View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny
Super Simi
03-06-2017, 23:23
12.
http://i.imgur.com/yTKX8km.png
Podszyfacz
03-06-2017, 23:52
W Realu większość graczy grała max 2/3 meczów. W Juve cały sezon praktycznie jeden skład. Pod koniec 1-szej połowy widziałem co się święci jak Juve oddychało rękawami i przestało nadążać. Z jednej strony szkoda 2-giej połowy z drugiej strony Hala Madrid i naprawdę bardzo dobrze wykorzystali daną szansę :)
W Realu większość graczy grała max 2/3 meczów. W Juve cały sezon praktycznie jeden skład. Pod koniec 1-szej połowy widziałem co się święci jak Juve oddychało rękawami i przestało nadążać. Z jednej strony szkoda 2-giej połowy z drugiej strony Hala Madrid i naprawdę bardzo dobrze wykorzystali daną szansę :)
A czyja to wina?
Chyba nie Realu ze Zidane tak umiejetnie zarzadzal kadra ze na koniec sezonu kazdy z nich omglby zapieprzac 90 minut a w Juve po 45 nie mieli sily biegac.
TO wlasnie daje szeroka kadra
HALA MADRID :)))
Sokol from West
04-06-2017, 09:44
A czyja to wina?
Chyba nie Realu ze Zidane tak umiejetnie zarzadzal kadra ze na koniec sezonu kazdy z nich omglby zapieprzac 90 minut a w Juve po 45 nie mieli sily biegac.
TO wlasnie daje szeroka kadra.
Podbijam :) Zidane świetnie przeprowadzał rotacje składem, co dało świeżość w drużynie i możliwość zapierdalania przez cały sezon na pełnych obrotach. Wczorajszy mecz świetnie to zaprezentował, a szczególnie druga połowa, gdzie Juve oddychało rękawami, nie mając kompletnie pomysłu na grę :)
Real wygrał zasłużenie i sprawiedliwie - zniszczyli po prostu słaby Juventus. Jedynie szkoda mi Buffona.
Jedynie można mieć pretensje do Ramosa, bo zachował się po prostu żenująco. Mógł sobie darować te "aktorstwo".
:)
Super Simi
04-06-2017, 12:28
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_NXjK9L9pP1z9Z6XI2ZlJXEltUeDmMWON.jpg
Oj.
Zgłaszacz
04-06-2017, 14:35
#up
od dawna wiadomo że ronaldo interesuje puchar aby był na półce czy gdzieś tam, ale bardziej interesuje go gaża za to i tego się trzymajmy, nie bez powodu otwiera nowe biznesy ;] i ciągnie duże zyski
Podszyfacz
04-06-2017, 21:45
Podbijam :) Zidane świetnie przeprowadzał rotacje składem, co dało świeżość w drużynie i możliwość zapierdalania przez cały sezon na pełnych obrotach. Wczorajszy mecz świetnie to zaprezentował, a szczególnie druga połowa, gdzie Juve oddychało rękawami, nie mając kompletnie pomysłu na grę :)
Real wygrał zasłużenie i sprawiedliwie - zniszczyli po prostu słaby Juventus. Jedynie szkoda mi Buffona.
Jedynie można mieć pretensje do Ramosa, bo zachował się po prostu żenująco. Mógł sobie darować te "aktorstwo".
Ja się całkowicie zgadzam z Wami panowie :)
To było dobre zarządzanie kadrą. Taki Nacho, Danilo, Isco, Morata a nawet James wyrośli na gwiazdy zespołu, bo dano im szansę w odpowiedni sposób. I świetne było to, że Bale zagrał dopiero pod koniec drugiej połowy i się nie "spalił" przez to :) Zidane - łeb jak sklep :D
To oczywiście nie była wina Realu, że grali dobrze :D To wina Juve, że nie nadążali. Ale ten finał to "dwa różne mecze". 1 i 2 połowa ;)
Ossamowy
04-06-2017, 23:43
Finał w miarę dobry. Real obronił tytuł ale i tak dla mnie największym wygranym a zarazem przegranym jest Buffon. To co on osiągnął w karierze jest niesamowite i mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie mu podnieść puchar ligi mistrzów.
http://i63.tinypic.com/eba79g.jpg
:(
Podszyfacz
05-06-2017, 10:17
Finał w miarę dobry. Real obronił tytuł ale i tak dla mnie największym wygranym a zarazem przegranym jest Buffon. To co on osiągnął w karierze jest niesamowite i mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie mu podnieść puchar ligi mistrzów.
http://i63.tinypic.com/eba79g.jpg
Cóz, trafil na równego sobie, i którys musial polec. To byla kwestia przed meczem: Buffon czy Ronaldo? Kazdy wiedzial, ze którys z nich wygra cos niesamowitego jesli jego druzyna wygra. Mysle, ze Buffon zasluzyl na uznanie mimo to. Ta porazka nie obnizy jego klasy, bo przy zadnej bramce za wiele nie mial do powiedzenia tak naprawde. Tak samo jak Navas przy bramce Mandzukic'a. To nie byl mecz bramkarzy, ale tylko dlatego, ze strzelcy byli bezlitosnie skuteczni.
Nastepny sezon? Zycze sobie, zeby Juventus znów zagral w finale z Realem, bo takie mecze to zawsze emocje, których nie da sie opisac :)
Moze nastepny sezon Juve wygra? Maja swietna druzyne. Trzeba im tylko wiecej rotacji w skladzie. Choc z takim menadzerenem jak Zidane to obstawiam, ze Real moze wygrac i trzeci raz z rzedu LM co juz byloby naprawde malo mozliwe do pobicia w jakikolwiek sposób :)
Zarexoholik?
07-06-2017, 08:35
Mecz może i fajny, ale obsada aktorów mi nie pasowała. Szczególnie jeden odegrał swoją rolę na żenującym poziomie:
AyF9BOb20yA
A tu bramka spotkania:
gpxr3j50Xeg
Podszyfacz
07-06-2017, 13:13
Mecz może i fajny, ale obsada aktorów mi nie pasowała. Szczególnie jeden odegrał swoją rolę na żenującym poziomie:
AyF9BOb20yA
Rozbawiles mnie tym :D Przeciez to jest ewidentna zólta! Sedzia liniowy stal 1m od nich (albo i blizej) i bylo wiadome, ze zólta dostanie. Ramos padl aktorsko, fakt, ale i tak nic by to nie zmienilo jesli chodzi o kartke. Druga sprawa w tamtym momencie mecz jak i wynik raczej byl juz wiadomy. Inna bajka, ze chyba nigdy nikt Cie metalowym korkiem na meczu nie "zahaczyl". Wystarczy drasniecie w nieodpowiednie miejsce i napierdziela jak cholera, wiec rozumiem Ramosa, ze trzymal sie za noge.
A tu bramka spotkania:
gpxr3j50Xeg
Ogladalem z 50x, na szczescie na zywo tez cala akcje :D Piekny gol i cudowna akcja.
Swoją drogą, abstrahując od finału, gdzie niestety w drugiej połowie wyraźnie lepszy był Real - co sądzicie o celach transferowych Bayernu? :P Całkiem zabawnie będzie patrzeć, jak kupują 20 latków, a wygląda mi na to, że naprawdę są zdeterminowani, żeby to osiągnąć.
Zgłaszacz
09-06-2017, 09:33
http://www.facebook.com/DavidAlibabaFUT/videos/636041339922432/
coś czuje że niedługo transfer do barcy ;)
Barcelona + Ricardo de Burgos Bengoetxea .vs Real Madryt 1:3
Tylko tak mogę skomentować spotkanie.
Barcelona + Ricardo de Burgos Bengoetxea .vs Real Madryt 1:3
Tylko tak mogę skomentować spotkanie.
Jako kibic Realu od wielu lat powiem tak.
Faktycznie sedzia wczoraj mylil sie tylko w 1 strone. Tym razem wypadlo ze sedziowal pod Barcelone nastepnym razem inny sedzia moze sedziowac pod Real.
Ale nie oszukujmy sie co jest nie tak? Czy Barcelona i Real tak trzęsą władzami Ligi ze sędziowie musza pod nich sedziowac? Bo az nie chce mi sie wierzyc, że liga Angielska, Francuska czy Niemiecka czy kur..wa nawet Polska ma lepszych sedziow niz Hiszpania.
Tam notorycznie wiele bledow i to takich mega.
Co do samego meczu to niestety Barcelona bez porzadnego wzmocnienia srodka pola nie ma czego szukac w tym sezonie ( takie moje zdanie )
Iniesta mlodszy nie bedzie.
Messi wiecznie formy tez miec nie bedzie.. a mam wrazenie ze jak Messi jest bez formy to tam nie ma kto ciagnac tego.
A Paulinho? To taki malo smieszny zart.
to tyle :)
Sasha Banned
31-08-2017, 18:10
Kilka dni temu odbyło się losowanie grup Ligi Mistrzów 2017/18.
Grupa A: Benfica Lizbona, Manchester United, FC Basel, CSKA Moskwa
Grupa B: Bayern Monachium, Paris Saint-Germain, RSC Anderlecht, Celtic FC
Grupa C: Chelsea Londyn, Atletico Madryt, AS Roma, Karabach Agdam
Grupa D: Juventus Turyn, FC Barcelona, Olympiakos Pireus, Sporting Lizbona
Grupa E: Spartak Moskwa, Sevilla CF, Liverpool FC, NK Maribor
Grupa F: Szachtar Donieck, Manchester City, SSC Napoli, Feyenoord Rotterdam
Grupa G: AS Monaco, FC Porto, Besiktas Stambuł, RB Lipsk
Grupa H: Real Madryt, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur, Apoel Nikozja
Co sądzicie? Jest sporo szlagierów, który najciekawszy? :)
Może jakieś niespodzianki? Ja myślę, że ManU i PSG mogą trochę namieszać w tegorocznej edycji LM. ;)
Podszyfacz
01-09-2017, 18:31
SORman kwestia Bayernu jest dla mnie o tyle dziwna, że nadal myślą, że "Lewandowski im wszystko załatwi" i niestety mówię Ci... mylą się. Dla mnie to powinni to zrobić wtedy kiedy wygrali LM i kładli podwaliny pod kolejne rzeczy, a nie żeby kupować drogich piłkarzy i potem nie mieć zastępców. Łatwo popatrzeć na politykę np. Realu albo Sevilli. Szkolą młodych i wypożyczają a kupują stare wygi, które wygrywają wszystko. Potem taki młody - ograny wchodzi do zespołu i ma z 5 starszych co mu wszystko pokazują i biznes się kręci, bo nagle w Realu wyrasta kolejna gwiazda np. Asensio, Isco, Morata. Nie bez powodu Sevilla i Real wygrywały w ostatnich sezonach LM i LE. Dla mnie polityka Bayernu jest skazana na porażkę, bo opiera się głównie na tym - kupić tanio, sprzedać drogo. A gdzie k*rwa ogranie i szkolenie? Już Borussia ma lepsze metody i bez Borussi Lewy na bank nie grałby w Bayernie na takim poziomie.
Co do kwestii LM w tym sezonie to liczę na finał RM - MU albo coś w stylu BAR - MU, JT - AM itp. wszelkie kombinacje hiszpańskich włoskich i angielskich też będą ciekawe.
Wg mnie grupy są w miarę wyrównane poza grupą Realu, którą uważam za najmocniejszą z jednym outsiderem - Apoel. Grupa E chyba najbardziej wyrównana, ale myślę, że Liverpool w tym sezonie może być czarnym koniem. Ogólnie to widzę awans tak:
A: MU, CSKA
B: BM, PSG
C: CL, AM
D: JT, BAR
E: LIV, SEV
F: MC, FR
G: ASM, FCP
H: RM, TH
Co dalej to możemy pogdybać po fazie grupowej. Bo może się okazać, że w grupie odpadną RM, BAR, MU, BM i śmiałbym się do rozpuku gdyby faktycznie tak się stało :)
Zarexoholik?
