, dramatyczna końcówka. Szkoda, że nie wbili jeszcze jednej bramki.

Simi
15-03-2013, 15:36
Jak dla mnie dobre losowanie. Chciałem, aby Real trafił kogoś z trójki Galatasaray - Barcelona - Malaga. PSG też by mogło być. Ogólnie nie jest źle, licze na dobre mecze w wykonaniu Królewskich.

Mecz Bayernu z Juve - chętnie obejrzę.

#edit.
Przez piekło, do nieba!
Old Trafford -> Türk Telekom Arena. ;)

Mario Trollotelli
15-03-2013, 16:17
barcelona zagrala dobrze, bo milan nie gral nic, chyba logiczne - skoro mecz ogladales, mogles dostrzec jakie milan co sekunde popelnial bledy w obronie, chyba ze byles zbyt mocno podniecony dobra gra barcy.

Milan większość tych błędów popełniał przez duży pressing Barcelony. Wszystko zaczęło się sypać w drużynie Rossonerich, gdy Barcelona zdobyła szybko pierwszą bramkę, Milan się zesrał i m.in. dlatego przegrali. Jak daliście radę zagrać zajebiście w obronie na SS to mogliście zagrać tak samo i na CN, ale Barcelona wam na to nie pozwoliła. Tak trudno to zrozumieć?

barca zagrala tak jak zawsze tylko na camp nou byly calkowicie inne warunki, byla bardziej zmotywowana i milan po prostu wyszedl inaczej nastawiony do meczu

Czyli według ciebie Milan wiedział, że przegra ten mecz i dlatego pozwolili strzelić sobie 4 gole? Słaba wymówka... Wątpie, że Milan był słabo zmotywowany na rewanż, zwłaszcza że pierwszy mecz wygrali 2:0 z najlepszą drużyną świata...

zazdrosnikiem powiadasz

A jak inaczej mam nazwać osobę która fenomenalną grę Barcelony tłumaczy jedynie słabą grą Milanu? Zazdrośnik. Real dostał piątke też tylko dlatego, że zagrał "słabo"? Ruszcie głową i pomyślcie, z czego ta słaba gra wynikała? Może z tego, że Barcelona im na lepszą grę nie pozwoliła? Zajebisty macie tok myślenia, naprawdę, albo tylko udajecie głąba przez waszą frustrację.

To zdanie to jest chyba hit miesiąca w tym dziale. "Z nazwy czy nie" no faktycznie co to za różnica, Deportivo też jest z nazwy Deportivo a jeszcze nie dawno grali w drugiej lidze, Celta Vigo podobnie. Co w tym dziwnego, przecież to nazwa gra, a nie piłkarze. A Milan uważany jest za jeden z największych klubów świata tylko i wyłącznie dzięki swojej bogatej historii, na ten moment za taki klub na pewno nie jest uwazany, no chyba, że przez niedzielniaków takich jak Ty.

Przestań pierdolić, gdyby Milan był taki słaby jak piszesz to nie zajmowałby teraz tego trzeciego miejsca w Serie A i nie walczyłby wciąż o Mistrza w jednej z najlepszych lig świata. Kogo ty porównujesz? Deportivo z Milanem? Hahaha, dobra beka. Zadaj sobie pytanie dlaczego pół świata tak się jarało przed tym rewanżem i dlaczego większośc ludzi z tej połowy było pewne awansu Milanu? Bo to w końcu Milan i zawsze będzie budził respekt u każdej drużyny.

Awansowac miala Barca i tak sie stalo, ale wiekszosc kibicow ( z reszta podobnie jak ty ) pisala, ze skonczy sie na remontadzie na San Siro i po zawodach.

Remontadzie na San Siro? Hahahah, jebłem. XD Ty wiesz w ogóle co to "remontada"? Hahahaha

zarowno ty jak i reszta sezonowcow

Pisząc tak, tylko pokazujesz swój poziom. Jak masz dalej pisać takie głupoty, to lepiej w ogóle nie pisz bo i tak ci nie odpiszę.

Najpierw piszesz, ze ludzie zapamietaja wynik, a nie sposob w jaki zostal osiagniety, a za chwile przypominasz o tym, ze Barcelona grala przez trenera. Cierpisz na jakies zaniki pamieci??

Jprdl... Chciałem WAM tylko uświadomić, że Milan przegrał 4:0 z drużyną bez trenera. To jak zostanie zapamiętany mecz to już inna sprawa. Myślę, że z tego dwumeczu ludzie zapamiętają jedynie remontadę (tak, wygoogluj sobie co to jest) Wielkiej Barcelony i 4:0 tak jak zapamiętali finał LM z 94' i 4:0 dla Milanu.

#
Real jak zwykle na farcie, można powiedzieć, że są już w półfinale.

Według mnie w półfinale zagra:

Barcelona
Real
Juventus
Borussia

Szkoda, że Borussia trafiła na Malage, znowu będą słabe mecze w TVP... :c
Ze wszystkich drużyn najbardziej boję się Juventusu, jeżeli Barca ma na nich wpaść to tylko w finale, poza tym lubię Juve, chyba najbardziej po Barcelonie. :}

bayern jest faworytem całej LM
Trochę śmiechłem, to już Real jest większym faworytem od Bayernu. xd

~trolling.
15-03-2013, 17:02
Barcelona
Real
Juventus
Borussia

[2]

#topic
Bardzo się ciesze, że Królewsy trafili na Galatasaray, łatwa przeprawa do półfinału :) Oby nie trafili w nim na Juventus bo może być naprawdę ciężko, aczkolwiek bardzo mocno kibicuje Starej Damie w meczu z niemcami, szykuje się zajebisty mecz !

Real jak zwykle na farcie, można powiedzieć, że są już w półfinale.

tak, bo PSG to też wielki przeciwnik..

Mikiel SZN
15-03-2013, 17:53
[2]

#topic
Bardzo się ciesze, że Królewsy trafili na Galatasaray, łatwa przeprawa do półfinału :) Oby nie trafili w nim na Juventus bo może być naprawdę ciężko, aczkolwiek bardzo mocno kibicuje Starej Damie w meczu z niemcami, szykuje się zajebisty mecz !

Mógłbym sobie dać ręke uciąć że PSG by wyeliminowała Real :) PSG za 2-3 lata będzie potęgą, teraz już mają zajebisty skład, oraz mają duże szanse z Barceloną. Co ty wiesz o piłce nożnej. I z czego tu się cieszyć ze Real trafił na słabego przeciwnika, jak się chce wygrać LM to trzeba wygrywać z każdym, a mecz z lepszym rywalem to byłby sprawdziań przed kolejną rundą (gdyby przeszli), lecz widać 'wielcy fani' myślą tylko o jak najprostszym awansie. Beka z 14 letnich fanów a kibiców od roku

^down

No, ja jestem sezonowcem, a jeszcze nosiłem koszulke De Boera (wiesz w ogóle kto to jest?). Pewnie byłeś na wielu meczach swoich idoli, co? Ja może na wielu nie byłem, ale jednak jakies tam zaliczyłem :) I jakby nie było kasa gra dużą role w tym sporcie, bez kasy nie ma sukcesów głąbie. No real wszystko wygrywa hehe, a z Celtą się męczy.

~trolling.
15-03-2013, 18:40
Mógłbym sobie dać ręke uciąć że PSG by wyeliminowała Real :) PSG za 2-3 lata będzie potęgą, teraz już mają zajebisty skład, oraz mają duże szanse z Barceloną. Co ty wiesz o piłce nożnej. I z czego tu się cieszyć ze Real trafił na słabego przeciwnika, jak się chce wygrać LM to trzeba wygrywać z każdym, a mecz z lepszym rywalem to byłby sprawdziań przed kolejną rundą (gdyby przeszli), lecz widać 'wielcy fani' myślą tylko o jak najprostszym awansie. Beka z 14 letnich fanów a kibiców od roku

powiedz mi o czym Ty mowisz? Twoja wiedza o piłce jest nikła, beka, smutne jest to co piszesz XDD. Myslisz, ze PSG bedze potega, bo ma kase? Bedzie tak samo jak z Man City, czyli wielkie GÓWNO kasa nie zawsze gra. I co Ty sezonowcu Barcy tutaj gadasz? Real wygrwya z wszystkimi, np w dwóch ostatnich Derbach :) :*. Jest awans to jest awans, nie wazne w jaki sposob, przypominam, ze szczescie sprzyja lepszym.