03-09-2017, 12:57
Polska 0:4 Dania - ładna kompromitacja. "Polacy nic się nie stało" wciąż aktualne. :)
Kapitan Grzmot
13-09-2017, 20:15
A Paulinho? To taki malo smieszny zart.
Sam jesteś żartem. Paulinho solidny zawodnik.
#t
Buffon:
"Tak, Cristiano również strzelił mi dwie bramki, jednak dla mnie Messi jest dużo lepszy od niego. Mam nadzieję, że Leo wygra Złotą Piłkę".
: )
Sasha Banned
13-09-2017, 20:21
Sam jesteś żartem. Paulinho solidny zawodnik.
Zobaczymy z czasem, aktualnie wystąpił w dwóch meczach. ;)
Kapitan Grzmot
16-09-2017, 18:40
Zobaczymy z czasem, aktualnie wystąpił w dwóch meczach. ;)
Getafe 1-2 Barcelona, Paulinho po wejściu z ławki strzela zwycięską bramkę w 84 minucie.
Coś jeszcze forumowi eksperci?
Getafe 1-2 Barcelona, Paulinho po wejściu z ławki strzela zwycięską bramkę w 84 minucie.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni :)
Kamilosek55
17-09-2017, 01:49
Myślę że ludzie nie śmieją się z Paulinho tylko z tego za jaką cenę przeszedł do barcy ( na zmianę to solidny zawodnik ) a co do ekspertów to mają racje za taką cenę to też według mnie bekowy transfer
np ceny innych zawodników:
Isco-30milionów
Asensio- 4
Kroos-30
Thiago-25
Coutinho-20
można tak wymieniać bez końca a jeśli mi powiesz że rynek transferowy się zmienił i trzeba płacić grube miliony za zawodników mogę kolejne ci przykłady przytoczyć
Kapitan Grzmot
20-09-2017, 15:55
Jedna jaskółka wiosny nie czyni :)
Barca 6-1 Eibar, Paulinho strzela kolejnego gola w swoim pierwszym meczu w pierwszym składzie.
Ale jak to tak? Przecież takie modne było hejtowanie i wyśmiewanie transferu Paulinho. :confused: Forumowe gmochy bez własnego zdania w szoku XD
#edit
Do gola dodam jeszcze asystę i piękne, kluczowe przepuszczenie piłki przy bramkach Messiego.
Myślę że ludzie nie śmieją się z Paulinho tylko z tego za jaką cenę przeszedł do barcy ( na zmianę to solidny zawodnik ) a co do ekspertów to mają racje za taką cenę to też według mnie bekowy transfer
np ceny innych zawodników:
Isco-30milionów
Asensio- 4
Kroos-30
Thiago-25
Coutinho-20
można tak wymieniać bez końca a jeśli mi powiesz że rynek transferowy się zmienił i trzeba płacić grube miliony za zawodników mogę kolejne ci przykłady przytoczyć
Ale co ty za transfery mi wymieniasz, sprzed kilku dobrych lat kiedy jeszcze rynek transferowy nie był tak bardzo popsuty? W dzisiejszych czasach co drugi piłkarz jest przepłacany, już powoli normą staje się wykładanie 150 mln za piłkarza po jednym, dwóch dobrych sezonach, więc nie ocenisz czy 40 mln za takiego Paulinho to dużo. 40 czy 80 mln... I tak już na nikim te ceny wrażenia nie robią
Kamilosek55
20-09-2017, 21:55
Ale co ty za transfery mi wymieniasz, sprzed kilku dobrych lat kiedy jeszcze rynek transferowy nie był tak bardzo popsuty? W dzisiejszych czasach co drugi piłkarz jest przepłacany, już powoli normą staje się wykładanie 150 mln za piłkarza po jednym, dwóch dobrych sezonach, więc nie ocenisz czy 40 mln za takiego Paulinho to dużo. 40 czy 80 mln... I tak już na nikim te ceny wrażenia nie robią[/QUOTE]
MÓWIŁEM podam ci przykłady jak się nie chce to się nie przepłaca a ty jak zwykle wyjechałeś z tym tekstem trasfery z przed kilku lat mówiłem to ci podam bez problemu!ooo
2017-Bakayoko 40mil
2017-Bernardo Silva-50
2017- Matuidi -20
2017-Tielemans-25
2017-Payet-30
Można tak bez przerwy serio jeśli się nie chce to się nie przepłaca za piłkarza
Nadal uważam że za 40mil to troche za dużo za tego gościa Matuidi tylko o rok starszy z ograniem w europie 20 baniek tylko
Kamilosek55
21-09-2017, 15:22
No i się niestety stało Królewscy nie pobili rekordu Santosu tylko go wyrównali
Fb mi oszalał ,gg itp od wiadomości beka z Realu itp!!!
Beka z Realu?Serio?
-Pobity rekord starego kontynentu który wynosił wcześniej jakieś śmieszne 61meczu bayernu
-Najwięcej meczy bez porażki w historii (jako hiszpańska drużyna)
-jeszcze wiele innych rekordów
Do tego w Superpuchar Hiszpani (tym sezonie ) kompromitacja Barcy
Widać te ponad półtora roku były dla was straszne ale się skończyło to już nie siedzicie cicho?
-Real dopiero przegrał 1 mecz w tym sezonie z Betisem i 2 zremisował z zespołami z valencii jak i z jej okolic (co robią co sezon)
-Barca natomiast przegrała 2 mecze w tym sezonie i to kluczowe bo o puchar
Dla tego więc myślę że nie ma się z czego jarać ? Czekam na odpowiedzi chętnie podyskutuje
Zarexoholik?
21-09-2017, 17:21
-Najwięcej meczy bez porażki w historii (jako hiszpańska drużyna)
Siła argumentacji. Szczególnie ten drugi myślnik. :v
#topic
Ładnie wczoraj ronaldo nurkował. Do CV sobie wpisze to po karierze piłkarskiej będzie delfinem.
Kamilosek55
21-09-2017, 17:23
Siła argumentacji. Szczególnie ten drugi myślnik. :v
#topic
Ładnie wczoraj ronaldo nurkował. Do CV sobie wpisze to po karierze piłkarskiej będzie delfinem.
drugi napisany myślnik jako jedyny klub obronił LM ( tak na szybko) :) pozdro
Podszyfacz
21-09-2017, 17:35
Ja wiedziałem, że jak Real przegra to się zacznie fala "hejtu" i pisania jaki to Real słaby teraz nie jest :p
Ale jak Barca przegrała kluczowe mecze pod koniec tamtego sezonu (kompromitacja z Juve w półfinale LM i pierwszy mecz z PSG np.) to jakoś nikt nic nie pisał, tylko, że im "nie wyszło". Każdemu może nie wyjść! A to jest piąty mecz sezonu i walka o tytuł jest jeszcze otwarta. Co prawda teraz faktycznie kadra Realu jest uszczuplona (ukrywać nie ma co), jednak popadanie w euforię, bo przegrali 1 mecz i to po 73 meczach z rzędu, w których strzelali w każdym bramki (chyba nikt tego nie pobije w dzisiejszych czasach) to już jest z deka głupota. Jestem całym sercem za Realem i nie jestem hejterem Barcelony jednocześnie. Ale jestem hejterem debilnego zachowania i szukania na siłę dziury w całym. Jak przegrają 3 mecze z rzędu to wtedy sam napiszę, że coś się podziało i zapewne wyrażę smutek.
Co do Paulinho to znawcy z Barcy wiedzą lepiej niż znawcy forumowi czy to był transfer dobry czy nie. Ile było już "głupich" transferów w ostatnich czasach, które się okazywały strzałami w 10. Patrzcie choćby na Moratę. Wielu pisało, że w angielskiej lidze sobie nie poradzi, że za dużo gier i, że tam siłowa liga, a tu się okazuje, że strzela jak na zawołanie. I co? Będziemy teraz pisać, że ma fart? Mało kto wierzył, że poza Realem będzie coś grał. Ale taki urok futbolu. To też jest początek sezonu i trzeba patrzeć na to, że każdy chce się wykazać. Jestem ciekawy jak to będzie z motywacją w dalszej części.
I Barca i Chelsea w tym sezonie mają dużo do pokazania. Pytanie czy skończy się niesmak czy będą wygrywać. A Real? Chciałbym by Real wygrywał zawsze, ale równie dobrze mógłbym chcieć zawsze wygrywać w totolotka. To tylko pobożne życzenie. Wiem i jestem świadomy, że nigdy tak nie będzie i przyjdą remisy, porażki i kryzysy. Zawsze tak było i tak będzie, ale wróżenia z fusów, że to już kryzys po jednym przegranym w 94 minucie meczu nie akceptuję. Zwłaszcza, że to dopiero początek.
Co do rekordów:
Kamilosek55: Czy czasem Real nie miał jako pierwszy (i jedyny?) powyżej 30 mistrzostw swojego kraju w Europie?
Kamilosek55
21-09-2017, 18:11
Podszyfacz dokładnie chyba się nie mylisz <3
Real Madrid to najlepszy klub każdy to wie a jak ktoś uważa inaczej się oszukuje( proszę o argumenty kibiców np barcy dla czego niby barca jest lepsza bo tylko wygrała więcej od Realu pucharu Hiszpanii tak to nic ........)Oczywiście żadnych nie dostane i będą tylko komenty w stylu Ronaldo nurek , hahaha beka Real przegrał z betisem , -7, itp proszę o konkretne argumenty czyli zdobyte puchary ;D
Według mnie dla tego cieszy każda porażka Realu kibiców Barcy itp bo i tak wiedzą że nie zapiszą się w historii jak Real Madrid
Real przegrał dopiero 1 mecz :eek: ( Nie ostatni w tym sezonie)
Zarexoholik?
22-09-2017, 20:10
Prawie jak Twarowski & Nahorny. Mocne!
MbKexH6ohB8
Kapitan Grzmot
24-09-2017, 20:43
MÓWIŁEM podam ci przykłady jak się nie chce to się nie przepłaca a ty jak zwykle wyjechałeś z tym tekstem trasfery z przed kilku lat mówiłem to ci podam bez problemu!ooo
2017-Bakayoko 40mil
2017-Bernardo Silva-50
2017- Matuidi -20
2017-Tielemans-25
2017-Payet-30
Można tak bez przerwy serio jeśli się nie chce to się nie przepłaca za piłkarza
Nadal uważam że za 40mil to troche za dużo za tego gościa Matuidi tylko o rok starszy z ograniem w europie 20 baniek tylko
No curwa, 40 mln za jakiegoś Bakayoko, którego nikt nie zna (a przynajmniej większość ludzi, którzy na co dzień nie interesują się piłką nożną) to rzeczywiście promocja. 50 mln za Bernardo Silve - prawie darmo jak na 2017 rok, nie? Jeszcze kilka lat temu napisałbyś, że to przepłacone transfery porównując je z nazwiskami, które wymieniłeś w poprzednim poście (Isco 30 mln, Coutinho 20 mln), bo nawet nie wiadomo jeszcze czy ci piłkarze odpalą w swoich nowych klubach.
Fb mi oszalał ,gg itp od wiadomości beka z Realu itp!!!
No to musiałeś mieć lipę następnego dnia w gimnazjum.
xD
Do tego w Superpuchar Hiszpani (tym sezonie ) kompromitacja Barcy
Słowo "kompromitacja" zachowałbym jednak do określania lań, które Real dostawał w ostatnich latach na Santiago Bernabeu (2-6 i 0-4) i Camp Nou (5-0), bo 5 do 1 w dwumeczu to chyba trochę za mało. Jak Realowi uda się jeszcze kiedyś strzelić Barcelonie więcej niż 3 bramki w jednym meczu, to będziesz mógł pomyśleć o użyciu słowa "kompromitacja".
Widać te ponad półtora roku były dla was straszne ale się skończyło to już nie siedzicie cicho?
1,5 roku to jeszcze uj, 10 lat to dopiero musiała być katorga, co? XD Chociaż wątpię, żebyś pamiętał więcej niż 5 z ostatnich sukcesów Barcy.
jako jedyny klub obronił LM
Jakoś ta obrona LM w ogóle nie zrobiła na mnie wrażenia jak i chyba na większości fanów piłki nożnej. Po prostu wygrali drugi raz z rzędu i tyle. Ktoś w ogóle pamięta jakiś zajebisty styl w którym Real wygrał te puchary, czy tylko sam fakt obrony tego trofeum? XD Bo z tego co widzę, to już więcej mówi się o sędziach, którzy pomogli śmietankowym w dokonaniu tego; jedyna bramka ze spalonego w pierwszym finale, dzięki której Real doprowadził do karnych i je wygrał (oczywiście wszystko dzięki Ronaldo, który widoczny się zrobił dopiero po strzeleniu ostatniego karnego i zostaniu bohaterem XD) i kolejne bramki ze spalonego dzięki którym Real awansował do drugiego finału z rzędu. Czymże jest ta magiczna obrona LM wobec dwóch trypletów Barcelony w ostatniej dekadzie (w tym jednego sekstetu) i niezapomnianego stylu gry, na który przez wiele lat żadna drużyna nie mogła znaleźć sposobu? :(
Real Madrid to najlepszy klub każdy to wie a jak ktoś uważa inaczej się oszukuje
Kibice Realu wiedzą coś o oszukiwaniu [kibice Bayernu nie lubią tego], więc nie będę się kłócił.
( proszę o argumenty kibiców np barcy dla czego niby barca jest lepsza bo tylko wygrała więcej od Realu pucharu Hiszpanii tak to nic ........)
Dzięki tobie poczułem się jakbym znowu był w podstawówce, dzięki xD
proszę o konkretne argumenty czyli zdobyte puchary
Ostatnie kilkanaście lat ci nie wystarczy synku?
Według mnie dla tego cieszy każda porażka Realu kibiców Barcy itp bo i tak wiedzą że nie zapiszą się w historii jak Real Madrid
XD
Ja wiedziałem, że jak Real przegra to się zacznie fala "hejtu" i pisania jaki to Real słaby teraz nie jest :p
Chyba normalne, że jak mistrz Hiszpanii traci do lidera 7 punktów po pierwszych 6 kolejkach, to zaczynają się pojawiać wątpliwości i pytania. Coś się dzieje z Realem, może Zidane aka madrycki Guardiola (XD) nie ogarnia drużyny, może limit farta w ostatnich dwóch sezonach się wyczerpał, a może po prostu wszystko wraca do normy i Barcelona zmierza po swoje 9 mistrzostwo w ostatnich 14 latach?
#t
Aquaman znowu dał o sobie znać.
https://giphy.com/gifs/l1J9sJzBgdknCXDtS/html5
Tegoroczny i prawdopodobnie przyszły zdobywca Złotej Piłki. Komuś chyba coś się myli i Ronaldo dostaje nie tą statuetkę co powinien XD
Kamilosek55
25-09-2017, 10:56
Statystyki Ronaldo:
45 goli i 12 asysty w 51 meczach
Wygrane puchary :
-Liga MISTRZÓW
-Liga Hiszpańska
-Superpuchar Hiszpanii
- Superpuchar Europy
-I jescze prawdopodobnie klubowe mistrzostwa świata
do tego jeszcze :
-król strzelców ligi mistrzów
Statystyki Messiego:
66 goli i 19 asyst w 61 meczach
Wygrane puchary:
- puchar hiszpani
do tego król strzelców ligi hiszpańskiej
hehehe kocham tych ludzi którzy piszą Messi bardziej zasługuje na złotą piłkę bo ma lepsze statystyki od Ronaldo <3 Ludzie nic dziwnego że piłka nożna to gra zespołowa i ludzie którzy wybierają najlepszego piłkarza rooku patrzą też na puchary drużynowe ( co sezon)Messi tak samo jak Ronaldo bez drużyny nie osiągnęli by tego samego tak samo jak drużyna bez nich (Więc nadal się dziwie czm ludzie cały czas piszą Ronaldo nie zasługuje na złotą piłe itp patrzcie w statystyki)
Sasha Banned
25-09-2017, 11:05
Statystyki Ronaldo:
45 goli i 12 asysty w 51 meczach
Wygrane puchary :
-Liga MISTRZÓW
-Liga Hiszpańska
-Superpuchar Hiszpanii
- Superpuchar Europy
-I jescze prawdopodobnie klubowe mistrzostwa świata
do tego jeszcze :
-król strzelców ligi mistrzów
Statystyki Messiego:
66 goli i 19 asyst w 61 meczach
Wygrane puchary:
- puchar hiszpani
do tego król strzelców ligi hiszpańskiej
hehehe kocham tych ludzi którzy piszą Messi bardziej zasługuje na złotą piłkę bo ma lepsze statystyki od Ronaldo <3 Ludzie nic dziwnego że piłka nożna to gra zespołowa i ludzie którzy wybierają najlepszego piłkarza rooku patrzą też na puchary drużynowe ( co sezon)Messi tak samo jak Ronaldo bez drużyny nie osiągnęli by tego samego tak samo jak drużyna bez nich (Więc nadal się dziwie czm ludzie cały czas piszą Ronaldo nie zasługuje na złotą piłe itp patrzcie w statystyki)
Jesteś ślepo i głupio zapatrzony w Real i w swojego Ronaldo. !stop
https://i.imgur.com/mJVnkpq.jpg
Kamilosek55
25-09-2017, 16:01
Jesteś ślepo i głupio zapatrzony w Real i w swojego Ronaldo. !stop
https://i.imgur.com/mJVnkpq.jpg
Ślepo zapatrzony w statystyki i historię Realu to na pewno :)
#edit
Ciągle to słyszę heheh a ani 1 argumentu aby mnie przekonać trochę to śmieszne :) pewnie dla tego że nie ma żadnych
Kamilosek55
17-10-2017, 14:37
Jak się wam podobają pary :D
Szwecja - Włochy
Irlandia Północna - Szwajcaria
Chorwacja - Grecja
Dania - Irlandia
Kapitan Grzmot
02-11-2017, 17:47
xDDDDDD
https://media.giphy.com/media/26FfazUvJjl6HtxUA/giphy.gif
Kamilosek55
02-11-2017, 20:05
xDDDDDD
https://media.giphy.com/media/26FfazUvJjl6HtxUA/giphy.gif
No co był po wojaku xd
Zarexoholik?
02-11-2017, 20:11
No co był po wojaku xd
Po wojaku to by już leżał w dębowej jesionce. :co_jest:
Kapitan Grzmot
22-11-2017, 17:50
Można głosować na 11 roku UEFA (http://toty.uefa.com/en) :usmiech2:
Moja 11:
http://i68.tinypic.com/2eb4fap.png
Grupa H:
Polska
Senegal
Kolumbia
Japonia
Nie jest źle. Mogło być gorzej. :jupi: Co sądzicie? :rolleyes:
Kamilosek55
02-12-2017, 20:43
Można głosować na 11 roku UEFA (http://toty.uefa.com/en) :usmiech2:
Moja 11:
http://i68.tinypic.com/2eb4fap.png
http://i64.tinypic.com/2eknbk0.jpg
Dziwie się czemu nie dałeś neymara i Crystiano
Kamilosek55
02-12-2017, 20:47
Grupa H:
Polska
Senegal
Kolumbia
Japonia
Nie jest źle. Mogło być gorzej. :jupi: Co sądzicie? :rolleyes:
Według mnie bardzo złe losowanie nie graliśmy z Afrykańskimi zespołami oni będą w chuj zapierdalać Japonia natomiast to bardzo taktyczne drużyna "Belgowie mówili że bardzo ciężka się z nią gra wygrali tylko 1:0 natomiast Kolumbia wydaje mi się najłatwiejszym zespołem w tej grupie :)
Super Simi
08-12-2017, 12:27
https://i.imgur.com/RV22ygL.png
Pozdrawiam. :)
Kapitan Grzmot
09-12-2017, 13:41
Kibice Realu nadal myślą, że kolejne złote piłki Ronaldo robią na kimś wrażenie xD
Przecież i tak wszyscy wiedzą kto jest najlepszy. :)
Najwięcej bramek w 2017: Messi
Najwięcej asyst w 2017: Messi
Najwięcej stworzonych szans w 2017: Messi
Najwięcej udanych dryblingów 2017: Messi
Najwięcej podań prostopadłych, otwierających drogę do bramki w 2017: Messi
Najwięcej kluczowych podań w 2017: Messi
Najwięcej razy man of the match w 2017: Messi
Ballon d'Or - Cristiano Ronaldo :xd:
btw. te pięć piłeczek to Messi już miał na półce jak był 5 lat młodszy niż teraz Ronaldo.
Super Simi
10-12-2017, 00:03
Chętnie zobaczę potwierdzenie tych Twitterowych statystyk np. przez WhoScored. Szkoda by było, gdyby się one potwierdziły i nie miały najmniejszego przełożenia w kluczowym momencie ligi czy fazie pucharowej LM, która została zdominowana przez najlepszego piłkarza świata, który poprowadził swój zespół do obronienia trofeum po raz pierwszy w historii LM. Nie mnie oceniać, jedni wolą strzelać hattricki Eibarowi na początku ligi, inni natomiast w półfinale LM. :)
Kamilosek55
10-12-2017, 00:38
Kibice Realu nadal myślą, że kolejne złote piłki Ronaldo robią na kimś wrażenie xD
Przecież i tak wszyscy wiedzą kto jest najlepszy. :)
Najwięcej bramek w 2017: Messi
Najwięcej asyst w 2017: Messi
Najwięcej stworzonych szans w 2017: Messi
Najwięcej udanych dryblingów 2017: Messi
Najwięcej podań prostopadłych, otwierających drogę do bramki w 2017: Messi
Najwięcej kluczowych podań w 2017: Messi
Najwięcej razy man of the match w 2017: Messi
Ballon d'Or - Cristiano Ronaldo :xd:
btw. te pięć piłeczek to Messi już miał na półce jak był 5 lat młodszy niż teraz Ronaldo.
Nie chce nić pisać bo pewnie i tak wiesz lepiej
- Król strzelców Lm
- 3 najlepszy strzelec ( 3gole mniej o Mesiego i o 2 od Lewego
- jako jedyny strzelił w każdym meczu gola w lm (faza pucharowa)
-w 2017 strzelił więcej goli niż cała FC barcelona , JUVE ATletico itp( LM)
A teraz najważniejsze trofea drużynowe
-Liga mistrzów
-liga
-superpuchar hiszpanii
-super puchar europy
Złota piłka jest wybierana po przez niektóre kryteria czyli zdobyte puchary i osiągnięcia indywidualne
A teraz jak ktoś mi powie że Messi wszytko sam osiągnął sam sobie asystował itp to beka.........
Każdy wie jak złota piła jest przyznawana czyli puchar i osiągnięcia indywidualne .... więc się dziwie czm ludzie piszą żę messi ją powinien dostać
Polecam też obejrzeć filmik na yt Footroll (kibica Barcelony )
https://www.youtube.com/watch?v=7JM-M9FtOuY
Kapitan Grzmot
10-12-2017, 13:47
która została zdominowana przez najlepszego piłkarza świata
XDDDDD ale wiesz że tylko wy, kibice Realu uważacie go za najlepszego? XD jakie to uczucie oszukiwać samego siebie? XD
który poprowadził swój zespół do obronienia trofeum po raz pierwszy w historii LM
XDDDDD
chyba miałeś na myśli sędziego? :p
Nie mnie oceniać, jedni wolą strzelać hattricki Eibarowi na początku ligi, inni natomiast w półfinale LM. :)
ej, a pamiętasz to? XDDD
"Też chciałbym grać przeciwko 10-osobowej drużynie, tak jak Messi" - te słowa wypowiedział Ronaldo po przegranym 0-2 półfinale Ligi Mistrzów na Santiago Bernabeu. Messi strzelił Realowi oba gole, ale Portugalczyk uznał, że stało się tak tylko dlatego, że wcześniej czerwoną kartką ukarany został obrońca "Królewskich" - Pepe.
kamilosek - xDDDDDDDD
http://i66.tinypic.com/2re2lfp.jpg
Sokol from West
11-12-2017, 12:21
No to zapowiada się ciekawie :)
Juventus v Tottenham Hotspur
FC Basel v Manchester City
FC Porto v Liverpool
Sevilla v Manchester United
REAL MADRYT v Paris Saint-Germain
Szachtar Donieck v AS Roma
Chelsea v FC Barcelona
Bayern Monachium v Beşiktaş JK
Kamilosek55
11-12-2017, 12:52
Mecze zajebiste według mnie niestety nikt nie awansuje z Hiszpanii
-Real niestety odpadnie 3 razy z rzędu nikt nie wygrał LM ( Chyba że Real znowu dokona niemożliwego
-Barca -Chelsea ? Według mnie odbudowa Angielskiej piłki dla tego stawiam na Chelsea
- No i Sevilla Manchester według mnie na spokojnie Machester
inne pary zapowiadają się bardzo ciekawie według mnie każda para
Trzeba pamiętać że LM wraca w luty do tego czasu wszystko może się zmienić (forma odejdzie , kluczowi zawodnicy kontuzjowani itp.......