ElectroHouse
15-03-2013, 18:52
Pożyjemy, zobaczymy.

Sądzę że jeśli Barca będzie grała tak jak w rewanżu z Milanem to są nie do zatrzymania i każdy inny kibic dobrze o tym wie. Mi osobiście udało się przewidzieć tylko 2 mecze ćwierćfinałowe :p

Vamos Barca :D

Simi
15-03-2013, 19:15

^down

No, ja jestem sezonowcem, a jeszcze nosiłem koszulke De Boera (wiesz w ogóle kto to jest?). Pewnie byłeś na wielu meczach swoich idoli, co? Ja może na wielu nie byłem, ale jednak jakies tam zaliczyłem :) I jakby nie było kasa gra dużą role w tym sporcie, bez kasy nie ma sukcesów głąbie. No real wszystko wygrywa hehe, a z Celtą się męczy.

Słabe te prowokacje. Z PSG to będzie drugie $ity. Wielka kasa, wielkie nic. Skład może i mają dobry, ale co ze zgraniem? Oglądając ich mecz z Valencią, po 30' minutach odechciało mi się tego oglądać.

Myślenie o lżejszej drodze do finału jest chyba oczywista.

Wygrać z każdym w LM? Jak wygrać np. z taką Chelsea, gdy ta odpada po rundzie grupowej? Słabo. Bardziej to pasuje do ligi. Barca ma mistrzostwo na wyciągnięcie ręki, a z Realem nie wygrała w tym sezonie w lidze.

Lepiej się 'męczyć' z Celtą, która gra jak równy z równym, niż w ważnym meczu.

~trolling.
15-03-2013, 19:23

^down

z Celta się męczy a z Barcelona wygrywa. Zdziwie Cie ziomek, bo kibicem Realu jestem od zawsze i tak już będzie, ale twoja gruntowna wiedza o piłce nożnej [XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD] pewnie wie, że tak nie jest. Kasa gra może dla Ciebie, bo jesteś pusty. Barcelona gra bez wydywania jakiejś wielkiej fortuny, i co ? ;O

Creatynka
15-03-2013, 20:42
Widze ze mamy tutaj bardzo duzo znawcow piłki nożnej, jeden lepszy od drugiego ;/

@top

Mam nadzieje ze real wygra Lige Mistrzow w tym roku :)

Zarexoholik?
15-03-2013, 21:08
Mam nadzieje ze real wygra Lige Mistrzow w tym roku :)

Nadzieja matką głupich.

#topic

Zmontowany ciekawy obrazek po meczu Barcelony z Milanem. Czyż nie?

http://i49.tinypic.com/1ihr0y.jpg

Mikiel SZN
15-03-2013, 22:48
Słabe te prowokacje. Z PSG to będzie drugie $ity. Wielka kasa, wielkie nic. Skład może i mają dobry, ale co ze zgraniem? Oglądając ich mecz z Valencią, po 30' minutach odechciało mi się tego oglądać.

czytaj ze zrozumieniem, chyba już to w liceum masz. Napisałem że będize potęgą za 2-3 lata, tak samo city za rok rozniesie LM (tylko musza zmienić Manciniego bo jest chujowy). Wiadomo że teraz nie ma zgrania, bo trudno by było, ale to przyjdzie z czasem, piszesz że City i PSG to same $, a Real to co? Zauważ że wydają podobne pieniądze na transfery :)

z Celta się męczy a z Barcelona wygrywa. Zdziwie Cie ziomek, bo kibicem Realu jestem od zawsze i tak już będzie, ale twoja gruntowna wiedza o piłce nożnej [XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD] pewnie wie, że tak nie jest. Kasa gra może dla Ciebie, bo jesteś pusty. Barcelona gra bez wydywania jakiejś wielkiej fortuny, i co ? ;O

och chłopcze, Barcelona nie wydaje wielkich pieniędzy? A wiesz ile kosztuje wyszkolenie zawodnika od dziecka? Do tego też robi transfery które kosztuję olbrzymie pieniądze. Gdyby nie wydawali $ to by nie mieli zadłużenia, proste co? Taka mała lekcja ekonomii. Dyskusja z dzieckiem to jak bicie głową w mur. No kibicem Realu jesteś od zawsze a jak się bym ciebie na szybko spytał kto to Hierro to byś nerwowo na wikipedii szukał, sad but true. Dziwię się że tak łatwo cię sprowadziłem tam gdzie twoje miejsce że musisz już pisac jakieś 'XDDDDD', to tylko określa twój iloraz inteligencji.

WŁAŚNIE ZOBACZYŁEM TWOJE FOTO W DZIALE RL FOTO, Z KIM JA PRÓBUJĘ DYSKUTOWAĆ, JAK TY JESZCZE DO LICEUM NIE CHODZISZ + AVATAR SASHA GREY, SICK WORLD GIMBI

^top

Legia ładnie 3:0 mistrz na łazienkowskiej i Legia mistrzem LM bo hajs nie potrzebny by być najlepszym na świecie

^down

jak widzę, żadnego argumentu jak zwykle. max 1mln euro, wiadomo

Najpierw niech City postara się o wyjście z grupy. Real wydaje kase bo ją ma, tak samo jak Barcelona odkupująca za grube miliony swoich wychowanków. City i PSG zaistniały/zaistnieją w Europejskich Pucharach dzięki kasie od szejków, bez niej usłyszał być o nich oglądając podsumowanie sezonu ligowego we Francji czy Anglii.

A City i PSG wydają kase bo jej nie mają? :confused: nie rozumiem

~trolling.
15-03-2013, 22:53
Nadzieja matką głupich.

ale umiera ostatnia, Real jest w gronie faworytów do wygrania Lm, obok Barcelony i Juve.

#up
Nie wiem co te marne wypociny wyżej miały na celu? Chyba pokazanie jakim jesteś kretynem..W sumie to beka, bo nie wiem jak mam rozmawiać z kimś kto ma iloraz inteligencji mniejszy lub równy zeru. Panie ekspercie, twoja erudycja jest niedopracowana :<. Ronaldo kosztował Real 98 mln, postawie dużą kase, że wyszkolenie zawodnika od małego to nie więcej niż 1 mln ojro. Więc policz ilu wychowanków mogła wychować Barcelona w zamian za jednego gracza, mam nadzieje, szanowny panie ekspercie, ze na tych Twoich studiach podyplomowych już było liczenie :[

#niżej
okej dorosły, zrozumiałem, że przegrałeś :] btw, pan dorosły chyba nie wie co to forum, pisałbym 'do Ciebie' na priv, to jest forum tutaj wypowiadasz się na FORUM, nie wiem czy już w tym dorosłym życiu dasz rade to zrozumieć :]

up#2
Tak myślałem panie ekspercie, że nie na wiele będzie Cie stać w tej dyskusji :[

niżej#2
Sens w tym, że Twoim argumentem jest to, że jesteś starszy ode mnie i tylko cały czas to slysze, przypomniałem ile razy Real wygrał LM, bo to wyliczałeś cos o Gran Derbi ile to razy barca to ile tamto. Docieraja do mnie twoje argumenty, ale takze mam swoje.. To chyba normalne w dyskusji, nie wiem tylko po co te głupawe wstawki o wieku, to płytkie... Nie każdy urodzil sie 25 lat temu :O. Nie wiem jaki przykład tutaj podać, ale wiek nie ma chyba znaczenia, da się chyba dyskutować na tym forum na poziomie, bo czasem potrafimy to zrobić c'nie. POZDRAWIAM

Mario Trollotelli
15-03-2013, 23:37
#edit up
Wiedziałem, że coś takiego napiszesz, lol. Przegrałem? Niby co? Z tobą się nie da przegrać, bo dyskusja z tobą to jak bicie głową w mur. Żadne argumenty do ciebie nie docierają, ale co się dziwić w końcu jesteś jeszcze dzieckiem. Ja ci podaję normalne argumenty, a ty z braku swoich piszesz mi ile Real razy zdobył LM, no curwa i jak tu dyskutować z kimś takim jak ty? Żałuję, że nie skończyłem z tobą właśnie wtedy kiedy pisałeś mi o tych LM zdobytych przez Real, ale kończę teraz bo nie widzę żadnego sensu w dalszych dyskusjach z tobą, pozdrawiam i żegnam.