Co tu pisać, moim zdaniem awansują:
Juventus
City
Liverpool
United
PSG
Roma
Barcelona
Bayern
Ciekawe mecze się zapowiadają. :rolleyes:
https://i.imgur.com/kvvP0YJ.png
https://i.imgur.com/xp86sz3.png
https://i.imgur.com/iFMJ3Qs.png
Sokol from West
23-12-2017, 20:46
Messi - najlepszy strzelec w 2017 roku. ;)
Chyba zapomniałeś, że Harry Kane miał do rozegrania jeszcze dwa mecze. Aktualnie po dzisiejszym meczu brakuje mu do Messiego 1 bramki, gdyż postrzelał sobie w meczu z Burnley i zdobył 3 bramki. Oczywiście o nim już zapomniałeś i byłeś pewien, że ten tytuł już ma zapewniony ":v" :hahaha::hahaha::hahaha: Myślę, że 26 grudnia strzeli dwie brameczki i zostanie najlepszym strzelcem lub strzeli jedną i będzie miał tyle samo bramek co Messi.
Gratulacje dla Barcelony, zasłużona wygrana. Real przespał drugą połowę, co się zemściło, a Carvajal - pomyliły mu się chyba pozycje :hahaha::wykrzyknik: Szkoda, bo wydaje mi się, że liga właśnie się już rozstrzygnęła i raczej nikt nie zabierze Barcelonie mistrzostwa :)
Kamilosek55
23-12-2017, 23:22
https://i.imgur.com/kvvP0YJ.png
https://i.imgur.com/xp86sz3.png
https://i.imgur.com/iFMJ3Qs.png
Messi - najlepszy strzelec w 2017 roku. ;)
Rook 2017 był genialny Real wygrał wszystko poza pucharem króla
Teraz jest lipa jeszcze ta porażka z Barceloną na koniec roku ale sezon się jeszcze nie skończył nikt nic nie wygrał..w tym sezonie
a co do najlepszego strzelca Jeszcze Harry Kane ma szanse pobić Messiego
Kapitan Grzmot
24-12-2017, 15:39
Kolejny trening na naszym stadionie odbyty.
FC Barcelona na Bernabeu od czasów Pepa:
2-6
0-2
1-1
1-3
2-1
3-4
3-1
0-4
2-3
0-3
7 zwycięstw - 1 remis - 2 porażki, 28 bramek strzelonych - 14 straconych
Wesołych Świąt :)
Kamilosek55
24-12-2017, 23:18
Kolejny trening na naszym stadionie odbyty.
FC Barcelona na Bernabeu od czasów Pepa:
2-6
0-2
1-1
1-3
2-1
3-4
3-1
0-4
2-3
0-3
7 zwycięstw - 1 remis - 2 porażki, 28 bramek strzelonych - 14 straconych
Wesołych Świąt :)
Ech typowy kibic Barcy ............. :pisze: to tylko co mu się podoba każdy klub ma lepsze i gorsze momenty dla tego bierze się cała historię pod uwagę a nie tylko jej tylko fragment ostatni okres lepszy miała barca zgadzam się z tym ale historii nie oszukasz
http://i68.tinypic.com/2qxwcjt.jpg
Wesołych świat i dla kibiców Realu aby rook 2018 był taki sam jak 2017
Kto by pomyślał, że ktoś z Premier League zostanie najlepszym strzelcem 2017 roku, gratulacje Kane! ;)
Kamilosek55
26-12-2017, 14:28
Kto by pomyślał, że ktoś z Premier League zostanie najlepszym strzelcem 2017 roku, gratulacje Kane! ;)
Kane 55 goli (mecz jeszcze trwa)
Messi 54
Lewandowski 53
Cavani 53
Ronaldo 53
W tym roku było bardzo wyrównanie
edit
każdy miał szanse na zostanie najlepszym strzelcem
Kamilosek55
06-01-2018, 20:11
Oficjalnie: Coutinho fichado! w Barcelonie
PSG za neymara 222
kyliana 180
Barca za Dembele 105 (zmienne 145)
Coutinho 120(40 zmienne)
Liverpool za obrońce 75
Real swego czasu płacić za Ronaldo i Bale po okolo 100
:wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow:
JPRDL ale rynek oszalał ciekawe kiedy to tak wszystko skoczyło do góry i czy kiedyś piłkarze będą warci jeszcze więcej :eek::eek::eek::eek:
Oficjalnie: Coutinho fichado! w Barcelonie
Zapowiada się udany sezon. Messi, Suarez, Dembele, Iniesta, Coutinho. <3 Może uda się wygrać LM.
:wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow:
JPRDL ale rynek oszalał ciekawe kiedy to tak wszystko skoczyło do góry i czy kiedyś piłkarze będą warci jeszcze więcej :eek::eek::eek::eek:
Głównie zaczęło się od Neymara. Wystarczy zobaczyć na klauzuly odstępnego jakie od 2017 roku weszły na rynek. Normalnie za głowę idzie się złapać, a pewnie będzie jeszcze gorzej.
Sokol from West
06-01-2018, 21:57
Zapowiada się udany sezon. Messi, Suarez, Dembele, Iniesta, Coutinho. <3 Może uda się wygrać LM.
Przecież Coutinho nie może grać w LM, ze względu na to, że grał w Liverpoolu :v Pozostaje mu jedynie gra w lidze oraz w pucharze :v
Zacytuje kogoś, kto trafnie podsumował to wszystko:
Niby La Liga pozamiatana, a w LM nie może brać udziału, to widzę ogrom plusów odnośnie tak potężnego transferu w zimowym okienku. Spokojna adaptacja filozofii gry przez kolejne pare miesięcy. Zwiększony system rotacji i co najważniejsze koniec tej załosnej sagi, bo daję sobie głowę uciąć, że mielibyśmy spore problemy pozyskać takiego cracka w lato, tym bardziej, że jego wartość po MŚ może znacznie wzrosnąć, patrząc na aktualną dyspozycję Canarinhos. Prezentacja już w poniedziałek kochani.
Ogólnie czekam na jakieś kolejne bomby transferowe. Ciekawe czy Real sprowadzi jakiegoś napastnika :)
Lagga v3
07-01-2018, 12:29
oooo, a co to się stało? Pan piłkarz Polak nie otrzymał kolejnego wyróżnienia? Spokojnie, to pewnie kolejna nagroda, o którą nie daje jebania, ale będzie mówił, że nie wie czemu nie był wyżej, zupełnie jak ze złotą piłką. :)
Kapitan Grzmot
21-01-2018, 23:13
No siema.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26992660_1560056057422882_8566836028660341248_n.jp g?oh=06c40fe99e3a7e71647afe4ab34a0176&oe=5B25833B
No siema.
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26992660_1560056057422882_8566836028660341248_n.jp g?oh=06c40fe99e3a7e71647afe4ab34a0176&oe=5B25833B
Wynik wynikiem, lecz skandowanie nazwiska Messiego na stadionie Betisu? Coś pięknego. ;)
Lyon - PSG - polecam obejrzeć bramkę Fekira oraz Depaya. ;)
Kamilosek55
22-01-2018, 00:45
No siema.
:) heyo tak jak piałem w wcześniej każdy klub ma lepszy okres a czasem gorszy:eek:
kibice Realu po zwyciestwie raczej z normą to przyjmują barca po prostu w tym sezonie jest nie do zatrzymania w lidze :eek: Jednak ogólnie Real jest w lidze
zdziwiony patrz puchary:eek:
heheh pozdrawiam
Kamilosek55
24-01-2018, 14:30
Dziś w Lozannie odbyło się losowanie grup pierwszej edycji Ligi Narodów.
Liga A
Grupa 1: Niemcy, Francja, Holandia
Grupa 2: Belgia, Szwajcaria, Islandia
Grupa 3: Portugalia, Włochy,Polska
Grupa 4: Hiszpania, Anglia, Chorwacja
Liga B
Grupa 1: Słowacja, Ukraina, Czechy
Grupa 2: Rosja, Szwecja, Turcja
Grupa 3: Austria, Bośnia i Hercegowina, Irlandia Północna
Grupa 4: Walia, Irlandia, Dania
Liga C
Grupa 1: Szkocja, Albania, Izrael
Grupa 2: Węgry, Grecja, Finlandia, Estonia
Grupa 3: Słowenia, Norwegia, Bułgaria, Cypr
Grupa 4: Rumunia, Serbia, Czarnogóra, Litwa
Liga D
Grupa 1: Gruzja, Łotwa, Kazachstan, Andora
Grupa 2: Białoruś, Luksemburg, Mołdawia, San Marino
Grupa 3: Azerbejdżan, Wyspy Owsze, Malta, Kosowo
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar
Według mnie naprawdę spoko grupę mamy :)
ch stawką będzie wywalczenie dzikiej karty, która zagwarantuje udział w kolejnych Mistrzostwach Europy 2020.
Lagga v3
14-03-2018, 21:09
Widać kibice United dalej jedyne czym mogą się chwalić to swoją historią i pucharami zdobytymi xxx lat temu :)
Brawo Sevilla.
Sasha APO
14-03-2018, 22:45
Wszyscy ćwierćfinaliści Ligi Mistrzów:
Liverpool FC – FC Porto 5:0 i 0:0
Paris Saint-Germain – Real Madryt 1:3 i 1:2
Tottenham Hotspur – Juventus FC 2:2 i 1:2
Manchester City – FC Basel 4:0 i 1:2
Manchester United – Sevilla FC 0:0 i 1:2
AS Roma – Szachtar Donieck 1:2 i 1:0
FC Barcelona – Chelsea FC 1:1 i 3:0
Beşiktaş JK – Bayern Monachium 0:5 i 1:3
Moim skromnym zdaniem zaskoczył mnie Real i Sevilla, reszta easy. :D
Czekamy na losowanie. ;)
Kamilosek55
15-03-2018, 17:45
Wszyscy ćwierćfinaliści Ligi Mistrzów:
Liverpool FC – FC Porto 5:0 i 0:0
Paris Saint-Germain – Real Madryt 1:3 i 1:2
Tottenham Hotspur – Juventus FC 2:2 i 1:2
Manchester City – FC Basel 4:0 i 1:2
Manchester United – Sevilla FC 0:0 i 1:2
AS Roma – Szachtar Donieck 1:2 i 1:0
FC Barcelona – Chelsea FC 1:1 i 3:0
Beşiktaş JK – Bayern Monachium 0:5 i 1:3
Moim skromnym zdaniem zaskoczył mnie Real i Sevilla, reszta easy. :D
Czekamy na losowanie. ;)
Moje typy które były by idealne
Real-City
Juve-Roma
Liverpool-Sevilla
Barca-Bayern
Lagga v3
10-04-2018, 22:39
http://i67.tinypic.com/2sb3mm0.jpg
Brawo Coutinho, myślę, że półfinał, w którym zagra Liverpool będzie się świetnie oglądało w TV.