Możesz do mnie więcej nie pisać, bo i tak ci nie odpowiem. Znudziło mi się dyskutowanie z dzieckiem, serio.

Z PSG to będzie drugie $ity. Wielka kasa, wielkie nic. Skład może i mają dobry, ale co ze zgraniem? Oglądając ich mecz z Valencią, po 30' minutach odechciało mi się tego oglądać.
Przecież Real w ostatnich kilku latach wydawał więcej hajsu na piłkarzy niż PSG i City. Jedyna różnica jest taka, że Real bierze kredyty, a w PSG i City za wszystko płacą szejki i te kilkadziesiąt mln nie robi dla nich żadnej różnicy w przeciwieństwie do Realu.

Dyskusja z dzieckiem to jak bicie głową w mur.
Dokładnie. : /

#
Według mnie najwięksi faworyci LM w tym roku to Barca, później Real, Juve i Bayern. Jeden z tych zespołów na 100% wygra te rozgrywki.

Eklerq - nie usuwaj tego posta tylko ze względu na wiadomości do trollinga, musiałem mu tylko coś wyjaśnić, bo więcej nie zamierzam z nim dyskutować, hehe.

Hustlerek
16-03-2013, 11:00
#up
Ronaldo kosztował Real 98 mln, postawie dużą kase, że wyszkolenie zawodnika od małego to nie więcej niż 1 mln ojro. Więc policz ilu wychowanków mogła wychować Barcelona w zamian za jednego gracza, mam nadzieje, szanowny panie ekspercie, ze na tych Twoich studiach podyplomowych już było liczenie :[

~trolling. to będzie nowy Jacek Gmoch ;D http://t3.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSz0HsmQL27syp8lFLfwkhyVKbhO6i vU220SOfkZVKllyeVdwJ0 Weź pod uwagę to mistrzu wschodniego wybrzeża, że w szkółkach na całym świecie nie szkoli się tylko jednego wychowanka za 1mln euro tylko są ich tysiące. Nie wszyscy dostaną się do grona najlepszych więc kasa zainwestowana w tych co odpadli idzie w błoto. (oczywiście raz na jakiś czas pojawia się wielki talent i wszystko się zwraca) Podziwiam cię za wytrwałość w pisaniu tych obszernych postów ale pisz je dalej bo ćwiczysz pisanie a będąc dopiero w gimnazjum ta umiejętność przyda ci się jeszcze kilkakrotnie. Jest to mój pierwszy a zarazem ostatni post w tym temacie ponieważ nie mam zamiaru "karmić ~trolling." bo on i tak wie lepiej.

P.S Barcelona kupi Neymara za 9Xmln i się wyrówna

/Demon
props za interpunkcję

Simi
16-03-2013, 11:05
czytaj ze zrozumieniem, chyba już to w liceum masz. Napisałem że będize potęgą za 2-3 lata, tak samo city za rok rozniesie LM (tylko musza zmienić Manciniego bo jest chujowy). Wiadomo że teraz nie ma zgrania, bo trudno by było, ale to przyjdzie z czasem, piszesz że City i PSG to same $, a Real to co? Zauważ że wydają podobne pieniądze na transfery :)
Najpierw niech City postara się o wyjście z grupy. Real wydaje kase bo ją ma, tak samo jak Barcelona odkupująca za grube miliony swoich wychowanków. City i PSG zaistniały/zaistnieją w Europejskich Pucharach dzięki kasie od szejków, bez niej usłyszał być o nich oglądając podsumowanie sezonu ligowego we Francji czy Anglii.

Przecież Real w ostatnich kilku latach wydawał więcej hajsu na piłkarzy niż PSG i City. Jedyna różnica jest taka, że Real bierze kredyty, a w PSG i City za wszystko płacą szejki i te kilkadziesiąt mln nie robi dla nich żadnej różnicy w przeciwieństwie do Realu.
Popatrz w statystyki przychodów. Real, Barca i United królują w nich, bez pomocy szejków. To są instytucje, które zarabiają na sprzedaży koszulek kibicom na całym świecie. Kaka' został kupiony za ~65m €, a ta kasa już dawno się zwróciła. Za same sprzedane koszulki z jego przydomkiem Real zarobił spokojnie 100m €.

'Oxidosis'
16-03-2013, 12:13
Remontadzie na San Siro? Hahahah, jebłem. XD Ty wiesz w ogóle co to "remontada"? Hahahaha

Nie chce mi się czytać bo za duzo piszecie, ale jezeli chodzi o powyzszy cytat to beke moge miec co najwyzej ja, zobaczyles wyrazenie "remontadzie na san siro" i juz ci chyba pala do glowy uderzyla, przeczytaj kilka razy co pisze za nim mi odpowiesz, bo najwidoczniej masz z tym problemy.

Co do tematu rowniez uwazam, ze PSG moze byc za kilka lat straszne silne, a i drugim City na pewno nie bedzie ( ten klub jest w ogole inaczej prowadzony, a poza tym ma bardzo doswiadczonego i utytulowanego szkoleniowca jakim jest bez watpienia Ancelotti, oraz jednego z najlepszych skaltow na swiecie, ktory sciagnal z Brazylii do Milanu takie perelki jak Pato, T. Silva czy niegdys Kaka ). Uwazam Simina ze nie powinienes pisac, "wielka kasa, wielkie nic", bo juz teraz widac korzysci z letnich zakupow ( kiedy ostatni raz PSG bylo w 1/4 LM? ), a i nie mozna sie rowniez kierowac jednym meczem ( owszem, z Valencia zagrali tragicznie, ale warto podkreslic, ze grali bez Zlatana, ktory kiedy gra, reszta druzyny rowniez gra ). Aha i pisanie, ze pieniadze gowno znacza w obecnym futbolu rowniez jest nie na miejscu, w tej chwili jest to najwazniejszy mankament sportu i ciezko osiagnac sukcesy, nie posiadajac odpowiedniego sztabu szkoleniowego czy tez pilkarzy ( od ktorych najwiecej zalezy i najwiecej sie za nich placi, tak? )

Popatrz w statystyki przychodów. Real, Barca i United królują w nich, bez pomocy szejków. To są instytucje, które zarabiają na sprzedaży koszulek kibicom na całym świecie. Kaka' został kupiony za ~65m €, a ta kasa już dawno się zwróciła. Za same sprzedane koszulki z jego przydomkiem Real zarobił spokojnie 100m €.

Na statystyki przychodów oczywiście można sobie patrzeć, jednak one kompletnie nie odzwierciedlają prawdziwej sytuacji danego klubu. Przychód to kwota uzyskana, tylko i wyłącznie. Natomiast gdy odejmiemy straty, które generuje dany klub wychodzi nam zysk netto, który największy już od dobrych kilkunastu lat generuje Bayern Monachium.

Piłkarze PSG tacy jak chociażby Zlatan, Pastore, Lavezzi, T.Motta, Maxwell, Van Der Viel, Veratti, T.Silva Sakho czy Alex to nie piłkarze z pierwszej łapanki i stać ich na awans.

~trolling.
16-03-2013, 12:16
~trolling. to będzie nowy Jacek Gmoch ;D http://t3.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSz0HsmQL27syp8lFLfwkhyVKbhO6i vU220SOfkZVKllyeVdwJ0 Weź pod uwagę to mistrzu wschodniego wybrzeża, że w szkółkach na całym świecie nie szkoli się tylko jednego wychowanka za 1mln euro tylko są ich tysiące. Nie wszyscy dostaną się do grona najlepszych więc kasa zainwestowana w tych co odpadli idzie w błoto. (oczywiście raz na jakiś czas pojawia się wielki talent i wszystko się zwraca)

HAHAHAHHAHA, co typek nie napisał, przecież mówie o Tych gwiazdach a nie jakichś noł nejmach co nic nie osiagneli, props za czytanie ze zrozumieniem, dziekuje za te twoje informacje ekspercie, urzekły mnie twoje hisotrie, props jeszcze raz za info i czytanie

Zarexoholik?
16-03-2013, 20:50
Manchester United 1:0 Reading. 15 punktów przewagi nad drugą drużyną [City] w lidze!

btw. z tego co widzę to Real do przerwy przegrywa 1:2. :(

Baton
16-03-2013, 21:34
Manchester tytuł ma w kieszeni. W tym roku jakoś we wszystkich czołowych ligach europejskich lider ma znaczącą przewagę punktową nad drugim zespołem i niedługo już poznamy mistrzów poszczególnych lig.

#
Co do wyniku Realu już 4:2 w 5min załatwili sprawę.

Carlos!
16-03-2013, 21:51
Manchester tytuł ma w kieszeni. W tym roku jakoś we wszystkich czołowych ligach europejskich lider ma znaczącą przewagę punktową nad drugim zespołem i niedługo już poznamy mistrzów poszczególnych lig.
To prawda, Barca też ma już tytuł w kieszeni. Real przegrał lige przez lekcewazenie słabszych zespołów i nie przykładanie sie do meczow ze slabszymi rywalami. Barca grała konsekwentnie i ma tytuł, który wymknal sie Krolewskim, szkoda :[

edit
Real już 5:2 wygrywa.

Devixx
16-03-2013, 22:44
powiedz mi o czym Ty mowisz? Twoja wiedza o piłce jest nikła, beka, smutne jest to co piszesz XDD. Myslisz, ze PSG bedze potega, bo ma kase? Bedzie tak samo jak z Man City, czyli wielkie GÓWNO kasa nie zawsze gra. I co Ty sezonowcu Barcy tutaj gadasz? Real wygrwya z wszystkimi, np w dwóch ostatnich Derbach :) :*. Jest awans to jest awans, nie wazne w jaki sposob, przypominam, ze szczescie sprzyja lepszym.

Lololol? City gówno a wygrało rok temu ligę w której tak naprawdę liczy się 5 zespołów... Majkel ma rację co do PSG, w walce z Realem byliby równymi przeciwnikami oraz jeżeli dalej będą robić to co dzisiaj to za 2-3 lata będą potęgą ligi francuskiej i światową zapewne też.. Real wygrywa z wszystkimi lol, to gdzie ich tytuły? Jedyne co ostatnio wygrali to przecież tylko ten puchar Hiszpanii gdzie rywalizacja jest nie wielka.. może i wygrali ostatnie 2 spotkania z Barcą ale tak jest na przemian cały czas, raz wygrywa Barca 6-2, 5-0 raz Real 2-1..
Kasa w tych czasach to wszystko, nie tylko w futbolu ale także w normalnym życiu. PSG gówno? Gówna nie dochodzą do 1/4 LM

Spursi <3, Cwelsi, Benfica, Lazio przechodzi dalej, Spursi/Benfica mistrzem - wierzę!

@down
Bo kupony psujo :]]]

Carlos!
17-03-2013, 01:32
Robert Lewandowski jest pierwszym piłkarzem Borusii Dortmund w 50-letniej historii niemieckiej Bundesligi, któremu udało się zdobyć przynajmniej jednego gola w ośmiu kolejnych występach. Przed tygodniem Polak wyrównał osiągnięcie Friedhelma Konietzki z sezonu 1964/65, a po dwukrotnym ustrzeleniu Freiburga (5:1) je pobił.

Będą z niego ludzie :)

Simi
17-03-2013, 10:53
Real wygrywa z wszystkimi lol, to gdzie ich tytuły? Jedyne co ostatnio wygrali to przecież tylko ten puchar Hiszpanii gdzie rywalizacja jest nie wielka.. może i wygrali ostatnie 2 spotkania z Barcą ale tak jest na przemian cały czas, raz wygrywa Barca 6-2, 5-0 raz Real 2-1..

Nie zawsze najlepsi wygrywają. Przykład - Chelsea z zeszłego sezonu. Puchar Hiszpanii, Mistrzostwo Hiszpanii i SPH. Kibice Chelsea czy Arsenalu zabiliby za 3 tytuły w 2 sezony + 2 półfinały LM. Podobno 'Tylko puchar Hiszpanii' był w poprzednim sezonie ważnym pucharem.

#
jest dzisiaj jakis ciekawy mecz w PL? Chelsea czy ktoś?

Zarexoholik?
17-03-2013, 11:02

Chelsea vs West Ham United

oraz

Tottenham Hotspur vs Fulham

#topic

Mancini nie pojawił się na konferencji pomeczowej, wziął przykład z SAF'a?

Devixx
17-03-2013, 11:05
Nie zawsze najlepsi wygrywają. Przykład - Chelsea z zeszłego sezonu. Puchar Hiszpanii, Mistrzostwo Hiszpanii i SPH. Kibice Chelsea czy Arsenalu zabiliby za 3 tytuły w 2 sezony + 2 półfinały LM. Podobno 'Tylko puchar Hiszpanii' był w poprzednim sezonie ważnym pucharem.

#

polecam > http://livescore.com/

No tak, wszystkie te tytuły są z ligi hiszpańskiej. Chelsea wygrało rok temu LM więc o czym mowa :0 a Arsenal jest słaby dlatego nie wygrywa, dziwie się, że Wenger dalej prowadzi zespół skoro od 8? lat nie zdobył żadnego tytułu - Cwelsi zmieniło trenera i wygrało LM :P Według mnie najważniejsze puchary to ligi i LM.

Simi
17-03-2013, 11:26
Chelsea wygrało rok temu LM więc o czym mowa

Mowa o tym, że nie zawsze lepsi wygrywają. Gdy dowiedziałeś się, że Barca zagra z Chelsea w półfinale, przyszło Ci na myśl, że odpadniecie w takim stylu? Tak samo Bayern. Pewni siebie, że wygrają na swoim stadionie i pipka.

#
Wczorajszy mecz zajebisty. Modrić najlepszy mecz odkąd jest w Madrycie. Bramka stadiony świata.

#Sedan
no przykład chujowy XD

SedaN*
17-03-2013, 11:32

#

lol, co ty gadasz przecież co jak co ale Chelsea na puchary narzekać nie może i nie wiem jak możesz ich porównywać z Arsenalem. ba, w ostatnich latach mają ich chyba nawet więcej od realu i na pewno są w czołówce.

dla przykładu:

http://3.bp.blogspot.com/-VycPSCvr7IM/UA2NmF1f0FI/AAAAAAAAAIM/B409Su7IECg/s400/Ashley-Cole-2.jpg

Simi
17-03-2013, 14:57
5HL1VSCyUrw

Świetny filmik, warto poświęcić te 29 minut i popatrzeć jak grają/grali najlepsi z najlepszych.

Midq
17-03-2013, 19:51
lol, co ty gadasz przecież co jak co ale Chelsea na puchary narzekać nie może i nie wiem jak możesz ich porównywać z Arsenalem.

http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/

ManiQ
17-03-2013, 20:36
Z rozmowy Real/Barca zeszliscie na temat kiedy to Arsenal ostatni raz puchar wygral.LOL

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/03/30fa63ac4df4b4391cfde57e9a8cada9_original.jpeg?136 3020076

Devixx
17-03-2013, 22:00
No dobra ale w/w zespoły zdobyły jakieś inne tytuły :p Cwelsi LM, City/Utd PL, Lpool LM, Spurs league cup

SedaN*
18-03-2013, 12:23
No dobra ale w/w zespoły zdobyły jakieś inne tytuły :p Cwelsi LM, City/Utd PL, Lpool LM, Spurs league cup

Ale prosiłbym szweda, aby odnosił się z szacunkiem, bo inaczej będę musiał zgłosić powyższe posty do administracji, bo są prowokujące. Z poważaniem :))

Karpek II
21-03-2013, 13:50
Losowanie LM prawdopodobnie ustawione.

Według Ahmeta Çakara, komentatora tureckiej telewizji, byłego sędziego międzynarodowego, losowanie par ćwierćfinałów Ligi Mistrzów z ubiegłego tygodnia mogło być ustawione i wspomagane przez system wibracyjny.