Sasha APO
10-04-2018, 22:41
No cóż, szkoda Barcelony. Roma od pierwszych minut grała lepiej i prowadziła grę.. Nie wiem czy piłkarze Barcelony zlekceważyli rywala czy co, ale straszną padakę zagrali.
Brawo dla Liverpoolu, Salah - co za gość! ;)
Kamilosek55
11-04-2018, 22:56
Co za gość kto ma Ronaldo ten ma awans kolejny sezon a on niszczy w jednej z dwóch najważniejszych rozgrywek na świecie( Mistrzostwa Świata i Liga Mistrzów) !! Hala Madrid
http://i68.tinypic.com/smq1vs.jpg
Roma
Real
Liverpool
Bayern
Lagga v3
11-04-2018, 23:06
http://i68.tinypic.com/vi34ly.jpg
Kolejna cudowna decyzja najlepszej polskiej telewizji :)
Można już to napisać- tegoroczni półfinaliści składają się z drużyn, które nie grają już o nic w lidze, osobiście chciałbym zobaczyć półfinał Real-Liverpool i postawę Pana Piłkarza faraona w meczu z królewskimi.
Kamilosek55
17-04-2018, 16:30
;/ Panowie może doradzicie jak to ogarnąć aby mieć każdy mecz włącznie z LM ?
http://i65.tinypic.com/4h4hur.jpg
Sasha APO
01-05-2018, 22:46
Real znowu, powtarzam znowu na farcie awansuje dalej. Mam nadzieję, że z Liverpoolem polegną i to z grubej rury. ;)
Sokol from West
01-05-2018, 23:31
Real znowu, powtarzam znowu na farcie awansuje dalej. Mam nadzieję, że z Liverpoolem polegną i to z grubej rury. ;)
Boli, co? :rotfl::rotfl::rotfl: Ciekawe gdzie ten fanboy Barcelony - Karpek :D Siedzi cicho, jak zwykle :D Z tego co wiem, to Liverpool jeszcze nie awansował, więc jak możesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd ":v"
Liczę jutro na szalony mecz :)
Lepiej na farcie niż nie istnieć w LM(za wyjątkiem 2015) ;)
Mimo, że serce za Realem to Liverpool mógłby wygrać, bo należy im sie, a poza tym Real i tak dojdzie za rok znów do finału, bo to dla nich już normalność w przeciwieństwie do ogórków z Katalonii
Kamilosek55
02-05-2018, 23:20
Real na farcie tak tak XD 3finał z rzędu (fart) pomoc sędziów...... :rolleyes: szansa na 4 puchar w przeciągu 5 lat fart zasługa sędziów hymm ... szkoda dyskutować ( według mnie szkoda że nie ma war-u bo są kontrowersje dziś Roma pokrzywdzona wczoraj Bayern sędzia też człowiek nie myli się specialnie . a przedewszystkim kibice Barcy bo Real awansował XD to jest najśmieszniejsze) HM !!
Lagga v3
03-05-2018, 17:27
Widać jak bardzo potrzebny jest w końcu system VAR, żeby nie było takich sytuacji jak z dwumeczu Real-Bayern czy wczorajszego meczu pomiędzy Romą a Liverpoolem. Roma została po prostu okradziona z dwóch EWIDENTNYCH karnych.
Co do finału, jeśli obrona Liverpoolu dalej będzie robiła to co aktualnie robi, czyli srała sobie do ryja i obijała swoich kolegów powodując bramki samobójcze, to cienko widzę ich bój z Realem.
Przypominając sobie mecze Realu z Bayernem i dość burzliwe komentarze na temat pozbawienia Bayernu awansu... trzeba się zastanowić czy drużyna, która popełnia takie błędy jak:
2mOrzRmnAww
czy:
wyz68wRbClU
Zasługiwała by w finale w ogóle się znaleźć.
Kapitan Grzmot
06-05-2018, 14:43
Boli, co?
Bolało to ciebie, po ostatnim El Clasico. Chociaż i tak już pewnie jesteś przyzwyczajony. (:
7 mistrzostw Hiszpanii w ostatnich 10 sezonach (najlepsza dekada w historii ligi hiszpańskiej). 4 puchar Hiszpanii z rzędu. Kolejny dublet.
Brandzluj się dalej do nudnych meczów Realu w LM, które wygrywają w dwunastu.
Lepiej dzięki sędziom niż nie istnieć w LM
Chyba nie aż tak jak Real nie istnieje w La Lidze od dekady, co? (:
*poprawiłem ci na czerwono
Real i tak dojdzie za rok znów do finału, bo to dla nich już normalność w przeciwieństwie do ogórków z Katalonii
No jak znowu nie trafi na tych "ogórków", które regularnie ich ośmieszają na boisku treningowym Santiago Bernabeu, to nie wątpię że tak będzie.
Widać jak bardzo potrzebny jest w końcu system VAR, żeby nie było takich sytuacji jak z dwumeczu Real-Bayern czy wczorajszego meczu pomiędzy Romą a Liverpoolem. Roma została po prostu okradziona z dwóch EWIDENTNYCH karnych.
Nawet jak wprowadzą system VAR to błędy sędziowskie i tak będą. Np. w ostatnim meczu LE pomiędzy Salzburgiem a Marsylią gdzie sędzia podyktował rzut rożny (po którym padł gol w dogrywce na 1:2) w takiej sytuacji (https://streamable.com/6znrb) (kolejny wypaczony wynik i losowy finalista) na pewno nie zostałby zastosowany VAR.
Zobaczysz że na MŚ gdzie będzie już VAR też będą cyrki. Nieprędko to ogarną żeby działało jak należy.
#grzmot
Nawet nie chce mi sie czytać, ale pamiętaj że tylko NAJLEPSZE drużyny w europiewygrywają LM, do których barka sie niestety nie zalicza, sory hehe
Lagga v3
07-05-2018, 12:40
#grzmot
Nawet nie chce mi sie czytać, ale pamiętaj że tylko NAJLEPSZE drużyny w europiewygrywają LM, do których barka sie niestety nie zalicza, sory hehe
Czy ja wiem, często w lidze mistrzów wygrywa losowość (czyt. drabinka) w której drużyna dzięki korzystnemu dla niej losowaniu trafia nawet do finału.
Weźmy pod lupę Real Madryt z sezonu 2015/2016, gdzie drużyna Królewskich trafiła w 1/8 na kiepską Romę, która po fazie grupowej miała 6 pkt i męczyła się z drużynami pokroju Bate, w 1/4 trafili na Wolfsburg, z którym prawie odpadli, w półfinale trafili na najgorszego półfinalistę od lat (kiepski wtedy Manchester City). Takim sposobem dotarli do finału, gdzie jak przypomnę zmierzyli się z Atletico, które po drodze pokonało drużyny pokroju Barcelony, Bayernu Monachium. Ciężko mówić wprost, że była to najlepsza drużyna w europie, która na pierwszego lepszego przeciwnika trafiła dopiero w finale.
Liga jest o tyle ciekawa i ważna, że pracuje się na nią cały rok, nie ma tu miejsca na tracenie punktów z drużynami dość przeciętnymi (w taki sposób Real stracił szanse na mistrza już parę miesięcy temu). Barcelona w lidze od paru lat jest nie do zatrzymania i nie można im w żaden sposób tego ujmować, bo dominuje ligę w taki sposób, w jaki np. Bayern dominuję ligę niemiecką.
barka
Bez urazy, ale wydawało mi się, że z określeń typu KUREWSCY, BARKA, SREAL wyrasta się po gimnazjum...
Nawet jak wprowadzą system VAR to błędy sędziowskie i tak będą. Np. w ostatnim meczu LE pomiędzy Salzburgiem a Marsylią gdzie sędzia podyktował rzut rożny (po którym padł gol w dogrywce na 1:2) w takiej sytuacji (https://streamable.com/6znrb) (kolejny wypaczony wynik i losowy finalista) na pewno nie zostałby zastosowany VAR.
Zobaczysz że na MŚ gdzie będzie już VAR też będą cyrki. Nieprędko to ogarną żeby działało jak należy.
Tu się w pełni zgodzę, weźmy pod uwagę ligę niemiecką, gdzie po przeanalizowaniu wszystkich decyzji zmienionych po użyciu VARu stwierdzono, że na 33 takie decyzje 8 było błędnych, więc pomyłki zdarzają się i będą się zdarzać nawet przy stosowaniu wideopowtórek.
Kapitan Grzmot
10-05-2018, 15:52
http://ovh.cdn.fangol.pl/content/a/e/d/aed04c57d77434bde7f0f3b5162bae7e-x264.mp4
sprowokuj > upadnij teatralnie na ziemię > dostań karnego > strzel bramkę w 95 minucie na 3:2
Jak widać przygotowania Realu do finału LM ruszyły pełną parą!
Kamilosek55
13-05-2018, 22:45
no szkoda szkoda może za rok a może nigdy Barca dołączy do grona niepokonanych( tu czytaj ) Real i Atlethic w lidze hiszpańskiej w ciągu jednego sezonu :rzygi: pozdrawiam Hala Madrid
Sasha Rookslayer
13-05-2018, 22:51
no szkoda szkoda może za rok a może nigdy Barca dołączy do grona niepokonanych( tu czytaj ) Real i Atlethic w lidze hiszpańskiej w ciągu jednego sezonu :rzygi: pozdrawiam Hala Madrid
Widać, że nadal cebulandia nie wyrosła i jest ślepo zapatrzona w swój ukochany zespół. Cóż, szkoda nawet Ci odpisywać na te prowokacje, lecz napisze jedno, trzymaj kciuki w finale za swój zespół. ;)
Odnośnie wyniku Barcelony - szkoda, że przegrali, być może zlekceważyli rywala. Szkoda rekordu, bo było tak blisko. Może jeszcze kiedyś uda się nie przegrać wszystkich meczy w lidze przez cały sezon. :)
Brawo City za rekordy w tym sezonie, no i jeszcze brawo dla Tottenhamu oraz Leicester za dzisiejszy mecz - coś pięknego. :)
Kamilosek55
13-05-2018, 23:40
Widać, że nadal cebulandia nie wyrosła i jest ślepo zapatrzona w swój ukochany zespół. Cóż, szkoda nawet Ci odpisywać na te prowokacje, lecz napisze jedno, trzymaj kciuki w finale za swój zespół. ;)
Odnośnie wyniku Barcelony - szkoda, że przegrali, być może zlekceważyli rywala. Szkoda rekordu, bo było tak blisko. Może jeszcze kiedyś uda się nie przegrać wszystkich meczy w lidze przez cały sezon. :)
Brawo City za rekordy w tym sezonie, no i jeszcze brawo dla Tottenhamu oraz Leicester za dzisiejszy mecz - coś pięknego. :)
jaka prowokacja napisałem przecież ze Barca za rok a może nigdy dołączy do tego grona ... ty widzisz wszędzie prowokatorów no jadę do Multikina jak co roku z ekipą (polecam zajebista atmosfera )
Kapitan Grzmot
14-05-2018, 18:24
no szkoda szkoda, może za rok, a może nigdy Real dołączy do grona zespołów, które zdobywały tryplet, tak jak Barca 2x w ostatnich latach
btw. ten "niepokonany" Real to był w sezonie 31/32, kiedy w lidze grało 10 drużyn, a do rozegrania było 18 meczów synku (Barcelona rozpoczęła swoją passę jeszcze w poprzednim sezonie i zakończyła po 43 meczach)
#t
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/32459345_770046019866914_2112588928505610240_n.jpg ?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&oh=c3c9c491fa346f2da6b9c214d5a7f6b4&oe=5B5270D3
pamiętam te komentarze:
najlepsza liga świata zweryfikuje Pepa
niech zdobędzie tyle punktów w lidze angielskiej
albo ten z 2014 roku:
Jaka zdaniem Mourinho jest największa wada La Liga? - "Ogromne różnice między poszczególnymi zespołami. Dlatego wyśrubowano tam rekord 100 punktów i 126 goli. W Anglii uzyskanie takiej statystyki byłoby niemożliwe. Jeśli ktoś osiąga 100 oczek i 126 bramek, to jest najlepszy, ale na pewno nie gra w najlepszej lidze" - wyjaśnił.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
i teraz czekam na komentarze typu:
niech poprowadzi taką Borussie i wygra mistrzostwo z taką przewagą hehe
niech poprowadzi takie Leicester i wygra mistrzostwo, z gotową drużyną to każdy potrafi ;];];]
niech wygra LM z City, bo mistrzostwo z takimi zawodnikami to ja bym nawet wygrał ;]
Kamilosek55
14-05-2018, 21:20
no szkoda szkoda, może za rok, a może nigdy Real dołączy do grona zespołów, które zdobywały tryplet, tak jak Barca 2x w ostatnich latach
btw. ten "niepokonany" Real to był w sezonie 31/32, kiedy w lidze grało 10 drużyn, a do rozegrania było 18 meczów synku (Barcelona rozpoczęła swoją passę jeszcze w poprzednim sezonie i zakończyła po 43 meczach)
#t
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/32459345_770046019866914_2112588928505610240_n.jpg ?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&oh=c3c9c491fa346f2da6b9c214d5a7f6b4&oe=5B5270D3
pamiętam te komentarze:
albo ten z 2014 roku:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
i teraz czekam na komentarze typu:
:) W City i w PSG liczą na wygranie LM :eek: super osiągniecie Pepa brawo no Barca ma też rekord ..... ale czemu umniejszasz i nie wymieniasz Athleticu a jak Real nie ma szansy na tryplet : 2016 , 2017 ........ i może w 2018 zdobędą Lm( hehehe) nikt tego nie dokonał Real wygra w swoim czasie Tryblet jak taki Inter Barca Bayern.... (godzinami można tak wymieniać ) a jest tylko jeden klub ktory obronił Lm i jest nim Real Madryt
Lagga v3
17-05-2018, 10:40
Athleticu
??