„UEFA zmanipulowała losowanie Ligi Mistrzów i Ligi Europa”. Tak postawionej tezy bronił komentator tureckiej telewizji i były sędzia międzynarodowy Ahmet Çekar, w trakcie jednego z programów sportowych. Podejrzenia zostały rzucone na UEFA, która do tej pory nie odpowiedziała jeszcze na zarzuty.

Według Çakara losowanie zostało zmanipulowane tak, by największe kluby nie grały ze sobą, podobnie jak drużyny z tych samych krajów. Celem miałoby być doprowadzenie do dwóch półfinałów na bardzo wysokim poziomie. Były sędzia z Turcji rozpoczął swoje śledztwo po tym, jak rezultat losowania 1/8 finału był identyczny jak w losowaniu próbnym.

Ahmet Çakar zademonstrował na żywo system, który mógł zostać użyty przez UEFA do kontrolowania losowania. Według byłego arbitra niektóre piłeczki, spośród których losowano zespoły, mogły emitować wibracje w kontakcie z metalowym obiektem, który miał mieć w ręku losujący - w tym wypadku Steve McManaman. Turek wykonał małą prezentację na antenie telewizji i bez żadnych sztuczek wylosował te same pary, które padły w oficjalnym losowaniu UEFA 15 marca.

W retransmisji losowania, które zostało pokazane w programie, pojawia się obraz, w którym sekretarz generalny UEFA Gianni Infantino, dyskretnie przesuwa dźwignie znajdującą się obok naczynia z piłkami do losowania. Według tego, co powiedział Turek, mógł to być mechanizm aktywujący system wibracji.

DXnBE-R2lxY

Mamed first
21-03-2013, 14:59
Ustawione, czy też nie, jest jeden faworyt - Real Madrid

HALA MADRID

Zarexoholik?
21-03-2013, 18:42
Ustawione, czy też nie, jest jeden faworyt - Real Madrid

HALA MADRID

Idż pograć na tej HALI, zamiast ciągle mulić w tibijskim świecie paladynie.

#topic

Ustawione, czy nie i tak to nic nie zmieni. Mecze się odbędą, hajs sie musi zgadzać. Faworytem Barcelona o ile jakiś kebab im nie przeszkodzi.

#Włochy vs Brazylia

Całkiem fajne spotkanie, tylko dużo błędów i z jednej i z drugiej strony. Za to bramka M.B. świetna!

Carlos!
22-03-2013, 18:39
Izrael 3 : 3 Portugalia

Zaskoczony byłem gra Izraela, ale nie od dziś wiadomo, że Portugalia to nie jest stabilny zespół. C.Ronaldo sam meczu nie wygra.

Eklerq
22-03-2013, 23:53
Co się dzieje z naszą reprezentacją? - nawet nie trafię cytatem "graliśmy jak nigdy, przegraliśmy jak zawsze", bo nasi zawodnicy grali dzisiaj tak, jakby im się nie chciało, jakby nie było premii po meczu, jakby każdy z nich miał problemy poza boiskiem, jakby... Gdybym miał wypisać wszystkie powody, które zadecydowały o takim, a nie innym wyniku tego meczu, starłbym oznaczenia liter na klawiaturze. Smutny jest fakt, że mamy zerowy potencjał ofensywny. Wszystkie strzały bite były w bramkarza. Co irytujące, każdy strzał przeciwnika kończył się bramką lub groźną sytuacją. Grę obronną, tfu! - WRÓĆ! Próbę gry obronnej naszego zespołu nie wypada komentować, bo za dużo niecenzuralnych słów padłoby w mej wypowiedzi, co pogwałciłoby zasady naszego regulaminu. Zawodnicy odpowiadający za środek pola poruszali się tylko w defensywie, za każdym razem, kiedy udało nam się dorzucić piłkę do pola karnego, nie było tam nikogo ze środka. Środek pola powinien robić grę, ale nie ma tam żadnego lidera, bo kto ma robić grę? - Krychowiak? Majewski? Lukasik? :eek: Skrzydłowi też się nie popisali. Błaszczu zagrał normalnie, choć mógł szybciej piłką grać, bo za długo ją trzymał (zapewne dlatego, że nikt się nie pokazywał). Rybus, który przewracał się za każdym razem, kiedy dotknął go przeciwnik. Napastnik, którym w dzisiejszym meczu był Lewandowski, zagrał niezłe spotkanie, co mnie dziwi, bo zazwyczaj dla reprezentacji gra kaszankę (nie strzelił bramki, ale się starał). Stoperzy w dzisiejszym meczu dali, za przeproszeniem, dupy. Boczni obrońcy, którzy mieli pomagać w ofensywie, kurde, co robić!? Przecież oni nawet w defensywie sobie nie radzili, więc jak mieli pomagać w ofensywie? :confused: Piszczek niby nieźle, ale co z tego, jak strzelił bramkę na 1:2 i chwilę później zawinił przy bramce na 1:3. Rezerwowych nie będę komentował, bo gdyby nie napisali, że jest zmiana, to nie wiedziałbym, że coś się zmieniło. Albo dobra, zmieniło się, ale na gorsze, bo w drugiej połowie całkowicie zdominowali nas zawodnicy z Ukrainy. Nie wytrzymałem, muszę skomentować wejście Obraniaka. Co ten chłopak robi nadal w reprezentacji? - wchodzi z ławki, ma patelnie, nie strzela, wnosi do drużyny same straty piłki. Pomijam fakt, że wygląda jak menel. Czepiam się detalów, ale on wyglądał, jakby przed chwilą wstał z łóżka, po dziesięciu latach śpiączki. Panie Fornalik, Pan już da sobie z nim spokój :)

Mecz pod dyktando przeciwników. Poszczególne formacje za daleko od siebie, co ułatwiało grę Ukrainie, a nam przeszkadzało w konstruowaniu jakichkolwiek akcji. Stworzyliśmy sobie kilka sytuacji, dzięki którym padł gol dla naszego zespołu, ale to nie wystarczyło, żeby pokonać dobrze dysponowany zespół z Ukrainy. Już widzę, jak wypisują komentarze na różnych portalach "Fornalik out", ale co on może, powiedzcie mi? To nie jest jego wina, że nasza reprezentacja gra na niższym niż niskim poziomie. On może, tylko i wyłącznie, ustawić ich taktycznie. Ich umiejętności są szlifowane w klubach, w których grają na co dzień. Niby mamy trzech "światowej klasy zawodników", czyli Błaszczyka, Lewego i Piszcza, ale co z tego, jak nawet oni nie potrafią poprowadzić drużyny do zwycięstwa. Polska nie jest potęgą piłkarską i dzisiaj udowodniliśmy to w dwójnasób. Nie poradziliśmy sobie z presją, więc popełnialiśmy podwórkowe błędy. Brakuje nam liderów drużyny, którzy poprowadzą naszą drużynę do zwycięstwa. Szkoda...

Próbka umiejętności Kamila Glika - sztuczki pierwsza klasa, Cristiano Ronaldo, bój się.

yOKnQLmctxQ

Simi
23-03-2013, 11:06
dobry mecz, czego chcesz XD

trzeba uważać na grajków San Marino. Podobno ich napastnik-piekarz to niezły crack. Może w końcu co Lewy strzeli!

Wnorekkk
23-03-2013, 17:10
Nie zdziwiłbym się, gdybyśmy przegrali/zremisowali z San Marino, he

Carlos!
23-03-2013, 17:28
Jak poinformował nas, nasz specjalny wysłannik w San Marino trwają gorączkowe przygotowania do meczu z Polska. Dobrze wyselekcjonowana kadra (stolarze, rzeźnicy i bankierzy) oraz trener (nauczyciel WF-u) stanowią niezrównany zespół. Taktyka San Marino polega głównie na darciu ryja jak im coś nie wyjdzie, traceniu goli i wmawianiu sobie, że robią to specjalnie.

Polacy, strzeżcie się!

Goldi
23-03-2013, 20:00
Ja bym nie lekceważył San Marino w końcu tam też gra 2 profesjonalnych piłkarzy...