Tryblet
???
Świetny Pep z jeszcze lepiej grającym City podsumowują idealny sezon w lidze angielskiej. Magiczna bariera 100 punktów zdobyta, robi to olbrzymie wrażenie.
http://i64.tinypic.com/21bewg.jpg
Czy mogło być inaczej? Finał dość przeciętny, ale takie jest właśnie Atletico. Ten zespół istnieje chyba tylko po to, by ludzie, którzy oglądają ich mecze stracili chęci do życia. W sumie to zwycięzca finału był już znany w półfinale, bo właśnie tam prawdziwy finał się odbył (Atletico-Arsenal). Szkoda Payeta, który najprawdopodobniej w wyniku wczorajszej kontuzji przegapi MŚ.
Co do Mourinho... Czy naprawdę warto brać na serio jakiekolwiek teksty tego błazna, który kiedyś wypowiadał się w taki sposób:
Jose Mourinho w lutym 2004 roku, po tym jak jego FC Porto w kontrowersyjnych okolicznościach pokonało 2-1 Manchester United dowodzony przez Sir Alexa Fergusona:
- Rozumiem dlaczego poniosły go emocje. Ma topowych zawodników, którzy powinni pokazywać znacznie więcej. To musi być smutne, kiedy Twoja drużyna zostaje zdominowana przez przeciwnika, który został zbudowany za 10 procent jej budżetu.
via. Five O'Clock
Potem przegrywając z Sevillą, która pewnie stanowi te 10% budżetu?
http://i67.tinypic.com/1z8ykp.jpg
Zarexoholik?
17-05-2018, 17:20
Również uważam, że Mourinho to żenada, ale co zrobić. Ja go nie wybierałem, szkoda tylko klubu. Gratulacje dla AM, Torres z pucharem - bezcenne.
Sasha Rookslayer
17-05-2018, 19:45
Cóż za łatwy finał w LE, Atletico z łatwością zwyciężyło w Lyonie.. Ciekawe czy to ostatni mecz Antoine Griezmanna był, no i ciekawe kogo kupi Atletico.. Jezeli odejdzie Griezmann.
Zmieniając temat - zapraszam wszystkich na ostatni mecz Andresa Iniesty w koszulce Barcelony. Pożegnanie jednego z najwybitniejszych geniuszy piłki
nożnej, którego nikt nie zastąpi. Wszyscy muszą obejrzeć ten mecz, a jak nie mecz to mozaikę, którą Camp Nou szykuje na to wydarzenie, no i ostatnie minuty. :) Będzie pięknie, a zarazem smutno.
Kamilosek55
22-05-2018, 09:12
Cóż za łatwy finał w LE, Atletico z łatwością zwyciężyło w Lyonie.. Ciekawe czy to ostatni mecz Antoine Griezmanna był, no i ciekawe kogo kupi Atletico.. Jezeli odejdzie Griezmann.
Zmieniając temat - zapraszam wszystkich na ostatni mecz Andresa Iniesty w koszulce Barcelony. Pożegnanie jednego z najwybitniejszych geniuszy piłki
nożnej, którego nikt nie zastąpi. Wszyscy muszą obejrzeć ten mecz, a jak nie mecz to mozaikę, którą Camp Nou szykuje na to wydarzenie, no i ostatnie minuty. :) Będzie pięknie, a zarazem smutno.
Nie oglądałem meczu ale późniejsze pożegnanie Iniesty ... szkoda że odchodzi ale nie on jedyny w tym sezonie......... wszystko przemija niestety ........
Sasha Rookslayer
23-05-2018, 09:53
Tego nawet nie trzeba komentować.
https://i.imgur.com/gaxVTOF.png
https://i.imgur.com/YSn5srU.png
Tiki Tenii
26-05-2018, 23:18
no to ten
Real po raz 3 z rzędu wygrywa Ligie Mistrzów :cool:
pokonując w finale liverpool
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/33714984_10151591266044953_8674428968218132480_n.j pg?_nc_cat=0&oh=87a5c489af60e28d2c34ef27779cf1c8&oe=5B7E9178
Tego nawet nie trzeba komentować.
:rolleyes:
Sasha Rookslayer
26-05-2018, 23:25
Szkoda Liverpoolu, szkoda Salaha, który prawdopodobnie nie zagra na MŚ.
Bale - co za bramki! Karius - coś Ty narobił. :lol:
Kamilosek55
27-05-2018, 00:03
2014:Real Madryt
2015 : Fc Barcelona
2016:Real Madryt
2017:Real Madryt
2018 :Real Madryt
Kolejny rozdział w historii piłki nożnej napisy ....................
Hala Madrid !!! :soczek: Jazda po 4 puchar z rzędu
Edit
Co wy na to aby LM nie rozgrywać tylko przyznać puchar Realowi ? nikt nie był by obrażony
Lagga v3
27-05-2018, 11:42
Zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej jak się pomyśli, że Real po wyjściu z grupy pokonał mistrza Francji, Włoch i Niemiec, klasa.
Szkoda Salaha, najprawdopodobniej MŚ z głowy. Nie tak powinien wyglądać ten finał. Po jego zejściu jedynym piłkarzem, który próbował był Mane, ale jak widać to było za mało.
@Down
Chodzi mi o aktualnego mistrza.
Karmazynek
27-05-2018, 17:49
Zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej jak się pomyśli, że Real po wyjściu z grupy pokonał mistrza Francji, Włoch i Niemiec, klasa.
Wicemistrza Francji*
Mistrzem Francji było Monaco a nie PSG.
Sasha Rookslayer
31-05-2018, 13:17
OFICJALNIE: Zinedine Zidane odchodzi z Realu, cóż za news!
Bale również odchodzi prawdopodobnie i Ronaldo. :o Co tu się dzieje. :eek:
Kamilosek55
31-05-2018, 14:52
Zinedine Zidane dzięki za 9 /13 pucharów możliwych w 2,5 roku za 3 ligi mistrzów z rzędu szanuje twoją decyzje o odejściu ( jedyny odważny ) -"To dobry moment dla wszystkich, dla mnie, klubu i kadry. Wszyscy tego potrzebują. Ta drużyna tego potrzebuje, by wygrywać. Ja potrzebuję inne dyskursu i innej metodologii pracy. Kocham ten klub i prezesa [uśmiech], który dał mi szansę na granie tutaj. Zawsze będę im wdzięczny, ale dzisiaj trzeba dokonać zmiany”
Ronaldo walczy najprawdopodobniej o kontrakt , Bale chce odejść bo mało gra
Kurde i to wszystko przed mistrzostwami znaleźć trenera przeprowadzić transfery , ewentualne odejścia Cr7 i Bale ten sezon zapowiada się bardzo złe
Lagga v3
31-05-2018, 20:13
Bardzo dobry moment na odejście, ludzie zapamiętają go jako osobę niepokonaną, 3 x LM w 2.5 roku robi jednak wielkie wrażenie. Biorąc pod uwagę hipotetyczną porażkę Realu w następnym sezonie jego wizerunek mocno by na tym ucierpiał.
Czy jest to problem dla Realu? W sumie to tak, na rynku nie ma zbyt wielu ciekawych zastępców.
Media spekulują o specjalnej klauzuli, która umożliwi Mauricio Pochettino na odejście do Realu Madryt. Kolejnymi kandydatami są na pewno Massimiliano Allegri (ciężki do wyciągnięcia) oraz Maurizio Sarri, któremu lekko skomplikowało się objęcie Chelsea. W sumie cieszyłbym się z każdej osoby, którą wymieniłem.
W DODATKU!
Wydaje się, że Benzema w końcu będzie do ruszenia. Zniknął Zidane, który stał za nim murem. Co do Ronaldo sprawa jest prosta, szopka jak co roku w celu uzyskania lepszego kontraktu, nie oszukujmy się, że oczekiwaną przez niego pensję jest w stanie wyłożyć chyba tylko PSG i chińskie kluby. Jak co roku pojawiają się spekulacje dotyczące potencjalnych transferów, krążą pogłoski, że Courtois nie podpisze nowego kontraktu z Chelsea, jeśli to się stanie, to najprawdopodobniej zostanie graczem Realu.
Z Realem łączony jest również Eriksen (wątpię).
Celem Realu jest również sprowadzenie skrzydłowego/napastnika, padają 3 nazwiska: Hazard, Salah (<3), Dybala.
Okienko transferowe będzie na pewno ciekawe.
Proszę państwa, jak tam nastroje przed Mundialem?! :D
Kamilosek55
14-06-2018, 15:59
Proszę państwa, jak tam nastroje przed Mundialem?! :D
a jakie mogą być Najważniejsze rozgrywki na świecie..........
Kamilosek55
15-06-2018, 22:04
Mega mecz za to kochamy Mistrzostwa Świata
Do tego spektakl jednego z najlepszych piłkarzy na świecie
Dla takich chwil warto żyć
I kolejny rekord Ronaldo pierwszy 8x z rzędu strzela na wielkim turnieju ( Mistrzostwa Europy i Świata )
http://i64.tinypic.com/2emerrk.png
Lagga v3
17-06-2018, 00:04
Kolejny pokaz tego jak bardzo potrafi zawieść Messi w reprezentacji Argentyny. Niewidoczny całe spotkanie, zmarnowany rzut karny... Ktoś w ogóle wie po co on się do nich zabiera skoro posiada tylko z 75% skuteczności ich wykorzystywania?
Świetny mecz Ronaldo, porównując tych zawodników mozna stwierdzić, że oboje dali remis swoim ekipom, Messi bardzo się postarał, żeby Argentyna zdobyła tylko jeden punkt :)
Kamilosek55
10-07-2018, 21:10
Dzięki za wszystko .........<3
http://i67.tinypic.com/1127iwx.jpg
Powodzenia
Hala Madrid !
Kapitan Grzmot
28-10-2018, 18:39
https://pbs.twimg.com/media/DqnLKILX4AATG3N.jpg
Historia lubi się powtarzać.