.Animal.
23-03-2013, 20:07
Fornalik zapowiadał wielkie zmiany w kadrze a tutaj na mecz z Ukraina zagrało 7 zawodników z meczu na Euro z Grecja(każdy wie jaka była katastrofa na Ojro).Boruc za Szczęsnego tutaj akurat w naszej kadrze najmniej istotna pozycja.Krychowiak i Łukasik w środku pomocy (wystawienie 2 zawodników którzy potrafią grać tylko do tyłu=przegrany środek boiska) pewnie gdyby Polański mógł grać to Łukasik cały mecz rezerwa.Aaa no i Perquis za Glika też mało istnota zmiana wtedy prezentowali równy słaby poziom.Fornalik również mówił że będzie powoływał graczy którzy regularnie grają w klubach(i graja tam dobrze) a tutaj Wasilewski do podstawowego który zagrał w tym sezonie z 5 razy w Belgii? szacunek dla Wasyla że w ogóle wrócił do gry w piłke ale gdy się nie gra w klubie prezentuje słaby poziom to miejsca w reprezentacji Polska nie ma miejsca.Tak samo Boenish on akurat w Bundeslidze coś tam grał atak oraz dośrodkowania nawet dobre ale obrona to żenada kto ogląda Bundeslige/Lige Europy każdy widzi jak w Leverkusen Boenisha jadą na tej obronie.Glik to co wczoraj zagrał to nie wiem co oni widzą w nim (Torino).Trzej gracze z Dortmundu widać było że tylko oni ciągną tą reprezentacje.Majewski tak samo jak Obraniak może bardziej widoczny i to co ma Obraniak czyli dobre dośrodkowania z wolnych.Rybus czy on w ogole grał?
Jedyny który mi się podobał i jeździł na dupie to Krychowiak.

Pozdrawiam

Wnorekkk
26-03-2013, 23:00
Ależ to był mecz. Mecz walki, walki o wszystko! Nasza reprezentacja pokazała, że może wygrywać z takimi potęgami jak reprezentacja San Marino, wystarczy chcieć.

A tak na serio, to najładniejszą akcją meczu, według mnie, była akcja San Marino pod koniec spotkania, kiedy w sytuacji sam na sam z Borucem był Danilo Rinaldi.

SedaN*
26-03-2013, 23:19
Wawrzyniak i Mierzejewski kompletnie nieprzydatni. Ten pierwszy to ja nie wiem ***** jak boczny obrońca może nie umieć dobrze wrzucić piłki i wygrać pojedynku 1/1 (w ogóle bać się do niego podejść) z kelnerem? dla mnie to nie pojęte i on ma pierwszy skład w naszej kadrze? Mierzejewski to ja nie wiem to ma być ofensywny pomocnik? ofensywny pomocnik ma siać zagrożenie, ma być plejmejkerem dogrywać a to ani defensywny ani ofensywny. Piłki to on w ogóle dorzucić nie umie (co 5 wrzutka dobra, żenua), rozgrywający to taki że jedynie wszerz boiska to wszystko, a ponadto w chuj dużo strat, piłki dograć nie umie. NIC NIE WNOSI! każdy na minus, na plus jedynie salomon i boruc, tyle. Milik też drewno, miał dwie okazje, dwa razy źle przyjął i to ma być następca włodzimierza lubańskiego z górnika? o lewym już nie wspomnę, przecież on jako cofnięty napastnik w ogóle się nie sprawdza. Grosicki odważnie, szybki, ale potem aby dograć piłkę to było ciężko, ale mimo wszystko i tak chyba najlepszy zawodnik po borucu i salomonie.

Carlos!
26-03-2013, 23:19
ze śmiechu się zachodziłem jak ten stolarz biegł sam na sam, to już powoli zaczyna być żałosne, Lewy tragiczny mecz, w BvB gra zajebiscie a tutaj lipe, bo nie ma z kim..Piszczu fajna bramka. Aha! Props dla piekarza na bramce!

'Oxidosis'
27-03-2013, 09:40
Pozwole sobie zapytać - kto to jest ten Salomon? :)

edit
To ciekawe, bo pierwszy raz słysze o kimś takim jak Salomon...

.Animal.
27-03-2013, 10:11
Pozwole sobie zapytać - kto to jest ten Salomon? :)

Za kilka miesięcy podstawowy obrońca Milanu

O jejku napisał źle jedna literkę :>
Ja tam wole opcje Salamandra

Sokol from West
27-03-2013, 13:02
Ogólnie powiem, że meczu nie oglądałem. Po ostatnim spotkaniu z Ukrainą nie miałem zbytnio ochoty oglądać panienek z naszej reprezentacji, biegających za piłką i nic nie grających. Głównie czytałem komentarze na różnych serwisach, oglądałem skrót tego meczu. Po komentarzach mogę wywnioskować, że my nic nie potrafimy zagrać, jedyne co widzę, to ludzie chwalą grę Salamona i obronę Boruca w końcówce. Przed meczem denerwowały mnie komentarze w których ludzie wyśmiewali San Marino, a konkretnie ich piłkarzy za to kim są i co robią. To jest po prostu żałosne, co niektórzy mówią, przynajmniej oni wkładają w grę całe serce, nie grają dla kasy, a jedynie dla przyjemności! Może i są z zawodu piekarzami, stolarzami czy kim innym, ale grają dla Siebie, bo to ich HOBBY. Lewandowski? Piłkarz który ledwo strzela karnego pierwszego, a drugiego, wali siłowo żeby tylko wpadło. Mówią niektórzy, że się przełamał, bo strzelił 2 bramki, tylko szkoda, że obie z karnych ;]. On nigdy w reprezentacji, nie będzie grał dobrze, bo nie ma z kim grać. Gdyby te całe Trio z BVB nie grało, to myślę, że nic byśmy nie osiągnęli, owszem są pewne osoby które coś wnoszą do kadry, a przykładem może być Krychowiak czy też Grosicki. Moim zdaniem połowę tej kadry trzeba wyrzucić, dać szansę pograć tym młodym, bo oni by po prostu lepiej zagrali, starali się jak najlepiej potrafią. Teraz nasza kadra ma same gwiazdy, które w klubach pokazują się najlepiej jak potrafią ( przykład Lewandowski), a w reprezentacji nic nie grają. Taki Robert, w Dortmundzie strzela gola za golem, a tutaj ? Nic. Dwie bramki z karnych. Każdy powtarza, że tam ma kto mu podawać, ma z kim grać, ale taki napastnik, na takim poziomie, sam powinien sobie wypracować sytuację, a nie czekać tylko na dogranie do pustej bramki. Szczerze? Szkoda, że San Marino nie strzeliło tej bramki, byłoby chociaż śmiesznie. Nie wiem co robi w kadrze Wasyl, jest on w ogóle nie przydatny. Myślę, że zmiana trenera, na kogoś z większym doświadczeniem sporo by dała. Fornalik? Spalił się już, my potrzebujemy kogoś z doświadczeniem na międzynarodowych arenach, a nie człowieka, który osiągnął coś z Ruchem Chorzów, a poza nim nic. Poza tym wystawia osoby, które nie grają u Siebie w klubach, przykład Milik, Wasyl lub są bez formy. To jest moje zdanie, wyraziłem je, bo np. dla mnie, ta reprezentacja odkąd prowadzi ją Waldemar Fornalik, przestała grać. Kompromitują się na każdym kroku. Dam wam artykuł, który mój kolega zamieścił na fejsie, poczytajcie i zobaczcie sami, jak reprezentacja gra od kilku lat.
Artykuł:
http://www.weszlo.com/news/14256-Mecze_o_punkty_z_ostatnich_PIECIU_lat_koszmarny_bi lans
+ Bramki z meczu i akcja San Marino jakby ktoś nie widział.
U6UA3yEBibg
Śmieszne są komentarze tych znawców - Komentatorów, że niby piłkarze San Marino grają w siatkówkę tego dnia albo, że po raz kolejny zagrywają ręką i robią to co chwile. Gratuluje bramkarzowi San Marino, wpuścił 5 bramek, z czego jednego karnego prawie obronił, a przy pozostałych bramkach to zbytnio nie miał szans. Jestem ciekaw, czy Ci, którzy tak komentują grę, tych bankowców, piekarzy i innych, zagrali by chociaż w połowie tak jak oni. Siedzą, komentują bezsensownie, uważają się za wielkich znawców, wychwalają naszych piłkarzy, jakby coś chociaż grali. Wygrać z San Marino każdy potrafi ;)

SedaN*
01-04-2013, 15:24
Chelsea - Manchester United 1:0

zasłużony awans The Blues do kolejnej rundy FA CUP :)

Zarexoholik?
01-04-2013, 19:53
Cech pozamiatał - 2x Hernandeza pozbawił brameczki! Ogólnie lepszą piłkę zagrało Chelsea, także zwycięstwo zasłużone. Ba - świetna brameczka.