Deklasacja, kompromitacja Realu. ;)
Pozdrawiam psychofanów. VeB! <3
barcelona AAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAH
Co za frajernia, juz w pierwszym meczu wynik w ogole nie obrazowal przebiegu spotkania, dobrze ze sie skonczylo jak skonczylo. Cakir po raz kolejny usilowal barcelonke przepchac, tym razem sie nie udalo.
https://pbs.twimg.com/media/DqnLKILX4AATG3N.jpg
Historia lubi się powtarzać.
"HISTORIA LUBI SIE POWTARZAC" O JAKIE TO PRAWDZIWE
https://imgur.com/a/o18iNnX
NO LUBI HEHE
Sasha King
09-05-2019, 10:05
Barcelona była zbyt pewna siebie wynikiem w pierwszym meczu. Moim zdaniem zlekceważyli rywala i odpali. Co do Ajaxu to wielka szkoda.. Ale cóż, gra się do końca. To piękno LM. :)
hakka123
09-05-2019, 11:57
Barcelona teraz zrobila sie wielka kpina :/
Lagga v3
11-05-2019, 11:23
Deklasacja, kompromitacja Realu. ;)
Pozdrawiam psychofanów. VeB! <3
Deklasacja, kompromitacja barcelony. ;)
pozdrawiam psychofanów, YNWA! <3
Kapitan Grzmot
20-05-2019, 16:00
"HISTORIA LUBI SIE POWTARZAC" O JAKIE TO PRAWDZIWE
https://imgur.com/a/o18iNnX
NO LUBI HEHE
Z takim frajerskim trenerem, który boi się grać ofensywnie to Barcelona sobie jeszcze poczeka na triumf w LM.
btw. Jak tam walka o awans do LM? Może tym razem się uda? :)
#edit
No jednak się nie udało, ale powinieneś być już przyzwyczajony. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Małe opóźnienie.
KING. :ok2:
https://i.imgur.com/d778vcQ.jpg
Kamilosek55
18-12-2019, 22:46
https://s6.ifotos.pl/mini/e-skandal_qarqeaw.jpg (https://ifotos.pl/z/qarqeaw/)
https://s6.ifotos.pl/mini/jutro-w-k_qarqeas.jpg (https://ifotos.pl/z/qarqeas/)
Jak po El Clásico
Zii Baba noblista
17-11-2020, 07:10
Elo nie jestem pilkarzem, ale mam zagadke do rozwiazania:
Co jest na lidze mistrzow, ale nigdy nie jest uzywane?
Jedna ***** zadala mi taka zagadke i lakne odpowiedzi
Angelusion
17-11-2020, 15:49
Elo nie jestem pilkarzem, ale mam zagadke do rozwiazania:
Co jest na lidze mistrzow, ale nigdy nie jest uzywane?
Jedna ***** zadala mi taka zagadke i lakne odpowiedzi
Bramka po stronie przeciwników drużyn z Polski.
Zarexoholik?
22-12-2020, 23:46
Messi pobił właśnie rekord goli dla jednego klubu - 644. Żywa legenda piłki nożnej.
Sasha Rookslayer
23-12-2020, 00:26
Messi pobił właśnie rekord goli dla jednego klubu - 644. Żywa legenda piłki nożnej.
Dokładnie, cieszmy się, że żyjemy i oglądamy go w naszych czasach. Długo takiego drugiego nie będzie.
ile ta barcelona moze sie kompromitowac?xD az przykro sie patrzy...
dobrze, ze Messi spierdala z tego klubiku. Wcale mu sie nie dziwie xD
Old Player
16-02-2021, 22:45
Dlaczego odkąd jest VAR w piłce nożnej to Barcelona nic nie może ugrać?
Sasha Rookslayer
17-02-2021, 17:32
ile ta barcelona moze sie kompromitowac?xD az przykro sie patrzy...
dobrze, ze Messi spierdala z tego klubiku. Wcale mu sie nie dziwie xD
Niestety coś się kończy, coś zaczyna.. Trzeba całkowicie odświeżyć skład. Starzy wyjadacze już niestety nie dają rady. Czas wszystko odmłodzić.
Czy Messi ucieka, zobaczymy pod koniec sezonu.. Prawdopodobnie tak się stanie dla dobra jego jak i klubu (niestety szkoda, że pod koniec jego kariery tak się dzieje z tym klubem).
Dlaczego odkąd jest VAR w piłce nożnej to Barcelona nic nie może ugrać?
Chyba nie oglądasz meczów danej drużyny i nie masz pojęcia o czym piszesz.
#t
Kilka lat pracy, trenera z jajami, nowego prezydenta, nowych grajków młodych i może coś z tego będzie. VeB!
a ja, choc zle barcelonie nie zycze, uwazam, ze czekaja ich lata posuchy..
blad zostal popelniony gdy zaczeto sprowadzac zawodnikow za grube miliony, dembele, coutinho, griezmann, malcom, arthut, semedo, paulinho, andre gomes, paco alacer. tak naprawde jedynym co sie sprawdzil jest franke de jong, reszta to kompromitacja tej druzyny.
Na dodatek oddali Suareza za fryte i oplacaja mu pensje, a on kroczy po mistrzostwo z atletico i na dodatek krola strzelcow.
No i ta szopka z Messim... klub mem
Old Player
17-02-2021, 17:52
Sasha
Oglądam mecze tej drużyny i doskonale wiem o czym piszę, tak dla przypomnienia.
Sevilla spuściła łomot
Bilbao wyeliminowało ich z Superpucharu
Eibar remis
Valencia remis
Cadiz wyciągnął wygrana
Tego się oczekuje od 'najlepszej drużyny na świecie'?
Zacznijmy od tego że zarząd klubu póki się nie zmieni to ta drużyna nic nie ugra, dowodem na to jest oddanie Suareza za darmo do Atletico który pokazuje swoja niesamowitą forme tam, idą z nimi na mistrza i strzelając bramke w praktycznie każdym meczu. Drużyna się skończyła tak samo jak Real bez Ronaldo i tyle w temacie, możecie zmienić koszulki na inne teamki :)))))))))))))))))
Zarexoholik?
18-03-2021, 23:52
https://i.imgur.com/WOHPOen.jpg
a ja, choc zle barcelonie nie zycze, uwazam, ze czekaja ich lata posuchy..
blad zostal popelniony gdy zaczeto sprowadzac zawodnikow za grube miliony, dembele, coutinho, griezmann, malcom, arthut, semedo, paulinho, andre gomes, paco alacer. tak naprawde jedynym co sie sprawdzil jest franke de jong, reszta to kompromitacja tej druzyny.
Na dodatek oddali Suareza za fryte i oplacaja mu pensje, a on kroczy po mistrzostwo z atletico i na dodatek krola strzelcow.
No i ta szopka z Messim... klub mem
tak gwoli przypomnienia
karp gdzie jestes??
Kapitan Grzmot
19-11-2021, 22:08
tak gwoli przypomnienia
karp gdzie jestes??
Po tylu latach dominacji musiały przyjść w końcu lata posuchy, to normalne w piłce nożnej, Ameryki nie odkryłeś Nostradamusie.
Ja przynajmniej żyłem w czasach złotej ery Barcelony Guardioli i Lucho, historyczne 6 pucharów w ciągu roku, dwa tryplety, dominacja na poziomie jakiego prędko, o ile jeszcze kiedykolwiek jakiś klub w przyszłości osiągnie.
Sam Sir Alex Ferguson po kolejnym przegranym finale LM z Barceloną powiedział że to najlepsza drużyna w historii, a ty możesz sobie jedynie poczytać na wikipedii o wielkim Milanie Sacchiego i pooglądać filmiki na yt z meczów w latach 80. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Także powodzenia, bo może w końcu zdobędziecie te mistrzostwo po 11 latach, trzymam kciuki że tym razem Milan nie da dupy tak jak rok temu. :oczko2:
Sasha Rookslayer
29-11-2021, 22:01
"Le cabaret". Messi z siódmą złotą piłką. Mimo, iż jestem jego kibicem, to uważam, że to właśnie Robert powinien ją dostać za swoje osiągniecia w tym jak i ubiegłym roku. No i oczywiście liczyłem po cichu, że Robercik dostanie złotą piłkę za ubiegły rok. :v A Wy co sądzicie? :)
myślę że nie masz pojęcia o piłce nożnej i jak dla kogoś gole strzelane amatorom z ligi niemieckiej są ważniejsze niż copa America i ciągnięcie całej Barcelony przez pół roku to wielkie XD
Każdy Twój post to kompromitacja. Nie wiesz co i o czym piszesz, obudź się!
Mordeczka69
29-11-2021, 22:12
"Le cabaret". Messi z siódmą złotą piłką. Mimo, iż jestem jego kibicem, to uważam, że to właśnie Robert powinien ją dostać za swoje osiągniecia w tym jak i ubiegłym roku. No i oczywiście liczyłem po cichu, że Robercik dostanie złotą piłkę za ubiegły rok. :v A Wy co sądzicie? :)
myślę że nie masz pojęcia o piłce nożnej i jak dla kogoś gole strzelane amatorom z ligi niemieckiej są ważniejsze niż copa America i ciągnięcie całej Barcelony przez pół roku to wielkie XD
Kamilosek55
30-11-2021, 01:00
od dawna wiadomo ,że ZP to plebiscyt popularności :) , jednak nadal wywołuje dużo emocji :) ( FP powinno określić jasno na jakie podstawie wybiera się zawodnika )
Luka M. dostał w 2018 raczej nie za wyniki indywidualne ( tu się cieszyłem , bo myślałem , że idzie to w dobrą strone i na ZP ma szanse też obrońca czy nawet bramkarz xD)
Jednak w 2019 wygrał ja Leo M. wyprzedzając van Dijka ( a wiadomo co osiągnął drużyno )
w 2020 FP odwołując gale i tu bez wątpienia ZP wygrałby Lewy
a w 2021 jest dużo kontrowersji bo wiele osób nie ogarnia co to jest CA ( które zdobył Messi ) a w poprzednich latach lali na nie ciepłym moczem patrz Alexis S. w 2016
https://naforum.zapodaj.net/799145c67eda.jpg.html
W 2016 ZP wygrał Ronaldo miał fatastyczny rok z RM i z reprezentacją sięgnął z nią po mistrzostwo europy , ale nie o to chodzi xxD Chilijczyk nie znalazł się NAWET W 30 nominowanych z mocno podobnymi osiągnięciami do LEO XD ( I chyba o to tu chodzi )
Gówno burza będzie ciągle bo od lat kryteria aby wybrać się zmieniają od kilku lat xD * niby tak ale chodzi o marketing a Messi ma potężny w porównaniu do Alexisa i dlatego sięgnął po to trofeum.
- I to tylko przykłady z ostatnich lat Iniesta i inni byli skrzywdzeni ale według mnie w tym roku doszlo do największego skandalu. W historii tej nagrody .
Zobaczymy może z biegiem czasu się coś zmieni a może nie :) Ale wątpię.
Niby nagroda najbardziej wartościowa w świecie piłki itp ale czy tak faktycznie jest ..............? Można samemu sobie wywnioskować po wyborach od lat . Dla mnie z biegiem czasu stał się to plebiscyt popularności .
Mordeczka69
30-11-2021, 08:00
od dawna wiadomo ,że ZP to plebiscyt popularności :) , jednak nadal wywołuje dużo emocji :) ( FP powinno określić jasno na jakie podstawie wybiera się zawodnika )
Luka M. dostał w 2018 raczej nie za wyniki indywidualne ( tu się cieszyłem , bo myślałem , że idzie to w dobrą strone i na ZP ma szanse też obrońca czy nawet bramkarz xD)
Jednak w 2019 wygrał ja Leo M. wyprzedzając van Dijka ( a wiadomo co osiągnął drużyno )
w 2020 FP odwołując gale i tu bez wątpienia ZP wygrałby Lewy
a w 2021 jest dużo kontrowersji bo wiele osób nie ogarnia co to jest CA ( które zdobył Messi ) a w poprzednich latach lali na nie ciepłym moczem patrz Alexis S. w 2016
https://naforum.zapodaj.net/799145c67eda.jpg.html
W 2016 ZP wygrał Ronaldo miał fatastyczny rok z RM i z reprezentacją sięgnął z nią po mistrzostwo europy , ale nie o to chodzi xxD Chilijczyk nie znalazł się NAWET W 30 nominowanych z mocno podobnymi osiągnięciami do LEO XD ( I chyba o to tu chodzi )
Gówno burza będzie ciągle bo od lat kryteria aby wybrać się zmieniają od kilku lat xD * niby tak ale chodzi o marketing a Messi ma potężny w porównaniu do Alexisa i dlatego sięgnął po to trofeum.