Wnorekkk
02-04-2013, 15:22
Dzisiaj pierwsze dwa mecze Ćwierćfinału Ligi Mistrzów.
Bayern - Juventus
PSG - Barcelona
Jakie wyniki obstawiacie?

'Oxidosis'
02-04-2013, 15:47
Bayern - Juve 1:0/1:1
PSG - Barca 2:1/1:1

.Animal.
02-04-2013, 17:26
Bayern 3:1 Juve
PSG 0:2 Barca

Devixx
02-04-2013, 17:43
Bayern 1;2 Juve
PSG 2;2 Barca

Simi
02-04-2013, 19:23
Bayern 1-2 Juve
P$G 1-1 Barka.

Baton
02-04-2013, 22:49
Oczywiście ja obstawiałem, że Bayern wygra z Juventusem 2-0 a PSG zremisuje 2-2 z Barceloną ponadto dobrze wytypowałem strzelców bramek! a na końcu dodam jeszcze iż czułem ze Messi zejdzie po pierwszej połowie.:cool:

'Oxidosis'
02-04-2013, 23:57
Do Juventusu mam ogromny szacunek i uważam ich za naprawdę ciekawy zespół, ale póki co niekompletny. Kibice Juve od tej drużyny cudów oraz mówią, że jest to drużyna w top 5 ale zapominają, że jeszcze nie dawno po męczarniach wychodziła z grupy w LE mając za przeciwników takie "potęgi" jak Lech Poznań. Juve będzie bardzo mocne, Juve będzie się liczyć - ale na to potrzeba czasu. Póki co jest to według mnie napompowany balonik.

Jeszcze kilka miesięcy temu bardzo zazdrościłem kibicom Juventusu, a każdą słabość Milanu porównywałem do siły Juventusu. Wypisywałem bzdety, że Milan jest słaby, że Milan będzie grał co najwyżej o ligę europejską - całe szczęście się myliłem, a teraz ciesze się, bo widzę w Rossonerich potencjał. Juve prowadzi w tabeli, bo gra najrówniej w Serie A - co niekoniecznie znaczy, że jest najlepsze na ten moment. :D

Dzis Bayern skutecznie obnażył słabości Juventusu. To nie jest jeszcze topowa drużyna, wierzyłem w nich, jednak Bayern za silny.

Zarexoholik?
03-04-2013, 01:47
Kibice Juve od tej drużyny cudów oraz [...]

:confused:

jeszcze nie dawno

#topic

Bayern zdeklasował Juve. Po pierwszej połowie nie oddali celnego strzału na bramkę. Barca mega niefart - brak koncentracji. Uważam, że w rewanżu Barca rozbije PSG, a Bayern kolejny raz ośmieszy Juve.

MorgiBack
03-04-2013, 09:12
Bayern zdeklasował Juve. Po pierwszej połowie nie oddali celnego strzału na bramkę. Barca mega niefart - brak koncentracji. Uważam, że w rewanżu Barca rozbije PSG, a Bayern kolejny raz ośmieszy Juve.

Co do Barcy się zgodzę. Valdesa w tej drużynie już dawno powinno nie być. Pinto o wiele lepiej od niego broni O_o. A co do Juve to się mylisz. "Stara Dama" nie raz pokazała swoją klasę w meczach u siebie. Chociażby w 1/16, więc proszę cię...

'Oxidosis'
03-04-2013, 10:17

#topic

Skopiowałem to co napisałem również na innej stronie z pewną modyfikacją, co jak widać nie do końca mi wyszła :)

Barcie daje 90 % szans na awans. Juve praktycznie nie walczy już o nic, ale z tym ośmieszeniem to bym się wstrzymał, bo kto jak kto ale Stara Dama potrafi grać u siebie. Poza tym ciężko wczorajszy mecz nazwać ośmieszeniem, po prostu wygrała drużyna lepsza, tyle. Tak, jak wspominałem - Juve nie jest jeszcze topowym klubem, a jedynie balonikiem napompowanym przez kibiców tejże drużyny.

Zarexoholik?
03-04-2013, 14:53
Juve praktycznie nie walczy już o nic, ale z tym ośmieszeniem to bym się wstrzymał, bo kto jak kto ale Stara Dama potrafi grać u siebie. Poza tym ciężko wczorajszy mecz nazwać ośmieszeniem, po prostu wygrała drużyna lepsza, tyle. Tak, jak wspominałem - Juve nie jest jeszcze topowym klubem, a jedynie balonikiem napompowanym przez kibiców tejże drużyny.

Człowieku, Juve nie oddał ani jednego celnego strzału przez bodajże 45 minut. To chyba jednak coś znaczy, nie? Jak to można inaczej nazwać? Bayern ich rozniesie w pył, takie są realia. Spójrzmy, na którym miejscu w lidze jest Bayern, ile bramek stracili w tym sezonie, a ile strzelili. To jest maszyna. Wejście Robbena - 5 minut i 3-4 akcje ofensywne. Pirlo straszna padaka, niedokładne podania, nieudane zwody - nie można liczyć, że jeden człowiek wygra mecz. Ribery i Robben - to klasa w sobie, dlatego jestem zdania, że Bayern na spokojnie wyeliminuje Juventus.

Co do meczu Barcelony - oglądałem urywkami. Bramki widziałem, Messi podobno kontuzjowany. Jak oglądałem ostatnie 15 minut to aż mi się śmiać chciało. Stracić bramkę w końcówce doliczonego czasu to jest dopiero porażka. Brak koncentracji, bywa. Również jestem zdania, że Valdes jest za słaby żeby grać w takim klubie.

Simi
03-04-2013, 15:27
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/45654_596799937026893_1833542584_n.jpg

mistrzowskie XD

Carlos!
03-04-2013, 16:53
Taka potęga piłkarska jak Barcelona potrzebuje bramkarza który nie tylko dobrze gra nogami, ale ma opanowany cały repertuar zagrań (De Gea, Casillas), od dawna wiadomo, że Barca ma bardzo słabych bramkarzy, powinni to zmienić już dawno, bo Paryżanie mogą sprawić niespodziankę na Camp Nou.

Dzisiaj Real, liczę na wygraną 2:0 :)

Karpek II
03-04-2013, 19:17
No widzę, że sami bramkarze tutaj się wypowiadają. Widzieliście w ogóle jak padła ta druga bramka dla PSG czy hejtujecie tylko dlatego bo to Valdes? Wyraźnie widać, że piłka po strzale Matuidiego w ostatniej chwili odbiła się od Bartry i kompletnie zmyliła Valdesa który był już na ziemi, dlatego wyglądało to jak wyglądało, trochę śmiesznie. Dlatego Valdes nie jest winien tej bramki, tak samo jak i pierwszej, którą Ibra strzelił ze spalonego. Niestety nie mogłem oglądać tego meczu, ale słyszałem, że Victor zagrał wczoraj bardzo dobrze i był jednym z lepszych na boisku, więc nie rozumiem tego waszego hejtu w jego stronę?

VV jest bramkarzem dobrym, okresami bardzo dobrym, na pewno najlepszym dla Barcelony. Tylko jego problem polega na tym, że swoje umiejętności pokazuje głównie w La Liga. Bo każdy mecz w LM będzie odbijał się większym echem na świecie niż dowolny mecz ligi hiszpańskiej (może poza tymi z Realem). Można przywołać finał LM 2006 gdzie VV wybronił Barcie ten mecz. Tylko pytanie, kto to pamięta? Fani Barcy? Szkoda, że na 99% odchodzi po sezonie.

Co do kontuzji Messiego, ma mieć ~10 dni przerwy, więc znając go na rewanż już się wyrobi - może jakiś hat-trick wpadnie. (: Gorzej z defensywą, kolejny obrońca kontuzjowany...