- I to tylko przykłady z ostatnich lat Iniesta i inni byli skrzywdzeni ale według mnie w tym roku doszlo do największego skandalu. W historii tej nagrody .
Zobaczymy może z biegiem czasu się coś zmieni a może nie :) Ale wątpię.
Niby nagroda najbardziej wartościowa w świecie piłki itp ale czy tak faktycznie jest ..............? Można samemu sobie wywnioskować po wyborach od lat . Dla mnie z biegiem czasu stał się to plebiscyt popularności .
Ogladales copa America w 2016 i 2021? uważasz że Alexis i Messi rozegrali turniej indywidualnie tak samo?
Patrząc na statystyki z 2021 roku od 1 stycznia do 24 października to Lewy od Messiego jest lepszy tylko w golach i to nie jakoś miażdżąco.
Tylko ze Lewy jest środkowym napastnikiem w potężnej drużynie grającej w słabej lidze a Messi jest ofensywnym pomocnikiem który większość roku grał w słabej Barcelonie którą ciągnął za uszy ile się dało.
W większości ważnych statystyk niemal gwałcił Lewandowskiego, gole to nie wszystko.
https://pbs.twimg.com/media/FFDCcpkXMAcwNFk?format=jpg&name=900x900
Pisanie o jakimś skandalu czy okradzeniu Bawarczyka to żart.
Kamilosek55
30-11-2021, 08:47
Ogladales copa America w 2016 i 2021? uważasz że Alexis i Messi rozegrali turniej indywidualnie tak samo?
Patrząc na statystyki z 2021 roku od 1 stycznia do 24 października to Lewy od Messiego jest lepszy tylko w golach i to nie jakoś miażdżąco.
Tylko ze Lewy jest środkowym napastnikiem w potężnej drużynie grającej w słabej lidze a Messi jest ofensywnym pomocnikiem który większość roku grał w słabej Barcelonie którą ciągnął za uszy ile się dało.
W większości ważnych statystyk niemal gwałcił Lewandowskiego, gole to nie wszystko.
https://pbs.twimg.com/media/FFDCcpkXMAcwNFk?format=jpg&name=900x900
Pisanie o jakimś skandalu czy okradzeniu Bawarczyka to żart.
ps przeczytaj jeszcze raz co napisałem ( a nie sugerujesz , że porównałem równo te dwa przypadki Chilijczyka i Argentyńczyka ) . Porównałem tylko , że Alexis w *huj z podobnymi osiągnięciami nie ZNALAZŁ SIĘ NAWET W 30 :) . Czemu nie był nawet w top 10-20?.Co raz więcej jest głosów , że to plebiscyt popularności i to nie od tego roku
Uwielbiam te statystki z screena <3
hahaha te statyki :
Shot on target
Big Chances Missed
ITP
Bardzo istotne xD hahaha
Mordeczka69
30-11-2021, 09:03
ps przeczytaj jeszcze raz co napisałem ( a nie sugerujesz , że porównałem równo te dwa przypadki Chilijczyka i Argentyńczyka ) . Porównałem tylko , że Alexis w *huj z podobnymi osiągnięciami nie ZNALAZŁ SIĘ NAWET W 30 :) . Czemu nie był nawet w top 10-20?.Co raz więcej jest głosów , że to plebiscyt popularności i to nie od tego roku
Uwielbiam te statystki z screena <3
hahaha te statyki :
Shot on target
Big Chances Missed
ITP
Bardzo istotne xD hahaha
no dla dzieci oglądających piłkę tylko w środę o 21 na jedynce może faktycznie mało istotne statystyki. Ale dla dziennikarzy którzy głosowali powinno mieć to znaczenie i jak widać miało.
France Football jasno podało kryteria:
Klasa zawodnika: tu Messi dwie ligi wyżej
forma: lekki plus dla Lewego
zdobyte trofea: zdecydowanie Messi
dotychczasowa kariera: no tutaj to nawet tłumaczyć nie trzeba.
Warto też zauważyć że kiedyś przyznawano punkty tylko trzem zawodnikom a teraz dają je aż piątce.
W wielu krajach Afryki, Azji czy Ameryki Południowej Lewandowski jest jakimś mało znanym napastnikiem klubu z Niemiec. Nic więcej.
Kamilosek55
30-11-2021, 14:31
no dla dzieci oglądających piłkę tylko w środę o 21 na jedynce może faktycznie mało istotne statystyki. Ale dla dziennikarzy którzy głosowali powinno mieć to znaczenie i jak widać miało.
France Football jasno podało kryteria:
Klasa zawodnika: tu Messi dwie ligi wyżej
forma: lekki plus dla Lewego
zdobyte trofea: zdecydowanie Messi
dotychczasowa kariera: no tutaj to nawet tłumaczyć nie trzeba.
Warto też zauważyć że kiedyś przyznawano punkty tylko trzem zawodnikom a teraz dają je aż piątce.
W wielu krajach Afryki, Azji czy Ameryki Południowej Lewandowski jest jakimś mało znanym napastnikiem klubu z Niemiec. Nic więcej.
Sam sie przyznałeś , że popularność ma znaczenie ("W wielu krajach Afryki, Azji czy Ameryki Południowej Lewandowski jest jakimś mało znanym napastnikiem klubu z Niemiec. Nic więcej").xD
I kolejna sprawa nadal się nie odniosłeś dlaczego Alexis(który miał bardzo mocno podobne statystyki do Leo) nie znalazł się w 30 nominowanych bo wiadomo liczy się popularność ktorą ma twój pupil . No a jak nie to może wyjaśnisz mi dlaczego :). Zresztą nie ważne zapatrzony jesteś ślepo i nie widzisz sporo nieścisłości :) . Twoja racja a mój spokój :). ja patrze nadal na 1-30 i nie dowierzam niektórym miejscom zawodników
Kapitan Grzmot
08-03-2022, 18:34
https://zapodaj.net/images/beb8de8f4524f.jpg
Sasha Rookslayer
09-03-2022, 19:03
https://zapodaj.net/images/beb8de8f4524f.jpg
Powoli Xavi odbudowuje Barcelonę.. Każdy pisze o Hallandzie, ale czy oby na pewno on pasuje do tego zespołu? Sam nie wiem.. Czas pokaże, na razie wygląda to fajnie. ;)
Kapitan Grzmot
21-03-2022, 22:15
Powoli Xavi odbudowuje Barcelonę.. Każdy pisze o Hallandzie, ale czy oby na pewno on pasuje do tego zespołu? Sam nie wiem.. Czas pokaże, na razie wygląda to fajnie. ;)
Na początku byłem na tak, ale obecnie jak dla mnie powinni go sobie odpuścić, za duży koszt jak za jednego zawodnika w obecnej sytuacji Barcelony. Lepiej postawić na młodzież i ewidentnie sprowadzić kogoś z wyższej półki za jakąś normalniejszą cenę. Jak dla mnie Haaland to zbyt duże ryzyko, a nie chciałbym powtórki z debilnych transferów (za taki hajs) typu Dembélé i Coutinho. Zbyt duże ryzyko, zwłaszcza że typ jest kontuzjogenny.
#t
Zawsze wiedziałem że Auba to kot jakich mało, szkoda że swoje najlepsze lata zmarnował w śmiesznym Arsenalu.
W XXI wieku w #ElClasico było 10 zwycięstw z przewagą +3 bramek.
9 zwycięstw Barcelony:
0-3
0-3
2-6
5-0
0-4
0-3
5-1
0-3
0-4
1 zwycięstwo Realu Madrytu:
4:1
https://zapodaj.net/images/b5e87da1e8d50.jpg
Zarexoholik?
21-03-2022, 22:17
Obstawiałem: Real 0:3 Barcelona - dużo się nie pomyliłem... :)
Sasha Rookslayer
21-03-2022, 22:35
Ja myślałem, że będzie równy mecz. Takiego spotkania jak i wyniku się nie spodziewałem. :)
Kapitan Grzmot
29-07-2022, 20:46
tak gwoli przypomnienia
karp gdzie jestes??
https://zapodaj.net/images/50f5db61839bd.jpg
Lagga v3
30-07-2022, 12:59
https://zapodaj.net/images/50f5db61839bd.jpg
Całkiem zabawna grafika biorąc pod uwagę fakt, że to Chelsea ostatnio wygrała ligę mistrzów, superpuchar europy, podczas kiedy Barcelona sięgnęła po śmieszny copa del rey, wygrała talon na rozjebaną sytuację ekonomiczną klubu i oddała swoją legendę za paczkę frytek do PSG, ale spokojnie, myślę, że tu nikogo nie dziwi poziom twojego odklejenia.
Jak tam, udało wam się już siłą wypchnąć tego De Jonga?XD
Kapitan Grzmot
30-07-2022, 18:54
Całkiem zabawna grafika biorąc pod uwagę fakt, że to Chelsea ostatnio wygrała ligę mistrzów, superpuchar europy
Chelsea wygrała LM, a mimo to i tak żaden piłkarz nie chce tam grać i każdy ma w dupie ten sztuczny klubik bez renomy. Prawie każdy piłkarz z obecnej topki na rynku transferowym wybiera Barcelonę która przechodzi największy kryzys od lat i nawet dużo większe pieniążki oferowane przez Chelsea nie robią wrażenia na takim Lewandowskim, Raphinhii czy Kounde.
Ty śledzisz w ogóle obecne okienko transferowe i widzisz jak Chelsea się ośmiesza czy potrafisz tylko napisać że Chelsea wygrała LM? No wygrała rok temu, nawet nie w ostatnim sezonie i co z tego? Nikt już tego nie pamięta i każdy ma to w dupie. : /
Piłkarze nadal mają w głowie Barcelonę za czasów Messiego, Guardioli, dwóch trypletów i STYLU w jakim to zrobili. Nikogo nie interesuje i na nikim nie robi wrażenia jakieś pojedyncze zwycięstwo klubu w LM słynącego z murowania bramki i drewnianej nudnej gry.
podczas kiedy Barcelona sięgnęła po śmieszny copa del rey
Ale o jakim sezonie ty piszesz? Bo w ostatnim sezonie Barcelona nie wygrała niczego, nawet Pucharu Króla. Chelsea też nie wygrała niczego w ostatnim sezonie. Jesteś jakiś opóźniony?
wygrała talon na rozjebaną sytuację ekonomiczną klubu
Chelsea za to wygrała talon na bogatego ruska który kupił sobie ten klubik bez historii i zrobił z niego swoją zabawkę dzięki czemu zaczęli istnieć w Europie i coś tam wygrali.
i oddała swoją legendę za paczkę frytek do PSG
Niestety jest to wina poprzedniego upośledzonego prezydenta który rozwalał hajs na lewo i prawo i doprowadził do sytuacji w której obecny prezydent nie mógł za bardzo już nic zrobić. Barceloną nie rządzi miliarder z Rosji i niestety stało się co się stało.
Jak tam, udało wam się już siłą wypchnąć tego De Jonga?XD
Jak tam, Chelsea udało się już chociaż raz nie zbłaźnić przy próbie sprowadzenia jakiegoś piłkarza którego chce również ta upadła Barcelona?
Sasha Rookslayer
18-12-2022, 19:13
Co za mecz, co za finał! Do tej pory mam ciary!
Argentyna MISTRZEM ŚWIATA! Messi MISTRZEM ŚWIATA!
https://i.imgur.com/gxmpZxf.jpg
Kapitan Grzmot
21-12-2022, 16:44
https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/888C/production/_128065943_gettyimages-1450389057.jpg
Pozdrawiam. (:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.