#
Dzisiaj liczę na zwycięstwo Malagi i bramkę Drogby w Madrycie. (:

Τettmeier
03-04-2013, 20:20
Zgadzam się, Bayern jest za silny i wczoraj był za silny. Ale trzeba sobie powiedzieć, są w ogromnym gazie. 9 bramek w weekend. Liga cały czas przód. Wielkie osobowości zaczęły wreszcie działać. Do tego atut własnego boiska z dziesiątkami tysięcy kibiców. Wierzę w rewanż jako kibic ale naprawdę będzie bardzo ciężko jeszcze cokolwiek z tego ugrać. Trzeba to oddać ze są naprawdę doskonałą drużyną. Jeden z faworytów do wygrania tegorocznej edycji CL.

Dzisiaj Malaga. Oczywiscie ja jako przeciwnik hiszpanskiej piłki i patriota kibicuję BVB chociaż też specjalnie za nimi nie przepadam. Mecz Realu mnie wcale nie przekonuje ale może to na wyrost dlatego że słyszę nazwę Galatasaray i kojarzy mi się tak: oni nigdy nic poważnego nie ugrali, wiec bez względu na poziom, widowisko będzie liczył się awans, raczej drużyny z Madrytu.

Zarex: co do rozniesienia w pył to się mylisz, drużyna z Turynu ma jedno z najlepszych zestawień obrony w Europie i u siebie więcej niż dwóch bramek nie stracą- a to powód dla którego nie powinieneś tak pisać. Przywołam Ci ten post po rewanżu.

'Oxidosis'
03-04-2013, 21:56
Człowieku, Juve nie oddał ani jednego celnego strzału przez bodajże 45 minut. To chyba jednak coś znaczy, nie? Jak to można inaczej nazwać?

A ile oddała Barcelona celnych strzałów na San Siro? I jak się skończył dwumecz? To nic nie znaczy. Po pierwszym meczu na Emirates Stadium też miałbyć pogrom. Tymczasem Bayern ledwo co przeszedł do nastepnej fazy rozgrywek. Ale rozumiem Twoją opinie, w końcu sugerujesz się tym jedynym meczem, a nie całym sezonem ( jestem ciekaw, ile obejrzałeś w tym sezonie meczy Juventusu u siebie? )

Mikiel SZN
03-04-2013, 22:20
Dlaczego wy w ogóle dyskutujecie z Zarexem. To jak bicie głową w mur, nie zna się na piłce, więc nie widzę sensu dyskutowania z nim.

^top
Pogoń gra mistrzowsko, 5 meczy 1 gol strzelony, 12 straconych, 1 pkt fartem ugrany, będzie mistrz wiosny.

Baton
03-04-2013, 22:44
#
Dzisiaj liczę na zwycięstwo Malagi i bramkę Drogby w Madrycie. (:
To się przeliczyłeś i to podwójnie :D chociaż sam osobiście też byłem za Malagą.

Real już praktycznie czeka na rywala w półfinale i mam nadzieje, że to będzie Malaga!

Simi
03-04-2013, 23:42
- Cristiano ma setkę, wykorzystuje ją...
- NO MESSI TEŻ ZAZWYCZAJ
WYKORZYSTUJE.

komemtatorki na propsie.

ogolnie mecz spoko, dobra zaliczka przed rewanzem, szkoda, ze Xabi sie nie wykartkowal, a od kartki Modricia mam nadzieje sie odwolaja (wznowienie gry z turlajacej sie pilki i nabicie Luki).

Carlos!
04-04-2013, 00:05
Moim zdaniem królewscy trafili na najsłabszą drużynę na jaką mogli, więc dzisiejsze zwycięstwo mnie nie zdziwiło. Zawodnicy ze Stambułu ograniczali się tylko do strzałów z daleka, podczas gdy zawodnicy Realu tworzyli składne akcje z których trzy kończyły się bramkami.

Co do meczu BvB z Malaga, to żałuje, że zwycięstwa nie odnieśli Ci drudzy, bo bardzo im kibicowałem. Ktoś tam wyżej napisał, że jest patriotą i kibicuje NIEMCOM... To, że kibicujesz niemieckiej drużynie w której gra trzech polaków na krzyż, to nie znaczy, że jesteś patriotą, chyba, że dzielisz sympatią naród niemiecki, to jesteś patriotą __/

SedaN*
04-04-2013, 00:09
No widzę, że sami bramkarze tutaj się wypowiadają. Widzieliście w ogóle jak padła ta druga bramka dla PSG czy hejtujecie tylko dlatego bo to Valdes? Wyraźnie widać, że piłka po strzale Matuidiego w ostatniej chwili odbiła się od Bartry i kompletnie zmyliła Valdesa który był już na ziemi, dlatego wyglądało to jak wyglądało

Też się zgadzam, że to nie do końca był jego błąd, ale to nie zmienia faktu, że Valdes jak na taki klub jak Barcelona jest po prostu słaby. Jak dobrze pamiętam już dawno marudzono na niego i mieli go zmieniać (albo chociaż dać godnego rywala), jak zawalał mecze. Do czołówki bramkarzy mu trochę brakuje, a oni wciąż go trzymali, bo był wychowankiem.

Karpek II
04-04-2013, 17:04
O meczu Copa Libertadores między Atletico Mineiro a Arsenalem (5:2) zrobiło się głośno na całym świecie. Piłkarze gości po meczu zebrali się wokół sędziów, na co zareagowała policja. Funkcjonariusze celowali do piłkarzy z Argentyny z broni. Prawdziwym wydarzeniem meczu powinna być bramka Ronaldinho.
Gx0W6Hr7xHk

Piękna brama, tylko on potrafi takie strzelać!

Carlos!
04-04-2013, 17:47
#wyżej
Przyglądając się technice oddania strzału przez chwilę myślałem, że chciał to zrobić tylko na dłuższy słupek, bo bramkarz był na krótkim, a wyszło jak wyszło :). Co jednak nie zmienia fatku, że bramka bardzo ładna i szacunek dla niego, ile to już jego pięknych bramek widziałem :rolleyes:

E97zHKmnl6A

'Oxidosis'
04-04-2013, 17:57
a tak swoja droga, temat ten ma juz 3,5 roku... znajde osoby oprocz mnie, ktore wypowiadaja sie od samego poczatku? :D chyba tylko mikiel i tettmeier.. ale wtedy sie wypowiadalo na luzaku, nie to co potem przyszly jakies karpki zarexy i te inne i napinka po kazdym gd

Mikiel SZN
04-04-2013, 18:37
a tak swoja droga, temat ten ma juz 3,5 roku... znajde osoby oprocz mnie, ktore wypowiadaja sie od samego poczatku? :D chyba tylko mikiel i tettmeier.. ale wtedy sie wypowiadalo na luzaku, nie to co potem przyszly jakies karpki zarexy i te inne i napinka po kazdym gd

wtedy można było fajnie dyskutować, teraz to wypowiadam się raz na ruski tydzień, bo po prostu nie mam nerwów by się użerać z gimbusami i bezmózgami :)

Τettmeier
04-04-2013, 19:59
Ja coś napiszę a później wchodzę i widzę moją wypowiedź pociętą na każde zdanie oddzielnie i negatywne komentarze bo nikt się nie zgadza i za wszelką cenę chce coś udowodnić. I tak jest wszędzie, tu i na innych forach. Nie na tym to wszystko polega więc też nie odpisuję. Cały czas monitoruję piłę ale już nie tak jak kiedyś. Ronaldinho co bramka.. Majster. Pożałowałem przez chwilę, że 4 lata temu zdjąłem jego plakat ze ściany : |

ManiQ
04-04-2013, 20:54
Ja coś napiszę a później wchodzę i widzę moją wypowiedź pociętą na każde zdanie oddzielnie i negatywne komentarze bo nikt się nie zgadza i za wszelką cenę chce coś udowodnić.

Takie cos to ja widze tylko tutaj.

Ostatnimi czasy takze odechcialo mi sie tutaj wypowiadac. Temat sledze regularnie, ale ostatnie kilka stron to czysty flejm mimo ogloszenia Eklerq.

@top
Fajny mecz Bayernu i Juve zaliczylo pierwsza porazke w LM, zostala jeszcze Borussia. Przed sezonem liczylem na final Real-Bayern, ale chyba teraz z drzewka to nie wyjdzie.